Nekdanji obveščevalec Peinkiher, na uslugo Kučanovi globoki državi, z lažnivimi izjavami grobo nad osamosvojitelja Krkoviča, ki je odgovoril s tožbo!

Foto: Matic Štojs; montaža, Urban Cerjak; Demokracija/STA

V normalnih državah so osamosvojitelji deležni spoštovanja, a žal ne pri nas. Med ljudi, ki so padli tako nizko, da udrihajo po tistih, ki so zaslužni za samostojno Slovenijo, uvrščamo nekdanjega obveščevalca Antona Peinkiherja, ki je na račun brigadnega generala Antona Krkoviča javno navedel vrsto žalitev in laži. Potem ko je med drugim Krkoviča označil kot nesposobnega in ga obtožil, da je skupaj z Janšo preko Kočevske Reke organiziral grosistično prodajo slovenskega orožja in streliva Hrvatom, se je Krkovič, nekdanji poveljnik Manevrske strukture narodne zaščite, odločil, da lažem naredi konec in Peinkiherja toži.

Na račun Krkoviča je Peinkiher izrekel, da naj bi ta končal le poklicno šolo. “Čeprav bi glede na (to) izobrazbo lahko delal samo v kakšni tovarni v Kočevju kot kovinar, se je rajši prostovoljno šel pripadnika osovražene službe varovanja tistega totalitarnega režima (UDBA-KOS) in ovajal nedolžne ljudi,” je ob tem izjavil. Ob tem je potrebno poudariti, da je Krkovič zaključil študijski program na Royal College of defence Studies v Združenem kraljestvu, pridobil listini o zaključenih seminarjih, ki sta bili izdani s strani institucije George C. Marshall, European Center for Security Studies v Nemčiji, uspešno pa je zaključil tudi tečaj na Defence Language Institutu-English Language Centru v ZDA. Prav tako je potrebno omeniti, da je Komisija za ugotavljanje kompetenc za zasedbo posameznih formacijskih dolžnosti v Slovenski vojski (SV) na obrambnem ministrstvu sprejela odločitev, da se Krkoviču prizna opravljanje izobraževanja na tujem in njegove zasluge, s čimer je ta potrdila, da ima Krkovič zadostne vojaške kompetence, ki so potrebne za njegov naziv brigadirja.

Sicer se Peinkiher vseskozi spotika ob čin brigadnega generala, ki je bil podeljen Krkoviču, in ob tem poudarja, da ga v Sloveniji ni. Dejstvo pa je, da je Krkovič v času napredovanja napredoval ravno v ta čin, ki pa je bil nato zaradi Krkoviča retrogradno ukinjen, zato je bil ta degradiran v častniški rang. Država je Krkoviča s tem činom, ki ga v klasifikaciji NATO poznajo, pošiljala na študij in ostale dolžnosti po svetu. Ministrstvo za obrambo pa mu je celo izdelalo službeno vizitko s tem činom.

Krkoviča obtožuje organizacije grosistične prodaje slovenskega orožja in streliva Hrvatom
Po prepričanju Peinkiherja naj bi Krkovič zaradi panike in nesposobnosti izvajal tudi “kazniva dejanja z nedolžnimi mrtvimi, brez vsake potrebe”. Počel pa naj bi tudi druge “neumnosti” s hudimi posledicami, kot je sestrelitev helikopterja nad Ljubljano. “Kasneje so pripadniki 27. zaščitne brigade (MORiS) oskubili skladišče vojaške opreme in orožja v Borovnici, orožje in strelivo skupaj s tovornjaki iz tega skladišča pa sta Janša in Krkovič prek Reke prodala Hrvatom,” špekulira in dodaja, da naj bi Krkovič skupaj z Janšo nato prek Kočevske Reke organiziral kar grosistično prodajo slovenskega orožja in streliva Hrvatom, ki je bilo potrebno za slovensko obrambo. “Tako sta zelo ogrozila bojno sposobnost vse vojske, za kar bi morala odgovarjati že takrat, ne šele lani zaradi drugega kriminala,”grobo  zavaja javnost.

Po drugi strani pa se Peinkiher predstavlja kot nekakšen odvetnik agresorske Jugoslovanske armade, ki je izvršila agresijo na komaj rojeno Republiko Slovenijo. “Vse žrtve so bile nepotrebne in so obžalovanja vredne, tako z ene kot z druge strani, a za njih nismo krivi mi, branilci, ampak izključno tisti, ki so zagrešili agresijo in katere advokata ves čas igra Peinkiher,” je prepričan Krkovič. “Če JLA ne bi zagrešila agresije nad Republiko Slovenijo in če bi se po mirni poti uveljavila demokratično izražena volja Slovencev po samostojni državi, teh žrtev sploh ne bi bilo.”

Foto: Osebni arhiv T. K.

Krkovič naj ne bi bil zmožen nobenega poveljevanja in častniške drže – to trdi strokovnjak na uslugo globoki državi Milana Kučana
Seveda se Peinkiher ni ustavil pri teh žalitvah in je še naprej nadaljeval z lažnimi navedbami. Zatrdil je, da naj bi Janša in Krkovič združeno nadaljevala zlorabo (Slovenske) vojske in države v primeru afere mariborsko orožje in Depala vas. “Bila sta ovadena, vendar po zaslugi tožilstva nista končala tam, kjer bi morala,” trdi Peinkiher, nekdanji “strokovnjak JNA za področje specialnega delovanja KOS” in na uslugo “slovenski” globoki državi pod vodstvom Milana Kučana. Za kar pa je bil ta po navedbah Demokracije večkrat tudi nagrajen. Močneje je ta s svojo dejansko vlogo izstopal v času priprav na puč nad tedanjim obrambnim ministrom Janšo v letih 1993-94 v aferi Depala vas z angažiranjem pripadnika KOS-a Radenka Radojčiča. Še več, še vedno je prisoten pri aktivnostih, ki prispevajo k rušenju osamosvojitve in osamosvojiteljev!

Po oceni Peinkiherja naj bi Krkovič vsakič zatajil, ko je bilo potrebno narediti kaj za varnost države. Krkoviča je označil kot vsiljenega poveljnika enote, ki bi 27. junija 1991 morala varovati slovensko vodstvo medtem, ko so tanki JLA drveli z Vrhnike proti Ljubljani. “Prav tragikomična je zgodba velikega heroja in samoimenovanega generala Krkoviča (drugače rezervnega kapetana s poklicno šolo) … Vem, da je Krkovič takrat bil nesposoben in ni bil zmožen nobenega poveljevanja in častniške drže, ampak je samo ustvarjal zmedo, neumnosti in dejanja s hudimi posledicami, kot je sestrelitev neoboroženega majhnega helikopterja, ki je vozil kruh iz mesta … Po nekaterih pričevanjih naj bi se Krkovič tega dne javil v enoto šele ob 13. uri.”

Kakšna je resnica o “neoboroženem majhnem helikopterju, ki je vozil kruh iz mesta”, smo v zadnjem času zaradi zlorabe le-tega dogodka in popačenja zgodovinske resnice s strani RTV Slovenija veliko pisali. Več o tem si lahko preberete TUKAJ

Jelušičeva si glede njegovega prepisovanja za vekomaj misli svoje
Kot lahko vidimo, je lažnih navedb zoper Krkoviča cel kup, kar kaže na to, da Peinkiher zaničuje vse, kar diši po slovenski osamosvojitvi. Svoje navedbe gradi na kvazi strokovnosti, ki brez kakršnegakoli sramu temelji na diplomi vojaške akademije JNA (v tem konkretnem primeru gre za Centar visokih vojnih škola JNA “Maršal Tito”). V ponos pa mu tudi ne more biti kitenje z magisterijem na Fakulteti za družbene vede pod mentorstvom nekdanjega Udbovca in Kučanovega svetovalca Zdenka Roterja, saj je bilo njegovo delo spoznano za plagiat. Profesorica na obramboslovni katedri prof. dr. Ljubica Jelušič je glede kraje njenega avtorskega dela že ob izbruhu škandala povedala, da si zaradi tega, ker je tako rekoč ukradel njeno avtorsko vsebino, o tem človeku “za vekomaj misli svoje”. Jasno je, da se Peinkiher ves čas skriva za neko kvazi strokovnostjo, ki jo utemeljuje s končano vojaško akademijo JNA, torej Sloveniji sovražne vojske, in s praktično podarjenim magisterijem zloglasnega mentorja. 

Ljubica Jelušič in Anton Peinkiher (Foto: STA, Demokracija)

“Neustrašni” Peinkiher prikrito izsiljeval in grozil, da je ogrožena njegova eksistenca, če ne bodo zrušili Janše
Peinkiher je v letih 1993 in 1994 s tajnim imenom Taksist rovaril proti Janši in drugim celo prikrito grozil, da je ogrožena njihova eksistenca v primeru, če ne bodo zrušili Janše. Nekdanji funkcionar varnostne službe JLA na področju propagandne dejavnosti Radenko Radojčić je spregovoril o Peinkiherjevem “podzemnem delovanju”; ta je namreč Radojčića prepričal, da naredi osnutek na štirih straneh besedila, kako naj se spravijo nad prvaka SDS. Seveda ob podpori medijev, med katerimi izstopa Mladina in novinarka Svetlana Vasović Mekina, ter anonimne pro-Kučanove in pro-Drnovškove organizacije, ki bi v medijih lažno zatrjevale, da Janša tihotapi orožje – predvsem da bi Slovencem nagnali strah v kosti, češ da pripravlja puč.

Glede na to, da toženega mnogi označujejo kot osebo, ki je ves čas služila partiji in se na vse možne načine angažirala kot nekdanji strokovnjak JLA za področje specialnega delovanja KOS, njegove lažnive izjave proti Krkoviču in Janši, ključnima osebama slovenske osamosvojitve, niti ne presenečajo. Njegove izjave so nedvomno nespoštljive in nizkotne, saj zaničujejo slovensko pomlad in vse, kar diši po slovenski demokratizaciji ter zmagoviti in braniteljsko pravični vojni za Slovenijo.

Glede na številne izrečene laži s strani Peinkiherja je povsem razumljivo, da se je Krkovič odločil za tožbo. Peinkiherjeve trditve označuje kot nizkotne, pri čemer dodaja, da gre za kruto žalitev, zaničevanje in diskreditiranje tožnika v osamosvajanju Slovenije. Po navedbah Reporterja pa Krkovič prav tako zahteva preklic neresničnih trditev in opravičilo na portalu MMC RTV Slovenija in časnikih Delo in Dnevnik.

H. M.