Nekdanji pripadnik zločinske organizacije in poslanec Jerko Čehovin že drugič klavrno izgubil proti Janši

Jerko Čehovin- nekdanji poslanec Jankovićeve Pozitivne Slovenije, sedaj pa član Zavežništva Alenke Bratušek (foto: STA)

Nekdanji poslanec Pozitivne Slovenije in predsednik Združenja borcev za vrednote NOB Postojna Jerko Čehovin je tudi na višjem sodišču izgubil zasebno tožbo proti Janezu Janši zaradi njegove izjave v državnem zboru, da je bil Čehovin “v bivšem režimu po podatkih arhiva ne samo sodelavec, ampak uslužbenec UDBE, pripadnik organizacije, ki je po sodbi vrhovnega sodišča bila zločinska”. 

Senat višjega sodišča v Ljubljani v sestavi Irena Veter, Vesna Rakočević Bergant in Zvone Strajnar je kot neutemeljeno zavrnil pritožbo nekdanjega poslanca Pozitivne Slovenije in nekdanjega pripadnika zločinske organizacije Udbe Jerka Čehovina na sodbo prvostopenjskega okrajnega sodišča, ki je zavrnilo več tožbenih zahtevkov, med katerimi je tožeči Čehovin od Janeza Janše zahteval preklic trditev ter opravičilo in plačilo 9.500 evrov s stroški, namesto tega pa je Čehovinu naložilo plačilo stroškov sodnega postopka v višini 1.228,90 evra.

V obrazložitvi so zapisali, da je prvostopenjsko sodišče pravilno in vzorno naslovilo vse relevantne vidike tega spora, pri tem pa je pravilno in v celoti korektno upoštevalo tako domačo sodno prakso v podobnih zadevah kot tudi prakso Evropskega sodišča za človekove pravice. Pri tem ni spregledalo nobene primerljive podobne zadeve.

Gradivo sodelavcev SDV je del arhiva
Dejstvo, da je bil nekdanji poslanec Jankovićeve stranke član Udbe, je bilo že večkrat objavljeno v medijih, da je bil registrirani sodelavec Službe državne varnosti (SDV) pa izhaja iz Centralne abecedne evidence Republiškega sekretariata za notranje zadeve iz leta 1987, gradivo pa je v celoti del Arhiva RS. Poleg tega je sodišče zaslišalo več prič, ki so potrdile, da je imel Čehovin v udbovski evidenci oznako 55000.

Svoboda izražanja je v političnem govoru le izjemoma omejena
S to šifro označeni sodelavci so po seznamu udba.net, ki ga je objavil Dušan S. Lajovic, pomenili opuščenega sodelavca SDV, ki pa je nekoč aktivno in zavestno sodeloval s SDV. Sodišče se je ukvarjalo tudi s pomenom pojma “opuščeni sodelavec”, Janša pa je na zaslišanju pojasnil, da tudi poklicno zaposlenim uslužbencem Udbe v delovni knjižici ni pisalo, da delajo za Službo državne varnosti, temveč so bili pod krinko zaposleni v različnih podjetjih, kot je na primer Postojnska jama, kjer je bil Čehovin dolgoletni direktor. Poleg tega je bil uslužbenec Udbe lahko tudi nekdo, ki je bil direktor podjetja in je bil hkrati sodelavec, saj je na ta način dobil dodatno plačilo.

Kot bistvene argumente za neutemeljeno tožbo Čehovina je sodišče vzelo okoliščine, v katerih je bila izjava izrečena in na koga se je nanašala, saj je šlo za parlamentarno razpravo, ki je bila v javnem interesu, temeljila pa je na sodni praksi Evropskega sodišča za človekove pravice. Čeprav so bile Janševe besede po mnenju sodišča objektivno žaljive, pa je skladno z evropsko prakso svoboda izražanja le izjemoma omejena, saj gre za političen govor par excellence.

 

Peter Truden

 

 • VERRZIFIKATOR

  Jiři Jerko Čeh

  ČEH IN TAJNA POLICIJA

  Čeh, o vi, nesrečna uboga duša,
  kaj imate se pritoževati,
  kaj tožiti, Čeh, o vi, nad brati,
  kot ventil pokvarjenega tuša?

  Da je spustil, pravite, ventil,
  Čeh, o vi, nadvse ste res humorni,
  in za varnost državljanov vzorni,
  res imate, Čeh, o vi, nek stil.

  Prekipelo vam, je, Čeh, o vi,
  niste srečni, ker je pricurljalo,
  v javnost se grdo je nakapljalo,
  kakšen mojster da ste vi bili.

  Da bili ste, Čeh, o vi, v misiji,
  ki skrbela je za državljane,
  Čehe in Slovake, brate vdane,
  delali pri tajni policiji.

  Kaj se, Čeh, o vi, nad tem jezite,
  če kdo s policajem vas označi,
  kaj se, Čeh, obraz takoj vam spači,
  in kaj državljanom spet grozite.

  To, zapomnite si, Čeh, za vedno,
  ni države več Češkoslovaške,
  za pomirjanje vzemite praške,
  grlo splaknite si malovredno.

  Čeh, o vi, nesrečna duša uboga,
  sanjajte ukrepe policijske,
  vračajo ki vam udarce nizke,
  sami sebi ste, o Čeh, nadloga.

  • zokispoki

   Enkrat luzer, vedno luzer, tale udbovski ciganov hlapcek…

 • TOML

  Te rdeče prasce je treba pospravit po arestih.
  Slovenci ne volite socialističnih strank, to je rdeča drhal.

 • garfi

  ker ni lustracije se rdeČĆi negativci zamaskirajo v razna gesla
  pozitivna, progresivna, moderna, strokovna, izobražena, humanitarna…

 • hribovc

  in kako naj v komunajzarski zloveniji člov’k reče udbovcu ??

  • FORT WORTH

   Banditski morilec sonarodnjakov.

  • Franc Šink

   Šintarji komunistov.

 • totex39

  Komunajzarji rdeči spravite sem nekam, če ne vas bo kdo drug.

  • Franc Šink

   Se dela na tem.

   • janez cepec

    kar se tega tiče, počas gojzarje obujte, pasuše u rukzak, pa pravac Karavanke, tko kot njega dni, sam upam, de vas Jodlarji ne bojo spet nazaj trajbal

 • tohuvabohu

  Rdečkarji so očitno tako spufani, da vidijo še edino možnost zaslužka v tožbah zoper Janšo. Bedaki, raje se potrudite dobiti nazaj, kar so Slovencem odvzeli vaši tajkuni in udbomafija.

 • antimur

  Resnično je morala Udba biti zelo zločinska in pokvarjena, da se barabe kot je Čehovin, Perčič in podobna udbaška golazen tako sramujejo članstva.v tej antislovenski in nasploh proti narodni zločinski organizaciji.

  • janez cepec

   čak, a ne pravte desnakarji, de je bla partija tud zločinska organizacija. kdo se je že grebu, njega dni, za predsednika podmladka komunajzarjev? aja, veliki samozvani disident, večni predsednik stranke in ljubitelj in gojitev lika J. B Tita

   • Franjo Trojner

    Hecn si! Prav zares ste komunajzeri vsega pomilovanja vredni, en sam vedno, ko špricer hladen domoljub, šef opozicije, osamosvojitelj, osvoboditelj, demokrat in prvak stranke SDS dela z vami, bilo kdaj se mu zahoče, kot svinja z mehom, vi se pa nah jočete, cvilite in samo inkognito v odgovor tu in tam previdno in potiho bevskate tu po spletu.Ej res ste komunajzeri vsi ene velike mone!

    • janez cepec

     jest sicer nkol nism biu u partij, ne vem pa kje s’ vidu, de bi kdo joku. pa jokate pa stokate kot Kalimero desnakarji, z osvoboditeljem, kukr praveš, na čelu, kašna krivica, de, se vam godi že 73 let. pa še se vam bo, če boste take ovce, pa za komunajzarjem peketale in meketale ke u nepovrat

   • antimur

    Kdo pa še dandanes kolovrati po Sloveniji od ene do druge zombi seanse, kot da bi prišle prikazni iz dantejevega pekla s to titoistično in stalinsko simboliko, celo na državnih proslavah ne manjka njihove kolhozniške ropotije, kot levaška drhal.

    • janez cepec

     domobrančki

 • MižekFiga

  Postojnčani, zakaj si ne sposodite kakšen znucan pernati povšter in pol litra tekočega odpadnega šmira. Šmir in Perje gresta super skupaj. Pošljite foto tudi tov. ddr. Milanu Kučanu. Naredite reporrtažo napackanega Čehovina na Čopovi v Ljubljani s stampedom proti Ljubljanici.

 • Stajerka

  dobro…..vemo, da je UDBA zadeva, ki še danes globoko reže v standard in situacijo v državi…..odločitev sodišča je prav tako pomembna, ker nakazuje smernice, da nekateri sodniki že razmišljajo s svojo glavo…..

  ampak, spoštovani na NOVA24……v državi VRE, KRADE se na vseh koncih in krajih, državo in Slovence TRGAJO NA PRAFAKTORJE……vi pa na naslovnico UDBO???

  – Štrukelj je imel obljubljenih 8-12% povišic (pa NE za najnižje skupine, ampak najvišje), odstopila NI vlada, ampak so v luft skočili ostali sindikati
  – država bi naj odkupila sporno stavbo na Dimičevi
  – Bratušek &co ponovno rovarijo za spremembo ustave
  – o priznanji Palestine, ki je štala na kubik, nobene kritike, spremljanja situacije in komentarja
  – kaj se dogaja na področju ilegalnih migracij???….v Evropi VRE – dobesedno…..
  Kurdsko-turški konflikt, ki se je iz Turčije razširil še na Sirijo, zdaj grozi še Nemčiji. Zahvaljujoč številnim migrantom in beguncev iz obeh narodov v Nemčiji je v zadnjem času naraslo število medsebojnim incidentov.

  in še, in še……če vi mislite, da se volitve kujejo na eni sodbi proti UDBI, se PREKLETO motite in bojim se, da vam bo zmanjkalo časa za realno sliko v času in prostoru……pri vragu samem, UKVARJAJTE SE Z AKTUALNIMI ZADEVAMI…..

 • althar

  Odslej so torej udbovci tudi uradno lahko udbovci. Fajn.

 • Osti jarej

  ….za vse družinske člane sodelavcev udbe se je moralo poskrbeti na vseh nivojih….če pomisliš koliko jih je bilo in njih družinskih članov,ti pade mrak na oči…..in postane ti jasno,da sploh ni čudno,da je država v kurcu……..darmar med kakor levimi in kakor desnimi je pa samo predstava za preostali milijon….za Slovence

 • Amerikanc

  Res so zanimivi toti udbovci. Sedaj mi je šele jasno, zakaj se tako borijo za “pogled v prihodnost” in so proti obremenjevanju z zgodovinskimi dejstvi.
  Hudičevo zabiti so morali biti “udbovski tepčki”, če so verjeli svojim partijskim šefom, da bo revolucija večno trajala !

  • janez cepec

   m zabiti, kaj zabiti, fukneni ste vi, ke verjamete starmu komunajzarju in Titofilu, večnemu predsedniku stranke in nikdar več predsedniku stranke

 • majda božnar

  Ne glede na to, katero vašo novico preberem, se ukvarjate z zastarelimi, nikjer pa niso objavljeni resnično problemi, problemi malih ljudi, o katerih nas vsak dan seznanja življenje in ostale novice. Svetujem vam, da se začnete ukvarjati z volivci, ki so v težavah in začnite pisati o rešitvah bede malih slovenskih državljanov!
  Odgovorite mi tudi na to vprašanje: za 33 evrov se je povečala socialna pomoč za posameznike, za več kot 60 evrov pa pomoč za pare brez otrok. Tudi vi podpirate tako socialno politiko, da si bodo pari brez otrok lahko privoščili več otrok….. če se pa še sami ne morejo ali nočejo ali ne znajo preživljati?? Če podpirate tako politiko, potem niste nič boljši od levih, upoštevali boste samo svetovna navodila – bogati in revni!

  • if

   Ta članek razkriva enega od razogov, zakaj imamo bedo malih slovenskih državljanov.
   Moj odgovor je “Zato, ker ti državljani volijo bedo”!

   V času teka referenduma o 2. tiru je Nova 24 TV redno poročala o posledicah za RS, če bo vlada dobila referendum. Dobila ga je, ker so tako hoteli volivci, mali slovenski državljani.

   Nova 24 TV redno poroča o tem, žal mali slovenski državljan tega ne upoštevajo, oziroma volijo bedo.

   • osa

    ja slovenčki so naučeni samo nakumrovško resnico, saj ne vedo, da se v avstriji 3x bolje živi in zasluži

  • Osti jarej

   ….mali človek jih ne zanima…a misliš,da nas ima samo palček smuk za bedaste?

  • manusaci

   na vsa vprašanja, ki si jih tule zastavljaš boš dobil odgovore od tistih, ki imajo v rokah škarje in platno…pomisli malo kdo je že toliko mandatov na oblasti in kdo nam kroji usode že od rajnke Jugoslavije naprej…značilno za Slovenijo je, da se pljuva po opoziciji in ne po oblasti…

  • paracelsiuss

   ….majda, ti si boga, veš….RESNIČNI PROBLEMI IMAJO IZVOR IN VZROK v teh tipih iz preteklosti HARAJO PA ŠE VEDNO TU IN ZDAJ IN KROJIJO PRIHODNOST…….a zdej veš, zakaj si boga….??…..

   • majda božnar

    Ne bodite tako omejeni – naj desni podajo rešitve, če jih ne vidijo, so tudi oni enakovrednim levim – se grebejo samo zase, za žlahto, prijatelje – briga jih dobrobit naroda. Je tako? Tudi Janša je to dokazal, daj menda nisi dementen?

    • Mojca pokraculja

     Ej a veš kaj je to opozicija. Prosim razloži nam!

  • if
   • majda božnar

    Res je tako! V časopisu Svet novice 24 sem pregledala raziskavo Cie, da bo v naslednjih letih nataliteta v južni in vzhodni Evropi padala, se bo pa strmo povečala nataliteta v zahodni Evropi, predvsem zaradi priseljevanja. Kaj to pomeni? Naši delovni, pametni bodo odšli v tujino, na zahod, mi bomo pa s socialnimi pomočmi višali nataliteto revežev, pa lenuhov! Kakšna je torej prihodnost Slovenije ob pokvarjenih politikih, ki jih volijo omejene ovce? Da smo na jasnem – nisem strankarsko opredeljena…..

    • janez cepec

     premau fukate, to bo

     • Franc Šink

      Ti pa premalo razmišljaš.

     • janez cepec

      če se pojav dobra baba, nimaš kej misl, kuj nano, pa gasa

     • Brane Novak

      tebe b’lo treba prefukat, ne bi takih kozlarij sral tle gor!

     • majda božnar

      Ta odgovor velja tudi za ta portal – ni vredno komentirati, če dovoljujejo take primitivne komentarje mladoletnikov!

     • herman

      kakor kdo. spomni se Ivanove ukleščene kite,

    • MEFISTO

     Seveda imaš v mislih leve omejene ovce, ki so pa itak preneumne, da bi vedele, da si kopljejo grob.

    • Mojca pokraculja

     Vsegliharka, kot vidim. Razčisti si najprej pojme, potem pa govori o svoji opredelitvi. Ne moreš biti malo tu, malo tam, mal na sredi itd.

     • majda božnar

      Imaš prav, kamor pogledam, tiste na levi ali na desni strani na vrhu, vmes pa še Boga, vidim nekaj, česar ne bi smelo biti – smradu po pokvarjenosti!

     • Mojca pokraculja

      Joj majda, česa vsega ne bi smelo biti. Kaj vse smrdi. Razmisli kaj si hotela povedat.

  • osa

   Kaj bi
   naredil, jaz, če bi bil predsednik SLOVENIJE

   1. Takoj bi
   uknil 95 % socialne pomoči. Človek hodi v službo in zasluži cca 600 €, nekdo pa
   je uradno na čakanju, ki doma spi pa
   dobi 500 €. Motijo me tudi oglasi: oče
   bolan, mama bolna 7- otrok pa lačnih:
   halo,…. če si bolan ne moreš
   delati otrok,( ko sem jaz bolan samo spim in počivam):! torej če lahko delaš
   otroke, si sposoben tudi delati.

   VSAK MORA
   SVOJO RIT POPDENATI SAMO S SVOJIMI ROKAMI !!!
   Danes je dela dovolj za vse. Država ni dolžna nikomur dajati službo, ja
   pa dolžna zagotoviti klimo, da lahhko SLOVENCI delamo ustvarjamo, se razvijamo,
   rastemo, se dobro počutimo v svoji državi, smo ponosni na svojo državo in plačujemo PRAVIČNE davke.

   • MEFISTO

    Jaz sem bolj praktičen.

    Če bi bil predsednik, bi podelil mandat za sestavo vlade Janezu Janši in v štirih letih bi Slovenija izplavala iz komunističnega močvirja.

    • majda božnar

     Kaj se vmešavaš v OSINE, zelo , zelo pametne komentarje? Če bi bil pameten, bi tudi ti napisal kaj pametnega!

    • ĐĐ Style

     Tako kot zadnjič ko je bil mandatar

  • osa

   NAPREJ
   RAZMIŠLJAM;”” vsi, prav vsi moramo spoštovati FIZIKO in NARAVO. Ne moreš nekomu govoriti, da je
   2*2 enako pet, če je dejansko 4. V tehniki se to takoj vidi, če gradbenik ne
   upošteva fizike se most podre, če pa politik laže in krade pa gre državi slabo.

   2. DAVČNA
   POLITIKA Dober
   in normalen gospodar, podjetnik, kmet
   ustvarja in dela dobiček; torej
   pokrije vse stroške in nekaj denarja
   ostane za v šparovček. Ta gospodar si privošči toliko delavcev, kolikor
   jih lahko sproti plača ali kolkor jih potrebuje. Naša DRŽAVA SLOVENIJA pa dela
   ravno obratno. Zaposljuje ljudi, katere ne potrebuje in katere ne more plačati.
   Zato ji ob koncu meseca vedno zmanjka za pokritje stroškov. Torej na razpolago
   ima dve možnosti ali najame kredit (ne zaveda se, daje treba kredit vrniti),
   ali pa dvigne davke. Sedaj pa rečejo na
   vladi pa je mesec pokrit, pa je res !!!!!!!!!!???????? kaj daje država v
   šparovček dobiček ali kreditne pogodbe –
   torej PUF.

   Ukinil bi najmanj
   50% agencij, katere so same sebi namen, uknil delitev državne pomoči. Državne
   pomoči ni več. Državna pomoč samo proizvaja lenuhe, korupcijo, zavira razvoj in
   rast vsakega normalnega SLOVENCA in dela škodo državi. Torej ustvariti je
   treba, tako državno administracijo, katero potrebujemo in še bolj pomembno
   katero lahko plačamo. Plača vsakega SLOVENCA bi morala biti izračunana tako, da
   si ljudje z najnižjimi dohodki v 40 leti dela, lahko zgradijo primeren dom
   (stanovanje, hiško-hišo), kupijo en avto
   clio ali kateri drugi v tej vrednosti, imajo svoj denar (brez socialne pomoči),
   za dostonjno življenje in svoj denar za prebivanje v domu starejših občanov.

   Problem
   države Slovenije je v tem, da državo vodijo ljudje, ki niso sposobni v svojem
   podjetju s svojimi rokami na trgu dela preživeti, ne spoštujejo ne FIZIKE in ne
   NARAVE. Ti ljudje tudi ne poznajo besed
   ORGANIZIRANOST, RESNICA, PRAVICA, INOVATVNOST, SPOSOBNOST,
   NAPREDNOST,… Udejaniti je treba nova
   znanja, nove tehnologije in pri delu ustvarjati vsak dan večjo dodano vrednost.
   Z posledico dobrega in poštenega dela pa pride tudi denar. Država bi šla nasproti svojim državljanom
   samo z AKTIVNO DAVČNO POLITIKO (do sedaj
   je državno pomoč delil uradnik in izplen, učinek je bil mnogo manjši). Davki bi
   se morali obračunavati za vsakega posameznika posebej, glede na njegov
   uspeh-neuspeh, opravičene-neopravičene
   potrebe,.. torej davek višati, nižati, oprostiti, odložiti.

   Velokost ddv
   bi morala najmanj v 10 letih pasti iz sedanjih 22 % na max 15% ali minimalno 10
   %.

   Švica ima
   ddv samo 8% (zakaj, ker delajo pošteno, davek plačujejo vsi, kredite vračajo
   vsi). V švicarski ustavi tudi piše: država se ne sme nikoli zadolžavati, če je
   izplen davkov premajhen, za kritje države se morajo povečati davki.

   TOREJ DELUJE
   PRI NORMALNIH IN POŠTENIH LJUDEH.

   V
   jugoslaviji je bi davek celo 33 % pa ni delovalo, v Sloveniji je sedaj 22 % pa
   tudi ne deluje v Švici je pa 8% pa deluje.
   brez pufov. ŠVICA NI NIČ ZADOLŽENA.

   Razmerje ali
   velkost plače. Minimalna plača je velika neumnost. Normalni delavec bi moral v sloveniji
   zaslužiti najmanj 1000 € neto, torej direktor tega podjetja pa v razmerju 3-5x
   več 3000 (5000 €). To razmerje bi moralo
   biti uzakonjeno. Če bi bila pa najmanjša plača n.pr čistilke 2000 € ali več pa
   se omejitev mnogokratnika odpravi in direktor lahko zaluži 10.000,00 € ali več.

   Z
   ustvarjanjem odlične poslovne klime in pravične obdavčitve, bi se tujih
   investitorjev morali otepati (magna ne bi mogla graditi pri nas, ker ne bi bila
   konkurenčna, nepošteni in neumni politik pa je za njo sprejel poseben zakon, s tem pa odgnal druge investitorje).

   GREHI PROTI
   NARAVI SO NAJHUŠI (pravi stari latinski pregovor).

   Ker bi bili
   pogoji v SLOVENIJI zdravi in dobri, bi
   pri nas iskali službo tudi tuji znanstveniki, inženirji, doktorji, tako pa
   strokovni, pametni SLOVENCI, zapuščajo
   SLOVENIJO. Rezultat tujci in SLOVENCI V tujini cvetijo,SLOVENIJA pa propada.
   SLOVENIJA pa zaradi nezadostnega znanja in produktivnosti na trgu dosega
   3x manjšo vrednost in posledica 3x manjše plače, 3x manjše pokojnine in 3 x
   prevelike davčne obremenitve.

  • osa

   4. Takoj
   ukiniti borčevske pokojnine in privilegije

   5. Takoj
   začeti z postopkom lustracije, odstraniti vse komunistične simbole in takoj
   pozapreti še vse živeče zločince. Imamo 100.000 trupel, pa nobenega prijetega
   zločinca.

   6. Napisati
   resnično zgodovino, katera bo držala nadaljnih 1000 let. rdeča zgodovina ni
   zdržala niti 50 let. Rehabilitirati vse domobrance, razen tistih, katerim je
   dokazano krivično delo. zločince pa imenovati z imeni in priimki kot je nemški
   špiegel imenoval maršala tita, ki je zasedel 10 mesto na svetu, največjih
   morilcev človeštva.

   7. Zdravstvo
   popolnoma reorganizirati. pomebna cena zdravstva, uspehi zdravstva, zmožnost
   plačevanja zdravstva. komunistična ideja, da mora biti vse zastonj v realnosti
   daleč ni več. prvi obisk zdravnika je zastonj, drugi obisk pa se vedno plača 10
   ali več €. treji obisk pri zdravniku pa se odloči glede na stanje bolnika.
   zakaj ni čakalnih vrst pri privatnikih, ko moraš storitev plačati.

   8.
   Šolstvo-iobraževanje IZOBRAZITI KADRE, KATERE GOSPODARSTVO POTREBUJE

   9. resnica
   boli samo enkrat, laž pa vedno

   10.
   Socializem-KOMUNIZEM je sistem, kjer bi v Sahari slej ko prej začelo
   primanjkovati peska, če bi komnizem vladal tudi tam

   Nemogoče je
   srečati socialista-KOMUNISTA, ki bi razumel zakonitosti tržnega mehanizma, Von
   Hayek je imel kar prav, ko je ugotavljal, da če bi socialisti -KOMUNISTI
   razumeli ekonomijo, ne bi bili KOMUNISTI.

   nosilci
   razvoja so ljudje, ki z doseženim niso nikoli zadovoljni. nikoli se ne ustavijo
   in želijo naprej, kajti pri razvoju in izdelavi ni mej.

   glasbenik
   zaigra lahko vrhunsko, vendar SE da se Še bolje

  • Mojca pokraculja

   Daj prosim razloži za kakšno pomoč gre parom brez otrok. Kako se ji uradno reče in kje je predpisana.

   • rubec

    Jaz dobro vem ker otrok nimam gre pa za denarno pomoč. Na hlevu sušim seno vendar tam denarja ni. V kevdru ga tudi ni. Na TR računu ga tudi ni. Sem potem poklical finančno ministrstvo in so rekli naj pogledam še pod drva v drvarnici. Pa ga tudi tam ni. Sosed pravi da me verjetno zajebavajo ampak majda in jaz mu ne verjamemo.

    • Mojca pokraculja

     Upraš rajš soseda kako sta s staro materjo zadnč, k te 3 dni ni blo duma peč zaukurla. Mati so se prtoževali, da so polena fajhtna. Sosed je pa reku ta nar bol bo, da napred s popirjom podkurte. Mati so pa rekl kok s ti brihtn pobč, bom preci gnar prštimava.

   • dob

    Uradno se ji reče “kurac od Jankovića”!

    • sodnikisozločinci

     Aha, to je torej dobila farmacevtka, pomoč posameznici brez otrok. Kako je Jankovič dober. Dajmo ga prosit, naj pomaga še Luki Mescu in Violeti Tomić.

 • Joža

  Proti Janši itak vsi zlobni vedno izgubijo: Golobič, Kresalka, Virant in tudi kakšen bivši desni užaljenec. Kako je že Kresalova rekla? “Vidim lepo prihodnost, in v njej ni Janeza Janše.” No, pa hvala Bogu nje ni.

  • antimur

   Na žalost pa imamo zaradi te pasje prasice cel kup izbrisanih divjakov in prevarantov, ni ji bilo dovolj osemnajst tisoč preračunljivih balkancev, ne, ona jih je ustavarila kar petindvaset tisoč.

 • karpelec

  Zanimivo, da noben član te organizacije v današnjem času, ne bi rad bil to kar je bil nekoč. Takrat je videl samo trenutno svoje interese, na keterih bi jahal še danes, pa brez posledic. Vsi bi raje bili čisti kot otroci, ampak so pozabili, da se kakec še kako prime tudi otroške ritke.

 • Caetano

  Neverjetna je zahrbtnost cinkaroških udbovcev! Včasih so delali in ovajali pod krinko in še danes bi radi bili zaščiteni z anonimnostjo.

  • samsara

   Nikar ne pozabimo dejstva, da je (bil) prvi in vrhovni predpostavljeni zločinski in teroristični organizaciji Udba, veletovariš milan kučan, še vedno prosto gibajoč se po Sloveniji in stanujoč v bivšem državnem protokolarnem objektu v Murglah 23!

 • ivan šantl

  Tipično za bivše udbaše.

 • MEFISTO

  Udbaši so vedno imeli več identitet.

  Najbolj skrita je bila tista, ki je bila prava.

  Tudi na tem portalu se oglaša tip pod celo množico udbaških imen.

  • Valter BraniSlav

   In kdo je ta tip?

 • MEFISTO

  Tudi tole smrdi po udbašenju.

  133.000 Evrov so plačali za nikomur potrebno in nekoristno maketo 2. tira.

  Ko so jih zalotili pri tatvini davkoplačevalskega denarja, pa Cerar pove, da je prišlo do računske napake.

  Niti na star komunajzerski izgovor se niso mogli sklicevati, da kdor dela greši, kajti vlada bolj malo koristnega dela.

 • garfi

  udbomafijci in leviČĆarji so ukradli 133.000€ za maketo zlatega tira
  “REVEŽI” IN BUTALCI ZBUDITE SE !!!
  DOL Z RDEČĆO BANDO šarec-smc-sd-desus-zl-l-itd !!!
  VSI NA VOLITVE JUNIJA !!!

 • Olga_10

  Slovenija bo pravna, svobodna in demokratična država takrat, ko bodo Čehovini sedeli za rešetkami, skupaj s svojim šefom iz Murgel in ne v parlamentu!

  • antimur

   Za Kučana so rešetke premalo.

  • Božobožo

   Ne šele ko bo kriminalec Janša v zaporu.

   • Olga_10

    Deset komunističnih?

  • Jana učak

   Olga bo pa metlo vihtela!!!

   • žogica

    Olga ima borčevsko penzijo, pa še metlo bo dobila !

    • Olga_10

     Tarantela (žogica,….) ima borčevsko penzijo pa se se klobasice, vozovnice, zdravilišča…. Komunisti vedno sodite po sebi…

     • žogica

      Hihihihiiiiiii, žogica še nima penzije, za Tarantelo pa ne vem. A misliš, da bom dobila borčevsko penzijo, tako, kot ti, Olgica? A še to danes talajo, tebi jo je zrihtal Janez ali Kučan? Tudi komunist nisem nikoli bila, misliš, da mi bo Kučan pomagal? Če bojo pa kake klobase domače, super…..

   • Olga_10

    Olga bo “vihtela” gasilsko cev priklopljeno na hidrant, da bo sprala komunistični hlev!

  • Slovenka

   Se boš načakala.

   • Olga_10

    Kdor čaka, dočaka! Tudi Amerika je dočakala odločnega predsednika in rekla NE skorumpirani levičarki!

    • janez cepec

     Olga, s je šporget spucan?

    • Slovenka

     Tako se govori.

 • ĐĐ Style

  JANEZ JE KRIV !!!

  here we go again

  • tramal

   Tebi ki si zabit ne pomaga noben dokaz

   • ĐĐ Style

    IVAN JE KRIV !!!

   • žogica

    Janez je kriv.

  • Vojteh Dovč

   NE IVAN JE KRIV

   • žogica

    IVAN JANEZ je kriv !

   • ĐĐ Style

    JANEZ JE KRIV !!!

 • Osti jarej
  • Artur

   Odličen prispevek , pri nas bi bila takšen intervju s takšni narodno zvednimi intelektualkami “misija nemogoče” Upam da Srbi le ne bodo toliko zavedeni kot smo bili mi in kdajkoli nepremišljeno skočili v to EU birokratsko satanistično žrelo.

 • tramal

  Še ena kajla za komunajzerje in še ena zmaga Janše. Zgube komunajzerske ,popolnoma vse zgubite kar se obligirate.

 • žogica

  Saj Janez ne priznava naših sodišč, ali pa !

 • Valter BraniSlav

  A ni bil Jansa tudi udbas?
  Vem da je bil komunist in da je rinil v UDBO, nisem pa preprican da ga je udba sprejela.
  Mogoce kdo ve ali je bil ali ne?

  • žogica

   Janez je zelo vsestranski, včasih je bil levi, danes je desni……, se pač prilagaja in čaka na ulov….

   • ĐĐ Style

    Sledite denarju

    • žogica

     Aha.

 • Vojteh Dovč

  PA KJE STE NJEGA NAŠLI. ..KDO JE TA ZDEJ

  • slosin

   zdej je ta BIVŠI udbovc…

   • Vojteh Dovč

    KAJ NI VEĆ——-PM

 • totex39

  Sedaj bi bil že čas, da se začnejo sodni postopki proti udbovcem ne pa da se prosto sprehajajo in delajo še kar naprej sranje.

  • samsara

   Proti kučanu, prvemu in najvišjemu predpostavljenemu Udbi, kot prvemu!

   • Den456

    In sodbo izvesti na njim omiljeni način. Se bodo penzije ostalim upokojencem precej zvišale, ko se znebimo teh rdečih uši in njihovih gnid.

 • milanček

  udbovc, za tolažbo naj ti ga štefa mal potegne, saj tamalo sranje nič ne more, sploh pa, ko se se nagolta kremšnit!

 • Miro

  hmmm nikjer ne piše kaj je sodišče razsodilo!!!

  • žogica

   Saj ni važno, v bistvu je Ivan Janez kriv !

   • žogica, ti si marogica.

    • žogica

     A res ???

    • MEFISTO

     Še ni, pa še bo, ko ga bodo sosedje vzeli v roke.

     • janez cepec

      po moje ga ti mu prevečkat u roke uzameš, drkađija, babo si najd

     • xtc

      Lastne težave so najhujše .a ne doma v kleti pa zaprti cucki.

     • žogica

      MEFISTO, ž. spol, m.spol, sr. spol.

     • janez cepec

      koko nej ve, če pa še za sebe ne ve, kerga spola je?

     • žogica

      A misliš, da je srednjega?

 • Miro Jereb

  takrat je bila gnida ponosna na to da je udbovec danes pa je to zanj žalitev. KAKO TO ???
  To je podlost od človeka in kako sploh je prišel v parlament…verjetno zatoker je med svojimi. POJDIMO VOLIT da seznebimo njega in njim podobnim. SRAMOTA zanj in za nas ki nas zastopa….

  • WatsonForus

   ni več cekinov od UDBE pa ga to boli !

  • Na Jankovičevi listi je.

  • Hribouc

   Sori!
   Ni Ameba!
   ———————————–
   JE GNIDA.

   • Artur

    Kako smo že zahrbtne pokvarjene potuhnjence in cinkaroše med nami kot mulci nekoč zmerjali ? : Laže, krade uši ima.

 • xtc

  Tile še kar živijo v Yugi in mislijo ,da lahko terirozirajo in ustrahujejo kot se jim zdi,kljub dokazom.

 • Slovenka

  Enim ni pomoči.

 • piko8

  Kako more UDBOVEC tožiti g. Janeza Janšo, da ga je užaliv, to je čisto sprenavedanje, saj ta golazen od udbovca nima vesti!!
  UDBOVCA NEMOREŠ UŽALIT, TO JE ZVER V čloeški podobi bez VESTI!!

  • Hribouc

   Prisegam!
   Ni zver!
   Je enocelična in sluzava Ameba.

   Zveri je škoda !

 • sodnikisozločinci

  Mislim, da je pravi čas, da podam politično izjavo. Udbaši, ki izgubijo tožbo proti Janši na slovenskem komunajzarskem sodišču, so čisto navadni pedri in zgube.

  • Hribouc

   Točno!
   Kva si dobr pogruntou!
   Čehovin je pederajsasta zguba vseh zgub!
   Odlično!

 • MEFISTO

  Odpiramo glasovanje!

  Je bilo častno biti udbaš!

  So lahko udbaši, nekdanji in sedanji, ponosni na svoj udbaški prispevek k sesutju Slovenije in slovenskega naroda?

  Ali je bilo in ali je še donosno biti udbaš?

  • janez cepec

   donosno j’ sigurn blo, jest ne bi vedu, sm premlad, praš pa Viktorha, on je prava pizda UDBAŠKA, bajto j’ na ta račun z bazenom dubu, fajn službo, pomožno šolo j’ spacou, za otroke je poskrbu, čeprou niso njegov, so mu jih partijski tovariši delal, dons ma pa borčevsko penzijo

  • Hribouc

   majku mu ga nabijem okol kepe! 3x za 1x !

 • Artur

  Vsi ti naši udbaški in tuji visoko pozicionirani psihopati so isti poden.
  INTERVJU: Mila Alečković – Vladari iz senke i oligarhija okupiraju narode širom sveta!
  https://www.youtube.com/watch?v=Th59pyiGfWg

 • Hribouc

  Matervola!
  Misl’m, de s’m istga pizduna vidu na sliki kako ga s priznanjem oblaga rdeči Kučanov TIGR pred par tedni!
  ——————–
  Jut’r zjutri preverim in vam javim!

  TO PA JE SVINJSKA BANDA!

  Kole v roke in udri Bando čez pleča!

  • janez cepec

   pejd notr, u štala, med svoje, tale hribusk vetr ti škodje

  • Den456

   Organizacija TIGR ni imela nič skupnega s to zločinsko tolpo komunistov. Tigrovce so po vojni udbaši sistematično pobijali, da ne bi prišla na dan resnica, kdo se je resnično boril za slovenski narod. Komunisti to sigurno niso bili. Najprej so se spečali s Hitlerjem, nato pa s Stalinom. Oba sta bila prava kriminalca tako kot Tito in večina levih voditeljev.

 • Olga_10

  Pa je uradno: Čehovin je UDBAŠ! Kučan je pa šef UDBE! Organi pregona, kje ste? Boste zaprli zločince?

  • ĐĐ Style

   In Ivan je ata smrk, Gargamel kje si?

   • sprehajalec

    Nihče te ne lajka, ko neumnosti pišeš. Tragedija je, da ti misliš da pišeš nad nivojem. Smrkci pa to. Pravi umetnik si. Oziroma sindrom umetnika, ki ga nihče ne ceni in razume samo sam sebe. Zato tudi ni lajkov.

    • ĐĐ Style

     Evo imaš en lajk od mene-NAJSTNICA

     • sprehajalec

      Lepo. sedaj pa še naokoli, pa polajkaj še druge spoštovane komentatorje. Na Olgo ne pozabi.

     • ĐĐ Style

      Ne samo tebe lajkam, z vsakim lajkom ti ego raste-NAJSTNICA

   • xtc

    V Murglah.

    • ĐĐ Style

     V Kamniku

  • sprehajalec

   ne bodo, ker je tudi komandir bivši Udbaš. Slovenija je imela 120.000 članov ZK na zadnjem kongresu ter 75.000 udbašev in njihovih podpornikov. Praktično vsak drugi Slovenec je ali udbaš ali pa komunist.

  • žogica

   Kje je pa Janez?

  • Grenze

   Dajmo odpreti jago na UDBOVCE boste videli kako bodo bežali iz SLOVENIJE!

 • Roman Benedik

  zločinska organizacija…ha,ha.

 • garfi

  pravkar na valu202 sanjajo idioti o novi revoluciji
  noro v nori državi

  • žogica

   Spet vaši idioti?

   • garfi

    vaši

    • žogica

     A vaši spet !

 • ĐĐ Style

  Vsak dan nova zanimljivost na rumenem portalu.

  Današnja zanimljivost:
  Ste vedeli, da je že Primož Trubar bil komunist?

  • žogica

   Desnjaki so sigurno vedeli.

   • ĐĐ Style

    Jutri nova zanimljivost v stilu Nova24TV

 • holzer

  Točno se ve v katerem sistemu je ta udbovc delal,za koga je delal v kakšen namen itd.
  Torej kot tak v demokraciji v današnjem času nima kaj iskat in govort.
  Za take se ve kje jim je mesto.
  Za rešetke z njim,paznik naj pa ključe stran vrže.

 • Get Smart

  Ja, če vprašamo MURGL JUGOKOMI AGITPROP, bomo slišali, da je bil
  Primož Trubar komunist, pa socialist, jugokomunist, če vprašate Iršića, vam bo znal povedati da je bil južni sLJOvan in kar je še bulšit jugokomunističnih kretenizmov.

  RESNICA pa je ena sama. Primož je bil Slovenec, Učil se je slovenskega jezika iz slovenskih knig,
  napisanih v slovenskem jeziku.
  Seveda pri Turjaškemu, “grdemu kapitalistu”, ki je SLOVENIJO in s tem Evropo branil in OBRANIL
  pred “TUREKI”* Hasana Paše Predojevića nje.
  *- saj menda veste, da so za TURSKE gazde v glavnem ropali njihovi SERBUSI, rvatoncaLJi in kar je še obarsko volgarskih serbusnih plemen nje.
  Btw, “turek” je PODIZVAJALEC KOMINTERNE (kaviaržidovstva nje).

  Torej, Primož je pri Turjaškemu najprej bral SLOVENSKE KNJIGE, nato pa jih še sam pisal,
  in pisal je v takem jeziku, kot se ga je iz knjih učil, v slovenskem jeziku,
  jeziku, ki je eden izmed
  značilnosti oziroma stebrov kulture in
  civilizacije starodavnega naroda Slovencev, kulture, ki je temelj evropske civilizacije,
  ki je temelj demokracije (ljudo-vlade).

  Pame t v glavo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!