Nekdanji vodja NKBM potrdil, da sta ga za kredit za Stožice klicala tako Pahor kot Janković!

Matjaž Kovačič (Foto: STA)

Matjaž Kovačič, nekdanji predsednik uprave NKBM, je ponovno potrdil, da sta ga v zvezi s kreditom za Stožice klicala tako nekdanji predsednik vlade Borut Pahor kot ljubljanski župan Zoran Janković, drugi pa ne, predsednika preiskovalne komisije pa je zanimalo tudi, ali držijo informacije, da ga je Janković klical celo takrat, ko je potekala seja, na kateri so odločali o kreditu.

Preiskovalna komisija o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu ter ugotavljanju vzrokov in odgovornosti za že drugo sanacijo bančnega sistema v samostojni Slovenije, ki jo vodi poslanec SDS dr. Anže Logar, je pričela novo poglavje preiskovanja slovenskih bank. Po zaslišanjih nekdanjih vodilnih v Factor banki in Probanki ter Novi Ljubljanski banki zdaj na vrsto prihajajo nekdanji zaposleni v Novi Kreditni banki Maribor.

Kovačič meni, da je sistemski pristop sanacije bank “nepotrebno zapravljanje državnega denarja”
Kot prvi je pričal Matjaž Kovačič, ki je upravo NKBM vodil od maja 2005 do konca decembra 2011. Na prvem pričanju v državnem zboru marca 2014 je kot predsednik uprave prevzel objektivno odgovornost, ne pa odgovornosti za druge. Ob tem je ocenil, naj komisija za stanje v bančnem sistemu ne išče le krivcev ob sanaciji bank, temveč v prenosih slabih terjatev na DUTB, saj so bili nekateri prenosi nesmiselni in so potvarjali dejansko stanje.

Svoje prepričanje je na tokratnem zaslišanju ponovil. Sistemski pristop sanacije bank je bil po njegovem prepričanju nepotreben, vsaj ne v takšni višini. “To je bilo popolnoma nepotrebno zapravljanje državnega denarja,” je dejal Kovačič.

Na vprašanje predsednika preiskovalne komisije, ali se čuti krivega za finančno luknjo, ki jo je država morala sanirati z davkoplačevalskim denarjem, je Kovačič odgovoril: “Počutim se odgovornega v pogledu, v katerem sem lahko suvereno sprejemal odločitve. Subjektivno pa se ne počutim odgovornega, saj če bi, denimo, upoštevali predloge uprave banke, ki smo jih pošiljali lastniku, tega danes ne bi bilo.” Sanacijo je označil celo za “golo”, kot je bil nekoč gol cesar, saj da nekatere slabe poslovne odločitve, ki jih je sprejela njegova uprava, niso pripeljale do sanacije.

Mnoge ključne odločitve so bile sprejete kar na dopisnih sejah
Kovačič je v določenem obdobju hkrati opravljali tudi do osem različnih funkcij. “Impresivno, kako ste zmogli vse te funkcije,” je dejal dr. Logar, Kovačič pa je sprva odgovoril, da naštetih funkcij ni opravljal hkrati, kasneje pa je zgolj pritrdil, da je to res zmogel.

Anže Logar (Foto: STA)

Iz dokumentacije NKBM so člani preiskovalne komisije lahko razbrali, da so bile mnoge ključne odločitve o visokih kreditih sprejete kar na dopisnih sejah. Kovačič se je branil, da je v banki s 3 tisoč zaposlenimi v času njegovega vodenja obstajala jasna struktura, v kateri so posamezni stebri zaposlenih delovali avtonomno, zato se v njihovo delo ni vmešaval. “Drži, da ste imeli v času vodenja NKBM vsako sredo sestanek pri ministru za finance Križaniču?” je zanimalo dr. Logarja, Matjaž Kovačič je na vprašanje odgovoril pritrdilno, pri tem, da je na naslednje vprašanje dr. Logarja, ali se je to dogajalo tudi v času ministra Bajuka, odgovoril nikalno.

Kovačič je ponovno potrdil, da sta ga v zvezi s kreditom za Stožice klicala tako nekdanji predsednik vlade Borut Pahor kot ljubljanski župan Zoran Janković, drugi pa ne, predsednika preiskovalne komisije pa je še zanimalo, ali držijo informacije, da ga je Janković klical celo takrat, ko je poteka seja, na kateri so odločali o kreditu. “Dvomim,” je bil kratek Kovačič. Potrdil je tudi politične pritiske ob prodaji Mercatorja.

Pomanjkljiva skrbnost pri odobravanju kreditov
V nadaljevanju je pričal še Aleš Hauc, ki je bil predsednik uprave banke od marca 2012 do konca februarja 2015. Na prvem pričanju v državnem zboru januarja 2014 je menil, da je večina vzrokov za slabe kredite izhajala iz krize, pa tudi zaradi pomanjkanja skrbnosti pri odobravanju kreditov.

Aleš Hauc (Foto: STA)

Inšpekcijski nadzor je bil pomanjkljiv
Banka je v njegovem času uvedla foreznično revizijo, da bi ta pokazala, kateri krediti so postali slabi zaradi krize in kateri zaradi slabega upravljanja. Nato je najela tri odvetniške hiše, da bi ji svetovale, katere primere naj predajo sodišču. Ob čiščenju portfelja so v banki spremenili navodila za zavarovanje naložb. Po mnenju Hauca je za slabe naložbe kriv pomanjkljiv sistem notranjih kontrol, “za to pa nosi odgovornost uprava”.

Mediji  so danes poročali, da naj bi v času njegovega vodenja banke italijanski državljani banko uporabljali za pranje denarja iz nezakonitih poslov ter izogibanje italijanski davkariji in policiji. Na vprašanje enega od članov komisije o tem je Hauc odvrnil, da tega ni prebral. “Dopuščam pa možnost, da so te osebe delale prek transakcijskih računov v banki v Novi Gorici,” je povedal. Mediji, ki so pisali o tej zadevi, so se sklicevali na zaupno poročilo inšpektorjev Banke Slovenije o celovitem pregledu NKBM konec leta 2014. Hauc je izrazil začudenje, da lahko takšna zaupna poročila sploh pridejo iz Banke Slovenije, anonimke pa krožijo po medijih.

O konkretnih primerih slabih posojil v NKBM Hauc na odprti seji ni želel govoriti, zato je bil del zaslišanja opravljen na seji, ki je bila zaprta za javnost.

D. Š.

 • bednick

  Bom realen:
  premalo vagam, da bi tole komentiral.

  • RATATA

   O hvala, da si se nas tokrat usmilil.

   • bednick
    • tarantela

     Tole bo pa bumerang.

    • RATATA

     Hvala, vse poznam.
     Da obrazložim na kratko: sploh me ne zanima kdo in čigav je naredil nekaj slabega, škodljivega, korupcijskega, kaznivega … naj bo sodno preganjan in kaznovan.
     To kar se zdaj objavlja na vrat na nos je politika zavajanja in preusmerjanja v “primernem” trenutku.
     Ravno zaradi takšnega načina, ki ga izvajajo mediji po naročilu in pod nadzorom je tako. Če lahko oni 10, lahko tudi mi 2. Nihče ne sme nič! Lepo, da mi nisi JJ direktno omenil. Če rečem vsi, so to VSI!
     Da pa ne bom izpadel vseglihar:
     kaj pa lahko sploh kdo stori, ki pride za vodjo v sistem samih pokvarjenih nastavljencev, ki se jih ne da zamenjati?

 • sprehajalec

  Tako gre to v kardeljanski dogovorni ekonomiji.

 • Hun

  Pahorcek je taka pizdojnerska marioneta da mu ni para…itak je pa Slovenia ena vas k vsi nosjo en reklc

  • sumljivislon

   ..ja @ večkrat ga obrne – reklc…!

  • sprehajalec

   To z reklcem in željo impresionirati sovaščane, ti dam prav. Ali reklcem ali pa avtom. Je pa pahor v tem hipu najbolje, kar imamo, sprejemljivega za razdeljeno Slovenijo.

   • macon

    Ni. Komunajzarjev se ne podpira, raje se podpre solno kislino. Borat bi moral biti zaradi sramotnega mandata 2008-2011 politična crkovina in imeti lasten proces zaradi lopovščine Dimec.

    • sprehajalec

     Z Pahorjevim maščevanjem stričkom in odprtjem Hude Jame, je kar nekaj naredil tudi za drugo polovico Slovenije. Se pa strinjam, da se glede strukturne krize ni zgodilo od 2009-2017 nič, stanje se rešuje z zadolževanjem prihodnjih generacij.

  • Johan

   Peder

 • učko

  Večina problemov banka ima isti skupni imenovalec. Torej, od nekaterih kreditojemalcev ne morejo izterjati denarja. Tudi, če je kredit “zavarovan”. Vse gre preko sodišč, ta pa vemo kako delujejo v tej državi. Spomnite se samo na neslaven konec HKS, katere solastnik je bil Vitomir Gros. Na sodišču niso izterjali niti enega dolga. Udbovska sodišča so eden glavnih krivcev za tole stanje v bankah, tudi tistih, ki jih ne vodi kučo-mafija !!!!!

 • Stajerka

  nič novega……v kamero je (Tarča/Slak) Janković pred leti priznal, da je urgiral tudi na NLB…..in to je pristalo na DUTB, firma šla v maloro……in KAJ se je zgodilo???……NIČ!!!
  vsem poštenjakom v posmeh!!

 • Osti jarej

  ..a je haucel že počil

 • Osti jarej

  vzporedna ekonomija globoke slomafijandžijske države,kjer po goljufijah in krajah vsi izgubijo spomin,pufe ,izgube,ter ostala nečedna dejanja,izražena v evrih,pa brezsramno obesijo raji…….sploh ni čudno,da 80 % državljanov ne voli več

  • Janez

   No,
   SAJ – KAJ PAMETNEGA – PA LE NAPIŠEŠ !
   Do
   PRIHODA MATILDE – IMAŠ NAJBRŽ ŠE KAKIH 20 LET ČASA !
   Kakšna MOLITEV
   ZA ZDRAVO PAMET – JE VEDNO DOBRODOŠLA.
   Škoduje pa nič. Matilda ima tudi raje tiste, ki nekaj pameti – še imajo. L.r. J. KOMENDA

 • montyamp

  Za VSE je krivo murglosrbsko udbosodje .
  Kar poglejte si zakaj imamo nesposobne sodnike :
  https://www.youtube.com/watch?v=HCCyue_G4F8&t=36m7s

 • rrrrr

  Tisti, ki so trdili, da nas je najbolj zadolžila Janševa vlada ( v mandatu od 1991-2017), so danes dobili tudi uradno potrditev. Vsi vpleteni so vidni člani SDS.
  V letih 2005-2011, ko je banko vodil Vili Kovačič, je najprej za 4 mio kupil SDS glasilo Mladina, nekaj žlnih opornic,nekaj malega smejalnega plina, nato pa odobril odprtje še nekaj visoko frekventnih, donosnih in nevidnih računov poslovnih partnerjev iz Sicilije.
  Na zaprti seji so , g. Isajlović,g. Križanič, g. Zemljarič in predsednik g. Pahor, vsi pomembni člani desnice, Kovačiču predlagali, da investicijski projekt nepokritih kreditov pod delovnim nazivom Bančna luknja I, iz Maribora prenese v ljubljanske Stožice na Trstenjakovi 8, kjer je tudi sedež stranke. Da bo na varnem!..
  Danes je direktor gospod Hauc, član krščanskega foruma SDS, novinarjem izjavil:,,Dopuščam možnost, da me je gospod Z. Janković, sicer sekretar SDS in dolgoletni župan Ljubljane, res prosil za kredit. Ampak gre za resnično zanemarljivo vsoto. Gospod jo je potreboval le za taxi do lekarne v Šiški……”

  • pajot

   prosil bi te,da ga ne naslavljaš z gospodom. Je ćist navaden fukfehtar.

   • rrrrr

    Pajot, bom upošteval. Ampak, Janković je toliko gospod kot sekretar SDSa. Pa toliko fukfehtar, kot mu je ime Zoran…Vse ostalo prepuščam domišljiji bralcev…..

 • pajot

  Lopovi,kriminalci,mafija.V deželi na sončni strani Alp.A vas ni prav nič sram? Tudi tebe Kučan,ki tole bereš? Si kdaj pomislil na ljudi,ki nimajo kaj dati v lonec,jebemumater. Vse kar ti lahko rečem je,da bi te moralo biti vsaj malo sram,gnida pokvarjena,nečloveška.

 • Janez

  No?
  A VIDITE ?
  TEGA ZMUZLJIVEGA “ŽAL” PREDS. PAHORJA !
  Če
  JE KDO BOLJ TRDO PRIISNIL NANJ :
  NPR. DIMČEVA ALI JANKOVIČ – JE PA TAKOJ POSREDOVAL !
  Ta
  PRESTARELI MANEKEN – NAJ GRE KAR – NA PROSTI TRG DELA !
  Bo
  VSAJ VIDEL, KAKŠEN KAOS – JE HVALIL ! L.r. J. KOMENDA

 • Milica

  Janša je kriv itak.

  • Osti jarej

   …tudi

 • Osti jarej

  …nekdanji tajkun nas je podučil o vsem,kar še nismo vedeli o nategu 25 letja…..bbbrrruuuuuuhhhhhhhhaaa

  https://www.portalplus.si/2384/tes-6-kordez/

 • Kučko pod pručko

  Vsa čast dr. Alešu Logarju

  Aleš Logar je najboljša možna rešitev za odkrivanje bančnih prevar, ki se jih poslužuje murgelska udbo-mafija. Očitno pred imenom ne nosi zastonj tisti dr., saj se še kako spozna na finance. Je zelo inteligenten fant, umirjen, operira pa s samimi argumenti oziroma trdnimi dokazi. Pri njem ni nič rekla – kazala, ampak ima vse, kar izreče, podkrepljeno z dokazi. Odličen je in zato tudi prava nočna mora šefa udbo kartela.

  Moje mnenje je, da ima SDS prav v Logarju odličnega naslednika Janeza Janše. Zato nam zavednim domoljubom in vsem, ki želimo Sloveniji dobro, ni treba skrbeti za našo prihodnost. Ta je dolgoročno prav gotovo na strani demokracije, z njo pa nas vodi po poti v boljše čase.

  Anže, kar tako še naprej. Odkrivajte svinjarije murgelskih kleptomanov in jih objavljajte v svojih poročilih. Sčasoma bodo tudi levaško zavedeni Slovenci dojeli, kakšno škodo naši domovini delajo Kučanovi komunajzarji. Nasprotnikom Murgel nam je to že dolgo jasno!!!

  • MEFISTO

   To ni kak na roke delan levičar, da si kar prekrstil v Aleša.

   • Kučko pod pručko

    Čisti lapsus. Hvala, da si me opozoril!!!

  • radames

   Ja, tako je prav! Ti greš bolj polagoma in ga predlagaš za Janševega naslednika, jaz sem ga že pred časom predlagal kar za predsednika vlade.

 • Janez

  VZTRAJAJMO !
  – MI – “VZTRAJNIKI IZPRED VRH. SODIŠČA”

  SLOVENIJA, NAŠI SLOVENCI – NAS ŠE KAKO – POTREBUJEJO !
  Ta
  REFERENDUM ZA 2. TIR – JE BIL ZA NAS – U S P E H !!

  VSI
  SO NAM
  N A G A J A L I ! Nagajala nam je
  1. VLADA R. SLO – z grobim sekretarjem LEBNOM, KI JE ? Veliko zamolčal.
  Npr. NIČ NI POVEDAL O SUPER MODERNEM ŽELEZNIŠKEM KORIDORJU, – kar bi bila sodobna,
  varna, cenejša rešitev. Rabimo koridor – ne lle ta odsek Divača- Koper.
  KI GA GRADI R. AVSTTRIJA ZA 160 KM/H OD GRAZA DO TRSTA.
  2. RTV SLO – je spet igrala svojo nizkotno vlogo:
  RTV SLO JE ORGANIZIRALA LE DVE SOOČENJI – NI IMELA INDIVIDUALNIH PREDSTAVITEV
  – PROJEKTA DR. UMEKA: dolg, globok. TUNEL SKOZI GEOLOŠKO VAREN DOLOMIT
  POD KRAŠKIM ROBOM – POCENI, MODERNO, VARNO..
  3. ZVEZA UPOKOJENCEV – JE BREZ SMISLA – SPLOH – NASTOPALA . Tisti g. Sušnik ? Pojma ni imel –
  o tem 2. tiru..

  Veliko smo dosegli : ZAČETNO PODPORO 48.000 LJUDI SMO POVIŠALI NA 161.000 !
  VZTRAJNIKI !
  ZLASTI PA – CENJENI G. VILI KOVAČIČ – hvala ! VZTRAJNIKI – VZTRAJAJMO ! L.r. J. KOMENDA

  P.S.
  TU SO TUDI NAŠE POBUDE

  GLADE SLABEGA DELA SODIŠČ,
  – ČUDNI PRIMERI – OBSODB – M. NOVIČ ITD.
  IN ŠE MNOGE TEME: SRAMOTNO NIZKE POKOJNINE ITD.

 • sevenx

  Rop tisočletja. Bu tast narod.

 • TOML

  Pahor zgin sedet!

 • Janez

  Pa?
  DOBRO !?
  Ali?
  JE SMC “ŽAL” POSLANEC – Jani M. – TOTALEN “ODKLOP” !
  Ko
  SILI
  NAPREJ – TISTO SVOJO OZ. SMC – PREISKOVALNO KOMISIJO – BANK !
  Ki,
  JE ZELO PODOBNA TEJ, KI JO ZELO USPEŠNO VODI – ENKRATNI G.DR. ANŽE LOGAR !

  Pa?
  Kaj?
  BO DOOSEGEL, POČEL – TA UBOGI, BREZ ŠOL – SMC JANI M. !?

  Dr. A. LOGAR IMA IZKUŠNJE V BANČNIŠTVU, IMA UNIVERZITETNO IZOBRAZBO ITD.
  SIJAJEN, PRECIZEN ANALITIK IN GOVOREC – JE ! Vsi to vidimo.

  Ta – ” NESREČNIK” OD Janija M
  – LE PO NEPOTREBNEM – ZELO GLASNO GOVORI. ZELO BREZVSEBINSKO.
  IN!?
  Kaj?
  Bo SMC Jani M. RAZBRAL IZ BANČNIH DOKUMENTOV ?
  Saj ne bo nič ali le malo razumel.
  POSLOVANJE BANK IMA VELIKO SPECIFIK, KI SE JIH BREZ ŠOLANJA
  NE DA ALI JIH JE TREBA NA NOVO – SE NAUČITI !
  In?
  KAKO
  ZABOGA
  SE BO 52 LETNI “medicinski tehnik”
  Jani M. TAKO BANČNO SPECIALNO ZNANJE OSVOJIL ? TO JE NERESNO ! L.r. Janez KOMENDA

 • Osti jarej

  ..a bo pahorja,ki je najvidnejši pretedent za naslov predsednika države,kdo kaj vprašal….lahko tudi nova24

 • Osti jarej

  Njegovo imenovanje, sprva celo na položaj predsednika uprave, je močno odmevalo. Kritiki so mu zaradi rosnih 29 let očitali neizkušenost. Eden od članov tedanje uprave Darko Tolar, pozneje državni sekretar pri ministru za finance Antonu Ropu, pa je takoj po imenovanju odstopil, saj s Kovačičem ni želel sodelovati. Vodenje banke je prevzel Jože Glogovšek.

  A medtem ko je vodilni kader prihajal in odhajal iz banke, ki se je v primerjavi z Novo Ljubljansko banko (NLB) v obdobju Drnovškove vlade izognila (delni) privatizaciji, je Kovačič ostal. Predsednik uprave banke je postal maja 2005, v obdobju prve Janševe vlade. Njegovo imenovanje je bilo eno od prvih v takratnem kadrovskem cunamiju.

  Na položaju je zamenjal Črtomirja Mesariča, ustanovnega člana Foruma 21, ki je bil bližje levici. Kovačič teh “težav”(nikoli) ni imel. Dobro je bil zapisan pri Borutu Petku, tedaj prvi kadrovski osti predsednika vlade, ki je prihajal iz Maribora, z “domačega terena” banke.

  siol.net/posel-danes/se-mu-bo-vrnil-spomin-zakaj-je-100-tisoc-ljudi-izgubilo-lastnistvo-v-banki-449687

 • Osti jarej

  Hkrati je bilo Kovačičevo imenovanje velik poraz pokojnega ministra za finance Andreja Bajuka, ki je na tem položaju želel videti pokojnega Aleša Žajdelo, pozneje direktorja Abanke.

  Nekdanji minister za finance Andrej Bajuk si je v obdobju mandata prve vlade Janeza Janše želel Kovačičeve zamenjave.
  Nekdanji minister za finance Andrej Bajuk si je v obdobju mandata mandata prve vlade Janeza Janše želel Kovačičeve zamenjave.
  Kadarkoli se je Bajuk zapletel v spopad s Kovačičem, na primer o slabem poslovanju banke, spornih nabavah informacijskih sistemov, različnih pogledih na vlogo banke v finančnih stebrih ali načinu izpeljave privatizacije, je šef NKBM našel pot do Janševega kroga ali celo neposredno do predsednika vlade. Vedno znova se je Bajuk moral umakniti.

  “Od ‘naših’ dobivam le zahteve za sponzorstva in veliko količino batin,” je Kovačič že oktobra 2005 v enem od dopisov kabinetu predsednika vlade potožil nad Bajukom.

  http://siol.net/posel-danes/se-mu-bo-vrnil-spomin-zakaj-je-100-tisoc-ljudi-izgubilo-lastnistvo-v-banki-449687

 • Osti jarej

  V okolju, ki ekscesov ni nadzorovalo, ampak jih je celo spodbujalo, se je pregovorno drzni Kovačič znašel kot riba v vodi. Od vsega začetka je imel vizijo, da bi bila NKBM regijska banka. To je počel na sila nenavaden način; ali s čudnimi nakupi bank (v Srbiji je kupil lokalno banko Credy iz Kragujevca) ali pod krinko, da Hrvaška zaradi spora glede varčevalcev NLB ni naklonjena vstopu slovenskih bank, zato se mora tja širiti prek nepremičninskih poslov.

  Leta 2006 se je začela “operacija Hrvaška”. Šlo je za serijo nenavadnih nepremičninskih poslov, ki so tekli po istem vzorcu.

  Novoustanovljena podjetja na Hrvaškem, v lasti tamkajšnjih državljanov, med katerimi so bili tudi poslovneži iz vrst vladajoče Hrvaške demokratične stranke (HDZ), so najela posojila Nove KBM.
  S tem denarjem so podjetja na izbranih lokacijah na območju Zagreba, Slavonije ali Dalmacije od lokalnih prebivalcev odkupila zemljišče. To je bilo njihovo edino premoženje.
  Nato je družba Multiconsult (pozneje preimenovana v KBM Projekt), ki je bila v lasti Skupine NKBM, od hrvaških državljanov po precej višjih cenah odkupila projektna podjetja. Ti so tako v razmeroma kratkem času na račun NKBM skupaj ustvarili skoraj 30 milijonov evrov dobička. Na večini teh zemljišč se nikoli ni zgradilo nič.

 • Osti jarej

  Kovačič Janši: Bravo za rezultate, ki jih dosegate

  Ti posli, ki so jih pozneje preiskovali kriminalisti, so že leta 2007 vzbudili pozornost Andreja Bajuka. A pričakovanega odločnega odziva tedanjega predsednika vlade ni bilo. Pozneje se je izkazalo, zakaj ne.

  Kovačič je bil namreč v rednih stikih z Janšo oziroma njegovim tajnikom Borutom Petkom. Elektronska sporočila, ki so del sodnega spisa, do njim pa smo se dokopali že spomladi 2015, dokazujejo, da je bil tedanji “nadzorni svet” banke v resnici kabinet predsednika vlade in da je bil Kovačič politični nastavljenec, ki je pri obrambi svojega položaja pokazal vse svoje značajske lastnosti.

  Pri tem je najbolj izstopala zaigrana servilnost. Kovačiču se namreč kljub precejšnjim naporom ni uspelo včlaniti v SDS, zato je moral Janši svojo lojalnost neprestano dokazovati. “Bravo za rezultate, ki jih dosegate zadnje tri mesece. Očitno delate dobro in prave stvari,” mu je Kovačič februarja 2008 pihal na dušo.

  Le mesec dni pozneje pa je v sporočilu Janši zapisal: “Danes zvečer imam sestanek na temo akvizicije na Hrvaškem, o kateri sva govorila na letalu. Bom sproti obveščal, kako stvar teče.”

  http://siol.net/posel-danes/se-mu-bo-vrnil-spomin-zakaj-je-100-tisoc-ljudi-izgubilo-lastnistvo-v-banki-449687

  • rrrrr

   Ganljivo in presenetljivo, kako državni siol brani državno banko, ne da?. Sicer pa: če se kaj zgodi, SIol ne poroča. Če se nič ne zgodi, Siol poroča. Ponemaješ?

   • Osti jarej

    ..poslušala “zaslišanje”….marsikaj je povedal…tudi za čas,ko je bil na oblasti janša…torej se noben ne more delati,da nič ni vedel…se bojim,da je enako pri pranju umazanega iranskega denarja….pa so vsi dementni ratali

    • rrrrr

     Enako pri pranju iranskega denarja?. Ne bi rekel, saj gre za različnekomintente. TOZD NLB je pral denar za iranske teroriste, TOZD NKBM pa za sicilijansko mafijo. Res pa je tudi, da sta TOZDa vključena v SOZD F21.

     • Olga

      Pa še Probanka in Faktor banka, ki so ju preložili na našo grbo!

    • Olga

     Vam bo Logar vse povedal! Na vašo žalost…so spet “naši” na delu….komunisti, vedno isti, tatovi, lažnivci in morilci! Imeli so celo “Urad za pranje denarja”! S tem so se ,”hvalili” v tujini…..

  • Iva

   Kdo je novinar Primož Cirman?
   Najprej aparatčik (družbenopolitičen delavec) pri Delu – kmalu se je uskladil z Delovim orkestrom, podporniki Kučana in F21 in pljuvači po političnem nasprotniku JJ,
   nato pri Dnevniku – plačanec ni napisal enega članka o lastniku tajkunu-tovarišijskem kapitalistu Petanu, non stop pa je “svinjal” in manipuliral o JJ,

   nato je “hotel pokazati avtonomnost” in je podpisal pogodbo z državno firmo Telekom, kar mu omogoča nadaljevanje manipulacij na siol.net, kot je najnovejše zavajanje o Kovačiču in JJ. Cirmanovih člankov ne berem več, ker se kot papagaj ponavlja in ima virus z imenom JJ, tako kot množica plačancev novinarjev alias presstitutov, članov F571!

 • Osti jarej
 • Osti jarej

  …cccccccccccccc

 • Osti jarej

  globoko mafijska slomafijandžija ne potrebuje prav nobenih mudžahedinskih sovragov…dokler imamo politikante,kot jih imamo…..so državo že čisto razčefukali…pa narod tudi

 • Osti jarej

  …lažejo,kradejo,uničujejo delovna mesta,namerno ustvarjajo revščino in vse večje kastne razlike ,za umazano ,ničvredno industrijo uničujejo najboljšo obdelovalno zemljo,krčijo gozdove.ki so pljuča zemlje dovolijo,da nas zastrupljajo iz zraka,vode,preko najslabše hrane,filajo svoje globoke varžete in prav nihče ne zardeva…ne samo oni skrivljenec,ki bi imel 10 cm več,ako bi mu noge zravnali….vsi so isti….

 • marker

  Pokojni Bajuk je določil ceno delnic KBM, ki jih je dal javno naprodaj. Takoj so planili po njem vsi z leve strani, češ da so prepoceni. Dr. Matej Lahovnik je govoril na TV, da so delnice zelo poceni,da se jih splača kupiti, kot jih je nakupila vsa njegova družina. Glede podeljevanja nekritih kreditov se je Bajuk tudi pozanimal pri bankah, pa so ga zavrnile vse banke s podporo levih strank in medijev, da se v banke nima kaj vtikati, ker je poslovanje bank poslovna tajnost. Nazadnje pa je bil za izgube bank kriv JJ. Levica ni imela nikoli namena prodati banke, NKBM pa je morala hitro dokapitalizirati in nato prodati za drobiž, zaradi pranja denarja, da so se izgubile vse sledi. Probanka in Faktor Banka sta pa samo sledili v likvidacijo , čeprav so bile baje že v zasebni lasti. Izgube pa plačujemo davkoplačevalci, oz. mali ljudje iz ulice.

  • Iva

   Znani LDS Cvikl je celo hotel ustanoviti komisijo, ki bi ugotavljala odgovornost Bajuka za prenizko ceno delnice NKBM!

 • Iva

  Logar naj razišče, kako je možno, da je Kovačič odpisal 17 milijonov evrov lastnikom propadlega Pom-Investa (v lasti Ivana Vizjaka in kompanije – tudi takratni dekan EF v Mariboru Jovanovič).

  Leta 2007 je 7,3-odstotni delež Istrabenza potoval od Pivovarne Laško (preko Plinfina in Sportine) do Microtrusta (N. Sušinski) in na koncu do Pom Investa, ki jih je kupil za 49 (!) milijonov, tako da je Microtrustov kapitalski dobiček znašal 24,3 milijona evrov.

 • domovina mili dom

  Sedaj bomo videli kateri mediji bodo pisali o NKBM. Siol je že v akciji.

 • Olga

  Osti Jeraj je verjetno pri Forumu 21 oseba za stike z javnostjo! Pod tem člankom: “Bilo kuda Osti svuda”!

  • sprehajalec

   Tudi za Forum 21 moraš izkazati nekaj inteligence. Jaz ne verjamem.

 • xtc

  Jankoviča v Srbijo pa naj jim tam s+++++ po glavah,če ga bodo gledali.

 • Janez

  Tudi
  BOKSARSKA
  MINISTRICA
  ZA ŠOLSTVO – DR. M. M. B. – SE ZDI – GLEDA – KOGA BI PRE–BOKSALA.. L.R. J. KOMENDA
  P.S.
  MORDA JE DR.M.M.B.
  ŽENSKI M. TYSON.
  BOKSARSKA MINISTRICA – NEVARNA ” BANKSTERJEM”!

  https://www.google.si/search?q=maja+makovec+brenčič&client=tablet-android-samsung&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjK8qnt4sPWAhXCalAKHQC6DqEQ_AUIESgB&biw=1280&bih=800#imgrc=cs48oVqjk9SGGM:

 • mapu

  Od fuk fehtarja in od manekena pa res ne moreš kaj drugega priçakovat….

 • Boško

  saj sta bila tudi z Ivanom na mailih…o tem se boste tudi kaj razpisali ali še pridete do tja?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!