Neverjetno! Klemenčič je dopustil pranje denarja v NLB, zdaj pa želi zbežati iz vlade na še bolje plačano delovno mesto

Goran Klemenčič (Foto: STA).

Ker se vedno glasneje govori o tem, da je bil pravosodni minister Goran Klemenčič še kot predsednik KPK seznanjen z milijardnim pranjem denarja v NLB, se je vlada odločila, da zadevo reši tako, da Klemenčiča predlaga za komisarja za človekove pravice Sveta Evrope.

Vlada Mira Cerarja je povlekla še eno bizarno potezo. Kot kandidata za komisarja za človekove pravice Sveta Evrope je predlagala ministra za pravosodje Gorana Klemenčiča. Človeka, ki je bil, v času, ko je bil šef KPK, seznanjen z milijardnim pranjem denarja v Novi Ljubljanski banki, pa o tem ni obvestil ne tožilstva, ne policije. Človeka, ki je februarja letos, najverjetneje pod vplivom alkohola, uprizoril pravi cirkuški nastop v državnem zboru.

Kdo je komisar?
“Komisar za človekove pravice Sveta Evrope je neodvisna in nepristranska izvensodna institucija, ki jo je leta 1999 ustanovil Svet Evrope z namenom krepitve ozaveščenosti in spoštovanja človekovih pravic v državah članicah.” Že na podlagi tega zapisa je jasno, da Klemenčič nikakor ne more opravljati te funkcije že zaradi bremen, ki jih nosi s seboj.

Da ne omenjamo pogojev, ki bi jih Klemenčič moral izpolnjevati. “Pogoji, ki jih mora izpolnjevati kandidat za komisarja, so eminentna osebnost z visoko moralno integriteto in priznanim strokovnim znanjem s področja človekovih pravic, javno zavzemanje za vrednote Sveta Evrope in osebna avtoriteta, ki je potrebna za učinkovito izvajanje mandata.”

Eminentna osebnost? Tako navaja SSKJ o tem: eminenten eminénten  -tna -o prid. (ẹ̑) knjiž. zaradi izrednih sposobnosti, dosežkov zelo cenjen, upoštevan; znamenit, odličen.

Oglejte si spodnji video in sami presodite, kako eminenten je minister Klemenčič.

Ko vlada želi pomagati ministru
Poleg tega je bila zoper ministra Klemenčiča že vložena tudi interpelacija, kar še dodatno dokazuje, da težko govorimo o dosežkih in cenjenosti, ko gre za pravosodnega ministra. Vedno bolj se zdi, da je ta kandidatura zgolj nenavaden način vlade, da bi ministru pomagala, da se po razkritju in razkrivanju afere pranja denarja v NLB nekam umakne.

Pa vendar, da bi Klemenčiču dejansko uspelo, je bolj malo verjetno, podobno pa, glede na odzive na družbenih omrežjih, meni tudi slovenska javnost.

Konec novembra letos bo sicer opravljen izbirni postopek za določitev treh kandidatov, glasovanje o novem komisarju pa bo opravljeno v okviru zimskega plenarnega zasedanja Parlamentarne skupščine Sveta Evrope, v drugi polovici januarja 2018.

B. V.

 • Zgornji

  Ja, se mi je zdelo da je Hinavec tudi ta , … !!! ! !!!

 • IA

  Tip, ki je obtoženj mučenja živali, bo varoval človekove pravice. Cerarjev etični moralizem.

  • KIKI

   Mučenje ljudi in živali mu je v krvi in je tudi opisu del in nalog iz Kučanovega
   priročnika !

  • karlina

   Cerar je -KATASTROFA OD ČLOVEKA, v kakšnega sta ga vzgojila njegova starša, predsvem tovarišica Zdenka, je pa res obup

 • janez zorman

  Upam da so evropski komisarji toliko obveščeni o njegovih “partijskih” rabotah, da mu ne bojo pustili niti Slovenije zapustiti, kaj šele da bi z balkanskimi manirami postal komisar za človekove pravice Evropejcem. Ima toliko starih grehov, začenši z Pogačarjevo stavbo (pri Kresalki), kršenje človekovih pravic IJJ in ostalim, zatiskanje oči pri pranjih denarja, zatiskanje oči pri dvojnih vatlih – merilih, ki so v Lj za prvorazredne, v Mb pa za drugorazredne,…skratka, ta človek je na vseh položajih do sedaj, naredil eno veliko zmedo in krivice veliko ljudem; ali je temu kriva pijača ali kaj drugega ni pomembno.

 • MEFISTO

  Klemenčič ima srečo, da pamet in lepota nista pogoj za funkcijo komisarja za človekove pravice.

  • anzek

   +++++++,
   Sam bi samo še dodal: lepota je minljiva, neumnost je večna!!

   • karlina

    Ampak lepota, oz. nelepota, se kaze v ljudeh, ki so pokvarjeni, nepošteni, nevarni…..,skratka-poden od ljudi, kar poglejte jih v parlamentu, ni treba nič razmišljati, kdo je lev, kdo desen, obraz pove vse

 • indijanka

  Spoštovanje, empatija, sočutje, odgovornost. Besede s katerimi težko povežem Cerarjevega kandidata za funkcijo Komisarja za človekove pravice. Razen..Če..Je ta novica dobra in se pripravlja čas drugačne migrantske politike in se bo uvoz preoblikoval v izvoz. Ker v tem primeru ima pa vse kompetence. Kamen je.

  • Stajerka

   težka bo…..Kurz in Erdogan ga bosta pribila na križ!!

   • indijanka

    Zakaj? Poslušen je, vedno uboga gospodarja in pri tem poskrbi za svojo zakladnico. Ta pravi karakter je, če bi začeli podirati mošeje…Zadnji čas je, da začnemo s tem.

    • karlina

     hov , hov, k nogi, priden, priden

 • Stajerka

  z vsako naslednjo potezo je Cerarjeva greznica globja za 2 m in vedno bolj zaudarja…….je pa res, da verjetno prihaja cunami takšnih in drugačnih stolčkanj, saj se dobro zavedajo, da bodo naslednje volitve prinesle ravno toliko dobrega, koliko pozitivnega so storili za narod – torej bore malo……mimogrede – Brenčička je po anketah na 1% – pa še to je preveč…..
  sicer pa, dajte malo raziskat kam so se razleteli in zavlekli kameleoni vlade Alenke Bratušek……o nikomer nič slišat, ampak tu pa tam se najde kakšna novica pri kateri človek ostane brez sape……in pri teh imenovanjih in namestitvah ima večino na glavi prav tako Cerar, Židan in Erjavec…..
  kar se tiče Klemenčiča, še ena MEDNARODNA SRAMOTA ZA SLOVENSKI NAROD…..sicer pa kaj pametnega češ pričakovat od omejenega prfoksa prava, ki ne obvlada niti svoje stroke…….se pa je pred dnevi opazilo, da mu je lopata velika neznanka – ni manjkalo dosti, da bi se posipal s štajersko zemljo, ki je ni vreden niti toliko, da jo nosi na lopati……

 • Stajerka

  sicer pa je verjetno EU parlament toliko pameten, da za komisarja človekovih pravic NE bodo imenovali iz države, ki po KRŠITVAH človekovih pravic sodi v sam vrh…..pa ne samo to – kandidat kot minister takšno stanje celo dopušča in soustvarja……

 • Anton

  Vkolikor pride do izvolitve Gorana Klemenčiča v Bruselj, bo v Bruslju en pjanček in koruptnež več, Junker pa bo tud ves happy, ker bo dobil “pivskega” bratca, po drugi strani pa bomo happy tudi mi, ker se bomo tako otresli pjančka. Za vse slabo se kaj dobrega najde

  sarkazem press

  • zokispoki

   Gotovo lahko dodatno zazene lokalno ekonomijo. Poleg pivnic lahko profitirajo celo kupleraji !

  • ptr

   Ne Bruselj, Strasbourg. Gre za Svet Evrope, kar ni isto kot EU.

 • Poštenje velja

  Cvikl, Rop,Kos.Klemencic……sami zasluzni
  za narodov blagor.
  Ste za po…….

 • totex39

  Upamo lahko le, da bo Evropa spoznala to prevarantstvo naše vlade ko pošilja na tako mesto človeka, ki nima kompetence, da bi sploh lahko opravljal tako pomembno delo.

 • antimur

  Ta nosferato ima toliko možnosti, da bo izvoljen v svet EU kot Bratušca. Je pa dejstvo, da nosi za to večjo odgovornost pokvarjeni in butasti Cerar, ki je takšnega telebana in kršitelja osnovnih človeških pravic sploh predlagal. Zaradi takšnih dejanj moramo bedastega Cerarja čimprej odstraniti iz vlade, z vso njegovo prosovjetsko ministrsko bando. Kar počne ta vlada in koalicija, ni več samo kriminalno početje, ampak zločin.

 • pajot

  Za 17.000 evrov mesečno bi pil viski v Bruslju tudi jaz.

  • KIKI

   Ali je v Bruslju kaj megle?

   • KAPIBARA

    Po 6- 7

 • Olga

  Kriminalec sodi za rešetke!

  • karlina

   PODPIS

 • KIKI

  Dobro jutro, norci !
  Kdo na tej zemeljski obli lahko stoji za tem kriminalcem in nesposobnežem ?
  Pa saj smo se že navadili: največje barabe in butci imajo v levih vladah najboljše
  položaje!
  Upam, da se kaj takega ne zgodi, saj imamo nekaj sposobnežev, ki lahko to preprečijo!

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • ptr

  Končno izbiro ima PACE, ki med tremi shortlistanimi na glasovanju izbere enega. Slovenija ima tam 6 predstavnikov. Najprej dva “anonimna” SMCjeva pepeta. Na Hanžka (Levaki) in Škoberneta (SD) tudi ne gre računati. Ostaneta še Anže Logar in Andrej Šircelj iz SDS. Upam, da bosta svojo nalogo opravila. Ne le, da bosta glasovala proti njemu, ampak da bosta poslanske kolege znala prepričati o Klemenčičevih resničnih “referencah”

 • centurion

  A tale alkoholizirni model želi preseči blamažo Bratuškove v Bruslju?
  Pa pizda vam materna, ne mi delat sramote v Evropi.
  Jaz sem SLOVENEC!!!

 • Ryuk

  Kaj bo hikminister branil človekove pravice tako, da bo njegov tast s kolom tepel ostarele?

 • PLavi-mil

  Upam, da ga bo desnica ustavila, tako kot je Tureka, ta nima kaj iskati v ES za človekove pravice, verjetno tudi če bi bil izvoljen tudi tega mandata ne bi končal, saj še nobenega doma ni, prej je p…. stegnil.

 • Mojca pokraculja

  Bi stavila, da bo brez problemov postavljen na to mesto. Recept je kardeljev vnuk Šoltes. Mal je blo nerganja, rabota s katero so to speljal preko kao neke stranke in študentov je potihnila in od takrat dalje nikome ništa, kot pravjo taspodni. Je kdo kaj protestiral, predvsem oni drugi poslanci v EU, lepo prosim? Enako bo s tem destruktivcem.
  Naslednji za funkcijo je pahorček, oni že zdej planirajo kam ga bodo utaknil potem, ko mu bo potekel nov predsedniški mandat. Najbrž za kšnga generalnega sekretarja ZN. Če ne pa najmanj mesto veleposlanika v prestižni modni prestolnici. Tud za njegovga sina se že ve kaj in kako. Ej treba je planirat, to je vsa umetnost:))

  • dob

   >>Naslednji za funkcijo je pahorček, oni že zdej planirajo kam ga bodo utaknil potem, ko mu bo potekel nov predsedniški mandat. <<

   veleposlanik v Armaniji

  • karlina

   TOČNO, v Bruslju se vse vrti okoli Šoltesa, on samo pokliče, da nekoga rabijo in ze se pri nas zgodijo takšne in podobne stvari, to mi je povedal nek bivši komunist.

 • Tnček

  Ta država ni poštena do državljanov, kater jo futramo

 • Commie Disposer

  Lahko gre za strašilo pred štalo, da konje ne bojo muhe pikale.

 • xtc

  Mrtvaška Kost bo težko postal komisar sploh,če pride Iran gate za njim na razpravo o njegovi potrditvi-zelo malo verjetno še kdaj koli kakršna koli zaposlitev v EU organih.

  • karlina

   Iz tvojih ust, v bozja ušesa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Commie Disposer

  Srbske politike v Sloveniji na vrbe asap

 • montyamp

  Komunisti so izumili nov poklic “”” ZAZIDAR “”” , to so zidarji za zazidavanje živih Slovencev .
  Pralci denarja so pa novodobna bolezen , tudi komunistfašistična .

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • milanček

  pišuka, pri nas so srnce ves radič požrle, kam bo ta nagravžni pokvarjeni ksiht rinil na tuje, k meni domov, na njivo, da se srnice odmaknejo od mojga radiča! Ah , pa po moje se bom zafrknil, mi bo pa ta cigo vse pokradel!

 • Pepino

  Kaj se čudite ljudje, svoje delo v Sloveniji je opravil, pomagal je z….ti Janšo, sedaj sledi nagrada. Ni ne prvi ne zadnji. Takih je bilo in bo v Sloveniji še mnogo!

  • karlina

   TOČNO

 • Olga

  Kriminalec sodi za rešetke! Ves njegov “dosje”, z interpelacijo vred, je treba poslati tistim, kjer tovariš skorumpiranec kandidira!

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • karlina

  Večja baraba in večji hršitelj si v Sloveniji, ampak seveda naš-njihov, dobiš sluzbo v svetu Evrope, razumi, kdor more.

 • Meho

  ….zdaj pa želi zbežati iz vlade na še bolje plačano delovno mesto.

  Z drugimi besedami: When numbers talk Goran Klemenčič walks.
  .

 • KAPIBARA

  Mislim, da je to plačilo za vse, od PKP naprej..

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!