Škandal: Žena direktorja Sove je sebi in partnerjem z računa družbe izplačala vrtoglavih 7,3 milijona evrov, jo spravila v stečaj in oškodovala več kot sto upnikov!

Foto: Mediaspeed

Spletni medij Portal Plus je razkril in z dokumenti podkrepil vrhunski škandal, v katerega je vpletena žena aktualnega direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije Anica Klemenčič. Posredno je vpleten tudi direktor Sove Zoran Klemenčič, in sicer kot posredni ustanovitelj družbe, ki je domnevno ogoljufala ogromno vlagateljev, ki so izgubili vse, kar so vložili. Naravnost šokantno pa je, da je okrajni državni tožilec iz Kranja, Tilen Demšar, kazensko ovadbo zavrgel z besedami, da ji ni mogoče očitati preslepitvenega namena. Časovnica jasno pokaže, da bi morala Klemenčičeva upnike izplačati oktobra, januarja pred tem si je nakazala 3,6 milijona evrov, 14 dni zatem pa je imela že blokiran račun. Naklep oškodovanja je v tem primeru tako očiten, da je viden vsakemu laiku in logično razmišljujočemu človeku. 

Anica Klemenčič, žena direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova) Zorana Klemenčiča, je nakazala kar 7.290.000 evrov dva tedna pred blokado računa GBD Skupine, od tega je kar polovico preusmerila na svojo enoosebno družbo GBD Svetovanje, d. o. o., čez mesec pa nato na sklicani skupščini spremenila tako ime podjetja kot naslov, da bi za seboj zakrila sledi. Naravnost neverjetno je, da je okrajni državni tožilec Tilen Demšar kazensko ovadbo ovrgel z besedami, da ji ni mogoče očitati preslepitvenega namena, kar kaže na splošno krizo delovanja pravne države in nesposobnost pregona gospodarskega kriminala. Dejstvo pa je, da bi, če bi do tovrstnega škandala prišlo v tujini, šef obveščevalno-varnostne službe letel, v strahu za svoj stolček pa bi bil tudi premier.

Tako sta Klemenčičeva prišla do denarja
Portal Plus navaja, da je 7. januarja 2011 potekala skupščina delniške družbe GBD Skupina, kjer so se odločali glede delitve dobička, kar ne bi bilo tako nenavadno, če 24. januarja 2011 ne bi prišlo do blokade računov. Sklep, da se izplača dobiček v vrednosti 7.290.000 evrov, je bil na skupščini 7. januarja sprejet soglasno, pri tem pa je treba omeniti, da so o njem glasovali le trije: Ani Klemenčič, Boris Eržen in Andrej Grzetič, čeprav je bilo v družbi osem lastnikov. Ob tem je najbolj nenavadno to, da so prisotni delničarji izglasovali, da se celotni znesek dobička izplača takoj. Očitno so bili v veliki naglici, kar dokazuje tudi podatek, da je bil račun družbe 24. januarja, torej čez dobra dva tedna, blokiran.

Na sum namernega oškodovanja upnikov kaže tudi dejstvo, da družba GBD Skupina leta 2010 ni sklicala nobene skupščine, v naslednjem letu pa kar dve. Druga skupščina leta 2011 je bila sklicana mesec po tem, ko je bil izpraznjen bančni račun (18. februarja 2011) in na njej so sprejeli sklep glede spremembe imena družbe in naslova. Tako je GBD Skupina postala G Skupina. Gre morda za naključje, da je izplačilu dobička tako hitro sledila blokada računa in sprememba imena in naslova?

Na vabilu je bil zapisan 27-krat nižji znesek od dejanskega izplačila
Vabilo na skupščino, ki je potekala v začetku leta, dokazuje, da si je Klemenčičeva želela izplačilo izvesti čim bolj gladko in hitro, saj je bilo na njem navedeno, da gre za delitev dobička v vrednosti 270.000 evrov, čeprav je bil realni znesek precej višji, tj. v vrednosti 7.290.000 evrov. Med drugim je na vabilu pisalo, da je celotni dobiček 9,6 milijona evrov, kar je upnikom vzbudilo lažno upanje, da je denarja dovolj za poplačilo.

Anica Klemenčič in njen mož Zoran Klemenčič. (Foto: Mediaspeed)

Med leti 2011 in 2016 je družba v lasti Ani Klemenčič od prodaje ustvarjala okrog 552 evrov čistega prihodka, če pa se pri tem ozremo na finančne prihodke iz deležev (družba ima 50-odstotni delež v družbi GBD Skupina), je stanje drugačno. Tukaj so povprečni prihodki med leti 2012 in 2016 prav tako nizki, 943 evrov mesečno. Najbolj izstopa leto 2011, saj so bili takratni prihodki iz deležev 3.646.112 evrov. Glede na to, da je Klemenčičeva imela prek GBD Svetovanje, d. o. o., 50-odstotni delež v GBD Skupini, ta znesek predstavlja polovico od 7.290.000 evrov.

Delniška družba GBD Skupina je nastala leta 2008 z ločitvijo od Gorenjske borznoposredniške družbe. To pojasnjuje, kako je mogoče, da ima novoustanovljeno podjetje v istem letu že več kot devet milijonov evrov dobička. Klemenčičeva je nato vlagateljem predlagala, naj obveznice zamenjajo za nove obveznice GBS3, za katere je jamstvo dala nova družba GBD Skupina. Kot dan za izplačilo obveznic je bil določen 1. oktober. Leta, ko je bilo treba vrniti denar, si je Klemenčičeva izplačala dobiček v vrednosti kar 3,6 milijona, nato je bilo podjetje blokirano in na koncu je šlo v stečaj. Več kot 100 fizičnih oseb je ostalo brez denarja, glede na razplet pa je mogoče sklepati, da so bile obveznice vlagateljem prodane z namenom, da se zagotovi likvidnost za izplačilo 7,3 milijona evrov.

Pri tem je treba omeniti, da je uprava Ljubljanske borze leta 2001 sprejela sklep, s pomočjo katerega je iz poslovanja na borzi začasno izključila GBD, kar kaže na to, da poslovanje Klemenčičeve ni bilo posebno vzorno.

Portal Plus je kot posebej zgovorna omenil naslednja dejstva:

 • leta 2008 Ani Klemenčič z ločitvijo od Gorenjske borznoposredniške družbe ustanovi delniško družbo GBD Skupina;

 • 31. decembra 2008 ima GBD Skupina čudežno že 9,8 milijona evrov dobička;

 • 20. oktobra 2010 si delničarji izplačajo 270.000 evrov dobička;

 • 7. januarja 2011 poteka skupščina, na kateri se izglasuje izplačilo 7,3 milijona evrov dobička še isti dan;

 • 24. januarja 2011 je račun družbe blokiran;

 • 18. februarja 2011 lastniki spremenijo ime in sedež družbe: GBD postane G Skupina;

 • 1. oktobra 2011 zapadejo v plačilo obveznice, ki niso poplačane;

 • junija 2011 Gorenjska banka vloži predlog za stečaj;

 • 17. oktobra 2012 Ani Klemenčič predlaga prisilno poravnavo;

 • 18. junija 2013 je podjetje v stečaju.

Čeprav so vlagatelji že leta 2010 prosili za vračilo vložka, se je Klemenčičeva izmikala, ob tem pa je na svoje podjetje januarja leta 2011 nakazala kar 3,6 milijona evrov. Na skupščini so se nato soglasno dogovorili, da se denar izplača na isti dan, kar je zelo nenavadno. Klemenčičeva je očitno vedela, da bo podjetje blokirano, in je zato, da je sebi izplačala 3,6 milijona evrov, zavlačevala z izplačilom vlagateljem. S tem denarjem bi lahko pokrila 80 odstotkov vlagateljev. Zelo neverjetno bi bilo, da za početje svoje žene ni vedel njen mož, direktor Sove in hkrati celo solastnik GBD.

Na tem mestu se poraja vprašanje, kako je mogoče, da takšen človek, ki je družbenik in partner v projektu, pri katerem je bilo ukradenih sedem milijonov evrov, postane direktor Sove in eden bližjih zaupnikov predsednika vlade Mira Cerarja. Ker je več kot 120 upnikov izgubilo kar štiri milijone vloženih evrov, smo na premierja Cerarja naslovili vprašanje, ali ima glede na sporna razkritja še zaupanje v direktorja SOVE Zorana Klemenčiča.

N. Ž.

 • ahnenpass

  Udba minus izseljeni srbski agentje, je enako Sova.
  To ni navadna mafija, zame so država v državi in prvi odgovorni za obstoječe stanje. Stanje je pa sranje, kakor se vzame verjetno, ker za njih je Slovenija zdaj druga Švica, ostali bomo pa zgleda pocrkali.
  Edino, kar lahko svetujem svojim dragim sestram in bratom Slovencem je, da bi bilo za vse najbolje, če se takoj predamo. Resno, nima smisla, ker so tako organizirani, da si civilna družba tega ne more niti predstavljati. Nobenih možnosti nimamo za človeka vredno življenje in svobodno, neodvisno državo, vse je pod absolutnim nadzorom, zakaj se potem brez veze matramo, naj lepo razglasijo diktaturo in še naprej delajo kar hočejo.

  • učko

   Ah, mi se ne vdamo kar tako, veš !!!

 • Zima prihaja

  Ta država je tipičen primer organiziranega in legaliziranega kriminala .

  • :(((

  • Novakec1

   To vse omogoča ustava in zakonodaja, ka pa zdej?

   • Zima prihaja

    Jah NAROD je to izvolil .Zdaj pa naj papca če se ima kaj .

 • VERRZIFIKATOR

  Nomen Nescio

  SOVA IN DAN

  Ptic poznamo vrste res številne,
  človek z njimi dobro se razume,
  ni pa jasno mu in ne doume,
  da med njimi so tako servilne.

  Ki svoboda ptičjega letenja
  zdavnaj že postala jim je tuja,
  klečeplazenje pa dnevna nuja,
  tem družicam prostega življenja.

  Ena teh je ptic skrivnostnih sova,
  ta čez dan se ne prikaže zlepa,
  za stvari določene je slepa,
  le ponoči se loteva lova.

  Takšno so pri nas udomačili,
  hišo da podnevi bi pazila,
  za čuvaja sovica rabila,
  te naloge so jo priučili.

  Krasna res za sovo bo naloga,
  saj čez dan ne vidi in ne sliši,
  ko se ropa, krade po vsej hiši,
  sova naj ukaze le uboga.

  Druge ptice jo opozorijo,
  da nevarnost se nam približuje,
  vedno večja da se nakazuje,
  ptice že na daleč jo motrijo.

  Nakazuje se vsevprek nevarnost,
  vendar sove naše nič ne gane,
  ker uboga, ptička se ne zgane,
  videti je stvar kot malomarnost.

  Ker je dan, je sovica zaspana,
  gospodarju medlo le poroča,
  šele ko novica je prevroča,
  vest je milostno naprej predana.

  Je predana kajpak le pro forma,
  saj je dobro znano gospodarjem,
  kaj dogaja v hiši se z denarjem,
  kolikšna je vsakodnevna norma.

  Sovica začivka, se ne dere,
  milo le podaja obvestilo,
  da nekje se nekaj je zgodilo,
  toliko, da perje si opere.

  Drugo pranje ni pristojnost njena,
  saj je sova vendar ptica nočna
  in podnevi revica nemočna,
  tuja ji je dnevna, svetla scena.

  Se zato je sovo zaposlilo,
  da ponoči bi le varovala
  in podnevi po ukazu spala,
  saj je pranje dnevno opravilo.

 • plamen100

  Poden od podna, pa kaksen neki kvazi direktor je to???? Ni cudno, da nas nihce vec ne jemlje resno. Ce slocajno bere to g. JJ mu prijateljsko svetijem, da naj se prezevi do upokojitve, lepo v opoziciji saj je ta druzba tako neverjetno zasvinjana, da se tega sploh ne da popraviti, da pa bi jo zdravil po kosih pa bi minilo prevec casa. To zavozeno drzavo oz komplet sistem te drzave je treba podreti in vzpostaviti znova, kar pa je zaradi prepredenosti te druzbe z levofasisticno ideologijo misija nemogoce. In skoda je jansinega zdravja, da bi se spustil v ta proces prenove, kjer je cisto vse gnilo in nimas kaj zdraviti ampak moras samo rezati, rezati in rezati.
  Samo poglejte kaksnega tipa so predlagali za direktorja Sove, ki pocne s financami razne malverzacije, da mi je bilo tudi prevec gnusno za brati. Sploh ne morem vrrjeti da so na taksnih delovnih mestih lahko moralno tako vprasljivi ljudje, kaksni so bili kriteriji ki jih je ta tip izpolnjeval?? Pa saj to ni niti priblizek hrvaskim, srbskim da o vodju avstrijske varnostne sluzbe niti ne razglabljam, neverjetno, prave butale, vukojebina!

 • bubamara

  G; magična črka, ki se pojavlja pri poslih gorenjskih ekonomskih čudežnih dečkov in deklic. Bolj slabo znane družbe; verjetno zato ker jih mediji ne povezujejo z Janšo. So se pa tile wunderkindi okrog Gorenjske banke odločili žrtvovati Kordeža in tako postaviti grešnega kozla za pranje denarja pri privatizaciji gorenjskih družb. Kordež je sprejel igro; seveda ob ustreznem plačilu. Kaj naj rečem. Če kradete, kradite na veliko.

  • tona

   Ne natolcuj, bodi konkretna, ali pa molči !

   • bubamara

    Kaj natolcujem ? Da so Kordeža zaprli, Bohoriča in šefa banke Kavčiča pa ne ? A to misliš.

  • MEFISTO

   Ti, ki si prevzel simbol blondinke, ki spadajo še med posebej pametne ženske, povej nam, kdaj bo na vrsti Zemljarič?

   • bubamara

    Ko bo Matilda rekla svoje.

    • KAPIBARA

     Preveč čaka- jih ima kar nekaj

 • učko

  Še en Zoki Kretenćić, kriminalc, baba pa še večji !!! In ta kriminalc je na čelu Sove! Cerar ga je postavu, Cmero vam ga utero !!!!!

 • Novakec1

  Pa kaj, ženske se bolj spoznajo na PS (denarja)

 • indijanka

  Tale Ani K. počasi… a vztrajno roma proti zaporu. Nič ni naključno. Niti slika z zajčicami. Zamaskirane :)so. Lahko bodo krajšale čas direktorju Sove.

  • dež

   Misliš, državni tožilec meni drugače.

   • indijanka

    Jpp..samo tožba pa ni edina.

 • Zima prihaja

  Zanimivo kaj je naš vzgojno izobraževalni sistem vzgojil in izobrazil .

 • Kučko pod pručko

  Iz dneva v dan hujši kleptomani

  Iz zgornjega prispevka se jasno vidi, da so murgelski aparatčiki vsak dan bolj predrzni. Na začetku so še bojazljivo segali po družbenem premoženju, sedaj pa brez sramu lomastijo, kradejo in ropajo ljudi in državo.

  Sta me pa v prispevku zbodla dve navedbi. Prva govori, “Naravnost neverjetno je, da je okrajni državni tožilec Tilen Demšar” kazensko ovadbo ovrgel z besedami, da …” N.Ž., ali ste tako naivni ali kaj? Prav nič neverjetnega ni v tem, bi pa bilo, če bi tožilec Demšar preganjal Kučanovega človeka in njegovo ženo.

  Druga naivnost pa se skriva v vprašanju Cmerotu, če ima v Zorana Klemenčiča še vedno uaupanje. Kot prvo se Cmerotu na jasno vprašanje sploh ne bo zdelo vredno odgovoriti, če pa bi se vseeno izneveril svoji tradiciji, sem prepričan, da je njegovo zaupanje v direktorja Sove še vedno brezmejno!!!

 • Zima prihaja

  Očitno je to bolj kompleksen problem kot so posteljne stenice

 • althar

  Tožilec je naredil, kar mu je naročila udbomafija. Temu se pri nas reče “pravna država”.

 • Zima prihaja
 • sprehajalec

  Zapomnite si, vse kar nosi ime Skupina, Group, Lanac, je potencialni nateg. Tole zgoraj pa vse diši po Braća Karić Banki, pa Les banki in si to privoščiš lahko, če imaš močno politično pravosodno pokritje, kar Klemenčičeva vsekakor ima.

  Slovencelj je pa hotel revne politike, ha, ha, ha, da bodo enaki njemu. Tisto enakopravno in socialno, s čemer so našopali Slovenceljna. Si bodo pa politiki takole vzeli.

 • Janez

  Hm ?
  TOLE JE PA ” MOČNA” ZADEVA !
  Očitno !
  JE TAK ODNOS DO SREDSTEV INSTITUCIJ DRŽAVE, KJER JE KDO ZAPOSLEN?
  EN
  “IZ KOMUNIZMA, SOCIALIZMA
  ” PODEDOVAN” NAČIN – ” VZOREC MENTALITETNI” – ” VSE JE NAŠE ” !?
  SEVEDA –
  ZDI SE – NE : “vse je “NAŠE” od – v s e h “!
  AMPAK !

  ” VSE JE NAŠE – OD NAS – SD, SMC ITD.
  OD ” LE NAS VSEH” – PO – KOMUNISTIČNO VLADAJOČIH”
  Čuden ?
  “miselni vzorec – nekaterih sedanjih ” SMC, SD, DESUS. ITD.
  ” PO
  – K O M U N I S T I Č N O VLADAJOČIH ?!

  Ali ni pred časom – dva, tri tedne nazaj ?
  – nek
  ex šef “Sove” na Novi24tv razlagal, potarnal
  KAKO JIM ZARADI SLABIH PLAČ
  – NAJBOLJ PERSPEKTIVNI LJUDJE !
  – O D H A J A J O V BOLJE PLAČANE SLUŽBE .
  Se zdi? Da pri nas pa res znamo narediti ?
  NAREDITI
  PROBLEEM TAM, KJER PPROBLEMA – PRAVZAPRAV – SPLOH – NI ! L.r. J. KOMENDA

 • plamen100

  Joj ko hrvatje, prekaljeni v 4 letni vojni zvedo za sesutje SOVE,ki deluje po nacelih tovarisijskega oz banditskega kapitalizma, kar sicer ze davno vedo, se bo na koncu nasa vlada pogovarjala z njimi le o meji v Simonovem zalivu.

 • ljubinica

  Se en dokaz, da nam je rdeca mafija ugrabila drzavo.

  • Prle

   Desnica ji pa drži štango.

   • tona

    Imaš dokaze ?

    • T-Rex

     nima, mlati prazno slamo. tako kot vsi levuharji

 • mona lisa

  Tako to poteka v naši državi. To so prvorazredni oziroma prvorazredna mafija.

 • soc

  Severna Koreja, Zimbabve, Venezuela, Slovenija… Rdeči na oblasti so tako predvidljivi.

 • Antonius

  Kaj se pa sedaj čudite in zgražate?!
  Saj kleptomansko golazen vendar volite, da vas lahko brez skrbi krade.
  Zastavlja se mi vprašanje, koliko je *koštala* zavržba, ki jo je speljal državni tožilec Tilen Demšar.

  • ljubinica

   Napredovanje v sluzbi …..

  • dež

   In mene dodatno zanima, če je kaj v žlahti z Jako Demšarjem.

 • ljubinica

  Ohlokracija. Vladavina drhali.

 • domovina mili dom

  So what. So rekli kučanovi sodniki in spustili meglo. Udbomafija dela naprej.

 • etrusk

  Kdaj se bomo Slovenci -zbukali-
  Smo Slovenci sposobni to kdaj spremeniti
  NIKOLI

 • princeska

  “Spletni medij Portal Plus je razkril in z dokumenti podkrepil vrhunski škandal, v katerega je vpletena žena aktualnega direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije Anica Klemenčič. Posredno je vpleten tudi direktor Sove Zoran Klemenčič, in sicer kot posredni ustanovitelj družbe, ki je domnevno ogoljufala ogromno vlagateljev, ki so izgubili vse, kar so vložili.”

  Tole se bere, kot da bi bil Klemenčič ustanovitelj Sove. Šlamparija novinarjev nima meja.

  • if

   Ni mogoče razumetei, kar trdite.

  • ljubinica

   Nimas prav.
   Jasno pise, da je Klemencic posredni ustanovitelj druzbe, ki je ogoljufala ogromno vlagateljev …..

   • princeska

    V nadaljevanju ljubica, v nadaljevanju!!!!!!!

    • ljubinica

     V nadaljevanju? Citiraj.
     Ha ha
     Slovenscino obvladam. Tudi “finese”.
     Ha ha
     Sklepas, da sem juznJ (!)akinja, ker ti moj vzdevek zveni “juznjasko”? Zgleda, da si ti juznjakinja, ki ne pozna slovenske literature. Nisi hodila v slovenske sole?

     • DJURO SUMAR

      Saj tudi meni pravijo čefur, ker se podpisujem z Djuro. Ampak ni panike, naj si kreteni mislijo kar si želijo. Boljše je biti čefur, kot slovencelj.

  • WatsonForus

   princeska – še enkrat prebrat si slabo prebrala.

 • WatsonForus

  če bo jaz izgubil tko ene 100.000 Ojrotov , bi tadva zgubila kaj drugega!

 • Morala

  Pa kaj si ja nor?! Kaj res lahko posamezniki delajo kar hočejo?!

  • T-Rex

   tako je to v levičarski greznici, ki se je nekoč imenovala Slovenija

   • McBobo

    Če bi napisal Butale, bi žalil ureditev Butal in butalce napram Sloveniji (slovenislamostan).
    Oba klemenĆiĆa sta dobro vedeli, kaj se dogaja. To da je tastar direktor Sove, je za njega postranska stvar. Še Tito se obrača v grobu, kakšen kuzleraj je ratal iz te dežele.
    Zdaj bosta več gledala čez rame in nazaj, kakor naprej. Kaj ti bo ves nakraden denar, če ni duševnega miru in zadovoljstva?

 • FORT WORTH

  Je to Ancka ali Anica ?
  Na fotki je zlasana, kot Ancka po 4-5 rundah plastomanijakov…hehehe

 • totex39

  To je že noro, da imamo lopovščino že na vseh položajih, a sploh lahko še komu zaupamo, očitno ne.
  Cmerar pa jim še zaupa in podpira to kradljivo drhal.

  • T-Rex

   če pa je on vrhunec morale in etike no….lol

 • Olga_10

  “Naši” kot vedno…laž, kraja, manipulacije, podtikanja, zločini… Edina varianta: vse levičarje zabrisati z oblasti in jih odpeljati na Dob! Njihovo “prigarano” premoženje pa zaplenit!

  • DJURO SUMAR

   Vse to bo urejeno drugo leto, ko bo JJ sestavil novo vlado.

 • Janez

  MALO
  SMEŠNO,
  V GLAVNEM PA PRAV GROZNO – S TO ? Ženo šefa Sove !
  In
  Kaj bo ubogi možakar zdaj storil ?
  In?
  Kam vse je ona potaknila – ves ta denar ?
  A?
  Res ni pravnih varovalk – pred takim početjem? L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  SAJ SE BO UBOGEMU MOŽIČKU
  ŠE ZMEPALO, KO IMA TAKO LUŠTNO IN
  HKRATI TAKO LOPOVSKO ŽENO.

 • Borut Stari

  Nič presenetljivega. Na volitvah si narod sodbo piše sam. Ja vsaj vsaka 4 leta.

 • Vrhovni sodnik

  So Klemenčiči na splošno sami lopovi in pokvarjene barabe ?

  • Neznani

   Cmero je obdan s samimi ” poštenjaki ” Klemenčiča pa prednjačita.

   • Rožle

    A se vidva z Vrhovnim poznata ..? pa to

    • Neznani

     Sošolca sva bila na VIP-u.

 • Rožle

  Čigave so pa te zajkle …?

  • tohuvabohu

   To so tovarišice …

 • Aurelius

  Očitno je ta družina Klemečićev ena sama združba pijavk, ki visijo vsi po vrsti na davkoplačevalskih seskih, pa naj si bo govora o pijanem ministru v državnem zboru, ki si ga državnozborski “šef” niti ni upal opozoriti glede njegovega nastopa, ali o njegovi ženi, ki iz davkoplačevalskega denarja črpa na tisoče EUR brez vsakršnega efekta, očitno pa tu odzadaj nastopajo še nova imena, ki bi rada v svoje žepe trpala naš težko zaslužen davkoplačevalski denar!!! To bo treba na vsak naćin preprečiti !!!

 • Janez

  Ja ?
  In kaj bo zdaj ta šef Sove naredil ?
  Če
  mu že žena dela tak cirkus in je ne obvlada?
  Kakšen red?
  Ima pa potem v zelo pomembni državni agenciji – katere šef je? Zaskrbljujoče. L.r. J. KOMENDA

  • DJURO SUMAR

   Seveda jo obvlada, saj dela po njegovem naročilu.

   • Janez

    V
    Tem primeru je pa stvar sploh zaskrbljujoča. Se zdi. L.r. J. KOMENDA

    • DJURO SUMAR

     Vsaka goljufija in kraja je zaskrbljujoča.

 • Poštenje velja

  Kriv je Janša kajne slovencelni.

 • DJURO SUMAR

  7,3 milijone, to pa ja ni noben denar.

  • sprehajalec

   Če se ne uspeš “znajti” za vsaj 10 milijončkov, med “našimi” nimaš veljave Đurice….

   Ovo nam je naša borba dala….

   • DJURO SUMAR

    V kapitalizmu obogatijo najsposobnejši. Pri nas je tudi med desničarji nekaj takšnih.

    • sprehajalec

     Vseeno desničarji obogatijo na osnovi nekih tržnih zakonitosti. Takšen je kapitalizem.

     Levičarji, oziroma “naši” pa obogatijo z nategom, saj imajo dostop do javnega in pa politično kritje. Ali gre za “vlagatelje”, steroide, bančno luknjo, by pase, ali pa direktno praznenje proračuna z visokimi dobavnimi cenami javnemu. vedno je z levičarji povezana pizdarija.

     Levičarja, ki bi pošteno obogatel, ni.

     • DJURO SUMAR

      Vse kar se dogaja se dogaja v kapitalizmu, ker to omogoča sistem. V socializmu tega ni bilo, ker sistem ni dopuščal. Kriv je kapitalizem.

     • sprehajalec

      Imel si socialistično elito Đurice, so hodili smučat v Avstrijo, Švico, pa šopingi, pa Tihomorski otoki, pa devize v Avstriji.

      samo, da se o tem ni nič govorilo. Samoupravljalca se je fopalo, da živi v raju.

     • DJURO SUMAR

      Dobro nasedaš klero kapitalistični propagandi. Nihče ni živel v raju, vsi pa smo živeli človeka dostojno življenje. Bil sem član ZKS in poznam stvari iz prve roke.

     • sprehajalec

      Bil si peon Đurice, nizko v partijski hierarhiji. Šopali so vas pa nenormalno, če še danes takšne stresaš ven.

     • DJURO SUMAR

      Ti pa veš kje sem bil v hierarhiji. Elito ima vsaka država, le da v kapitalizmu kradejo vsi kar počez, ker sistem ljudi sili v izkoriščanje, danes pa že kar v suženjstvo.

     • sprehajalec

      Bolje in pravičneje, da samo partija krade, ali kaj?

     • DJURO SUMAR

      Mnogo, mnogo manj se je kradlo, saj je partija to zelo uspešno preprečevala. Ni pa sistema, ki bi lahko popolnoma preprečil goljufije in krajo.

     • sprehajalec

      Daj ga seri, udba je švercala s cigaretami, orožjem pa devizami. Genex, še danes vse kar je po Sloveniji na -ex, ali pa -ix, je iz tega naslova.

     • DJURO SUMAR

      Ja seveda, ampak to nima nobene zveze z današnjim tajkunstvom. To so popolnoma druge zgodbe.

     • sprehajalec

      Kapitalizem da vsakomur možnost, da uspe oziroma se okoristi. Komunizem pa samo “našim”.

     • DJURO SUMAR

      In zakaj te potem tako zelo muči, če v kapitalizmu uspe levičarju?

     • sprehajalec

      Ker štartna osnova ni bila enaka. Levičar v naši državi z državno lastnino operira kot s privatno. Ni je on ustvaril.

     • DJURO SUMAR

      Kdo pa jo je ustvaril? Mar ni bila ustvarjena v socializmu?

     • sprehajalec

      In zato ima levičar posameznik oziroma tisti, ki ga zastopa nad njo lastninsko pravico ali kaj?

     • DJURO SUMAR

      Nihče nima nobene pravice. V kapitalizmu obogatijo najsposobnejši, tako vsaj pravite desničarji.

 • Bolano

  smešno, nekomu pa zaradi 5,10,15,20 tisoč evrov podajo ugovor pri stečaju….. žalostno…..

 • Ana Job

  Za tako bogato gospo, je ta Klemenčičeva videti precej zanemarjena, že dolgo ni bila pri frizerju.

  • rubec

   Da ne govorimo o njenih čevljih. Zgleda da jih sploh nima.

   • Ana Job

    Mogoče hodi na Karitas. Ženska, ki tam dela se je žalila, da hodijo po oblačila ljudje z mercedesi in audiji.

  • Peter

   Najnovejši trend Mić stajlinga, gon viz d vind…

   • Ana Job

    Slišala sem, da je že pričel urejati tudi bradice muđahedinov in da se bo preimenoval v Miđ akbar, ima že zakupljen lokal poleg džamije.

 • Peter

  No, camel toe pa je, to je pa tud neki vreden, no…

  • rubec

   Mene tudi ni preslepila. Na drugi fotografiji že ni imela več vrečke da bi zakrila razpoko. Ke packa.

   • Peter

    Problem s kamel toji pa dekolteji je, da k naslednič babo srečaš, jo sploh ne poznaš, k jo u fris pogledaš, no.

    • rubec

     Naj mi hudič ta zadnji liter spije če ta baba ne krade tudi po ribarnicah. Kot da bi v hlačah imela skrite lignje.

 • garfi

  ZLOvenci so skromni, pošteni, delavni in bogaboječi

  • Janez

   Ne vsi ! Velik del pa ?
   Kje je imela ta sicer luštna Ani pamet, da je počela take krimi traparije? L.r. J. KOMENDA

 • Valter BraniSlav

  Pa kaj pizdite, a 7.3 miliona Evrov je kak denar? dejta ga no biksat…

  • Meho

   Vsaka decimalka je pomembna. Sicer pa, “When numbers talk, Goran Klemenčič walks”. V slovenščino se ‘Goran Klemenčič’ prevede v ‘en drek’.
   .

   • Janez

    Tale Klemenčič !
    Je – ” Z O R A N ” Klemenčič
    – ne mag. Goran Klemenčič, ki je tudi primerek svoje sorte !
    In mag. Goran
    Klemenčič je Minister za pravosodje -” žal” je še vedno minister. L.r. Janez K. KOMENDA

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!