Nora vlada daje nore odgovore!

Dne 25. maja smo v nekdanji državi slavili tako imenovani dan mladosti – ki ga je Tito razglasil za svoj rojstni dan, čeprav to ni bil. Dejansko naj bi bil rojen 8. maja 1892. No, pa to ni pomembno. Pomembnejše je to, da vsako leto 25. maja potekajo takšni ali drugačni dogodki, ki bi jih lahko imenovali maškarada, še danes. Eden takšnih je letos potekal v Idriji, kjer so sodelovali Tito, Jovanka, cigare in seveda v nekdanje uniforme oblečeni “miličniki” z nekdanjimi vozili “milice”. Dogodek si dobro oglejte na naslednji povezavi: http://www.politikis.si/?p=187038

Glede na to, da je bilo na tem dogodku v nekdanje uniforme milice oblečenih več posameznikov in glede na to, da je bilo na dogodku več vozil nekdanje milice in da je dogodek očitno potekal na javnem kraju, sem na Vlado RS naslovil naslednje poslansko vprašanje, ki si ga lahko preberete na naslednji povezavi:

https://www.sds.si/novica/dr-vinko-gorenak-kako-vlada-komentira-nosenje-policijskih-uniform-nekdanje-totalitarne
Pa si odgovore na moja vprašanja poglejmo v nadaljevanju.

Ali sta policija in državno tožilstvo omenjeni dogodek obravnavala kot prekršek ali eventualno kaznivo dejanje? Če da, kako sta ukrepala?
Vlada trdi, da policija v tej zadevi ni ugotovila niti prekrškov niti kaznivih dejanj, saj je dogodek potekal “v zasebnem prostoru”, da je šlo za “družabno srečanje ljubiteljev starih predelanih vozil, ki je potekalo v zasebnem prostoru, na katerega so lahko prišle le povabljene osebe”.

Ni res. Slike kažejo nekaj povsem drugega, dogodek je potekal na odprtem prostoru, na ulici – torej Vlada RS laže.

Koliko aktivnih policistov je poleg Bojana Bizjaka nastopalo na omenjenem dogodku?
Vlada priznava, da so bili na kraju dogodka trije aktivni uslužbenci policije, od katerih je bil eden oblečen v uniformo nekdanjega miličnika. Verjetno korektno priznanje Vlade RS.

Kakšni ukrepi so bili podvzeti zoper policista Bojana Bizjaka in eventualno druge aktivne policiste?
No, v zvezi s tem tako Policija kot Vlada RS ugotavljata, da je bilo vse v redu, da ni bil kršen noben zakon niti etični kodeks in da udeležba policista, ki je bil oblečen v uniformo nekdanjega miličnika, v nobenem primeru ni sporna in da to ne vpliva na njegovo strokovno in zakonito delo.

Da bom kaj takšnega prebral v odgovoru Vlade RS, si seveda v nobenem primeru in nikoli nisem predstavljal niti v sanjah. Vlada RS je s takšnim odgovorom dejansko dovolila vsem posameznikom (več deset tisoč), ki še imajo doma uniforme nekdanje milice, da jih preprosto oblečejo in se sprehajajo med nami. Če bi Vlada RS odgovorila, da bo zakonsko prepovedala nošenje uniform nekdanje milice in morda vojske, bi človek še razumel, tako pa je njen odgovor preprosta norost.

Kje so udeleženci dobili policijske uniforme nekdanje totalitarne države?
Odgovor na to vprašanje pa je še toliko bolj poniglav. Vlada RS namreč pravi, da “je uniforme nekdanje milice možno neomejeno javno kupovati”. Če je to res, bi se povprečno razmišljujoči človek vprašal, kaj bo Vlada RS naredila, da to ne bo več možno. No, povprečno razmišljujočih ljudi na Vladi RS pač ni.

Ali je nošenje policijskih uniform nekdanje totalitarne države v javnosti oziroma na javnem kraju dovoljeno?
Še bolj neumen odgovor. Vlada RS namreč pravi, da bi nošenje nekdanjih policijskih uniform v javnosti lahko predstavljalo prekršek, če bi koga to v javnosti vznemirjalo in razburjalo. Sveta preproščina za v bodoče. Če boste kjerkoli videli Iva Godniča preoblečenega v Tita ali kogarkoli preoblečenega v nekdanjega miličnika, hitro pokličite policijo in povejte, da vas to »vznemirja in razburja«. Če to naredite v primeru maškarade v Dražgošah, bo to še najbolje. Policija bo zagotovo takoj odpeljala in pridržala vse, ki nosijo rdečo zvezdo. Svetujem vam, da to poskusite, nad rezultatom pa ne bodite presenečeni. Nič se ne bo zgodilo.

Kje so udeleženci dobili policijska vozila nekdanje totalitarne države?
Vlada RS mi sporoča, da ugotavlja, da “lahko vsakdo kupuje, obnavlja in vzdržuje starodobna vozila milice”. Ali res? Predlagam vam, da kupite kakšno staro stoenko, fička ali juga, ga prebarvate v plavo-belo barvo in opremite z napisom milica. Peljite se nekaj kilometrov. Pa sporočite mi, koliko kilometrov ste se peljali in kakšno kazen ste dobili s strani policije.

Ali je uporaba policijskih vozil nekdanje totalitarne države v javnosti oziroma na javnem kraju dovoljena?
Vlada RS mi sporoča, da je uporaba vozil nekdanje milice v javnem prometu dovoljena. Na vozilu imate lahko tudi sirene in plave luči, le uporabljati jih ne smete. Boste preizkusili? Me prosim obvestite o rezultatu? Za vse tiste, ki ne verjamete, da mi je Vlada RS res poslala takšne odgovore, naj objavim še povezavo na njen odgovor: https://www.sds.si/sites/default/files/documents/Gorenak%2C%20policijske%20uniforme%2C%208.%206..pdf

In kaj naj si mislim za zaključek? Nič posebnega. Živim v državi, ki ji vlada »nora vlada«.

Vinko Gorenak

 • Novakec1

  Ni samo nora vlada, tudi večina folka je nora..

 • princeska

  Pa kaj, če so lahko prestavili 1. april na celo leto, lahko tudi maškare na 25. maj!

 • Demonkrat

  To je vse skup ena velika norišnica kateri vladajo zmesanci

 • PLavi-mil

  Kolikokrat pa imajo v Idriji maškare?

 • Fogglof Tunnek

  … hahahahahahahahahahahahahahahahahaha … kaki tipi !!!!… To delajo samo zato, da jebejo vas desničarje… hahahahahahahahahahahahahaha …

 • karpelec

  Zanimivo, da se take maškerade vrstijo največ med policijo in vlada ji zvesto sledi. Kaj bomo s tako vlado-sama nase je ponosna, da dobro dela, odstopit noče, sama sebi se hvali, narod pa lahko samo oceni-sedi profesor 5.

 • RATATA

  To se dogaja samo zato, ker v Sloveniji ni predvidenega zidu, pred katerega bi častilce zločincev in zločinskega sistema postavili!

  • Primosio

   Kazenski zakonik, 297. člen, samo to ti imam za napisati.

   • RATATA

    Proti zločincem in zločinskem sistemu ni omenjenega nič. Niti ne more biti kaznivo, saj je treba zločince kaznovati. Če se morda s tem ne strinjaš, to zadrži zase, saj v nasprotnem podpiraš zločince in zločinski sistem.

 • althar

  Eh, saj jim morate oprostit, Idrcem. Dolgoletna izpostavlenost živosrebrnim hlapom pač pusti svoje posledice na možganih, tu se ne da kaj dosti pomagati. Je pa res, da po zaprtju rudnika mladi niso več tako močno kontaminirani in da se bodo stvari tudi tam počasi izbolšale.

 • RealRevolution

  Volite za rumeno-modro jadernico z belimi jadri,SDS!
  Ta zna zelo dobro pluti,levicarska flota pac ne.

 • domovina mili dom

  Vprašajte vlado in javnost zaradi tehtanja argumentov.
  Ali bo dovolila prireditev : “nosili bomo Svastiko”. (ta je bila poražena L 45)
  Ali bo dovolila prireditev : “nosili bomo rdečo zvezdo”. (ta je bila poražena L 91)
  Nasproti prireditev s pionirčki, bodo nastopali Hitler jugend. itd….
  Dajmo se enkrat stehtati in razčistimo to pizdenje iz za vogala.
  o.p. da se razumemo, sem strogo proti nacizmu in komunizmu. Je samo ilustracija.

 • totex39

  To je že povsem noro, bolj nekaj nasprotuješ, bolj se izživljajo s titovimi promocijami in sploh ne veš več komu te bedarije godejo. Ostalih državah bivše juge tega ne zaslediš več.

 • Miro Jereb

  Ne morem verjet…

 • pajot

  Zdaj samo še čakam,da bojo prenesli truplo iz hiše cvetja v Slovenijo. Nogo imamo itak že tukaj. Pol bomo pa kompletni.

 • Vlado77

  Teh bebcev bo vedno več, če država ne bo ukrepala. Ljudje so naivni in nasedajo. Kaj takega seveda ni možno v nobeni ex komunistični državi ,kije v EU. Naša vlada pa to zagovarja! V okviru neke demokracije – norost , da je ni para. Niti jih ne moti , da poveličujejo star diktatorski režim -nostalgija po diktaturi.

 • Anton

  pač provocirajo in najboljše zdravilo za provokatorje je preverjeno ignoranca, vse ostalo je zgolj veter na mlin tem “bebcem”

  sarkazem press

 • Franc Šink

  Imam staro 100enko komplet miličniško. nalašč jo bom peljal na tehnični.Bomo videli.

 • Silka

  Na odgovoru vlade RS ni podpisa ogovorne osebe, prav tako se ni ve kateri botl je to ogovarjal. To me pred vsem zanima, d vem koga se treba paziti, ker verjetno to ni njegova ali njena edina neumnost. Bog pomaga, koga plačujemo!

  • Primosio

   Hm, podobno kot na tem portalu, 99% prispevkov ni podpisanih z imenom in priimkom novinarja, zgolj incialke, kar je nenavadno za resen novinarski medij.

   • tohuvabohu

    Ti še do pet ne znaš šteti, kaj šele do 99. Sicer pa za vse prispevke odgovarja urednik, tako da ne serji.

 • sprehajalec

  Odkod je toliko avtov ohranjenih in vzdrževanih? Fiat 1300, pa Fiat 750, Fiat 128, WV Golf II?

  • karpelec

   To je zaloga za slabše čase. Vse enkrat prav pride.

 • Ana Job

  A je nošenje nemških uniform v gledališčih, pri snemanju filmov in ostalih predstavah tudi prepovedano? Kaj pa viteške igre, uniforme diktatorskih kraljev in kraljic? Sebe raje prepovejte, dragi janšisti in bo VSA SLOVENIJA SREČNA.

  • RATATA

   Ti pa nisi prava Ana Job!

 • Najplemenitejši

  Ni panike. Drugo leto bomo naredili isto! Vinko Gorenak, pridi drugo leto za Dan mladosti v Spodnjo Kanomljo, bomo skupaj zapeli Internacionalo!

  • tohuvabohu

   Rdečo zvezdo si vtaknite v rit, da boste enkrat siti.

 • Najplemenitejši

  Vinko je očitno pozabil, da je bil tudi sam nekoč miličnik in zagrizen član zveze komunistov do razpada zveze!

  • tohuvabohu

   Zveza ni razpadla, ampak se je le preimenovala. Tudi dinozavri niso izumrli, ampak so se preoblikovali v tiče.

  • Viktorh

   .Tik – tak, še 51 dni, pa…

 • dr Janez Sveti

  Novi demokrati, bi vse radi prepovedali. Zanimiv pojav svobode! Vinko Gorenak, zoprn si mi bil v šoli šoli z miličnike kadete, sedaj si pa isti, samo za drugo ekipo igraš! Jaz nisem bil komunist, Ti Vinko si pa bil, zato ne seri.
  DR Janez Sveti

  • tohuvabohu

   Vse pa ne, bedak. Nihče ti ne prepoveduje, da serješ v javnosti.

   • dr Janez Sveti

    Tebi v usta.
    DR Janez Sveti higienik

  • MEFISTO

   Tako si si že bolj podoben.

   • dr Janez Sveti

    Saj nebi želel biti podoben tebi, Jaz sem rad lepotec.
    DE Janez Sveti Lepotec & Genij

 • Anton

  Pokrijmo Idrijo s šotorom in imejmo največji cirkus na svetu!

 • Primosio

  Tudi potomci domobrancev so v Šentjoštu na javnem kraju 30.06.2013 in 05.07.2015 paradirali in pozirali v domobranskih uniformah z domobranskimi insignijami in domobranskimi zastavami, v domobranske uniforme so bili oblečeni tudi otroci, kar ponavadi desničarje neizmerno moti (če so v pionirčke oblečeni otroci levičarjev). Gospodu Gorenaku pa, ne mislite vendar enačiti rdeče zvezde in domobranskega orla?!

 • Olga

  Ovadbo zaradi poveličevanja zločinskega totalitarnega sistema in ovadbo zaradi neukrepanja policije! V Butalah bo verjetno padla zadeva, a jo bo treba s slikovnimi dokazi posredovati sodišču za človekove pravice! Brez ovadbo bojo komunisti zločin nadaljevali!

  • dr Janez Sveti

   Kje so komunisti?
   A ti sploh veš kaj je komunist? Kar pisarite in pisarite. V Sloveniji ni komunistov.V Sloveniji je neka organizirana kriminalna združba, ki sama sebe uvršča nekam na levo politično stran. Združena lista je lista propadlih oseb, ki niso uspele v življenju poslovno in ne osebno, zato so jezni na ves svet, tre blebetajo idiotizme skrajnih bedastih levičajev, katerim sledi peščica prav tako neuspešnih in zabitih psihopatov, Na drugi strani so samooklicani desničarji,ki so popolnoma isti idioti, samo navijate za drugo stran z enakim besednjakom in enakim načinom. Vsi ste eni sami butalci, samo, da kriminalci vsaj dobro služijo (beri ropajo). Oboji boste uničili domovino, prekleti bili vsi!
   No pa sem vas opisal!
   DR Janez Sveti Razčefukan

   • tohuvabohu

    Tebi se pa res vidi, da si policaj.

    • MEFISTO

     Ni policaj, ampak diplomiran strojni inženir.

    • dr Janez Sveti

     Nisem policaj. Bogat genij sem. Bil sem miličnik, vojak, zidar, izterjevalec, profesor in mesar.
     DR janez Sveti genij

     • tohuvabohu

      Skratka, razcepljena osebnost.

     • dr Janez Sveti

      Ne. temu se reče genij. Vse česar se dotaknem se pozlati. Težko razume nekdo s tvojo inteligenco tako superiornega genija. Tebi ne gre nič od rok a ne. No to je pa problem. Potem pa pride potlačena jeza, spolna nemoč, alkoholizem, nespečnost, ljubosumnost..skratka cela štala.
      DR Janez Sveti razlagalec sanj

 • AIRWAYS

  Provokacije!

  “Norišnica v Polju odpira nove prostore za osebe posebnega psiho kliničnega stanja. Nemudoma naj se udeleženci provokacije zglasijo na recepciji psihiatrične bolnišnice. Tam bodo “postreženi” s posebnim tretmajem falično leseno “pilulo” in in krvavo rdečo opojno pijačo.”
  Politikis…

  Res bi bili potrebni posebne obravnave…

 • baubau

  Pa ne mi reči,Vinko,da ste šele sedaj ugotovili to zadnje?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!