Noro in perfidno: Gonja proti Demokraciji in Nova24TV se nadaljuje in zaostruje – sedaj pritiske na oglaševalce izvaja še kučanistični inštitut “Danes je nov dan”, ki z davkoplačevalskim denarjem financira projekt “Botri sovraštva”

Filip Dobranić.

Gonja proti medijem, ki ne tulijo v isti rog z režimskim mainstreamom, se očitno ne samo nadaljuje, ampak se celo stopnjuje. Spomnimo: najprej je s pritiskom na podjetja, ki oglašujejo v Demokraciji in na Nova24TV, začel Domen Savič in še nekaj posamičnih publicistov (denimo Marko Crnkovič), nato je ta stališča začel širiti premier Marjan Šarec, ki ga je podprlo več društev, poleg borčevske zveze tudi Društvo slovenskih pisateljev, Slovenski center PEN in Društvo novinarjev Slovenije. Sedaj pa se je v dogajanje vključil še inštitut s pomenljivim imenom “Danes je nov dan”.

Vas to ime na kaj spominja? Imate prav – gre za najbolj znan stavek iz Kučanovega govora ob razglasitvi samostojne Slovenije, s katerim je Kučan postavil piko na i. “Nocoj so dovoljene sanje, jutri je nov dan,” se v celoti glasi programska rdeča nit Kučanovega govora. Mnogi so v tem govoru prepoznali prikrito grožnjo, češ naj se ne slepimo, da bo prišlo do velikih sprememb. Danes lahko z zgodovinske distance ocenimo, da so tisti, ki so opozarjali na pošastno sporočilo med vrsticami, imeli prav. In ker je osamosvojitveni “včeraj” že mimo, je ime, skombinirano iz obeh stavkov, povsem logično – “Danes je nov dan”.

Aktivisti s Parmove, med njimi je tudi znameniti “Muki”
In kdo sploh sestavlja inštitut “Danes je nov dan”? Na spletni strani lahko najdemo nekaj imen, večinoma gre za mlade ljudi, po vsej verjetnosti gre za simpatizerje Levice in SD. Med njimi je tudi razvpiti Filip Muki Dobranić, ki je pred volitvami v državni zbor skliceval nekakšne shode proti sovraštvu. Večinoma pa gre za neznana imena, kljub temu pa vmes najdemo tudi nekatere kadre s FDV (denimo Karmen Šterk in Mirt Komel). Sedež ima na Parmovi 20 v Ljubljani, projekti pa so povsem levičarsko orientirani, kar pomeni, da se pridružuje seriji podobnih ustanov, ki večinoma prebivajo na Metelkovi ulici v Ljubljani.

Verjetno o omenjenem inštitutu sploh ne bi pisali, če ne bi v teh dneh po nekaterih medijih zaokrožilo elektronsko sporočilo, pod katerega se je podpisal uslužbenec omenjenega inštituta Tadej Štrok, ki je predstavil projekt “Botri sovraštva” (najdete ga TUKAJ). Na tej strani je tako zapisano, da “ne zgolj politika, tudi neodgovorna podjetja so kriva za zaskrbljujoče stanje v naši državi”. In nadaljujejo: “Tukaj je seznam nekaterih, ki z oglaševalskim denarjem posredno podpirajo očitno širjenje strahu, sovraštva, ksenofobije, rasizma, šovinizma in homofobije. Normalizacija sovražnega diskurza je družbeni problem, na katerega moramo dosledno in glasno opozarjati. Kljub priporočilom Sveta Evrope v Sloveniji primanjkuje moralnih zgledov političnih funkcionarjev in ustreznih mehanizmov v pravosodju. Zato je odgovornost civilne družbe, da se postavi po robu razraščanju nevarne in toksične sovražnosti. Namesto da se čudimo ustanavljanju paravojaških milic po gozdovih, se vprašajmo, kje je izvor problema in kaj mu botruje. Zahtevajmo umik oglaševanja podjetij v medijih, ki razpihujejo sovraštvo!” Mail z zelo podobno vsebino je Štrok naslovil tudi na medije.

Grozijo podjetjem, pa ne samo državnim!
In katera so sporna podjetja, ki ne bi smela oglaševati? Telekom Slovenije, T2, Mercator, Petrol, Zavarovalnica Triglav in celo Radio 1, čeprav ni znano, da bi bil slednji v državni lasti. To pomeni, da se bodo samooklicani borci proti sovraštvu spravili tudi na zasebna podjetja, ki oglašujejo. Na spletni strani je mogoče najti tudi nekakšno lepenko sporne vsebine. Gre sicer za že staro vsebino, ki pa so jo začeli bolj agresivno širiti med ljudi. “S kampanjo želimo opozoriti, da številna večja slovenska podjetja posredno financirajo sovražno politiko, ki jo načrtno in sistematično izvajata časnik Demokracija in medijska hiša Nova24TV. Oba medija objavljata odkrito rasistične, ksenofobne in homofobne vsebine, in sicer z namenom vzbujanja strahu, histerije in sovraštva, s katerimi bi lažje manipulirali javnost v smeri političnih ciljev njihovih lastnikov. Njihove objave normalizirajo sovražni diskurz in širijo nestrpnost v družbi,” je zapisal Štrok, ki dodaja, da se kot del aktivne civilne družbe “čutimo dolžni na problematiko glasno opozarjati, zato bomo javni pritisk stopnjevali v drugi fazi kampanje, ki bo vključevala tudi ne-spletne (offline) aktivnosti.

Enemu od oglaševalcev pa je sugeriral takole: “Če svoje blagovne znamke ne želite več povezovati s sovražno politiko, vas prosimo, da nam do konca tedna pošljete kratek dopis z zavezo o prekinitvi oglaševanja. Dopis bomo objavili in vas odstranili s seznama Botrov sovraštva.” Korenček in palica? Znano je, da so lani in predlani levičarski aktivisti na podobne spletne strani “limali” tudi lastnike profilov na Twitterju in Facebooku in jih na ta način izsiljevali.

Šest tisoč evrov od občine Idrija
Ob tem naj opozorimo, da se omenjeni inštitut, ki na takšen način pritiska na oglaševalce, večinoma financira iz davkoplačevalskih sredstev. Letos je iz proračuna občine Idrija prejel okoli šest tisoč evrov. Ob tem naj spomnimo, da je dosedanji župan Idrije Bojan Sever kader SD. Po kakšni liniji je občina Idrija nakazovala občinski denar, še raziskujemo.

Demokracija

 • Peter

  Aha, torej ni več jutri nov dan, je že kar tukaj?
  Pa Botri sovraštva si rečejo?
  Glej glej, pa jih je le pamet srečala, no.

 • soc

  Ko vidiš tako ekstremno debilno faco, ti je vnaprej jasno, kaj in kako Muki “razmišlja”.

 • pajot

  Bodite bolj precizni,nova,Muki Dobranič ni Muki Dobranič,pač pa je Muki Dobranić

  • FORT WORTH

   V slovenskem prevodu :
   Dobra ali čista nula ??

   • pajot

    Dobra,po vsej verjetnosti. Lep pozdrav.

 • Peter

  Namesto da se čudimo ustanavljanju paravojaških milic po gozdovih, se vprašajmo, kje je izvor problema in kaj mu botruje.

  hehe, pa saj ne moreš verjeti, kako podlo igro igrajo, no.

 • pajot

  Dobro je povedala podgana: Danes so dovoljene sanje,jutri je nov dan. Popolnoma jasno je,da je nov dan spet njihov. Vse imajo v svojih rokah: vlado,tožilstvo,sodstvo. Spet so na konju. Ne zavedajo pa se,da se s konja lahko pade. Posebej,če jahaš nevzgojenega konja. Lahko te vrže raz sebe in te potepta s kopiti.

 • Van Der Waals

  SKUPNI IMENOVALEC MIROVNI INŠTITUT IN FDV. ODLIČNA KOMBINACIJA BREZUMJA!

 • Peter

  Velikokrat se ob takih priložnostih spomnim Juge. Še en jugonostalgik več?
  Ne vem, v Jugi so imeli mejo, vedeli so, da obstaja neka črta, čez katero je bolje, da ne grejo. Zavedali so se, da niso večni in so se temu primerno obnašali. Tako daleč so šli, da je Božiček po javni TV voščil vernikom Vesel Božič.
  Dandaes pa se jim je popolno odpeljalo. Uničiti je treba vse, kar razmišlja drugače kot levica, v klai je treba zatreti vsako drugačno misel.
  Dragi sodobni fašisti, tega tudi v Jugi niso delali, no.

  • VERZIFIKATOR

   Imamo Novo24tv in imamo Novo Jugo.
   Zato pa danes lahko na MMC preberete novico:

   http://www.rtvslo.si/svet/nasilje-nad-novinarji-najhujse-v-zadnjem-desetletju/473842#comments

   Komentiral jo je Marhian Al Shariz:

   IZ BANANA REPUBLIKE

   Nad novinarji vse več nasilja,
   v zadnjem desetletju je najhuje,
   monitor jezi se in huduje,
   ker na žurnaliste vsakdo cilja.

   So nedolžni, vsi brez krivde čisto,
   dokler se pač komu ne dokaže,
   da nekdo perfidno vedno laže,
   da ponavlja laž nenehno isto.

   Bližnji vzhod je v krizi in pa daljni,
   tam novinar vsak se v škripcih znajde,
   medijske divjajo gonje, fajde,
   boji se odvijajo fatalni.

   Kjer pa alpske rastejo banane,
   tam je trdna vselej disciplina,
   takšna namreč tamkaj vlada klima,
   da novinar zgleden sam postane.

   Zgodba ta je že predolge brade,
   prva jih dobi demokracija,
   nova brž zatem televizija,
   ko poziv izda predsednik vlade.

 • BlackOpsSystem

  hahahahahahahaha vidi lika hahahahahahahaha

 • rrrrr

  Muki, dam puklič. Spet te mami iše…

  • Peter

   Ja, se mu je metulček odvezal, pa mu ga mora mal popravt, no.

 • PLavi-mil

  Zadnjič sem to malo podgano srečal, šele zdaj razumem, zakaj toliko sovrašrva v njej, narava je res hudič.

 • Darth Vader

  peta kolona poslana v akcijo :) komunistične družbeno-politične organizacije, ki delujejo samo na davkoplačevalski kapital, so se sprožile :) medtem pa se v ameriki ruši njihovo globalnop jedro….ker….se je nekaj spektakularno obrnilo pri preiskavi o ruskem vmešavanju :) ” Nato je oktobra 2010 državna sekretarka Clintonova, z State
  Departmentom, ki je ena od devetih agencij v komiteju za tuje
  investicije v ZDA (CIFUS), medagencijski komite, ki deluje iz Treasury, dovolila Rosatomu,
  da pridobi večinski nadzor nad Uranium One, s tem pa efektivno dala
  Vladimirju Putinu nadzor nad 20% vsega ameriškega urana. Hillary Clinton
  je dovolila State Departmentu, kot enemu od članov CIFUS, ponovno
  glasovanje v 2013, s čimer je dovolila Rosatomu pridobitev vseh
  preostalih delnic Uranium One in tako zagotovila, da je nihče drug, kot
  Putin lastnik 20% vsega urana, ki se ga rudari v ZDA.” Več: https://ambasador21.wordpress.com/2018/12/05/zakaj-je-hillary-clinton-poslala-roberta-muellerja-v-moskvo-z-uranom-leta-2009/

 • Darth Vader

  hkrati pa njihova kandidatka za šefico sveta Hillary Clinton zadnje čase vedno bolj poudarja: ”

  “Ga.Clintonova
  ima, po besedah mnogih, dolgo zgodovino podpiranje beguncev –
  zgodovina, ki je očitno v nasprotju z njenimi nedavnimi izjavami. Njena
  imigracijska platforma v predsedniški kampaniji 2016 se je hvalila z “mi
  sprejemamo imigrante, ne črnimo jih” “.

  A v naslednjih dneh Clintonova ni
  samo ponovila svojega stališča ampak je šla korak dlje, dala je jasno
  vedeti, da prav tako govori o ZDA.

  V tvitu 23.11.2018 je izjavila: “Na obeh straneh Atlantika potrebujemo reforme. Ne potrebujemo odprtih mej.” Več: https://ambasador21.wordpress.com/2018/11/30/hillary-clinton-potrdila-da-imajo-konzervativci-prav-glede-mnozicnih-migracij/

  • Flower Power

   darth kako kaj v wajdošni ????

 • bubamara

  JVPM; to je noro. Medicina je s svojim razvojem omogočila preživetje tudi takšnim nad katerim je narava obupala.

 • janez

  ne bomo že enkrat te smrdljivce levice poslali na smetišče zgodovine slovenske. vse priviligirane penzije okiniti nemudoma ta politika je res gnila

 • Peter

  Še ena Nevladna organizacija, ki jo financira država?
  Jp, tako kot lesen šporget, no.

 • etrusk

  NE SE PUSTIT—KORAJŽNO NAPREJ
  Zgleda , da se bliža in to veliko hitrostjo dan obračuna

  • Flower Power

   ti imaš borbo s samim seboj……..polne gate vsak dan je resen problem………

 • Franc Šink

  Še malo pa bodo začeli vpiti. MUKIJA za premierja.

  • Peter

   Zakaj pa ne, je kaj slabši od serpentinška, no?

   • Franc Šink

    No saj.

 • goldhorn

  Na strani tega “inštituta” so zanimivi podatki:

  Danes je nov dan je nastal jeseni 2012 kot sopotnik, integralni del in podpornik
  vstajniških gibanj. Od septembra 2013 delujemo kot inštitut, ki se osredotoča
  na (digitalno) politično participacijo, transparentnost in nadzor.

  Davčna številka: 54561710

  Matična številka: 6468594000

  Davčni zavezanec: NE

  Člani:

  Filip Muki Dobranić – zadolžen za hekanje in <3

  Nika Mahnič – zadolžena za povezovanje in ples

  Jasmina Ploštajner – zadolžena za barvice in piškote

  Karmen Šterk – zadolžena za filozofsko kulinariko

  Eva Vrtačič – zadolžena za besedotvorje in ribolov

  Žiga Vrtačič – zadolžen za downvoteanje in techno

  Žiga Aljaž – zadolžen za zadolževanje

  Marko Bratkovič – zadolžen za podatke in dodatke

  Tea Dežman – zadolžena za teženje medijem in sajenje buč

  Tine Eržen – zadolžen za fotografsko in emocionalno podporo

  Tomaž Jurič – zadolžen za backend in samozavest

  Primož Klemenšek – zadolžen za rézanja in trančiranja

  Mirt Komel – zadolžen za mišljevine, softistiko in prečke

  Tomaž Kunst – zadoložen za django in snežake

  Jure Lavrin – zadolžen za animacije in ritem

  Darja Matjašec – zadolžena za prostor v glavah in izven

  Primož Mlačnik – zadolžen za kafkomat in pick 'n' roll

  Klemen Ploštajner – zadolžen za revolucije in samoupravljanje

  Kaja Poteko – zadolžena za šoping in doping

  Barbara Rajgelj – zadolžena za legislaturno akrobatiko in šabeso

  Eva Stopar – zadolžena za semiotiko in harmonije

  Tadej Štrok – zadolžen za igrifikacijo in kalifornizacijo

  Franci Zidar – zadolžen za javascript in teženje na redditu

  Mato Žgajner – zadolžen za frontend in enolončnice

  Željka Kelkedi – zadolžena za toplo vodo in hladen tuš

  Miha Lepej – zadolžen za avtomatizacijo in prevračanje miz

  Ne da se mi iskat koliko davkoplačevalskega denarja so do sedaj namolzli.

  • samotoje

   Radi bi posnemali Montya Pythona? Ne bo šlo, ni šlifa.

 • antimur

  Kučanisti, vas ni nič sram, da je na vaši strani ogaben, neprebavljiv že po izgledu, za kar ni sam kriv, za svojo neomejeno pedersko hudobijo pa mora v vsakem primeru odgovarjati in s takšnimi driskami smrdljivimi se ponašate. Groza, ni drugih besed!

  • Flower Power

   kaj cviliš gnoj domosranski……..

   • Anton

    lahko se je repenčiti za nickom

    sarkaze press

    • Flower Power

     lahko se oglasiš pri meni vendar s seboj pripelji najmanj dva da te odvlečeto na urgenco……

     • Imperial Commando

      Tiho Simon :)))

 • Flower Power

  noro tv prepovedati kot so na hrvaškem bujico………

  • Andrej

   Glede na: https://danesjenovdan.si/krivi/
   moraš biti eden od njih.

  • Imperial Commando

   Vzemi tablete, ki ti jih je predpisal veterinar pa idi počivat. Zahojenec.

 • Anton

  Botri sovraštva govorijo očitajo nam “desničarjem” nestrpnost in “sovražni govor”.

  sarkazem press

 • Vera

  Kdo je tega poba na sliki pooblastil, da sovraži resnico in pravico ???????????????

  • etrusk

   rdeči satan

  • VERZIFIKATOR

   Dober ko za nič si še edino,
   treba res ti ni pooblastila,
   če ti je narava vsa nemila,
   uporabljaš prav izdatno slino.

 • Schemva Miro

  Ta smrkavec na sliki je pa stoprocentno peder.

 • Andrej

  Mi vsi plačujemo tole totalno zafrkancijo:
  https://danesjenovdan.si/krivi/
  Matr smo debilni.

  • Common Sense

   V Srbiji pravijo “pamti, pa vrati”. Pride čas, ko se bo pipica priprla. To je vse. Vmes pa se je potrebno čim bolj osamosvojiti od oglasov državnih podjetij. Freedom rules.

 • slosin

  kaj komunisteki, izgleda, da vam kuzla orng v rit skače…

 • THOR

  HEJ , LEVAKI-KOMUNISTI DELAJO ,PA NE PO PORTALIH KOT VIIII ,GOBCI LENI NESPOSOBNI !!!!!!!!!KJE SO KOCKE ,PALCE, SVINC,MOLOTOVKE !!!!!!!!???????????? ZBERMO SE ŽE ENKRAT IN JIH POTOLČMO OD NASLOVA DO NASLOVA IN RAIHSTAG NA ŠUBIČEVI DO PODNA -SAMO TE GNIDE IZDAJALSKE ,STVARI JE ŠKODA !!!! A BI DVIGNILI RITI, KER DRUGAČE JE TO KONEC SLOVENCEV -MISLITE NA VNUKE IN NJIHOVE -NAŠE POTOMCE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BOM PA “OBISKAL PARMOVO “!!!ZIG HEIL!!!!!!!!!!!

  • Flower Power

   kaj sereš saj ni treba da cela slovenija ve da imaš drisko in polne gate…….

   • slosin

    a pol cela slovenija bere Novo24….očitno imajo tvojih režimskih cajtngov poln kufer…

 • pajot

  A tega Mukita ni še noben srečal?

 • FORT WORTH

  Je ta van zemaljac na sliki Mesec 2 ??

 • Janez Novak

  Samo vprašanje časa je, kdaj nas bodo spet razdelili na prijatelje režima in njegove sovražnike. Kako bodo ravnali s sovražniki (neo)totalitarnega režima, pa govori zgodovina. Ne tako davna. Umanjkana lustracija je bila popolna katastrofa za to državo. Partijci, ki so ostali na vseh pomembnih pozicijah v gospodarstvu, javni upravi, sodstvu, šolstvu, medijih … so poskrbeli, da je njihova (neo)totalitana ideologija ne le preživela, temveč spet postala dominantna.

 • Common Sense

  Pravzaprav je to tudi priložnost. “Če dobiš limone, si naredi limonado”. Nova24 naj poskusno uvede neko pametno mesečno naročnino in postane čim bolj neodvisna od oglaševalcev. Jaz, recimo bi jo plačal. Za Folgofa Tuneka, lucyss, Djuro Sumar in ostalo falango ne vem, a me tudi ne zanima. Malo jih bom sicer res pogrešal, predvsem zato, ker sem se včasih prav lepo nasmejal njihovim bedastočam;) Sicer pa, s tem, ko bodo pridobili plačljive naročnike se bo ustvaril dodaten pritisk na dvig kvalitete vsebin, kar je spet samo dobro. V glavnem, mirno kri. Vse bo v redu.

  • goldhorn

   Podpiram. Tudi jaz bi plačal naročnino. Sicer pa ima RTV prisilno naročnino + oglaševanje. Kvaliteta bi se gotovo dvignila, ker bi odpadli ti plačanci, ki smetijo s svojimi komentarji. Sicer pa jih imam večino blokiranih.

   • slosin

    jest jih pa nimam…tako vsaj vem, koliko levičarskih idiotov tlači to ubogo slovensko zemljo..

   • Common Sense

    Če pa že omenjaš RTV, bi bil zanimiv miselni test. Recimo, da se nekaj deset tisoč ljudi in odloči, da odpovejo RTV naročnino (izjaviš, da nimaš več sprejemnika), VEDOČ, da to potencialno pomeni v skrajnem primeru nekaj sto evrov kazni. Slednja je sicer malo verjetna. Prvo kot prvo, brez sodnega naloga ne smejo k tebi domov. Drugo kot drugo, lahko vedno izjaviš, da si TV spet kupil včeraj. A tretje in najbolj pomembno, sporočilna vrednost tega, da začne levičarsko trobilo dobivati tisoče in tisoče odpovedi bi bilo zanimivo. V razmislek.

  • Andrej

   Ja, se strinjam. Onim Đurotom in podobnim teslom bodo pa itak drugi plačali, da bodo še naprej neumnosti trosili in provocirali. Ene 5€ bi se že našlo.

  • trumpet2018

   tuneki, sumari in drugi levičarski troli so kot ščurki, ko jih blokiraš, se pojavijo pod drugimi vzdevki in smetijo naprej

   • Common Sense

    Če plačajo naročnino, kar naj. Bodo kar naenkrat v precepu, ko bo treba mesečno plačevati za nekaj po čemer pljuvajo:))) Če bi jaz bil nova24, bi že zdavnaj uvedel neko normalno naročnino.

    • pajot

     Saj je ne bojo oni plačevali. Mi jo bomo,iz davkoplačevalskega denarja. Kdo misliš,da jim plačuje,da se tu oglašajo. UDBA,normalno.

 • trumpet2018

  LGBT lažnivi sprevrženi smrad, vsepovsod rinejo to deviantno sprevrženo LGBT ideologijo, v reality šovu bar so bili trije geji, tudi v kmetiji je gej, ki stalno poudarja da je gej, kot da to koga sploh zanima, obenem pa cvili, ker ga nihče ne opazi.Bolj kot se boste vsiljivo promovirali, manj vas bodo ljudje marali, to je preprosta resnica, pa ne hodite po vrtcih in ne govorite otrokom, da ni nič hudega, če se oblećeš v žensko, pa da se lahko spol spremeni kadarkoli in podobne norosti. totalna liberalna norost

 • goldhorn

  Zanimivo kakšen vpliv dajo main stream mediji 34 prismuknjencem….. Ja, 34 članov ima ta inštitut!

  • Andrej

   Ne gre toliko za člane, ampak za ozadje, ki jih podpira. Moralno, finančno, pravno in v vseh ostalih ozirih. Oni lahko delajo kar hočejo, če jim pa kdo samo besedo nazaj odvrne, je to sovražni govor. Šarec je to lepo razložil.

  • Common Sense

   Jaz se še dobro spomnim mojega deda (umrl pri 96 letih), ko je že desetletja pridušal, da komunizem mora sesuti. In se je. V 1.0. namreč. Sedanja V 2.0 se bo tudi. Če čisto povsod po svetu se je, zakaj se ne bi še pri nas. Mirno kri, gremo dalje. Za vsako rit se najde palica. Niso zastonj ti kleni slovenski pregovori. Bo že držalo.

 • janez

  Od kje pa prihaja ta zlitine s slike.Sigurno z inkubatorja.Naj se dvigne F34,pa da vidimo to delavno silo.

 • Franjo Trojner

  Ob prvem obisku Šarca predsednika vlade Slovenije dobri sosedi Avstriji, bo stranka kanclerja Kurza in svobodnjaki, v ospredje postavili tudi položaj nemško govoreče skupnosti v Sloveniji, ter zahtevo, da bi nemško govoreča skupnost imela v Sloveniji podoben status, kot ga imata madžarska in italijanska narodna skupnost.
  Šarec predsednik leva vlade, not in vun ptepričan levičar, levičarski humanist, slabo poznan komedijant, ex župan, velik borec za pravice vseh ljudi na svetu, ter največji zagovornik podpisa makareške deklaracije, bo zagotovo kanclerju Kurzu obljubil, da bo še letos nemško govoreči skupnosti v Sloveniji z zakonom zagotovil enak status, kot ga že imata madžarska in italijanska narodna skupnost. Domača javnost lahko samo upa, da politiki levice, leva civilna javnost in dominatni levi mediji doma na tudi to temo v prihodnje ne bodo polni sovražnega govora.

 • Nata

  In kaj počne ta silni Zavod. . . . . aja. . . . . . inštitut ?? Črpajo denar iz že tako uborne državne malhe ? Da potem po naročilu mešajo meglo !!! Pravijo da . . . . . Oni negujejo kritično misel. Postavljajo druga vprašanja.
  Hekajo nov dan. Skrbijo za varen, vključujoč in sodoben splet. In svet.
  Verjamejo v skupnost. Njihovo merilo je veselje do življenja.??????
  Ojej, no ? Verjamem samo v to, da je veselje do življenja njihovo merilo !!
  To pa je silni inštitut.

 • garfi

  pravkar so bile volitve in zopet sorosovih Budalci niso odstranili z oblasti in brcnili od korit
  pa nasvidenje v naslednji vojni

 • Nata

  https://danesjenovdan.si/botri-sovrastva/
  Ko pa tole pogledaš, te pa res kar malo stisne !!! Ožigosana je samo ena stran ??

  Aja . . . . . seveda, saj oni provladnih medijev sploh ne berejo !!

 • Common Sense

  Miselni test na temo RTV trobila. Recimo, da se nekaj deset tisoč ljudi odloči, da naenkrat odpovejo RTV naročnino (izjaviš, da nimaš več sprejemnika). Recimo, da se to spromovira na kakšni spletni strani rtvslovenijasucks.com. Recimo, da odpovedi začnejo deževati od naročnikov, vedoč, da to potencialno pomeni v skrajnem primeru nekaj sto evrov kazni. Vedoč, da je kazen sicer malo verjetna. Prvo kot prvo, ni šans, da preverijo nekaj deset tisoč ljudi še v desetih letih ne. Drugo, brez sodnega naloga itak nimajo vstopa k tebi domov. Tretje, vedno lahko izjaviš, da si TV sprejemnik spet kupil včeraj. In četrto in najbolj pomembno, sporočilna vrednost masovnih odpovedi bi bila velikanska. To bi bil zanimiv poskus;) Neke sorte rumeni jopiči za RTV, analogno dogajanju v Franciji. Takrat bodo razni Mukiji samo debelo gledali.

  • Flower Power

   mokre sanje gnojev domosranskih……..

 • Imperial Commando

  Ko gledam tega modela mi je jasno zakaj so levićarji tako zafrustrirani in polni sovraštva . ))))))

  • Hunyađi

   Pedri se ocitno sprijaznijo, zakaj desnicarji kot ti vedno nergate zarad kompleksa majhnega qurca?

  • Common Sense

   Ja. Vsi po vrsti izgledajo močno nedo*ebani. Sploh tale Muki. Jaz že stalno pravim, da je nedo*ebanost največji vzrok za vso to histerijo in pravičništvo, ki se ga gredo ortodoksni levičarji, posebno SD in Levica oz LGBTQ (kar je skoraj isto). Vidi se jim na obrazu. Podobno kot Šarec tudi jaz pravim, da je to samo moje osebno mnenje.

 • garfi

  kućan o novem dnevu z vse večjo nočjo

 • Kučanistični inštitut? Lol!!

  Počasi bo sneg, kriv bo Kučan.

  • garfi

   sorosov iluminati

   • janez cepec

    Orbanovi Iluminati

    • garfi

     kućanov Cepc

     • janez cepec

      Janšov pussy cat

   • Hunyađi

    Soros je kvecjem podloznik iluminatov.

   • zokispoki

    Ko tega cudnega jugo priseljenca, nakladaca, in razsirjevalca sovraznega govora, nestrpneza do drugace mislecih zagledam, moram takoj na stranisce ! Me zanima, koliko delovne dobe ima do sedaj model !?

  • Peter

   Hm, v osrednjih medijih je pa vsega kriv Janša.
   Kaj bomo pa zdej, no?

 • xla

  Kaj norite na Nori. Samo sovražni govor vas je. Imejte reklame za povečanje penisa, ker to očitno rabite!

  • Flower Power

   hahahahahahaha……..tudi povečanje jim ne bi prav prišlo če so pa vsi mlahavi……..emšo pa to jih hebe…..

  • pajot

   Rabiš to reklamo? Imaš majhnega? Kdo ti je kriv? Najbrž tvoj oči.

  • goldhorn

   Komentarji levih plačancev tule pa niso sovražni govor? Da ne govorim o nivoju kulture……

   • samotoje

    Eh, če ni kulture, tudi nivoja ne more biti. To niti provokatorji niso. Bolj bebave sirote.

 • Nesporni luzer 2018

  Ker sem old school jugo levicar, ne zelim da me kdorkoli povezuje s tole pokveko na sliki. Sej ni sam kriv da ga je dnk sfukal, ampak, model, goni se u tri pm s to roza srajco in metuljckom. Sem pac bolj stara jugo sola levicarjev, tista bolj ta zdrava in pristna levicarska varianta, ki je po letu 1990 ni vec. Sem strpne sorte, ampak ne maram pa da se tej geji tako mecejo ven, je pa visek vsega. Saj jim noben nic noce. Oziroma je takih nestrpnih usekancev kot je Usajeva in Brscic zelo malo, vecina nas proti lgbt nima nic, ampak ko pa se ti takole mecejo naprej in svojo istospolnost prezentirajo kot nekaj kar je totalno “in” in bolje kot hetero, takrat mi grejo pa na kurac.

  • RATATA

   Saj smo že zdavnaj dojeli in vemo, da si bolj pristen, tako kot Jurij Musar alias Šumar in ostala liga smrdečezvezdašev.

   • Nesporni luzer 2018

    Ti bizgec jansisticni, sicer ne vem ali locis med oldschool jugo levicarji in med novodobnimi salonskimi wannabe levicarji, ampak ocitno nimas tri ciste. Nismo vsi levicarji enaki.

    • RATATA

     Seveda niste enaki, ti si bolj pameten.

  • janez cepec

   pa na Novi so u med desnakarji u glavnem usi “ta levi”, smo djal učas, misl smo sevede na toplovodarje. taglavn je Aleksander Rant. če bi mu dau fotr ime Buza, bi biu taprav Buzarant

   • Nesporni luzer 2018

    Rant in Vasle sta itak znana pederajsa. Prav socustvujem z njima, ker ne smeta identificirat svoje pripadnosti z lgbtqhaltpfj…x , saj bi se zamerila svojemu vodji jajceglavemu siptarju

  • Franc Vidrih

   Jugoslavije ni več. Prišel bo no dan in z njim nova republika brez levih izdajalcev.

   • Nesporni luzer 2018

    Kar sanjaj. Slovenija je pretezno levicarska drzava in izdajalski crnorokci ste v manjsini. Bli in boste.

    • Franc Vidrih

     Mi smo v Evropi, Jugoslavije pa ni več, Zato levičarji nimate ne vladarja diktatorja tita in ne komunistične domovine. Možnosti imate še v Venezueli in Severni Koreji. Pohitite, tudi tam se zadeve spreminjajo, podobno kakor na Kitajskem.

 • RATATA

  In kako dobro debatira tale Muki! Nivo debate je mnogo višji kot je tisti naš, gostilniški.
  Celo višji kot na radiju Gaga, približa se celo nivoju nastopov našega predsednika vlade.
  Ne vem le, zakaj jim ni treba plačevati davka na dodano vrednost, saj to res je dodana vrednost osamosvojene Socialistične Republike Slovenije.

 • Kučko pod pručko

  Pa kaj se ukvarjate s temi rdečimi Kučanovimi gumpci. Raje se za dobrih pet minut predajte prelepi Mozartovi glasbi v njegov spomin. Na današnji dal leta 1791 je na Dunaju namreč preminul največji ustvarjalec klasične glasbe, kar jih je dalo človeštvo!!!

  https://www.youtube.com/watch?v=df-eLzao63I

  • samotoje

   Sovražni govor na kvadrat. Muki te je že dal na črno listo.

 • gorjanc

  TUDI BOLGARI IZSTOPAJO IZ PAKTA O MIGRACIJAH !!
  Kaj pa naši” organo lizi” ?

 • Lisjak

  Leta 2017 je bilo v Sloveniji registriranih 27.789 nevladnih organizacij od tega 24.085 društev,3450(zasebnih)zavodov in 254 ustanov.Število zaposlenih je 7.811 s tem,da so prejeli 289,84 milijonov evrov od posrednih in neposrednih proračunskih uporabnikov.
  Vredi biznis ni kaj!Samo zapreš gobec in imaš vso orodje pospravljeno.

  • Jovo Jamnica

   Ko bojo letos spet vaški fojerverkeri pa fuzbaleri z Dupleka prišli k meni domu gnare fehtat za novo vozili pa nove fuzbalerske drese, jih bom ziher tero ko piršlpintare. Takega biznisa se jas več nea grem

   • Lisjak

    No,za gasilce še dam za drugo pa niti slučajno.

 • Caetano

  Komunisti, kulturni marksisti in filoislamisti se borijo za Marakesko deklaracijo. Recimo jim STOP na referendumu!

 • Nesporni luzer 2018

  Namest da jokate nad vsakim nepomembnim pederajsom, ter za svoje letosnje zgube krivite vse od pedrov, palestincev, demokratov, rusov in slehernega mimoidocega, raje napisite ce ste za velike proteste 12. ko boste zaprli celo mesto, ze zbrali kaj vec kot 50 dementnih sdsovcev v plenicah? No, kva zdej? A jih bo vsaj 60 al ne? A vam pampers plenice in corega kremo za proteze prnesem? Poscanci sdsovski

 • Franc Vidrih

  Prišel bo no dan in z njim nova republika brez levih izdajalcev.

 • Jovo Jamnica

  Hehehehe, ovi model bi še Žan Mahnića premago na fotosejšnu…

 • Jan Kovalski

  Trg t.i. nevladnih organizacij se širi. Cilj teh organizacij pa je jasen.
  Izvajati take akcije, ki bodo vabljive za pridobitev denarja.
  In našli so še eno t.i. tržno nišo, Napad na opozicijske medije, ki z lahkoto
  privlači financerje. Financerji to plačujejo, ne iz svojega žepa pač pa z denarjem davkoplačevalcev.
  Financerji pa so že 73 let znani.
  Postkomunistični režim financira koalicijo sovraštva, da bi zatrla vse oblike opozicije.
  Smrt fašizmu, jebo vam pas mater!

 • Krtača 20

  Probite če bi mogoče IG Farben al pa kako plinsko podjetje rado oglašvalo na vaših straneh…fuknjen ste lih en prav.

  • Nesporni luzer 2018

   Proizvajalec ciklon b plina bi zagotovo z veseljem oglaseval na nori tv. Nora bi jim se zastonj dovolila oglasevat plin za pobijanje migrantov, toplovodarjev in nasploh vseh ki nismo pokorni princu teme, celavemu siptarju

 • Silos

  Tale bi pa tudi bil primeren za predsednika vlade

  • Olga2345

   V Tunguziji?

 • Olga2345

  Tovarišijo ovaditi zaradi širjenja sovraštva! Tudi nacisti so tako pozivali na pogroma proti Judom!

 • Duhec

  Ukinit Novo, takoj.

  • Imperial Commando

   Zakaj?

  • Krtača 20

   Nimajo za kljuko pa ključavnco tko da tud zapret ne morjo.

  • Jovo Jamnica

   Bog varji. Nova dobro skrbi za to, da oponenti vladajo…

  • Silos

   Kje boš pa potem jokal-a!

  • Cmerko

   ukinit slovenijo in jo preimenovat v Podlapsko komunsitično balkansko vukojebino.

  • Schemva Miro

   Pazi,da ne bomo tebe ukinili,potem boš res duh.

  • Inaz

   Kdo te pa sili da jo gledaš? Imaš daljinca? Aha, ti bi jo drugim prepovedal gledati, nič novega, veliko je takih, ki bi spet imeli diktaturo, ker v svobodi ne znajo živeti.

  • Detektiv

   Spizdi vlačuga skurbana s tega portala in se nikoli več ne oglašaj tukaj!!! Koza zabita, le kaj te vleče, da osmrajuješ in smetiš ta portal. Pazi raje na lastne otroke, da ne bodo postali problematični po vzoru njihove stare kurbetine!!! Jasno?!!!

 • Foglof Tunek

  Ma državna podjetja ne morejo in ne smejo oglaševati v domobranskih medijih… KAPISH?

 • Nesporni luzer 2018

  Herr grims grimasa goebbles bi ukinil se prostovoljna gasilska drustva, ne samo legebitovce. Smrad jansisticni. Pa ves denar bi se v sds stekal..se dobro da celavi siptar danes ni PV, sicer bi nam huda predla. Raje gledam taksnele pederajse kot je ta na sliki, vsaj nikomur nic nocejo.

  • Cmerko

   pederajs te je naredu

  • ljubinica

   Zgled prijaznega levičarskega govora.
   Miki je ponosen nate.

   • samotoje

    Muki, ne Miki. Ali ti misliš Miki Mousa?

  • JankoM

   Prekleta rdeča golazen. Izgini s tega portala. S svojimi žalitvami si presegel vse meje, zato boš odgovarjal.

   • Nesporni luzer 2018

    Zapri svoj kmetavzarski gobec, smet jansisticna

 • sašo

  Mali zakompleksani Filip, međimursko hrvatski nacionalista..Verjetno vas večina tega ne ve…fant je kar pridno obiskoval katoliško cerkev ;) .

 • VERZIFIKATOR

  Novica dneva na MMC:

  http://www.rtvslo.si/svet/nasilje-nad-novinarji-najhujse-v-zadnjem-desetletju/473842#comments

  Marhian Al Shariz

  IZ BANANA REPUBLIKE

  Nad novinarji vse več nasilja,
  v zadnjem desetletju je najhuje,
  monitor jezi se in huduje,
  ker na žurnaliste vsakdo cilja.

  So nedolžni, vsi brez krivde čisto,
  dokler se pač komu ne dokaže,
  da nekdo perfidno vedno laže,
  da ponavlja laž nenehno isto.

  Bližnji vzhod je v krizi in pa daljni,
  tam novinar vsak se v škripcih znajde,
  medijske divjajo gonje, fajde,
  boji se odvijajo fatalni.

  Kjer pa alpske rastejo banane,
  tam je trdna vselej disciplina,
  takšna namreč tamkaj vlada klima,
  da novinar zgleden sam postane.

  Zgodba ta je že predolge brade,
  prva jih dobi demokracija,
  nova brž zatem televizija,
  ko poziv izda predsednik vlade.

 • Janez

  TUNEK = LUZER
  ( po novem samoimenovan tako – LUZER)
  NE VE ODGOVORITI NA TRDITVE
  RAZISKOVALCA, POŠTENJAKA SRBA M. JOKIĆA: Tita ni rodila Marija Javeršek,
  AMPAK
  POLJSKA GROFICA S POSESTVI V SZEGEDU – Marijja Erdelyi.
  Tunek
  Je pa res en “LUZER OD J. BONDA”. To vidimo vsi. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  SRB,
  POŠTENI RAZISKOVALEC M. JOKIĆ
  JEDINO
  JA ZNAM, KO JE BIO TITO.

  https://www.google.si/search?q=momčilo+jokić+samo+ja+znam&oq=momčilo+jokić+samo+ja+znam&aqs=chrome..69i57j69i59l2.19584j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • ljubinica

  Zdaj gre za biti ali ne biti.
  Za obstanek slovenskega naroda ali za njegovo izginotje,
  To, kar se dogaja v zahodnem svetu, nikakor ne samo v Sloveniji, je pošastno. Uničiti hočejo vse vezi med ljudmi, družinske, narodnostne oziroma etnične, verske oziroma vezi krščanskega občestva.
  Včeraj sem gledala na YouTubu , Red Ice, video o tem, kako znanost ugotavlja, da je rasizem prirojen. Ljudje nagonsko čutijo večjo naklonjenost sebi enakim. Že čisto majhnim otrokom bele matere so bolj všeč beli obrazi kot črni …. In zdaj iščejo resitve v znanosti. Iznašli so neke magnetne, ki baje zmanipulirajo možgane tako, da niso več rasno občutljivi ….. In z magneti je baje tudi možno izničiti vero v Boga …. seveda krščanskega.
  Glejte Red Ice, da vidite kakšno strahotno tiranijo nam pripravljajo …..

  • Jovo Jamnica

   Ja. Jas se spomnam, ko sn še mali bija, da sn se špilo z magnetami. To sta bla dva mala pesa z magnetom. Magnet se je vun vido v gopcu in riti. če si pesa postavo tak, da je en kazo rit, drugi pa gobec, sta se vedno pol, ko si jo spusto… sama zalepla fkup z ritmi al pa gopci…

   • ljubinica

    Se strinjam, da je to z magneti noro Kar poišči na YouTubu prispevek o tem. Črnci govore.

    • Jovo Jamnica

     Ja. Pozabo sn poveat, da je en pes biu črne, en pa bele barve. To je blo nekje tam leta 1963, ko so John Kennedyja šicnali…

     • Peter

      Jest pa Blek end Vajt viski pijem iz dveh kozarcev, no.

     • Jovo Jamnica

      Probaj kuj s flaše. Tak dela Laris Gajser… :-)

     • Peter

      Ok, sam mi ga je zmankal, mam sam še gorenski šnopc, no.

     • Aresnica

      Tudi jaz sem se igral – bila čisto majčkena.
      Sta pa bila precej podobena tisti plačani levičarski ovčki zgoraj na sliki.(dolg nos-seveda brez očal)

      ____________
      Lep pozdrav

  • xxxxxx yyyyy

   Ne verjet spletu, jaz ne verjamem nobenemu več odkar sem sebe dobil na laži!

   • nevtrino

    Lepo, da priznate svoje laži, ne ? Vam je sedaj lažje ?

   • ljubinica

    Poglej
    Red Ice TV
    Asthma? Overweight? Drinking Problem? Its Rasisms. Fault
    Govorijo tudi, da lahko možgane spremenijo, če so izpostavljeni subliminalnim sporočilom, zato je izredno pomembno, kako so reprezentirani predstavniki manjšin v medijih in zabavni industriji.
    Kot vidimo to že dolgo počno ..,

 • Ime

  Danes je nov dan, so ustanovili nevladniki iz Mirovnega instituta, tu piše klemen ploštajner za kako za Sorosa odpira trdnjavo slovenijo https://www.opensocietyfoundations.org/voices/long-skeptical-foreigners-slovenia-struggles-navigate-refugee-crisis

  • samotoje

   Sem prebral. Ni, da bi mularijo jemali preresno, ampak članek gre v arhiv. Bo prav prišel, ko bo v Sloveniji počilo in bodo morale tudi take nezrele prikazni za svoja dejanja odgovarjati.

 • tohuvabohu

  “Botri sovraštva”, hahaha, kako originalno. Vse poti vodijo v Murgle.

 • Schemva Miro

  Ta tip pa rabi samo še par migrantov,da ga nategnejo,pa ne bo rabil več špegle,bo že oči imel tako velike in debele.

  • WISKY 1000

   na globoki internet se pa spozna,bi ga bilo potrebno bolj pregledat,je zelo sumljiv.

 • Gr Enze

  ZADROGIRANI PEDRI IN KOMUNISTI TO PA JE ELITA!

  • xxxxxx yyyyy

   Poglejte desnico podmladek kdo je črtice vleku

   • Imperial Commando

    En model , ki so ga takoj odslovili :)))))))))

 • milanček

  kdo pa je ta prototip, tu se je pa medicina hudičevo poigrala!

  • WISKY 1000

   KAJ NEKAJ PIŠEŠ,A NE VIDIŠ,DA IMA MENTOL BOMBON.

  • WISKY 1000

   mladi komunajzar

  • Jože

   tA TIP JE PRI 25 DOKTTORIRAL KAPIŠ

   • totex39

    Iz česa kaj, a iz komunistične znanosti hahaha.

   • KP

    Mislim,da si ti tudi.

   • WISKY 1000

    iz globokega TOR interneta

  • zokispoki

   Meni pritepencek ne izgleda cisto gladek. Pravzaprav je njegovo neznosno besedicenje ogledalo njegovega izgleda.
   Kdo bo pa to poslusal in gledal ! Zakaj se ne pobere tja, od koder je prisel. Imamo dovolj svojih zdraharjev, ne potrebujemo se uvozenih !

 • večni srb

  Po kakšni liniji občine delijo denar, isto kot za palčke, sicer pa največ dobijo tisti, ki jih rabijo župani za svoje ideje. Potem je pa odvisno od občinske združbe, ponekod do bolj naklonjeni pedrom v rožnatih srajcah, raznim dilerjem in barabam, drugje bolj podpirajo kakšne kmete, umetnike in ekstremiste, tretji spet zapravijo največ za domoznanstvo,… najbolj pametno je podpirati vse občane, ki kažejo interes za neke splošne presežke in javne dobrine, pa barabe tudi, če so le inteligentni.

 • totex39

  Taki izrojeni možgani prihajajo danes iz FDV in zaradi tega se tej državi zelo slabo piše.

 • luckyss

  Ta “Muki” bi bil edino dober kot kakšen smešen lik v stripu…In če bi “Muki” bil član SDS, bi napisal enako..
  Nekaterim je idiotizem napisan na faco ;)
  Jebi ga levaki..to so dejstva…”Muki” je primerljiv z “Mahnjenim”..;))

  • KP

   Ahaha. Ti si mahnjen.

   • Kataklizma

    OOO, Žanov fan ščiti svojega idola :D imaš Žanov poster na steni?

 • janko

  Popolnoma bodo prepovedali svobodo govora in bodo zapirali. Kot voda na mlin bo prav prišla našim komunistom levičarska soroševa pošast, ki je zavzela vso Evropo in uvaja komunistično prepoved govora. To je začetek katastrof, pripravimo se!!

 • toxico

  haha kakšen je ta

 • Širite strah

  In kaj od zgoraj navedenega ni res? Širite rasizem, širite homofobijo, širite sovraštvo.

  • Janez Novak

   Vsi fašisti/nacisti/komunisti … isti. Če si bil v fašizmu antifašist, si bil sovražnik. Enako v nacizmu, komunizmu … Sedaj, ko je vzponu novi fašizem, globalistični fašizem, je vsakdo, ki je proti temu, da njegovo domovino, edino, ki jo ima, preplavijo tujci iz tretjega sveta, ki bodo samo socialni strošek, je rasist, fašist … Namesto argumentirane razprave, diskreditacija že v štartu. To je zares fašistično, ne nasprotovanje invaziji iz tretjega sveta, ki bo proizvedla enak reyuktat kot poraz v vojni, namreč: kulturocid, etnocid, genocid nad evropskim prebivalstvom.

  • KP

   Kakšen strah,bumbar komunajzerski? Ti širiš smrad po gnilem skozlanem komunizmu že na daleč. Čefur? Ne ne,kje pa. …

  • nevtrino

   Po 75 letih rdečega terorja so zdaj vsi drugi slabi in sovražni, ne ?

  • Van Der Waals

   PEJT TI ŠIRTIT RITO V TIFANY NA METELKOVO!

 • KP

  Kdo je to za en mali čefurski pederlajsek?

  • Amerikanc

   Najmlajši sin od Mr. Beana !

 • Miccy

  Smešnica kako zlahka so desna partijska glasila nasedla. Prvič, PV vas nikjer nikoli ni omenil. Prepoznali ste se sami. Drugič, nikoli ni nikomur grozil. Spomnimo, ves čas nabijate, da gre za grožnje državnim podjetjem. Kar ne bo držalo.

  • Janez Novak

   Je treba biti najmanj politični genij, da ugotoviš, kam je meril premier s svojo kritiko. Tarča političnega pogroma je seveda sama kriva, da je tarča. Fašisti vseh dežel … Ne, smrt fašizmu! svobodo narodu!

   • Miccy

    Res hud politični pogrom, ki ga domnevna tarča razglaša sama od sebe….

 • nevtrino

  Sami naši, sami pravi … ?

 • xtc

  Ko bo prva firma vložila tožbo zaradi nadlegovanja in izsiljevanja in nedopustnega pritiskanja na njihov posel ter poslovanje in poslovno politiko in vložila še odškodninski zahtevek zrven,bod klovni hitro obmolknili.

  • Tone

   Kakšen smisel pa ima vlagati tožbe na krivosodje?

 • xtc

  Sicer pa,kaj imajo oni za nadlegovati Mercator?
  Niti ni v državni lasti niti ni nič.
  Če sem lastnik neke firme in se začnejo taki pritiski in izsiljevanja in nedopustni posegi na moj poslovni model,takoj vložim prijavo zaradi izsiljevanja in nadlegovanja ter odškodninsko tožbo zoper nadlegovalca saj krši kar nekaj zakonov z ustavo vred.

  • Mara

   To si na zavodu za zaposlovanje, tako da ni prav nobenih skrbi, da bi bil kdarkoli direktor nekega uspešnega podjetja.

   • xtc

    He,he,he žal narobe tepček-koliki nick je že to?
    Takega kot si ti vržem pripriči iz firme,ki obtoja že 55 let.
    Torej?

 • Lojz

  Desnjaki jockajo, ker se vreča denarja vsak dan zmanjšuje. Prav vam je kak ste pa rasisti in homofobi.

  • Imperial Commando

   Koliko migrantov boš vzel na svoj dom in dokazal, da nisi rasist?

  • xtc

   Ti si navadn butl,a kreten sploh ločiš kaj je izsiljevanje in nadlegovanje podjetnika,ki lahko oglašuje kjer hoče,kot podjetja,gre za hudo ustavno sporno kot tudi drugače kaznivo dejanje ne samo po enem zakonu.

  • Lux Ferre

   Mi imamo našparano, zato bi vi radi podržavili … Ne bo to tako šlo, 41-45ga ste kradli, zdaj pač ne boste!

  • WISKY 1000

   levuhar,vi ga kradete

 • Lux Ferre

  kot da bi imel zajčje drekce v ustih :D

 • sanguis sacrum

  Muki…še en sovražni govor da izustiš…pa si GOTOF……

 • Radolf Mitler

  Te metelkovce in rogovce treba kar najhitreje nagnati. To so vsi barabinska levičarska svojat. Družijo se z pedri ala Šamir in razni drugi čefurski prasci.

 • Nšo-či

  A prav razumem? Muki je prepovedal, da bi bi občutila strah pred tujci. Zakaj pa?

  • Frank Novak

   Zato ker so uvozeni muslimani bodoci volilci levice….
   No dokler ne uvedejo seriata, potem bodo najprej porezali glave svojim levim prijateljem.

  • Andrej

   Kako ljubek punčkafantek tale …uki muki , bolj kot ti Nšo – či , ki se tujcev ne bojiš , se jih muki veseli ker ar…bski žrebci so prišli , drži se na poljubček vseskozi , roza srajčka in polna ajčka , le kam se mu mudi ?

 • Kosobrin

  Nova 24, se kdaj vprašate, zakaj je tako, zakaj jih je toliko proti vašemu načinu pisanja?

  • WISKY 1000

   kva si reku komunajzar

   • Vili

    Nič ni rekel. Le da si beden in da je že čas da zliješ proč vso šmarnico kar je še nisi popil! :D

  • Van Der Waals

   KOSOBRIN PEDERČINA!

 • Black_Raven

  še en primerek analne zanositve…

 • Frank Novak

  “Tukaj je seznam nekaterih, ki z oglaševalskim denarjem posredno podpirajo očitno širjenje strahu, sovraštva, ksenofobije, rasizma, šovinizma in homofobije. Normalizacija sovražnega diskurza je družbeni problem, na katerega moramo dosledno in glasno opozarjati. Kljub priporočilom Sveta Evrope v Sloveniji primanjkuje moralnih zgledov političnih funkcionarjev in ustreznih mehanizmov v pravosodju. Zato je odgovornost civilne družbe, da se postavi po robu razraščanju nevarne in toksične sovražnosti. Namesto da se čudimo ustanavljanju paravojaških milic po gozdovih, se vprašajmo, kje je izvor problema in kaj mu botruje. Zahtevajmo umik oglaševanja podjetij v medijih, ki razpihujejo sovraštvo!”
  PRENEHAJTE VABITI K NAM ISLAM, PA BODO VSI ZGORAJ NASTETI STRAHOVI IZGINILI.

  • Tone

   Zdaj pa še naštej koga, ki migrante res vabi,

   • Frank Novak

    Tanja Fajon, Matjaz Hanzek, Luka Mesec, Miha Kordis, Neza Kogovsek – Salamun, Anica Kos Mikuz…
    Dejmo se posipat s pepelom, ubogi Slovenceljni, ki smo ponos na samega sebe vrgli v gnojnico:
    https://www.delo.si/mnenja/pisma-bralcev/pomagam-beguncem-pocutim-se-kot-carovnica.html

    • Vili

     A da vabijo? Nisem še zasledil. Dopuščati ali vabiti ni eno in isto, veš? V Evropo pa je te ljudi resnično vabila prijateljica slovenskega furerja Janeza Janše, Angela Merkel. Si pozabil? Torej je Angelca levičarka?

     • Frank Novak

      Angelca je nora zenska, cisto vseeno kaj je.
      SEM IZ TITOVE SFRJ OD KODER SEM V ZDA PRISEL Z NAREJENO EKONOMIJO IN ZNANJE V KAPITALIZMU DOBRO PRODAL.
      SEM POLITICNO NEOPREDELJEN, kajti zivlenje je fleksibilno in ne dogmaticno.

     • Tone

      Ali te v SFRJ niso učili ljubiti naše neuvrščene prijatelje?
      Sram te bodi, prestopil si na stran smrdljivih imperialistov, ki so pahnili v nesrečo te begunce. Dedek Kardelj se obrača v grobu.

     • Frank Novak

      Ti je zmanjkalo argumentov?
      Zelo dobro sem poznal oba, Eda in Ivana. Onadva ne bi nekompatibilnih muslimanov nikoli vabila v SFRJ, niti v pijanem stanju ne…
      In zakaj ljubiti nekoga ki ti hoce smrt? Koran veleva da morajo verni muslimani pobiti vse nevernike, torej naprej levake… Jaz pa naj bi te ljudi ljubil?
      Zivljenje je borba. Meni je uspelo tako v Titovi SFRJ kjer sem imel prost dostop do studija, kot tudi v kapitalisticnih ZDA kjer sem znanje pridobljeno na Ljubljanski ekonomski fakulteti prodal za masten denar, se porocil in ustvaril veliko druzino.

      Kaj si medtem ustvaril ti? Emocije?

     • Tone

      To svojo zgodbo si že večkrat povedal pod različnimi imeni. Recimo, da je resnična.
      Tebi zmanjkuje argumentov, ker svoja stališča opiraš na predsodke in govorice.

      V Koranu piše marsikaj, kakor tudi v Bibliji. Tako krščanstvo kot islam sta se širila tudi z mečem. V Srednji in Južni Ameriki krščanstvo izključno tako. Toda tega določila večina muslimanov ne jemlje resno, kakor tudi kristjani Biblije ne, razen fundamentalistov, ki jih imaš v Ameriki dovolj.

      Sedaj so drugi časi. Današnji migranti prihajajo večinoma iz mest in bežijo ravno pred fundamentalisti, ki so jih v bistvu ustvarili Američani. Ti ljudje so večinoma sodobnih pogledov in izobraženi. Vmes je tudi kak fanatik, ampak dejstvo je, da so do sedaj vse teroristične akcije v Evropi izvedli v Evropi rojeni in šolani teroristi. In Evropa ima sama bogato teroristično preteklost.

      Nobenega znaka ni, da prihajajo v Evropo z namenom širiti islam, razen fake news Nove24 in drugih podobnih portalov. Ni ravno v čast tvoji izobrazbi, s katero se hvališ, če si nasedel takim primitivcem.

      Jaz svojega znanja nisem prodal za masten denar, ker me to ni zanimalo, pa tudi kake velike družine nisem ustvaril, ker me tudi ni zanimalo. Sem pa ustvaril nekaj trajnih del, ji so obogatile slovensko kulturo.

      Jaz ne vabim migrantov, pa tudi nihče drug ne in mislim, da bi bilo bolje za nas in za njih, če jih ne bi bilo, toda, če so že tu, se mi zdi prav, da se do njih obnašamo kot ljudje. Kdor sočloveku, še posebno, če ga sploh ne pozna, reče zapečenec, zver, pasjejebec, svojat, posiljevalec, primitivec, je sam zver, pasjejebec, svojat, posiljevalec, primitivec.

     • Frank Novak

      Moja zena je temnopolta Latina, otroci in vnuki so vsi mesane krvi…
      Mesanje ras je naceloma dobro ce je v mejah tistega kar neka kultura lahko sprejme.
      Ker vidim da si tako sirokogruden imam za tebe vprasanje: si ze storil tole spodaj?

      http://e-uprava.gov.si/podrocja/nepremicnine-in-okolje/nepremicnine-stavbe/oddaja-stanovanj-beguncem.html

     • Tone

      Vidim, da si širokogruden samo v postelji, sicer pa bogat siromak.

     • Frank Novak

      S svojim bogastvom prezivljam svojo veliko druzino, to je svoje BIOLOSKE POTOMCE.
      Koga prezivljas ti? Kaj si dosegel v zivljenju? Cesa razen filozofiranja in moraliziranje si sposoben?

     • Tone

      Čestitam! Ampak, tvojemu dosežku je enak dosežek katerekoli zajklje.
      Človekovi dosežki pa so lahko tudi drugačni. Moji dosežki niso namenjeni samo biološkim potomcem, ampak tudi drugim ljudem, tako posameznikom kot tudi narodu. Kaj je to, pa ne po vem, ker želim ostati anonimen.

     • Frank Novak

      V Sloveniji je takih zajkl kot je moja zena premalo. Zato Vas bodo iz Slovenskih domov izrinili muslimani.
      Slovenski narod ki zivi v Sloveniji ne potrebuje vzvisenih del, pac pa vec ljudi. Sicer ne bo nikogar ki bi uzival v tvojih veleumih.

     • Tone

      Že, že, ampak tvoji novi Slovenčki so mulati. Take pa bodo znali tudi migranti narediti. Sicer pa so demografi izračunali, da se za izumrtje Slovencev nadaljnjih 150 let ni treba bati. Potem pa bomo videli, če bo pripadnost narodu sploh še pomembna. Pred 2oo leti je redkokdo rekel, da je Slovenec. Identificirali so se kot Kranjci, Štajerci, Korošci…, bogvedi, kako bo čez 150 let.

      Za moje “umotvore” se ni treba bati, tudi muslimani bodo vedeli kaj z njimi početi.

     • Frank Novak

      Moji otroci in vnuki zivijo povecini v MIAMIJU, in hodijo v Slovenijo le na dopust. Znajo sicer Slovensko vendar se ne pocutijo Slovence ker so pac odrasli v ZDA. Razmisljajo drugace kot njihovi vrstniki ki zivijo stalno v Sloveniji: ne obremenjujejo se s Kucanom, povojnimi poboji in ne kofetkajo v nedogled. Zanima jih zivljenje tukaj in zdaj, in ne zivjo v preteklosti. Torej moji otroci ne spadajo v bodoce prebivalce Slovenije, oni so produkt melting pot-a. Znajo pa presenetljivo dobro Slovensko ker so moji starsi tudi v Miamiju, Slovensko pa zna tudi moja Latino zena.

      Navedi vir kjer so demografi izracunali da se za izumrtje Slovencev nadaljnjih 150 let ni treba bati. Bi ga zelo rad prebral.

     • Tone

      Tu imaš projekcijo za nekoliko bližnjo bodočnost. Tiste, ki sem jo omenil, se mi sedaj ne ljubi iskati, morda kdaj pozneje.

      https://www.portalplus.si/2779/demografske-uganke-koliko-nas-bo-cez-60-let/

     • Frank Novak

      Si bom prebral, upam da ima pisec prav.
      Ceprav sem izseljen 41 let in ceprav moji otroci niso Slovenci po mentaliteti, verjemi mi da zelim drzavi ki me je zastonj solala in vzgojila v upsesnega poslovneza le najboljse.
      Predno sem sel na ekonomsko fakulteto sem premisljal da bi postal pianist. Ucila me je Zdenka Novak, z orkestrom srednje glasbene sole sem takrat igral Emperor Concerto.
      S kaksno vejo umetnosti se ukvarjas ti?

     • Frank Novak

      Ena miliarda ljudi iz BV in Afrike bi svoje diktature raje zamenjali za socialo Evrope. Dopuscati eni miliardi ljudi prost dostop do sociale EU je samomor.

    • Tone

     Pozabil si Franka Novaka, ki je migrante vabil najmanj tolikokrat kot Matjaž Hanžek.

     • Frank Novak

      In kam naj bi jih jaz vabil ?

     • Tone

      Tja, kamor Matjaž Hanžek in ostali. Ali nisem bil dovolj jasen?

     • Frank Novak

      V EU ?

     • Tone

      Nikamor, opranoglavec. Postrezi z eno samo izjavo teh ljudi, s katero vabijo migrante.

     • Frank Novak

      BEGUNCI IN JAVNOMNENJSKI LINČ

      Komentar: Miha Kordiš

      Spoštovani ksenofobni val domačinov, ki se kar množiš po slovenski politiki in spletnih medijih ter na tisoč in en način upravičuješ zapiranje vrat beguncem! Ta zapis je namenjen tebi.

      Namreč:
      BEGUNCI NE OGROŽAJO TEBE. TI OGROŽAŠ NJIH.
      Razmere v državah, iz katerih ljudje bežijo, niso od včeraj in niso brez vzroka. Botruje jim imperializem, prednjači imperializem zahodnih kapitalističnih metropol. Ti, ki natolcuješ o tem, kako:
      a) je potrebno najprej poskrbeti za domače prebivalstvo,
      b) so begunci varnostno tveganje,
      c) moramo reševati begunske probleme na BV, nikakor pa tu,
      d) …in slično iz istega repertoarja.

      KAJ SI DO DANES STORIL PROTI IMPERIALIZMU IN KAPITALISTIČNIM ODNOSOM MOČI DOMA? Se boriš proti korupciji? Si prizadevaš za borbeno sindikalno organiziranje? Organiziraš štrajk, shod, akcijo izkoriščanih razredov? Rušiš grabežljivega tajkuna, nemara? Politično izobražuješ ljudi? Jih povezuješ v pobude proti sistemu izkoriščanja? Morda premikaš kaj za ohranitev okolja? Si protestiral proti NATU, proti bombardiranju Afganistana, Iraka, Libije, proti davljenju Irana…? Ne?

      Potem ne prispevaš prav ničesar pomenljivega k odpravi razlogov bede in begunstva – doma ali v svetu. In nimaš NIKAKRŠNE pravice komurkoli odrekati zatočišča ali o temi moralizirati.

      Temu navkljub pa kar naenkrat tvoje velecenjeno mnenje – ki ga za povrh še na vsak način moraš deliti s svetom (ker je pač oh tako pomembno) – pravi, da so največji problem bežeči, bosonogi ljudje. Ki se z nohti držijo zadnje bilke upanja na boljše življenje. Ki nimajo ničesar. Ki so na milost in nemilost odvisni od drugih. Od nas.

      To mnenje tudi pravi, da iz nekega bilokakega razloga kot družba ne moremo priskočiti na pomoč ljudem, ki jih je – med drugimi – iz domovanj pognala tudi TVOJA neaktivnost in pasivnost.

      TO, DA SI POGNAN V BEDO NI STVAR IZBIRE. TO, DA LJUDSTVU V STISKI ZAPAHNEŠ VRATA DRŽAVE, PA JE.
      Presneto dobro vem, kako nastrojeno je javno mnenje proti beguncem. A mi je zanj vseeno. Nekateri načela prilagajajo svojim karierističnim političnim razlogom. Drugi se sploh gremo politiko iz načelnih razlogov. Ne glede na to, kaj to pomeni za naš volilni rezultat. Če moram za to, kar je prav, podeliti zaušnico prav vsakemu od svojih volilcev, bom to tudi storil. Slinjenje, cukr in obračanje po vetru – raje izgubim volitve.

      Foto: internetz
      — s/z Miha Kordiš

     • Tone

      Nobenega vabila. Tudi, če je ta zmedeni tekst res Kordišev, ni v njem nobenega vabila, kvečjemu njegovo stališče do begunske problematike. Pravo vabilo mora doseči tistega, ki je povabljen, drugače je brez veze in brez učinka.

      Res je samo to, da v Slovenijo nihče ne vabi beguncev.

     • Frank Novak

      DOBRODOŠLI V TRDNJAVO EVROPA – A TO NI VABILO?
      http://www.levica.si/dobrodosli-v-trdnjavo-evropa/

     • Tone

      A MALIH ČRK ŠE NISTE VZELI?

      V DRUGEM POLLETJU, KO BOŠ LAHKO PREBRAL, KAJ PIŠE POD TEM NASLOVOM, BOŠ VIDEL, DA TO NI VABILO.

      Najmanj, kar boš moral najti, če hočeš svojo trditev dokazati, je vabilo v jeziku, ki ga vabljenci razumejo in objavljeno na mestu, kjer ga lahko preberejo.

     • Frank Novak

      ZDRUZENA LEVICA, SEPT 2015:
      “V Združeni levici verjamemo, da so begunci, ki iščejo varno zatočišče ljudje, ki jim je prav tako kot ostalim potrebno, skladno z najvišjimi standardi, zagotoviti vse pravice. Za njih, tako kot za trenutne državljane in prebivalce Republike Slovenije, morajo veljati enaki socialni standardi.”

     • Tone

      Ali imaš kaj proti temu, da se je treba do ljudi vesti kot do ljudi?
      Združena levica pa s tem ne vabi nikogar.

 • Van Der Waals

  Filip Muki Dobranič RAZISKOVALEC ZA LEVOFAŠISTIČNE ISLAMO PEDERSKE ŠTUDIJE!!! VERJETNO PRILJUBLJEN NA METELKOVI MESTO, MIROVNEM INŠTITUTU IN TOVARNI ROG!

 • m_m

  Tale trutle-face se čedelje bolj poriva naprej oziroma ga mediji uspešno porivajo.
  RTV ga predstavlja kot strokovnjaka za temni internet.
  Ta tip je očitno vseved.
  Čudno, da o islamu ve tako malo.

 • Slovenec sem

  To je pameten fant iz fine ljubljanske družine.

  Za vsako koristno delo je popolnoma trajno nesposoben, pa se preživlja s pihanjem v režimski rog.

  Srečna bo tista ali tisti, ki ga bo zamudil.

  • Kataklizma

   A si prepričan, da se identificira kot fant, pazi, da “ga” ne užališ.

   • učko

    To je še najmanj pomembno !

 • marjan podlogar

  Spačku dobraniču nikar ne zamerite, je pač udarec usode, včasih tudi direkt na gobec?

 • Aurelius

  Na seznam botrov sovraštva je pod nujno treba vpisati t. im. inštitut “Danes je nov dan” in pa seveda tudi vse “odzadne stričke”, ki mu dajejo navodila za delovanje na čelu z MK, saj so izumili nov termin in sicer POLITIKA SOVRAŠTVA, s katerim skušajo kriminalizirati opozicijo oz. poštene Slovence. Upajmo, da jim to ne bo uspelo …

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!