Nova ponudba v restavraciji Mira Cerarja: Poslanki SMC v vodstvu bolnice in nekega drugega zavoda

Margareta Guček Zakošek in Tanja Cink (Foto: STA)

Nekega lepega in toplega spomladanskega dne leta 2015 sem bil na poti v Državni zbor in zgodilo se mi je naslednje. Nekje v okolici veleblagovnice Maxi me pozdravi prijazna gospa ali gospodična zgodnjih srednjih let. “Dober dan, gospod Gorenak,” je bila prijazna. Seveda sem odvrnil: “Dober dan, od kod pa me poznate?” Meni neznanka mi je odgovorila: “Jaz sem pa poslanka v Državnem zboru.” Nisem je poznal, čeprav je bila takrat poslanka že skoraj leto dni, pa te “krivde” ne pripisujem sebi, ampak politiki novih obrazov, saj je nisem poznal, ker v Državnem zboru, po mojem spominu, do takrat sploh ni spregovorila. “Me veseli,” sem odvrnil in odšel. Šlo je za poslanko SMC Margareto Guček Zakošek, ki je kmalu za tem postala državna sekretarka na gospodarskem ministrstvu, od koder pa se je kmalu poslovila. Ne vem, zakaj.

Priznam, da bi na vse to že zdavnaj pozabil in bi jo ob morebitnem novem pozdravu spet vprašal, od kod me pozna. Toda omenjena se je pred časom prijavila na delovno mesto direktorice Splošne bolnišnice Celje. Pred tem je Svet zavoda razrešil Marjana Ferjanca, dolgoletnega in uspešnega direktorja bolnice Celje. Svet zavoda je seveda večinsko postavila vlada Mira Cerarja. Marjan Ferjanc je bil dolgoletni direktor bolnice Celje, ki je bil sprejemljiv za več vlad, vlado Janše, Pahorja, pa spet Janše, pa Bratuškove, pa tudi za vlado Cerarja do konca lanskega leta. Tu pa se seveda stvari zalomijo.

Marjan Ferjanc je bil eden redkih direktorjev bolnice, ki je finančno uspešno poslovala ves čas, ko je bil na funkciji direktorja. A to ni zadostovalo. Vlada Mira Cerarja je postavila novi nadzorni svet, v katerem je tudi Barbara Tiselj. Gre za osebno znanko, ki je bila moja “velika prijateljica” v letih 2004–2008, ko smo bili na oblasti, po tem pa me nikoli ni več poklicala. Omenjena je pred kamerami izjavila, da poročila o delu bolnice Celje ni prebrala, da pa se strinja z razrešitvijo Marjana Ferjanca z mesta direktorja bolnice Celje. Razrešitev uspešnega direktorja Marjana Ferjanca se je tudi zgodila.

Za direktorico bolnice so nastavili poslanko SMC, ki še nikoli ni bila tam
Posledično je bil objavljen razpis za direktorja Splošne bolnišnice Celje, na katerega se je prijavilo več oseb. Izpostavljam dve, Ireno Nunčič in Margareto Guček Zakošek. Irena Nunčič je bila dolgoletna namestnica direktorja Davčne uprave RS in dolgoletna direktorica Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah, katerega vodenje je sprejela z velikim minusom, predala pa z velikim plusom. Seveda ste uganili, izbrana je bila Margareta Guček Zakošek, ki menda v bolnici Celje še ni bila, razen kot obiskovalka, in o zdravstvu ve toliko kot jaz o poletih na Luno. Irena Nunčič pač ne. In danes na poslanskih vprašanjih Miro Cerar meni dopoveduje, da je to stvar nadzornega sveta in ne stvar vlade Mira Cerarja, ki je nadzorni svet postavila. Kot da sem po “župi priplaval”, kot pravi ljudski rek.

Margareta Guček Zakošek (Foto: STA)

Kadrujejo celo na zalogo, po koncu mandata!
Stvar je še hujša. Delo Državnega zbora temeljito spremljam tam nekje od leta 2000. Do zdaj se ne spomnim primera, ko bi bil aktivni poslanec, v času trajanja poslanskega mandata, tako rekoč na zalogo imenovan za direktorja nekega javnega zavoda v času po preteku poslanskega mandata. Toda kadrovska kuhinja Mira Cerarja zmore tudi to. Tanjo Cink, aktivno poslanko SMC, so pred dnevi imenovali za direktorico zavoda Varstveno delovni center Nova Gorica in to za čas od junija 2018 naprej. Jasno za čas, ko vlade Mira Cerarja ne bo več. Tudi v tem primeru mi je Miro Cerar danes ob poslanskem vprašanju “prodajal bučke”. Ko sem mu predočil to dejstvo, se je obrnil nazaj k ministrici Kopač Mrakovi in jo je nekaj spraševal, ona pa mu je nekaj odgovarjala. Očitno ni vedel, kaj delajo za njegovim hrbtom. Njegov odgovor ocenjujem kot zelo nestrokoven: “Veste, to ni moja stvar, to ni stvar vlade, to je stvar nadzornega sveta omenjenega zavoda.” Ja, pa ja, kot da ne bi vedeli, da je nadzorni svet omenjenega zavoda večinsko postavila pač vlada Mira Cerarja. Pravljice za lahko noč ali nova ponudba v kadrovski kuhinji restavracije “Pri Miru Cerarju”.

Poslanki SMC Tanja Cink in “preklinjalka” Maruša Škopac. (Foto: STA)

Vinko Gorenak

 • karlina

  LADJA SE POTAPLJA, PODGANE PRVE BEŽIJO !!!!!

 • Borut Stari

  Etika in morala Mira Cerarja. Pa to…

 • Caetano

  Cerar je naplahtal volivce z “nepoliticnim kadrovanjem”. Med drugim. Ceprav stvari niti ne vodi kaj dosti on, ampak strici in njihovi lobiji iz ozadja upam, da tej potegavscini levice ljudje le ne bodo vec nasedli.

 • MEFISTO

  Če sta obe tudipapmetni, kot sta lepi, potem uspeh ni zagotovljen.

 • RATATA

  “Revež”, ki se loti politikantstva mora koruptivno ravnati. Na presečni datum 26.06.1991 smo bili v “revščini” vsi enaki.

 • Poštenje velja

  bum bum bum bum rataratarararatatatatat

 • Antonius

  Kogar je Cerar *naplahtal*, ga je naplahtan že na volitvah volil.
  Kaj je človek drugega, ki neupravičeno eno pot zaračuna dvakrat in potem javnosti aroganten sporoči, da denarja ne bo vrnil, kot prevarant in lopov.
  Kaj pa je ves mandat delala Cerarjeva vlada? Betonirala je status quo, da eventuelna Janševa vlada, ne bo mogla niti zaradi racionalnih razlogov zamenjati /odstaviti/ nikogar, ker bo vsak poseg v Cerarjeve politično postavljene kadre, zaščiten z visokimi odpravninskimi zneski.
  Naj še enkrat poudarim, Cerar je prevarant in tat, volivci ste padli na finto novega obraza, zdaj vam pripravljajo pa najnovejši županski obraz, humorista *Serpentinška*.
  Pamet v glavo, ko boste volili, da po Kučanovem Cerarju s serpentinjenjem ne bo nadaljeval, Kučanov Marjan Šarec.
  SDS bom volil, ker si ni nikoli dovolila, biti Kučanova opcija.

  • Franc Šink

   Še malo pa bodo imeli Cerarja za “pošteno” barabo kot recimo Jankoviča.

 • soc

  Pojem etične politike je pod cmeravim babjekom dobil povsem nov, zelo nedvoumen pomen. Nekaj takega kot deviška kurba.

 • Franc Šink

  Margareta mora poslušati. Nekako takole: Tu sedi eno leto, bodi tiho in ne sprašuj niti ne misli ničesar. To bomo storili mi komunisti na mesto tebe.

 • tarantela

  Vsaka vlada kadruje po svoje in postavlja svoje simpatizerje na vodilna mesta.

  • nevtrino

   A res, pa menda ja ne ??
   Je to “nepolitično kadrovanje” ??

  • MEFISTO

   Samo leve vlade nepolitično kadrujejo, mar ne?

 • Morala

  Kakšno kadrovanje, raje si poglejte kaj ste naredili iz zdravstva!? To kar se dogaja v zdravstvu je pravi kriminal! Sramota od sramote! Ljudje pa umirajo…elita zase zna poskrbeti…če nimaš denarja, greš kmalu na drugi svet…

  “SMC, SD, DeSUS za skoraj 60% povečali število čakajočih na zdravstveno storitev in za norih 327% povečali štev. tistih, ki čakajo nad dopustno mejo. To je naravnost neverjetno in že meji na pravi kriminal!”

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2100011536901459&set=a.1746875305548419.1073741831.100006778992054&type=3

 • seniorka

  G. Cerar nikoli odkrito ne odgovori na vaša vprašanja. S svojimi odgovori nas skuša preslepiti. Morala in etika pa taka ?

 • Iva

  Večinska javnost o “bučkah” , ki niso bučke, ampak nemoralna dejanja ne ve. Gre pa tudi za kršenje pravnih predpisov (zakonov), česar pa mediji in ustrezne institucije (tudi KPK) nočejo opaziti. Javnost o tem ni informirana, je pa bila informirana z najmanjšo “bučko” v času vlade JJ.
  Tako zmagujejo vedno eni in isti, enkrat LDS, nato PS, nato SMC, vedno pa je zraven tudi SD in kot dodatek še leglo upokojenih starih partijcev s klovnom Erjavcem na čelu!
  Dokler bodo volivci funcionalno nepismeni ne bo sprememb, bo le nov obraz kontinuitete!

 • xtc

  Vse te anomalije se pojavljajo,ker je preveč državne lastnine-samo privatizaija odpravi te anomalije.

 • MEFISTO

  Kot sem že dejal, če sta še pametni tako, kot sta lepi, bo še imel hudič mlade.

 • Sredina

  Če gorenak ni vedu kdo je Margareta Guček Zakošek, potem pa slabo opravlja svoje naloge kot poslanec, dotična poslanka je bila namreč tudi predsednica odbora za gospodarstvo, in s tem en izmed najbolj izpostavljenih poslank takrat..

 • Sredina

  Tako kot vse vlade do zdej, brez izjem, leve in desne, tudi ta nastavlja svoje kadre ob koncu mandata, tja kamor lahko, in nova vlada jih bo lahko pač zamenjala, ali pa ne…nič spektakularnega

 • Tomira Breluga

  A se samo meni zdi, da je desna vlada nekega lepega dne za direktorja Telekoma postavila, he, he……Marjana Podobnika???

 • Borut Zabret

  Ce to pravi laznivec Gorenak sigurno drzi!Sej prej je bil pa njihov direktor in je bila in bo se nadalje po stari praksi delovala mafija v belem.

 • Spomnim se, da so eni imenovali taksista, učitelja tenisa, in …, za nadzornike triglavskega narodnega parka.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!