Nova Slovenija bo imela kongres 21. aprila

Matej Tonin.

Člani sveta NSi so na ponedeljkovi seji sveta soglasno izglasovali odločitev, da bo kongres stranke 21. aprila letos. Govorili so tudi o aktualni politični situaciji v Sloveniji in pripravah na parlamentarne volitve.

Matej Tonin je v svojem govoru pred svetom povedal: “Usmerjeni  smo predvsem v prihodnost in zavedamo se, da Slovenija za nadaljnji razvoj potrebuje modernizacijo ključnih sistemov.” Spomnil je na prenovljeni program stranke, ki vsebinsko izpostavlja prav tiste rešitve, ki jih Slovenija v tem trenutku najbolj potrebuje. Izpostavil pa je tudi, da je v zadnjem mesecu obiskal skorajda vse slovenske regije in povsod doživel pozitivne odzive na spremembe v stranki.

V zvezi s soglasno odločitvijo sveta NSi, da gre stranka aprila na volilni kongres, je Tonin dejal: “Vesel sem, da bomo imeli kongres že aprila, saj bo to praznik strankine demokracije, hkrati pa bo to dobra popotnica pred parlamentarnimi volitvami.”

Matej Tonin je začasno nasledil nekdanjo predsednico stranke Ljudmilo Novak, ko je ta 31. januarja, na seji sveta NSi, nepričakovano odstopila.

C. Š.

 • antimur

  Tonin ni daleč od kučanistične podrepnice Novačke. Že takoj po forumu o sodelovanju petih pomladnih strank, je v intervjuju dejal, da ima on dosti več možnosti, da sestavi vlado, kot pa Janša. Takšna izjava je lahko izrečena samo iz ust nezrelega politika, ali pa kar je še slabše, kučanističnega pizduna. Nočem se mešati v kadrovanje NSi, toda vseeno bi priporočil organom stranke, da razmislijo o še o kakšnem kandidatu za predsednika stranke, imajo dovolj zrelih in pametnih članov kot so, Horvat, Dimic, Kucler- Dolinarjeva….

 • Antonius

  Na zgodovinskih Čebinah naj odkljukajo svoj *partijski* kongres.
  Izdatno reklamiranje na RTVS zagotovljeno.
  Virant mi pride na misel, kadar v javnem občilu naletim na Tonina.

  • osa

   SLOVENCI bojte se tonina, nobene škode ne bo če ne pride v parlament, naj 4 leta razmišlja z “” mamo noro milo, ki je mislila kako je pametna in sposobna””. ko je človek enkrat v mafiji ne more ven, to vesta obadva kučan in tonin
   TOREJ SLOVENCI PRED NSI POZOR, TO SO IZDAJALCI, KI SO ŽE VSI IZKAZALI
   PETERLE, JE RAJŠI ODSTOPIL, KAKOR DA BI PLJUVAL PO KUČANU

   TOREJ SLOVENCI Pazite se IZDAJALCEV POVEZANIH Z KUČANOM

 • rrrrr

  ,,Krščansko demokratski socialisti si nikoli nismo lastili poglavitnih zaslug za izdajo svojega naroda. Zgodovinsko gledano, smo po svojih močeh vedno le pomagali, a smo ostajali skromno v drugi vrsti. Toda brez nas ne bi bilo Dolomitske izjave, ne bi bilo zaprtih arhivov, ne bi bilo izjemnih pokojnin pomembnim narodnim izdajalcem, pa tudi poslednja, pogrebna izdajalska koalicija ne bo zmogla brez nas” je o pripravah na kongres za naš časnik Domovina povedala nova predsednica NSI, Mateja Novak Kocbek.

 • Janez

  Novi predsednik vlade. Ko je to Janša slišal se je skoraj zadavil.

  • xtc

   He,he,he,mokre sanje malega političnega trolčka-kučanovega hlapčka.

  • rrrrr

   …od smeha!

 • xtc

  Če se Nora Slovenija,ne bo znebila kučanovih trolov tpa Tonin in Nora Milka,parlamenta nikoli ne bo več videla,končala pa kor SKD. in nato KD.

  • MEFISTO

   Ne pozabi na Peterleta, ki že tretjič tlakuje krščanskim demokratom pot v pekel.

  • Andrej

   Tuhinj postaja slovenska metrapola !

 • Franjo Trojner

  Tonin je članom sveta Nsi na ponedeljkovi
  seji povedal, da je v zadnjem mesecu obiskal skorajda vse slovenske regije in povsod doživel pozitivne odzive na spremembe v stranki.
  Kar pomeni, da so vsi v Sloveniji veseli, da se je stranka Nsi losala predsednice Novakove, ki je z žegnom tov. Kučana vedno bolj nagovarjala samo levo volilno telo. Ni kaj, dobro je razumel Tonin sporočilo odborov stranke Nsi iz celotne držve, sedaj ve, da se ne sme bratiti, spogledovati z levico, če zares misli predsednik Nsi postati in ostati.
  Ne zaupam jaz temu Toninu, ta mene ne prepriča! Stranka Nsi že dolgo več nima nič skupnega z stranko SKD ali stranko SKZ!
  Prazaprav mi še danes ni čisto jasno koga bi na politični sredini rada nagovarjala stranka Nsi? Sam mislim, da politična sredina ne obstaja ne v svetu in ne doma v Sloveniji. V živlenju je vedno tako, da se moraš odločiti med dvema možnostima, za ali proti, oni vmes so vedno nenačelneži, preračunljivci, ki gledajo samo svojo korist.

  • MEFISTO

   Ne želim si tega, toda vse kaže, da je bil Tonin samo kozmetično nadomestilo za Novakovo in da se bo politika Nove Slovenije nadaljevala v smeri, ki so jo začrtali Peterle; Novakova, Tonin, Vrtovec in drugi.

   S tem se je Nova Slovenija le rešila pred zanesljivim izpadom iz parlamenta.

   Ne upam si hvaliti dneva pred večerom.

 • MEFISTO

  SDS je skala in na to skalo bomo postavili naš grad.

  Levakarji so prišli na primeru Nove Slovnije do dokaza, da tisti, ki SDS koplje jamo, sam vanjo pade.

 • Vera

  Vd. Tonin je samo začasen predsednik stranke NSI, mogoče tudi po kongresu, toda malo verjetno . Mila igra umazano igro , Tonin pa evrčke rad deli .

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!