Nova Slovenija bo imela kongres 21. aprila

Matej Tonin.

Člani sveta NSi so na ponedeljkovi seji sveta soglasno izglasovali odločitev, da bo kongres stranke 21. aprila letos. Govorili so tudi o aktualni politični situaciji v Sloveniji in pripravah na parlamentarne volitve.

Matej Tonin je v svojem govoru pred svetom povedal: “Usmerjeni  smo predvsem v prihodnost in zavedamo se, da Slovenija za nadaljnji razvoj potrebuje modernizacijo ključnih sistemov.” Spomnil je na prenovljeni program stranke, ki vsebinsko izpostavlja prav tiste rešitve, ki jih Slovenija v tem trenutku najbolj potrebuje. Izpostavil pa je tudi, da je v zadnjem mesecu obiskal skorajda vse slovenske regije in povsod doživel pozitivne odzive na spremembe v stranki.

V zvezi s soglasno odločitvijo sveta NSi, da gre stranka aprila na volilni kongres, je Tonin dejal: “Vesel sem, da bomo imeli kongres že aprila, saj bo to praznik strankine demokracije, hkrati pa bo to dobra popotnica pred parlamentarnimi volitvami.”

Matej Tonin je začasno nasledil nekdanjo predsednico stranke Ljudmilo Novak, ko je ta 31. januarja, na seji sveta NSi, nepričakovano odstopila.

C. Š.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!