Hanžek kot samostojni poslanec zaposlil aktivista LGBT Šetinca, ki bi z vašim denarjem plačeval operacije za spremembo spola

Boštjana Vernik Šetinc (levo) in Marjan Hanžek (desno) (Foto: STAfoto)

O Matjažu Hanžku se je v preteklosti veliko govorilo, posebno v časih, ko je bil še del Združene levice. Kot zdajšnji samostojni poslanec si strokovnega sodelavca lahko izbere sam. In komu je to funkcijo dodelil? Zaposlil ni nikogar drugega kot Boštjana Vernika Šetinca, aktivista LGBT.

Matjaž Hanžek je lani javnost s svojimi izjavami precej razburkal, ko je Združena levica (ZL), katere član je takrat še bil, na vlado poslala predlog o prepovedi shodov, na katerih se po njihovem mnenju širi sovražni govor. Šokiral je z izjavo, da tudi 40-dnevna molitvena akcija za življenja še nerojenih otrok širi nestrpnost. Razburjali so ga predvsem shodi in molitve pred porodnišnicami, za katere meni, da ne sodijo v z ustavo zagotovljeno pravico do mirnega zbiranja in do javnih zborovanj. Glede molitev pred porodnišnicami je že dolgo prepričan, da so oblika izvajanja psihičnega nasilja, ki ima lahko po njegovem mnenju “resne posledice za vse ženske”, ki se odločijo za splav.

“Hanžkove besede so norost. Vsi vemo, da predlog ZL cilja samo na politične nasprotnike, zato to zdaj ni nobeno presenečenje. Gre za omejevanje pravic in kršenje ustave,” je takrat dejala pravnica Lucija Šikovec Ušaj, ki jo strokovna javnost uvršča med deset najbolj vplivnih pravnikov ali pravnic v državi. Mnogim se označevanje molitve za sovražni govor zdi absurdno. “Prav neverjetno je, kako poslanec Hanžek označi molitev za sovražni govor, a hkrati ne obsodi povojnih pobojev, ne samo to, dejanje propadle države celo glorificira. Groza me je, da je bil ta človek varuh človekovih pravic in da zdaj sedi v parlamentu,” je takrat komentirala njegovo dejanje.

Kot naiven otrok se je Hanžek rad igral indijance in kavboje, pa tudi partizane in Nemce. Kako je to izgledalo, bi moral sam razložiti. V srednji šoli pa si je, kot je povedal v nekem intervjuju, pustil rasti dolge lase. Kljub njegovemu dolgolasemu videzu, ki je bil obravnavan kot politično izzivanje, saj so ga takrat vsi strogo zavračali, so njegovo drugačnost sprejeli.

Zdaj je drugačnost sprejel tudi Hanžek in zaposlil LGBT aktivista
Zdaj je drugačnost sprejel tudi sam in kot samostojni poslanec izbral strokovnega sodelavca Šetinca, LGBT aktivista. Slednjega je vlada leta 2015 ponovno imenovala za zagovornika načela enakosti na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, za obdobje petih let. Tako Šetinc obravnava vse vrste diskriminacije ne glede na okoliščine in zagotavlja enaka obravnavanja za vsa področja družbenega življenja glede na spol, raso, etnično pripadnost, vero ali prepričanje. Kot LGBT aktivist pa ga najverjetneje motijo tovrstne tematike.

Foto: PrintScreen

Ta “drugačnost” se očitno izvaja na davkoplačevalske stroške
Leta 2014 je Šetinc začel vsiljevati menjavanje spola na državne stroške. Takrat so na 24kul.si objavili dokumente, ki jih je poslal na ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. V njih je zahteval državno financiranje operativnih posegov za spremembo spola. Posiljeval je z radikalnimi načeli, ki vključujejo državno priznavanje in šolsko promoviranje poljubnega spreminjanja spolov ter spolne usmerjenosti, uvajanje oploditev za lezbijke, najemanje žensk, ki potrebujejo denar, za nadomestno materinstvo za homoseksualne pare in državno financiranje operacij transseksualcev in interseksualcev.

Šetinc si v Sloveniji želi operacij spola, ki bi jih plačal z vašim denarjem
Prej omenjeno službo zagovornika enakih možnosti, ki je, mimogrede, zelo dobro plačana, so ustvarili radikalni socialni inženirji ravno v ta namen. Pritiska na državne organe in zahteva, naj država z davkoplačevalskim denarjem plačuje operacije za spremembo spola. Ob tem tudi zahteva, da so zakonske zveze, kjer se recimo mož spremeni v žensko, še naprej zakonske zveze, vendar lezbične. Prav tako prek prijaznih pritiskov želijo uvesti možnost, da bi ljudi obravnavali kot interspolnike oz. nespolnike. Najvidnejši zagovornik takšne radikalne teorije spola pa ni nihče drug kot Vernik Šetinc.

Kaj pa o tem meni njegov novi sodelavec Hanžek?
Nekdanji predsednik Stranke za trajnostni razvoj Slovenije – TRS, Hanžek, je v okviru gibanja že leta 2011 ob mednarodnem dnevu otroka povedal naslednje: ”Dovolj je idej o kršenju pravic, sploh o kršenju pravic otrok. Tega ne dovolimo /…/ Pravice, ki smo jih pridobivali desetletja, ko sta solidarnost in načelo enakih možnosti še nekaj veljali in zaradi katerih so naše šole in vrtci primerljivi z boljšimi evropskimi, bomo zdaj uničili zaradi pogoltnosti in neodgovornosti kapitala.”

In kaj o otrocih poreče zdaj, ko sodeluje s Šetincem? In, ali je res najvišja možnost odgovornosti države do svojega kapitala v tem, da ga vloži v operacije menjave spola? O tem do zdaj še ni spregovoril.

A. L.

 • janko

  DELATI jih nagnat!! Nikoli niso delali, vedno pa so imeli poln želodec in denarnico, zato NE vedo, kaj je pravo življenje, kako se služi vsakdanji kruh! Sloveniji vlada komunizem, kriminal in izrodki!! In hodimo po kosteh naših zdesetkanih prednikov, ki so nam jih TI pobili, nič dolžne in nič krive! Po naši prelepi deželi lazi takšna golazen in nas še vedno terorizira!

  • KAPIBARA

   Saj jih bi nagnal v rudnik delat,. samo kaj, ko so ti že odlično mehanizirani..
   Ostane pa še kamnolom :-)

 • janez zorman

  Pomanjkanje starševske vzgoje navrže na površje take tipčke. Škoda, da moramo zaradi takih luzerjev in zaradi takih luzerskih poslancev in njihovih aktivistov, delati za 600 €/mesec.

  • janko

   Ja, za 600 evrov plače delamo in dobivamo 450 evrov penzije. To je samo za preživetje! In začenjajo omejevanje svobode govora. Smo SPET v sivem komunizmu! To in vse ostale negativnosti SO IZKLJUČNO NJIHOV PROIZVOD!!

   • Olga

    Računajo, da ste dovolj reven, z vsemi ostalimi, da se jim ne boste mogli upreti in vam bodo lahko vladali in vam kradli naprej! Zato na volitve in jih naženimo!

 • antimur

  Hanžek je zagotovo omejena oseba, ali pa na spodnjem inteligenčnem nivoju. Med drugim, da je pijanec in nemarnež, popolnoma retorično nesposoben. Skupaj ne spravi niti dva stavka, ki bi bila razumljiva in koga naj takšno tele izbere za pomočnika, kot pedra.

  • steiermark

   “ščetinci”, s ščetinci…..seveda, obvezno pod krvavo zvezdo!

  • KAPIBARA

   A ni bil kao neki ravnatelj ?? sam vprašam

 • T-Rex

  js mu zastonj spremenim spol. tok bi ga razbu dab se mu kurac navznoter ubrnu!!

  • čips

   Hehehe lih sm misla isto napisat

 • Samper

  Hanžek je navaden dvoličnež in sprevrženec.
  Svojo hči je zaposlil na Elektro Ljubljana. Andrej Ribič, direktor Elektro Ljubljana, mu je omogočil zaposlitev, čeprav hči nima potrebne izobrazbe in kvalifikacij. Pri delu pa ne zna nič pokazat.
  Samo za svojo RIT skrbi Hanžek, in hoče razpravljat o energetiki, o kateri res nič ne ve.

  • KAPIBARA

   Prepozno prebral tvoj komentar, zgoraj postavil vpršanje.
   – Torej mu želim, da mu hči partnerico pripelje v “družino2, žena tudi partnerico, on pa ostane “suhega kurca”- razen če začne uporabljat lubrikante

 • Antonius

  Našemu Verzifikatorju
  še vedno v pomoč
  ————————————-
  Tomaž Čanžek

  NARAMNEŽ

  Od kod poznam, presneto, tega tipa?
  Zajetno je zasedel cel ekran.
  Od kod mi ta je čudni govor znan,
  pa ne iz animiranega stripa?

  O združeni resnici besediči,
  brez glave, repa nekaj natolcuje,
  kot da še sam se sebi posmehuje,
  ugasnil televizor sem pri priči.

  »Ah, daj, kako ga vendar ne poznaš?«
  nekoliko kolega je začuden,
  »to tisti je robatež prav nevljuden,
  ki misli, da je drugi kralj Matjaž.

  Po tem na daleč ga že prepoznaš,
  da vsepovsod trdó gorjansko laja,
  nastop pa nedvoumno ga izdaja,
  da tvorec brez števila je blamaž.

  Nekoč bojevnik bil je za pravice,
  človekove, a tak posebne vrste,
  le enim gledal vedno je pod prste,
  ni zmenil za premnoge se krivice.

  Početje to ga res ni proslavilo,
  nikomur takšen ni se bil prikupil,
  se enim za neumnosti odkupil,
  da za tribuna se ga je zvolilo.

  Odtlej igra mendá se zvezdogleda
  in mesec poln sem ter tja ga nosi,
  napovedi kot astrolog ti trosi,
  pojava je prav klavrna in bleda.

  Ker znan je borec proti varčevanju,
  pasú čez trebuh si ne zateguje,
  z naramnicami hlače zavezuje,
  ki pričajo o njega blagostanju.

  Naramnik, to ime se mu prilega,
  saj na ramenih drugih se vzdiguje,
  za delom toži ne in ne vzdihuje,
  neznana mu beseda je zadrega.

  Spet drugi pravijo, da je Naramnež,
  a hlače vendar niso glavna stvar,
  denar je zanj največji gospodar,
  sicer pa je ubog ubit nesramnež.«

 • Olga

  Operacije spola naj plačuje Hanžek iz svojega žepa! Komunajzli znajo deliti samo tuj denar! Na smetišče zgodovine z njimi!

 • Anton

  en večji degradiranec od drugega, en hašišar, no vsaj v mladosti je bil, pa se mu še danes na stara leta pozna, drugi pa ritonabijač

  sarkazem press

 • MEFISTO

  Privoščimo jima, da se vzajemno servisirata.

 • RATATA

  Izmečkom za spreminjanje spola denarja ne bom dajal, lahko jim ga pa spremenim z mojim orodjem.

 • RATATA

  Priimek Šetinc me v prvi fazi spomni na pokvarjence komunistične naelektritve.

  • steiermark

   Meni se pa ob tem priimku, naježijo lasje….

 • Franc Šink

  Tisti ki so ga volili so še bolj zabiti kot on.

 • mojca.arh

  Iz skupne sklede z veliko žlico zajemajoči komunisti so prisiljeni zamenjati spol, ker ideologije s pomočjo katere lahko odlično živijo na račun drugih, ne bodo nikoli. To so sodobni plemiči brez posesti, ki so se odrekli nazivu gospod, le živeti primerno nazivu tovariš ni v njihovem načrtu.

 • Majda

  Bodi Bostjanka, a ne za moj denar! Imej svojo spolnost, a ne za moj denar, hik!

 • Silka

  Včasih smo spremembo spola na Šajerskem reševali kar na gasilskih veselicah. Cik pa je ostal brez jajc in s črevami na ploti.

  • KAPIBARA

   :-) škoda ker se je izrodilo, očitno bo postalo veliko povpraševanje po tej dobrini :-)

 • Johan

  Jaz lahko obema zamenjam spol. Tiča odrezat in jim daš da ga popapata. Golazen.

 • Valter BraniSlav

  Najbolj smesno je ko proti LGBT pridiga RKC… ki je polna LGBT….

  • steiermark

   tudi ti spadaš mednje….

   • Valter BraniSlav

    Kam spadas ti, med stare device ali stare kurbe?
    TO DA NIMAS OTROK VEMO ZE VSI.

  • KAPIBARA

   Isto ko komunjare

   • Valter BraniSlav

    Najbolj tragicno je to da Slovenci ki zivite pretezno v Sloveniji izgubljate cas z nepomemenimi obtozevanji in fantazijami. V Zadnjem letu ki ste ga potrosili za jadikovanje o Titu, Kardelju, Kucanu in zelo zelo zelo mocnem gejevskem lobiju so delnice svetnovnih borz narasle za 15 %. Kaksno korist ste od tega imeli vi ki se vedno o necemer pritozujete?
    Pravica biti bogat ni omejena samo na bogate. Vsak lahko obogati ce pravilno razmisjla.
    ZAKAJ RAZMISJALTE NEPRAVILNO? Pa ne mi rec da vas ovirajo mrtvi in penzionirani komunisti?
    VI SAMI STE SAMIM SEBI NAJVECJA OVIRA…

 • tasilo

  Kdor si hoče spremeniti spol, naj gre k domžalskim skinheadom. Oni to naredijo zastonj. Predelajo tudi fiziognomijo. Znanci vas ne bodo več spoznali.

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!!

 • Zgornji

  UUUUUUUFFFFFFF, … SAMOSTOJNI PARAZIT ZAPOSLUJE SPOLNE IZTIRJENCE ZA RAZŠIRJANJE POKVARJENOSTI IN ZLOBE NA PLANETU !!! ! !!!
  A NI TO LEPO, DA SE POKVARJENI ZLOBNI LJUDJE DAJO POHABLJATI ZA DRAG DENAR NA RAČUN UBOGEGA SLEPEGA BEDNEGA NARODA … ??? !!! ??? NO, A NI TO “LEP” PRIZORČEK , DA SE USTVARJA IZRODKE PEKLA IN ŽIVE MRTVECE …
  Sarkazem.press .

 • RATATA

  Šetinčev Vernik Boštjana …. nekaj se ne ujema v kombinaciji s fotografijo. Hlače dol!

 • MEFISTO

  Normalen moški pa ne bi hotel sodelovati s Hanžkom.

  Enakega perja ptiči skupaj letijo.

  • KIKI

   Umazani Hanžek.com! Sprevrženec 1.klase!

 • joza joza13

  Naj pride ta šetinc do mene, ga bom kar sam operiral.
  Že sedaj je “p*čka”, potem bo pa še bolj…nekaj bomo odrezali, potem pa naredili eno luknjico – nisem se še odločil kje bo ta luknjica. Lahko tudi v čelu…

  • steiermark

   tisto “luknjo”, ki jo potrebuje, že ima…..

 • Borut Stari

  Ali je tudi ta izprijenec, sodeč po naravi, iz znanega plemena Šetincev.

 • KIKI

  Pomagajte “fantu”, da ne bo postal Carlova ali Bulčeva !!! …ali na stara leta Poropatova!
  Pomagajte, pomagajte!

 • Osti jarej

  …hanžek se je s to gesto najbž zelo prikupil cerkvenemu homo lobiju

 • šmentanamuha

  Kot sem rekla, invazivne migracije iz BV in Afrike so samo dimna zavesa za še hujšo in bolj pogubno agendo LGBTQ. Tem osebnostno motenim ljudem bi morali odvzeti volivno pravico.

 • Osti jarej

  …..aje hanži tudi gey?

  • KAPIBARA

   Vidim, da si se vprašal

 • beno

  Upam, da Hanžl to finansira iz svojga žepa, ker penezov ma dost.

  • ljubinica

   Iz lastnega zepa levak ne financira nicesar.
   Vedno iz tvojega ….

 • šmentanamuha

  Tile bolni osebki so za našo družbo mnogo bolj nevarni kot temnopolti šeriatarji, ki so samo orodje v njihovih rokah. In kakšnega spola je tale nobody Šetinc oz. kakšnega bi rad bil? Od kod se jemljejo ti izrodki, kaj je narobe v družbi, da je vedno več teh človeških pokvek? Levičarstvo je osebnostna motnja, to je fakt.

  • ljubinica

   Ha ha
   Ravno sem hotela napisati, da si mogoce zeli on sam t.j. Setinc spremeniti spol, pa vidim, da si me prehitela ….

 • KAPIBARA

  A ima hanžek lastne otroke ?

  • Pogoj, da je lahko poslanec bi moral biti, da ima lastne otroke.
   Potem bi bile mogoče poslanske odločitve bolj trezne in premišljene.

  • xtc

   Ima,ma so že sparjeni z zapečenimi.

   • KAPIBARA

    Otroci so odraz stršev

 • xtc

  Vse te ideje,je treba prepovedati z ustavo in v ustavo zapisati tudi definicihjo družine,kot osnovo državne tvorbe.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!