Ministrica Maja Makovec Brenčič bi lahko na otvoritvi šole požela aplavz, a je tja raje poslala inšpekcijo!

Foto: STA/YouTube

“Povabili smo tudi aktualno ministrico za šolstvo Majo Makovec Brenčič, pa se vabilu žal ni odzvala,” je povedal župan občine Grosuplje Peter Verlič ob dejstvu, da je ministrica nad šolo poslala inšpekcijo in dodal, da bi slednja tako lahko dobila priložnost, da iz oči v oči razloži, zakaj kot pristojna ministrica ni mogla iz državnega proračuna zagotoviti niti evra za šolo na Polici, da so jo morali v celoti zgraditi sami. “Zelo hitro pa se je odzvala in poslala šolsko inšpekcijo na novo poliško šolo, še preden se je pouk tam dobro začel in to zgolj zato, ker smo novi šolski objekt prepustili dobrim mislim. Si predstavljate, kakšen aplavz bi gospa ministrica požela, če bi namesto inšpekcije raje zagotovila dodatna sredstva za šolo iz državnega proračuna?” 

Nedavno smo poročali o tem, kako so številni mediji in leva politika ob letošnjem prvem šolskem dnevu ponoreli, ko so slišali, da je v Osnovni šoli v Polici pri Grosupljem potekal blagoslov novih šolskih prostorov. Najbolj je to zmotilo ministrico za izobraževanje in kandidatko SMC za predsednico Slovenije Majo Makovec Brenčič ter poslansko skupino Levica, ki je zahtevala sklic nujne seje odbora državnega zbora za izobraževanje, v okviru katere želijo obravnavati kršitev načela ločenosti verskih skupnosti in države v javnih šolah. Ministrica pa je šla celo tako daleč, da je primer blagoslova šole prijavila inšpekciji.

Ministrica je za STA povedala, da so o spornosti blagoslova šole že pred prireditvijo opozorili ravnateljico, ker je bil ta napovedan v poslanem vabilu, ki je bilo naslovljeno na ministrstvo. Opozorjen pa je bil tudi župan, ker je občina izvajalka in skrbnica izobraževalnih programov na osnovnošolski ravni, poleg tega pa dodala, da mora spoštovati šolsko zakonodajo. Po prepričanju ministrice naj bi v tem primeru šlo za kršitev 72. člena Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (ZOFVI) v javni šoli, zato se je ministrstvo nemudoma odzvalo in zadevo prijavilo inšpektoratu.

Foto: STA

Po besedah Makovec Brenčičeve je ministrstvo o vseh podobnih primerih obvestilo inšpektorat, če je bilo o teh obveščeno. Pojasnila je, da je inšpektorat avtonomen organ, ki sprejema odločitve na podlagi okoliščin, ki se med seboj razlikujejo. Torej, ali je blagoslov predhodno napovedan ali ne in kje je izveden – v ali zunaj prostorov šole. V poslanski skupini Levica so odločitev ministrice pozdravili in ob tem dodali, da prijava inšpekciji ne bo rešila problema, dokler ne bodo določene sankcije za “kršitelje”. Poslanka Violeta Tomić blagoslov označuje kot “kapljo čez rob” in dodaja, da se bodo v Levici zavzemali za uveljavitev ločenosti države in verske skupnosti na vseh področjih, saj so le tako pripadniki različnih verskih skupnosti, pa tudi neverujoči, v enakovrednem položaju.

Blagoslov predstavlja del kulturne dediščine in tradicije
Občina Grosuplje je glede blagoslova šole izpostavila, da blagoslov, ki je bil izveden ob prireditvi otvoritve nove šole na Polici, predstavlja voljo lokalne skupnosti ter del kulturne dediščine in tradicije tega okolja. V občini Grosuplje je ob izgradnji ali obnovi prostorov običaj, da novo javno pridobitev blagoslovi tudi duhovnik.

Foto: YouTube

Nihče od predstavnikov ministrstva ni našel dovolj časa za obisk
Župan dr. Peter Verlič je za Novo24TV glede dogajanja povedal, da je prvi september prinesel novo podružnično šolo na Polici. “Otvoritev šole je bila res veličastna, polna čustev in energije. V novi telovadnici se je čutilo, da smo vsi pozabili na tegobe dolgoletnega nastajanja šole in smo se raje veselili povezanosti, optimizma in pozitivne energije, ki nas je povezala in poenotila, šolarjem, staršem in učiteljem na Polici pa vlila dobre volje za novo šolsko leto.” Po besedah Verliča je velika škoda, da si nihče od predstavnikov ministrstva za šolstvo ni vzel toliko časa, da bi jih počastil s svojim obiskom.

Foto: YouTube

Denarja ministrica ni našla nikjer, je pa hitro poslala šolsko inšpekcijo 
“Povabili smo tudi aktualno ministrico za šolstvo Majo Makovec Brenčič, pa se vabilu žal ni odzvala,” je povedal Verlič in dodal, da bi slednja tako lahko dobila priložnost, da iz oči v oči razloži, zakaj kot pristojna ministrica ni mogla iz državnega proračuna zagotoviti niti evra za šolo na Polici, da so jo morali v celoti zgraditi sami. “Zelo hitro pa se je odzvala in poslala šolsko inšpekcijo na novo poliško šolo, še preden se je pouk tam dobro začel in to zgolj zato, ker smo novi šolski objekt prepustili dobrim mislim. Si predstavljate, kakšen aplavz bi gospa ministrica požela, če bi namesto inšpekcije raje zagotovila dodatna sredstva za šolo iz državnega proračuna?” 
Sicer pa se lahko po besedah Verliča še vedno izkaže in pozitivno preseneti. “Začenjamo namreč s pripravo dokumentacije za novi prizidek k Osnovni šoli Louisa Adamiča na Tovarniški v Grosupljem, z novo telovadnico. Gospa ministrica, mi vas čakamo z istim vprašanjem: Ali nam boste zagotovili sredstva iz državnega proračuna ali pa bo spet vse obstalo na občinskih javnih financah?”
Glede na to, da najava predsedniške kandidature Makovec Brenčičeve sovpada s prijavo šole inšpekciji, se lahko opravičeno vprašamo, če se kandidatka SMC s pomočjo ideološke teme  in ustroja levičarskih medijev ni namenoma odločila za tovrstno ravnanje, da bi pridobila čim več potencialnih volivcev. Dejstvo je namreč, da v podeželskem okolju blagoslov šol predstavlja običaj, ki je del kulturne dediščine, pa če je to Makovec Brenčičevi všeč ali ne.
 N. Ž.
 • AlojzZ

  “blagoslov šol predstavlja običaj, ki je del kulturne dediščine, pa če je to Makovec Brenčičevi všeč ali ne.”

  No, saj včasih ji je bilo všeč, da so vero v Boga potisnili na raven običajev. Sedaj gredo pa še dlje, vero v Boga popolnoma izriniti iz družbe. Kaj tukaj komu še ni jasno?

  • janez zorman

   Jaz jih pa razumem, partijce; tako dragi objekti imajo po žegnanju (škropljenju), “vlago” v zidovih še naslednjih 100 let !

 • janez zorman

  Tovarišica Brenčičeva ima največ problemov z “Desetimi božjimi zapovedmi” in z “Šestimi resnicami”.

  • Krtača 20

   Farji pa z razumevanjem zakona.

   • janez zorman

    Kaj ima zakon z zgodovinskim spominom in z ljudskimi – Slovenskimi običaji ? Toti zakon imate na ustih samo ko Vas poškropi Božja roka.

    • steiermark

     pripadniki satana, se tako kot on sam, bojijo izganjanja in “slovenskega telesa”!

 • antimur

  Ne samo Brenčička, komplet vlada z gnilim Cerarjem je za sesuti. Toliko grdobij počenjajo, da že ne veš, katera od njih je bolj svinjska.
  Me je pa včeraj znova negativno presenetila Novačka, ko je na komisiji v parlamentu, dobesedno lezla v rit Brenčički in to naj bi bila predsednica stranke, ki zagovarja krščanstvo. Marš, prasica izdajalska, takšen gnoj pa res ni primeren za drugega, kot za kakšno kučanistično stranko in ta kuzla pokvarjena bi rada bila predsednica vseh Slovencev, človek ne more verjeti, da se kaj takšnega sploh dogaja.

  • učko

   Ja, sej že skoz govorim, da politične opozicije v Zloveniji pač NI !!!! Tut JaJo je en gnil JaJo, klopotec !!!!!

   • janko

    Jaz pa mislim, da ni, sem prepričan da je SDS EDINA zdrava, razumna, kredibilna in sposobna stranka v Sloveniji! Upam, da se ji bo pridružila še kakšna, kot npr Primc, tako bi se zasvetila iskra upanja za nekoč lepšo prihodnost v Sloveniji, ki je že leta v POPOLNI TEMI!

   • test

    ne, razlika je, da mi vemo, zakaj so salon levicarji gnili, levicarji z gnili mozgani pa samo zalite in nimate enega argumenta napram jj zakaj naj bi bil on gnil

    • janko

     JJ ni glil, on je GENIJ na političnem področju!! Resnično je izredni talent! To pa pomeni, da ima Slovenija zaklad! Geniji so redki, mono geniji (geniji na enem področju)! Geniji na več področjih pa so še neprimerno redkejši, zadnji je Einstein.

     • steiermark

      Janko, bo pa treba priznati, da so ravno komunajzlarski zločinci “pravi geniji” v manipulaciji in obvladovanju ljudstva! Po 45 letu so to dokazali z množičnimi pokoli po Sloveniji, ko so več kot 200.000 poštenih in krščanski slovenski kulturri zavezanih, poklali in tako odstranili svoje nasprotnike, ostale, večina, pa so obdelali in indoktrinirali , tako, da se še danes nimajo česa bati oz. svojih nasprotnikov, ker tisti, ki so čipirani, niso sposobni izraziti svojega mnenja…..Nas pa je premalo, da bi lahko vso to rdečo svinjarijo počistili in vzpostavili demokracijo in svobodo, brez teh zveri!

 • Antonius

  Verzifikatorju v pomoč
  ———————————

  Mak Majčič

  DODATEK NA BLAGOSLOV

  Nova šola vrata je odprla,
  so ime ji po čebeli dali,
  z Majo so jo poimenovali,
  ni čebelica stvari podprla.

  Ni denarja, se je potožila,
  pravprav čebela je molčala,
  rekla nič, saj sploh se ni odzvala,
  šolo je le višjim zatožila.

  S smernicami trotov da ni skladno,
  da odprtje se tako proslavlja,
  da ga nečebela blagoslavlja,
  je kaznivo, ne le nenavadno.

  Maja delomrznica čebelja,
  vsi otroci dobro jo poznajo,
  bi podprla raje trotov vstajo,
  kakor da praznuje se nedelja.

  Ni nedelja praznik, je porekla,
  raje naj na sredo se prestavi,
  skladno to bo trotovski postavi,
  s tem še na inšpekcijo bo tekla.

  In z brenčanjem Maja vsem objavi,
  da je zoper šolo nastopila,
  vse navzoče je že zatožila,
  blagoslov je to, da jih prijavi.

  Je tradicija, se ve, kazniva,
  delo pridnih se čebel preganja,
  ideologija trotov zganja,
  trot(l)e vedno se naprej poriva.

  Tale pa se zamolči podatek,
  ki ga Maja z nejevoljo sliši,
  za pripravljenost je znesek višji,
  pravi blagoslov je ta dodatek.

  Da pripravljeni so dobro troti,
  se dodatek redno izplačuje,
  in kdor zoper to kaj natolcuje,
  je v prekršku, ne le v hudi zmoti.

  Pa še tole treba je dodati,
  da v napredni šoli dandanašnji
  troti vzgajajo se samopašni,
  Maja jim je kakor prava mati.

 • janko

  Naj levuharji ne omenijo NIKOLI več besede demokracija!!

  • Krtača 20

   Ko kršiš zakone, se ne sklicuj na demokracijo.

   • janko

    To že ni bila nobena kršitev zakonov, gre se za tradicijo, za lep slovenski običaj. Predvsem pa je to izključno nekaj pozitivnega, koristnega. Mimogrede, ali si kot ateist stoposto, da ničesar duhovnega ne obstaja?

    • Krtača 20

     Pa točno kršitev zakona je bila.

     • janko

      Potem je ta zakon sam neumnost!

     • Krtača 20

      Ne ni neumnost. Kam pa pridemo če spustimo vse vere v šolo? Čez pol leta se bojo začele odpirat šeristske šole pol boste pa bebci spet jokal kako je to možno. Saj pravim da je previsoka matematika za vas desne. Vera sodi v za to primerne ustanove, in šola ni primerna ustanova, ne glede kakšna je bila zgodovina.

     • janez zorman

      In zakaj potem podpirate gradnjo šeriatskega centra v Ljubljani ? Matematika ti je res tuja, sorry.

     • Saj bi ti odgovoril pa revež sam ne ve. Le kljubuje rad pa ne zna zadeve dokončat.

     • steiermark

      Saj bo sedaj poiskal “pomoč” pri svojih “mentorjih”, da bo lahko še enkrat pljunil po Slovencih in slovenski kulturi, ki bazira na krščanstvu!

     • janko

      Muslimanski veri po mojem prepričanju ne bi smeli dovoliti javnega delovanja v celotnem zahodnem svetu !! Zaradi njene nasilnosti in nečloveškosti ter genocidne uperjenosti proti naši veri!

     • Krtača 20

      Spet kar neki. Cerkvi bi dovolil da se postavlja nad zakon medtem ko bi drugim odrekel osnovne pravice.

     • steiermark

      …in naši zahodnoevropski kulturi!

     • janko

      Poznam ateistično miselnost, zato te razumem. Vsa zahodna demokracija je nastala iz krščanstva. Musliči pa hočejo odpraviti vsako drugo vero in uvesti sekanje rok… To pa že ni OK, a ne!? Krščanska vera je pa humana, POMAGA človeku, mu je v oporo. Saj je tudi čista znanost odkrila in dokazala obstoj duhovnega.

     • Krtača 20

      Krščanska vera je bila že 500 let nazaj nazadnjaška, danes je pa že dinozaver. In ja, bila nam je vsiljena.Skratka vse kar je naredila je, da je Evropa 500 let stagnirala. Glede duhovnega pa še enkrat. Znanstveniki s trenutnimi teorijami, znanjem in instrumenti ne morejo izmerit določenih energij kar pa ne pomeni da za njimi stoji bog ali pa alah ali pa… brez veze, itak ne boš dojel.

     • steiermark

      poišči si pomoč, preden boš postal tudi fizično nevaren za Slovence in našo slovensko kulturo, ki bazira na krščanstvu!

     • steiermark

      Kršitev zakona je bila, ko si se ti na ta svet prikotalil in tebi podobni jugotelebani komunistične provenjence!

 • Olga

  Nestrpna, celo sovražna tovarišica, ki si je izplačevala neupraviceno pripravljenost in denarja ni vrnila, bo celo kandidirala za predsednico “vseh” Slovencev????
  Vsi na volitve in tovarišici, skupaj s ti skorumpirano vlado, nogo v rit!

  • karpelec

   Ha, a veš kakšen cvetober nog bi visel iz njene ritke, bi jo bilo luštno videt.

 • Krtača 20

  Naj pač farji financirajo šolo če že hodjo provocirat. Drugač pa v primeru da se mi na taki prireditvi namala takle miklavžek sam vstanem pa grem.

  • Waltter

   Mogoče ti je ušlo – šolo so financirali krajani sami torej davkoplačevalci občine in če njih ni to motilo tudi nje ne sme in ne more. Si pa sami pljuvajo v skledo s tem dejanjem morajo razne umetnine z burkami in pokrivali v šolah strogo prepovedati, saj gre za načelo ločitve verskih skupnosti od države. In tista vzgojiteljica ki bi naj opravljala prakso v vrtcu je še vedno pokrita?
   Odločitev da greš iz prireditve pa je tako ali tako tvoja najboljša poteza v življenju, tako far ne bo imel preveč dela z izganjanjem hudiča iz prostorov.

   • Krtača 20

    Zakon verjetno ni pisan zato da ga farji zlorabljajo? Al ste zdej farji že nad zakonom. Lahko se pa tud drugač zmenmo. Zahtevam da zdaj šolo blagoslovi tudi kak šeriatar. To je že previsoka matematika za cerkvene podgane.

    • Zakaj pa ravno šeriatar ? Saj jo greš lahko tudi ti !

     • Krtača 20

      Lahko tudi kak krišnovc, al pa imam al pa kak jehovc. Če se cerkev postavi nad zakon, se imajo pravico tud oni.

     • Saj ne veš, kaj ti iz ust leti. Raje bodi tiho, da se več ne smešiš !

    • Anton

     Premalo ste jih pobili kajne?

  • da čimprej poiščeš neko drugo osebo, ki bo v burki, kajne?

  • Anton

   Saj bi financirali farji šolo to ni za njih nič novega samo jim ne pustite. Veš križ bi visel v vsaki učilnici to pa vas boli.
   Ko sindikat javnim uslužbencem tala darila za dedka mraza ni pa nič fašistično?

  • Franjo Trojner

   De, de, da bi se ti vstal in šel so pravljice za lahko noč, kjer je zastonj ti grabiš z obema rokama. Tu zdaj pišeš grdobije o farjih pet do dvanajste, ko ti zakruli v želodcu pa ti bodo farji zopet dobri, ko boš kot nor leto k njim v bližnje župnišče na zastojnkarsko toplo kosilo, načela pa taka! Ti in tebi podobni imate srečo, da Bog lepo skrbi tudi za izgubljene ovce.

  • alojz

   To pa je res. Z tem denarjem ki ga vi zapravite za financiranje šol bi farji naredili boljše šolstvo. Vi bi pa spet kumrovško fakulteto odprli.

 • Krtača 20

  Drgač pa ravnateljico nemudoma odpustit. Naj molčka v za to primernih ustanovah.

  • In na njeno mesto boš stopil ti, kajne ?

   • Krtača 20

    Ne, ampak nekdo ki se drži zakona in se ga je sposoben držat. Nesposobnjakovičev ne rabimo.

    • Kako, da jih ne rabimo,
     saj ste samo nesposobnjakoviči, ki urejate vse zato pa smo, kjer smo.

    • tasilo

     Nesposobnjakoviče imate čefurji. Slovenci imamo nesposobneže.

 • Ministrica Maja Makovec Brenčič …… je to mogoče……. je to res, kar piše ta članek……. neverjetno, če je vse to res …. smo globoko zabredli .

 • janez zorman

  Te “mlade” tovarišice so po mnenju poznavalcev državne srenje, prave male “kleptomanke”. Samo Dimičeve se spomnite, Pahorjeve nga,…

 • sloustava

  Ce bi ji clovek rekel koza, bi zalil to zival; ce bi ji rekel…, karkoli ze, bi zalil to; zanjo ni besed! Negativna selekcija marsira s Titovim korakom in rdeco zvezdo. Slovenec pa…pick…! Mar smo res to?

  • steiermark

   Ne mi nismo “to”, ker se nam niti sanja ne, da bi podpirali takšno sodrgo. Velja pa za tiste, ki jih volijo in ki so nam izvolili takšno golazen!

 • Anton

  No vidite še Borči je pršu! Tako kot je obljubljal pred volitvami, da se bo udeležil vseh prireditev, šel je tudi k maši v kočevski rog, v stolnico…
  Borči je najbolj nevtralen klovn med politiki

  • Primosio

   Vračanje usluge Janezu za podporo na volitvah

 • Franc Šink

  V občini Grosuplje bo težko dobila kakšen glas.

 • Franjo Trojner

  In ta ministrca Maja Makovec Brenčič bi
  rada bila predsednica države? Predsednica kristjanom, katerim odreka tradicionalno pravico do blagoslova objektov ta tovarišica ne more biti! Ta tovarišica, ki še do dandanes ni vrnila neupravičeno izplačanih dodatkov za stalno pripravljenost že iz moralnega vidika ne more biti vzgled vsem državljanom in niti pod razno kristjanom, iz tega razloga ne izpolnjuje niti minimalnih pogojev za opravljanje funkcije predsednice države. Z svojo striktno ideološko opredeljenostjo, ki se izraža v kristjanofobiji pa celo ta ministrca, ki je poslala inšpekcijo v osnovno šolo zaradi žegnjanja objekta na željo občanov celo razdvaja narod, kar je v totalnem nasprotju funkcije predsednika države. Ali bo torej ministrca za šolstvo in njena inšpekcija sedaj kaznovala vse občane kristjane, ki so si zaželeli verskega obreda pri slovesnosti ob odprtju nove šole, ki so jo mimogrede izgradili z lastnim denarjem? Ali bo ministrca za šolstvo in njena inšpekcija kaznovala ravnateljico osnovne šole, ki je ugodila želji občanov? Ali bo ministrca in njena inšpekcija kaznovala župana ker je naredil vse, da bi ugodil jasno izraženi želji svojim občanom? Diskriminacija kristjanov se najpogosteje kaže v naslednjih oblikah:
  a)– zavrnitev človekovih pravic kristjanov
  – kršitev svobode izražanja
  – kršitev svobode vesti
  – kršenje pravic staršev glede vzgoje otrok
  – kršitev institucionalne ali kolektivne razsežnosti verske svobode
  – diskriminatorna politika “enakih možnosti”.

  b) Nestrpnost se kaže v obliki naslednjih dejanj:
  – marginalizacija kristjanov
  – onemogočanje enakega dostopa do služb
  – onemogočanje enakega dostopa pri sklepanju poslov
  – izključitev kristjanov iz javnega življenja
  – izključitev krščanskih simbolov iz javnosti
  – družbena depriviligiranost kristjanov
  – žalitve ali napeljevanje k žalitvam kristjanov
  – zavajajoče predstavljanje kristjanov v medijih preko negativne stereotipizacije.

  c) Sovražna dejanja so navzoča v naslednjih kristjanofobičnih dejanjih:
  – zločini iz sovraštva proti kristjanom
  – sovražna dejanja kot odrekanje storitev
  – vandalizem in onečaščanje verskih objektov.

 • mojca.arh

  Kako naj ministrica da denar za šolo, če je pa morala prejemati dodatek za stalno pripravljenost.
  Razmislite o njeni poštenosti, saj je tudi brez dodatka za stalno pripravljenost intervenirala takoj, ko je bila šola zgrajena in dobila božji blagoslov.

 • RATATA

  Dežele so ukinili in jih nočejo vzpostaviti nazaj. Občine so naša “ožja” domovina. Občine so pomembne, kot je pomembno tudi kdo je župan in kakšni ljudje so v občinski upravi. Zato dobro izbirajmo predstavnike, ki nas zastopajo na lokalni ravni, saj vse skupaj tvori Slovenijo, ki jo je nujno zelo popraviti.

  • karpelec

   Slovenija si zasluži kar orig remont.

   • RATATA

    Ja, razstavit na prafaktorje, tadobre dele namazat, taslabe pa zavreči!

 • Anton

  ta kokoš, hinavska, izpridena, ni vredna počenega groša

  https://sl.wikipedia.org/wiki/Gro%C5%A1

  sarkazem press

 • steiermark

  Tile “otroci” revolucionarne sodrge, se spravljajo tudi s policijo nad “nadnaravne pojave”, katerih in prisotnosti Boga, se bojijo, kot hudič križa! Širijo pa še vedno sovražtvo do naše kulture , ki bazira na krščanskih vrednotah. Takšno divjanje lahko opazimo pri tistih, katerim se izganja hudiča in ta rjove in se otepa na vse načine “žegna”! To je ta rdeča jugosrbska komunajzarska “kultura” in pogrom nad Slovenci, v Sloveniji!

 • tasilo

  V Sloveniji so odkrili novo vrsto škodljivca: makov brenčač.

 • Krtača 20

  Smo že imeli vladavino cerkve v preteklosti ja. In ta je bila na moč podobna šeriatarski in alahovski. Zato pa skrbimo da te zastarele dogme nimajo vstopa v javno okolje. A jih ne omejujejo oz prepovedujemo. Za ta namen dovoljujemo v za ta namen postavljene objekte. Drugod pa ne ene ne druge vere (šolah, vrtcih itd) ne dovoljujemo. In prav je tako. Vse ostalo je fanatizem.

  • alojz

   Zato pa bo Krtača 20 organizirala protest proti đamiji. Pridem. Jaz imam tudi dovolj vseh ver ( pa križev, polmesecev zvezd in hakenkrajcev).
   Moram pripisati, da je sarkazem?

   • Krtača 20

    Zarad mene nej bojo v džamij, farji pa v cerkvi. Drugod ne toleriram ne enga ne druzga. Ampak če smo svobodna družba jih mormo tolerirat. Druga varianta pa je, da se prepove vse.

  • tohuvabohu

   V čigavem imenu govoriš, govedo zarukano? Kdo te je pooblastil, nestrpnež zahojeni?

 • Krtača 20

  Ravnateljico nemudoma odpustit. Inšpekcijo v šolo vsak dan. Nikol ne veš kdaj se kakšen far prikrade v šolo in ji liže ta malo. Farju ni nikol za zaupat.

 • Silka

  In ta, sicer lepa in pametna nasreča bi rada postala predsednica vseh nas. HVALA ZA TAKO PRISTRANSKO PONUDBO.

  • Krtača 20

   Samo drži se zakona ki ga cerkev krši. Taisti zakon je pomagala pisat cerkev. Zato ne vekcaj sine.

 • Johan

  A še kaj seksa po pisarnah, bela jetra so problem

 • tasilo

  A to je pa prav, da na vsaj polovici državnih in paradržavnih proslav mahajo z rdečimi zvezdami, jugoslovanskimi zastavami in srpokladifci komunistične partije?? A njih pa nihče ne bo prijavil za vznemirjanje javnosti in kršenje javnega reda in miru? Zame je to enako, kot bi se po mestu sprehajal s pištolo v roki in mahal z (jurišno puško) AK-47 ali AR-15. Zaradi vznemirjanja javnosti in kršenja JRM bi fasal najmanj denarno kazen. Rdečezvezdnatim srpokladivatim jugoslovanarjem se ne zgodi pa nič! Še celo sok pa senvič dobijo.

  • Krtača 20

   Verjamem da vas vznemirja. Vse cerkvenjake vznemirja da jim je nekdo stopil na podganji rep. Oni bodo vedno dobrodošli saj so dejansko nekaj nardil za narod. Kaj so pa farji? Šli so h hitlerčku pod kiklco pa ovajal in kradl.

 • Krtača 20

  Drugač pa če hočjo grosupeljčani seb dobr bojo sami zamenjal ravnateljco.

  • koreninca

   Praznina v tvoji betici je brezmejna kot črna luknja v vesolju.

   • Krtača 20

    Ne vem kdo ma kle praznino. Bo pa ravnateljca zrihtala prazen tošl. To pa ja.

  • Vera

   Še grozila boš ? Utihni , ker je takšen običaj , da se novozgrajeni objekti blagoslovijo ! Tudi tebi ne bi škodilo, če bi te g. župnik malo pokropil,mogoče bi bila potem bolj strpna do drugače mislečih .

 • ljubinica

  Nihce iz njenega ministrstva se ni udelezil alovesnosti. Bojijo se kriza.
  Satanisti.

 • ljubinica

  SMC na predsedniskih volitvah torej racuna na protislovenske militantne ateiste a la Violeta Tomic. Je SMC sele zdaj pokazala svoje prave barve …
  Baje pripravljajo sodelovanje Levice v prihodnji vladi …
  Violeto za ministrico!!!!
  —-
  Bo Milka kaj komentirala?

 • soc

  Makovčeva je pač tipična protikatoliška tercijalka, kakršnih na Slovenskem ne umanjka. Prepričana je, da (krščanskega) boga ni, a ga iskreno sovraži.

 • Krtača 20

  Katolibanom se da lih en tolk dopovedat kokr islamistom. Se prav nič.

  • KIKI

   Kaj za vraga imamo mi z Islamom? A si ga že sprejel(a) v svoj ego?
   Bolje, da se takoj razstreliš, kot da mažeš nas, zavedne Slovence! Marš!

 • mona lisa

  Pohvala občini in krajanom ker so s svojimi sredstvi zgradili šolo. Žal je država zatajila kot vedno kadar je za dobro navadnih ljudi. Državi denarja ni žal za roparske enormne plače nekaterih, denar za privilegirane in razne neumnosti ki si jih zmisli elita, vedno pa je problem mali delovni človek. Temu se pa samo jemlje. Nisem človek ki hodi v cerkev in ne vem kakšen vernik. Dejstvo pa je da smo da vsak veruje v nekaj in blagoslov v kščanski državi ne škodi nikomur. Zaradi te inšpekcije zaradi nedolžne stvari bi ministrico in vpletene morali nagnat.

 • Krtača 20

  Državljani pol lahko izbiramo med katolibanizacijo ali pa islamizacijo. V vsakem primeru isti šmorn. Najboljš vse skup napokat na vlak pa via kamčatka. Pa se tam med sabo pobijite pa tolčte kolkr vam paše.

  • sprehajalec

   Alternativa je ultra levičarstvo, pa svetovna revolucija. Uničenje starega sveta (kot je nekoč dejal pokojni levičar Adolf, Jetzt zittern die morschen Knochen….und wenn die ganze Welt in Scherben fällt – stare kosti trepetajo, ko se ves svet drobi) napad na judovske bankirje pa imperialiste.

   To je svet Zvezdane Makarović – Svetlane pa svet Ministrice Brenčičeve. pa gejevske žurke v njem.

  • montyamp

   Ka mešalec že laufa ???

  • Borut Stari

   Idiot, pozabil si pri izbiri navest tovarišijsko diktaturo.

  • KIKI

   ¨Butec! Na Kamčatki imajo svojega Budo!

 • sprehajalec

  Namesto, da bi se veselila nove šole in pohvalila občane, bo sedaj preganjala župnika. Staro poslanstvo ultra levičarjev. V boju za duše mladih ljudi.

  • dež

   Se je škoda prepirati z njimi. Poglej Krtačo, že celo jutro nabija kako blagoslov šole krši zakon, katerega in kateri člen pa še ni napisal. Ker ne more, je inšpekcija podobne prijave že večkrat obravnavala in vedno ugotovila, da ni zaznala neskladij z zakonodajo.

   • Primosio

    Ti bom kar jaz napisal. Ne gre za zakon temveč za najvišji pravni akt Republike Slovenije, in sicer 7. člen Ustave Republike Slovenije.

    • dež

     Mi lahko napišeš, v kateri odločbi je US to ugotovilo ?

     • Primosio

      Ko boš ti zapisal, v kateri odločbi je to dovolilo. Sicer pa ta enostaven stavek v 7. členu za pismene ljudi ne potrebuje dodatnih tolmačenj ali pa celo odločb.

     • dež

      Vsak pismen človek naj bi vedel, da je zakonsko dovoljeno vse, kar ni prepovedano. Dokler US o nečem ne presodi, da je neustavno, to pomeni, da je v skladu z Ustavo.
      Enako kot na vsakem rednem sodišču, dokler ne odločijo/presodijo, da si kriv (četudi te je kamera prej posnela, kako si ustrelil 3 ljudi), velja domneva nedolžnosti.
      Predlagam, da pošlješ “žegnanje” OŠ v presojo US, bomo videli kako bo odločilo.

 • karpelec

  Kaj pa dela inšpekcija pri njenem vračanju denarja , ki ga je nazakonito prejemala za stalno pripravljenost?

  • Primosio

   Mislim, da je ona denar prostovoljno vrnila.

 • montyamp

  Blesavi narod pa ne hodi na volitve in referendume .
  Parazitsko potomstvo morilcev potem z lahkoto samo sebe izvoli .
  Plačujemo z davki vsi tole kurbarijo ,
  Komunistični šoder na odpad .

 • montyamp

  Dnar je že dala nazaj ???
  Kak se te tote kurbe same naprej plačujejo ???

 • montyamp

  Čudno da ni poslala gradbenikov , bi lahko šolo zazidali in bi imeli mladiči morilcev mir .

 • Borut Stari

  Slaba vest oblasti, ki se boji nekaj kapljic žegnane vodice. Že ve zakaj.

 • KIKI

  Tresejo se hlačke muci maci,
  ministrsko ji trepetajo mačji taci,
  kaj naj sirota maca zdaj poreče,
  da se veljakom rdečim ne zareče!

  Pa se je režeča mačja glava
  domislila kar nekaj iz sveta prava;
  šolnikom poslala vladne je biriče,
  da razžene vse te verne ptiče !!!

 • MEFISTO

  Imeli smo Krtačo19, sedaj nas osrečuje Krtača 20.

  Se lahko kmalu nadejamo tudi Krtače21?

  • KIKI

   Ne, to je F21 ! Zaščiteno v Švicarski agenciji za inovacije!

 • Krtača 20

  Zakon ki je bil grobo kršen!

  72. člen
  (avtonomija šolskega prostora)
  (neuradno prečiščeno besedilo)

  (1) Dejavnosti, ki niso povezane z vzgojo in izobraževanjem, se lahko izvajajo v javnem vrtcu oziroma šoli samo z dovoljenjem ravnatelja.

  (2) V vrtcih in šolah je prepovedano delovanje političnih strank in njihovih podmladkov.

  (3) V javnih vrtcih in šolah ni dovoljena konfesionalna dejavnost. V vrtcih in šolah s koncesijo je konfesionalna dejavnost dovoljena, kadar se izvaja zunaj programa, ki se opravlja kot javna služba. Konfesionalna dejavnost je dovoljena v vrtcih in šolah s koncesijo, če časovno ne prekinja in prostorsko ne ovira programa, ki se izvaja kot javna služba. Izvajanje konfesionalne dejavnosti mora biti organizirano tako, da tistim, ki se ne želijo udeležiti te dejavnosti, omogoča nemoten prihod in odhod.

  (4) Konfesionalna dejavnost iz prejšnjega odstavka tega člena obsega:

  – verouk ali konfesionalni pouk religije s ciljem vzgajati za to religijo,

  – pouk, pri katerem o vsebinah, učbenikih, izobraževanju učiteljev in primernosti posameznega učitelja za poučevanje odloča verska skupnost,

  – organizirane religiozne obrede.

  (5) Izjemoma lahko minister na predlog ravnatelja v prostorih javnega vrtca oziroma šole izven pouka ali izven časa delovanja vrtca oziroma šole dovoli verouk ali konfesionalni pouk religije, če v lokalni skupnosti za tako dejavnost ni drugih primernih prostorov.

  (6) Za opravljanje nalog pooblaščenih državnih organov v vrtcu oziroma šoli, razen inšpekcijskih organov in računskega sodišča, je potrebno dovoljenje ravnatelja.

  (7) Uradna oseba lahko brez dovoljenja ravnatelja vstopi v vrtec oziroma šolo, če je za to pooblaščena z zakonom ali odločbo pristojnega sodišča oziroma če je to neogibno potrebno, da lahko neposredno prime storilca kaznivega dejanja ali da zavaruje ljudi in premoženje.

  • dež

   Ne vidim prav nobene povezave med proslavo ob otvoritvi nove šole in 72. členom. Tudi otvoritev SP ali EP v košarki nima nobene povezave s pravili košarkarske igre.

 • Anton

  V bistvu komuniste moti samo krščanstvo v Sloveniji. Čeprav nas enačijo s mohamedanci jih moti samo krščanstvo.
  Želijo nam da bi bili tako zabiti kot komunisti. Mene pa moti TITOIZEM na slovenskem želim da se ga prepove v OŠ!

  • sprehajalec

   Gre za prastari spor, katerega korenine mi niso jasne, med t.i. farškimi in nefarškimi. Vse v Sloveniji se polarizira na tej osnovi, vedno bo v ozadju to. Od NOB do sestave vlade, do volitev, do koncepta družbenega razvoja, do odnosa do stvari, narave in do zunanjega sveta. Če bo farški rekel eno, bo nefarški rekel diametralno nasprotno.

   Tragedija je, da se ta spor ne poskuša premostiti, ker očitno zrelost levih vlad je daleč od tega. Danes se nefarškim učeno reče ateisti, vendar pa so globoko nestrpni do farških in to pokažejo na vsakem koraku. Tudi protestante so si s Trubarjem prisvojili. Pa poteze, kot je tale s to šolo itd.

   Zakaj takšna divja nestrpnost ne vem in mi je nerazumljivo.

   • Okra tatoo

    Drafi šetać! Vse se začne z Windisch in Slowenisch in z akterji, ki so to zagrešili. Tudi za časa Troberja je bilo tako, začelo se je pa kakih sto let pred njim. Vmes pa je reka krvi in nekaj stotisoč grobov, tako da so tisti domobranski in ustaški v neki Laški jami samo prdec. Poti se pa reče pot do svobode. In tudi zdaj je tako, čeprav se je včasih stran svobode pomotoma zamenjalo in je bil za svetilnik izbran kakšen fašističen genociden škof, krvavi maršal, ali pa udbaški osamosvojitelj kraditelj. Te in take stvari pa pogliha samo mati zemljica.

    • sprehajalec

     Daleč od tega, da pogliha mati zemljica, vedno znova vzniknejo, v novih pojavnih oblikah. Vedno je fifty fifty….

 • KAPIBARA

  Nisem bral spodnjih komentarjev.
  Kaj, a če bi jo pa muslič požegnal, bi pa prišla zavita v rjuho
  Nisem veren, me pa ne moti, da na našem področju krščanstva, je taki žegen, nekomu v veselje..
  Saj ni 5 x vsakodnevno vsiljevanje tuje nam vere
  Država NI dal dinarja.. musliče pa vzdržuje+ naseljuje+ razplojuje..

 • ljubinica

  Ministrica ne najde denarja za slovensko solo na podezelju …
  Vprasajte jo, koliki denarja je namenila za “integracijo” migrantskih otrok ….

 • Janez

  VELIKA – ZDI SE – “LAŽ ”
  – O LOČENOSTI
  “DRŽAVNIH, JAVNIH ŠOL, VRTCEV…
  SMC , SD, ZL ITD..
  “POKOMUNISTOV”
  SEDANJE ŠOLSKE MINISTRICE “KARDELJ”” DR. M. M. B. !
  OGLEJTE SI NA INTERNETU IN V NUK- ŠTEVILNE “URADNE” PUBLIKACIJE
  O
  SISTEMSKI, URADNO-POLITIČNI VSILJENOSTI. KP ZK IDEOLOGIJE, POLITIKE
  V
  OSNOVNE IN OSTALE ŠOLE V SLOVENIJI –
  TER CELO –
  O URADNI POLITIČNI KP,ZK VRINJENOSTI, “URADNI VSILJENOSTI”
  “SOCIALIZMA, KOMUNIZMA” CELO V PREDŠOLSKE VVZ USTANOVE= V VRTCE.. L.R. J. KOMENDA
  P.S.
  ZBORNIK
  “30 LET PREDŠOLSKE SOCIALISTIČNE VZGOJE”. 1975.

  https://books.google.si/books/about/30_let_socialistične_predšolske_vzgoje.html?id=ruy5OgAACAAJ&redir_esc=y

 • ljubinica

  In ta zadrta levakinja, ziveca v svojem levakarskem svetu, odtujena od slovenskih ljudi ,,, naj bi bila predsednica vseh Slovencev?
  A ste na glavo padli SMCjevci?
  ,

 • Janez

  Kaj?
  V NAŠIH SLOVENSKIH OSNOVNIH ŠOLAH
  ” U Č I J O ”

  ZDAJ, LETA 2017 – O
  NPR. “TOVARIŠU TITU” Ali kdo korektno, točno ve. ? L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  ALI GA ŠE VEDNO PROGLAŠAJO ZA – DEČKA S SOTLE ?
  Jožeka, Josipa Broza, kovinarja-šlosarja iz KUMROVCA. ?

 • Franjo Trojner

  Vrag pospešeno jemlje to škandalov in
  afer polno Cerarjevo prav nič etično in nič moralno vlado z vsemi ministri in ministrcami vred. Še tista od vseh stricov in tet iz ozadja na hitrco vkup nabrana vlada Alenke Bratušek jih je totalno nahcala. Ni mi jasno kako tako zelo nespodobni in nesposobni kadri najdejo pot na ključna mesta v naši državi.

 • šmentanamuha

  Zgleda, da se levičarji žegnane vode bojijo kot hudič križa. Ni torej problem, da se mora pripravljanje hrane tako podrediti muslimanski halal tradiciji, problem je žegnana voda. Nikoli doslej nisem bila za to, da se te ceremonije izvajajo po šolah, ampak če je izbira islam ali krščansko obredje, sem na strani evropske krščanske tradicije. Osebno so mi bližje staroverci.
  Glede na to, da Cmerar sam stoji v prvih vrstah pri maši, mi je levičarski eksorcizem predsedniške kandidatke Makovec Brenčič povsem nerazumljiv.

 • šmentanamuha

  Za vsak slučaj bom začela s sabo nositi križ in kito česna, nikoli se ne ve. Tile levičarji postajajo vedno bolj nepredvidljivi. Radi bi si spreminjali spol in svojo podobo, morda si bo kdo zaželel biti vampir! Morda že lazijo ponoči naokoli po strehah, kdo bi vedel, njihovih čudaštev ni ne konca ne kraja?

 • Janez

  TUDI
  V ŽIVLJENJU DR. M. M. B. !

  ZDAJ URADNE KANDIDATKE STRANKE SMC – ZA PREDSEDNICO R.SLO !
  Je
  SE – ZDI NEKAJ -” SKRIVNOSTI”,
  KI BI NE SMELE BITI – SKRIVNOSTI ?

  1. NJEN REALNI PREMOŽENJSKI IN DOHODKOVNI STATUS !
  Od za četka njene ” kariere” na EF in drugod !?

  2. NJEN OSEBNI STATUS! Samska, ločena, vdova ?
  Z otroki? Brez lastnih otrok?
  V
  MEDIJIH SE PIŠE , DA JE PO STATUSU – ” VDOVA” PO NEZNANEM
  – ” BRENČIČU” = SKRIVNOSTNA OSEBA.

  IZ
  PISANJA V MEDIJIH SE RAZUME, DA JE DR. M.M. B. 48 LETNA ŽENSKA !
  BREZ LSSTNIH BIOLOŠKIH OTROK.?! Se zdi.

  MOJE OSEBNO STALIŠČE,
  KI JE TUDI ODLOČNO STALIPČE MOJIH MNOGIH PRIJATELJEV, ZNSNCEV.

  SAMSKI LJUDJE – BREZ LASTNIH BIOLOŠKIH OOTROK !
  PONAVADI NISO KVALITENI POLITIKI !
  Npr. Hitller, A. Merke itd.
  UVEDIMO ZA LJUDI A – KANDIDATE ZA VOLJENE IN OSZALE VISOKE DRŽAVNE FUNKCIJE
  PRAVILO,
  KI VELJA
  ZA KANDIDATE ZA – POLOŽAJ PREDSEDNIKA ZDA :

  ” KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA ZDA JE LAHKO SAMO NEKAZNOVANA, ZDRAVA, NEZASVOJENA OSEBA, KLASIČNO POROČENA, Z LASTNIMI BIOLOŠKIMI OTROKI.”
  TO !
  Nedvomno utemeljeno ZDA stališče –
  ponujam v javno obravnavo in v pravno uveljavitev v R.SLO.. Resno. L.r. Janez KOMENDA

 • Sodni dan

  Opozarjam ljudi ki so proti zakonu o drugem tiru! Danes sem opazil plakate v našem kraju” za 2.tir” . Seveda naš župan bivši udbovc (dejansko zaposlen pri udbi) drgač pr ta rdečih SD je postavil plakate , danes jih bo noč odnesla nevihta, močan veter se obeta . Upam da ima SDS kakšen plakat proti že narejen,ker tole mi deluje enostransko dobiš občutek kot da je samoumevno da volimo DA. Zmigite se mal drgač bodo plakati po celi državi in vsi za !Kaj naj potem volijo ljudje če jim na vsakem koraku piše ZA! Čredni nagon človeka je tako velik da ga plakat zavede sploh pa je reklama brez smisla . Šokiran sem res.

  • dež

   Odšokiraj se in čezenj nalepi plakat “PROTI 2. TIRU”. Lahko tudi ponoči, če si podnevi ne upaš.

  • Olga

   Poskrbite, da na volitvah tudi župana “veter odnese”!

 • Janez

  ZAHTEVAMO !
  VSAJ TAKO TEMELJITO URADNO, DRRŽAVNO PREISKAVO !
  Vseh prihodkov – SMC KANDIDATKE ZA PREDS. R. SLO – DR. M.. M. B.!
  Kot
  JE BILA IZVAJANA NAD PREMOŽENJJEM IN PRIHODKI
  CENJENEGA G. J. JANŠE.
  Z
  URADNIM PRIKAZO URADNO UGOTOVLJENIH PRIHODKOV, PREMOŽENJA
  DR. M. M. B. – OD ZAČETKA NJENE ZAPOSLITVE NA EF IN DRUGOD – DO DANES. L.R. J. KOMENDA

 • Janez

  VSI MOJI ŠTEVILNI

  MOJI PRIJATELJI, ZNANCI !
  SAMI POŠTENI, NEKAZNOVANI LJUDJE,
  KI SMOVEDNO REDNO PLAČEVALI VSE OBVEZE IN DAVKE.

  SO
  V POGOVORU Z MENOJ IZRAZILI TRDNO – ZAHTEVO !
  Da
  naj vsi,
  KI JIM JE BILO URADNO ODREJENO NAJ

  – VRNEJO

  NEUPRAVIČENO IZPLAČANE T.I. “DODATKE NA STALNO PRIPRAVLJENOST”
  DA
  NAJ VSI – TUDI – DR. MAJA M. B.
  JAVNO
  NA RTVSLO – POKAŽEJO KOPIJE NAKAZIL VRAČILA

  – ” PREVEČ” JIM IZPLAČANEGA DENARJA S STRANI

  – EKONOMSKE FAKULTETE I S STRANI DRUGIH !

  POZVANI – NA VRNITEV DENARJA – OD DODATKA “PRIPRAVLJENOST”
  NAJ
  TOREJ – POKAŽEJO DOKAZILA O VRAČILU – JAVNO – NA RTV SLO ! L.r. Janez KOMENDA

 • Jože Fortuna

  SMC… ministrica Brenćić… bi na otvoritev šole pripeljala migrante

 • Novakec1

  Katero inšpekcijo bo pa na šolo Livada poslala, našo in se ne bo nič zgodil, same pohvale kako skrbijo za čefurščino in kameltrajbersko špraho.

 • Janez

  Ta !
  Dr. M. M. B. -NAJ ODSTOPI KOT MINISTRICA.
  KRŠILA
  JE USTAVNO PRAVICO – GLEDE PRAVICE IZRAZA VERE !
  IN
  ČLOVEKOVE PRAVICE STARŠEEV DOMAČINOV
  – DA ODPREJO ŠOLO V SKLADU Z OBIČAJI. Odstopi naj !
  Je !
  Z BIROKRATSKIM ODNOSOM DO – KULTURNIH OBIČAJEV –
  VZBUDILA STRAH: RAVNATELJICA ENE DRUGE ŠOLE NA BARJU
  – SI NI UPALA ORGANIZIRATI OTVORITVE ŠOLE – Z ŽEGNANJEM.
  DR. M. M. B. !
  Naj odstopi.
  TUDI OD PREDS. KANDIIDATURE.

  ŠE SLO OBIČAJEV
  IN KVALITENTNE RKC VERE – NE POZNA. NE SPOŠTUJE. Odstopi naj. L.r. Ex knjižničarJ. KOMENDA

 • Ivan Friderik Novak

  Državnih šol se v Avstriji ne blagoslavlja.
  Razumete, katolibani?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!