[VIDEO] Modrovanje tovarišev Foruma 21 o “pravici do neodvisnosti” in kako je videti samorefleksija Kučana pred mikrofonom Nova24TV

Nekdanji predsednik Centralnega komiteja Zveze komunistov Slovenije Milan Kučan (foto: Nova24TV)

Nekaj dni pred volitvami v Kataloniji je na ljubljanskem magistratu potekala okrogla miza Foruma 21 o položaju Katalonije in njene težnje po odcepitvi od Španije. Na njej so razpravljali (oz. modrovali) tisti, ki še danes častijo simbole politično in gospodarsko propadle totalitarne nekdanje skupne države Jugoslavije. Ob vprašanjih naše novinarske ekipe je bilo veliko slabe volje, “poigravanja z besedami” in na koncu posploševanja in razvrednotenja nekdaj že izrečenega. Hm … Saj tega smo iz slovenskih režimskih medijev že leta in leta navajeni …

Začnimo z besedami človeka, ki je ob vprašanju slovenske samostojnosti dejal, da vodi taka osamosvojitev daleč od civilizacije in kulture razvite in združujoče se Evrope. “Mislim, da se morata in Slovenija in Evropa jasno opredeliti do teh dilem. Ali je res nekaj, kar je izrazito politično, tudi vprašanje neodvisnosti neke dežele, lahko obravnavano kot kriminalno dejanje ali je to politično vprašanje, s katerim se je treba poprijeti na političen način, podobno kot so to uredili na Škotskem, v Kanadi … Skratka na demokratičen način,” je povedal prvi veleposlanik Slovenije v Madridu Franco Juri in nadaljeval: “Če pa refraziram Pabla Iglesiasa – tisti, ki ne zagovarjajo neodvisnosti, morajo  zmagati demokratično, na volitvah”. Zanimivo, kajne? Očitno so predstavniki Foruma 21 res izbrali pravo osebo za vodenje njihove okrogle mize …

Gostje v pogovoru, ki ga je vodil Franco Juri, prvi veleposlanik Slovenije v Madridu, so bili Bojan Brezigar, avtor knjige Šest dni v Kataloniji, dr. Rudi Rizman, poslanec v Evropskem parlamentu Ivo Vajgl in zadnji predsednik Komunistične partije Slovenije Milan Kučan.

Besede in dejanja iz preteklosti znajo res boleti …
“Jaz te skepse do vseh osamosvojitvenih vprašanj nisem nikoli skrival. Jaz ne jemljem legitimnosti tistim, ki razmišljajo drugače od mene, ampak pričakujem, da bodo spoštovali moje stališče. In takrat moja neudeležba, ki jo še danes očitajo, na razglasitvi neodvisnosti je bila predvsem izraz nezadovoljstva zaradi načina, kako smo razmejili regijo, kjer živimo in kjer jo čutim. To je Istra,” je svoj poniževalni odnos do domovine Slovenije ob njenem nastajanju opravičeval Franco Juri. Ali ni bolje priznati napake in zaživeti drugače, kot pa v celofan in diplomatske besede zaviti svoje početje, ki bi se ga sramoval vsak, ki mu je vsaj malo mar za lastno državo in lastni narod.

Prvi veleposlanik Slovenije v Madridu Franco Juri (foto: Nova24TV)

Ali je Katalonija tudi evropski in slovenski problem, so se spraševali tovariši Foruma 21
Zelo zanimivo je bilo videti govorce, ki so v preteklosti večkrat na glas nasprotovali slovenski osamosvojiti, zdaj pa so vneto zagovarjali samostojnost Katalonije. “To vprašanje Katalonije in razpleta krize, ki je tam nastala, je pomembno tudi za Slovenijo. Ne samo zaradi tega, ker so Katalonci bili takrat eni od redkih narodov, ali, če hočete, regij, ki je podprla slovenska prizadevanja po samostojnosti, ampak zato, ker smo del Evropske unije, v kateri mislimo pač, da je treba braniti vrednote demokracije in da so te vrednote s tem, kar se je dogajalo 1. oktobra ob referendumu in kasneje vse do današnjega dne, ko je pravzaprav legalno izvoljena vlada ali v priporu ali v begunstvu, zato ker je izpeljala program, s katerim je zmagala na volitvah pred tremi leti,” je povedal nekdanji predsednik Centralnega komiteja Zveze komunistov Slovenije Milan Kučan in zaključil: “In mislim, da je prav, da se v imenu demokracije in obrambe teh vrednot oglasi tudi Slovenija.”

”O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti.” (Milan Kučan, 31. 1. 1990).

Kučanove puhlice in protislovja
Ob soočenju s citirano izjavo iz preteklosti se je Milana Kučana odzval: “No, takšne moje izjave, kot jo citirate, ni bilo, ne. Je bila povedana pač v nekem kontekstu, v nekih razmerah …” Kot lahko ilustrativno vidimo, gre za komentar, v katerem je zadnji predsednik Komunistične partije Slovenije zanikal samega sebe. Torej, še enkrat, kako lahko nekaj “ne obstaja” in naj bi hkrati bilo vzeto “iz konteksta”?

“Potrebno je bilo upoštevati to, kar se je v Jugoslaviji dogajalo in kakšne nevarnosti so grozile, da bi bila ta naša samoodločba oz. pravica do samoodločbe ogrožena in prepovedana. Danes se pozablja, v kakšnih okoliščinah se je to dogajalo,” je, presenečen nad vprašanjem, še povedal Kučan. Seveda je bilo nevarno in to zelo. Slovenski osamosvojitelji – vsi, ki so se borili – so za svojo državo, svojo domovino tvegali življenje, nekateri izmed njih so ga tudi izgubili oz. ne izgubili, temveč poklonili domovini.

Ko ne gre drugače, posplošimo in razvrednotimo …
“Seveda moja intimna opredelitev je, da se vsakemu narodu omogoči, da sam odloča o svoji usodi. In če smo to zahtevali od sebe, to tudi uveljavili … Ni nobenega razloga ali, bi rekel, je celo moralna obveza, da to priznavamo in to pravico zahtevamo tudi od drugih narodov, ki si to pravico želijo uresničiti.” Pravijo, da je po toči zvoniti prepozno. Pravijo tudi, da je po bitki lahko biti general. Ja, o intimni opciji Kučana kratko in jedrnato povedo besede iz januarja 1990. Sprenevedanje je desetletja po tem nepotrebno in povsem odveč.

Ob tem se spomnimo še na nekaj najbolj “odmevnih” izjav Milana Kučana od leta 1988 naprej:
 • ”Samostojna Slovenija bi bila najbolj črnogleda varianta … Vendar moramo narediti vse, da Jugoslavija bo.”
  Milan Kučan, 26. 10. 1988
 • ”Slovenske identitete, naj si še tako domišljamo, da je, v Evropi in svetu ni, vsaj ne kot del nečesa avtonomnega in do kraja razpoznavnega. Je predvsem identiteta Jugoslavije ali celo Balkana.”
  Milan Kučan v Ljubljani, 8. 2. 1989
 • ”Jasno je, da mi iz Jugoslavije nočemo in ne želimo in da nas kljub takim amandmajem iz nje nihče nima pravice poditi.”
  Milan Kučan v Beogradu, 28. 9. 1989
 • ”Za nikakršen odhod in odcepitev iz Jugoslavije ne gre. Z dopolnili smo ustvarili pomembne pogoje za prihodnost, za socializem po meri ljudi.”
  Milan Kučan, 2. 10. 1989
 • ”Naša opredelitev je nedvomno Jugoslavija. Mi razumemo in sprejemamo Jugoslavijo za svojo državo in si je ne pustimo vzeti.”
  Milan Kučan v Beogradu, december 1989
 • ”O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti.”
  Milan Kučan, 31. 1. 1990
 • ”Zame je merodajno predvsem vprašanje, ali Slovencem res ni mogoče živeti v Jugoslaviji.”
  Milan Kučan, februar 1990
 • ”O odcepitveni poti nisem nikoli govoril, o njej pa so govorili mnogi politični ljudje v Sloveniji.”
  Milan Kučan, 20. 4. 1990
 • ”Očitajo mi, da sem bil proti odcepitvi. Še zdaj sem.”
  Milan Kučan, 23. 12. 2015

Primerjava med slovensko osamosvojitvijo in katalonsko “osamosvojitvijo”
Prepričan sem, da ste v zadnjih mesecih (predvsem od izbruha nasilja v Kataloniji 1. oktobra ob referendumu o neodvisnosti) marsikdaj slišali, kako v slovenskem družbenopolitičnem prostoru govorijo o vzporednicah s slovenskim plebiscitom in našo potjo osamosvajanja, ki pa je bistveno drugačna – ključno v točki, da so bili slovenski osamosvojitelji za svojo domovino pripravljeni tvegati svoje življenje in so tudi ga. Niso zbežali v Avstrijo, kot so voditelji regionalne katalonske vlade v Bruselj, temveč so s pogumnimi Slovenkami in Slovenci – domoljubi – zavzeli meje lastne države, jih ubranili ter se politično in ekonomsko osamosvojili.

Če bi se Slovenija osamosvajanja lotila na “katalonski način”, se (nikoli) ne bi osamosvojili. In potem tudi ne bi bilo (danes) slabe volje, sprenevedanja in modrovanja ob citiranju njihovih besed izpred prelomnega desetletja tistih, ki si še danes želijo živeti v Jugoslaviji, ki častijo agresorsko krvavo rdečo zvezdo in hkrati črpajo “prvorazredne” koristi države, za katero se nikoli niso borili, ki si je nikoli niti želeli niso, še danes ne.

Volitve so praznik demokracije, so pravica in so dolžnost
Na plebiscitu o samostojnosti Slovenije, morda danes že daljnega 23. decembra 1990, si je slovenski narod prvič v svoji dolgi zgodovini “sodbo pisal sam”. Prav danes, 17. decembra, mineva 27 let od postroja v Kočevski Reki, ko je prvič zadišalo po Slovenski vojski. Vojski, ki je prinesla oz. ubranila našo samostojnost in neodvisnost. In čas je, da ta narod – tiha večina, ki zaradi obupa, zaradi obstoječe politike in nenehnega razočaranja nad “novimi obrazi” na volitve ne hodi več – spremeni ustaljeno prakso in izrazi svoje mnenje, ki bo dejansko štelo. Šteje pa samo in izključno na volitvah, kjer ni “prvorazrednih” in “drugorazrednih”, so samo tisti, ki volijo, in tisti, ki ne volijo, oz. so tisti, ki odločajo, in tisti, ki odločitev prepustijo drugim.

Tako kot so bile na začetku devetdesetih let oči sveta in Evrope zazrte v Balkan, tako bodo 21. decembra v Španijo, v Katalonijo. Volivke in volivci bodo imeli besedo. Upajmo, da jo bodo izkoristili, predvsem pa upajmo, da jo bomo Slovenke in Slovenci v letu 2018, ki bo za Slovenijo prelomno.

Jure Ferjan

 • pajot

  kućan,dost te mam…pejd pa pij Štefkin čaj…mater ti zblojeno….

 • ahnenpass

  Bodimo enkrat iskreni, Slovenija je danes neprimerno večji kup gnoja kot je bila cela Jugoslavija kdajkoli, začnimo se raje pogovarjati o sodobnem fašizmu na Slovenskem in prepovejmo simbole samostojne totalitarne države. To dolgujemo celemu človeštvu.

 • ahnenpass

  Ko je sovražna vojaška propaganda širila sovraštvo med Slovenci in obtoževala srbe za vse slabo kar se je dogajalo slovencem, je bilo pol Slovenije tiho, ker so imeli slabo vest, zaradi sorodnikov iz Srbije. Prav slovenci, ki so po rodu srbi, so se najbolj trudili za Slovenijo in izkazovali najbolj fanatično domoljubje, vsi posrani, da ne bi fašisti izbrisali še njih. To pa zaradi globalne nacistične propagande, ki je napadala nepokorne srbe, v tistih zahojenih časih, ko nismo gledali drugo kot militarizirano nacionalko in satelitske kanale, je dejansko zgledalo, kot da Slovenija zanima cel svet in vsi razmišljajo podobno.
  Poglejmo pa kaj nam danes delajo hrvati, ki napadajo in ogrožajo, ponižujejo vse kar je slovensko, za njih smo manjvredna oblika človeka, pa ni nobenih kritik proti hrvatom, kaj šele podobnega upora, kot smo ga bili vajeni v letih osamosvajanja.
  Smo napredovali kot ljudje? Iskreno dvomim, pri nas je vsak dan več fašizma in hrvaških vplivov, ta narod nima več nobene prihodnosti.

 • ahnenpass

  Če bi Kučan hotel ohraniti Jugoslavijo, ne bi smel zapustiti kongresa komunistične partije, kjer se je odločalo o usodi jugoslovanske federacije.
  Pa očitno ni bil iskren, zgodovina si ga bo zapomnila predvsem kot izdajalca, na obeh straneh.
  Osamosvojitev je uničila bistveno več ljudi kot jim je pomagala, najbolje pri nas živijo migranti, ki so prišli v Slovenijo po samostojnosti. Vprašanje, na čigavio strani bi se danes borili osamosvojitelji in veterani, za lopovsko, fašistično džamaherijo, ki izganja celo najbolj zavedne Slovence in domoljube iz njihovih domov, zagotovo ne. Toliko je namreč vredno tudi Kučanovo mnenje, z vsako nezakonito in nečloveško deložacijo manj, danes ne bi zmagal na volitvah niti v podeželskem društvu.
  Kje naj bi se pravzaprav sploh izakazala slovenska vojska,med osamosvajanjem še ni obstajala, branili so nas miličniki in veterani, navadni vaščani, potem so pomagali Nato klati in rušiti domove tujcev, ki nam nikoli v življenju niso nič slabega naredili, danes izganjajo veterane osamosvojitve iz domov, v katerih so bili rojeni. To je zame agresor in okupator, slovenska vojska smrdi po dreku.

 • Miro Jereb

  KUČAN je bil oportunist…kot večina politikov tistega in sedanjega časa…

 • Miro Jereb

  Poceni hiš v murglah in vsi ostali priviligiji…..Druže tito mi se kunemo da s tvoga put ne skrenemo…

 • Darth Vader

  naslednjič vprašajte Kućana, kje vidi razloge za dejstvo, da je Madrid razglasil Katalonske volitve in katalonsko gibanje za neodvisnost za politično prevaro in zakaj…..

 • učko

  Jest pa pritrjujem mislim Srba Alexandra Tijanića in ga tule malo parafriziram: “Slovenci ne bi nikdar zbrali dovolj poguma za osamosvojitev, če Srbska nacionalistična politika ne bi bila tako agresivna in grozeča!”

  • komar marko

   jap, ker se je rdečkotom posvetilo, da v BEOGRADU nimajo bodočnosti , da je tam car MILOŠEVIČ in so potem izbrali slabo varianto od slabih. Pač SRBI so nam potrdili odcepitev in kasneje še HRČKI!

   • učko

    Jah, sej v Čefurjani so si pa na oblast nafukali balkanskega Dučeja Zokića !

 • komar marko

  naši rdečkoti so brezmejni. Enaki so kot MAKARONARJI, ki niso nikoli zmagali pa slavijo svojo ZMAGO. Naši rdečkoti tudi objokujejo LAŽGOŠE, kot eno hrabrih BITK bežečih pet! Sam jim še ni prišlo, da so bežali, sedaj pa opevajo zmago!

 • komar marko

  saj tudi rdečkoti trdijo da so 27 aPRILA ustanovili OF. In spet lažejo, dobili so se 26 aprila, o tem sestanku pa ni nobenega zapisa, čeprav za vse drugo so zapisi. Ustanovili so PIF, zato ker je ANGLIJA napadla Nemčijo in je tako ukazala kominterna, ker so bili v paktu s Hitlerčkom.

 • sloustava

  A je Vajgl povedal, kako se je samoosramotil na EU parketu, v Parlamentu? Seveda ni. A hudic je, ker ga je tja poslal Kucan, veliki antidemokrat, in ker je tip osramotil mene, tebe, nas, Slovence in drzavljane Slovenije. Mars, koritar!

 • Miro

  kot kaže bo letošnje božično darilo bralcem NOVE24TV, vsako dnevno pljuvanje po Milanu Kučanu….za mokre sanje je tako poskrbljeno

  • sloustava

   Ce ne preneses resnice, se odstrani iz tega portala. Dejstva so namrec aksiomi, ki govorijo sami zase. Kucan je SDV vse vedel, vedel je in ve za Kemijski insitut, vedel in celo lansiral je laz na Finsko in skozi Kosa zabrisal Slovenijo za 10 let nazaj, vedel je in ve za presstitucijo medijev, saj je o tem javno spregovoril Golobic, vedel in ustanovil je Forum21, Forum Posvecenih; vedel je in ve, kdo so bili, poleg naroda, glavni strategi osamosvojitve; vedel je in ve za povojne poboje; vedel je in ve, da dela narodu krivico, a OBLAST in sprevrzenost ga zeneta v skrajne meje. Ko mu pase, pa postane penzionist. On je kot moj sowed: najprej se je lagal enkrat tedensko, potem enkrat dnevno, ko mu pa “zagusti “, se pa zlaze vsaj 2x v enem stavku, ..tudi on ima kratke noge! Drzi aksiom, da imata Kucan in komunizem kratke noge!

   • Miro

    se imam prav fino tu….a si že kaj pomisli, da bi poiskal strokovno pomoč?

   • Miro

    aksiom je tudi, da nekdo kaj takega, kar modrosti ki si jih ravnokar napisal ti, ne potrebuje večjega IQ kot je danes temperatura zraka v Ljubljani

 • VERRZIFIKATOR

  Milček Intimšek

  INTIMNO V MIKROFON

  Nova stvar bil zanj je mikrofon,
  v novo prvič svojo sapo pihnil,
  deloval, kot da nam bo izdihnil,
  ropotal tresoč kot kakšen dron.

  Zdavnaj je bilo, ko pionirček
  prvič takšno stvar je bil ugledal,
  naučeno pesmico povedal,
  sporočilo dal je kot kurirček.

  Zdaj ga spomnijo na tiste čase,
  vprašajo, kako se je počutil,
  kaj intimno je pri sebi čutil,
  naj se spomni, poglobi se vase.

  Ni bil níkdar pionir intimno,
  to da so mu iz konteksta vzeli
  v drug kontekst, dejal, so stvar pripeli,
  bil je pionir le anonimno.

  To da je pri vsej zadevi glavno,
  v mikrofon spet puhlico je dihnil,
  z njo intimno v eter laž odpihnil,
  brez intime, le brezsramno javno.

  Se naučil je pač nove vloge,
  kakor vsake še doslej – zlagane,
  nauk je zgodbe te predobro znane,
  laž da poseduje kratke noge.

 • domovina mili dom

  Torej je zopet bučke luščila murgska vlada.

 • ptr

  Morda še to, ko smo že ravno pri komunistih in Kataloniji. Znani pisatelj Eric Arthur Blair, bolj znan po psevdonimu George Orwell, je bil spočetka orto levičar. Nekaj podobnega Kordišu. No, ne čisto, znal je vsaj napisati kakšen roman o delavski bedi in “gldih kapitalistih” (Pot k wiganskemu pomolu). Nekako je bil tudi zaljubljen v Katalonijo. Ob začetku španske državljanske vojne je tako šel tja in se pridružil neki katalonski marksistični enoti. Pa je kaj hitro spoznal pravo plat (sovjetskega) komunizma, špansko verzijo dolomitske izjave, pravi namen uvažanja džihadistov ipd. Vmes je bil še ranjen, ko se je nekako zlizal, jo je takoj podurhal nazaj v Anglijo in napisal svoji najznamenitejši deli Živalska farma in 1984, ki veljata za protikomunistični “bibliji”.

 • plamen100

  To vse kaze na to, da se stare sile porazene na volitvah ne dajo in se vedno znova reorganizirajo, pripravljajo teren in vedno znova prevzemajo oblast. In dogajanje v Sloveniji in na hrvaskem je skoraj identicno in zakaj??? Zato ker ni bila v obeh drzavah izvedena prepoved delovanja starih sil v obliki lustracije!!! V Sloveniji se je po 91 zgodila globoka drzava, torej 91 smo zagotovo dobili bitko in zagotovo ne vojne saj so sile globoke drzave, katere vodijo kadri ki niso bili lustrirani (JU, mediji in porazena politika v novi preobleki) prevzeli skozi politicni sistem zopet oblast v svoje roke, kar traje vse do danes. Zanimivi pa so protesti v Sloveniji v letih 2012-2014, kjer so ljudje masovno protestirali prav proti temu kar danes pocne Cerarjeva vlada tj proti korupciji, proti politicni oligarhiji. Res je da so proteste vzpodbudili tudi politiki desnice z neumnimi odlocitvami, kot so kanglarjevi radarji. In kaksen je bil izplen protest ubozanih mnozic z mezdnimi placami in komunisticnimi pokojninami? Globoka drzava je poskrbela, da so dobili se eno stranko ZL, ki danes trosi neumnosti po parlamentu od tega kako se dobro zivi v socialisticni drzavinVenezuela do spogledovanja z migranti oz z Hanzekovo zeljo islamizacije Slovenije s sprejemom 200.000 migrantov. Stevilo revezev ki so pod 600 eur pa se je od takrat pa do danes podvojilo. Z vsem navedenim v bistvu zelim povedati, da tudi ko bo SDS dobila volitve 2018 niti slucajno ne bo prevzela oblasti drzave, ker ji bo to preprecila globoka drzava enako kot to danes preprecuje Trumpu, da bi dejansko izvajal svoj program.

  • učko

   Razlog za uspeh “starih sil” je NESPOBNOST njihovih nasprotnikov, z JaJotom na čelu. NIČ DRUGEGA !!!!!

   • plamen100

    To je popolnoma enako kot da bi jaz napisal da je za uspeh starih sil zasluzna nerazgledanost volilcev, ki ne prepoznajo preobrazb starih strank v nove obraze in vedno znova nasedajo LDSu s tisoc obrazi.
    Nr razumem pa te napamet besede “nesposobnosti JJ”, ko pa so vsi njegovi ukrepi v paketu ZUJFA, trajali prav do danes oz nekateri pa se trajejo. Ce bi imel le malo soli v glavi bi se moral vprasati, “zakaj pa so vsi ukrepi po ZUJFU ostali skozi celotno vladanje levice?? Zakaj levica ni nadomestila teh ukrepov s svojimj ukrepi?? Po tvojem razmisljanju je potem tudi slabo da je Jansa odpravil nalepke za tehnicne preglede? Pa da je lristrigel peruti notarjem ki so mastno sluzili s potrjevanjem kopij dokumentov na dijakih in studentih?? Pa da je uvedel brezplacen vrtec za drugega otroka?? Mar to sploh ves?? Moj prijstelj ima trojcke in je takrat moral izpisati otroke iz vrtca ker so mu komunisti jemali po 600 eur na mesec. Mislim ljudje nekaj v 3 pm gonijo kar na pamet brez argumentov, podobno kot je bila tista ovadba zoper Janso, da jih ni sram banda rdeca, student 2. Letnika pravne se nad njo lahko zgraza in upsm da bo ta ovadba nekoc kot vzorcen primer ki kaze na to kaj pomeni ko se politicna stranka zlize z drugo vejo oblasti. Ce ti nic ni jasno zakaj se tu gre se samo vprasaj zakaj niso dovolili da gre zadeva na Evropsko sodisce. Kaksno sodstvo pa je v Sloveniji pa lahko vidis v tem zadnjem primeru z zapleti z varnostniki, ko se iz njehovega govorenja jasno vidi, da ti ljudje sploh niso normalni in da je naravnost grozljivo, da se ti psihopati gredo nekaksno sodstvo???? Prvi ukrep bi moral biti psiholoski pregled sodnikov saj taksni klovni niso za nikamor!

  • Borut Stari

   Vse je dovoljeno, če ni izrecno prepovedano. Velja tudi za reorganizacijo starih sil. Ne velja pa za organizacijo zdravih sil. Med retardiranimi starimi silami in naprednimi novimi je zlomljeno slovensko volilno telo.

 • Pusti SLOVENSKO ZASTAVO pri miru. Odseli se v svojo ex Jugoslavijo, pa svoj forum 21 odpel tja. Pusti Slovencem živeti in miljarde ki ste jih pokradl jih prpelte nazaj v Slovenijo.

  • Stajerka

   nočem in ne želim videt izjave……če omenja slovensko zastavo, potem je to sramota par excellence…….s svojim prijatlom, mogoče celo žlahtnikom in kandidatom, naj spoka iz slovenske grude in “glavnega mesta”, kjer je SLOVENSKA ZASTAVA na Lublanskem gradu PREPOVEDANA……..

   • Steiermark

    Srbski pritlikavci pač nemorejo sprejeti ničesar kar ni njihovega, tudi njegov nečak opankar ne, zato po Lublani plapolajo tudi kitajske zastave, medtem, ko je slovenska prepovedana! Jugosrbi pač!

 • totex39

  Vse te Kučanove izjave, ki so označene z roza barvo bi bilo potrebno dati v okvir in obesiti na vsa javna in medijska mesta, da bi lahko prebrali vsi volivci , kakšen hujskač je bil proti odcepitvi Slovenije in še vedno ima enake misli. Njegova opcija je še vedno jogonostalgična, kar se ponovno izraža na njegovih javnih in skrivnih nastopih.
  Z svojim klanom je pravi HUJSKAČ PROTI SLOVENIJI.

 • antimur

  Že za takšne protislovenske izjave bi moral ta sovražnik in izdajalec Slovenije in Slovencev biti najstrožje kaznovan, ker je pa s svojim izdajalstvom nadaljeval tudi v samostojnosti in našo državo dobesedno razmesaril in osiromašil tako moralno in materialno, si zasluži kazen, po kateri bo lahko med svojimi zločinci kot je Stalin, Hitler in podobni zločinci.

  • Steiermark

   pozabil si zverino titota!

  • samsara

   Ne zavidam njuegovima hčerkama in vsemu sorodstvu, s kakšno sramoto bodo prisiljeni živeti, ko pride na dan kar mora priti. In bo prišlo…

 • Kučko pod pručko

  Veleizdajalec spet laže

  Kakšen hinavec in lažnivec je veleizdajalec slovenskega naroda. Vsem so nam znani njegovi številni citati, ki so še enkrat več objavljeni v tem članku, pa je pred mikrofonom Nove24TV bluzil, da je bilo tisto o njegovi intimni opciji iztrgano iz citata in da v resnici ni tako mislil. Lažnivec, da mu ni para.

  Ne, Kučan, iz nikakršnega citata ni bilo iztrgano, to si jasno in glasno izrekel in v tem duhu si vedno tudi deloval. Vse predhodne citate pa si podprl z nedvoumno izjavo, ki bo 23. tega meseca stara točno dve leti. Jasno si povedal, da si bil proti odcepitvi in da si še danes. Zato ne laži slovenski javnosti, vsaj tisti ne, ki ima Slovenijo rada, če ti že tardeči vzneseno ploskajo.

  Zato se ne prevtavrjaj in se ne tolaži, da ste komunisti s stalnim prizadevanjem poškodovali spomin slehernega Slovenca in da bomo pozabili na tvoja sramotna stališča!!!

  • Antonius

   *Veleizdajalec spet laže* ??!!
   Kučko, veleizdajalec že VES ČAS LAŽE!
   Edina Kučanova resnica, ki ji je najbrž mogoče verjeti je, da je poročen z alko Štefko.
   Od bančnega računa, ki ga skriva, ima enega v od njegovih izropani NLB. Najvišjo pokojnino mu namreč ne morejo nakazovati npr., v Santander bank v Španiji.

  • soc

   Nisem prepričan v ustreznost besede “veleizdajalec”. Kučan ne priznava pojma naroda, ki bi ga lahko izdajal; ali slovenske odcepljenosti od balkanske Juge, ki ji ves čas odkrito nasprotuje. Bivši predsednik te iste države, ki je ne prebavlja… Je torej zvest svojim načelom in pogledom in premočrten v njihovem uveljavljanju.

   Zlobni palček je nadnacionalni mafijaš od samega začetka partijske kariere. In kot tak zvesto ščiti svojo (ex)rdečo svojat na Slovenskem in drugod. Veljajo podobna pravila kot v južni Italiji (hierarhija, družinski klani, omerta…), le po ubojih precej redko poseže ta lokalna celica komunistične mafije, kjer je on capo. Ni potrebe, če imajo v rokah vse veje oblasti.

 • Silka

  Se jim spet toži po španskih borcih in bi radi ustvarili drugo generacijo, da bi si spet zagotovili priviligiran položaj in posebne pokojnine za španske borce. V bistvu pa bi radi izvažali svojo bolano pamet in revolucijo.

 • Silka

  Barabo na sliki je treba najprej spraviti pred sodišče, da bo odgovarjal za veleizdajo in uničenje arhivov.

  • Miro

   a SDS sud bi ga obsodil?

   • Silka

    V svojih par besedah si povedal od kod in kdo si.

    • Miro

     komunisti tipa Janša, Miloševič “ne priznavaju ovaj sud”…..

   • montyamp

    Ne , nemški sud , kot MUSTAĆA IN PERKOVIĆA , oba crkujeta v pravih zaporih .
    Pridi na lov pijanih jagrov , zazidavamo žive , koljemo nosečnice , otroke ……………….

   • siap

    Ne SDS temveč vsi demokratični Slovenci. Obsodba pa bi bila na 120 let življenja, vsak dan pa bi moral oddelati polovični del. čas na prangerju ,nda??

    ps. Krasen dan, le zakaj mi ga kvarite s to “sliko” ??

  • samsara

   Gre za skrajno maligno, predatorsko, brezvestno, lažnivo, pohlepno entiteto…

 • centurion

  Na tej fotki zgleda, kot da se je pravkar usral v plenico.
  Res, poglejte.

 • Aichmbsi

  Dajte si priznat da brez Tita in Kučana ne bi bilo niti Slovenije niti Slovencev!!!
  Da ni bilo po vojni komunizma in trde roke bi se mi poklali med sabo.!!!!

  • komar marko

   kot prvo, vi se lahko kar med samo, brez škode, še korist bo za nas.
   Kot drugo, če rdečkoti ne bi pročeli z REVOLUCIJO in poboji, bi ta zemljica bila zlata. Dokaz, AVSTRIJA, ki je leta 90 imela BDP za 13 krat večjega od SLO!
   Zato ne LAŽI!

   • Aichmbsi

    Pod jodlarji ti ne bi bil druga kot pa suženjski arbajter.
    No glede na tvoj prispevek si sedaj tudi.

    • komar marko

     mimogrede. Osterajharji in pa NEMCI veselo delajo za mene, da se ne boš zavajal! Torej zopet pišeš laži in norosti!

     • Aichmbsi

      To si ti misliš. Ne zavajaj sam sebe.

     • komar marko

      ha, ha, ha.

     • montyamp

      Odpri oči , stari ti je žive zazidaval , pohabil tebe , še prej pa tvojo mater , politkomisarsko k………

    • montyamp

     Kaj si pa danes , delaš v Avstriji , plačuješ pa udbopartijski teroristični celici .
     Suženj jodlarom in murglosrbski davkariji .
     ULTRAIDIOT .

  • resnicaboli

   krepko se motiš brez komunizma bi živeli veliko lepše in standard bi bil danes zelo blizu Švice. Kdo bi se pa klal saj to so delali komunisti po koncu vojne po njihovem v svobodi??

   • Aichmbsi

    Slovenija nikoli ne more bit druga Švica.
    1991 je bila tovarna avtomobilov Maribor večja kot pa graz mana. Torej se je vse uničilo v svobodni državi in ne v komunizmu!!!!

    • komar marko

     sam kradli so rdečkoti. Žal, pred komisijo pa rečejo SLAB SPOMIN. Poglej na kure!

     • Aichmbsi

      Itak da kradejo.
      Niti niso dovolj sposobni da bi kaj ustvarli. Sedaj lahko samo uničujejo kar se še uničiti da. Ostalo pa prodat.
      Najprej to niso niti komunisti,ker so zato prevec boječi. To so navadne pokuministicne kurbice.

     • montyamp

      GORJE NARODU , KO PRIDEJO POLITKOMISARSKE KURBE IN STALINOVIH MATURANTOV VAJENCI NA OBLAST

    • Stajerka

     za nekatere se je zgodovina pričela z nastankom Jugoslavije, pred tem je bila tukaj puščava……KDO že je ustanovil TAM??….KDO je uničil TAM??…..KDO je preprečil prihod BMW v TAM??……

     Zametki tovarne segajo v čas II. svetovne vojne, ko so Nemci potrebovali varno in primerno lokacijo za izdelavo letalskih delov. Gradbena dela so se začela 25. julija 1941, tovarno pa so začeli graditi že istega leta. Sredi leta 1942 je bilo v tovarni zaposlenih že 7.105 ljudi, od tega jih je bilo 4.278 vključenih v proizvodni program, preostali pa so sodelovali pri različnih gradbenih delih. Zavezniška letala so v začetku leta 1944 povzročila precejšnjo škodo na proizvodnih objektih, zato je proizvodnja pričela upadati.

     • Aichmbsi

      Tam je uničila 1. Slovenska vlada da je rešila ljubljanske firme. Vsi stroji so šli v Ljubljano!
      Tudi iz drugih MB firm.

     • Stajerka

      tebi res nekaj dogaja…….stroji v Ljubljano??…..zakaj le??…..v Lulani NIKOLI NISO RADI DELALI in to velja še danes……katera lublanska firma pa je bila rešena???…..v Lublani cveti samo JS/DU, državni aparat in trgovina…..aja, pa lopovščina……in tukaj se zgodba o delu in marljivosti konča!!!

    • centurion

     Bedak no…
     Tamići, ki jih je kupovala samo še JLA, muzeski modeli Magirus Deutza,
     ki še na paro niso mogli biti, ker so imeli zračno hlajenje.
     “Novejši modeli”, ki jih je morala kupiti Intereuropa, pa so tovorili blago
     kooper Pariz tako, da je prvi kamion pripeljal do Milana in crknil, pretovorili
     na drugega Tama, ki je zmogel do Val d Aoste, pa crknil.
     Na koncu sta dva Mercedesa štartala iz Kopra, eden je pretovoril blago in nadaljeval do Pariza, drugi natovoril dva Tamiča in nazaj v delavnico v Koper.
     Tamiča sta bila NOVA.
     Povprašaj malo šoferje Itereurope iz cele Slovenije….

     • Aichmbsi

      Bedak no. Tamici se danes Laufajo po j. Ameriki, Afriki.

     • montyamp

      Hahaha , ostani še malo , crkujem ………..

     • Aichmbsi

      Se ti vidi da se nisi šel dalje kot pa lj-hr obala.

     • montyamp

      Kaj pa SWISS

     • Aichmbsi

      Na made in swiss pa lahko ti samo sanjaš. Sploh ne veš na čim njeno gospodarstvo temelji. Uvozi iz Rusije in Kitajske in prodaj v EU. Med tem daj pa stempl gor da si naredil to sam.

     • montyamp

      Jaz tam delam , vozim A8 4.2TDI , ti usrane pa stariga tam-dojca .

     • Aichmbsi

      Katera barva?

     • montyamp

      440 PS

     • Aichmbsi

      Tip top. Fauu acht?

     • montyamp

      Tako je , in lepo te prosim , ne hvali murglosrbske oblasti .

     • Aichmbsi

      Ne hvalim. Ne morem pa odobravat da se sedaj poveličuje o ustaše, ndh, usmercene in pobegle izdajalce.
      S tem se spreminja slovenska zgodovina in zavest!!!
      In naj Kučan in Janša lepo oba spakirata.

     • montyamp

      Ja , se strinjam .
      V realnosti to zgleda takole :
      S čelavim žveplenega , potem pa čistimo naprej .
      Sanjati je premalo , IVEKA SO UBILI .

     • centurion

      fuknjen vseglihar….

     • Aichmbsi

      Točno tak! Vsaj glava se razmišlja tako kot jaz želim za razliko od tvoje.

     • centurion

      Si pokazal zgoraj.
      TAM….

     • Aichmbsi

      Če ne razumeš niti kako stvari tečejo. Kdaj se katera stvar lansira niti kdaj se jo umakne.
      Razumeš samo lopata in motka.

     • centurion

      Tih bod, bosanc.
      Pejt po kramp…

     • Aichmbsi

      Resnično si revež v glavi.

     • Janez

      Tudi Draijakserji Mercedesi še danes laufajo v Libiji,.Namesto da bi jih pripeljali v Slovenijo,ko so končali delo v Libiji po letu 1975 jih je Slovenijaceste zZidarjem in Knezom na čelu prodala trideset novih triosnih trideset toncev in dvajset buldožerjev Caterpilar in ne vem števila valjarjev in Finišerjev za polaganje asfalta.Upam si trditi,da je ves denar od prodaje te mašinerije šel Zidarju in tistim,ki so to odobravali in ni bilo malo tega denarja.Do nas delavcev ni prišel,ker smo takrat imeli 70 % tno plačo.

   • Hun

    hahahaha

    • montyamp

     Ti je mati kdaj rekla , jagnje moje ???
     Politkomisarske k……. teletom tega ne pravijo .

 • Aurelius

  Laž je nesmrtna duša komunizma …

  • komar marko

   saj zato pa imajo LAŽGOŠE!

 • montyamp

  Katalonci ne poslušajte nasvetov MORILCEV .

  Kratka vprašanja za okroglo mizo udbopartijske teroristične celice :

  IVEK KRAMBERGER , KDO TE JE UBIL ???

  DANILO SLIVNIK , KDO TE JE UBIL ???

  IVEK KRAMBERGER , KDO TE JE UBIL ???

  DANILO SLIVNIK , KDO TE JE UBIL ???
  Astrodiagnoza , psihološka profilacija . Niso vsi ljudje enaki , naredite korak do spoznanja .
  A veste da je bil Al Capone kozorog z luno v ognjenem znamenju , kot žvepleni pritlikavec ???
  Glava bi vas pekla , če bi lahko napisal več .

 • centurion

  Avtohtoni istrijan mi je pred leti povedal, da
  Franco Juri ni nikoli obstajal, ampak se je kot vsa familja
  preobrazil kot kokon iz
  FranKo JuriĆ. Res.
  Da je postal bolj kredibilna italijanska narodna manjšina.
  Drugače pa je kot Luka in Aurelijo pokvarjen,zadrt rdečuh in nasprotnik,
  da ne rečem sovražnik samostojne SLOVENIJE, ki z italijansko manjšino
  nima niti malo zveze, ampak je partija to dinastijo JuriĆ zlorabila in
  uporabila za lasne namene.

  • RATATA

   Še celo neke VHS filmčke so snemal ti jurići hrvatskotaljanski protiSlovenski kot dokaze, da preko Dragonje ne živijo Slovenci.

 • sprehajalec

  Barcelona, bolečina levičarjev, sploh tistih nostalgičnih. Zmes komunizma, anarhije, ter vseh levičarskih frakcij takratnega sveta. Ki so se občasno pobijale med seboj. Tam je kraljeval tudi Bloody Joseph, likvidator NKVD, kot ga v Španiji imenujejo. Govorim o Barceloni leta 1938, pred padcem v Francove roke.

  Ko so Nemci komuniste iz francoskih taborišč po zasedbi Francije poslali domov, v skladu z zavezniškim dogovorom Molotov Ribbentrop, so ti zanesli ob njihovem prihodu sem špansko revolucijo v naše gozdove. Popularno špansko policijsko čepico, kasneje imenovano triglavka pri nas, Ljudsko fronto, pri nas imenovana Osvobodilna, komisarje, pesmi Dime donde vas morena, je mrmral Gojmir Lešnjak Goc ob tabornem ognju, pa tudi španske penzije. Zanimivo pa je, da jih je velika večina pri nas preživela vojno. Toliko so bili pametni, da so vedeli, da nemcev ne morejo premagati in so čakali na prihod zavezniških sovjetskih bajonetov.

 • montyamp

  Katalonci ne poslušajte nasvetov MORILCEV .

  Kratka vprašanja za okroglo mizo udbopartijske teroristične celice :
  IVEK KRAMBERGER , KDO TE JE UBIL ???
  DANILO SLIVNIK , KDO TE JE UBIL ???
  Astrodiagnoza , psihološka profilacija . Niso vsi ljudje enaki , naredite korak do spoznanja .
  A veste da je bil Al Capone kozorog z luno v ognjenem znamenju , kot žvepleni pritlikavec ???
  Glava bi vas pekla , če bi lahko napisal več .

  • Kučko pod pručko

   KDO JE UBIL KRAMBERGERJA IN SLIVNIKA?

   Oba, kot tudi večina, hudičevo dobro vemo, kdo ju je pospravil. Sicer pa je specialist za fizične likvidacije javno povedal, kako se je treba lotiti političnih nasprotnikov.

   “… to je najprej diskvalifikacija in potem likvidacija, če je potrebno tudi fizična.”
   (Milan Kučan, izrečeno na poslanskem večeru Boruta Pahorja v Novi Gorici, 23. februar 1994)

 • Stajerka

  Begunci – življenje izza številk
  Ljubljana, 17.12.2017, 07:00 | 24UR

  Mnogi v naši državi se spominjajo le kolon beguncev in bombastičnih naslovov o neustavljivem begunskem valu … A koliko teh ljudi sploh ostane v Sloveniji? V prvi polovici letošnjega leta je po podatkih Eurostata za azil v Sloveniji zaprosilo 590 ljudi, do decembra še enkrat toliko. Ta trenutek v naši državi živi le 536 beguncev – oseb s priznano mednarodno zaščito.
  http://www.24ur.com/novice/slovenija/begunci-zivljenje-izza-stevilk.html?focus=1

  tako pa zgleda jutranja, nedeljska, provokacija režimskega medija…..članek je ob revoltu večine komentatorjev kar hitro zdrsnil iz naslovnice v klet……

 • Hun

  Kucan je modrec

  • slosin

   mudonja, ne modrec…

  • montyamp

   ŽVEPLENI HALBMADŽAR PA MORILEC

  • Olga_10

   Kucan je “modrec” v severni Koreji in Venezueli! V Sloveniji je VELEIZDAJALEC IN ZLOČINEC!

   • Hun

    pa odsluzena kurbetina tko k ti?

    • tohuvabohu

     Koliko pa ti računaš, zguba?

     • Hun

      kdo bo tebe fukau?

     • Janez

      Ste lahko malo bolj dostojni?

     • Hun

      pred vasim pragom pometajte

  • tohuvabohu

   Kučan je Plavi.

  • Janez

   Za tebe,za druge pa kriminalec in GROBAR SLOVENIJE.

  • ahnenpass

   Isto kot za Pučnika, lahko tudi za Kučana rečemo, da si zgodovina ne bo zapomnila niti ene njegove modre misli.
   Pardon, Pučnik slovi po izreku, Slovenije ni več, zdaj gre za slehernega Slovenca, Kučana pa si bomo zapomnili po reku, da od osamosvojitve naprej, niti sanje niso več dovoljene.
   Meni se to ne zdi nič kaj modro, hudobno pa zelo.

 • Kučko pod pručko

  Čeprav se ob pogledu na Kučanov fris po eni strani kar zrukam, pa me hkrati veseli, ker je vsak dan bolj upadel, ima vedno večje podočnjake, njegov govor pa je vedno večje in nerazumljivo blebetanje.

  Vse to pa nekaj pomeni!!!

  • Stajerka

   žal, v tem primeru, čas NI zaveznik Slovencev……

  • montyamp

   Matilda trka , kandelabri čakajo , nemška sodišča zbirajo podatke …….

  • tohuvabohu

   Kar se Kučanovega govora tiče, je že ves čas eno samo nerazumljivo, neposlušljivo in neprebavljivo blebetanje. Tudi že takrat, ko je bil šef udbopartijskega režima, se je posluževal ogabnega praznega moralističnega leporečja, medtem ko so umazane naloge zanj izvajali njegovi cucki in to počnejo še danes.

  • totex39

   Podoben je Sorosu.

   • samsara

    Tako in drugače. Iste sorte ptiči.

  • Viktorh

   …da je vedno večji bednik in sramota najine domovine.

  • samsara

   Sem že predlagal, da se v bodoče uporablja občutno manjši format fotk udbožveplovega dvoksihta.

   Pomeni pomeni! Tik, tak, tik, tak…, trenutek srečanja z resnico. Prvič, pa tako pozno, tako žalostno za človeka. Na tej fotki je res nekam upadel. Gre proti prahu. Prah in pepel bo ostal od vsega meterialnegaja, le da se on tega še ne zaveda, sicer bi bilo njegovo ravnanje povsem drugačno.

 • Vera

  Spoštovani na NOVA 24 TV : Lepo vas prosim, da nam s slikami človeka, ki je bil proti osamosvojitvi Slovenije od Balkana , prizanesete in nam ne kvarite dneva . Hvala , če boste mojo prošnjo upoštevali!

  • Janez

   Sva že dva,ki bi nama polepšali dan,če nebi objavljali teh “frisov”

 • Steiermark

  Kaj se sploh sprašuje takšnega bolnika, ki mu je bolezen prešla že v hudo demenco – ne spomni se več, kaj je jedel za kosilo , spominja pa se “lepih časov komunizma” in rad je bil “titov pionirček,” česar še danes nemore pozabiti, kljub demenci!

 • Caetano

  Kucan je bil skozi proti osamosvojitvi. Se dosti huje je bilo, kot je Demos vedel takrat. Ene stvari so prisle na dan sele po spominih Markovica in Cosica. Je pa imel Kucan nekatere svoje ljudi tudi v Demosu, ce bi osamosvojitev le nekako uspela. Tako se danes dela osamosvojitelja ceprav je bil osamosvojitvi se kako nevaren.

 • Borut Stari

  No pa izrecimo puhlico, da ima vsakdo pravico do lastnega mnenja in ga tudi izreče. Vendar sta teža in veljava različni. V slovenski politiki lahko na prste ene roke navedemo, ajd dobro, da jim rečemo politični veljaki, tiste, ki še danes uveljavljajo hinavske dogme KP.Med slovenskimi volivci ima še danes največjo veljavo mnenje zadnjega predsednika CKKPS.Neverjetno, kako se tamal, kot krastača napihne, da bi izgledal večji in tako zelo pomemben. Zaradi takih krastač, kot je milan kučan je potrebno slovensko močvirje temeljito izsušiti. Strah me je da, tamal lahko na vsakih volitvah sproducira levici tistih 60% glasov za potrebno ustavno večino v DZ.Vsakdo,ki reče, da je RS pravna in socialna država je, kot tistih 60%, volilnega telesa kronični bedak

 • Olga_10

  Tovariš Juri ne oporeka “legitimnosti tistim, ki razmišljajo drugače”, pričakuje pa, “da bodo spoštovali” njegova stališča!??? Tako kot Komunisti? Z nasiljem? Je za “demokratične” volitve? Takšne z demonizacijo, diskreditacijo in zaporom vodje največje opozicijske stranke? Tako kot v Rusiji??? Kakšna dvoličnost!
  Tovariša Kučana, šefa totalitarne komunistične partije in zločinske Udbe, pa poznamo dobro! Je za vsemi političnimi procesi in za zaporom vodje največje opozicijske stranke v Sloveniji! Danes ga “skrbi” za SDS?!!! Tudi Ljudmilo Murglsko, ki bi uvedla “več demokracije na desnici”?!!!
  Tovariš Kučan je bil proti samostojni Sloveniji, je proti Janezu Janši… Je pa za samostojno Katalonijo!?? Zakaj? Zaradi Sorosa in levičarjev, ki so v ozadju!
  Slovenci moramo voliti tiste, ki jih Don Murgleone demonizira, saj rušijo njegove načrte in jemljejo zločincem privilegije!

  Napredek za Slovenijo: gospodarsko uspešnost, pravno državo, socialno pravičnost in varnost državljanov pomeni SDS z Janezom Janšo, kar sta že v praksi dokazala v letih 2004-2008!!

  Torej edina garancija in edina opcija – SDS in Janez Janša!

 • Aichmbsi

  Že 20 let tulite o komunizmu, povojnih pobojih…
  Ste že kam prišli? Ne!!!
  Enkrat ste prišli gor in začeli hišno razprodajo to je vse.
  Zakaj Janša v eno tuli o arhivih pa nismo zvedeli iz njih nič???
  Ker bi moral tudi on viseti!!!!

  • sprehajalec

   Tisto, kar je ostalo v lasti “hiše”, Nafta Lendava, Cimos, mariborsko pohorje, zelenica je vzelo žalosten konec. Ali pa se je podiralo, kanin.

   Oziroma je treba neprestano filati z denarjem, da ne vzame konca, Faktor Banka, NLB, Gorenjska banka, KBM, itd…

   • Aichmbsi

    Bank se ne fila. Prek njih se samo denar opere.

    • sprehajalec

     So potem “naši” levičarji trpnili vse tiste milijarde v žep?

 • TOML

  Kučan je šarlatan, socializem pa njegovo cepivo za neuke.

  • Hribouc

   Šarlatan.
   A res?
   Extremni diktator!
   Ta bi bil nevaren še Stalinu.Če pa mu pridaš Golobiča, tadva bi osvojila Sovjetski Sojuz in ga spravila na kolena še temeljiteje od Stalina in Lenina skupaj!
   Garantirano bi sibirski lagerji smrti delovali s polno paro še dandanes!

  • dob

   Tale video je zakrožil po državi, pod naslovom Slovenka brez dlake na jeziku o naši državi. In še: tole bi moral vsak Slovenec videti!

   Dobro si ga poglejte! In zraven pomislite, zakaj v državnem svetu, ki je glavno govnarsko gnezdo, ploskajo tej stari gospe.
   Take ma namreč kučan rad!

   Vse, kar je potrebno kučanu storiti je, da zvrne odgovornost za izropanje države na Janšo! Potem se pa kučan lahko spet postavi na čelo revolucije, ki jo ta stara gospa tukaj obljublja. In bo vse spet tako, kot je bilo prej v Jugoslaviji, ko so še živeli pošteni ljudje in nam ni nič manjkalo. Ker smo bili pošteni.
   Nepoštenim je pa zihr takrat nekaj manjkalo,ker nepošteni so bili takrat nezadovoljni, saj niso smeli krasti! Ampak nezadovoljni so bili, ker so nepošteni.

   https://klip.si/video/video-slovenka-brez-dlake-na-jeziku-o-nasi-drzavi-to-mora-slisati-vsak-slovenec

   • ahnenpass

    Točno tako tudi delajo, karma je bolj pomembna kot gola in nedvoumna dejstva.
    Bilo kuda, sova svuda.

 • DJURO SUMAR

  Ni čudno, da večina prebivalcev Slovenije upošteva vse, kar pove Milan Kučan, saj ima v vsemu prav. Kako drugačen (boljši) bi bil danes svet in Evropa, če nebi sesuli Jugoslavije.

  • Bozz

   Ja, danes bi vsi na zahodu vozili jugece in stoenke, če ne bi sesuli Juge. Svet je res bil prikrajšan za komunistično Jugoslovanski know-how in uživanje v jugecih in stoenkah.

   • Aichmbsi

    Še sedaj je bolje it s 101 na sex kot pa s međko na delo. Samo vedet moraš how-to

    • montyamp

     Ti pa to ziher veš.
     Če bi krava hlače nosla , še p…. vidu ne bi .

     • Aichmbsi

      Ti pa nebi tripera pokasiral.

    • xtc

     No vem ,da hodiš na seanse v garaže in štale vendar to ne razglašaj.

   • DJURO SUMAR

    Vedno sem trdil, da je najpomembneje kakšen avto voziš. Pozabil si omeniti fičkota

  • sprehajalec

   To povej Voždu, za katerega si takrat navijal, Slobotu.

   Sa Krškoga Đurice kliče, Slobodane, sa tobom Slovenija Hilton biće..

   • DJURO SUMAR

    Pa si res butec.

    • sprehajalec

     Dajva vsaj reči Butec&Butec Đurice…

     ne vem kako naj imenujem nekoga, ki 25 let po pogrebu le te glorificira “četvrtu najjaču” na svetu. ne morem drugega reči kot zadrt komunist do groba.

     • DJURO SUMAR

      To verjetno misliš na JLA. Jaz sem proti oboroževanju in bi ukinil že JLA, tako kot tudi slovensko vojsko.

     • sprehajalec

      V partiji nekoč tega nisi rekel na sekretariatu. sedaj si pameten…

   • slosin

    …on radi u ‘Djuro Salaj’ a živi u Leskovac kod Krško…

    • DJURO SUMAR

     Ko sem hodil v Krško v šolo, pa je res še obstajala tovarna Đuro Salaj.

  • xtc

   Poslušajo ga le levo verni bebci,Kučan je glavni krivec ,da Slovenija ni druga Švica,Kučan je po izjavah ,ki jih je dajal navaden izdajalec Slovenije,narod,ki posluša izdajalca svoje države je gnil narod.
   Glede Yuge,Yuge ni sesul nihče OSEL,sama se je ,ko ZDA ni dala niti dolarja več je bilo konec isto je naredil Kučan s Slovenijo,ko ne bo več niti eura ali$ bo leva Slovenija z levaki vred se sesedla v prah in pepel.
   Yuga z Titom ali brez je bila država brez perspektive umetna tvorba brez prihodnosti.

   • Hribouc

    Odlično.

   • DJURO SUMAR

    Si vse tole sam pogruntal ali ti je HRIBOUC kaj prišepnil?

   • ahnenpass

    Ampak danes živimo neprimerno slabše kot v Jugoslaviji, vsaj večina, kako je pa to mogoče?

  • sumljivislon

   ne bi se :) piše ločeno !……….kot Slovenija od /YU…1990

  • Hribouc

   Kapitalni kozu.

  • Janez

   Na bruhanje mi gre.

   • DJURO SUMAR

    Zakaj se pa nalivaš z alkoholom, če ga ne preneseš.

 • Silka

  Zlodej se pogosto preoblači, tudi tokrat se je.

 • xtc

  Države v katerih so ljudje tipa Kučan moralne avtoritete in priznani kot veliki politiki ali politiki mednarodnega formata,so države in narodi brez prihodnosti.
  Dejstvo je ,da Kučan sploh ne more razpravljati o mednarodni politiki,saj ni bil nikoli resen njen član,njegov domet je le Slovenija in Srbija ter do diktatorja Putina katerega prosjači ,da naj pomaga rešiti propadajoče slovenske komuniste,drugega dometa pač nima.
  Druščina,ki modruje o Kataloniji nima niti najmanjšega pojma o dogajanju tam in notranjih zadevah Španije,je pa druščina zelo znana po proizvodnji mednarodnih zdrah,prepirov in lumparij ter to ,da so zadrti komunisti in yugosrbo ruso fili,skratka sovražniki EU,ZDA in Slovenije,ki neprestano netijo spore po EU in Balkanu.

 • Hribouc

  Bravo, gospod Jure Ferjan!
  Ta in podobni zapisi gredo v zgodovino, odlična zbirka Kučanovih saltov mortale, polresnic in zavajanj v najbolj skrpucanem diplomatsko apartčikovskem besedovanju, ki si ga človek lahko sproducira iz sebe, samo, da bi ne bilo tisto kar je in, da tisto kar je ne bi bilo zaradi tistega zaradi česar je bilo, ampak, da bi bilo od onega kar še ni pa bo, če bo, sicer se bo pa naredilo kot da je, da bi bilo, če bi se ne dalo storiti drugače, da bo tako, kot zahtevamo, mi, komunajzarji! Crveni fakof od Sibira do Savudrijske vale.

 • Viktorh

  Čudi me, da se v moji domovini ne najde nihče, ki bi tega usraneta, sovražnika Slovencev in samostojne Slovenije, utišal, ga izgnal iz javnega političnega življenja in mu rekel:
  STARI, DOST’ TE ‘MAMO, SPIZDI…

  • Silka

   Matilda ima to nalogo, pogine naj pes.

   • Viktorh

    Zaradi “Matilde” je odletel državni sekretar, pa je mislil pozitivno…
    Žal, tega tipa pa ne najde.

 • Kučko pod pručko

  Delo in ostali murgelski mediji se bodo lahko pohvalili, da so demokratični in pluralni, ko bodo na prvi strani en teden skupaj objavilljali uokvirjene sramotne Kučanove izjave, tako kot je zgoraj to naredila Nova 24.

  Pa še tisto o fizični likvidaciji z dne 23.
  februar 1994, ki jo je izrekel v Novi Gorici, naj ne pozabijo dodati!!!

 • janez zorman

  Kučana loviti na “protislovenstvo” in na stavke, ki jih je izrekel, je kontraproduktivno za razvoj slovenske demokracije. Moramo se zavedati, da je bil Milan kot šef ZK in seveda obenem tudi udbe, šef vsem političnim in gospodarskim oligarhom tistega časa – nad vsem kar je neslo zlata jajca; Smelt, Elan, Hit,..celo cerkev jim je bila dobrodošla za pranje denarja. Da je premagal Pučnika se je zaklel hudiču in se zlagal, da je krščansko vzgojen. Za njegovo nadvlado so ljudje “skrivnostno” zaključili kariero. Le zakaj bi se on in njegovi podaniki, ki so živeli v neverjetnem razkošju za tisti čas, borili za demokratične spremembe. Ko so videli, da jim voda teče v grlo, so hitro spremenili taktiko in preko Demosa v nekaj mesecih zakuhali razdor v I. slovenski vladi. Za to jim je prišla prav tudi prosrbska klika, ki jih je vedno in še dela v protislovenskem interesu – predvsem v sodstvu in tudi na “civilnem” področju. Zgodovina bo šele pokazala pravi obraz Lj župana.
  Zato je bolj prava pot, pot popolne ignorance njegovih “komunističnih” dosežkov in opozarjanje Evrope na vse posledice “komunističnega” režima, ki nas ne izpusti iz kremplev in nas vztrajno poriva vedno bolj proti Yugu balkana – kar se ne kaže samo v podpovprečni neto plači na prebivalca temveč na vseh obče človeških področjih – končno smo ostali tudi brez kardiološkega oddelka za otroke, smo pa dobili medse Šamija.

  • DJURO SUMAR

   Ignoranca vam nič ne bo pomagala, dokler ga ne bodo ignorirali volilci. Pri vsem tem je Kučan nepomemben, pomembni so volilci. Njih morate prepričati v svoj prav in zato so takšnile članki na NOVA24TV kontra produktivni. Četudi bi bilo vse res kar si napisal vam nič ne pomaga, če ne bodo v to verjeli volilci.

 • Pavel

  Ma najdite še kakšne izjave vašega I.J.J. ko je bil še član zveze komunistov Jugoslavije. Da se bom še jaz malo naslajal, ki nisem bil član Zveze kumonistov.

 • Olga_10

  Vsi na volitve! Volimo desnico! SDS in Janez Janša, osamosvojitelj in domoljub, sta prihodnost Slovenije!

  • DJURO SUMAR

   Povem ti, kje so največji problemi slovenske desnice: 1) v Sloveniji je spomin na dobro življenje v Jugoslaviji še vedno zelo prisoten 2.) Zelo velika večina ljudi v Sloveniji ne mara RKC 3) veliko ljudem Janez Janša ni simpatičen 4) taktika desnice pri nagovarjanju volilcev je popolnoma napačna.

   • Janez

    Đuro,Prva in druga točka bosta črtani takoj po volitvah ,in tudi tretja,.Pa saj ne misliš,da si ti kar enostavno “večina” v Sloveniji.

    • DJURO SUMAR

     Kaj bom jaz večina, saj imam samo en glas. Zelo dvomim, da bomo imeli v bližnji prihodnosti desničarsko vlado. Če pa bo, ji želim vso srečo in upam, da bodo uresničili vse dane obljube, kajti obljubljajo nam IndijoKoromandijo. Morda mi bodo dvignili penzijo. Prejšnja Janševa vlada mi je vzela 800 evrov na letni ravni, kasnejše vlade so mi že skoraj vse vrnile.

   • Olga_10

    “Bogastvo” so ljudje iz juge kazali s švercem iz “gnilega” kapitalizma, od Italije, do Avstrije…Škoda besed…
    Spomin na “dobro” življenje je enakost v revščini!
    Večina ljudi v Sloveniji je vernih, ne glede na institucijo RKC…
    Glede Janeza Janše, ki ga stalno demonizirajo Kučan in murglepress, imajo pa ljudje tudi svojo sliko…boljše plače in pokojnine,nižji davki…bodo tudi nejeverne Tomaže prepričali…
    Ne skrbite zaradi “taktike” desnice… Resnica ne rabi “taktike”! Rabi le medije, ki resnico ljudem približajo! Tisti, ki hoče Sloveniji dobro, to tudi vidi in bo to nagradil…
    Nižji davki, dobre plače in penzije…so najboljša “taktika”, ki se bo ljudem poznali v žepih! SDS bo vse to naredila!

    Vsa “taktika” levice je v laži in fatamorgani, ki jo morajo ljudje plačevati in so vsi bedo “taktike” levice že spregledali! Dobro življenje imajo le izbranci in podrepniki levičarjev..

    • ahnenpass

     Če bi se SDS do vseh Slovencev potrudila kot se je za Janšo, bi nedvomno takoj zmagali, tudi brez volitev.
     Več Slovencev danes verjame v marsovce in ravno zemljo kot v cerkev.

    • DJURO SUMAR

     Veselim se že te prelepe prihodnosti pod taktirko desničarjev.

   • janez zorman

    Ponavadi ne odgovarjam na provokacije, ampak tokrat moram narediti izjemo, ker provokacija sloni na lažeh. Glavni vzrok plebiscita za odhod iz “balkanske druščine”, je bilo slabo življenje v konglomeratu balkanskih narodov, ki so bili “na silo pobrateni”. Sodu je izbilo dno, ko so na zveznih financah začeli z “krajo” slovenskih carin. Ne vem s katerega konca Slovenije si (če sploh si, veliko tebi podobnih z slovensko penzijo “uživa” na selih po “bratskih republikah”), ampak pozabil si na več kilometrske kolone slovenskih vozil preko vseh mejnih prehodov v Avstrijo, Italijo in nazadnje celo na kolone za Madžarsko, kamor s(m)o Slovenci hodili po osnovne živilske in obrtniške izdelke. Res se nekateri zelo trudite, da mladi ne bi izvedeli, da od leta 80 do 90, nismo imeli osnovnih življenskih potrebščin, med katerimi je bil tudi prašek in da graditelji hiš niso imeli opeke, cementa, pocinkanih vodovodnih cevi, armaturnih mrež. Kupovali smo lahko predvsem avtomobile, med katerimi je bila večina med “WORST 56 vozil”: 101, Yugo, Polonez, Bolha, Trabant, zato ni čudno, da smo bili med prvimi v Evropi po smrtnosti na cestah. Inflacija nam je sproti pobirala ves prihranek bankah – pametni so itak imeli denar v štumfih. Komunisti pa v Švici in Lictensteinu.
    Da zelo velika večina Slovencev ne mara RKC je debela laž, katero širi predvsem “civilna družba”, ki je dobro plačana za svoje širjenje nestrpnosti s strani prosrbske slovenske oblasti – med njimi so celo taki kot “Janša3”. Da tvoja trditev ne drži, je prav v tem, da so komunisti leta 90 in 91 sedeli med prvimi pri mašah in med prvimi krstili vse “zamujene” otroke. Tudi večina politikov, učiteljev in sorodnih poklicev, je nekoč na skrivaj obiskovala verske hrame modrosti. Je pa res, da so nekateri obrnili ploščo, ker jim pri trenutni oblasti to bolj odgovarja.
    Za nesimpatičnost IJJ se bori klika 572 in vsi, ki prejemajo penzije in extra dodatke k penzijam brez za to plačanih prispevkov in zavarovanja. Ustrašili so se ga celo na SAZU, kjer udbopartijski dedki in babice prejemajo neosnovane posebne dodatke za svoje vnučke in pravnučke.
    Đuro, kot prepričan dobro nameren Slovenec, nam nakaži pravo taktiko nagovarjanja volilcev.

    • ahnenpass

     V Jugoslaviji, smo poznali dve veliki krizi, ena je bila pred Titovo smrtjo, druga pa pred osamosvojitvijo, ko so naša podjetja denar od davkov pošiljala v tujino, kjer so kupovali orožje ter financirali razne separatistične in teroristične akcije.

    • DJURO SUMAR

     Najprej naj ti pojasnim, da to ni bila provokacija, temveč dobronamerna analiza. Bilo pa bi bolje, da bi se tudi tokrat vzdržal, saj nisi napisal ničesar kar bi me prepričalo, da moje trditve niso točne. Da bi pisal o taktiki nagovarjanja volivcev pa tukaj ni pravo mesto za takšne elaborate.

   • montyamp

    Yugobutalec , hahaha kaj ti murglosrbija ni všeč .
    Čez 10 let boš lačen pljuval po udbopartijski teroristični celici .
    Pač maš kasno paljenje , tipičen balkanistanec na ovaduški pogon .

  • Janez

   Podpis

  • Igor Žukevič

   Olga če bom šel na volitve in koga bom volil se bom odločil sam. Lahko ti pa zagotovim da je stranka tvojega ljubljenega

   vodje edina , ki je ne bom nikoli volil.Naj se gre tako za stranke levega kot desnega političnega pola.

   • Olga_10

    So vam dali po grbi naši fantje, mar ne…

    • ahnenpass

     Prej bi rekel, da od komunistov dobi denar, z vašimi ima pa same probleme.

    • janez zorman

     Še eden, ki ni ujel koprske ladje.

     • ahnenpass

      Ti že imaš karto, ko se bo izganjalo še hrvate?

   • Poštenje velja

    Pravilno sedaj stavi na sarca al pa dobovska.
    Butalec

    • Igor Žukevič

     Vsaj toliko jajc imej pa pokaži obraz če že žališ

   • sprehajalec

    Serpentinšek je tvoja izbira Igor, ta bo pa “taprav”. končno.

    Volilci Novih obrazov v bistvu iščete zamenjavo za Maršalovo trdo roko…. vendar vsak nov obraz na koncu trpne denar v žep pa izgine. Ni pa ni “ta pravega”.

    • Igor Žukevič

     Jaz imam na voljo več izbire . Žal pa ne poznam Serpentinška.Mogoče mi ti objasniš kdo je Serpentinšek. Lahko da se po tvoji objasnitvi odličim zanj. Lahko pa da ne grem volit kar sem v preteklosti največkrat storil

     • sprehajalec

      Potem pa ne udrihaj čez ljudi, ki jim je mar, kaj se dogajaj s Slovenijo.

      Serpentinšek je za takšne, kot si ti.

   • stajerc5

    Mater si dober, cel cas smo cakali na tvoj icicic komentar! Pod katerim nickom si bil do sedaj, budala blesava!?

    • Igor Žukevič

     Za razliko od tebe pod nobenim.Sicer pa se ne mislim spuščati na tvoj nivo komuniciranja

 • Anja Kovacic

  ZIVEL JANEZ JANSA! ZIVEL PAPEZ FRANCISEK!

  • DJURO SUMAR

   Bivši komunisti so mnogo hitreje obvladali nov politični sistem in se v zelo kratkem času preobrazili v demokrate, desničarji s stranko SDS na čelu pa še vedno delujete tako, kot je nekoč delovala partija. Papež Frančišek pa je na našem prostoru nepomembna figura.

   • Janez

    In kje je ta” vaš prostor” Ne pozabi,da bodo volitve Tik-tak in vi pomembneži boste šli iz Slovenije Cik-cak.

    • DJURO SUMAR

     Ni problema, tako gre to v demokraciji.

     • sprehajalec

      V partijskem pluralizmu ni bilo tega Đurice…

   • sprehajalec

    Bivši komunisti so mnogo hitreje obvladali nov politični sistem in se v zelo kratkem času preobrazili v demokrate,

    pa vsako leto zamenjali ime stranke, da jim ne bi očital da so kot partija nekoč, ki je v 40 letih samo enkrat zamenjala ime.

    • ahnenpass

     Zanimivo je, zakaj se vsi nekomunisti ne povežejo proti komunistični aliansi.

     • sprehajalec

      Ker so komunisti zakrinkani, za novimi obrazi. Da jih prepoznaš, moraš uporabiti malo pameti…

     • ahnenpass

      A hočeš povedati, da bi se komunisti skrili med svoje nasprotnike in pljuvali po komunizmu?

     • Soave

      Hi. . . . . .hi . . . . . .saj bi samo ponovili vajo !!

     • sprehajalec

      Nihče od novih obrazov ne udriha po komunizmu in NOB. še celo proslave pripravljajo z zvezdami in Chejem. Pozorno poslušaj in spremljaj.

    • DJURO SUMAR

     Ali je prepovedano menjavati imena stranke? Tudi na desnici se je to dogajalo. Malo poglej zgodovino od osamosvojitve do danes.

     • sprehajalec

      Samo enkrat, v vsej zgodovini. Levičarji/ex komunisti menjajo imena strank vsako 3 leto.

     • DJURO SUMAR

      Na pamet vem, da to ni res, ampak mi je popolnoma vseeno in ne bom iskal podatkov, ker je totalno brez veze. Pomembno je, da ni proti zakonito.

     • sprehajalec

      Ha, ha, ha, kameleoni. sedaj ti jaz povem;

      KPS = ZKS = Stranka prenove = LDS = SD = Zares = Naprej = Nazaj = Pozitivna Slovenija = Negativna Slovenija = ZAAB = SMC = Lista za Serpentinška

      Pri 14 smo. sem še koga pozabil? Daj dopolni.

   • Soave

    Ja, saj so imeli še prav vse v svojih rokah.

 • tarantela

  Nič ne pišete o shodu desnih populistih na Poljskem, ki izražajo skepso glede EU!!!

  • centurion

   Kuzla stara, teb je Praga na Poljskem al qwa?

 • totex39

  Kjer koli se pojavlja v javnosti bi ga bilo potrebno utišati in ga preglasiti preko zvočnikov z njegovimi izdajalskimi famoznimi besedami, ki jih je izjavljal, da slišijo vsi volivci v Sloveniji.

 • Hribouc

  Da se sliši še tukaj, kaj piše Janez Janša o zadevi tem članku:

  LAŽ JE NESMRTNA DUŠA KOMUNIZMA IN MILAN KUČAN JE NJEGOV PREROK !

  Jaz dodajam, da ni samo prerok, de facto je, da je Milan Kučan satanski Car Komunizma, to pa je ena sama svinjska laž, teror, prevzem popolne oblasti s silo, je zločin, trpljenje nedolžnih, podrejanje drugačnih in drugačemislečih, skratka pritlehno antičloveščo diktatorsko vladovanje lastnemu narodu in vsem državljanom!

  • ahnenpass

   Kučan je dober samo še za pred javnostjo se kazat, nasledil ga je Pahor, ki ga začuda nihče niti ne omenja v zvezi s komunizmom, pa je bil zadnji pravi komunistični vodja pri nas.

   • janez zorman

    Pahor je svojo škodo delal od 2008 do 2011 in to po naročilu Milana. Sedaj je pohlevna ovčka na koncertu domoljubnih Prifarcev.

    • ahnenpass

     Haha…
     Preberi so kdo je ta hudobni klovn v resnici, na angleški wikipediji, na naši ne piše ničesar, itak.

 • Janez

  Lepo bi vas prosil,da ob petkih,sobotah,nedeljah in praznikih ne objavljate slik teh komunističnih prascev,ker mi pokvarijo tek in mi je cel teden slabo.

  • Hribouc

   BRAVO , JANEZ !
   Dobra prečiščevalna in zdravilna ideja!
   Ja, ob Petkih in Nedeljah ter ob vseh Božjih praznikih!

   NOVA 24, ZAPIŠI ! Hvala.

 • Minovak

  ČE BI KOMUNISTI PRENEHALI LAGATI, BI PROPADLI V ŠTIRINAJSTIH DNEH!
  Aleksander Solženicin
  To je pred davnimi leti, ko je bil to še smrtni greh, napisal v predgovoru svojih Poezij – in dobil Nobelovo nagrado!

 • macon

  kučan se takrat pametno (po mojem v bistvu refleksno, preživetveno, ker ta oseba ne premore kaj prida razuma, je navaden plehek demagog in psihopatski predator) ni neposredno uradno postavil proti osamosvojitvi, čeprav je zakulisno delal vse kar je mogel, da bi ji škodil. Nikoli mi ne bo jasno,

  -zakaj ga niso prijeli za vrat po izročitvi večine orožja TO JLA, za kar je menda celo nekaj podpisal. Nikogar namreč ne zanima, če mu je ob tem kdo držal pištolo na čelo, kot nikogar ne zanima, zakaj so domobranci prisegali na stadionu. kučan s podpisom in domobranci s prisego so postali formalni veleizdajalci.

  -zakaj so mu pustili politični pomen s tem, ko se je hodil nekaj pogajat k partijskim tovarišem na jugu . Namesto njega bi šel lahko kdorkoli od osamosvojiteljev z nekaj razuma (v tem je kučana vsak z lahkoto dosegal), ker se kučan ni pogajal za Slovenijo, temveč za svojo politično in fizično rit in za rit svojega lopovskega bratstva.

  kučanu se je vse steklo po maslu, proti primitivnemu pokvarjenemu bedaku so izpadli operativno nesposobni osamosvojitelji še večji brezvezniki. Čvekanje o morali nikoli ne premaga (nakradenega) denarja, lopovom je treba prirezati krila, jih pospraviti v temnice in ključ vreči v reko.

  Posledica je slovenski zastoj na vseh področjih in če bo samo zastoj, bomo še veseli. Bojim se, da bo še strm padec.

  • ahnenpass

   Mogoče ti lahko jaz pomagam v katero smer bi se dalo razmišljat:
   – Kučan ni imel s TO nič, ker je spadala pod JNA, za TO je bil torej odgovoren nekdo drug.,
   – Pogajal se je kot predsednik Zveze komunistov Slovenije, edine avantgarde v državi, sicer so se itak menili z Drnovškom.

   Kučan ni lopov, on je bil vrhovni komandant Udba. Je bila torej ljudska milica lopov?

   • janez zorman

    Ali si se sam z sabo sprl ?

    • ahnenpass

     Po čem to sklepaš, povej kaj te moti, sicer trolaj koga drugega.

   • stajerc5

    Ce nekdo tako noro brani kucana in KP, je ta isti se vecji lopov kot branjeni sef udbe, morilcev in “ljudske milice”!!!

    • ahnenpass

     Ne razumem kaj bi rad povedal, jaz nikogar ne branim, nimam razloga, trudim se biti edino čim bolj objektiven da bi se izognil trolanju in nabijanju v prazno. Ti pa kakor hočeš, pa ga rini v napačno luknjo, če ti to bolj ustreza.

   • macon

    Udba je bila država v državi za katero zakoni niso veljali in je zganjala kriminal po zakonih lastne države. Kaka avantgarda ZK, bog te nima rad?

  • Soave

   + + + + + + + + + ” je navaden plehek demagog in psihopatski predator)”
   Res je. . . . pa tudi zelo nevaren, kot vidimo !!

 • Olga_10

  V vsaki pravni državi bi Kučan že sedel dosmrtno za rešetkami, zaradi udbaških zločinov, politicnih procesov z namenom rušenja demokracije, razorožitve teritorialne obrambe in predaje orožja sovražni JLA! Torej zaradi veleizdaje države!
  Swinger FRANCO Juri bi bil tudi davna preteklost!

  • ahnenpass

   A ker brez neposrednih dokazov proti njemu bi ga celo zaprli?
   Še Janšo ne morejo.

   • Olga_10

    Kučan je bil zadnji šef komunistične partije Slovenije in s tem zločinske Udbe! Je res? Komunizem je zločinski sistem enak nacizmu! Nacisti so bili kaznovani! Komunist Kučan pa se bo!
    Glede Janše pa je dovolj 160 političnih procesov, ki so vsi padli! Za vsemi stoji UDBA z zločincem iz Murgel! Tudi po pričevanju ljudi iz Udbe!

    • ahnenpass

     Iskreno upam, če ne je bilo vse brez veze.
     Kar se mene tiče, če pride do revolucije, jih bom osebno precej odpeljal v Barbaro, z družinami vred. Pa nobenih granat in strupov, kar naj traja. To imajo od mene, ti pa takrat naredi kar hočeš.

     • Olga_10

      Demokrati smo za delovanje pravne države in ne krvavih revolucij! Komunisti so izvensodno pomorili na tleh Slovenije preko 100.000 ljudi, ki se danes ležijo na preko 600 moriščih, po rovih in jarkih, brez grobov!
      Volitve so edino sredstvo za dosego oblasti! Morajo pa biti svobodne, kar pa v Sloveniji ni niti slučajno, zaradi uzurpacije sodstva, medijev, šolstva in gospodarstva s strani levice! V nobeni demokratični državi še ni bil zaprt pred volitvami zaradi političnega procesa vodja največje opozicijske stranke! To je možno le v Rusiji, na Kubi, Severni Koreji in Venezueli!

     • ahnenpass

      Hja, za linč je vedno potrebna demokratična večina, kako napumpati mase, je pa stvar propagande in poceni psiholoških trikov. Zato demokracija ni idealna in nikoli ne bo delovala.
      2.svetovna vojna je bila zelo večplastna, poleg boja proti kar štirim okupatorjem, je pri nas divjala še državljanska vojna in terorizem, niti slučajno se niso vsi borili pod neko politiko ali ideologijo.
      To je bila prva totalna vojna v zgodovini, ki traja do danes, fronta je povsod, vsi smo vojaki in vse je lahko orožje.
      Dejansko ne vemo koliko ljudi je bilo pobitih po vojni, vemo edino, da so obstajali neki seznami, če nihče drug, so jih izdelali angleži, ki so žrtve pripeljali v Slovenijo, z živinskim vagonom. Verjetno jih niso poslali v klavnico, nekdo je bil o prihodu vlakov obveščen in je pripravil masovno morijo.
      Poleg masovnih pobojev ljudske milice, so se maščevali tudi posamezniki.
      Janšo so zaprli zaradi domnevne neposredne nevarnosti in ker naj bi pravzaprav napadel vojsko, ko je onemogočil nakup težke oborožitve, z domnevnimi nezakonitimi dogovori in provizijami od krvavega denarja. Zdi se mi ustrezna primerjava s primerom Manning oziroma Assange, ki sta ogrozila delovanje Ameriške vojske, Manning je duševno precej nestabilna oseba in bo verjetno do konca življenja preživel v zaporu, Assange pa je bil zgolj posrednik in ga zaenkrat še tolerirajo.
      Sicer pa imaš prav, brez neposrednih dokazov Janši ne bi smeli soditi, za zapor je bilo pa po tistem čudnem sojenju že zdavnaj prepozno. Vprašanje kako to vidi naša javnost in predvsem tujina, če je šlo za politično nasilje in konstrukt ali je bilo le kaj na tem, na njegovo srečo, redko kdo v Sloveniji dvomi, da je naše pravosodje en ogromen kup totalitarnega dreka, vprašanje pa je, če je splošna opazka dovolj, da bi v totalitarizem pri nas prepričali tudi tujino, v kar močno dvomim. Meni se zdi neprimerno hujši zločin ogromna masa sodb proti Sloveniji, na Evropskih sodiščih, zgledamo kot največja diktatura v Evropi, o vseh tistih primerih nedolžnih žrtev režima ni mogoče razumno dvomiti. Zakaj se ne bi torej lotili raje teh zadev in odstranili fašiste, kar so nedvoumno že potrdila najvišja svetovna sodišča?

     • Aichmbsi

      Ej to pa je hudičevo močna šmarnica. Hik Hik olgica
      Janša do australije. Hik

     • ahnenpass

      Komunisti niso nikoli prevzeli odgovornosti za povojne poboje, tiste ljudi je pobila enoumna ljudska milica, tudi vsi vaščani so to mirno gledali in molčali več kot pol stoletja, pravzaprav so tiho do danes, če so jim pa teroristi potem dali vse kar imajo v življenju.

     • Mario11

      a si ti na glavo padu al kaj ti ni jasno…

     • ahnenpass

      Za razliko od komunističnih morilcev in teroristov, mene ni sram naravnost povedati kaj bom storil, če pride do kaosa, rad bi se poravnal drugače, ampak ne bom tako dolgo živel in tudi ne vidim kako bi se lahko maščeval po pravni poti.

   • janez zorman

    Pri IJJ so se vsi dokazi začeli z ČE, če bi enak kriterij slučajno sprejeli za Milana, bi morali v Koprski vali narediti svoj Goli otoček; Popo je že imel nekaj podobnega v mislih.

    • ahnenpass

     Zakaj neprestano omenjate Goli otok, a smo po novem že Hrvati?
     Imamo Slovenci svoje kampe za prevzgojo disidentov, svoja masovna morišča in skrite mučilnice, hrvati imajo pa svoje probleme.

 • Osti jarej
  • sprehajalec

   Pa ti sploh znaš srbsko? Ali gre za materin jezik, pa ćaleta.

 • milanček

  a se ta komunajzarski čefurski gnoj iz murgel še ni stegnil, pogine naj !

 • Get Smart

  Novi svecki poredak = NWO nje =
  je KAVIAR ŽIDOVSKI = KOMINTERNISTIČNI projekt,
  ni američki projekat nje, ampak kaviar-židovski = KOMUNISTIČKI = KOMINTERNISTIČNI,
  kot so kaviar hilarijke ali MUSLIćKULTI barakiji husejini obamiji nastavljenčki
  te taiste kaviar židovske KOMINTERNE, ne pa neki američki blablabla …

  Američko je tisto, kar je bilo zapisano v ustavo, torej svoboda, mir, človekoljubje, ljudo-vlada…
  vse to so PREPISALI od SLOVENCEV.

  Torej, KOMINTERNA ukida svobodo interneta, saj je kakršnakoli svoboda
  nasprotje KOMINTERNISTIČNE biti, ki je “SMRTNO NEPRIJATELJSTVO do LJUDI”:

  “… Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere… Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, MI SMO SMRTNI NEPRIJATELJI svakog blagostanja, reda i mira …”
  (tako se vam spove tovariš MOSES MOŠA PIJADE, srbijanski i jugoslavenski političar židovskog podrijetla, desna roka svojega tovariša JOSEPHA BROZA TITA, ki mu

  MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA prisega večno zvestobo.

  • ahnenpass

   Od vseh kometarjev tukaj, se mi zdijo tvoji daleč najbolj neumni, dolgočasni in popolnoma zgrešeni.

  • montyamp

   Hahaha stari , bomba …….

 • Osti jarej

  ..na eni strani kovanca tovariš…na drugi …tovariš…..sicer pa….ta država je,v vseh pogledih,razpadla….skoraj v prafaktorje

 • ogledalo

  F21 je največ denarja dobil v letih 06- 08. Sicer je pa tovariš ivan veliko pisal o razvoju jugoslovanskih oboroženih sil in socialističnega samoupravljanja. Razlika med njim in Kučanom je samo v tem, da se Kučanu ni treba sramovati ne njegove sedanjosti in ne preteklosti. ivan pa bi se lahko. Predvsem sedanjosti.

  • Soave

   OMG ???

  • ahnenpass

   Največ denarja se je v Sloveniji pokradlo pred osamosvojitvijo, ko so fašisti denar za stabilizacijo gospodarstva in razvoj podjetij pošiljali v tujino, kjer so z njim kupovali novo orožje. Naši največji zavezniki so bili Nemci, Vatikan in Nato, drugih prijateljev v svetu še danes nimamo.
   Nam so takrat lagali, da životarimo zato, ker je šlo vse v Beograd.

   • ogledalo

    Trilogija o orožju je samo razkrila dvojno krajo. Nato in Vatikan sta samo še dve pijavki na slovenski državni blagajni.

  • Kdo pa jim ga je dal ?

   • ogledalo

    Ćelavi brigadir majster.

 • Rožle

  Sem moral kar 3x pogledat, če prav vidim na mikrofonu logotip od Nove …

 • Krtača 20

  Vidim da na janševem portalu za zdravljenje janševih otroških bolnih frustracij spet ponavljate članek. No upam da vsaj terapija pomaga….

  • Rožle

   Kakšen monoton …

  • Viktorh

   Če bi ti, govedo zahojeno, dal kaj nase, bi sedaj počenjal kaj drugega, ne pa da serješ na tem portalu.
   Fuj, smrdi, pa še dolgo bo.

  • centurion

   Krtača 20?
   Ob 20.00 se vrne v kliniko.
   Prost izhod za weekend je bil….

  • Aichmbsi

   Saj jim ne pomagajo s terapijo. Te osebe so še samo za testiranja.

   • sprehajalec

    Če levičarji ne bi bili zreli za terapijo, danes država ne bi bila zavožena.

  • ahnenpass

   Danes obnavljamo transformacijo zveze komunistov v nacional socialistično tvorbo, jutri bomo pa spet ponovili kaj o NOB.

   • komar marko

    in boste spet zahtevali spomenico?Jap majski hrošči!

    • ahnenpass

     Marko, tvoj um se nahaja v drugi dimenziji, samo ti razumeš lastne dovtipe in prispodobe, Verjemi, ni smešno, še manj smiselno.

 • Janez

  Slovenci ,ne pozabite barabinovih mokrih sanj ,ko pridejo volitve.Ločimo seme in pleva.Očistimo Slovenijo.Vsi na volitve,volimo SDS,ki je edini porok,da se Slovenija izvleče iz dreka,kamor jo je porinila banda komunistična.Izsušimo močvirje.Pripravljen sem v ta namen obrniti dve moji pokojnini in dva meseca jesti sam krompir,v upanju in veri,da se bo potem začelo boljše življenje za naše otroke in vnuke.

  • ahnenpass

   Upajmo, da ne boš na koncu poskrbel samo še za svojo rit, ker te bodo vsi ostali spet razočarali. Zdaj jih rabiš, potem jih verjetno ne boš več poznal.

 • Hribouc

  Še enkrat, čeprav je Nedelja!

  Kurbe, ni jih sram niti sekundo !
  Za njimi je milijon sto tisoč grobov, večinoma nepokopanih žrtev rajnke, v krvi rojene SFRJ in se še kažejo po svetu, gobezdajo, nakladajo, lažejo, kradejo, zavajajo in nas delajo blesave!
  Kurbe, ne trenejo s trepalnico, namesto, da bi skriti v črnem kotu čakali svojega smrdljivega konca!
  MARŠ; BANDA HUDIČEVA!

  • ogledalo

   “Katoliki tvegate, da se v primeru ponovnega sporazuma med Bogom in Satanom, enakega tistemu iz Jobove knjige, k svojemu Bogu ne boste mogli zateči po pomoč in ga prositi, naj ne seže po satanskem preizkusu in skušnjavi.”…

   • sprehajalec

    Katoliki so premagali mnogo skušnjav v 2000 letih. Tudi tole preiskušnjo z levičarskimi muslići bodo…

    • Aichmbsi

     Največji zločinci!!!!

     • komar marko

      so rdečkoti vsaj tako piše v GUINESSOVI knjigi rekordov. Lahko preveriš!

     • Aichmbsi

      Cerkev je najbolj rdeča od vseh. Rdeča je sveta barva.

     • komar marko

      ti veš kateri rdečkoti, da boš razumel KOMIJI!

     • Aichmbsi

      Že cerkev se umika od desnice. Po vsej EU. Že vedo zakaj. Ker na desni so še samo skrajneži.

     • komar marko

      če si mislil naše mesečnike, ki so ultra fašisti, potem se strinjam!

     • Aichmbsi

      MA obe strani imata total idiote. Kučan pa Janša pa to vse skupaj vodita in se ohranjata na oblasti.

     • stajerc5

      Zanimiva razmisljanja. Cakam na obrazlozitev situacije v Avstriji. Avstrija je do dna zabetonirana katoliska drzava. Pri njih so privatne sole nekaj tako normalnega kot javne. V vsaki visi kriz. Do sedaj se ni cerkev nikoli vmesavala v drzavne stvari, se jo je pa akceptiralo zaradi tisocletne KULTURE! Tudi sedaj, ko so desni prevzeli popolnoma vse!!!!!!!, ni bilo protestov, ni bilo zamaskirane Antife, zgodilo se ni nic!
      Zakaj? Ker spostujejo SVOJ narod, ker so le-ti na prvem mestu in pridejo sele (ce je moznost, financni visek) potem na vrsto vsi drugi.
      Ko bo pri nas mentaliteta na taksnem nivoju kot je pri njih, ja, potem se sele lahko pogovarjamo o nasih problemih. Tako pa;
      Vzamite si spet komedijanta(slabega!) za vzgled in gremo v novo rundo po sivijskem in eticnem tecaju. Kdo se bo pri tej komediji smejal bomo se pa videli…ali obcutili!!!
      Ce napisanega ne razumete se pa prijavite pri umetnikih, pocasi jih bo zacelo primanjkovati….

     • ahnenpass

      Brez Nemčije, bi bila Avstrija danes samo še spomin.
      Nemci so protestanti, kar pomeni, da so krščanski golaž, pa še marsikaj.

     • stajerc5

      Ko so Habsburzani vladali Evropi, so se Nemci se za krompir tepli!
      Jezus, kako si plitek…

     • Jovo Jamnica

      Tota je opasna… Austrici spoštujejo svoj narod. Ja šment, kerega rodu pa te so jodlari??? A nemškega, če šfapsko šprehajo???

     • ahnenpass

      Že skoraj 30 let?

     • Aichmbsi

      Že 30 let!!!

     • ahnenpass

      Mi smo narod kompletnih, do konca izrojenih norcev, pri nas ne bo nikoli več bolje.

     • ahnenpass

      Levica dela usodno napako, ker so v svojih lastnih temeljih zgnili, zdaj računajo, da jih bo upor proti idiotizmu znova združil in prerodil, kar se zagotovo ne bo zgodilo. Nekaj drugega se bo zato zgodilo.

     • Aichmbsi

      Mora se nekaj druga zgoditi. Upamo lahko samo to da to ni vojna. Čas je že.
      Ampak meni res ni za panzergrabne kopat. Sami pa tudi nič ne naredijo.

     • ahnenpass

      Koncept totalne vojne vodi v izrojenost, ne v revolucije.
      Enkrat bomo zvedeli kaj se pri nas dogaja danes, takrat bodo jagenjčki obmolknili. Tako hudo je, samo zavedate se ne, ker je mehki fašizem tako prikrit in sublimirano zamaskiran, pa zato neprimerno hujši.
      Slovenija si ne zasluži nič več dobrega, to je danes naš največji problem, taka tvorba ne bi smela nikoli obstajati.

     • Aichmbsi

      Huje ne more bit.
      V Evropi druga vojna ne more bit kot pa totalna.
      Z revolucijo samo poženeš stroj.

     • ahnenpass

      Totalna vojna poteka že skoraj 30 let, mi smo se zapletli v boj med srbi in hrvati, katerih potomci smo vsi Slovenci.
      Ja vidiš, dva Slovenca, dve različni resnici ter predstavi o ljudeh in svetu. Kako je to mogoče, a ni znanost samo ena, tako kot Bog?

     • Aichmbsi

      Vse imaš prav. Samo tu si zgrešil.
      Srbi so potomci Slovencev.
      Hrvati so mešanica Srbov, Slovencev in vsega ostalega kar je šlo tu skozi.

     • ahnenpass

      Prvič slišim, ampak se mi ne zdi verjetno, običajno so migracije plemen potekale po koncentričnem vzorcu, širile so se okoli močnih centrov, porinili so do Alp, kjer so trčili ob druge močne civilizacije.

     • Aichmbsi

      Smo potomci severnih Slovanov. Kasneje so nas presekali Huni.
      Seveda pa ima vsak svojo verzijo.
      Meni se zdi ta najbolj primerna ker imamo kar nekaj stvari skupnih precej več kot pa bi naj to imeli s jugom.

     • ahnenpass

      Ne razumem, kako smo lahko prišli najprej v Slovenijo in šele nato nazaj na balkan, a ni to malo nelogično?

     • Aichmbsi

      Težko je tu določit pravi začetek in konec.
      Po mojem mnenju je tu naredila največjo laž cerkev katera je v letih cca 900 priznala Hrvate ker so njej bili najbližje.
      Po tem je veliko zgodovinarjev priznavalo in širilo da so Hrvati tisti prvi.
      Kar pa sploh ne more vzdržati saj nimajo nič konkretnega za dokazati.

     • Jovo Jamnica

      Glavnina naših današnih prednikof ni šla nikol na Balkan. Tisto so bli prej tam eni drugi Sloveni. Mi smo šli na rajžo is severa šele nekje v 4. stoletju in smo rabli nekje 100 let, dea smo prišli iz severa pot Alpe in do severnega špica Adrijanskega morja. Sloveni pa so že preje naseljevali Balkan, vse do sredine današne Grčije in do Istambula. Sam to niso bli isto pleme. In tut naseljeni so bli redko. Morš mal čitat o Skitih in Sarmatih. Toti, kaj smo ustanovili Novgorodsko republiko, toti smo pretežno dans potomci in sestavlamo večino slovenskega živla v državi Sloveniji.

     • Jovo Jamnica

      Ti si prava faca. kak bi se te naši predniki lahko širili po vzoru koncentričnega kroga, če pa so si nardili mesto Pskov tam bliz Baltika.

     • ahnenpass

      Oprosti, ampak to so akademska dejstva, podprta s številnimi konkretnimi dokazi, ne boš tega zamajal pa če si Bog osebno.
      Moraš vedeti, da se zgodovina balkana idealno prilega ob zgodovin ostalih tu živečih narodov, tudi že izumrlih, tudi če bi tu koga prepričal, pa ne vem kako, vseh ostalih zagotovo ne boš.

     • Jovo Jamnica

      Logika stari… logika. Migracija naših slovenskih prednikov se je držala Jantarne ceste, kero so ljudstva poznala že par tisoč let, predno so se odpravla na južno rajžo… Pusti ti tota akademska dejstva, ki se soočajo danes z vsaj dvema konceptoma. To je koncept kontiinuuma in koncept preseljevanja.

     • ahnenpass

      Eh, zdaj si spet izpostavil nekaj, kar se samo tebi zdi kritično pomembno…, argumentiraj, priloži kak vir, pa se bomo lahko pogovarjali, ne more debatirat kar na pamet.

     • Jovo Jamnica

      No, jas sn še bol v majnšini, saj trdim, da so Veneti potomci Vlahov. Ko smo Slovenci prvič prišli v stik z njimi, to mislim tukaj, na tleh današne Slovenije, smo jim rekli Lahi in na ta način je gratalo kraj Laško, kjer dans delajo slovenski pir. Pol pa so šli dalje na jug in trofli na bojevite Langobarde, keri so germansko pleme bli. Pa nas niso dalje pustli in domorodci tam, so tut bli Vlahi, zato smo Slovenci pač onim, kaj so živeli na Zahodu, enostavno rekli Lahi. Samo, kak naj to potkrepim, če pa se o tem prereka dans samo en par pravih zgodovinarof???

     • stajerc5

      Umski revez, samo ti vidis vmesavanje cerkve v drzavo!!!
      Aja, ti si muslic, pa mislis, da je pri nas tudi tako, nje-de!???

     • Aichmbsi

      Se znaš kaj druga kot zalit z muslici?
      Od kdaj po tvojem se je cerkev umaknila od politike?
      Oz kdaj politika od cerkve?

     • stajerc5

      Daj povej, so te parkeljni nabili!?

     • ahnenpass

      Obstajata dve sorti najhujših režimov, ena je vsem znana totalitarna diktatura, zgrajena okoli kulta osebnosti diktatorja, drugo je vojaško policijsko nasilje, ki temelji na korupciji pravosodno represivnih organov in linčih, obe sta izjemno zlobni in izrojeni.
      Povojne poboje je zagrešila Slovenska ljudska milica.

     • sprehajalec

      največji zločinci so ateisti komunistične usmeritve Ajh ali karkoli že. Ti so povzročili daleč največ žrtev človeštvu.

     • Aichmbsi

      Nekaj je vsiljevanje vere nevernim, nekaj pa je se braniti pred vero.
      Borit se proti okupatorju ali pa sodelovati z njim.
      Vera v nekaj nestvarnega je največji krivec za prelivanje krvi po vsem svetu!

     • sprehajalec

      Misliš verjetno vero v Komunizem?

   • Hribouc

    Bravo, mi tvegamo.
    Neznansko neskončno smo veseli tega hazarda, ki je igra ene same ljubezni.
    On nas ima rad, enako kot tebe.
    Napaka je, ker misliš, da nič ne tvegaš in misliš, da si s tem svoboden.
    Potem bo malo k’snu, p’rjatu.
    Nehi se zezat, ker jebeš sebe v glavo.

  • ahnenpass

   SFRJ so rodili nacistična Nemčija in fašistične Italija, Madžarska in ustaška Hrvaška.

   • janez zorman

    Največ zaslug za rojstvo apartheida v Yugi so imeli Angleži.

   • stajerc5

    Yuga je bila rojena tudi z pomocjo najvecjega slovenskega izdajalca: Meistra, malermajstra, idiota, ki nas je prodal na primitiven Balkan. Brez njega bi se vedno bili Slovenci, govorili slovensko, imeli slovenske sole itd. Za nerazgledane; Poglejte Süd Tirol v Italiji!!!

    • ahnenpass

     Prosim več informacij, zame je general Maister zadnji pravi Slovenski vojaški poveljnik, ki je v neposrednih bojih premagal nacistično, velikonemško zver.

     • montyamp

      IZDAJALEC , KI JE ŠTAJERSKO PRODAL MURGLOSRBOM , SVINJA .

     • Jovo Jamnica

      Ne bodi tak napadaln. Majster je živo f cajtu, ko je bla to realna opcija in jih je ful dosti blo za združitef v neko državno tvorbo, kjer bi Slovenci meli enakopravno besedo. Nemreš tega gledat z današnimi okami. Jas tut nea maram Majstra, ker sn na strani Bleiweisa.

     • montyamp

      Dobro , res je debela , se strinjam .
      Če pa pomislim kaj bi blo brez Maistrovega napihovanja , ja madona saj je cela Štajerska v Avstriji za hlapce in to brez smetane ki je zazidana ali pa migrantska .
      Naj gre vse ………………

     • Jovo Jamnica

      Čuj, kaj pa, če je Majstr prečito Lefstikovega Martina Krpana, pa je dobo idejo??? Si gdaj pomislo na to? Niso to bli ajnfoh cajti. Sploh, ko so naši morali trpet Bachof neoapsolutizem…

     • montyamp

      Doma sem 2km od meje z A .
      Gledati 50 let razlike v standardu , nevem zaj točno , al me poneumlja , ali pa globoko intelektualizira .
      Pespektiv in pogledov je ogromno .
      Maister meni ni naredil dobrega , ti garantiram .

     • montyamp

      Rajši sit in na toplem nemško , kot lačen na mrzlem murglosrbsko .
      Sosed soseda pa v Avstriji sovraži isto kot v Sloveniji.
      5 let Avstrije , 10 let Švice ………….. , poznam nekaj stvari .

     • Jovo Jamnica

      Ti bom tak reko. Sn hodo v Austrijo na vajnštrase prek Jurija v Jugi in hodim fsako leto na šturm tut dans. Fčasih ni blo take razlike, ko si pogledo pokrajino na Jugo strani in pr jodlarah. Dans pa se na oko vidi, da še dreve vejo, da rastejo v Austriji…

     • centurion

      Nacisti 1918???
      Poznavanje zgodovine-nula, zero…

     • Jovo Jamnica

      Če negdo lahko reče, da je Kristos komunist, pol lahko keri drugi reče, da je Majster nacist. Sam to je za tebe že višja matematika. Tvoji posti so garancija, kar trdim!!!

    • Aichmbsi

     Pljuvate po pravih Slovencih.
     Kakšne živali ste tale desnica?

     • stajerc5

      Haha, se je pisal Majster, Mojster ali Meister?

     • Aichmbsi

      Sedaj hočeš svoj neumni prispevek opravičit s tvoji nepismenostjo.

   • Osti jarej

    ….vatikan je pa nad vsem roko držal in blagoslavljal vse omenjene ideologije + komunizem…vojne bi brez “narejene” komunistične revolucije ne bilo

    • ahnenpass

     Mogoče, tudi danes vatikan usmerja boj proti komunizmu, vendar ne zaradi idelogije temveč lahko edino tako relativizirajo posledice fašizma ter verskega fanatizma.

    • Aichmbsi

     Haha.
     Kdo je pognal vojno?
     Spet matematika hehe?

 • centurion

  “No, takšne moje izjave, kot jo citirate, ni bilo, ne. Je bila povedana pač v nekem kontekstu, v nekih razmerah …”
  Ta rdeči kreten je iz konteksta od rojstva.
  Zahojeni potomec dveh madžaronov.
  Majhen človek, velik kup dreka in dosti smrada.

 • ahnenpass

  Intimna opcija Kučana je bila, da uniči Zvezo komunistov Jugoslavije in zgradi lastno vojaško policijsko džamaherijo, s finančno, logistično in diplomatsko podporo nekdanjih nacističnih in fašističnih okupatorjev.

  • stajerc5

   Cuj, zdaj je pa dosti kuhanega vina! Totalno se ti je zrolalo, verjetno si kuhas smarnico!

   • ahnenpass

    Ampak, če je pa točno to naredil, najprej je lagal v medijih, da je najbolj zaveden jugoslovan in največji komunist, nato so komunisti sklicali kongres, kjer je obrnil ploščo in jih izdal.
    Namesto v Beograd, so pošiljali davke v države nekdanjih okupatorjev in netili državljansko vojno med bratskimi narodi.
    Če tega ne bi rnaredil, bi danes sploh kdo vedel, kdo je Milan Kučan? Takrat je bil že na vrhu Pahor, Kučan je bil z eno nogo že v penziji.

 • Janez

  Ja, ja !
  TI !
  PROPADLI EX ŽE ČISTO SKRAHIRANI ” P R E R O K I ” TITO “JUGOVINILIJE”
  SO
  PA RES ŽE PRAV – BEDNE PRIKAZNI !
  Se
  je podrla NJIH – ” H I Š I C A IZ K A R T ”
  Bedna
  IDEOLOŠKO BIROKRATSKA SKRPUCALASTA ” KUČICA” EX SFRJ !
  Tile ?
  NEKAJ
  FANTAZIRAJO O ŠPANIJI IN KATALONIJI. A z njima ? Nimajo – nič !
  Osamosvojitev
  R. SLO – SMO IZVEDLI MI – NE ONI !
  Le
  “šlepali so se ” . Zdaj se za ” amortizirane ” ŠLEPAVČKE ” NE ZMENI? Nihče več. L.r. J. KOMENDA
  P.s.
  POSTARANI EX KP, ZK “TITO SISTEMČIKI” – SO ZDAJ ? Izgubljene ovčke.

  • ahnenpass

   Če bi leta 1990 Slovenci vedeli resnico, bi Jugoslavija obstaja do danes in brez problema konkurirala vsaj Avstriji, če ne tudi Italiji.
   Slovenijo sta torej osamosvojili sovražna vojaška propaganda in fanatična verska ideologija.

   • stajerc5

    Prste proc od drog: pijace, trave, tablet, igle, in najbolj vazno; Prste proc od “nasih” medijev!

    • ahnenpass

     Tvoja glava pač ne more biti noben kredibilen vir, upam, da ti je vsaj to jasno.
     Če boš predstavil kakšne druge informacije, bom pa z veseljem pogledal, ampak iskreno dvomim, da boš načel trdno strukturo mednarodne znanstvene skupnosti, ki sloni zgolj na dejstvih.

   • komar marko

    problem je v komijih. Preveč kradli in preveč pobijali ter živeli od tujih žuljev!

    • ahnenpass

     Se strinjam, zakaj in kako se je torej izrodila komunistična partija, celo tako, da so se na koncu spremenili v nacional socialiste in spajdašili z nekdanjim smrtnim sovražnikom.

     • komar marko

      kolikor vem so bili ves čas POBRATIMI.

     • ahnenpass

      naši obliki nacional socializma so rekli real socializem, zgledali smo pa skoraj na las isto kot nacistični cirkus, le da smo zgledali bolj politično korektni in manj brutalni.
      Bratilo jih je torej samo tisto, kar je bilo na nacizmu in fašizmu dobrega.

   • MižekFiga

    ČE BI že leta 1940-45 vsaj čutili resnico za dogodke po 2.WW, se ne bi znašli v komunistični diktatorsko nastrojeni okupaciji Jugovine !!!
    Ostane nam po osamosvojitvenem letu 1990 še osvoboditev.

    • ahnenpass

     Se ne morem strinjati, leta 1945 so bili preživeli izredno podivjani in krvoločni, vsakega nemca ali italijani bi ubili na licu mesta takoj, ko bi ga zagledali.

   • Janez

    Ja?
    Kar štrik v roke, pa kaka dovolj močna veja !
    Pa?
    Tvojega problema – ne bo več.
    KOMUNISTI SO BILI POKVARJENI – OD SAMEGA ZAČETKA !
    Z morjenjem nesomišljenikov – sveta nič ne poboljšaš. Le poslabšaš ga !

    V UŽICU JESENI 1941
    SO TITO, KARDELJ, DJILAS, STAMBOLIĆ, PENEZIĆ-KRCUN, DEDIJER ITD.
    MUČILI
    IN LIKVIDIRALI – HUMANEGA ” STAREGA “GORKIĆ KOMUNISTA” Živojina PAVLOVIĆA !
    Zakaj
    so umorili – dobrega člveka Živojina PAVLOVIĆA?
    V svoji knjigi izišli v Bgd 1940
    SI JE Ž. P. – DRZNIL KRITIZIRATI – J. V. STALINA – čistke, gulage.
    Z
    MUČENJEM IN UMOROM OD NJIH BOLJŠEGA ČLOVEKA Ž. Pavlovića
    SO SE
    “TITO, KARDELJ, DJILAS ITD.” STALINSKI KOMUNISTI ?
    – ODLOČILI
    ZA BREZOBZIRNO – NESODNO MORILSKO POT DO NJIH MONOPOLNE OBLASTI.
    “CENO”
    ZA NJIH NEČASTNO POČETJE
    – PLAČUJETE “OBOŽEVALCI TITO KOMUNIZMA” Vse se vrača, plača.

    • ahnenpass

     Ni problema, koga bova prvega obesila Janez?

   • Janez

    Zakaj ?
    Kaj?
    V ex YU !
    Je bilo pa sploh vredno ohranitve ?
    Nič.
    Slovenci imamo pravico do naše R. SLO.
    HRVATI – IMAJO PRAVICO – DO NJIH R. HRVASKE. Mar ne ? L.r. J. KOMENDA

    • ahnenpass

     Kje si pa ti živel, da se ti v Jugoslaviji ni dogajalo nič lepega? Verjetno na kaki banani, ker je takih pri nas izredno malo, v Argentini je precej več tega.

   • učko

    Srbija ima 3,5 krat nižji BDP/prebivalca. Če bi danes bli z njimi v skupni državi, nam oni sigurno tega ne bi pustili. Takoj bi nas začeli obtoževati, da dobro živimo na njihov račun, tako kot takrat v stari Yugi. Potem pa bi nam pobrali čim več. Na pomembnih položajih tudi v Sloveniji bi bli sami Srbi in pa pro-Srbski Slovenci. Tako je bil takrat na koncu 80′ na Hrvaškem.

    • ahnenpass

     Srbija v EU kot enakopravna članica ali izolirana in pod okupacijo ZDA, o kateri alternativi se menimo?

     • učko

      Srbija in Slovenija v tvoji Jugi, ne vem v kakšni varianti.

     • ahnenpass

      Jaz bi od Jugoslavije odrezal samo Albance, ne razumem kaj imamo slovani z njimi.
      Edini pravi zavezniki balkanske šiptarije so bili bosanski muslimani in so še vedno.

     • Aichmbsi

      Jaz bi odstranil Hrvate.

     • ahnenpass

      Samo milijon nas je Slovencev, ki nismo neposredni potomci Hrvatov.

     • Aichmbsi

      Saj vseeno.

     • učko

      V večnacionalni državi vsak režim takoj ko se pojavijo težave začne brenkati na strune nacionalizma. Pri nas imamo recimo za privilegirance javne uslužbence, ki uživajo “režimske privilegije” in tako podpirajo režim ne glede na to, kaj ta režim slabega počne.

     • ahnenpass

      Ne vem, ne gre toliko za nacionalizem, jugoslavija je bila država južnih slovanov, v Albaniji ni nobenega slovana in krščana.

     • učko

      Sej je režim tud Slovence skregal, pač na temo NOB in podeljevanja privilegijev. Po principu: deli in vladaj ! Samo neko osnovo moraš imeti, pa to počneš in izkoriščaš.

     • ahnenpass

      Pri nas se mora vsakdo odločiti in postaviti na neko stran, v neko skupino, kdor ostane sam, je pogubljen in služi kot opozorilo, za primer ostalim.
      Takega komunizma ni bilo niti med najhujšim komunizmom.

     • Jovo Jamnica

      Ja. V Švici se to dogaja fsakodnevno…

     • učko

      Tudi tam se bo to začelo dogajati vsaki dan, ko bojo Balkanci imeli tam večino, n’č bat !

     • Jovo Jamnica

      Nea se jas bojim za Švicare. Jas se bojim za Slovence…

  • Ne razumem

   Ti drugim govoris da so psihici, v bistvu je pa vsakomur na temu forumu jasno, da si zares psihic samo ti, kot opazas je veliko ljudi to pravilno ugotovilo. Ampak ni bolezen tista, zarad katere si nekdo ne more dobit partnerja, ampak nepojmljiva zloba in pritlehnost, taksni so do smrti sami

 • učko

  Jah, kwa eni gojijo nostalgijo do bivše Yuge?! Danes bi nam bilo zelo lepo, če ne bi še vedno imeli na oblasti ta rdečih fašistov. Imamo jih že skoz in skoz in pol se pizd’mo, da je ta “demokracija” zanič. Seveda je zanič, ker to sploh ni demokracija. Uspešna demokracija uspeva smo takrat, ko je večina folka pametna. Pri nas pač to ni tako !!!!!

  • ahnenpass

   Pri nas je restavriran fašizem zaradi dogme, da državni teror niti ni bil tako slab, kaj če bi isto rekli za Jugoslavijo?
   To ni nostalgija, zgolj model, kakšna bi bila Jugoslavija, če bi ohranili vse dobro in zavrgli vse slabo. na fašizmu zgleda zaenkrat deluje, zakaj ne bi v tudi v tem jugoslovanskem primeru.

   • učko

    Ja, mars’kej v Jugi je blo O.K.. Tudi danes bi bilo, pa nam ta rdeči fašisti tega ne pustijo, nalašč !

    • ahnenpass

     Točno tako.

  • Janez

   Začni !
   Kaj resnega osebno delati !
   Pa ti bo bolje. Kaj stokaš tu. A te je “titoizem” handikapiral? L.r. J. KOMENDA

 • učko

  Ta rdeči fašisti nam nikol ne bojo pustil, da bi se v svoji demokratični državi imeli dobro, tako kot ne pustijo Pečečniku obnoviti stadion. In kdor ne uvidi tega je neumen.

 • montyamp

  Žveplenega na kandelaber , škoda patronov .

  • učko

   Ja, sam to bi blo bistveno premalo za ureditev problemov, žal !

   • ahnenpass

    Tudi jaz mislim, naslednja slovenska vojna bo osebna.

   • šmentanamuha

    Če obglaviš kačo, tudi rep nima več moči.

    • stajerc5

     Ne pozabi na rdece gliste, pri nas se vsako jutro razmnozujejo v JU!

  • stajerc5

   Jaz ga nesem na Triglav, ce ga lahko dol v Vrata vrzem…

   • Slovenka

    Postavi ga raje v kakšno podjetje za tekoči stroj. Daj mu priložnost, da bo prvič v življenju živel od poštenega dela.

    • stajerc5

     Pozabi, v mesecu dni crkne vsaka Firma. Po treh dneh bi imel sindikat, po treh tednih pa prvi strajk…

 • baubau

  Zakaj ima forum 21 “pravico” sestankovati kar na Ljubljanskem magistratu?!Če lahko tam debatirajo oni,potem lahko naslednjič na primer tudi naša biblična skupina-saj prav tako spada pod civilno družbo.

  • učko

   Ker so privilegiranci, režim na oblasti ! Zapomni si to! 1.razredni in “super razredni” osebki ! Tako kot recimo Putin in njegovi najbližji privrženci !

   • ahnenpass

    Se strinjam, kopirajo ruski fašistični model, z oligarhi na vrhu, le da Putin ni tak fašist kot so naši.

  • Janez

   Bejž no bejž !
   Oni pa ? Na oblasti.
   Slovenci se za njih – niti zmenili nismo.
   Tudi Španci – sploh ne vedo? Kdo so ti – čudni postarani ? Človeki.
   V
   odhajanju na odstavni pas, tir – so pač .
   Naj ne
   sporočajo javnosti – njih nepomembnih mnenj, ki nikogar ne zanimajo. L.r. Janez K. KOMENDA
   P.S.
   KAKO ŽE PRAVI – KRESLIN?
   “Sami bivši ljudje”
   https://www.google.si/search?q=bivši+ljudje+kreslin&oq=bivši+ljudje+kreslin&aqs=chrome..69i57j33l2.18074j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

   • Jovo Jamnica

    Slovenci se za njih – niti zmenili nismo.
    Tudi Španci – sploh ne vedo? Kdo so ti – čudni postarani ? Človeki.
    V

    Človeki??? Toto “slovensko” besedo pa že dugo nisn ču. Se spomnim enkrat, v osnovni šoli, v tretjem razredi, je en sošolec reko človeki… Ja. To se fejst prime…

    • stajerc5

     Samo malo je kiksnil: Clovecki je pravilno, nje!? Ker: ljudecki,eeeaa…?

     • Jovo Jamnica

      Saj ga nisn šinfo. Nasmejo me je… To pa tut nekaj šteje… ne-da?

     • stajerc5

      Jawohl!

  • ahnenpass

   Točno tako, samo vi veste kaj še čakate.

 • KIKI

  A veste kdo je napisal: “pogine naj pes!” ?

  • Jovo Jamnica

   Ja. Kolk čitam… KIKI

  • Soave

   Vemo. Vendar Kiki ?? Biografske romane bomo pisali potemmmmmmmmmmm

  • ogledalo

   En socialist!

  • Slovenka

   A ni tega izjavil dr. Etbin Costa o Franu Levstiku?

 • Janez

  BO PA ŽE MORAL KDO DRUGI – KAJ POVEDATI !
  Besede
  tega 77 letnega penzionista – pa – glede Španije ?
  Res !
  Prav nič ne pomenijo. ” sami – ” bivši ljudje “. Pravi Kreslin..
  “Bivši ljudje”, ki so pozabili biti – ” pravi ljudje ” takrat , ko je bil čas za to. ! L.r. Janez K. KOMENDA
  P.S.
  NPR. kjerkoli v krajih sedanjih držav HR, SRBIJA …
  – BODO JADIKOVALI ZA ” TITO YU ” ? Se jim bodo ? Smejali.

 • Rožle

  Milan ma pa sivo kapo …Sivo kapo Milan ma ..!!!

 • tarantela

  Joj, kakšen dolgcajt na tem portalu! Furt na furt iste teme. Medtem je letel mimo Zemlje komet ali nekaj takega, za kar celo Hawking meni, da bi čisto lahko bila zablodela vesoljska ladja s kakšnega drugega osončja. Še NASA jo je opazila, ko je že odletela mimo. Ježešna, lahko bi se zaletela v Zemljo, mi pa nič. Pa splošno zborovanje desnih populistov iz držav EU, ki modruje o morebitnem izstopu iz EU. Na tem portalu pa nič o tem. Še radio Ognjišče je poročal o tem…

 • Soave
 • primoz

  Da ti gre na bruhanje sedaj tisti ki so bili celo javno PROTI samostojni Sloveniji razglabljajo kako bi bilo treba podpreti boj za samostojnost nekega drugega naroda. Veste kaj takih ljudi ki smo jim bili priča na tem dogodku F21 in so bili vsi po vrsti PROTI OSAMOSVOJITVI SLOVENIJE bi se jih kot narod morali SRAMOVATI žal pa jih mediji in nekateri ljudje se poveličuje in jim posvečajo pozornost SRAM NAJ JIH BO!

  • stajerc5

   Sram- sramota, teh izrazov ni v njihovem vokabularju!

  • Jovo Jamnica

   A tak je to blo. Jas pa sn vedno mislo, da so s tem, ko so bli proti samostojni Sloveniji, pravzaprav pomagali do samostojnosti, kjer so se lahko polastili oblasti in furajo na oblasti še dandanes in to v lastnem fevdu. Fčasih je pač v politiki dobro znat šah špilat, da je rezoltat za tebe pozitivn. Fčasih se f šahu kaj ponudi nasprotniku v navidezno prednost in pohlepnež pade na ponujeno, na kocu pa partijo prav zaradi tega… izgubi.

   • stajerc5

    Ahhh, vse bi bilo drugace, ce bi si takrat (ampak samo takrat- enkrat) domovino ciganov- Romunijo vzeli za vzgled.
    Ja-ja, saj vem, tisti prekleti CE….

    • Jovo Jamnica

     Ja. Sam nea pozabi, da nikjer v Jugi ni blo nikol tak slabo, ko v Romuniji pot Čaušeskejem…

     • stajerc5

      Z isto finto nas tolazijo danes, no ja, mogoce se kaksno leto, ker ostali so(o cudez!) ze dali zmigavec, da nas po DESNI prehitijo. Ni bilo tako slabo reces, ko se tolazis. Namesto, da bi stremel za tistimi, ki jim gre bolje. Imam prav ali imam prav?

   • tohuvabohu

    Ta šah v politiki je bolj čudna reč. Namesto pravil in premikanja figur je bolj v rabi metanje figur v glavo, po potrebi pa tudi stolov in miz.

  • milanček

   enostavno, proti državni element, adijo!

   • Jovo Jamnica

    Država protidržavne elemente onemogoča…

 • ahnenpass

  Pahor je še relativno mlad, po moje, bo živel bistveno dlje od Kučana, pa že skoraj 30 let vodi prerojene komuniste in novo udbo.

 • janez cepec

  živel Janez JANŠA

  • ahnenpass

   Če boš imel kdaj sina, ga poimenuj Ivan.

   • janez cepec

    2 late

    • ahnenpass

     Za krst ni nikoli prepozno, ampak samo do smrti.

  • janez cepec

   u pizda, zdej morm pa res nehat pit. zjeba me tale pir pa šnops, poj pa traparije devam. sorry

  • učko

   As’ kešno teško svinarijo pojedu?! Pejt hitr dohtarji, tole bo najbrž fejst hudo !!!!

   • janez cepec

    ma kurc, še en per butnem, slabi ne more bit

    • učko

     Ah, dobr je, vidm da si na pupi, da sem ni kakšnih novih tabletk !

     • janez cepec

      ne, ne, tok slabo mi pa ne gre, klasika, per pa šnops

     • ahnenpass

      V boljših časih smo temu rekli beton.

     • janez cepec

      točn tko, še zdej je to to

 • Marija

  Zakaj to ni bilo ljudstvu bolj predstavljeno. Sigurno nebi bil dvakrat predsednik Slovenije. Zakaj se je do sedaj vse to skrivalo?Sedaj ko smo pred genocidom pa vse to na dan.Kje ste bili domoljubi?

  • ahnenpass

   Odlično vprašanje, če bi nas takrat zanimali naši komunistični voditelji in poglavarji, bi Kučana enostavno obesili, ne bi bilo nikoli osamosvojitve.
   Se sploh zavedaš kaj je ta madžarski bosanec govoril na zasedanju Avnoja, kakšno štalo je delal jugoslovanskim komunistom?

   • Jovo Jamnica

    Ja. V Zagrebi bi meli po sto letah spet Narodno veće in Jakop Fras bi Prešerna zasenčo…

   • milanček

    še je čas, za dobro Slovenije in bodočih rodov!

  • milanček

   kaj pa dela ljudstvo danes, še vedno se pustijo nategovat raznim “novim obrazom”, ki jih brez truda ustvarja madžarskosrbski kriminalec in uničevalec Slovenije, kućan! Poglejte nazaj, stranka SKD z peterletom, ali SLS z zagožnom oz podobniki, danes NSI z Novakovo, toninom, pika na i pa je DESUS s erjavcem, ki nateguje slovenski živelj, da se človeku kar zamegli pred očmi, kako so ljudje lahko tako prtegnjeni!?? Pa naj bo tako, ko se bo vse sesulo, bodo tudi ti butci spregledali, a takrat bo hudičevo težko, ne samo za rajo, tudi za vse današnje priviligirance, kdor ne bo ušel, bo pa fiksiran na kolu!

   • Jovo Jamnica

    Nerodno je, da preprosti ljudje berejo tudi eskapade Kučmanovih nasprotnikov na tem portalu. Se kdo še potlej čudi, da ni sprememb v Sloveniji???

    • viRus

     Kako pa ti veš, kaj kdo kje piše ?

     • Jovo Jamnica

      Saj pa znam brat…

     • viRus

      Kaj si se f Kumrovci naučo ?

     • Jovo Jamnica

      Ne. Nikol še nisn tam kolovrato…

 • ahnenpass

  Preveč se sekirate zaradi Kučana, on je danes samo še kanon fujter, ko boste postrelili vso municijo, bo Pahor uvedel diktaturo z levo roko, brez resnega upora.

  • učko

   Pohar bo takrat pleničko pomoču.

   • Jovo Jamnica

    Čuj, tak na uč, zglea det kar fit…

   • ahnenpass

    Kučan je samo še eden iz serije brezvezznih slovenskih politikov, o katerih v šolah nikoli ne bodo učili niti ene njegove omembe vredne misli in dela, na njegovem epitafu bodo pisale samo tri stvari, da je bil komunist ter letnica rojstva in smrti.
    O Pahorju že danes krožijo številne ljudske povedi in basni.

  • KIKI

   I D I O T v civilu!

 • Grenze

  Rdeči blebetači marš

 • Olga_10

  Zanimivo…ko je Murgleone omenjen v članku, vsa udbaška srenja nori na portalu in ga skuša zaščititi….
  Tika taka….

  • Jovo Jamnica

   Ki ga te kteri ščiti???

   • sprehajalec

    Ti si prvi na okopih…

    • Jovo Jamnica

     Kje. Daj neki primer. Fseh mojih 16.000 komentof je še zdaj na neti…

 • Olga_10

  Spet murglska “anketa”…. Kreiranje javnega mnenja po Goebbelsa( Kučanu)…
  Na lestvici “najbolj priljubljenih politikov” pa čakam, da se uvrsti še opica od Pike Nogavičke ali pa vsaj Racman Jaka….

  • Olga_10

   Ukraden nick! Od uredništva zahtevam, da takoj zbriše lažno Olgo in ji za vse večne čase blokira dostop do našega portala!

   • Aichmbsi

    Daj nehaj pit. Vidiš da te že konkretno jebe.

    • ahnenpass

     TI mogoče veš katera je prava, jaz ju ne ločim več.

 • milanček

  Ja, Slovenci, zavedni del seveda, sedaj se komunajzarska svinja kućan dela že dobesedno norca iz več stoletne želje po samostojnosti, nazadnje po odcepitvi od komunističnega kotla, kjer je njegova stranka pobijala otroke, ženske, moške pošiljala v koncetracijska taborišča, kjer je bila prepovedana beseda! S kućanom moramo narediti konec tej svinjariji! Živel slovenski narod in bodoči rodovi!

  • ahnenpass

   Pozabi, nihče ne sovraži Kučana, danes vsi Slovenci krvoločno gledajo samo svoje sorodnike, prijatelje in sodelavce, mogoče tudi šefe in direktorje, ki so neposredno odgovorni za njihovo trpljenje in bedo.
   Politiki in generali lahko nabijajo kar hočejo, nor je tisti, ki jim verjame in jih brezpogojno uboga, tudi po vojni so pobijali samo vojake in mučitelje, skoraj nobenih vrhovnih avtoritet in predsednikov.

 • Slovenka

  Ni Mali nekam suh? Le kaj mu ne prija?

  • KIKI

   Ne more več toliko požret, kolikor mu je ponujeno, pa
   se sekira, a nedeee? Ima “ta” lačno jetiko?….

  • sprehajalec

   Objektiv nekatere razširi, druge stanjša. Odvisno, katerega uporabiš. V resnici je kar precej obilen. Štefka dobro kuha.

   • Slovenka

    Saj, pri taki penziji ji res ni težko dati kaj dobrega v lonec.

 • Benvenut Franjko

  A ne bi bil že čas da odmislimo kar je bilo in zavihamo rokave za boljši jutri,Pustimo stare zdrahe in njihove želje po medsebojnemu sovraštvu,kajti ti imajo pre pouhno rit in jim je treba zmanjšati pokojnino in dati tistim ki jih skrbi kje bodo jutri dobili kruh…

  • Aichmbsi

   ++++++++++

   • sprehajalec

    In koga boš volil? Kahla? Zaščitnika dobrih penzij?

    • Aichmbsi

     Joj otrok.

     • sprehajalec

      Cviliš kot nek levičar?

     • xtc

      Tvoj intelekt je točnotak kot si omenil.

  • stajerc5

   S takim misljenjem se debate ne bos sprozil, ker imamo taksnih (misljenje-pozabi na vse) vsegliharjev se prevec!

   • Jovo Jamnica

    Ocenit nekoga za fseglihara glih ni neki argoment, keri bi fasceniro…

    • stajerc5

     Biti nekaj taksnega pa se manj.

     • Jovo Jamnica

      Kam pa je argoment splino???

  • sprehajalec

   To je tako, kot bi nekdo, ki jaha konja, nekomu spodaj rekel,# A ne bi bil že čas da odmislimo kar je bilo in zavihamo rokave za boljši jutri,Pustimo stare zdrahe in njihove želje po medsebojnemu sovraštvu#.

   Pa oba vesta, da je bil konj ukraden, pa da se je tisti, ki se je zavihtel nanj nekoč hlapec…

   • Jovo Jamnica

    Ja. In oni še vedno jaha konja, oni drugi pa ga še vedno sam posluša, ker je nesposobn…

    • sprehajalec

     70 let mu ni imel šans tega povedati, šele Nova je to omogočila.

     pa še množico pridvornikov ima tisti na konju, ki glasujejo zanj.

     • Jovo Jamnica

      Komu je gdo kaj povedo??? Pojma nimam. Komenteram prek disqusa in vidim sam fotko Kučmana in neki mikrofon, pa Video piše v naslovu. Videja pa na disqusu ni…

   • DJURO SUMAR

    V tej zgodbi ti predstavljaš konja.

   • lili pili

    Pozabil si na osla, sedaj v tem casu….

  • xtc

   Sem takoj za le komuniste in socialiste in njihovo ter NOB kramo in ponareto zgodovino na odpad in VOILA-se strinjaš?

 • Božiček

  Vsaj za božič tega ksihta ne limajte gor

  • samotoje

   Ali naj mu pa vsaj jelenčkove rogove nataknejo, rdeč nos tudi pa za eno flašo kokakole naj ga postavijo. Litrska bo dovolj velika.

 • ahnenpass

  Ta članek je zelo shavdran, do osamosvojitve nismo imeli svoje vojske, nato so ustanovili MORS, ki je bil največje gradbeno podjetje v državi in so odgovorni za najhujše povojne zločine nad človeštvom pri nas (korupcija, zarote, izbrisani, deložacije, preprodaja orožja deželam pod embargom…)
  Ko se je ustanovila Slovenska vojska, je pri nas zasmrdelo po dreku.

  • lili pili

   Si pa veliko upas….

   • ahnenpass

    Zakaj, povem samo kar ljudje itak govorijo, sicer pa sem fašističnemu gnoju povedal še kaj hujšega naravnost v obraz. Nič ne pomaga, saj to sploh niso ljudje.

    • lili pili

     Sem na tvoji strani..

 • ahnenpass

  Razumem, da je Bruselj glede Katalonije raje tiho, verjetno nočejo, da bi se kdo spomnil njihovega kralja Leopolda, ki je v Kongu pobil 15 milijonov ljudi (Hitler 6 milijonov), v imenu krščanstva.
  Belgijska demokracija spada med najbolj totalitarne režime, vseh časov.

 • Sredina

  Kaj če bi po vašem ‘mainstream’ mediji ob vsakem prispevku o velikem vodju le-tega napovedali “nekdanji užaljeni padli komunist”?

 • Marija

  No in tukaj zakaj se prepirate.Prepir zame ni komentiranje.Nisem pa dobila odgovora zakaj vse te Kučanove izjave niso bile objavljene,takrat so bile ljudstvu zamolčane.Ne se prepirati in zmerjati lepo napišite in razložite,če kdo ve zakaj je bilo to zamolčano in zakaj ,ker določeni so vedeli ga niso izločili iz politike. Ali je bil tu tudi zunanji vpliv. Jaz iščem samo konkreten podatek.

 • Janez

  Pomembno ni nič !
  Karkoli ta – užaljeni 77 letni ex sistemčik reče !
  Vseeno
  pa – ko že dobiva tisto po mojem mnenju pretirano penzijo !
  Verjetno
  tudi sam ve, da pretirano.
  No?
  Pa nas občasno “osreči” s kakim verbalnim brezsmislom.
  On ?
  Že ve, zakaj je rinil v politiko. Verjetno.
  Brez politike bi bil pač samo nizkorasli 77 letni penzionist ! Pač – le to kar dejansko je !
  O
  “POZNANOSTI” ALI ” SLAVI” JE VELIK,
  PRAVI PESNIK
  RAINER M. RILKE REKEL:
  ” POZNANOST, SLAVA – JE LE KOPICA BREZSMISLOV,
  KI SE NAKOPIČIJO OKROG NEKEGA ČLOVEKA” Verjetno je res precej tako. L.r. Janez K. KOMENDA

 • Valter BraniSlav

  Tito vrni se.
  Tvoji ljudje nocejo ziveti brez tebe
  Najvecjega sinu nasih narodov in narodnosti

  • macon

   Tebi gre izgleda na stara leta na slabše, kličeš očetovsko figuro, ampak večina to preraste nekje v puberteti.

   Če bi bil Tito za kaj, Juga ne bi šla v krulac, ampak bi bila danes celovita in razvijajoča se gospodarska sila kot Kitajska. Aja, za to rabiš pridne Kitajce, ne pa lene nategunske Balkance.

   • Valter BraniSlav

    Mene zadnjih 40 let ni vec v Sloveniji. Zivim vecinoma v ZDA in UK, za dopust pa z zeno hodiva v SLO in Caracas. Zena je iz Venezuele
    Seveda meni Tito predstavlja spomine na otrostvo in rano mladost. Spominjam se nase zmage v kosarki leta 1970, pa dvoboja Ali Fraser ki sem ga spremljal po tv iz Kranja… cudoviti spomini in pa izobrazevanje: osnovna sola, gimnazija Kranj, EF Ljubljana.
    Kasneje vzpon na borzah v NYC, Londonu in Frankfurtu in iz tega uzhajajoce bogastvo
    Zakaj ne bi imel rad spominov na leta ko sem se firmiral kot clovek?

    Ne razumem zakaj samo cvilite in se pritozujete kot razvajeni otroci.

    • macon

     Tito mi je nekje v rangu Stalina in Hitlerja, ista baža.

     Lepo, da ti je dobro in si uspel. Čestitke in še na mnoga leta in uspehe.

     • ahnenpass

      Moraš pa priznati, da je bil Tito dejansko najboljši med nami, pa nisem verjel, ampak tak izrod kot najdeš danes pri nas, ko je mir in je vsega dovolj, ni obstajal nikjer v zgodovini.
      Trdim samo, da smo mi kot narod še veliko slabši od njega, pa je že on veljal za velik gnoj.

     • Valter BraniSlav

      Tito je bil heroj druge vojne ki je imel jajca in mozgane da se je kot edini med komunisticnimi sateliti uspesno uprl Stalinu. Zato smo mi imeli lazjo obliko bolezni imenovane komunizem in zato jaz spostujem Josipa Broza.

     • ahnenpass

      Če bi bil Tito tako dober, bi bili ljudje boljši, sploh njegovi najožji sodelavci in oboževalci, se ti ne zdi?
      Verjamem edino, da on res ni podpiral povojnih pobojev, je pa zagotovo poznal svojo vojsko, če jim bi skušal to preprečiti, bi verjetno še sam končal v rudniških jaških.

     • Valter BraniSlav

      Ce bi Tito bil svetnik nikoli ne bi zavladal shizofrenim balkanskim plemenom. Negativna selekcija bi mu onemogocila vzpon na balkanski prestol. Ljudje mu ne bi sledili.

     • DJURO SUMAR

      Absolutno sem prepričan, da bi Janez Janša na Titovem mestu deloval še mnogo mnogo bolj sovražno do poražencev. Vem, da je nemogoče takšno stvar trditi, vendar je Janez Janša po svojem karakterju zelo zelo maščevalen. Tito ni dal nikdar nikogar likvidirati zaradi maščevanja.

     • Valter BraniSlav

      Tocno tako. Jansa in Kardelj sta mascevalna. Tito je narocil likvidacijo le iz potrebe. Tito je uzival v zivljenju, Kardelj in Jansa v mascevanja.
      Dobro si vse pogruntal.

     • Valter BraniSlav

      Pomor domobrancev je delo mojih stricev Kardelja in Macka. Tito se je seveda strinjal, idejni vodja je bil Kardelj, tehnicni direktor pa Macek.

     • ahnenpass

      Ne verjamem, Kardelj in Maček sta bila prevelike pi*ke, da bi si sama mazala roke.

     • Valter BraniSlav

      Ona dva sta komandirala
      Bila sta sefa in vsi so se ju bali, onadva pa sta se bala Tita.

     • Valter BraniSlav

      Ja lepo je gledati nazaj in biti zadovoljen z odlicitvami
      Vse odlocitve sicer niso bile najboljse vecina pa je bila dobrih
      1 studij v Titovi SFRJ
      2 odnod v ZDA takoj po koncanem studiju
      3 zgodnja poroka z Latino zensko
      4 stirje otroci ki se plodijo kot zajci
      5 monogamen zakon, nic seksa ali romance izven zakona
      6 zmerno pitje, nic cigaret, nikoli mamil
      7 redna telesna vadba
      8 mentalna higiena: nobenega pritozevanja in hvaleznost za vse, kajti v trenutku lahko izgubimo prav vse.

      Zal pa mi je da nisva imela en ducat otrok. Zena je ostala doma in jaz sem dobro zasluzil

     • Franci Steiner

      AMPAK TVOJ VZORNIK JE ŽIVEL DRUGAČE! RAZLIKA JE OČITNA! TI NAŠTEJEM?

     • Valter BraniSlav

      Seveda je najvecji sin nasih narodov in narodnosti zivel drugace…. rojen 62 let pred menoj in bil revolucionar, ne investitor…
      Ce bi zivel tako kot jaz, bi Ali usel na zahodu, Ali pa bil pozrt od revolucije.
      Neumno je uporabljati danasnja merila za ljudi ki so ziveli pred nami.

    • Franci Steiner

     ČE BI RES ŽIVEL V ZDA, BI DRUGAČE PISKAL. TAM POSKRBE IN ZA ZLOČINCE IN ZA BOLNIKE

     • Valter BraniSlav

      Franci si kdaj zivel v ZDA ali samo nekaj predpostavljas?

 • Franci Steiner

  BRAVO, TONIN !
  ZAPISAL SI SE V ZGODOVINO POMLADNIH STRANK, V ZGODOVINO SLOVENIJE! LE TAKO NAPEJ! KAJ S PREDSEDNICO NIMATA DOVOLJ VELIKEGA POLITIČNEGA KOMPASA? ŠE JE ČAS!!!

 • Truthmustbetold

  Govno malo Ferjanovo, Kučan je dvakratni predsednik RS. Ali ti je to všeč ali ne. In tako ga naslavljaj.

 • Janez

  ValterBraniSlav ?
  Je najbrž psihič?
  VALTER !
  ZLOČINSKEGA “MAREŠALA TITA”
  – HVALABOGU – NE BO NAZAJ ? Ti boš prej odšel za njim k Matildi. A ne veš? L.r. Janez K. KOMENDA

  • janez cepec

   Valter je najbrž psihič, ti pa, potrjeno, si IDIJOT. hvala Bog, de mamo Begne, de uhka take gor spravmo.

 • Borut Stari

  Cvergl in njegovi pucfleki.Svobodna Slovenija je za njih misija nemogoče.

 • Olga_10

  Stiški samostan (cerkev) je na ogled postavil javnosti urbarje iz 16. stoletja! Komunisti so svoje (K)URBARJE razrezali, zažgali in uničili 90% arhivov! Kdo je zdaj lopov?!!
  K=Kučan, komunist, kriminalec…

  • janez cepec

   JU STJUPID VUMAN, kva se podi po tvoj prazn glau? usta zapre, de nau prepiha.

   • Janez

    Oh !
    Daj no !
    Pusti no ženske pri miru ! Bolše so od tebe.
    Saj ni treba potrjevati dejstva ,
    DA SO- STE POKOMUNISTI – PREPROSTEŽI – BREZ MANIR ! To je -1000 %DOKAZZANO !
    Plejado primitivcev in polit MORILCEV – IMATE ZA VZORNIKE : STALI, TITO, KARDELJ ITD.
    Tudi
    Z BISTRINO
    – IMAŠ, SE ZDI – VELIKE TEŽAVE !
    OŽIVLJAŠ KOMUNISTIČNE MRLIČE ! Brez smisla početje ! A ne veš ? L.r. J. KOMENDA

 • Janez

  Ja, ja !
  Slovenska komunistično-pokomunistična trupelca !
  So
  nekaj nepomembnega besedovala o Kataloniji !
  O
  deželi, kjer njih nihče ne pozna !
  O
  KATALONIJI : KJER ONI NIKOGAR NE POZNAJO ! Prazne čenče !
  Kakšne
  se vam zdijo jedi pripravljene iz soje – v kitajskem Nankingu ? Zelo podobno ! L.r. J. KOMENDA

 • milanček

  za te komunajzarske idiote je samo en recept, bum!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!