Obveščevalni podatki kažejo, da se droge med mladimi v Sloveniji širijo kot ogenj!

Slika je simbolična. (Foto: iStock)

“Treba je poostriti nadzor nad prodajo nelegalnih drog, in to predvsem zaradi zaščite mladoletnih in otrok, kajti pri njih se žal te stvari širijo kot ogenj,” je po seji komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb povedal njen predsednik mag. Branko Grims. Poudaril je še, da je ponovno odprt postopek za vrnitev nezakonitega migranta Ahmada Šamija na Hrvaško, med drugim pa so razpravljali tudi o aktivnostih radikalnih levičarskih skupin, kot je Antifa.

Na seji komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb so se sestali člani in članice komisije, kjer so za zaprtimi vrati razpravljali o več poročilih za minulo leto, s čimer je komisija na nek način zaključila vse odprte stvari, s katerimi se je ukvarjala v lanskem letu.

Droge se med mladimi širijo kot ogenj
Po seji komisije je predsednik mag. Branko Grims dejal, da so sklepi komisije glede na obravnavo poročil danes šli v smeri tega, da je treba poostriti nadzor nad prodajo nelegalnih drog, “in to predvsem zaradi zaščite mladoletnih in otrok, kajti pri njih se žal te stvari širijo kot ogenj.” Po besedah mag. Grimsa so tudi nekatera najtežja kriminalna dejanja po vseh dosegljivih podatkih povezana prav z uživanjem nelegalnih drog.

Poslanec SDS Branko Grims

Predsednik KNOVS je pojasnil, da so se poslanke in poslanci želeli seznaniti tudi s primerom Ahmada Šamija, tudi glede na današnjo novo odločbo ustavnega sodišča. “Vsi roki še vedno tečejo in ponovno je odprt tudi postopek za premestitev Šamija na Hrvaško in pričakujem, da se bo to zgodilo v najkrajšem času,” je povedal mag. Grims.

Še vedno se dogaja financiranje prepovedanih verskih skupnosti iz tujine
Ob tem je še dejal, da so nekatere stvari, s katerimi se je komisija ukvarjala lansko leto, žal aktualne tudi letos. “Po eni strani gre za financiranje in organiziranje skupin iz tujine in financiranje verskih skupnosti iz tujine. Vemo, kakšen problem se pojavlja v zvezi s tem z Ljubljano in z državo, iz katere naj bi denar za dokončno izgradnjo prišel,” je dejal Grims.
Ob tem je izpostavil tudi, da še naprej potekajo aktivnosti glede izvedbe festivala Antifa, o čemer je komisija v preteklosti že razpravljala. Grims je še poudaril, da Slovenija postaja pribežališče za vse možne radikalce, kar je slabo za državo. Odgovornost za takšno stanje pa imata aktualna vlada in koalicija, je dejal mag. Grims in dodal, da upa, da bodo ljudje ta dejstva razumeli in upoštevali pri svojih nadaljnjih odločitvah.

Komisija bo izdelala končno poročilo, ki bo šlo v obravnavo v državni zbor na zadnji seji meseca aprila, takrat pa bo tudi po možnosti sprejeto.

C. Š.

 • Republic Commando

  Tako je to če pa je celi levi politični pol na kokainu :)

 • prdo

  Hahaha grims budalo prepovedane verske skupnosti Katere imenuj si navadno govedo brez jajac

  • Mateja Urankar

   jajac prdo, verjetno ti je zdaj lažje pri duši.

 • Anton

  v Ljubljani se že dlje časa čivka da je ta brivec nič drugega kot diler

  sarkazem press

  • xtc

   Iranski agent ,ki vleče Kučan& Co za jajca zaradi provizij,drgač bi ga v sekundi zbrcal na Hrvaško.

 • herman

  Grims naj najprej poostri nadzor nad trgovino z drogami v lastni stranki. podmladek SDS pridno snifa koko.

  • Republic Commando

   ENEGA so dobili in ga takoj fuknili iz stranke. Ko je bilo vprašanje ali naj parlamentarci dajo kri za test za drogo je bil samo SDS za, vsi levuharji so bili proti. Le zakaj?

   • hle

    Kaj nakladate da so ga dobili sem si ogledal posnetek mladih jurišnikov ki so snifali snegeca Čuš se je takrat samo pojavil v prostoru in je bil videti vidno nejevoljen spričo prizora na katerega je naletel

  • xtc

   Baje je kokain zelo razširjen med levo LDS,SD,SMC ipd elito.

   • piko8

    Mislim, da si pozabiv na desus, ti so tahavbt šnifarji!!

 • montyamp

  Saj te mladoletne dilerje bo nihče lovil ,
  Komunističnemu kokabeton-kartelu je v interesu zaslužiti čimveč , zato murglosrbski generalštab z hitlerjugend-Stane Dolančevim vajencem žveplenim halbmadžarom na čelu udbovske hunte , zagotovo zavira omejevanje koka-kriminala pri mladih .

 • Matija

  Nazadnje so bi beli noski najdeni pri sds podmladku in bodočem jurišnem oddelku grimsove armade.

  • Brutus

   Poglej si raje fotko ”onemoglega” kordiša izpred nekaj mesecev! Nisem vedel, da je poslanec Kordiš član SDS. Do sedaj sem mislil, da je to poslanec levakov…..!

   • Matija

    Imam fotko vaših jurišnikov, hehehehe, so prov simpatični noski

    • xtc

     kot Čuš ,ki so ga brcnili v rit.

  • Republic Commando

   Še kar bluziš o tistem dreku , ki so ga takoj iz stranke fuknil. Povej raje zakaj je bil celi levi parlamentarni pol PROTI temu , da se odvzame kri za test za droge? edino SDS so bili za!

 • xtc

  Samo Singpurski sistem dosledno in težave bodo izginile-le vislice bodo polne levakov in Yugosov.

  • šmentanamuha

   Mah, res mi ni do tega, da bi sredi Slovenije gledali eksekucije.

 • garfi

  pravkar na valu202 sanjajo idioti o novi revoluciji
  noro v nori državi

 • DJURO SUMAR

  Vse je potrebno legalizirati in spraviti pod kontrolo. Ljudi najbolj privablja tisto, kar je prepovedano.

 • šmentanamuha

  Kdor se ima rad, se ne bo pustil ujeti v zanko mamil. To je stvar samokontrole. Mladim pa je treba pokazat perspektivo. Zaradi pomanjkanja življenjskih izkušenj so ranljivi in hitreje podležejo zasvojenosti vseh vrst. Najprej je na vrsti odgovorno starševstvo, nato odgovorno učiteljstvo in nato odgovorna politika, ki ustvarja pogoje (pravne) za življenje v državi.

 • Valter BraniSlav

  Droge se sirijo zato ker nad nami ne bedi vec skrbno oko NASEGA NAJVECJEGA sinu nasih narodov in narodnosti Josipa Broza Tita.
  Vecna mu slava na veke vekomaj AMEN.
  Dragi Josip Broz radi te imamo, castimo te in te slavimo.

  • šmentanamuha

   Pa dej nehi no.

   • Valter BraniSlav

    Kar je res je res.
    Tako dober je bil nas marsal da je Mladina veselo gradila socialisticno druzbo.
    Danes pa se drogirajo kajti brez Tita jim ziveti ni.

 • janez cepec

  Branko nej počist u svojmu hlevu, kajti namreč njegou podmladek, no tamale ovčke od pastirja, se javno fiksajo in zakajajo. morala pa taka. sicer pa, če pastir nima morale, kašne nej bojo poj zblojene ovce. je pa res, de je z že tko fuknenim podmladkom, če pa so še mau zafiksani, lažji manipulirat

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!