Od Baričeviča do Ahmada ali kako sodnik Boštjan Zalar, sicer brat nekdanjega ministra Aleša Zalarja, skrbi za “pravno državo” v Sloveniji

Foto: Demokracija

Včeraj smo že poročali o nenavadnem sodnem preobratu. Potem ko so praktično vsa sodišča že potrdila, da je odločitev ministrstva za notranje zadeve, da na Hrvaško deportira ilegalnega migranta iz Sirije Ahmada Šamija, pravilna, pa je upravno sodišče po hitrem postopku presodilo v prid Ahmadu (in njegovim botrom) in njegov primer ponovno vrnilo ministrstvu v ponovno odločanje. Seveda pa je jasno, da bo moralo ministrstvo sprejeti drugačno odločitev, saj bi ponovitev sklepa o deportaciji ponovno romala na sodišče.

Povedano drugače: upravno sodišče je dejansko vse dosedanje odločbe sodišč, tudi tistih z najvišjo inštanco, postavilo na glavo in na nek način »legaliziralo« Ahmadovo bivanje v Sloveniji. Sodišče je tako ugotovilo, da Šamijeva prošnja za azil sploh ni bila zavržena, saj ministrstvo menda ni izdalo takšnega sklepa. Sodišče je namreč v primeru Ahmad Šami sklenilo le, da »Slovenija ne bo obravnavala prošnje za mednarodno zaščito (…), saj bo imenovani predan Republiki Hrvaški, ki je odgovorna za obravnavanje njegove prošnje za azil.« Iz izreka citiranega sklepa ne izhaja, da je prošnja zavržena, je ugotovilo sodišče. Če bi ministrstvo hotelo prošnjo zavreči, bi moralo to tudi zapisati. Po mnenju sodišča je ministrstvo prav tako zmotno trdilo, da uporaba diskrecijske klavzule ni več mogoča, saj da so Šamijevi postopki v Sloveniji končani. Na podlagi evropske sodne prakse pa je uporaba diskrecijske klavzule (torej prevzem prošnje za azil) mogoča še vse do trenutka, ko je prosilec predan drugi državi. Vse dotlej namreč zanj veljajo vsaj minimalni standardi in v resnici je še vedno prosilec za azil, je zapisalo sodišče.

Z odredbo sodišča Šami do pravnomočnega zaključka postopkov tako ostaja v Sloveniji. Naši viri pa medtem poročajo, da bo verjetno tako ostalo tudi po pravnomočnosti postopkov in da bi utegnil Ahmad Šami po zakonih o izredni naturalizaciji postati celo slovenski državljan. A bolj zanimivo je, da so razvpitemu ilegalnemu migrantu očitno pomagali kar politični botri, očitno isti, ki so pripomogli k nedavni potrditvi škandalozne sodbe, da je dr. Milko Novič morilec dr. Janka Jamnika. To dokazuje tudi sestava senata, ki je odločal o primeru Ahmada Šamija. To pa so Boštjan ZalarDarinka Dekleva Marguč in Irena Polak Remškar.

22 3 bulmastif

Boštjan Zalar je poskrbel, da so nevarne bulmastife vrnili Baričeviču, namesto da bi jih usmrtili. (foto: arhiv Demokracije)

Pravno-politični incest ali kdo je Baričeviču vrnil krvoločne pse
Zveni znano? Boštjan Zalar ni kdorkoli, pač pa je brat nekdanjega sodnika in kasnejšega ministra za pravosodje Aleša Zalarja, ki je bil, mimogrede, tudi visoki funkcionar LDS. A to še ni vse. Boštjan Zalar se je enkrat že vpisal v zgodovino škandaloznih sodnih odločitev, in sicer v primeru afere z bulmastifi. Spomnimo: štirje bulmastifi so marca 2006 napadli in hudo ranili Stanislava Megliča, ki ima zaradi napada trajne posledice. (So)Lastnica psov Zora Roter je kasneje umrla, tri preživele pse pa je podedoval zdravnik Saša Baričevič. Veterinarska uprava je izdala sklep o usmrtitvi dveh psov, vendar pa je senat upravnega sodišča skoraj natanko dve leti po napadu ta sklep odpravil. V senatu, ki je sprejel takšno odločitev, je sedel tudi sodnik Boštjan Zalar, čigar brat Aleš Zalar je takrat kot svetovalec za arbitražo in mediacijo delal v odvetniški pisarni razvpitega Mira Senice, sicer partnerja tedanje predsednice LDS (torej Zalarjeve strankarske kolegice in šefice) in notranje ministrice Katarine Kresal. Senica, sicer družinski prijatelj Baričeviča, je bil tudi njegov pravni zastopnik pri vrnitvi psov, zato bi se moral Boštjan Zalar pri odločanju o tem vprašanju izločiti, a se ni. Baričevič je svoje pse uspešno dobil vrnjene, vendar so zanj postali usodni – februarja 2010 so ga usodno napadli in tako rekoč raztrgali, policisti pa so šele takrat pse usmrtili, a za Baričeviča je bilo že prepozno. Omenjeni dogodek je odprl Pandorino skrinjico o dveh pravnih državah, saj je bilo v zvezi s preiskavo veliko stvari zamolčanih, očitno so svojo vlogo odigrali politični botri, ki so nekoga ščitili, tako kot v nedavnem primeru potrditve obsodilne sodbe dr. Milka Noviča. No, odkrilo pa se je, da so bili omenjeni bulmastifi spolno zlorabljeni in da so se v garaži na Oražnovi ulici v Ljubljani (v neposredni bližini nekdanje Tobačne) dogajale orgije.

Bulmastifi so imeli krvoločno zgodovino!
Kako škandalozna je bila razsodba, da se krvoločne pse vrne lastnikom, namesto da se jih humano usmrti, se je izkazalo tudi po razkritju njihove krvoločne zgodovine. Že leta 2002 so Baričevičevi psi raztrgali psico mešanko v Špini pri Umagu, kasneje pa še kraškega ovčarja na Rožniku in dva nemška ovčarja v Tivoliju. Leta 2003 se zgodi napad na psico in njenega lastnika v Rožni dolini, leta 2004: napad na pinča v Tivoliju, nemškega ovčarja v Mostecu. Po razvpitem napadu na Stanislava Megliča leta 2006 so omenjeni psi (takrat trije, ker so enega člana četverice policisti ob napadu na Megliča ustrelili) napadli še pasjo inštruktorico Metko Zorc. Kot je za Žurnal24 pred leti pojasnil Marko Jenko, se je vse začelo leta 2003, ko je psica Joy, ena od četverice bulmastifov raztrgala mimoidočo psico. »Aprila 2003 mi je življenje dobesedno rešila moja psička, ki jo je psica tragično raztrganega lastnika skoraj pokončala. Takrat sem svojo psico pasme angleški hrt sprehajal po ljubljanski Rožni dolini. Tik pred domom sva srečala dva sprehajalca psov, ki sta po drugi strani ceste sprehajala dva bulmastifa. Takrat še niti vedel nisem, da sta last Saše Baričeviča. Nenadoma se je s povodca strgala psica in skočila na mojo. Drugega bulmastifa je sprehajalcema uspelo obvladati na povodcu. Baričevičeve psice pri neobvladljivem grizenju niso ustavili ne vpitje niti brce. Svojo psičko sem rešil šele tako, da sem jo vrgel čez ograjo ene od hiš ob cesti. Takrat sta oba bulmastifa obstala, psica se je vrnila k sprehajalcema, ki sta ta pasji napad le mirno opazovala. Sprehod so nato povsem normalno nadaljevali, kot da se sploh ni nič zgodilo,« je opisal Jenko, ki je napad prijavil policiji in po celodnevnem raziskovanju, kdo je lastnik psov, pozvonil pri Baričevičevih. »Doživel sem hladen odziv partnerice pokojnega, Zore Roter, češ da so psi kot njeni otroci in da so zavarovani. Brez vsakršnega opravičila in posmehljivo me je napotila na zavarovalnico, če imam odškodninski zahtevek. Eno leto sem moral dobesedno prosjačiti za povrnitev škode, da mi je zavarovalne police psov na Baričevičevi kliniki (Barsos, op. ur.) naposled izročila kar tajnica. Lastnika sta me obravnavala kot zadnjo smet,« se še spominja Jenko, ki se z lastnikoma napadalnih bulmastifov celo na sodišču ni nikoli soočil. »Po mojih podatkih je postopek, ki je zoper Roterjevo tekel pred sodnikom za prekrške, zastaral, ker se nikoli ni odzivala na vabila sodišča.«

No, toliko o vladavini prava v Sloveniji. In seveda o tem, kdo je lastnike bulmastifov ves čas ščitil. Med njimi sta bila tudi brata Zalar v navezi s Kresalovo ter Senico.

predstavitev knjiga ivan kristan osamosvajanje slovenije ales zalar 5

Medtem ko je Aleš Zalar (desno) delal v odvetniški pisarni Mira Senice, je Alešev brat Boštjan poskrbel, da psi niso bili usmrčeni. (foto: arhiv Demokracije)

Boštjan Zalar – strokovnjak za migrantsko pravo?
Je pa zanimivo še nekaj: na spletu smo našli članek iz februarja 2016, in sicer na spletni strani Dnevnika, kjer je objavljen pogovor z omenjenim sodnikom. Kot je zapisano, je Boštjan Zalar, sicer doktor pravnik znanosti, tudi podpredsednik evropske veje mednarodnega združenja sodnikov s področja prava beguncev, svoje sodniško delo v pritožbenih postopkih prosilcev za azil v Sloveniji vseskozi postavlja v mednarodni, evropski okvir. Novinarka Dnevnika o omenjenem pravniku piše v superlativih: »O njegovem sodniškem delu s spoštovanjem govorijo nekdanji ustavni sodniki, njegovo profesionalnost cenijo diplomanti prava. Kot mednarodno priznani strokovnjak sodeluje pri vrsti evropskih projektov za uveljavitev pravne države ter spoštovanja človekovih pravic.« Iz njegovih odgovorov, ki se sicer nanašajo na pravo s področje migracij, je tudi razvidno, zakaj je sploh sodeloval v odločanju glede Ahmada Šamija in zakaj je padla takšna odločitev. Očitno ga ne zanima kaj dosti dejstvo, da je omenjeni »sirski brivec« pobegnil iz Sirije in tam pustil svojo družino, sedaj pa se s pomočjo slovenskega sodišča izogiba deportaciji na Hrvaško.

Gašper Blažič, Demokracija

 • MEFISTO

  Je kaj narobe z nami?

  Namesto, da bi si šteli v čast, da hoče na naš račun živeti z nami še en kameltrajbar, nas njegova navzočnost v Sloveniji upravičeno razburja in jezi

 • sloustava

  Uf, kaksen bavcon slovenskega prava! Svojemu bratu pa ne zna svetovati, da se mora udelezevati sodnih obravnav. Ojoj, tov. dr. uletovskih pravnih znanosti, ojoj! Pometite najprej pred domacim pragom, potem pa “ migrirajte “ svoje znanje brivcem! In se nasvet drugorazrednih: vzemite brivca na svoj dom…

 • Silka

  Ahmada takoj deportirati v Sirijo, Zalarja pa za “pravno” spremstvo.

 • totex39

  Ta država ima nesposobne ljudi, ki sploh ne bi smeli sedeti na takih položajih in upravljati tega dela. Nimamo zaupanja vrednih ljudi, zato pa je tako stanje.

  • traktor

   Pokvarjene,stari,pokvarjene.Prasci so sposobni,zelo usposobljeni.Za vse mogoče lumparije.

   • Karmen

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • centurion

  Brat od Žalostne sove Boštjan Zalar je vrnil Baričeviču
  pse, ki so jih nato levuharji s ptičko seničko posiljevali do
  onemoglosti oz do upora le teh.
  Tokrat vrača kozojebega arabca v Slovenijo, da bo lahko
  posiljeval avtohtone Slovenke.
  Pa tudi kak fantek se mu ne bo zasmilil…
  Prekleta LGBT levuharska pravosodna leva drhal in levakarska politika.
  Danes bo zbor levih buzerantov in pesojebov na to temo na tem forumu.
  No pa začnimo bi rekel Hugo….

 • VERRZIFIKATOR

  Ibn-al-Zalár

  ŠAMI SE (NE) VRAČA

  Strašanski priča zadnji čas smo drami,
  grozljiv se nam dogodek je pripétil
  oglas se v levem kotu je zasvetil:
  »Izgubil se je ljubljenček, naš Šami.«

  Odšel je zdoma, dobro bil nasiten,
  potem zataval čez neštete meje,
  naj vrne se domov nikar čimpreje,
  drugje naj brž postane stanoviten.

  Tam le, kjer je protipravno pravno,
  naj novo Šami domovanje išče,
  posebej zanj namenijo dvorišče
  in sprejmejo kot sultana ga slavno.

  Nikar naj Šami se domov ne vrača,
  saj kmalu tam tako se bo počutil,
  kot ne bi v domovini v sanjah slutil,
  postal najljubša tamkaj bo igrača.

  Prirejajo le njemu v čast parade
  in ko za njim tja pride vsa družina,
  sprejel ga bo topleje kakor sina
  sam Mirhad, tamkajšnji predsednik vlade.

  • KIKI

   Ni kaj! – odlično!

   • VERRZIFIKATOR

    Kiki, hvala in srečno!

 • indijanka

  Brrrr…kako huda izkušnja, da tuji psi pred tvojimi očmi razrtgajo, umorijo tvojega psa..tvojega prijatelja, pa mu ne moreš pomagati. Pa ni bila samo ena. Ta sodnik, ki je vrnil pse, zagotovo ni normalen, sveta več ne občuti.

 • centurion

  Zalar in levičarji pripravljajo ugodne razmere za take situacije-

  http://reporter.si/clanek/svet/trije-temnopolti-africani-so-spolno-zlorabili-16-letnico-613155

  • indijanka

   ..nihče ji ni priskočil na pomoč…Grozljivo! Upam, da je pri nas drugače, da moški še obstajajo.

   • centurion

    Ne skrbi.
    Če bom jaz zraven bo še pripisano, da niso preživeli….
    Dnevnik bo pa zapisal:
    “Grozljivo. Umoril jih je samo zato, ker so posiljevali mladoletnico!”

   • KIKI

    In si lahko predstavljaš, kako bi ti Cerar pomagal, če bi bil v bližini?…
    Odšel bi in bi doma z “akademiki” iskal možne rešitve….ostali “dedci”
    pa bi se razbežali, samo Slovenka leta bi ga s pendrikom po riti!…

    • samsara

     Vse kar bi cmerar storil, bi bila lužica pod njim.

    • Grenze

     Cerar bi nastavil svojo rit

  • samsara

   Onenjeni so sokrivi tovrstnih zločinov. Zame so latentni kriminalci.
   A se bodo že raglalili tudi oni. Šiba raste in se debeli…

 • Krtača 20

  Resnica in pravica je včasih čudna reč.

  Obvestilo: jutri bo organizirano streljanje rezervnih oficirjev. Kdor ne bo tam, bo obešen na oglasni deski.

  Pa si razlagaj vsak po svoje….

  • MEFISTO

   Velja tudi za majorje koljaške in ciganske JNA?

   • Grenze

    Ti bodo za poslastico

 • Artur

  Zakaj so psihiatrični oddelki na pol prazni in ne polni , če se med nami sprehajajo psihopati kot je tale ? Zato, ker je kot kočevski medved zaščiten po zaslugi ostalih njemu nadrejenih uber psihopatov.

 • luckyss

  Vse bi bilo pravno O.K., če bi “brico” postal “Slovenec”po zakonih o izredni naturalizaciji preden je bil pravnomočno izgnan na Hrvaško…
  Torej bi se sodstvo trenutno moralo ukvarjati izključno z osebami, ki so to onemogočale in za to celo izrabljale državne prostore in poslanski vpliv…
  Vse ostalo je bla, bla, bla….
  In ne vem zakaj opozicija ni sprožila ustreznih pravnih postopkov (se opravičujem, če le-ti morda že tečejo)…

  • KIKI

   Opozicija se ne more spuščati v visoko etične moralno
   pravne zadeve v preglasovalni mašini DZ . Škoda časa!
   Sem slišal, da bo “Mič Styling” Ahmada redno zaposlil…

   • luckyss

    V parlamentu lahko na to opozori, pravne možnosti pa so drugje..
    Ali pa se gre opoziciji le za politične točke, za pravno delovanje države pa se jim jebe, dokler ne gre za “naše” …

   • McBobo

    Bo, za rezanje vratov.

    • tohuvabohu

     Frizerji pravijo, da laže strižejo, če se lasje postavijo pokonci. Ahmad bi z nastavljanjem rezila na grlo strank lahko pripomogel k temu.

  • Franc Šink

   Frizerje so povišali v rang vrhunskih umetnikov.

  • Capi

   Kolikor vem, so bile s strani opozicije v primeru Ahmad, podane prijave glede ravnanja določenih poslancev, vendar nič……..kot ponavadi, se ustavi pri zato usposobljenih birokratih, ki zadeve držijo v predalih………..in potem vse tiho je bilo……

   Link: http://nova24tv.si/slovenija/policija-ze-na-delu-zaradi-preprecitve-deportacije-padla-tudi-prva-kazenska-ovadba/

 • Franc Šink

  Da je med Slovensko vrhuško toliko barab in kriminalcev, si niti v sanjah ne moreš predstavljati.Res vedno znova presenečajo!

 • Kučko pod pručko

  Rado Pezdir: ddr. Klemen Jaklič je Luka Dončić slovenskega prava

  Najbolj zaskrbljujoče pri nas je, da so komunisti poskrbeli za popolno komando nad sodišči. Tega jim ni bilo treba storiti z represijo, ampak so poiskali najbolj mehkohrbtičnega profesorja na ljubljanski pravni fakulteti, ga preparirali po svoji meri in mu podelili status prvega pravnika Slovenije.

  Tako je Bavcon skrbel za naslednji rod pravnikov, ki so pristali na sodiščih, za lažje delo pa jim je v roke potisnil Zakonik kazenskega prava SFRJ, ki ga je napisal po nareku Partije. Mladi karieristi pravne fakultete so se ga oklenili z vsemi rokami in služili svojim partijskim veljakom vse do murgelskega uničevalca demokracije in svobode.

  In sedaj smo tu, kjer smo. Imamo Cmerota, ki je nadvse uspešno nadgardil delovanje rdeče mame Zdenke, imamo Zalarje, ki harajo po naših sodiščih, imamo antislovence Masleše, Fišerje, Ferlince in oslalo murgelsko golazen in imamo sodnice Klajnškovo, Murglco, Rakočevićko, ki obsojajo brez dokazov in ne nazadnje do konca pokvarjeno tožilko Žgajnarco.

  K sreči pa imamo tudi ddr. Klemna Jakliča, za katerega je Rado Pezdir izjavil, da je Luka Dončić slovenskega prava!!!

 • exposingTruth900

  Kdaj bo v Sloveniji stal spomenik Bulmastifov ? Kot simbol upora, če narod se ne upa upreti oblasti, pa so se psi. Vsaka čast psom.

 • McBobo

  Šupka na sliki zgoraj zgledata kot dva brata. Pizda, obrača se mi v želodcu, ko gledam take primere. Ampak z veseljem bom gledal, ko mu bo smrad zaril nož v vamp in bo še zmeraj tako veselo gledal, zalar pa ponižno začudeno v bolečinah in vprašanjem v očeh “zakaj pa zdaj to?”
  Zato, ker si boste to zaslužili pizde komunajzerske.

 • Stajerka

  v navezi Kresal – Senica……je še mnogo več……če mi spomin dobro deluje, tudi velika kuhinja v zvezi z najemom NPU, kjer je bil glavni tajnik Kresalove Klemenčič……jp, sedaj pravosodni minister……ki je pred tem še vedril na KPK……in sedaj bi rad prilezel še do Bruslja……

  je pa v članku, zame osebno, moteča negativa do psov…..psi so dolgo vzdržali – čeprav so kazali očitne znake, da je nekaj hudo narobe, sta politika in spolni pedigre pustila posledice……psi so, za razliko od lewakov, čustvena in inteligentna bitja……

 • samsara

  Poln Q… imam najraznovrstnejših ‘Ahmadov’, ki vedrijo in oblačijo v slovenski politiki in še marsikje v javnem sektorju.

 • Zima prihaja

  Želim si da bi živel v Amazoniji med zvermi .Ljudje so preveč človeški

 • montyamp

  Komunisti se bodo poklali med seboj .
  Še dobro da so psi ostali živi , da so pokončali posiljevalca .
  Škoda edino , da je ena murglosrbska zavaljena odvetniška svinja ušla pravici .

  • MEFISTO

   Menda ni bilo čisto tako.

   Z ministrico sta bila namreč odsotna kak teden.

   • montyamp

    No , v Avstriji imajo šivalnico sa svinjsko kožo .

   • montyamp

    Haha , popravek .
    Premalo ranjena svinja je ušla .

 • montyamp

  GORJE NARODU , KO PRIDEJO HLAPCI NA OBLAST

  • Sadako

   Konec sveta bo ko bo sužnja rodila gospodarja.

 • Olga_10

  Volimo desno in levičarskim teroristom, z njihovimi “zaslužnimi” gosti vred, nogo!

 • Osti jarej

  …potrpežljivo,no….morda ima ahmad kakšno posebno “zadaću” za opravt……mogoče zna pa ful dobro beton mešat

  • Pezde

   Enega podobnega smo že imeli, ki je zrihtal umor na kemijskem inštitutu, tale bo pa mogoče na gradbišču zaprl knjigo za kakim delovodjo, ki bo končal z glavo v mešalcu za beton.

 • Pezde

  Prevod naslova: “Od pasjejebcev do kozejebcev……Zalar vse obvladuje”.

 • Bastian

  Potem je ta Zalar kriv za smrt Baričičeve. Brez vrnjenih kužkov bi bila danes še živa.

  • centurion

   In psa neoskrunjena od levih kurcev…

 • stajerc5

  Mi lahko nekdo pove, pod katerim naslovom skrivajo sedaj Kralja cigobrivcev? V bolnici je bil cuvan od “civilnih” kot enonogi sloser…

 • Zima prihaja
 • janez zorman

  Toti Lazar je Sloveniji in slovenskim sodiščem privarčeval veliko denarja in skrbi; ko je prijazne bulmastifke pustil na svobodi, da so opravili svojo nalogo – pospravili dva člana degradiranega ljubljanskega podzemlja. Enemu je sicer sreča namenila preživeti – z raztrgano zadnjico in odtrganim prstom.

 • Jakob Kovač

  Joj joj kakšno sodstvo imamo-enkrat takoj izgon,potem ni izgona ,pa saj ne vedo kaj delajo.da si vsak brivec brije norca iz njih!

 • Spartan

  Faaaak! Res ne bi rad videl kletnih prostorov (in oltarčkov v teh kleteh) od vseh teh omenjenih medgalaktično priznanih mega-giga-ultra-tera-hyper nadstrokovnjakov in njihovih prijateljev iz njihovih socialnih mrež.
  Vse te “mednarodno priznane strokovnjake” bi bilo potrebno nekako animirati v iskanje novih virov potešitve notranjega miru. Najti jim neko zaposlitev za učinkovito izrabo neusahljivih presežkov prostega časa, ki bi jih osebnostno zadovoljilo in odvrnilo od njihovih nadalnjih EXPONENTNO bolanih idej!

  Predlagana terapija (zadnja in edina): https://tinyurl.com/yaokkhyb

  • Brutus

   Se strinjam! Caa 5 let prisilnega dela bi jih ozdravilo pedofilije, sodomije, lezbaštva, buzerantsta in ostalih xy spolnih kombinacij!!

 • šmentanamuha

  Opravka imamno s hobotnico, ki se ji lovke množijo tako kot Hydri. Vsakič ko eno posekaš, zrasteta dve novi lovki ali glavi.
  Kako je Heraklej rešil zadevo:
  “Heraklej jo je tej večglavi pošasti odsekal glave, in ker sta za vsako odsekano glavo zrasli dve novi, je štrclje osmodil z ognjem. V krvi ubite pošasti je pomočil svoje puščice, ki so postale smrtonosne.” Wikipedia

  Heraklej je Hydro torej premagal z njenim lastnim strupom.

 • Brutus

  V primeru ”bulmastif” so vsaj psi ravnali po zdravi pameti! Od našega pravosodja kaj takega ni za pričakovati…..

 • Sadako

  Zagrešijo lahko stvari, ki so mnogo mnogo hujše od tega, kar je Evropa doživela, o borcih Islamske države, ki se po porazu te teroristične tvorbe vračajo v Evropo, opozarja poznavalec islamskega sveta Urija Šavit.

  Po padcu t. i. Islamske države se njeni borci vračajo v Evropo. Kaj se bo zgodilo z njimi? Bo v Evropi zaradi njihove vrnitve več terorističnih napadov? Kakšni bodo ti napadi – množični ali manjši?
  Prvič, mislim, da jim ne bi smeli dovoliti, da se vrnejo. Kamorkoli grem v Evropi, slišim o tej debati. Ti ljudje – tako moški kot ženske – so namerno zapustili svojo domovino. Nekateri so bili rojeni v Angliji, Franciji, Belgiji … Svoje domovine so zapustili, da bi se pridružili organizaciji, za katero so vedeli, da je vpletena v vojne zločine in da je razglasila eksistencialno vojno proti njihovi državi. To je dovolj dober razlog, da se jih ne vzame nazaj.

  Tu je še druga stvar. Ti ljudje imajo izkušnje s terorizmom. Velika razlika je med teroristi, ki so se izurili v teroristični državi, kar je IS, in teroristi, ki imajo drugačne izkušnje. To opažamo zadnjih 20 let. Razlika je med teroristi, ki so se nekega dne odločili, da bodo ustanovili svojo majhno skupino in so se učili na spletu ali so bili na krajšem urjenju v kakšnem terorističnem kampu. Potem pa imate teroriste, ki so se urili več let, ki znajo uporabljati eksploziv, znajo sestaviti bombo, zbirati obveščevalne podatke, so disciplinirani.

  Težava z borci IS je, da pripadajo drugi skupini. Imajo izkušnje, ki presegajo izkušnje večine preostalih teroristov.

  Mislim, da sta to dva dovolj dobra razloga, da jih ne sprejmete nazaj. Mislim, da bi si morali prizadevati za to, da se jih ustavi.

  Kako?
  Tako, da se sprejme takšna odločitev. Trenutno v državah, kot je Nizozemska, se odvija nora javna debata o tem, ali bi jim morali dovoliti, da se vrnejo. To je noro. Tudi če se odločite, da jih ustavite, se bo nekaterim uspelo infiltrirati.

  Vprašali ste, ali bodo izvajali velike ali male napade. Niste pa omenili tretje opcije – zagrešijo lahko stvari, ki so mnogo mnogo hujše od tega, kar je Evropa doživela. Moje mnenje je, da Evropa še ni videla najhujšega. Večino terorističnih napadov v Evropi doslej so izvedli amaterji, ljudje brez pravega urjenja. So pa bili motivirani in imeli so željo po ubijanju, bili so majhni kriminalci.

  Nadaljevanje

  https://siol.net/novice/svet/strokovnjak-za-radikalizacijo-evropa-se-ni-videla-najhujsega-454084

 • dr Janez Sveti

  Jaz sodiščem več ne verjamem niti da objavijo, da je jutri 31.12.2017!

  DR Janez SVCeti Korupcija

  • stajerc5

   Eh, ce druga ne lahko jutri recemo; Letos nas pa ne bodo vec jebali!!!

  • cosmosjasnovidec

   Jaz jim niti nikoli nisem,ker sem vedno bil na tekočem za svinjarije katere se tam dogajajo.

 • Aton

  Ahmada imajo radi. Družine z majhnimi otroci pa naženejo.
  LGBT naveza.

 • Ivan Serpentinšek

  Iste ptice skup letajo in gredo preko trupel in pse dajo lastniku nazaj.
  Seveda so lastniki psov politicni hlapci polni sami sebe in nad zakonom in tako njih kot levih sodnikov ne zanima ce njihov pes pobije koga koli.
  Moralno mrtvi ljudje ki celo zivljenje nimajo druzbeno dodane vrednosti oz sama skoda in sramota na kupu!

 • Putin je rekel, da bi morali

  https://si.rbth.com/news/2017/02/24/moskva-poziva-eu-k-obnovi-sirije-pohod-za-alep-skozi-slovenijo_708701
  putin je rekel, da bi morali pomagati obnoviti Sirijo, ne pa zapravljati denar za sodne postopke in za nastanitev migrantov v države EU

  • stajerc5

   Hehe, a mu kdo brani!? Sam dela iz migrantov diamante- nizozemski patent…

  • sprehajalec

   Orientalska premetenost. Eu bo obnovila Sirijo, ki jo je Putin dodobra stolkel, migrantje s pomočjo levičarjev, pa ne bodo hoteli nazaj.

   kako rečejo že tvoji, znam te puško, dok si pištolj bila….

 • cosmosjasnovidec

  Tema obema buzerantoma se naj riti namažejo z Acetonom ali Solno kiselino pa bosta z nadzvočno hitrostjo štartala na potovanje po svetu.
  Tega prekletega izprijenega pasjejebca ubogih “baričevičevih”psov pa bi že takrat morali kastrirati z nagravžnim pasjejebcem “stenico” vendar si nobeden od pametnih veterinarjev ni hotel mazati rok z njima.

  • Imaš pa smisel za humor Cosmo :)))

   • MEFISTO

    To ni le humor, to je žaltava resnica.

 • terminalar

  Šami go home!!

 • Grenze

  Vse ta leve hudiče izgnat v muslimanija pa naj se tam delajo heroje barabe lažejo kradejo pobijajo če ne bi blo komunistov bi bilo mnogo mnogo manj gorja na tem svetu titek je raje v afriko podarjal traktorje (IMT Belgrade ) kot pa jih Slovencem prodajal za gnile DEM pa saj so bili traktorji za kmete itak prepovedani Edo je rekel ,da je kosilnica BCS protisocialistični mitraljez tako toliko o naprednih komunistih ,da boste vedeli zakaj jih ne maramo tovarišev , ki postali so gospoda po nakradenih vilah živijo ti jarniki rdeči brez sramu. A1

 • mona lisa

  To so satani ki bodo uničili slovenijo in Evropo.

 • MEFISTO

  Ahmadu želim uspešno novo leto na Hrvaškem.

  Oni bodo pa že vedeli, kam z njim.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!