Neizobraženi odgovorni urednik Mladine Gregor Repovž bo moral v šolo…

Grega Repovž, odgovorni urednik in solastnik Mladine (Foto: STA)

V strogi tajnosti so na Ministrstvu za kulturo RS spisali novelo Zakona o medijih, ki bo – če bo sprejeta – dodaten korak k sistemski korupciji.

Pred koncem mandata te vlade se bo dogajalo še marsikaj. Vlada bo vsem družbenim skupinam dajala razna darila, dva evra višje pokojnine in evro več k minimalni plači – in vsi bomo zadovoljni. Tudi medijem in svojim novinarjem bodo odprli državno mošnjo, da bi jih spomnili, kdo jih plačuje in nagrajuje, ter da bodo v skladu s tem primerno tudi pisali. Ministrstvo za kulturo je namreč pripravilo novelo zakona, na podlagi katere bo oblast iz državne malhe nagrajevala le sebi lojalne medije in novinarje.

O regijah pa kar po domače
Ker so leve vlade znane po tem, da raje delijo, kot pa ustvarjajo, so v medijskem zakonu najprej posegli v člen o državni pomoči, ki z natančnim branjem pomeni to, da bodo nagrajevali svoje medije in novinarje. Nekateri radijski in televizijski programi, ki imajo status posebnega pomena, bodo sofinanciranje države izgubili, saj bo po novem na posameznem regionalnem področju državne pomoči deležen le en medij s tem statusom. In jasno je, da bo to medij, naklonjen ali podrejen oblasti. Kako bodo določali regionalnost, pa seveda ni znano, ker Slovenija ni členjena po regijah. “Zaokroženo širše območje” za financiranje svojih radijskih in televizijskih programov bodo določili lepo po domače.

“Fejk” novice bi najbolje prepoznaval “fejk” novinar
S spremembo zakona bodo tudi lažje neposredno nagrajevali svoje novinarje in njihove projekte, to je tiste, ki se bodo lotili “kritične obravnave sovražnega govora in prepoznavanja lažnih novic”, pri čemer pa niti ne ponudijo definicije sovražnega govora in lažnih novic. Sicer pa za prepoznavanje lažnih novic niso potrebni kakšni projekti, le Delo in njegovo pisanje o Patrii ali sinu kardinala Rodeta je treba pogledati. Nikakor ne smemo biti presenečeni, če bi bil za projekte za prepoznavanje lažnih novic z državnim denarjem spodbujen Dejan Karba, kakšen cent pa bi dobil še Blaž Zgaga.

Če bi imel Marko Crnkovič status samostojnega novinarja, bi ga po sprejeti noveli medijskega zakona izgubil. Minister namreč status odvzema tistim novinarjem, ki pristanejo v osebnem stečaju. Marko je že eden od takih.

Gregorju manjka izobrazba
Spremembe se obetajo tudi pri statusu samostojnega novinarja. Po novem Gregor Repovž, odgovorni urednik Mladine, ne bi mogel pridobiti tega statusa, saj je za status samostojnega novinarja potrebna VII. stopnja izobrazbe. Repovž je gimnazijski maturant, takšnih urednikov in novinarjev s končano zgolj in samo srednjo šolo pa je na pretek, vendar imajo vsi redno službo in dobre plače. V slovenskem žurnalizmu, kjer so novinarji še družbeno-politični delavci, seveda velja zakonitost, da so novinarji z nižjo izobrazbo bolj uslužni in vodljivi. Leninistično Društvo novinarjev Slovenije bo moralo za status dati predhodno soglasje, da pa bo hec še večji, bo po novem zakonu moral vsak samostojni novinar do konca tekočega leta ministrstvu posredovati dokazilo o novinarskem delu, ki bo obsegalo najmanj 20 objav v medijih. Še eden od absurdov: ministrstvo bo konec leta pregledovalo, kaj in kako so pisali ti novinarji, ki imajo status svobodnega novinarja. Torej, še ena nova komisija, ki bo lepo plačana – ali pa bo vlogo vrhovnega cenzorja prevzel kar minister sam.

Škandal24

 • Miro Jereb

  Pa ljudje božji a bo treba korbač vzeti v roke….

  • stajerc5

   Malo prepozno, nje-de!?

   • Soave

    Če ga bo nekdo znal dobro vihteti. . . . . . . je ša malo časa !

 • dr Janez Sveti

  “status samostojnega novinarja potrebna VII. stopnja izobrazbe”

  Dajte no! Za pisanje neumnih laži in zavajanje ni potrebna izobrazba. Vam gre vsem skupaj kar dobro tudi brez izobrazbe.
  Ne vem zakaj je tako pomembna diploma, ko pa vidimo, kako veliko diplomiranih bedakov ropa in škodi naši domovini s predsednikom vlade na čelu. Po mojem bi en navaden delavec,ki preživi družini z minimalno plačo bolje vodil državo in vsa državna podjetja.
  Da ne omenjam bolnic!
  DR Janez SVeti genij

  • Anton

   potemtakem je najbolje da kar ukinemo visokošolstvo in to je to, sicer pa dejmo ukinit potem še gimnazije, srednje šole pa naj bo dovolj osnovna šola, sej družba tak tak najraje kot ti praviš ima nerazgledane “ovčice”, da jih lahko hitreje ostriže, če pa brivcev ni zadost, jih bomo pa še iz Sirije in tamkajšnjih držav uvozili, da nas bodo podučili svoje spretnosti.

   sarkazem press

   • dr Janez Sveti

    Visoka izobrazba ne pomeni, da si pameten! Visoka izobrazba pomeni samo in edino dokaz, da si v nekem poklicu naredil vse, da boš boljši v tekmi za delovno mesto od tistega,ki tega orodja (izobrazba je orodje) nima. Pamet! Pameti ti ne da izobrazba!
    Dr Janez Sveti genij

    • Anton

     drži zato pa je treba omogočit, našim otrokom čimboljše okolje za izobrazbo in to jim omogočajo glede na dosežke, ki jih dosegajo učenci znotraj zasebnih šol ponuditi finančna sredstva, ne pa da se jih prikroji oz celo ukine, kot to želijo nekateri levičarji predvsem iz vrst sd-ja, smc-ja z ministrico za šolstvo,znanost in šport Majo Brenčič na čelu.To početje oz demomogija je podla in ni nikakor v čast etiki in morali, katero tako vneto zagovarjajo predvsem osebki iz vrst SMC-ja. Ta poteza je pa tudi dokaj nelogična, verjetno so čustva zopet zameglila um naših levičarjev ob vpogledu na križ, ki ga nosi zasebna izobraževalna ustanova svetega Stanislava v Št. Vidu nad Ljubljano.

     sarkazem press

     • dr Janez Sveti

      Menim, da se ne gre za denar oziroma privatno-državno! Gre se za ideologijo, ki jo želijo levičarji imet trdno v rokah že od majhnega državljana naprej. Če od majhnega otroka strašiš z Janšisti, fašisti in domobranci imaš kvalitetnega volilca za svoje nove, nove, nove stranke z novimi, novimi, novimi obrazi. Na fakulteti narediš rešeto in ko diplomirajo preverjen kader zaposliš na odgovorne pozicije v državi. Tako držiš oblast tudi če si nacist.
      DR Janez Sveti genij

   • Soave

    Tudi drži ! Ampak ti visokošolci nas potem še bolj strižejo. Saj imajo vendar diplomo .

    • mariborčanka

     no, ker se pač že samo dodatno vidi, da so se izobraževali na iq področju (v kolikor je sploh diploma ekvivalentna njihovemu znanju in ni bila samo pridobljena s pomočjo ali pa na račun nekoga)… medtem ko jim eq pa ostal na spodnjem nivoju (morala, etika, empatija)… in kolikor sem sama imela priložnost videti pa delo z otroci v montessori vrtcu, pa tam z otroci delajo tudi na področjih, ki pa spadajo med čustveno inteligenco… in verjeli ali pa tudi ne – ampak se je po obnašanju tamalih na sprehodu dalo tudi ugotoviti iz katerega vrtca so bili… tako da… mene nihče ne bo prepričal, da ni razlik med državnimi in zasebnimi vzgojnimi in izobraževalnimi ustanovami…

     • Soave

      Tudi mene ne! Vendar, saj vemo, kaj vladnike moti! Na ljudi, ki so dobro, pravilno vzgojeni, ne bodo imeli toliko vpliva! Tukaj je kavelj !!
      Razpusčeno mularijo je najlažje voditi za nos !

  • Soave

   Je, je pomembna !! Bo več denarja no ! Saj kvaliteta ni važna.
   Pa Univerza in mentorji morajo tudi kaj zaslužiti !

  • Karmen

   Tako kot pravi Anton – najbolje, da ukinemo vse šole, še osemletko. Po vojni na hitrih in montiranih procesih so sodili sodniki, ki so imeli štiri leta osnovne šole. Bedake najlažje vodiš.

   • dr Janez Sveti

    Preberi moje komentarje, preden daješ sodbe.
    DR Janez Sveti genij

 • AlojzZ

  Ve se, v kateri smeri naj družba koraka, če želimo blagostanje za vse. Te smeri so:

  – spoštovanje človekovih pravic, recimo tistih, ki so jih sprejeli v OZN
  – izrinjanje države iz gospodarstva,
  – solidarnost naj bo vrednota in ne zakonsko določena in
  – skupno dobro naj bo vrednota in ne zakonsko določeno.

  • tohuvabohu

   Z zakonom predpisana solidarnost ni nobena solidarnost, ampak nasilje in rop.

 • Franc Šink

  Bi lahko priznali kot novinarske prispevke tudi komentarje na tem portalu?

  • janez zorman

   Lahko, ampak samo od Krtače in od njegovih derivatov.

 • Soave

  Cvetka k cvetki – šopek cvetlic

  ” status odvzema tistim novinarjem, ki pristanejo v osebnem stečaju.”
  “Zaokroženo širše območje” za financiranje svojih radijskih in televizijskih programov bodo določili lepo po domače.
  “Torej, še ena nova komisija, ki bo lepo plačana – ali pa bo vlogo vrhovnega cenzorja prevzel kar minister sam.”

 • moat

  A niso potem spremembe Zakona o medijih pozitivne in se slabo piše udbomafijskim pisunom? Namesto, da bi jih pozdravili, jih vi potiskate v .rek! Kaj ste sploh hoteli povedati s tem člankom, veste samo vi. Ali pa tudi ne, kar je še najbolj verjetno, res.

  • dež

   V tajnosti pisani zakoni so običajno vedno problem. Pričakujemo lahko tudi potrditev zakona v DZ po hitrem postopku, da se bo Mirko lahko z njim pohvalil pred volitvami.
   To ni dobro, ker takšni zakoni običajno zelo hitro padejo na sodiščih. Dvomim, da bi šel na US skozi člen, kjer nekomu lahko vzamejo status zaradi osebnega stečaja.

   • moat

    Ni mi jasno kako gresta tajnost in potrditev zakonov v DZ skupaj. Razen če je SDS s poslanci kje drugje in ne tam, kjer bi morala biti.

    • dež

     Zakon piše ministrstvo in ne poslanci v DZ. Ob dejstvu, da celo novinarji pozivajo vlado, da naj kaj da od sebe predpostavljam, da je z izjemo avtorjev, za ostale vsebina zakona neznana.

     • moat

      Saj to je običajno, ali ne, da ministrstvo, oz. njegove strokovne službe, lahko tudi zunanji svetovalci, sodelavci, pišejo zakone. Poslanci jih itak ne (oz. zelo redko), večkrat pa predlagajo posamezne spremembe zakonov (večinoma dela to opozicija). Postopkovna pravila v DZ pa pred spremembo zakona (pobude, predlogi, amandmaji, obravnave, seje) določajo, da jih dobi tudi opozicija (predlogi zakonov). Vladajoča koalicija (leva ali desna) torej ne piše tajnih zakonov, poslanci pa so z vsemi predlogi seznanjeni (koliko pa se jim ljubi delati, pa je drugo vprašanje).

    • samotoje

     Lej ga, saj je vse jasno. Napišejo neko skrpucalo, nihče ga ne vidi, potem pa ga v DZ podprejo. Tako dela Kolarjeva.

     • moat

      To, da so zakoni večinoma, kot praviš skrpucala, pa se strinjam. Ne pa tudi s tem, da jih nihče ne vidi.

 • komunist

  Največje fake novice proizvaja prav vaša Nora24!!!

  • učko

   Ti si pa sigurno vrhunski levuharski novinar.

   • Capi

    Mogoče je Kurba, al kako se že reče onemu delovemu novinarju……

  • Cucurbita Pepo

   Njihove novinarje sem že večkrat napotil v osnovno šolo. Zaenkrat neuspešno :’D

  • Capi

   Potem beri komunista, mladino, delo……veliko je tvojih….

  • mariborčanka

   hja je že tako v toti naši lepi – da edino resnico lahko poveš oz. izveš skozi po komunistih poimenovanih fake informacijah… lol

  • Roman Eržen

   komunist se spremeni šele v grobu

 • učko

  Še eno kriminalno razdeljevanje težko zasluženega davkoplačevalskega denarja ! Zločinski režim skozi kriminalno visoke davke pobira delavcem denar in ga daje svojim režimskim privilegirancem. Isto je s službami v JU in javnih podjetjih, isto je z zdravstvom, kjer so samo režimski kreteni deležni zdravstvenih storitev, drugi pa čakajo v vrsti na Matildo.

 • antimur

  Sramota je, da se lahko takšen levofašistični pizdun, ki je pravi protislovenski kreten, kot Kordiš, Tomička in ostali govnači iz Levice, prosto sprehaja po naši lepi domovini Sloveniji, jo onesnažuje in vnaša sovraštvo med državljane, ne da bi mu Klemenčičeva sodna gangsterija stopila na prste. Prihajajo pa časi, ko se bo lahko v miru šolal, zaprt med štirimi stenami, toda takšnemu deformiranemu modelu nobeno šolanje ne koristi.

  • dež

   Kot je zadnjič nekdo zapisal na twitterju, “šlosar na čelu bivše države je zapustil prav neverjetne posledice na ljudstvu”.

   • domovina mili dom

    Šlosar jih je obdrejal tako, da so obdelanci obdržali obliko obdelancev. Rdeča korozija deluje v polni moči.

   • Capi

    To je zato ker je bil fake-šlosar, pa je vse sfušu , zato pa je tako kot je……..

  • Soave

   Hi. . . hi. . . vic pa bo, ko mu bodo šolanje plačali ! Oh, pardon , bomo !!

 • althar

  Nobena vlada ni taka “da raje deli, kot pa ustvarja”. Vse vlade na svetu, tako leve kot desne, lahko samo delijo. Celo v realnem socializmu, kjer je država lastnik proizvodnih sredstev, je tako.

  Deliti pa pomeni jemati tistim, ki vladi niso preveč pri srcu (in imajo še kaj za vzeti, seveda) ter dajati tistim, ki so vladi pri srcu. Tako preprosto je to.

 • Meho

  Neizobraženi odgovorni urednik Mladine Gregor Repovžbo moral v šolo. Verjetno bo šel na FDV. In kaj bo s tem pridobil? A to je “izobrazba”? OK, bo imel vsaj en papir.

  • dež

   Repovž ne bo šel nikamor. Če bo rabil tisti papir, ga bo kupil ali dobil na reverz.

  • Borut Stari

   Seveda na FVD. Tam lahko padeš le po stopnicah. Če si naš pa še vpisa ni treba. Kar on line.

 • centurion

  On bo pridobil diplomo neodvisne in strokovne inštitucije
  z izobraževanjem v tujini.
  Eden redkih slovenskih rdečih kadrov, ki ni še diplomiral na
  University of Kumrovezh -political scientifics arts…

 • soc

  Tolpa F571, kot vas niso pozabili vaši nalogodajalci, vas tudi mi ne bomo. Sve se vrača, sve se plača.

 • Franc Bizjak

  Res ne vem zakaj bi Mladina morala imeti izobraženca za odgovornega urednika saj bi to nedvomno predstavljal zaton te publikacije. Nasprotno. V statutu podjetja bi morala biti določba, da v uredništvu časopisa ne more biti zaposlen delavec z več kot osnovnošolsko izobrazbo. Le tako bo lahko ta časopis obdržal svoje poslanstvo in obdržal stik z opranoglavim narodom. Živela KPS. Živel Tito.

 • Borut Stari

  No diktator in zločinec Tito je bil le ključavničar.

  • Roman Eržen

   se govori mislim pa da je bil velik lenuh in kurbir saj je posod plodil otroke in seksal pri staterjših damah

 • janez cepec

  pa kva ti pomaga izobrazba, poglej, naprimer od TRDIH KOMUNJZARJOU ma veliki vodja faks, pa poglej kašne pizdarije deva, Gorenak je clo doktor, kranjske Sorbone sicer, pa poglej kašne traparije klobasa. ni use u šolah, bi djau starosta Oman, zdrava kmečka pamet je neki, kar velja.

  • Capi

   teb se ornk pozna……

   • janez cepec

    kuga?

    • Capi

     Lahko je tud kuga, hahaha

    • Milan Muhič

     Ja, da ne veš kaj klobasaš in mi na kmetih takemu rečemo ljubkovalno in preprosto, si pa res cepec in to na kubik!

  • tohuvabohu

   Gorenak v eni minuti pove več pametnega kot ti v celem živoljenju. Res si cepec, buaaaaaahahahaha, kakšen kreten.

  • tramal

   Kako moreš ti govoriti o zdravi kmečki pameti,če imaš pamet kot kura.

   • Roman Eržen

    ne žali kur

  • Milan Muhič

   Sicer pa Janez, k ne, da si uspešen zločinc, zadostuje že, da si priučen bravar, pa španski borec in dopolnitev na KGB ju, kjer te iz Francta z desetimi prsti, spremenijo v Jožeka, ki pa je imel le osem prstov na rokah in, ko pa se je Jožekov “sošolec” ob nekem srečanju, seveda že v “svobodi” rokoval, pa mu le ta pove, pa ti nisi tisti moj sošolec Jožek, saj on ni imel dveh prstov na eni roki in, tega sošolca je še tista noč odnesel vrag neznano kam!

 • Olga_10

  Edina rešitev so volitve in lustracija na vseh področjih! Ministrstvo za “kulturo” pa ukiniti in zapreti pipice tovarišem…polit komisarjem….Naj se prodajo na prostem trgu, ali pa odpeljejo z Violeto in mesecem v Severno Korejo, Venezuelo ali na Kubo!

  • Milan Muhič

   Olga, po mojih najnovejših in zanesljivih informacija iz ZM na Prešernovi, je tudi že sam Korl nekaj posredoval, a žal, bil je neuspešen tudi z vsemi partijskimi priporočili ju odposlati ne na Kubo ne v Venezuelo in še manj pa v Sev. Korejo z obrazložitvijo, ker, da sta deponirala edino zveličavne Marxove, krvavo rdeče knjižice, s čemur pa se verjetno ni strinjala sama Gregorjeva mama Mija

  • Roman Eržen

   bravo bila je slaba igralka sedaj se pa dela pametno in vse skupaj mi gre na bruhanje

 • mariborčanka

  no, ampak za privat cajtng je pa res vseeno kakšno izobrazbo ima kdo… važno je le, da mu lastnik v celoti zaupa… v zahvalo mu pa potem izplačuje plačo glede na zahtevano stopnjo izobrazbe… in od mladinih lastnikov bi pa bilo res pošteno, če bi svojim zaupanja vrednim kolegom glede na njihove objave pa izplačevali plače kot kakšnim doktorantom… saj mora biti brezpogojna lojalnost ja tudi temu primerno nagrajena, a ne… lol

 • Hribouc

  V katero šolo pa bi tega rdečega veleuma sploh vzeli?
  Na teološko, kjer so izobrazili Karbo?

  • janez cepec

   ja za tam bi biu pa kr dobr, tud tam so taki, k so mau udarjeni naeno stran,sam tam so na uno, “fonhinten”, ne vm pa, kam bi tebe dau. tud pomožne šole ni na tok nizkem nivoju, de bi ti zravn pasu. ma gor u hribeh ostan, pa gamsouke pregani, sej za druzga nis

   • Hribouc

    Kva si dob’r! Gamsouke bom porihtou kar sprot saj komej čakajo.Mau je to že naporna
    zadeva, tko de moram usake tolk skočt še dol u dolino, pa te n’kjer ne srečam. A ,ti kozu cepasti res žviš dol u tardeči dolini?
    Lepo, de braniš svojega bumbarja rdečuha, solidarnost trotov je velika stvar, kajti drgač vam bo huda predla.
    Ves cajt pa moraš skandirati, recim, tko de zgleda lepo:” Rdečuhi, lenuhi in bumbarji vseh dežel, združite se!”

  • Soave

   Na vsako !! Saj bo glavni šef posredoval !!
   Tale čivk s teološko in Karbo je pa malo . . . . . . .

 • tramal

  Temu reponji ,nobena šola ne more pomagati Brez možganov se ne moreš učiti.

 • Olga_10

  Gregorju ne manjka samo izobrazba….v glavi ima višek…komunistično desko…

 • Soave

  Pa ša članek na Portalu plus o časopisu, ki ga vodi tale stric zgoraj .

  https://www.portalplus.si/2509/mladina-go-home/

 • Poštenje velja

  Pametni odidite dokler je še čas.

 • xtc

  Tale p************ nima niti veze z neizobraženostjo je prreprosto idiot,kot ,tisti,ki je nastavil očetu idootu.

 • Janez

  “Mladine”
  pa res nikoli nisem bral – sploh pa ne kupoval.
  Če
  BI IZ TEGA TROBILA – KAJ ŽE RADI PREBRALI ?
  Pač ?!

 • Bogdan Šalamun

  Repovž je gnus nad vsemi gnusi!

 • etrusk

  Cepec ostane cepec , pa ga daj kamorkoli

 • Jožef

  V Titoslavili oziroma Jugoslaviji (SFRJ) smo bili vsi državljani v veliki meri informarini o vsem, kar je bilo potrebno vedeti. Tako smo imeli, Ciciban, pa Pionirski list, pa Mladino, pa Komunist, itd. To pomeni, da smo dobili vsak svoj medij takoj, ko smo se naučili brati in pisati. In kaj smo lahko novega izvedeli. Saj veste, večno hvalo in slavo smelemi sinu Jugoslavije Titu in partiji in pa seveda križanke. Od teh medijev je bila in je ostala najodmevnejša Mladina. Začenši z komunističnim katekizmom se je med leti 80 in 90 prejšnjega stoletja prelevila v kritični časopis do tedanje družbene ureditve in njenih protagonistov. Prebiralo smo jo kot kristjani kristosove evangelije v rimskih katakombah. In kaj je Mladina danes. Vrača s v sam začetek njenega poslanstva. To pomeni, mladince (beri naivne Slovence) ponovno prepričuje v komustične enoumnosti. Vedeti pa moramo in se tolažiti, da bo tudi Saftija, žilnih upornic in Zemjariča enkrat za vselej konec. Takrat bo Mladina ponovno tista, kot med leti 80 in 90. G. Repovž, vzemite odpravnino in pojdite nekam na jug ali vzhod, vam bomo hvaležni. Do takrat pa vsem vesel Božič in mnogo sreče ter resnic v medijhih v novem letu.
  P.s. Da ne pozabite, volitve veljajo za vse polnoletne Slovence.

 • mapu

  Tale Gregor je en nedojen teliček…kakšne neumnosti je stresal na nacionalki, za posrat.

 • sloustava

  Ali kakor je vceraj komentiral Jeretic na VV faktorju glede tega neizobrazenca in laznivca:”…in potem je svizec zavil cokolado….”. Toliko o presstitutih Mladine, Mekine in zagovarjanju levicarskega pogroma nad Slovenci in drzavljani nase domovine. Lucu, hm, Lucu, oce, poznam ga kot mulca iz sosescine….

 • REF 2017

  v Kumrovec po doktorat

 • mare

  Pa tako se je veselil multikulturnosti in kurentov, pa migrantskih običajev in njihovih praznikov.. izdajalec Slovenije

 • Andrej

  GNOJ !!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!