Odlazkova trač revija Zarja uporabila nekdanjega načelnika Generalšaba SV Podbregarja za napad na vojsko in policijo – ta bi ju s stečajem kar razpustil!

Foto: sta

Iztok Podbregar, nekoč vpet visoko v LDS politiko in vrh vojske, saj je bil v preteklosti celo njen načelnik Generalštaba in ga vojska ,“kot dekana fakultete za organizacijske vede zanima tudi raziskovalno”, bi s klasičnim stečajnim postopkom razpustil Slovensko vojsko in Policijo. To je priznal tudi za eno od ženskih revij, kjer je slikovito opisal: “Menza v ministrstvu za obrambo, pa v ministrstvu za notranje zadeve, pa v ministrstvu za zunanje zadeve je enaka.” Glede na to, da se ima Podbregar še vedno za vojaka, so njegove izjave, čeprav govori o nenavadni racionalizaciji, na ravni izdajstva.

Nekdanji načelnik Generalštaba Slovenske vojske dr. Iztok Podbregar je za revijo Zarja odločno prepričan: “Razpustiti vojsko in policijo!” Presenetljivo, saj je bil dolga leta prisesan na državne vojaške seske (no, deloma je očitno še, saj priznava, da je še “vedno general Slovenske vojske, tudi moj poklic vojaškega pilota je vezan na vojsko”), sedaj pa deluje kot dekan in redni profesor Fakultete za organizacijske vede. Vendar, kot je razbrati iz njegovega intervjuja za omenjeno žensko revijo, za katere je značilno, da delujejo po principu “malo vrtnarjenja, malo seksa in malo lepotnih nasvetov”, o organizaciji Slovenske vojske in policije nima ravno veliko pojma – če pa že, pa bi bil on tisti, ki bi o tem govoril, ne pa izpeljal. A več o tem v zadnjem odstavku tega članka.

Jelka Sežun, nekdanja urednica Lady, ki je imela po poročanju Požareporta v času urednikovanja skoraj 5.000 evrov bruto plače, zdaj pa dela “le” kot novinarka, je v uvodu intervjuja z nekdanjim funkcionarjem LDS-a zapisala, da so se šli o slovenski vojski “pogovarjat s človekom, ki o vojski veliko ve, vendar ni tam v službi in torej nima zasebnega interesa, da bi jo branil”. Namen tega članka je torej že a priori blatenje vojske, seveda pod pretvezo kritičnosti.

Namesto vojske in policije paravojaške sile
Podbregar je bil sicer več let v svetu za nacionalno varnost in svetovalec za nacionalno varnost tako predsednika vlade kot predsednika republike. Kot Sežunova pravilno sklepa, bi lahko po tem domnevali, da o nacionalni varnosti nekaj ve. Zato je še toliko bolj nerazumljivo, kako je lahko “general podpolkovnik profesor doktor Iztok Podbregar”, kot ga Sežunova naziva v omenjenem članku, izjavil: “Vojsko in policijo je treba s klasičnim stečajem razpustiti, kar so nekateri že uspešno storili.” Podbregar ob tem predlaga “skupen, enoten oborožen subjekt nacionalne varnosti, ki ga teorija pozna pod imenom paravojaška sila”. Preostanek ljudi (beri: odpuščenih) pa bi šel v “zasebna varnostna podjetja, nekaj malega za paznike v zapore, drugi pa na prosti trg dela in podobno”.

Podbregar se je nedolgo nazaj znašel v zagati, saj naj bi bil njegov doktorat vprašljiv. Na fakulteti, katere dekan je danes, je leta 2000 tudi doktoriral, vendar pa je spletni portal Pod črto v njegovi doktorski disertaciji našel kar 24 (!) primerov dobesednega prepisovanja iz drugih virov. V nekaterih primerih vira sploh ni navedel. In če je vprašljiv njegov doktorat, je logično, da tudi njegove besede nimajo takšne teže, kot bi jo imele sicer.

Njegov argument: Menze so povsod enake
Poleg tega bi Podbregar, ki je bil nekoč celo predsednik LDS za kratek čas in nekdanji direktor Sove, sprva spremenil zakonodajo, torej da je treba “narediti nov zakon o nacionalni varnosti, sprejem tega bi že vzel nekaj časa, potem bi se pa lotili združevanja sistemov. Na primer, namesto da ima prihodnja vlada ministrstvo za obrambo, ministrstvo za notranje zadeve in ministrstvo za zunanje zadeve, lahko naredi eno ministrstvo za nacionalno varnost in v njem združi vse to.” To obrazloži z besedami, da je v teh ministrstvih “menza enaka”. Seveda pa on ne bi bil tisti, ki bi se te reorganizacije lotil, saj na vprašanje, kdo je junak, ki bi se tega lotil, pravi: “Ne jaz.”

J. G.

 • karlina

  Namesto vojske in policije paravojaške sile, bravo, vsaka čast, samo ploskamo mu lahko, saj bi s tem naredil novo Venezuelo, če ze tako govori, se mogoče to ze slučajno pripravlja, v primeru, če zopet zmaga levica, v primeru SD, sicer stranka LEVICA tudi ze zivi tako, kot zivijo bogataši v Venezueli.

 • VERRZIFIKATOR

  Martinček Zalazek

  ZARJA IN VZHOD

  Iztok vzhod je, kolikor je znano,
  zarja pa večerna stvar zahoda,
  ko sestaneta se, je zabloda
  čisto vse in k temu še dodano.

  Vzhod, kot pravi, vse bi reformiral,
  v menzo stlačil vojsko, policijo,
  takšno je ponudil nam vizijo,
  da državo brž bi razformiral.

  Zarjo s tem priklical bi večerno,
  da razpad države proslavita,
  skupaj štango stvári pridržita,
  veselita da se neizmerno.

  Iztok z zarjo ko tako onega,
  veš, da svet je padel iz tečajev,
  zmanjkalo vesolja je čuvajev,
  iztok se prikaže izpod brega.

  Zarja ko se z iztokom pobrati,
  veste, da je fuč ves magnetizem,
  eden le ostal je mehanizem,
  ta, da treba ju je z marš nagnati.

 • Joško

  Kako je g. Iztok Podbregar prišel do čina general podpolkovnik, je najbrž tudi znanstvena fantastika. Zanimivo bi bilo vedeti tudi, katera vojaška letala je pilotiral.

  • Franc Šink

   Pilatusa.z inštruktorjem seveda.

 • Darth Vader

  DR :D na fakulteti za organizacijske vede…..še en klošar iz slovenije več, ki se ni sposoben preživeti brez pomoči davkoplačevalskega denarja……njegov doktorat je vredeni 0, nula, nada, nientes…..je namenjen samo zato, da povprečen polpismen slovenec takšno opico, ki ima doktorat iz organizacijskih ved, jemlje kot neke vrste avtoriteto…..a v bistvu je tip mentalni siromak in absolutna ničla

 • Olga_10

  Bi potem tovariš uvedel Hamas in Al Fatah???
  Mi bi “razpustili” in zaprli Podbregarja!
  Vsi na volitve! Volimo desnico in vrnimo slovenski vojski in policiji ugled in dostojanstvo, ki sta ga imeli!

 • Franjo Trojner

  Vsi NELUSTRIRANCI, vsi jugonostalgiki in vsi novodobni ekstremni levičarji sovražijo vse kar vsaj malce diši po samostojni, demokratični prvi državi vsega SLOVENSKEGA RODA!
  NELUSTRIRANCI, jugonostalgiki in novodobni ekstremni levičarji sovražijo SLOVENSKE NACIONALNE SIMBOLE (zastavo, grb in himno), SV, tradicijo, naše navade, jezik, kulturo in našo na referendumu z voljo naroda potrjeno članstvo v zvezi narodov EU in zvezi NATO!
  Nelustriranci, jugonostalgiki in ekstremni levičarji sovražijo in z vsemi silami nasprotujejo narodom, skupnostim, državam demokratične zahodne napredne civilizacije. Kar vsak dan javno na TV nazorno dokazujejo z svojo politično in siceršnjo podporo vsem tudi totalitarnim temačnim režimom/silam tega sveta, ki ogrožajo mir, napredek, demokracijo, spoštovanje človekovih pravic in svoboščin doma in v svetu. Nelustriranci, jugonostalgiki in ekstremni levičarji so vedno na strani Rusije, S Koreje, Kitajske, Venezuele, Kube, Palestine, Irana, Pakistana, vseh islamskih teroristov, celo ISIS itd., na strani vseh držav, ki dobesedno teptajo vse človekove pravice in svoboščine in so proti demokraciji. Nelustriranci, jugonostalgiki in ekstremni levičarji so vedno na strani totalitarnega komunizma/socializma, nasilne komunikacije, nasilnega vsiljevanja svojih mnenj, nasilnih demonstracij, krvave revolucije, torej glavni zaviralci : poštenega diaologa, človekovih pravic in svoboščin, demokracije, pravne države, tako doma v Sloveniji, kot širše v svetu.
  Vsem mojim zgoraj naštetim dejstvom ni možno oporekati, ker jih vsak dan sproti z svojimi ravnanji, nastopi, govori nelustriranci, jugonostalgiki in ekstremni levičarji tudi javno potrjujejo.

 • antimur

  Podbregar je še eden izmed kučanističnih pizdunov, kateremu je Slovenija in Slovenci zadnja skrb, bolj ga zanima Soros-Kučanova preureditev sveta. Takšne barabe je potrebno takoj odstraniti iz javnega življenja, ne pa da serje s svojimi antislovenskimi pogledi in se ob tem še obnaša kot svetovni mislec, je pa navaden gnoj, povsem primeren za kučanističnega podrepnika.

  • von Rhein

   No,ni navaden gnoj,je gnoj z doktoratom.

 • xtc

  Podbregar je navaden kučanov izdajalec države-zakaj levaki demontirajo vojsko in zakaj bi najraje pobrali orožje civilom se ve-bojijo se dneva ko bodo prišli računi za njihovo “redo” delo proti narodu.

 • althar

  Zanimivo, zelo zanimivo. Jaz bi, prav nasprotno od tega, v vladi ohranil le obrambno, notranje/pravosodno in zunanje ministrstvo, vsa druga pa združil v enotno finančno ministrstvo (ker tako ali tako ne delajo drugega, kot delijo denar). Če moje stališče sodi v klasični liberalni kvadrant, lahko torej Podbregarja (in s tem LDS-Zares-PS-SMC-LMŠ-…) postavimo na nasprotno stran, se pravi v avtokratski kvadrant, nekam med Hitlerja in Stalina.

  Maske padajo in stvari pri nas se počasi vendarle jasnijo ter postavlajo na svoje mesto.

 • Franc Šink

  Kaj si pa misli ta ciciban Podbregar o varovanju mej prometa……he he.Naj ukine kar celo državo.Živela svoboda.

 • totex39

  Kako lahko izusti, kaj takega človek, ki je bil nekoč na tako pomembnem položaju v vojski. S tem je samo dokazal kakšno je bilo njegovo mišljenje že takrat, ko so ga komunisti postavili na tak položaj, z namenom, da jo že takrat uniči.
  Takemu perverznežu bi bilo potrebno vzeti vse te umetno nastavljene čine, ker si jih ne zasluži.

 • Sredina

  Vojsko bi blo verjetno res potrebno ukint in vzpostavt na novo, ker trenutno očitno ne funkcionira nič, glede na to, da je že 3 al 4 leta nesposobna za opravljanje nalog, zato ne more bit kriv samo denar

  • sprehajalec

   Še javne uprave ne moreš zmanjšati oziroma razpustiti, kje boš šele vojsko….

   Pa niti ene občine ne moreš ukiniti. ha, ha, Moralni je napovedal v svojem ustnem programu ob nastopu njihovo skrčenje na tiste s 5000 prebivalci in več. Nič mu ni uspelo.

  • učko

   Nujno je potrebno odpustiti vse take kretene kot je Podbregar, ki se mastijo z davkoplačevalskim denarjem in delajo v zameno za plačilo gromozansko škodo, kaj koristnega pa od takih primerkov še nikol ni blo. Na trgu delovne sile ta bedak ni sposoben zaslužiti za sol pri malici.

  • Ali

   Edini rszlog JE denar. 3/4 proračuna za vojsko gre za plače !!!!! Še hostarji so imeli večji proračun.

 • milanček

  podbregar, možganski invalid, še ni na Dobu? Ta idiot je namerno deloval proti slovenski vojski!

 • učko

  3/4 vseh javnih uslužbencev je potrebno tako odpustiti in odfukati vse privatne firme, ki so prisesane na državne vime !!!!!

 • Soave

  Saj se spominjamo, ali ne, kako je bilo z revijami, ko jih je nameraval kupiti Požar.?
  Hitro so potegnili druge Adute iz rokava , segli v malho Udbe po denar. . . .

  in, tukaj so silne trač revije. Trobila komunjar !

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!