Parlamentarna skupščina Sveta Evrope z Resolucijo 1096 nad politično goljufijo tipa “Lista Marjana Šarca”

Foto: STA

Pred nekaj dnevi smo na portalu Demokracija prebrali kratek povzetek prometne nesreče: Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih se je nesreča zgodila malo pred 10. uro na Cesti krških žrtev v Krškem. Voznik tovornega vozila je na prehodu za pešce trčil v 61-letno peško iz Krškega, ki je prečkala cesto. Voznik tovornega vozila z območja Ljubljane je po trčenju nadaljeval z vožnjo. Eden od očividcev je po poročanju Škandala24 na družbenih omrežjih zapisal: “Česa bolj groznega še nisem videla. Mrtva ženska z odprto glavo na cesti! Pa se folk vozi mimo!! Obvozijo in mimo! Stojijo na pločniku, pa ne pokličejo reševalcev! Ljudje smo res gnoji.”

Kaj je narobe z nami?
Vest o pobeglem vozniku, mrtvi peški, zijalih na pločniku in mimo vozečih avtomobilih, v katerih ljudje ne trenejo z očmi ob smrti drugih, nam pusti grenak priokus in odpira vprašanje: Kaj se je zgodilo z nami, z odgovornostjo in zdravo pametjo, da človek pobegne, ter sočutjem, da brezbrižno opazujemo takšne reči? Nesrečne novice sem se spomnil ob nedavni novici, da je Lista Marjana Šarca ponovno prevzela prvo mesto na javnomnenjski anketi. Na prvi pogled se zdi, da dogodka nimata prav nič skupnega, poglobljen razmislek pa odpira več vprašanj, kot ponuja odgovorov. Skupna točka obeh novic pa je, da Lista Marjana Šarca ne pomeni nič dobrega, ampak še eno nesrečo za slovenski narod, saj nastaja v istih laboratorijih kot Lista Zorana Jankovića in Stranka Mira Cerarja.

Resolucija 1096
Zakaj je lista Marjana Šarca še ena (pred)volilna goljufija Milana Kučana, nam lepo pove komentar iz decembra 2016, zapisan v reviji Zaveza. Tako piše: “Enaindvajset let je minilo, odkar je parlamentarna skupščina Sveta Evrope sprejela Resolucijo 1096 z naslovom “O ukrepih za odpravo dediščine nekdanjih totalitarnih komunističnih režimov”. Ko človek bere ta dokument, ima mešane občutke. Na eni strani imamo tipično opreznost, na drugi pa genialnost malodane preroških besed za primer neuspešne tranzicije, ki jih ne bo odveč ponoviti:

“Nevarnosti v primeru neuspešnega prehodnega procesa je veliko. V najboljšem primeru bodo vladali oligarhija namesto demokracije, korupcija namesto vladavine prava in organiziran kriminal namesto človekovih pravic. V najslabšem primeru bi bila posledica lahko ‘žametna obnovitev’ totalitarnega režima, če ne celo strmoglavljenje porajajoče se demokracije.” Zares se lahko čudimo, od kje taka smela in možata dikcija neki zvodeneli evropski ustanovi le nekaj let po padcu komunističnih režimov. Med Evropejci, vzhodnimi in zahodnimi, je to opozorilo navzoče že dvajset let, a povprečna mentaliteta in povprečen uvid v realno stanje kljub njenemu potrjevanju v življenju caplja daleč za njo.

Foto: STA

Od preostalega besedila bi lahko resoluciji to in ono tudi poočitali, zlasti glede na standarde Zaveze, a glede na stanje slovenske države in slovenske družbe bi bila že najmanjša njena implementacija strahoten korak naprej. Največji dokaz za to je dejstvo, da je slovenska politična večina, ki nas drži v pasteh preteklosti in v vsakršnem nazadovanju, nikoli ni hotela potrditi v parlamentu«, so decembra 2016 zapisali v reviji Zaveza. V soočenjih na predsedniških volitvah smo videli, da je Marjan Šarec s svojim odnosom do resnice in slovenske preteklosti zagotovilo za nadaljevanje natančno takšne politike, ki jo opisuje znamenita Resolucija 1096.

Na vprašanje, ali smo se izognili nevarnosti, ki nam jih predstavlja Resolucija 1096, moramo odgovoriti nikalno. Morda se prav v tem trenutku nahajamo v času največje preizkušnje, ko bi moral biti narod še posebej priseben in oprezen. Po rezultatu predsedniških volitev in javnomnenjskih anketah, na katerih vodijo nastavljenci rdečega režima, tega ni zaznati.

Zdravljenje narodovega duha se začne pri našem odnosu do mrtvih in živih
Vsi vemo, kaj se v Sloveniji dogaja, pa narod kljub temu vedno znova naseda lažnim levičarskim prerokom. Rezultat takšnega nekritičnega odnosa slovenskega volivca do politike se kaže v našem odnosu do nepokopanih, do tistih, ki se ne smejo roditi, pa tudi na primeru bančnega ropa, ki je doživel vrh v trikratni dokapitalizaciji in milijardnem pranju terorističnega denarja. Tudi drage obnove spomenikov komunističnih zločinov, kakršna se je izvedla v Velenju, in vsakoletne orgije po krajih narodovega trpljenja pričajo o bolezni slovenskega duha.

Izrojena levica zagovarja družbeni model, ki temelji na splavu, spodbujanju ločitev, uvajanju homoseksualne ideologije, trgovini z materinstvom, ubijanju bolnikov, prepovedi pokopa izvensodno pobitih in zasvajanju z drogami. Protidružinsko in protislovensko naravnana postkomunistična levica, ki za svoje podle cilje zlorablja denar davkoplačevalcev in državne ustanove, je danes ključni razlog za nastanek hude demografske zime in splošni upad moralnih vrednot v narodu.

Zoran Janković, ki je avgusta lani po Zakonu o partnerski zvezi že “poročil” prvi homoseksualni par, in Anja Kopač Mrak, ki je zaradi političnih interesov gluha za trpljenje starih staršev in koroških dečkov, sta dokaz, da se duhovni boj vse bolj krepi. Naša država pod oblastjo častilcev dražgoškega kulta vse bolj tone v duhovni, čustveni in fizični potop, v katerega smo vsi vnaprej privolili. Hinavsko sprenevedanje Marjana Šarca in njegovih inženirjev iz vrst vladajočega rdečega plemstva, ki narod ideološko in na vse načine deli za potrebe privilegijev in finančnega izčrpavanja, bo moralo ustaviti narod na prihajajočih državnozborskih volitvah. Zmaga demokratičnih strank bo zmaga kulture življenje, blaginje in srečne prihodnosti. Kdor bo volil SD, SMC, DeSUS, derivate Levice ali Listo Marjana Šarca, pa bo osebno odgovoren za dolgoročno duhovno in materialno revščino, ki vodi v neogibno izginotje Slovenk in Slovencev.

Franci Donko

 • Peter

  Nakladate.
  Nad politično goljufijo tipa Serpentinšek in ostali, Co. se ne bo spravila nobena Evropa.
  Nadnjo se bomo morali spraviti mi sami.

  • Nejc Ornik

   Resolucija govori o nevarnosti, ki jih prinaša prazna lista Serpentinška, ki jo bomo menda sposobni sami “pospraviti” na smetišče, ane?

   • Peter

    Resolucija ne bo naredila nič dokler bodo osrednji mediji svetovali ljudem, kdo je vreden njihovega glasu in kdo ne.
    Vse resolucije tega sveta dolinčekom ne bodo pomagale, če nedelski reče, da je Serpentinšek tist taprau, ga bojo obkrožil, no.
    Pa še jest bom dobu en hudo dober viski, sm šu staut, d so dolinčki tok neumen, d ga bojo zvolil. Un tadrug, k mi bo viski doniru je še mlad pa optimist, no.

    • Nejc Ornik

     Boš zgubu viski, de veš…

     • Peter

      Ne bom. Greš stavt za viski?

     • Nejc Ornik

      Ha ha, na vsak način viski :)?
      Če ne bo demokratične vlade, boš pil vodo!

     • Peter

      Ne, bom meu dva viskija, če greš še ti stavt…
      Resno, izgubil sem vsako upanje, res.
      Naslednja vlada bo Serpentinškova. Upam, da nam prinese trojko kot prvi korak iz prostega pada.
      Upam, da jo bodo ljudje sprejeli bolj normalno kot Grki.
      upanje umira zadnje, no.

     • Nejc Ornik

      Ah, dej no!
      Lej, Ne morš zgubit upanja, predno ne nardiš usega, kar se da, no!
      Učlan se nekam (SDS, Primc)pa na teren pejt in deli za spremembe!

     • freedomfighter

      Spet eden tistih ki si zeli trojke…sramota

     • janez cepec

      zate bi biu Gorensk šnopc tabolš

     • Nejc Ornik

      Zate pa šmarnica, Tunnek :)

     • janez cepec

      a sploh veš, kašn je Gorensk šnopc?

     • Nejc Ornik

      Dej me razsvetlit, bomo v Cerknci vedli, kuga je to :)

     • janez cepec

      deci navadne vode, edn te pa z eno lajšto ke čez hrbet “ogrne”, de mau zapeče

     • Nejc Ornik

      Prid u maškare, pa ga že jutr dvojnga spiješ pr nas ;)

     • janez cepec

      mau del’č je, mrpit pa pridem, nkol ne veš

     • pajot

      Jebenti,si me zrajcou. jest grem staut. Viski. Džeka Denielsa. Važi?

     • Peter

      Čak, zakaj greva pa midva staut?
      Da bom zgubu viski u prvi stavi al da ga ne bom?

      Glej, odrečem se vsemu viskiju, če ta narod enkrat pamet sreča, no.

     • pajot

      A,jaz pa ne. če bo ta narod srečala pamet,se ga ulijem,da tri dni ne pridem k sebi

  • xtc

   Levakov Slovenci ne bodo zrušili,so preveč pokvarjeni zadeve jim odgovarjajo.
   Bo jih pa zrušila tujina(ne zaradi nas) ampak svojih interesov in tega ker jim preveč galamijo po EWU,BV in Balkanu.
   Če računaš na Slovence pozabi ,čakajo samo ma zizke in v rokah imajo lončke kje bo kaj kanilo,ravno to bo pognalo državo v razsutje.

  • samsara

   “Puško, meč, kopje v dlan! Bije za svobodo se tlačan!”

 • AlojzZ

  Gospod Franci,
  kam uvrščate Stranko novinarja Bojana Požarja? Na isti breg kot NSi, SDS, SLS?

 • Dragan Krstič

  Tkola vam bo puvedu moji dragi vol-ivčki: če bo pluščat bo upata, če bo špičast bojo pa vile. Nč skrbet, vi kar mene vol-te pol bomo pa vidl. Est mam najbul prugram u gvav, kva majo pa druh me pa nč ne briga.
  Ud usazga bo še mau pobrau da bo bolj užitn.

  • Nejc Ornik

   Pa še podpešem se: Marjan Šerpentinšek, hik :)

 • janez cepec

  temule Donkotu se j’ pa čist odpelau. tacga kretena pa še ne. pa kva, koji kurac, mata skupn’ga nesreča na cest, pa lista M. Šarca. ne gre skup. bolš primerjava, pa tud ta ne drži vode, sta Donko pa kešna druga politična stranka z desnega pola, k predstavlata resno grožno in bruko za Slo. če ne veste kera nej bi bla ta stranka, ste isti debili kot Donko. u pomoč, mišjlena je SDS

  • Nejc Ornik

   A si ob 18.00 pozabu Komunajzerkiller tablet uzet :)?

   • janez cepec

    pejd ti na kol terapijo, pa se bojim, de ti tud to ne o pomagau

    • Nejc Ornik

     Ja, kva b pa to blo, Cepec?

  • osa

   imaš pravo ime dodaj si še jaz janez sem moten cepec. šofer je povozu človeka pa noben očividec ni nič ukrepal::……??
   tudi kučan laže in krade in lomasti po sloveniji, pa mi slovenčki nič ne naredimo proti njemu, krade in laže kučan, kriv je pa janša
   koliko po 10000 ljudi imamo pomorjenih in preštetih kosti nimamo pa zločincev, kučan jih osebno pozna, saj jim je talal odlikovanja, ambrožič, dolničar,..kdo kaj naredi,…. zaprli pa so janšo, po scenariju kučana veliki pok ali danes prdec?

 • Jožef

  Donkotov članek nam je nastavil ogledalo. Ali se vidimo v njem. Ali smo mi vsi na pločniku in gledamo žrtev na cesti, iz katere curkoma lije kri in se bo vsak čas poslovila od življenja. Še je čas, da jo rešimo. A bo kdo skočil na cesto in ji pomagal ?

  • Nejc Ornik

   Slovenija je podobna žrtvi, ki je obležala na cesti, iz nje lije kri…Bo kdo skočil na cesto in ji pomagal? Še je čas, da jo rešimo #Volitve

 • Peter

  Včeraj pogledam na MMC.
  Partizanska proslava.
  Vsako nedeljo poročajo o partizanskih proslavah pa še vmes kdaj.
  ko smo se osamosvajali sem si reku, saj usako nedelo mi ne bo treba poslušat tega sranja.
  Pa sem se motu, no.

  • samsara

   Jaz sem si ob formalni upokojitvi kučana rekel, da zdaj pa mi končno ne bo več treba gledati in poslušati tega udbokomunističnega stvora, ki nam je vsem že do takrat krojil dneve in leta življenja v daleč prekomerni količini, v slabšalnem pomenu.
   Pa sem se tudi sam bridko motil.
   Nisem vedel, da gre za političnega nosferatuja. Zdaj vem.

   • Krtača 20

    Največkrat je Kučan omenjen prav na Novi. Zgleda da ga mate ovce vseen bolj radi kot hočete priznat.

    • osa

     ti krtača jaz sem ti več vprašanj postavu, pa mi vsaj odgovor, zakaj imajo švicarji samo 8% davka, pa so bogati kot posamezniki in država,..
     če ne boš odgovorila, potem je tu vsem jasno, da krtača ne zna brati ne pisati ne razmišjati,… zna pa srati, lagati, in žaliti, pa tudi krasti,…..kakor gazda kučan

     • freedomfighter

      Zato ker nobena drzava na svetu ni svica tudi mi ne…ze svicarska nevtralnost jim je prinesla cez zgodovino veliko denarja ko so narodi umerali v vojnah svicarji so pa sluzili na racun obojih…druga svetovna vojna je dober primer cela evropa unicena svici pa dolzni denar

 • Gavnar

  Bravo Donko !
  Najverjetneje prvi članek, ki Katolibane že pripravlja na ponovni volilni poraz.

 • župnik cefizelj

  franci donko se bo lahko končno poročil s francijem breznikom, čeprav veliki vožd tega še ni požegnal, se govori, da bo potrebno sprostiti trd prijem in pogledati tudi malce na roza. tega se najbolj veselita oba vinkota, vasle in gorenak, ki se zelo rada mažeta s čokolado.

  • Nejc Ornik

   Butalski Cefizelj, a se ti slabša? Poklič mavričarje

   • Peter

    Provokatorjem ni nič hujšega, kot če na njihove provokacije nihče ne odgovarja.

  • osa

   narobe si prebral ljubljanski dnevnik in delo. tu je pisalo, da sta se

   serpetinšek in svetlana, makarovič zbližala. jankovič bo šel za pričo in dobil za darilo prvo poročno noč z svetlano. šarec je presrečen in zadovljen, kako sem dobro ženo izbral, saj jo ima še zoki-spoki rad

 • Antonius

  Z menoj /vztrajnikom pred krivosodjem/ ni nič narobe, ker ne volim politikantsko kleptomanskih barab, da lahkotno in sproščeno delajo vse narobe.

 • luckyss

  Donko, brez zamere, ampak tole pa je že alarm…
  Dajte tisti, ki ga osebno poznate ali veste kje prebiva pogledat kako je z njim..;)

  Donko, ko bodo celo tukajšnje ovce pogruntale, da se v bistvu norčuješ iz njih bo hudo..
  Takrat res ne bi bil rad v tvoji koži…
  Ampak…glede na to, da pasete najbolj butast trop daleč naokoli je kaj takšnega bolj malo verjetno. Toda vseeno …Karma Is a Bitch…

  • Nejc Ornik

   Člouk ma domišljijo, ja. Kaj pa, če vidi dlje in bolje kot ti in jaz in povezuje, kar na vidi vsak?

   • luckyss

    Domišljija sama po sebi ni nič napačnega, če napišeš npr. “Gospodar prstanov”..
    V politiki pa je to nevarno, še posebej, če ne gre za domišljijo ampak za namerno manipuliranje z državljani, ki niso najbolj razgledani…milo rečeno..

    • Nejc Ornik

     Kam prištevaš sebe? A med razgledane?

     • luckyss

      Sam sem dovolj butast, da obiskujem te strani in se ukvarjam z vami…

     • Nejc Ornik

      Čestitam! Torej le še je upanje zate!

     • osa

      zelo bomo veseli in ti oprostili tvoj ozostanek, samo da te ne bo več. dal bom za mašo in te priporočil prijateljici matildi

  • osa

   ti pameten mož mi vsaj ti odgovori zakaj so nemške plače in pokojnine 3 x večje od normalnih slovenskih, ne borčevskih

   po mojem so slovenčki leni in neumni ali pa je kriv janša

 • FORT WORTH

  Ustavimo levake…

  • antimur

   Na vsak način, četudi z orožjem. Zdaj, ko ta banda celo javno podpira zoolofijo, ko so nam uničili kulturo, navade in običaje, ko pizdun kot je Martić, ogabna prasica kot je Tomićka, že kar kosata Slovenijo na bivše jugoslovanske enkljave, ni več časa za razmišljanje. Uničili so nam Prešernov sklad, zdaj je potrebno še posthumno nagraditi Baričeviča, ti norci so povsem zblazneli. Zato imamo vso pravico, da se pred to golaznijo branimo z vsemi sredstvi.

   • freedomfighter

    Ste ze probali z orozjem pa ste koncali v jamah po sloveniji upam da si ne zelite istega ker potem je res nekaj hudo narobe z vami…

 • Primoz Papez

  A je Donko spet enga spohu???

  • luckyss

   Če bi on padel v nezavest bi se mu IQ povečal vsaj za 50%..;)

 • učko

  Jah, najbrž je hotu novinar povedat, da so Zlovenci večinoma eni kreteni, tako na cest’ kot na volitvah kot še kjer drugje. Pa še res je !

 • Krtača 20

  Da pa smrt peške spolitiziraš v listo Marjana Šarca moraš bit pa…. žal prfuknjen kot Donko in Nova24tv. Zadnji stadij sifilitičnih možganov enega in drugega.

  • RATATA

   Če imate tudi vi tako kot jaz težave, potem ste na pravem mestu.

  • osa

   to je resnica in ogledalo nastavljeno levakom.če bi imeli kaj vesti ali sramu, kot cmerar, ustavno odločbo ne spoštuje, od hrvatov, ki ga ne jebejo, pa zahteva spoštovanje sodišča, kašen je ta člouk

 • Peter

  Sam da so u članku zastave ene bivše države, pa je kle koj en kup blokiranih luzerjev…
  Čudna povezava…al pa ne, no.
  Mogoče se pa naje lepjo k muhe na drek, kdo bi vedu.

  • samsara

   Kot vešče na luč.
   Nagoni pa to…

   Negativna partijska selekcija press

 • Peter

  Zakaj predsedniki in vsi drugi, sedeči v prvi vrsti, niso, preden so se vsedli, zahtevali odstranitve zastav, ki žalijo domoljubne prebivalce te države?
  Zveza, ki so jo imeli namalano tanki in avijoni, vojaki, ki so nas napadli ob osamosvojitvi, se mirno pojavlja na proslavah?
  Kje je še to na svetu možno, no?

  • pajot

   Zmeraj bolj mi je jasno,da rdeča zvezda ni napadla kućana,pač pa nas. Domoljube. Demokrate.Pa smo jo vseeno premagali. Nismo pa premagali kućana. Še ne.

   • Nejc Ornik

    NOt yet, kor reče Gladiator. A premagati jih je treba!!!!

 • milanček

  Sramota, predsednik države sedi ob zastavi, katera država je napadla našo samostojnost! Pahor, sram te bodi buzerant komunajzarski!

 • T-Rex

  kdo so tile ljudje in zakaj jih obkrožajo zastave države , ki je že 27 let ni več? ki je nas za povrh še napadla..

  • Nejc Ornik

   To so odgovorni za prihajajoči potop Slovenije…če jih ne bomo ustavili!

   • luckyss

    Vi še curka niste sposobni ustaviti, ko si ščijete po čevljih..

 • T-Rex

  po režimskih anketah je Serpentinšek na prvem mestu. Brez stranke in programa. To bo ja..

  • Peter

   Osrednji mediji so rekli, da je taprav.
   Dolinček več ne rabi, no.

 • KIKI

  Le oglejte si te v prvi vrsti,
  to so krivci ljudske smrti ,
  za reveže v zgodnji krsti,
  krvavi njihovi so prsti ….

 • Janez

  Donko zgleda že pripravlja čredo na še en poraz na volitvah. Seveda bojo spet krivi drugi ne pa nesposobno vodstvo sekte, ki se opoteka iz ene afere v drugo.

  • Stajerka

   SD je že plačala zapadle račune????…..zanimivo, da se nihče od MSM ne zgraža in polni naslovnic……res zanimivo!!…..mogoče bojo jim pa odpisali, kot so Zokiju……

   • Peter

    Provokatorji ne pridejo sem se pogovarjat, razpravljat, ampak pridejo provocirat.
    največ škode jim narediš, če na njihove provokacije ne odgovarjaš, no.

    • Stajerka

     počakam ene 3 poste…..pol pa kuj blokada……treba malo teren potipat tudi s te perspektive……

     • Peter

      Janeza ne boš mogla blokirat, ma tasiv nick.
      Pa ni problem, tasive spustiš, pa je.

 • Olga_10

  Levičarje in Kućanova gnila jajca volijo le izdajalci slovenskega naroda!

 • Stajerka

  zakaj v nobenem režimskem mediju v anketo NE vključijo novega obraza Bojan Požar???……zaradi valilnice……točno zaradi tega…..
  je pa danes v DZ bil zanimiv Tonin, v repliki Cerarju se je vleklo po dvorani…..fuj :((

  • Peter

   Saj veš, zakaj ne.
   Kdor ni z nami ni naš, no.

   • Stajerka

    jp….točno tak
    s kom ali čem je pa oslova senca???……ker to kar kažejo današnje ankete je glas za oslovo senco – ni kandidatov, ni seznamov, ni občinskih odborov in ni programa……in pol se levaki čudijo globoko vernim, ki v daljavi nad gorečim grmom zagledajo Jezusa, od mrtvih vstalega…….

    • Peter

     Serpentišek je Jezus, Marxov.
     Ta je dobra, hihi…no.

  • Sredina

   Kdo jemlje resno tega podkupljivega primitivca?

 • moat

  Heh, ni mi jasno zakaj bi bila Šarčeva stranka totalitarna, res? Če jo bodo volili volivke in volivci pač ne more biti totalitarna, kajne? Prav tako volivke in volivci, ki jo bodo volili ne morejo biti izdajalci. Neumnost, res! Je pa nerodno, da je prehitela SDS, pa še nima programa in niti ne vemo, kdo bo sploh bo v njej. Šarec mi ni všeč, tako da še vedno čakam na politično alternativo.

  • Stajerka

   a si ziher, da je koga prehitela…….jaz nisem – ustvarjanje javnega mnenja MSM medijev……je pa neverjetno, kako je narod vodljiv…….
   Šarec je v zadnjih soočenjih proti Pahorju pričel rapidno padat, če bi kampanija trajala še 3 tedne, bi pristal na 3. mestu in bi bili brez 2. kroga…….in to bo tisto, kar bo Šarca dvignilo ali pokopalo……prvega osla je že fstrelo – odstranitev ograje na meji…….to bo tema, na katero bo narod najbolj občutljiv……na srečo so antifa zgagatorji še vedno v manjšini…….

   • moat

    Ne gre samo za anketo Dela, rezultati so podobni tudi pri agenciji Parsifal, ki opravlja raziskave za SDS (če se ne motim). SDS je po obeh anketah tretja. Po mojem mnenju rezultati držijo, vprašanje pa je kako dolgo bo Šarec na vrhu?

    • Stajerka

     to pomeni, da je večina volilcev čez les…….ni programa, ni imen, ni kandidatov, ni članov…..je samo Šarec, kot je bil samo Cerar…….oboje je lupina brez jedra……in kaj se je zgodilo Cerarju???…..1 leto je sestavljal vlado, Šarec jo bo 2 leti, ker kaj pametnega v takšno pozicijo ne bo tvegalo lastnega imena in znanja……

     • Hun

      javnomnenske ankete se nikol niso “uganile” dejanske izbire volilcev tko da te mal potolazim….

      je pa narejena studija o SĐS sektasev…rezultati so pokazal da ste vsi nadpovprecno pametni, dobrosrcni ter nevodljivih

     • stajerc5

      Clovek ne more verjeti! Ce bi murgle vrglo ven Sarplaninca, brez rodovnika- prosim, bi tudi vodil! Kaj tako noro blesavega kot je nasa Raja ne najdes niti v Venezueli!

     • moat

      To pomeni, da večina volivk in volivcev išče nekaj novega, ker se je naveličala obljub levih in desnih, ki so jih takoj po volitvah pozabili. Po mojem iščejo preboj, alternativo, tako kot jaz. Toda, kot sem dejal, sam menim, da Šarec ni tisti, ki bi lahko veliko napravil v politiki. Lahko pa se seveda motim. Kakor koli že, ni moj izbranec.

   • Hun

    pa sj ti je vcer nora24 porocala o lastni anketi da za enkrat vodi Šarac…ni cudno da z vsemi topovi streljajo po Sarcu kolk je lopovsko komunisticni nastavljenci…dobr vm z clanki manipulativno utrdujejo zvestobo sektaskih ovčic

  • Peter

   Kako sploh lahko razpravljaš o stranki, ki je ni?
   za katero ne veš, kdo jo bo sestavljal, kakšen bo njen program, za kaj se bo zavzemala…
   Torej, glede na to, da o njej ne vemo nič, lahko mirno puščamo posameznikom, da menijo, da bo totalitarna.
   Kar se mene tiče, lahko mirno pomislim, da bo stranka, ki se bo zavzemala za osvoboditev mravelj izpod bremena mravljinčarjev.
   pa mi oporekaj, če mi moreš, no?

   • Hun

    kaj te bo tvoja SĐS resila bremena davkov…ko bo odvladala, ČE se kdaj sploh bo…bom pa spet poslusal izgovore zvestih ovc…ja sj niso nc mogl ukrent ker jim udbaski komunisti vs cas polena mecejo pod noge

   • stajerc5

    Kamnik ni dalec od mocvirja in megle. Lublanabolana pa tako ali tako vedno meglo izbere!
    Hudic je, ker se izgleda tudi tistih deset in deset tisoc auslenderjev, ki pridejo v opankarski grad, hitro naleze meglenega virusa…

    • Peter

     Ja, pa pa homičem v rit lezejo, oprosti, no, pa leve kulturnike podpirajo, pa javno upravo širijo…to so vse glasovi na volitvah, no.

     • stajerc5

      Seveda so, se hujse bo cez leto-dve, ko bo na vrsti SJU- Stranka Javne Uprave!!

     • Hun

      a to ni ze dejansko SMC in SĐS

     • stajerc5

      Ehhh, kocka, dolgocasen si postal. Mami te klice, aja-aja….

   • moat

    Saj ne razpravljam. Samo povedal sem mnenje in med drugim tudi poudaril, da Šarec ni moj kandidat.

 • Sredina

  Donko..Sm že mislu da bo šlo brez LGBT…ne, očitno ma res motnje ta tip

 • prdo

  Domobranci večni luzerji

  • Stajerka

   blokada…

   • dr Janez Sveti

    Zakaj? Povedal je svoje mnenje. Tudi ti ga lahko. Bodi bolj kulturna in dokaži, da te ni vreden nasprotnik.

    DR janez SVeti

    • stajerc5

     A-a, govoris, kot da bi bili razni prdoti tvoja delovna cetica. Sam imam precej visok Level do rdece crte nesramnosti, ampak, pride dan, ko lahko parkrat obrnem stran, preden sploh najdem kaksnega komentatorja vrednega odgovora, ker so ostali blokirani- tudi na nasi strani so nekateri pod vsakim nivojem.

     • dr Janez Sveti

      Jeziti se na vse, ki ne pišejo tako kot mi menimo, da je normalno je sizifovo delo. Tudi sam težko razumem, da veliko ljudi vidi iste stvari kakor jaz popolnoma drugače. Taki smo ljudje. Poskušam jih razumet, ampak vsak od nas ima svojo zgodbo, zakaj in kako reagira v določenem trenutku. “Sto ljudi, sto čudi, sto žena dvesta sisa” neznan avtor

      DR Janez Sveti

    • Peter

     Glej, janez, ki se sveti, včasih bolj, včasih manj.
     Prdo je povedal svoje mnenje.
     Je to mnenje, s katerim lahko argumentirano razpravljaš?
     je on to svoje “mnenje” dostavil sem, da bomo z njim argumentirano razpravljali?
     Glej, tolk ser, d boš čez vidu, pa če se še tok svetiš, no.

     • Hun

      Argumentirano? za sektase je vse kar napise nora24 presveto..tu ne rabte dokaza kot ne za Boga in njegov obstoj

     • dr Janez Sveti

      Če se ti ne zdi vredno argumentiranja…ga pač spregledaš in ignoriraš. Simpl.
      DR Janez SVeti

     • Peter

      Ali pa ga, glede na to, da ni se nikoli spravil skupaj nic, s cimer bi se dalo argumentirati, mirno blokiras, se bolj simpl, no.

     • dr Janez Sveti

      Nisem vedel, da lahko komentatorja sam blokiraš. Tudi tega ne počnem.
      DR Janez Sveti free

    • Stajerka

     tudi moje mnenje temelji na lastni presoji, da je zrel za blokado……tako kot vsakega ne spustim v hišo, tudi ne prebiram vse kar prenese papir (ekran)……nezanimive reklame/cajtunge/komentarji, pri meni pač romajo v koš……

     • Hun

      ti nimas obiskovalcev…zato isces druzbo vs cas tu gor

     • dr Janez Sveti

      Narobe sem razumel. SEm mislil, da želiš, da ga admin blokira.
      DR Janez SVeti

    • Peter

     No, pa ti argumentirano razpravljaj z njim in mu dokaži, da te ni vreden nasprotnik. No?

     • dr Janez Sveti

      Ni moj nasprotnik. Ne ustvarjam nasprotnikov.
      DR Janez SVeti

     • Peter

      Ti si ga tako imenoval, no.

     • dr Janez Sveti

      Očitno je tvoj nasprotnik, če si izmenjujeta nasprotna stališča :)
      DR Janez Sveti genij

   • Hun

    blokado imas ti v svoji zmanipulirani buči

 • Domus Lubus

  Odnos kakršnega ima Marjan Šarec do resnice in slovenske preteklosti ima tudi večina Slovencev. Primerjava nesreče z Marjanom Šarcem pa je zelo nizkotna in škodoželjna poteza. O njem pišete grdo, ker je popularnejši kot SDS. O homoseksualcih pa pišete grdo, ker ste prikriti homoseksualec, zavisten tistim, ki si upajo javno razkriti svojo spolno usmerjenost.

  • Hun

   “desc” v sluzbi na obcini na podrocju kjer v vsej zgodovini prevladujejo zenske…ze to kaze da je pozenscen

  • stajerc5

   Lubus, pa kaj je mozno, da ritopiki nimate svojega foruma?

   • Hun

    sj je nora24 prava ritna gnojnica člankov..sm in tja se napise preblisk koristnega in poucnega

   • Domus Lubus

    Samo tega imamo.

    • stajerc5

     Zanimiv odgovor, ker se vas na ulicnih orgijah toliko vec vidi! Ste vsi Gorenjci ali kaj, da ne morete par ficnikov zbrati za eno svojo stran!?

     • Domus Lubus

      Saj imamo ta portal.

     • stajerc5

      Plosca ti preskakuje…

     • Hun

      a tko k vi zberete da vs mora Orban “špiknt” z financno injekciko

  • Peter

   Ojoj, zakaj pa jest pol ne pišem grdo o lepih babah, k sm jim fouš d majo velke jojške?
   Butl, no.
   Greš na blokado 3 2 1 zdaj…

   • Domus Lubus

    Če zavidaš ženskam “joške”, greš lahko na plastično operacijo in ti jih bodo naredili.

 • Hun

  Slovenci so po vecini hladni in sebicni…vec majo bl so pozresni…ta hladnost je tipicna za Avstrijce…

  sam sm preprican da SDS sektasi donirajo samo svoji strsnki, novi24 ter v cerkvi…revnim Slovenskim druzinam in bolanim otrokom niso dal nikoli nič

  • stajerc5

   Pa ne ga lomt, mislis, da bomo tebe futral!???

   • Hun

    do sebe si škrt bos pa men postregu kot gostu

    • stajerc5

     Ne dam pa ne dam, pa da me jebes ne dam!

     • Hun

      pri moji rodbini na prlekiji je vedno dolga miza…in goste se postreze kot se spodobi meso iz tünke, krapci,…ti si bl gorenskega tipa stajerc

     • stajerc5

      To je pa na Stajerskem drugace. Ti si tvoje zacel drugace, poglej zgoraj! Najprej poglej, oceni, ne se dat nasrat, potem pa daj! Habsburg nas je imel, hvala Bogu, dosti casa v rokah…
      Za lenobe je pri nas vedno prislonjena planka!

     • Hun

      za neposlusne hlapce je bila planka…dobr vs je naucil avstrijski gospodar…za hlapca rojeni za hlapca vzgojeni…ni cudno da se Slovenc ne upa postavt zase

     • stajerc5

      Pravi Stajerc je od nekdaj vzel plonko v roke in naredil red. Zato smo pa Stajerci Stajerci in ne nekaksni voluharji, ki se zalepijo vsakemu prvemu, ki pride. Mi se danes ljubimo Mario Terezijo in Franz Jozefa, medtem si pa vi pripovedujete se kar Jozekove pravljice.
      Pionircki ste bili, kot pionircki boste odsli!

     • Hun

      red naredi prava stajerka ko te zbrca iz ostarije pijanega domov.

      prot stajercem nimam nic ker imam sam stajersko kri…to pa ne pomen da med stajerci ni zlobnih ljudi..plevel se razrasca povsod

     • stajerc5

      Jezus, ti imas pa res “lajtngo”! Paaaa, clovek Bozji, vas, vas yugovici smo garbali!!! Celi vlaki, vas yugovicev, smo pretepene posiljali nazaj v 60-tih. Kdor je bil priden je ostal, ostali pa na vlak! Edina stvar, ki jo je se sloser dovolil!!!

     • Hun

      stajerci ste nevarni ko ste mladi in pijani …potem vs stajerke stisnejo za muda in ratate kastrirani copatkoti in pijancki

 • DJURO SUMAR

  Tale Donko je resnično popolnoma nor. Tu res ni kaj komentirati.

 • prdo

  Ok priznam provokacija pa mi naštejte eno ne dve bitki proti okupatorju

  • Hun

   ne opravicuj se zarad provokacij…ker na tem portalu je nekaj ljudi, ki se jim lahko opravicis…vecina je pokvarjena za prevzgojno pretepst

   • stajerc5

    Sta vidva en sam nepismen ali sta res dva, mogoce dvojcka!?

    • Peter

     ja, še nisi slišal za nepismene brezjajčne dvojčke?
     Hun se jim reče v strokovni literaturi, no.

     • Hun

      dbojcke? hitr poprav svoje lapsuse…zivlenje ti da takoj lekcijo

    • Hun

     prej bi zate reku da si MEFISTO…moz tisocerih nickov…sektasi ste skrajno neizvirni…velka vecina mate enake komentarje skoraj iste.. copy- paste

 • Janez Novak

  Predlagatelji Resolucije 1096 niso podali jasnih navodil, kako naj bi se lustracija izvedla. Lustracija naj ne bi bila kazenski postopek. Kaj naj bi torej bila? Lustracija seveda ni demokratičen ukrep, toda brez nje ni demokratične pravne države. Slovenska tranzicijska izkušnja to zelo nazorno kaže. Položaj je očitno brezizhoden, saj nikogar ni mogoče demokratično izločiti iz političnega ali drugega demokratičnega udejstvovanja, še manj je mogoče koga prisiliti, da sprejme demokratične vrednote za svoje. Demokratična načela, zapisana v ustavi, niso dovolj. Demokracija potrebuje tudi demokrate – resnične demokrate. Če teh ni, tudi demokracije ne more biti.
  Z malce pretiravanja je moč reči, da se je poskus uvoza demokracije v Slovenijo doslej pokazal za precej podoben projekt kot poskus uvoza demokracije v Irak ali Afganistan. Nekakšna misija nemogoče.

  • Hun

   SĐS sektasi so dalec od nivoja mentalno zrelih ljudi za pravo demokracijo

   • Peter

    Res je, samo SĐSa v Dolini ni.
    Ste samo glupi provokatorčki.
    In čeprav si pogruntal način, da se te da samo začasno blokirati, te pač blokiram vsak dan.
    Še vseeno bolje kot brati tvoje umotvore, no.

    Ne jokaj hun kle pod mano, si blokiran, no. Jutri pa spet, raje klikam kot da vidim tvoje abotne kometarje.

    • Hun

     intelegenca ti je tuja…taki ste za sekto najbl primerni..poslusni in zvesti

     • stajerc5

      Si siguren kaj pomeni inteligenca, glede na to, da ti je to prisepetal sosolec na vecerni!?

     • Hun

      Slovenci ste v vecini presebicni in prestrahopetni za pomoc ..zavedujoc se da si posledicno lahko sankcioniran. .

      sam sm v soli vedno obladal snov za najvisje ocene..na konc sm dobil sredno oceno samo zarad čuta do pomoci sibkejsim

     • stajerc5

      Saj te razumem, win-win situacija, ko slepec slepca vodi.

     • Hun

      po principu SĐS vodje in njegovih zvestih oprod…si to mislil..sodis sam po sebi

  • DJURO SUMAR

   V Iraku in Afganistanu zavirajo demokracijo muslimani, pri nas pa katoliki.

   • Hun

    SĐS sektasi primerjajo islam z komunisti…bl hinavske primerjave seb v prid se nism slisal…

    islamski voditelji kot papezi vcasih ko so se povzpenal na oblast dobesedno cez trupla

  • stajerc5

   Slisi se popolnoma noro, ampak, mogoce je bila vojna prekratka….

   • Hun

    dokler boste imel vsi ostale sodrzavljane, ki ne voljo SĐS ali ki sploh ne voljo za glupe oz. sovraznike…lustracije al “pucanje nesnage” po ministrstvih ne bo nikol

   • DUŠAN ZALAR

    Se strinjam ,mnogo mnogo prekratka !!

   • DJURO SUMAR

    Vojna ne, povojno obdobje je bilo prekratko.

 • Tweety Bird

  Ali je mogoče, še zlasti v tako heterogeni skupnosti, kot je Evropska unija, oblikovati skupen pogled na preteklost? In to z resolucijami, različnimi izjavami in spominskimi dnevi. NIKOLI !!!

  Če bi vrh EU in članice vso to papirologijo okrog resolucije 1096 jemali resno, potem ni popolnoma nobene možnosti, da bi skupnost preživela, saj bi se v prizadevanjih po resolucijsko poenoteni preteklosti preprosto zadušila. Tako kot se že dolgo duši Slovenija. NIKOLI !!!

 • Roman Benedik

  Zeh,zeh Donko…..potem pa spravite GOD v DZ;a še tega niste sposobni?

 • Mihilus

  Všeč mi je odstavek v rumenem in vse drži, vendar pa manjka še:
  ortodoksija o enakosti, anti-rasizemu in toleranci, čaščenje multikulturnosti, holokavsta in še številnih drugih prevar in laži (npr. podnebne spremembe kot posledica delovanja človeka).

  Razlog, da te stvari niso naštete v članku pa je, da Janša in ostala slovenska “desnica” prav tako verjamejo v naštete kozlarije. Poleg čaščenja židov in Izraela.

  Dokler ne bomo vsem lažem prišli do dna jaz pozdravljam vse kozlarije, da se čimprej vseskupaj sesede in bodo ljudje pripravljeni na prave spremembe.

 • Hun

  SĐS sektasi me blokirajo po principu feministk k se borijo za abortus

  • stajerc5

   Kako so le tebe obdrzali mi ni jasno. Kolikor vem, se ze na ultrazvoku vidi, ce je z embrijom nekaj narobe!

   • Hun

    Zivlenje me je poslalo da nastavim ogledalo SĐS sektasenm, ki se samooklicano castijo kot pravi kristjani

    • stajerc5

     Eeeee….????

     • Peter

      Ti pa maš voljo, no.
      Pa ne vidš, da si edini, ki še jebe tega smotanega huna?
      Misliš, da bo še sitnaril tukaj, če nekaj dni ne bo nihče podlegel njemu in njegovim blodnjam, no?

     • stajerc5

      Danes sem porabil jokerja, imam samo dva- mislim. Drugi so zabetonirani v Kuci cveca, jebi ga! Za malo zajebancije, ce mi je dolgcas, je pa v redu.
      Izbral sem se najboljse(ahahahahaaa) od …, ne bom rekel.

     • Peter

      Je pogruntal finto, kako se vsak dan prijavi in ga moraš vsak dan blokirat.
      pa ni problem, raje to kot brati slaboumne “komentarje”, no.

     • stajerc5

      Saj imas prav, sicer me pa tako ali tako poznas in ves da to ni moja bolezen.
      OK, se “citamo jutri”!
      LP

     • Hun

      ti poznas le poslusni beeeee!

 • MladiLiberalec

  Jest sem mal mlajši pa mam eno vprašanje. A se ni policija leta 1991 imenovala še milica in je imela med vojno za osamosvojitev na kapah še rdeče zvezde?

  • Domus Lubus

   Da, takšni so bili. Poleg klasičnega kriminala so preganjali tudi vse, ki so bili proti komunizmu in Jugoslaviji. O tem bi več vedel povedati Vinko Gorenak. On je namreč bil komandir postaje milice.

   • MladiLiberalec

    A pol imam prav da so nosili med vojno 1991 na kapah še rdečo antifašistično zvezdo? Na netu je podatek da se je milica preoblikovala v policijo februarja 1992 in dobila nove uniforme.

    • Peter

     In kaj hočeš s tem povedati?
     Da je povsem v redu, da dandanes na proslavah skačejo okoli z zastavami z zvezdo?
     Ker v času osamosvajanja niso pomislili na to, da bodo še trideset let po tem skakali okol z rdečimi zvezdami in se bodo eni modeli delali pametne v zvezi s tem in se zgovarjali na to, kakor se ti?
     ja, na marsikaj se ni pomislilo takrat. Tudi na to ne, da bomo še dandanes v dnevniku kot novico dneva gledali partizanske proslave. Smo pač mislili, da bo drugače.

     • MladiLiberalec
     • Peter

      Predvidevam, da zvezdo. 24ur pa ne odprem, če mi plačaš.
      Pa glej, problem ni v zvezdi, problem je v ideologiji.
      Kar sicer dobro veš, pa se delaš glupega.
      Kar se mene tiče, prav, se ti ni treba niti delat, no.

     • stajerc5

      Verjetno je mislil, da smo v ilegali sesili par tisoc uniform.
      Sicer je dobro, da jih nismo, ker bi jih metercvancig podaril z veseljem svojim tovarisem!

     • MladiLiberalec

      Itak da je v redu. Če smo se pod tem znakom boril v drugi svetovni vojni in tudi leta 1991 kot se mi zdi.

     • Peter

      Seveda. Glej, zaradi mene si jo lahko vtetoviraš na rit, če hočeš.

     • MladiLiberalec

      Pacek :D

     • Peter

      pacek boš ti, če jo boš kazal okol, no.

     • stajerc5

      Ne mu veselja jemat, se na parado ne bo vec sel.

     • MladiLiberalec

      Kakšni jo je že treba tud pokazat. ;)

     • Domus Lubus

      Samo ne kaži je Donku.

     • MladiLiberalec

      lol

     • Peter

      Lahko pa postaneš glavna zvezda na partizanskih proslavah. Dobesedno.
      Golaš pa per boš dobu, no.

 • Tweety Bird

  Nič ne bo s resolucijo 1096. Gre za teorije zarote…npr. Lojze Peterle. Že sama pojava, mimika in retorika z glasom duhovnika je bila dovolj velika vaba za naivne ljudi in predvsem vernike, ki so glasovali zanj in stranko SKD (Slovenski krščanski demokrati) Njega pa najdete na udba.net in sicer s šifro dosjeja, ki je krasila priimke tistih, ki so ovajali iz cerkevenih krogov. Nikoli partija ni kadrovala kar tako, vedno je zelo dobro premislila, ko je koga predstavila javnosti in ga spromovirala, da je narod nasedel.

  Še dolgo bomo vladali, kljub resolucijam.

  • MladiLiberalec

   Peterle udbovec? No way no. XD

 • Miran

  En brezveznik Šarec brez stranke bo nabrisal stranko SDS. Pa če to ni komedija. Zgleda da so volilci obrnili hrbet sekti. To se kaže tudi v ogromno novih strank na desnem polu. Zavohale so mrhovino in čakajo na gostijo.

  • Peter

   Res je, mrhovinarji hitro zavohajo.
   Mi je pa všeč, da navijaš za take plemenite in kvalitetne živali, kot so mrhovinarji.
   To nas bo daleč prineslo, da bodo mrhovinarji vladali, no.

 • MladiLiberalec

  No če ima še kdo nedvoumen odgovor in morda slikovni dokaz naj prosim potrdi da je slovenska policija v času osamosvojitvene vojne še nosila ime milica in da je na kapah nosila rdečo zvezdo.

  • Peter

   Je. In imenovala se je Milica in na kapah so imeli zvezdo, rdečo, peterokrako.

   V naslednji vojni boš ti zadolžen, da v nekaj urah sešiješ nove uniforme in jih dostaviš po vsej državi.
   Da se ne bo potem kakšen butelj spakoval na ta račun, če štekaš, no.

   • Domus Lubus

    Zvezda se lahko sname. Ni treba šivati novih uniform.
    Očitno so jo nosili s ponosom.

    • MladiLiberalec

     Točno tko ja.

    • sprehajalec

     Lupus, lapaš brez veze. niti te ni bilo zraven, da bi vedel, kakšni so bili občutki takrat, niti si kdaj složil kakšno vojsko pod katerokoli oznako.

     Zapomni si nekaj. leta 1991 je za ogromno večino Slovencev Zvezda veljala za oznako srbske jugovojske. In nič drugega.

     • Domus Lubus

      No ja, imaš prav. Tisto, da so jo nosili s ponosom, je res lupanje brez veze.

   • MladiLiberalec

    Jah teritorialci pa niso imeli rdeče zvezde. Policija pa. Pol že ni bila tko problematična.

    • sprehajalec
     • MladiLiberalec

      Ok sam a si vidu tud bejbo ko sem dal gor sliko? Ona bi komot dala zvezdo dol ane

     • sprehajalec

      Pravim, da je bilo osamosvajanje od Srbov in ne Komunistov. To slovenijo še čaka…

     • MladiLiberalec

      Sam pol ne drži kot eni pravijo da smo bili pod tem simbolom leta 1991 napadeni če smo se pod njim hkrati tudi branili?

     • sprehajalec

      V enotah, ki so bile takrat na vpogled, ni bilo rdeče zvezde. intendant je prinesel na večer 27.06. škatlo novih oznak, vsak je snel zvezdo s kape in nataknil novo značko. Žalovanja za rdečo zvezdo ni bilo, niti pri enem. Tisti, za katere je zmanjkalo novih značk, so pač hodili brez njih. Zvezde so si fantje shranili v žepih, za spomin.

     • MladiLiberalec

      V enotah TO verjetno res. Kaj pa milica? Slišal sem od mal starejših sosedov ki so bili najstniki v času osamosvojitve da so povedal teritorialcem leta 1991 da ma en iz vasi doma skrito staro orožje. In da je prišel pol miličnik in jih je spraševal o tem kaj vejo preden je šel do tega in zahteval orožje. In miličnik je imel na kapi rdečo zvezdo. njim ker smo partizanska vas pa se je zdelo da so opravljal vlogo kurirjev. V tem smislu XD

     • sprehajalec

      narobe razmišljaš, v tistem času nova oprema pač še ni dosegla vseh enot, prioritete so imeli redna policija in TO. Glavnina uniform TO so bile prastari kroji Avstrijskih gebirgsjägerjev iz prve vojne, ki jih je povzela tudi JNA za brdsko planinske, slovenska TO pa za TO uniforme.

      Množico prostovoljcev, ki so se javljali na TO, v zmedi, kaj storiti, so odslavljali, ker preprosto ni bilo opreme, predvsem orožja in oznak. Tudi rezervna sestava policije je pošiljala selektivno pozive, saj orožja ni bilo za vse. Tako je tudi značke nekdo prepozno naročil, oziroma so bile izdelane.

      čisto simpl, ko se je prišlo do orožja, se je vpoklicalo. Vseeno slovenci niso kitajci v korejski vojni, kjer je eden nosil bombo, eden puško, eden trobljo, in eden gong. Ko je padel tisti s puško, je naslednji pobral njegovo puško…

     • MladiLiberalec

      No sam slišal sem tudi da so eni stražili tudi kar v civilu. Vse kaže da so nekateri tudi še nosili rdečo zvezdo med samo vojno.

     • sprehajalec

      Morebitna ljubezen do rdeče zvezde pri posameznikih, je nastala šele kasneje, s starostjo in tem povezano nostalgijo po prijetnih občutkih mladosti. takrat ni imel nihče takšnega odnosa do rdeče zvezde, kakršnega ti pričakuješ za svoje raziskovalne naloge. Poleg tega je bilo takrat nositi rdečo zvezdo lahko nevarno, Govorilo se je takrat o četnikih, pa peti koloni, pa o soseskah migrantov, ki so mahali z jugo zastavo. vse sorte govorice so bile. zato nihče ni pomislil, da bi nosil rdečo zvezdo. kakšen morda, ki ga novice niso dosegle. konec koncev so bile vse vaje TO, ki so trajale leta, pod temi vojaškimi oznakami.

      rdeča zvezda je predstavljala samo golo vojaško oznako, nobene čustvene navezanosti na NOB in Protiimperialistično fronto. če kdaj ne, potem takrat ne.

     • Peter

      Raziskovalne naloge?
      A zdej se temu tko prav?

     • sprehajalec

      Ja, Repetov vajenec…

     • Peter

      A, bo napisal knjigo Z rdečo zvezdo v nove zarje…
      Potem pa že, mladi liberalec, le piši, le.
      Bomo imeli papir za podkurit, no.

     • Peter

      Mladi liberalec je pač mlad. Liberalec.
      Ker so imeli policaji na kapah zvezdo, so se borili zanjo.
      Zmeda pa tak, o tem on pojma nima.
      Po njemu zgleda oborožen napad tako nekako, kot računalniška igrica.
      On ni k sebi stiskal otroka, ko so nad Ljublajno lovci s peterokrako prebijali zvočni zid, on ne ve, kako to zgleda, ko greš zjutraj v službo, pa te na avtocesti ustavijo tanki in vojaki s puškami.
      Pusti ga. upam, da mu ne bo treba tega izkusiti.
      Če mu pa bo, pa upam, da bo potem malo pametnejši. težka bo…

     • sprehajalec

      Sploh je niso imeli, kolikor kažejo slike. poleg tega je bila takrat to službena oznaka milice in odnos do nje je bil povsem neoseben. Nove oznake in Zakoni pač še niso bili sprejeti do takrat, glede službenih oznak.

     • Peter

      Meni je to jasno. Tudi odnos do te oznake je bil jasen in nedvoumen.
      Problem so zdaj neki mladi liberalci, ki so jih osrednji mediji napumpali, kako je bilo lepo živeti pod rdečo zvezdo in hočejo nekaj idealizirati stvari, ki jih nepoznajo.
      Škoda, da v žlahti nima nikogar, ki ga je režim z rdečo zvezdo poslal na Goli otok zato, ker je izrekel eno napačno besedo ob napačnem času.
      Mogoče bi potem razmišljal drugače.

     • sprehajalec

      Imajo nalogo povezati slovensko neodvisnost s programom protiimperialistične fronte in KPS iz leta 1941. Da so pravzaprav oni kreatorji te neodvisnosti.

      neka teoretična podlaga, za prihodnje generacije…. vendar ima preveč lukenj….

     • Peter

      Itak, že na Čebinah so se menil o neodvisnosti, pa tudi Tito jo je podpiral.
      Sicer je nekaj blefiral o bratstvu i jedinstvu, ampak to je bla fora za takratne medije.
      V bistvu je bil Tito prvi slovenski osamosvojitelj, pa še najtežji, če že ne največji, no
      Upam, da sem dal mlademu libralcu kakšno dobro idejo.

      Pravzaprav je takrat, ko je rekel maršal, da prozor mora pasti, nakazal na samostojnost Slovenije.
      Uporabi, mladi liberalec, te ne bom tožil za kopirajt, no.

     • Peter

      So že kdaj delali probleme iz par lukenj? Nedelski vse to zrihta, no.

    • Karmen

     Moj mož je šel v boj v uniformi JLA. Druge ni imel. Čez par dni so se pa preoblekli. Na teh uniformah ni bilo nikjer rdeče zvezde.

     • MladiLiberalec

      Ampak a stekas da so se nekateri boril v osamosvojitveni vojni pod rdeco zvezdo. Znak je komot odstranit. Ce ga niso pol jih ni motila.

  • sprehajalec

   oznake TO in policije, so se pripravljale v naglici in stihijsko. na teren se jih je nosilo v škatlah, ki pa niso dosegle vseh enot. Čez par dni je bilo vse urejeno in na svojem mestu, tako tudi oznake.

   • MladiLiberalec

    Si sure Walker? Zakaj pa potem net pravi da se je milica preimenovala v policijo šele februarja 1992 in da so dobili takrat nove uniforme?

    • sprehajalec

     Z imenom policije se je takrat malo ljudi ukvarjalo. niti se ni delalo potez, ki bi razbesnele sile kontinuitete in progresa, ter dalo nek očutek radikalnega razdvajanja od Jugoslavije. danes pač vemo, da je bil takrat samo nov dan, sovražnik so bili pa takrat Srbi in Slobo in ne Komunisti. kar se je pokazalo za strateško napako gibanja za osamosvojitev.

     Tudi napoleonovi grenadirji, so se po napoleonovem padcu imenovali grenadirji…

     • Peter

      Ne, ne štekaš.
      To, da niso vso noč šivali novih uniform in čakali nanje, medtem ko so tanki z rdečo zvezdo prodirali zapirat mejne prehode, da nas odrežejo od sveta in so avijoni z rdečo zvezdo bombardirali oddajnik na Krvavcu, da ne bi vedeli, kaj se dogaja, ampak so v tistem, kar so imeli šli v jarke, jasno dokazuje, da so se Slovenci borili za to, da rdeča zvezda ostane, no.
      In na žalost, je ostala. Tudi po zaslugi zaslepljencev, kot je mladi liberalec, žal.

     • sprehajalec

      Tisti, ki so hoteli pod rdečo zvezdo, so pač tam tudi ostali. In so še danes tam. Menda je oseba na 1.22 bila zadolžena za radioveze na Krvavcu. Tako se je takrat šušljalo.

 • MladiLiberalec

  Ewo slika iz maja 1991 rdeča zvezda je tukaj lepo vidna

  https://fototekamnzs.com/2016/05/20/brez-semaforjev/#jp-carousel-9212

  • Peter

   Ja, lej, ni druge.
   Blokada.
   Sitnobo človek nekaj časa prenaša, neumnosti pa ne.
   Pa srečno hodi.
   Aja, pa zvezdo si daj na rit tetovirat, če ti ni še nihče tega predlagal, no. rdečo.

   • MladiLiberalec

    Why?

    • Alois Kuhelj

     Why you asking why,you bastard!

    • Alois Kuhelj

     You know what?You can simply go fuck yourself,you understand?

   • šmentanamuha

    Ja, Mladi (stari) Liberalec drka na suho zato da smeti in uničuje debato. Dobro si ga naštudiral in ne neha do jutra.

 • MladiLiberalec

  Milfica ma skor sigurno rdečo zvezdo na kapi. Poglejte si no.

  https://images.24ur.com/media/images/600xX/Jul2011/60712384.jpg?19a5

  • sprehajalec

   Zmešnjave, ki je takrat vladala, se pač ne da razumeti, če je nisi doživel. če si jo doživel, se ti zdi vse bolj preprosto in razumljivo. Ni nekakšnih why….

   in povezovanja znaka rezervne policije 1991 s protiimperialistično Fronto leta 1941.

   • Peter

    Ne, to, da so imeli polcaji takrat na kapah peterokrako je kronski dokaz, da so se borili za to, da bodo tudi dandanes na proslavah plapolale zastave z zvezdami. Njim ni bilo do samostojne Slovenije, borili so se za peterokrako zvezdo. Rdečo. Za Heineken, tako rekoč, no, hihihi.
    Ne razumem, da ti to ni jasno, no.

    • MladiLiberalec

     Po mojem so to razumeli v smislu da je rdeča zvezda simbol antifašizma pod katero smo enkrat v času OF že zmagali. Pa tudi pravico do samoodločbe nam je priborila OF. Saj to se takrat ni skrivalo da imamo to ustavno pravico.

     • sprehajalec

      Lej, resnično si vse pomešal. Rdeča zvezda je bila pač imbivalentna vojaška oznaka JNA, pod katero so vsi udeleženci služili vojaški rok. zaradi načrtne indoktrinacije režima, je malo ljudi vedelo za zločine strojene pod to rdečo zvezdo. Sedaj s pomočjo Nove šele prihajajo na dan. Rezervna sestava milice, ki do takrat morda še ni vsa dobila novih oznak, je bila torez zlorabljena z to rdečo zvezdo…

     • Peter

      A še kar gon svoje?
      Ojoj, no.
      Promašen slučaj, hehe.

      To, da niso vso noč šivali novih uniform in čakali nanje, medtem ko so tanki z rdečo zvezdo prodirali zapirat mejne prehode, da nas odrežejo od sveta in so avijoni z rdečo zvezdo bombardirali oddajnik na Krvavcu, da ne bi vedeli, kaj se dogaja, ampak so v tistem, kar so imeli šli v jarke, jasno dokazuje, da so se Slovenci borili za to, da rdeča zvezda ostane, no.
      In na žalost, je ostala. Tudi po zaslugi zaslepljencev, kot je mladi liberalec, žal.

     • MladiLiberalec

      What is wrong with you? XD

     • Alois Kuhelj

      With you absolutely everything!!

     • Alois Kuhelj

      Ti moras bit pa tako mlad,da si se v plenicah,ker so te tako lahko napumpali!

     • MladiLiberalec

      Ja no sem pac dete liberalne Slovenije. What is wrong with that?

 • Peter

  Vse blokirano.
  Sami tvitiji, cepci, krtače, mladi liberalci…
  Žalostno, pod članki, ki vam povejo, koliko so nam pokradli vas ni.
  ko pa je treba v boj za peterokrako, ste pa vsi v zboru, lulčki bogi, no.

  • Soave

   + + + + + + +

  • freedomfighter

   Kaj ima povozena zenska z marjanom sarcom mi razlozi pa takoj pohvalim clanek dokler bodo pa v istem clanku govorili o dveh nepovezanih stvareh pa ne morem jemati resno…gre za klasicno propagando povezovanja slabe udarne novice ki vzbuja negativna custva s clovekom ki nima nic s tem…ta nacin propagande najbolj obvladajo v rusiji in tudi deluje dokaj uspesno

 • Peter

  Obožujem Heineken, btw.

 • Peter

  V evroligi navijam za Crveno zvezdo.

 • Peter

  btw, ste skale na sabotinu že prefarbali v rdečo?
  Baje se ne vidi daleč tistih belih skal, no.

 • sprehajalec

  Za Mladega Liberalca, kronski dokaz;

  Kaj porečeš na naslednjo sliko? Želja Slovencev po združitvi z Rusijo leta 1991, kot sledi iz programa Komunistične partije in PIF iz leta 1941?

  https://img.rtvslo.si/_up/upload/2011/06/26/64800724_vrhnika-29-06-1991-vojna-za-slovenijo-pripadnik-slovenske-teritorialne-enote-ob-tanku-s-slovensko-zastavo-ki-so-ga-teritorialci-zaplenili-jugoslovanski-ljudski-armadi.jpg

  • Peter

   Ukradli so odpor proti fašizmu in ga uporabili za svojo krvavo revolucijo.
   Zdaj kradejo osamosvojitev in jo skušajo izkoristiti za nadaljevanje vladanja.
   Skratka, nič novega, no.

  • MladiLiberalec

   Lol. Predelana zastava JLA v slovensko narodno zastavo? So pa take zastave nosili na svojih kapah tudi nekateri prvi partizani. Pred poenotenjem oznak ko je bila določena za kape rdeča zvezda so imeli nekateri na kapah tudi slovensko trobojnico in majhen križ. ;)

   • sprehajalec

    Čitaj Novo in uči se. Je kar original slovenska zastava, poanta je, da na terenu niso bile uradne oznake še dostopne vsem. Zato se je improviziralo. In pri zvezdah ne gre za nikakršne povezave z nekakšnimi partizani. Za partizane se je leta 1991 štelo JNA.

    Še vedno čakam sliko na kapi, tisti križ…. Domnevno.

 • MEFISTO

  Neodonošeni nicki moža tisočerih nickov na čelu s samim najbolj prezgodaj rojenim MladimLiberalcem so se spoznali na negativni strani zgornje kolumne, pa v nemočnem besiu zdaj razgrajajo in prazne glave oznanjajo

  • MladiLiberalec

   Kr neki. XD Mefo slika ne laže! Poglej si dobro da ma ona rdečo zvezdo na kapi. To tudi za pripadnika TO ni bilo moteče. Normalno je da so nekateri povezovali rdečo zvezdo z osamosvojitvijo saj je bilo logično da so pravice ki nam jih je priborila OF osnova za plebiscit in osamosvojitev.

   https://images.24ur.com/media/images/600xX/Jul2011/60712384.jpg?19a5

 • MEFISTO

  Zakaj so prve vrste na režimskih proslavah vedno bolj grde, ostudne in javni morali ter dobremu okusu škodljve?

 • MladiLiberalec

  Me zanima katera točka programa OF se vam zdi v nasprotju z evropsko resolucijo 1096 o obsodbi totalitarnih režimov?

  Proti okupatorjem je treba vršiti neizprosno oboroženo akcijo. – Okupatorji so bili nacisti in fašisti. Oboje resolucija obsoja.

  Ta akcija predstavlja izhodišče za osvoboditev in združitev vseh Slovencev. – čisto narodna zahteva

  Stoječ na stališču naravne in usodne skupnosti jugoslovanskih narodov OF ne priznava razkosanja
  Jugoslavije in deluje z vsemi silami za slogo in enotnost njenih narodov. Hkrati stremi k povezanosti slovanskih narodov pod vodstvom velikega ruskega naroda na temelju pravice slehernega naroda do SAMOODLOČBE. – ta točka zagovarja pravico do samoodločbe. Povezava s slovanskimi narodi pomeni da se OF opredeljuje za nek nov blok mednarodne povezave. Lahko se to smatra kot približevanje SZ vendar nič bolj kot smo danes v Natu ali kot je bila Španija zaveznica SZ v letih 1936-39. Pa je imela svoj parlament liberalce na vladi itd.

  Z osvobodilno akcijo in aktivizacijo slovenskih množic preoblikuje OF slovenski narodni značaj. – v povezavi s spodnjo točko to pomeni da se bodo Slovenci od zdaj naprej pogumno postavljali za svoje človekove pravice

  Slovenske ljudske množice, ki se borijo za svoje narodne in ČLOVEKOVE pravice, ustvarjajo nov lik aktivnega slovenstva. – človekove pravice so tudi temelj ustave RS in EU

  Vse skupine, ki sodelujejo v OF, so se obvezale, da bodo lojalne v medsebojnih odnosih. – torej pluralnost med različnimi idejnimi skupinami nobenega totalitarizma

  Po narodni osvoboditvi prevzame na slovenskem ozemlju oblast OF slovenskega naroda kot celota. – tudi po osvoboditvi si ne bo prilastila oblasti samo ena skupina. Vsaj tako pravi program.

  Po narodni osvoboditvi uvede OF dosledno ljudsko demokracijo. Vsa vprašanja, ki presegajo okvir narodne osvoboditve, se bodo reševala na dosleden ljudski demokratični način. – torej kakor bodo hoteli ljudje na svobodnih volitvah. Ali bo monarhija ali republika. Itd.

  V skladu s slovesnimi izjavami Churchilla, Roosevelta in Stalina bo po svoji narodni osvoboditvi o notranji ureditvi Združene Slovenije in o svojih zunanjih odnosih odločil slovenski narod sam. OF bo to elementarno pravico slovenskega naroda uveljavila in branila z vsemi sredstvi. – zunanje sile se ne smejo vmešavati v svobodne odločitve naroda.

  Narodna vojska na slovenskem ozemlju raste iz Slovenskih narodno-osvobodilnih partizanskih čet in Narodne zaščite, kamor se pozivajo vsi zavedni Slovenci. – Pluralno organizirana OF ima svojo partizansko vojsko.

  • Alois Kuhelj

   Srajfas stare srajfe,ki pa so bolj podobne klamfam!

 • Marija

  Ta proces uničenja Slovanov/ Slovencev traja že 1000 let.Pa smo vedno bili cepljeni na humanost in sedaj prihaja končno konec.Kar se danes godi ni nič novega,samo bilo je prikrito,če si kaj rekel si bil takoj ob vse.Danes se pa to dela javno in oz. vi se čudite.Kar se danes javno godi čutim že 70 let.Tu ni kaj komentirati,konec bo pa ko bodo muslimani povedali svoje.Smo samo figure na šahovnici naš mojster je pa izgubil partijo.

  • MladiLiberalec

   Meni se zdi bolj nemoč da ne uspeš v 1000 letih uničiti enega majhnega naroda. LOL

  • Ana Job

   Bi vas mogla vikati. Zdaj sem prebrala o vaših letih, Marija.

   • Marija

    Ne Ana ne me vikati. Se boljše počutim med prijatelji,če se ne vikamo.Pozdrav

 • MladiLiberalec

  Zgodovinsko dejstvo je da so se nekateri ki so nosili orožje leta 1991 borili tudi pod znakom rdeče zvezde na kapah in da so se nekateri leta 1941 borili v partizanih tudi pod znakom križa na kapah. Kdor ne more prebavit pač get over it. XD

  • Caetano

   Leta 1991 smo se borili tudi ali celo predvsem proti komunizmu. Saj so prav generali JLA obnovili ZK, ki je na jug. ravni leta 1990 že razpadla. Prenovljeno ZK so imenovali ZK – Gibanje za Jugoslavijo. Njihov cilj je bil s silo ohraniti ”socialistično in federativno Jugoslavijo”.

 • jovan jovan

  Resolucija 1096 z naslovom “O ukrepih za odpravo dediščine nekdanjih totalitarnih komunističnih režimov” ne odobrava zasedanja najvišjih političnih mest nekdanjim trdorokcem in pripadnikom njihovih strank. To za sekto ne velja?! ljubljeni vodja je en sam…..Kot v Severni Koreji!

 • jovan jovan

  Šarec vas bo razsul kot gajbico!

  • MEFISTO

   To si že povedal. .

   Nič hudega, pri tvojih letih in potem, ko si noč prebil na NOVI, bi se ti lahko zgodile še večje neumnosti.

 • MEFISTO

  Pri rdečkarjih vlada popolna zmeda pri tem, kaj je mlado in kaj je staro.

  Za največjega zločinca narodov in narodnosti gnile Jugoslavije tovariša Tita pravijo rdečkarji, da je premlad in prehitro umrl.

  Tudi MladiLiberalec pretirava, ko se pri sedemdesetih letih izdaja za maledega liberalca.

  Mogoče pa je kaj na tem!

  Gleda te in serje kot kak dojenček, kar je razvidno spodaj.

 • MEFISTO

  Ne prikazujte več te ostudne in ogabne prve vrste na režimskih proslavah!

  Na portal lahko zaidejo tudi otroci in ljudje s slabimi živci.

  Recimo MladiLiberalec, ki je že brez tega popolnoma zmeden.

 • Beno Cizelj

  Prav slabo mi postane, ko prebiram tele vaše komentarje. Tako levih kot desnih. Vsi skupaj ste ena velika skupina nenačitanih, umsko zaostalih in brainwash možganov. Vsi gledate samo svojo “resnico”, a vsi daleč, daleč stran od RESNICE. Uboga Slovenija, …..potem pa ni čudno, da smo tu, kjer smo….

  • Forex

   Rad vidim obe strani,kaj je res in kaj ne sodi vsak sam. Če na mediju tudi rtvslo vidim 10x lazniv in škodoželen članek,ki mu ploska sodišče in tričetrt hujskajocih bralcev se resno in upravIčeno vprašam,kje jaz živim. Ob nasprotnem posusu hujskanja pa se zavedam,da ni ravno tako. A smo take samokriticnosti sposobni vsi,pa močno dvomim.

  • FRANC3

   torej, da Slovenija tone, je neuspešna,…. je za tebe potvarjanje resnice??? Imam oprane možgane, ker sem to ugotovil.
   V Sloveniji je levica na oblasti že 22 let, desnica pa 6 let. Kdo je po tvojem kriv za polom Slovenije.

   • hle

    Če dobro prešteješ je bil JJ do sedaj v šestih vladah dvakrat celo kot PM pa so rezultati tega precej klavrni

    • MEFISTO

     Ni čudno, če so ga pa nasledile vlade plenilske in sleparske levice.

  • MEFISTO

   Povej nam kaj več o tem, ki si tako pameten, da moraš svojo pamet distribuirati preko množice nickov.

 • Šarcu očitno res dobro kaže.

  • freedomfighter

   Ja zato ga pa tako napadajo na zalost nimajo nobenih dokazov ampak same beumnosti ta clanek to dokazuje saj probajo povezati morilca in neko politicno stranko…ogabno…me prav zanima kaj bom jutri prebral

 • FRANC3

  Če nas levaki in komunisti nategujejo že 70 let, niso krivi oni. Krivi smo mi Slovenci, ker nas uspejo nategnit s floskulami.
  Volitve letos bodo priložnost za popravni izpit.
  če pademo na izpitu, se nam slabo piše!

 • MEFISTO

  Ali ste vedeli, da nikoli v zgodovini na slovenskem ozemlju ni živelo tako malo Slovencev kot jih živi in se jezi danes?

  Kmlu bodo ostali samo še levakarji,ki jih bodo pa tudi izrinili Srbi in muslimani.

 • freedomfighter

  Ogabno povezovanje med blaznezem ki ubije zensko in politicno stranko ki nima nic s tem…drugic dajte dve stvari ki nimata povezave v dva clanka ne v enega ker izpade smesno

 • mimogrede, kje je tu kakšna goljufija ??

  Vsak, vsak lahko ustanovi stranko/listo in z njo kandidira na volitvah, pa je to Požar ali Šarec, ni pomembno.

 • Tweety Bird

  Kaj pa teorija zarote?…npr. Lojze Peterle. Že sama pojava, mimika in retorika z glasom duhovnika je bila dovolj velika vaba za naivne ljudi in predvsem vernike, ki so glasovali zanj in stranko SKD (Slovenski krščanski demokrati) Njega pa najdete na udba.net in sicer s šifro dosjeja, ki je krasila priimke tistih, ki so ovajali iz cerkevenih krogov. Nikoli partija ni kadrovala kar tako, vedno je zelo dobro premislila, ko je koga predstavila javnosti in ga spromovirala, da je narod nasedel.

  Še dolgo bomo levičarji vladali, kljub resolucijam.

  • MEFISTO

   Kar se Peterleta tiče,ti moram, čeprav nerad, pritrditi.

  • Sadako

   Zanima me, kaj boste z resolucijami, ko bo ljudem dovolj vaših muslimanskih prijateljev? https://www.youtube.com/watch?v=uPcAdQ0wGJk

  • Miro Jereb

   Komu boste pa vladali ko se bodo vsi razen rdečih izselili iz SLO ???

   Jaz sem že eden od teh.

 • hle

  Problem je v tem da je desnica zgubila podporo ljudi predvsem zato ker se je ves ta čas grizla med sabo in še danes se in sploh ne bom omenjal kdo je najhujši pes tistemu ki zna gledat je to jasno tistemu ki pa je zaslepljena ovca pa niti ko bo zobe na svoji riti čutil ne bo

 • MEFISTO

  Cerar se je včeraj na vsa usta hvalil, da je javni dolg zmanjšal s 83% na 70% BDP.

  S čim pa ?

  Z najemanjem dodatnih kreditov!

 • MEFISTO

  Rečeno je bilo, da za Huni in Cerarjem še trava ne raste.,

  Tweety Bird in hle si zdaj razbijata trdi glavi, kdo je bil hujši, Huni ali Cerar.

 • MEFISTO

  Danes so na Požarjevem Faktorju ponovili posnetek pogovora med hrvaškim “premierom” in med slovenskim premierjem, ki je nastal kmalu po ponesrečeni izvolitvi Cerarja za prvega ministra.

  Kruto, toda resnično in za jokati ter za smejati.

 • Janez

  Matr je SDS strah poraza na volitvah če z vsemi topovi strelja na nekega posameznika ki nima niti stranke. Groza jih je da jih bo na volitvah zgazil ko zajce. Seveda bo spet kriv Kučan in levičarji ne pa njihovo nesposobno vodstvo.

 • glenn hales

  …”Zoran Janković, ki je avgusta lani po Zakonu o partnerski zvezi že “poročil” prvi homoseksualni par”
  GOSPOD DANKO, PRAV V VSAKEM CLANKU SE OBREGUJETE OB HOMOSEKSUALCE.
  VAS LEPE ZENSKE NE PRIVLACIJO?

 • glenn hales

  NEKAJ ZA PISCA TEGA CLANKA… izgleda da ima dvojnika v ZDA
  https://qph.ec.quoracdn.net/main-qimg-722c5489554f9ca336359746689240d3-c

 • Miro Jereb

  Tudi odgovori so tipično slovenski…udri po piscu. Komentirajte članek, idejo…ne pa pisca osebno. Bodimo veseli da vsaj lahko komentiramo /in se razkrivamo UDBI kot potencijalni sovražniki/ Pojdite na DELO in podobne portale…tam rabiš maltene rojstni list da se prijaviš potem te pa še brišejo in blokirajo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!