Partnerica Luke Mesca pri 27 letih kupila trisobno stanovanje: Še en dokaz, kako levičarji govorijo o enakosti, sami pa živijo povsem po kapitalistično!

Foto: Demokracija

Manca Grgić Renko, srčna izbranka ultralevičarskega voditelja Luke Mesca, je leta 2015, ko je bila stara 27 let, v središču Ljubljane, na Ilirski ulici, kupila 72,44 kvadratnega metra veliko trisobno stanovanje. Ko je bila 18. marca v zemljiško knjigo vknjižena kot lastnica stanovanja, katerega vrednost geodetska uprava ocenjuje na 161.057 evrov (tržna, tista, ki jo je odštela Grgić Renkova, pa je po izkušnjah nekaj deset odstotkov višja), stanovanje ni bilo obremenjeno z nikakršno hipoteko, Grgić Renkovi se očitno ni bilo treba zadolžiti, kot to delajo njeni vrstniki.

Manca Grgić Renko prihaja iz elitne levičarske družine. Rodila se je staršem, ki so po družbeni lestvici nekdanjega komunističnega režima prilezli dovolj visoko, da so si nabrali kapital, a se v službah niso zgarali kot delavci v proizvodnji, saj so bolj kot z delom služili z upogibanjem hrbta komunističnim voditeljem in pravočasnim prilagajanjem oblasti. Manca je tipičen primer tovrstnega otroka, a ni edina. Njena kopija je Arjan Pregl. Gre za otroke, ki so jim starši na pomembnih položajih v režimu, ki so bili za svojo poslušnost dobro plačani, lahko privoščili dolgoletno izobraževanje, brezmejna potovanja, vsi pa so po šolanju hitro našli zaposlitev – v kulturi.

Mančin oče: Delov urednik na misiji
Mančin oče je Mišo Renko, za katerim so desetletja službovanja na najvplivnejših pozicijah znotraj časopisne hiše Delo. Ko je leta 2003 za odgovornega urednika prišel Darijan Košir, ki je postal kasneje pod Borutom Pahorjem šef vladnega urada za komuniciranje, ga je Renko pričakal v funkciji izvršnega urednika Dela, Košir pa ga je postavil za svojega namestnika, ki je postal hkrati zadolžen tudi za celovito notranjepolitično področje. Košir je v sporočilu za javnost pošiljal Renkov življenjepis, kjer je pisalo: “Mišo Renko je dolgoletni Delov urednik centralne redakcije, morda celo z najdaljšim stažem na tem položaju v zgodovini časopisa, nekdaj dopisnik Dela iz Trsta in zadnjih šest let izvršni urednik Dela. Njegove izkušnje so ogromne, znanje prav tako, ravno tako volja do dela. Področje, ki mu ga odrejam, pa velja za enega nosilnih v časopisu, s čimer je njegova misija toliko bolj pomembna.” Mišo Renko je v Delovi stolpnici, če parafraziramo Koširja, kariero prebrodil kot urednik na misiji, čeprav poznavalci pravijo, da nikoli ni posebej rinil v ospredje in skušal izstopati.

Manca: Punca iz ženske revije
Po tem se s hčerjo povsem razlikujeta. Leta 2014, ko še ni bila punca politika Luke Mesca, no, niti lastnica stanovanja na Ilirski, je Manca za žensko revijo Elle takole opisovala svoje stanovanje: “Rada imam funkcionalne stvari, moje najljubše reči so: kavni avtomat Nes­presso, kip kavke Jakova Brdarja, plakat z drevesom poezije (PoeTree) Radovana Jenka in Blaupunktov televizor z začetka devetdesetih, ki še vedno deluje. Razstavljena imam samo knjigo Alice’s Adventures in Wonderland in zlat secesijski svečnik.” Spotoma se je, čeprav je bila vprašana po knjigah, revijah in časopisih, ki jih prebira, še pohvalila s svojimi pogostimi potovanji: “Z Dunaja ali iz Berlina, kamor najpogosteje potujem, vedno pritovorim preveč knjig.” V javnosti se predstavlja kot zgodovinarka in publicistka, s predragimi žilnimi opornicami financirano levičarsko glasilo Mladina pa jo v zadnjem letu vztrajno naslavlja še z “urednica portala Airbeletrina in direktorica literarnega festivala Fabula”.

Z ljubezensko zvezo z instantnim političnim zvezdnikom Levice Mescem so se Mančine možnosti za pojavljanje na dogodkih in v medijih dobesedno razcvetele. Dobrodošla je postala na Škrabčevi domačiji, kjer po potrebi priredijo politične dogodke v čast sivolasemu botru levice Milanu Kučanu, Slovenske novice, rumena edicija časopisne hiše Delo, pa so januarja 2016 posteljne skrivnosti Mesca in hčerke Delovega uslužbenca pompozno razkrivale z besedami: “Bližnji so nam vest potrdili in dodali, da sta skupaj že kakšne tri tedne.” Marca, se pravi po treh mesecih zveze z Mescem (po štetju Slovenskih novic), je Manca na Škrabčevi domačiji vodila pogovor s kardinalom Francem Rodetom. Kot Meščeva punca pa je leta 2017 postala celo ambasadorka projekta Združenja splošnih knjižnic Branju prijazna občina.

Foto: Demokracija

Mesec: 60 kvadratov stane 200 tisoč evrov
Manca ima od septembra 2019 na Ilirski registriran tudi espe Dialektika, Manca Grgić Renko s.p., dodatnega posla pa se je lotila šele več kot leto dni po nakupu stanovanja. Lani sta z Luko v predvolilni kampanji skupaj pozirala za revijo Zarja, Luka pa je v pogovoru priznal, da si tega, kar si lahko privošči njegova Manca, slehernik ne more privoščiti. Citiramo: “Če 60 kvadratov veliko stanovanje v Ljubljani stane 200.000 evrov (Manca je, spomnimo, kupila več kot 72 kvadratov, torej je zanje plačala krepko čez 200 tisoč evrov, op. p.) in si ga niti v sanjah ne moreš privoščiti, meniš, da moraš zaslužiti več. Človek si očita nesposobnost, naloži si več dela, potrudi se za dodaten vir zaslužka, morda išče hiter zaslužek, se loti kriptovalut … Ena ključnih nalog Levice je pokazati ljudem, da je to stvar politične odločitve. Če bi država določila najvišje zneske najemnin, gradila stanovanja in pomagala, da ljudje do stanovanj pridejo, bi prej omenjeno stanovanje stalo nekajkrat manj. Tako posamezniku ne bi bilo treba garati 16 ur na dan, da bo ravno do penzije odplačal svoj kredit za stanovanje, potem pa od izmučenosti zbolel.” Je pa, tako so zapisali v Zarji, besede izrekla Manca, ona liberalka, on pa socialist. In Manca z nepremičnino brez hipoteke pri 27-ih je ideal Meščevega socializma, citiramo: “Družba, ki si jo kot politik želim pomagati graditi, je družba enakosti. Kjer ne bo nihče ostajal zadaj, kjer bomo vsi državljani imeli socialno blazino, na katero se bomo lahko ujeli; kjer ne bo treba nikomur najeti 30-letnega posojila za streho nad glavo. Kjer bo vsak otrok imel približno enake izhodiščne možnosti, da se uresniči v življenju, in kjer bo vsak, ki mu bo spodletelo, imel ponovno možnost. Če želimo hoditi po tej poti, bomo morali marsikateri vzorec, ki smo ga doslej vzeli za svojega, bistveno predrugačiti. To je naloga nas, socialistov.”

Arjan: Sin politika, nečak politika
Ne samo Lukova Manca, leta 2015 je nepremičnino v središču Ljubljane, samo nekaj hišnih številk naprej od sedeža vlade na Gregorčičevi ulici, kupil še en kulturnik, ki se je rodil vplivnim staršem, Arjan Pregl. Kdor je kadarkoli prebiral dela njegovega očeta Slavka Pregla, podpredsednika društva Forum 21, katerega predsednik je sivolasi boter levice Milan Kučan, ve, da je Arjan tudi lik v očetovih literarnih zapisih. Politika sta tako oče kot stric. Če vam ni blizu in vam je gospodarstvo bliže od kulture, ste najbrž slišali za Arjanovega sicer že pokojnega strica Kazimirja Živka Pregla, tudi politično vplivnega moža, ki je bil v časih, ko je bil Poslovni sistem Mercator še v državni lasti, predsednik njegove uprave, leta 1997 pa je njegovo vodenje predal razvpitemu Zoranu Jankoviću. Stric Pregl je bil med letoma 1989 in 1991 podpredsednik Zveznega izvršnega sveta, ki ga je vodil Ante Marković.

Foto: Demokracija

Stanovanje ima na elitni lokaciji, prispevke pa mu plačuje proračun
Arjan Pregl je po izobrazbi akademski slikar, nekdanji kulturni novinar Dela Marijan Zlobec pa je na svojem blogu lani razkril, da je njegova dela odkupovala državna banka NLB za svojo zbirko. Je na seznamu tistih kulturnikov, ki jim ministrstvo za kulturo, ali če smo natančni, davkoplačevalci plačujemo socialne prispevke. To je po svoje presenetljivo, saj sta Arjan Pregl in njegova partnerka Urška Zupanec sredi maja 2015 po zemljiški knjigi brez centa hipoteke postala lastnika stanovanja na elitni lokaciji, katerega vrednost geodetska uprava ocenjuje na več kot 270 tisoč evrov. Po podatkih geodetske uprave gre za štirisobno stanovanje v prvem nadstropju s 120 kvadrati bivalne površine in skoraj 13 kvadrati balkona. Arjan je bil, ko je postal lastnik enaintridesetih petdesetin, star 42 let. Njegova partnerka Urška Zupanec je lastnica preostalih devetnajstih petdesetin, ko je to postala, jih še ni štela 40. Zupančeva je po danes dostopnih podatkih zaposlena na ministrstvu za kulturo, njeno ime in elektronski naslov najdemo pod javnimi pozivi za sofinanciranje kulturnih projektov in jo, podobno kot Meščevo Manco, občasno angažirajo za sodelovanje na kulturniških posvetih.

Foto: Demokracija

Urška Zupanec je profesorica angleščine in umetnostne zgodovine, na ministrstvu se je zaposlila leta 2008, tri leta kasneje pa so družino predstavili v časniku Delo, saj je odhajala na pomembno delovno mesto v Bruselj – z njo so naredili intervju, ker je bila na slovenskem stalnem predstavništvu pri Evropski uniji imenovana za kulturno atašejko, za zastopanje interesov Slovenije na področju kulture torej. Z njo je odhajal tudi Pregl, ki mu v pogovoru reče ‘neuradni(ški) mož’. Pred odhodom v Belgijo so bili načrti družine Arjana Pregla neskromni, njegova partnerka je napovedovala: “Življenje si bomo seveda poskušali urediti tako, da bomo čim bolje izkoristili čas, ko bomo skupaj; ker bom jaz čez teden v službi, Ela pa v vrtcu, bodo to predvsem vikendi. V Belgiji je veliko zanimivih galerij, muzejev in mest, ki se jim bomo z veseljem pustili očarati. Da ne govorim o belgijski čokoladi in pivu … Mislim, da bo to za vse nas nepozabna izkušnja. Tudi Arjan vidi v Belgiji priložnost, da se s premikom v neko drugo okolje zgodi tudi kakšen premik v razmišljanju, da dobi nov pogled in vzpostavi nove vezi. V Bruslju in okolici je kar nekaj zanimivih galerij in muzejev, pa še London in Pariz sta od tam oddaljena le nekaj ur z vlakom.” Po dveh letih življenja v Bruslju je Delo objavilo pogovor z Arjanom Preglom, ki je dejal: “Dobra stran Bruslja je, da imate veliko izbiro piva, čokolade in seveda umetnosti. Slaba stran je vreme. Po skoraj dveh letih se bomo kmalu z družino vrnili v Slovenijo.”

Preglova mati ima v Murglah kar dve hiši
V uvodu v pogovor s Preglom, ki je kot atašejkin mož napovedal vrnitev v Slovenijo, je novinar Peter Rak poleg očeta Slavka Pregla omenil še mamo, pesnico, pisateljico in esejistko Tatjano Pregl Kobe, in sestro, pisateljico Sanjo Pregl. Tudi Preglova mati Tanja je morala biti v svojem poslu nadvse uspešna, saj je lastnica kar dveh vrstnih hiš v priljubljenem ljubljanskem naselju Murgle, kjer živi tudi Milan Kučan.

V krajni hiši na hišni številki 52 je stalo prijavljena. Geodetska uprava ocenjuje vrednost nepremičnine na več kot 293 tisoč evrov, je pa po podatkih geodetske uprave hiša razdeljena na stanovanje in del, kjer naj bi bilo dejansko veleposlaništvo in konzularno predstavništvo. Podatkov o tem sicer ni mogoče najti, je pa na tem naslovu registrirana založniška družba Edina, katere lastnica je Arjanova sestra Sanja Pregl. Tatjana Pregl Kobe je bila v založbi aktivna od ustanovitve leta 1995 do izstopa leta 2008. Založba Edina je od leta 2003 s proračunskimi uporabniki ustvarila 147 tisoč evro prihodkov, največ, več kot 64 tisoč evrov z Institutom Jožef Stefan, od katerega je samo letos februarja prejela nakazilo v vrednosti 3.477 evrov, in 50 tisoč evrov z občino Brezovica. Poslovanje založbe Edina je sicer precej slabo, prvo leto, ki ga niso končali v rdečih številkah, je bilo 2016, ko so ustvarili 748 evrov dobička. Leto prej so končali s 3.736 evrov minusa, leto 2014 pa s 6.496 evrov minusa.

Novembra 2013 pa je bila Tanja Kobe Pregl v zemljiško knjigo vpisana še kot lastnica vmesne vrstne hiše na sosednji hišni številki. Vrednost te, zgrajene leta 1982, s 106 kvadratnimi metri stanovanjske površine in 250 kvadrati parcele ocenjuje geodetska uprava na več kot 283 tisoč evrov. V nepremičninskih oglasih pa se cene na tej lokaciji gibljejo od 350 tisočakov za starejše nepremičnine, potrebne prenove, naprej.

Anamarija Novak

(Članek je bil prvotno objavljen v tiskani Demokraciji)

 • xtc

  Samo po IRS metodah preverit od kod denar-kmalu vsi brez vsega in na robiji-velja za većino SLOlevakov,

 • Hunyađi

  Saj niso levičarji, če pravte, da so kaviar levičarji. No sj lih neka gverila niso v gozdu na prebrancu.

 • Antonius

  Levičarji nam ne pripovedujejo dejstev, dejstva nam dopovedujejo o levičarjih.
  Veleizdajalec je dejstvo, dejstvo je pa tudi resnica o njegovi izdajalski opciji.
  Kučan je džek! Njegova zapita Štefka ima jajca.

  • Valter BraniSlav

   In kaj imate Vi: jajca ali jajcnike?

 • traktor

  Punca je fejst. Kuga hudiča vidi na tem bedaku, brezjajčnem? Njega, še lastna žlahta ne mara. In najbolj me razpizdi, da mu na soočenjih, ko blebeta svoje nebuloze, nihče iz drugega tabora ne zna povedati kaj je prav. Z njihovo retoriko. Z njihovimi metodami. Kurtz vas gleda, pa taki desničarji.

  • Novakec1

   Pozabu si da tudi levičarje gleda avstrijski premier, mah vse politkarje.

  • Common Sense

   Traktor, bolje ne bi mogel povedati. Zmerneži in desnica nimajo enega samega (ali samo) govornika, ki bi znal Lukca Mesečnika z njegovim orožjem postaviti v kot. Ker ni raketna znanost in se da z lahkoto. Fant jim daje “taužent” iztočnic, da ga nasadijo na kol, pa kar nemo opazujejo kako gobezda neumnosti. Jebe* tako desnico, če so vsi nesposobni.

   • Vera

    Pa kaj je z vama s ” traktorjem ” ?

    • Steiermark

     Nič ni z njima, sta samo del duševnih invalidov , ki nasedajo mesečnim idiotom!

     • traktor

      Kaj ima tole z nama, če se teb ne dvigne?

     • Steiermark

      Ti imaš pa resne seksualne probleme, ko mene – žensko – obtožuješ, za svoje probleme…….. Meni se nimakaj dvigniti, niti tisto ne, kar se tebi ne!

     • traktor

      Se opravičujem, kako naj vem, da je štajer, po novem, babjega spola. Ponavad je bil moškega.

     • O’Brien

      Steiermark je Štajerska. Ženska, kot dreva, okna …

     • Tone

      dreva ne vem kaj je, okna so pa srednjega spola.

     • traktor

      No, ja. Pri traktorjih je štajer pač štajer, ne?

  • Vera

   Na koncu bi morala biti beseda ” levičarji “, ker oni vodijo vsa soočenja !

   • traktor

    In kaj potem, če jih vodijo. Če ti ne dajo, da poveš kar misliš,vstaneš, se lepo zahvališ in odideš.

  • Steiermark

   Kaj češ debilom razlagati, in to takšnim, ki niso sposobne razumeti, da samo sebe in svoje tovariše sramotijo…..venezuela na pohodu, s takšnimi bednimi idioti!

   • traktor

    Sej se ne gre zanj. Treba je odpret oči tistim, ki te idiote gledajo na tv.

  • O’Brien

   Fejst? Počakaj, da odpre usta. https://m.youtube.com/watch?v=FwDlERAzjUA
   Luka se mi smili.

 • Novakec1

  Snađi se, se iz bivše Yuge nadaljuje v demokraciji.

 • VERZIFIKATOR

  KAJ SI TOLIKO OPRAVKA DATE

  Kaj si toliko opravka date
  s polno luno, ki je že v zatonu,
  z mescem, ki da bojda je v pogonu,
  boljših tem na ducate imate.

  Frfra šla na tržnico je znova,
  atove denarje zaflečkala,
  pametna zato ni bolj postala
  in ne bo, kot stara bo in vdova.

  Mlad napuhnjenec se z njo je pačil,
  tastu lezel v zadnjico do kraja,
  polna luna vselej mu nagaja,
  ta bi za denar še sebe slačil.

  Treba nam seznam ni poimenski.
  kramarji so vsakokrat slavili,
  ko otroci so denar dobili,
  star pregovor nam pove slovenski.

 • Ivan Ivanovič

  Saj je jasno, za kaj gre vsem tem ideologom, filozofom, demagogom: za davkoplačevalski denar. Najslajši je nezaslužen denar.

 • Van Der Waals

  SEJ KUČAN JE SVOJO HČERKO POSLAL NA IZOBRAŽEVANJE V ZDA!!! PA TM SE ŠTUDI KREPKO PLAČA!!! KUČAN JE TUDI ZDRAVSTVENE USLUGE PLAČEVAL V ŠVICI. TO JE TA SOCIALIZEM!!!

  • von Rhein

   Smelt socializem. Kučan ni plačeval nobenih zdravstvenih uslug v Švici.Plačevali smo jih davkoplačevalci preko ustreznih kanalov. Za ev.bodoče stike pri potrebah uslug v Švici je bil tam instaliran ustrezen objekt.

 • resnicaboli

  Ta je kapitalistka ki jo je potrebno razlastiti po stranki levice katere predsednik je njen fant. Slovenija 2019.

  • Common Sense

   Oziroma, če slučajno to stanovanje (bog ne daj!) oddaja, ji je treba ostro omejiti najemnino – skladno s pridiganjem njenega fanta Lukca. Kakšna pa bi bila primerna taka administrativna omejitev najemnin, bi seveda določili velestrokovanjaki v Levici, z Lukcem Mesečnikom na čelu. No, punci bi ta davek seveda bil oproščen, saj v bistvu ne oddaja, ampak “akumulira kapital v dobrobit ljudstva in v obrambo civilizacijskih pridobitev.”

 • Andrej

  Ni kaj, sposobni so – zase. In zakaj naj bi ne delali tega? VOLilci tako hočejo, zahtevajo.

 • Oregon

  normalno. Tak je to šlo v Jugoslaviji in tako gre še zdaj. Za nekatere, drugi pa marš na šiht in prispevke plačvat, da boste imeli nekoč, po 40ih letih 400 evrov penzije.

 • goldhorn

  Od kje pa priimek Grgić?

  • Ivan Friderik Novak

   To se tudi jaz sprašujem, “klinček”.

  • janezxy

   Dvakrat lahko ugibaš……

  • rabbit

   Mamici

 • ZatonMesecnikov

  Če kapital akumulira desničar, je to kapitalistično izkoriščanje. Če kapital akumulira Levičar, je to v dobrobit Ljudstva in v obrambi civilizacijskih pridobitev.

  Luka Polmesec, predvolilna soočenja POP TV, Maj 2018.

  • Common Sense

   Torej njegova punca akumulira kapital v dobrobit ljudstva in v obrambo civilizacijskih pridobitev. Zanimivo,

 • Common Sense

  Ko slišite ekstremno levico sladkobesediti o bojda velikih pridobitvah socializma ter o grdem, zlem kapitalizmu, se zamislite, nasmehnite in pojdite naprej. Največji levičarski gobezdači so po pravilu najhujši kapitalisti. To je en in isti mentalni svet. “Revščina za vse, razen za nekatere”.

 • totex39

  Socialisti so največji izkoriščevalci naroda, za svoj žep pa pravi kapitalistični bogataši, ljudstvu pa gobezdajo ravno obratno.

  • opazovalec

   Ampak a niste ravno kakšen teden nazaj častili 30 letnico ustanovitve Social demokratske stranke SDSS, ki se je potegovale še po vodstvom Velikega Vodje za članstvo v Socilaistični Internacionali.

   • janezxy

    Tebi je treba očitno še kaj več napisat.Imaš dolgo lajtngo.Kaj bi še rad sprdel,o avstralski kliniki.

    • Tone

     O avstralski kliniki pa ti očitno nekaj veš, če jo omenjaš, ko te o njej nihče ni vprašal.
     JJ bi bil še dandanašnji socialdemokrat ali celo komunist, da ga lastni niso izvrgli. Ko je spremenil ime Pučnikove stranke, je naredil velikansko uslugo Združeni listi, da se je lahko preimenovala v Socialdemokrate.

     • janezxy

      Njemu je bila samostojna Slovenja intimna opcija.Ko nas je žvepleni razorožil,je on uvažal orožje,da smo imeli se s čim branit pred rdečo zvezdo. Kr vprašaj boš še kaj zvedel.Če ne vprašaš si cel življenje trapast,če ne pa samo dve minuti.

     • Tone

      Saj mu nihče ne odreka zaslug pri osamosvojitvi. Normalno, saj so bili med osamosvojitelji večinoma bivši komunisti. Kdo razen Peterleta pa ni bil v partiji? Pa še on je služboval v Ljudski skupščini in ne v kaki manj politični službi.

     • Steiermark

      ***************************************,no, ja, glede trapastosti pri tonetu pa je tako, da lahko sprašuje do smrti, vendar razumeti nemore! Potomec rdečih satanističnih likvidatorjev….

     • Tone

      A tebe je pa kak okupator zaplodil?

     • Steiermark

      Jaz sem avtohtona rasa, na lastni zemlji, bolj je vprašljivo, katera oz. kakšna tujerodna jugopodgana je zaplodila tebe!

     • Tone

      Zakaj bi spraševal, saj sem bil takrat navzoč?

      JLA je odvzela le manjši del orožja Teritorialne obrambe, ki pa ga je nabavila že rdeča oblast. Če oblast pod rdečo zvezdo ne bi nabavila orožja namensko za teritorialno obrambo in ločeno od JLA, se pa res ne bi imeli s čim braniti.
      Anton Krkovič, kot skrbnik tega orožja v Kočevju, ga je v celoti predal JLA.

 • macon

  Arjan Pregl je dober slikar, njegov zgornji komunajzarski strip pa ima preslabo tranzicijo med drugim in tretjim kadrom.

  • SIMON ROZIC

   Ah, samo da je ljudstvu povedal, kako sovraži Janšo!
   Pričakujem Ajanovo karikaturo Jankovića in Kućanića, kako
   sovražita Slovenijo…
   Idejja: dva rdečuha zavita v velik eur-bankovec, viseča na kandelabru
   pred LJ Magistratom ! V opomin in spomin!

   • macon

    Ti ljudje so del establishmenta in niso neumni, da bi grizli roko, ki jih hrani. Občasno izdavijo pizdak proti grdemu kapitalizmu, takemu amorfnemu brez obraza slovenskega levičarja, ki ga predstavlja pri nas.

   • Steiermark

    **************************************

 • Franc Šink

  Krasti se moraš naučiti dovolj zgodaj. In lagati tudi.

  • macon

   Starši so najboljši zgled, kako “obvladati” podobno početje. Levičarji so novodobna elita, zato mora biti

   -plačilni in pravni nered za slehernike na trgu, oni namreč cuzajo državno korito.
   -čim višji davki iz dela, da se reveži pretežno ukvarjajo z eksistenco in se socialno ne povzpnejo z delom.
   -tem revežem potem lagati, da jim lokalne razmere ustvarja zahod, kapitalizem in neoliberalizem, ker jim bodo zmedene sirote v pretežni meri potem kimale in za njih volile.
   -za izvajanje prejšnje točke morajo nujno obvladati večino medijev, šolstva in pravosodja, da lahko lažejo iz vseh strani in ker povprečneži sklanjajo glave in hrbte pred visokimi sistemskimi pozicijami.
   -del levičarske elite pa pokritje rabi tudi zato, ker se ukvarja z odkritim kriminalom. S korupcijo se vsi.

   • Franc Šink

    Njih ućijo samo da Bog ne daj, da se ne naučijo brati med vrsticami in da ne razumejo kaj je prav in kaj ni.

 • montyamp

  Komunist-fašistično UDBO-levičarsko moralno pravo:
  1. Morala je subjektivna, razen ko jo definiramo mi.
  2. Spol je socialni konstrukt, razen če človek enega spola že od rojstva ve, da je drugega spola.
  3. Rase ne obstajajo. Izjema so belci.
  4. Razredne družbe ni, mi smo najbolj inteligentni, najbolj izobraženi in najbolj vemo kaj je prav za vse ostale.
  5. Feministke se borijo za ženske pravice. Razen če jih posilijo muslimani.
  6. Borijo se za pravice in enakopravnost vseh, razen tistih, ki jim ne koristijo.
  7. Verjamejo v svobodo govora vseh, razen tistih, ki se z njimi ne strinjajo.
  8. Zavzemajo se za revne in zatirane, zato mora takih biti čim več.
  9.Družina je grozna skupnost, polna nasilja in izkoriščanja. Razen če je gejevska.
  10. Bogastvo je njihov smrtni sovražnik, dokler ga imajo drugi.
  11. Ne verjamejo v Boga. Verjamejo pa, da so oni bogovi.

  • montyamp

   Hehehe , banditi niso tako zelo neumni , so pa zlobni in zagriženi zločinci .
   Bogastvo je njihov smrtni sovražnik, dokler ga imajo drugi.
   GORJE NARODU , KO PRIDEJO MARXISTIČNI HLAPCI NA OBLAST .
   Bankrot zagotovljen .

 • SIMON ROZIC

  Ne se hecat! Pri nas je levica v vzponu, saj vidite, da se je
  še “veliki” Šarac boji in se slini okoli…Levica je Kučanova, ZZZB,
  in vseh rdečuhov kraljica, teh pa ni malo ampak vedno več!
  Lukec se pa tako ali tako vidi kot princ iz Sabe in – Kučan mu jeprišepnil:
  “mucek moj, splača se!”

 • Osti jarej

  …kakor tadesni pa vsi pod mostom?

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej

  …da vam ne bo dolgčas

 • Boco

  Kaj pa pravi davkarija? Bi bilo potrebno pregledat izvor denarja in ali so bili placani vsi prispevki, davki.
  Saj se spomnite kako so Janso masakrirali, kako nizko so uspeli pasti levi mediji. Se o Jansevih otrocih so si zmisljevali in objavljali v medijih grozne lazi.
  Tem priviligirancem poslat enega hudega financnega inspektorja pa naj pregleda vse do zadnjega evreja. Ce je tamala dobila denar kot darilo, bi morala placat davek, ce je dobila kot posojilo bi moral posojilodajalec to imet ustrezno porihtano … Ma polno lukenj je in ni hudic da se ne bi kaj naslo. Samo zacet je treba.

  • Duhec

   Kaj je narobe s tem,če starš poskrbi za otroka?! A ti za svoje ne boš???

   • ZatonMesecnikov

    Ne na račun žuljev delavcev in kmetov…

    • Duhec

     Lol. To reče sam zafrustriranc. Nihče nikogar ne sili, da mora zanj delat. A ne podpirate tržnega gospodarstva, konkurence?!

     • Steiermark

      Izjava kronanega buteljna!

     • macon

      Ti si zafrustriranka in sploh ne razumeš, kaj ti pišemo. Vsi posredno delamo za levo vrhuško, ker nas tako visoko obdavčijo, da si potem po raznih kanalih delijo državni denar.

     • ZatonMesecnikov

      Podpiramo tržno gospodarstvo in zdravo konkurenco. Ne pa levičarski monopolizem.

      Levičarska elita bogastvo pridobi s svojim položajem na Javnem in državnem. In ne s svojim delom ter iznajdljivostjo.

      temu se reče po domače kraja.

     • Duhec

      Levičarji so si marsikje ustvarli monopol zarad mlahavosti političnih nasprotnikov in njihove nesposobnosti. A jih lohk zarad tega obsojaš??? Ne, svoje mors skritizirat.

     • ZatonMesecnikov

      #ustvarli monopol zarad mlahavosti političnih nasprotnikov in njihove nesposobnosti.#

      Imej pred očmi, da so levičarji svoje politične nasprotnike Likvidirali. V takšnem okolju so potem zgradili svoj monopol.

     • Duhec

      Slab izgovor. Očitno vas je velik ostalo al ste bli učas eni izmed njih?!

     • ZatonMesecnikov

      Ostalo jih ni nič. pobiti in pregnani.

      Ti današnji smo iz naslova zdravega razmišljanja in poznavanja zgodovine…

     • Common Sense

      Že že. Samo državo imamo že 29 let. Jebi ga, v tem času se pa že da kaj postoriti. Izgovarjanje ne pripelje nikamor. Tudi desnica rabi svežo kri, to je moje laično mnenje. Zakopati glavo v pesek in v neskončnost odpirati ideološke teme je lažje a ne bo prineslo rezultatov. Dober rezultat zame je: desnica na oblasti. Jaz samo pravim, da so Slovenceljni nagnjeni k izgovorom in opravičevanju lastne neaktivnosti in nesposobnosti. Kjer je volja, tam je pot. Vedno.

     • ZatonMesecnikov

      Ekonomska in finančna moč, je prava moč. Tukaj so imeli levičarji neprimerno prednost, saj so to moč podedovali.

      zato je še danes privatnik v slovenski družbi razredni sovražnik.

     • macon

      Levičarji so si ustvarili monopole zaradi odkritega kriminala in udbovskih metod in navez iz preteklosti (zadaj pa nakradenih fondov).

      Zate je en ljubljanski žepan sposoben, ker sodiš samo po najbolj primitivnemu videzu bogastva in pozicije, za nas je navaden kriminalec z levo sistemsko zaslombo in zaščito.

      Obsojam take kot ti, ker ste amoralna tesla. Tvoj zagovor amoralnosti je pa otročji.

     • Common Sense

      Drži kot pribito. Na desnici ne vidim več kot 2-3 osebe, ki bi bile sposobne organizirati malo večji piknik, kaj šele da prevzamejo oblast. To sicer ne pomeni, da so na levici same alfe in omege. Niso, tam je situacija še slabša. A so na oblasti. To je sicer zelo slabo, saj bi srčno rad videl desnico na oblasti (za spremembo). A je izgleda še dolgo ne bom, ker se tam (z izjemo nekaj posameznikov in posameznic) drenjajo sami nasposobnjakoviči, ki znajo edino ideološke teme odpirati, ki nikogar več ne zanimajo.

     • Common Sense

      Običajno je res tako. A če smo čisto pošteni, oče od punce od Lukca je bil baje novinar oz “izvršni direktor”. Torej je delal v gospodarstvu kolikor pač lahko Delo štejemo v gospodarstvo. Vsaj načeloma.

     • ZatonMesecnikov

      Rente in marže so tudi eden od zaslužkov levičarjev. Rdeči direktorji so imeli včasih lepe marže pri dobaviteljih v tujini. Tako je tudoi danes. Saj kamor stopiš je korupcija, v UKC pri nabavi itd. Zakaj ne tudi v državnih firmah?

   • rabbit

    Nič ni narobe vse lepo in prav ampak, če bi to meni recimo dal moj oče, bi jaz morala vse davke lepo plačati a jih je ona najbrž ne ker je prvorazredna in se Furs teh ljudi ne sme lotevati mene pa se lahko za 1 evro.

    • Duhec

     Kr neki sanjaš. Prav želiš si, da davki neb bli plačani, da bi mela kaj pisat. Pa dam roko v ogenj, da so.

     • rabbit

      Pazi da se ne opečeš kot se je Stanovnik
      Včasih Simiča kaj poslušaj pa boš videl kaj Furs dela z navadnim ljudmi medtem ko levi kradejo kot srake še sendviče pa se sami izdajo oz. hvalijo se s tem pri tem pa ne vidijo da izpadejo neumni.

     • Duhec

      Simič je edn največjih lopovov za državo. Čudn, da ga podpiraš.

     • rabbit

      A daj no zanima me kaj je ukradel?

     • Duhec

      Na desetine milijonov davkov. Pa še dva je uvedel in naučil. Tko da drugi harajo naprej.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Torej je Simiča samo eno zdravilo…

     • Duhec

      A misliš, da bo pametno replicirala?! Ne bo, tadva sta na Tržaški, na Dolgem mostu. No tud Jankovići so pr njima. Pa se ve, kje so policaji??? Ma jebe se men, men je fajn. Ni pa pravično, prav, ker obstajajo nedolžne žrtve.

   • Common Sense

    Ni ni narobe. Pravzaprav je to prav. To je razumljivo. Poanta članka je v percepciji dvoličnosti apologetov “družbene pravičnosti”, v tem primeru čudežnega Lukca. Kot si že sama zapisala “Enakosti ni in je nikoli ne bo.” No, Lukec bi enakost (v revščini, če mene vprašaš) rad uvedel, a na tujih plečih. In ne pri sebi. “Doma” ima pa punco, za katero težko rečemo, da je “enaka”. Pač je imela srečo, da so jih starši lahko pomagali. In to, samo po sebi, ni nič narobe, kaže pa na nedoslednost tistih, ki se najbolj derejo o “pravičnosti”, pa kako je treba še bolj stisniti in obdavčiti “bogate” in tako naprej. Za kozlat.

   • O’Brien

    A ti boš svojim tudi kupil stanovanje za 200.000?

  • rabbit

   Če bi bil kredit bi bil vpisan v ZK pa ni. Stanovanje je prosto bremen se pravi, da je bilo kupljeno z gotovino.

 • Duhec

  So what. A bi morala bit v šotoru?!

  • ZatonMesecnikov

   Vrana vrani ne izkljuje oči, pravi ljudska….

   • Duhec

    A ti se zavzemaš za to, da smo vsi revni?!

    • macon

     Zavzemamo se za to, da ljudje zaslužijo iz nižje obdavčenega dela, ne pa iz državnih podpor in subvencij, ki si jih delijo levičarji med sabo pretežno po nepotističnih in lizunskih linijah.

     S tem, da je zame Arjan Pregl dober slikar, ki bi od slikanja živel tudi na zahodu. A si ti sploh že kdaj videla kako njegovo sliko?

     • Common Sense

      “Zavzemamo se za to, da ljudje zaslužijo iz nižje obdavčenega dela, ne pa iz državnih podpor in subvencij, ki si jih delijo levičarji med sabo pretežno po nepotističnih in lizunskih linijah.”

      Amen za ekonomska svobodo!

      Pustite folku, da dela in zasluži.
      Pustite folku, da si sam razporeja kam bo vtaknil svoj zasluženi denar (namesto, da to država, ker kao bolje “ve” kaj vsak od nas potrebuje – bolje od nas samih)
      Nehajte nam srat na vsakem koraku z milijon predpisi od katerih je 75% neuporabnih.
      Nehte mi predpisovat v kakšnem loku moram scat.

     • rabbit

      A Pujso Pepo zanima me koliko je dobil zanjo.

     • macon

      Hahaha, a ni to ena Preglova slika, ki zdajle visi v Moderni? :)))

      Če tam visi, potem verjetno zaenkrat še nič.

     • rabbit

      Mislim, da mu za te otročje risbice mi davkoplačevalci kar dobro plačujemo. Razmišljam, da poberem risbice iz hladilnika koliko misliš bi bile vredne.

     • macon

      Precej, samo ti jih mora Pregl najprej podpisat. :)

    • ZatonMesecnikov

     ne odobravam bogastva Levičarjev, ki je pridobljeno z izkoriščanjem delavskega razreda. Ter s položajem na Levičarski hierarhični lestvici.

     • Duhec

      Ja, tud jst ne. Kaj je pol point tvoje replike??? Kaj je zate izkoriščanje, kolk po tvojem mnenju lohk zasluži direktor v kapitalističnem okolju???

     • ZatonMesecnikov

      če so njegova proizvodna sredstva, potem neomejeno.

      če pa so javna in državna, pa ne neomejeno. Kar pa ni pravilo pri nas in je ravno javnost in državnost produkcijskih in ostalih sredstev temelj levičarskega bogatenja.

 • Dragan Krstič

  To je naša avantgarda in pravilno je, da so odlično plačani ter nedpovprečno premožni. Oni so v bistvu resnični družbeni eksperiment, lahko bi celo rekel poskusni zajčki, bele miši, še natančneje podgane na katerih se izvajajo metode kako bi vse človeštvo v prihodnosti živelo bolje. Ker se pa eksperimenti velikokrat izjalovijo in so posledice lahko tudi smrtonosne pa je treba to avantgardo tudi primerno nagradiiti.

  • tonite falco

   Pa kaj je s teboj?! Zadnje čase klatiš neumnosti, ki so razvidne iz tvojih prispevkov oziroma objav.
   ” To je naša avantgarda in pravilno je, da so odlično plačani ter nedpovprečno premožni.”
   In to je prav ali kaj. Za tebe mogoče že. Za nas, ki pa smo zaradi takšnih politikov pa drugorazredni.

 • Duhec

  S člankom in seveda komentarji ste dokazali sam, da ste bolestno ljubosumni in nevoščljivi. Raj se spravite delat, da vam bo bolš al pa zdravit.

  • rabbit

   Koliko delovnih dni je imela Renkova takrat ko je kupila stanovanje točno 0. Od kje ji potem denar, Če bi meni nekdo dal denar takoj padem pod drobnogled FURS-a. Ona pa ne zakaj a nismo vsi enkopravni oz. enaki. No ko bomo mi pa sporoči.

   • Duhec

    Ni res, da ni mela enega dneva delovne dobe. Pa tud, če bi mela. V čem je problem, če so ji stanovanje kupli starši in ji ga z darilno pogodbo podarili?! Ga ni, moti vas sam, ker je baba od mlečnega Lukca, ki je vaš političen nasprotnik.

    • DEATH TO COMMUNISM

     Problem Lukca je, da je zabit levaški robot. Pojma nima kaj gobca, vse kar pove je napiflano. In za to neučinkovitost in neproduktivnost ga vsi, tudi njegovi ideološki nasprotniki, plačujemo. Naj on gobca svoje kretenizme za lasten denar, ne za mojega.

     • Duhec

      Izvoljen je. Kaj hočš, zakaj lulaš proti vetru?! Ker je izvoljen lohk, ker je izvoljen se ga plačuje, ker je izvoljen mu pripada?! Tako kot vsem ostalim izvoljenim.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Tu je pa že problem slovenskega volilnega sistema… da lahko nekdo z 10% glasov sploh ima kakšno besedo… Pa ne zdaj rečt, da tako pač je. Vem kako je in tako kot je, je za državo in za narod katastrofa!

     • rabbit

      On govori isto kot vsak levičar kako je kapitalizem izkoriščevalski, kako je potrebno bogatim vzet, ko pa njih dobijo da živijo v vilah, ali luksuznih stanovanjih ko jedo v prestižnih restavracijah, se vozijo z prestižnimi avtomobili, jahtami. Pa pravijo ja to vas pa nič ne briga. Kot Bernie Sanders, ki ima plačo 225.000 ameriških dolarjih, je pa lastnik treh prestižnih vil vrednih več milijonov dolarjev. Od kje? Ja to se pa ne sme vprašati.

    • rabbit

     Kako pa veš po javnih dostopnih evidencah je v službi od 2017 stanovanje pa kupljeno 2015. Koliko dni delovne dobe je to?

 • Duhec

  Krut, pravi kapitalizem mate v vam opevani Ameriki kjer delaš od jutra do večera in ne smeš zbolet. Odločite se kaj hočete. To sedenje na dveh stolih se ne obnese. Vsi bi bli kapitalisti, z nič dela, nič odgovornosti in ogromno prostega časa. Enakosti nikoli ni blo in je nikoli ne bo.

  • Common Sense

   “Vsi bi bli kapitalisti, z nič dela, nič odgovornosti in ogromno prostega časa. Enakosti nikoli ni blo in je nikoli ne bo.” LOL. To so besede vsakega žlahtnega konzervativca/desničarja :))) Podpišem 100% in se s teboj strinjam. Lukec Mesečnik se s teboj ne bi strinjal, vsaj sodeč po njegovih javnih nastopih, no.

   • Duhec

    Ma jebeš tega idiotskega lenega lažnivega Lukca. On je tam, ker je izvoljen, od idiotov.

    • Common Sense

     Amen.

 • Osti jarej

  …Politika sta tako oče kot stric. /vir nova 24/…..

  jp…khm…nekomu oče,drugemu stric

  https://buchela.blogspot.com/search?q=slavko+pregl

 • totex39

  Temu se lahko tudi reče pretkana buržuazna mafija.

  • antimur

   To pa res ni pretkanost, to je okupacija kučanistov. Neupravičeno so na vseh nivojih nezakonito nastavili svojo golazen, ki je iz Slovenije naredila greznico. Sramota, zdaj se mora človek prav potruditi, če želi slišati slovensko glasbo, bognedaj kakšne Avsenike, katerih ni maral zločinec Tito, niti njegov antislovenski izdajalec in prav tako zločinec Kučan.

 • Osti jarej
  • luka globus

   jp, čedalje bolj verjetno je tole vse skupaj

 • Duhec

  In zakaj cerkev ne plačuje davkov?! Zakaj wtf je kdorkoli oproščen plačevanja davkov in zakaj te nepravičnosti nihče ne odpravi?! A ni cerkev podjetje??? Ok, lohk je tud pralnica dnarja, pa vam to iz NLbja ni všeč. Štos je, da vas moti sam, če drugi majo, če drugi ne plačujejo. Vi bi pa kaj, meli in se po jajcih praskali!? Niste d od demokratov in ne k od kapitalistov. Večni bolestni nergači, dobri sam za zdrahe.

  • if

   Ne raumete delovanja podjetja, ne ekonomije, ne cerkve, zato trosite neumnosti.

   • Duhec

    Lol. Pa mi ti razloži.

    • if

     Raziščite delovanje slovenske cerkve, ugotovite tip pretoka oprane IranNLBgate milijarde evrov skozi slovensko cerkev, preglejte financiranje vzdrževanja cerkvenih objektov in dejavnsoti po vsej Sloveniji, ki Slovenijo kulturno pozicionirajo na normalnost …

     Potem v CAD sistemu modelirajte Ljubljano, iz nastalega modela umaknite vse zgradbe cerkvenih ustanov vključno s tistimi, ki so produkt katoliške misli (Plečnik) …
     Posledično bo pred vami pozicionairala brezosebna Ljubljana socialistično komunističnih mitov, Jankovićevega beton-asfalt-kock tlaka, zadolženega MOL-a, propadajočih Stožic in Plečnikovega stadiona …

  • macon

   Bolestno nergaš pretežno ti, ki ti ni nič jasno. Kaj le si ti naredila, da se tukaj delaš proaktivno?

  • Common Sense

   Če mene vprašaš, bi morala tudi cerkev plačevati davke. Tako je npr. v Italiji. Ne vem zakaj jih pri nas ne. Vem pa, da od 29 let samostojnosti so bili 23 let na oblasti levičarji. Imeli so več kot dovolj časa, da kaj takega implementirajo. Morda pa so skriti podporniki Vatikana, kdo ve? ;)

   • Duhec

    Ja skriti, levi skriti, desni skriti. Kdaj se bo našel nekdo, ki ne bo skrit, ki ne bo politično korekten?! Ki bo samo pošten, deloven in sposoben??? Ma sanje.

    • Common Sense

     “Sanje.” To je prava beseda. In, ko povprečne nedoje*ane volilke stranke Levica zagledajo angelski obraz Lukca in njegovo tekoče prodajanje “sanj”, postanejo čisto mokre. Fant je odličen marketinški produkt. Vsaka čast.

     • Duhec

      Zlato pravilo življenja, osladni, preveč prijazni ljudje so največji podn.

     • Common Sense

      …in najbolj globoko ti bodo nož zarinili v hrbet. Še vedno je bilo tako.

     • Duhec

      Ja, se strinjam. In takih je vse več.

   • Lustrator

    Od kod ti te rdeče neumnosti? Cerkev plačuje;

    – Davek od vseh stavbnih zemljišč, razen za cerkve.
    – Davek od dohodkov pravnih oseb za pridobitne prihodke (prodaje,
    najemnine, obresti…). Izvzeti so darovi in drugi nepridobitni prihodki.
    – Davek ob prodaji nepremičnin.
    – Prispevek za vzdrževanje gozdnih cest (lastniki gozdov).
    – Obvezno članarino za članstvo v Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije (lastniki zemljišč).
    – 22 % DDV pri nakupih opreme, obnovi nepremičnin, tudi cerkva, itd. Ker
    cerkvene ustanove praviloma niso zavezanke za DDV, plačanega DDV–ja ne
    dobijo povrnjenega.

    kar se mene tiče, ne bi smela Cerkev v okviru svoje osnovne dejavnosti (skrb za duhovno in kulturno življenje naroda) plačevati niti centa državi, ker je to njena HUMANITARNA dejavnost, humanitarnost pa lahko obdavčuje le najbolj nečloveški sistem – komunizem. A žal živimo v državi komunističnih materialistov, ki bi najraje uničili, pobili, posilili, obdavčili, pokradli vse kar brezpogojno ne služi rdeči zvezdi. S svojim komentarjem si nevede pristal med njimi, pa brez zamere.

  • Osti jarej

   …jaaah…..je leva in je desna…zato

  • Lustrator

   Ne laži. Cerkev plačuje kar 6 različnih davkov, kljub temu, da njihova dejavnost ni profitabilna in je na voljo vsem državljanom, poleg tega so tudi glavni (edini??) skrbniki naše duhovne in kulturne dediščine. Če bi vedela kaj to je, pa pravzaprav tega pogovora zdajle sploh ne bi imela.

 • luka globus

  Fucking paraziti

  • Duhec

   Mogoče ti na socialni, pa še to ni nujno, če si tam pristal ne po svoji krivdi.

 • Osti jarej

  …dejstvo je,da so mafijastanski politikanti paraziterji….zgledajo lepo…kot srobot,ko cveti….ampak …na koncu izsesajo drevo….

 • Osti jarej

  …jim pa lepo prav pride izraz iz kmetijskega slovarja….kolobarjenje…..torej;kolobarijo okrog korita…..ampak zgolj oni iz rimskega korita

 • antimur

  Tako to počnejo ogabni levi fašisti. Za primerjavo, ko so leta 1943 v Leningradu ljudje masovno umirali od lakote, je Titov vzornik Stalin svojo kuharico deportiral v Sibirijo, ker mu ni mogla priskrbeti jastoga. V tem istem času se je Kučanov vzornik Tito veselo kurbal, za dobavo teh kurbetin imel celo četo, za navadno partizansko vojsko pa je bilo takšno početje obsojeno v večini primerov z ustrelitvijo. (Dedijer v svoji knjigi spominov).

  Zato nam morajo levi fašisti, oziroma kučanisti, ki gredo po poti omenjenih zločiincev, biti največji sovražniki, posvetiti moramo vso energijo temu, da se jih končno znebimo, na kakršenkoli način.

  • tonite falco

   Se popolnoma strinjam s teboj!

 • Osti jarej

  Sveto pismo: Bog določa, kdo je reven in kdo bogat Po Svetem pismu je Bog tisti, ki določa, ali bo kdo bogat ali reven: “A spomni se Gospoda, svojega Boga, kajti on je tisti, ki ti daje moč, da si lahko pridobivaš bogastvo …” (Mojzesova knjiga). “Gospod deli uboštvo in bogastvo, ponižuje, pa tudi povišuje.” (Samuelova knjiga)
  *************************

  • Duhec

   No vidiš, nekritično odločanje kdo bo bogat in kdo reven. Tega je še danes preveč, ne sam da je prisotno. Enaki, enakovredni pa ne bomo, po materialnem stanju, sposobnostih itd ne, lohk smo pa po človeškosti. Pa se še to izgublja.

   • Osti jarej

    …jaaah…..samo temle metalcem na kolena,pred kamnitim kipom in,ki izmišljene pravljice jemljejo za edino resnico sveta in ,ki klele pišejo,je to čist ajnfoh razumeti….tacerkveni so lahko bogati…in oni,ki v cerkvah sedijo v prvih,zakupljenih,vrstah,tudi…..pa člani stranke jankove

 • Duhec

  Kakorkoli, škoda je mladih. Vas je mogoče kdaj blo, danes več ne.

 • Osti jarej

  …zato pa…zataknite si ga nekam…

 • Lukos

  Ja no mogoče pa je kupila zaradi imigrantov in bo vzela eno par k sebi. In poglejte našo rtv, ki ima policijsko uro ko zaklenejo komentarje…….in to s…… moramo plačevati.

 • Olga101

  Da vse to ohranijo rabijo “naši” komedijanta Serpentinška in “ministre” a la trio adijo iz rdečega Zasavja…in Kučan Goebbelsov agitorop! Predvsem pa butaste volivce…

  • ZatonMesecnikov

   tako je. levičarji na javnem in Državnem volijo svoje ljudi, ki ohranjajo njihov položaj in pridobljeno bogastvo. Iz tega naslova so vse Vlade od leta 2009 naprej.

   Podporo jim pa dajejo socialistični penzionerji, ki trzajo na demagogijo NOB in socialistične parole.

   klasična zatiralska družba Prvorazrednih zatiralcev in zatiranih Drugorazrednih.

 • DEATH TO COMMUNISM

  Taki so pač levuharji! Polni gobci so jih poštenosti, enakosti in pravičnosti, brez prestanka pljuvajo po kapitalizmu, denar jim pa niti malo ne smrdi, iz “naših” delajo elite, polni so dvojnih meril, goljufajo in kradejo kot srake, produktivni so pa kot crknjene ribe. Hinavščina da je ni večje. Poserjem se na levake, vse po vrsti!

  • Duhec

   Očitno si se zbudil z drisko. Linex pa bo bolš.

   • ZatonMesecnikov

    Linex si lahko danes privoščijo le Levičarji. Pri socialističnem monopolistu Zokiju v njegovih lekarnah…

    • Duhec

     Še ena tvoja neumnost.

     • ZatonMesecnikov

      Daleč od tega. Linex pri Zokiju stane 14 EUR. Enak Linex po Nemčiji in drugih državah z zdravo konkurenco stane 8 Eur.

      Monopolist pri nas trpa denar v žep, hkrati pa zatira druge. še tista dva privatnika je pregnal oziroma jima vzel koncesijo.

      Po zahodnih mestih je vsaka 10 trgovina Apoteka in lekarna. pri nas imaš samo ene lekarne, Zokijeve in ostale monopolne.

 • Vojteh Dovč

  in kaj je tu narobe ???razen da ni iz SDS-a

  • Duhec

   Nič. Samo to.

  • ZatonMesecnikov

   Ker si je bogastvo pridobila s hierarhičnim položajem njene rodbine na levičarski družbeni lestvici in ne s svojim delom.

   To bogastvo je pa bilo vzeto slovenskim delavcem…

   • Duhec

    Hahahaha. Ti nisi normaln.

    • ZatonMesecnikov

     Rdeča buržuazija.

     Skešira na mizo gotovino za stanovanje mladiča.

     skešira na mizo tri milijončke, da mladiča reši rubeža….

    • DEATH TO COMMUNISM

     Bo komentar ZatonMesecnikov kar na mestu…

     • Duhec

      Še edn nenormaln. Škoda, pa mi je blo všeč, da bi naj bil dec. Zdej pa to…. ok, sej ga mam.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Ker ne mislim isto kot ti, po tvoje nisem več dec?!? hahahahaha Logika za vola ubit!

     • Duhec

      Tega nism napisala, sori. Beri počasi.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Popolnoma vseeno je kaj si napisala.

     • Duhec

      Pol pa ne repliciraj.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Če si mi pa tako prikupno zmešana…

     • Duhec

      To so mi že večkrat rekli.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Vseeno je, kaj so ti drugi rekli. ;-)

     • Duhec

      Jah, zgleda da zmešanost nosim v sebi. Jst spoštujem dano besedo, etiko, moralo, pošteno odkrito igro. Čudna sm za ta svet.

     • DEATH TO COMMUNISM

      To tut men govorijo. Ampak sem rajš cuden za vse ostale, kot pa da bi bil baraba. Mirno spim. Ali drugače povedano: always stand up for what you believe in, even if it means standing alone.

     • Duhec

      Jst pa sm, sam si morš zaslužit.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Kaj si?

     • Duhec

      Baraba do tistih, ki si zaslužjo da sm. Ko mam prav, ne jebem sistema, ne jebem nič.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Aja, ja, tut jaz…

    • if

     Izjava kot posledica pomanjkanja argumenta.

   • Frank Novak

    Se sreca da je v ZDA drugace…

    • ZatonMesecnikov

     Ti bi moral sedajle tam spati frančesko…

     • rabbit

      Frank je dežuren po noči, Branislav pa podnevi Hahahah

    • Duhec

     Tam pa šteje sam delo, delo od jutra do večera, delo z rezultati. Ko jih ni, ko zboliš, je konec, če nimaš pršparanega dnarja, velik dnarja. To je kapitalizem. Te ovčke tle pa ne vejo kaj bi, mal bi socializem, mal pa kapitalizem.

     • ZatonMesecnikov

      ha, ha, ha. Napumpana rdeča demagogija…

     • Duhec

      Izkušnje stari. Jst sm bla po celem svetu, delala.

     • ZatonMesecnikov

      Tebe je rdeča buržuazija imela zavito v vatki Duhec. takšna kot ti ni nikoli delala, verjemi mi.

      Morda je mislila, da dela.

     • Duhec

      Kr neki. Kaj mam jst z njimi?! Nič. V bistvu smo bli pogosto na nasprotnih bregovih, z desnimi pač ne, ker raj čofotajo v vodi kot da so na kopnem.

     • ZatonMesecnikov

      To pa je nov izum, bili ste na nasprotnih bregovih z levičarji. Ampak ne desničarji.

      kdo pa je lahko potem na nasprotnih bregovih z levičarji?

     • DEATH TO COMMUNISM

      Ja, ampak da ne bo pomote, te ovčke so slovenski levaki…

   • DEATH TO COMMUNISM

    Ravno tistim delavcem, o katerih levaki tako radi pojejo slavospeve in gobcajo, kako delajo za njihove pravice, zraven jim pa 50% pokradejo od brutto plače…

    • ZatonMesecnikov

     Pa še dohodnino, pa še monopolne cene izdelkov in storitev na trgu.

  • moon

   Nic, cas bo poskrbel da se stvari vrnejo na pravo mesto, tako kot vedno.
   Cez generacijo ali dve bodo spet bajtarji brez vsega.

 • Olga101

  Soros pravi, da vlade niso pomembne, zato je skupaj z Murglskim zločincem nastavil marionetno vlado, ki izvaja njihova navodila! Nacizem=komunizem!

  • Frank Novak

   Olgizem

   • Olga101

    Plačnik Kučan ali Soros? Vidim, da spet bdite n portalu, plačanci!

    • Frank Novak

     Vinko Hafner je placnik

     • rabbit

      Kaj v Miamiju nič ne spite?

     • Duhec

      Američani po defoltu mal spijo.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Vinko Hafner je bil en največjih barab v zgodovini slovenskega naroda.

     • tonite falco

      A to pa ne bo držalo, Osebno se spomnim, da je bil liberalec oziroma vse kaj prej kot zagriženi komunist.

     • macon

      Vinko, lepo, da si se oglasil. A nisi že pokojni?

  • Common Sense

   Soros ima na svoj način celo prav;) Naša vlada je dejansko nepomembna. Niti malo ne bi bilo škode, če je sploh ne bi bilo. Prej obratno. Ko je bilo lansko leto brezvladje, smo čisto dobro funkcionirali. Pravzaprav je bilo storjene manj škode in manj je to stalo davkoplačevalce.

 • Duhec

  Sovražite uspešne, ker ste sami neuspešni. Kr neki. Zato vas pa ne jebejo, pa še nič jim ne morete.

  • DEATH TO COMMUNISM

   Nihče ne sovraži uspešnih. A uspeh ni bogatenje na davkoplačevalskem denarju. To je kraja!

   • Duhec

    Ni tko preprosto. Ali Janković krade svojo župansko plačo?! Ne, ker je izvoljen, ker mu pripada. Krade pa vsa ostalo. Tle morš bit natančen, splošenje se v življenju ne obnese.

    • DEATH TO COMMUNISM

     Glede Jankoviča je problem, da sta močvirnikom sprejemljiva njegova kraja in koruptivnost. Da je nekaj naredil za Ljubljano, je njegov JOB, vse ostalo je korupcija. Da prejšnji župani niso nič naredili, je njihova kraja županske plače.

  • rabbit

   Kaj uspešnega pa sta za slovenske državljane naredila Luka Mesec in Manca Grgić Renko ter Arjan pPegel o katerih govori članek. No Mesec je poslanec in so ga na ta položaj izvolili, ostala dva pa sta na davkoplačevalskih seskih že vse svoje življenje naredila pa nič.

  • totex39

   Mesec je socialistični prevarant govori eno , dela pa povsem nekaj drugega. Samo butasti volivci, ki so ga volili mu verjamejo.

   • Duhec

    Ok, da skrajšam, laže. Večina v parlamentu laže. In kaj sledi???

    • totex39

     Temu sledi, da nam vlado in druga področja vodijo sami lažnivci.

     • Duhec

      Drži.

 • Olga101

  Maček je rekel, da je postal komunist, da bi prišel delavski razred na oblast… Mesec je delavec v Kućanovi riti!

  • ZatonMesecnikov

   Polmesec izkorišča anomalijo slovenskega izobraževalnega sistema, ki je socialističen. Ostanek nekega 70 let starega šolskega sistema.

   levičarstvo kot mladostna distrofija mladega človeka v razvitih družbah + svetovnonazorski socialistični šolski sistem = glasovi za Polmeseca na volitvah.

 • Olga101

  Zanimivo, kako dobro vpliva ameriška “klima” na Cmerarja…Šarčevi so takoj priznali opozicijskega vodjo….

  • rabbit

   Se mi zdi da bi eden od Cerarjevih otročadi rad študiral v ZDA pa rabi ulizovanje, ker rabi kaj da prideš študirat v ZDA sam denar ne zadostuje. Trumpovi vse pregledajo temeljito, kod pride v državo. Imigracijski je zajeban.

   • Duhec

    Lol. Sam dnar rabiš, velik dnarja. Pišeš kr neki na pamet, zgrešeno.

    • rabbit

     Malo se po informiraj pa ni res tako kot ti praviš. Zanima me, če sin Osame bin Ladna tudi lahko študira v ZDA?

     • Duhec

      In kolk je sinov bin Ladna?! Kak procent vseh študirajočih v ZDA??? Ej, prej boš našla novo nahajališče nafte, maš večje možnosti.

     • rabbit

      No kakšne izkušnje imaš z zveznim ameriškim uradom za priseljevanje da veš kako je to?

     • Duhec

      Moja sestra je državljanka ZDA.

     • rabbit

      No mojemu malemu bratrancu pa je ameriški zvezdni imigracijski urad preprečil študirati v ZDA pa še 5 let prepovedi vstopa v državo ima. Denar za študij ima.

     • Osti jarej

      …pač nima “čiste” policijske kartoteke

     • rabbit

      Ne ne en tak, ki misli, da je pojedel pamet in še jezikal za povrh. Mislim, da nikoli ne bo prilezel do ZDA. Mu je teta povedala kako naj se obnaša na carini ne je bil bolj pameten sedaj pa ima.

 • SIMON ROZIC

  Pa saj so rekli sindikalna mati : “najprej bomo opozorili, potem bomo zahtevali,
  potem bomo pa vzeli !!!!”
  Ali še pomnite tovariši!? Zgodovina se ponavlja ! Levica ni nikoli ustvarjala,
  vedno je samo jemala (kradla) !

 • Duhec

  Kakorkoli, Lukec ma dobro babo.

  • ZatonMesecnikov

   Predvsem pa bogato. Kako pravijo na jugu in Polmesec to dobro ve;

   Ako su ti roditelji sirotinje, nisi si kriv. Ako ti je žena sirotinja, sam si si kriv.

   • Duhec

    Ja ful je bogata, pr 27 ma svoje stanovanje. Lol.

    • ZatonMesecnikov

     pakaži še koga, ki ga ima oziroma ga je imel?

     • Duhec

      Jst sm ga mela pr 18.

     • ZatonMesecnikov

      Komunistična buržuazija pač….

     • Duhec

      Niti najmanj, sori. Kapitalizem pač.

     • ZatonMesecnikov

      Stara mama umrla. Borka NOB?

     • Duhec

      Ne, oba starša dohtarja. Nikol nista delala za drobiž, pa še svoje firme sta mela. A to obsojaš?! Brez vez poznanstev, sam znanje.

     • ZatonMesecnikov

      Pač anomalija komunistične družbe. ko so določeni poklici preplačani, določeni pa podcenjeni.

      pa še luknja v jazbinškovem Zakonu, da si ga takoj lahko prodal, stanovanje.

      Za vse to, pa si moral imeti informacije. če si bil visoko na levičarskih družbenih lestvicah, si jih imel.

     • Duhec

      Za vse maš izgovor, neko za lase privlečeno razlago.

     • ZatonMesecnikov

      če sta bila tvoja starša doktorja, naprimer samoupravljanja, ali pa Varstva pri delu zagotov nista bila nizko na komunistični hierarhični lestvici.

     • Duhec

      Ma dej, nista mela vez, nikjer. Študirala sta pač medicino in jima je ratalo.

     • ZatonMesecnikov

      zato ne govori, da si si ti kupila stanovanje. V tem je velika razlika. Ali ti ga je očka ali si ga sama. Očka je pa verjetno švindlal z markami pa izkoristil jazbinškov zakon. Dalo se je.

     • Duhec

      Kr neki. Tega nism nikjer nikol napisala. Jst vem kako je met milijone, met nič in spet met ful. Zato cenim vse velik bolj kokr dnar. Ta pride in gre. Men pomeni bore malo, osrečuje me ne. Ko sm bla v tujini, smo delal sam milijonske posle. Lajfa nism mela.

     • ZatonMesecnikov

      #Jst vem kako je met milijone, met nič in spet met ful.#

      Vsi, ki so živeli v pokojni Jugoslaviji konec 80tih to dobro vedo….

     • Duhec

      Kr neki, sori.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Duhica je bila ob koncu Juge stara okol 7 ali 8 let…, če sem si zapomnil njena leta…

     • rabbit

      Se pravi,, da so bili njeni starši zdravniki v Jugoslaviji in ne vem , da bi lahko v Jugoslaviji imeli zdravniki imam v sorodstvu kar nekaj zdravnikov pa vsi delali v ja
      vnih zavodih razen če niso bili zdravniki v tujini . Ampak nobenga zdomca ne poznam, ki bi navijal za komunizem. Tako, da je vse malo bolj čudno. Kot od Branislava.

     • Duhec

      Leta 1995 sta odprla svoje firme, prej sta delala oče v bolnici, mama v ZD in ja, koncesijo je omogočil Bručan, še kaj, vaš.

     • rabbit

      Ampak Jazbinškov zakon je pa veljal 1992 . Bručan je bil minister 2004-2007. Ni mogel Bručan omogočiti koncesijo 1995.

     • ZatonMesecnikov

      Ampak Duhica, po svoje imaš prav. Če je sosed Slavoljub uspel kupiti stanovanje takrat, zakaj ga še ne bi mamica in očka za Duhico?

     • Duhec

      Jst sm v Slo delala zastonj. Velik, marsikaj. Na to sm ponosna, zato me cenijo. Ko neki rečem, me sam smrt ustavi.

     • ZatonMesecnikov

      Ja, Dobr blago se sam hvali, pravijo….

     • Duhec

      Se ne, tle se praviloma zabavam, delam norca. Šteje real lajf, to me je pa težko spoznat.

     • ZatonMesecnikov

      #praviloma zabavam, delam norca#

      Raje ne, če ti je kaj do imidža tvojih levičarskih kolegov….

     • Duhec

      Vse povem v obraz.

     • ZatonMesecnikov

      Komu pa? Sebi pred špeglom?

     • DEATH TO COMMUNISM

      Sej drugač se s tabo velikokrat strinjam, ampak zdajle Duhici odgovarjaš na podlagi nekih sklepanj in insinuacij, o njej pa ne veš nič, tako kot jaz ne. Duhica je čist OK, sam mal je jezna. ;-)

     • ZatonMesecnikov

      Iz tebe govorijo hormoni in ne presoja. Zavohal si šanso…

     • Duhec

      On?! Ta se ne proda.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Hahahahahahahaha legenda!

     • ZatonMesecnikov

      Enak si kot Polmesec….

     • Duhec

      Mater si glup.

     • DEATH TO COMMUNISM

      A vidiš?! Prav sem imel, spet neka sklepanja brez osnove!

     • ZatonMesecnikov

      Všeč ti je ratala, ker tukaj baha z denarjem….

     • Duhec

      Lol. Teb ni jič jasno. Dnar ti je zameglil razum.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Z Duhico greva midva daleč nazaj…

     • Duhec

      Če bi kdo lohk naredu, mel veze, jajca, vsi vejo. In človek ob men ni nikol sam. Moji vojaki so moje življenje. Da ne bo too much.

     • ZatonMesecnikov

      ja, kako naj rečem. vse ti lahko dajo starši, tudi stanovanje, le pameti ti ne morejo dati….

     • Duhec

      Kr neki pišeš na pamet. Mene so preverjali in merli inteligenco na ambasadi v Berlinu, ne sam ob koncu OŠ.

     • ZatonMesecnikov

      In kaj so ugotovili? da si še tukaj….

     • Duhec

      Vzel so me za svojo. Dost o tem, glava te bo bolela.

     • ZatonMesecnikov

      Nisi sposobna kakšne daljše koncentracije? Glava začne boleti?

     • Duhec

      Nope, v stresnih situacijah sm kt riba v vodi. In vedno se zavedam odgovornosti in prevzemam odgovornost. To tle mi je fun. Jst vas ne ponižujem, ne preziram, men je bad, da vas majo za norce in da to prenašate.

     • ZatonMesecnikov

      kakšne teste pa so imeli tam v berlinu? da si šla skozi?

     • rabbit

      Mene tudi zanima kako to zgleda, ker ravno je moj oče bil na testih za vozniški izpit pa me zanima če so to isti.

     • macon

      Ženska je ena s polno ritjo, ki je v življenju navajena prejemati. Enim se mogoče zdi normalno dobiti stanovanje pri osemnajstih, zame je to razvajen pamž.

      Do sedaj sem se selil štirikrat, vsakič v večjo nepremičnino. Ko bom odplačal tretji stanovanjski kredit, bom imel za sabo 25 let odplačevanj, tako, da naj usranci, ki jim mamice tlačijo cucelj v gobec, držijo zaprt gobec.

     • ZatonMesecnikov

      Zadnje kar bi normalno razmišljajoč človek delal, bi bahal s premoženjem svojih staršev javno na portalu….

     • DEATH TO COMMUNISM

      Na portalu pod nekim izmišljenim imenom lahko kdorkoli napiše kar mu paše…

     • ZatonMesecnikov

      Tudi svoj namišljeni oziroma željeni jaz, da mu ti potem verjameš?

     • Common Sense

      Tale thread je legendaren.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Samo za info – dohtarji so v normalnem svetu eni najbolje plačanih ljudi…

     • ZatonMesecnikov

      Tudi pri nas Communism. Med prvimi 100 prejemniki najvišjih plač v Sloveniji so Dohtarji.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Pravilno!

     • ZatonMesecnikov

      Morda pa ne Communism. Avstrijski dohtarji imajo tam okoli 60.000 bruto na leto. Ko so seštevali naše, so prišli do skoraj podobne številke.

 • Nej vsi vedo

  Evri šelestijo, kot listje jeseni.

 • Janez Kepic-Kern

  EX ZL, ZDAJ “LEVICA” Luko MESCA
  smo na TV VIDELI IN SLIŠALI V PARLAMENTU – govoriti nesmisle
  O NJEGOVIH ŽELJAH PO PONOVNEM UVAJANJU
  1. Kardeljevega “SAMOUPRAVLJANJA,
  2. SODELOVAL JE V VELIKO NEKOREKTNIH PREGLASOVANJIH
  DOBRIH PREDLOGOV s strani stranke SDS,
  3. SODELOVAL JE V BREZSMISELNEM VSILJEVANJU T.I. “LGBT” ZAKONIKA,
  ki je nam poštenim davkoplčevalcem povzročil za – 3,4 miliona EVROV ŠKODE
  in
  še dosti takega.
  KER JE “LEVICA” Luka MESEC – POSLANEC IN TOREJ
  – JAVNA OSEBA
  JE POMEMBEN TUDI NJEGOV – ODNOS
  DO
  – A L K O H O L A in ostalih na podoben način aktivnih snovi.
  Kot
  sem že omenjal – sem lani poleti v centru LJUBLJANE, lokal Pelikan pod METALKO
  VIDEL
  TEGA VSILJUJOČEGA SE NAM “POLITIKA” Luko MESCA
  KAKO
  JE NONŠALANTNO – SPIL kar TRI VELIKE VRČE P I V A – enega za drugim.
  Koliko
  PIVA SPIJE – poslanec L. MESEC – vsak dan – SEVEDA NE VEM.
  ZAGOTOVO
  PA SE VSI STRINJATE Z MENOJ,
  DA

  SO K PITJU ALKOHOLA , V RABO DROG – NAGNJENI
  – POSLANCI, JAVNI IN DRŽAVNI USLUŽBENCI, KI JIH PLAČUJEMO – MI VSI

  ENA TAKA
  Z A D N J A – STVAR,

  KI SI JO ŽELIMO, KI JO “POTREBUJEMO” V Sloveniji. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

  • macon

   Tri pire lahko enega za drugim spije samo alkoholik. Drugo je recimo na večurnem pikniku med hrano in gibanjem spiti tri piva.

   • Janez Kepic-Kern

    JAZ SI NE IZMIŠLJUJEM DOGODKOV
    – RES JE BILO TOČNO TAKO KOT SEM NAPISAL,
    JAZ SEM TAM
    – V PELIKANU POD METALKO V CENTRU LJ
    NEKAJ PISAL – ob soku seveda,
    ta
    ex ZL Luka MESEC – PA JE 10 METROV STRAN OD MENE
    SEDEL
    IN DEBATIRAL Z NEKIM TIPOM NESLOVENSKEGA VIDEZA.
    OB
    PITJU IZ TRETJEGA VELIKEGA VRČA PIVA
    se je Luka
    samo še lenobno pretegoval,
    opletal z rokami in se tako – prazno, brezsmiselno “smejčkal”.
    Trije
    VELIKI VRČI PIVA SPRAVIJO V PIJANO STANJE
    TUDI
    PRECEJ BOLJ KORPULENTNEGA MOŽAKARJA
    – KOT JE TO lLuka MESEC.
    Res sem bil presenečen, da toliko spije. L. r. Janez K. Kern KOMENDA

    • macon

     Ja, pijanček pa še bebček pač.

     • Janez Kepic-Kern

      Ja?
      Ne vem, če ta LEVICA L. MESEC – VSAK DAN – TOLIKO SPIJE.
      ZDI
      PA SE, DA IMA – T.I. “GOVORNO NAPAKO”
      IN
      NE ZNA REČI,
      NAROČITI V LOKALU:;

      ” Jaz bi pa pol litra npr. jabolčnega soka”.

      SDS IN OSTALI POSLANCI NAJ DAJO
      – TEMATIKO PITJA ALKOHOLA, UPORABE DROG ITD.
      MED
      – POSLANCI, MED ZAPOSLENIMI
      – V DRŽAVNEM IN JAVNEEM SEKTORJU ITD.
      naj to tematiko dajo na dnevni red Parlamenta.
      Kot
      se je videlo iz zadnjega priimera v MB imajo celo nekateri policisti – TEŽAVE S PITJEM ALKOHOLA.
      Tema nikakor ni brezpredmetna.! l.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • Duhec

  S temi politiki, ki jih gledate v parlamentu, ni prihodnosti oz je črna. Škoda, ker ste si tko izbrali. Pač sadomazohizem, ki je očitno marsikomu všeč.

  • DEATH TO COMMUNISM

   Slovenci volijo kot bi vsi po vrsti imeli Stockholm syndrome

   • Duhec

    Sm zelo topla, človeška, sočutna, strpna, dokler mi ne stopiš na žulj, dokler ne nardiš po mojih merilih nekaj nedopustnega in to so lohk sam velke stvari. Ko jih, ne poznam usmiljenja, ne sprejmem opravičila, nič, zanima me samo moj izbran cilj. To pišem zato, ker nikakor ne morem razumet, da jih odirajo in ne ukrepajo, da jim ploskajo, da so se prepustili. Men nerazumljivo, grozljivo.

    • DEATH TO COMMUNISM

     Tudi meni. Zakaj pa misliš, da norim tukaj gor?!

     • Duhec

      Ja, in ostal boš sam. Narobe svet.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Jebi ga, bolš sam kot v čredi ovac…

     • Duhec

      Ne razumem, česa jih je tko strah, zakaj so se prepustili?!

     • DEATH TO COMMUNISM

      Na splošno se ljudje bojijo neznanega, nepoznanega, nepreverjenega. Raje trpijo v njim znanem udobju poznanega. Slovenci na splošno vedno raje rečejo “lahko bi bilo še slabše”, kar je defetistično razmišljanje. Normalen narod se vpraša, kaj narest, da bi bilo boljše?! Slovenci niso normalen narod in zato si ne zaslužimo lastne države.

     • Duhec

      Men nerazumljivo. Pa ne bom o svojih razmišljanjih al pa še huje kr izkušnjah. Nimam dlake na jeziku, dva človeka sta za mojim hrbtom rekla, da mam tud jst otroka. jst sm postala žival, kak zapor?! Sam smrt bi me ustavla in najmanj 20 sm jih uničla zarad tega.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Barabe so vse skupaj pripeljali tako daleč, da je zdaj vsak lopov z denarjem občudovan, poštenjaki smo pa vsi budale.

     • Duhec

      A veš kaj je največji problem, ljudje nimajo ponosa, etike, morale, svoje cene.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Danes je samo se komolčarstvo, prekotrupelstvo in lizanje riti nekaj vredno. Hvala lepa.

     • Duhec

      Večina je taka in moških tapravih sploh več ni. Jst sm ene posedla, sam rekla sm, tko al pa tko, to drugo pomen da vi jete drek. Grdo?! Ja itak, za višji cilj vse. En je sam reku, večja jajca maš od vseh nas, mi nismo m od mafije.Ni ga osebka, ki ga neb mogla, sam kaj a ne, Danilo, no s tem sm delala, pa mi je blo čudno, ker do takrat je vse štimalo. Zakaj glih on, ker sm preveč rinla, prehitro. Pol sm sam rekla, hvala lepa, dokler se ne srečamo na nasprotnih bregovih, na skupnem ne bomo več nikoli.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Če je to ta Danilo, katerega nas večina pozna, me tvoja izkušnja z njim niti ne čudi. Zdriz je zanj kompliment!

     • Duhec

      Mene so izdajali, sam sm bla tolk močna, da mi noben nič ni mogu, preveč sm vedla, vedno sm bla korak spredaj in dons lohk spet odprem ta vrata, vse poznam. V Šiški na sedežu je stacioniran, njegov šef je pa črna nabildana opica. Jst ko sm ga vidla, sm mu rekla da je lep in glup.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Črna nabildana opica… hahahahaha

     • Duhec

      To je življenje. Zanimivo bi blo, če bi se še kdaj srečali. Res je to, da je Lj vir vsega zla skorumpirancev, kriminala.

     • DEATH TO COMMUNISM

      A ni bolš, če ti taki ljudje ne hodijo pred oči?

     • Duhec

      Ne. Nism tak tip. Učas grem zanalašč sama med njih. Slabo jim rata, ko me vidjo.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Lepo je gledat nekoga, ki mu je neudobno… ;-)

     • Duhec

      Ok no, sej baje kokr berem od Balda, da majo desni svojo vojsko. Pol bo ok. Baje čakajo na pravi trenutek.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Nič ne vem o tem. In krvi sem imel v življenju dovolj…

     • Duhec

      Seveda ne veš, ker so to buče.

     • Common Sense

      To govorim tudi sam. S tem, da razlikujem med Slovencem in Slovenceljnom. Slovenceljnov je po moji sodbi večina. Slovenceljn pa si ne zasluži svoje države, saj je tudi ne ceni.

      Slovenceljn je:

      – nesamozavesten a se “kurči” po gostilnah
      – neambiciozen, a je zavida boljši zaslužek sosedu. Le-ta je to “ziher” ukradel.
      – rad bi imel večjo plačo a ne na račun več dela ali osebne odgovornosti
      – nima jajc (moški in ženske), razen ko je treba tlačiti šibkejše od sebe
      – je vsegliharski saj so konec koncev, “vsi enaki”, in “vse je za en kurc”
      – oprosti ti vse, razen uspeha (kopiram po Boscarolu s katerim se v tem pogledu strinjam)
      – mentalno len
      – ne bere ničesar, razen Slovenskih novic
      – ga je strah prihodnosti
      – ne mara sprememb, a imel bi nov avto
      – zaničuje avtoriteto a potrebuje močno roko
      – povečal bi davke, a bogatim, to pa so vsi, ki služijo >1.500 neto na mesec.
      – Je za družbo blaginje (“blaginja za vse, ne samo za nekatere”), a oddaja stanovanje, ki mu ga je zapustila babica na črno.

      Še kaj se najde.
      Taka OVCA je odličen volilec levice.

     • Duhec

      Kaj pa SDSa???

     • Common Sense

      to je nadstrankarsko. Nimam pojma kaj misliš, ker nimam s SDSom ničesar.

     • Duhec

      Ok. Kak je pa volilec desnice???

     • Common Sense

      Se popravljam. Nima to toliko zveze z levico ali desnico kot z karakterjem naroda. Sorry, tako milsim.

     • Duhec

      Res je, se strinjam. Skratka, ne more bit bolš in tudi ne bo.

   • macon

    Najlepša je pa, da morajo kar vsi v parlamentu ven, ker so vsi zanič, ker rabimo poštenjake s hrbtenico.

    Verjetno kaki vilinci iz Tolkiena ali pa angelci iz nebes.

    In ker teh ni naj vedno vladajo levi, že zaradi navade.

 • šmentanamuha

  Butastim volivcem Levice prav privoščim, da so si izvolili mega bogataše, ki pa si tega denarja seveda niso samo pridelali. Zahojeni lumpenproletarci pač upajo, da bo nekaj padlo tudi v njihove žepe od trgovine z migranti. Nekaterim že kaplja, toda tudi to so izbranci. Taledva porcelanasta frika brez življenje, ki utelešata bistvo slovenske Levice, pa sta za v kakšen muzej voščenih lutk. Manca in Luka, dva salonska levičarja v posmeh plebejcem, ki bodo zaradi Lukove povišice izgubili petkrat toliko.

 • Janez Kepic-Kern

  “FDV” – VEČINA POSLANCEV
  “LEVICE” ITD.
  SE JE VERJETNO “ŠOLALA” – na “FDV”.
  Vpogleda
  v vsebine, ki jih predavajo na FDV – mladim, na FDV vpisanim – TAKEGA VPOGLEDA NIMAM.
  MORDA
  SO VSEBINE
  NEKATERIH PROGRAMOV IN PREDMETOV NA FDV-JU – OBLIKOVANE
  NA
  AKADEMSKO KOREKTNEM NIVOJU.
  Ostankov dokazano neznanstvenega t.i. “marxizma” pa je na FDV- ju
  ZAGOTOVO ŠE VELIKO.
  NIMAM TOČNEGA VPOGLEDA – AMPAK
  TUDI
  ŠOLSKE USTANOVE, ZAVODI
  – NAJ GREDO V PREVETRITEV V PARLAMENT R. Slovenije.L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • Franjo Trojner

  Mesec, Violeta in Kordiš so, ko so bili še samo levi aktivisti na ves glas vpili: ” PARLAMENTARCE NA MINIMALCE”!
  Sedaj, ko so se komunističnimi parolami prebili v parlament in sami postali parlamentarci z bajnimi dohodki, pa so sami začeli kopičiti bogatstvo in postajajo, kot njihovi vzorniki iz bivše komunistične Jugoslavije ali Mandurine Venezuele, rodeči tajkunčki.
  Dejstvo je, da politično levico zelo moti vsa zasebna lastnina, ki ni njihova zasebna ali državna, katero oni tudi jemljejo za svojo.
  Da je njihova leva ideoligija zblojena se vidi tudi v nedomiselem povišanju minimalne plače in to za drobiž! NORCA SE DELATE Z REVEŽEV!
  Kdaj mislite levičarji povrniti povzročeno škodo vsem prejemnikim za pest drobiža “povišane” minimalne plače? Zaradi vašega nedomiselnega povišanja minimalne plače so padli v razred z večjo davčno obdavčitvijo, da imajo zdaj manj denarja , kot so imeli prej! Zmanjšali so se jim tudi socialni transferji, kar pomeni, da ste jih zavestno potisnili v finačno, socialno in psihično stisko.Tudi če vi na levici sprejmete kakšno novo davčno in socialno reformo ( v kar zaradi vaše dokazljive kronične nesposobnosti močno dvomim) njeni učinki, po zakonu za nazaj ne veljajo, mar ne? Zato vas sprašujem ali jim boste škodo povrnili iz svojih žepov? Eh to vi za prav vsako ceno cekinov in oblasti željni ne boste storili nikoli!

 • Darth Vader

  vi ne razumete, v kaj se je klasičen liberalen demokrat iz 70ih let prejšnjega stoletja spremenil….poglejte v zgodovino nacizma….in videli boste, da današnja levica, ko je na oblasti, uporablja iste metode za utišanje glasu, ki njih in njihovih norih idej ne prikazuje v podobi, kot si jo sami želijo…..ukinite jih, ugasnite jih, prenehajte oglaševati v medijih, ki ne poročajo po liniji stranke……fantje levico je že zdavnaj prevzel nacional-socialističen moment….oziroma ste iskal fašiste, naciste, rasiste…..evo vam luka mesec, kordiš, homićka, ….. nacijev, ki ne priznavajo svobode govora, kar si jih želite….nacijev, ki si želijo 100% nazor države nad življenjem posameznika……nacijev, ki častijo svoje ideje kot neke vrste kult……nacijev, ki uživajo v obilju tržnega kapitalizma……nacijev, brez duše, nacijev brez samozavedanja…..

  • DEATH TO COMMUNISM

   Prosim, ne govori o nacizmu, ker o njem, zelo očitno, ne veš prav veliko oz. misliš da kaj veš, pa veš samo tisto, kar so te v šolah učili. Konformistične floskule kampanje blatenja nacizma, torej.

   • Darth Vader

    še enkrat počasi preberi, ne govorimo o meni in intelektualne nizkotnosti slovenskega izobraževalnega sistema dandanes, govorimo o tem, da je povprečen levičarsko usmerjen liberalen demokrat iz 70ih let 20 stoletja danes neko izrojenje, ki se poslužuje tiranije skozi sistem države ter uporablja popolnoma isto retoriko/metode, kot nekoč Stalin ali pa Hitler…..levičarji, ki pravijo da so socialisti, so vsaj v slovenskem primeru nacionalni socialisti ali nacisti…..zdaj to, da nimajo za seboj gospodarske mašinerije, kot jo je imela nemčija predstavlja edino oviro vzpostavitve sistemske tiranije skozi institut države,kar je seveda v nasprotju z neobstoječo(?) družbeno pogodbo v sloveniji, saj v tržnem kapitalizmu in demokraciji država ni vsemogočna, niti ni vsemogočna skupinica/mini manjšinica politikov, ampak je glaven dobro informiran, pravno podučen in finančno pismen davkoplačevalec…..temu pa seveda v sloveniji ni tako, saj državni sistem nastopa kot monopolist in absolutist….direktno nasprotje tega, kar smo želeli 92 leta…

 • zaton

  Levičarji so vsi kapitalisti, čeprav zagovarjajo socializem.

  • macon

   Oni socializirajo izgube in privatizirajo dobičke- fašisti takorekoč.

 • Valter BraniSlav

  V torek sem zjutraj na letu za Briselj videl Tanjo Fajon.
  V Briselj je letela Business class.
  Zakaj ni letela ecconomy in razliko v ceni dala “beguncem”?

  • Duhec

   Ker je to drobiž v primerjavi s tem kaj bo ta kokoš dosegla s svojim kokodakanjem v Bruslju. Simpl.

  • DEATH TO COMMUNISM

   Ker je levuharska gnida. Parazit, ki gobca eno, dela pa nekaj drugega. Zato!

  • rabbit

   Ona se z rajo ne druži taka že od osnovne šole z razliko od brata.

   • Valter BraniSlav

    Kdo je brat?

 • Duhec

  V bistvu je pa vseeno kdo striže. V vsakem primeru si ostrižen, rezultat je enak.

  • Osti jarej

   …ej,kako kaj “tamalček” ? :-)

   • Duhec

    Super, hvala. Učim ga, da bo mel jajca. Ne sam tko, ker se je z njimi pač rodil, da se jih bo tud zavedal.

    • komar marko

     Ah, če se je rodil brez, tudi NAUKI ne pomagajo! Kapiš!

     • Duhec

      Če pišem da se je rodil z njimi. Sam glej, tud vi ste se, pa vidiš rezultat.

     • komar marko

      hja, rezultat je glede na VAKUUM podstrehe in da taki podpirate LOPOVE!

     • Osti jarej

      …a vi jih pa ne?….midve z Duhico nisva orožja švercale

     • komar marko

      njet, ker ne hodim na volitve. Kapiš!

     • Duhec

      Pa sej ona tud ne.

     • komar marko

      ha, ha, ha, ha Kaj si hotela reči. Živi in gobca za naš raču. Zadnjič so novinarji sprožili FAKE novice kako je pridna v EU parlamentu. Potem pa so dokazali da je najbolj LENA,

     • Duhec

      Ona?! Dela, zelo poštena. Preveč za okolje v kterem živi.

    • Osti jarej

     …tako mam jaz svoja vzgojena

     • Duhec

      Hvala bogu. Jst upam, da mi tud to rata. Če mi ne bo, bo to edn mojih večjih failov.

     • Osti jarej

      ..verjamem,da ti bo…..če ima mama jajca.ni hudir,da bi jih ne imel tudi sin….pa naj oni vodeb kleplje kar hoče :-)

     • Duhec

      Ne vem, upam. Zunanji vplivi, okolje, družba. Vse vpliva.

     • Osti jarej

      …je,res….ampak,če je doma stabilno okolje,dosledna in poštena vzgoja,odprti odnosi,ni problema….z očetom,ali brez…..

     • Duhec

      Oče je karierist. Ful uspešen itd, sam jajca… Bi se dal diskutirat.

 • Osti jarej

  …s tako politiko,pa naj bo kakor leva,al pa kakor desna,sploh ne rabimo nobenih drugih sovražnikov…..da o onih drajseljnih v eu parlamentu sploh ne izgubljam besed…ološ,kamor pogled nese

  • Duhec

   Takoj sm se spomnla na Zverino. Hahahaha. Karikatura od moškega.

   • komar marko

    uf TANJA je pa pravi CVET glede Zverine. Kapšiš! Kdo laže…… vsaj tako pravi SLO pregovor. Kanede!

    • Duhec

     Hahaha ta Fajonka je tud razred zase. Še kugo je preživela glede na vse madeže, ki jih ma.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Fajonka sama je ena kuga…

     • Duhec

      Ženska brez otrok je pohabljena ženska. Drugo je, če ma zdr težave, sam ta jih nima.

     • komar marko

      Prosim, ne uhajaj v globino. Vem za razloge in jo kot ŽENSKO spoštujem. PRAV!

     • Duhec

      Aja in kaj so razlogi?!

     • komar marko

      Prosim, če ne veš in ne poznaš, potem ne. je pa BOLEZEN, zelo huda!

     • Duhec

      Iskreno, jebe se mi zanjo, ker izdaja svoj narod in do nje ne čutim nič.

     • Osti jarej

      …sploh ni tip ženske,ki bi si želela otroke….pogledaš in veš….prebereš kakšen njen tvit in razumeš

     • DEATH TO COMMUNISM

      In take babe potem najraje otroke šenkujejo pedrom in lezbačam.

     • Duhec

      Ne. Za mat koristi se nikol nism dala dol. Pa sm mela velik priložnosti. Men mora bit moški zanimiv. Sm pa itak tud padla na gobec in ne 1x.

     • komar marko

      Zato prosim, ne nabijat. pa še Palček Smuk in TANJA na Kotnikovi s privatno OBOROŽENO milico, pa nobeden nič. Štajersko VARDO pa v AREST! Kapiš!

     • Duhec

      Jebala vas milica, vsega se bojite.

     • komar marko

      in zakaj si ti ena velika RIT. Nič od tebe.

     • Duhec

      Naveličala sm se.

     • komar marko

      A drugi pa naj nastavimo hrbte, da nas nabijate, kakor veter potegne.

     • Duhec

      Ja, jst sm ko sm, nastavla vse.

     • komar marko

      To vem, da si vse nastavila.

     • Duhec

      Sori, tko se dela. Za pravičnost je vse dovoljeno. Pa sej, če nastaviš, ni nujno da pride do epiloga, na kterega večina pomisli.

     • komar marko

      ja kot farmacevtka! Kanede.

     • Osti jarej

      ….to je od drgnjenja z lepim boratom .-)

     • Duhec

      Sam da je Kučana pustila pr miru, pol je ok.

  • komar marko

   in kateri ološ je dobil glas na parlamentarnih volitvah. Pa ne drugi DONČIČ iz kamnika ali pa kak MESEČNIK?

   • Osti jarej

    ….ne delam razlik…..KAMOR POGLEDAŠ SAM OLOŠ….sem napisala….narod pa ovce…..no,samo še 50%…ostali smo svoje nestrinjanje z idioti v politiki,pokazali s tem,da na volitve ne hodimo…..politiki so na tako slabem glasu,da noben pameten,razgledan,izobražen in pošten človek,noče sodelovati v farsi,ki se ji reče politika

    • komar marko

     no ja samo OLOŠ je 90% v škodo rdečuhov in to so dejstva, ki jih DROBTINČARJI vedo, samo drobtinice so tako dobre.

     • Osti jarej

      …..glej ;rimska maksima glasi: deli in vladaj…kapiš

 • freedomfighter

  Eno vprasanje…a ce bi vi imeli veliko denarja ga nebi zapravljali…a mislite da tisti ki so.sedaj revni v primeru da obogatijo nebi na veliko trosili…nekateri clanki so pa res neumni…zgrazate se nad tem da nekdo ki ima veliko denarja veliko trosi…konec koncev tisti ki s poslansko placone more ziveti na veliki nogi pomeni da je bedak…kaj ti bo denar ce ni v obtoku

  • ZatonMesecnikov

   ne na račun delavskega razreda in z državno lastnino Fajter. Naj takšne denarje zasluži s svojo latnino. Oziroma lastnino nekoga drugega, če ga bo gledal. Ne pa državno.

   • freedomfighter

    Ameriska vojaska podjetja so v vecini v privatni lasti vecino denarja pa zasluzijo s poslovanjem z drzavo…torej po tvoje se ameriska orozarska podjetja bogatijo na drzavni.racun…lopovi a ne…pa v sistemu kjer je drzava tako aktivna.na.trgu moras poslovati z njo drugace si bedak in si manjsas stevilo strank…pa nehajte srati o delavskem razredu ki izumira…to je samo za bebaste socialiste ki v 21. Stoletju govorijo o delavcih

    • ZatonMesecnikov

     Težava nastane Fajter, ko državno podjetje posluje z državo. Tam se pa direktorja zmenita, nadzora pa ni. kot je pokazala praksa v sloveniji zadnjih 20 let. Torej kupec in dobavitelj v eni osebi. Ni torej ekonomskega interesa z čim naižjimi sredstvi dobiti čim več. Ampak kako oba osebka dobita največ.

     • Iztok Pušnik

      Ja. Pravilno je, da v poslu dobijo provizijo Wolf, neki Singapurec, “umetnik” Cekuta, sosed Riedl in politična stranka SDS, preko strankarskega prvokategornika Zagožna…

     • ZatonMesecnikov

      Mislim, da ni bila nikomur dokazana jovice.

      še bolj prav pa je, da Moralni pa tisti Leban dobita denar od makete. Kot kažejo zadnji podatki.

     • Iztok Pušnik

      Torej je Riedl v Austriji sedel kar tako, zaradi lepšega… Seveda pa si me hkrati spomnil tudi na tistega lobista Rudolfa Lebana.

     • freedomfighter

      In kaj ima to povezave s clankom…v clanku ni niti en primer kjer naj bi se mesceva punca okoristila…zgleda pa da so ji novinarji kar fous ker drugace nebi pisali clanka ki nima nobenega smisla…ce ma nekdo veliko denarja se ni zlocinec in dokler ne dokazete da je mesec dobil denar na nezakonit nacin je priblizno tako kot tiste scene z janso in njegovim premozenjem…mesanje dreka

     • ZatonMesecnikov

      Okoristil se je njen Fotr, kar jasno piše. In to izgleda že v socializmu., potem pa še zaradi svojega položaja v socializmu ob osamosvojitvi…

 • Osti jarej

  …želim vam lep dan

  • Duhec

   Ja, nimaš kaj, ko začne komar o tem, da jih mormo spoštovat.

   • Osti jarej

    …ah….se mora mal napihovat po netu…kaj mu pa drugega preostane

    • komar marko

     Res je,pri dveh KOKICAH!

     • Duhec

      Upraš to kokico, česa neb nardila za svojega otroka?! Ni da neb.

     • komar marko

      pohvalno. Za OTROKA vse. To je MATI!

 • Duhec

  In zakaj je Janša pozitivna osebnost?! Ker men se zdi, da ni, niti najmanj.

 • Osti jarej

  …ne spomnim se avtorja približno naslednjih besed;če bi narod vedel,kaj počnemo,bi nas po ulicah lovili ,kot zajce

  • DEATH TO COMMUNISM

   Sej bo narod enkrat zvedel, kaj počnejo, pa jih bomo lovili še huje kot zajce in ne samo po ulicah!

   • Duhec

    Ja bote, edn drugega.

    • Osti jarej

     ….zgodovina se ponavlja,Duhi….vsaka je bolj krvava od prejšnje….

     • Duhec

      Ok, sam tile že predolgo vladajo. Pa jim še kr paše.

     • komar marko

      ko je pa MARMELJADA tako sladka.Tudi sendviči so dobrodošli. Pa kako naj rdečko deluje drugače. Nacionalizacija, montirani procesi,zaplembe., laži,lopovščine….

     • Duhec

      Desni pa rep med noge in nastavit ritko. In gremooo…

     • komar marko

      povej, kaj lahko narediš, če je KADIJA in SUDIJA iz istega gnezda. Vprašaj FERLINCA zakaj je bil tako navdušen,ko je stvar zastarala!!!!!!!!!!!!

     • Duhec

      Aja, je bil?! Kaj pa Janša, ker se ni zgodl nič v trgovini z orožjem?! A veš, vzporedno je bla s cigareti.

     • komar marko

      Mimogrede. Če bi imeli dokaz, bi ga že obsodili.V knjigi od svetovalca Palčka Smuka je navedeno, da je Palček iskal dokumente v BOsni,paje našel svoj REP1 Torej kje je point po 20 letih??????????

     • Duhec

      Nope, več koristi majo od njega, ko je zunaj.

     • komar marko

      hja, se ne strinjam,ker je pATRIJA bila tako VROČA,pa se jim ni izšlo!

     • Duhec

      Janši se ni. Spoznal Snežiča, da ga je zafukal. A vidiš, Simič svojih ni in ne bo nikol.

     • komar marko

      Uf, in potem svoj drek požro, da s Serpentinškom sestavijo vlado. Zakaj si tako SLEPA?

     • Iztok Pušnik

      Ko je Janez Janša snoval svoje medije, je dejal, da bodo potrebni predvsem za to, da z njimi prepriča svoje volivce. Če jih moraš prepričati s svojimi mediji, je nekaj narobe. Prepričati jih je treba s svojimi dejanji.
      ————–
      Vir: Igor Gošte, Reporter

     • Duhec

      Ok, sam Janša ni tako tele kokr se dela.

     • Iztok Pušnik

      Seveda ni. Mislim pa, da mu zmanjkuje motiva, pa ne ve, kako bi se iz godlje izmotal, da bi ohranil obraz pred svojimi verniki.

     • Duhec

      Stavi na zabitost. In vedno dobi.

     • Iztok Pušnik

      Zabitih je povsod dovolj. Samo na svojo strani jih je potrebno zadržat, pa zadeva laufa…

     • macon

      Janša bo v par letih v penziji. Enega dne bo povedal na tiskovni konferenci, da je od naslednjega meseca v penziji in potem bodo levaki zmedeno blejali v tri krasne, dokler jim režim ne bo določil novega sovražnika številka ena.

     • Tone

      Kako zmedeno boste blejali šele janševci, ki boste ostali brez pastirja in smisla življenja!!

     • macon

      Druge sodiš po sebi. Nič čudnega, da še danes jokaš za Titom

     • Tone

      Po čem pa to sklepaš, saj Tita nikoli niti omenim ne. Sem že po malem pozabil nanj. V svojem srcu ga nosiš ti. Lahko tudi kot trn, pa vendar je v tvojem srcu ne v mojem.

      Lepo prosim, ne mešaj mene v svojo bujno domišljijo.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Duhica moja, pravi desnaki ne nastavljamo riti, niti ne pikamo istega spola…

     • komar marko

      pa tudi KUŽITI se svobodno gibljejo!

     • Duhec

      Izumirate.

     • komar marko

      jap LOPOVŠČINA je vsak dan večja.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Mal poslušaj po Evropi. Desnica se krepi. Pri tem pa največ pomoči dobimo od brezobraznosti levakov. Le tako naprej.

     • Iztok Pušnik

      Pri nas ni levice in desnice v europskem smislu. Še na volitvah volimo v glavah po večinskem sistemu, čeprav so državnozborske tipa proporcionalno-kombinirane.

     • Duhec

      Mi mamo sam lopove in sanjače.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Slovenija je nepomembna naplavina, ki se ji predvsem vsi smejijo. Pri nas se vse zgodi kot posledica dogodkov nekje drugje. Vedno samo sledimo. Vedno je tako bilo in glede na mentaliteto Slovencev in izdajalstvo levakov, vedno tako bo.

     • Duhec

      Ne, velja prepričanje, če narod tko hoče, pa naj ma. In ma… Drek.

     • Iztok Pušnik

      Ameri so se davno nazaj, zgledovali po Slovencih, ko smo na svojstven način ustoličevali naše prvake. Za ta obred smo si izposodili celo Knežnji kamen, kot ostanek rimske ruševine. Ameri imajo še danes večinski volilni sistem.

    • DEATH TO COMMUNISM

     A tko: ja tebe kao naganjam, a ti kao nedaš?!? hahahaha ;-)

     • Duhec

      Eh to je za starlete.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Kva si dons tko napičena?? ;-)

     • komar marko

      hja, ni bila. Tu je point!

     • Duhec

      Čudn smisel za humor mam. Pa vseeno bolš od proze komentatorjev na Novi. Lol.

 • tramal

  V Sloveniji je pač tako ,da kdor krade pač ima .Kradejo pa samo komunisti in si lahko privoščijo vse.

 • garfi

  pri L-unatikih leWiČĆarjih komunajzlih in drugih Banditih je enakost v nezasluženem-nakradenem
  in enakost za Budalce v revščini
  pač prevaranti že več kot 70 let
  kućan 5000€ mesečno in njegov delavski razred 300€
  https://www.youtube.com/watch?v=DSISGmbEdBU&t=43s

  • Duhec

   Muc, kaj je s protesti???

   • garfi

    pridejo ko ne boste več dobivali kreditov od “osovraženih” kapitalistov
    v stilu Grčije ali Venezuele ali Francije ali

    • Duhec

     Vam skoz prhaja, sam pride vam ne. Izliva ni a razumeš???

     • garfi

      spizdi na pornografski portal
      a razumeš Bandit ?

     • Duhec

      Hahahaha. Dej vsaj piši o seksu, če že seksat ne morš.

     • Duhec

      Tle si morm všečkat.

 • garfi

  VSTANITE ZA KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO https://www.youtube.com/watch?v=DSISGmbEdBU&t=43s
  Vstanite v luč in blišč odeti,
  ki jarem vas teži zlata.
  Zdaj zvezda rdeČĆa spet nam sveti,
  nas kliče spet krvava sla.
  Sledi pravičnosti razbijmo,
  do tal naj rop jo naš požge;
  do konca z davki jih odrimo,
  vzemimo vse, vzemimo vse!
  Že tajkuni so zbrani,
  v zadnji rop zdaj že hite,
  da z internacionalo
  nov plen si pribore!
  medklic KurČĆan:Bi pa za sebe in za svoje tovariše takratne rekel SPLAČALO SE JE.
  Prav nihče nam nič ne more,
  kakšen zakon, kakšen red;
  Vse kar vidite je naše,
  nam dal je Forum nov zalet.
  Sami pišemo zakone,
  in sodimo kot se nam zdi.
  Ropajte zdaj bratje urno,
  dokler se ljudstvo ne zbudi.
  Mi vse ukrademo na svetu,
  zato vse to je naša last;
  najlažje delavcu in kmetu,
  ker imamo tu pač mi oblast.
  Ko vse dobre in poštene
  uniči naša trda pest
  svobode bodo vse pregnane,
  pokoren rod vasi in mest.
  medklic sindikalistke: Včeraj smo prosili, danes zahtevamo, JUTRI BOMO VZELI!
  JUTRI BOMO VZELI!
  PONOVNO!!!
  delavski razred v ozadju huronsko pozdravlja
  https://www.youtube.com/watch?v=DSISGmbEdBU&t=43s

 • Valter BraniSlav

  Levicarji podobno kot vse vere PRODAJAJO sanje.

  • MižekFiga

   Napiši nam cenik!

   • macon

    Par milijard Eurov na leto pa življenja par odstotkov prebivalstva na začetku, da se ve, kdo je glavni.

  • učko

   Jah, butlom, sami pa dobro živijo na račun teh butlov !

  • garfi

   spet ti titoistek s svojimi sanjskimi manipulacijami
   ti se prodajaš udbopartiji

   • Valter BraniSlav

    Jaz se prodajam kapitalu.
    Udbomafija nima zadost da bi me placala.

    • garfi

     kako kaj tito zločinec in pedofil

     • Valter BraniSlav

      Verjetno se ma fino v vicah. Malo mu je vroce, pa ne prevec.

     • garfi

      Valter BraniSlav > Joža • 6 months ago
      Tudi jaz ljubim Tita

     • Valter BraniSlav

      Mi vsi ga ljubimo, najbolj pa Steirmark

     • garfi

      pridruži se mu
      diktatorju zločincu pedofilu…
      tu se pa ne boš pretvarjal kdo si

  • freedomfighter

   Tocno tako le dati oni prodajajo vero da bo boljse v zivljenju vere pa v smrti…kdo je bolj obrnjen je pa tezko ugotoviti

 • skorpijon93

  na češkem nimajo mesecev !

  • Tone

   Imajo pa Komunistično partijo.
   Komunistická strana Čech a Moravy

   • macon

    Ja, pa turistom jih kažejo za rešetkami živalskega vrta kot ves civilizirani svet. Turisti jim vržejo banano, oni pa zaplešejo okoli tabornega ognja.

    • Tone

     Imaš bujno domišljijo, lahko bi pisal pravljice.

     https://www.kscm.cz/cs

     • skorpijon93

      že res da imajo stranko komunistov a ta ni potomka nekdanjih udbašev kakor pri nas socialni demokrati ki po vrhu vsega živijo v ukradeni vili, razmisli !

 • garfi

  pravkar v tarči o izginuli maketi in denarju
  Budalci so izvolili novo Banditsko vlado

 • Janez Kepic-Kern

  Tole
  je pa ena tmurna zgodba
  o enih le na denar orientiranih ljudeh.
  kam je padel ta Luka – Bog ve.
  Jaz mu voščim le, da bi prišel k pameti.
  in se kaj realnega še naučil. V osnovi se mi ne zdi slab ta možalarček
  Luka M. iz LEVICE
  – LE NEKAM TAK, DEZOIRIENTIRAN – se mi zdi. L. r. Janez K. Kern KOMENDA

 • cosmosjasnovidec

  Meni pa je predvsem zanimivo to kako so vsi levaki,komunajzerji ter čefutarji povsem enake grdosinje kot,da bi bili neka zasebna nacija starodobnih butalcev.
  Da se med sabo parijo križem kražen v familijah mi je znano in odtod tudi izvirajo posledice njihove psihične zafustriranosti,ker imajo enake gene ampak vseeno imajo vsi nekakšne spačene gobce katero so podedovali po kaki živalski pasmi najverjetneje dihurski.Tako namreč tudi od njih zaudarja.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • skorpijon93

  češka je svetlobna leta pred Slovenijo, tam ima prednost domačin, ne uvažajo si tujcev in ne izvažajo svojih državjanov čemur smo priča v Sloveniji zadnjih 7 let kos e je iz države izselilo največ državljanov po osamosvojitvi, v tujini pa ravno tako ostalo 70 % od izseljenih, novinarji pa se obnašajo kot da je pri nas vse v najlepšem redu, važno da imamo na papirju gospodarsko rast, bolj kot je trg liberaliziran slabše je , cena dela pada

 • Janez Kepic-Kern

  NO JA?
  T Luka M. – iz čudaške “LEVICE”.
  Vsaj eno punco ima. Kdaj bodo zapeli zvonovi? Se kaj ve? L.r. Janez K.Kern KOMENDA

 • Amerikanc

  Lukec nima sestrične, zato kar partnerko ponuca.

 • Janez Kepic-Kern

  PITJE VEČJIH KOLIČIN
  PIVA
  IN “LEVICA” Luka MESEC ?

  Skratka,
  zdaj bo že tale Manca ugotovila,
  kako je s to NAVADO PITJA VEČJIH KOLIČIN PIVA – pri Luki MESCU.!.
  Kot sem že omenjal na tem OK portalu NOVE24TV
  SEM
  LANI POLETI VIDEL V LOKALU “PELIKAN” POD METALKO V CENTRU LJ
  – tega
  Luko MESCA iz “LEVICE”,
  KAKO JE NONŠALANTNO SPIL KAR TRI VELIKE VRČE – P I V A, enega za drugim.
  Zdaj
  smo navadni volilci “odrešeni te skrbi” – glede PITJA VEČJIH KOLIČIN PIVA pri L. MESCU.
  POD
  “KONTROLO” bo poslanca L. MESCA imela neka Manca. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • garfi

  Valter BraniSlav > Joža • 6 months ago
  Tudi jaz ljubim Tita

 • Valter BraniSlav

  Koliko beguncev ima Manca pri sebi doma?

 • tomnidari

  A nakon Tita miljun Tita.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!