Podmladek stranke SD šel še korak dlje v radikalnost – v svojih prostorih so izobesili sliko množičnega morilca!

Predsednik mladega foruma SD Andrej Omerzel izobeša Titov portret.

V Mladem forumu, SD-jevem podmladku, so te dni v svojih prostorih ponovno izobesili portret diktatorja Josipa Broza Tita. Ob tem pozabljajo, da je v EU komunizem kot totalitarni režim izenačen s fašizmom in nacizmom. Stranka SD z opravičevanjem nespametnih dejanj svojega podmladka dokazuje, da je prav ona tista, ki deli narod s poveličevanjem zločinskih simbolov.

Da v Mladem forumu – podmladku SD – niso vsi pri zdravi pameti, je jasno že lep čas. Navsezadnje, kako bi lahko drugače opravičili vpitje po novi revoluciji na zadnjem kongresu? A tokrat se zdi, da so šli s svojo norostjo še korak dlje, saj so se odločili, da je edini način, da njihovi prostori lahko res zasijejo, izobešen portret pokojnega diktatorja Tita. Zato je predsednik mladega foruma Andrej Omerzel izobesil sliko množičnega morilca, ki je odgovoren za smrt več kot 570 tisoč ljudi.

SD je skupaj s podmladkom stranka preteklosti
Dejstvo, da se jim portret množičnega morilca v njihovih prostorih zdi sprejemljiv v kombinaciji z vedno ostrejšo retoriko, ki prihaja iz njihovih prostorov, bi moralo vzbujati skrbi. Na nedavnem kongresu Mladega foruma je bil tudi nekdanji slovenski predsednik Milan Kučan. Kar slovenska levica zelo rada pozablja, je, da je komunizem totalitarni režim, ki se ga po Resoluciji o evropski zavesti in totalitarizmu, ki jo je leta 2009 sprejel Evropski parlament, obsoja enako kot fašizem in nacizem, lik Josipa Broza Tita pa je obsodilo tudi slovensko ustavno sodišče. SD leta 2012 te konvencije ni želela potrditi v slovenskem parlamentu, prav tako pa se brezsramno ignorirajo odločbo ustavnega sodišča, ki se je zelo jasno opredelilo do tega vprašanja . Kakršna mati, takšna hči, bi lahko rekli.

Tako je Ustavno sodišče odločilo o Titovi cesti v Ljubljani. Primer poimenovanja in uporabe totalitarnih simbolov se analogno uporablja za vse javne prostore.

Si predstavljate, da bi v zahodni Nemčiji izobesili Hitlerja, v vzhodni Nemčiji pa Honeckerja?
Tako je edino v Sloveniji normalno, da se ob državnih praznikih ponosno maha z zastavami propadlega totalitarnega režima namesto s svojimi lastnimi. Samo v Sloveniji lahko vidimo, kako salonska levica poveličuje propadli zločinski režim in kliče po neki novi revoluciji. V vsaki drugi normalni državi bi takšne ljudi izločili iz družbe in pregnali v pozabo. Navsezadnje, Slovenija je bila vojno za lastno neodvisnost proti temu istemu komunističnemu režimu, ki ga podmladek SD-ja tako goreče poveličuje.

Samo predstavljajte si, kako bi se odzvala nemška javnost, če bi nekdo v svoje prostore izobesil portret Adolfa Hitlerja. Kaj takšnega je v civiliziranih državah nepredstavljivo.

Ivan Šokić

 • Božiček

  Walter Branislav , radenska in ostali lewaki, to vam je božično darilo.

  • T-Rex

   oni dobivajo darila samo od dedka mraza

   • Valter BraniSlav

    Tudi od Bozicka. Moja zena je verna katolicanka in mi praznujemo bozic

    • Valter BraniSlav

     Doma imamo bozicno drevesce in gremo h polnocnici.

 • Miro

  Tito velik vzornik Janeza Janše

  • rubec

   Po tvoji logiki teslo zabito imaš ti kot majmun poleg banan najraje golaž.

   • Miro

    točno, kako si vedel? gotovo si član SDS

  • Valter BraniSlav

   Ja dokler je imel JJ od zaklinjanja Titu korist se je zaklinjal. Potem ko so se casi spremenili je zacel pljuvati po njem…res karakter da te kap!!!

   • Miro

    res je. Poglej samo kako podlo je pospravil Pučnika, sedaj ga pa punuja kot rešitelja slovenskega naroda

    • rubec

     Teslo zabito s takimi smešnicami sebe smešiš posredno pa tudi svoje starše. Ali sploh vedo da se jim je rodilo samo začasno zabito teslo ali še vedno živijo v prepričanju da boš nekoč pa le končal tretji razred? Vrteca se razume.

     • Miro

      zate je to smešnica, za Pučnika pa je bila to grenka izkušnja z nekom, ki mu je zaupal…

     • totex39

      Tudi to zgodovino med Janšom in Pučnikom ste si izmislili vi komunisti, ker nimate pojma kako je stvar sploh potekala.

    • macon

     Pučnika je pospravil kučan, Diklićka in leva banda v Demosu, vsa devetdeseta ste levi srali po njem. Srali ste po Peterletu, srali ste po Bajuku, ste lažnivci in pokvarjenci brez morale, ki vas zanima oblast in denar, znate pa nič razen krasti in otročje in neumno lagati. Marš banda.

  • macon

   Pa on je torej vaš človek, vsi volite SDS.

 • rubec

  Ko se že omenja tito, po kolk pa je pršut od noge letos?

  • Miro

   a še za kakšen drugačen pršut veš kot od noge…. morda iz tvojih možganov

 • Valter BraniSlav

  Pozabljate ocitno dejstvo
  1 da ni bilo Tita bil bi Stalin, ne Anglezi in ne Americani. Bili bi del Sovjetskega imperija, bili bi jebena stranka tako kot vsi ostali slovanski narodi.
  2 ce bi Tito bil demokrat ali svetnik nikoli ne bi zasedel balkanskega prestola. Nasi ljudje ga ne bi sledili.
  3 Tito je vladal 35 let in tega se ne da izbrisati. Vladal je dobro in slabo. Tako kot vsak vladar. S svojo VECNO prisitnostjo je preprecil da bi nas zasedli Sovjeti, istocasno pa tudi da bi se pri nas razvila demokracija.
  4 Tito je mrtev ze skoraj 40 let. To da SLO se vedno vlada preko Kucana je vasa fantazija.
  5 Mnogi od vas, se zlasti Janez Jansa ste mu nekoc na veliko lezli v rit, jaz nikoli. Ceprav sta bila Kardelj in Macek moja strica, jaz sam nisem bil ne clan ZSMS, ne clan partije, ne UDBOvec, ne spicelj. Vedno sem si zelel biti bogat in to mi je to tudi uspelo v ZDA in UK.
  6 Imeli ste dostop do izobrazevanja, imeli ste odprte meje. Danes pa imate svobodno voljo da zivite tukaj in zdaj. Zato raje nehajte pizditi ker s tem skodite sebi se bolj pa svojim otrokom.

  • Miro

   joj saj te bodo požrli… ker resnica booli

  • macon

   1. To je bolj povezano s kje bi bili partizani in koliko bi jih bilo. Ne-Tito bi recimo pobil manj Jugoslovanov, Rusi bi rinili globje v Jugoslavijo, Angloameričani pa so bili na severni in zahodni meji Slovenije. V enem dnevu bi lahko zasedli Ljubljano. Pišem iz pozicije Slovenije, ne Jugoslavije. Moja predstava je, da je bil Tito Sloveniji škodljiv, ker je imel predvojni TIGR 3000 članov in bi nacionalni odpor popravil naše meje, poleg tega pa bi bili lahko del zahodnega sveta.
   2. Strinjam se.
   3. Strinjam se.
   4. Ni fantazija, simboli so pomembni in Tito je levi simbol, s katerim kažejo in potrjujejo svojo moč. Če bi bil kučan brez moči, nam Tito ne bi skakal pred nosom. Denar namreč dela, kaže in vsiljuje simbole in Tita nam rinejo tisti z močjo in denarjem. Levi režim.
   5. Edino politično delovanje je bilo možno v okviru KP in marsikdo je spregledal, ko je dojel, kaj je za videzom in parolami. Tudi Janša. Eni smo se pač sposobni razvijati, drugi ne. Vaše tumbanje o Janševem oportunizmu ne vzdrži kratkega premisleka, ker levi režim Janšo jebe že petindvajset let in noben mi ne bo rekel, da je silno udobno in oportuno hoditi na 160 procesov in biti povsem popljuvan iz sto strani. To prenašati pomeni imeti močan značaj, ne biti pokvarjena ritolizniška p!3da.
   6. —

  • Goran Hvala

   Evo..od mene dobis pluse…nimam niti kaj dodat…pac res je kar si napisal…sam glede demokracije se danes ne vem kaj to sploh je….a to je vazno sam da ponavljas da si demokrat..(ker pac pocnejo se vedno isto)…al v cem se kaze demokraticnost…mogoce to da lahko lajamo v luno brez posledic…no sej so..ne glih goli otok…na streznitev te tud demokrati pelejo…sploh v amerik..sam pozvizgas mal bolj naglas dobis se kuglo…pa se potem enih 20kugel ko si ze mrtev…ameriski policaji morjo bit res zihr zihr..;-)..te demokracije pa razni izmi pa nevem kalsne ureditve se….to je larifari za oprane glave…vsak normaln ve da od besede na papirju nimas nic…

 • Miro

  enaka slika in še Stalinova, prav tako visi na Trstenjakovi, v štabu rumeno modrih

  • Milan Muhič

   Miro mirček. Blagor tebi, ki si resno na umu že bolan, žal, pomoč ti tudi tvoja draga mati več ne more dati, kjer je pri tebi že vse prepozno. Mogoče bi ti edino lahko še kaj pomagali na Poljanskem nasipu, tam v Ljubljani, seveda, če ti ni diagnoza že popolnoma zastarela in pregorela

   • Miro

    res so bolani tisti, ki nosijo njegovo sliko…v srcu ali v denarnici…

 • Miro

  čakam samo še da na portalu objavijo še kaj o Milanu Kučani, sicer ne vem, kako bodo nekateri lahko izživljali svoje frustracije

 • Anton

  Doma pa še drkajo na titovo sliko. To je v bistvu titofilija ki ni prepovedana saj je prisotna samo v Yugosloveniji.

  • Miro

   ja to delajo na štabu SDS

 • Anton

  Pazi pazi Miro ti da te tito ne ulovi
  Vrgel te bo v Hudo jamo
  Zraven pa še tvojo mamo

  • Miro

   Tito in Kučan možička s katerima Janša and Co straši majhne otroke….

 • Božobožo

  A dokler je pa Janša imel njegovo sliko doma je pa bilo ok. Ivan je nekoč izjavil da ga občuduje in da želi biti čim bolj podoben njemu.

  • Miro

   saj ima Titovo sliko še vedno zmeraj s sabo. samo da jo sedaj nosi v denarnici, poleg Urškine

   • Franc Šink

    Da jo pokaže otrokom, v stilu.Če ne boš priden… pride pote.

 • Miro

  Kakor koli že pišete o Titu, je dejstvo da je / če je res / likvidiral svoje sovražnike, v novi zgodovini, pa poznamo primer ko je bilo ukazano uničenje svojega – ne sovražnika, za uresničitev svojih bolnih iluzij….

 • Krtača 20

  V času Tita ni bilo vojn. Po njegovi smrti, ko so bili izpuščeni njegovi arestanti tudjman in izetbegovič so bile pa genocidne čiste. Dejstva ki jih desni nimajo s čim zanikat. Tito je bil velik dec.

  • Valter BraniSlav

   Tito je bil car, tocno.
   Jansa je bil za casa Titovega zivljenja vanj zaljubljen, jaz pa sem takrat razmisljal kako bi ga ob obiskovanju mojih strickov Kardelja in Macka ustrelil.
   No sedaj pa, po 40 letih uspesnega zivljenja v ZDA in UK cenim marsala. Sem pac emicionalno odrasel, Jansa pa se cedalje bolj spreminja v mascevalnega otroka.
   Cas je da Jansa gre v penzijo vodstvo SDSa pa pregame dipl. oec. Romana Tomc, zenska z mozgani, upajmo da bodoca predsednica SLO.

   • macon

    Če na stara leta ceniš maršala, pomeni ravno obratno: da nisi emocionalno odrasel. Jaz sem ga cenil do vojske in po svojem 19. letu sem na komunajzeraj gledal povsem drugače. Nikoli ne bom cenil enega diktatorja, ker sem bil takrat veliko mlajši. Diktator ni imel zaslug za mojo takratno mladost, nimam kaj povezovat, kar nima zveze.

    Potem pa še ogabni otročji kult. P!3da, Tito je bil kot bog na zemlji, za kozlat vsakemu, ki ni popolna opica ali osel.

    • Valter BraniSlav

     Jaz ga kot otrok in mladenic nisem cenil. Videl sem kako sta se ga moja stricka Edo in Ivan bala. Prav tako se mi ni zdelo pravicno da so se drugi bali mojih stricev Kardelja in Macka…
     Potem sem pri 23 odsel v ZDA in se tam razmeroma kmalu uvrstil v zgornji 1% populacije po zasluzku. Potem sem zacel ceniti vse kar mi je dala TITOVA SFRJ: izobrazbo in odprte meje.

  • macon

   Debilčina, Tito je ekonomsko uničil Jugoslavijo s pufanjem in zapravljanjem za Fenije in vojsko. Vojne se ne začnejo, ker eni rečejo: “Dajmo se malo streljat in si rezat vratove, ker je to fino in fajn”, ampak ker nekdo najprej zjebe ekonomijo in družba stagnira. Osemdeseta so bila ena sama groteska.

   Genocid je pa začel predsednik partije Srbije Milošević, ki je postal čez noč fašist, kar mu ni bilo težko, ker ste komunisti in fašisti najbližji politični in svetovnonazorski sorodniki.

   P!3da, kaki debili ste komunajzarji, vaše laži niti za vrtec niso.

 • Miro

  mislim da je že čas da si SDS končno omisli pravega sovražnika, ne pa da se smeši s Titom, ki ga že 40 let ni več. enako je tudi s Kučanom, kateremu stalno pripisujejo kakšen grozen vpliv ima aktualna dogajanja v Sloveniji.

  • Valter BraniSlav

   Kucan je kriv za vse. Ce v to dogmo ne verjames mislijo da si udbas…

 • tzt

  Pr teh glupih levakarskih majmunih gre lahko samo za dvoje. Al glupsoni misljo: da je njihov volilni folk še premal glup alpa, da njihov glupi volilni folk misli, da so v SDju & Levici še premal glupi.

  Ko bo enkrat ldem zadost, bo plac za take glupake sam še na konc ta stare Zaloške. Pol pa naj se pod nadzorom igrajo z brivcem iz Damaska.

 • Ana Job

  Zelo, zelo bolano! In iz teh vrst imamo še predsednika države!

  • Valter BraniSlav

   Mislim da si imela prav glede Zaresne Mateje. Utihnila je, vsaj za nekaj casa.

   • Ana Job

    Psica je nehala gristi, jaz pravim, ker je dobila nagobčnik. ;-)

    • Valter BraniSlav

     Ne boji se da bomo obelidanili njen naslov in television.
     Jaz sem bil preprican da nima otrok

     • Ana Job

      Za otroke je boljše, če nimajo take neprizanesljive matere, ker bi imeli posledice.

   • Ana Job

    Ne vem, Valter. Izjemno groba in zlobna je. Otroci bi trpeli ob taki materi in dobili slabo življenjsko popotnico.

    • Valter BraniSlav

     Ko je izustila zloben komentar ob 8 otroku Micka Jagra sem dojel da mora biti jalova. Postati oce ali mama je nekaj najlepsega, a ne za njo.

  • samsara

   Pa tudi dvakratnega bivšega predsednika države, čeprav mu le ta nikoli v življenju ni bila niti najintimnejša opcija in še dandanes izjavlja, da se z odcepitvijo od juge nikakor ne more sprijazniti. A ljudstvo mu tega in še marsičesa drugega, nikoli ni štelo za zlo. Zato ima kar ima.

   • Ana Job

    Ljudstvo enostavno ne uporablja več možganov.

    • samsara

     Zaslepljenost, zaslepljenos, zaslepljenost…
     Ko nek človek začne(!) pri sebi(!) prepoznavati slepila in iluzije, si to zmore tudi priznati in se na osnovi notranjega prepoznanja pojavi zadostna volja, vztrajnost in aspiracija po spoznanju resnice(!), takrat se začne resno gojenje in razvijanje zavesti (po domače in oguljeno, duhovna rast). Ostane mu še ‘ciljna ravnina’, ki pa je vse prej kot lahka, vse prej kot gladka, vse prej kot ravna in vse prej kot kratka. Do takrat, ko nastopi ta faza, se ljudje večinoma razvijajo v lastno škodo (zgleda pa, da tako mora biti), ne da bi to res vedeli, kaj šele da bi si to priznali (glej začetek tega pisanja)

     • Ana Job

      Ta slovenska zaslepljenost, je postala že družbeno, problematična tematika, ampak kaj, ko si ljudje še kar zatiskajo oči.

     • samsara

      Zgoraj sem imel v mislih zaslepljenost v najširšem pomenu in spektru, kot je lahko povezana s človeštvom.

     • Ana Job

      Zaslepljenost je nekaj negativnega. Kaj pa upanje in želje, ki zgledajo, za druge, kot iluzije pa niso in se uresničijo, ker si jih res želiš močno s s srcem? ❤️

     • samsara

      Slepila so na nivoju emocij, iluzije na mentalu.
      Tu te spomnimna že napisano. Tri težave človestva so, želje (hotenje, hlepenje, pohlep), averzije (sovraštvo) in nevednost.
      Vsi imamo to. Eni več, eni manj. Prvim res ne zavidam… Drugi zavestno in sistematično (bolj ali manj) delajo na izničenju preostalega od navedenega.

     • Ana Job

      Človek je v vsakem primeru, ne glede na slepila in iluzije, egoistično bitje. Brez egoizma pa bi težko preživel verjetno. Deluje po principu samoohranitvenega nagona in dokazano je, da kdorkoli ima zelo močno razvite te težnje in komolčarski odnos, v življenju daleč pride. Če pa ima še kanček psihopatskih nagnjenj mu je pa mesto vodje dobesedno zagotovljeno!

     • samsara

      Tu se nakazuje vprašanje, ki si ga razmišljujoč človek zastavlja že zelo dolgo. Najmanj od grške antike dalje, če se omejim na Evropo. Na vzhodu že prej. “Kdo sem jaz?”

     • Ana Job

      To se včasih vprašam tudi zase. Vsaj upam, da nisem preveč krivična, ker imam svoje želje in hotenja, v neprestanem stiku sem s konkurenco v poslu in človek postane naravnan na cilje in postaja brezkompromisen. Bojim se, da ne bi postala stroj v tem krutem svetu, zato se veliko posvečam ljubezni in ohranjam tudi veliko stika s konji, ki name dobro vplivajo.

 • bubamara

  Naši bodoči gospodarji. Garancija, da nam še vedno ne bo treba delat. Za nekaj so pa levičarji dobri.

 • Olga_10

  Tito je bil slovenske matere sin in Slovenci smo nanj ponosni!

  • Valter BraniSlav

   Tocno tako, mama je bila Marija Javersek, za oceta se pa itak nikoli ne ‘ve. Glede na to da je bil Franjo Broz alkoholik je mogoce tudi pravi oce bil Slovenec.

  • Valter BraniSlav

   Olga ni vec Olgistka, postala je realistka?

  • antimur

   Tudi Trobec je bil slovenske matere sin, pa zaradi tega nismo ponosni nanj.

   • luckyss

    Tudi Pučnik je bil slovenske matere sin…Osebno sem nanj ponosen, kljub temu da sem levičar….Škoda da ste ga zjebali..

    • bubamara

     Pučnik je spoznal Janšo od blizu, zato se je raje umaknil. Pučnik je bil v redu možakar, samo jajc za udarit, ko je bilo potrebno, ni imel. Zmagovalci so vedno tisti, ki znajo uporabit moč. Moč poštenosti je neuporabna.

     • luckyss

      Ja, tudi Hitler je uporabil moč..

     • bubamara

      Vsi zmagovalci so uporabili moč. Tudi ameri in angleži.

     • luckyss

      Temu se strokovno reče obramba..:)

     • bubamara

      Strokovno je bila invazija zaveznikov v Nemčijo okupacija.

     • luckyss

      Ja, seveda, medtem pa je Hitler doma rožice sadil ;))

     • bubamara

      Nemci niso imeli problemov z njim. Bil je njihovo božanstvo; kot Tito v Yugi. Psihologija množic :)

    • macon

     Zjebal ga je tvoj kučan in kučanovi krti v Demosu: recimo Spomenača.

     Barabe lažnive komunajzarske obešate svojo pokvarjenost drugim, se pa precej dobro spomnim, kako ste v devetdesetih srali po Pučniku.

  • totex39

   To je Izmišljena zgodovina o njem za vas komuniste.

 • luckyss

  Če bi vašega Dolfija obesil na steno, bi pa ploskali..

  • antimur

   Kaj noriš bedak, ti ni jasno, da slovenski domoljubi ne razlikujemo med zločinci, pa naj bo to Stalin, Hitler, Tito ali katerikoli sadist in zločinec. Ne pa tako kot vi, ki tega kumrovškega kretena izločite od ostalih masovnih zločincev in častite bolj kot verniki Boga.

   • luckyss

    Mislim , da je dovolj jasno pod katero okrilje ste se zatekli, da ste lahko klali zavedne Slovence, ki so delovali v okviru zaveznikov…

    • macon

     Kretenčina, moj ded je bil gorenjski VOS-ovec. Naj te že pamet sreča, da bo dvakrat pljunila na tla in šla stran od tebe.

     Zavedne Slovence so klali komunisti, ker so videli v njih največje sovražnike revolucije. Večje kot Nemce in Italijane, za katere so sklepali, da bodo šli, ker jih bodo Rusi pregnali.

     • luckyss

      4400 Slovencev so poklali Slovenci, ki so prisegli Hitlerju in to v akcijah “v lastni režiji)…Kdo ve koliko pod okriljem nemške vojske..Poleg tega imate na vesti večino pobitih talcev in umrlih v taboriščih…
      Ni čudno, da so vas partizani pobijali kot zajce..

     • macon

      En moj ded je bil zagrizen partizan, drugi pa se je skrival pred vsemi. Kaj sploh tumbaš, sirota, kaj imam jaz ali “mi” na vesti?

      Levi fašisti sigurno nimate nič na vesti, ker ste brez nje. Smešno je, da uporabljaš krščanski pojem. Pobrskaj po svoji zbirki Marxa in Kardelja pa najdi komunajzarski termin. Kako proletarsko zavest ali podobna debilna jajca.

     • bubamara

      Desni so stavili na Britance kar se je izkazalo za napako. Britanci so trgovci; trgovci so pa daleč od poštenih ljudi.

     • luckyss

      Mali popravek…desni so stavili na Hitlerja ;))

     • bubamara

      Rdeča zgodovina tako pravi.

     • luckyss

      Vsa zgodovina tako pravi…zavezniška in tudi nemški vojni arhivi…

     • bubamara

      Če bereš smo del arhivov, je to res. Če pa si sposoben prebrati cel arhiv, potem je zgodba drugačna.

     • Krtača 20

      Ker janševe lepljenke pa ti listaš?

     • luckyss

      Na tvojo žalost ni tako…
      Vas pa razumem…laž vam je v edino uteho ob nepojmljivi sramoti in dejstvu kolaboracije z okupatorjem..

     • bubamara

      Res žalostno, da je okupator dal orožje SLovencu, da se je obranil pred komunisti, ki so klali tiste, ki so bili proti komunizmu.

     • luckyss

      Saj pravim…beri zgornji komentar..

     • bubamara

      Torej ubit Slovenca, ker ni za komunizem je častno dejanje. Res smo degeneriran narod.

     • macon

      Desni so stavili na nacije, ker so bili politični nesposobneži in oportunisti. Morali bi pa početi nekaj v stilu Armie Kraiowe na Poljskem. 1943. bi moralo vsem klikniti, koliko je ura, ko je bila Italija kaput in so bili Angleži že dosti blizu. 1945. bi morali skočiti Nemcem v hrbet, razglasiti inštitucije in splošni vpoklic, poklicati Angleže pa bi se sigurno bolje izvlekli, ne pa da so jih pobili zvezane kot pse. Desni so nekaj fantazirali, realno pa nič naredili, da bi jih Angleži vzeli pod svoje okrilje, ko so šli Nemci v maloro.

      Bili smo predaleč od Rusov, da bi nas stlačili pod svoj dežnik kot so recimo Romune, Bolgare, Madžare, ki so na koncu tudi vsi prestopili med zaveznike in so jih Rusi potem požrli.

     • bubamara

      Načelno se strinjam, vendar zgodba na Poljskem ni enaka Sloveniji. Tukaj se je dogajala državljanska vojna (vsaj na Kranjskem); Nemci so bili v bistvu opazovalci klanja bratov.

   • Krtača 20

    Dolfija si pa spet pozabu. Ne gre z jezika a ne?

 • indijanka

  Zakaj pa samo sliko? Sledijo naj misli. Bil je prijatelj vseh tiranov. Kaviar vladarji so bili zanj idealni. Migracije mu ne bi bile všeč. Hop…bi popokal vse migrante in jih kot prebežnike vrnil svojim prijateljem.

  • Valter BraniSlav

   Tocno, in prasica Merkel bi Titu lizala noge in pijanec Junker ga ne bi po pijansko otipaval

   • indijanka

    Da nauš narobe razumel. Jst ga preziram. Bil je diktator.

    • Valter BraniSlav

     Kar preziraj. Jaz sem ga tudi nekoc, potem sem po 40 letih uspesnega zivljenja v ZDA in UK odrasel. Mogoce bos nekega dne tudi ti.

     • indijanka

      Po isti poti niti dva človeka ne potujeta enako. Indijanka sem. Nikoli ne bom razmišljala kot ti. Razen tga mi je dobro in mi uspe doseči vsak cilj.

     • Valter BraniSlav

      Cestitam.

     • macon

      Od daleč in za nazaj je lahko nekoga imeti za faco, recimo kak sposobnež je bil Džingiskan, ki je pobil 20 milijonov. Potem se potrudiš predstavljati trpljenje njihovih žrtev in te mine. Enako za Tita.

     • Valter BraniSlav

      Brez Tita bi koncali s Stalinom.

     • macon

      Slovenci bi končali na zahodni strani Sovjetsko-Angloameriške razdelitve, kje bi končali Srbi me pa ne zanima.

     • Milan Muhič

      Ja žal in žalostno je, da je Franc Josip, nekateri mu rečejo ljubljeni Tito, Koroško, Štajersko, Ziljsko dolino in Benečijo prodal angleškim prevarantom za 100 tisoč živih in nedolžnih ljudi, da jih je Tito zverinsko mučeniško pomoril, ali žive metal v rudniške jaške. Svet Evrope je že zdavnaj obsodil tako fašizem, nacizem, kod komunizem, le Slovenija je, s pomočjo butastih in zaslepljenih volivcev še vedno raj za komuniste

     • Valter BraniSlav

      Ampak nismo !!!

     • macon

      Eni pišete, kaj naj bi dobili zaradi Tita, jaz pišem kaj smo zaradi njega izgubili.

     • Valter BraniSlav

      Eni vidimo kaj nam je Tito dal in smo zato s recni.
      Drugi vidite kaj ste izgubili in ste zato nesrecni.
      Oboji smo imeli isto, mi smo srecni vi pa ne.

    • Milan Muhič

     Res, da si lepa kod Indijanka in razgledana kod čisto krvna Slovenka, sam, da te Cmerar v roke ne dobi, ker iz tebe bi barbiko naredil. In tako ne bi bila ne prva in tud zadnja ne, zato le paz se, da tem zverem v roke ne prideš

  • Krtača 20

   Po moje da te po brihtnosti prekaša sam lesen totem ki ga imaš pred šotorom. V času neuvrščenih Evropa ni metala bomb po bližnjem vzhodu. Zato tud beguncev ni blo.

 • Profesor Emeritus Ddr. Mihael

  Pri moji udbaški časti in dobrem imenu ugotavljam, da pri SD preveč diskriminirajo svoje živeče predsednike.

  A ne bi bilo bolj pošteno, da bi namesto Tita obesili Dejana Židana, ki ni nič bolj koristen!?

  • antimur

   Bi, pa zraven njih še Kučana, pa Jankovića itd., prostora za obešanje je dovolj.

 • antimur

  Banda nezrela komunistična! Za takšne pizdarije kot jih počne ta smrdljiva smrkava golazen, ni nobena kazen previsoka, najboljša in najbolj pravična je takšna, ki jo bo prej ko slej izvršilo ljudstvo.

  • Miro

   hahaha kaj bi jih ti kar likvidiral v imenu ljudstva – po komunistično esdeesovkih metodah

   • antimur

    Norci sadistični, vi v vsaki zadevi vidite likvidacije, slabo so vas vzgojili rdečezvezdaški zločinci.

    • Miro

     ne MI, to so komunistično esdesovske metode kaznovanja…..
     kar se Janez nauči, to Janez zna

     • Profesor Emeritus Ddr. Mihael

      Oprosti kolega, da te moram popraviti.

      Ljudsko reklo pravi: “Kar se Janezek nauči, to Janez zna.”

 • Vladimir

  Slovenci vsi na volitve,samo Bog ne daj da boste to bando spet volili Bog čuvaj naše otroke

  • Valter BraniSlav

   Levaki so se zasrali ko so vabili muslimane!

 • Profesor Emeritus Ddr. Mihael

  Ne smemo svojih političnih nasprotnikov le grajati, temveč jih moramo tudi pohvaliti, ko si to zaslužijo.

  Na mene je recimo naredil globok vtis mož, ki se podpisuje kot Miro.

  Pri svoji udbaški časti in dobrem imenu vam zagotavljam, da gre za perspektivnega komentatorja.

  Je svež obraz, očitno zelo izobražen, pokončen, aktiven, razmišljajoč in načelen, skratka prava nova zvezda na levičarskem nebu.

  Hvala portalu, da mu je omogočil, da se izkaže.

  Škoda je le v tem, da bo zasenčil svoje rdeče brate.

 • totex39

  Provokativna poteza mladih, ki so izobraževani v duhu diktatura in sploh druge strani ne poznajo, kar je v tem času res zaskrbljujoče in bi se za tako potezo bilo potrebno do njih se kazensko odzvati.

 • Anton

  naš Joško iz Kumrovca je padel že med 1 sv. vojno v španski državljanski vojni.Njegovih papirjev se je polastil neki dezerter iz carske vojske, verjetno Jud iz Odese, sin trgovca s krznom. Kot je oče sleparil odjemalce, tako zdaj Tito, človek z osmimi potnimi listi, slepari in zavaja jugoslovanske narode. Više na socialno lestvico ga je postavil njegov dolgoletni osebni zdravnik Aleksandar Matunović, ki je v spominih trdil, da ne more biti proletarec, temveč zaradi izobrazbe in manir le plemič. Ponavljal je mnenje Antuna Augustinčića, znamenitega hrvaškega kiparja, ki je Tita portretiral že med vojno in pri tem ugotavljal: »Mora biti aristokratskega rodu. Kdo je še kdaj videl takšnega človeka iz Zagorja?« Vemo tudi, iz katere grofovske družine naj bi bil Tito izhajal: iz družine Erdčdy, ki je imela posestva v kumrovškem okraju. V delu Prilozi za biografiju Josipa Broza Tita (Prispevki za življenjepis Josipa Broza Tita) Vladimir Dedijer pravi, da je finančno pomagal njenim obubožanim članom, ki so po vojni živeli na Dunaju., tale gor na sliki je pa uvožen stalinist, katerega nam ga je podtaknila Moskva.

  sarkazem press

  • luckyss

   Ja, družina Erdečy je rodila tudi osebo Prištinsky, ki tradicionalno še naprej pase svojo čredo..

   • Miro

    rumeno modre barve

  • Valter BraniSlav

   Ja in jaz sem Titov sin

 • TOML

  Rdeči kravjaki kar norijo…..
  Socialist = morilec = lopov v najblažji obliki prevarant.

  • bubamara

   Takšne častijo po celi Sloveniji. Veliko občinskih praznikov je v spomin na takšne ljudi.

 • Zima prihaja

  Mogoče pa mislijo da se bo vstal kot Kristus kmalu .

 • totex39

  Smo pa tudi edina komunistična evropska država, ki praznuje nekega izmišljenega dedka mraza.

  • bubamara

   Kako izmišljen? A ni doma v dolini Vrata pri Mojstrani ?

   • totex39

    Hahaha………………………………

   • Milan Muhič

    Joj, ne, ne, k te niso v šol učil, da je Kučko pr Vratih bil obrezan in tok mu je bradica zrasla, da ga imaš še vedno za murgelskega dedeka

 • Občasni Komentator

  Neverjetno…indoktrinacij tega tipa res ne razumem. Poimenovanje ulice, obešanje slike, itn. v 21. stoletju ob vedenju kaj in kako je potekalo vse skupaj je povsem nelogično dejanje. Skratka ne štekam.

 • TOML

  Socialist je ličinka komunista.
  Ker je ozračje kontaminirano, se je iz socialistične ličinke že razvil komunist Omrzel.

 • Franc Šink

  Strici iz ozadja strici, tete iz o…….!

 • Kučko pod pručko

  Provokacije murgelskega podmladka

  Bravo SD, kar tako naprej, pa še v parlament ne boste prišli. Poleg slike enega najhujših svetovnih zločincev dvajsetega stoletja postavite še šop zastav s krvavo-rdečo zvezdo, spom in kladivom, na RTV Murgle pa spet vsak dan vrtite Internacionalo in Hej brigade.

  Pa še ime spremenite iz SD v ZKS, z logotipa pa naj vam kaplja rdeča kri.

  Kar provocirajte zavedne in domoljubne Slovence, pa boste parlament gledali samo še od zunaj!!!

  • samsara

   Po smrti množičnega morilca, ultrakriminalca Tita, enega največjih zločincev v svetovni zgodovini, je bil v jugi lansiran rek, “Tudi po Titu, Tito”.
   Zgleda, da se je to nekaterim zapisalo v DNK in zapolnilo njihove zblojene možgane, rezultat pa so takile novodobni izrodki.

   • Valter BraniSlav

    Da tudi po Titu TITOSLAV.
    Vecna mu slava na veke vekomaj AMEN

  • Blizzard Man

   bodo bodo, ojoj brez skrbi, še celo možnost za zmago imajo na volitvah, še nagrajeni bodo tisti ki izobešajo titove slike, imajo oni svoje volivce ki jih ni malo, mariborska policija je cela preleplena z titovimi slikami in plakati, to vem iz zanesljivih virov, pa ne samo tam, še marsikje drugje, ne delajmo si utvar da ne živimo v sloveniji.

 • etrusk

  Nič novega -komunistični pankrti

  • Anton

   pozabil si dodati nerazgledani (beri butasti) komunistični pankrti

   sarkazem press

 • Hun

  a to je un morilec ga je fanaticno castil Janez Janša

  • luckyss

   Peš v Jajce ali na Brezje po kolenih….pravzaprav ni bistvene razlike, če si dovolj bedast…
   No, v bistvu je razlika….Na Brezjah za takšne podvige ne delijo škofovskih pokrival in podobne denarcev prinašajoče titule ;)

 • neny

  Ma boljši kot drugi Tito – MILOŠEVIČ,…Bedni ste na desni, ker se je za vas ustavila zgodovina leta 1945. Tepci!!!!!!!!!!!!!!!!!.
  Slava mu!

  • Anton

   Blagri

   Blagor ubogim v duhu, zakaj njih je nebeško kraljestvo.
   Blagor krotkim, zakaj ti bodo deželo posedli.
   Blagor žalostnim, zakaj ti bodo potolaženi.
   Blagor lačnim in žejnim pravice, zakaj ti bodo nasičeni.
   Blagor usmiljenim, zakaj ti bodo usmiljenje dosegli.
   Blagor čistim v srcu, zakaj ti bodo Boga gledali.
   Blagor miroljubnim, zakaj ti bodo božji otroci.
   Blagor njim, ki so zaradi pravice preganjani, zakaj njih je nebeško kraljestvo.
   Blagor vam, kadar vas bodo zaradi mene zasramovali in preganjali in vse hudo zoper vas lažnivo govorili. Veselite se in radujte, zakaj vaše plačilo v nebesih je veliko. Tako so namreč preganjali tudi preroke, ki so bili pred vami.

   • luckyss

    Blagor butastim pripadnikom RKC, ker takšne bo vodil skrajni komunist…
    No sarkazem press

    • neny

     haha…

  • bubamara

   Levim pa 29.11.1943. Razlike so v detajlih torej.

   • neny

    detajli so v 70-letni zgodovini s katero nima nič stari predstavnik Yuge od leta 1980 dalje.

    • bubamara

     Brez sovjetov, bi bila zgodovina zelo drugačna. Detajli torej.

     • neny

      kaki Sovjeti. Miks zabavnih.

 • Krtača 20

  Dejstvo je, da se desni 40let po njegovi smrti še vedno tresete pred njim kot vampir pred česnom. Pravilno. Že veste zakaj.

  • bubamara

   Pred levičarji je dobro stopiti na drugo stran ceste. Levičar te spravi s tega sveta in je potem heroj v zgodovinskih knjigah.

   • Krtača 20

    Politika je kurba veš. Včasih je boljš potamant deset desničarjev, kokr pol naroda. Se strinjaš?

    • bubamara

     Za pol naroda, bi pa res moral še postojnsko jamo napolnit. Se strinjam.

     • Pesjan

      Si ti tudi potomec-ka starihp zgonjenih komunističnih prostitutk???

    • Pesjan

     Ne samo politika tvoja mati ,stara mati in sestre tudi…..

    • Soave

     Ali obratno. Vlado odstraniti s stolčkov z njihovim donom na čelu.

  • Pesjan

   Budalo rdeče,kdo se trese,nekaj je tresenje,drugo pa je zgražanje nad malikovalci enonogega pedofila,tata morilca…

  • Soave

   Se ti zdi? Saj ga ne omenjamo zato, ker bi se ga bali ,!!
   Kako pa ti , pa JJ ? Tudi potrebuješ česen ?

 • Kučko pod pručko

  Mladi malikovalci hohštaplerja Tita – preberite

  Kar si za svojo varnost privoščijo ameriški predsedniki, je le kaplja v primerjavi s hohštaplerstvom največjega hohštaplerja med največjimi. Jugoslovanski diktator je dal zgraditi jedrsko zaklonišče zase, Jovanko in za politični vrh SFRJ. Naredili so ga 250 metrov globoko v klancu pod Neretvo, stal pa je kar 4,6 milijarde dolarjev. Zaklonišče je bilo največje v vsej Vzhodni Evropi, saj bi lahko v njem živelo 350 ljudi. Gradnja objekta je trajala 26 let, od leta 1953 do 1979. Za obstoj bunkerja so vedeli le Tito in trije najvišji predstavniki vojske oziroma politike.

  Bunker, ki še vedno obstaja, meri 25.000 kvadratnih metrov, od tega je 6.000 kvadratnih metrov bivalnih površin. V njem so operacijske dvorane, dve veliki konferenčni sobi in številne spalnice. Ima vse tehnične možnosti za popolno izolacijo od sveta in dejansko bi prebivalci v njem lahko preživeli šest mesecev brez stika z zunanjim svetom.

  In na koncu še finančni zaključek. V primerjavi z vsemi revnejšimi republikami nekdanje Juge, je največji del bremena padel na pleča Slovenije. Tito nas je ropal pred očmi vse javnosti, vendar Kardelj, Dolanc, Popit, Ribičič, Šetinc niso upali niti migniti s prstom. Spomin na odstrel Staneta Kavčiča je bil še preveč živ!!!

  • neny

   eh, srečen narod, ker se je znebil roparjev. . :)

  • Krtača 20

   Wau! Včas se je kaj nardil. Dons se pa desni kregate da se ja nebi nardil.

  • Zima prihaja

   No vidiš kako blesavi so bili.Po 6 mesecih nuklearne eksplozije je še zmeraj vse kontaminirano .Tak da ne vem čemu je služil ta bunker.

   • Franc Šink

    Havajim!

  • bubamara

   Glej na to pozitivno: opremo so dobavila SLO podjetja.

   • von Rhein

    Uvoz najdražje opreme plačala Slovenija .

   • Franc Šink

    Ne. to so bila neka DDR podjetja! Delavci niso niti vedeli kaj delajo. Še vedno pa ni jasno kam so izginili delavci pri “finalnih” delih.

  • rrrrr

   Pri Brocarju je bilo vse potvorjeno, rojstvo, herojstvo, vizionarstvo. Resnična so le imena njegovih žrtev.

   • samsara

    Resnična so tudi imena njegovil malikovalcev.
    Imena rdeče udbokomunistične golazni.

  • Antonius

   Klik na sliko odpre pogled v Titov hohštaplaraj na račun radničke klase*, ki jo je gizdalinski komust vlekel za nos do svoje prepozne smrti.
   Veliko o morilskem prascu pove tudi nakradena vsebina v njegovem bančnem trezorju. Trideset kilogramov skrivanega zlata se je našlo v njem.
   -https://www.klix.ba/vijesti/bih/titov-bunker-kod-konjica-tajna-cuvana-vise-od-50-godina/121103052#38

  • Branko Arnuš

   In kaj je to pol problem, če je dal to zgraditi saj se je šlo za komandno poslopje JLA in predsednika države, ki je danes še v funkciji za obiskovalce in umetnike. Seveda ima preko vojska BIH, ker se ne moreš kar tako prit na obisk za ogled se moreš najaviti. prej smo imeli vsaj vojsko kar današnji dan tega ne moremo trditi, ki vse vojske bivših republik niti do kolen ne sežejo! Ste se vprašali koliko so pa politiki izropali Slovenijo po letu 1991 do danes….več milijard kot je tito porabil za gradnjo teh objektov.

 • Profesor Emeritus Ddr. Mihael

  Naši rdeči bratje so odkrili novo tržno nišo.

  Ljudje z vsega sveta, ki so jim preveč oddaljene destinacije, kakršne so Severna Koreja, Kuba ali Venezuella , si bodo hodili k nam v živo ogledovati, kakšni so videti komunisti in njih podmladek.

  Srečni, da doma nimajo takega mrčesa, bodo tudi na veliko trošili.

  Svojo udbaško čast in dobro ime stavim, da si nekateri rdeči tovariši s tega portala že delajo reklamo in da bodo skušali mimo organiziranih ogledov nekaj na črno zaslužiti z razkazovanjem svojih telesc in pameti.

  • neny

   Sram vas je lahko kaj vse vam je dal stari sistem, pa tolk pljuvate po njem. Pogreznite se. Pri 45 ste šli v pokoj, plus sto bonifikacij o katerih lahko ostali svet samo sanja.

   • Zima prihaja

    Ampak avstrijske penzije se pa večje .Tega ne moremo negirati.

   • von Rhein

    Umiri se,ne bodi živčna. Napiši kaj konkretno je dal stari sistem.Pri 45 so re šli v penzijo,to drži.Ampak kdo?Klavora in njemu podobni.

    • neny

     Skoraj vsi do 50 so bli v pokoju. KAJ NI RES?

     • von Rhein

      Nič kar trdiš NI RES!

   • Pesjan

    Prasica zagamana,kaj nam je dal prejšni sistem ,takšne zguncane kurbe z rdečimi opranimi možgani in tu se dobrohotnost zločinskega sistema pod voddtbom enonogegs neha.

    • neny

     ej ti, jaz ne pripadan v ta star sistem kmet. Ogledalo se vam mal nastavi, pa pljuvate neinteligentneži.

 • Artur

  Nova tržna niša , turistična destinacija, kjer kjer bodo psihopati od norcev turistom razkazovali in dokazovali da v Evropi še obstaja oaza do konca mentalno in psihološko degeneriranih osebkov. Verjetno se zna zgoditi, da pristanejo v Guinnessovi knjigi rekordov v norosti .

 • montyamp

  Mladi excentreži s polnimi hlačami lahko smradijo po poltiki in s svojo potrebo po drugačnosti izzivajo tiste ki jim polnijo hlače .
  Sistem nastavljen od zazidarskih ovaduhov in morilcev omogoča prav razraščanje rdečega plevela .
  Ko bodo morali sanjači za svoje življenje delati , bo spet tekla kri in mešalci bodo mešali poleg koka betona še zazidarsko malto .
  GORJE NARODU , KO PRIDEJO MLADIČI HLAPCEV NA OBLAST IN OBEŠAJO SLIKE MORILCEV
  SLOVENCI ZBUDITE SE

  • bubamara

   Komunisti odpirajo vrata Srbom; nakup komunistične banke Gorenjske banke s strani srbskega bankirja je že dokaz, da se pripravlja rezervni plan, če bi EU propadla. Za komuniste EU ni bil nikoli inimna opcija; njim srce bije za Beograd. Romanja v Moskvo že kažejo pot SLovenije v naslednjih desetletjih.

   • montyamp

    Aha , zato že streljajo ” ruske” banke s krediti po Sloveniji .
    Digitalni bank-maistri bodo nadaljevali Maistrovo delo prodaje butastih slovenistancev na balkan .

 • Zima prihaja

  No zdaj se je komunistična rdeča bajka kapela.A je sedaj na vrsti globalizem?

 • Krtača 20

  Tito je hitlerja zjebu. Tolk ga je zjebu da si je šel s pištolo luftat možgane.

  • bubamara

   S pištolo Crvena zastava.

  • montyamp

   Samo da ti danes žreš pomije Hitlerjevih potomcev in tega nočeš vedeti .

  • Zima prihaja

   Baje so ga po južni Ameriki lovili ,spotoma pa tam uvedli socializem in delavske stranke.

  • šmentanamuha

   To ti misliš.

  • Soave

   Tito ?? OMG. . .
   Tale mali hohštaplerček je bil po tvoje vsemogočni ?

 • montyamp

  BUNKERAŠI OBEŠAJO SLIKE ULTRAIDIOTA TITABANDITA .
  https://www.youtube.com/watch?v=ZnSNgm8GSMc

 • Kučko pod pručko

  Kdo je bil v resnici nam poznani Josip Broz – TITO?

  Slovenka Marija Javoršek je službovala pri dunajskem židovskem trgovcu Samuelu Ambrozu in mu leta 1891 rodila sina Franca. Leto kasneje je z možem Brozom, kmetom iz Kumrovca, dobila sedmega otroka in mu dala ime Josip. Franc Ambroz je šel leta 1918 v Moskvo, kjer so ga dobili v roke ruski komunisti, njegov polbrat Josip pa se je šel učit v Sisak za ključavničarja. Tam mu je stroj na levi roki odrezal dva prsta.

  Brozov sin Josip se je udeležil španske državljanske vojne pod imenom Šapajev in je bil poveljnik bataljona Dimitrov. Ko Rusom kot dvojnik njihovega agenta Franca Ambroza, s katerim sta si bila zelo podobna, ni bil več zanimiv, so ga v Španiji ubili, Franc pa si je nadel njegovo ime. O tem med drugim piše v svoji knjigi angleški komandir Fred Copeman, ki se je boril skupaj z Josipom Brozem. V knjigi je objavljena tudi fotografija pravega Josipa Broza, na kateri se zelo jasno vidi, da mu manjkata dva prsta.

  Po vojni je nam poznani Tito prišel v Sisak in se srečal s sošolcem njegovega že pokojnega polbrata Josipa Broza. Ko sta se rokovala, mu je ‘sošolec’ rekel, da on ni pravi Josip, ker je imel vse prste.
  Še isto noč ga je UDBA poslala v večna lovišča.

  Če o vsem tem pišejo številni hrvaški portali, določene dokaze pa so dobili tudi v knjigi Žarka Petana, se mi zdi stvar dokaj verjetna. Po njej lahko zaključimo, da je bil …

  … bivši predsednik Jugoslavije v resnici sin Marije Javoršek in Žida Samuela Ambroza, Franc Ambroz, ki si je nadel ime svojega ubitega polbrata Josipa Broza.

  Nam poznani Tito spada med 10 največjih zločincev 20. stoletja!!!

  • neny

   Zločini se ne merijo z blaginjo človeštva, to bi lahko vedeli. So del vojne in vojnega plena.

  • šmentanamuha

   Vau….če je vse to res….

  • Božiček

   ITAQ, Joshua Ambroz

 • Krtača 20

  Mogoče bi se desni clo strinjal da kako ulico imenujemo: ulica razpackanih dolfijevih možganov pa to….

  • montyamp

   Le da Nemci ne obešajo slik morilcev .
   Mladiči ovaduhov pa morilskim graditeljem bunkerjev postavljajo spomenike , goli bosi lačni opranoglavi zombiji , pohabljeni z udbovsko ljubeznijo .

  • Profesor Emeritus Ddr. Mihael

   A ti tudi skušaš poleg luckyssa in huna na črno nekaj malega zaslužiti z razkazovanjem svoje pameti?

 • Krtača 20

  Kolk bi radi desni dolfija rad obesl na steno hehe pa ne smejo. Kakšn bi bil pa vrstni red? Najprej jajo pa pol dolfi al prej še kak farški izdajalc umes?

 • Krtača 20

  Se boste mogl desni mal s polenkovičem pa tupsonom povohat. Mogoče bosta dve butaste ovce več kaj pripomogle h petim butastim ovcam….kdove….

  • montyamp

   Kaj vse zraste , ko pridejo ultraidioti na oblast .
   Tiktaktiktak , ESČP vas drži za garjave repe , hahaha………………….

  • Soave

   Me prav zanima, kdo, ali kaj si pa ti, da druge rad zmerjaš z butci ?

 • neny

  Tud krščanski Jezus se je žrtvoval za svet, da je zdaj vsem lepo. Tito pa je zločinc, ker je naredil enako. Skulirite se.

  • Zima prihaja

   Halo ,Kristus ni moril on je bil umorjen.

   • neny

    žrtvoval se je sam za odrešitev. Brez žrtev ni odrešitve. Kaj naj še narišem?

    • Zima prihaja

     Jezus ni bil križan
     1500 let stara ‘sirska‘ Biblija je bila najdena v Ankari (Turčija) – Vatikan je v zadregi, če ne kar v šoku! Biblija je napisana v materinem jeziku Jezusa. Tekst potrjuje, da Jezus Kristus ni bil križan, niti ni bil “božji” sin, temveč le prerok. Odkrita je bila že leta 2000, ampak so zadevo držali v tajnosti. V knjigi se nahaja tudi Barnabasov evangelij (Kristusov učenec), kjer je vse to napisano z zlatimi črkami. Knjiga tudi trdi, da je Jezus šel živ v nebesa in da je bil Juda Iškarijot križan namesto njega? Vse kaže, da je katoliška cerkev na prvem posveti v Niceji ta evangelij namenoma spregledala, kot mnogo drugih, da je lahko priredila svojo verzijo.
     Skratka, pravljice za lahko noč…

     • bubamara

      Jezus je bil motivacijski guru bi rekli danes.

     • neny

      jaz malo sarkriram vse skup….:) Jezusa imajo za svojega odrešenika KATOLIKI.

     • šmentanamuha

      Glede Kristusa je marsikaj nejasno, se strinjam.

  • montyamp

   Tito si je spletel gnezdo za 6 MILJARD ,
   https://www.youtube.com/watch?v=ZnSNgm8GSMc
   ti boš pa , če ne boš pravi cajt utihnu , krasil kak napol zarjavel udbovski kandelaber .
   Slovenci odpirajo oči , tiktaktiktak ……………………..

   • neny

    ne bod tako nerazgledan, za Božić ti želim.

 • Zima prihaja

  Za komuniste je značilno da imajo infantilne obrambne mehanizme.Kak ni po njihovo dobijo histerične napade.

  • Miro

   točno to se je dogodilo Janši,ko je izgubil volitve

   • sloustava

    Debil. Kako lahko nekaj izgubis, ce ne sodelujes? A sta s Stromajerjem brata? Vsaj v abotah sta! Pa z Mekino iz Mladine tudi. Sami sralci, nepoznavalci in lenuhi! Rad bi bil koritar in delas isto in enako kot v Ameriki kandidati za clanstvo v ulicni tolpi. Jokas, ker ata ne bo “ukradel” ze racunanih drobtinic 2TIRa??

 • if

  Kominternovec Tito je bil lojalno podrejen šefu Kominterne Stalinu in hkrati podpisniku pakta Hitler-Stalin. Zato je bil Tito hkrati lojalen tudi Hitlerju v času, ko je nacifašistično-komuistična sprega vojaško razbijala Evropo (Hitler je razbijal Poljsko, Francijo, VB …; Stalin je razbijal Poljsko, Baltske države, Finsko).
  Tudi v času napada (6. april 1941) Hitlerja na JU in po tem napadu, je bil Tito praktično in formalno Hitlerjev kolaborant do 22. junija 1941.
  Svojo lojalnost Hitlerjevemu Stalinu je Tito izrazil 13. maja 1941 s sporočilom v Moskvo: “Odzvali se bomo v slučaju,če boste napadaeni.”. Pri tem Hitlerja ni definiral kot napadalca!

  • neny

   ja pa če ti bl v tem špilu, a bi se šel vojno prot Kučanu?

 • Profesor Emeritus Ddr. Mihael

  Žal mi je, da sem odkril strogo varovana skrivnost o novi tržni niši.

  S tem sem povzročil, da si vedno več rdečih črnoborzijancev obeta skromen zaslužek na črno od razkazovanja svoje pameti.

 • montyamp

  Sinovi stražarjev slovenskih železnic za Hitlerja , obešajo slike HITLERJEVEGA HLAPCA STALINOVEGA PODREPNIKA — TITA BANDITA .

  Veliki lovec in veliki državnik TITOBANDITO:

  https://www.youtube.com/watch?v=Mg7A6wyIX_4

  • neny

   Montirani procesi, majke jim. :)

 • if

  Kominternovec Tito na steni prostorov podmaldka SD dokazuje, da je podmladek SD lojalen paktu Hitler-Stalin in vsem posledicam, ki izvirajo iz vloge Kominterne v tem paktu.
  Ena od vlog Kominterne je bila realizirana v juliju 1940 v obliki diktata vsem KP po Evropi: “Sprejemajte naciste prijateljsko, bojkotirajte odporniška gibanja”
  Druga vloga je bila “Protest komunistov zaradi napada beograjskih demonstrntov marca 1941 na dve tamlkjašnji nacistični izpostavi”. Prostestirali so po nalogu Dimitrova, generalnega sekretarja Kominterne, ki je v BG prenesel diktat Stalina.

 • montyamp

  TITOBANDITO je Američane stal 108 MILJARD DOLARJEV .
  Ko je zmanjkalo denarja , je na Balkanu spet tekla kri .
  Mladiči zazidarjev in morilskih ovaduhov , parazitski lenuhi so znoreli , ker ni bilo več kaj za ukrast .
  Tako norijo yugobastardi za naš denar tudi danes , ko obešajo slike idiotov in bolnikov .

 • sprehajalec

  Mladinci SD, vihravi in brez pameti ter polni revolucionarnega zanosa, takšnega kot nekoč njihovi ideološki predniki boljševiki, prehitevajo. V želji, da bi ugajali nostalgičnim stričkom, ki jih dobrohotno opazujejo in se muzajo, češ tudi mi smo bili takšni v svoji vnemi gradnje Kulta osebnosti pokojnega maršala nekoč. Vendar delajo nepremišljene korake.

  Zaposlencev iz javnega ne bo potolažila slika pokojnega Maršala, pa floskule, da je Janša kriv. Slovenija je pa vedno bolj zapufana.

  Na Bratuškinih 5 milijard najetih po tržni obrestni meri in slogani o našem, pa na svojem svoj gospodar, pa z veliko pomočjo teh na slikah v članku, je plačala dosedaj že 1 milijardo obresti, če bi bila pa takrat Troika Ivana janeza in obrestna mera iz skladov solidarnosti, kjer je negativna obrestna mera, bi pa plačala 200 milijonov.

  teh 800 milijonov sedaj manjka, za učiteljice, pa sestre, pa gasilce, pa vojake, pa birokrate.

  • neny

   Tito je krif.

   • Zima prihaja

    Ja tak jih je vun zučo.

  • bubamara

   Mislim, da ne. Levičarji so uspeli narediti glavnega krivca za vse slabo v SLO. Dokler bo Janša tlačil zemljo, so na varnem.

   • neny

    Dobil je račun vaš vzornik.

   • Popiški me po stomaku.

  • von Rhein

   Tega ne bo objavil noben medij v njihovi lasti,ne bomo doživeli,da bi Bobovnik poklical v odmeve Bratušklo in ji na pladnju ponudil to resnico. Kdor sledi si mora sam izračunati ,še prej razmere in dogodke poznati,da vsaj približno ugotovi v kakšnem sranju je država v kateri mularija obožuje diktatorja,ki je gradil temelje tega sranja.

   • sprehajalec

    Bil je sramežljiv članek v Žurnal24 pred časom, na posojenih 264 milijona Eurov Grčiji 2010 v okviru sklada solidarnosti, je Slovenija prejela dosedaj 21 milijona obresti po 0,17% obrestni meri (negativen Euribor) od Grčije.

    ker si je Slovenija sama izposodila 264 milijona za to, da je posodila in to sami na svojem po 3,7%, znesejo obresti, ki jih je Slovenija plačala dosedaj na znesek zgoraj 68 milijonov.

    Torej plačal si 68 milijonov, da si posodil in dobil 21 milijonov.

    Z lahkoto se izračuna tudi za Bratuškine milijarde in ceno, da lahko špilaš bedaka. Ker to obešanje slik zgoraj Slovenijo zelo veliko stane.

    Ni mi pa jasno, zakaj opozicija ne zahteva poročila od Finančnega ministrstva.

 • Krtača 20

  Konc je z desnico. Povozil smo vas. Enim desnim se trga, drugim se roza slončki kažejo, tretji se sam še mal tresejo….skratka gotovo. Velik jj pa gleda posnetke za svoj ego ZATE pred spanjem da misli kako je velik hehehe

  • bubamara

   Desnica se je povozila sama; delno. Delno pa je slovenski narod narejen za socijalizem: samo da sosed ne bo imel več kot jaz.

   • pravapot

    VSI sosedi bodo slej ko prej imeli več kot JAZ (mi).

    • bubamara

     Samo ti sosedje morajo delat za to, da kaj imajo.

  • Majda

   Kaj, puklasti, se nisi v Severni Koreji?

  • šmentanamuha

   Imaš prav, paraziti lahko uničijo organizem in levičarski paraziti ste na dobri poti. Vendar obstajajo metode in zdravila, s katerimi se zajedavce da ugonobiti, če seveda narediš to pravočasno. Zajedavec pač živi na svojem nivoju in ne razmišlja o tem, da s svojim delovanjem ugonablja svojega gostitelja. Zato tvoje veselje povsem razumem.

 • Ryuk

  V SDju se samo še s preteklostjo ukvarjajo.

 • pravapot

  Komunistično anarhistična balkanska falanga se skriva pod krinko socialdemokracije. (vsem pa je skupno delo smrditis)

  • Ko je teba šta pitao smrade jedan odvratni. Mrš u pičku materinu pseto jedno komunističko.

 • Profesor Emeritus Ddr. Mihael

  Na linku, ki nam ga je odkril janez Komenda, sem prebral, da luckyss, hun in krtača 20 tre drugi vitezi rdeče zvezde na znajo uživati ob lepih pemih o devici Mariji, ki jih je zapela še čisto mlada umenica.

 • Artur

  Še njegovo trohnjeno nogo poleg slike na steno obesit lahko tudi s stropa visi pa bo ekstaza teh norcev popolna.

 • sloustava

  Jerneju Stromajerju dajem brezplacen dobronamren nasvet: ODRASTI! SD in boljseviki ste pravi kucanovi hlapci! Mokre sanje vasega dosmrtnega predsednika, zdaj upokojenca, podaljsana roka titoizma, ocitno ne more brez SDS, stranke postenja in slovenstva. Koliko si bil star, dusevni revcek, ko smo, skupaj z Janso in Krkovicem osamosvajali Slovenijo? Sral v plenice?

 • centurion

  SLOVENSKI HITLERJUNGED.
  Prišel bo pa tudi dan poračuna, prej kot slej.
  In videti ter vedeti s kom imamo opravka ter njih hotenji
  je tudi nekaj vredno,
  Puščajo dobre dokaze, da ne bi bilo tisto-
  jaz nisem….

 • macon

  Današnji mladi debili obešajo slike, ki so jih obešali njihovi dedi, medtem, ko so še dve desetletji nazaj mladi obešali slike sovrstnikov iz kontrakulture, upornikov proti sistemu. Niti na pamet jim ni prišlo, da bi častili podobe svojih staršev, kje šele dedov.

  Normalno, da današnja mlada generacija oportunistov in bebčkov, ki jih mamice držijo za roke do štiridesetega leta, obešajo Tita in podobno sranje, ker nikdar niso razvili razsodnosti, kaj je prav in kaj ne, kaj je dobro in kaj ne. Sistem jim je skozi šolsko in medijsko pranje glav to zavrl in zatrl in to namerno počne, samo manjšina se samoiniciativno prebija skozi ves namerni šum okoli nas.

  Dobro je, kar je dobro za njihovo rit, in popevajo komunajzarske pesmice z mamicami in babicami. Ti mladi so res popolna sramota, ker se iz mladega človeka, ki se ne upira generaciji svojih staršev (in se čez čas, ko se sam ustali v delu in svojem partnerskem odnosu pomiri z njimi), lahko razvije samo totalno sluzast človeški kup dreka ali pokvarjen komunajzar.

  • Artur

   Genska degeneriranost žal, za bat se je, da se bo naše polnjenje korita za te parazite nadaljevalo še naprej ,če ne bo šlo drugače si bodo to izborili spet s kockarsko revolucijo.

 • slosin

  klovni, ki se lahko v prihodnosti prelevijo v klavce…..že videno…

  • Krmak šta si se uznemiril? Budem ti štricnul topli urin po gubicama ak ne buš miran. Klekni bitango na kolena i budi ponizan.

  • Artur

   Naj mi kdaj pride na vrata svojo revolucijo vsiljevat pa se bo srečal z mojo “mehansko obdelavo brez odvzemanjem materiala”

 • Profesor Emeritus Ddr. Mihael

  Ste opazili, da se je še zločinec Tito obrnil proč od tega smrkavega SD – jevega pripravnika za lenuha?

 • Zima prihaja

  Če bi se toti Tito bil živ bi jih vse poslal na goli otok .

 • PLavi-mil

  Kaj ta mladina misli, da je to risanka, OTROCI , še rodili se niste, ko je guznil ta množični morilec, pa ga danes častite, sploh ne veste ZAKAJ.

  • bubamara

   Vsake toliko čaa je potrebno, da zaropota. Tako je narejena žival z imenom človek.

 • nevtrino

  In ko bi vsaj obesili (no, portret) tapravega Joužeka …

 • neny

  gre zares, dve minuti morate bit vsi tiho.

  https://www.youtube.com/watch?v=rgjSNUg492M

 • MižekFiga

  Vsakršna reklama je dobra, kajneda “Komunisti” s partizanskim imenom “Socialni demokrati”!

  IN

  kako Vam volilne napovedi kažejo smer “Ven iz Parlamenta”. Adijo kriminalci!

  • sprehajalec

   Pred preimenovanjem v Komunistično Partijo Rusije na svojem II. Kongresu leta 1913, se je imenovala Socialdemokratska stranka Rusije.

   Ne gre torej za nič novega. zavaravanje neprijatelja, so včasih rekli na jugu.

 • Anonimni_Profesor

  Komunizem je zavratna mentalna motnja.

 • Rotar Jakob

  zraven zločinca tita manjka kurćanov avtoportret!

 • Franc Šink

  Korejski debeli Kim obeša Tita. Poglejte sliko.

  • Artur

   Debelinko Kim nebi mogel tako stegnit roke tale je bolj raztegljiv, kot glista.

 • Jurko

  To tudi meni ni preveč všeč. OF je vse do jeseni leta 1942 le poredko omenjala Tita.

  • sprehajalec

   OF je imela načrt vključitve Slovenije v Zvezo sovjetskih socialističnih Držav. takrat ni nihče govoril o Jugoslaviji.

   • Jurko

    Za vključitev v takšno zvezo bi bilo treba podpirati sovjetski družbeni red to pa za večino skupin iz OF takrat ni veljalo. Naj spomnim da so jeseni 1941 sami komunisti prepovedali pridobivanje članov za KP v drugih skupinah da se te ne bi čutile ogrožene.

    • sprehajalec

     OF, sestavljena iz društva prijateljev sovjetske zveze, je kar ti že ime pove naravnana le v eno smer.

     Sama definicija Osvobodilne fronte, kot jo vidi zgodovinar Mc.Kenzie to dopušča;

     #Naj spomnim da so jeseni 1941 sami komunisti prepovedali pridobivanje
     članov za KP v drugih skupinah da se te ne bi čutile ogrožene.#

     An imaginative, flexible program of strategy and tactics, in which
     Communists were permitted to exploit the symbols of patriotism, to
     assume the role of defenders of national independence, to attack fascism
     without demanding an end to capitalism
     as the only remedy, and, most important, to enter upon alliances with
     other parties, on the basis of fronts or on the basis of a government in
     which Communists might participate.

     Poudarek je na flexible. Vendar Kardelj je pomirjen, saj 80% poveljniškega kadra leta 1942 sestavljajo komunisti. In španski borci. vse gre po planu, še rdeča Armada mora priti do sem.

     • Jurko

      OF je bila dosti širše sestavljena od bivšega Društva prijateljev SZ. Pa tudi v tem društvu niso vsi zagovarjali boljševiški Stalinov sistem. Poglej si recimo kaj je pisala revija kjer je bil glavni urednik Kocbek tik pred okupacijo. Kljub izrazitemu antifašizmu to ni bila sovjetska ideologija.

      Ne zanikam da niso imeli komunisti načrta počasi prevzeti vso oblast samo to je bil en proces ki se je nadaljeval še po vojni. Prepoved pridobivanja pripadnikov drugih skupin za KP jeseni 1941 dokazuje da je bil takrat ta proces zelo upočasnjen.

     • sprehajalec

      Kako širše pa, naštej jih? Leta 1941.

     • Jurko

      1. Krščanski socialisti
      2. Komunistična partija Slovenije
      3. Levo krilo Sokolov
      4. Kulturni delavci
      5. Društvo kmečkih fantov in deklet
      6. Kmečko-delavska stranka ki jo je vodil dr. Lončar
      7. Skupina bivših ministrov med katerimi sta bila dva predvojna bana Marušič in Sernec
      8. Skupina Stara Pravda
      9. Skupina stara SLS ki se je odcepila od SLS ko je Korošec SLS vključil v JRZ
      10. Skupina aktivnih oficirjev bivše jugoslovanske vojske
      11. Skupina prostovoljcev ob aprilskem napadu na Jugoslavijo
      12. Skupina štajerskih emigrantov v ljub pokrajini
      13. Slovenska ženska zveza
      14. Skupina slovenskih prostovoljcev ki so se v času prve svetovne vojne borili na strani antante

     • sprehajalec

      To je bilo po vojni Liberalec, ko so dodali zvezo antifašističnih gojiteljic solate pa podobno. Navidezni pluralizem se je reklo. Vprašal

      Josip Vidmar” se spominja, da sta se oglasila pri njem Boris Kidrič in Boris Ziherl in želela z njim naprej razčistiti vprašanje, če je voljan sodelovati s komunisti. Ko je pritrdilno odgovoril, sta mu sporočila o nameravani akciji za ustanovitev Društva prijiateljev Sovjetske zveze in za množično nabiranje podpisnikov za to društvo. Vidmar je postal eden izmed prvih podpisnikov za to društvo in pridobil še kakega izmed podpisnikov in predlagateljev ter se udeleževal sej pripravljalnega odbora,

      sestavljenega iz komunistov, sokolov, krščanskih socialistov in kulturnih delavcev.’^

      To je to, leta 1941.

     • Jurko

      Lol po vojni si imel štajerske emigrante v Ljub pokrajini? :D

     • sprehajalec

      Ne vidim predvojnih Strank, oziroma samo moje omenjene. drugo so pa samo skupine. grem sedaj v mercator, pa sestavim Skupino ljubiteljev pika kartice. Gre to tako?

 • sprehajalec

  Takole bom dejal, glorificirajo neumni in napumpani kot so, jugoslovanskega vodjo, ki je po svoji smrti zapustil skrahirano gospodarstvo, zadolženo državo z nerešenimi nacionalnimi vprašanji in nezaključeno državljansko vojno, ter nerešenimi računi.

  kakšen vodja je torej to, ko mu država po smrti razpade, država pa bankrotira? Če gospodar postavi hišo tako, da se podre, ko ta umre, bodo rekli slab gospodar. Takšen je tudi vodja, nikakršen.

  • neny

   Brez Tita ne bi imeli kaj privatizirat od 2004-2008.

   • sprehajalec

    Tudi Tito je privatiziral 1945-1948.

   • Olga_10

    Ravno v letih 2004-2008 je SDS-ova vlada dvignila plače in pokojnine za četrtino, povečale so se socialne pravice in znižali davki! Ker prihvatizacije s strani tovarišev ni bilo, ker je vlada delala transparentno in prvič z uravnano bilanco, so tovariši morali pohiteti! Vse lumparije so se odvijale od Pahorjeve vlade naprej! Torej se obrnite na svoje!

    • neny

     tajkunizacija je vaše delo, madona.

     • if

      Ne, ni!
      Tajkunizacija je delo levičarkih tajkunov pod taktirko vrhovnega levičarja Kučana.

   • Olga_10

    Tito je vse, kar je zapustil, zapustil pufe in razsulo državo!

   • rabbit

    Hahaha pojdi in se malo pozanimaj čigava je bila Pletenina, pa Rog, Zmaj, vse tovarne v okolici Ljubljane in drugod pa boš videla kdo jih je ustanovil. Rdeči niso sposobni nič oni znajo samo ropat, lagat in na koncu morit.

 • Jure kavčičeu

  Če se pri raznih simbolih vedno koncentriramo izključno le na slabe plati, zakaj je potem po vaše legitimno nositi križ na ogrlici??? Niste še odprli nobenega učbenika zgodovine?

  • xtc

   Glej norček komunizem in socializmi so do današnjega dne pokopali v vseh oblikah okrog 250 miljonov ljudi torej skoraj četrt miljasrde,a ti je sedaj jasno zakaj je treba to kramo prepovedat?

   • Krtača 20

    Jest ne vem kako to da so tebe zgrešl….

   • Jure kavčičeu

    Presenetilo bi te kolk velik elementov totalitarnega sistema, kot je bil komunizem v SV, je imela cerkev včasih, predvsem pa inkvizicija…

  • sprehajalec

   Juričescu, napačne knjige odpiraš, zastarele…

   • Krtača 20

    Hehe aja? A v ta novih domobranskih vitezi glave nazaj šivajo na trup?

    • sprehajalec

     Krtača, Juričeskove so iz let 50, 60, 70, 80, polne laži in potvarjanja.

     Križ je lahko tudi državni simbol, zato je njegova nošnja povsem legitimna. naslednje države imajo v njihovi Ustavi zapisano, da so krščanske;

     Costa Rica, Denmark, England, Faroe Islands, Greece, Greenland, Iceland, Liechtenstein, Monaco, Samoa, Tonga, Tuvalu, Vatican City, Zambia.

     Križ nikoli ni bil prepovedan z resolucijo, medtem ko so totalitarni simboli bili. Še več, pogovarjajo se, da bi v Europsko ustavo zapisali, da gre za krščansko skupnost. nekatere države so za to.

  • Olga_10

   Vera je osebna stvar posameznika in z ustavo zajamčena pravica!
   Poveličevanje komunističnega zločinskega totalitarnega sistema, ki je enak nacizmu in fašizmu ter pozivanje k revoluciji in s tem rušenju državne ureditve, pa je KAZNIVO DEJANJE!

  • slosin
 • Olga_10

  Gre za kaznivo dejanje poveličevanja komunističnega totalitarnega sistema in diktatorja,ki ima na vesti milijon Jugoslovanov! V Sloveniji je 600 morisc!
  Drugo kaznivo dejanje pa je pozivanje k revoluciji in torej rušenju državne ureditve!
  Kriminalce iz “podmladka” SD je treba prijaviti in spraviti v zapor zaradi terorizma!

  • domovina mili dom

   Problem je, kdo jih bo kaznoval. Tega se ti malinovci dobro zavedajo.
   Če bi bil ta mali murgeljski škrat kaj pošten, saj trdi, da je on osvobodil Slovenijo, bi za ušesa ta teleta rdečelisasta. Narod pa butast kot je, ne pomisli na negacijo trditve tega plavookega zlobneža..

 • domovina mili dom

  Tile le fruteki mislijo, da je krava vijoličasta. Jim ta stari cepci še niso razložili, da Tito morilec.
  Namesto vode, v ustavo vpisati, da imajo ljudje pravico do osvoboditve izpod terorja komunističnih morilcev.

 • Jana učak

  Ampak temu Titu se je klanjali tudi vaš “heroj” !

  • sprehajalec

   Bi šla glava jana, če se ne bi. To ni bilo včasih tako kot danes, ko te vsi crkljajo pa božajo.

   Še sploh če imaš fino ritko….

   • Artur

    No meni ni šla glava so me pa “jebali v njo” še v JNA, ker nisem hotel sprejeti partijske knjižice in članstva v ZK in nisem hotel izreči zakletve . Na Romunski meji sem že imel etiketo nezaželjenega elementa v njihovi kamrilji nisem hotel peti druže Tito miti se kunemo in zločinskega seratorja imeti za ljubičice bjelo pa so sledile prekoredne in “pišanje krvi” Neprimeran vojnik hahaha medtem ko je Jajo takrat na veliko pel hvalnice in prisegal svojemu Titeju in to prostovoljno .

    • sprehajalec

     Tudi takšni ste bili. Svaka čast, da si upal.

     jajo je pristopil k zadevi bolj intelektualno.

     • Artur

      Rajši imam načelnega pokončnega intelektualca kot intelektualno dvoživko hahaha.

  • domovina mili dom

   Kdor ni jokal, kdor ni metal rož po cesti, koder se je ta diktator vozil, kdor ni mahal z zastavicami, je bil diskvalificiran.
   V S. Koreji je podobno. Tako je bilo najceneje, da si ohranil zdravje, življenje in druge pritikline socializma, kjer smo nosili naramnice, kajti na pasovih je zmanjkalo lukenj.

   • sprehajalec

    tako je, bog ne daj da bi v časih kolektivne norosti kaj rekel čez Maršala. So rjavosrajčniki (Titovi mladinci, mentorji teh zgoraj v članku) takoj skočili vate. Še če ti je slika padla na tla, ko si jo obešal, je lahko nastal hud problem.

    • domovina mili dom

     Saj ni čudno. Rdeči koritarji, ki so imeli polno rit vsega, zdaj futrajo svoje male rdeče “čuneke” o lepotah rdečega kuple-raja.

 • Profesor Emeritus Ddr. Mihael

  Slovenec sem in nosim dva križa.

  Enega v spomin na križanega, drugega, težjega, pa so mi naložili prekleti komunisti.

  Tako trdim pri svoji udbaški časti in dobrem imenu.

 • Profesor Emeritus Ddr. Mihael

  Kar sram me je, da med nami akademiki še živijo ljudje nižje rase, ki še častijo mednarodnega zločinca krvavega Tita.

 • Jurko

  Poglejte kako skromna sta Pahor ali pa Cerar proti Titu

  https://www.youtube.com/watch?v=nVFqlqdly98

  • sprehajalec

   4 milijarde je vseeno pretirano, ker je šlo verjetno za suženjsko delo JNA in brigadirjev.

   Primerljivo z zidanjem podobnih podzemnih objektov v tretjem Raichu.

  • Profesor Emeritus Ddr. Mihael

   Čakam na poročila, koliko graditeljev so postrelili, da ne bi zaokrožila informacija o tem pregrešno dragem zaklonišču za ničvrednega tovariša TITA.

   Nekaj takega so počeli tudi v Koćevju in celo na nižjem rangu.

 • Jurko

  OF ki so jo sestavljale spodaj naštete skupine si je že leta 1941 pridobila večinsko podporo slovenskega naroda. Stari politiki kot Natlačen ali Pucelj so se kompromitirali s sodelovanjem v fašistični konzulti. Da je imela OF večinsko podporo so potrdile tudi plebiscitne akcije ki so se izvedle v raznih krajih po Ljub pokrajini. Manj pa sicer zaradi razmer na nemškem okupiranem območju. Res OF pa je takrat Tita le redko omenjala.

  1. Krščanski socialisti
  2. Komunistična partija Slovenije
  3. Levo krilo Sokolov
  4. Kulturni delavci
  5. Društvo kmečkih fantov in deklet
  6. Kmečko-delavska stranka ki jo je vodil dr. Lončar
  7. Skupina bivših ministrov med katerimi sta bila dva predvojna bana Marušič in Sernec
  8. Skupina Stara Pravda
  9. Skupina stara SLS ki se je odcepila od SLS ko je Korošec SLS vključil v JRZ
  10. Skupina aktivnih oficirjev bivše jugoslovanske vojske
  11. Skupina prostovoljcev ob aprilskem napadu na Jugoslavijo
  12. Skupina štajerskih emigrantov v ljub pokrajini
  13. Slovenska ženska zveza
  14. Skupina slovenskih prostovoljcev ki so se v času prve svetovne vojne borili na strani antante

  • if

   Komunistična partija Slovenije je bila ob napadu na JU (6. april 1941) del nacifašistične komunistične sprege, ki je takrat vojaško razbijala Evropo!

   • Jurko

    Zakaj je pa potem Tito maja 1941 v Zagrebu izjavil vodilnim yu komunistom da bodo ob primernem trenutku napadli okupatorja?
    Pa še nekaj Američani so našli dokumente čeških komunistov ki so jim pred vojno iz SZ naročili da se je pakta med Nemčijo in SZ sicer treba držati je pa začasen.
    Pa zadnjič si tudi spregledal ko sem pod temo o Tigru obširno pojasnil da ta pakt ni veljal tudi za fašistično Italijo.

    • if

     13. maja 1941 je Tito poročal Stalinu: “Odzvali se bom v slučaju, če boste nnapadeni.”

  • if

   Komunistična partija Slovenije je v okviru KPJ v končnici marca 1941 v BG protestirala pri jugoslovankih oblasteh, ker so beograjski demonstranti napadli dve tamkajšnji nacistični izpostavi!
   Napad se je zgodil v okviru demonstracije proti pristopu JU k trojnemu paktu.
   KPS v okviru KPJ je protestirala po nalogu Stalina, ki ga je v Beograd posredoval Dimimtrova v funkciji generalnega sekretarja Kominterne, katere šef je bil Hitlerjev Stalin.

   • Jurko

    KPS je sodelovala v akciji zbiranja prostovoljcev v aprilski vojni. na Jesenicah se je ena taka skupina v kateri so bili tudi komunisti še med aprilsko vojno a že po umiku redne jugoslovanske vojske spopadla z okupatorji.

    • sprehajalec

     Italijani? To je bilo bolj zaradi slabih zvez, kaosa pri umiku, nepoznavanja situacije, kot pa česa drugega.

    • if

     13. maj 1941, Tito Stalinu: “Odzvali se bomo v slučaju, če boste napadeni.”

     Kako so komunusti defnijnirali svoje vstaje in kdaj so jih prožili?
     7. julija 1941 srbski komunisti, 22. julija 1941 slovenski komunisti ….
     Danes slovenski neokomunisti pravijo, da je 27. april Dan upora proti okupatorju, na osnovi laži, da je bila 27. parila 1941 ustanovljena OF.
     V tistem času je bila KPS del nacifašitčno-komiunstične sprege!

  • sprehajalec

   Mladi Liberalec zavaja, spisek je povojni in vključuje tudi razne Zveze sklanfane skupaj pod pridevnikom antifašistični. Antifašistična Zveza rejnic zajcev, naprimer.

   Ljudska Fronta, pri nas imenovana Protiimperialistična, pa kasneje popravljena v Osvobodilno, je bila ustanovljena po predpisanem vzorcu priročnika Kominterne in na osnovi španskih izkušenj.

   Ljudska fronta po definiciji;

   Domiselen, prilagodljiv program, strategije in taktike, v katerem je Komunistom dovoljena uporaba simbolov domoljubja, ter prevzem vloge zagovornikov nacionalne neodvisnosti, za napad na fašizem in brez zahteve po koncu kapitalizma.

   Kot najbolj pomembno pa je, da lahko vstopajo v koalicijo z drugimi strankami, na posameznih resorjih ali v sestavi Vlade, v kateri jim je dovoljeno sodelovati.

   Pri nas se je Ljudska fronta oblikovala s pomočjo Društva prijateljev Sovjetske Zveze. Takole je potekalo, spodaj pa so navedeni člani Društva;

   Josip Vidmar” se spominja, da sta se oglasila pri njem Boris Kidrič in Boris Ziherl in želela z njim naprej razčistiti vprašanje, če je voljan sodelovati s komunisti. Ko je pritrdilno odgovoril, sta mu sporočila o nameravani akciji za ustanovitev Društva prijiateljev Sovjetske zveze in za množično nabiranje podpisnikov za to društvo. Vidmar je postal eden izmed prvih podpisnikov za to društvo in pridobil še kakega izmed podpisnikov in predlagateljev ter se udeleževal sej pripravljalnega odbora, sestavljenega iz:

   komunistov, sokolov, krščanskih socialistov in kulturnih delavcev.’^

   • Jurko

    Zanimivo da naj bi po vojni delovala v OF zveza štajerskih emigrantov v ljub pokrajini. :D

    Ljudska fronta pa se je sicer oblikovala nekaj let pred Društvom prijateljev SZ in na širši osnovi. OF je posnemala to Ljudsko fronto tudi navodila kominterne so bila takšna.

    • sprehajalec

     rekel sem ti, da grem sedajle v hofer, pa na vratih pobiram podpise za ustanovitev Zveze ali Skupine Štajercev v Hoferju.

     #Ljudska fronta pa se je sicer oblikovala nekaj let pred Društvom prijateljev SZ in na širši osnovi.#

     Oblikovala se je Ljudska fronta, vendar ne pri nas. V franciji in španiji.

     #OF je posnemala to Ljudsko fronto tudi navodila kominterne so bila takšna.#

     OF JE BILA ljudska fronta. Kominternin otrok.

     • Jurko

      LF se je oblikovala tudi pri nas in to ze nekaj let pred Drustvom prijateljev SZ. Zaradi sporazuma med Nemcijo in SZ je zasla v krizo v OF se je pa lahko recemo ponovno vzpostavila. Ob tem je zlasti pomembno da je bila tako predvojna LF kot OF grajena na dosti sirsi osnovi od Drustva prijateljev SZ.

     • Lustrator

      Heheheh neverjeten si, res. Res tako razmišljaš ali le odlično blefiraš?

     • sprehajalec

      Liberalec očitno študira za ta poklic, zgodovinarja, ali pa ga opravlja. vendar nekaj je preverjeno, ko se ti ljudje pojavijo na tujih strokovnih portalih te stroke, pokažejo čisto drugo znanje, kot je natepavanje tukaj zgoraj. Niti na misel jim ne pride, da propagirajo neko ljudsko fronto tam. Lepo in objektivno, podkrepleno s podatki.

      pri nas provocirajo, zaradi notranje politike Pa še v strahu so za službo, ki jo opravljajo. Zato tolčejo na način, da so všeč gospodarju in to je na vseh nivojih.

     • Lustrator

      Ne vem ob čem naj se bolj zgrozim – ob tem, da se zgoraj pisoči osebek identificira z liberalcem ali z zgodovinarjem. OSebno sicer močno močno dvomim, da so na kateremkoli portalu ali komunikacijski obliki zmožni česa več, saj so vendar izobraženi na eni najbolj usmerjenih, če ne kar najbolj partijsko usmerjeni fakulteti v Sloveniji (in s tem seveda v Evropi). Na našem filofaksu ne le da širina ni zahtevana, ampak je celo prepovedana. Tisti redki posamezniki, ki jim uspe narediti faks NAVKLJUB lastni inteligenci in načitanosti, pa so morali v svoji študijski poti pojesti ogromno Repetovskega revolucionarnega agitpropa.

     • sprehajalec

      Sam ti lahko več pove, vendar kot sem med vrsticami razbral raziskuje te zadeve po tujih arhivih. nekdo pač mora to financirati in domnevam, da gre za strokovno usmeritev. Gre za ljudi režima, na čelu s Pirjevcem in repetom, ki imajo korist od tega, če prirejeno pišejo na način, da je všeč ZZB in vstali primorski ter penzioniranim samoupravljalcem, ljudem prejšnjega režima. Roko, ki te plačuje pač ne grizeš, pravijo stari pregovori.

     • Lustrator

      Tujih arhivih? Bolj kot ga berem, bolj imam občutek kot da mi nekdo copy/pasta po papirni plesni in trohnenju zaudrjajoče propagandistične neumnosti, ki so jih pred 50 leti v zgodovinske učbenike po nareku politkomisarja pisali razni režimski “profesorčki”. Doma imam namreč nekaj takih knjig in revij – praktično identičen slog in prozorne laži, ki si jim lahko iskreno verjel le pod grožnjo pendreka.

     • sprehajalec

      Oni imajo nalogo Lustrator, da dajo pravno podlago NOB in jo naredijo europsko ter sprejemljivo za naslednje generacije. Ustvarijo nek mit, na katerem temelji samostojnost današnje države.

      če si pazljivo bral si opazil več not, ki se ponavljajo:

      – samoodločba narodov, ki jo je kao OF uvedla, ki je pripeljala preko vmesne Juge do pravne možnosti današnje samostojnosti. Če jim boš kaj rekel, ti bodo vrgli ven katalonce, češ nimajo v ustavi. Če jim boš vrgel naprej Slovake, ki je ravno tako niso imeli, bodo začeli govoriti kaj tretjega. V bistvu gre pa za boljševiški program samoodločbe narodov, kot sestavni del komunističnega programa.
      – pluralizem v OF (kao) kot temeljni kamen današnjega pluralizma. Z vsemi deklaracijami, znanimi ali neznanimi.
      – Boj za svobodo (in ne revolucija), na strani zavezniških sil.
      – Zanikanje partijske hegemonije, kao šele na Titov pritisk prevzame partija vidnejšo vlogo v NOB, čemur se demokrati tipa Kardelj, Maček, kidrič upirajo, saj so demokrati po srcu.

      pa tako naprej, nalogo imajo sestaviti neko lepo fasado čez NOB, da je sprejemljiva za prihodnost.

     • Lustrator

      Vse to je evidentno. Ne razumem edino kako jih lahko kdorkoli v tujini jemlje resno, ko leta 2017 izvažajo tako izrazito političen nestrokoven komunistični manifest, ki mu sami pravijo “zgodovina”?

     • sprehajalec

      Sploh s tem ne nastopajo v tujini. Vse je za domačo notranjepolitično sceno. V tujini kolikor čitam, znajo biti zelo objektivni. Konec koncev, je tudi RTV devetega maja letos na TV dnevniku govorila o državljanski vojni. Nečem, česar drugače nočejo slišati.

     • Lustrator

      Lepo te prosim – ko bodo o tem govorili 27.4. in ostalih komunističnih praznikih, takrat bova lahko govorila o kakršnemkoli napredku, pa še to POGOJNO. Tudi državljanska vojna je namreč popolnoma napačen izraz za politicid, ki se je od leta 41 odvijal na slovenskih tleh. Za državljansko vojno sta namreč potrebni vsaj dve kolikor toliko enakovredni skupini z vsaj neko formalno zaslombo, legitimiteto s strani ljudstva, ki ju/jih podpira. Pri nas tega ni bilo – šlo je za krvavo revolucijo komunističnih teroristov, ki nimajo veze z državo, še manj pa z njenimi prebivalci, kvečjemu bi partizanskemu početju lahko rekli proti-državna vojna, če že kaj. Šele konec leta 43, ko je bil narod že praktično obglavljen, bi se dalo pogojno govoriti o državljanski vojni, saj je na drugi strani stala organizirana formacija domobrancev – pogojno pa zato, ker partizani (spet) niso bili predstavniki nobene države ali njenega dela (“državljanska” vojna), ampak internacionalsocialistični banditi nabrani z vseh vetrov brez, še enkrat poudarjam, kakršnegakoli političnega zaledja države v kateri so delovali.

      Za vso med in povojno dogajanje v Sloveniji so edini točni izrazi edino: komunistična revolucija, državni udar, politicid, terorizem in pa razredni boj. Pa še tu bi težko uporabili besedo “boj” glede na to, da so bili komunistom glavna tarča neoboroženi civilisti, ki se niso niti mogli “boriti”.

     • sprehajalec

      Osnovno kar te baše liberalec in je to, da govoriš o Ljudskih frontah kot o nečem pozitivnem. Ljudska fronta, pa četudi pri nas ustanovljena ni nikoli stopila iz ozkih okvirjev neke zarotniške in z zakonom prepovedane subverzivne teroristične skupine. za nekim šankom.

      In da se ne oziraš na najmanj 70% slovenskega volilnega telesa v obliki Ljudske stranke, ki jo je ta subverzivna zarotniška skupina izključila iz pogovorov ter začela proti njej državljansko vojno in revolucijo.

     • Jurko

      Zamisel o povezovanju naprednih sil
      leta 1935 ni bila nova in ni prihajala le iz komunističnih vrst. Toda
      potem, ko je k ljudskofrontnemu povezovanju junija 1935 pozval
      tudi jugoslovanski komunistični plenum v Splitu, je našla ideja o
      Ljudski fronti med komunisti svoje vnete zagovornike in organizatorje.
      Komunisti so poskušali od jeseni 1935 povezati slovenske
      mačkovce, socialiste, narodne demokrate in krščanske socialiste v
      Kmečko-delavsko gibanje, obenem pa so se začeli zavzemati za enotno
      sindikalno fronto tudi v sindikalnem boju. Nova politika povezovanja
      je zabeležila več VOLILNIH uspehov, vendar so se od nje že leta 1937
      oddaljili socialisti, ki so videli v komunistih le ekspozituro Moskve
      in nasprotovali njihovim težnjam po prevladujočem vplivu v gibanju.

     • sprehajalec

      #vendar so se od nje že leta 1937 oddaljili socialisti, ki so videli v komunistih le ekspozituro Moskve in nasprotovali njihovim težnjam po prevladujočem vplivu v gibanju.#

      Slep si bil, če nisi tega videl.

      The Popular Front policy of the Comintern was introduced in 1934, succeeding its ultra-left “Third Period” during which it condemned non-Communist socialist parties as “social fascist”. The new policy was signalled in a Pravda article of May 1934, which commented favourably on socialist-Communist collaboration

      #Zamisel o povezovanju naprednih sil leta 1935 ni bila nova in ni prihajala le iz komunističnih vrst.#

      prišla je iz moskovske Pravde. Pa zanimivo, pred Ljudskimi frontami so bile pa vse leve stranke mimo komunistov “fašistične”. Oziroma socialni fašisti.

      Pa kaj jaz tukaj trobim o levičarjih fašistih, pa levičarjih delavskih socialistih? Ha, ha, ha, vse piše v Pravdi.

  • slosin

   …bili so ‘za’, dokler komunajzli niso pokazali svojega pravega ksihta..

  • Lustrator

   Na kratko; komiji – z redkimi izjemami, ki so bili ob vseh jasnih indikatorjih še vedno tako trdobučni, da jim ni bilo jasno za kaj pri OF sploh gre in kdo jo bo vodil. Pravzaprav ne vem kaj je slabše – biti rdeč in vedeti zakaj si ali biti nerdeč, pa se tako prozorno pustiti nategniti rdečim, ki te čez par mesecev (ko te več ne potrebujejo) preprosto pospravijo in zakopljejo pod hosto in tako že nekaj mesecev po tem paktu nimamo več ne duha ne sluha o vseh omenjenih gibanjih. Zamenjala jih je preprosto KP. “i nikome ništa”.

  • Olga_10

   Zločinov in zločincev ne opravičuje nič!

 • if

  OF vezana na 27. oziroma 26. april 1941 je vsebinska in ustanovitvena laž!

  http://www.casnik.si/index.php/2017/12/16/razdvajanje-slovenskega-naroda/

  v tistem času je bil Tito Hitlerjev kolaborant, zato je ob napadu na JU in potem okupatorsko molčal! Svojo lojalnost Stalinovemu Hitlerju je dokazal tudi 13. maja 1941, ko je Hitlerjevemu Stalinu sporočil: Odzvali se bomo v slučaju, če boste napadeni”.

  • neny

   A že lahko enkrat pogledate svoje grehe od 2004 do 2008. Ne bote. Krif je, krif je… bruh.

   • if

    Tito na steni prostorov SD in v vašem softawareju je aktulna tema.
    Imate povedati uporabno vsebino o času, ko je bil Tito lojalen Hitlejrju?

   • domovina mili dom

    Ponovim še enkrat otroci!!!! Leta 2004 je bil ustanovljen Forum21. Po zadnjih podatkih so v tem obdobju kradli člani foruma 21 pod ekonomskim mentorstvom Mencingerja, Tajnikarja. ……

 • if

  Predsednik države Borut Pahor, vrhovni šef SD!
  V imenu resnice prenehajte nosti venec pred spomenik OF laži stoječ pred hišno številko 51 na Cesti 27. aprila v LJ!
  Dokler boste to počeli, aprila letos ste, ste zagovornik pakta Hitler-Stalin! Namreč, aprila 1941 je bila vam nazorska KPS del nacifašistično-komunistične sprege, ki je vojaško razbijala Evropo in kraljveno Jugoslavijo!

  Predsedni RS Borut Pahor, če je v vas kaj demokrata, naslonite se nanj, nehajte podpirati OF laž in vse njene posledice umeščene v življenje samostojne RS!

 • črnaovca

  Komunisti so res nesreča in poguba, zaradi njih so bogaboječi pravi slovenski domobranci prisegli zvestobo Hitlerju ki nikakor ni bil zločinec če odštejemo nekaj miljonov onih ki so po nesreči umrli v taboriščih

  • if

   Najprej so s Hitlerjem kolaborirali komunisti!

   • Lustrator

    Domobranci za razliko od komijev niso niti pod razno kolaborirali z nacizmom in njenimi cilji, ampak so podpisali sodelovanje le in zgolj za boj proti komunističnim banditom na področju Slovenije. To pa ni le pravica, pač pa dolžnost vsakega demokrata pod komunistično okupacijo.

    • Artur

     Je tako !

  • sprehajalec

   zaradi njih so bogaboječi pravi slovenski domobranci prisegli zvestobo Hitlerju

   verjetno imaš v mislih 70.000 mobilizirancev v nemško vojsko? Prisega je bila povsod z enakim besedilom?

   • Vera

    Naj še ” črnaovca ” napiše koliko mobilizirancev v nemško vojsko je od tam pobegnilo , med njimi je bil tudi moj žal že pokojni najstarejši brat , ki je po treh mesecih tavanja srečno prispel domov , se malo okrepčal in se pridružil k maloštevilnim partizanom ( Na Štajerskem ) kjer ni bilo tako hudo , kot drugje .

    • črnaovca

     Tudi moj tast je prebegnil v sicer Rusko ujetništvo a je dejal da je bilo bolje kot v jarku na fronti

   • črnaovca

    Mobiliziranci vsaj niso morili svojega naroda.

    • sprehajalec

     Kaj, Krimska jama je bila pa upravičena ali kaj hočeš reči? Kdo je začel državljansko vojno?

 • Olga_10

  “Mladi” forum SD dela enako, kot če bi mladi forum nacistične stranke obesil sliko Hitlerja in pozival k revoluciji!
  Komunizem=nacizem! Hitler=Tito! Gre za propagiranje zločinskega režima, zločincev in revolucije!

  • Aron

   Niti priblizno ne, Hitler je hotel Slovence uniciti, Tito nas je resil.

   • domovina mili dom

    Baje je bil tito ta glavni pri napadu in izkrcanju v Normandiji. Ko so ga naciji zagledali na obali, so pobrali šila in kopita. Ko je to videl Churchill, mu je prepustil vso komando. Montgomery pa je baje ležal na tepihu pred titovo spalnico in bevskal.
    Dobro jutro.

    • Aron

     Churchill je Tita sprejel s kraljevskimi castmi.

     • domovina mili dom

      Pa to ti dopovedujem. Pri obisku angleške kraljice, je le ta izrazila:”da je ona tramvaj, če je tito šlosar”.

     • Lustrator

      Stalina tudi – a to pove precej več o zločincu Churchillu kot o omenjenih psihopatskih morlicih.

   • Olga_10

    Gre za isto! Komunizem=nacizem! Gre za zločine, genocid, ki nikoli ne zastara! Izvensodno ubijanje ljudi, vojakov, ki so se predali, otrok, nosečnic, starcev.., je zločin! Vse do ščitile mednarodne konvencije! Tega ne more oprati in opravičiti niti bavconovo, niti murglsko “pravo”!

 • Artur

  Obvezna učna ura za Podmladne zblojene močerade stranke SD za vsak slučaj čeprav bi bilo to glede na njihov moralno neobčutljivi parazitski psiho patološki sklop jalovo početje pa vendar probat ni greh ,srh me sprletava pri pomisli ,da bodo ti psihopatski osebki z vrha odločanja v bodočnosti krojili usodo mojih vnukov zato pa Kramola za nazaj in za naprej drugače smo-so ga opleli : https://www.youtube.com/watch?v=hLcGWrRUxhc

 • Vera

  Bližajo se prazniki ( Božič, Štefanovo , oziroma ” dan samostojnosti ” ) . Tovarišica iz SD-ja Anja Kopač si je dovolila v imenu ministrstva za delo, družinske zadeve in socialo , nam razposlat v naše nabiralnike , reklamo o različnosti . Tudi na slike ” srečnih parov ” : ženska- ženska , moški moški , ni pozabila . Samo za pokušino sta bila menda dva normalna para : mož in žena . Narava sama poskrbi kako bo kdo spolno usmerjen, zato naj to ministrstvo denar raje daje za uboge otroke , ki so tudi v teh dneh za marsikaj prikrajšani , pa niti ne vemo , ker je starše sram priznati , da za pošteno delo ne morejo preživeti čez mesec .
  Kar se pa izobešanja slike klavca tiče je tudi kriva ministrica za šolstvo , ki na take zadeve ne opozori in ne posreduje na policijo ali tožilstvo . Zato jim pa smrdijo zasebne šole ( 6 šol ) , ker se tam učijo o Slovenski osamosvojitvi , ne o neki združbi ( Jugoslaviji ) h kateri mi Slovenci nismo spadali .

  • Jurko

   Ampak osamosvojitev se je izvedla na podlagi pravice naroda do samoodlocbe ki jo je priborila OF in je bila del njenega programa. Skozi narodno revolucijo je OF zagotovila slov narodu tudi tiste pravice ki jih v casu stare Jugoslavije ali Avstrije ni imel.

   • Vera

    Daj nehaj s takimi .

    • Jurko

     Kaj pa je?

     • Vera

      OF nima nobenih zaslug za našo osamosvojitev , ker je želja se odcepiti prišla v letih od 1987 naprej ! Žal se pravim osamosvojteljem tega ne priznava . :(

     • Lustrator

      Ooo, kaj pa govoriš, seveda da ima. Če ne bi bilo OF-a, se leta 90 sploh ne bi mogli osamosvajati, saj bi bili že 45 let samostojni. Zdaj razumeš zakaj se na državnih proslavah vidi zastave okupatorja ozaljšane z zločinsko peterokrako zvezdo?

     • Jurko

      Kako nima zaslug? V mednarodnem okolju je bilo še kako važno da je bila pravica do osamosvojitve zapisana v naši tedanji ustavi. Poglej samo kake težave imajo Katalonci ki te pravice nimajo priznane s špansko ustavo.

   • Lustrator

    Oksimoron leta, čestitam! OF, ki je povozila prav vse pravne akte kraljevine Jugoslavije in se mimo volitev postavila v totalitarno absolutno oblast, je torej dala narodom, ki so bili prej svobodni, PRAVICO, da se spet osamosvojijo, le ti pa te pravice 45 let teptanja pod Jugoškornjem tega NISO HOTELI izkoristiti? Tistih 150.000 žrtev odcepitve od komunistične Juge pač s tem nima nikakršne zveze, kajne?

    Bolno razmišljanje.

    • domovina mili dom

     Bolniki, kaj hočmo.

    • Jurko

     OF je bila tudi po sklepu našega vrhovnega sodišča ZAKONITA OBLAST med drugo svetovno vojno. Kraljevina Jugoslavija je bila uničena z okupacijo. OF je potrdila svojo zakonitost z množično podporo naroda potrjeno na plebiscitnih akcijah ki ji je sledilo tudi mednarodno priznanje jeseni 1943 in poleti 1944 ko sta se londonska vlada in partizanska vlada na terenu zlili v enotno vlado. Drži da so nekateri odloki OF odstopali od takrat ustaljenih pravnih norm in jih sodstvo pravne in demokratične države ne sprejema vendar vseeno žrtev je povzročil pa precej več okupator in njegovi sodelavci kot pa odporniško gibanje in komunisti.

     • Lustrator

      No zdaj sem pa PREPRIČAN, da se šališ. Skoraj bi ti spet odpisal :)

     • Jurko

      Pol se tudi naše vrhovno sodišče in sodna praksa šalijo?

     • Lustrator

      Ne, naše vrhovno sodišče in sodna praksa SO šala. A žal šala iz vseh Slovencev in Slovenk, ki s(m)o osebno priče njihovemu maličenju PRAVICE na lastni koži.

  • domovina mili dom

   To ni združba, to je karcinom slovenstva.

   • Vera

    Res je , ti SD mladenići so ” rak-rana ” slovenstva .

 • Krtača 20

  Niste še zaklučl desni. Pravkar berem da dajejo v zapor 96let starga knjižničarja iz Aušvica. Da ni to Janez aus Begne?

  • Olga_10

   To bodo Zemljarič, Kučan, Gorenc….

  • Pesjan

   Idi tja in mu praskaj jajca če ti je žal za zločincem.

 • Boco

  Tu gre tudi za vprasanje vzgoje. Vrednote je dobil tudi in predvsem od starsev. Tako, da za to sramotno dejanje so odgovorni predvsem starsi. Da imamo taksno mladino, mladino s taksnimi vrednotami pa je zastrasujoce. Kot je omenila Ana Job, je predsednik iz njihove stranke. Bi bilo zanimivo zvedet njegovo mnenje.

  • Vera

   Nove prave resnične učbenike rabijo otroci , ki bi govorili o naši Sloveniji, ne o nekdanji državi in o ” francoski revoluciji ” . Kdor želi tisto lahko najde v knjižnicah po vsej državi .
   Nekaj so krivi starši , največ pa šole same , enako vlada , ki vse to dovoljuje !

 • Artur

  SD ali resnici na ljubo ZKS, zakaj takšno “nenačelno” sprenevedanje , če v prispodobi magarca preoblečeš v social “demokracijo” še vedno ostane magarac to je vendar vsakomur jasno ne vem kdo si tu dela še utvare, da je zaradi “preobleke” manj magarac, a ja samo Butalec.

  • Pesjan

   Sramota da njihov šef Židan veterinar po izobrazbi ne pozdravi teh svojih mladih prascev,ko dobro vidi da so dobili rdečke,navadno so šle svinje z to boleznijo v izolacijo v skrajnem primeru pa v …….

 • Krtača 20

  Drugač je pa lepa slika. Tud v cerkev nad oltar bi se prilegala. Kaj bi s tistimi križi. Sama svinjarija se skriva za njimi.

  • Olga_10

   Svinjarija se skriva v takšnh ljudeh, ki zagovarjajo izvensodne poboje – genocid, sovraštvo do cerkve in poveličevanje zločincev!

 • Lustrator

  Država, ki takih dejanj, takih pogledov in ideologij ne prišteva med kriminalna, nima kaj delati v EU, še manj pa si sme v kakršnikoli konotaciji reči “demokratična” ali celo “civilizirana”.

  Ponavljam vprašanje: Ali kdo o teh dogodkih obvešča EU in je ta ob neukrepanju torej posredno odgovorna za utrjevanje zločinskih totalitarnih idej svoje članice ali pa se EU-ju sploh sanja ne, da se kaj takega dogaja v navidez komuniuzma osvobojeni podalpski državici? Pravzaprav sploh ne vem kaj je slabše oziroma bolj sramotno za bruseljske superplačane birokratke, ki sicer ne zamudijo prav nobene priložnosti, da se s svojimi dolgimi belimi nosovi ne vtaknejo v reguliranje popolnoma nepomembnih področij mikroekonomije.

 • Miro Jereb

  Za vsem stoji oportunizem…sla po oblasti…za vsako ceno…tudi z častitvijo kriminalcev….Slovenija slabo se ti piše….

 • Artur

  Tribina – POSLIJERATNI KOMUNISTIČKI ZLOČINI
  https://www.youtube.com/watch?v=DexNxE25NmM

 • Olga_10

  Vsi levičarji (komunisti) so enaki, od mladega, do starega “foruma”! Komunizem je treba obsoditi, zločince postaviti za rešetke in vsako propagiranje komunizma in komunistov ter njihovih simbolov, kaznovati!
  V Nemčiji nikomur ne pride na misel, da bi častil Hitlerja in svastiko ter poveličeval njihove zločine! Enako mora veljati v Sloveniji, saj smo del EU, ki je komunistizem obsodila in izenačila z nacizmom!

  • freedomfighter

   No mene pa moti enacenje liberalizma in komunizma to je tako kod da bi enacil konzervativizem in fasizem…ce preberete te forume potem po vase zmerne opcije sploh ne obstajajo ampak samo ekstremizem

   • Olga_10

    Kaj ima liberalizem s primerjavo komunizma z nacizmom? Preusmerjate temo z zločina in zločincev? Tudi Vajgl je poskušal, pa se mu ni izšlo, ko je “pozabil” omeniti komunizem med totalitarni zločinskimi sistemi….v evropskem parlamentu…
    Zdaj bi pa pozivanje na revolucijo, poimenovali “liberalizem”? To je TERORIZEM! Saj poziva k rušenju demokratične države!

    • freedomfighter

     Nisi razumela kaj sem mislil…ko reces vsi levicarji je to nespostljivo do tistih levicarjev ki niso komunisti

   • Lustrator

    Heheh kako te vendar moti, če pa se s svojimi komentarji sam jasno postavljaš na ideološko stran komijev, medtem ko o liberalizmu s tvoje strani ne duha ne sluha – razen seveda v vzdevku, kar naredi celotno zgodbo le še bolj groteskno.

    • freedomfighter

     Povej mi po cem sem komunajzer a govorim proti demokraciji a podpiram socializem a podpiram prihod migrantov ne in ne me metat med komunisticno golazen ker na tak nacin ti izpadez bolan ker enacis liberalizem s komunizmom kot da bi enacil konzervativizem in nacizem in to sem ze rekel sam zgleda si eden tistih ki vidi povsot same sovraznike

 • Sredina

  No če nebi vi pisal o tem nebi nihče vedu za to, tako jim pa delate reklamo in pogrevate zgodovinske teme

  • Vera

   Ljudi , ki še veliko vedo kako je bilo v resnici , je še zelo malo , pa še zdaj po tolikih letih ne upajo govoriti , še manj pisati . Zakaj mislite , da je tako ” Sredina ” ? Še vedno imajo strah v kosteh, da se jim ne bi primerilo tistim, ki niso molčali . Prav je , da nam vsaj NOVA 24 TV preko tega portala piše resnico , ker drugače je mladina ne bo nikoli poznala . Lepše prihodnosti ni mogoče graditi , če je preteklost zlagana ali izmaličena !

  • Olga_10

   Ce v Novicah ne bi pisali o zločinih in zločincih, “ne bi nihce nič vedi za to, tako pa pogrevajo zgodovinske teme”?! Je to “reklama”?

   • Pesjan

    Olga madona kaj moraš na veliki zvon obešat da si rdeče kurb…..

    • Olga_10

     ???

   • freedomfighter

    Je ja ker tako kot nekateri sovrazijo migrante drugi sovrazijo vse povezano z silami osi in veliko jih trdi da so bili poboji pozitivna stran kar je dokaj noro ampak jebiga prepricevati prepricane je norost

    • Olga_10

     Vem, da bi komunajzli najraje, da se vse pomete pod preprogo… Razen, kadar je treba oblatiti opozicijo, tedaj je dovoljeno podtikanje, diskreditiranje, laži, saj ne gre za “naše”….Podmladek SD so pa “naši”……
     Zločinci in teroristi se pokrivajo čez glavo, ko gredo pred sodnika, zakaj? Zakaj sestavljajo po svetu sezname pedofilov? Zaradi reklame? Malo morgen! Ljudje morajo vedeti, kdo jih ogroža! Morajo vedeti tudi, da je zločin zavržno dejanje in sodi zločinec za rešetke!

     • freedomfighter

      Ja normalno da sodi vsak zlocinec v zapor ampak ce spada obesanje tita na steno pod zlocin me to spomni na nedavni severnokorejski primer ko je ameriski student snel plakat s stene pa je dobil 15 let aresta…a si tako drzavo zelis

     • ahnenpass

      Zakaj edino Tito, potem lahko neka javna politična organizacija obesi na steno kogarkoli, tudi recimo generala Rabottija, ki je pri nas ustanovil ljudsko milico.

     • freedomfighter

      Zaradi mene ga lahko pa naj gre na volitve pa bomo videli kolko glasov dobi…zarad mene lahko kandidira sam hitler ker vem da ne bo izveljen tako da

     • ahnenpass

      Ampak Hitler je bil nor, meni bi se zdelo sporno že, če lahko kandidira hud duševni bolnik. Že zaradi bolnika samega, ker on ne ve, da je bolan, je to preprečiti dolžnost zdravih in normalnih oseb, da se zavaruje bolnika, ki sicer ne more okrevati.

     • freedomfighter

      To da je bil hitler nor je mit on je eden najvecjih politikov 20.st…samo pomisli clovek je zdruzil dve najmocnejsi ideji nacionalizem in socialize…vodil je eno najboljsih in najuspesnejsih predvolilnih kampanj kako je skoraj desetletje prepriceval svet da vse kar zeli je mir hkrati pa oborozil nacijo do te stopnje da so bili skoraj neustavljivi…bil pa je tudi seveda eden boljsih nastopacev.. tako da reci da je bil norec je propaganda ki si jo je zmislil zahod ko se je zacela hladna vojna in so rabili nemce na svoji in najlazje jih operes krivde ce reces da jih je zavedel norec kar je seveda laz nihce ni bil zaveden vsi so se imeli za vecvredne in da imajo pravico osvojiti svet on jih je le vodil…to je kot da bi rekel da sta stalin in lenin norca…ljudje ki so nori ne pridobijo take moci hitler je bil malo prduknjen ampak ce bi mu danes sodil bi bil spoznan za pristevnega razen proti koncu vojne se mu je obrnl kar pa tut ni tako cudno

     • ahnenpass

      Mogoče gre pa za take pedofile, isto kot Novkovič po novem spada med morilce, čeprav ni nobenih neposrednih dokazov, ki nedvoumno potrjujejo njegovo krivdo.
      Pedofili se ločijo na osebe, ki so dejansko zlorabile mladoletno osebo in nedolžne, ki so jih za tak zločin lažno, krivično obtožile totalitarne oblasti, kako jih lahko svetovna javnost loči med sabo, če se vsi znajdejo na istem globalnem seznamu, na ogled vsem prebivalcem planeta?

     • freedomfighter

      Ja saj vem pedofili so samo levicarji tako kot ostali zlocinci ce se pa desnicarja ali pa zupnika obtozi pedofilije je pa takoj konstrukt…pejt enkrat mal do ene druzine kjer so bli otroci zlorabljeni od ljudi ki jim najbolj zaupajo pa bos videl kaj so konstrukti

     • ahnenpass

      Ne razumeš, mene vse to niti najmanj ne zanima, jaz obsojam samo osebe, ki jim je krivda nedvoumno dokazana. Pa še nad temi se zgražam zgolj posredno, ker teh ljudi itak ne poznam in me njihovi zločini niso prizadeli neposredno.
      Zato opozarjam, da sporni seznami, izdelani v skorumpiranih državah, pač ne morejo služiti kot osnova za linč.
      A ti poznaš kako mladoletno osebo osebno, ki je bila zlorabljena oziroma posiljena, sta si dovolj blizu, da zanesljivo veš, da se je res in tako zgodilo?

     • freedomfighter

      Ok se strinjam nekateri so sigurno nedolzni ampak skorumpirane so vse drzave na svetu in ce ne vrjamemo njim potem imamo anarhijo…ne govorim da je treba slepo zaupati drzavi vendar pa je vseeno bolje to kot brezvladje oz anarhija

   • Sredina

    Eno je pisanje o tem kar omenjaš, drugo pa pisarjenje o nerelavantnih zadevah…

  • Lustrator

   Eden glavnih problemov Slovenije in že 70 let nerazčiščenih odnosov je prav v tem, ker o takih stvari “nihče ne piše” in posledično tudi nihče ne izve. Idiotizacija prebivalstva, ki je zaradi katastrofalnega javnega šolstva že tako ali tako polpismeno, je šla celo tako daleč, da VEČINA slovencljev voli komuniste, hkrati pa trdijo, da komunistov tako ali tako že 30 let ni. Zakaj tako mislijo? Zato ker je Nova (+ Demokracija in Ognjišče) edini medij, ki javnost osvešča o kruti realnosti v kateri živimo! Ko bo takšnih medijev 90%, takrat se bo narod zbudil in enkrat za vselej razčistil z lastno zgodovino in predvsem njenimi posledicami.

 • Olga_10

  Andreja Omerzela je treba ovaditi zaradi izobešanja slike zločinca in pozivanja na revolucijo! To je terorizem!

  • freedomfighter

   A krsi kaksen zakon…a bi mogoce zaceli omejevati svobodo govora a ne pravite da levicarji zelijo utisat svobodo izrazanja…

   • Olga_10

    Pozivanje na revolucijo, je za vas legalno? Poveličevanje zločinskega totalitarnega sistema, ki ima v svetu 100 MILJONOV žrtev na vesti in zločinca Tita, ki ima na vesti milijon Jugoslovanov, se vam zdi normalno?

    • freedomfighter

     Normalno sigurno ni legalno pa je saj se nikjer nisem zasledil da bi nagovarjali h nasilju…a vidis da kje govorijo da se bomo klali na ulicah pa da je treba iztrebit nesnago pa take ne to na zalost vidis na drugi strani samo preberi komentarje na temu forumu pa je dovol…nagovarjanje h “mirni”revoluciji pa v demokraciji ne more biti prepovedano ker potem je treba prepovedati svobodo govora…je pa to sigurno nevarno saj vemo da mirne revolucije ne obstajajo ampak taka stranka tako ali tako ne more dobiti vecine volilcev tako da

   • Lustrator

    Varovanje demokratičnih vrednot in oster boj proti vsem oblikam totalitarizma bi morala biti osrednja točka ne le posameznih zakonov, pač pa ustave. Če v njej nimamo zapisanih pravnih določil po katerih bi dečko (in vsi njemu podobni častilci zločinskega totalitarizma) nemudoma pristal v zaporu, si nimamo pravice reči demokratična država!

    Če kdo, bi moral to na prvem mestu zagovarjati “liberalec” in “freedomfighter”, vsaj po vzdevku sodeč.

    • freedomfighter

     Pa jaz sem proti temu ker se mi zdi bolano ampak poglej v ameriki imajo nacisticno stranko kjer pozdravljajo z zig hail pa jim noben nic ne naredi pa mislim da se oba strinjava da nacizem ne zagovarja demokracije…volilci so tisti ki odlocajo drugace lahko prepovemo vse

     • Lustrator

      ZDA so zdrava družba z dolgo demokratično tradicijo, da si lahko privoščijo tudi tovrsten “luksuz” z enim samim razlogom; ker so ljudje vzgajani v demokratičnih vrednotah in informirani s strani pluralnih medijev in jim na kraj pameti ne pade voliti karkoli smrdi bodisi po komunizmu ali nacizmu. Tovrstne stranke so pri njih zgolj eksotika in nič več, verjemi pa, da tudi oni niso “nad zakonom”, saj jih imajo obveščevalci neprestano pod kontrolo, da duh ne uide iz steklenice. Verjemi tudi, da bi tako stranko nemudoma potopili (tako ali drugače), čim bi postala resen politični akter.

      V Sloveniji pa ne gre le za resnega političnega akterja, pač pa politično opcijo, ki že 70 let absolutno vlada slovenskemu narodu. Ja, celo v obdobju Janševe vlade ste komiji imeli 2/3 večino v parlamentu, da ostalih družbenih podsistemov niti ne omenjam. Tvoja primerjava je torej milo rečeno deplasirana.

     • freedomfighter

      Torej v sloveniji bi prepovedal nekaj kar je v ameriki zibelki moderne demokracije le zato ker so slovenci bebci…lepo se en z lepim mnenjem o sodrzavljanih…ovce so povsot tudi v ameriki in se to prepoved social demokratov bi bila najbolj nedemokraticna moznost kar jih je ravno zaradi podpore tej stranki cez celotno zgodovino ker tudi ce so vsi volilci sd bebci bi krsil volilno odlocitev najpomembnejse volilne skupine v drzavi

     • ahnenpass

      NImajo nobenih nacističnih strank, sicer so lahko registrirani kot politična skupina, vendar so to bolj ljubiteljska društva, ki jih druži sodobna verzija nacional socialističnih vrednot, s človeškim obrazom, iz katere so odstranjeni vsi zločinski členi in ideologija.
      To se mi zdi podobno kot bi enačili Merklovo in Hitlerja, nekako ni isto, že zato, ker Merklova nima kurca.

 • Blizzard Man

  eh dečki in deklice, dame in gospodje to se kar navadite, to še vsaj 20 ali 30 let nebo sprememb, dokler še vsaj 50% ljudi živi pod prešnjo jugo v “narekovajih” je vse zastonj, bolj se bo pisalo o tem, še bolj bodo radi meli bivšo jugo, tita in takratne osebe, sem za sds, tu kolko jaz vidim nebo šlo, razen če se čudežno drugo leto dobi sds večina in potem nadaljevanje desnih vlad v bodoče, sds mislim da bo zmagala, koalicijo sestavit pa bo težko in potem spet levica prevzame tako kot vedno, preveč je zjebana država oprostite izrazu, skozi generacije, pa še to je vprašanje če bo šlo, pa kolko časa, sd bo igrala veliko vlogo na naslednih volitvah, preveč daleč so stvari šle, pokradena in ugrabljena država s pomočjo mentalitete iz prejšnega sistema je večji problem neke države, pa še tako majhne, kot mogoče kaj drugo.

  • Vera

   Preveč imamo prišlekov na IĆ, pa tudi generalov JLA , ki so nas napadali leta 1991 , danes pa prejemajo bajne slovenske pokojnine , mnogi naši delavci pa za 40 let trdega dela in plačil v pokojninski sklad 300 – 500 evrov . Do sprememb mora priti čimprej !

   • Jurko

    Samo ko govoriš o napadu JLA na Slovenijo leta 1991 ali veš zakaj je bil nezakonit? Ker je jug. ustava imela določeno pravico do samoodločbe naroda ki jo je priborila OF. Španska policija zakonito preganja katalonske separatiste pravijo. Ko se je enkrat narod osamosvojil pa jug ustava ni predvidevala postopkov kaj potem ali kako to odločitev odpraviti. Pravne praznine pa se ne sme reševati s silo. Razumeš?

  • freedomfighter

   No kriviti druge za neuspehe sdsja je spet ena tistih klasicnihmi smo super delamo popolno za nase neuspehe je pa kriva levica…to me spominja na case diktature ko so ljudje za vsako stvar krivili vodstvo sami nesposobni pa nic krivo

 • totex39

  Mladi mulc iz stranke SD, ki nima pojma kaj je bila titova juga, izobeša na steno diktatorja, ni kaj starci so ga dobro zverzirali.

 • Krtača 20

  Če bi cerkvenjad namest križev prodajala take slike bi mastn zaslužla. Dnar je dnar. Konc koncev tud porniče snemajo cerkvenjaki. Križe naj pa rajš pod postlo porinejo.

  • garfi

   dnar vam je potrebno vzeti asap
   poriniti vas v zapore in norišnice

 • garfi

  posle tita tito
  tito je med najveĆjimi zloĆinci in imitator godniĆ je kar izginil
  KurĆan press

 • freedomfighter

  Tale sd je pa res obrnjen ampak pomoje oni to delajo prav za provokcijo sdsja ker drugace ne vidim nobenega prakticnega vidika razen tega da bi levici vzeli volilce to bi bila pa dosti pametna taktika da gre sd se bol levo smc bolj proti desnici potem pa se sarec nekje umes in je naslednja vlada sestavljena

  • sprehajalec

   SD si sploh ne želi zmagati volitev, napovedane so učiteljice na cesti, gasilci, sestre, vojaki, dohtarji, želje so kar blizu dodatne milijarde za plače letno. Če bi SD želela, bi zmagala vsake volitve, saj zanje voli javna uprava, pa žlahta, pa sektor pa penzionirani samoupravljalci z 20 let delovne dobe in drnovškovo penzijo, pa borci za vrednote NOB, pa Vstala primorska, skratka vsi ljudje vpeti v prejšnji režim.

   Zato je vedno Nov obraz pravšnji, da ga nastaviš in Muppet Show se lahko spet začne, tokrat s Serpentinškom v glavni vlogi. Ki bo pojedel vso gnojnico, ki jo bodo zlili nanj. Tako gre to.

   Krog obresti pa je vedno hitrejši, nikakor ne kaže, da bi se javnofinančni primanjkljaj obrnil v plus. Milijardica do dve novih zadolžitev letno, pa dajmo, dokler gre….

   • freedomfighter

    Ja to imas prav najlepse je sedeti v opoziciji kjer vleces placo odgovornosti pa nobene…v sloveniji ne bo normalne politike dokler bo milan jebal levico jansa pa desnico…mi rabimo mlade desne politike ki se ne bodo ukvarjali s domobranci in partizani ampak z vprasanji 21 st…dokler bo glavna tocka stranke sds preteklost ne bo levica nikoli izgubila moci ker noben zmeren desnicar ne bo volil stranke ki se ukvarja s bivsim rezimom ampak enostavno ne bodo sli volit kar mi je povsem razumljivo ker konec koncev drzavo vodi denar sploh tako majhne kolonije kot je slovenija kjer so politiki totalno brez moci

    • ahnenpass

     Plešimo, reformirani komunisti izbirajo, ostali vodimo korak med plesom.

 • učko

  Ne da se vračamo, smo že v takem stanju al’ pa še slabšem kot smo bli v Jugi. Največ zaslug za to ima NESPOSOBNA, SKORUMPIRANA IN KOLABORACIONISTIČNA OPOZICIJA !

  • Lustrator

   Heheh Kordiš, brzdaj se, prehitro se boš izdal!

 • Profesor Emeritus Ddr. Mihael

  V mojem znanstvenem življenju sem doživel že veliko razočaranj.

  Tako hudega pa še ne!

  Raje bi umrl, kot da sem dočakal, da Slovence vodijo za nos rdečkarji, ljudje nižje in po celem svetu zaničevane rase.

  Tako sem ugotovil pri moji udbaški časti in dobrem imenu.

 • Olga_10

  Terorist Omerzel sodi v zapor!

  • Lustrator

   Vsi podporniki totalitarizma sodijo v zapor, a ne vem če ima celotna Evropa zadosti zaporniških celic, da bi z njimi zapolnili vse sodržavljane, ki še danes s spoštovanjem gledajo na peterokraki simbol največjega zla, kar ga je Evropa občutila v vsej svoji krvavi zgodovini.

 • Jurko

  V mesecu decembru je Slovenski poročevalec glasilo Osvobodilne Fronte poročal

  Proslava 1. decembra,ki jo je v znak sloge in enotnosti narodov Jugosla-
  vije odredil Izvršni odbor Osvobodilne fronte slovenskega naroda, je sijaj –
  no uspela,

  Že pred 1.decembrom so bile ljubljanske ulice vsak dan posute z narodnimi zastavicami.Z zidov so blesteli znaki Osvobodilne fronte. Triglav s črkama OF .Proglasi Izvršnega odbora so bili razdeljeni po vseh. hišah.

  Na dan l.decembra je zajel italijanske okupatorje paničen strah,ki se
  je stopnjeval do izbruhov,sličnih blaznosti;čim so se ob sedmi uri zvečer –
  po odloku Izvršnega odbora OF ljubljanske ulice do kraja izpraznile.

  Uspela proslava 1. decembra in plebiscitarna praznota med sedmo in osmo
  uro zvečer pomeni novo zmago slovenske narodne zavesti,novo zmago sloven –
  ske narodne discipline,novo zmago Osvobodilne fronte slovenskega naroda.

  Slovenski narod je manifestiral slogo in enotnost narodov Jugoslavije.
  Slovenski narod je manifestiral v’duhu proglasa Osvobodilne fronte, da
  si bo s svojo narodno osvoboditvijo zajamčil VSE PRAVICE KI JIH TERJA NJEGOVA NARODNA INDIVIDUALNOST.

  Slovenski narod je manifestiral,da so odredbe OF edine odredbe,ki jih
  slovenske narodne množice izpolnjujejo zavestno in brez pomišljanja.

  Dne 2.decembra 1941. Izvršni odbor OF

  • Profesor Emeritus Ddr. Mihael

   Vse bolj se mi zdi, da spada Jurko v nižjo raso.

   • Jurko

    Med Žide? A si antisemit?

    • freedomfighter

     On je anti vse razen bel in strait drugo je vse nizja rasa

 • if

  V končnici marca 1941 so beograsjki demontranti napadli nacistični izpostavi v BG, ker je JU pristopila k trojnemu paktu.
  Koumnisti so uveljavili diktat Hitlerjevega Stalina v obliki protesta proti napadu na omenjeni beograjskikomunistični izpostavi!

  • Jurko

   If julija 1941 so v Srbiji nacistični okupatorji zabeležili 220 sabotaž.

 • Jurko

  Še tole v razmislek ali so se res domobranci borili samo proti komunizmu! Morm it zdej čau bau mjaw. ;))

  Za potrditev članstva v domobranski policiji si rabil potrdilo o rasni ustreznosti. Domobranska policija je po ukazu svojih gospodarjev nemških nacistov aretirala ljubljanske Žide. Poslani so bili v uničevalna taborišča in skoraj vsi umrli.

  V domobranskih arhivih se je nasel tudi naslednji ukaz Krenerja ki se nanasa na angleske in ameriske pilote:

  Doslej so padalce spuscali nad Hrvasko, Bosno in Srbijo, zadnje case pa tudi nad Ljub. Pokrajino. Dejstvo je, da prihajajo opremljeni z radijskimi postajami, opremo za sabotaze, orozjem in municijo. Zato vam ukazujem, da te ljudi polovite in jih zvezete, da ne uidejo. Nato poiscite njihove zaboje z opremo in jih posljite spostovanemu vodji policije v glavnem stabu protibanditskih enot.
  Krenerjev ukaz pomeni uresnicenje domobranske prisege da se bodo z Nemci borili proti komunizmu in vsem njegovim zaveznikom. O tem ukazu so ze med vojno porocale zavezniske obvescevalne sluzbe iz Slovenije. Potrjujejo pa ga tudi nekateri Krenerjevi podrejeni ki porocajo da jim je bilo ukazano da zaradi enega pilota ne gre ogrozati domobranstva.

  Še nekaj podatkov kako so domobranci izvajali spodaj navedeno Krenerjevo povelje. Domobransko poročilo z dne 22. julija 1944 navaja kako so sledili posadko sestreljenega ameriškega Liberatorja pri Borovnici. Ujeli so pet Američanov in jih izročili nemškim oblastem. Podobno so pri Šentvidu marca 1945 Nemcem izročili sestreljenega ameriškega pilota.

  Gestapovski sodelavci in domobranci so tudi na Gorenjskem izročali zavezniške vojake Nemcem. Tak primer ki to potrjuje se je zgodil maja 1944 v Tuhinjski dolini. Iz sestreljenega letala je odskočilo osem padalcev. Partizani so jih rešili šest. Dva pa sta pristala pri vasi Podhruška. Dva sodelavca gestapa sta ju zamotila. Rečeno jima je bilo da v okolici ni partizanov. Eden je šel po Nemce ki so padalca ujeli in kasneje tudi ubili. OF je ob tej priliki izdale letake na katerih je opozorila da velja izdaja zaveznika za izdajo nad slovenskim narodom. Prav tako so gorenjski domobranci pri Gorenji vasi hudo pretepli zavezniškega padalca mu izbili zobe nato pa so ga izročili Nemcem.

  • ahnenpass

   Ne samo jude, domobranci so bili državljani okupatorskih držav drugega razreda, ki so bili rojeni rasno ustreznim staršem, če so hoteli obdržati državljanstvo, so morali sodelovati pri genocidu nekdanjih Slovenskih državljanov tretjega razreda, pod posebno zaščito nacističnih okupatorjev. Posebna zaščita je pomenila isto kot kmet varuje živino, pripravljeno za zakol.

   • Jurko

    Delitev Slovencev na te kategorije je najbrz veljala samo za obmocja pod nemsko zasedbo. Domobranci so bili pa v glavnem v pokrajinah ki so bile anektirane k Italiji. Tam ljudje niso sli skozi komisije ki bi jih rasno in politicno pregledale ter jim nato podelile zacasno nemsko drzavljanstvo. Razen manjsini ki je bila kot pravis tretjerazredna. Te so vecinoma sicer izgnali.

    Za nekatere sluzbe kot npr domobransko policijo pa se je vseeno zahtevala rasna ustreznost. Tudi politicna seveda.

    Gorenjsko domobranstvo pa se je stelo kot alternativa sluzenja nemskih drzavljanov Slovencev v Wermachtu in nemskih oborozenih silah.

    Vse izpostave domobranstva so bile pod vodstvom poveljnikov SS in nemske policije.

    • ahnenpass

     Fašistična doktrina je bila pobiti tretjino Slovencev, tretjino izgnati, tetjino pa asimilirati, kot so to nad nami izvajali tudi ustaški okupatorji. Kako so potem vedeli kdo od Slovencev je spadal med tisto tretjino, ki so jih začeli takoj pobijati, če naj ne bi imeli nobene razredne politike oziroma sistemskih rešitev, na krajevni in občinski ravni?
     Zakon o rasni higieni je bil takrat stalna sodna praksa, zakon je treba vedno spoštovati ter dosledno izvajati, sicer je to kaos in navadna drhal.

     • Jurko

      Zakonodaja iz obmocij ki so bila namenjena aneksiji k Reichu in na katerih se je izvajala germanizacija ni bila aplicirana na obmocja ki so vsaj uradno tudi za Nemce se veljala kot italijanska. Po zasedbi ljub pokrajine s strani Nemcev so v veljavi bili spet stevilni zakoni stare Jugoslavije. Domobranska prizadevanja pa so sla v smer da se tudi Primorska spravi pod pravni red ljub pokrajine in so nasprotovali italijanski civilni oblasti. Nemski cilj takrat je bil predvsem uniciti partizane kar so hoteli delno izvesti tudi s pasivizacijo prebivalstva. Zato domobranstvo ni posebej povezano z rasnimi zakoni razen v nekaterih primerih ki sem jih navedel.

     • ahnenpass

      Ne moreš me prepričati, ker odgovarjaš na vprašanje z vprašanjem, ki je samo sebi pomen.
      Slovenija ni več obstajala, samo birokratksa, upravna forma kraljevine SHS, enako kot danes velja za SFRJ, ki je očitno ni nikjer, vendar se morajo vse republike še vedno držati nekih sukcesijskih pravil. Poglej si vendar zemljevide, kjer ti vidiš v italijanskih, nemških, madžarskih ali hrvaških zemljevidih tistega časa Slovenijo, kje?
      Musolini je delal točno to kar mu je naročil Hitler, ki ga je požegnal celo papež, ne delaj si nobenih utvar, nacistična rasna zakonodaja je bila še kako realnost, na vseh okupiranih ozemljih, celo v Afriki, na Japonskem in Kitajskem. To niso bili normalni časi ampak prelom, to NI BILA samo še ena vojna, pa če se postaviš na pisker.
      Še nekaj ti bom povedal, do 80′ je bila Slovenija na vojaških zemljevidih zveze Nato vrisana kot Spodnja Avstrija, če ti to kaj pove. Povprečen Američan itak misli, da je Kanada kontinent zase in na jugu mejijo na Afriko.

 • ahnenpass

  Zakaj lažete, v EU komunizem ni izenačen z najbolj izrojenemi režimi na svetu, pokažite mi Evropski zakon, kjer to piše, sicer utihnite.

  • Lustrator

   Izenačen? Komunizem JE (in to brez kakršnekoli bližnje konkurence) najbolj izrojen režim na svetu. Dokazano.

   • ahnenpass

    Sploh ni res, najhujši režim vseh časov je demokracija.
    Lahko se menimo kakor hočeš, tega dejstva nihče na svetu ne more zanikati, glede na kriterije, ki jih ti uporabljaš ne.
    Kdo je pa pri nas izvajal masovne umore, vsi komunistični pizduni zagotovo ne, pomeni med linč mafijo je prišlo do neke demokratične večine, ki se je takrat pač tako odločila, ampak to nikakor ni bila uradna komunistična doktrina. Primerjaj to z nacizmom in fašizmom, če lahko. Lahko pa primerjamo vojno hujskaštvo ZDA in nekaterih članic EU, ki odkrito in javno, po vsem svetu pozivajo na pokol “teroristov”, v imenu demokracije.

    • Lustrator

     Za ljubitelje enoumja, tiranije, izživljanja in koristoljubja na račun množic vsekakor.

     Mi je pa všeč, da si vsaj toliko iskren in to tudi javno priznaš. Škoda le, ker država ljudi s takšnim razmišljanjem ne le da pušča na prostosti, ampak imate celo volilno pravico – torej demokratično pravico, ki jo izkoristite na tak način, da volite za protidemokrate. Zgodba Slovenije.

     • ahnenpass

      Jaz pripadam stranki slovenskih nevolilcev, ki je neumnost, zato moralno nisem odgovoren za totalitarizem in diktaturo pri nas.
      Kaj naj bi jaz po tvojem priznal v svojem komentarju, si sploh prebral ali me že kar kategorično napadaš, takoj ko zagledaš moj avatar?

     • Lustrator

      Repliciral sem na tvoj; “Sploh ni res, najhujši režim vseh časov je demokracija. ”

      In kljub kasnejšem poskusu argumentacije, me nisi niti najmanj prepričal v svoj prav, celo nasprotno; nadaljuješ s svojim branjenjem totalitarnih zločinov, češ, da so krivci DEMOKRATI (kako?!)
      Tudi v zadnjih stavkih v katerih braniš terorizem in trinoge proti katerim ŠE PREMALO(!) ukrepata ZDA in Evropa, le še potrjuješ mojo oceno.

      “Za ljubitelje enoumja, tiranije, izživljanja in koristoljubja na račun množic vsekakor.”

      Povej mi koga braniš, pa ti povem kdo si.

     • ahnenpass

      Jaz te ne morem prepričati, nihče te ne more, ker enostavno ne poznaš izvora in pomena termina demokracije. To ni kr neki za na kruh namazat, poglej si prosim najprej osnovnošolske osnove, da se bo dalo s teboj kaj pametnega pogovarjat.
      Trenutno branim edino sebe, verjetno ti je po tem že jasno kdo sem. Ni mi pa jasno kako naj bi jaz po tvojem zagovarjal kakršen koli terorizem ali linč, moje vrednote so vse tisto, kar potrebujemo vsi ljudje na tem svetu enako.

 • ahnenpass

  SD je očitno polna velikih slovencev, ki so po rodu hrvati, zakaj bi sicer izobesili sliko največjega hrvata vseh časov?

 • dr Janez Sveti

  Meni ste vsi, ki se kregate o domobrancih in partizanih čudaki. Kaj pa imate vi s temi ljudmi? Oboji so bili klavci in morilci lastnih bratov in sester. Kdo je večji morilec?
  Neumnost.
  Menim, da se kregate zaradi lastnih materialnih koristi, kakor so tudi člani raznih borčevskih organizacij tam samo in izključno zaradi lastnih koristi.
  Solit se pojdite!
  DR Janez SVeti vesoljc

  • ahnenpass

   Odlično vprašanje, s katerim bi se morala ukvarjati predvsem FDV in Akademija.
   Moja ideja je, da smo Slovenci potomci hrvatov in srbov, ker sta se ta dva velika balkanska naroda zapletla v Veliki Jihad, totalna vojna posledično divja tudi med nami.
   Tu se vsegliharstvo tudi konča, mejimo namreč samo na Hrvaško, ne tudi na Srbijo.

   • Vrhovni sodnik

    Ti si lahko potomc teh 2, mi smo pa potomci Venetov – Slovencev

    • ahnenpass

     Tvoj avatar me spominja na stereotipnega podalpskega cigana, vsi ostali Slovenci smo pa narod slovanov, z različnim izvorom slovanskih prednikov.

   • Lustrator

    Heheh nekaj je ideja, drugo pa so dejstva. In ta dejstva dokazujejo, da smo Sloveneci (Sloveneti) živeli na tem področju že tisočletje pred prihodom južnih slovanov med katere spadajo tudi Hrvati in Srbi. Smo bili pa v času naše prve (precej večje) domovine vsaj posredno povezani z Lužiškimi Srbi, ki pa z današnjimi južnoslovanskimi nimajo neposredne zveze.

    • mojadezela

     Se strinjam.

    • ahnenpass

     Znanstveni viri prosim?

     Avtohtoni prebivalci Evrope so edino neandertalci. Človeštvo se je prvič pojavilo v Evropi tam nekje pred 46 tisoč leti, ko se je umikala ledena doba. K nam se je širilo iz Afrike in arabskih dežel.
     Na ozemlju današnje Slovenije, ni bilo nobenih narodov ali ras, nastajala so družinska plemena, ki so se parila z NEANDERTALSKIMI človečnjaki, zato imajo vsi pravi Evreopejci v sebi tudi neandertalske gene. Potem je preteklo ogromno časa, ko se ni dogajalo skoraj nič posebnega, prva politika se je pojavila šele z nastankom etruščanov oziroma z Rimskim cesarstvom, ki je bila multi kulti tvorba, vseh mogočih plemenskih zvez. Rimljani so asimilirali tudi ostanke keltov in ilirov, iz njih so naredili črnske in arabske mešančke, ki sta jim klima in poljedelstvo zmanjšali vsebnost pigmenta v koži ter povzročila druge evolucijske mutacije. še eno idejo bi rad omenil pod tem delom, mogoče so ravno neandertalski geni ustvarili belo barvo kože, ampak to je zgolj hipotetična misel.

     Pomembno je razumeti, da pred Rimljani tu ni bilo nobenih ras in narodov. Razumeš? Ko je Rimski imperij razpadal in po udarih mongolov, so v Franciji nastale prve kraljevine, takšna oblika velikih plemenskih skupnosti se je začela širiti po celi Evropi, temeljila je na ideologiji nekdanjega cesarstva, ki se je ohranilo edino v vzhodnem delu, kjer je danes balkan, Grčija in Turčija oziroma Ruska federacija.
     V istem času, torej nekje v 6.stoletju, so se iz tistih predelov selila k nam slovanska plemena, ki so pobila, izgnala ostanke mongolov, hunov oziroma kar je ostalo od Rima. Ni bilo več nobenih drugih plemen, prve civilizirane skupnosti so ustanovile slovanske frakcije, iz katerih so se razvile razne fevdalne tvorbe, ki so jih neprestano okupirale ter delile sosednje kraljevine in cesarstva. Razumeš? Barbarski cirkus se je nehal šele, ko se je postavilo na noge novo Rimsko cesarstvo, ko so kralji umrli, je oblast prevzel papež, ki je pokristjanil tudi velik del slovanskih skupin.
     Iz tega nedvoumno sledi, da smo Slovenci neposredni potomci izvornih plemen slovanov, ki so si organizirali svoj kulturni center na območju današnje Srbije, Črne gore in Kosova,iz katerih izhajajo vsi ostali južno slovanski narodi, vključno s Slovenci, kjer je nastala tudi etnična meja z drugimi narodi. Prav to stičišče velikih plemen in kultur nas je skozi čas naredilo posebne, manj slovanske kot se recimo hrvati skoraj ne ločijo od srbov, mi pa smo precej drugačni od obeh teh narodov. Podobno kot bosanci, razlika s Slovenci je, da smo mi bolj hrvaški mešančki, oni pa bolj srbski, zaradi geopolitične lege, ampak te spremembe neprestano tečejo in se bo še marsikaj spremenilo. Nismo pa zato germani ali romani, oni so izvajali rasno politiko, ki jih je prečistila slovanskih genov, po drugi strani, so s tem Slovence ločili od svojih ljudi in smo danes precej bolj slovani kot smo bili še pred 100 leti.

     • Lustrator

      Ojoj, ojoj in še enkrat ojoj. Od kod si to pobral? Iz Cicibana letnik 1960? Neumnosti o “vakuumu”, ki naj bi vladal na našem ozemlju pred Rimljani kolikor vem celo na partijskem filofaksu več ne učijo, pa so pojem nazadnjaške propagandne “stroke”. Venetska KULTURA je ena prvih kultur na svetu, neprimerno starejša tako od Rimljanov, kakor tudi Germanov in celo Etruščanov. O tem nam pričajo tako materialni, kakor tudi jezikoslovni, etimološki dokazi, po novem podprti tudi z genetskimi. Slovani o katerih govoriš, da so se na naše področje priselili v 6. stoletju, niso nič drugega kot veja venetov, ki se je iz področja današnje Poljske/Ukrajine pred tisočletji preselila na vzhod, na področje današnje Rusije oziroma Karpatov. Ko so se v 6. stoletju vrnili na področje, so tu že davno bivali Slovenci s svojo kulturo, jezikom in celo teologijo.

      Znanstvenih virov imaš cel kup – od slovenskih so najbolj cenjeni Ivan Tomažič, Matej Bor in Jožko Šavli, poleg njih tudi Tuma, Snoj, ki so krepko nadgradili, na določenih mestih pa celo povsem zamajali določene nepreverjene zgodovinske “hipoteze”; ki so desetletja služile zgolj za politično propagandne namene – bodisi v smeri panslavizma, germanizma ali romanizma. Njihove knjige si lahko izposodiš tudi pri nas, jih pa tiskajo tudi v tujih jezikih, močno priporočam!

     • ahnenpass

      1. Veneti so kelti:
      https://en.wikipedia.org/wiki/Veneti_(Gaul)

      2. Veneti so Poljaki:
      https://en.wikipedia.org/wiki/Vistula_Veneti

      3. Veneti so Italijani:
      https://en.wikipedia.org/wiki/Adriatic_Veneti

      Pa še ena posebna kategorija o venetskih ciganih obstaja, ki pravi, da so Paflagonski veneti v bistvu Turki.

      Dejstvo, da si naštel kup podobnih čudakov še ni noben znanstveni vir, to se lahko menite sami, za šankom.

      Med katere evrazijske cigane po tvojem torej spadaš ti?

     • Lustrator

      Neumnost. Kelti so sicer imeli stik z venetsko kulturo, a je šlo le za medsebojno trgovanje, saj so bili kelti izraziti nomadi, ki so se selili po vsej Evropi in prišli celo do Britanije, medtem ko so Veneti bili ustaljena kultura, ki je za seboj pustila svetišča, bivališča, grobove, ne le brošk in mečev od trgovanja, tako kot Kelti.
      Da Poljaki izvirajo iz Venetov je resnica, saj je Venetsko območje obsegalo celotno Poljsko, Slovaško, Češko, današnjo Nemčijo, Avstrijo, Slovenijo in del današnje Italije. In ne, Italijani definitivno niso Veneti – to so pravljice v katere lahko verjamejo le naivni Italijani – pa še to le tisti, ki se niso nikoli srečali z dejanskimi najdbami in jezikom, ki nima z latinščino prav ničesar skupnega, medtem ko smo Slovenci pravzaprav edini izmed naštetih narodov, ki znamo v svoj jezik prevesti skoraj vse odkrite fraze na predmetih.

      Po identiteti sem Slovenec, torej potemec slovenskih venetov, s kom vse pa so se mešali moji geni, pa še nisem raziskal.

     • ahnenpass

      Zakaj meni dopoveduješ, da sem neumen, če sem ti pa priložil vire, ki vsaj nekje ustrezajo standardom mednarodne znanstvene skupnosti, a ti sploh veš kaj delaš?
      Mednarodna znanstvena skupnost je EDINA trdna struktura človeškega znanja kar jo poznamo, trditi nekaj, kar ne ustreza njihovi piramidi dejstev je isto kot, če boš trdil, da je zemlja ravna. Ti si venet ravno toliko kot sem jaz miki miška.

     • Lustrator

      Nisem rekel, da si neumen, ampak da pišeš/citiraš neumnosti. Viri, ki jih navajaš niso nič drugega kot manipulativno psedoznanstveno pisanje poljudnih “zgodovinarjev”, ki niso naredili nič drugega kot v wikipedio zapisali kratke obnove učbenikov, ki so jih spisali režimski zgodovinarji posamezne države v znanstveno podporo lastne “superiornosti”. Kakor sem ti že omenil, je ignoriranje venetske kulture, njihove razširjenosti in pomena za današnje narodne entitete plod politično propagandne agende, ki se je začela že tam ob vstaji narodov v 19. stoletju, ko je vsak narod začel iskati svoje korenine in želel svetu prikazati njihovo veličastnost. V prvi polovici 20. stoletja se je to vpričo svetovnih vojn le še stopnjevalo, v drugi polovici pa več ali manj nekritično ponavljalo, ne pa PREVERJALO – kot se to spodobi za vsako znanstveno vejo. Prav slovenski venetologi so konec 80ih prišli do takih odkritij, da postavljajo na laž praktično vse teorije izvora narodov, čemur je seveda prisluhnila tudi svetovna strokovna javnost in vpričo trdnih materialnih, jezikovnih in genetskih dokazov, pričela popravljati svoje dotedanje zmote. Zanje pa se niso zmenili edino nekateri totalitarni režimi vzhodnega bloka, ki so še naprej sanjali o panslavistični ideji po tem ko jim je komunizem klavrno propadel, delno pa tudi ponosni Italijani in Germani, ki so jih pretekle generacije izšolale tako, da se morajo počutiti superiorne proti vsem Slovanom, pri čemer se seveda kolikor se le da izogibajo venetom, ki njihovo ljudstvo predstavi v resnični luči. Ironično, še bolj pa žalostno, je to, da so venetsko (tedaj še) teorijo najbolj ostro napadli oziroma bolje IGNORIRALI prav domači zgodovinarji (seveda vsi po vrsti partijci, kot se za prosveto spodobi), čeprav se ta nanaša prav na osupljivo preteklost našega lastnega naroda. Komuniste pa seveda narod moti pri udejanjanju razrednega boja, zato še danes v svoji rdeči trdnjavi fiolozofske fakultete zelo previdno govorijo o Venetih, namesto da bi o njih spisali na desetine knjig in razprav letno. Smo namreč ena najstarejših in najmočnejših kultur evropskega prostora. Kdor na to ni ponosen, je bodisi prismuk ali pa komunist – navadno pa oboje.

   • mojadezela

    To je pa debilnost na 2 potenco. Nimas pojma o slovenski zgodovini. Raje utihni preden se osmesis.

    • ahnenpass

     Dejstvo, da si povedal edino, da jaz ne vem nič, te še ni naredilo nič pametnejšega v očeh bralcev in upam, da se vsaj tega zavedaš.

   • dr Janez Sveti

    Ta izmišljena beseda “vsegliharstvo”, je neumna.
    DR Janez Sveti vesoljc

    • ahnenpass

     Neumna ni, neustrezno rabljena je pa večkrat zagotovo.

     • dr Janez Sveti

      Imaš prav.
      DR Janez Sveti vesoljc

  • Lustrator

   DR Janez SVeti vseglihar, pa misliš, da nas bo sol obvarovala pred tvojim vehementnim relativiziranjem?

   • mojadezela

    Nic vas ne bo obvarovalo pred vehementnostjo politike niti janez vesolc niti trumpelj niti jansha….

   • dr Janez Sveti

    In kaj imaš ti od tega kreganja razen slabega življenja? Dobro veš, da ne obstaja resnica dobri-slabi.
    DR Janez SVeti vesoljc

    • Jurko

     V absolutnem dobrega slabega med ljudmi in se zlasti v vojnah ni. Je pa naloga zgodovinarja raziskati in opisati tudi vse odtenke. Tako da manihejska podoba je iluzija intergralni nacin pa se priblizuje resnici.

     • dr Janez Sveti

      Kaj imamo mi z 2.SV in bratomorno vojno? Lahko premlevamo suhoparne podatke in nič drugega. Žal, pa so ljudje preveč čustveni in sovražni. Tudi danes bi se pobijali enako kakor so se 1941-1945.
      DR Janez Sveti genij

     • Jurko

      To je pač polpretekla zgodovina in se dojema drugače. Ima pa vseeno velik družbeni pomen kako se nanjo gleda. Kot liberalna republika pač ne moremo častiti kolaboracije. Razumeš?

     • sprehajalec

      Misliš na tisto kolaboracijo s Kominterno, ki je hotela Slovence vključiti v Zvezo Sovjetskih socialističnih republik?

      Če pa imaš v mislih domobrance, je šlo pa za vojaško enoto pod organizacijo SS in del oboroženih sil velike nemčije. Takšne enote je dalo 33 nacij in skupaj okoli 1 milijon mož. Bili so pač vojaška enota kot mnogo drugih in njen status je urejala pogodba, ki so jo imeli z delodajlcem ter Haške in ženevske konvencije.

      Se ti zdi da je to čaščenje, če želi nekdo pokopati njihove kosti? Zakaj bi bil pokop teh kosti sporen? Je sovraštvo do dela Slovencev še tako globoko, da tudi to ni ,možno?

      zakaj tako sovražite liberalec? Kakšen razlog imate za takšno iracionalno sovraštvo?

     • Jurko

      SS in nacistina stranka in gestapo so bili spoznani od mednarodnega sodisca kot zlocinske organizacije. Okupator se pri nas ni drzal mednarodnega prava. Zakonita oblast med vojno pa je bila OF. Ne pomeni pa to da so bili vsi odloki OF skladni s takratnimi civilizacijskimi standardi kar pripoznava nasa liberalna republika. Zato pokop po vojni pobitih ni problem. Do kolaborantov pa cutim res velik prezir ne pa tudi sovrastva. Podobno do tistih ki so nasprotni osnovnim liberalnim nacelom.

     • ahnenpass

      Okupator je razdelil Slovenski narod na tri razrede državljanov, pri čemer je prisilil zgornja dva razreda, da so želeli pobiti ves tretji razred Slovencev, svojih sester in bratov, mater in očetov.
      Ko bi bilo to sveto nacistično poslanstvo opravljeno, bi prvorazredni slovenci zasužnjili drugorazredne,vsi skupaj pa bi počasi postali del okupatorskih narodov in Slovenstvo bi popolnoma izginilo, za vedno.

     • sprehajalec

      Spoznani so bili, vendar kolikor vem ne Waffen SS, kamor so tuje enote spadale.

      OF se je sam proglasil za zakonito oblast, oziroma ljudska fronta, brez da bi imel kakšno pravno podlago za to. Šlo je za uzurpacijo oblast. 70-80% predvojnega volilnega telesa je ostalo izključenega.

      ko bo nekdo streljal nate nekoč, pa verjetno ne bo in bodo metki leteli okoli tebe, pa boš čutil srce v grlu, pa boš ti nazaj morda ustrelil, ali pa tudi ne in boš samo goltal zemljo, potem boš imel pa pravico filozofirati o izdajalcih pa o sovraštvu pa preziru pa tvojem junaštvu. Ali pa strahopetnosti. Do takrat pa pač modro molči, kaj bi ti storil.

     • ahnenpass

      2.svetovna vojna NI bila samo še ena vojna, temeljila je na popolnem uničenju določenih vrst ljudi in celih rasnih skupin, ker naj bi bili manj vredna vrsta človekolikih opic.
      Tega prej ni tako opredelila nobena druga agresivna politika v zgodovini sveta in se tudi ne sme nikoli več ponoviti. Nacizem je temeljil na okultni mistiki in izrojeni ideologiji, ne na znanosti in razumu,kaj šele na empatiji in humanistični ljubezni do sočloveka.

     • sprehajalec

      Premalo veš o teh stvareh, da bi tukaj vehementno trdil nekaj. In to celo s takšnim prepričanjem.

     • ahnenpass

      Meni se zdi, da bi radi zgradili nek model unikatne Slovenske zgodovine, ki bi bila Slovenska posebnost, torej zelo omejen, splošni pogled na stvari, ki je nekje kompaktibilen z zgodovino mednarodne znanstvene skupnosti, vendar z dramatičnim preobratom.

     • dr Janez Sveti

      Razumem.
      DR Janez Sveti Razum

     • ahnenpass

      Točno to, zakaj so cilji okupatorjev izpred druge svetovne vojne do danes pomembni in sploh še relevantni?

     • ahnenpass

      Motiš se, abominacija je drugo ime za absolutno zlo, v smislu za človeka, živali rastline ali naravo na splošno, ker je enostavno napaka v povezanem biohabitatu in virus za evolucijske sile.

    • ahnenpass

     Naša država je kaput, en kup lažnjivega in hudobnega dreka, ki je samo še sam sebi namen, so pa vseeno oblast in smo jih dolžni določeno strahospoštovanje, sicer nas lahko še pomendrajo s tanki.
     Medijski portali pa niso tako omejeni, tukaj lahko strpno preizkušamo svoje ideje in poskušamo ustvariti neko inteligentno platformo, kjer se lahko vsi strinjamo okoli določenih dejstev, ki veljajo enako za vse, ne glede na režim, denar ali druge sociološke prednosti. Ti poveš, on pove, jaz povem, potem pa razmišljamo in poskušamo izpilti razmišljanje, nič drugega ne moremo in nam ni treba delati, ne rabimo nobene represije in diktatorjev, resnica se poraja sama od sebe, ker smo preprosto ljudje in si nismo tako različni. No ja, vsaj večina, za izrod seveda ne veljajo nobene etične ali moralne omejitve.

     • dr Janez Sveti

      Večina v Sloveniji je izvolila vlado. Meni ni všeč ampak jaz nisem večina. Če misliš, da imaš prav, še ne pomeni, da imaš prav za večino. Kaj je prav? Prav je, da si dober človek in ne siliš drugih, da se strinjajo s tabo in da živijo tako kot ti misliš, da je prav.
      Simpl?
      DR Janez Sveti vesoljc

     • ahnenpass

      Ni res, vlada in predsednik so bili izvoljeni z minimalno proporcialno večino, voli manj kot polovica volilnih upravičencev, predsednika je podprla celo komaj petina.
      Jaz nisem pravičnež in poštenjakar, to je samo poceni blef, vidim neko temo in skušam analizirati epistemološka dejstva, kaj pač lahko vemo o neki formi in kako vemo, da je nekaj res.

     • dr Janez Sveti

      Vsak vidi svojo relnost po svoje, Dovoli meni, da jo vidim, kakor jaz mislim, da je res.
      DR Janez Sveti genij

     • ahnenpass

      Seveda, celo insistiram, tvoje meditacije so zelo preproste, vendar tudi jasne in utemeljene, nekdo mora vsake toliko osvežiti rdečo nit.

    • Lustrator

     Vem, da obstaja Resnica. In vem da obstajajo dejanja in ljudje, ki ji sledijo in taki, ki ji ne. Na ideologijo “več resnic” pač ne prisegam, ker ne verjamem v protislovja.

     • dr Janez Sveti

      To je tvoj problem in ne moj.
      DR Janez Sveti vesoljc

 • Vrhovni sodnik

  Pol naj še njegovga sošolca Hitlerja gor postavijo, sta skupaj hodila na vojaško šolo na Mađarskem, Joshua Ambroz – TITO sin Dunajskega trgovca po rodu Žida in Marije, ki je pri njemu služila, kot sluškinja. Imel je vso izobrazbo, tud klavir se je nauču špilat, pravi J.B.Tito je bil brez 2 prstov, ki jih je izgubil, ko je delal, kot ključavničar v Sisku, kasneje je bil v Španiji, kjer je vodil NKVD grupo za poboj socialistov, ki Stalinu niso pasali, na koncu so pa še njega ubil, zamenju ga je pol brat, pravi J.Broz je imel rjave oči, polbrat pa plave, sta si bila pa izrazito podobna, kot dvojčka.

  • ahnenpass

   Doktor Mengele je nemškim državljanom tretjega razreda, pod posebno zaščito države, v oči brizgal zelo strupeno modro galico, da bi se prepričal, če so modre oči zgolj kemična reakcija ali genetska posebnost.

   • tramal

    Ali ti je to sam hitler povedu .Čudno da za partizanske krvnike ne veš kakšne poekuse so delali na ljudeh ,preden so jih ubili.

    • ahnenpass

     Če bi bil jaz na mestu partizanov, se tudi ne bi preveč brzdal ampak bi pustil, da mi notranja bolečina pove kaj naj naredim s svojimi mučitelji in krvniki. Imam pa zelo bogato domišljijo in zmorem veliko empatije, če ti to kaj pove.
     Osebno se bolj zgražam nad DANAŠNJIMI evgeničnimi izživljanji nekdanjih komunistov, ki močno presegajo vse svinjarije celo nacističnih norcev, če oni stojijo za tem, so naši komunisti najbolj izrojena golazen oziroma gnus, kar jih je kdajkoli živelo na planetu, ampak tega še ne vemo. Kdorkoli stoji za temi popolnoma nečloveškimi eksperimenti, je naravnost pošast, navadna abominacija in se mu ne da soditi kot človeku, ker ni niti žival.

 • mojadezela

  Ni važno koga bi izobesili na zid. Lahko je to tito, natanjahu, hitler, stalin, merkel, kucan ali pa jansa. Vsi so isti drek v drugacni preobleki. To pomeni, da je vsak sistem do sedaj totalitaren le da je zapakiran malo drugace.

  • Lustrator

   Tudi ti si torej isti drek v nekoliko drugačni preobleki. Boš prevzel tudi odgovornost za zločine nekaterih izmed naštetih “istih drekov”?

 • Boris_j

  “Kar slovenska levica zelo rada pozablja, je, da je komunizem totalitarni režim, ki se ga po Resoluciji o evropski zavesti in totalitarizmu, ki jo je leta 2009 sprejel Evropski parlament, obsoja enako kot fašizem in nacizem”

  To je sicer ravno toliko smiselno kot sprejeti resolucijo o tem, da so judaizem, islam in krščanstvo vsi skupaj eno in isto monoteistično zlo. Kaj češ delati razlike ane?

  Če vas SD-jevci toliko motijo pa vsaj kot pol-civilizirani ljudje investirajte v tožbo proti njim, na podlagi te resolucije. Me prav zanima kam bo to prišlo.

 • xtc

  Vsekakor bo morala tista vlada,ki bo želela Slovenijo spraviti na pot napredka z ustavo prepovedati vse komunistične simbole kot tudi ostale totaslitarne in tudi prepovedati z ustavo vsakršne NOB komunistične maše in odstraniti spomenike,ki opominjajo na revvolucionarni NOB in ukinit vse privilegije iz tega.

  • ahnenpass

   Jaz predlagam ruski model, zahodna humanistika ni za nas, ker smo civilizacijsko niko i ništa.
   NOB je bila najbolj častno dejanje v zgodovini naroda, o tem ni nikakršnega dvoma, ampak kaj točno to pomeni, kaj je bilo častno v najbolj častnem? Kdo je bil v tem nadčloveškem boju narod?
   To moramo ugotoviti in natančno določiti, nato pa opravljati obrede zgolj v tistem večnem in slavnem duhu, sprava je kompletna neumnost in zelo, zelo škodljiva za Slovence. Sprava vodi v totalno državljansko vojno med potomci srbov in hrvatov, ki dejansko že kar nekaj časa poteka,čeprav zaenkrat zgolj hladna in prikrita, sublimirano nezavedna, a vendarle resnična in čisto prava totalna vojna.

  • Jurko

   Samo ti imas rdeco zvezdo verjetno tudi za komunisticni simbol pa je simbol antifasizma. Tudi Slovenski porocevalec jo imenuje RDECA ANTIFASISTICNA ZVEZDA.

 • Šmrklji šmrk šmrk

 • dr Janez Sveti

  Imajo pravico, da v svojih prostorih obesijo sliko kogarkoli.
  DR Janez Sveti vesoljc

  • ahnenpass

   Zanimiva politika, Pahor je močno spremenil reformirane komuniste. Samo mutanti bi izobesili sliko nekoga, na čigar osebnost, vrednote in delo so se prvi posrali.

   • dr Janez Sveti

    Jaz menim, da je komunistična ideologoija zločin nad svobodo. Zato pa jaz menim, da imajo pravico povedat svoje ideje, tudi če meni niso všeč.
    Jaz želim biti dober človek.
    DR Janez Sveti dobermann

    • Jurko

     To ti dam prav. Eno je osebno izražanje komunističnih čustev ki v liberalni republiki ne sme biti prepovedano drugo pa so poskusi spraviti komunistično doktrino v zakone. To pa bi bilo protiustavno in ne sme iti skozi naše demokratično rešeto.

     • ahnenpass

      Še sanja se ti ne kakšen gnus obstaja pri nas, to je mogoče res vse hudobno in butasto, ni pa zato še izrojeno.
      preberi si dobro kaj sem napisal, kako zgleda in se počuti pravi gnus,ki se je dokopal do moči nad posameznimi državljani, to ni samo stanje bolnega duha, to ni nič naravnega, ker tega ne dela noben drug človek, žival ali rastlina v celem znanem vesolju. Razen virus mogoče, ampak to so mikroskopski delci, ne pa tako velika organska mutacija.
      Abominacija se ne zaveda realnosti, ta prehaja v zavest iz trenutka v trenutek in je poljubna, zločinci proti človeštvu so tisti, ki so gnus opremili s tehnologijo in jih vzdržujejo, ampak to ni izrod, so samo navadni kriminalci, ki upravljajo s svojo abominacijo. Abominacijo je treba razkužiti, njih pa izpostaviti, obsoditi in zapreti do konca življenja, vključno z vsemi okoli njih.

    • ahnenpass

     Ti si verjetno tudi v resnici dober človek, ampak na žalost to danes ni več dovolj.
     Nacistična sekta je brana Nietzcheja obrnjenega na glavo, niso bili več ne ljudje, ne duša in ne misel, samo obstajali so še. Sedeli so v udobnih naslanjačih, dobro jedli in pili, polni amfetaminov in raznih analgetikov ter uživali v živalski katarzi samozadostnosti. Taki so dobili v roke moč nad življenjem in smrtjo, vedeli so kaj se dogaja, zavedali so se, da so največji gnus vseh časov, ampak so vseeno uživali v mentalnem izničenju in najnižjih strasteh, ki jih je proizvajalo bolano in zadeto telo samo od sebe. Za njih je bilo stanje sadističnega delirija nekaj nadzemeljskega, poti nazaj za njih ni bilo več, samo osbtajali so še in čakali, da narava ustvari nekaj povsem novega in veličastnega, kar bo osmislilo njihov obstoj in jih preprodilo v samega Satana.

     Pa se ni tako končalo, izrod ni isto kot hudič,ki je simbol zla, kot del naravnega ravnovesja, izrod si lahko predstavljaš kot nekaj, kar lastnega očeta poriva v rit in liže odprtino na mterinem telesu, iz katere se je rodil. Razumeš? Ne da se razumeti, nagon se ti upre, v tem je razlika, ampak izrod prav v tem mentalnem stanju najbolj uživa.

     • dr Janez Sveti

      Jaz živim popolnoma drugačno realnost od tvoje. Moja je prijazna.
      DR Janez Sveti vesoljc

  • stajerc5

   Ce bi besedo “sliko” izpustil, bi te se razumel…

   • dr Janez Sveti

    To bi bilo pa kaznovo dejanje.
    DR Janez SVeti genij

  • indijanka

   moje ne smejo :)

   • dr Janez Sveti

    To pa res ne. Tvoja sodi na stene mehanične delavnice,
    DR Janez Sveti avtomehanik

    • indijanka

     Hmmm…a oblečena?

     • dr Janez Sveti

      Pojdi pogledat vzorce v kakšno vulkanizersko ali avtomehanično delavnico.
      Dr Janez Sveti Foto atelje

     • indijanka

      Ha..ha se mi je kar zdelo. Praktična sem. Ne vem, zakaj bi me ljudje s katerimi ne seksam gledali golo.

     • dr Janez Sveti

      Zato,ker ti je Bog dal vse instrumente s katerimi deliš dobroto. Joj, kaj moram res vse razložit po filozofsko? A ne razumeš, kako je lepo gledat lepe ženske? Nage? Ali napol nage? Pozabiš na vse politične zdrahe in neplačane račune. Ah, kakor da ženske tega ne veste!
      DR Janez Sveti neandertalec

     • indijanka

      Zabava me, če moški gledajo gole ženske in sanjarijo. Itak so dostopne na vsakem koraku v vseh možnih oblikah.

     • dr Janez Sveti

      Ah..ženske.Nikoli vas ne bomo razumeli. Moški smo enocelična bitja-enostavna. Pokažeš rit in smo adijo pamet. Simpl.
      DR Janez Sveti ritogled

     • indijanka

      Ha..ha, ne verjamem, da si ti enostaven. Mam tak občutek, da si zahteven. Tudi ženske se rade igramo. Ampak, potrebujemo več ogrevanja.

     • dr Janez Sveti

      Ja, vem to. Čeprav moški neradi priznamo, da je to “ogrevanje” všeč tudi nam.
      Dr Janz Sveti karburator

     • indijanka

      Tega pa nisem vedela. Hmm..lepo to.

     • dr Janez Sveti

      Čudovito jutro sem doživel :) Hvala.
      DR Janez Sveti with flow

 • DJURO SUMAR

  Tito je bil ena največjih osebnosti 20. stoletja, vojskovodja, politik, vizionar in njegova slika bo vedno visela v mojem stanovanju. To, da so stari desničarski prdci izenačili fašizem, nacizem in komunizem je njihova stvar, večina ljudi v Sloveniji je takrat živela človeka dostojno življenje, sedaj v kapitalizmu pa večina životari.

  • ahnenpass

   Zame je bil Tito predvsem hrvat in avstroogarski oficir, za katerega Slovenija ni bila nikoli intimna opcija, on bi imel Jugoslavijo tudi brez nas, če bi nas lahko prodal našim bivšim gospodarjem in goničem sužnjev.
   Tito je dejansko skušal zabrisati razliko med hrvati in srbi, hrvate je naredil bistveno močnejše, ko so se znašli tik pred eksodusom, srbe je pa močno oslabil, s tem je nastalo kritično, umetno ravnovesje, za katerega je bilo samo vprašanje časa kdaj se bo podrlo. Kdo je profitiral? Titovi nekdanji gospodarji, bivša Avstroogarska in hrvaška domovina, Srbi so pa nevtralizirani. TItova vloga med neuvrščenimi? Ista politika kot jo je nekoč vsiljevala tam Avstroogarska. Titov odnos do Vatikana, Tito je bil vzgojen kot katoliban, od prve sekunde življenja naprej indoktriniran, da se tega sploh ni več zavedal.

  • Franc Vidrih

   Vozili smo YUGO Amerika, ki so ga oni zavrnili. Po rezervne dele, živila, obleke ipd. smo hodili pa k sosedom. Na mejah smo več ur čakali na milost jugo carinikov, kako se bodo odločili. Bolje povedano kako se bodo izživljali. Moški smo morali 18 mesecev poslušati, v JNA , bedarije jugo oficirsko politiko.
   In to je človeka dostojno življenje?

   • Valter BraniSlav

    Jaz sem se v SFRJ imel fino.
    Zastonj sem studiral in pri 23 letih odsel v ZDA
    Seveda nisem studiral FDV temvec ekonomijo.

   • ahnenpass

    Jugo je bil dobra osnova za avto, narejen za optimatizirano družbo, kjer si lahko vsakdo privošči solidno vozilo. Povozil ga je poslovni koncept, če bi se hoteli izogniti odvisnosti od patentov, kot je bil na primer italijanska mašina, bi morali razviti svoj delostroj,kar pa tista komunistična inteligenca ni bila sposobna zasnovati, niti v teoriji,kaj šele cel koncept preizkusiti in pripraviti projekt za masovno proizvodnjo. Pa to je bila samo mašina, kje so še vsi ostali deli,ko se mora vse skupaj prilegati do milimetra natančno ali ponekod še manj, pri čemer mora vzdržati vse mogoče vremenske in fizikalne sile.
    Jugoslovanski tekstil je bil vrhunski, izjemno trpežen, problem je bila estetska kulisa komunistične ideologije, ki je zapovedovala brezoblične, uniformirane kroje, da smo vsi zgledali kot bi bili oblečeni v žaklje in delavske skafandre, kar ljudje seveda niso hoteli nositi na sebi, vsaj potem ko so enkrat videli elegantno oblečene italijane in francoze ne več. Obleka je namreč pomembna tudi zaradi sle po razmnoževanju,ki ni funkcijska lastnost obleke kot take ampak neke sorte dodana vrednost.
    Saj se ni nič švercalo, država je bdela nad vsakim občanom posebej, s kontroliranim črnim trgom se je kompenziralo za razne viške produkcije, ki jih je partija švercala v sosednje države, oni pa so nam v zameno dovolili pokupiti določene tehnično naprednejše novitete in neprodane remitende, ki jih niso mogli prodati svojim izbirčnim državljanom. Tako so vse sosednje države metale manj stvari stran, po domače rečeno, pa še neka splošna izobrazba se je širila,kar je bilo ugodno za napredek civilizacije na splošno.
    BOlj kot se je hladna vojna bližala koncu in je napredovala povojna obnova,manj potrebe smo imeli za regularno vojsko, zato se je vojaški rok skrajšal najprej na 12 mesecev, potem bi se na osem in na koncu na 6, kot je veljal po osamosvojitvi. Z naborniki, smo imeli svojo narodno vojsko,plačanci branijo seveda samo tiste, ki jim dajo za plačo, nikar ne računaj, da bo tvoje pravice branila profesionalna vojska, saj sam veš, da nimaš denarja.

    • Branko Arnuš

     Zdaj sploh vojske nimamo ker se ne moremo ubraniti migrantov. Če smatrate to vojsko, ki je brez municije za strelno orožje, pol res ne vem kaj je z vami državljani Slovenije, ki tako razmišljate.

    • Borut Bukovac

     Ahnenpass,ma kasne neumnosti pises???

   • Boris_j

    Zveni neprimerno kot pa vožnja z vlakom v švabski koncentraction lager.

   • Branko Arnuš

    Dej nena bedarij kvasite kot, da je zdaj kaj boljše..imamo od osamosvojitve 120.000 brezposelnih…tovarne uničene pokradene..na robu preživetja 780.000 ljudi itd.Tisti, ki delajo je več kot 605 za minimalca izkoriščanje do onemoglosti.

  • Jurko

   Kapitalizem nam omogoca da se obogatimo kar kot liberalec podpiram. Tudi siliti ljudi v kult osebnosti ne zagovarjam prej zavracam. Je pa bil kapitalizem pri nas pred vojno v nasprotju s clov pravicami saj ni bilo urejeno niti socialno zavarovanje za varno starost. Posebno za delavce in hlapce in male kmete je bil to slab sistem za velike in srednje kmete ter mescane in tovarnarje verjetno manj.

   • ahnenpass

    Ne gre več za kapitalizem kot tak.
    Kapitalizem je drugo ime za pohlep, vendar v zdravi, naravni obliki. Zakaj se sploh trudimo z umetničenjem, od kdaj nismo več del narave in lahko živimo zgolj v umetno izdelanem svetu? Potreba po kapitalu je torej naravna lastnost inteligentnega bitja, ki strmi po premagovanju divje in brezumne narave,nenazadnje vseh človeških slabosti, vendar morajo obstajati neke meje, kdaj je dovolj oziroma enostavno ne znamo izdelati,ustvariti boljši kapital.
    En primer, vsak človek potrebuje neke vrste opanke. Naši podplati se sicer hitro prilagodijo na naravno podlago, zraste nam zelo debela in trdna koža, ki sicer ni prijetna, vendar zdrži pritiske telesa vsaj tako dobro kot leder ali poceni kavčuk, poleg tega se tudi sama obnavlja in celi. Ker pa ne živimo več v naravnem svetu,rabimo močnejšo in bolj trdno zaščito za naše podplate, ki si jih najbolje zaščitimo s čevljem. Ampak kakšnim čevljem, za doma so najboljši mehki in topli copati, za okolico in poleti noga najmanj švica v opankah, za službo so najboljši mehki in zračni ledrasti čevlji, za šport pa lahko izbiramo med številnimi specializiranimi modeli, od copat do gorskih škornjev. Potem je tu še obutev za posebne primere, recimo vojaški škorenj ali astronavtski čevelj, pa neoprenski copati in še marsikaj bi se našlo.
    Tržno gospodarstvo žal ne deluje idealno, ače hočejo izdelati dovolj kvalitetne obutve, morajo zraven obvezno prodati tudi ogromno smeti. Odlično izdelani čevlji namreč stanejo precej več kot je njihova tržna cena na policah, prilagojena povprečnim žepom ne preveč premožnih potrošnikov, zanič obutev je pa predraga, da se lahko z zaslužki se dokapitalizira kvaliteta. Zakaj ljudje kupujejo zanič smeti, je druga tema, recimo zaenkrat, da je tako.
    Vprašajmo se torej kdaj je dovolj, odlično izdelan pohodniški čevelj zdrži tudi deset let in več, ko najdemo pravi model zase, se enostavno ne da kupiti boljšega, ker se naš počasi idealno prilega točno na našo nogo. Povrh tega, ga je po desetih letih mogoče relativno poceni obnoviti, pač zašijejo in nalimajo nov podplat,kar stane drobiž proti celemu čevlju. Po tej logiki, človek ne rabi več kot par tipov obutve, vendar mora biti vsa kvalitetno izdelana, zakaj potem toliko ljudi, vsako leto kupuje nove čevlje?

   • DJURO SUMAR

    Kapitalisti in cerkev bi ukinili vso socialo, saj je zanje človek le delovno sredstvo.

  • Polonca Dominik

   Na 2. zasedanju AVNOJ-a je bilo sklenjeno:
   “Zato je potrebna tolikšna množica brezdomcev, da bodo ti postali večina v državi. Zato moramo požigati. Streljali bomo in se umikali. Nemci nas ne bodo našli in bodo iz maščevalnosti požigali vasi. Po tem bodo vaščani, ki bodo ostali brez strehe sami prišli k nam in mi bomo na ta način postali gospodarji razmer. Tisti, ki nimajo ne hiše, ne zemlje, ne živali, se nam bodo hitro pridružili, ko jim obljubimo veliki rop. Težje bo s tistimi, ki imajo vsaj kakšno posest. Te bomo navezali nase s predavanji, gledališkimi predstavami in drugo propagando. Tako bomo postopoma obredli vse kraje. Vaščan, ki ima polja in živino, delavec, ki prejema plačo in ima kruh, je za nas brez vrednosti. Mi moramo iz njih narediti brezdomce, proletarce. Samo nesrečniki postanejo komunisti. Zato moramo ustvariti nesrečo in množice spraviti v obup. Mi smo smrtni sovražniki vsake blaginje, reda in miru.”
   Kaj pravite na to, Djuro? Kje tu komunizem prinaša blaginjo in socialne pravice? Zaradi takega prepričanja (tega sklepa) oz. – taka je filozofija komunizma – je po vojni Titova oblast ljudem vzela vse, tudi zadnjo kravo.

   • DJURO SUMAR

    Na to pravim, da si ti navadna zmešana krava. Ta tvoj zapis je nekaj takšnega kot tisti, kaj je izjavil Moša Pijade na zasedanju AVNOJ. Tekst govora Moša Pijade je napisal Vladislav Sotirović, ki živi v Litvi. Sam je priznal, da tega teksta med dokumenti prvega zasedanja AVNOJ ni. Sklicuje se na nekoga, ki je baje videl nek stenogram, kjer pa tega teksta tudi ni. Reklamira ga in ga je dal na internet četniški časopis Ravna gora. Gre za izmišljotino, ki pa nima nobenega ozadja. Takšen je tudi tale tvoj brezvezni izmišljeni tekst. Naj pripomnim, da tudi če bi bilo kaj od tega res, tega nebi na glas govorili in objavljali na takšnem zasedanju, kot je bil AVNOJ, temveč bi to bili kakšni tajni dokumenti, katerih pa ni nikjer. Kar želiš lahko naprtiš komunistom, katere tako zelo sovražiš, ne moreš pa jim naprtiti tega, da so bili tako neumni, da bi takšne tekste objavljali. Res si neumna zmešana, maščevalna, klerikalna ovca.

    • Polonca Dominik

     Odgovori na to, zakaj so komunisti = povojna oblast ljudem pobrali vse? Tega si nisem izmislila. Obstaja na to logičen – opravičljiv odgovor??
     Druga stvar: Zakaj je komunistična oblast, s Titom na čelu, trdila, da je osnovna celica družbe partija in ne družina. Marks je napisal, da je treba družino uničiti in to je filozofija komunizma. Je uničiti družino (kot osnovno celico za življenje) res dobro za družbo??

     • DJURO SUMAR

      No, sedaj si se spravila še nad Marxa, ki ni nikdar nikjer napisal, da je treba družino uničiti in da je osnova družbe partija in ne družina. Partijo so postavili na čelo družbe, kot avantgardo delavskega razreda in nič drugega. Drugo leto bom star 70 let in sem živel v socializmu in imam podatke iz prve roke, saj sem bil tudi član Zveze komunistov Slovenije. Povojna oblast ni vzela vsem vse, saj večina ni imela nič, ker je bila država uničena. Vzeli so pač tam, kjer je kaj bilo, da so prehranili množice. Nam niso vzeli ničesar, ker ničesar nismo imeli, vaši pa so verjetno imeli vsega preveč in so vam pobrali. Od tod tudi verjetno izvira tvoje sovraštvo. Verjetno pa rada nosiš svoje dobrine v cerkev, čeprav ima že tako vsega preveč. Zaključujem debato.

     • Polonca Dominik

      Jaz je pa še ne bi, ker ni res kar si napisal. Moja stara starša sta imela nekaj njiv in šest otrok in so izgubili vse njive, za živino moram še vprašat. Vem, da so morali potem najeti njive, da so si potem lahko pridelali za življenje. Za neko drugo družino pa vem, da so jim v prvem krogu pobrali njive in živino, razen ene krave, ko so naslednjič prišli, so jim pa pobrali še zadnjo kravo. In niso imeli nič za življenje. Kje je tu bratstvo in enotnost? Če si bil po vojni na pravi strani, ti ni nič manjkalo, tudi z lahkoto si prišel do dobre službe. Poznam zgodbe. Tito, ki je bil zgled ‘bratstva in enotnosti’ je imel vile in ‘gradove’ v vseh najlepših koncih Jugoslavije. Pa čeprav je bil v njih npr. samo 1x letno. In postrežba je morala biti popolna! Vi ste bili komunist in vam v Jugoslaviji seveda ni nič manjkalo. Če si bil pri koritu, si dobil tudi kmetijo, ki so jo odvzeli npr. pobitim domobrancem ali pa službo, čeprav nisi bil sposoben za tisto delo. Veliko vem. Dovolj je bilo, da se nisi strinjal z oblastjo, s Titom, pa so te ‘odstranili’. Če to podpirate, potem se čudim, da danes podpirate demokracijo, v kateri imamo pravico imeti in povedati svoje mnenje.

     • Polonca Dominik

      Še to bi dodala: Preberite knjigo Spomenke Hribar: Dolomitska izjava. Po osamosvojitvi si je olajšala svojo dušo in napisala kako je komunizem zgrešen (s konkretnimi dejstvi, dokumenti). Ker pa se je Demosova oblast (npr, prvi šolski minister) preveč privoščil (rečeno je npr. bilo, da bodo dali križe v šole, kar pa je druga skrajnost: v komunizmu diktatura komunizma in na stenah Tito, v samostojni Slovenij pa na stene javnih ustanov križ), je pa spet pristala na stari strani.
      Zanimiva je njena izjava (ne dobesedno): Bog nam pomagaj, če se v samostojni Sloveniji ne bomo znebili komunizma.

 • samotoje

  Smrkavci, ki bi radi nagajali, pa nimajo ne znanja ne kvalitete za to. Saj poznamo tisto: proti smo, ker smo proti, ne vemo pa, proti čemu smo in zakaj. Nekaj takega. Bolj se bomo razburjali, bolj bodo proti, pa še vedno ne bodo vedeli proti čemu in zakaj. Pri takih zelencih najbolj pomaga, če se jih popolnoma ignorira.

  • ahnenpass

   Največja zabloda komunistov je, zakaj so sploh zrušili komunistično diktaturo?
   Mislim, če so imela pa že vse, nikogar ni bilo več nad njimi, niti Boga, cela Jugoslavija je bila njihovo kraljestvo.
   Problem je bil seveda kako zgraditi in vzdrževati čim višjo stopnjo enoumja, ki je temelj vsake distopije in ključna lastnost pripadnikov vsake sekte.
   Nekoč je bil vse Tito, enostavno so ustvarili kult osebnosti, ki je poosebljal neke vrste naravno silo. Tudi mi včasih rečemo, hvala Bogu, drugič pa, Bog preklej, kot da bi imeli kakšne posebne moči, s katerimi lahko opozorimo najvišje božanstvo na objekt svoje jeze in sovraštva.

   • Valter BraniSlav

    Jaz pa recem HVALA TI NESMRTNI MARSAL ZA VSE KAR SI DOBREGA STORIL ZA SVOJ NAROD.
    TVOJE LJUDSTVO TE BO CASTILO NA VEKE VEKOMAJ AMEN.

    • ahnenpass

     Hrvati ste mu lahko hvaležni, ja.

     • Valter BraniSlav

      Tudi Slovenci.
      Sicer pa je za Tita nedavno zelo.navijal sam prvak.SDS tovaris Janez Jansa

     • Polonca Dominik

      Partizani – komunisti – Tito so po vojni (išči pod Pliberk, Pliberško polje) pobili pol milijona Hrvatov, in to na slovenskih tleh. Valter, ali je bilo res pol milijona Hrvatov kriminalcev, in to takih, da jih je bilo treba pobit? To so bili tvoji sorojaki, mogoče celo sorodniki. Bili so: cca 300 t civilistov (otroci, ženske, starci), cca 200 tisoč vojakov.

     • Valter BraniSlav

      Jaz zivim tukaj in zdaj. Preteklost me ne zanima prevec…

     • Polonca Dominik

      Tito je zate junak, istočasno te pa ne zanimajo dejanja iz preteklosti. Zakaj je potem bil junak??

     • Valter BraniSlav

      Ker je imel jajca in mozgane in je bil edini Slovan KI SE JE STALINU USPESNO UPRL.

     • Branko Arnuš

      To so bile družine NDH vojakov, ki so izdajale lasten narod in kaj si pol zaslužijo taki ljudje..? In kdo pravi, da je bilo toliko civilistov. Tudi za hudo jamo se je trdilo podobno a na koncu bilo ugotovljeno, da so bili 99% vojaki NDH , uradno poročilo o izkopu!

     • Polonca Dominik

      O tem obstajajo dokumenti, pričevanja preživelih,… Gledala sem npr. oddajo, v kateri je Hrvat, živeč v ZDA, raziskoval zadevo. Našel je tudi še žive angleške vojake, ki so, poleg partizanov, sodelovali pri vračanju ljudi (vojake in civiliste – cele družine) s Pliberškega polja nazaj v Yugo. Beguncem je bilo rečeno, da jih pošiljajo v Italijo, zato so to relativno mirno sprejeli. Angleži so vedeli, kaj jih čaka v Jugoslaviji, a so pač pri tem morali sodelovati. (Istočasno si jih niso (pol milijona ljudi!) želeli v VB.) V oddaji sta pričevala dva, eden od njiju je zato po vojni postal alkoholik – ni mogel živeti z mislijo na to, da je tako množico ljudi pošiljal v smrt. Nihče ne bo rekel, da TIto ni vedel za to ali da ni celo dajal ukazov za te pokole.

  • Goran Hvala

   Pa sej to je vodilo desnakov…proti vsemu kar ni desno brez da bi sami ponudil boljso varjanto…vazn da si proti…ce ni iz tvojih krogov ane…

 • Franc Vidrih

  Verjetno pričakujejo borčevske pokojnine. Starost in delavna doba nista pomembna, je že bilo nekje takih primerov. Vedno bodo poskušali živeti na tuj račun!

  • ahnenpass

   Po 70 letih družbene produkcije ter produktov odtujenega dela, je nastala taka masa skupne lastnine, da se je praktično nemogoče izogniti življenju na tuj račun. To je bil namreč tudi cilj denacionalizacije oziroma tranzicije.

  • FRANC3

   Res: In to VEDNO: To je vodilo levakov in komunistov: ŽIVETI NA TUJ RAČUN. IN TO DOBRO.

 • Valter BraniSlav

  Mislim da bi Zares Mateja bila manj zlobna ce bi bila mama.
  No sedaj je zacuda tiho….

  • Ne razumem

   Psihopat tudi sam rad vohunis ne, upam da te policija dobi, zato se te pa vsak normalen boji in izogiba

 • Polonca Dominik

  Možno samo v Sloveniji! Ali so to objavili tudi RTV, POP TV in kako so pokomentirali?
  Včeraj je en mlad fant (verjetno podmladek SD?) po domovih prodajal Titov koledar. Me je šokiralo. Tako sem bila presenečena, da sem mu uspela rečt samo: Ne, hvala, Tita pa ne maram. Če bi še malo zajela sapo, bi mu, mlademu fantu,rekla , da je bil Tito diktator, eksekutor kot Hitler,… pa bi se mogoče (!) malo zamislil. Saj v njegovi druščini mu tega noben ne pove. Verjetno bodo iz tega, koliko koledarjev bodo prodali, sklepalim na kolikšno podporo na volitvah lahko računajo.

 • Polonca Dominik

  Govor Moša Pijadeja, Titovega komunista, na 2. zasedanju AVNOJa. Kje je tu skrb za ljudi??? Ljudi so hoteli narediti revne, da bi si jih podredili! Tito se je učil v Moskvi!

  “Zato je potrebna tolikšna množica brezdomcev, da bodo ti postali večina v državi. Zato moramo požigati. Streljali bomo in se umikali. Nemci nas ne bodo našli in bodo iz maščevalnosti požigali vasi. Po tem bodo vaščani, ki bodo ostali brez strehe sami prišli k nam in mi bomo na ta način postali gospodarji razmer. Tisti, ki nimajo ne hiše, ne zemlje, ne živali, se nam bodo hitro pridružili, ko jim obljubimo veliki rop. Težje bo s tistimi, ki imajo vsaj kakšno posest. Te bomo navezali nase s predavanji, gledališkimi predstavami in drugo propagando. Tako bomo postopoma obredli vse kraje. Vaščan, ki ima polja in živino, delavec, ki prejema plačo in ima kruh, je za nas brez vrednosti. Mi moramo iz njih narediti brezdomce, proletarce. Samo nesrečniki postanejo komunisti. Zato moramo ustvariti nesrečo in množice spraviti v obup. Mi smo smrtni sovražniki vsake blaginje, reda in miru.”

  • primsek

   ponarejen citat. ponarejen kot lasje Janšarija Psihošipca, ponarejen kot nedotaknjeni sfinkterji Gorenaka Piškotka, kot himen Irgl Čorba Riefentahlove, kot IQ Grimska in partijska neomadeževanost Tanka pedrajska

 • Meho

  Če že izobeša maršalovega odojka, bi zraven lahko postavil še njegovega najljubšega prijatelja Causcescuja. Navsezadnje sta se topla bratca imela zelo rada in skupaj pobijala medvede.
  .
  Ovaj, kako da kažem, ljubav na prvega medveda.

  .

 • janko

  Vse te norčevalske barabine zapret in močno oglobit!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!