Primer svetovne dvoličnosti: Janković pred leti iskal stanovanje za Strojanove, sedaj na Žalah odreka grob pobitim Romom iz Iške!

Zoran Janković (foto: STA)

V novembru so v Iški našli posmrtne ostanke 53 Romov, ki so bili po mnenju strokovnjakov “preventivno pobiti” in spadajo med žrtve posebej okrutnega komunističnega nasilja, sedaj pa ni prostora, kamor bi jih pokopali. Jankovićeva MOL je namreč njihov pokop na Žalah zavrnila z izgovorom, da so Žale namenjene le za »potrebe« občank in občanov Ljubljane. Za žrtve komunizma, pobite na obrobju mesta, v Jankovićevi Ljubljani torej ni prostora.

Kaj skriva “komunajzerska” anarhija v Mestni občini Ljubljana?
Pred dnevi je o tovrstni samovolji, ki ne upošteva navodil državnih organov, in “komunajzerski” anarhiji za Radio Ognjišče spregovoril Jože Dežman. Povedal je, da je Komisija RS za reševanje vprašanj prikritih morišč po izkopu in popisu posmrtnih ostankov zverinsko pobitih Romov, med katerimi so bili tudi dojenčki in noseča mati, predlagala najem groba na Žalah. Mestna občina Ljubljana, ki je pred nekaj dnevi ponovno javno zaprisegla Jankoviću, pa je predlog komisije zavrnila. Ljubljanski župan tako tudi v primeru zločinsko pobitih Romov nadaljuje svojo mešetarsko igro. Ko je pred leti želel nagajati takratni Janševi vladi, se je aktivno vtikal v “reševanje” Strojanovih tako, da jim je celo iskal namestitev v Ljubljani in se predstavljal kot velik človekoljub. Sedaj, ko bi lahko dokazal, da mu je mar za Rome, pa njihovih okrutno umorjenih sonarodnjakov ne dovoli pokopati na Žalah.

Janković “prepovedal” pokop razrednih sovražnikov v Ljubljani
O prepovedi pokopa v Ljubljani je Zoran Janković že govoril na prvomajski proslavi na Rožniku. V svojem govoru je širil sovraštvo proti zakoniti domobranski vojski, ki po njegovih besedah ne bo imela spomenika v Ljubljani, dokler bo on župan mesta. A z Jankovićevim prvomajskim izpadom si težko razložimo njegovo tokratno početje. Motiv za zavrnitev pokopa pobitih Romov na Žalah lahko iščemo v Jankovićevem strahu, da bi žrtve komunističnega terorja pokopal na svojem pragu.

Romsko morišče v Iški.

S tem dejanjem bi celo jugonostalgični malikovalec revolucionarnih zločinov, kakršen je Zoran Janković, moral priznati, da je “narodno-osvobodilna” vojska, ki se ji bo kmalu šel poklonit v Dražgoše, v resnici izvajala genocid in etnično čiščenje nad svojimi lastnimi prebivalci. Tega si pa Janković več kot očitno ne želi, zato ne spoštuje niti minimalnega civilizacijskega standarda, da si vsaka žrtev zasluži grob, ne glede na narodnost, vero ali politično prepričanje.

Kdaj po poti EU?
EU je leta 2009 z Resolucijo o evropski zavesti in totalitarizmu obsodila vse tri totalitarizme, ki so izvajali in zagovarjali zločine in genocid – fašizem, nacizem in komunizem. A v Sloveniji še vedno poudarjamo samo dve vrsti zločinov. Tretjega pa bolj ali manj prikrito poveličujemo. V naših mestih je še vedno polno ulic, trgov in cest poimenovanih po enem največjih zločincev 20. stoletja – Titu. V Sloveniji (še) ni bil obsojen za zločine proti človečnosti, še vedno ga slavimo tako z javno besedo, kot v slikah in napisih po zidovih in hribih, poimenovanju javnih površin.

To je vsekakor svojstven zločin in krivica do sto tisoč po krivici pobitih. Krivično pa tudi do partizanov, med katerimi je bilo veliko poštenih domoljubov, ki so se borili za pravo svobodo, po vojni pa dočakali bridko razočaranje in prekletstvo molka, ki se je pomešano s strahom zažrlo globoko v ljudi. Zato še po 70 letih od konca vojne izkopavamo množična morišča nedolžnih žrtev, kakršno je bilo novembra odkrito v Iški.

Nadškof Zore: Če ne rešimo zločina, podaljšujemo njegovo trajanje!
Čas, v katerem živimo, resnemu soočenju s preteklostjo ni naklonjen. Ob 600 množičnih moriščih še vedno nimamo niti enega obsojenega vojnega zločinca. Čas je, da opravimo s svojimi zločinci, jih obsodimo, kakor nam nalaga civilizacijska dolžnost do resnice in pravice. V kolikor se to ne bo zgodilo, bomo še naprej priče absurdni situaciji, ko zločinci in njihovi nasledniki namesto tega, da bi se pokesali, še naprej nekaznovano trosijo laži in sovraštvo do svojih žrtev.

Iz Rusije uvožena boljševistična revolucija ostaja največja nesreča v zgodovini slovenskega naroda in naša največja sramota. Čas je, da se storilci privedejo pred sodišča, vsi skupaj pa sprejmemo svoj del odgovornosti za krivično stanje. V tej luči je nadškof Stanislav Zore nedavno v svoji pridigi zelo pomenljivo izjavil: “Če ne rešimo zločina, podaljšujemo njegovo trajanje!” S tem pa (ne)hote “podaljšujemo trajanje” (post)komunistov in njihovih moralno zavržnih predstavnikov, kakršen je Janković, na oblasti.

Franci Donko

 • althar

  Hinavstvo je bistveni sestavni del, takorekoč kvintesenca socialistične ideologije, ne le njenega komunističnega ekstrema, kamor sodijo naši bolševiki z Jankovićem vred.

 • antimur

  Ta čefurski govnač in kriminalec Janković je živi dokaz, da balkanca ne moreš integrirati niti asimilirati. Oni se integrirajo tako, da svojo primitivno vzgojo vsiljujejo in udejanjajo nad narodom, ki jim je nudil gostoljubje. Marš čefur nazaj v tvojo čefurlandijo!!!!

  • samsara

   Tu je še osebnostni profil, ki se mi zdi, močno dominira in celo prevlada geografskega.
   V prej omenjenem, je soroden npr. kučanu in njemu podobnim in številni novodobnim predatorjem, njih mladičem, ki so se prigrebli preko trupel na vrhove družbe udbofevda.

 • Franc Šink

  Ta potuhnjenec in hinavec nima kaj delati v Dražgošah. Ni dobrodošel pri veliki večini domačinov ne.Tudi kot ostali organizatorji tega karnevala ne to velja tudi za njihove priseske.

 • hribovc

  mafijankovića je treba sfukat’, čist ga je treba sfukat’ !!!

 • Hribouc

  Rdečuhom & Jankovićevcem so bili Brajdići pač sredstvo za dosego ciljev.

  Zdaj pa so pomorjeni, takrat ubogi in nedolžni Cigani nim napota in so izven njihovih vrednot in izven totalitarnega udbokučanističnega sistema, pravzaprav nezaželeni nasprotniki, sovražniki.
  Kučanisti & Jankovićevci pa sovražnikov ne pokopavajo, saj so jih grozotno mučili in pobili njihovi idoli
  in njihovi maliki komunistični partizani. Cigane in cigančke vseh starosti in , seveda obeh spolov, tudi nosečo mater so potolkli s koli, krampi in jih držeč za noge vrteli in tolkli ob drevesa! GROZOTNO!

  Nedolžno, popolnoma nedolžni pobiti Romi ZASLUŽIJO GROBOVE V SRCU DEŽELE IN DRŽAVE SLOVENIJE, kajti zavedanje zločina, obsodba zločin in katarza naroda v celoti je edina medicina za ozdravljenje naroda!

  ZORAN JANKOVIĆ, otroci in otroci otrok rabljev in morilcev trpijo grehe svojih prednikov do četrtega kolena danes in še naprej!
  REŠI TE LJUDI S PRIZNANJEM ZLOČINA !
  ——————————————————————————————————————————
  TUKAJ JE TEREBA REČI BOBU BOB IN NAREDITI KAŽIN DO NEBA !
  G. Dežman , živimo na koti 101 !

  MILAN KUČAN; SPOMENKA HRIBAR, njen mož HRIBAR, CERAR, BRGLEZ, SERPENTINŠEK – DAJMO IZJAVE ZA NEUKO BUTASTO LJUDSTVO !

  REVOLUCIJA KATARZE IN VREDNOT JE NUJNA MEDICINA ZA SLOVENSKI ROD !

  Zakaj, g.Dežman ne daste zadeve urgentno na Vlado in v Parlament in na Ustavno Sodišče

  in Jankovićevcem z vrha Sodomije poveste koliko je ura in jim pokažete de
  facto, kje na Žalah je še veliko prostora IN ZAHTEVATE KAR JE ZAHTEVATI?

  Na primer, poleg novega ruskega spomenika, ki zajema prostora za en zelnik!

  Zakaj so glasni in vihravi Romi čisto tiho, kaj preigravate gospoda Brajdićeva?

  V udbokučanističnem totalitarizmu je pač tako, kot je v diktaturski anarhiji banditov, banksterjev, miličarjev in barab!

  Kučani in Jankovići – DOST VAS MAMO !

  LJUDJE, RAZTURAJTE TO GRAUŽASTO GNILAD Z VSAKODNEVNIM UPOROM TOTALITARNI BANDI !

  Odgovori

 • Primosio

  Hehe, od kdaj ste pa takšni ljubitelji ciganov? Vi bi še lastno mamo prodali, če bi s tem lahko očrnili levičarje.

  • Franc Šink

   So lopovi ampak še vedno žrtve.

 • Franc Šink

  Če bi mu kakšna Rominja nastavila, bi imeli te nesrečne žrtve večjo grobnico kot se gradijo v Srbiji.

 • dež

  No ja, mislim da Zoran Janković ni tisti, ki bo odločil, kje bodo posmrtni ostanki pokopani.

 • Olga_10

  Strojni so lahko volili Jankovića….skorumpiranec od zverinsko pobitih ne bi imel nobene koristi…
  Bo pač treba spet obvestiti mednarodno skupnost – saj gre za zločin, ki nikoli ne zastara in poskus prikrivanja zločina in zločincev!

  • Aron

   Od kdaj je pa vam kaj do Romov? Dvolicnez.

   • Olga_10

    Ti Romi imajo večjo domovinsko pravico kot prišlek iz Saraevcev….

 • Miro

  jim bo Janšek našel grob

  • Anton

   A šiptar?

 • Johan

  Sramota za Slovence, tisti, ki je volil Jankoviča naj se mu roka zatrdi z katero je obkrožil jugoviča

 • Profesor Emeritus Ddr. Mihael

  To je pa res krivica za prestolno Ljubljano.

  Komunisti so jih nekoč že zagrebli, a zdaj jih pa naj še enkrat pokopavajo!?

 • zokispoki

  Bandit in njegove rabote, dededede !

 • Grenze

  LE KAJ OPANKAR VE O SLOVENSKI ZGODOVINI ???? NIČ IN NIČ NE BO VEDEL KER IMA V GLAVI SAMO TISTE KOLEŠĆKE ZA ŠTETJE DENARJA SICER BI MU MORALI DATI PLAČO V JUG. DINARJIH NE PA V EVROPSKI VALUTI SAJ POZNATE TALE VIC KO PRAŠAJO SRBINA KAKO IDE MERCEDES ON ODGOVORI DOBRO , JOŠ BOLJI BI BIO AKO BI IMAO MAŠINU OD FAPa .

 • bubamara

  Ubiti vsakega, ki je bil proti revoluciji je v očeh večine slovencev plemenito dejanje. Zaradi takšnega razmišljanja sodimo samo na balkan; kamor nas bodo politiki verjetno res popeljali.

  • Lustrator

   Ne sodimo, ampak sodiJO. Komunisti nimajo s slovenstvom nikakršne zveze in le naši toleranci se imajo za zahvaliti, da jih ne nagonimo do meja priborjene države, ki ni bila nikoli njihova intimna opcija.

   • bubamara

    Res je. Komunisti sovražijo vse kar smrdi po Slovenski tradiciji. Zato ne razumem takšne simpatije večine Slovencev do NOB.

    • Lustrator

     Slovencev? Kdor simpatizira z NOB katerega osnovni cilj je bil uničenje ne le slovenskega, pač pa vseh narodov kraljevine Jugoslavije je približno toliko Slovenec (z velikim S) kot sem jaz Tajvanec. Ne razumem tudi protislovja zakaj si sploh sami (če so že prisiljeni) rečejo Slovenci, saj je to za vsakega komunista največja psovka.

     Takšnim “slovencem” – torej ljudem s slovenskim državljanstvom brez slovenske VSEBINE sam pravim slovenclji. Obvezno z majhno začetnico, da ne bi kdo pomislil, da gre za dejansko narodnost. Tudi prašič je nima – a za razliko od komunistov ne zato ker je ne bi hotel imeti, ampak zato ker je ne more imeti. Ima le geografsko poreklo.

 • MižekFiga

  V sovražnike ’z oblakov rodú naj naš’ga trešči grom!

 • ptr

  Takrat, ko je Janković kakor iskal lokacijo za Strojane… Seveda ni niti vprašal, če bi jih morebiti vsaj občasno hoteli na Metelkovi ali v Rogu (ja, takrat je tam že bilo to, kar je še danes) in bi se ob vsej tamkajšnji ciganiji zagotovo počutili kot doma. Takisto ni vprašal Kučana in Stanovnika, če bi jih morda v Murglah hotela imeti za sosede. Kot tudi ni pokenjal kakor “človekuljuba” Drnovška, ki je na Zaplani imel več kot dovolj prostora. Pač pa jih je hotel kar takoj poturiti v edino ČS, kjer na volitvah nekaj mesecev prej ni dobil večine.

  • rabbit

   Točno tako vriniti jih je hotel tam kjer je bil potolčen do tal.

 • FUCK COMMUNISM

  Jankovic je cefursko govno!

 • Antonius

  Rešitev enačbe *dvoličnost* nam da na drugi strani enačbe rezultat *pokvarjenost*.
  Izvoljeni ljubljanski župan Penismanković je za povrh še zlorabni spolni nasilnež.

 • Aron

  Spomenik domobrancem? A se vam je skisalo? Domoljubi tega ne bomo nikoli dopustili!!!

  • if

   Aprila 1941 so bili KPS “domoljubi” del nacifašsitično-komunistične sprege, ki je razbijla Evropo.

   • Aron

    S to razliko, da so oni hitro spoznali zmoto, domobrancki so pa vztrajali do zadnjega. Fuj, izdajalci!

    • rabbit

     Nič niso spoznali zmoto kar lepo so sodelovali do konca vojne tako z Italijani (napad na Turjak) kot z Nemci kot v knjigi opisuje Dedjier ko jih je Tito poslal v Zagreb k Nemcem z idejo o sodelovanju proti anglo-američanom, ki so se hoteli izkrcati v severnem Jadranu. Pa so bili Nemci toliko samospoštljivi in rekli da z banditi ne sodelujejo.

     • Aron

      Kaj so pa pricakovali, da bodo Lahi scitili izdajalce lastne domovine? Ce prejmes denar in orozje od okupatorja je tvoje zivljenje vredno nic.

     • Lustrator

      Ti se raje vprašaj kdo je bil dejanski izdajalec in okupator, potem se bomo pa pogovarjali naprej.

      Posledice partizanskega gibanja za Slovence: 97.000 mrtvih
      Posledice partizanskega gibanja za Nemce + Italijane: 800 mrtvih.

      Dobro jutro realnost.

     • rabbit

      Se pravi partizani so vredni po domače en kurc.

     • radames

      Jaz ga imam zablokarenega, zato bom odgovoril s pomočjo tvoojega posta.
      ARON, nehaj natepavati. Resnica o prevarantskih jugo-slovenskih boljševih je že zdavnaj zunaj. NATEPAVAŠ povsem brez dokazov. Samo kažeš jugoslovansko šolsko dresuro. Nisi ne razgledan ne inteligenten, kajti inteligentni ljudje so že zdavnaj prepoznali komunistične laži. Sploh se niso borili proti Nemcem, marveč za povojno totalno in brezprizivno oblast. V ta namen so pobili v celotni Jugi na sto in sto tisoče ljudi. Samo zato, da se ne bo nihče upal poseči po oblasti, za katero so mislili, da bo večno trajala.

    • if

     Komuinusti so sodleovali z nacisti aprila 1941 (napad na JU).

     • Aron

      Domobrancki pa do l. 45.

    • Lustrator

     Se moraš prav v vsakem komentarju debelo zlagati? Partizani so s fašisti sodelovali prav do zadnjega dneva njihovega obstoja in celo po formalni kapitulaciji Italije, enako tudi z nacisti – praktično vse do zadnjega dne njihove zasedbe Slovenije in Jugoslavije. O zgodovini veš približno toliko kot jaz o vzgoji bonsaja.

     • Aron

      Se vedno boli, domobrancek? Po 70 letih bi se pa ja lahko sprijaznili, se pokesali in prosili odpuacanja.

     • Lustrator

      Boli? Nasprotno – na temeljih domobranstva smo si po skoraj tisočletju in pol spet nazaj priborili svojo državo, njihov svetli zgled junaškega domoljubja in protikomunistične daljnovidnosti pa bo ostal zapisan v našem narodnem DNK-ju dokler bomo Slovenci sploh še narod. Edino kar boli, je dejstvo, da smo danes, 25 let po tem, ko smo vam peterokrako jugozvezdo iztrgali iz ugrabljene domovine, domoljubi še vedno drugorazredni državljani v LASTNI državi, ki kot edina v Evropi še vedno ni doživela svoje kontrarevolucije. Boli tudi spoznanje, da do te po vsej verjetnosti več ne bo mogoče priti po mirni poti – močno namreč dvomim, da se boste komiji prostovoljno izselili iz države, ki vam ne pripada, glede na to, da že 25 let čakamo na to osnovno gentlemansko gesto, pa je trend ravno nasproten. Če EU ne bo ukrepala proti vašim boljševističnim nazorom, bomo pač v obrambi slovenstva to morali storiti sami – še enkrat.

     • Aron

      Domobranci nimate nobene pomembne vloge v Sloveniji, 90% Slovencev vas prezira. Upraviceno, izdajalec lastne domovine je na najnizji stopnji clovestva.

     • Lustrator

      Kdor prezira domobranstvo, prezira slovenstvo in kdor prezira slovenstvo, naj bo vsaj toliko načelen in odgovoren do svojih prepričanj, da pri priči vrne državljanstvo na najbližji upravni točki in odnese svojo zadnjico tja kamor po svoji ideološki opredelivi tudi spada.

      Doslej še nisem naletel na ponosnega Slovenca in domoljuba, ki bi s prezirom gledal na domobrance in na drugi strani niti enega samega podpornika partizanstva, ki bi mu bilo mar za Slovenijo in njeno identiteto – saj je le ta osnovana na identičnih temeljih kot domobranstvo: Bog, narod, domovina.

      Partizanstvo pa se “naključno” najbolj bori prav proti tem vrednotam. Zdaj pa presodi kdo je Slovenec in kdo izdajalec. Zaradi mene vas je lahko tudi 99% lastnega razmišljanja nesposobnih nizkočelnikov – resnica ostaja enaka, kvantiteta je ne prevaga.

     • tarantela

      Domobranci so skupaj z SS-ovci še po vojni oz. PO KAPITULACIJI Nemčije v dneh 11. in 12. maj 1945 zverinsko pobili 180 borcev Bršičeve brigade. Takrat sploh tega ne bi smeli počete glede na to, da je bila kapitulacija že podpisana in bi se morali mirno predati. Prav zato so Britanci poslali domobrance v Jugoslavijo, saj so bili kot sodelavci okupatorja pač poraženci, medtem, ko so bili partizani priznani kot zavezniki.

     • radames

      Torej tudi partizani po vojni ne bi smeli pobijati razoroženih Nemcev in ne domobrancev!!! Si boš zapomnil? Al ti je treba narisati?

     • radames

      Tako je! In ta partijsko-partizanska kolaboracija z nacisti in fašisti je bogato dokumentirana.

  • zokispoki

   A so pri Zokunovh parizani, ali cetniki? Kolikor vem, tam v njegovi vukojebini ni bilo partizanov. Samo vprasam, de !

 • slosin

  to me pa čudi, za svojo žlahto ne da prostora ….Očitno bi se rad distanciral od svojih..

 • Aichmbsi

  Po vsej Evropi so takšni grobovi. Preden ste jih ven skopali bi se vprašali. Saj so imeli svoj grob.
  Tudi navadne državljane ven s kopljejo če se ne plačuje parcela.
  Janković ni normalen, je lopov ampak tu ima prav!!!!

  • slosin

   Mene pa zanima, ali imajo lastniki parcele, na katerih so ta grobišča, zahtevati, da se posmrtni ostanki pomorjenih odstranijo …In če imajo, kam z njimi…?

   • Aichmbsi

    Mene tudi. Mislim da moraš vse ti sodno rešit. Ali pa ven pa nekam drugam zasipat.
    .

    • radames

     PRIMITIVEC. Imam občutek, da so oglaša balkanski županski solatar osebno.

     • Aichmbsi

      Takšne pa kar zraven.

   • Aichmbsi

    V drugo jamo. Kam bi ti?

    • slosin

     k teb na vrt. Če ga pa nimaš, pa v tegelce z rožami..

  • Lustrator

   Temu ti praviš GROB? Saj razumem, da ortodoksen komi za svoje ideološke sovražnike (cel svet razen on) ne pozna nikakršnih civilizacijskih standardov, me pa zanima ali bi imel kaj proti temu, če se takšna usoda pripeti tebi in bližnjim, potem pa se bo našel nek balkanski pritepenec, ki ti ne bo privoščil niti dostojnega pokopa?

   Komunizem je dejansko najnižja stopnja človečnosti – če ga glede na njegovo zverinsko moralno podstat sploh lahko uvrščamo tja.

   • Aichmbsi

    Če se gleda na zverinsko in množično je ja prvem mestu krščanstvo!!!

    • Lustrator

     S to izjavo sva zaključila debato, hvala za konstruktivnost in intelektualni napor vreden vsakega pravega partijskega trobilca.

  • Vera

   Če nekdo ne plačuje groba , potem obesijo na nagrobnik listek z napisom . Do tega in tega datuma plačajte v nasprotnem se grob proda ! Iz groba nikogar na naših urejenih pokopališčih ne jemljejo .

   • Stajerka

    prekop je prezahtevna in predraga zadeva, da bi se je lotevali na lastne stroške……

  • radames

   Po zahodni Evropi ni skritih, tajnih, zamolčanih grobov iz 2. svetovne vojne. Kaj šele, da bi v takhi grobovih bili tako množično pobiti kot so pri nas!!!!

   • Aichmbsi

    Francija ima vsaj 3 takšne po 100.000.
    V jamah v katerih so se borili so jih najprej iztradali kasneje pa zasipali.
    Pa so se zaj tam in vedno bodo!!!

    • soc

     Bebo agitpropovski, tale je pa za v anale neukih plačanih lažnivcev. De Gaulle je takoj ustavil tovrstne poskuse tvojih rdeče nagravžnih somišljenikov in jim preprečil sadistično zabavo. Kljub temu je bilo tako ali drugače usmrčenih med 1941 in 1945 cca 10.000 ljudi zaradi kolaboracije. Vseh obsojenih na kakršnekoli kazni zaradi kolaboracije in kmalu od rojakov-bratov pomiloščenih je bilo cca 100.000. Potrjene in veljavne številke v demokratični državi. Na Slovenskih tleh le poleti 1945 najmanj 120.000 že dokazanih, pa številke še vedno rastejo z novimi odkritimi klavnicami.

     Pojdi srat s takimi res debilnimi puhlicami pod okrilje vašega somišljenika Borisa Vaseva na MMC. Bljak, gremo na drek listo, kdo te bo gledal.

    • radames

     V zahodni Evropi ni zamolčanih množičnih grobov. V Franciji je zaradi obupnega stanja v taboriščih vojnih (nemških) ujetnikov pomrlo okoli 35.000 Nemcev. Ne pozabi, da je bilo treba nahraniti prebivalstvo, zavezniško vojsko in vojne ujetnike. Zahodna Evropa pa je bila dokaj demolirana.
     Sicer pa podaj link na fotografijo teh množičnih grobov nemških ujetnikov. Kje so ta grobišča. Bo šlo? Torej, kje so?

     Še tole. Francoska kultura ni boljševiška jugoslovanska kultura.! Francozi grobove označijo. Niso barbari kot pri nas!

     • Aichmbsi

      Ne pljuvaj dokler jih ne vidiš sam. Tudi pri nas so označeni.
      Ti govoriš za taborišča. To niso bila taborišča ampak bivša vojna črta. In to je bilo načrtno stradanje. Ne samo Nemcev ampak tudi domobranci.

 • if

  Janković se je s svojimi dejanji in stališči umestil med ortodoksne nedemokrate balkanskega tipa v najslabšem pomenu uporabljene besedne zveze.
  Janković zagovaarja komunistični nazor, ki je pobil omenjne Rome.
  Primer dokazuje, da so komunisti obravnavali Rome enako kot nacisti!

  • Lustrator

   S to razliko, da nacizma že 70 let ni več, medtem ko komunizem v praktično nesprmenjenem zločinskem svetovnem nazoru še naprej nemoteno deluje proti človeštvu na takorekoč vseh kontinentih sveta.

   • Vera

    Komunizem se zadnja leta najbolj krepi v Sloveniji, ker so nam take izvolili v parlament, ki ga niti od zunaj ne bi smeli gledati , glede na svojo sprevrženost . IĆI, IĆI

 • indijanka

  Tega pa ne razumem. Kako lahko Žale odklonijo pokop teh nesrečnikov? Na Žalah je Drevored zvončkov.Tam počivajo najmanjši. Ne glede na mesto, v katerem naj bi živeli. Bodo skladno z novo županovo politiko zabrisali njihove majhne sledi?

  • rabbit

   Pri tem balkancu je vse možno.

 • Primosio

  Primer svetovne dvoličnosti ste vi! Žive cigane bi najraje deportirali, mrtve uporabljate za obračunavanje s svojimi nasprotniki.

  • Lustrator

   NIhče noče deportirati nikogar zgolj zaradi njegove rase, ampak kvečjemu zaradi njegove (ne)kompatibilnosti oziroma (ne)pripravljenosti asimilacije z družbo. Tvoji zločinski tovariši pa niso genocida izvajali iz teh razlogov, ampak preprosto zato, ker so v njih videli družbene sovražnike, tako kot v vseh tistih, ki niso sledili ozki partijski liniji – kot naprimer ti tule.

 • učko

  Dokler so bili Strojanovi v Ambrusu, so lahko delali kar so hoteli, kradli, pretepali in za denar izsiljevali predvsem starejše upokojence. Policija je izdala preko 400 kazenskih ovadb, pa nobeno ni blo sprocesuirano na sodišču. Res pa je, da v tistem okolišu stanujejo ljudje, ki so deprivilegirani in se morajo za svoj kos kruha dobesedno boriti, za njih ni dobro plačanih državnih služb. Za to tudi ne marajo rdečkarskih fašistov in so bolj Janševci. In tega se je takratni režim dobro zavedal, za to tudi sodišča, ki so bila in so še vedno pod komunistično-režimsko komando, niso odreagirala in je narodu tam prekipelo. Je pa res, da cigani vedo, kateri so dobri in kateri so zafukani ljudje in so raje tam, kjer so dobri ljudje in njihovo dobroto in potrpežljivost zlorabljajo do maximuma. Ko so Strojanovi prišli v Ljubljano, so ga morali nehati “srati”, ker so na njih takoj spustili “specialce”, da so jih prebutali in ustrahovali. Potem se je pa saga Strojanovih počasi končala.

 • učko

  Pa dobro, Zokiju ne preveč zamerit, no. On je pač režimska pička, kej čmo.

  • radames

   Zokiju?????
   Zdaj je pa res čas, da nehate Jankovića imenovati z ljubkovalnim imenom “Zoki”. Tako ga kličejo njegovi prijatelji. Je ta balkanski primitivec naš prijatelj????

 • Profesor Emeritus Ddr. Mihael

  Preberite si še enkrat, kaj so v stanju roditi ljudje nižje rase, ki izhajajo s komunističnih in nihilističnih pozicij!

  O, Bog, odpusti jim, saj ne vedo, kaj govorijo!

 • Lustrator

  Iz dneva v dan bolj sem brez besed. Civilizacijski nivo (o inteligenčnem je itak brezpredmetno govoriti) komunistov je še za nekaj razredov pod ljudožerskim.

  Je pa osupljivo kako je uspela zavezniško-komunistična propaganda svetu prikazati zgolj nacistične zločine kot najboljši približek absolutnega zla, komunističnih pa kot da jih ni bilo. Realnost je ravno nasprotna – komunistični teror ne le, da je bil 10x obsežnejši kot nacistični, pač pa je tudi trajal skoraj 20x dlje, za razliko od nacizma zajel praktično vse kontinente in za razliko od nacizma še danes drži v železnem primežu skoraj tretjino sveta. Da o stopnji zverinskosti izživljanja in nepietete do pobitih niti ne govorim – tu se primerjav sploh ne da delati – zadostujejo pričevanja z ene in druge strani in temni “zmagovalec” je hitro znan.

 • radames

  Srbski primitivec, ki mu odrekamo županstvo v Ljubljani. Tako primitivnega župana Ljubljana nikoli ni imela. Sploh pa ne Srba!!!!

 • Stajerka

  Zakaj Legebitra molči ob Putinovemu odlikovanju Zorana Jankovića in Anje Kopač Mrak?

  https://tatrenutek.si/slovenija/zakaj-legebitra-molci-ob-putinovemu-odlikovanju-zorana-jankovica-anje-kopac-mrak

 • milanček

  Slovenci, še posebej ljubljančani, zapomnite si, janković je pokvarjen nemoralen čefur, ki mu je kraja, goljufija, itd bistvo v življenju! Zblojeni ljubljančani mu pri vseh teh kriminalnih dejanjih pa pomagajo, cepci zaplankani!

  • Miro

   karkoli že je, za tebe je doktor znanosti, ki v enem dnevu več naredi dobrega za Slovenijo, kot boš ti v celem življenju. In kaj si ti nesposobnež naredil dobrega za Slovenijo,,,,,

   • Slovenec 33

    Ne moreš skriti, da si topouni produkt usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma. Zate so dobra dela v korist Slovenije
    – nadaljevanje okupacije slovesnkih dežel
    – veleizdaja slovenskega naroda
    – kot poturica je omogočil razmah islamističnih okupatorjev po slovesnkih deželah
    in še in še.
    Verjetno imaš kakšen titel iz fdvizma, da take podlosti pišeš v medije in ti ni nerodno pred slovenskimi ljudmi.

    • Miro

     ko sem jaz končal študije, se je pojavilo usmerjeno izobraževanje…
     hvala Zokiju, kar je naredil za Ljubljano. Upam samo, da bo kandidiral še za en mandat

     • radames

      Ti nikoli nisi nič študiral. Človek, ki “konča študije”, je klasično evropsko usmerjen po vzoru evropske civilizacije, njenega kulturnega izročila in se ravna po evropskih etično-moralnih standardih.

     • Lustrator

      Jaz pa upam, da čim prej uvedemo finančno odgovornost nad vsakim oddanim glasom na volitvah in referendumih. Glede na to, da je Ljubljana ta hip v minusu cca 180 milijonov €, na zadnjih volitvah pa je Opankarja volilo 46.173 volivcev, to pomeni, da nam je ostalim občanom vsak od vas dolžan 3.898 €. Kar se mene tiče, lahko pričnete prodajati imetje ali pa denar izterjati od vašega poštenega župana, vseeno mi je. A PREVZEMITE ODGOVORNOST NAD SVOJIMI DEJANJI! Razen seveda če niste samostojne osebe in za vaša dejanja odgovarjajo skrbniki – v tem primeru pa mislim da tako ali tako nimate volilne pravice.

      Torej: denar na mizo in zaradi mene volite Čarapana še nadaljnjih 50 let!

   • radames

    Še eden pokvarjenec, ki ne vidi, kakšen primitivec je Janković. On dela za lasten žerp, ne pa za Slovenijo. Precej več bi imela Slovenija ob enakem delu, če tega ne bi delal Janković.

   • Lustrator

    Super je naredil za Slovenijo ja. S svojimi privatnimi podjetji dolguje slovenskim bankam slabih 55.000.000 €, ljubljanska občina je zadolžena za 180.000.000 €, pod njegovim šerifovanjem doživljamo Ljubljančani prometni kolaps praktično vsak delovni dan trikrat, ceste in pločniki zunaj centra, kakor tudi fasade, so vzdrževane kot v Kazahstanu, odkar pa se je kot župan aktivno vpletel v klubski šport, pa je dobesedno uničil nogometno, hokejsko in košarkarsko Olimpijo, ter rokometno in odbojkarsko sceno, tako da smo najbrž edino glavno mesto na svetu, ki nima prvaka v praktično nobenem omembe vrednem ekipnem športu – kljub temu, da je Slovenija izrazito centralizirana.

    Ni kaj, HVALA MU!

    • radames

     Poleg tega je Ljubljana edino glavno mesto države v EU, ki nima javnega prevoza na elektriko. Pa ga je nekoč že imela. Za časa vladavine presvetlega cesarja Franca Jožefa je Ljubljana leta 1902 dobila takrat sodoben mestni javni prevoz na elektriko. Danes imajo vsa napredna mesta javni prevoz na elektriko, kar je še vedno najboljše in najracionalnejše in zdravo! Balkanski primitivc pa niti poplav v ljubljanskih predmestjih ne zna rešiti in odpraviti. Kaj šele, da bi razmišljal o sodobnem mestnem javnem prevozu.
     “Najverjetnejši mandatar” raje razmišlja o denarčkih za svoj žep. Celo za politiko je prebutast, zato je tudi kot “najverjetnejši mandatar” v parlamentu dvakrat pogrnil na svoju primitivni domišljavi ksiht, da je vlado moral prevzeti najsposobnejši slovenski politik. Zato so ga tudi zabrisali z državnim udarom. Vsekakor pa bo balkanski solatar v zgodovino odšel kot župan, ki ga Ljubljana nikoli ne bi smela imeti. Škode je naredil ogromno!!!!”

   • rabbit

    Vprašaj svojega idola zakaj ima podjetje Snaga, ki vsak mesec mastno služi 7 milijonov minusa.

   • milanček

    miro, a si prebral vse komentarje na tvoj članek, kjer me hočeš ponižati, diskreditirati! Kaj sem jaz naredil za Slovenijo, veliko, a še vedno premalo! Premalo ja, v moji Sloveniji in Sloveniji zavednih Slovencev, se je razpasla mafijska golazen pod vodstvom zadnjega komunista kućana, poleg te golazni pa je še jugo mafija pod čefurjem jankovićem, ki kradejo in uničujejo slovenski narod! Tu vidiš, g. miro sem dolžnik državi Sloveniji, čim hitreje je treba vso to komunajzarsko čefursko golazen izgnati iz moje Slovenije, če pa ti nimaš te odgovornosti oz pripadaš tej svinjariji, je pa tudi zate čas, da se skupaj s svojimi idoli pobereš iz Slovenije! A vseeno ti ob prihajajočih praznikih želim, da spregledaš, zakapiraš zakaj se sploh gre, skratka želim ti pameti v glavo!

 • Stajerka

  Strojanovi pa niso bili samo Jankovićeva ad hoc poteza…..ampak je bila vsekakor realizirana tudi s strani zagovornika Strojanovih……Strojanovi in Janković imajo istega odvetnika…..

 • Miro

  Jankovič je pač tip lopova, ki poleg tega, da krade za sebe, naredi veliko dobrega in koristnega tudi za ostalo. Za razliko od Janše, ki pa ni za druge do sedaj naredil nič koristnega / razen za nekaj izbranih je izdal nekaj bestsellerjev…. /

  • slosin

   Kako da ne? Zgradil je kliniko v Avstraliji….tud za tebe, pa še popust daje takim z obarvanimi možgani…

  • FORT WORTH

   Je problem krasti in “delati dobro”, ce te z denarjem fila drzava ??
   Ob tem pa za seboj pusca ogromne kredite pa od tega se svoje racune polni…
   Pa to zna narediti vsak taliban.
   Tudi tak, kot ti. Hehehe

  • Lustrator

   Glede na tvoj komentar bi rekel, da si tudi sam enak “tip lopova” kot tvoj klient Zoki. To, da zate “dobro in koristno” odtehta krajo, pove o tebi pravzaprav vse, kakor tudi Zokijeva dejanja zanj. Zoki ne dela “dobrega” (sicer nimam pojma o čem govoriš, ker je Ljubljana v katastrofalnem stanju na vseh področjih ki se jih je lotil – razen če si vešča in padaš na kič in lučke)iz prv nobenega drugega motiva kot zato ker ob vsakem javnem delu še sam pobere mastno provizijo ob popolni odsotnosti mafijske države, ki bi morala njegovo poslovanje nadzorovati.
   Ljubljana je tako danes ena poplavno in prometno najslabše urejenih občin (2 ključni točki!) kljub svojem enormnem proračunu, življenje v njej je najdražje, kljub temu pa je še vedno daleč najbolj zadolžena slovenska občina – od Zokija dalje seveda.

   Janša na drugi strani, je v obdobju 2004-2008 odvodilo daleč najboljšo vlado v zgodovini RS z najnižjim deležem brezposelnosti, najvišjo gospodarsko rastjo, najnižjo inflacijo in je (v nasprotju z vsemi njegovimi nasledniki vključno z Zokijem) ne le uravnotežil državne finance, ampak so bile te celo v pozitivi. Nekaj kar v 100 letih ne bo uspelo nobenemu komiju tudi če bi hoteli (prvo načelo neokomunistov je namreč zadolžuj se več kot boš ustvaril), zapomni si te besede.

   • radames

    Saj ti dam v vsem prav, razen tega, da tega balkanskega primitivca imenuješ z imenom, s katerim ga kličejo prijatelji. Nadimka “Zoki” NE SMEMO pisati. On NI naš prijatelj.

    • Lustrator

     Sem hotel kot ponavadi napisat Zorangutan, pa se mi ni dalo. Imaš prav.

   • Miro

    hahaha ja najboljša vlada, ki je dobila polne hleve, pustila pa nekaj suhih krav

    • Lustrator

     Kakšne polne hleve neki, če smo ravno v tem obdobju najbolj rasli – če je nekaj POLNO ne more RASTI, je to tako težko razumeti? In o kakšnih suhih kravah govoriš? Slovenija je imela proračunski pribitek, torej je država v proračun dobila več kot pa izgubila z zadolževanjem – nekaj o čemer lahko komiji le sanjate.

     To o čemer pišeš velja za Pahorjevo vlado, kjer se je zgodilo natanko to: prejeli so uravnovešene državne finance, dobrostoječa podjetja z izjemnim trendom rasti, po mandatu pa so javni dolg povečali za 100% (!!) in sicer iz 8 na 16 milijard – da o nadaljevanju partijskih kolegov ki so v nadaljnih letih do danes plenili Slovenijo niti ne govorim (trenutno nas je Cmero pripeljal na 30 milijard!).

     Izobrazi se malo, da se ne boš več javno blamiral: https://www.finance.si/324500?cctest&

   • Aichmbsi

    Vsa Evropa je takrat cvetela. Slovenija najmanj ker so se glavi ukvarjali z arhivi!!!

    • Lustrator

     Govoriš o obdobju od leta 2011, ko so se kot feniks iz pepela pognala praktično vsa zahodna gospodarstva razen Slovenija, ki ima še celo danes v najbolj konjunkturnem obdobju zaradi neizvedbe nujno potrebnih reform v javnem sektorju, gospodarstvu in pravosodju, še danes prav vse simptome hude krize – z izjemo gospodarske rasti, ki pa je izključno rezultat zastonj kreditov na trgu in izvoza v države,kjer jim gre dejansko DOBRO?

     Če pa govoriš o obdobju 2004-2008 naj ti zaupam, da so takrat prav tako rasla vsa zahodna gospodarstva, a je Slovenija rasla HITREJE od večine in so nas postavljali celo za vzor celotni Evropi, sploh pa novopridruženim članicam, ki se lahko danes upravičeno le še norca delajo iz nas. Oni so pač izbrali smer v desno, mi pa v levo in danes smo kjer smo – na repu Evrope.

     PS; arhivi so bili v igri sicer leta 2014 (falil si 10 let, kaj pa je to takega), je pa dejstvo, da če bi z njimi postopali tako kot vse ostale nekdanje totalitarne države,se danes ne bi gospodarsko primerjali z Romunijo, Grčijo in Madžarsko, pač pa z Avstrijo, Švico in Nizozemsko. Je pa res, da bi morali prej zgraditi še kar nekaj zaporov, da bi vanje pospravili na desettisoče komunističnih veljakov in udbovcev, ki danes obvladujejo celotno slovensko družbo.

     • Aichmbsi

      Ti si kar laži. Meni ne moreš. Arhivi so bili v igri ko je Janša bil gori.
      Nikjer kjer je desna vlada ne stima, tako kot pod levimi.
      Da narediš nek presežek je več dejavnikov. Ne samo vlada.
      To pa da je Bajuk bil pohvaljen od nekih angleških cajtng pa ni omembe vredno.

     • Lustrator

      Navkljub konkretnim argumentom še kar trmariš pri svojem? Prav vsak stavek, ki ga napišeš je čisti kontrast resnice – na svetu je ni leve vlade, ki bi povzročila blagostanje države, kar poglej si malo obdobja prosperitete držav in kdo je v tistem času vladal, pa ti bo jasno.

      Ker vidim, da si preveč trmasto zaprisežen rdečim bogovom, da bi se prebijal skozi vse črke in številke, ki ti jih nizam, ti lahko svetujem le še, da si vsaj grafe ogledaš. Brez številk, brez črk, samo opazuj gubanje krivulj pred med in po Janševi vladi in potem komentiraj. Zmenjeno?

     • Aichmbsi

      ne morem tvojih argumentov vzet za resnične in verodostojne saj s tem
      ko bi rad primerjal slovenijo s Švico vsa tvoja kredibilnost pade.
      sploh nisem pol prebral do konca.
      Slovenija ne more bit švica niti pod levimi niti pod desnimi.
      če pa že tuliš o nizozemski!!!!
      nizozemska še ima danes prepoved domobrancem in njihovih potomcev služb v javnem sekturju. le zakaj? kako jim gre?
      glede grafov… sedanjim grafom, raziskavam je za verjet? je sedaj cerarju za verjet da gremo gor? NE! toliko o grafih.

  • radames

   Tipična balkanska morala. Namreč tvoja! Kaj pa če bi namesto kraje, moril in z ubijanjem “dobro delal” za “narod”? Tako si zdresiran, da lastne pokvarjenosti ne vidiš. Človek, “ki krade za sebe” je baraba in kot tak je samo še za v arest.
   Tipičen produkt jugoslovansko-slovenskega šolskega sistema! Potreben si ene na gobec, ne pa da druge tule podučuješ.

   • Miro

    a si mal odtaval? si se zgubil? ubil? moril? …. predlagam strokovno pomoč, tebi , da se ve

  • milanček

   g. miro, a imate tudi čez poletje tako velike umske težave, ali samo pozimi, ko je temp. pod nulo?

 • Zima prihaja

  On rad rihta stanovanja.

 • FORT WORTH

  Kako odreka grob pobitim romom, njegovim zemljakom ???
  Tale jankovic, gre cez mrtve, da bi ugajal murglam.
  To smo videli ze v Stozicah, ko prevarant ni hotel poplacati izvajalcev pa so si nekateri celo zivljenje vzeli !!
  Ta je toliko moralen in eticen, kot njegov sef diktatorcek cmerar. Hehehe

  • francelj3

   Cmera ni prav od nikogar diktatorček, je samo od kurčana hlapčič in čisto nič več.

 • Lustrator

  No, saj ni bil edini, ki je v strahu za svoje življenje uklonil hrbet (da ne rečem še kaj drugega) partiji in kvakal tako kot je moral, da so ga pustili pri miru. Da je tako govoril v tistih časih, kjer je bilo karkoli drugega enako samomoru, mu še ne moremo toliko zameriti, je pa precej huje, ko imamo še danes, 70 let po krvavi revoluciji v Cerkvi še vedno duhovnike (celo na najvišjih položajih), ki se še vedno bojijo odkrito spregovoriti o največjemu sovražniku slovenstva in krščanstva – in ne, to niso Otomani.

  Če se vrnem na Finžgarja, pa naj ti povem, da ga je partija, tako kot še enega nepokončnega koristoljubca Kocbeka kmalu po vojni odbrcnila, ko ji ni bil več potreben. Predvidevam, da ne bi bil preveč ponosen na to, da ga danes komiji citirate.

 • soc

  Kaj je tu čudnega? To ni pogled Jankovića, to je pogled celotne rdeče aristokracije. Med vojno so po hostah zasluženo justificirali narodne izdajalce (seveda tudi potencialne, tiste z grdimi mislimi), dandanašnji iz slonokoščenih stolpov prepričano zagovarjajo pravice manjšin (islamski imigranti, cigani, istospolni, pa kolesarji in vegani…) proti grdi in netolerantni slovenski (še) večini.

  In slednji se nikakor ne sfuzla in ne naredi, kar bi bilo treba. Jih pošlje enkrat za vselej v sramotno zgodovino. Brezupno je tole.

  • Lustrator

   “Med vojno so po hostah zasluženo justificirali narodne izdajalce”

   Prosim?? Če bi partizani “zasluženo justificirali narodne izdajalce”, potem jih sploh bilo ne bi. Partizanov namreč.Partizanstvo je že v sami svoji zasnovi teroristična in izdajalska organizacija, saj za svojo ustanovitev nima prav nikakršne pravne ali demokratične zaslombe in je delovala izključno za interese komunistične partije, tedaj sovjetske internacionale.

   • soc

    Brez zamere, a prosim preberi lepo počasi še enkrat. Ironija, sarkazem in cinizem so privilegij razuma. Resda bolj na Zahodu kot na Slovenskem…

    • Lustrator

     Zmotil me je tale “(seveda tudi potencialne, tiste z grdimi mislimi)” ki je na nek način razvodenel sarkazem in dan napisanemu prizvok tipičnega rdečega trola, ki v te neumnosti tudi dejansko verjame (in z njimi večina slovencljev). Dobro, samo da ti niso nicka hack-ali :)

 • Aichmbsi

  Dvoličneži domobranski.
  Če kateremu romu uspe bi ga najraje nazaj izgnali ali pa tudi ubili. Če je ubit v povojnih pobojih pa si je Bogi in mu bi zvezdico na nebu prižgali.
  Dajte se pogledat v ogledalo vsaj enkrat.
  Božični čas je pravi za to.

  • Sašo

   To imaš prav, enako velja z vas levičarje . ker nimate koristi od mrtvih Romov, jih tretirate kot bi jih tretirali skrajni desničarji . Denimo ste proti vsaki obliki nestrpnosti, rasizma, potem pa ploskate antisemitom ki kurijo Židovsko zastavo . Če bi kaj takega počeli na jugu ZDA bi se vam pa zmešalo od sočutja do židov . Taki pač ste .

   • Aichmbsi

    ne sekiraj se ti na nas in naše.

  • Lustrator

   Kdaj nazadnje smo domoljubi kogarkoli izganjali ali ubijali zgolj zato ker bi bil druge narodnosti? Komiji to počnete praktično na dnevni ravni – iztrebljanje “ideološko nevšečnih”, zato ne razumem zakaj v svoj specializiran hobi želite vključiti tudi nas – menite da bi vas to vsegliharstvo opralo grehov?

  • sprehajalec

   Tvoj spis ima lepotno napako. Rome so pobijali in izganjali Levičarji, delavski socialisti in komunisti, desničarji nikoli.

  • xtc

   Glej bebo,kak idiot si najprej napišeš ,da bi jih domobranci izgnali,no levaki so jih pa kar pobili-torej kdo je hujši?

   • Aichmbsi

    e, pa i vi ste klali, zašto niste sušili?
    so že naredili kaj spornega.

 • Sašo

  Kaj vam ni jasno ? Mrtvi Romi ne morejo voliti zanj, živi pa lahko..on dela usluge tistim od katerih lahko dobi povrnjene usluge, kaj mu pa lahko pokojni Romi ponudijo ? Nič, no pa tako lahko od njega tudi dobijo …nič .

 • Soave

  On je mož trenutne odločitve !! Odločen, trden možakar. Kadar karkoli potrebuje, takrat ukrepa !!
  Danes tako, jutri drugače, no ??

  • bubamara

   Res je. Baje, da z tajkunčkom Mermalom poštimata vse ta luštne punce v Ljubljani.

   • Soave

    Njima se ne čudim. Luštnim puncam pa !!

 • bubamara

  Zoki je idol Ljubljančanov. Laže, krade, uštima mimo vrste, uštima vse ta mlade, katere si zaželi. Car. Kakšen župan, takšni prebivalci mesta, ki je na žalost vsako leto manj Slovensko.

  • črnogled

   Sem slišal,da bo v najlepšom gradu na svetu srbohrvaščina tudi uradni jezik,tolk je že jugovićev.A bo res?Trenerkarjem nekam ne gre slovenščina z jezika(al nočejo,al so tolk butasti)

 • francelj3

  To je pa menda vendar jasno. Kurčan mu je naročil, naj kriminalni združbi Strojan nekaj zrihta, da bodo glasovali zanj(e). Tile pobiti iz Iške pa najbrž ne bodo mogli glasovati za nikogar več, če bi pa lahko, pa prav gotovo ne bi za Kurčana in njegove.

 • radames

  Na to nezaslišano in primitivno Jankovićevo gesto svetujem temu balkanskemu solatarju, da si zrihta grob v Srbiji. Tudi mrtev si v Sloveniji nezaželen. Nočemo tvojega groba v Sloveniji!

  • ahnenpass

   Dober si, da nekomu prepoveduješ zadnji grob, tisto malo luknjo v gnili prsti, ki je na površju sploh ne opaziš. Tiste tuje okupatorje ste pa pokopali, in celo prekopali v drug kraj, dober si, res.

 • Srečko Starič

  Upam da tudi njegova družina ne bo pokopana v Lj, ker izrazito protislovenski narodni kriminalec

  • bubamara

   Seveda bo. Biće pećenja i svirke; trubaći iz Guće mu bodo špilali v slovo.

   • ahnenpass

    TIsto pa vedno, cigani svirajo za veselje, ker imajo dušo, ne glede kaj se dogaja okoli njih.

  • ahnenpass

   V Srbiji ga tudi nočejo, mogoče edino v Vojvodini.

 • Silvo Centrih

  Tu najraje zagovarjajo domobrance tisti, katerih starši še niso bili niti zamisel v glavah njihovih starih staršev v obdobju druge svetovne vojne

  • bubamara

   Pomembno je poznati dejstva in potem si ustvariti mnenje. Kdo je bil v čigavi glavi je nepomembno.

  • Lustrator

   Za razliko od komijev, demokrati opravljamo veliko potrebo na stranišču, ne pa na tipkovnici.

   Kakšno zvezo imajo zdaj domobranci s svinjarijami tvojih ideoloških kolegov? V pričakovanju naslednjega straniščnointelektualnega presežka, lep pozdrav

 • Profesor Emeritus Ddr. Mihael

  Samo v Sloveniii je mogoče, da rdeči bastardi nižje rase krojijo usodo homo sapiensu.

  Tako trdim pri moji udbaški časti in dobrem imenu!

  Sieg heil!

 • Božobožo

  Itak da v ljubljani ne bo spomenika izdajalskim domobrancem. Rome naj pokopljejo v domačem kraju ne pa da jih furajo k nam.

  • mginko

   A tvojim rdečim morilcem je pa lahko še več spomenikov. Kje boš pa ti z rdečo zvezdo, ali tudi v “domačem kraju”?

  • traktor

   Zakaj, a ni dobro, da boste končno skupaj?

  • xtc

   Kmalu bodo izginili vaši pod buldožerji in mlini.

 • Božiček

  Ne mara svojih.

 • janez zorman

  Take udbopartijce – udbomafijce, kot sta Milan in Zoran, bi morali zavedni Slovenci enostavno ignorirati in jih prepustiti času.

 • Profesor Emeritus Ddr. Mihael

  Resnično, rwsnično vam povem, da moj prijatelj Miro ni pravi udbaš, le sili se k udbašem!

 • mginko

  Romi niso tako radodarni kot Katarci. Če bi, bi imeli ne samo grob ampak tudi Romsko ulico, ki bi jo odprl srbski župan v slovenskem mestu. Ej narod, a ste bolan?

  • ahnenpass

   Ljudje, ki so rojeni Slovenskim državljanom, na ozemlju države Slovenije, so Slovenci in so v Sloveniji doma.
   Kdo je pri nas sploh cigan?

   • učko

    Tisti, ki ima status “roma” !

    • ahnenpass

     Nope, to so Romi, potomci Pakistancev in Afganistancev, posredno tudi Romunov, mi se menimo pa o strokovnem terminu, ki pomeni točno to.

   • tramal

    Kdo je cigan?Ja srbin jankovič ,gnusoba kučan,kahla erjavc in ostali komunisti .Saj je dokazano da so komunajzerji pobijali tudi svoje, Za oblast naredijo vse.

    • ahnenpass

     Peprosto, cigan je oseba brez doma, ki se je rodila sredi gozda, pod neko bukvo neznanim staršem.

 • ahnenpass

  Ne razumem, kako lahko zanesljivo vedo, da posmrtni ostanki žrtev pripadajo nekim romom, čigave točno so te kosti in kako to nedvoumno vemo?
  Ker, če ni jasno za katere ljudi je šlo, potem je treba posmrtne ostanke pokopati v skladu s krajevno komunalno zakonodajo.

  • janez zorman

   Ne vem zakaj ne bi verjeli očividcem in pričam gnusnega pokola ?!

   • ahnenpass

    Če je teorija solidna, potem tudi jaz ne razumem zakaj se ne vpiše v učbenike in postane del žalostne Slovenske zgodovine, kamor teorije zarot seveda ne sodijo.

  • Olga_10

   Skriti zločine “naših”…

   • ahnenpass

    Kdo ste “vi”, kdo so oni “naši”, po “vaše”, in kdo smo potem šele vsi “mi”?

   • Jana učak

    Mešate hruške, jabolka, krompir in svojo abotnost!!!! Pa še nore gobe!!!!

 • xtc

  Nehajmo se slepiti in dajmo relno.
  Mrtvi cigani pobiti s strani komunistov(socialistov) pač ne prinašajo volilcev,denarja in političnih točk torej je Zoki Srbin definitivno proti.

  • ahnenpass

   Kdo je zate cigan, na koga s tem misliš, na pakistance, romune, mogoče na deložirane brezdomce in razne duševne bolnike, kdo točno?

 • tramal

  Ko bodo jankoviča enkrat obesili ,upam da ga bodo pokopali v srbiji ,da ne bo zasmradil cele Slovenije.

  • stajerc5

   Ker imajo dobre veze, bi priporocal Sibirijo, da se bodo zanamci pri odkritju sprasevali, od kje taksnen prasec…

  • piko8

   Včasih so take kot je zorangutan iz seraocev pokopavali za cvingarjem (za obzidjem Krščanskega pokopališča)!

 • stajerc5

  Sem ze v naprej vedel, da bo tako. To je pac tisti stari rek: Zlahta je raztrgana plahta!
  Ehh, opankar mocvirniski, ta tvoja zlahta je ze dolgo mrtva, ampak vseeno bi lahko za to svojo umrlo(nikdar IZumrlo!) sipo- pleme malo poskrbel. Hudic bo, ce ti bo kaksna ciganka kaj slabega zazelela, uiuuiiiiii, vprasaj caleta kako to gre… Njega je kaznovala, da si se ti rodil!

  • ahnenpass

   Kaj pa, če so našli kosti astronavtov iz pradavnine, iz roda Anunakijev, ki izvirajo iz Atlantide, a jih je tudi potem dolžan pokopati prav Jankovič, zakaj?

   • stajerc5

    Kaj ga lomis!? Tiste so nasli podmoskovski Rusi in jih prav sedaj sadijo v grede v zimskem vrtu bolsojskega vrta! Baje zrastejo potem cisto okostnjasko suhi baletniki z druge strani obale….

    • ahnenpass

     Saj sem vedel!

     • stajerc5

      No vidis.
      Vec ljudi vec ve, ker
      nova stranka vedno vzge!!!
      .
      Od danes cakam se samo na Veprovo…
      Weber je bil pa vcasih najboljsi “fergazer”, no-ja, Dellorto je tudi bil OK.

     • ahnenpass

      Z Dellorto, sem se peljal s frizirano Tomosovo štirko 120 km/uro, potem smo skopirali hrvaški zakon o obvezni registraciji prdecev in čeladi in se ni več dalo oziroma splačalo razvijati tehnike.

     • stajerc5

      Uuu, si bil pa moderen. Moj je bil original Puch- dvobrzinec(cca. 58 letnik), auspuh pod motorjem. Z trihterfergazerjem Dellorto in drugo sajbo zadaj sem ga spravil na skoraj stotko, le hriba ni smel videti, hehehe…

 • garfi

  strojanovi cigoti sedaj v Ljubljani pretepajo ljudi

  • stajerc5

   Kar naj, saj tudi oni ne marajo rdecih in yugovicev!

 • centurion

  A Jelko Strojan je Jankovićć tut fukal, de ji je zrihtal stanovanje?
  K ni bla farmacevtka, no.

  • stajerc5

   Ti ne razumes! Najprej je ciganko, da je dobil picajzle, sele potem se je sel zdraviti k farmacevtki, kapis, nje-de!?

   • Ne razumem

    In ti isto, sama golazen se zbira na tem forumu.

  • cosmosjasnovidec

   Tej copatarski čefutarski nesnagi ni pomembno kdo je kdo ali je ženska ali moški saj je dvospolno usmerjen.Fafa ga tudi “kurčanu in slinavcu cmeri”.

   • Ne razumem

    Ti ga pa samo jansi revez, a si srecen, ko te potreplja za usluge, mahas z repom kot cucek potem.

 • Capi

  Janković, njegovi volilci in degeneriranci(somišljeniki), mislijo da je LJ njihova, oziroma se obnašajo kot da je LJ njihovo lastno dvorišče/parcela…….

 • mefisto

  Na Žalah bodo pokopavali samo Srbe, muslimane in rdečkarje ali pa Žal ne bo!

 • Meho

  A spet me napadate, de. K sm velik naredu za Lublano, de. Merkator moj otrok, de. Pa nism pedoifil, de. Sem samo hotu eno po telefonu, de. Pa bi ji službo zrihtu, de. Pa mi ni dala, de. Kuga se pa greste, de. Milan je moj prjatu, de.

 • mapu

  Svoje bi pa že lahko pokopal.

 • sloustava

  Naivci ste vsi, ki verjamete temu cistokrvnemu mesancu. Dokler se bo imel za boga ( na enem od sestanku s krajani ob razgrnitvi OPN, je izdavil: zato, ker sem jaz tako rekel ), presstituti ga bodo infantilno podprli, ker so kupljeni in to morajo delati, zgajnarice raje kuhale novice kot preganjale sprijence, narod stal ob strani vse to dovolil, se ne cudite, da vas bo ta sprijenec izigral. Naj se samo vprasamo, kdo “upravlja “ z vila bloki v Rozni dolini! Tema za prave novinarje , ne presstitute!

 • Franjo

  edini, ki je kaj naredil za mesto, ostali so samo zapravljali

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!