Poglejte, kaj meni vlada o sodnici, ki je bila “pijana kot čep”

Fotografija je simbolična (foto: Twitter)

Ministrstvo za pravosodje je ocenilo, da Komisiji za etiko in integriteto pri Sodnem svetu ne bo predlagalo niti sprejema načelnega mnenja v zvezi z ravnanjem sodnice Ane Testen, ki je na svojem Facebook profilu zapisala, da je bila pijana kot čep.

Razkritje Reporterja, da je okrožna sodnica Ana Testen v odprtem delu svojega Facebook profila objavila svojo fotografijo s sončnimi očali in pojasnila, da je “bila v Portorožu pijana kot čep, zato ima očala”, je zelo odmevalo v javnosti. Po tem, ko so o tem incidentu poročali mediji, je svoj zapis umaknila.

Poslanec SDS  Vinko Gorenak pa je z zvezi z omenjenim zapisom na vlado Mira Cerarja naslovil pisno poslansko vprašanje, v katerem ga je zanimalo, ali je omenjeni zapis v skladu s predpisi in Kodeksom sodniške etike, ki med drugim določa tudi to, da sodnik z osebnim zgledom varuje ugled sodstva in se v vseh svojih dejavnostih izogiba neustreznemu ravnanju ali obnašanju. Prav tako ga je zanimalo, kaj o omenjenem zapisu meni vlada Mira Cerarja in kaj namerava storiti, v kolikor omenjeni zapis ne sledi spoštovanju predpisov in Kodeksu sodniške etike.

Sodniški incidenti povzročajo odklonilen odziv javnosti
Vlada je v odgovoru poslancu SDS uvodoma zapisala, da na načelni ravni, seveda, meni, da bi morala biti ravnanja vseh funkcionarjev, tako pri opravljanju javne funkcije kot tudi zasebno, takšna, da z njimi ne krnijo ugleda institucije, v kateri opravljajo svojo funkcijo. Navaja še, da ravnanja sodnikov, ki pri povprečnem posamezniku vzbudijo (izrazito) odklonilen odziv, ne samo, da krnijo ugled sodstva, ampak posledično povzročajo tudi nezaupanje državljanov v sodno vejo oblasti.

Ker lahko upravičeno sklepamo, da je dejanje sodnice Ane Testen pri marsikateremu povprečnemu državljanu vzbudilo (izrazito) odklonilen odziv in se je posledično pri teh državljanih pojavilo ali le še poglobilo njihovo nezaupanje v sodno vejo oblasti, je še toliko bolj pomembno, kar je vlada v nadaljevanju odgovora zapisala glede svojega ukrepanja zoper sodnico Ano Testen.

Je zgolj pisno opozorilo dovolj?
Vlada navaja, da je v zvezi z ukrepi glede zapisa na Facebook profilu povprašala okrožno sodišče, ki je navedlo, da je sodnico že na podlagi predhodnega novinarskega vprašanja nemudoma povprašalo po pojasnilih. Po prejemu pojasnila, pri čemer ne vemo, kakšno je to bilo, je predsednik okrožnega sodišča ocenil, da bo sodnici zadoščalo pisno opozorilo, da naj bo v prihodnje njen način komuniciranja na omrežjih čim bolj zadržan. Sodišče je tako ocenilo, da je pisno opozorilo doseglo namen in da zato morebitni nadaljnji ukrepi proti sodnici niso predvideni. Ministrstvo za pravosodje, ki ga vodi Goran Klemenčič, pa je ocenilo, da komisiji pri Sodnem svetu za etiko in integriteto ne bo predlagalo niti sprejema načelnega mnenja v zvezi z ravnanjem sodnice, kaj šele, da bi kako drugače ukrepalo.

Odgovor vlade se na tem mestu zaključi. Tako ne izvemo, kaj konkretno vlada Mira Cerarja meni o ravnanju sodnice Ane Testen. Kljub zelo jasnim stališčem članov Stranke modernega centra, predvsem pa njenega predsednika Mira Cerarja pred državnozborskimi volitvami leta 2014 o tem, kako je treba v slovensko družbo pripeljati višjo etiko in moralo, Miro Cerar ne zmore niti minimalnega komentarja o tem, ali so dejanja sodnice Ane Testen primerna za človeka, ki opravlja sodniško funkcijo. Kljub temu pa smo iz odgovora na poslansko vprašanje izvedeli, kaj bo vlada Mira Cerarja storila glede ravnanja sodnice Ane Testen. To pa je: ničesar.

C. Š.

 • antimur

  Baraba, pokvarjenec in brezhrbteničar Cerar s svojo gnilo vlado ne samo v tem primeru, ampak v nobenem niso naredili nič, oziroma nič kar je pravično in dobro za slovenski narod. Edino kar počnejo, je ropanje in onemogočanje tistih, ki želijo te kriminalce odkriti. Da Cerar ni normalen, priča dejstvo, da kot ustavni pravnik predlaga za tožilca v EU parlamentu kučanistično barabo Klemenčiča, ki krši Ustavo RS po dolgem in počes. Sicer je pa to stalna praksa levega dela parlamenta, predvsem predsednika parlamenta Brgleza.

  • Zgornji

   TOOOOOOOČNOOOOOOO TKOOOOOOO !!! ! !!! AAAAAAAMEEEEEEENNNNNNN !!! ! !!! ŠE ČUDNO DA SE VSI DEJANSKO NE PIŠEJO “ROP” , TAKO KOT SE JE ANTON ROP !!! ! !!! BAAAAAAANDA ROPARSKA PARAZITSKA ZAJEDALSKA ZLOBNA NESPOSOBNA POKVARJENA !!! ! !!!

 • Zgornji

  NOOOOOOO, EVO , … ZAPITE PIJANE SODNICE, IN KORUPTIVNE SODNIKE IMAMO V TEJ BOLANI DRŽAVI !!! ! !!! A BO MARJAN VSAAAJ MALO REDA NAREDIL, KAR SPAHIČ NI ZMOGEL ??? !!! ???

 • Zima prihaja

  O moj BOG.Kaj bi šele bilo če bi legalizirali marihuano ?

 • Morala

  Sploh ni več besed v kakšni državi živimo…elita lahko dela kar se ji zljubi in nikomur nič mar, brez kakšnih sankcij, navadne ljudi pa na vsakem koraku j.bejo v glavo in jih odirajo z davki, prispevki, omejujejo svobodo misli in govora itd. …

  • Mojca pokraculja

   Neronov Rim , v popolni izvedbi je (naša) država, ki je sploh ni več.

 • RdečaZvezda

  Kaj je narobe, če je v zasebnem času pijana kot čep? sej to je pol države.

  • pajot

   ….da bi morala biti ravnanja vseh funkcionarjev, tako pri opravljanju javne funkcije kot tudi zasebno, takšna, da z njimi ne krnijo ugleda institucije, v kateri opravljajo svojo funkcijo. Navaja še, da ravnanja sodnikov, ki pri povprečnem>…
   Preberi še enkrat.

  • Minovak

   Kaj pa, če ni samo v zasebnem življenju in te taka pijanka dobi v roke na obravnavi…no, kaj pa tedaj??? Aja, nič, saj je rdeča..naša, a ne.

 • princeska

  Kot čep pijani minister za pravosodje ne more kaznovati pijane sodnice drugače kot z opominom. Zato pa oba složno kaznujeta nas z nepravno državo.

 • tramal

  Naši komunajzerji so isto zapiti do kraja kot rusi.

  • denacifikacija

   Najboljše vino prodajajo župniki, imajo cele ljubiteljske lože, samo ga znajo piti tako, da se jim na ven ne opazi.

 • Janez

  Zdi se ?
  Da se pijančka ” Krtača” in ” J. Cepec” zbujata. Eden od njiju se gre kopat. Lepo. L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  VERJETNO?
  NAŠI PRORUSKI PROVOKATORJI?

  http://www.mojvideo.com/video-pijanec-budi-pijanca/c2b4135ea0bb7a72c154

  • MEFISTO

   Kako si drzneš!

   To sta ugledna nicka, za katera se ne sme vedeti, da se oglašata pod damfom.

 • Janez

  TUDI !
  O R. SLO SODNIKIH
  – SE JE KAJ V ZVEZI Z ALKOHOLOM – ŽE PISALO ! A sodnic je več. L.r. J.. KOMENDA
  P.S.
  SEMINAR ZA SODNIKE
  V PORTOROŽU.
  http://www.politikis.si/?p=149232

 • Olga_disqus_WT4phmLEC6

  Kršenje človekovih pravic, zakonov, ustave, korupcija… so načeli psiho novinarke v “stresu”, elektronska cigara hik ministra, sedaj se sodnice, ki se mrvo pijana valja po tleh.. Tudi njihovi partizanski klavci so se do smrti zapijali, da so utišali kosmato vest….
  Da mečes žive otroke v brezna, da jih pustiš umirati od lakote in žeje, da jih pustiš umreti na soncu…To je bila revolucija, ki jo slavijo podporniki zločinske krvavo rdeče zvezde! Zlocinci in kriminalci!

  • domovina mili dom

   Po vsem tem pa še postaneš legenda. Ja to je kučanova zasluga. Po kapljicah se bo izkristaliziralo, da je vsega zla kriv kučan.

   • Olga_disqus_WT4phmLEC6

    Natanko tako!

  • denacifikacija

   Revolucija naj bi bila, da so ostali živi in so jih naposled premagali, potem je sledila pa krvava maščevalna orgija, ki do danes deluje predvsem terapevtsko, še na prihodnje rodove, ki nismo imeli nič s tem.

   • Olga_disqus_WT4phmLEC6

    Revolucija je nasilje in je terjala ogromne žrtve nedolžnih ljudi, celo OTROK! Vsak, ki zagovarja zločince, je tudi sam zločinec!

 • Anja Kovacic

  SAMO POGLEJTE SLIKO!!! VALJA SE PO TLEH KOT PRASICA!!!! PREKLETI KOMUNISTI!!!!

  • basketas

   jao ljudje nepismeni… slika je simbolična!

   • MEFISTO

    Ne verjamem, ker ji je podobna.

   • Janez

    Nič ne spremeni.Smo videli pravosodnega ministra v živo.Nič ne zagovarjajte teh prascev.Prašiče prosim,da mi oprostijo primerjavo.

   • Olga_disqus_WT4phmLEC6

    Mislite, da je dotična še posrano rit kazala?! Haha!

 • MEFISTO

  Režimske sodnice in novinarke, obojne pa javne delavke za ne vem koliko evrov, smejo biti tudi pijane.

  • denacifikacija

   Presice.
   (v smislu press, kot pritisk, torej osebe, ki so stalno pod hudim psihičnim pritiskom, običajno zaradi socialnih okoliščin in duševnih stisk zaradi neurejenih družinskih razmer ter pomanjkanja intime)

 • denacifikacija

  Višjo etiko in moralo bi morali pokazati skozi vsakdanjo sodno prakso, nihče več ne naseda politični korektnosti in poceni psihologiji, hinavski so in zlobni, to je problem, navadni lažnivi sadisti in psihopati.
  Kdo je izobrazil te pravnike, to mene zanima, pa ne samo njih, zdravniki so še hujši, iz tistih študentskih domov se valijo narkomani in duševni bolniki.
  Preveč jih ponižujete na osebni ravni, pa praktično nič na strokovni, tako jim zagotovo ne škodite, katera najstnica se ga pa še ni napila kot krava, če je to nasjlabše…

  • sodnikisozločinci

   Imaš prav, trditev,napila se je kot krava, je poniževanje na strokovni ravni s področja kmetijstva, bolj natančno s področja napajanja goveje živine. Jaz mislim, da od te krave ne bo mleka, kvečjemu goveja župca.

  • Realistka

   Najstnica ali odrasla zenka in to sodnica, pa res ni primerjave.

 • Olga_disqus_WT4phmLEC6

  To pa res ni novica, saj ga tudi naši župniki žingajo kar med mašo. Poznam enega župnika, ki ima litrski kelih in vanj natoči celo buteljko vina! (In kapljico vode, da ima izgovor, da pije bevando!)

  • Janez

   Opa ,opa.A ga je kdo videl v zakristiji ležati pijanega,kot to p…..o na sliki.

   • Olga_disqus_WT4phmLEC6

    Vam bo tat Nicka Najplemeniti povedal, kaj je Titek ob smrti zaupal svojemu spovedniku, da so ga dali zločinski komunisti ubiti….sicer delate tako skupaj!

  • Olga_disqus_WT4phmLEC6

   Zloraba Nicka! Komunisti pokrivajo z zlorabo Nickov svoje …vam nič ne muca! Komunisti ste zločinci, tatovi in kriminalci! Poglejte svojo morilsko partizansko bando…. Komunizem=nacizmu=fašizmu!

 • cosmosjasnovidec

  Ni bila samo vinjena kot čep ampak še zraven zdrogirana kot svinja tako,da jo je porivalo šest moških v vse luknje kar jih ima in ji ni bilo dovolj.
  Vzdihovala je in se drla jebite me jebite me jaz sem prasica.

 • Olga_disqus_WT4phmLEC6

  Genocid nad slovenskim narodom in nedolžnimi otroci, ki so jih žive metali v brezna komunistični zločinci, hočejo njihovi simpatizerji prikriti!
  Vsak, ki zagovarja komunistične zločine in zločince, je zločinec!
  Zločince moti cerkev in zavedni, pokončni duhovniki, moti jih deset božjih zapovedi….

  • sodnikisozločinci

   To so sodniške viole, devet po številu.

   • Olga_disqus_WT4phmLEC6

    Saj mi je jasno!

  • MEFISTO

   Rwekla si:

   “Vsak, ki zagovarja komunistične zločine in zločince, je zločinec!
   Zločince moti cerkev in zavedni, pokončni duhovniki, moti jih deset božjih zapovedi….”

   Koliko takih zločincev in pod katerimi nicki se oglašajo na tem portalu?

   • Olga_disqus_WT4phmLEC6

    Saj jih poznate…en dežurni, s stotimi Nicki, ki jih po potrebi menja.. v modifikaciji Najplemeniti pa se zlorablja moj Nick.. vse z namenom utišati in diskreditirati drugače misleče in seveda cerkev in pokončne duhovnike…

 • sodnikisozločinci

  Še vedno imam raje,da se sodniki napijejo in preganjajo bele miške, nedolžne ljudi pa pustijo pri miru.

  • Olga_disqus_WT4phmLEC6

   Ali jih pustijo pri miru?

 • MEFISTO

  Pokvarjenci, zgražate se nad pijano sodnico na tleh, nihče pa ji ne pomaga vstati.

  Z njo se očitno muči le kolegica, ki pa tudi sama ni na prav trdnih nogah.

  • piko8

   Lopovi, lopovi!

   • Olga_disqus_WT4phmLEC6

    Pijanke? Lopovke?

 • piko8

  Kako naj bodo podrejeni boljši, ko pa imajo “HIK” ministra, ki jim daje vzgled v parlamentu javno pred kamerami in celim svetom!

 • dr Janez Sveti

  Fotografija je simbolična (foto: Twitter)

  DR janez Sveti obveščevalec

  • MEFISTO

   Zakaj ji je pa potem tako podobna?

   • dr Janez Sveti

    Tebi so vse podobne.
    DR janez Sveti okulist

 • Govekar

  Ta kvazimorala, pol pa sproducirate Škandal24.

  • Olga_disqus_WT4phmLEC6

   Seveda, o “naših” se ne sme pisati… Malo morgen!

 • primsek

  Mogoče je čas, da bi spet kdo potegnil iz Mladininega arhiva sliko Irgl Riefenstahlove, ko kaže ob Bori Čorbi fotografu tri srbske prste, nalita in našmrkana?

  • Olga_disqus_WT4phmLEC6

   Levaška komunistična “elita”, nadelana, zakajena, ki ne želi kontrole na psihoaktivne substance? Zato je treba tolči po tistih, ki so drugačni?

   • primsek

    Zato so bili tudi objavljeni p osnetki levičarske mladeži na kokainu. Posnetki levičarjev iz SDS :-)

 • Resnica boli

  Gorenaček je s svojo istospolnostjo in gollumovskim izgledom tipičen primer dvojne morale, vidi se, da je takšna drža lahko v bližini RKC, tudi tam najvišji slovenski duhovniki od Kardinala do Štuheca navzdol bentijo čez cerkveni gejevski lobi, ki mu pripadajo

  • Olga_disqus_WT4phmLEC6

   Opozicija, cerkev…nič novega…

 • Janko Gedlička

  Bolj kot je sodnik “zaslužen”, večji uržoh ima, da se ga nalucka, saj sicer ni za zdržati.

 • Rožle

  Aha, se se do čist konca razvaljala …

 • Jan Kovalski

  Fotografija je simbolična, ker smo namesto sodnice ujeli v kader Tanjo Gobec.

 • plamen100

  Da bi bil tako pijan policaj bi bul obsojen na takojsnjo usmrtitev, ker njuh mecejo iz policije ze zanto ce je pijan za volanom kaj sele da bi kje lezal pijan na javnem kraju. No tudi tu se potem vidi kaj pomeni da v tej druzbi trenutno vlada akademska elita, ki svoje podrejene zaradi komunisticne kvazi enakosti javno linca (spoknimp se primer tatinskega oz kleptomana, drzavnegs sekretarja ali pa na drugi strani Mramorja ali pa propadle ministrice Brenciceve ki sta s prigoljufanimi desetine tisocev eur delala napakice kleptoman pa je zaradi tatvine pastete vredne 1,5 eur storil po tolmacenju vlade grozljivo kaznivo dejanje.

  • opazovalec

   Izgleda, da sodiš v kleptomane, ki kradejo paštete, če si tako dobro seznanjen s sodno prakso. Po drugi strani pa nisi sposoben razumet kaj se “simbolična fotografija” in pišeš, kaj se zgodi policistu (ne policaju, to je namreč slabšalno) če pijan leži na javnem kraju in če pijan vozi avto. Nedvomno je kaznovan, če pijan leži v uniformi, če se ga pa nažre izven službe, ne v uniformi, pa iz tega ne bi nihče delal problema, razen mogoče domačih. Druga stvar je vožnja avtomobila. Takšna je pač naša “mokra” družba. In sodnica NI nikjer ležala pijana na javnem kraju in ni vozila avta etc…. Je lepo povedala, da ima črna očala, ker je očevidno vedela, da je pregloboko pogledala v kozarec. Lepo sicer ni, katastrofa pa tudi ne, seveda če popivanje ni bilo v okviru sodnega dela. Pozabi na razne zabave, tudi “službene”, potem bi v Sloveniji ne bilo zaposlenih kakšnih 50% ljudi.

   • plamen100

    Ne vem kako si povezal kleptomane, mene in sodno prakso. To da je tip ukradel pasteto in bil zaradi tega odpuscen je povsod pisalo in ne rabis poznati nobene sodne prakse. Da je policaj slabsalno je popolna neumnost, ni mogoce pravilno slovensko saj je prevzeto iz nemskega jezika, da pa je “slabsalno” pa je dolocil pred davnimi leti levifasizem ker ni prenenesel da se socialisticnih milicnikov obklada z policaji, ki sonimeli na zahodu drugo vlogo kot pa na zahodu. Sicer pa dan danqs nic kolikokrat lahko slisis ko policaji sami sebe nazivajo za policaje. No res pa sem povrsno pogledal fotografijo in spregledal da je le simbolicna, zato potegnem nazaj pisanje kaj se tice lezanja v pijanem stanju na javnem kraju. Nikakoe pa ne potegnem pisanja ki se tice na veliko slabsi polozaj glede enakosti v postopkih zoper krsitve ki jig storijo tozilci, sodniki ali pa policaji. Policaja vedno odrezejo, obravnava ga kar specializirano zilstvo kjer ga v bistvu ze kar v naprej obsodijo tista ovadba ki jo ba koncu sestavijo pa bi morala hiti v posmeh vsaki pravi pravni drzavi, podobno kot ovadbe zoper janso katero je ustavno sodisce razglasilo ne le za neveljavno temvec tudi za nezakonito. To je tista logika ki pri jankovicu iste dokaze, ki jih uporablja zoper Kanglerja, zavrze pri Kanglerju pa uporabi. In tako ravnajo ce je cesa obsojen policaj pa neglede a gre za prekrsek ali pa kaznivo dejanje, ker v rdeci kasti vlada logika da revolucija zre svoje otroke oz se na tamalih ovcah kaze da smo vsi kao enaki prer zakonom in to je logika levega fasizma pri 25 letnem uspesnem zavajanju ovc!

    • opazovalec

     plamesn preiskusi nasvet iz Med.Over.Net na vprašanje kaj je pravilno:
     “Seveda policist. Poskusi prometnika ko te vstavi nagovoriti z gospod
     policist, naslednjič pa uporabi gospod policaj. Boš videla kje te bodo
     lepše gledali. Jih je večina alergičnih na “policaj” če pa boš v dilemi
     bo miličnik sigurno pravilno hehe”

     ko boš preiskusil s pašteto v žepu se pa javi.

 • sloustava

  G. Gorenak, pocakajte na odgovor, saj eminentni pravnik zadevo se preucuje. Potem jo bo odstopil hik ministru. Ta bo hik ugotovil, da ni podlage za odvzem toge, saj sam na svoji kozi in tikvi ugotovi, kako si kaznovan naslednji dan, ko imas Tigra, ne samo macka. In taka kazen je dovolj huda. Ce se hik ponavlja, toliko bolj je hikovec kaznovan. To je HIK ugotovitev in je dokoncna, nanjo ni pritozbe, hik, prmejdus Gorenak, utihni ze, hik, saj vidis, da se ze samokaznujem….

 • mona lisa

  Vrana vrani ne izkljuje oči.

 • MEFISTO

  Uboga sodnica!

  Skrbi me, da se bo prehladila na mrzlih ploščicah.

  Tudi upam, da se ni prehudo poškodovala, ko je z glavo udarila po tleh.

  • primsek

   Za vse, ki nismo člani SDS in imamo osnovno pismenost, je morda pomemben tisti napis POD slliko : da je simbolična. To pomeni : na sliki ni sodnica, to je slika iz enega od naborov, ki jih ponujajo agencije. Nekaj podobnega kot trenirkar Tomaž Majer, on je bil kupljen, da bi prikril identiteto Iznoriškega psihošipca, to o trenirkarjih so kupili, kot veliko tekstov o Švedski in migrantih, na desničarskih svetovnih portalih. Na tistih, ki sodelujejo z Breivikom,s katerim so si dopisovali tudi slovenski naci skini iz vrst SDS : glej tudi film Koalicija sovraštva. Kateri od fantov iz dokumentarca si ti, Mefisto, človek povednega nicka?

   • tohuvabohu

    Ti si preneumen, da bi vedel, ali in kje si član.

    • primsek

     seveda, jaz sem v trenirki in imam na roki napisano, koga naj volim. kot vsi, ki ne volijo Ljubljenega Vodje Iznoriškega Kraljestva (zdaj vsaj vidimo pod katerim nickom objavlja Tomaž Majer, logika je neizprosno ista kot črtomirkovsko hujskaštvo in ksenofobija, sicer za šipce in njihove klanske odnose značilna

   • MEFISTO

    Zate pravijo, da si pameten kot pokojni Popit in da poleg originala prebereš tudi vse kopije.

  • tohuvabohu

   Sodniki in sodnice so bogovi.
   Bogovi so padli na glavo.
   Torej so sodniki in sodnice padli na glavo.

 • Zima prihaja

  Znak za blesavost je že če imaš Facebook profil .

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!