Poglejte, kako neumno vlada rešuje najpreprostejše probleme: “Stenice so kompleksna materija, ki terja uskladitev med več resorji”

Foto: STA, iStock

Stenice v slovenskih bolnišnicah so očitno postale tako nadležen problem, da je moral pri vladi posredovati Varuh človekovih pravic. Pri tem najbolj šokira vladni odgovor, v katerem zapišejo, da gre pri sprejemu ukrepov proti stenicam za “kompleksno materijo, ki terja uskladitev med več resorji”. Glede na odgovor ni čudno, da se v tej državi nobena stvar nikamor ne premakne, saj jim že stenice predstavljajo prvovrsten strokovni problem.

Pri predsedniku vlade Miru Cerarju smo že navajeni, da javnosti ne zna ponuditi nobenih konkretnih odgovorov na številne težave, ki sicer poklicnim politikom ne bi bile nikakršen izziv, zato drugega odgovora kot “bomo preučili” ali “se bomo posvetovali” ne zna podati.

Cerarjev sindrom operativne invalidnosti
Cerarjev sindrom operativne invalidnosti pa je šel tako daleč, da ne znajo rešiti niti problema stenic v slovenskih bolnišnicah, ne da bi sklicali vrh vlade in se posvetovali ter usklajevali, nato pa predvideli celo zakonsko urejanje nastale težave. Nadležne žuželke so očitno postale tako velik problem, da je moral posredovati Varuh človekovih pravic, nato pa je vlada sprejela sklep, da so potrebni sistemski ukrepi za zaščito pred posteljnimi stenicami.

Vlada je v pisnem odgovoru potrdila, da gre za kompleksno materijo, ki terja uskladitev med več resorji, zato sprememb zakonodaje ni mogoče predvideti prej kot v prvi polovici prihodnjega leta. Ni kaj, Cerarjeva vlada je še iz navadne dezinsekcije žuželk naredila škandal, s katerim se mora ukvarjati državni vrh. Bolje, da ne izvemo, kako bi se Cerar lotil zamenjave žarnic.

C. Š.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!