Poglejte si to lopovsko ekonomsko logiko na primeru Golobičevega podrepnika Biščaka in NLB

Gregor Golobič in Bogdan Biščak (Foto: STA)

Nekdanji sekretar dveh propadlih strank, LDS in Zares, in tesni Golobičev prijatelj, lobist in tviteraš Bogdan Biščak je na socialnem omrežju spet postregel s svojimi domislicami, kako je privatizacija bank slabost. Skrajnim levičarjem je slabo vse, kar jim onemogoča zapravljanje državnega denarja.

“Akcija Ohranimo korito NLB že (ponovno) teče. Bankomat, ki ga vedno znova in znova polnimo davkoplačevalci, skušajo za vsako ceno ohraniti,” je v odziv na Biščakov tvit zapisal vidni član SDS dr. Božo Predalič.

“V 24ur danes povedali, da iz NLB nikoli ne bomo iztržili tega, kar smo plačali za njeno sanacijo. Če jo bomo prodali, res ne. Če pa bi letno pobirali po 190 milijonov dividend, niti ne bi trajalo tako zelo dolgo,” je zapisal Biščak, s čimer je med uporabniki socialnega omrežja sprožil diskusijo. Njegova izjava kaže, kako levičarji gledajo na zapravljanje državnega denarja. Za Biščaka je NLB veliki avtomat v igralnici, v katerega država stalno meče davkoplačevalski denar, ki se bo na neki točki mogoče začel obrestovati.

Kakor bi rekli vsem kockarjem – na eni točki je potrebno povleči črto, prešteti izgube in odkorakati stran. Sanje o pobiranju 190 milijonov evrov dividend na leto so samo to, prazne in neutemeljene marnje. Namreč, če bi bilo karkoli od tega uresničljivo, bi to že počeli. Tako pa se NLB raje ukvarja s pranjem iranskega denarja, povezanega s teroristi, medtem ko je breme dolga restrukturirano na davkoplačevalskih plečih.

Kot je zapisal Aleš Kovačec, je NLB v zadnjih 20 letih poslovala z enormno izgubo. “Od leta 2005 je saldo dobiček/izguba enako -1.801.634.976,00 €. Super uspešna banka.” Skoraj dve milijardi evrov izgub, Biščak pa sanja o izplačevanju dividend v višini 190 milijonov evrov na leto.

Banka naj ostane v državni lasti, račun bodo krili davkoplačevalci
Če je Biščak sprva trdil, da se banke ne sme prodati, pa je kmalu zatem, ko so mu pokazali, kakšno je dejansko stanje, spraševal: “Zakaj bi pa nekdo kupil tako super uspešno banko?” Izgleda, da ne glede na pokazana dejstva, odgovor vedno ostaja enak, NLB mora ostati v državni lasti, pa naj posluje z dobičkom ali izgubo, dolgove bodo že poravnali slovenski davkoplačevalci, medtem ko se izbrana družba drenja pri koritu.

Kako Biščak razume denar, ki ga vplačujemo davkoplačevalci, med drugim tudi za sanacijo NLB, za katero je odgovoren tudi bankster Marjan Kramar, kader Gregorja Golobiča.

A. B.

 • urh

  Bogo ne more razmišljat drugače, če se že vse življenje napaja iz državnega korita.

 • sanguis sacrum

  the unsatisfied gluttony..

  • samotoje

   Kaj se je že zgodilo z gluttony v filmu Seven?

 • althar

  Bogdan Predpražnik je spet nekaj kadil.

 • samotoje

  Biščak me je najbolj neprijetno presenetil, ko sem izvedel, da je alpinist. Kakšen klopotec! Od tu dalje se nisem več ničemur čudil. Tako da je njegova izjava o državnem denarju, ne davkoplačevalskem samo še en kretenizem več. Tako sicer razmišljajo nezreli pobalini tipa Kordiš.

  • VERRZIFIKATOR

   Kaj prebrati je mogoče z lica?
   Od dveh tičkov eden v nos ga vtika,
   drugega dotik pod brado mika,
   enkrat ena: topla je novica.

 • Andrej

  Minister Gregor pa nič. V glavnem je tiho. Je pa VEDNO zraven. Zakaj pa bi govoril, če mu ljudski denar na kup leti? Tole: “dokapitalizirali smo NLB z državnim, ne s tvojim denarjem “pove vse.

 • učko

  Težko bo holtikulturist (rožicar) kar koli dopovedal Golobičevcu Biščaku ! Še tega ne, da je zdajle dan in ne noč !

 • Ryuk

  Če prodamo, bomo vsaj nekaj denarja, ki smo ga vrgli not v NLB leta 2013, dobili nazaj. Če ne prodamo, ne bomo dobili nič.

  • francelj3

   Dobili bomo na grbo samo še nadaljnje milijardne dokapitalizacije.

 • SIMON ROZIC

  Dobro jih poznamo: BARABE PLUS ULTRA !

 • Hribouc

  Kdo bo že Bandi izstavil Račune?

  A s tem v zvezi Kučanov Satan grozi doli z Ilove gore !?
  To pa je resnična satanska Banda pravih hudičev!

 • večni srb

  To ni še nič, prava katastrofa šele prihaja.
  Kaj to pomeni, da ima banka dolgove, če pa so banke tiste, ki denar posojajo drugim, krediti pa so zavarovani s trdnim kapitalom oziroma z nepremičninami.
  Če podjetje nakaže delavcu na bančni račun tisoč evrov plače, lahko banka posodi deset tisoč evrov ostalim komitentom in kreditojemalcem, za kar zaračunava precej visoke obresti. Kreditojemalci so dolžni počasi vračati denar, banki pa ostanejo obresti, ki jih lahko posoja naprej.
  Še boljše je, če lahko lastniki banke vlagajo v sami sebe, položiš tisoč, sposodiš si deset tisoč, zaslužiš tisoč in si sposodiš še deset tisoč, preprost izračun nam pove, da smo iz tisoč naredili dvajset tisoč, ampak le tako dolgo, dokler se igra posojanja denarja samemu sebi ne zalomi in ostale banke, ki financirajo našo banko, terjajo svoje kredite nazaj. Potem je tako jasno, da nimamo več niti tisoč evrov ampak smo dolžni vse kar si je naša banka sposodila od tujih bank. Ne moreš si lastiti banko in si sposojati od samega sebe denar, zavarovan s to isto banko.

 • Steiermark

  Biščak zgoraj čivka, da so NLB “dokapitalizirali” , z državnim denarjem in ne s Predaličevim (našim). Tale čvekač še vedno zivi v fantaziji, in ne ve, da država nima denarja in ga tudi nemore proizvajati, kot se je vedno v komunizmu mislilo in govorilo, ampak, da mi, “državljani” z vplačevanjem davkov, “dokkapitaliziramo vse te mafijsko komunajzarske roparske pohode, ki jih izvajajo rdeči “lastniki” bankomat kartic, našega denarja!

  • večni srb

   Državo pa le imamo, za fašiste je to zgodovinski projekt, ki ne bo propadel kar čez noč oziroma bo, ampak potem itak ne bo več Slovenije.

 • Slehernik

  “The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”

  Margaret Thatcher

  • večni srb

   Zakaj bi to bil problem za sistem, ki ne pozna zasebne lastnine?

   • Slehernik

    Problem nastane, ko porabijo denar tistih, ki so jih razlastili ali nacionalizirali

    • francelj3

     Da ne govorim o denarju, ki si ga je kleptokratski razred sposodil in si ga še kar naprej sposoja v tujini, narod pa to vrača. Tega je enkrat že zmanjkalo Pahorju, ki mu nihče več ni hotel posoditi ničesar, in v naslednji recesiji ga bo spet zmanjkalo.

     • Steiermark

      ja, plačujemo pa mi in naši potomci!

 • rrrrr

  Državno bančno korito je kot čudež na treh nogah: NLB, NKBM in Abanka .

  Projektiral in zgradil ga je Niko Kavčič, dovoljenje izdal Milan Kučan, kriminalne transakcije legaliziral Janez Drnovšek, ukradel Gregor Golobi, javnost zavajal in nategoval Bogdan Biščak….( Butasti Dejan Židan je tu le začasni vzdrževalec.)
  Da je čudežno korito vedno polno, ne glede na število in apetite rdečih prascev, na vsakih volitvah vedno znova poskrbijo pregovorno varčni in modri Slovenci.

  • večni srb

   Gre za vzporedni ekonomiji.
   Kapitalizem se je pri nas začel z Jazbinškovim stanovanjskim zakonom, sicer slovenci ne bi imeli nič. Banka je takrat posodila par tisoč evrov vsaj četrtini državljanov, ki so ga vračali 10-15 let, s čimer so pridobili kapital v vrednosti 50-100.000 evrov. Kdor je potem zastavil svoje stanovanje, si je lahko od banke sposodil 20-40.000 evrov in jih vložil v opremo, posel, avto, nakup druge nepremičnine…
   Prej ali kasneje se bo piramidna shema zdrobila in banke bodo rubile vsaj sto tisoč stanovanj.

   • janko

    **********
    Tole je čista resnica! Ljudje se tega niso nikoli zavedali.
    To sem ugotovil in govoril že pred 10 leti in so vsi samo zijali.
    Precej lenuhov poznam, ki so svoja državna družinska stanovanja od države čez noč dobili v last na 15 let kredita. Vsi so si tako ali tako že zgradili hiše.
    Stanovanja, ki so jih dobili v last, pa so takrat vsi drago prodali. In so me čez noč prehiteli po situiranosti za 20 let, ker sem sproti, brez kreditov zidal hišo in nikoli koristil nobene družbene pomoči.

 • Olga2345

  Razne Biščke in druge udbomafijce postavit pred sodišče in zapret! Nakradeno premoženje jim pobrat, pa bodo lahko davkoplačevalci prišli do vloženega denarja! Udbomafija s Kučanom je nakradla kar nekaj slovenskih proračunov!
  Banke pa do zadnje prodat TUJCEM!

  • večni srb

   Obstaja samo en dober argument zakaj je dobro imeti nacionalno banko, ker nam nihče drug na tem planetu ne bo financiral projektov nacionalnega pomena, ki so dobri samo za slovenski narod oziroma naš način življenja. Mene ne moti, če bo crknil, ampak karakter slovencev se bo s tujimi investicijami zagotovo zelo spremenil.

 • Silos

  Bojijo se prodaje ker bodo imeli zaprto pipo bali so se prodaje Telkoma ravno zaradi tega in uspeli so
  upam,da tokrat ne

 • domovina mili dom

  Naj jo imajo. 5 milijard naj vrnejo davkoplačevalcem, pa je njihova, udbomafijska.

  • Silos

   Kdaj je že lopov vračal ?

 • nene

  S to drzavo je konec, ze tako so nam jansevci prodali vse za drzavo stratesko pomembne zadeve, zdaj hocejo se edino nacionalno banko, ki smo jo sami dokapitalizirali zato, da bi ta financirala slovensko gospodarstvo. Naj kaksen gospodarstvenik pove, ce je to normalno, da drzava nima ne letalisca, ne banke, ne svoje telekomunikacijske druzbe, ne trgovske druzbe, ne nadzora nad slovenskim nebom, ne medijev, naj pove, ce to ni veleizdaja, kar so nam jansevci naredili, tujcem prodali drzavo.

  • Margu501

   A se ti že blede, al kaj ?

  • Common Sense

   Je normalno. Letališče je še kar tam, kjer sem ga nazadnje videl. Zaenkrat se samo širi. Položenih kablov od Telekoma ne bo nihče trgal. Če jih pa bo, pa obstaja T-2, A1 ….. A vsega tega ne bi bilo treba, če bi umno gospodarili. A nismo. v 28 letih je bila z izjemo 6 let na oblasti SD ter njihovi sateliti in nove leve stranke. Rezultat nad katerim se pritožuješ je torej predvsem njihovo maslo. “Sve se vraća, sve se plaća”.

   • nene

    aha ves cas tulite, da je nujna prodaja tujcem, potem je pa sd kriva, tipicno.
    https://www.delo.si/gospodarstvo/infrastruktura/sdh-je-o-aerodromu-sprejel-odlocitev.html

    • Mojca pokraculja

     Tuliti z volkovi, krasen film kenede.

   • nene

    naj bo katerokoli obdobje v zgodovini, drzavo prodajate tujcem, razglasate se pa za domobrance in domoljube

    • Common Sense

     nene, brez zamere… a se dobro počutiš? Kje si našel domobrance? Saj zadeva je preprosta: trošimo več kot ustvarimo in pač prodajamo družinsko srebrnino. Državo veš kdo je imel večino časa v roki in to je to. Mimogrede, prodajo NLB je obljubila šivilja Lenčica, sedanja članica te koalicije. Sploh pa ne vem zakaj mora država imeti prste vsepovsod. Dokazano je bila slab gospodar. Posledično imaš tudi ti zato večje davke. Pa lep dan še naprej.

     • nene

      Tudi ce je ona obljubila in cerar, je vsaj spoznal, da je to napaka, jansa pa zeli, da se na vsak nacin proda, kot tudi vse ostale druzbe. Me zanima, kaj vse je dobil v zameno.

     • Common Sense

      Lej, saj jaz razumem kaj govoriš. Tudi meni se zdi blesavo, da se prodaja, sploh pod ceno (kot npr. NKBM). A še vedno velja to kar sem napisal: “trošimo več kot ustvarimo in pač prodajamo družinsko srebrnino.” Jebi ga. Slovenceljn še ni popolnoma zrel za svojo državo, kakor koli obrneš prideš na isto. Enostavno nismo umni gospodarji. Kaj umni, niti gospodarji nismo!

     • Steiermark

      Mislim, da situacijo približno razumeš, zato pričakujem od tebe , da boš tudi razumel, da JJ nikoli ni imel ničesar pri NKBM, da so smetano lizali udbovski poverjeniki in nadaljevalci totalitarnega režima, vmes pa podtikali vse, tistim, ki so jih razkrinkali. Za to so bili tudi nagrajeni, z miljonskimi odpravninami! Vsi po vrsti pa so bili udbovci ali sinovi vplivnih udbovcev…..

     • nene

      samo v tvojih sanjah je tako

     • Mojca pokraculja
     • francelj3

      Pa kaj hudiča vlačiš v to gospoda Janeza Janšo? On na prodajo ali neprodajo NLB nima prav nobenega vpliva, saj je v opoziciji in za povrh še najbolj politično osamljena in osovražena in pravosodno preganjana oseba v Sloveniji (to je komunistično maslo!). Prav tako ni bil on tisti, ki je prodajo obljubil EK, ker je bil tudi takrat v opoziciji, saj so ga malo prej vrgli z oblasti z državnim udarom, ki ga je insceniral Klemenčič s svojo rdečo hunto. Banko bi morali pustiti bankrotirati, namesto da so jo dokapitalizirali, kot je zdaj (malo pozno sicer) povedal Lahovnik..

      Največja napaka gospodov Janše in Bajuka pa je bila, da sta takrat, ko bi NLB lahko do konca prodala KBC-ju, prodajo odklonila, češ da gre za sistemsko banko. Koliko milijard bi davkoplačevalci prihranili, če ne bi naredila te napake!

     • Mojca pokraculja

      Spet napaka, matr so to eni lopovi, kr prodajal bi, pa so rekli da za živo glavo tega ne dajo.Klinika v Avstraliji je zadaj, ti rečem.

    • Steiermark

     Strinjam se s tabo, da so si prisvojili slovensko državo, tujci in to ne katerikoli ampak prav tisti, galkanski, ki so se “žestoko” borili proti svobodni in samostojni Sloveniji, ki pa nimajo svojih korenin, na nekem “kapitalistično krščanskem” zahodu ampak na bakanu in so še vedno člani in predsedujoči mafijci udbovskega kova, ki so nam “popolnili” tudi sodišča in vse javne funkcije s svojimi rodžaki, sovražniki , sfukatorji in tepihovalci, Slovencev in Slovenije, ki pa imajo večinski delež v “prihvatizrani” jugosloveniji! nje, de de….in ti so celo tako “sposobni”, da ustvarjajo “zelo uspešna podjetja”, kjer jim delajo pingvini, njihov naropani kapital, iz Slovenije, pa skladiščijo kar v fiskalnih oazah. Tudi denar, ki je prišel za “odkup” NKB Maribor, je iz istih virov, udbovske podganje črede ter skrivajo pod fiktivnimi imeni in “tujci”, ki se drogirani do daske, šetajo po banki in pošiljajo na cesto, najbolj sposobne in delovne ljudi! Banda je banda, če je pa še za nameček udbovska, potem so pa namazani z vsemi vražjimi žavbami! fuj, v kakšnem gnojnem rdečem udbovskem dreku moramo živeti in jim še dalje sužnje špilati!

     • nene

      Ne vem, ce si tako neumna kot se delas, nkbm je povezan z janso v vseh ozirih dokazano v stevilnih clankih.

     • Steiermark

      Ti je v glavi zakuhal kesl? Sicer pa od nekega zmeneta, ki niti ne ve, kam spadajo Slovenci s svojo kulturo on poštenostjo in jih daje v isti koš s titovimi pionirčki in “prihvatizatorji” ne rabim niti nasvetov niti njegovih blodenj o moji normalnosti….

     • francelj3

      Kaj naj še rečem drugega kot: OSEL”!!! Dokazano v številnih člankih v komunističnih medijih? Še tisti ne dokazujejo tega.

     • Mojca pokraculja

      Posluš, pa daj vrži že te dokaze na mizo ! čakamo !

     • Common Sense

      Steiermark, malo posplošeno. Kordež, Bavčar, Šrot, lastnik Dnevnika in Term Čatež…. so mogoče balkanci po mentaliteti, a takole na uč se mi zdi, da so kar lepo slovenske krvi;) Kakor tudi večina članov Foruma21, ki se je najbolj krvavo prisesalo na NLB in NKBM. Niso balkanci nič krivi, jih imamo kar tu – avtohtone!

     • Steiermark

      Glej vsi ti, ki si jih ti naštel, so bolj malo “Slovenci”, ker Slovenec, ki je vzgojen v slovenski kulturi in poštenju, se nebi niti mešal z to udbovsko jugosrbsko drhaljo ter postal član zločinskega mafijskega kluba 21…… Poglej si malo, njihovo udobvsko jugo miselnost in pripravljenost prodaje svojih ri…ti, za denarčke……ja, in to so “pravi balkanci” in njihovi hapci! Poglej si samo idejnega vodjo in strica iz ozadja, ki vedno znova producira nove izume, kako zasužnjevati in izkoriščati Slovenijo , v katero se je pritepel in katera, svobodna in samostojna ne spada v njegovo najbolj intimno opcijo, poglej si “sfukatorje in tepihovalce”, neslovenskega izvora, kakšna in katera pomembna mesta zasedajo in usmerjajo v propad, naša, slovenska življenja, ob podpori teh opic, ki nimajo narodne pripadnosti in sovražijo vse, kar je poštenega in zavednega…

    • Mojca pokraculja

     Matr čist nesposobni so, maš prou. Ves čas prodajajo, pa še zmeraj niso prodali. Čisti luzerji, banda pokvarjena , še tega ne obvladajo kar vsak seljak na pijaci zna.

  • Korenjak

   “Nene”:
   1. jaz in ti nisva država, država so oblastniški koritniki in njihova lastnina je NLB. To ni “družbena lastnina”, od NLB ne ti ne jaz nimava ničesar, razen tega, da morava preko davkov sanirati mafijsko poslovanje, ki je svetlobna leta daleč od normalnega bančnega poslovanja.
   2. “vsaka država ima svojo mafijo, le mafija ima (v Sloveniji) svojo državo” pravi ljudski pregovor.
   3. zato upam, da bo s to državo čimprej konec, kot pač z vsako mafijo.
   NLB pa v tej zgodbi ni nič drugega, kot bankomat za taisto mafijo.
   4. če si ti odkrit pripadnik mafije, dovoli drugim, da pač nismo.

   • nene

    No saj drzave itak vec nimamo , brez banke, brez trgovske firme, … smo de facto brez drzavne suverenosti, suverenost je samo se na papirju, pa se to ne, kar se tice nadzora nad nebom.

    • Common Sense

     Nene. Ko si enkrat v dolgovih, v bistvu nisi več suveren. Analogno, ko dopustiš, da bankam dolguješ preveč, ti kot “nene” nisi več suveren, ker je banka de facto tvoja ekonomska lastnica. Slovenci smo, hote ali nehote, delali preveč napak, preveč diletantsko smo se obnašali (in se še obnašamo), preveč smo trošili, premalo mislili naprej in imamo reci in piši 33 mrd eur dolga in ta se še veča. Je zastonj jamrati nad Janšo, ker on – tudi če bi bil Superman – ob vsej dobri (ali zli) volji v tem času, ko je bil na oblasti ne bi mogel sam pridelati takega dolga. Fizično ni mogoče;) Tolk o temu. Suverenost se začne v glavi. Mi smo imeli glavo na nepravem mestu, kaže da to še kar traja. Torej nimamo sedaj kaj jamrati. Realnost je vedno kruta.

     • nene

      kaksen Superman, bancno luknjo je naredil jansa, v casu njegove vlade in njegovi so se napajali, bavcar je moral po njegovem ukazu vse delati. V redu, samo potem povejte naglas, da ne zelite, da imamo drzavo in da ste jo zato prodali tujcem, pa naj potem ljudje sami presodijo, ce ste res domoljubi.

     • Common Sense

      Lej, vse okay. Če ti želiš verjeti tole “če samo grdega zlega Janše ne bi bilo, bi se tu cedila med in mleko”, je to tvoja pravica. Ne bom ti je odrekal. Jaz samo iz izkušenj v življenju vem, da je bolj pametno narediti malo samorefleksije, predno se uperi prst v drugega. Mimogrede, tajkuni, ki so največ denarja pokradli so bili skoraj vsi člani Foruma21. Pa da se ne greva ping pong, ne želim ti spremeniti mnenja, ker vidim, da si 100% prepričan v svoj prav. Pa lep dan še naprej!

     • nene

      saj vseeno kdo, pac oboji, naglas pa navijate za prodajo tujcem predvsem vi, poglej komentarje spodaj.

     • Mojca pokraculja

      Kva češ tko je to če igrata Real Madrid : Real Madrid .

     • francelj3

      Seveda, tudi bančno luknjo je naredil gospod Janša, tajkune je ustvaril gospod Janša … če se hočeš blamirati s svojim IQ, ti pa res ne bom branil. Ponavljati tisto, kar piše v komunističnih medijih, je lahko, kajne, če skušaš malo pomisliti s svojo glavo, te pa moti, ker v njej kar naglas zaškripa, kajne?

     • Mojca pokraculja

      Matr genijalno, Superman je prodal Spidermanu, ta pa Godzili !

    • Mojca pokraculja

     Kako da ne, imamo državo jugoslavijo ! pa kje ti živiš človk božji ?

  • francelj3

   Funkcija države je torej bančništvo, upravljanje letališča, upravljanje s telekomunikacijami, mediji in prodaja špecerije? Haha. In kar se tiče tega, kdo je prodal: zamenjaj “janševci” s “komunisti”. A NLB smo dokapitalizirali zato, da bo financirala slovensko gospodarstvo? Ne, dokapitalizirali smo jo zato, da jo bodo lahko rdečkarji spet de-kapitalizirali, potem jo bomo davkoplačevalci spet dokapitalizirali in tako naprej. Ta film smo že nekajkrat videli. Hvala lepa za te ponovitve.
   Država, ki ji ni mogoče reči drugače kot kleptokratska republika, mora prodati prav vse, kar ima, sicer rdečkarji ne bodo nikoli nehali krasti!!!!!!!!!!

   • nene

    banka daje gospodarstvu kredite, letalisce rabis iz logisticnih razlogov, telekomunikacije so pomembne iz vidika nadzora ljudi, no razlika je le, da imajo potem nadzor tujci, trgovina, da se prodaja domace izdelke, mediji so tudi pomembni…

    • Common Sense

     Pa saj kredit lahko dobiš kjerkoli. Sberbank, Unicredit, A-banka,….. Internet in telefon lahko dobiš pri telekomu, pa še v T-2, A1, Telemach…… Pa nismo več v komunizmu, tako da nadzora ne potrebuješ delati. Nadzor pa izvajajo NSA (national security agency) iz ZDA, ampak na daljavo in prek bistveno bolj soficticiranih orodij, ki so raketna znanost za našo Sovo. Pa ne potrebujejo našega Telekoma;) Trgovec bo pa prodajal “domače”, če se mu bo to izplačalo. Če bi ti imel trgovino, bi verjetno hotel tudi zaslužiti. Vso smo mi socialisti, ko se gre za tuj žep. Ko se gre za naš denar, pa hitro postanemo največji kapitalisti. Dokazano. Sam poglej poslanca Levice, Kordiša.

    • francelj3

     Banka naj bo privatna in bo dajala gospodarstvu kredite, ki se ji jih bo splačalo dajati, pa je ne bo treba dokapitalizirati. Kolikor vem, letališča ni še nihče odpeljal v Frankfurt, menda je še vedno na Brniku. Telekom potrebujejo komunisti samo zato, ker so vse bakrene telefonske žice, če je še kje kakšna, speljane skozi klet Slavije, da udba lahko prisluškuje. Trgovina naj prodaja poceni kvalitetne izdelke z dobičkom, ne pa zanič in/ali predragih z izgubo, pa naj bodo domači ali uvoženi. Ja, mediji v državni lasti so pa res najpomembnejši, ker omogočajo preganjanje gospoda Janeza Janše že od let 1987-88 naprej prav do danes.

     • nene

      jj pa najbrz prisluskuje iz postonjske jame, tam so tudi taksni prostori, zato pa bategelj ne pusti ogleda jame niti tujcem in iz telekoma, zato pa telekom financira novo tv

     • francelj3

      Janšitis je duševna bolezen, upam, da to veš. Prvi znak: popolnoma brez veze, čisto zunaj konteksta, začenjaš stavke z JJ ali Janša, čeprav o gospodu Janši sploh ni govora.

      Je pa še ena možnost: da ti F21 plača vsak stavek, ki ga tako začneš.

     • Mojca pokraculja

      Hitre preskoke delaš, ne moreš kr iz Sutjeske prešaltat na Đemsa Bondarčuka !

    • Mojca pokraculja

     Posluš tole je iz Filmskih novosti najnovejše?

  • radames

   Si v rahli zmoti. Zdajle in tudi zadnje 4 leta na oblassti niso janševci. Tudi, ko je vlado vodil Cerar, je niso janševci. Skratka, od 27 let Republike Slovenije, jo okoli 20 let vodijo NEjašnevci.
   Ti, zakaj pa tako posplošuješ?

   • Common Sense

    “Nene” hoče povedati, da je Janša v teh 6-7 letih, ko je bil na oblasti pridelal vse kar je slabega v tej državi, naluknjal proračun, povzročil dvig državnega dolga iz 22% BDP na 78% BDP in se dogovoril za prodajo NLB in tako naprej. Mal se hecam, samo tako izpade. Saj Janše ne zagovarjam, naredil je precej (milo rečeno) dvomljivih potez, med drugim, da je pod mizo in prepoceni prodal Mercator Bavčarju in Šrotu (oba kasneje obsojena). A po mojem tudi sam ve, da sta ga nategnila in da je bila to napaka. Verjetno si je tudi sam posredno ali neposredno malo omastil prste pri Patriji. A govoriti, da je on kriv za to, da smo kjer smo je pa precej grobo izkrivljanje resnice in precenjevanje njegove moči. In tu mislim, da “nene” gleda na zadeve precej enostransko. Jebi ga, takle mamo.

    • radames

     Pri nas je “resnica” mnogo bolj radikalna. Za popolnoma vse slabo, kar si lahko zamisliš, je kriv Janša.
     je pa normalno, da noben politik na vsem svetu ne dela vse samo v redu, ampak tudi kiksa (namerno ali pa nenamerno).

   • nene

    trenutno odgovarjam vam, ker vi hocete prodati nlb in ostalo

    • Common Sense

     Jaz je ne bi. Ampak je Lenčica obljubila. Pa Cerar prelomil to obljubo. Če hočemo še biti v klubu, ki se mu reče EU in če hočemo, da se nas še jemlje resno, potem pač moramo spoštovati obljubo. Jebi ga. Za to se gre. Ker mi nismo Nemčija. Nismo Francija. Nismo niti Poljska. MI smo jebeni pi*kin dim. Je pa res, da mnogi v Sloveniji mislijo, da smo center sveta. Nismo.

    • radames

     Kako, vam? Kdo vodi vlado? Kdo je močnejši od vlade? GLOBOKA DRŽAVA!!!! PARA DRŽAVA!!! Ki je sestavljena iz samih “naših”, tistih, ki obožujejo tekovine (za izgovor). V resnici pa obožujejo oblast in denar. Oblasti od leta 1945 NISO dali iz rok!

    • Mojca pokraculja

     Pa saj tega kadra ni bilo v filmu bitka na Sutjeski ? Kateri film sploh gledaš?

   • Steiermark

    Pripadniki elitne roparske drhali, morajo na nek način upravičiti in umiti si roke! Kot se za komunajzlarsko udbovske pse, spodobi – za vse jim je kriv JJ!

  • Mojca pokraculja

   Opla, si včeraj gledal film Back to the future in si zamenjal glavnega akterja ?!

 • Simon Novak

  Vsepovsod, po vseh svetovnih in slovenskih medijih trenutno http://www.rtvslo.si/svet/evropa/napad-na-fakulteto-na-krimu-najmanj-18-mrtvih-najvec-najstnikov/469142 Samo na NoraTV nič o tem, jebeš potem slogan Prvi v službi resnice

  • mginko

   Simon Novak – Ti nisi dorasel da bi kjerkoli kaj razumel. Zato je vseeno kaj bereš, zato tukaj non-stop bluziš. Pa bluzi, da ti bo lažje.

   • Simon Novak

    Zahojenec, če bi to kje naredil kak migrant, bi bilo sedaj na NoriTV najmanj 10 člankov na to temo

    • mginko

     Tvoje izražanje je dokaz tvojega bluzenja. Pa saj tudi tega odgovora ne razumeš.
     Razumejo pa ga normalni ljudje. Žal, ni ti pomoči. Ti kar bluzi.

     • Simon Novak

      “Normalni” na tem portalu, malo nas je normalnih tukaj

 • radames

  Kakšen pridanič je v Himalaji stopil na vrh dveh osemtisočakov!!!! (Broad Peak – 8051m in Gašerbrum 2 – 8035m ).

  • zokispoki

   Od taktrat naprej sta gori radioaktivni !

  • tomven

   Prste ima še vse… in to lepljive!

 • francelj3

  Tale Biščak je pa res enkraten kreten. 190 milijonov dividend letno? Od kod se je pa potem nabralo 2 milijardi ali več izgub, ki jih je bilo treba dokapitalizirati? Ne pozabimo, da prihaja nova recesija. Kar se tiče pa državnega denarja, ki po Biščakovo ni davkoplačevalski denar, je pa vsaka diskusija o IQ Biščaka odveč. Komunist pač, torej osel.

  • nene

   Kakor jaz razumem biscka je hotel reči, da jj dobro služi s temi prodajami, da je to njegov bankomat, lahko bi pa povedal še, kakšne so provizije

 • zokispoki

  Za taksne gangsterje je kugla z verigo na nogi, in arbajtslager !

 • Franc Šink

  Korito je korito.posebno če je mesar poleg.A kaj ko manjka mesarjev,ali pa so mesarji nesposobni.

 • Mojca pokraculja

  Eureka !!! Bogdan Biščak izumil Državni denar in Moj denar ! Fursu moram takoj sporočiti, naj mojo dohodnino plača iz državnega denarja !

 • luckyss

  Vsi omenjeni v članku so del mafije ki služi stotine milijonov na račun vas butastih ovc…
  Če ne bi vedno znova prekopavali kosti, bi nam šlo bistveno bolje…
  Ste pač prebutasti, da bi ugotovili, da nam kradejo le zaradi tega, ker narod ohranjajo sprt..
  Če bi bilo treba, bi šli do konflikta neandertalcev in homo sapiens sapiens..
  Ne bom zdaj “žleht” in bolj konkretno omenjal fizionomije.. ;)

  • učko

   Včasih tud kej prou napišeš

 • Garbage man

  Komot si lahko uzurpira # LDS lopov

 • Hun

  Vedno sm za privatizacijo drzavnih paradnih konj, ki so nam bili v nacionalni ponos. Desnicarji oz republikanci teh firm neb nikol prodal tujcu, ravno zarad nacionalnega ponosa. To jansisti ne razumete.

  Glede veljakov bivse LDS sm pa mnenja da so si prisvajal nacionalno lastnino. Razn Drnovska.

  • učko

   Krade vladajoči režim, njegove politične stranke so že manj pomembne, tukaj je veliko več ljudi, ki so del tega režima, pa niso politiki. LDS je isto kot SD, SMC, ZARES in ostali. Ne vidiš ti svinjarije v celoti, Hun !

   • Hun

    Politicne stranke v velki vecini sluzijo namenu, interesom, apetitu organizatorjem rezimskega banketa.

 • Peter

  Zahojenec, če bi to kje naredil kak migrant, bi bilo sedaj na NoriTV najmanj 10 člankov na to temo

  Res je Simon Novak.

  kaj ko bi iz tega potegnil sklep, da Nova ni zate in se končno speljal od tulaj, no?

  • RATATA

   To si res ti!

 • učko

  Golobič s svojih lopovskih podvigih ni tolk BLONTEN (neumen) kot je videt !!!!!

 • nene

  Koliko potem jj zasluži od ene take prodaje, npr koliko je zaslužil od nkbm? se nam povejte, Biščak, Predalič??

  • luckyss

   AK 47 + ustrezna municija 1000 kosov+ 3 saržerji je 1000 DM (deutsche mark)..
   V en kontejner gre več kot 600 kompletov ..krat 400 kontejnerjev…računaj..
   Zakaj bi se torej ukvarjal z drobižem od bank ?!

   • Jože Kovač

    A si ti to prevažal, da veš, koliko je bilo kontejnerjev? Kje so pa bili? Na mariborskem letališču? Sploh pa je to 240.000 AK47 + 240 milijonov kosov streliva 7,62 x 39. Pa še modela ne veš, aa so bile vse Ak47 -M60 ali M64 ali, M64A ali celo M77. Sicer je pa vmes še cel kup modelov, tudi kopije CZ v Jugoslaviji. Glede na to, da so v TO že leta 1980 amenjali AK-47 za FN, mislim, da je to jugovojska v večini odpeljala v Srbijo, ostalo je samo kakih 40.000 kosov tega orožja v Sloveniji.

    • luckyss

     Nisem jih prevažal, ampak stražil med “osamosvojitveno vojno”….
     Modeli so bili različni,”najmlajši” je bil M 72 AB…s preklopnim kopitom..

     • Jože Kovač

      Le kje si jih stražil, a ni jugovojske od TO vse pobrala ? A ja, si sodeloval z jugo vojsko, pa si pri njih stražil !!!

    • nene

     Se jaz tudi spomnim tega, samo mi takrat ni bilo nič jasno

    • janko

     To orožje je poslal Kučan Izetbegoviču. Ko so pozneje v Srebrenici Srbi pobili tistih 9000 musličev, med katerimi je bilo menda 7500 morilcev s tem orožjem, ki so pobijali nemuslimansko prebivalstvo po regiji, je to razvpiti svetovni škandal, čeprav bi ti lahko vsak dan odšli mimo modrih čelad na prostost, pa niso hoteli; tako je pravil malo po dogodku en učitelj od tam.

   • nene

    Ker mu ni nikdar dovolj.

   • nene

    124 milijonov eurov, teritorialci so strazili in nalagali v kočevski reki, se spomnim, samo je šlo kar mimo mene, potem pa se spomniš za nazaj.

 • milanček

  za ta kučanov sekret golobić in biščak je treba vse pripraviti za skorajšno usmrtitev z obešanjem na Prešernovem trgu!

 • RATATA

  Biščak je nekaj zamešal. Krota komunajzrska misli, da bo dobil na naslednjih volitvah 190 miljonov glasov podpore.

 • RATATA

  U Koperu oživljajo Tomos. No, spomine na skupno žugoslavi du poa.

 • xtc

  NLB prodat do zadnjega cigla z vso kramo vred-kot tudi A banko,pa naj se lastniki nato ukvarjajo z njo.

 • SmashFascism

  Nek se vidi razkošje.
  Najceneje jo je šenkati

 • Amerikanc

  Partijska FDV pamet Biščaka in podobnih LDS nategunov, je še vedno utemeljena na matematičnem aksiomu, da dasta dva minusa, plus.

 • antimur

  Takšne preklete prasce kot je Golobič in Biščak ter podobno svojat, bomo ob čiščenju morali postaviti ob bok največjemu antislovencu in zdraharju, roparju ter zločincu Kučanu.

  • Zgornji

   AMENNN – Žaaal.

 • tramal

  A to je tisti golubič ,ki je pozabil da ima miljone na tuji banki.A je že vse zapravil ,da se je vrnil naprej krast.

  • Zgornji

   ;-)

 • sloustava

  Biscak, ekonomist na ravni “kmeta “ Golobica. Ajajajaj…

 • montyamp

  Ki so tega Biščaka vun skopali ???

 • djoka bolime

  biscek je pač en govoreči drek (toking šit)!
  p.s.
  golobic pa je premeten, zelo je zvit. Kot podgana, npr..

 • Zgornji

  PARASITOS RAAAUUUSSS !!! ! !!!

 • šmentanamuha

  Vau, tale dva na sliki pa sta videti kot parček (govorica telesa pa to). Rekla bi, da ima žensko vlogo Biščak.

 • Darth Vader

  biščak je še eden iz kvote mentalno hendikepiranih in ekonomsko analfabetičnih političnih vsevedcev v državi tej……človek v lajfu ni naredil nič, celo življenje tako ali drugače živi na račun davkoplačevalcev in ne trga…..in zdaj je človek, ki je nula ampak ima političen glas….kar naenkrat samooklicana ekonomska avtoriteta……kakšen klošar in siromak

 • Miro Jereb

  Tale biščakr …ought to be shot brfore he was born…Ekologi kje ste…predelajte ga v čisti kisik…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!