Popravek: Komunisti se še niso pomirili, upokojeni novinar Dnevnika in sodelavec Udbe Jože Poglajen kar sredi seje Programskega sveta RTV zahteval ukinitev oddaje Pričevalci!

Družina Poglajen: Hčerka Nika, oče Jože in sin Jure.

V sredo, 28. novembra, smo na portalu Nova24TV objavili članek z naslovom “Komunisti se še niso pomirili, upokojeni novinar Dnevnika in sodelavec Udbe Jože Poglajen kar sredi seje Programskega sveta RTV zahteval ukinitev oddaje Pričevalci!” V nadaljevanju objavljamo prikaz nasprotnih dejstev.

 • večni srb

  Z JLA je bolj težko kdo sodeloval, razen mogoče kot zunanji sodelavec, ker JNA ni bila nobena politična sila ampak so morali ubogat ukaze predsedstva.
  Nikoli se nismo borili z JNA, ves čas smo bili v konfliktu z Zvezo komunistov preostankov Jugoslavije in Zvezno vlado SFRJ, zaradi nedorečenih sukcesijskih obveznosti. JNA je bila samo orodje, isto kot notranje zadeve in kar je še bilo takih, če bi nas hoteli takrat vse razgnat, s TO vred, bi nas.

  • Ivan Friderik Novak

   Ne drži povsem, JLA je bila politična “sila”.

   Prvič, naloga JLA je bila obramba ustavne ureditve.
   Vojske v normalnih državah služijo zgolj obrambi pred zunanjim sovražnikom in ne posegajo v notranje politične zadeve.

   Drugič, JLA je imela svoje delegate (poslanci) v zvezni skupščini in v družbenopolitičnih organizacijah (partija, Zveza socialistične mladine, Socialistična zveza).

   Torej je bila JLA zelo spolitizirana.
   Glede na prevladujoči delež Srbov v armadi, so bile odločitve bolj srbske kot jugoslovanske, čeprav so se armadniki večinoma opredeljevali kot Jugoslovani (ko je Juga razpadla, so tudi Jugoslovani spet postali Srbi, Hrvati, . . .).

 • večni srb

  Ne razumem zakaj noče nihče priznat, da je bil pri gestapo, kaj pa je to kaj takega, tam do leta 1989 niso delali nič tako slabega, razen poslov kot običajno. Potem so se pa zmenili, da bodo šli vsak za sebe, ker je postalo v tujih republikah prenevarno za bivše tajne policaje, sistem je razpadel, vojska jih ni ščitila več, narod jih je zasovražil zaradi politike, ne se zajebavat.
  Saj je Lajovic objavil tiste sezname, za vsakega se ve kje je bil rojen, kje je živel, pod katero zvrst je spadal in še cel kup drugih nečednosti, to so bili pač državni teroristi. Penzije pa le dobijo, pa tudi za družine so še pravočasno dobro poskrbeli, redko kdo je prava baraba.

 • Darth Vader

  še en star prdec, ki bi že zdavnaj s svojim sranjem, moral biti pod rušo, nepa da polpismeni član zveze borcev kroji nacionalni rtv program…..sploh zna pržgat mobitel ali pa televizijo? aja njihov je, to je referenca…..član radikalne levičarske organizacije, ki krade denar iz proračuna…..priviligiranc na stroške davkoplačevalcev…..

 • VERZIFIKATOR

  Jožek Uglájen

  PRIČEVALEC JE POGLÁDIL

  Je pogládil striček se po bradi,
  bil bi svoje dobe pričevalec,
  a je podpovrečen le igralec
  v želji, da bi ga imeli radi.

  Ni bil ovaduh ne izvajalec,
  vedno je pošteno državljanil,
  v pismu uglajeno se je branil,
  rad bi sam bil prvi pričevalec.

  Druga pričevanja bi ukinil,
  se pogládil tokrat je po pleši,
  poglajeno s tem se ves osmeši,
  ko je takšno nebulozo zinil.

  Sam je zase prvi pričevalec,
  drugi zanj so najbolj nepotrebni,
  mu delujejo kot duh pogrebni,
  ki je sebi sam merodajalec.

  Ko po pleši poglajén se gleda
  mož v zrcalo, da se pokrtači,
  se brez haska v ogledalu pači,
  “pričevalcu” živ krst ne naseda.

 • mali49

  Poglajen, a renica boli?

 • Lojz

  Jao spet so vas dobili na laži. Vi ste res en poden.

  • Andrej

   Objavili so drugo stran. Zakaj tega ne pohvališ?

 • BlackOpsSystem

  treba je…….treba je pod nujno………..brez odlašanja, brez kompromisov……………

 • montyamp

  KAJ BI ZA POGLAJENA REKEL HAVEL ???

  HAVEL PRAVI TAKOLE

  »Le redko se zgodi, da družbeni sistem ponudi tako na stežaj odprta vrata ljudem, ki so pripravljeni podpreti karkoli in kdajkoli, če jim le prinese kakšno korist, ljudem brez načel, hrbtenice, ki so v želji po oblasti in osebni obogatitvi, rojenim lakajem, pripravljenim na vsakršno ponižanje, in sposobnim kadarkoli žrtvovati svoje sosede in svojo čast za golo priložnost, da se spečajo s tistimi, ki imajo oblast.
  V tej luči ni presenetljivo, da tako številne javne in vplivne pozicije zasedajo, bolj kot kdajkoli poprej,

  notorični karieristi,
  oportunisti, šarlatani,
  ljudje dvomljivih dosežkov,
  na kratko: tipični kolaboranti,

  ljudje, ki imajo poseben dar prepričati se, da njihovo umazano delo na vsakem koraku služi reševanju nečesa ali pa vsaj preprečevanju, da bi jih zamenjali še slabši ljudje.
  Prav tako ni presenetljivo, da v takih okoliščinah cvete korupcija med javnimi uslužbenci vseh vrst, da so povsem odprto pripravljeni sprejemati podkupnine in se brezsramno obrniti tako, da to koristi njihovim zasebnim interesom, ki jih diktira pohlep …
  Število ljudi, ki iskreno verjamejo tisto, kar pravi uradna propaganda in ki zares podpirajo oblast, je manjše, kot kdajkoli poprej.
  A število hinavcev vztrajno narašča: do točke, ko je pravzaprav vsak državljan prisiljen postati to – namreč hinavec – tudi sam. Opazimo lahko, da nikogar več ne zanima, ali ljudje zares verjamejo tisto, kar govorijo, ali pa jim gre le za zasebne koristi.

  Število hinavcev v Sloveniji vztrajno narašča , ko je med izkrivljeno politiko pravzaprav vsak državljan prisiljen postati to – namreč hinavec – tudi sam.

 • montyamp

  Poglajen gleda v tisto smer kot petelin na Novakovi kapeli .
  Veter je njegov smernik,Poglajenov pa hipokrizija in zločinska atentat bankrot UDBA.
  IVEK KDO TE JE UBIL ??? Mogoče ve tudi Poglajen .
  Oportunisti so mi vedno razburkali vsebino želodca .
  HANZA KURBENHAUS — CENZURA PRESSTITUCIJA IN LAŽI NA POLOŽNICE

 • Andrej

  Če je v penziji, zakaj ne da prostora mladim? Morda zato, ker je bil Dnevnik zelo nenaklonjen osamosvojitvi in Poglajen je bil pri njih v službi. Veno Karbone. Zdaj prejema zasluženo nagrado.

 • O’Brien

  Kaj točno je popravil? Ni predlagal ukinitve Pričevalcev, ne podpira borcev?

 • david23

  Mene pa zanimajo ti strokovni vidiki s katerimi je gospod utemeljeval ukinjanje oddaj Pričevalci in Spomin.
  Res bi rad videl te utemeljitve! A je možno, da se novinarji potrudite in dobite ter javno objavite te strokovne vidike, da jih bomo lahko prebrali.

 • spet #FakeNews in zato objavljen popravek

  • SjtVpbslS

   Si pa težak, bolj kot kanta dreka.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!