Popravek: To je Slovenija: Direktor Komunale Trbovlje iz vrst stranke SD se ni mogel sprijazniti, da so na njegov položaj po 20 letih izvolili novi obraz, zato je tožil samega sebe in ob pomoči županje prepričal sodnico

Foto: Nova24TV.

Dne 7. 12. 2017 smo na spletnem portalu Nova24TV.si objavili članek z naslovom “[VIDEO] To je Slovenija: Direktor Komunale Trbovlje iz vrst stranke SD se ni mogel sprijazniti, da so na njegov položaj po 20 letih izvolili novi obraz, zato je tožil samega sebe in ob pomoči županje prepričal sodnico”V nadaljevanju v celoti objavljamo popravek oz. prikaz nasprotnih dejstev:

“Odgovor in prikaz drugih oziroma nasprotnih dejstev na prispevek z naslovom: To je Slovenija: Direktor Komunale Trbovlje iz vrst stranke SD se ni mogel sprijazniti, da so na njegov položaj po 20 letih izvolili nov obraz, zato je tožil samega sebe in ob pomoči županje prepričal sodnico, objavljen 07.12.2017.

Ne drži navedba v naslovu prispevka, da je direktor Komunale ob pomoči županje prepričal sodnico. Županja z vloženo tožbo direktorja ni imela nič, ni bila ne stranka, ne stranski udeleženec postopka, niti ni bila seznanjena s samo vsebino tožbe ali potekom postopka.

Ne drži navedba, da županja ni želela upoštevati pobude, da naj zamenja neaktivne člane nadzornega sveta oziroma da bi želela zamenjati samo tri člane, ki so aktivni. Za zamenjavo predsednika in člana nadzornega sveta Iztoka Hribovška je pobudo podalo osem občinskih svetnikov. Županja je nato to pobudo dopolnila s predlogom, da občinski svet zamenja vse člane, ki jih je imenoval svet, županja zamenja tudi svojega člana, apelira pa se na svet delavcev, da zamenja svoje člane. Ker se je večina svetniških skupin s tem predlogom strinjala, se je začel postopek razrešitve članov, ki jih je imenoval občinski svet (Hribovšek, Žnidarič, Vozel). Ko bo postopek zaključen, bo županja zamenjala svojega predstavnika, svet delavcev pa bo sprejel svojo odločitev.

Ne drži navedba v prispevku, da je županja predlagala sodišču imenovanje vršilca dolžnosti, češ, da podjetje nima direktorja ter da naj bi sodnica Kusičeva v nekaj dneh po navodilu županje Žnidaršiča vpisala nazaj v poslovni register. Komunala Trbovlje je bila ob vložitvi predloga županje za sodno imenovanje poslovodje brez direktorja, saj je mandat obstoječemu potekel 18. 11. 2017, dne 21. 11. 2017, ko je županja oddala predlog na sodišče, pa je bil v poslovnem registru še vedno vpisan Milan Žnidaršič. Ker s strani predsednika nadzornega sveta ni bilo nobenih konkretnih informacij o postopku, je županja oddala predlog po pošti na  sodišče dne 21. 11. 2017. Odločitev sodišča je Občina Trbovlje prejela 27. 11. 2017, prav tako pa je bil ta dan v sodni register vpisan kot direktor Pustoslemšek, torej 6 dni po tem, ko je bil predlog o imenovanju oddan na sodišče. Jasno je torej razvidno, da ob podaji predloga za sodno imenovanje direktorja, Pustoslemšek ni bil vpisan v register, poleg tega pa županja poudarja, da sodnice Kusičeve ne pozna, z njo ni bila nikoli na noben način v stiku, kaj šele, da bi ji podajala navodila, kot je navedeno v prispevku.”

Občina Trbovlje

županja Jasna Gabrič

zanjo po pooblastilu Odvetniška družba Pirc Musar & partnerji, o.p., d.o.o.

[Besedilo je objavljeno v izvorni obliki in ni lektorirano.]

Uredništvo Nova24TV

 • Božobožo

  Lažniva Nora TV itak.

  • nevtrino

   Hehehe, pa kakšen zabitek mora kdo biti, da ne vidi, kaj se dogaja, kaj pač po vaše imenovana “lažniva nora” TV objavlja … Nova24tv dejansko kar dobro krmari v kalnih vodah totalno levakarsko usmrajene države.

  • traktor

   Božo Smc.Kjer je dim,je ponavadi tudi ogenj. V3krasne je slogan za tri doline,ki so sinonim za korupcijo,klientelizem in krajo prav povsod. Pravzaprav, se je vse omenjeno, tukaj pravzaprav rodilo.Vendar trbovka pri teh rabotah pač še ni mogla prav dosti sodelovati.Je premalo časa zraven.

 • VERRZIFIKATOR

  Barbara Trbovc

  REGIJA ZAGLAVJE

  Posebno tole je poglavje,
  se knjiga vsaka ga otepa,
  saj od poglavij najbolj šepa
  naslov je: Regija Zaglavje.

  Zaglavje je kot konec knjige,
  od tod dobilo je ime,
  za glavo je, saj to se ve,
  deležno prav nobene brige.

  Kako se v tisti konec pride?
  Vzdolž lene dolgočasne reke
  čez cestne luknje in zapreke,
  do tja, kjer sonce pozno vzide.

  Po avtocesti bo pač bolje,
  ko videl dimne boš oblake,
  odcep gre dol skozi Izplake.
  pripelje cesta te v Zadolje.

  Ko za seboj pustiš Zadolje,
  v drugo greš naprej dolino,
  v središča regije sivino,
  prikaže se napis Tubolje.

  Nekoč tu bolje je bilo,
  še danes vsak te prepričuje,
  pred sabo se opravičuje,
  ga pravzprav je sram zelo.

  Nato v dolino tretjo prideš,
  skoz hrastov gozd tja v kraj Zavratnik,
  že sajast ves imaš ovratnik,
  v sotesko to nerad zaideš.

  Vzpon te vodi do rešitve,
  čez Strmi Dol naprej na vzhod,
  je iz Zaglavja tu izhod,
  poželel vanj ne boš vrnitve.

 • Ana Job

  V Trbovljah je še vedno komunistična diktatura in nasilna gabrićka ter njen direktor komunale sta oba iz rdečih vrst! Zato tudi ni nobenega napredka in ga tudi ne bo, dokler bodo takšni pri koritu!

  • nevtrino

   Gabrič, Kusič, …

  • traktor

   Ej, tvoj prejšnji avatar je veliko bolj cart.

 • RATATA

  Kako krasno ste mi obudili spomine na otroštvo n24tv…
  Ko sem zagledal veliko fotografijo mojega sošolca iz najinih mladih let,
  mi je prišlo
  na
  misel,
  da bi glede na starost, lahko tudi jaz kandidiral za direktorja javnega podjetja,
  če ne bi imel enega osnovnega problema, ki je premajhna pleša.

 • MEFISTO

  No, zdaj ste videli, SD županja nima z ničemer nič.

  Niti s tem, da bi lahko bilo v Trbovljah, ki so bile vedno največja žrtev partije, kdajkoli bolje.

  Vrednote Mihe Marinka, ki je po Trbovljah njega dni kure in jajce kradel, še živijo.

  (To so mu očitale kanapovske “babe”, ko je prišel mirit prvi štrajk v gnili Titovi Jugoslaviji)

 • traktor

  Ta je šele huda.Dober da te kolkr tolk poznam.

 • Radolf Mitler

  On je navden SD-jevski prasec. Ga bo že doletela kazen.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!