Poslanci iz strank DeSUS in SMC v bran novim privilegijem: Tokrat so na vrsti kulturniki!

Foto: STA

Medtem ko v Sloveniji ne manjka privilegirancev, ki prejemajo mastne pokojnine, se bodo očitno sedaj do privilegiranih pokojnin s pomočjo poslancev iz strank DeSUS in SMC dokopali še posamezni kulturniki. Tako bodo poskrbeli, da se bodo zadnjemu predsedniku Komunistične partije Slovenije Milanu Kučanu in Svetlani Makarovič pridružili še kulturniki blizu levičarski eliti. Zakonski predlogi, ki so jih vložili v stranki SMC, za proračun predstavljajo kar 4 milijardni strošek, za dodatke k pokojninam pa so zahtevali celo sklic izredne seje državnega zbora. 

Skupina poslank in poslancev iz strank DeSUS in SMC s prvopodpisanim Primožem Hainzem je 14. februarja v zakonodajni postopek vložila Predlog zakona o dodatku k pokojnini za delo in izjemne dosežke na področju kulture in raziskovalno-razvojne dejavnosti. Predlog zakona je bil na 26. nujni seji odbora za kulturo, 3. aprila letos, obravnavan in podprt z večino vseh glasov. Poleg poslancev iz omenjenih strank je potrebno omeniti, da zakonodajni predlog uživa tudi podporo kulturnega ministrstva, Vlade RS in Komisije Državnega sveta za kulturo, znanost, šolstvo in šport.

Predlagajo, da se predlog zakona čimprej sprejme in uveljavi
Predlagana sprememba ureja podelitev dodatka k pokojnini za delo in izjemne dosežke na področju kulture in raziskovalno-razvojne dejavnosti ter določa pogoje ter postopke za njegovo dodelitev. Predlog zakona ob tem predvideva, da ima dodatek k pokojnini status prejemka za življenjsko delo oziroma za izjemni dosežek. Skupina poslancev iz vrst strank DeSUS in SMC pa je ob tem podala prepričanje, da bi bilo zaradi usklajenosti med deležniki smiselno sprejeti predlog zakona in ga čimprej uveljaviti, zaradi česar so predlagali, da se predlog zakona uvrsti na dnevni red izredne seje Državnega zbora RS.

Podpisniki za sklic izredne seje.

Se politiki bojijo kulturnikov, da jih morajo kupiti?
Lovrenc Arnič, priznani slovenski dirigent in nekdanji vodja Državne opere in baleta v Ankari, je v preteklosti že opozoril, da na kulturo vpliva tudi politični dejavnik. Izhodiščne možnosti za ustvarjanje v kulturi po prepričanju Arniča za vse niso čisto enake. Po njegovem mnenju je odvisno od ujemanja umetniških ambicij z družbenimi trendi, zelo pomembni pa so tudi določeni politični dejavniki, ki so lahko v podporo ali zaviranje; izrazil je tudi prepričanje, da se politika po svoje kulture boji, saj ta zna biti glasna in nevšečna, pri čemer je spomnil na obdobje, ko se je zgodila ulica. “Veliko pa je odvisno tudi od avditorija.” Arnič je podal prepričanje, da če je nek kulturnik inovativen, bo prej kot slej splaval na površje in ugledal luč sveta. Drugače pa se bo naslanjal na vzporedne parametre, ki za kulturo niso tako pomembni. Izpostavil je, da je že zgodovina na področju kulture naredila veliko selekcijo, saj do danes ni ostalo vse, kar je bilo ustvarjeno. Po njegovem mnenju se na vsake toliko časa pojavi nekdo, ki voz povleče naprej, saj, kot pravi, tega ni mogoče urediti plansko.

Med privilegiranci, ki prejemajo mastne pokojnine, je nekdaj zelo priljubljena otroška pisateljica Svetlana Makarovič, ki je sedaj bolj znana kot organizatorka rdečkaste maškarade na Kongresnem trgu v Ljubljani, tako imenovanega jugonostalgičnega shoda Nosil bom rdečo zvezdo. Marsikaterega upokojenca, ki komaj shaja iz meseca v mesec, bi najbrž močno razjezilo, ko bi izvedel, da Makarovičeva na račun slovenskih davkoplačevalk in davkoplačevalcev prejema kar 1.809,48 evra mesečne pokojnine, ob tem pa še zastonj biva v prestižnem domu za starejše občane v Trnovem.

Foto: STA

Dodeljena ji je bila izjemna pokojnina
Se sprašujete, kako je to mogoče? Po navedbah ministrstva za kulturo ima Makarovičeva tako visoko pokojnino zato, ker je Vlada Republike Slovenije s sklepom o izjemnem priznanju in odmeri starostne pokojnine osebam, ki imajo posebne zasluge na področju kulture, z dne 28. 10. 1999 dodelila izjemno pokojnino od 1. oktobra 1999 dalje in jo odmerila v višini 90 odstotkov zneska najvišje pokojnine za polno pokojninsko dobo. Najvišja pokojnina za polno pokojninsko dobo za uživalce starostne pokojnine, uveljavljene do konca leta 1999, znaša od 1. januarja 2017 1.809,48 evra, pri čemer je potrebno dodati, da gre za znesek pokojnine, brez obračuna akontacije dohodnine. Makarovičevi se je tako kljub zavrnitvi Prešernove nagrade leta 2000 nasmehnilo na tekočem računu, saj je ravno zaradi te nominacije prejela dodatek.

Poraja se vprašanje, koliko bo novost državo stala? Zakon iz časa, ko je bil za predsednika po letu 2002 izvoljen dotedanji premier in danes že pokojni Janez Drnovšek, je Kučanu dosmrtno podelil 80 odstotkov plače predsednika države. Lani je Kučanu država k pokojnini doplačala 22.000 evrov, letos pa načrtuje 22.500 evrov doplačila, navaja Spletni časopis. Druga Janševa vlada je zaradi ekonomske in finančne krize leta 2012 oklestila privilegirane pokojnine, ki ne temeljijo na vplačanih prispevkih v pokojninsko blagajno, ampak predstavljajo privilegije, ki si jih elita deli na podlagi političnih kriterijev. Čeprav so privilegij doplačila za vse druge politike zaradi varčevanja ukinili, je Kučanu zaradi Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića in strank z leve uspelo z dopolnilom ohraniti že pridobljeni dodatek.

Milan Kučan (Foto: STA)

V primeru, da bo poslancem iz vrst DeSUS in SMC uspelo uzakoniti predlagano novost, se bo povečal krog privilegiranih posameznikov, ki bodo prejemali visoko pokojnino; predlog zakona namreč določa, da bo lahko vlada tudi po lastni presoji dodeljevala privilegij določenim kulturnikom, ki so po njeni oceni trajno prispevali k razvoju družbe in ugledu države. Glede na to, da pa veliko upokojencev le s težavo shaja iz dneva v dan, bi bilo prav, da bi država končno poskrbela tudi za njih.

N. Ž.

 • sprehajalec

  Toooooo, denarja je kot pečka. Se bo pa kakšen nov puf vzel. Zelo spominja na stare čase socialističenga samoupravljanja, ko se je “rihtalo” borčevske penzije pa zaslužne penzije, samo poznati si moral pravega.

  Moj spisek za zaslužno penzijo: Tone Fornezzi Tof (imenovan tudi rdeči ventil za spuščanje pare), Boris “Rdeči” Kobal….

 • traktor

  Prasci pustite korito za mojo penzijo pri miru. Denar se služi z delom, tudi gobcanje se lahko proda. Ampak je treba delati.

  • sumljivislon

   Žiga Turk Retweeted

   Marko Dvornik
   @markodvornik
   Iz časa socializma se vleče napaka, da se inštitucije skrivajo za kolektivom, da ni nihče poimensko odgovoren. Sodstvo je tako še vedno brezimna oblast, namesto, da bi imeli sodnike posameznike, ki sprejemajo drzne odločitve (dr. Matej Avbelj) http://4d.rtvslo.si/arhiv/studio-ob-17h/174531640

 • macon

  Temina Makabrovič je v bistvu moralna ženska: hvaležna je rdečim botrom in sponzorjem za nezaslužene Eure, zatorej je edino lepo inu primerno, da nosi rdečo zvezdo.

  • sprehajalec

   To je res. ne bo grizla roke, ki jo hrani….

 • Ryuk

  Zaradi takih prisklednežev cerarjeva koalicija noče znižati DDV-ja na predkrizno raven.

  • sprehajalec

   DDV v Sloveniji nikoli več ne bo šel dol. Samo še gor.

 • Oregon

  Samo eno moznost imamo, da se temu upremo. Volitve so tu in SDS je žal res edina možnost, da se to ustavi. Če želite enako sranje naprej pa so tu Desus, SMS, SD, ZL in podobni poganjki partije.

  • milanček

   ne samo volitve, Slovenci, oborožite se!

 • Luka Marchessi

  Vi ste proti kulturi, proti znanosti, proti napredku, proti novostim… vi ste enostavno konstantno samo proti.
  In to vas definira. Tudi osebnostno.

  • Korenjak

   Zgolj proti neracionalnemu trošenju skupnega, proti neenakosti, ki jo takšni privilegiji prinašajo. Vse ostalo pač samo podtakneš, kot je značilno za Mladino iz Mirovnih inštitutov in podobnih smetišč “intelektualcev”, ki to niso.

  • Miroslav

   Ti si pa proti nam upokojencem ki s polno delovno dobo životarimo z mizerno pokojnino jaz in ostali ki životarimo iz meseca v mesec ne moremo živeti od kulture ki ji ne moremo reči kultura ki je proti drugače mislečim,posebno kulturniki ki so iz bivše Juge.Zato vsi tisti ki se strinjate z mano pojdite na volitve in volite SDS ki bo pošteno razdelil priviligiran denar.

  • Borut Stari

   Tako je, zato zato v parlamentih obstaja opozicija. V DZ imamo nekaj čemu bi težko rekli opozicija so tam le zaradi lepšega in reda radi. Bold pisavo uporabljaš zaradi IQ deficita? V tržni ekonomiji je vse to urejeno Uveljavljajo naj se na trgu dela ne pa z rihtanjem, na preizkušeni tovariški način s socialističnim samoupravljanjem. Da socializem ne deluje brez tujega denarja je dokazano.Pufanje,
   in še pufanje tovariši. Le to obvladate.

  • totex39

   Naj si zaslužijo denar sami, kot ostali delovni ljudje, ne pa da čakajo vedno na neke privilegije, banda.

  • Meho

   O kakšnem napredku ti govoriš? Pa ti in tvoji partijski ritolizniki greste nazaj za 70 let, ne pa naprej.

  • Marina D.

   Luka, ne večina Slovencev je proti takšnim teletom in debilom kot si ti. In proti vsemu kar je podobno kot zločinskemu, roparskemu, zlaganemu, lažnivemu levičarskemu sistemi in njegovi ideologiji kot ste ga ti in tvoji levičarski ideologi uzurpirali.
   Pač vse kar napišete, izjavite ali naredite je treba 2x pogledati realnost. Pa še takrat ni sigurno da niste naredili škode, se kaj zlagali, koga prevarali ali bilo kako uničujoče delovali.
   Ja to tebe Luka in tvoje levičarsko enako misleče definira veliko bolj definira!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Tako osebnostno kot tudi maloumno!

  • tohuvabohu

   Tovariši in tovarišice,
   vi ste svinje,
   vi ste krave,
   vi ste koze
   darovali za naše partizane!
   (Vida Tomšič na mitingu okoli leta 1950)

  • Republic Commando

   Dojenje psov in rezanje SLO zastave. Goni se v 3 pm s tako kulturo.

 • PIA PlA

  Z novimi volitvami ne bo denarja, ne bo privilegijev, in zajedavcem se bo podrl bo svet stkan iz njihovih sanj in naše naivnosti, da bodo za njih vedno delali drugi. Komaj čakam, da koritniki dobijo v svoje vrste nekoga, kot je ta na videu.
  https://twitter.com/SemihKahramannn/status/910571557902340097

 • Mojca pokraculja

  Takšnemu početju se reče: brez skrupul !

 • Borut Stari

  DZ opravlja tekoče posle. Po izredni (???) seji pa na skupno tekoče uživanje in medsebojno občudovanje.

 • totex39

  Komunisti poskrbijo za svoje prisklednike to je že znano, največja sramota pa je, da to delajo na račun delovnega ljudstva, kajti ravno privilegije si kulturnike še najmanj zaslužijo.
  Vsi te podpisniki, ki zahtevajo od države denar, naj dajo iz svojega žepa, bomo videli koliko jih bo ostali še na listi.

 • Franjo Trojner

  Pred volitvami je dobro vedeti, da je za politično levico stranke SD, ZL, Desus in SMC delavec v gospodarstvu vreden manj, kot DREK! Nam delavcem v gospodarstvu stranke politične levice SD, ZL, DESUS in SMC nabijajo vedno znova nove in vedno višje davke, ter vedno slabšo in strožjo pokojninsko zakonodajo, zato so naše plače in penzije mizerne in ne zadostujejo za človeka vredno živlenje. Za nas, za delavce v gospodarstvu, za upokojence, ki so v gospodarstvu delali in v pokojninsko blagajno vplačevali 40 let in več se ne najde kak cekin, ki bi jim/nam izboljšal živlenje. Najdejo ga pa levičarji iz vrst strank politične levice vedno za vse tiste priviligirance, ki nikoli niso v pokojninsko blagajno vplačali niti centa in tudi vstajali ti priviligiranci niso nikoli ob 5. uri in nato garali tudi v treh izmenah tudi popoldne in ponoči do jutranjih ur.
  DELAVEC, KMET, PENZIJONIST ZDAJ VIDIŠ SAM, DA STRANKE, POLITIKI POLITIČNE LEVICE SD, DESUS, ZL IN SMC DELAJO SAMO V KORIST SVOJIH PRIVILIGIRANCEV, NJIHOVIH PLAČ IN PENZIJ, ter ranoraznih dodatkov IN V KORIST JAVNEGA SEKTORJA IN NITI POD RAZNO V KORIST DELAVCA IN PENZIJONISTA GOSPODSRSTVA, KAKOR TUDI KMETA NE!
  Spomnimo se komu politična levica z lahkoto in širokogrudno namenja vse te privilegije in koga vse ožema, takrat, ko gremo glasovat na volišča. Penzijonisti vprašajte vi zdaj svojega Karleka, Juršo in Hainza iz stranke DESUS zakaj se tako vneto ne borijo za vaše penzije, temveč samo za penzije priviligirancev?Te pa se Karlek ni zlago, ko je obljubljal 1000 € in več penzije vsem, mislo je samo priviligirancem! Mater nas imajo za norca toti priviligiranci in politiki politične levice.

  • Vesuvius Vesuvius

   Še titek in edi sta se delala da razumeta radničku klasu, njihovim naslednikom s polnimi riti privilegijev pa se popolnoma j….be za delavce v gospodarstvu, obrtnike, male kmete in upokojence s 40 leti garaškega dela za 500€. Tudi milek se ni nikoli zavzel za neposrednega proizvajalca…. večina nas revežev bo zopet ostalo ob volitvah doma in potem brez veze bentilo nad usodo.

   • Franjo Trojner

    Še danes se živo spomnim kislih nasmehov očeta, ko so po TV vrteli komunistično propagandno gradivo in so nam takratni profesionalni in visoko etični novinarji kazali Tita v pregrešnem dragem gvantu, preko katerega je imel oblečeno brezhibno speglano delovno haljo, z drago cigaro v lapah, kako se dela, da dela na stružnici, okoli pa so letali, kot sneg beli kosmatinci.
    Ja toti prejšni in zdajšni komunisteki so se vedno radi pošalili na raču delavcov in kmetov, kar se tudi do zdajšnih časov ni spremenilo. Še vedno delavci in kmeti trdo delamo, da se komunisteki lahko nenasitno še naprej mastno redijo, vmes pa se za lastno zabavo na oblasti še delajo norca iz vseh nas.
    Toda znova prihaja čas, ko bodo skrahirane živali pomendrale totalitarne svinje na oblasti, kot pravi znana basen.

    • Vesuvius Vesuvius

     Ti dolgoletni bleferski privilegiranci in njihovi potomci so popolnoma izgubili stik z realnostjo. Greš v Hofer trgovino pred vrati starejše gospe prosijo v imenu Karitasa za revne družine, kjer dva zaposlena ne moreta več preživeti družine…da ne omenjam revne upokojence, kmete in kmečke gospodinje. Domovi za starejše so od 1000- 1500 €. Za popolno poplačilo domske oskrbe imajo zopet privilegiranci pa še ostane jim za priboljške, ostali pa mukotrpno mesečno skupaj spravimo denar za poplačilo oskrbe naših svojcev. Po gostilniško kvantajo o gospodarski rasti a nikoli niso okusili trdega dela. Večina firm je preživela in živi zaradi pridnih delavcev, ki za svoje delo ne dobijo ustrezno plačilo. Lastniki in vodilni v podjetjih se zgražajo nad požrešnostjo države, nič ne ukrenejo, a istočasno jim je to alibi, da lahko delavcem prikazujejo, da ni možnosti za večje plače.

     • Franjo Trojner

      Res je kar ste zapisali!
      Upam, da se tokrat pošten večinski del volilnega telesa, ki trdo dela, ali je trdo delal in sedaj namesto uživa crkuje v pokoju odzove in gre na volišča glasovat. Glasovat ZA pravno, demokratično samostojno državo Slovenijo Slovencev, katera bo v prvi vrsti PRVO poskrbela za svoje državljane in znala ceniti in nagraditi pošteno delo tako v aktivnem času zaposlitve, kot tudi v pokoju.

 • xtc

  Mislim ,da zadeva niso tekoči posli.
  Je pa jasno ,da bo morala slej kot preje nova oblast,te privilegije ukiniti inn pobrati.

 • MižekFiga

  Slovenci SVOJO NEVSILJIVO KULTURO IMAMO in zato balkansko ne potrebujemo. Kučkaški parlament vsiljuje nekaj vsiljivega, kar ne maramo!

  Čimprej na VOLITVE, da se vsiljivcev končno otresemo.

 • Osti jarej
 • dob

  Slo – komunisti prerazdeljujejo tuj denar, delijo torej denar, ki ga niso sami pridelali – konča pa v njihovih žepih!
  Zraven mislijo, da je preporazdeljevanje tujega denarja blazno zahtevno delo in predvsem pravično. In zato naj bi jim mi bili hvaležni, da držijo prste v naših denarnicah. Celo tako hvaležni jim moramo biti, da jim postavljamo spomenike.
  Oni to imenujejo patriotizem.

 • Soave

  Izkoristit morajo – morda – še zadnje trenutke za poplačilo svojih prikimovalcev !!

 • Scenic

  Pogojno naj bodo za nekatere “posebne” pokojnine a znesek naj se prilagodi sedanjemu stanju, če je bila recimo pokojnina v prejšnjem sistemu tam okoli 1000€ za povprešne in posvečene 1800 naj bo sedaj recimo 800€ za posebno zaslužne državljane.

 • šmentanamuha

  Obljuba dela dolg …

 • Vera

  Pravi kulturniki naj dobijo kar jim pripada , vsem ” kvazi-kulturnikom ” pa je treba vse odvzeti . Sami se naj tržijo na trgu dela , ne na nas davkoplačevalcih ! Svetlanin mož je pisal , zato ona nima pravice do takšnih prejemkov vsak mesec .

 • Miro

  Milan Kučan – zmagovalec naslednjih volitev

 • mona lisa

  Saj ne morem verjet. Večina upokojencev pa lahko crkne od lakote. Vsem enake pokojnine in gotovo tem idiotom ki vsiljujejo neke priviligirane pokojnine pa odvzet oblast ker delajo samo škodo.

 • mona lisa

  Predno ta vlada gre še bo naredila škode za leta naprej.

 • Fabijan

  No prvo kar je res, 500 € za polno delovno dobo v gospodarstvu, ki dodano vrednost pod prisilo represivne države daje vsem segmentom porabnikov, je nesramno grdo početje. Kulturnikom vse spoštovanje, a ta upokojenec nima dovolj da bi pogledal-poslušal-bral kulturnika. Res je tudi, kulturnik se promovira da za istega upokojenca-proizvodnega zaposlenca ustvarja, ohranja in prodaja kulturo, a to ni res. To počne samo za tistega ki ga dobro plačuje in ima pobran denar tudi še od tiste majhne pokojnine-plače v obliki davkov ob nakupu hrane in plačilu nesramno visokih položnic ki poberejo vsak cent, To je popolno suženjstvo. Plačnik kulturnika-privrženca plačuje ta pa piše kulturo in nekulturo na kožo plačniku, pa še eno zagotovljeno volilno telo JE. Zato imajo kar trojni interes da jih nagradijo. to ni enolončnica na 4 leta, to je kontinuirana stalnica ki jo volivci zaradi obupnega stanja abstinirajo. Tako ti VOLIJO SAMI SEBE, v obliki raznoraznih osebnih strank ki varajo volivce. Zato ne pojasnijo volivcem kaj je strankarska opredeljenost, svobodomislec, demokrat, socialist, komunist?, in t.n. Potem ko bi bilo pravilno, bi se vedlo kdo kam spada, ne bi mogli mešati voljo revnih sužnjev(volivcev), ti bi šli na volitve in njih sigurno ne bi izvolili. Kaj sedaj? Revolucija? Bog ne daj. To prinaša brisanje nasprotnika, prevzem oblasti(kot so naredili komunisti), in formiranje nove za kanček drugačne a vendar na istih temeljih in z istim namenom. Sedaj imamo vse vzvode v volilni moči, tudi v popravilu volilnih pravil, GREMO VSI NA VOLITVE, TUDI ČE ZAVRNEMO VSE KI SE NAM ŽELIJO OBESITI KOT NOVI REŠITELJI, VOLITVE LAHKO TUDI PONOVIMO!!!!!!!
  Imejmo v mislih, trojno denominacijo(krajo naših prihrankov in skladov), lastninjenje, banke, uničena velika uspešna podjetja, pranje denarja, drugi tir, TEŠ 6 in ogromnih zadolžitev( prodaja duš naših še nerojenih za stoletje). To zagotovo niso naša dejanja petsto in tudi tisoč€vraši, to so naredili tisti ki jih lahko volite ali NE. Danes zagotovo vemo so isti za vsemi barvami z katerimi nas iz sekunde v sekundo barvajo in to z barvo kupljeno z našim in denarjem naših potomcev!! LETOS GREMO VSI NA VOLITVE(PLEBISCIT)!!!!!!!!!

  • Franjo Trojner

   Bog in vsi volilci te naj uslišijo!

 • VERRZIFIKATOR

  Levi Devžej

  ŠE EN ZAKON

  Še en zakon nam izredni manjka,
  rekli v neki slabi so državi,
  v njem zajeti bodo tisti pravi,
  brez katerih ni nam več obstanka.

  Rekli so tako, se ve, kateri,
  isti sebi v prid so glasovali,
  nov dodatek k pokojnini dali,
  tokrat v znatno, znatno večji meri.

  Vlada sama zdaj lahko odloča,
  kdo zavoljo nekulture svoje
  si zasluži več kot delo tvoje
  pokojnine sploh ti omogoča.

  Še en zakon manjka takšne vrste,
  da kulturno dá se nagraditi,
  hočem reči, da se nagrabiti,
  če imaš le pri koritu prste.

  In dodatek bo nazadnje dvojni,
  tega gre celo se veseliti,
  tisti bodo mogli ga dobiti,
  ki poprej postanejo pokojni.

  To ne bo nobena pokojnina,
  to veselo sklepno bo dejanje,
  bi še sam dal glas za takšno stanje,
  da se gnojem plača pogrebnina.

 • Tweety Bird

  Nosila bom rdečo zvezdo…s ponosom. Sem tudi ponosna na Milana in Svetlano :)

  • garfi

   nosi se levi fašist

   • Zakaj tako ?

    • garfi

     to je foglof tunnek
     uporablja še veliko imen in taktik
     ruši SDS, Janšo in portal že leta

  • cosmosjasnovidec

   Ti levuharski pasjejebec si zvezdo kar prišij na svojega kurca,da ne boš nategoval v riti psov,koz,ovc,kokoši skratka vseh domačih živali,ker ti divje pobegnejo.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

 • garfi

  partijski sestanek na rtvZLO-studio ob 17h
  veleizdajalski komunajzli pripravljajo spremembo naše ustave in nastanek tretje Jugoslavije
  DOL Z šarec-sd-smc-desus-l-bratušek-sloga-itd SAMI PROTISLOVENSKI PARTIJCI

 • Amerikanc

  ¸Ko je Korel obljubil 1000 € penzije “običnim” upokojencem, je bilo menda vzeto iz konteksta. Sedaj, ko se je Korel zavzel za EXTRA penzije udbopartijskim umetnikom, očitno ne bo vzeto iz konteksta. Iz konteksta bojo vzeti ubogi penzionisti, ki so se potili za min. penzije.

 • garfi

  POZOR VOLITVE MAJA !!!
  levi fašisti bodo nadaljevali z uvažanjem balkancev in islamistov in teroristov !!!
  ZMAGATI MORAJO DOMOLJUBNE STRANKE SDS-ZD-itd
  VSI NA VOLITVE BREZ IZGOVOROV !!!

 • učko

  Levuharji skup držijo in so dobro organizirani. JaJo je pa cepec, ki je obdan s cepci !!!

 • Olga_10

  Ukiniti je treba vse privilegije! Murgleoneja pa v zapor do smrti!

 • ĐĐ Style

  KUČAN JE CAR

  • Franjo Trojner

   Car teme!

   • ĐĐ Style

    Edino Tito je bil nad njim

  • Olga_10

   Kučan=Hitler!

   • ĐĐ Style

    Adolf je Hitler

 • Olga_10

  Kučan je navaden zločinec in veleizdajalec Slovenije! Propagiranje komunizma je zločin, zato je treba Makarovičevi vzeti vse nezaslužene privilegije!

 • Tweety Bird

  Nosila bom rdečo zvezdo…s ponosom. Sem tudi ponosna na Milana in Svetlano :)

  • Ivan Igor Pollick

   Fuj te bodi.smradovka

 • cosmosjasnovidec

  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • milanček

  oba kadavra na zg sliki v KOTO!

 • lado

  po volitvah GREMO V STROGO DEEEESNOOOOO, zgled so MADŽARI !!!!!!!!!!! POTEM PA PRIPRAVIMO ZA VSE TE PROTISLOVENSKE TOLPE ,KUĆIĆEV RECEPT !!!!!!!! BO MALI IN NJEGOVI MORILCI NARODA , SREČNI !!!!!GREMO V DESNO ZA SLOVENIJO NIN NJENE SLOVENSKE POTOMCE !!!!! DRUGAČE NAS NE BO VEEEEEEEEEEEEČ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Janja

  Pa boste tisti, ki nasprotujete privilegijem, v kratkem predlagali tudi prenehanje financiranja prispevkov za socialno varnost za župnike, ki se prav tako plačujejo iz proračuna? Vsi ostali delodajalci morajo sami plačevati prispevke za svoje zaposlene. Ta privilegij cerkve vas pa ne moti, al kako!?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!