Poslanci levice sprejeli socialistično odločitev in spet povozili odločitev ustavnega sodišča – Tokrat na račun otrok

Državni zbor (Foto: sta).

Državni zbor je s 60 glasovi za in 22 proti sprejel sklep, s katerim je začel postopek za dopolnitev ustave glede financiranja zasebnega osnovnega šolstva. S tem se bo začel oziroma nadaljeval postopek posmehovanja nad sodbo ustavnega sodišča, ki jo poslanci že predolgo kršijo in ignorirajo. Številni so se že odzvali na to odločitev in opozorili, da s tem tudi otroci postajajo prvo- in drugorazredni.

Da se sklepu obeta podpora je bilo jasno že po predstavitvi stališč poslanskih skupin, saj so ga podprli v SMC, SD, DeSUS, Levici in dve poslanki NP. A končni rezultat je vseeno še ostajal neznanka, saj so morali sklep podpreti z dvotretjinsko večino. To jim je uspelo ujeti “za las”. Tako so sprejeli sklep, s katerim so poslanci ponovno nasprotovali odločitvi ustavnega sodišča, tako kot se je to že prejšnji teden dogajalo v primeru migranta Ahmada, ko sta se poslanca SD in Levice odločila, da ne bosta spoštovala odločb sodišč. Že dan pred tem so se jim pridružili tudi poslanci SMC in DeSUS, ko so skupaj pozvali k ustavitvi deportacije.

A zdaj v tem primeru ne gre za enega tujega državljana, ki je svojo družino pustil v Siriji, sam pa je nezakonito prišel v Slovenijo iz varne Hrvaške. Tokrat gre za otroke in njihovo pravico do šolanja. Postavili bi se torej za nezakonitega migranta, želijo pa, in to celo s spremembo ustave, preprečiti financiranje zasebnega osnovnega šolstva.

Ustavna komisija je namreč v začetku oktobra na predlog poslancev SD, DeSUS, Levice in ZaAB (danes Stranka Alenke Bratušek) sklenila DZ predlagati, naj začne postopek za spremembo ustave glede financiranja osnovnega šolstva. Ustavo bi med drugim spremenili oziroma dopolnili tako, da bi določili, da se lahko obvezno osnovnošolsko izobraževanje v zasebnih šolah financira iz javnih sredstev pod pogoji in na način, kot to določa zakon, kar pomeni, da bi ga bilo mogoče financirati v višini, kot bi to v zakonu določil DZ.

Odločitev odmeva tudi na družabnih omrežjih.

Na levici kontradiktorni v svojih izjavah
Pestra je bila sicer tudi razprava v državnem zboru. Najbolj pa preseneča dejstvo, kako kontradiktorni so bili nekateri poslanci v svojih mnenjih. Izpostavimo na primer poslanca Levice Mateja T. Vatovca, ki je dejal, da je izobrazba lahko kvalitetna samo, če je javno financirana, nato pa je praktično v isti sapi nadaljeval, da bodo na koncu samo še zasebne šole, ker bo njihova kvaliteta povozila javne šole. Tudi sicer so poslanci, ki so očitno nastrojeni proti peščici zasebnih šol, ki so večinoma katoliške, izpostavljali, da znanje ne sme biti privilegij peščice.

Po besedah Primoža Hainza (DeSUS) je sprememba potrebna, ker je treba potegniti jasno ločnico med javnim in zasebnim izobraževanjem. Zavrnil je očitke, da želijo s spremembo zaobiti odločbo ustavnega sodišča, s katero je to leta 2014 odločilo, da mora država zagotoviti 100-odstotno financiranje zasebnih osnovnih šol. “Mi na to ne gledamo tako. Želimo le, da je ustava povsem jasna in nedvoumna, saj zdajšnja dikcija omogoča različne razlage,” je dejal po poročanju STA.

Nasprotniki spremembe jasni: to gre v škodo revnih otrok
V SDS in NSi so te navedbe ostro zavrnili. Po besedah Tomaža Lisca (SDS) je ustavno sodišče v odločbi iz leta 2014 odločalo le o tem, ali mora država zagotoviti 100-odstotno financiranje zasebnih osnovnih šol, pri čemer je pritrdilo pobudnikom, medtem ko je leta 2001 odločalo, ali je država dolžna financirati vse zasebne šole, kjer pa pobudnikom ni ugodilo.

“Ustavno sodišče je odločilo različno o dveh različnih stvareh,” je prav tako menil Matej Tonin (NSi). Glede navedb, da bi lahko zasebne šole ogrozile javno šolstvo, je vprašal, kako lahko šest zasebnih šol, kolikor jih imamo v Sloveniji, ogrozi 700 javnih šol. Zavrnil je tudi očitek, da gre pri zasebnih šolah za elitizem: “V zasebni Osnovni šoli Alojzija Šuštarja brezplačno malico prejema 38 odstotkov otrok, v zasebni šoli Montessori v Ljubljani pa 54 odstotkov.”

Ljudmila Novak (NSi) pa je opozorila, da odločba ustavnega sodišča, ki je določila 100-odstotno financiranje javnoveljavnih programov v zasebnih osnovnih šolah, ostaja neuresničena že tri leta. “Vi pa zdaj namesto, da bi jo izpolnili, spreminjate ustavo. Kadar vam je odločba ustavnega sodišča všeč, pravite, da jo je treba spoštovati, kadar vam ni všeč, spreminjate ustavo,” je dejala.

Oster in neposreden je bil tudi poslanec SDS Branko Grims, ki je med drugim dejal, da je ustavno sodišče zasledovalo cilj, da kvalitetno zasebno šolstvo omogoči tudi otrokom iz revnejših družin. Spomnil je tudi, da so ostali poslanci sami priznali, da je zasebno šolstvo kvalitetnejše. “Vi pa bi to omejili,” je poudaril in dodal, da želijo revnim otrokom onemogočiti dostop do kvalitetnega šolstva.

B. O.

 • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

  Komunizem in Soroš uničujta Slovenijo

  • luckyss

   Soros je skrajni kapitalist jn član NWO…
   Ovca šumniška ;)

   • Olga_10

    Soroš je nacist, ki se ne kesa izdajanja Židov Nemcem!

   • traktor

    Oprosti. Koštrun.

   • Stajerka

    veliki kapitalistični prijatelj slovenskih kaviar levičarjev…….

    • ta luckyss je plačanec in prijatelj €, €, €, €, €…………….

  • domovina mili dom

   Če ne bi bilo plodnih rdečih tal v Murglstanu, tudi Soroš ne bi imel vpliva. Kot ga nima na Ogrskem.

 • luckyss

  Bom pisal počasi, da boste lahko v miru prebrali…
  _Jebite se malo vi z zasebnimi šolami na državni račun…
  Lahko ustanavljate svoje šole (katoliške ali pa islamske) vendar poneumljanje ovc financirajte sami…
  V ustavi piše, da je Cerkev ločena od države, dajmo se tega držat…

  • antimur

   A ti bi pa imel samo komunistične šole, s poudarkom na LGBT ogabnostjo, lezenje v zadnjico prišlekom, predvsem muslimanom, prevajanjem slovenskega šolskega gradiva v šiptarščino itd.

   • luckyss

    Sem se precej ostro odzval na nezaslišan poskus LGTB ekstremistov, da našim otrokom že pred puberteto sugestirajo svojo nenaravnost…
    Da !! Homoseksualnost je v naravi anomalija in vodi v propad vrste…

    • traktor

     Čudno stališče levičarske ovce.

     • luckyss

      Oprosti…tega ne moreš razumeti…
      Nekateri pač imamo svoja stališča in ne strankarska…ovce bedaste..

     • montyamp

      Hahaha , tvoja stališča so vodena iz murglosrbije .

     • luckyss

      Beri prvi stavek zgoraj….cepec strankarski..umo-maloposestnik ;)

     • traktor

      Še vedno si ovca in to iz tropa,ki nam ne pusti v korak z razvitim svetom. Vladate oz serjete po Sloveniji že enih 70 let. Bee

     • luckyss

      Ja, odkar ste skupaj s Hitlerjem izgubili vojno in ugasnili peči v koncentracijskih taboriščih…

     • traktor

      Vau in zdaj nam boš ti razlagal, kako bi jih bilo potrebno znova vžgati.Dober si. Za kurjača, mislim.

  • traktor

   Ovca.

   • luckyss

    traktor ;)

  • Goran Hvala

   Tocno tako…zasebne sole se grejo a financirani bi bli s strani drzave???..sej so se hujs kot komunjare…hahahahah…. pac pol niso zasebne…pa naj grejo froci v javne v katere smo hodil vsi nebogatunski froci
   ..oni bi miljone pa vse zastonj…pol pa krivijo stalina ce kej me vzugajo…bvahahaha

   • AlternativaZaSlovenijo

    Potem pa staršem, ki dajo otroke v privatne šole naj zmanjšajo prispevke za javno šolstvo.

   • luckyss

    Mene niti ne motijo te zasebne šolske struje, ki dajejo na prvo mesto krščanske vrednote…
    Naj si pač vzgojijo svoje ministrante, deške pevske zbore, itd…
    Ampak, ko bo kakšna Saudska Arabija namenila kakšen “drobiž” od pol milijarde evrov…za svoje zasebne šole…potem nastane problem….
    Zato pač sem proti zasebnim šolam..

    • traktor

     To pa ja. Zdaj si me pa vseeno mal presenetil. Vendar so tvoja stališča rahlo, tako malo fašistična? Mislim levičarska, no.

    • AlternativaZaSlovenijo

     Kolikor mi je znano iz privatnih šol ravno ne gredo k ministrantom, še manj pa za duhovnike. Kar se tiče pevskih zborov so tu nekatere privatne šole vrhunske. Kar se tiče Saudske Arabije in Islama se pa zahvali evropskemu parlamentu (tudi desni so jim držali štango) in našim levičarjem, ker so črtali krščanske korenine iz evropske deklaracije. Se pač prepove financiranje islamskih šol. Konec koncev je to država Slovencev ne pa Arabcev.

     • luckyss

      Ja, kot smo prepovedali financiranje islamskih verskih objektov ;))

     • AlternativaZaSlovenijo

      Hja, ne vem iz katerega kraja si ampak tako so si izvolili Ljubljančani. Imamo očitno premalo poguma, pa raje sedimo za računalnikom in na spletih izlivamo svoje frustracije.

    • Goran Hvala

     Jaz pa pravim skenslat vero iz sole cist…najprej ti dzizusa predajajo eno uro kasnej pa darwina…a je cudn da je folk cist pocen…

  • AlternativaZaSlovenijo

   Kvaliteta javnega šolstva drastično pada in to vidim, ker imam otroke različnih starosti. Pa ne pada kvaliteta samo v šolstvu, ampak tudi v vrtcih. Drugače pa v zasebnih šolah učijo učitelji ne pa kler. In država je ločena od Cerkev, kar pa ne pomeni, da ljudje, ki hodijo v Cerkev nimajo pravice postavljat svojega mnenja. Kar pa se tiče poneumljanja, je pa tvoja opazka brezpredmetna. Saj ne veš kaj se (če se ) poneumlja s strani Cerkev. A slučajno prakticiraš vero? Če jo ne, potem ne govori na pamet!

   • luckyss

    V bistvu imaš prav…ampak naj našo mladino poneumlja demokracija v kateri baje živimo in ne verske skupnosti…

    • AlternativaZaSlovenijo

     Zakaj pa bi lahko poneumljala demokracija? A je kakšna razlika med blesavim kao “demokratom” in blesavim ala “kristjanom”? A ni bistvo šol vzgajanje kritične miselnosti ne pa zdresiranih psov kot jih je poimenoval Rode. Z njim se sicer ne strinjam v marsičem ampak tu je imel pa prav. Vidim pa, da ne poznaš ravno kaj se dogaja npr na neki “katoliški” šoli.

     • luckyss

      Vera v boga zahteva pač malo bolj butaste ovce kot vera v demokracijo…

     • Stajerka

      kaj pa Waldorska šola…..kjer je 90% otrok elite???……ofca zahojena si ti – Lukšić je svoje otroke izobraževal v zasebni šoli – predsednik SD – šolski minister…..pljuval po zasebnih šolah in koncesionarjih……in vrag – otroci na zasebnih šolah, žena koncesionarka…….in ravno ti pacienti so populisti na kubik – tudi Kučan je šolal otroke v tujini in se zdravil pri koncesionarju v tujini, isto Tuerk……in vi bote nam flancali o javnem????
      zaj pa ti meni povej KDO je tukaj ovca????

     • AlternativaZaSlovenijo

      Jaz sem vedno govoril, da ste Štajerke od ….iz prave moke, temparementne :-) Tako je tudi prav!!!

     • Stajerka

      če maš štajerko pri hiši, ne rabiš pesa…….pravijo štajerci :))

     • AlternativaZaSlovenijo

      Jaz jih imam tri v hiši, potem veš kako je :-))

     • AlternativaZaSlovenijo

      Tja, to je tvoj nazor. Ampak iz čistega firbca te vprašam a se tebi zdi Kant butasta ovca, pa npr Hume, pa Barkley pa tako naprej do naših, recimo Primoža Trubarja, Valentina Vodnika, ne nazadnje tudi Prešern… pa tako npr, da ne naštevam naprej. Sedaj pa mi najdi pametne in manj butaste “demokrate”.

     • luckyss

      Richard Dawkins,Stephen Hawking, Richard Branson,…So npr.zapriseženi ateisti, pa jim nič ne manjka ;))

     • AlternativaZaSlovenijo

      A dej no? Ampak ostali ki niso ateisti tudi očitno niso butci, glede na to, da na zgoraj naštete nimaš pripomb?

 • Soave

  Neverjetno je vse skupaj !!! Norčujejo se iz otrok !!Žalostno.

  Kaj so vendar delali ves ta čas od ugotovitve in odločitve US ??
  In zanimivo, da se predsednik ni na to temo nič oglašal .

 • antimur

  Takoj in to res takoj moramo razjebati to noro levaško politiko, če ne nam bodo do konca uničili Slovenijo. Sam sem pripravljen dati za rešitev Slovenije tudi življenje. Povežimo se in začnimo.

 • Krtača 20

  Preseravanje košta in prav je tako. Sploh pa enkrat že razčistite kaj je javno in kaj zasebno.

  • traktor

   Vse kar je javno je za en kurac. Evo ti dejstva.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Vulgarno povedano, ampak zelo blizu

 • soc

  Dragi moji, do volitev ima rdeča aristokracija ustavno večino v parlamentu. Čeprav Toš & Co. delajo vse, kar je v njihovi moči z “anketami javnega mnenja”, čeprav je očitna popolna apatija ovac na desni strani politične mavrice, bodo murgelski za vsak slučaj pred volitvami spravili skozi zakonodajno telo še marsikaj usodnega za slovenski narod in našo državo. Ćiro recimo že dolgo ni spodbujal gibanja za priznanje srbske (…) manjšine, zdaj je zadnji trenutek.

  A zgrevano se bojim, da se z volitvami triumf rdečih baronov niti pod razno ne bo zaključil. Borcev za slovenstvo in dobro varovano “mejo na Kolpi” proti Balkanu je le kaka desetina po številu tistih, ki so 2018 branili severno mejo pred takrat že nenevarnimi Avstrijci.

  • montyamp

   Maister izdajalec .

  • Antonius

   Referendum o priznanju jugo manjšin je edini razlog, da se jim tresejo hlače. Levica z ljubljanskim Penismankovićem vred se zelo trudi, da bi s doseljevanjem južnih, Slovence spravila v manjšino.

  • ……………….2018 branili severno mejo pred takrat že nenevarnimi Avstrijci. ???

   • soc

    Kaj te muči? AO je bila preteklost. Če ne bi imeli v nadaljevanju srbskih kretenov in posiljevalcev onkraj Drave, bi imeli Koroško.

  • RATATA

   Nekateri v Sloveniji se bomo morali ponovno osamosvojiti!
   Zdaj od osamosvojene socialistične respublike Slovenije.

 • Olga_10

  To pa prinese Ljudmilina mostogradnja s komunisti!

  • luckyss

   Še nedolgo nazaj ste jo postavljali ob bok devici Mariji…
   Ja, sedaj je pač druga komanda..ovce blesave…

   • traktor

    Ovca.

    • luckyss

     No, ni ravno ovca, ker Ljudmila se kar drži tega kar je Jezus učil…in zato mogoče težje sprejema sugestije skrajnih komunistov kot je JJ..

     • Olga_10

      Jezus ne uči kolaboracije s hudičem (komunisti)!

     • luckyss

      S Hitlerjem pa ?!

     • AlternativaZaSlovenijo

      Ah daj no lucky. A za tebe hitler ne pooseblja zlo?

     • Stajerka

      kdo je prvi sklenil pakt s Hitlerjem bi se dalo razpravljat……..očitno nisi dovolj samozavesten, da odkriješ zgodovinska dejstva, si pač zadovoljen s tistim kar so ti vbijali v glavo do onemoglosti……in pri tebi se ravno niso rabili trudit…..

     • luckyss

      Ko je prvi počeo rat, ha ?!
      “Ničija zemlja”..citat iz filma …;)))…pozabi, saj ne boš razumel poante..
      Pač pa noben normalen človek ne more sodelovati s “človekom” kot je bil Adolf Hitler, ko je pokazal svoje prave “atribute” in zakuril peči…
      Takrat se je ves napredni svet združil kot sile zavezništva proti silam osi…
      Nekateri pa so ravno takrat prestopili pod njegovo krilo lizat njegova jajčka..
      In sedaj vas spet vodi skrajnež povezan z Jajci..;))
      Morate priznati, da je zadeva kolikor je žalostna, tudi komična…
      Kler, ki ga vodi komunist ;))))

     • Stajerka

      V prvem obdobju okupacije, od 17. aprila 1941 pa do 22. junija 1941, pred nemškim napadom na SZ, še ni bilo slovenskega partizanstva, bili pa so aktivni komunisti v tem obdobju veliki prijatelji, zavezniki Hitlerja, ki je septembra prejšnje leto (1939) skupaj z Sovjeti zasedel ubogo Poljsko. Navdušenje KPS nad Hitlerjem se je izkazalo v organiziranju množične manifestacije: naščuvali so kmete, ki so v Trebnjem in na pohodu proti nemški meji manifestirali za priključitev tega dela Slovenije k nemškemu Rajhu. Italijani so ob tej priliki ostro reagirali. Padli so mnogi talci. V tem obdobju prijateljstva z nacisti je KPJ zagovarjala kolaboracijo na celi črti. Tito je 5. maja 1941 v glasilu KPJ pozval komuniste naj čim bolj stopajo v nemške službe. Kasnejši prvaki OF in KPJ, odvetniki dr. Aleš Stanovnik, dr. J. Pokorn in dr. J. Vilfan so v tem obdobju delali v Šentvidu pri Gestapo (selitvena komisija!). Kasnejši notranji minister SFRJ, Stane Dolanc in edini slovenski admiral v SFRJ, Stanislav Brovet sta v Avstriji prostovoljno vstopila in bila dolgoletna člana Hitlerjugend, Brovet, ki je vstopil v Celovcu, kar do januarja 1945.
      http://www.casnik.si/index.php/2015/01/23/partizani-in-kolaboracija-v-sloveniji/

   • Olga_10

    Ne mi! Vi!

    • luckyss

     Skrajno blesavo je videti komunista pri maši…;))
     Ali da volk pase ovce…

     • AlternativaZaSlovenijo

      Zakaj blesavo? Dajte že ta besednjak o ovčereji na stran. Ker slej ko prej se pri vsakomur najde da je ovca, pa četudi poštena.

     • luckyss

      Tako je..pošteni slovenski ovci je vseeno, če jo v imenu boga striže komunist…

     • Steiermark

      tvoj pedofilski volk, tito je pasel takšne ovce, kot si ti, po uporbi pa zavrgel….. to se je zgodilo tebi in tvojim zabitim tovarišem, v našem parlamentu. Posledice pa nosite še danes ….

   • Steiermark

    socialistični psihopat, ti še za ovco nisi dober, ti si navaden bacil, ki lahko povzroči epidemijo rdeče kuge, ki jo trajbajo tvoji tovariši okuženi z njo!

  • domovina mili dom

   Ta mali večni škrat mora opravičiti Toninovo plačo.

 • domovina mili dom

  Kučanu je zopet uspelo. Ne razumem pa komunističnih poslancev, so se posrali pred kučanom, ki svoje otroke šolajo v privat šolah, da so se odločili za to kar so se.
  Torej elita je zopet zmagala. Bravo komunisti. Sedaj ste priznali, da so privatne šole kvalitetnejše.
  S tem ste priznali svojo hinavščino o socialni enakosti. Torej priporočila o dokončanju v zasebnem šolstvu, bodo odpirala vrata visoko tehnološkim izobražencem. S tem ste komunisti potrdili tezo, da otroci delavcev ostanejo delavci, potomci bogatašev , bogataši. Hvala vam za to socialno bombo. Pomemben je frizer iz Sirije, ne vaši delavski otroci.

 • totex39

  Kje hudiča se je našlo toliko golazni na kupu, da nam krojijo take zakone!

 • AlternativaZaSlovenijo

  Zbiranje podpisov za referendum. Ne dvomim, da bi referendum uspel.

 • montyamp

  Stalinove gliste imajo večino v parlamentu , zato ker poneumljen , uničen in teroriziran narod bojkotira volitve .
  Naslednja faza po uničenju zasebnega šolstva so gulagi , vmesna faza je pa uvoz sirskega šodra .

 • Viktorh

  Sramota.
  Sram me je, da v DZ zastopajo mene poslanci koalicije in mi delajo mednarodno sramoto.

 • althar

  Komi svojat hiti, ker ve, da take večine ne bo imela nikoli več. A vse, kar zdaj poserjejo, se bo popravilo, ko bo stanje v parlamentu obrneno.

  • Franjo Trojner

   Nisem čisto prepričan v to kar trdiš! Dominatni mediji in palček z Murgelj bodo v letu 2018 znova poskrbeli, da bodo šli volilci za kako nastavljeno novo faco znova na led, SD in ZL levica si krepi volilno bazo Desus bo itak dobil svojih 5 do 7%, SMC tudi nekje med 5 in 7% to pa je že več kot dovolj, da bo levica znova lahko postavila svojo levo vlado/koalicijo. Problem v državi je, da na desnem političnem polu razen stranke SDS ni stranke, ki bi lahko dosegla vsaj pol tako dober volilni rezultat, kot ga vedno na volitvah doseže stranka SDS. Nekoč velike LS ni več, ker je izdala volilno bazo in se spajdašila z levico, te dve, ki se danes imenujeta LS obe skupaj ne dosežeta 1 % volilcev, Nsi tradicionalno komaj prileze čez volilni prag in je stranka dometa 5% volilnega telesa/kar edino njim v Nsi še ni jasno, nova stranka Primca do danes razen Primca nima nekega prepoznavnega tima/programa v ozadju, ki bi lahko pritegnil volice in bo težko prilezla čez volilni prag, kar pomeni, da je čista utopija, da bi stranka SDS kjub relativni zmagi na prihodnjih DZ volitvah lahko stavila vlado/koalicijo, mar ne? Sam vidim rešitev samo v predvolilni koaliciji desnih strank, ki bi morale ustanoviti nek nov DEMOS in nato volilcem ponuditi nek dober in uresničljiv skupen predvolilni program. Morda bi bilo modro celo že v predvolilnem programu predstaviti bodoče ministre in ministrce za posamezne resorje in novega mandatarja tudi, sam mislim, da bi se na ta način en milijon volilcev, ki se volitev ne udeležuje pritegnilo, da se o ponujenih imenih in programu tokrat zares izjasni na volitvah.

 • Stajerka

  nič čudnega…….namesto spoštovanja ustave, bo sprememba ustave…….namesto demokracije, bo menjava naroda…….ne vem, kako vas lahko v tej vladi in koaliciji še sploh kaj začudi……zame niso več noben jajček presenečenja, ker so kontra usmerjeni v vse kar diši po demokratičnem in slovenskem…….in točno na takšen način so delovale sile pred 70 leti – pol pa rečejo zakaj se nekateri še vedno ukvarjajo z zgodovino……mi SMO ŠE VEDNO v zgodovini, če Cerar in SD dobijo še 1 mandat, bomo v 2 letih pristali v jamah, če se koaliciji priduži še Levica pa v 1 letu……ne vsi, da ne bo pomote – večina pa……žal

  • traktor

   Cerar je že preteklost. SMC ne bo nikoli več prestopila praga. Tole so zadnji bedni poskusi. In vse se izrojeva, ker tile res živijo na Marsu ne na Zemlji.

   • Stajerka

    a je mogoče Šarec in Levica kaj boljša izbira??…….se bojim, da še slabša…….ta vlada ima samo eno svetlo točko – VESNA GJERKEŠ ŽNIDAR…..vredna spoštovanja, položaja in plače!!!

    • komar marko

     problem je v LDS ali Lopovskih Dečkih Slovenije, ki se selijo od korita do korita. In ti bodo sledili novim obrazom, ker imajo zelo dober nagon za preživetje na drug račun!

     • Stajerka

      še večji problem je epidemija demence med volilnim telesom……

     • komar marko

      ljudje smo preprosto razočarani. Delali smo demokracijo, pa so jo rdečkoti premišljeno ukradli in uzurpirali vključno z drugimi vejami oblastmi. Da vladajoči lahko kradejo in se gredo plagiatorstvo so CMERKOTOVI pristaši! Le kje bo cmerko pristal po volitvah? Na fakulteti s predmetom .prodajanje laži!

     • Jovo Jamnica

      Točno. Kje pa je bla, ko so se valile trume migrantov preko “naše” države???

     • Stajerka

      ja…..ampak nekateri pridejo k sebi kasneje, drugi pa nikoli…..verjamem pa, da je še kako dobro trdo izpogajala v Evropi kar je bilo možno……če bi se o teh zadevah pogajal Cerar, bi bila groza še večja…….
      kar se tiče kontingenta čez Slovenijo – upam in zahtevam, da Cerar nekega dne odgovarja za svoja dejanja…..tako zaradi protizakonitosti kot zaradi finančnega oškodovanja državnega proračuna…..

     • Jovo Jamnica

      Ja no, takrat je bla baje na bolniški. Jas nea verjamem, da se to niso zmenli. Tako takrat, kakor dans. Mene že nebojo žejnega prek vode…

     • Stajerka

      ne, noseča je bla……a je že rodila???

     • Jovo Jamnica

      Niti sajna se mi ne…

     • Stajerka

      ja zaj bi pa že mogla……2 leti sta naokoli :))

 • Franc Vidrih

  Ta pes,luckyiss, laja v črno luno, noč in dan!

 • totex39

  To se v naši državi lahko dogaja, če nam toliko komunistov na kupu, spreminja ustavo tako kot njim paše. Res sramota, ljudje pa lahko samo nemo poslušamo in zremo in nič ne moremo, ker smo v manjišini.

 • komar marko

  zelo žalostno, Za dosego ciljev in sla po glasovbih, si trgajo plen. Rdečuh ostane rdečuh!

 • Poštenje velja

  Mladi oditite dokler je se cas.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Potem smo gotofi.

   • komar marko

    to smo kljub temu, da ostanejo, ker rdečuhi so kot ……………….vsak dan nov zarod, ki ga je treba preživeti.

 • komar marko

  danes mi je nekdo rekel, da ne moreš biti podjetnik, če si pošten! Slučaj, i so vpada s CMERKOTOVO strank!

  • Janez

   Lahko !
   Le pošteni obrtniki, so dobri obrtniki.
   Ti
   PA DAJAJ DELO – NE- POŠTENIM OBRTNIKOM. Te bodo veseli. L.r. J. KOMENDA

   • komar marko

    ravno iz tvojega konca poznam nekega lopova, pa še v svetu tvoje oblasti je bil!

    • Jovo Jamnica

     Čuj, mi lahko razložiš, kak je možno 60:22 ocenit kot dve tretini za las??? Nisn stručnjak. Pa tut, kak je lahko dobo Jambrek 500.000€ za privat faks. Jambrek je grato levak???

     • Stajerka

      za las???…..ker je ustavna večina 60 glasov……čuj, nea delaj sramote Štajercem…..

     • Mihael Skumavc

      Je pač polpismen.

     • Jovo Jamnica

      He, he. Dobro so to zračunali. Kaj so fse fprašali, keri bo kaki glas stisno???

     • Stajerka

      o brez skrbi da so……ker če je kdo obljubil in ni glasoval, bi sedaj zbolel……če ne bi celo zanosil :))

     • Jovo Jamnica

      Kaj pa te pomeni pr Dobofšeki in Laji… kvorum… NI???? In ki sta bla Gorenak pa Breznik???

     • komar marko

      A potem ne bi bilo sprejeto?????? Jaz kot opozicija bi se uM;AKNIL!

     • Jovo Jamnica

      Eto, vidiš zaj. Fse majo naštudirano o nulo, mi pa se tu kregamo… LOL

     • komar marko

      jaz se z vami ne kregam, pač pa vam dvigujem obrate in uživam!

     • Jovo Jamnica

      Keremi nami??? kaj sn kaj narobe napiso???

     • komar marko

      ne, PRIDEN si. NIč ni narobe. Jaz samo uživam v pisanju

     • Jovo Jamnica

      LOL. Sploh nisn pridn, ker so me dans na Nova že devetkrat onemogočli, pa vedno najdem bajpas…

     • Stajerka

      NISO važni glasovi proti, ampak glasovi za…..torej 2 glasova več proti NIMATA nobene teže……

     • Jovo Jamnica

      A zato nista Dobofšek pa Laj glasovala… ker je že blo dovol??? Jas bi glasovanje bojkotiro in se rajši sprehodo f kaki bife, če bi spado met poslance SDS…

 • Zima prihaja

  Ovce se nagonsko bojijo volkov ampak zmeraj je pastir tisti ki jih da zaklati

 • Janez

  PRIHAJA ČAS NOVIH VOLITEV !
  Komuniste
  In
  SOCIALIZEM LJUDI – NA STRANSKI TIR.
  Ta zmanipulirana sestava parlamenta – je obupna.
  ŠE
  EN RAZLOG ZA GLAS ” P R O T I ” SO TA DOPLAČILA ŠOLNIN !!! L.r J. KOMENDA

 • Miha

  Kadar je država ponudnik storitev je obseg storitev premajhen, storitve nekvalitetne in dražje, osebje pa še neprijazno uporabnikom.
  Nasprotje veliko število ponudnikov ter večja ponudba kot povpraševanje posledino bolj prijazno osebje, večja kvaliteta in nižje cene.
  To lahko vidimo na vsakem koraku,
  npr. prijaznost delavca na šalterju v privatnih bankah v primerjavi z birokratom v javni upravi ali pa prijaznost delavca na recepciji v javnem zdravstvu v primerjavi z delavcem privatnem zdravstvu itd.

 • Miha

  Zelo zanimivo: bogati nasledniki komunistov pošiljajo svoje otroke na šolanje v tujino, za ljudstvo pa so obvezne drage javne ljudske šole v Sloveniji, plačane z visokimi davki.

  • komar marko

   ali si se jim zahvalil za njihovo dobroto? Vidiš kako si nespoštljiv!

 • Caetano

  Janša je skupaj s Korsiko in Bavčarjem že na začetku 80. let kot disident nasprotoval usmerjenemu izobraževanju. Takrat še iz platforme disidentske različice marksizma, ki jo je zagovarjal. Ko je pustil za sabo marksizem in pričel delovati za demokratizacijo civilne družbe pa je bil njegov program tudi demokratizacija šolstva. Tudi današnja borba za enakopravnost javnih in zasebnih šol spada pod demokratizacijo šolstva! Levičarski monopol nad šolo ima podobne učinke, kot usmerjeno izobraževanje. Da so otroci vzgojeni nekritično glede na levičarski režim in znatno premalo samostojni, hkrati pa preobremenjeni s snovmi.

 • Mihael Skumavc

  “Poslanci sprejeli socialistično odločitev”
  Kaj pa je narobe v tem?
  Bolje kot pa v kapitalističnem.
  Zato smo se tudi borili, da bomo vsi enaki..

 • Commie Disposer

  Prihaja čas, ko se ne bo več odločalo v parlamentu

  • komar marko

   nič bati, tudi tožilci in sudije so njihovi. Ne bo spremembe.

   • Commie Disposer

    vile

 • neny

  da vidim članek koliko denarja se podeli koncesionarjem, računajo pa toliko kot ostali zasebniki brez koncesij. Kdaj bo to na glasovanju v DZ, da je to natega NARODA?

 • župnik cefizelj

  ritolizniška rkc v navezi z belo gardo že bije dolgo pozabljeni kulturni boj. uničimo otroka je slogan pedofilske združbe zbrane okoli razpela, njej zvesto pomaga redna stranka turjaških kurbišč primc skupaj z dekadentnima perverznjakinjama likovičko in očalarsko psico.

  • Stajerka

   kreten pač ostane kreten……

   • AlternativaZaSlovenijo

    Jp, in ni mu pomoči, zato je škoda tvojega zdravja za takega idota.

 • župnik cefizelj

  znanje in prosveta naša je osveta!!!!! razpelo v cerkev in ne v šole, država in s tem tudi izobraževanje so ločeni od vsakokratne religije. katolibani pa še kar sanjajo o katolifatu po arabskem vzoru. nikoli več!!! tlačili ste ta ubogi narod 1000 let in se mastili preko njegovih žuljev in ran. naj cerkev sama plačuje svoje šole in se naj ne gre gospodarstva, saj je slovencu povzročila že premnogo gorja!!!!!!

  • Stajerka

   KJE si bil, ko je grožnje JAVNO izrekal predstavnik muslimanov…..in to ne kjerkoli…..na samem OBČINSKEM MESTNEM SVETU v Lublani……KAKO je možno, da je predstavnik verske skupnosti politični aktivist v glavnem mestu……a ustava velja samo za RKC???
   tukaj sem vas čakala in še vas čakam……oportunisti, pokvarjenci, dvoličneži, da vam ni para na zemeljski obli…..ugotavljam, da imajo v Afriki več demokracije kot jo imamo v Sloveniji ….žal

   • župnik cefizelj

    fake news. dej ne nakladej. če kdo grozi, je to rkc s svojimi steklimi psi, katerih trop vodita strehovec in štuhec. vsaka religija je prezira vredna. pravi dvoličnež si ti! pod razpelom kričiš za ločenost države in religije, vendar le ko ti to ustreza. v sloveniji potrebujemo poleg vikarja še muftija, šamana, protestanta in angelikana.

    • Stajerka

     res……desnaki so res pa res sposobni……dobro jim gre ponarejanje posnetkov……še bolj dobro pa to, da so na silo na Jankovićevo listo postavili VERSKEGA predstavnika in to v državi kjer je DRŽAVA LOČENA OD VERE……

     • župnik cefizelj

      kaj je pa cukjati!? župnik v parlamentu!? dej ne nakladaj lažnivec pokvarejn!!!!!!

     • Stajerka

      da ti malo razsvetlim obzorje…….

      Njegov oče je padel med drugo svetovno vojno kot partizan. Oče je leto dni po njegovem rojstvu umrl v spopadih. Njegova mati, učiteljica, je bila verna katoličanka, zaradi česar so leta 1948 nacionalizirali njihovo trgovino.
      Ko je dokončal prvo stopnjo gradbene fakultete, je sprva odslužil enoletni vojaški rok v Vojvodini, nato pa je leta 1964 vstopil v jezuitski red. Po dvoletnemu noviaciatu je nato v Zagrebu dokončal triletni študij filozofije, nato pa v Frankfurtu diplomiral še iz teologije. Zatem se je vrnil v Slovenijo, kjer je bil eno leto kaplan v Mariboru, nato pa po duhovniški posvetitvi pa kot kaplan na Pobrežju, nato pa v Borovnici. Takrat je tudi pričel študirati še medicine, nakar je izstopil iz jezuitskega reda; leta 1978 v Ljubljani je dokončal še študij medicino.
      Najprej se je zaposlil v obratni ambulanti v Litostroju (Šiška), nato pa v Iskrini ambulanti v Stegnah). Leta 1991 je postal direktor zdravstvenega doma na Vrhniki, tri leta pozneje pa je dobil koncesijo za zdravnika zasebnika. Aktivno je sodeloval tudi pri ustanavljanju zdravniške zbornice in bil štiri leta njen generalni sekretar.

     • župnik cefizelj

      to pa nisem vedel, cukjati je bil udbovski špijun

     • Stajerka

      V obdobju Bajukove vlade ga je Andrej Bručan, takratni minister za zdravstvo, imenoval za državnega sekretarja za osnovno zdravstvo. Na parlamentarnih volitvah leta 2000 je bil na listi Janševe SDS izvoljen za poslanca v Državnem zboru, dve leti kasneje pa je postal vodja poslanske skupine SDS. Bil je med pobudniki referenduma o zakonu o oploditvi z biomedicinsko pomočjo.
      V Državni zbor Republike Slovenije je bil izvoljen tudi leta 2004, ravno tako na listi tokrat zmagovite SDS. Na ustanovni seji, 22. oktobra, je bil s skoraj dvotretjinsko podporo izvoljen za predsednika Državnega zbora.
      Je poročen, ima štiri sinove in štirinajst vnukov.

     • Stajerka

      sem ti že spodaj napisalA……kreten pač ostane kreten…..in to zate še kako drži…..pa se ne spuščam na nivo osebne žalitve, ampak dejstvo splošne razgledanosti……

    • antimur

     RKC te ne bo nikdar obglavila ali nataknila na kol, za kar pa ti ne morem zagotavljati za muslimane. Pa kje živiš tele zarukano, da vidiš v RKC sovražnika in napadalno zver, kar so zagotovo muslimani iin komunisti.

     • župnik cefizelj

      rkc je ukrotila revolucija delavca in kmeta, drugače bi še danes harali po naši zemlji. historično gledano je v od pokristjanjevanja pa do danes rkc daleč največji morilec na slovenskih tleh. tisočletno prekletstvo našega naroda.

 • Vojteh Dovč

  RKC ima največ privatnih šol in zahteva od države da jih financira. RKC ki ima okrog 7000 milijard € premoženja. Samo v Italiji več kot 1000 milijard. V Sloveniji pa ima v lasti okrog 11% slovenskega ozemlja.–
  Dokler imamo javno šolstvo vsem dostopno, ne potrebujemo zasebnih šol, ki bi jih financirala država. Še tistih 80 % sofinanciranja je preveč.

  • neny

   Kake šole še bi radi imeli? JEZUITSKO že imajo. Paradont – Škofijsko, gre na koncesijo od države…:)

  • Stajerka

   VSE zasebne šole so dobile DOVOLJENJE DRŽAVE, ki jim je tudi predpisala PROGRAM…..in plačan iz proračuna bi bila samo PREDPISAN PROGRAM…….

   • neny

    ali država nič ne prispeva?

    • Stajerka

     85% obveznega programa…..vse ostalo je strošek zasebnika, investicije, materialni stroški, dodatne dejavnosti…..enaka zgodba pri koncesionarjih v zdravstvu……NIHČE NE dojame, da je takšno servisiranje za državo bistveno CENEJE kot državne ustanove…..

     • neny

      Ja vem, da se plača okrog 500 eur… nisem prepričana. To ni ugodno za nikogar.

     • župnik cefizelj

      a ne veš da vera stane. davkoplačevalce (verne in neverne) je stala milijardo evrov (zvon 1 in 2)

     • Stajerka

      hahaha…..Probanka in Factorbanka+Stožice+SCT+NLB+NKBM+…+….=10 milijard, ampak to pač NE boli…..si tak mislo???

     • neny

      so res vrnili največ nazaj v proračun, ostali delničarji vse pozabili zaradi vere. Groza.

     • župnik cefizelj

      sct : je rodetovo maslo skupaj z zidarjem malce poguglaj, kdo je obnavljal največ cerkev na slovenskem. pojdi ličkat koruzo in žvrgolet avemarijo.

     • župnik cefizelj

      85% je obvezni program, preostalih 15% je pa verska indoktrinacija rkc v svojih šolah. In to naj financira država!? dej umiri se in preberi kaj o ločenosti države in religije.

     • Stajerka

      ki si bil ko si mel ure matematike…….država trenutno pokriva 85% OBVEZNEGA PROGRAMA in NITI CENTA prostovljnega…….bo šlo???

     • župnik cefizelj

      a razumeš besedo prostovoljno!? država ni dolžna pokrivati verske indoktrinacije mmladine in otrok.

     • Stajerka

      a ti razumeš OBVEZEN, PREDPISAN PROGRAM???…..to kar je DOLOČILA država, mora država tudi financirat……pika, amen – konec debate!!!

     • župnik cefizelj

      ja in to je 85% kar plačuje že danes. zasebne šole hočejo pa 100% financiranje tudi duhovne vaje in veronauk.

     • Stajerka

      ne – samo obvezni program, tako je določilo tudi ustavno sodišče…..ker je položaj med zasebnimi in javnimi šolami pač neenakopraven…..

     • župnik cefizelj

      saj že država financira 85% programa, kar predstavlja obvezni program(predpisan z učnim načrtom). preostalih 15% so dodatne aktivnosti z verskim predznakom. kaj ti ni jasno!? da ne govorimo o tem, da katoliške šole učijo kreacionizem kot del rednega kurikuluma biologije in ne v sklopu duhovnih vaj. tu je ta indoktrinacija z vero.

     • Stajerka

      pa ti si počen…..NE, država financira 85% obveznega programa……izbirni program NIMA tukaj nobene veze…..čeprav je v javnih šolah financiran tudi ta……to je ugotovilo tako računsko sodišče kot ustavno sodišče……
      100 enot stroška obveznega programa+30 enot stroškov izbirnega=130 enot stroškov….od tega država plača 85 enot obveznega oz. predpisanega programa….

     • AlternativaZaSlovenijo

      Budalo bedno blesavo in lažnivo, Na nobeni šoli v Evropi se ne uči kreacionizem. Takega programa ni, razen v vaših bednih glavah.

     • neny

      ja obvezen, predpisan itd…Komentator te opozarja, da se ne strinja z versko indokrinacijo.

     • Stajerka

      tudi sama imam pomisleke, pa ne zaradi RKC ampak nevarnosti islama……torej je na državi, da pazi komu kaj podeljuje…..je pa res, da je primer Ašmija lep dokaz na kako spolzkih tleh smo…..

     • neny

      …zato je boljše da se ZŠ ne podpira.

     • AlternativaZaSlovenijo

      Noče razumet, to je poanta vsega!

     • macon

      Dobro ti je razložila, samo si preveč zabit, da bi razumel poanto.

      Komunajzarji imate žal v povprečju okoli 60 pik, še dobro, da imate dihanje avtomatsko.

     • Steiermark

      oni dihajo na škrgre….so dvoživke….

     • Steiermark

      bedak, a komunistično pa je dolžna , ponovno in še naprej vpeljevati? Seda lahko samo še pričakujemo, da bodo po šolah ponovno, kot v komunizmu, učitelji izvajali pedofilijo nad najmlajšimi – musliči jih bodo pa “moralno” podpirali, ker oni to še kar naprej počnejo!

     • Stajerka

      ločenosti države in religije……kak pa kaj Zoki in njegov mestni svet……bo šlo????

     • neny

      Ja nismo še v ZDA, tam jih je veliko z verskimi indoktrinami….zato so pa take ovce.

  • komar marko

   čudno, in sakralni objekti so kulturna dediščna, ki jo vzdržuje RKC. No ja malo pripomore država, glavnina pa so PROSTOVOLJNE PUŠČICE<1 sam poglej gradove ki so jih zaplenili rdeči graščaki!

   • župnik cefizelj

    zato so pa sakralni objekti izvzeti iz katastrskega dohodka ali nadomestila!? kaj ti ni jasno debil!?

  • Janez

   PREDVSEM JE ŠKODA 100% DENARJA ZA ?
   Malo
   ALI SKORAJ NIČ VREDEN UČNI PROGRAM T.I.” DRŽAVNIH ŠOL”
   Sicer
   PA TO NISO “DRŽAVNE” – POKOMUNISTIČNE – SO .
   NPR.
   POUK ZGODOVINE ZADNJIH 80 LET JE ? Lažen. Dejstvo. L.r. Janez K. KOMENDA

  • Krtača 20

   Definitivno.

  • macon

   Javna šola je javna pralnica glav. Komunajzarji bi seveda vse šolstvo in zdravstvo državno, da v miru kradejo in vplivajo na mlade.

   Dobre šole kot je ljubljanska škofijska gimnazija bodo zaprte za slehernike, ker si ne bodo mogli privoščiti šolnin.

 • Franjo Trojner

  Leva Cerarjava vlada in koalicija vladnih strank SMC, SD, Desus podprte z strankami levice ZL in ZAB v navidezni opoziciji so znova pohodile ustavo in s tem pravno državo. Gotovo je, demokracija je v Sloveniji crknila, dober dan v neustavno diktaturo strank politične levice! Če levici znova ne pade kaj neustavnega, čudnega na pamet, bodo morda drugo leto parlamentarne volitve. In, če se od 1700 000 možnih volivcev 1000 000 volilcev volitev znova ne udeleži, si bodo levičarji znova izvolili svojo levo totalitarno oblast in takrat bomo vsi drugorazredni državljani tenko piskali. No tudi ustavo bodo lahko takrat levičarji tako sebi v prid spisali, da demokratičnih volitev sploh več ne bo. Bog se nas usmili, takrat leta 1991 smo bili do teh nelustrirancev prizanesljivi vsi mi pravi domoljubi, dsnes pa nas za našo dobroto in naivnost ti isti nelustriranci na oblasti vedno bolj po glavi tolčejo. Iz tega ne bo prišlo nič dobrega, samo lani se je 40 000 mladih izselilio iz države. In če ni za bit, je za it in tako bodo odšli še mnogi, nas, ki bomo ostali pa znova, kot vse kaže čaka neizbežen konflikt.

  • lokec

   Saj ni bilo večine za lustracijo.

   • Jovo Jamnica

    Saj je ni moglo bit. Kera oblast pa bi samo sebe lustrirala???

    • macon

     Jovo, Jovo, že večkrat sem ti napisal, da bi bilo lustracije deležno samo par sto komunistov na republiškem nivoju, ki so imeli v rokah komunikacijska vozlišča. Noben od pomladnikov ni bil tako visoko v Jugoslaviji.

     Nehaj se že sprenevedat, razlaga je bila podana že stokrat na raznih krajih.

     • rrrrr

      Pusti Jovota. On je pri nas službeno čeprav brez uniforme. Pravkar mu jo žena pegla…

     • Steiermark

      Ja, če bi bila takrat lustracija izvedene, potem pa raznih jovic in jovićev v Sloveniji ne bi bilo več in bilo bi nam prelepo!

   • Franjo Trojner

    Ravno vsi tisti, ki bi morali biti lustrirani so minirali lustracijo in tako omogočili, da je bivši šef komunistične partije v novi državi lahko kandidiral za predsednika države. No drugje so ob prehodu iz totalitarnega zločinskega režima v demokratičen sistem za predsednike držav postavljali znane antikomuniste, borce za človekove pravice in svoboščine, demokrate veličine g.Vaclava Havla, no mam v Sloveniji to žal ni uspelo! Zdaj vam je tudi lahko jasno zakaj nas države, kot je po zaslugi žal pokojnega predsednika g Vaclava Havla postala Češka prehitevajo po levi in desni.

   • Janko Gedlička

    Vzvod je bil, vendar ni mogel preko “mojega trupla”.

 • lokec

  Vsi ti komentarji ne bodo nič pomagali. Stvari se bodo še samo slabšale. Poslušam znance, ki so bili včaih na deni strani kako so se obrnili na levo. Zato ne bodite optimisti. Predsedniške volitve so štele.

  • Janez

   Tudi ti lahko !
   ZMOREŠ NAPPISATI
   VELIKO NEUMNIH IN BREZ VEZE STAVKOV – NA DAN!. Se zdi . L.R. Janez K. KOMENDA
   P.S.
   A SI PONOSEN NA TO?

   • lokec

    Napisal sem tako kot je. Ti pa kar piši z velikimi črkami se te bo lažje izogniti.

   • lokec

    ZMOREŠ NAPPISATI
    VELIKO NEUMNIH IN BREZ VEZE STAVKOV – NA DAN!. Se zdi . L.R. Janez K. KOMENDA
    P.S.
    A SI PONOSEN NA TO?

    ZMOREŠ NAPPISATI
    VELIKO NEUMNIH IN BREZ VEZE STAVKOV – NA DAN!. Se zdi . L.R. Janez K. KOMENDA
    P.S.
    A SI PONOSEN NA TO?

  • Olga_10

   Tudi Hilarija je mislila, da sedi v ovalni dvorani…. Od šoka še danes ne pride k sebi…. Tisti, ki so šli z desne na levo, pa tako niso vredni besede…pač navadni vetrogončiči…

   • lokec

    Z lahkoto bom abstiniral. Poznam leve desne. En glas ne šteje

   • lokec

    Kar odganjajte ljudi od sebe boste močnejši.

   • lokec

    Sveta Hilarija – bivša prostitutka koja je nakon obraćenja umrla kao mučenica
    Olga?

  • Kapetan Dule

   Kaj torej predlagaš da jih rasturimo?

 • delaware

  A ustava sploh še kaj velja v Sloveniji? Katastrofa…

  • komar marko

   oni spoštujejo Marksov Kapital in prvo bulo tega kapitala, ki se glasi:. VZAMEŠ KOLIKOR RABIŠ! Ustavo imajo za nas reveže.

 • bednick

  Če bi se zasebne šole same financirale, brez javnih sredstev, politika ne bi imela vpliva na njih.
  A vam to ni jasno!?
  Zakaj hočete javna sredstva, potem boste pa spet jokali, kakšni buteljni prihajo iz zasebnih šol.
  Duh socializma še straši.
  Vsa sredstva morajo zasebne šole dobiti na trgu!
  Javna sredstva v zasebnih šolah – BUTALE.

  • komar marko

   uf si pa res BEDDDDDDDDDD! Program mora imeti stične točke, ker VSI Maldi morajo imeti izobrazbo! VSI.Problem je pa ko morajo imeti izobrazbo rdeči loleli, zato pa so izumili FDV stroko!

   • neny

    Če hočeš imeti RIKC-otroka, naj ti ga šola Vatikan.

   • bednick

    Če si za javna sredstva v zasebnih šolah, potem so ti v socializmu dobro oprali možgane.

    • Commie Disposer

     jebem ti mrtvo in živo mater i oca

  • Olga_10

   Starši teh otrok so davkoplačevalci in plačujejo za šolstvo! PROGRAM je predpisan in obvezen! Otroci so diskriminirani! Spet se bo zavleklo, a zmaga bo naša!
   Butalec ste vi! Beda!

  • macon

   Zasebne šole morajo ponujati obvezni program, ostalo je samo dodatna dejavnost (recimo verouk).

   Poanta je v levi šolski indoktrinaciji mladih, zato morajo omejiti dostopnost privatnih šol za slehernike.

  • Commie Disposer

   Piškotek

 • Janez

  FDV – MARXIZMU – BI BILO TREBA !
  Se zdi?
  VZETI DENAR. To je čisto nepotreben, zavajajoč program KI SPLOH NI UČNI. L.R. J. KOMENDA
  P.S. AMPAK. Lažniv pouk.

 • Kapetan Dule

  Na Hrvaškem so katoliške šole financirane od države. Nisem prepričan glede drugih zasebnih šol vendar verjetno tudi.

  • neny

   orto so nori na cerkvenost, tko da ja. Celo Slovenijo bi prodal za eno božjo gospo.

 • Ludviq

  Jaz bom moje takoj vpisal v zasebno, takok ko bo prva v bližini. Javno šolstvo je itak v razsulu. Naj revni hodijo tja.

  • lokec

   Ti ki si v Lublani. Kaj pa če bi bil iz Cela.

   • Ludviq

    Isto bi si prizadeval za zasebno šolo in sem pripravljen plačat.

    • lokec

     Če jo pa ni na podeželju. Kje bi pa dobil denar za šolo, prevoz.

     • Ludviq

      Kje? Delam in zaslužim.

     • lokec

      Tudi jaz delam pa ne bi imel časa da bi naredil še 200 km na dan. Pa sem za privat šole.

     • Ludviq

      Kaj točno hočeš povedat? Da če si ti ne moreš privoščiti zasebne šole (finančno ali geografsko) potem je nobeden ne sme imet?

     • lokec

      Ne sem tudi jaz za privat šole. Samo opisal sem situacjo geografsko, fizično, ekonomsko,emisijsko imisijsko itd. Vam privoščim le vozite svoje otroke kamor želite.

  • Commie Disposer

   Brača Karić imata šole v Beogradu…..

   • Ludviq

    Kdo pa sta to? Mene južno od Kolpe ne boš videl.

    • Commie Disposer

     Brata od Cmerarja

     • Ludviq

      Kar naj majo kar hočejo. Meni je važno da lahko tisti ki si lahko privoščji svoje otroke vpišejo v boljšo šolo.

 • učko

  Rdečuharji lahko delajo kar hočejo, imajo ustavno večino. Dokler bojo JaJo, Ludomila in ostali cepci v “opoziciji” tako gnili, ljudje ne bomo več hodili na volitve volit to golazen, še manj pa režimsko golazen !!!!

 • dr Janez Sveti

  Kot davkoplačevalec ima vsak pravico, da pošlje otroka v tisto obvezno šolo, za katero meni, da je najboljša za njegovega otroka.
  Vsi potroci so enakopravni, zato morajo privatne šole dobit enako vsoto davkoplačevalskega denarja kakor državne!
  Torej je sprememba ustave in nespoštovanje sodišča lep dokaz, da tako imenovana levica vzgojo želi skozi pedagoge kontrolirat (parnje možganov).

  DR Janez Sveti genij

  • Ludviq

   Zasebne šole bodo lahko dodatno zaračunale šolanje in bo s tem pouk še bolj kvaliteten.

  • lokec

   Pa kaj trosiš neumnosti. Nikoli si nismo bili enakopravni. Od porodnišnice naprej ne.

  • Anton

   Slovenija moja dežela! Pralnica denarja, pralnica možganov, pralnica avtomobilov, kemična pralnica…..

 • neny

  Parlament ja edini organ, ki ga imamo, ostale besede so bullshit.
  s 60 glasovi za in 22 proti

 • indijanka

  Kakšen žalosten članek. 38 oz. 54% otrok na dveh zasebnih šolah ima brezplačno malico. Ubogi ljudje. Ubogi otroci. A zdaj jim bodo vzeli pa še upanje in vero v spremembe? So ti poslanci popolnoma brez empatije in sočutja in jim zmaga pomeni popolnoma vse?

  • neny

   Šušter Alojz se v grobu obrača.

   • RATATA

    Zakaj nalašč narobe pišeš priimek? A si potemplana?

    • janez zorman

     nely se ga spomni samo iz ralyja.

     • RATATA

      Tale izzivalka na n, tudi komentira s čelado, kot bi bila vseskozi na ralyju.

     • janez zorman

      Njeno pravo ime je Svjetlana.

   • Anton

    Alojz Šuštar

    • neny

     What?

     • Anton

      Jožef Brž Fido

     • neny

      ..hecni ste.

  • janez zorman

   Vidiš kaj je kumrovška šola naredila njihovim prednikom – očetom, mamam ?!

   • indijanka

    Ne morem verjeti. Prestopi otrok v šole, ki jih ne sprejemajo njihovi starši, bi za te otroke pomenili tragedijo. Nisem si mislila, da so ljudje tako brez srca

  • Commie Disposer

   CIPA!

   • indijanka

    Kreten!

    • Commie Disposer

     kurbetina

     • indijanka

      Lahko te kap, če se boš tolk razburjal.

     • Commie Disposer

      To pišem at ease , ker vem da ste srbski ( milćijevi) trolli

     • Commie Disposer

      crkni kurba

 • RATATA

  Nekateri v Sloveniji se bomo morali ponovno osamosvojiti! Zdaj od osamosvojene socialistične republike Slovenije.

  • neny

   pa tud od rimske furije a ne.

   • RATATA

    Jaz sem ostal pod Oglejem in se nisem dal solnograškim.
    Komunistom pa sploh ne, kljub mojemu geografskemu poreklu.

    • Commie Disposer

     Blagor tvojim otrokom

     • RATATA

      Tak blagor, kot mojim otrokom želim tudi mojemu narodu.

     • Commie Disposer

      Crkni srski troll

     • RATATA

      Kaj si ti ustaš, da tako srbe sovražiš?
      Mene sovražit nimaš niti najmanjše osnove.

 • MEFISTO

  Brez sprenevedanja, da niste vedeli!

  Neny je še en biser moža tisočerih nickov, ki mu brez NOVE živeti ni.

  • neny

   eh….to je že blo pod tvojimi prsti, da to ni res tudi sam predobro veš. Prijemi vam niso ravno no….VI MOŽ TISOČERIH NICKOV.

 • učko

  Očitno je, da so se levuharji odločil totalno sfukat desnuharje. To je rezultat “prizadevanja” naše Ludomile in našega JaJota in ostalih nesposobnjakovićih in lenuhih v opoziciji, ki kljub “napenjanju” ne naredijo nič, sam vsake tolk časa se userjejo !

  • Duhec

   Desni so se sami. No JJ jih je…. desne in SDS.

 • učko

  Tako je to, če si len in neumen desnuhar! Levuharji, ki zmeraj zmagajo odločajo o vsem, desnuharji se samo pizdite ! PEZDETI !

  • Duhec

   Lepo napisano…. in zato se levica navkljub vsem svinjarijam krepi.

 • učko

  Če kot politik ne zmagaš na volitvah, si politični luzer. Lahko pa ti v opoziciji paše, ker ti ni treba nič delati, za nič odgovarjati, ampak v mojih očeh ste luzerji, ne vredni, da se še naprej pojavljate v politiki.

 • Ana Premuž

  Nikjer pa ne vidim ,da je MOJ MARIBOR IGRAL 1-1proti spartaku .

  • učko

   Maribor bo dobil 500.000 ojrov in adijo EU-liga!

   • Ana Premuž

    Se ne gre zato ,koliko bo denarja dobil Maribor ,ni vse denar ,ja adijo liga ,pa kaj , ne vem od kot ste G.Učko ,pridite enkrat v Maribor tudi ,ko se zgublja NAVIJAT ,smo mali ampak s srcem s klubom . Sem že brez glasu od navijanja .

    • janez zorman

     Ni pametno. Pri rezultatu 7:0, se človek zelo nelagodno počuti. Ste bili videti na TV kot mrtvaki in ne navijači.

     • Ana Premuž

      Ja in tudi če je 7-0 o svoji pameti sodim sama ,če kdo misli ,da smo bili videti kot mrtvaki in ne navijači . Tudi drugi ,ki zgubijo so včasih videti kot mrtvaki,pa ne sodim o njihovi pameti ,mrke obraze marsikje vidiš TUDI V POLITIKI

  • Commie Disposer

   Bosanci

   • Ana Premuž

    Ni potrebno žalit nikogar,tudi jaz ne žalim nikogar

 • janez zorman

  Kot kaže se je tudi pri nas začelo; podobno kot pred desetletjema v Franciji. Neklaj muslimanskih poslancev bo počasi a vztrajno spodkopalo avtohtono verstvo in nam vsililo “šeriatsko pravo”. To je glavni namen komunistov in zaenkrat še dokaj mirnih đihadistov (čeprav že verbalno grozijo kristjanom).

  • učko

   Ni nam treba muslotov, mamo že skoz komunjare in jih bomo še dolgo cajta mel !

 • Anton

  Zmankuje nam krščenih komunistov. Zato tudi tak strah pred krščansko vzgojo.
  Neny fujtebod

  • neny

   zakaj pa?

   • Anton

    O neny!

    • neny

     imate zanimive diskreditacije. Prav tiste prijeme. U.

  • Commie Disposer

   Krščenih?! Jebali vas Srbi

 • janez zorman

  Ali Miro ne hodi več v cerkev ? Ne rabi več reklame ?

 • RATATA

  Da je način sprejetja napačen, pokvarjen in izsiljen je jasno…!
  Bistvo vsega je pa drugje.
  1. V pobebavljenih in lenih starših, ki se jim svojih otrok ne da vzgajat tako kot je prav in kot se spodobi.
  Pograbili so nekakšno “demokracijo” in s tem ukinili avtoriteto ne le učiteljem, pač pa že policistom.
  2. Vir zla, ki nas je zadelo in se še razrašča z vrtoglavo hitrostjo kot še nikdar v zgodovini pa je tudi v “permisivnem nauku”, ki ga intenzivno širijo samotitulirani univerzitetni profesorji, ki učijo učitelje naših otrok.
  Lenoba je za nekatere smrtni greh. Za vse bi morala biti!

  • neny

   Ne potrebujemo avtoritet iz Srednjega veka in ne anarhije Novega ekstrema.

   • RATATA

    Leto 0.

    • neny

     zero a ne.

     • RATATA

      Potrudi se in oblikuj stavek, kot se spodobi.
      Preberi, kaj si napisala in se sramuj.
      Le kdo te bo resno jemal?

     • neny

      Kakor kdo želi, ali te matra…. hm…
      glej jaz ti usput nekaj napišem…če ste neumno neartikulirano pod nivojem – to pač tako je.
      Lotevate se tudi zadev o katerih nimate pojma. Okej?

     • RATATA

      Naročil bi se pri tebi na inštrukcije. Ne usput temveč namensko, s ciljem, da ne bi več tako neumno neartilkulirano pod nivojem poskušal od tebe izvabiti utemeljeno nasprotno mnenje. Plačal bi seve, da.

     • neny

      Najprej boš moral dokončati šolo.
      Papagajev ne sprejemam.

     • RATATA

      O kako hvaležna bi mi bila, če bi me sprejela saj bi po tej uri inštrukcij, ki bi jih ti nameravala dati meni, dobila bi jih pa od mene od takrat naprej z veseljem komunicirala z vsemi in o vsem.

     • neny

      …. loti se raje financ.

   • RATATA

    Ti si si spremenila spol ali si si spremenil spol?

 • tetka z ozadja

  Niti sanja se mi ne zakaj bi jaz moral nekemu farškemu fačku plačevati zasebno šolanje?

  • Janez

   Zakaj si “dal”
   pa Ruskemu Lomonosovu – se mi zdi cca 500.000 € ?
   za
   EKSPOZITURO V KOPRU ! Načelnost pa taka ! L.r. J. KOMENDA

   • tetka z ozadja

    Ni prav.

    • Janez

     Kaj?
     Ni prav ?
     Nek približno tak – kar visok znesek je R. SLO dala Rusom.
     Kdo ?
     Je to ekspozituro s strani R. SLO ?
     SPLOH ODOBRIL, KDO JO BO PLAČEVAL ? A ti veš? L.r. J. KOMENDA

  • indijanka

   Samo otroci so. Ne znaš zmagati brez, da bi jih prizadel?

   • tetka z ozadja

    Naj jim pa starši plačujejo šolanje, če glih javno šolstvo ni za njih.

    • indijanka

     Še malice jim ne zmorejo.Šola je vse kar ti otroci imajo.

     • tetka z ozadja

      Indijanka v tem je ironija, da bi morali starši, ki svojim otrokom ne morejo niti malice plačati, plačevati zasebno šolanje nekim razvajenim bogataškim fačkom.

     • indijanka

      38 oz 54 % otrok na teh šolah prejema brezplačno malico. To niso otroci bogatih staršev.

     • tetka z ozadja

      Za malico nimajo za doplačilo šolanja pa imajo?

     • Krtača 20

      Hahaha, kaj sem rekel. Oni bi, sam študirajo kako bi pa da ne bi….mapejnourt….

     • indijanka

      Sej veš, da ne bodo imeli. Otroci bodo trpeli.

     • tetka z ozadja

      In kao je lahko starš tako neodgovoren do svojega otroka,da mu lahko plačuje zasebno šolstvo nahraniti pa ne zmore svoje družine. Kako je lahko tako nekdo neodgovoren.

     • indijanka

      Zdaj tega ne plačujejo. Nekaterim otrokom so te šole rešitev, bolj individualne so, pa šole so, ki jih sprejemajo njihovi starši. Mene res ne zanima, če šolanje sosedovega otroka stane več, želim, da je vsem otrokom dobro. Ta zapravljiva država bo otrokom morala nameniti denar.

     • AlternativaZaSlovenijo

      Ko bi takole razmišljali tudi ostali (razne tetke), bi bilo tu v Sloveniji lepše živeti.

     • AlternativaZaSlovenijo

      A ti pa si odgovoren starš in koliko otrok imaš?????

     • AlternativaZaSlovenijo

      Bogati gredo v Oxfordske podružnice in tudi v Ljubljani je en taka podružnica. Daj ne bluzi da v te naše “privatne” šole hodijo otroci bogatih staršev.

   • tohuvabohu

    Rdečkarji so znani po tem, da imajo neprestano na gobcu človekove pravice, enakost in blablabla, delajo pa nasprotno. Niti otrokom ne prizanesejo, kar smo videli v Hudi jami.

  • Commie Disposer

   Ker ga bojo normalno šolali in ne bo volil komunistov

   • tetka z ozadja

    Levičarje bo volil v vsakem primeru, ker na desnici ni kaj voliti.

    • Commie Disposer

     pojdi v Srbijo

 • tetka z ozadja

  In niti sanja se mi ne zakaj bi jaz moral plačevati nekemu musliču privatno šolanje v islamskem centru, ki prav tako ustanavlja privat šolo.

  • Janez

   Zakaj !
   PA NAŠIM NAVADNIM ŠOLAM “DAJEŠ” DENAR,
   DA
   VSILJUJEJO OTROKOM “LAŽI” ?
   O Jožeku iz Kumrovca,
   – o “dobrih partizanih”,
   o “herojih-zločincih Maček&comp.” Trobezljaš, sramotno trobezljaš ? L.r. J. KOMENDA

   • tetka z ozadja

    Javnim šolam bomo zmeraj dajali jaz ti in vsi ostali, zakaj bi še dajal zasebnim šolam, če kateremu ne ustreza javna šola naj si jo pa plača sam.

    • Janez

     Vas je zaskrbelo ?
     A ne,
     Da je vedno več otrok vpisanih v privatne šole.
     Ker
     Nočejo starši, da bi njih otroci pooslušali
     “LAŽI” O “DOBRIH” PARTIZANIH, O “MARŠALU” MORILCU ITD. L.r. J. KOMENDA

     • tetka z ozadja

      Ti janez, ti si itak upalen.

 • Janez

  DANAŠNJI DAN !
  JE
  EDEN NAJBOLJ SRAMOTNIH DNI – ZA

  – ” SD”
  – “ZL”
  – ” SMC” “DESUS”, Alenko Bratušek itd. ZA VSE , KI SO GLASOVALI
  ZA
  TA – PREDLOG, ZAHTEVO – ZA USTAVNO SPREMEMBO GLEDE ŠOL !
  Hvalabogu,
  SO VSI GLASOVALCI POIMENSKO ZNANI – IN BOJO KOT ?
  TAKI
  “NEGATIVNI ” – NASPROTNIKI TEGA,
  DA TUDI REVNI OTROCI DOBIJO ŠOLANJE,
  VZGOJO Z ELEMENTI PRAVE KULTURE IN KVALITETE.
  NE
  PA Z “LAŽNO” NEVZGOJO IN Z ZAVAJANJEM OTROK
  O
  POLPRETEKLI ZGODOVINI, O Jožeku iz Kumrovca, o “dobrih” partizanih itd. L. r. J. KOMENDA

  • Ludviq

   Kakšni revni? Te bodo ostali v javnem šolstvu. Zasebne šole so za tiste, ki si jih lahko privoščijo.

   • RATATA

    Ludviku, ti si dajalnik! To je brez veze.

 • samotoje

  Kar si privoščijo “zdrave” poslanske sile v parlamentu, presega celo abotnosti, ki jih je njega dni stresal dvorni norček ZKS Tof.

 • neny

  osliček še sedaj ni prebolel.
  zelo mi ga je žal.

  • tohuvabohu

   Da si ne boš kaj domišljala, prismoda.

   • neny

    dobro da veš kako ti je ime. :)))

 • tetka z ozadja

  Ironija privatnega šolstva je v temu, da ga obiskujejo otroci bogatih staršev, zahtevajo pa, da ga plača raja.

  • Ludviq

   Saj bogati tudi plačajo. Dražava naj nameni toliko in toliko na otroka, ostalo se doplača.

   • tetka z ozadja

    Kdo želi privatno šolstvo si ga naj v celoti sam plača.

    • Commie Disposer

     Tako, je ! Ne pa daa kučanovim hčerkam plačuje šolo SMEL>T

     • tetka z ozadja

      Tako je, če plačuje zasebno podjetje nekomu šolanje, mi ni niti malo mar.

     • Commie Disposer

      Državno podjetje , zarukani LGBT peder komunjara srbska

     • tetka z ozadja

      Jaz sem za tebe bog in batina, moja opcija ti vlada in počne z vami janšisteki kar se jim zljubi, ti janšistek moraš pa to teptanje stojično prenašati.

     • Commie Disposer

      Sovražim srbe trolle

     • Commie Disposer

      bog i batina , to je najboljše , …..daj srbinu kompjuter……

     • Commie Disposer

      sbski smrad

     • Commie Disposer

      Pojdi v Srbijo

 • Krtača 20

  Kaj čem rečt kot to da snobovstvo in preseravanje košta. In prav je tako. Ne se sprenevedat da je zasebno šolstvo za vse. Vsem je jasno da je mišljeno za ljudi, ki se imajo za več kot običajna “raja”. Sam problem rata ko je treba plačat. Pol wannabe snobovstvo hit odpade. Bolj v smislu vica – ti nisi gey ampak navaden peder. Ker če hočeš bit gey morš met denar… ne kapne vam pa konc….

 • tetka z ozadja

  V tem je ironija, da bi morali starši, ki svojim otrokom ne morejo niti
  malice plačati, plačevati zasebno šolanje nekim razvajenim bogataškim
  fačkom.

  • Commie Disposer

   tako kot v Srbiji

 • star profi

  Elitna šola na račun davkoplačevalcev je bila v Kumrovcu. Pa še nestrokovna povrhu. Katoliške šole ponujajo samo drugačen vrednostni sistem. Koliko se pa pri nas spoštuje pravna država pa vidimo.

  • lokec

   Elitna šola v Kumrocu sameva, Parkirni prostori so pa veliki in zanemarjeni. Po pripovedovanju je bila ta šola tudi ljubezenska. Izbor je bil iz cele juge.

   • Commie Disposer

    o pripovedovanju, so take kot ti zadavli

  • ahnenpass

   Ne bi rekel, da sta evolucija in kreacionizem isto, neskončno daleč narazen sta.

 • ahnenpass

  Poslanci so tudi zakonodajalci, zato imajo neko pravico sprejemati take stvari, nisem pa prepričan, da je to generacija politikov, ki bi jim lahko zaupali popravljanje Ustave. Če so to lahko delali vsi šalabajzerji pred njimi, še ne pomeni, da lahko tudi oni, ampak tako pač je. Nimajo nobene prave podpore ljudstva, v glavnem so jih izvolili njihovi lastni člani in simpatizerji, pomeni manjšina odloča v imenu vseh, pa to še brez neke splošne javne debate, kar je katastrofa.
  Isto velja za genije, ki so izenačili javne in zasebne šole, v obeh primerih si delijo šolski denar priviligirane kaste, zgradili smo in vplačujemo ga pa vsi ostali reveži, ki očitno ne podpiramo nobene od teh politik. Zakaj bi jih, če so pa nasledili kompletno šolstvo, zdaj proizvajajo pa en sam drek, z izjemo tistih, ki najraje po osnovnem šolanju, pobegnejo ven (spet na naš račun). Z drugimi besedami, ne javne in ne zasebne šole pri nas ne učijo več kvalitetnega kadra, grebejo se samo še za denar in priviligiran, samostojen in nedotakljiv položaj.
  A gremo na referendum?

 • Janez

  A?
  Bo v javnih šolah ?
  ŠE NAPREJ ! Geslo : “ZA DOMOVINO – Z MORILCEM – TITOM – NAPREJ ! “? L.r. Janez K. KOMENDA

  • tetka z ozadja

   Seveda.

   • Janez

    Ja?
    Ampak?
    KAJ BOŠ PA REKEL UBOGIM OTROKOM ?
    Pod
    KAKŠNIM ROJSTNIM IMENOM ? SE JE “MARŠAL TITO” RODIL?
    Pod katerim dejanskim rojstnim imenom ?
    – SE JE
    STALIN-KOMUNISTIČNI NESODNI MORILEC 800.000 ljudi – rodil ?! L.r. J. KOMENDA

    • ahnenpass

     Pardon, ne Stalin, pobila jih je demokracija, kaj so pa bile tiste njegove horde smrti drugo kot demokratično izražena volja delavčkov in kmetavzarjev. Linč pač, kaj pa je drugo demokracija.

  • ahnenpass

   A to še imamo v naših šplah?
   Tito je bil ja hrvat, mogoče so kje kakšne šole, kjer učijo samo slovence, po rodu od tam dol.

 • ahnenpass

  Ne razumem, zakaj so katoliki pri nas tako pomembna sila, po kakšni logiki?
  Krščanov je pri nas precej, verjetno vsaj polovica prebivalstva, čeprav nisem prepričan, ker je ateistov neprimerno več. Srbi so pravoslavci, albanci so muslimani, bosanci so marsikaj, potem je tu še 40 verskih skupnosti, o katerih skoraj nihče ne ve popolnoma ničesar, imajo pa neko svojo bazo sledilcev, ki zagotovo niso katoliki. Potomci hrvatov so katoliki, če jih družita predvsem nacionalni izvor in pripadnost, potem moramo urejati družbo tem dejstvom primerno, ne pa se sprenevedati, da je Vatikan neka skrivnostna mistična sila, ki ima pomembne vpliv na Slovensko deželo in je lahko katolik kdorkoli od nas, kar preprosto ni in nikoli ne bo res. Zakj ne bi potem omogočili financiranje zasebnh šol tudi GIbanju za zavest Krišne in Jehovim pričam, a obstaja slučajno kakšna ustavna ovira mogoče, je to v skladu s človekovimi pravicami? Seveda je, ampak iz nekih razlogov, bi radi z državnim denarjem financirane sekte edino veliki slovenci, po rodu iz Hrvaške, kar pa enostavno ne gre.

  • Commie Disposer

   dost si napisal, milći bo nakazal

   • ahnenpass

    Dobiš pol od tega, kar sem dobil do danes. Pol od 0 je 0, da se ne boš prehitro veselil, sem pa mož beseda.

    • Commie Disposer

     koliko dela, za dokaz da si plačan s strani komunistov – bedak

     • ahnenpass

      Drugo me ne moti, ampak res ne dobim ničesar, razen problemov, ker nekateri ljudje ne prenesejo komentarjev pod brezveznimi in popolnoma nepomembnimi dnevnimi novicami.
      Kar se kritike komunistov tiče,hm… kaj je sploh zate komunizem, a si ti komunist? VIdiš, nekdo mora tudi o tem razmišljati, ne vem, če jih s tem kritiziram ali ne, zanimivo je pa zagotovo bolj kot tvoje trolanje.

 • Janko Gedlička

  Iluzorno je kaj drugega pričakovati v komunizmu. Kaže, da je ta volivcem všeč.

  • Krtača 20

   Men kar nekak je. Zdej ne vem, kaj če si Kučan omisli enga lepga Ferarija. A bi ga tud desni financiral? Iz javnih sredstev? Al pa Janša eno vilo v Trenti recimo? Za privat namene seveda…

 • Jovo Jamnica

  ADMINS NEEDED ASAP!! If you can post atleast 5 times a day & can get fans to have more interaction with the page & are a crazy bad ass redneck then message the page!

  • Commie Disposer

   jovo, mama srašuje če veš kam je dala kondome?

   • ahnenpass

    A tvoja mama to sprašuje Jovota? Al’ tebe?

    • Commie Disposer

     jovotova mama, samo zdaj je vseeno

  • Commie Disposer

   prosim če hitro odgovoriš, drugače bom tvoji mami moral v usta …..

   • Jovo Jamnica

    LOL. Hitro si zacvilo. Moja mama je v nebesih že od leta Gospodovega 1985.

    • Commie Disposer

     v peklu

     • Jovo Jamnica

      Zakaj? Si jo poznal???

     • Bald Eagle

      Jovo, poskusi ignorirat poste z tako neprimerno vsebino.

     • Jovo Jamnica

      Ja, saj. Ampak je strašansko žaljiv, pa me včasih podžge…

     • Bald Eagle

      Tudi meni so že pisali poste z podobno vsebino o moji materi, zato vem, kako se počutiš.

     • Jovo Jamnica

      Zato sem tudi napisal oni post zgoraj, ker pogrešam admina.

     • Bald Eagle

      Tudi jaz ga pogrešam in sem v svojih postih že večkrat apeliral na Novo24, da ga uvedejo, kot je to nekoč že bila praksa. Odlično se je obneslo.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Mene je takoj okrcal, če sem jezikal. Takrat me nikoli niso blokirali na portalu.

     • ney

      No, zato boš pa lahko hitro okrcal še tega C.D.-ja

     • Jovo Jamnica

      Nekak nisem v formi… ;-)

     • ney

      Kako to Jovo, pa ti si meni tako brihten dec…En spaček nima pravice krniti tvoj spomin na tvojo mamo, naj te ne vrže to iz forme, tvoja mama je v tvojem srcu-nedotakljiva, če me razumeš ;)

     • Jovo Jamnica

      Po svoje sem mu hvaležen, da me je nenadejano spomnil nanjo…

     • Bald Eagle

      Blokirali tudi mene niso nikoli, opozorili pa kar nekajkrat in to tudi upravičeno.

     • ahnenpass

      Cenzura ni še nikoli nikomur pomagala, razen tistim, ki si lastijo monopol nad Resnico.

     • Bald Eagle

      Saj ne mislim na cenzuro kot tako. Tiste najbolj neprimerne in žaljive komentarje bi bilo pa vseeno dobro pobrisati. tudi kakega mojega, ki je neprimeren.

     • ahnenpass

      Kaj pa vem, jaz tebi ne zamerim, ker si dedc in vem, da ne rečeš nekaj brez veze. če žališ mene in te jaz ne zašpecam, te ne bi smeli brisati, saj ti nihče ni nič zameril in torej tudi sankcije ne bi smelo biti.
      Jaz sem vesel edino, če raje izbrišejo kot pustijo in potem začnejo kakšne postopke, kjer smo lahko komentatorji itak edino krivi in obsojeni, večje krivice režim ne more narediti, kot da nam še svobodnega razmišljanja ne dovoli, saj nismo roboti.

     • ahnenpass

      Jaz pa niti najmanj, če se sami ne moremo miriti, itak nismo ljudje in je brez veze. Saj imajo admina, vsake toliko malo pogledajo in pobrišejo kar je treba.

     • Jovo Jamnica

      Če bi bil poudarek na kar je treba, bi se strinjal…

     • ahnenpass

      To ni moj prostor, jaz sem tu samo gost,dolžan sem spoštovati in se prilagoditi običajem zaenkrat še dokaj prijaznega gostitelja. Verjemi mi, da je lahko še bistveno slabše, da smo še daleč od neke normalne, sodobne zahodne civilizacije, pa menda tudi ni treba debatirat.

     • ney

      Mislim, da se je C.D. spravil na napačnega…Jovo ga bo že streznil…???
      Je pa zelo sramotno takšne žaljivke pisati, upam, da ga življenje še oklofuta.

     • Bald Eagle

      Ponavadi se življenje maščuje ravno na tistem področju, na katerem se človek obnaša najbolj nemoralno in neetično.

     • ney

      Točno.

     • Commie Disposer

      osebno

     • Bald Eagle

      Čeprav sva ideološko na istem bregu, bi te vseeno prosil, da v postih ne omenjaš staršev drugih komentatorjev. Predvsem, če jih ni več med nami. Vzdržimo se žaljivk na račun staršev, še toliko bolj, če so pokojni.
      To je le dobronamerni nasvet z moje strani.

     • Commie Disposer

      To je njamanj, kar lahko omenjam in storim, naslednji korak je fizično uničevanje …..

 • ahnenpass

  Najbolj pomembno pa je dejstvo, kaj sploh uvajajo zasebne šole, kar na državnih ne morejo ponuditi.
  V Sloveniji, ima monopol nad znanjem Slovenska akademija, za katero stojijo razne univerze in inštituti, povezani s sorodnimi organizacijami po vsem svetu. Skupaj tvorijo del globalne znanstvene sfere, ki skrbi za trdno strukturo univerzalnega človeškega znanja, o katerem ni mogoče razumno dvomiti. Točno to se uči v šolah, edino to in čisto nič drugega se ne sme indoktrinirati učencev. Ob tej osnovni strukturi znanja, so pa razpredene različne bolj ali manj strokovne teze in konstrukti, ki so specifični za vsak narod in kulturo posebej, vsaka posamezna šola ima nek svoj karakter,odvisno od tradicije, učiteljev in raznih drugih družbenih dejavnikov.

  Pri verskih šolah, pa nastane zelo čuden paradoks, ko morajo teologi učiti otroke klasično znanost, ob tem pa jim razlagajo še pravljice,okultno mistiko, evgeniko… ni čudno, da iz takih šol pridejo predvsem ubogi reveži. Zmotna je namreč dogma, da so privat šole boljše, sploh ni res, državne šole so neprimerno strožje in tudi povezane, med sabo zdravo tekmovalne, privat si lahko privoščijo predvsem bogataši, ki itak ne rabijo neke posebne izobrazbe ali drugače povedano, tudi če zasebna šola izobrazi popolnega idiota, se temu nikjer ne pozna, itak drugi delajo za njega in ga ščitijo starševske veze. Tako lahko vsak moron izpade pameten in sočuten.

  • Commie Disposer

   Kučanov troll

   • ahnenpass

    Zakaj mešaš drek, povej kaj te moti, če sploh kaj.

    • Commie Disposer

     komunistični trolli

     • ahnenpass

      Ja, in? Zakaj meni to govoriš, jaz nimam nič z njimi in tega tudi nisem omenil, prej si ti Kučanu rit lizal kot bom jaz kdajkoli.

     • Commie Disposer

      ne se razburjat

 • tetka z ozadja

  Jaz grem sedaj k mirnemu počitku z zavedanjem, da vam zmeraj vladamo in spanec bo spokojnejši

  • Commie Disposer

   pejd na rtvslo forum

  • Janez

   Ja, ja !
   Kar zaspi pod geslom – zdi se, da tem
   ” LEPO
   JE BITI PIJAN IN PISATI NEUMNOSTI, ČEPRAV JIH NIHČE NE BERE” L.r J. KOMENDA”

 • Bald Eagle

  Prekleta socialistična greznica!!! Ves razviti demokratični svet temelji na zasebnem šolstvu, v tej slovenistanski greznici pa bi se komunajzerska drhal zopet šla socializem. Podjetja, šolstvo, zdravstvo, ki temelji na zasebni lasti, je neprimerno bolj kvalitetno in konkurenčnejše od vsega, kar je v lasti države. Le kdaj se bo ta zavedeni in opranoglavi narod zbudil, da bo končno enkrat spoznal, da kapitalizem temelji na zasebnem lastništvu in je kot tak veliko bolj konkurenčen od katerega koli socializma. Zato je socializem tudi propadel, ker na nobenem področju ni bil konkurenčen kapitalizmu. Le levuharski norci tega ne zmorejo dojet, čeprav je to več kot očitno.

  • ahnenpass

   Denar dela denar, pamet pa ne naredi nujno pameti.

  • Peter

   Le kdaj se bo ta zavedeni in opranoglavi narod zbudil….

   Baje se mora Kralju Matjažu brada sedemkrat oviti…zdaj se ovija drugič, pravijo.

   Skratka, ko bodo “osrednji” mediji začeli poročati, kot imajo zapisano v vseh svojih statutih in načelih in itd…
   Srbi bi rekli Nikad a možda ni tad.

   • Bald Eagle

    Uff…, potem še naši pravnuki ne bodo dočakali prebujenja tega spečega in od komunizma pijanega naroda.

 • Peter

  Sami blokirani spet.
  Pa res nimate nobenega drugega pametnejšega dela, kot da tukaj afne guncate, no?
  Si ne znam predstavljat, da bi sam vsak dan petkrat na dan hodil na MMC levakarjem težit, kar tko, ker nimam druzga dela.Bi se mi zdelo malo neumno, malo ponižujoče do sebe in svojega dobrega imena.
  Vi pa že veste, kaj je vam prav, no.

  • ahnenpass

   Disqus je boljši, na nacionalki so komentarji zaklenjeni v bloke,ki se jih ne da niti popravljati, ni jasno kdo komu in na kaj replicira. Samo parole ponavljajo in čisto nič več drugega, na takih portalih ne moreš pričakovati nobenega strpnega in poglobljenega diskurza, cenzura je pa taka, kot bi šlo vse najprej čez NPU in MORS, samo izbrana dela pustijo, kar pa itak nihče ne bere.

   • RATATA

    Tebe je naredila strpna parola za preprečevanje nestrpnosti “bratstvo i edinstvo”

    • Peter

     Pa še to mu ni jasno, da odgovorov blokiranih ne vidim, torej zastonj nuca tipkovnico, no….

     • ahnenpass

      Odgovarjam Petru, ki misli, da je neviden.
      Še enkrat, nikoli nisem dobil za svoje misli niti centa, to je prvo.
      Očitno ne delam nič posebnega, če moram pa razmišljati o vsebini člankov, ki me zanimajo, za amaterskega filozofa je to precej garaški hobi, ki se nekje vrača skozi splošno izobrazbo in boljši občutek za družbo današnjega časa. Kadar ne delam nič posebnega, tudi nimam časa komentirat, ker takrat imam pa drugo, bolj pomembno delo.
      Ne vodi me veselje ampak ljubezen do znanja, res škoda, da s svojimi prozornimi očmi, nikdar ne boš videl tega komentarja.

    • ahnenpass

     hej ratata, a ti kaj veš kaj je s Petrom, nekaj piše, da je neviden, čeprav seveda vsi vidimo njegov avatar in kaj je napisal.

     • RATATA

      Peter je nevidni avion. Če ga ti vidiš pomeni, da si za kiićana kajti le kiićan je sposoben narediti Petra vidnega svojim podpornikom.

     • ahnenpass

      Verjetno so spet na delu skrivnostne mračne sile.

 • ahnenpass

  Na koncu, bi rad komentiral še nekaj v podporo zasebnemu šolstvu.
  Problem Slovenije je, da smo na silo skupaj spacan narod. NIsmo pa cigani, ker ima vsakdo izmed nas prednike iz ene od nekdanjih jugoslovanskih republik, imamo vsi slovenci še eno domovino, ra razliko recimo od italijanskih provinc, ki jih je skupaj zlimal fašizem, preprosto zato, ker prebivalci niso imeli kam pobegniti in ni bilo nikjer na svetu nikogar, ki bi se čutil del njih. Poskusite to v Sloveniji, takoj bi se znašli v vojni z eno od slovanskih bratskih republik, še raje z vsemi naenkrat.
  Naše javno šolstvo se je razvilo iz socializma, in sicer iz nacionalnega jugoslovanskega socializma, usmerjenega v posebno sorto vrednot in morale,ki so si jih sproti izmišljevali in jih celo spreminjali. Koliko je potem bilo vredno tako znanje, si verjetno zna vsakdo predstavljati, ko jutri ne boš več vedel, če 1 + 1 od včeraj še drži.
  No ja, ni čisto res, tehnične in filozofske vede smo zelo dobro obvladali, učili so nas podobno kot recimo delajo v ruskem šolstvu, ki slovi za ne eno od ampak celo daleč najboljšo akademsko šolstvo na planetu. Rusi izobrazijo daleč največ vrhunskih inženirjev in znanstvenikov, ja vidimo, da so povsod v sami špici. Ampak te šole so precej težje od Bolonjske reforme, tam dobijo v prvem letniku geografije prazen obris sveta na mizo in morajo do konca leta znati na pamet natančno izrisati vse države, pa take, pri nas jim narišejo to na računalniške tablice. Take “zasebne” univerze se zagotovo splača podpirat, njihova kvaliteta je nesporna in vrhunska, svetovno priznana blagovna znamka.
  Na drugi strani, imamo pa cel kup podeželskih učilnic in malomeščanskih runkl kolidžev, za katere nihče ne ve točno kaj pravzaprav učijo, razen trdo delat in čim manj razmišljat. Kdo to tolerira, pojma nimam, dejstvo pa je, da se splošna izobraženost precej loči po regijah, pa smo zelo majhna država. Z drugimi besedami, država se obnaša isto kot v komunizmu, nekaj nabijajo o nekih visokih standardih, ki jih preprosto skoraj nikjer ni, dopuščajo razne ekscese in celo hude kršitve, kot bi živeli v anarhiji.
  Enostavno ni logike, zagotovo bi privatne šole lahko dvignile standarde in omogočile vrhunske programe ter ekskurzije po celem svetu, lahko bi najeli celo franšize kakšnih prestižnih univerz in tujcem v celoti prepustili izobraževanje,dvomim celo, da bi bili osnovni paketi bistveno dražji kot že danes odvajamo iz proračuna, če sploh. Vendar tega nobena alternativa ne ponuja, odločati se moramo samo med komunističnimi in klerotalibanskimi vseučilišči, kar ne pomeni nič drugega kot, da mi enostavno nismo zreli za take stvari oziroma so nas v šolah zelo slabo izobrazili za sodobno življenje. Zasebne šole torej da, vendar zgolj strokovne, nobena verska organizacije ne sme biti subvencionirana z javnimi sredstvi, ker od sekte enostavno ne moremo pričakovati nič kar sega izven njihove liturgije, to pa je danes veliko premalo za sodobnega človeka.

 • Peter

  Pa ne razumem, o čem razpravljajo ti blokirani…
  Se ukvarjajo s tem, da je glasovalni tank preglasil, spet, odločitev Ustavnega sodišča?
  Ali se ukvarjajo z janšo in švercanjem orožja in potovanjem u Jajce, ker drugega ne znajo, ker jih niso naučili?
  Kakorkoli, tudi vi srečno hodite, blokiranćki, no.

  • Rožle

   Jest jih mam odblokirane …pa se mi tut ne sanja o čem razpravljajo ..!

  • Stajerka

   ja…..zanimivo je spremljanje portala, kjer imaš oznako blokade, iz odgovora pa lahko izluščiš marsikaj :))

 • neny

  100 komunistov ne more bit tako žleht, kot en Cerkvenjak.

  • RATATA

   Kako si pa to izračunala? Ti morš met dobro tablico.

   • neny

    Raje se umakni iz mojega teritorija dokler imaš čas.

    • RATATA

     A me boš poscala ti zofka prfukjena

     • neny

      bolano sds. BOLANO. Izgubili ste par vollivcev.

     • Stajerka

      in tistih par bo presedlalo na Šeškota ali Jelinčiča……vaše veselje bo kratko, za druge toliko bolj sladko……

     • neny

      žalost res, da imate samo enega novinarja za vse dialekte….pod 20 nicki.
      bolano.

     • Bald Eagle

      Kaj zopet blodiš neumnosti? Pa se mi je zadnjič zdelo, da si že začela rahlo odpirat oči, pa vidim, da sem se krepko motil.

     • neny

      ptič, bolano SI.

     • Bald Eagle

      Kaj pa če si ti bolna? Si se kdaj vprašala o tem?

     • neny

      testiraj svojo neumnost. Prej ko jo boš, boljše bo zate.

     • Bald Eagle

      Si ti svojo že stestirala?

     • neny

      Danes zadnjič na tej strani…

     • Bald Eagle

      Tester pa verjetno pregorel, ker ni sposoben beležit takih neumnosti, kot jih ti stresaš na tem portalu. Revica uboga.

     • neny

      pika. :) počakaj na volitve.

     • Bald Eagle

      Jutri se pa prijavi pod nickom Duhec, katerega tudi uporabljaš za stresanje svojih neumnosti.

     • Stajerka

      ne vidim replike spodaj – ne se trudit na prazno……

     • ahnenpass

      Ali je Šiško novi Jelinčič?

     • RATATA

      Vidiš, ti si se hotela vklučit v politiko pri eSDeeS zato, da bi si s tem pridobila privilegije, pa ti ni uspelo. Zdaj pa sovražiš vse protikomuniste. Ni čudno da si tako flekasta okrog gobca. Zamisli se malo nad svojim sovraštvom tistih, ki ti niti ne želijo sploh ti pa niso storili nič žalega ali slabega.
      Vključi se v politiko z željo storiti nekaj dobrega, ne poskušaj pa si s tem pridobivati koristi in privilegijev, ker je to grdo!

    • Bald Eagle

     Nekako se mi dozdeva, ko bolj natančno prebiram tvoje poste, da imaš zelo podoben stil pisanja kot Duhec. Da ne gre za eno in isto osebo? Skoraj bi stavil, da imam prav.

   • Rožle
  • Bald Eagle

   V imenu komunistične ideologije je bilo na zverinski način pobitih več kot sto milionov ljudi samo zaradi tega, ker niso sprejeli te blodne komunistične ideologije. V imenu nobene druge ideologije ni bilo pobitih niti približno toliko ljudi. Torej te uradne številke pobitih v celoti demantirajo. Skozi svoje poste pa samo dokazuješ, da sploh pojma nimaš o čem pisariš. Si navadna slepa vernica v komunizem in nič drugega.

   • ahnenpass

    Sorči, največ ljudi v zgodovini je pobila demokracija, o tem je škoda sploh začeti razpravljati.

    • Bald Eagle

     Si se zelo zmotil. Komunisti so na tem področju absolutni zmagovalci.

     • ahnenpass

      Tudi, po svoje, ampak razmisli kaj demokracija sploh je.
      Enostavno povedano, večina se spravi na nemočnega posameznika in ga linča, nihče mu ne sodi, nihče ga ne brani, samo derejo se in ga tepejo. To je demokracija, brez vladavine prava, vzrok skoraj vseh masovnih pokolov, v celotni zgodovini človeštva.
      V Jugoslaviji, se nam je reklo Socialistična REPUBLIKA Slovenija, neposredne demokracije sicer res ni bilo, se je pa marsikaj izoblikovalo skozi vsakdanje procese socializacije. Policijski pokoli so bili pa nekaj drugega, saj ja vidiš, da ni nobena organizacija prevzela neposredne odgovornosti, neka drhal se je nabrala ob železnicah in jih pobijala, Republika je pa medtem igrala gobo in jih ignorirala. Čisto po socialistično, le da je bila takrat še fevdalna kraljevina.

     • Bald Eagle

      Tovrstna “demokracija” je praksa le v nekaterih postkomunističnih državah. V deželah, v katerih imajo že dolgoletno demokracijo, so take vrste primeri, kot jih ti omenjaš, bolj izjema kot pravilo. V zahodnih demokratičnih državah vlada pravni red, kakršnega lahko v socialističnih greznicah narod samo sanja.

     • ahnenpass

      OK, ampak zakaj potem skoraj ne poznamo naroda, ki ne bi kdaj v zgodovini izvajal masovnih pokolov, tudi ali predvsem nedolžnih človeških mas?
      Jaz ne trdim, da se mora neka skupnost identificirati kot demokratična, povem samo, da včasih pride do anarhije in takrat zavlada neka čudna demokracija, ko se vsi okoli nečesa strinjajo, ne da bi sami zase vedeli zakaj in če je to sploh zakonito. Demokracija je volja večine, meni se to zdi zelo jasno. Kdaj pride do demokratičnih linčev, je pa težko napovedati, vsak sistem se lahko zlomič, če skupnost ni dovolj trda in zakonov ni mogoče uveljavljati, se ljudje pač povežejo po naravni poti, volja večine je tista, ki žene drhal proti subjektu svojega sovraštva, pobija cel trop, ne posameznik ali alfa samci. Saj sami tudi ne bi mogli, rabijo moč od drhali, kot morje mravelj lahko z lahkoto snede celega tigra. Demokracija je čudna reč, skratka, najlepše je opisana v Ameriški deklaraciji neodvisnosti, zaradi katere je postala njihova revolucija ena od vodilnih humanističnih misli v sodobnem svetu. Amerika je namreč Republika, vsej demokratičnosti navkljub.
      Slovenija je doživela podoben sindrom kot Kambodža, pomisli kaj se je sploh zgodilo, pobili so jih takoj, ko so stopili čez mejo. Zakaj so jih sploh poslali nazaj, verjetno so jim rekli, da je vojne zdaj konec in se lahko vrnejo domov. Kambodža, all the way.

     • Bald Eagle

      Pokoli so se dogajali od kar človeštvo obstaja. Pa se bodo tudi v prihodnosti, dokler človeška zavest ne preide na precej višji nivo. Človeška zavest je zaenkrat še na zelo primitivnem nivoju.
      Do anarhije pride, kadar se ljudstvo upre vladajoči eliti, jo vrže iz oblasti in posledično nastane brezvladje. To pa se zgodi ponavadi takrat, kadar so masovno kršene osnovne človekove pravice in temeljne svoboščine. Po tem so znane države v katerih vlada totalitarni režim. Pa tudi nekatere, ki se deklarirajo, kot demokratične

     • ahnenpass

      Brišejo, žal, še enkrat se mi pa ne ljubi napisati.
      Itak sem hotel izpostaviti samo osebni vidik, kako nas zajame čredni nagon in zakaj se je tako težko odločati, kadar smo pod pritiskom, jasno razgrnjenih kritik in alternativ pa ni, ker se demokratični drhali pač ne ljubi razmišljati.

     • Bald Eagle

      Najslabša demokracija je veliko boljša od “najboljšega” totalitarnega enoumja. Ni primerjave.

     • ahnenpass

      Ampak, a ni enoumje dejansko volja večine?

  • ahnenpass

   O ja, so, še slabši kot živali znajo biti, na nivoju bakterije so lahko.

  • Janez

   Ja, ja !
   Tisoče Slovencev je nesodno pomorilo 100 ?
   “prijaznih” STALIN-KOMUNISTIČNIH Ivanov MAČKOV !
   Tudi
   STALIN,
   KARDELJ,
   TITO
   – SO BILI ZELO ” PRIJAZNI – NEŽLEHT” LJUDJE ? Znani “prijazneži” so bili. L.r. J. KOMENDA
   P.s.
   “Pojdi se solit – ti neinformirana osebica.

   • DJURO SUMAR

    Ti pa kar po svoje nabijaš in te ne zanima o čem teče pogovor.

 • ahnenpass

  A samo 53% malic so razdelili med otroke v zasebnih šolah, kaj so pa ostali 47-procentni jedli?
  Že to mi ni všeč, danes ne živimo več v izoliranih družinskih skupnostih, neka doza socializma je postala samoumevna, otrokom mora biti od prvega dne naprej jasno, da so del družbe, v kateri ni nihče lačen. Kako je to mogoče, ko je pa narava tako kruta, neusmiljena in neizprosna, se pa potem počasi naučijo skozi obveznih 8 let spoznavanja narave in družbe. Menda je nekoč obtajala tudi neka mana, ki je padala iz neba, ampak tega ni od takrat videl nihče več na svetu, kamenja in zemlje se pač ne da jesti, tudi vsako drevo se ne da oglodat.
  Hočem povedati, saj menda ne gre za tisti ničvreden drobiž, za otroke je pomembno, da se naučijo jesti skupaj in deliti, ne glede kako so in bodo v prihodnje ločeni, vsaj enkrat v življenju morajo tudi to izkusiti. In to zastonj, naj vidijo, da se splača biti civiliziran človek in državljan, bodo šli v šole vsaj nekaj pojest, če nič drugega.

 • Anonimni_Profesor

  Monopol javnega levičarskega šolstva je nujno treba zlomiti! Tudi s silo, ker očitno ne gre drugače, saj se sodbe sodišč ne upošteva. Naj vsi katoličani stopijo skupaj in začnejo stavkati ali kaj podobnega. Se bo potem Cerar hitro uscal. Javno levičarsko šolstvo ima za cilj poneumljanje otrok s ciljem, da bodo vodljivi za levico.

  • ahnenpass

   Levica je v ugodni pozicijji, zavedajo se, da imajo na svoji strani večino volilcev, ki se ne bo zlepa odrekla sekularnosti, s katero se pri nas povezuje kvazi zasebno šolstvo.

  • Darth Vader

   levica, kot zaprt ekskluziven krog z jasno hiearhijo, tudi na nivoju globalne internacionale je v prostemm padu, vprašanje če se jo bo sploh kaj obdržalo po celem svetu……lep primer je poljska…..državni parlament brez ene same leve politične stranke….potem se obetajo očitno sodni procesi proti ameriški levici zaradi prodaje urana rusom ter uničevanja dokaznega gradiva in ponarejanje volitev ter razni spolni škandali (Podesta, Clinton, McCain… )…..tko da, ko v evropi pade angela merkel, je uradno konec z levico….

 • Stajerka

  na odmevih ravnokar 4 poslanci……pa me zanima – a se je Hanu čisto odpelalo…..do konca??? …..aroganca in prepotenca ala Bratušek/Tuerk – tudi on bo pristal na istem sekretu kot dvojica slednjih……
  pa to ne moreš, da verjameš…….očitno se mu je duši nekaj obrnilo, nekaj Šamijevskega…….PODN

  • neny

   Sedaj bom resno začela navijat za njih, čeprav nisem nikoli.
   Zahvali se svoji 20-nickovski ekipi /BERI en novinar, ki piše v vseh narečjih.

  • ahnenpass

   Tip je močan, nastavili so ga iz nič, Pahor ga pospremil do samega vrha, za njim(a) stojijo zelo močni strici, ampak o njih pri nas ne govorimo.

  • DJURO SUMAR

   Han je pač doma iz Radeče, kjer je levica na oblasti od leta 1945 do danes, brez prekinitve in tako nam kaže še naprej. Pri nas so desničarske stranke propadle in jih praktično ni več.

 • Jure kavčičeu

  Vi kar imejte zasebne šole, kjer lahko zaradi mene učijo otroke, da je Zemlja ploščata. Ampak plačujte jih sami. Prav tako je tu še eno dejstvo. Zasebne šole ne prispevajo k enakosti družbe. Če je otrok premožnejšega starša (le ta si lahko to privošči) šolan v zasebni šoli, ki ima drugačen program, bolj usmerjen v neko področje, potem ima že takoj boljše izhodišče od nekoga drugega, ki si tega ne more privoščiti. Sledi pojav imenovan samorekrutacja elite, kar pomeni, da se starši vplivnih ljudi tudi sami povzpnejo na visok položaj (recimo Janševi otroci, povsem neupravičeno povrh vsega).
  Aja pa lepo enostransko poročanje. Levica je namreč prav v teh dneh izborila večje plače za poklicne gasilce, kar za vas seveda ni vredno omembe… Oglasite se le, če se izpelje kakšna “socialistična” poteza, ki jp brez argumentacije in resnega preučevanja označite za slabo.

  • Stajerka

   levica???……to so si gasilci morali izboriti sami…….le kje je bila levica ko so bili na ulici…..in ja, to je bila rešilna bilka vlade……ker v trenutnem stanju manjka samo iskrica in bo eskaliralo, vi se kr igrajte bogove na zemlji……

   • DJURO SUMAR

    Tebi bodo eskalirali možgani, kolikor jih sploh imaš.

    • Bald Eagle

     Spokaj nazaj v svoj vinograd in se drži predelave vina. Politiko pa pusti pri miru, ker si navaden analfabet na tem področju.

     • DJURO SUMAR

      Socialistični analfabet.

     • Bald Eagle

      Toliko slabše.

     • DJURO SUMAR

      Boljše kot klerikalni butec, kakršen si ti.

     • Bald Eagle

      Kot ti je nedavno napisal nek drug komentator, ti bom na kratko še jaz. Kot verni Katolik sem v svojem življenju ustvaril toliko, da tebe in vso tvojo familijo z lahkoto 100x preplačam, ko vas kupim, pa se mi na bančnem računu ne bo veliko poznalo. Kaj si pa ti ustvaril v življenju, komunist nesposoben? Si imel kdaj lastno podjetje in dajal kruh zaposlenim ali si celo svoje življenje vedril na državnih seskih in parazitiral sposobne delovne ljudi?

     • DJURO SUMAR

      Prostor ni primeren za samohvalo, pa tudi sicer to ni moj običaj. Dovolj mi je, da me cenijo ljudje v mojem okolju. Veš pa, da lastna hvala se pod mizo vala. Tudi če imaš milijardo dolarjev na računu, se mi še vedno smiliš.

     • Bald Eagle

      Meni se pa ti gnusiš. To pa zaradi tega, ker celo življenje izkoriščaš ustvarjalne in delovne ljudi, ko prisesan na državni sesek molzeš njihov prigaran denar, bednik nesposoben pokvarjen komunističen!

     • DJURO SUMAR

      Penzijo sem zaslužil v realnem sektorju.

   • Jure kavčičeu

    Kje je bila levica, ko so protersirali na ulicah? Bila je znjimi. Kje je bila levica, ko so protestirali policaji? Z njimi na ulici. Kje je bila levica, ko so protestirali šoferji Arrive? Z njimi je bila, držali so plakate in se zavzemali za njihove pravice, lahko greš zdaj pogledat slike na facebook. In ne, levica je dala pobudi za dvig plač, ker se za to pač ta stranka zavzema. Vi vidite sam komunizem in povojne poboje in zatiranje vaše presvete predrage cerkve, mimo tega pa ne pogledate in se trudite ne slišati in videti dobrih potez, ki jih je ta stranka v zadnjem času storila mnogo. Če je edini medij, ki mu slediš ta všiva nova24, potem pač tega ne vidiš, ker tega tukaj ne objavijo in ne bodo.

  • ahnenpass

   Najprej jih morajo naučiti kako vemo, da je res nekaj, za kar vemo, da je res, potem jim morajo razložiti pa še kako vemo, da nekaj ni res, za kar vemo, da ni res.

  • Darth Vader

   če bi bila šola predpogoj za intelekt oziroma pamet, bi bili pacjenti v DZ inteligentni in uspešni posamezniki…..tako je pa večina članov parlamenta v sloveniji socialnih in mentalnih revežev….tisti nazivi pred imeni jim bore malo pomagajo…..

 • Stajerka

  BRAVO ZIMBABVE…..čestitke k demokratičnosti……

  sn rekla, da je Afrika pred nami…..odkar imamo Cerarja, so nas prehitela tudi vsa plemena – tista v puščavah in tista v pragozdu……

  • neny

   Toda plemena SDS odlično prehiteva.

   • Bald Eagle

    Kaj pa je narobe z SDS? Daj mi malo bolj podrobno razloži, v čem vidiš problem stranke SDS.

    • DJURO SUMAR

     Problem imate, ker izgubljate podporo volilcev.

     • Bald Eagle

      Problem ima država, ker jo socialisti vodijo v gotov propad po vzoru ex yuge. Vi socialisti ste svojo nesposobnost na vseh področjih že večkrat dokazali in jo dokazujete še naprej. Žal mi je le sposobnih in delavnih ljudi, ki zaradi vas levuharskih gnid ne morejo razvijat svojega potenciala, ker jih dobesedno dušite. Bedniki leni nesposobni.

     • DJURO SUMAR

      Meni pa je žal ljudskih množic katere zasužnjuje klero kapitalizem. Ampak svetovna gibanja gredo v smer pravičnejše razdelitve svetovnega bogastva, saj leva politična opcija zmaguje na vseh nivojih. Problem so verska združenja, ki vsa podpirajo kapitaliste, ampak tudi to bo rešeno s prevlado ateizma.

     • ahnenpass

      Pravična preporazdelitev…, hm… vidim, ja…

     • Bald Eagle

      Če kdo zasužnjuje ljudske množice, je to socializem v katerem je vladavina komunizma.
      Zakaj ljudje množično migrirajo iz socialističnih držav kapitalistične in ne obratno? Zakaj ljudje iz Cube množično derejo v kapitalistične USA in ne obratno, če je zate kapitalizem zasužnjevalec ljudskih množic?
      Si že bil kdaj v USA in Cubi, da bi se lahko na lastne oči prepričal, kakšna razlika vlada med naštetima deželama? Če ne, ne nabijaj neumnosti in se javno ne blamiraj. Predvsem ne soli pameti takim, ki smo razliko večkrat videli na lastne oči.
      Mogoče boš lažje razumel razliko med obema Nemčijama. Zakaj so ljudje iz vzhodne komunistične Nemčije množično drli v zahodno kapitalistično Nemčijo in ne obratno?
      Pa še nekaj o razliki med kapitalizmom in socializmom. Bom zopet izpostavil obe Nemčiji. Produkt socialistične Nemčije je bil Trabant, produkti zahodne kapitalistične Nemčije pa Mercedes Benz, Porsche, Audi, VW, BMW. Upam, da si doumel, kaj ti želim povedat.

     • DJURO SUMAR

      Z vsakim novim komentarjem se mi bolj smiliš. Ampak ni pomembno, pomembno je, da si srečen in zadovoljen.

     • Bald Eagle

      To je samo izgovor, ker z ničemer ne moreš ovreči mojih trditev, ker temeljijo na dejstvih. Teh se pač ne da ovreči. Ti pa kar blodi še naprej in poj slavospeve neki propadli blodni ideologiji, v imenu katere je bilo na zverinski način pobitih več kot sto milionov drugače mislečih ljudi.
      Torej se usmili raje samega sebe in svojih blodenj.

     • DJURO SUMAR

      Ne govorim o propadli ideologiji, temveč o ideologiji prihodnosti.Zgodovina je zgodovina, na njenih napakah se lahko le marsičesa naučimo.

     • Bald Eagle

      V preteklosti je v tej državi vladal nedemokratični socializem, v sedanjosti in prihodnosti bo to demokratični kapitalizem, ki je najboljši sistem, kar jih človek pozna. Tudi na plebiscitu se je ta narod odločil za samostojno, demokratično in kapitalistično Slovenijo. In si moral to izborit z orožjem. Zapomni pa si, da ga bomo z orožjem tudi branili, če bo to potrebno.

     • DJURO SUMAR

      Najboljši sistem, kar jih človek pozna. Drži, ampak prihajajo novi sistemi. Seveda ga boste branili z orožjem, tako kot so še vsakega. Ampak vsi so propadli in nadomestili so jih novi. Tako bo tudi klero kapitalizmom.

     • Bald Eagle

      Ti in jaz zagotovo ne bova dočakala propada kapitalizma. Kaj bo pa v prihodnje, pa danes samo Bog ve. O propadu Krščanstva pa norci nabijajo že celih 2000 let, pa se še vedno drži in tudi njegov vpliv ni zanemarljiv v svetu. Toliko o tem.

     • DJURO SUMAR

      Ni pomembno kaj bova dočakala midva. 2000 let pa je zgodovinsko gledano zelo kratko obdobje.

     • tohuvabohu

      “Klerokapitalizem” je prikazen v tvoji butasti betici. Take bedarije še Marx, Stalin in JBT niso spravili skupaj. Upam, da si ponosen, buaaaaahahahaha.

     • DJURO SUMAR

      Oni trije bi to razumeli, ti pač ne znaš povezati ena plus ena.

     • tohuvabohu

      Kako pa ti povežeš ena plus ena, cepec?

     • DJURO SUMAR

      Preprosto, 1 x kler in 1 x kapitalizem, sta kot eno jajčna dvojčka, ki ne moreta eden brez drugega in se dopolnjujeta. Kler se še nikdar v zgodovini ni postavil na stran siromašnih, vedno je na strani bogatih in je istočasno tudi on (verske organizacije) med najbolj bogatimi kapitalisti.

     • tohuvabohu

      Toiko neumnosti na enem mestu pa še ne, hehehe. No, šalo na stran, tole je lajna vseh rdečkarjev od Marksa naprej. Na žalost pa gre za same izmišljotine. Prvič, Cerkev je za kulturo in izobrazbo (npr. Slovencev) v zgodovini naredila več kot vsaka oblast. Torej, da je cerkev vedno na strani bogatih, je larifari. Drugič, da je cerkev bogata, je pravljica. Res je, ima veliko objektov, vendar ti pogoltnejo ogromno denarja za vzdrževanje. Tretjič, kapitalizma v resnici sploh ni. Je le bolan proizvod Marksove betice.

     • DJURO SUMAR

      Bravo. Vse argumentirano. Kapitalizma ni, cerkvene organizacije pa siromašne.

     • ahnenpass

      Če izbiramo samo stvari, ki so bile nekoč dobre in zavračamo slabe, pač ponavljamo cikluse v nedogled. Ljudje se naveličajo dobrih stvari ali pa jim jih nekdo pokvari, potem iščejo alternative in najdejo edino slabe, že zato se nima smisla učiti iz zgodovine, jo je pa seveda vredno preučevati in ohranjati strukturo znajnja.

     • DJURO SUMAR

      Ciklusi se ne ponavljajo, ker je vsak ciklus drugačen in vsak prenese v naslednjega dobre in slabe stvari.

     • ahnenpass

      Tri velike humanistične revolucije poznamo v zgodovini, Francosko, Rusko in Ameriško. Vse tri so bile socialistične.

     • ahnenpass

      Sem zadnjič napisal, da bi moral vsak zemljan dobiti od države zastonj avto, ki se nikoli ne pokvari in se sam tanka, hiško, z vso osnovno opremo in kamor razen njega nihče ne bi imel vstopa, obleko, ki se nikoli ne strga in ga ščiti pred vsakim vremenom, pa nekaj drobiža v žepu, za vsakdanji burek in jogurt. Potem ne bi rabili več ničesar, vsakdo bi se lahko vozil po svetu in užival v življenju. Pa so mi zbrisali.

     • Bald Eagle

      Zdaj si pa začel že strašansko blodit. Včasih ti uspe spesnit tudi kak dober komentar, potem se ti pa nit odtrga in te zanese v nerealne vode. Ampak nič ne de. V demokratičnih državah naj bi imel vsak pravico javno izreč svoje lastno mnenje.
      Le piši še naprej, le jaz ti danes ne bom več odgovarjal, ker si napisal že preveč nesmislov. Svetujem ti le, da si skuhaš kavico in zraven spiješ še šilček žganja, za boljše počutje.

 • DJURO SUMAR

  Bravo. Fenomenalna odločitev. Klerikalci naj si sami plačujejo svoje šole. Tole sicer s socializmom nima nobene zveze, ampak bolje to, kot da podpiramo farško izobraževanje, katero sodi v farovž, ne pa v javno šolstvo. Očitno SDS izgublja podporo na vseh nivojih.

  • ahnenpass

   Če učijo samo kreacionizem, jim jaz ne bi priznal drugo kot posebno šolo, za otroke z motnjami v razvoju.

 • ahnenpass

  Mogoče nismo dobro razmislili vseh možnosti, poskusimo še z alternativnimi modeli.
  Ohranimo javne šole in v njih zaposlimo zasebne učitelje.
  To bi se mi zdela dobra finta, šola je itak samo prostor, ki mora biti primeren za populacijo in vzdrževan, po možnosti čim bolje tehnično opremljen, vse ostalo je pa v rokah masterjev. Učitelji so po svoje podobni zdravnikom, samo ljudje so, dobri in slabi, kakor kdaj, znanje se mogoče še da izmeriti, občutek za učenje otrok in ljubezen do poklica pa niti ne. Rabimo seveda le najboljše, najlažje bi jih našli, če bi se med učitelji razvila zdrava konkurenca, tisti najboljši naj pač zaračunavajo posebne cene svojih predavanj, ki jih naj doplačajo starši sami.
  Potem je formula preprosta, šole bi plačevala država,ki bi najemala tudi zasebne učitelje, kjer bi občine več denarja vložile v njihove plače, bi imeli otroci pač boljše pogoje, sicer drugih razlik ne bi bilo možnih. Lahko bi organizirali tudi veronauk, če se kje nabere dovolj otrok, država iz proračuna najame župnika, če pride predavat pa papež osebno, si naj kupi vstopnico kdor ima pač dovolj pod palcem, ker tako razvita ekonomija pa spet nismo.

  • DJURO SUMAR

   Ideja niti ni slaba, le tisto z veronaukom bi prečrtal.

 • Roman

  Za 15% pa ni potrebnih toliko umazanih komentarjev.imam občutek,da vas veliko sploh ne ve za kaj gre!žal.

 • Janez

  SRAMOTNO, ZELO SRAMOTNO !
  To
  DANAŠNJE GLASOVANJE V Parlamentu ?
  Ampak?
  Odkod izvirajo ” motivi” pri poslancih SD, ZL, SMC , DESUSA?
  – ZA TAKO SPORNE PREDLOGE?
  In
  ZA TAKO SPORNO IN ENOTNO GLASOVANJE ? Bog ve?
  A?
  NJIH
  “MOTIVI” SO NAJBRŽ – ČISTO PREPROSTI ? Pri poslancih – seveda!

  1. GLASOVALEC IZ SD? “Moj dedek je bil – partizan”,
  2. GLASOVALEC IZ SMC “Mojega “deda” je “heroj Tito” takoj po vojni poslal – v Kranj,
  zdaj pa “ljubega” Tita ni več.Kaj naj storim zdaj – jaz ubošček”.
  3. GLASOVALEC IZ DESUSA ” Tako mogočni smo bili, mi ZK, kadrovsko kuhinjo smo imeli.
  Zdaj nas blatijo. Širiti moramo “našo KP, ZK resnico” v državnih šolah na neuke mlade”
  Itd., itd.
  Se zdi.
  Tako
  nekako razmišljajo ti SD, ZL, SMC, DESUS
  Domnevam,
  le domnevam ! Zato,
  da se jim ne ” podre njih ex KP, ZK svet” – so tako enotno glasovalil !
  SEVEDA SE JE NJIHOV EX KP, ZK, ” TITO” SVET ŽE DAVNO TEGA – SESUL.
  V ČREPINJE !
  Danes?
  V OŠ LAHKO VSILJUJEJO LE !
  “Groba šala”
  ” ZA DOMOVINO – Z MORILCEM – TITOM – NAPREJ ! ”
  Oz.
  Šole so kraj za podajenje realnih, neideološko prikrojenih podatkov ! Kajne? L.r. Janez K. KOMENDA

  • ahnenpass

   Nas so v osnovni šoli učili, da je Tito moril samo stekle lisice.

   • Janez

    Ne!
    Nesodno je
    KOMUNISTIČNO POLIT POMORIL CCA 800.000 LJUDI EX YU ! Dejstvo. L.r. J? KOMENDA

    • ahnenpass

     Drago smo takrat plačali samostojno in neodvisno državo.

 • _

  ves sistem gre v napačno smer, kjer se želi doseči, da se vse kupi, ali vse proda. Sramotno.

  • ahnenpass

   Ampak vsaka stvar je vredna samo toliko, kolikor bi ti za njo dal…

 • Roman

  Aja,komentar Pikala,da je to napredek za Slovenijo.Kakšen napredek?Ni se pozabilo kaj sta z Lukšičem delala z zbranim denarjem,saj veste katerim?
  Mislim,da g.Pikalo ni bil nikoli dodana vrednost za šolstvo!

  • Janez

   ++++++++ se strinjam. Absolutno. L.r. J. KOMENDA

 • Slovenec 33

  V državi, kjer vladajo okupatorji in izdajalci slovenskega naroda je ropanje in zatiranje Slovencev glavna dejavnost levih podležev.
  Pri teh podlostih jim pomagajo topoumni produkti usmerjenega izobraževanja, LGBTQ izrodki in sorošisti.
  Tudi vabljenje novih okupatorjev, ki so dejansko dezerterji v svoji domovini in njihovo brezmejno finančno podpiranje dokazujejo, da ta okupatorsko izdajalska vladajoča drhal ne ve kaj je to domoljubje.

 • Janez

  MORDA ?
  Je pa v ozadju tako enotnega glasovanja
  – strah, iracionalni strah?
  Pred ?
  STRAH PRED RESNICO, PRAVO, SODNO PRAVICO ?! HM.?
  Kdo ve?
  V SRBIJI NAS PREHITEVAJO: REHABILITIRALI SO DRAŽO MIHAJLOVIĆA, LETA 2015.
  RESNICE ?
  Se ne da ustaviti ! Vere se ne da – ignorirati !
  ČASI ” KP, ZK NESODNEGA POLIT MORILCA TITA !
  – SO NEPREKLICNO – MIMO ,. Ne da se jih vrniti, niti polepšati ! L.r. Janez K. KOMENDA
  P.s.
  MOGOČE JE BITI TUDI VEREN “OBLASTNIK” KOT D. TRUMP V ZDA.
  Molitev
  “OČENAŠA =LORD’S PRAYER Melanie TRUMP, 18.2.2017, FLORIDA, ZDA
  https://www.google.si/search?q=lords+prayer+melania+trump&oq=lords+prayer+melania+trump&aqs=chrome..69i57.31292j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • hle

  Ko je tam ob prelomu tisočletja liderstvo na desnici z tem ko je zminiral združitev takrat SLS in SKD prevzel Janez je imela desnica tam nekje polovico volivcev danes jih ima pa še nekje dobro četrtino to so na žalost dejstva in če ne bomo pri sebi razčistili kaj je šlo v tem času narobe ne bomo niti slučajno vedeli kaj napraviti da bi šlo prav pa ne mi stresat floskul o Kučanu in tako naprej on je obstajal tudi že prej

 • črnaovca

  V štirih letih mandata tudi Janez ni uresničil volje ljudstva izražene na referendumu o nedeljskem delu trgovin. Kar je zasebno naj bo zasebno, kar je javno naj bo javno in plačano iz denarja davkoplačevačcev. Vse te zasebne šole so v mestih nobene na podeželju in zakaj bi potem mi plačevali za te mestne razvajnece, žal je tako. Klinični center plačujemo a v njem se večinoma zdravi ljubljanska gospoda. Zasebne šole naj preidobijo koncesijo in ne bo težav z denarjem za obvezni del.

 • Benjamin Pravhar

  Poglejte samo primer tega brezposelnega brezdeleža DJURO SUMAR pod komentarji. Več kot 3.000 komentarjev, Itak nima časa da bi kaj drugega naredil, ker je nemogoče da bi ga imel. Seveda bo našel izgovor. Pa vseeno. Cel dan na spletnih straneh, mi mu pa plačujemo socialno podporo. Lep primer današnjega levičarja, ki živi na račun drugih, samo razpravlja in nic ne dela in meni da ga imamo sokrajani radi ker je glasen in samovšečen. Motiš se.

  • Goran Hvala

   Mas kar dost desnicarjev tuki gor ki tega levaka se prekasajo…ocitno tud na sociali…a tistih ne bos omenu..??..se kr zgubijo ane…;-)…ni za oment..

  • DJURO SUMAR

   Oprosti dragi moj Benjamin, že osem let prejemam polno pokojnino, katero sem zaslužil v tovarni Radeče papir. Časa pa imam kar nekaj, saj se ne ukvarjam z delom na črno ali s sivo ekonomijo.

   • Benjamin Pravhar

    No potem mi je vse jasno, če ste iz Radeč in je vaš častni vaščan gospod Han, ki je včeraj na javni televiziji trosil take neumnosti oziroma laži (npr. te šole nimajo podaljšanega bivanja …no saj nima smisla navajati ostalih) in se povsem osramotil. Že dolgo ni bil v studiju nihšče tako nemiren. Ideologija pač. Na Sevniškem pokopališču pa vsako leto hodi in se dela najbolj klerikalnega na tem svetu. Slepilo za množice pač, ampak to je že ustaljena praksa stare ideologije. Brez vezna debata okoli tega z vami. Zaključujem.

    • DJURO SUMAR

     Me veseli da zaključuješ, saj itak nimaš pojma o pojmu.

 • Janez

  NA TEJ SEJI
  PARLAMENTASO EX KP, ZK POSLANCI DOSEGLI ENEGA OD SVOJIH ” P O D N O V ” !
  TO
  JE POPOLNOMA – OČITNO !
  Predzadnji
  njihov – P O. D E N – JE BILA ? Interpelacija mag. G. KLEMEENČIČU !
  Najhujši
  – ” P O. D. E. N = D. N O ”
  PA
  SO DOSEGLI
  – OB
  – SRAMOTNEMU PARLAMENTARRNEMU ODVZEMU MANDATA G. J. JANŠI ! L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  KAKKŠEN
  PRAVNI AMATERIZEM – “NE-NAŠIH” EX KP, ZK- jev: SD, ZL, SMC, DESUS..?!

 • Burek Burecki

  Ne vem kaj vam ni jasno pri ZASEBNI soli. Se pravi nobem ni primoran taj vpisati otrok. Ce zelis otroke tja vpisat bos pac placal ane cene pa naj gre v JAVNO solo katero financira drzava…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!