Pravni strokovnjak razbil Matićev zakon o pravicah narodnih skupnosti SFRJ – ta je v več delih protiustaven in nepravičen!

Dragan Matič (Foto: STA)

Poslanca Dragan Matić in Violeta Tomić sta pred kratkim predlagala Zakon o uresničevanju kolektivnih kulturnih pravic, ki jih imajo narodne skupnosti pripadnikov narodov nekdanje SFRJ v Sloveniji, državni zbor pa je z glasovi levice pred dnevi odločil, da je zakon primeren za nadaljnjo obravnavo. Preberite, kako neupravičen in protiustaven predlog zakona so pripravili.

”Ali obstajajo ustavno skladni in stvarno upravičeni razlogi, da bi slovenska država dokončno podelila kolektivne pravice pripadnikom teh skupnosti in istočasno zanemarila kolektivne kulturne pravice vseh ostalih narodnih skupnosti, ki živijo v Sloveniji,” se v svoji kolumni na portalu IUS-Info sprašuje tudi profesor za pravo človekovih pravic dr. Jernej Letnar Černič.

Poskusi za zdaj niso uspeli, prav tako 64. člen ustave ostaja isti. Določena skupina poslancev pa vztraja z nesmiselnim zakonskim predlogom. Na začetku februarja je v želji po glasovih volivcev v državni zbor vložila predlog Zakona o uresničevanju kolektivnih kulturnih pravic narodnih skupnostih pripadnikov narodov nekdanje Socialistične federativne republike Jugoslavije v Republiki Sloveniji. S tem bi nekaterim (ne vsem) priznali kolektivne pravice.

Podrobnejši pregled zakona izda, kako protiustaven je
Profesor prava Letnar Černič pojasnjuje, da je že samo ime zakona protiustavno – vključuje namreč ime nekdanje totalitarne države, za katero Temeljna ustavna listina o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije v preambuli določa, da ”SFRJ ne deluje kot pravno urejena država in se v njej hudo kršijo človekove pravice, nacionalne pravice in pravice republik in avtonomnih pokrajin”. Ob tem zakonski predlog z vsebinskega vidika omenjenim narodom prinaša varstvo kolektivnih pravic, od pravice do uporabe maternega jezika in pisave, do ustvarjanja in razširjanja programskih vsebin, do javnega obveščanja in obveščenosti. Predlog predvideva celo ustanovitev Urada pripadnikov narodov nekdanje Socialistične federativne republike Jugoslavije v Republiki Sloveniji in ukrepe financiranja za uresničevanje njihovih pravic.

Jernej Letnar Černič (Foto: STA)

“Slovenska ustava varuje kolektivne pravice italijanske in madžarske narodne skupnosti. Kaj pa nemška narodna skupnost, ki je na Slovenskem tako rekoč celo najstarejša? Pisci ustave so jo zanemarili, saj jo je komunistični totalitarni režim skoraj povsem izbrisal. Tradicionalni pogoj za priznanje narodnih pravic je avtohtonost, ki se nanaša na dolgotrajno povezanost skupnosti z ozemljem, na katerem prebiva. Omenjene tri skupnosti ta kriterij izpolnjujejo, za druge narode pa je to težko trditi, sploh zaradi njihove razpršenosti po slovenskem ozemlju. Čeprav bi se Slovenija s tem zelo oddolžila, pa poslanci ne zberejo dovolj poguma, da bi rešili zgodovinske krivice, ki so doletele spregledano nemško skupnost.”

Vsebinsko je predlog zakona povsem zunaj okvira pravic, ustave in strokovnosti
Že samo besedilo predloga zakona je po mnenju pravnega strokovnjaka Černiča pripravljeno zunaj okvira varstva človekovih pravic in temeljnih svoboščin ter manjšinskih pravic. Predlog je pomanjkljiv in nestrokoven, ob tem pa sploh ne podaja nobenih ustavnopravnih ali mednarodnopravnih razlogov za njegov sprejem. Z zakonodajnim postopkom po njegovem ni smiselno nadaljevati, v razpravo pa sploh niso vključili strokovne in znanstvene javnosti. Za prednostno obravnavanje omenjenih narodov tudi ni upravičenih razlogov. Nenazadnje v Sloveniji živijo in delajo tudi pripadniki drugih evropskih narodov.

Ostali pri nas živeči narodi pa, kot kaže, ne veljajo popolnoma nič
Po podatkih Ministrstva za notranje zadeve je imelo januarja 2018 veljavno dovoljenje za bivanje skoraj več kot 4.600 Bolgarov, 1.156 Nemcev, 700 Slovakov in več kot 620 Britancev. In kaj si zaslužijo te skupnosti? Po mnenju nekaterih poslancev si očitno ne zaslužijo podobne obravnave kot narodi nekdanje skupne države. Slednji naj bi bili prednostno obravnavani zaradi svoje številčnosti, a to ni noben razlog. Njihova številčnost ne pomeni, da si zaslužijo pravice, ki si jih ostali ne, ali pa mesto v tuji državi, ki si ga ostali ne. Mogoče smo z njimi res nekoliko bolj povezani, a kaj imajo veze z državami pri podeljevanju kolektivnih pravic? Hkrati se število narodov nekdanje Jugoslavije stalno spreminja zaradi nenehnih prihodov in odhodov.

Vlada tako ali tako že dolgo vzdržuje delovanje različnih organizacij pripadnikov narodov nekdanje skupne države, javnosti pa ni znano, kolikšni zneski se jim sploh namenjajo. Če že mora priti do spremembe, bi lahko vlada storila vsaj to, da bi javnost obvestila o vseh sredstvih, ki jih je v zadnjem desetletju nakazala na račune neslovenskih kulturnih organizacij v Sloveniji. Potem pa bi jih lahko primerjali s tistimi, ki jih namenja slovenskim izseljencem.

Toliko o ustavno neskladnem predlaganem zakonu, ki nasprotuje varstvu človekovih in manjšinskih pravic iz 5. člena ustave kot tudi načelu enakosti iz 14. člena ustave. Brez upravičenih razlogov želi privilegirati določene skupnosti in pridobiti cenjene volilne glasove.

Anja Lepej

 • Teja Tesko

  Produkcija NOVIH NEPOTREBNIH ZAPOSLITEV, na koncu pa bodo dobili manj denarja, ker jim ga bodo odžrli na novo zaposleni fikusi.
  Gre torej v glavnem za udobne in predobro plačane zaposlitve nesposobnih in nepotrebnih parazitov:
  “……………….ustanovitev Urada pripadnikov narodov nekdanje Socialistične federativne republike Jugoslavije v Republiki Sloveniji in ukrepe financiranja za uresničevanje njihovih pravic…………

  • Vera

   ” Jugoslavije ni več, zdaj gre za Slovenijo ” ! Lep stavek g. Pučnika . Osvoboditi se moramo še nergačev tipa Tomić, Mesec, Kordiš itd.

   • etrusk

    Oh , še marsikaterega , ni jih malo.

  • RATATA

   Pa veš, da v tem uradu in zaposlenemu osebju v njem sploh ni bistvo.
   Za tak urad ni nikakršne potrebe, ker tistim in takšnim ne pripadajo nobene pravice, ki bi jim mi morali zagotavljati!
   Vidiš, takšne zahteve pa res povzročajo srd, jezo in celo prvovrstno, bazično (prvinsko) sovražnost!!!
   In ta srd, jeza in sovražnost je popolnoma dovoljena in ga ni junaka, niti Boga, ki jo lahko prepreči, saj je to OBRAMBA!!!
   Obramba pred napadom pokvarjenih hord, ki so se v trumah in tropih privalile v naše Dežele, zdaj bi pa rade ne iste in enake pravice kot domorodni temveč večje in boljše (večje in boljše pravice že imajo!).
   Jaz se čutim ogroženega in zato me je strah. Fobijo imam, saj me napadajo z zahtevami, ki jih nisem pričakoval.
   Strah me je, ker je njih ogromno in so iz rase napadalnih plemen vojščakov in napadalcev.
   In moja fobija je popolnoma upravičena in mi je ne more nihče vzeti, niti prepovedati, ker je moja!
   Le jaz bom branil mojo zemljo in nihče drug, saj sem jaz tu doma in to je moj DOM!
   DOM BOM BRANIL! – DOMOBRANIL BOM! DOMOBRANEC BOM!

   • traktor

    Mater ratata, pa ti si prvi zasavski domobranec.

    • RATATA

     Drugi so me prsill!

   • etrusk

    Prepričan sem , da se bo slej kot prej organizirala DOMOBRANSKA domoljubna organizacija da bo branila Slovenijo. Ko se bo ustanovila , teh ne bo malo.

    • RATATA

     Se bom še jaz trudil sebe v to prepričat.

 • Slovenec 33

  Nikakor ne morejo postati manjšina tisti, ki so v slovenske dežele prišli kot okupatorji. Tudi njihovi potomci nikoli ne bodo imeli te pravice.
  Je pa res, da se v okupirani državi okupatorji in izdajalci slovenskega naroda poslužujejo vseh podlosti, da bi lahko na oblasti ostali in še naprej ropali in zatirali Slovence.
  Upam, da se bomo Slovenci tudi osvobodili in dali tinto pit tej golazni.

  • Steiermark

   Dokler se v Sloveniji nebodo zavedali, da so z maistrom prvi kršili pravico avtohtonim, do materinega jezia, nemščine, kot nam Štajercem, (maister je zagrešil veliko zgodovinsko krivico, ko nas je odtrgal od matične domovine Avstrije oz. nas okupiral ter nas pričel preganjati in uničevati – avtohtone Štajerce, nemškega rodu teer nas spravil v srbske kremplje, kjer smo pa tako Štajerci kot Kranjci postali brezpravni in imeli nalogo vzdrževati to balkansko drhal) ter nam vrnili pravico , sedaj, nemške manjšine, pred tem večine, tudi nihče v Sloveniji nemore pričakovati, da se tale jugosrbski ološ nebo še naprej šopiril po naši deželi. Potrebno je jasno in glasno povedati, kdo smo “manjšine” in to avtohtone ter da pritepenci z balkana nimajo tukaj kaj iskati in zahtevati še več pravic, predvsem tistih, ki jih mi avtohtoni nimamo. Oni imajo svojo domovino na balkanu, naša pa je tukaj, kjer bivamo več tisoč let! Razni ratataji in jobovke, ki so mi ob mojem vztrajanju, da sem Štajerka, nemškega rodu in avttohtona, ter omenila, kako nam je blesavi jugoslovanski maister, odvzel vse pravice, tudi do materinega, nemškega jezika, ukinil nemške šole, Štajerce nemškega rodu, enostavno nagnal iz uradov in šol, nam pobral tudi imetje ter nas onemogočil, so me takrat napadali kot pobesneli stekli psi ter me hotela ustrahovati in mi groziti….. Zakaj se torej, danes, ko so tako naklonjeni jugoslovanstvu, predvsem srbom, ter proti nam, nemškega izvora – proti italjanski manjšini, ki to ni , ni nobeden povzdignil glasu, kakor tudi ne proti srbom, sploh oglašata! Res žalostno, kakšni dvoličneži in srbofili!

 • Jani Steiner

  Če gre tomički tako prekleto slabo, zakaj vraga se ne odseli nazaj v bosnio?

  • RATATA

   on je belokranjica

 • Franc Šink

  Vse po načelu: Spri in vladaj.

 • RATATA

  Kdaj bomo Slovenci v osamosvojeni socialistični Respubliki Sloveniji imeli in uveljavili svoje pravice, me zanima.

  • Vera

   Pravo vprašanje ob pravem času !

 • RATATA

  … da bi bilo nekaj jasno, je potrebno objaviti tole:
  OSAMOSVOJITEV Slovenije ni in ne more biti odcepitev “naroda i narodnosti Jugoslavije”,
  marveč osamosvojitev subjektov internacionalnega prava, ki so Jugoslavijo sestavili.
  Ti subjekti so imeli natančno določen teritorij z državno mejo, oblast in državljane – tako kot so Jugoslavijo sestavili, tako so se osamosvojili – kot Republika Slovenija.

  “Narodi i narodnosti Jugoslavije” nimajo s tem nič.
  Predsednik Demosa je po referendumu o osamosvojitvi razglasil: Jugoslavije ni več.

  Republika Slovenija torej ni “država naroda i narodnosti Jugoslavije”,
  marveč država (zveza dežel) svojih državljanov, v kateri se govori in razume slovensko***,
  na območjih OBČIN, v katerih žive pripadniki italijanske oz. madžarske manjšine, pa TUDI italijansko oz. madžarsko.

  Vsi državljani so enakopravni in imajo enake pravice in dolžnosti.

  JUGOSLAVIJE Z NJENIM SPREVRŽENIM (KRVAVIM, MORILSKIM) “REŠEVANJEM” (ustvarjanjem) NARODNIH VPRAŠANJ NI VEČ! IN JE NE SME BITI VEČ!

  TO JE VSE.

  • zokispoki

   Tole na sliki zgoraj, pa so mracne sile !

 • Poštenje velja

  Čifurji kaj se ne vrnete tja od koder ste prisli.
  Tam vac čaka raj in blaginja.
  Smrduhi pokvarjeni.

  • zokispoki

   +++++

  • RATATA

   To je pa res res!
   Da pa se vsi tujerodni ne bi metali v isti koš s čifurji, pa bi rad povdaril, da se tistim, ki se zavedajo, da je treba delat in pošteno živet ni treba videti v tej oznaki!

 • zokispoki

  Takoj jih obtozit veleizdaje, cefurje komunajzarske , in jih razfukat. Naj se kar vrnejo, od koder so se priklatili, ce jim ni kaj prav ! Kaksne manjsine neki !

  • Steiermark

   Avtohtone manjšine niso priznane, kot npr. Štajerska, sedaj bi se pa radi polastili pravic, ki jim ne pripadajo, ker niso nobena manjšina ampak “radnici na privremenom radu u Sloveniji”…..

 • Olga_10

  V demokratični in pravni državi so vsi ljudje pred zakonom enaki in ni potrebe po izjemah! Koncept “manjšin” je že sam izjema, ki je večina narodov ne pozna!

  Od levakov lahko itak človek pričakuje take zmazke! Edino kar znajo, je laž, kraja, manipulacije, zločini in parazitiranje!
  Tisti, ki pogrešajo rajnko jugo, ječo narodov, naj vrnejo slovensko državljanstvo in spokajo!

 • šmentanamuha

  Čefurjada postaja nekaj podobnega kot Parada ponosa. Balkanski bratje in sestre (po Adamu in Evi smo vsi bratje in sestre) lahko odidejo nazaj v svoje matične domovine, vključno s svojim potomstvom, če se med Slovenci ne počutijo dovolj dobro. Nihče jih ne zadržuje, želimo jim samo srečno pot in pišite kaj, če ste srečno prispeli domov. Od tukaj živečih priseljencev pa pričakujem LOJALNOST do države, ki jim nudi streho nad glavo, šolanje in službo in (pre)obilje socialnih transferjev. Kdor meni, da ni dolžan biti lojalen državi Sloveniji, je zame sovražnik naše države. Komur država Slovenija, njeni kulturni običaji, jezik in ljudje niso intimna opcija, lahko izvoli oditi kamor koli, kjer se bo počutil bolj domače.

  • karlina

   Tako bi vsakemu, ki še vedno govori-naši bratje balkanci, primazala eno krepko okoli kepe, da bi se sesedel, od leta 91, NISMO Z NJIMI NOBENI BRATJE IN NIKOLI VEČ NE BOMO, oz. PRAVI SLOVENCI, NIKOLI NISMO BILI, NIKOLI !!!!!! Tisti, ki danes uporablja besedo SFRJ, bi MORALI KAZNOVATI, PIKA !!!!!

  • etrusk

   Pa vendarle , čeprav malo pozno , se Slovenski narod prebuja . čefurji , bodo morali slej kot prej oditi tja od koder so prišli.Moram , pa vseeno reči , so tudi nekateri prišleki se prilagodili nam in nam ne delajo težav.

 • terminalar

  Mi ne rabimo manjšin, manjšine rabijo nas.

 • Burek Burecki

  To uprasanje je povsem jasno. Ljudje so ocitno bolje ziveli v sfrj kot danes zato je pa toliko nostalgikov. Ce ne poskrbis za narod se ti potem oprijemajo casov ki so bili boljsi za njih….

 • Viktorh

  No, oba luzerja sta želela pridobiti posebne privilegije za svoje nacionalne interese.
  On za sebe ona za bosance.
  Če jih pogrešata, naj se vrneta v svojo domovino in tam nakladata o demokraciji.

  • šmentanamuha

   Oni imajo lahko svojo Jugo v svojih matičnih državah.

 • soc

  Komur je več do balkanstva kot do slovenstva, naj spoka južno od Kolpe, na tleh mojih dedov nima kaj iskati.

  Kaj ima ta arogantni jugović, nekdanji zadolženi za skrivanje in čiščenje danes nezaželenih dokumentov o lopovski rdeči mafiji, početi v oblastnih sferah slovenskega naroda na slovenski zemlji?

 • VERRZIFIKATOR

  Izgubljeno v prevodu.

  Vijola Draganović

  KOMIĆ I TATIĆ

  Našli su se, dva su rodna brata,
  prvi Komić, Tatić onaj drugi,
  našli su se jadnici u tugi,
  plaho gledajući stražnja vrata.

  Ako vrata jednom se zatvore,
  bijednog nestajućeg centra mode,
  kuda putovi ih onda vode,
  kako mogli bi da nešto stvore?

  Komić sada Tatića pozíva,
  da se ujedine braća složna,
  da im simbol bude jakna kožna,
  više da se opanak ne skriva.

  To je sada pojam nove mode,
  sa folklorom koža se spašava,
  zajedno sa kožom tupa glava,
  braća posljednje kad kolo vode.

  • terminalar

   Nisam znao, da se rimaš i po naški.

  • Alois Kuhelj

   Tle je blo pa drugace,ko je Bosanc prisel k nam v Ameriko,je ze cez eno leto pisal domov caletu ovako:”Dragi cale,zivim v Ameriki ko Bog,postao sam boss i kupio Buika”!…Cale mu odgovara:”Dragi sine,ovdje nista nov nema a molim te,slusaj savjeg tvoga otca,prodaj bika i kupi si cipele,cao”!

 • terminalar

  V 60. in 70. so z vlaki uvažali Bosance in ostale.
  Njihovi zavodi za zaposlovanje so bili tako pokvarjeni, da so npr. za enega KV zidarja pogojevali še enega NK lopatarja. Davki in prispevki iz plač so šli v njihovo domicilno občino seveda.

 • Franko Rebec

  TO JE OČITNI DOKAZ KAKO RAZDVAJAJO SLOVENSKE DRŽAVLJANE. NE ČUDIMO SE, SAJ JIM JE CERAR MENTOR .

  • komar marko

   pa heba se jim za nas. Dokler nas bodo sposobni razdvajati, bodo vladali. Posledice LAŽGOŠ so v geniih!

 • sprehajalec

  Kaj se bomo šli? Prišel s PVC vrečko v roki leta 87, dobil stanovanje, pripeljal Bosiljko, odkupil stanovanje po Jazbinšku za bagatelo, dobil pasoš, pa še kakšno odškodnino kot izbrisan, sedaj pa še sedež v parlamentu, lastne šole pa manjšinske pravice.

  kdo ima koga za norca tukaj?

  • karlina

   točno

 • Tweety Bird

  Budale neuke…govora je o NEKDANJI SFRJ…se pravi, da več ne obstaja. A je vam desnosučnim in profesorju prava Letnarju Černiču to jasno?

  • komar marko

   Jap NEUKI hlapci. TU JE POINT!

 • Lord H.

  Srpsko kopile bo moralo domov, nazaj na Balkan.
  https://vukajlija.com/kopile

 • luckyss

  Jugoslavijo so razbili, da smo sedaj lahko hlapci Evropi. ZDA in morda še komu…
  Vendar to sedaj ne pomeni, da mora Slovenija postati neka nova Jugoslavija..
  Mi smo samostojna država in vsi, ki so ob njenem nastanku imeli slovensko državljanstvo se pač štejejo kot slovenski državljani…
  Ostali so tujci, za dodelitev novih državljanstev pa naj se zahteva nekaznovanost in aktivno znanje slovenskega jezika……..ne mislim se na stara leta učiti albansko…;)

  • sprehajalec

   Bravo, kot bi bral serbian cafe. Vatikansko belosvetska zarota je razbila Jugoslavijo. Barikade Srbov na glavni cesti Plitvice-Split leta 1990 sredi turistične sezone, seveda niso imele nič z razbijanjem Jugoslavije. Pa trombloni v avtobus Hrvaških policistov na poti v plitvice. Verjetno je tiste barikade postavila CIA takrat.

   • luckyss

    Bebec ..isti agenti CIE so s kovčki denarja hodili po bivši Yugi kot po Libiji , Siriji, itd..
    Z denarjem hitro nabereš svojat, ki se hoče nečesa osvoboditi..:)) Potem pa “pomagaš” ;)
    Boš moral še nekaj žgancev pojest preden boš uvidel kako poteka “visoka politika!

    • xtc

     In financirali Srbe.
     He,he,he.

    • sprehajalec

     Praviš te isti agentje so s kovčki tudi rušili zakonito vlado Ivana Janeza v Zimski vstaji kulturnikov v trenerkah? Pa skeširali Spomenko, pa Čopa, ko so vlekli Zokija v parlament pod roko?

 • Rotar Jakob

  kurćanovi udbomafijci lezejo še v ustavo kz slovenistana!

 • šmentanamuha

  Tole čefurjevanje bi moral zaustaviti že sam ustavni pravnik in predsednik vlade, Miro Cerar, če bi bil kaj od pravnika, kaj od predsednika in kaj od dedca. Tako pa je ta pičkin dim na položaju samo za to, da bodo lahko balkanovići pod njegovim dežnikom naredili čimveč škode naši mladi državi.

  • karlina

   Ha, ha, ha, ja cmerko bo zaustavil-itak, da ne bo, ker je:
   1. NESPOSOBEN
   2. BREZ j….c
   3. NE VERJAMEM, DA JE BILA MAMA ZDENKA SLOVENKA
   4. RAVNA SE PO NJENIH BESEDAH-VSAKA SVINJARIJA ŠE NI KAZNIVO DEJANJE

 • Tweety Bird

  Le SDS in NSi nasprotujeta zakonu o kulturnih pravicah narodnih skupnosti iz SFRJ??? Sam klero-fašistični gnoj!!!

  • luckyss

   Kakšne kulturne pravice imajo npr. slovenski delavci v Avstriji ?!
   Pa ne mi govorit, da je Avstrija neurejena država…

   • Tweety Bird

    Avstrijci so navadni germanski nacisti…isti kot švabarija.

    • luckyss

     Ja, ampak njihov “dnar” pa očitno ne smrdi…tako kot naš ne Albancem…

     • Tweety Bird

      Res je, sam nekdanji nacisti ne bodo nikoli vzgled pravim človekovim pravicam. NIKOLI !!!…Nacizem imajo v svojih srcih :)

     • luckyss

      To nima neke strašne povezave s tem člankom ;)

     • Tweety Bird

      he he…Sem jih spet speljala na stransko pot :)

     • komar marko

      a se niste z NACIJI se držali za roke. In učilio taboriščih drug od drugega!

     • Svadreb

      tebi bi pa bilo všeč na Golem otoku

 • Tweety Bird

  Predstavniki skupnosti Albancev, Bošnjakov, Črnogorcev, Hrvatov, Makedoncev in Srbov si že dve desetletji prizadevajo za ureditev in priznanje statusa manjšin v Sloveniji. Na neurejen status narodnih skupnosti iz bivše SFRJ in neprimerno zaščito njihovih pravic opozarjajo tudi številne mednarodne organizacije, med njimi Svet Evrope, Organizacija združenih narodov in Organizacija za varnost in sodelovanje v Evropi. Desnosučni, vi delujete v nasprotju z mednarodnimi organizacijami. Ste pač navadni, posrani in skrajni desničarji :)

  • šmentanamuha

   Njihova pravica je lahko samo to, da se naučijo slovenski jezik in postanejo lojalni državljani Slovenske države. Vse ostale pravice lahko udejanjajo v svojih matičnih deželah.

   • Tweety Bird

    Ne govori… vprašanja manjšin in njihovih kulturnih pravic so del temeljnega razmisleka o enakopravnih družbenih oblikah. Zato smo se v Levici (jaz sem seveda članica Levice) odločili, da sopodpišemo zakon, ki bo naslovil področje uresničevanja kolektivnih kulturnih pravic narodnih skupnosti iz bivše SFRJ, kljub temu da bi bila vključitev pravic manjšinskih skupnosti v Ustavo edina nediskriminatorna, celovita in pravno ustrezna ureditev njihovega statusa. Vi desnosučni pa ste itak sami sebi dovolj. Važno je, da vas vodi Veliki Diktator Ivan:)

    • komar marko

     lepo je, da vas bo diktator heblal in spet ne boste spali!

     • Tweety Bird

      Diktator ne bo nikoli več vladal…NIKOLI !!!

     • komar marko

      revček, Bodo spet vstaje ali kaka afera ali kak pijani lovec? kaj načrtujete?

     • Tweety Bird

      Bodi pazljiv…spomni se na Ivana Krambergerja :)

     • Svadreb

      saj je že pod zemljo

     • Tweety Bird

      Ja, Diktator JJ je pod zemljo…figurativno… Malo pa še brca in miga :)

    • šmentanamuha

     Kot prvo: Srbi, Makedonci, Bosanci in Albanci niso po nobenem pravu manjšine. Makedonci naj se raje gredo borit za svoje pravice v Makedonijo, ker jim bodo Albanci vsak čas prevzeli državo, Grki pa ukinili ime. Srbi naj se borijo za svoje pravice na Kosovu, Bosanci pa v Bosni. Albanci pa itak že imajo svojo enklavo od države na Kosovu, tko da so lahko samo tiho.
     Jugoviči naj se raje naučijo slovensko in dvignejo svoj kulturni nivo, ker bi se po vseh desetletjih, kar prebivajo v Sloveniji, lahko naučili jezika države gostiteljice, ki jim je dala streho nad glavo. Ker pa imajo bukove betice, bi seveda radi dosegli, da bi njihova jugoslovaščina postala eden od uradnih jezikov, da se ne bi mučili s slovenščino. Ampak, nihče jih ne sili, da živijo v Sloveniji, tudi tebe ne, ti narodomrzni Levičar, ki imaš po vsej verjetnosti tudi balkansko poreklo. Načelno me to ne moti, ker grem rada v naše bivše republike na kakšen izlet, toda to primitivno preseravanje južnjakov, ki si domišljajo, da bodo v Sloveniji neka zaščitena vrsta samo zato, ker so se nekoč njihovi starši pridevali sem s trebuhom za kruhom, je milo rečeno, slaboumna in kaže na sovražen odnos do naše države,.
     Zdaj tudi razumem, po katerem ključu je vzniknil Vojnović s svojo čefurščino kot veliki slovenski pisatelj. Film sem gledala, knjige pa nisem mogla brati in tako mi je povedalo še veliko ljudi. Nenormalno je, da tako popačen jezik dobi literarno nagrado, saj zgodba ni nekaj posebnega. Vendar v luči balkanske agende, ki so jo naumila naša braća, stvari postajajo logične.
     Pristaši Levice niste posebej brihtni, kar dokazujete vedno pogosteje. Seveda je zdaj tudi jasno, zakaj ste si za voditelja izbrali tega bedaka od Luke Meseca. Ste samo rezultat negativne selekcije socializma.

     Jaz od priseljencev pričakujem samo LOJALNOST in spoštovanje slovenske kulture in jezika. Če ti niti lastnega jezika in kulture ne spoštuješ, potem nisi vreden, da živiš tukaj. Takih nihče ne spoštuje, jih pa izkoristi. In prav to se zdaj dogaja.

  • komar marko

   in zakaj rdečuhi ne obsodite TOTALIRIZMOV,kot je to storila EU! A sami sebe ne morete obsoditi!

   • Tweety Bird

    Tito, partizani in komunisti so bili heroji 2. sv. vojne!!!… Kvizlinge oz. izdajalce pa so vse države pobile…sam mi smo jih premalo :)

    • komar marko

     jap TUNKO tako kot si ti heroj nad KOZO JULIKO!

     • Tweety Bird

      A si ostal brez argumentov?… Res pa je, da se jaz vsak dan ljubim z mojim Tunekom. Lepo nama je :)

     • komar marko

      ti in argumenti. kako lahko MESEČNIKU nasprotuješ z argumenti, če jih ne dojame in ne razume. Njegov doseg je FRULICA in mesečništvo ter trapanje NOROSTI!

     • ĐĐ Style

      Tito je bil heroj in državnik svetovnega kova, za te današnje pa je mogoče slišal kakšen Orban, dlje itak ne vidijo.

     • komar marko

      ni čudno, da je toliko državnikov prišlo preveriti ČE JE RSENIČNO KONEC! Namreč pufov niso hoteli več dati. SOCIALIZEM se je pa razvil in končal z vojnami!

     • ĐĐ Style

      Koliko jih bo prišlo ko bo vaš veliki vodja riknu, mogoče Orban – MOGOČE

     • tohuvabohu

      Broza so kovali v Moskvi in v Španiji, hahaha, torej je bil res svetovnega kova, primojdunaj.

    • ĐĐ Style

     Tito je bil na strani zmagovalcev, torej so nasprotniki nacisti, fašisti, domobranci, narodni izdajalci. Izdajalci so najhujši, Švabe so bili vsaj vojska na mestu.

     • Tweety Bird

      In zato so si izdajalci smrt zaslužili…

     • ĐĐ Style

      Enostavni , SMRT FAŠIZMU

    • tohuvabohu

     Tito, partizani in komunisti so bili peta kolona, ki so bili v paktu s Hitlerjem.

 • komar marko

  vsi so dobrodošli, samoKULTURO se morajo naučiti tako kot naši RDEČKOTI! Da ne bo potem nagrada ko se z ženskih prsi doji psa!

  • Tweety Bird

   Ma tega verjetno ne bi razumeli..tako kot vi desnosučni. Alternativna umetnost je pretežka za vas in bivšo jugo…To se pa strinjam :)

   • komar marko

    uf vaš nivo umetnosti je res nedojemljiv tako kot mislim, da ste dosegli poden, pa greste še nižje.

    • Tweety Bird

     Vaša umetnost so spomeniki…spomeniki domobrancem…spomeniki klavcev slovenskega naroda ki se je uprl nacistom.

     • komar marko

      mi imamo umetnost, ki jo SVETOVLJANI občudujejo, Vi pa postavljate spoemnike morilcem in jih častite po božje. Na mestu,kjer so bili pobiti domačini, namesto POKLONA trpinčenim, prirejate maškarade in veselice. Samo oglej si Lažgoše. z nacisti ste pa sodelovali in pobijali lasten narod. Hebalo se vam je za naciste.

     • Tweety Bird

      Junaki Dražgoš so nam zgled v bitki proti neoliberalnemu kapitalizmu.

     • komar marko

      prosim prevod, ker si napisal neke učene besede in dokazal da se za temi besedami skriva IDIOT!, Tvoji junaki pa so hrabro pokazali PETE, tako kot vedno! samo tam ste prvi kjer se posega v tujo malho!

     • Tweety Bird

      Prevod: Nedopustno je potvarjanje zgodovine in teptanje narodnoosvobodilnega boja ter vse, ki delajo razdor med narodom, širijo sovraštvo in nestrpnost. Obsoditi je potrebno…sram pa je lahko vladajoče, ki prepovedi rehabilitacije domobranstva niso uzakonili.

     • komar marko

      resnica je sledeča. KOMIJI so spravocirali NEMCE, potem pa pobegnili, narod pa je naheblal namesto da bi ga branili. In to je resnica katero ste vI POTVORILI! Sovraštvo sejete vi, ko prirejate maškarade, podtikate laži in montirane procese. Namesto da bi kriminalce obsodili, brišete dokaze. Mesečnik trosi norosti, ko trdi da je potrebno ustaviti IZVOZ. Daj IDIOT, spametuje se!

     • ĐĐ Style

      Zakaj so vam Angleži leta 1945 pri Bleiburgu obrnili hrbet, če je komunizem takšno zlo kot trdite.

     • komar marko

      pač OZEMLJE so komiji spet PRODALI. Ne dojameš zakaj se je šlo? Titek je hotel KRI, tujina pa zemljo. In nekaj domobrančkov gor ali dol. sicer, pa anisi ti tisti nenčitan sinonim TUNKOTA?

     • ĐĐ Style

      Govedo fašistično, odgovor je enostaven. Zavezniki (UK, ZDA, FRA,….) + Tito + Jugoslavija so bili na eni strani. Nemčija + Domobranci + Ustaše + Četniki na drugi strani. Vi ste bili na poraženi strani in nema ugodnosti. Za izdajalce obstaja samo 1 kazen.

     • ĐĐ Style

      Naj sektaši razložijo, zakaj so jim Angleži leta 1945 pri Bleiburgu obrnili hrbet in ponudili svoje Angleške tanke Jugoslovanski vojski. Pa zakaj je škof Rožman nagovarjal zaveznike naj zavzamejo SLovenijo, a so ga gladko odbili. Izdajalce in podpornike nacizma nihče ne mara. Sedaj se pa želijo pokazati kot junaki. Če ste toliko pametni desničarji mi odgovorite, pa poskušajte brez grdih besed. Ponavadi samo napadate a nobenega odgovora od vas.

     • tohuvabohu

      Pa ti razloži, zakaj so vas nagnali iz Trsta, Gorice in Koroške kot stekle pse. No, saj vemo: zaradi vašega izživljanja nad ubogimi civilisti!

     • ĐĐ Style

      Čast izživljanja nad civilisti je imela desna stran, Domobranci z NDH. Naštej mi vsa partizanska taborišča za civiliste.

     • komar marko

      in kakšna je bitka prozi neoliberalnemu kapitalizmu. A to pomeni poseganje v MALHKO kolikor rabiš in preseliš na DEVIŠKE otoke.

     • Tweety Bird

      Bitka proti neoliberalnemu kapitalizmu je v novodobnem socializmu…socializmu 21 stoletja !!!

     • komar marko

      samo zapisal si NOROSTI ki jih ne razumeš in dokazuješ IDIOTIZEM!

     • Tweety Bird

      A si spet ostal brez argumentov?

     • komar marko

      in kako naj dam argumente na NOROSTI. Ej tUNKO, jaz ne sviram frulice tako kot ti. Jaz sem danes začel ob 7 in nekako ob 15 nehal. Boš dojel= Ti pa čakaš, da ti pade iz neba, Ti si zadnjič štrajkal, a so tudi PRIVAT šole štrajkale LENUHI?

     • tohuvabohu

      Tunek Painkiller seveda ni štrajkal, ker je klošar. Bil je totengrobar, dokler niso nabavili rovokopača.

     • tohuvabohu

      Neoliberalni kapitalizem je izmišljotina rdečkarjev. Kapitalizem si je izmislil propadli pesnik Karl Marx, neoliberalizem pa njegovi ideološki nasledniki, ki jim ljubkovalno rečemo “kulturni marksisti”, v resnici pa so navadne izkoriščevalske lene gnide.

     • Maripaz

      Pa Turški vpadi?

     • tohuvabohu

      NOB je izmišljotina in največji nateg v zgodovini Slovencev. Bila je krvava revolucija., ki je zaslužna za 90.000 žrtev. Seveda ne žrtev vojne, ki se je pri nas končala s kapitulacijo Juge, ampak žrtev okupacije in REVOLUCIJE.

     • šmentanamuha

      Jao, ker trotl si ti …

     • Maripaz

      Kaj pa ko se bo narod uprl tem
      http://www.dailymotion.com/video/x6e1x0a

   • antimur

    Za leve fašiste je razumljiva samo homoseksualnost, pasjejebstvo, zločini, ropanja, uničevanje narodov, vabljenje muslimanskih primitivcev, žretje na tuj račun, drogiranje, kraja otrok, ter laž na laž, skratka ste smrduhi, katere moramo pospraviti, v kolikor želimo kot samostojen narod preživeti. Ne razumem, kako ste se lahko skotili brez kančka domoljubja, saj ste popolnoma degenerirani.

 • antimur

  Od kretena zabitega in antipatičnega, kot je Matić, pa res ni za pričakovati, da bo predlagal kaj zakonitega in pametnega, predvsem se mu pa gre, da bi čefurji dobili popolno nadvlado nad Slovenci. Ker je to protiustavno in za Slovence izredno ponižujoče, ima vsak od nas, ki spoštujemo Slovenijo, Slovence, predvsem pa našo Ustavo, pravico, da mu jih naloži po njegovem odurnem mavlu, potem ga pa zajebe na balkan ekspres, z nepovratno karto.

 • Tweety Bird

  POZOR POZOR !!!… Danes naš sovražnik ne preprodaja orožja hrvatom in bosancem, ampak je bolj prefinjen, podtalen, zlovešč, nosi kravato in hinavsko sprenevedavi nasmešek, izvaja pritisk na nas in nas ustrahuje, da postanemo apatični in novodobni sužnji. Ima svojo televizijo in portal. Ovce mu znova in znova nasedajo…večina folka pa ga je že zdavnaj spregledala. Moramo reči…NIKOLI VEČ :)

 • Amerikanc

  Tak zakon, kot sta ga predlagala Yugopartijska politična povzpetnika, v Sloveniji NE BO zagledal belega dne, ker ga tudi DS nikoli ne bo podprl; kar so člani jasno povedali.
  Sprejmejo ga lahko edino na kakšni nočni seji partijskih politkomisarjev.

 • Za tančico mošej

  http://www.dailymotion.com/video/x6e1x0a
  To bodo delali tudi v Ljubljani.

 • centurion

  Ma razbit je treba MatiĆĆa, govnarja srbskega zahojenega in
  poslat v balkansko vukojebino, ne pa da v MOJI SLOVENIJI
  dela ekspozituro razpadle SFRJ.
  Razgoniti jih s pendriki in magnum .357 Smith&Wesson z
  njim na čelu.

  • Tweety Bird

   To je pozivanje k umoru in je zakonsko kaznivo. A bi rad pristal na Dobu…v celici z Bavčarjem? On ima baje velikega luleka :)

   • centurion

    Ne.
    S teboj enkrat na 3 oči….

    • Tweety Bird

     Bom poslala mojega možeka Tuneka. On te bo razbil, tako po haloško…brez milosti:)

     • komar marko

      ha, ha, ha, Pazi, da te sapica ne odnese, po LJUBLJANICI proti Balkanu. Svoji k svojim!

     • ĐĐ Style

      SLOVENIJA JE DEL BALKANA, PREVERI V NAJBLIŽJI KNJIŽNICI ALi NA WIKIPEDIJI.

     • komar marko

      jap za vas REWVČKE. Mi smo del EU in ne balkana. Mi smo GOSPODJE vi pa TOVARIŠI, Mi imamo KULTURO vi pa nam PERFORMANSE visljujete kot kulturo. TU je POINT in razlika!

     • ĐĐ Style

      Vprašaj sosede Avstrijce, kaj smo vsi skupaj za njih? Lahko ti rečem iz prve roke. Del EU, ne me strašit . Samo na papirju smo del EU.

     • karlina

      Kdor je gledal na planet tv-bigest lozer, oddajo o hujšanju, je lahko videl, kako so razgledani in kaj si mislijo o Slovencih-Indira je tako ponosna, da nikoli v življenju ni videla Bleda, pa je rojena v Sloveniji, Sabina, ki je pa iz Hrvaške prišla šele pred sedmimi leti in je tudi Bosanka, pa je kar hitro pokazala nesramnost in poniževanje do pravih SLOVENCEV, pa je šele sedem let v Sloveniji !!!!!!

   • komar marko

    a vidiš tvoj nivo.Malo nazaj si zapisal:
    Tweety Bird komar marko • 43 minut nazaj
    Tito, partizani in komunisti so bili heroji 2. sv. vojne!!!… Kvizlinge oz. izdajalce pa so vse države pobile…sam mi smo jih premalo :)
    Jap vam RDEČIM IDIOTOM je dovoljeno vse. Smo doživeli vse, tudi vaš čarovniški proces, ko ste KURILI ljudi. Nimate PODNA, vedno nižje in nižje.

    • Tweety Bird

     Ja, sam jaz govorim o izdajalcih…ki so morali umreti, za kazen…centurion pa bi danes pobijal srbe in ostale jugoviče…

     • komar marko

      jap lepo ste nas IZDALI. IN potvorili ZGODOVINO, sedaj pa se borite, da resnica ne pride na dan!

   • MEFISTO

    Tebi pa res gredo po glavi sami luleki!

    • ĐĐ Style

     MEFISTO, že cel dan čakam, da mi pokažeš program SĐS. Kjer piše da je
     potrebno povečat kapacitete zaporov za vsaj 100X. To so tvoje besede,
     tako si ti trdil

  • ĐĐ Style

   A ste spet Dirty Harrya gledali, pičkice desne. Zgleda da še nisi nikoli v živo nekomu zagrozil. Probaj meni zagrozit iz oči v oči. Sedaj pa kr naprej lajaj z besedami.

   • centurion

    A ti kuzla donc ni dala, al qwa?
    Tut mat se ti je izmaknla?
    Pol pa norega fotra prbij v rit.

    • ĐĐ Style

     Tvoja kuzla mi danes ni dala, ponavadi da. Če že groziš z orožjem mi zagrozi na privat.

   • Cyclopean

    Peder jugovički spizdi od koder si prišel pa ne smeti po tem portalu.

    • ĐĐ Style

     Sem že tam od kjer sem prišel.

 • tarantela

  ZDA so konglomerat narodov, barv kože, verstev, jezikov in kdo ve še česa, pa se nihče ne usaja. Vsi imajo po ustavi enake pravice.

  • komar marko

   in zakaj se ti usajaš?

   • tarantela

    Kje se pa usajam, lepo sem opisala , kako je v ZDA? In mi se menda zgledujemo po njih…

    • komar marko

     ja vi se, mi pa nočemo MUSLIJEV in njihove kulture. PRAV, zato se ne usajaj!

     • tarantela

      Lahko se jeziš, toku zgodovine se ne morete ustaviti, zgodilo se bo.

     • komar marko

      kolikor vem je ZGODOVINA za NAZAJ in ne za naprej tako kot pišeš!. PRAV! Še en nOR zapis!

     • tarantela

      Zgodovina nastaja vsak hip, kar je bilo pred trenutkom, je že zgodovina.

     • komar marko

      torej je za nazaj in ne kt ti poneumljaš in trdiš nekaj za v NAPREJ!

     • tarantela

      Zgodilo se bo in bo v hipu zgodovina.

   • Olga_10

    Ker je priviligirana…

 • Tweety Bird

  Škoda da Lara Jankovič in Violeta Tomič ne prideta na ta portal. Uničita vas :)

  • komar marko

   a LUFTARICA. Si bomo morali smrčke zamašiti? Ha, ha. Mi smo KULTURNI! Naj ostaneti kar pri tebi! Ti imaš rad KOZE!

  • MEFISTO

   Po kaj pa naj hodita?

   Desničarji servisiramo samo boljše od njiju, levičarji, kolikor jih je na tem portalu, so pa sami buzeranti.

   • ĐĐ Style

    MEFISTO, že cel dan čakam, da mi pokažeš program SĐS. Kjer piše da je potrebno povečat kapacitete zaporov za vsaj 100X. To so tvoje besede, tako si ti trdil.

    • komar marko

     luckasti TI si res UBRISAN. TO SO MOJE BESEDE. in to je res, bo pa kmalu OBELODANENO! PRAV. Še malo poteši neučakanost!

     • ĐĐ Style

      HAHAHA , a nisi malprej trdil, da ste del EU, Gospodje, bal bla. Vi vsi na desni ste kup pedrov.

    • MEFISTO

     Medtem sem si premislil.

     Barake po gradbiščih širom domovine bodo dovolj dobre za vas.

     In kramp ter lopata in suh kruh ter voda tudi!

     • ĐĐ Style

      Pa jame za vas.

  • učko

   Obe sta “žuftni”, jest se jih že veselim. Mogoče bi se lahko celo kej zmenil. Se dobimo s kapucami na glavi, spodaj gol, ne brez !

  • tramal

   Prostitutk ne sprejemamo .Ti si izjema ,da se vredu nasmejimo tvojim bedarijam.

 • Silka

  Za čestitat, ultra levilm in pro jugoslovanom pa povedati , da še obstajajo, čeprav zelo redke države, kjer se jim ponuja med in mleko. Meje so pa tudi odprte. Ne tako kot nekdaj v Jugoslaviji.

 • Tweety Bird

  Branko Grims o zakono o uresničevanju kolektivnih kulturnih pravic: “Pravilno bi se imenoval zakon o nebrzdanem dodatnem zaposlovanju propadlih kadrov SMC-ja in drugih strank vladajoče koalicije po naslednjih volitvah.”

  In to govori Grims Goebbels, eden najbližjih Janševih sodelavcev. SDS-ov propagandni minister.

  • Dragan Krstič

   Tweety Bird, a vam v hotelu Adria primanjkuje snažilk in natakarjev? Če jih boste tako bedno plačevali še teh iz juga ne bo.

 • MEFISTO

  Mene pa tes zanima, ali je Tweety bird, ki je brez konkrence najpametnejši, res nadgradil Kumrovško akademijo s FDV?

  • Dragan Krstič

   Pokliči Adria hotel v Ankaranu pa ga vpraš.

   • MEFISTO

    Mar ima tam svoj glavni stan Janez Zemljarič?

    • Dragan Krstič

     Ne, Fogloff Tunek.

  • komar marko

   smer pihanje FRULIC!

 • tarantela

  Kaj boste pa rekli na dogajanja na Poljskem. To državo nam na tem portalu ponujajo za zgled. Ampak brez Gruzijcev, Ukrajincev itd. se poljsko gospodarstvo ne bi razcvetelo. In glede na veliko število priseljencev v nekaterih poljskih šolah ni več slišati poučevanja v poljščini. Se pač dogaja.

  • tramal

   Bedak .POLJAKOV JE PEDESET MILJONOV ,SLOVENCEV PA ŠE MILJON NE.

  • Za tančico mošej

   http://www.dailymotion.com/video/x6e1x0a
   Kolikor vem so vsi omenjeni kristjani… Tu imamo pa Dansko, ki je postala islamska.

 • ĐĐ Style

  @komarmarko:disqus trdi, da obstaja tajni program SĐS v katerem obstaja točka kjer piše, da se bodo kapacitete zaporov povečale za najmanj 100X. V te zapore se bodo namestili nasprotniki stranke SĐS. To so njegove besede in že parkrat je potrdil, da je to res. Sam vem, da so to neumnosti, s tem desna stran dokazuje intelekt svojih volilcev.

  • tarantela

   Ne se čudit! Iz dokumentarcev lahko vidimo, kako je Hitler hipnotiziral skoraj ves nemški narod: Ein reich, ein folk, ein fúhrer. Pri nas jih tako misli kakšnih 15 %.

   • učko

    Pr’ nas je pa Zoki “hipnotiziral” 101 % svojih čefurjev in glupavih Zlovenaca, lahko dela pizdarije, mu jih tolerira glupavi folk in Kučanovo sodstvo !

    • ĐĐ Style

     Jebo te Zoki, Kučan in Janša. Ko nimate argumentov potegnete Kučan ven. Dejte mal originalnosti.

     • učko

      Kučan je “kapo di badna”, ober furer Udbo-mafije in če ti to ni jasno, ti n’č ni jasno ! Jasno ?!!!

     • centurion

      MRRRŠŠŠ v garažo peder!

     • ĐĐ Style

      Nazaj v jamo

     • centurion

      Ampak k ženski, ne pa kot ti h kuzli bulmastifski…

     • ĐĐ Style

      Če ti stoji kr

  • komar marko

   Tipičen RDEČKO ki laže. Nikjer nisiem zapisal , da bodo v arestih politični nasprotniki SDS pač pa sem trdil, da bodo v njih prebivali LOPOVI. LAŽNJIVEC, dokaži svojo trditev. Lahko pa pravilno sklepaš, da so vsi nasprotniki tudi LOPOVI, kar me ne bi ČUDILO glede na količino PROPAGANDE!
   Nikjer nisem trdil da jeprogram TAJEN, je pa zaenkrat še nedostopen, pač vsak NORMALNI ve zakaj!

   • ĐĐ Style

    Tvoje besede so TAJEN, ne laži. Trdiš da je resničen. Trdil si tudi, da so vsi nasprotniki desnice komunisti, lopovi za arest. Še vedno trdiš da obstaja tak program. Poišči po svojih starih komentarjih. 10x sem te vprašal da mi pokažeš kje je ta program, nakoncu si mi izjavil da je tajen, ker si ostal brez izgovorov.

   • ĐĐ Style

    Lažnjivec pokaži program za katerega trdiš, da si ga videl in da obstaja.

 • MEFISTO

  Ste pa čudni, mar naj začne Matić po neuspešnem mandatu celo delati, če pa ni za nobeno rabo.

  Nazaj se pa tudi ne more vrniti, ker imajo takih preveć in višek celo pošiljajo k nam.

  • Stajerka

   preveri kaj je bil Matić še ne dolgo nazaj…….pa bodi pripravljen na šok, kakšni ljudje so na vodilnih delovnih mestih, ki so zgodovinsko-eksistenčnega obstoja za Slovenijo in Slovence…….

 • učko

  Ja, Matić bi rad za SMC pridobil pred volitvami glasove emigrantov in čefurjev, to je jasno.

 • milanček

  čefur matić, imaš dve varianti, da pobereš svojo posrano rit in gas iz Slovenije, druga , dobiti jih moraš po tvoji butasti tintari in sploviti po savi proti tvojim! Čefur zagamani!

  • ĐĐ Style

   Ti si neka autoriteta, ki postavlja nekomu pogoje. Še Ivanček nemore nikogar nagnati, ja vaš veliki Ivan.

   • Za tančico mošej

    http://www.dailymotion.com/video/x6e1x0a
    Velik je bil Arkan, ki bi jim že pokazal. Menda sploh ni mrtev…

   • milanček

    čefur, kdo ti je dal pravico, da ugovarjaš, odplavaj!

    • ĐĐ Style

     Sem misli, da živim v svobodni državi, pozabljaš da živiš v državi kjer vlada levica in bo še naprej vladala.

  • Jakob Kovač

   Ja nagnati ga pa naj v svoji vukojebini išče pravice!

  • karlina

   Ampak glavni krivec je po moje Murgeljca, ki od kar je prišla v parlament kaže vidne znake sovraštva do nas-PRAVIH SLOVENCEV !!!!

 • tramal

  Kdor se ne asimilira in ne spoštuje države Slovenije ,ta nima kaj tu delat.In take bedake imamo v državnem zboru.

  • Tweety Bird

   Ne gre za asimilacijo, ampak integracijo. A razumeš razliko?

   • RATATA

    Za rekuperacijo gre. A razumeš razliko?

  • ĐĐ Style

   Prvo se moraš ti asimilirat. Očitno se imaš za neko vejo oblasti, da postavljaš pogoje. Vsi mi spoštujemo Slovenijo. Samo vi ne spoštujete nasprotnike.

   • Za tančico mošej
   • tramal

    Za vas komunajzerje sem nad rasa

    • ĐĐ Style

     Ti si kurac od ovce, mamo vprašaj kdo te je naredil.

     • Steiermark

      Tvoje pa ni potrebno spraševati, kddo ali kaj je tvoj “oče”, se sam izdajaš za pravega balkanskega osla….

    • Steiermark

     On se izdaja za “nasprotnika” v Sloveniji in po njegovo , kot tudi po mišljenju njegove jugosrbsko bošnjaške rase, bi se morali Slovenci asimilirati ter “spoštovati” okupatorje in pritepence, do te mere, da bi se mi naučili njihovega jezika in njihovih divjaških navad – subkulturre, ki velja pri njih!

   • Steiermark

    Si pa res navaden zagovedni balkanc! Zakaj se ne vrneš raje v svojo otačbino, kjer so navade in kultura, ki jo omenjaš ti, v uporabi? Pustite že enkrat, nas avtohtone v Sloveniji, pri miru! Nažrli smo se skrbeti za vas zaostale in lene balkance, ter si tako 1991 izborili izhod izpod jugosuženjstva, kamor smo bili porinjeni nasilno in nepravično! Res, poberite se vsa jugonesnaga, iz Slovenije! Naredite nam uslugo! Fuj, govedo zaluznjeno!

  • domovina mili dom

   Juge ni več. Je nova dežela, dežela Slovencev in gostov, ki so sprejeli in se podredili zakonom slovenske države. Kdor tega ne razume, je Schengen odprt.

 • Tweety Bird

  Slovenija je država vseh državljanov, ki so lahko pripadniki raznih narodov narodnosti. Menim, da mora vsaka moderna in civilizirana država narediti pogoje, da se njihova kultura ohranja in razvija. Zanikanje tega nas siromaši…Nazadnje moramo dobiti še “Urad za integracijo Slovencev v multikulturno skupnost.”

  Naj Slovenija orje ledino na tem področju, in naj bo vzgled drugim narodom. Isto velja za priznanje Palestine :)

  • Za tančico mošej

   http://www.dailymotion.com/video/x6e1x0a
   mogoče bodo tebe do vratu zakopali in vate nametali kamne

  • Olga_10

   Ko ko dak….Antifa? Hamas? Al Fatah?

   • ĐĐ Style

    Sem za izgon vseh Slovencev iz Argentine. Ne spoštujejo Argentinske kulture, jezika in običajev, pa še fašisti so.

 • Miccy

  Navadno sem grožnje, podle izjave, celo izsiljevanje prenašala s strani t. i. levičarjev. Bolj, kot so bili levi, huje je bilo. Nakar pridem na Novo24TV, menda v službi resnice in prebiram še hujše in podlejše komentarje… Oprostite, ampak počasi več ne vidim razlike med levimi in desnimi

  • Tweety Bird

   Grozni so tile desničarji, kajne ?

  • centurion

   Qwa pa delaš tu, gnoj rdeči?
   Nisi dobrodošel.
   A rabiš še qwa?
   Spizdi.

   • ĐĐ Style

    Očitno nisi dobor prebral, dobro da ni Miccy ni omenil/a svetega velikega Ivana. DESNA KULTURA. Želim vam lep večer dosti sem se nagledal za danes grem raje pogledat kak film. lp

   • Tweety Bird

    Qwa pa ti delaš tu, gnoj črni?
    V luknjo se spravi.
    A rabiš še qwa?

  • Stajerka

   lej…..ko prideš na obisk, če tudi nepovabljen……se moraš obnašat tako kot velevajo pravila, pa naj to velja za državo gostiteljico ali forum, ni pomembno……pomembno je, da s takšno kulturo gostitelju izkažeš spoštovanje……

   • Miccy

    Hočeš reči, da tukaj izkažem spoštovanje tako, da svinjam po sogovornikih in določenih osebah, posebej če imajo priimek na -ić, na najhujši in najbolj primitiven mogoči način? Žal tega “nivoja”, ki ga videvam na straneh Nova24TV, ne zmorem… Resnično, ne vidim več razlike med levimi in desnimi…

    • Stajerka

     lej…..te določene osebe so v DZ pred kamerami izjavile, da je ta zakon potreben ker se nekateri pač nočejo ali ne želijo asimilirat……halo????…….sredi slovenskega parlamenta poslušaš takšne zadeve in potem pričakuješ, da bodo s strani Slovencev deležni spoštovanja…….ga niso vredni, nihče, ki pljune po večinskem avtohtonem prebivalstvu ga ni vreden…..tudi Cerar in njemu podobni ne, pa čeprav niso na -ić…..so pa na isti valovni, kar je še pa najbolj kruto, da želijo slovenski narod izigrat tudi na pravnem področju in področju človekovih pravic…….oprosti, nobena še tako kruta primitivnost, ne bo imela takšnih posledic kot jih lahko imajo dejanja umazanih, potuhlih kravatarjev…….zame osebno najprej štejejo dejanja, šele na to besede……..in ja, raje imam direktno besedo v obraz, kot pa v roke šopek in v hrbet sekiro……

 • Olga_10

  Meje so odprte, tovarišija naj gre v beograjski pašaluk…bodo tam lahko sedeli v parlamentu….in srali po Srbiji….pa zahtevali “status” ….POSRANCEV!

  • Za tančico mošej

   http://www.dailymotion.com/video/x6e1x0a
   Tu bodo naredili pašaluk, tako kot so ga na Danskem

  • Tweety Bird

   Tudi ti imaš odprto mejo…recimo v švabarijo. Adijo :)

  • tetka z ozadja

   Kaj je ti kuzla diabetična, se še nisi stegna?

  • domovina mili dom

   Nekateri se še niso prebudili in ugotovili, “nema više juge”, da živijo za njih tuji deželi, kjer naj bi delovalo civilizacijsko okolje. Naj gredo v Nemčijo in tam zahtevajo to, kar izsiljujejo Slovenijo.

   • Steiermark

    Nemci razen komunajzlarskih socialistov, ne spustijo na oblast čefurjev – čefuri so v Nemčiji kar lepo tiho in kolikor se morejo, se prilagajajo…….Pri nas čefurji še slovensko ne govorijo in ko delajo npr. na blagajni v trgovinah, kar je najbolj zaznati v Kopru, te kar “ogovorijo” po srpski, pravtako v lokalih ………To je nabolj nespoštljiva drhal, ki se valja po Sloveniji in je privilegirana bolj kot mi, avtohtoni!

  • Steiermark

   Olga, odspodaj si poglej dva izmečka srbske družbee, ki te ozmerjata na vse mogoče načine, ker se sama nista sposobna vživeti v zahodno kulturo – svet……. čobani pač!

 • domovina mili dom

  Nobenega nismo vabili. Ponavadi so se nergači sami povabili v naš dom.
  Če komu ne paše nova domovina, naj se vrne v svojo očetnjavo, kjer bo imel vse pravice, ki mu falijo.
  Upam, da nisem bil podli komentator. Zame je to resnica, brez izsiljevanja.
  Za ta butaste. Pri nas kuhamo za nas primerno, če gostu ne ustreza, naj si izbere drugo kuhinjo. Amen

  • karlina

   ŠE KAKO PRAV SI POVEDAL, V VSEM SE STRINJAM S TABO, ter dodajam, le zakaj za vraga so ti balkanci še v Sloveniji, če jim gre tako hudo-dobili so samo izobrazbo, stanovanja, čudovite službe v JU in še POSLANSKO PLAČO, pa res jim je težko, BANDA POKVARJENA !!!!

 • rebeka zmajevska

  moj ded je iz Kalabrije, babica je doma s Krasa, oče je doma iz Beljaka, mama je na pol štajerka, na pol Hrvatica. lepo prosim, da se zame osebno ustanovi poseben urad!

  • traktor

   Nč ne bo, ker lepo prosiš. Tako stvar je treba zahtevat. Porkamadona.

 • Tweety Bird

  Slovenija je relativno raznolika dežela. V njej poleg večinskega slovenskega prebivalstva živijo tudi pripadniki dveh avtohtonih narodnih skupnosti in romske skupnosti ter pripadniki številnih drugih narodnih skupnosti, ki so k nam prišli zaradi družinskih, ekonomskih in drugih razlogov. No, in kaj zdaj…a niso državljani bivše SFRJ naši nekdanji bratje…bratstvo in enotnost? A ste to že pozabili?

  • slosin

   srakoper, vtakni si v rit tvoje bratstvo pa jedinstvo…..50 let smo jih podpiral, dost je……

 • domovina mili dom

  Domovini (Benjamin Ipavec)

  Bodi zdrava domovina,
  mili moj slovenski kraj!
  Ti prekrasna, ti edina,
  Meni zemeljski si raj!

  Tuje šege, tuja ljudstva,
  so prijat’li, bratje ne,
  slava le, slovensko čustvo
  srce moje veseli.

  Primi celo, zemlja mila,
  primi srce moje v dar,
  da bi vedno mati bila,
  nepozabljena nikdar!

  • karlina

   https://www.youtube.com/watch?v=uMj1Dmmbm7w

   Čudovita pesem, se spomnim, da, ko sem bila še otrok, v času najhujšega komunizma, pa je bila na tvs, saj druge ni bilo-celo nadaljevanka o družini Ipavec, itak, da je ne bodo več predvajali, saj tudi nobenih drugih slovenskih filmov in nadaljevank ne, kar je SRAMOTA !!!! No, ta čudovita Avsenikova pesem , pa bi morala biti -SLOVENSKA HIMNA, pa niso dovolili.

   https://www.youtube.com/watch?v=9xdtUSa0Vyw

 • tetka z ozadja

  Tako kot jugovičev ,vas imamo poln kurac, tudi vas janšistekov.

 • Jakob Kovač

  Ko smo se osamosvojili smo mislili da smo se jih znebili,sedaj pa jih na veliko uvažajo in hočejo vse več pravic-to ni juga komur ni všeč na cug pa nazaj!

  • tetka z ozadja

   To je nekaj takega, ko smo vas 45 nagnali pa so vas iz Avstrije Angleži vrnili.

  • Stajerka

   jp……ni dolgo nazaj Mrakova podpisala poseben socialni sporazum v Srbiji…..za delavce v Sloveniji……uvažajo si oni volilno telo, uvažajo…..hinavsko, tiho, prikrito……

   • karlina

    TOČNO-pred novim letom, sem na Gorenjskem spoznala štiri delavce iz Srbije, čisto slučajno, ker so me spraševali koliko star avto imava z možem, da se pri njih vozijo z 20 let starimi avti, da imajo plače 200 evrov in da so še kako zelo, zelo veseli, da so lahko prišli delati v Slovenijo, preko svoje agencije in da zaslužijo v tovarni, kjer so zaposleni, veliko več preko agencije, kot dejansko SLOVENSKI DELAVCI, ki so zaposleni za nedoločen čas. Enostavno nisem mogla verjeti in vidno sem pokazala, da sem jezna, kot ris.

  • karlina

   TOČNO-sama sem še kako zelo, zelo doživljala slovensko vojno za osamosvojitev, saj je bil mož od prvega dne v vojni in oba sva bila presrečna za naju, najino družino, da smo samostojni, nikoli in nikdar, niti v najhujših sanjah si nisva mislila, da bova znova doživljala to, kar doživljamo, da nam bodo ukazovali SRBI, proti katerim smo se borili, mislim, to enostavno ne moreš in ne moreš verjeti-kdo pa je krivec, ki BI MORAL ŽE NAJMANJ 20 let biti v zaporu, ker je izdajalec SLOVENSKEGA NARODA-tisti, kateremu osamosvojitev nikoli ni bila opcija in to vedno pove , prav zaradi tega je ustanovil F21, kjer si je nabral svoje somišljenike in zato smo tam, kjer smo.

 • tetka z ozadja

  Admin, ko bi ti vedel kako si butast s temi blokadami. Popolnoma si nesposoben, sigurno si janšistek, gnoj zarukani.

  • Tweety Bird

   Seveda je janšistek, če dela na Novatv :)

   • tetka z ozadja

    Saj jaz tudi včasih delam za nizozemce, pa še nisem nizozemec.

    • Tweety Bird

     Sam Novatv je osebna Janševa TV…zato je admin janšistek :)

     • tetka z ozadja

      Pa saj je popolnoma v srbskih rokah. Pa taki domoljubi.

     • Tweety Bird

      Dodik…

   • komar marko

    ponavadi HOČETE svoje podtakniti. Še vedno trdite, da hlapci najbolje obvladujejo .

    • tetka z ozadja

     Saj na nova so vsi zaposleni Srbi.

     • komar marko

      le skupaj se držite.

     • Tweety Bird

      Iz Republike srpske…Dodikovi ljudje :)

   • komar marko

    Si že našel Kozo JUliko?

    • Dragan Krstič

     Ne še, utopila se je na obali pred hotelom Ardia v Ankaranu je skočila v morje ter se tako rešila pred Foglom.

   • MEFISTO

    Kaj si pa potem ti, ki objaviš največ butastih komentarjev?

 • Danijel zlatic

  Zdravo. Jaz delam z drzavljani bih tako bosnjaki muslimani kot srbi ter srbije kosova albanije in so mi dobri prijatelji. Sem tega misljenja da slovenija kot drzava katera temelji na pravni ureditvi in zakonih da smo vsi njeni drzavljani. Al smo levi ali desni vsi delamo za placo in placujemo prispevke za pokojnine. Bogatini poslanci pa si basejo denarje v zepe da nevejo kam z njim. Mi delavci pa minimalec. Totalitarni sistem ali socializem vam je gradil ceste stanovanja sole mostove tovarne. Mnoge teh tovarn ne opstaja vec zaradi tajkunov menedzerjev kateri so pokradli denar delavcem mladina odhaja v druge drzave. A si bomo to dovolili…. ce je to drzava iz osamosvojitve kot nam je bilo obljubljeno da bo druga svica. Svica ni eu in nato svica ima ba banke polne zlata in denarja mi pa minimalec. Zal. Jaz sem rdeca zvezda zakaj ker sem bil dolga leta brez sluzbe brez izhoda brez denarja v revscini. Zato sem se odlocil biti levicar kar mi je v ponos svojemu nonotu partizanu. Naj zakljucim. Sfrj ne obstaja vec dovolj je pisat o drzavi ki ne obstaja. Prekinite ze enkrat z tem razmisljanjem in dovolite da ta drzava slovenija zivi in gradi na boljsi jutri za vse njene drzavljane lp danijel iz kopra

  • Dragan Krstič

   A ti ne razumeš da so državo pokradli tvoji levaki in da si zaradi njih bil brezposeln. A je to tako težko za razumet? Kdo je uničil Istrabenz? Bavčar, nastavil ga je pa Drnovšek, ki ga verjetno obožuješ.

   • Danijel zlatic

    E dragan jaz to vem da je bavcar unicil istrabenz saj je bilo to podjetje v mojem okolju pa se izvoznik bencina. Kaj pa gradis pa primorje pa sct pa hidro pa mnoga podjetja propadla. Mnoga podjetja so unicili tajkuni direktorji manadzerji ki kradejo denar. A niso zato davcne oaze da spravljajo denar kot so karibski otoki britanske kolonije. Ne zagovarjam bavcarja ki sedi obsojen na dobu. Jaz sem navaden delavec zdaj z mnimalcem. Naj ti povem se eno. Rojen sem v casu socializma napravil pet let osnovne sole v takratnem sistemu ostalo v novi drzavi sloveniji. Koncano pa imam stiri izobrazbe da ves. Drugo nisem srb se manj jugos. Rojen koprcan in zivim v svojem kraju ker ga rad imam. Rad imam svoje mesto. Ko se je tedanji sistem razpadel sem imel 11 let mladoleten brez volilne pravice tako da spomin je na nuli. Vem da sem bil zaradi poslancev in zakonodaje brezposlen vem pa tudi da so vodje mi odgovarjali negativno na moje prosnje. Ce je to razvoj drzave. Ne omogocit cloveku dostojno zivljenje in placo. Zdaj pa delam in sem zaposlen. Lp danijel iz kopra

    • Dragan Krstič

     Danijel, od 27 let samostojne Slovenije so bili rdeči na oblasti 22 let. Samo če pogledaš kdo so bili bankirji, ki so dajali stomilijonska posojila, ti bo jasno da so bili vsi ti banksterji nastavljeni od ta rdečih in zanje tudi delali. Poglej kaj se dogaja
     ko hoče Logar ugotoviti kdo vse od politikov je obiskoval najvišje bankirje, mu tri
     sodnice tega ne dovolijo. Le zakaj? K bankirjem so hodili rdeči visokorangirani tovariši in jim svetovali komu dajati naš denar, ki je večinoma izginil v davčnih oazah, raja pa plačuje te kredite, tudi ti in jaz. Ker ni denarja je tudi napredek države počasen. Če bi ta denar ostal v državi bi gospodarstvo bolj cvetelo in se razvijalo. Tudi tujih kreditov ne bi rabili. Iz države je bilo pokradeno in v oaze izvoženo okoli 75 milijard €. Se ti ne zdi čudno, da ti bankirji ki jih zaslišuje Logarjeva komisija nič ne vedo o barabijah in se ničesar ne spomnijo? Ja to je mafija, ampak hujša od italijanske. To je rdeča mafija, ki je pokradla državo.

    • karlina

     Moj nasvet-če želiš bolje živeti, ne delaj napake na volitvah, ki se bližajo, verjemi, da bo bolje, mnogo bolje, če zmagamo mi-desnica.

  • Dragan Krstič

   A si ti že slišal za Mošo Pijadeja, YU teoretika marksizma-leninizma. Ti bom povedal osnovni moto
   komunistov da se dokopljejo do oblasi in kapitala. Takole je razlagal: mi komunisti ne rabimo kulakov, bogatih kmetov, intelektualcev, podjetnikov. Potrebujemo čimveč nesrečnikov, brezdomcev, revežev, ljudi brez zemlje. Čimveč jih bo, bolj močni bomo komunisti.Vse od tistih davnih let komunisti uresničujejo njegovo teorijo in imajo popolnoma prav. Takšnih kot si ti Danijel je veliko v tej državi. Vi ste zanje ta vojska, samo tega ne veste, da nas prav oni kradejo ter lažejo.

   • karlina

    TOČNO-potomci komunistov so isti, kot so bili njihovi predniki, oz. še hujši, še bolj nevarni, še bolj hudobni !!!!!

  • Stajerka

   prav imaš, nekje pa se pošteno motiš…….
   “Totalitarni sistem ali socializem vam je gradil ceste stanovanja sole mostove tovarne.”

   NOBEN sistem ne gradi sam po sebi, VSE kar premore država in njeni politiki, se ustvari v gospodarstvu – delavci in njihovi delodajalci!…pa še nekaj ne priznaš – ta sistem, ki ga navajaš je zrastel na KRAJI IN UMORIH poštenih obrtnikov, tovarnarjev, posestnikov in graščakov v Sloveniji……kolko jih niso pobili, so jih pregnali in jim odvzeli premoženje…..90% tovarn v prvih 10 letih po vojni je bilo dobesedno UKRADENIH oz. nacionaliziranih……zato ne na slepo oboževat to, kar hkrati obsojaš in NE verjami vsega kar ti prodajo za suho vodo……

  • Steiermark

   Dragi Danijeeliću, če bi hoteli doseči standarde, kot Švica, potem nas nebi smeli voditi bivši komunistični jugokadri, ki so si zbasali in si še bašejo v svoje balkanske žepe, naš denar in delajo vse po balkansko! V Švici nimaš niti za župana balkanca, kajšele parlamentarne večine balkanske, ki še vedno meketa v svojem “otačbinskem jeziku” in ne zahteva od Švicarjev, da se jih prizna kot manjšino – ker to niso in nikoli nebodo, so ali ste, samo “radnici na privremenom radu”! Tudi ti k tem spadaš, ne samo po razmišljanju ampak tudi po genih, kar je razbrati po načinu tvojega izražanja in po nespoštovanju nas, (ko ne obvladaš osnove pogovornega slovenskega jezika, ne spoštuješ dežele, ki te gosti in hrani), ter še vedno razmišljaš (s balkanskim čipom v glavi), kako nam “je država, kaj zgradila”….. Seveda je čefurjem nepoznano dejstvo, da smo Slovenci, pod jugosrbskim škornjem, do 1991 leta, oskrbovali celo jugovino, nerazvito in leno, ter bili primorani prispevati v jugo proraun 85 % – budžet, Slovenija pa je imela ca. 5 % prebivalstva…. Nam v Sloveniji, “država” ni zgradila ničesar, ker smo vse gradili s samoprispevki, ki so bili prisilni in so nam jih kar odtegovali od plače…. vam pa je res vse “država” zgradila, ampak predvsem s slovenskim denarjem, zakar smo v Sloveniji , bili dolžni opraviti vsaj dve soboti na leto, brezplačno – za nerazvite – za vas! Kar je bilo tovarn, ti lahko zagotovim, da so bile vse še iz časov Avstrije, kjer je na strojih največkrat pisalo, ime Franz Josef, Austrija…..V Sloveniji smo bili prisiljeni, kupovati nove stroje, da so se pošiljali vam, na balkan, nam pa v zameno potisnili 5 nepismenih balkancev….. Vi seveda niste bili vešči upravljati s stroji, ker tehnologije niste poznali in ste kaj hitro onesposobili kakšen novi stroj, če drugače ne, pa z železno štango, ki ste jo porinili v kolesje stroja…… Ste pač na nivoju: ajde, lezi lebe, da te jedem……ali pa tista: ajde Slovenac daj mi pare, da mogu obraniti svoju kulturo (v Sloveniji…). Žalostno je, da ste tudi po več generacijah še vedno isti. To me spominja na “willkommerje”, ki naj bi se integrirali, pa nimajo volje oz. tudi oni bodo kmalu zahtevali kot vi: Slovenac daj pare, da obranim svoju kulturo (klanja in posiljevanja). Reciva tako, da je bil tvoj deda – nonno pravgotovo ne, ker “nonnoti” nimajo balkanskega priimka ampak italjanskega, in če je že bil v “partizanih”, pravgotovo ne v Sloveniji, najbrž je bil med tistimi “osvoboditelji”, ki so z balkana prihrumeli v Slovenijo, po osvoboditvi, da so lahko prakticirali na pravih in zavednih Slovencih svojo klavsko kulturo!
   In , četudi si bil brezposeln in si izkoriščan, ti za to nismo krivi Slovenci, še manj pa desnica ampak se zahvali pogoltnim rodžakom, ki so v stilu “sve je naše”, kot vaš “naj menandžer leta” njee njee, pokradli celo Slovenijo in še kradejo. , kot razni balkanski solatjeki ali pa vaš idol v kp, ti pa kot bedak jim še celo prikimavaš in jih voliš, ker so pač levaki in se zgledujejo po pedofilu titi in rdeči zvezdi, tebi pa pokažejo sredinca. In prav je tako, naj te še bolj izkoristijo, ker bedaki morajo biti izkoriščani, čeprav od svojih – “rodžakov”, ki jim ni mar za take kot si ti ampak samo za svoje, nakradeno in po fiskalnih oazah deponirano bogastvo – najmanj 100 miliard evrov!

   • karlina

    TOČNO, vse to, kar si napisal, sem tudi sama doživljala, pa solidarnostne sobote za nerazvite-fuj, na bruhanje mi gre, če se spomnim, itak so bili nerazviti, ker so bili leni in so se šlepali na račun nas-pravih SLOVENCEV in zato so nas tudi po letu 45, priključili k Balkancem, samo za izkoriščanje, ker smo vedno bili in vedno bomo PRIDEN, DELAVEN NAROD, cenjen povsod po svetu, edino v lastni državi ne-ker so nam jo ukradli ZOPET-balkanci, v glavnem SRBI !!!!

  • montyamp

   Vrati s bre majmune odakle si došao i tamo sviraj svome kurcu .

  • dob

   >.Sfrj ne obstaja vec dovolj je pisat o drzavi ki ne obstaja. <<

   Pravilno! Zato je treba zažigat zastave neobstoječe države SFRJ, skupaj s komunistično. Ne obstaja več Jugoslavija, tako kot tudi ne obstajajo komunisti (po njihovih lastnih besedah komunistov ni več).

   • karlina

    V Sloveniji BI MORALI tistega, ki še omenja SFRJ, kaznovati !!!!!!

  • karlina

   Če si res za SLOVENIJO IN SLOVENSTVO, me niti ne moti, da si levičar, sicer sta bila tudi moja stara očeta, oba partizana, vendar verna partizana in prisilno pripeljana v partizane, ker bi ju drugače ubili. Po vojni pa nista hotela niti slučajno, niti pod razno v partijo , zato smo to hudo občutili vsi v družini in še danes občutimo.

  • Aton

   Da, Danijel. Skupaj delate, skupaj se liubite in skupaj se pobijate. In seveda – za rdečo zvezdo je današnji minimalec kar uspešna zadeva.

 • Stajerka

  Ob tem zakonski predlog z vsebinskega vidika omenjenim narodom prinaša varstvo kolektivnih pravic, od pravice do uporabe maternega jezika in pisave, do ustvarjanja in razširjanja programskih vsebin, do javnega obveščanja in obveščenosti.

  mater vam barabinsko……dosti si upate in visoko letate……kake kolektivne pravice?? uporabo materinega jezika in pisave lahko uporabljate samo v svojih krogih……še to kar se dogaja, da nekateri po 20 letih bivanja v Sloveniji, ne muksnejo slovensko je katastrofa…….ampak vem kje imate problem – MLADI NE obvladajo srbsko-hrvatski in to vas počasi tepe……NE bodo se naši otroci in vnuki učili vašega jezika in cirilice, kot smo se MORALI MI…….NE BODO!!!

  • sunday

   tako je, prasci južnjaški – spizdite nazaj na jug pa musliče si zraven vzamte!!!

   • Krtača 20

    Bojo ko boš ti desnajzar zahojen za lopato prjel. Aja desni mate prefine rokce, dve leve in to na krta obrnjene….

  • Dragan Krstič

   To gobca tip, ki je leta 1992 vložil prošnjo na svoji občini da mu zamenja državčljanstvo Srbije ali Jugoslavije za slovensko državljanstvo.

   • Stajerka

    Dragan Matić
    Rojen je 21. junija 1964. Je zgodovinar, doktor zgodovinskih znanosti. Je direktor Zgodovinskega arhiva Ljubljana, med leti 2004 – 2005 in 2009 – 2012 je vodil tudi Arhiv Republike Slovenije.

    ta tip je bil DIREKTOR ARHIVA SLOVENIJE……a ti je jasno kaj počne slovenska politika???……..

    • Dragan Krstič

     Njegov oče pa oficir JNA. Me prav zanima kdaj je očka slekel uniformo, hahaha.

     • karlina

      NIKOLI !!!!

  • karlina

   Južnjaki se nikoli NOČEJO NAUČITI SLOVENSKO, ker jim je to pod čast, če že-govorijo eno spakedrano jublanščino .

 • MEFISTO

  Ko bodo dobili srbi kolektivne pravice, se boste vsi morali naučiti oglato abecedo, ki ji pravijo cirilica.

  Lahko boste pa tudi pisali kot govorite, kar levičarji že počno, saj je Kopitar tudi za njih ugotovil, da so še preveč zaostali, da bi lahko uporabljali etimološko pisavo.

 • luka globus

  Je to normalno, da imamo pri nas vsaj 20 poslancev na ić? No en je celo iz kamele prilezel… WTF!

  • luka globus

   Da ne govorimo kako so se inštalirali na TV, sodišča, državno, lokalno upravo……

   • karlina

    V vse pore so se zrinili, no saj zato pa je tako, kot je in so najbolj glasni.

  • karlina

   NE NI NORMALNO, PA TUDI NI NORMALNO, DA SMO EDINA KOMUNISTIČNA DRŽAVA V EVROPI !!!!!

 • Claudio Moro

  PREKLETI KOMUNISTI! CAS JE DA NAS JANSA NAREDI RED!

  • žogica

   Ali jih vidiš, kje so?

  • Krtača 20

   A se bo samozaprl? To bi bilo lepo.

 • Artur

  Pokvarjena balkanska peta kolona vse bolj grize roko ki jim je bila v “bratsko” pomoč pred 27 leti . To uzurpacijo je treba ustavit na vse načine, ni še prepozno.

 • MEFISTO

  Na 1. programu HANZI TV pravkar predvajajo prenos finalnih nastopov za EMO.

  Ogled odsvetujemo vsem osebam s slabim želodcem, načetimi živci in dobrim okusom, nedolžnim otrokom in starostnikom.

  Bati se je, da se bo večje število gledalcev odpovedalo slovenskemu državljanstvu in se izselilo v države, ki bolj cenijo svojo državo in svoje državljane..

 • Tweety Bird

  MLADINA: Urednik Nova24TV in Demokracije širil lažne novice

  Če se vrnem k službi resnice, zelo ilustrativen primer širjenja lažnih novic je tudi nedavna objava Jožeta Biščaka, urednika (!!) tednika Demokracija in portala Nova24TV. Ob objavi slike (ameriškega) vojaka muslimanske veroizpovedi, ki je v objektiv ujet v klečečem molitvenem položaju, je pripisal: »Vas je kaj strah? Ne? Pa bi vas moralo biti! Musliman v vojašnici v Mostah v času straže opravljal molitev!«. Slika ne samo, da že na prvi pogled jasno predstavlja vojaka v ameriški uniformi, po nekajsekundnem brskanju s pomočjo funkcije Google Image ugotovimo, da je slika ukradena s portala Thislandpress.com, prikazuje pa ameriškega vojaka v zvezni državi Oklahoma. Verjamem, da je Biščakova glavna vrlina resnica in ne geografija, pa vendarle sta Oklahoma in Ljubljana-Moste oddaljeni 8700 km.

  • Tweety Bird

   Šokantno je dejstvo, da je to počel urednik vodilnih desničarskih portalov, od katerega bi pričakovali vsaj malo več kompetenc oz. subtilnosti. Sploh pa bi kot veliki patriot najbrž moral poznati slovensko vojaško uniformo, mar ne desnosučne oprode?

   • MEFISTO

    A to te pa ne skrbi, da nam bodo zaradi EME ušli vsi čefurji in migranti.

    V taki deželi, kjer se tako slabo poje in tako vežejo otrobi, pravijo, da ne želijo živeti.

    • Tweety Bird

     Kaj te muči to, da so naši umetniki…tudi glasbeni…večinoma levo usmerjeni?

     • MEFISTO

      Ne, sploh ne!

      Celo privoščim jih levici.

     • tohuvabohu

      Če že peti ne znajo, naj bodo pa vsaj rdeče sorte, a ne, govedo zarukano?
      Pa za valjanje s psi ni vsak umetnik dovolj dober. Mora biti vsaj malo rdeč.

    • Olga_10

     Na Emi itak zmagujejo čefurji…s pomočjo “stroke”… En tak je bil Naber…

   • Olga_10

    Ubogi slovenski vojaki s to ministrico od doštukane tajnice hodijo itak nagi in bosi!
    Sicer bi vi radi Slovenijo brez vojske, da bi nas odpeljali s Kučanom na Balkan, a NE “levosučni” teroristi?!

   • Anton

    Zginj na pošteni MMC

  • Olga_10

   A vi to o tisti kloaki, ki krade zdravstvu??

  • slosin

   slika vojaka v ameriški uniformi v vojašnici Moste….za ta butaste bi moral pripisati, da je slika simbolična….

   • Tweety Bird

    Ne, gre za čisto laž…in pika !!!

 • Borut Stari

  Samostojno vendar še vedno ne svobodno RS levica vztrajno želi vrniti v SFRJ.Nihče jim ne želi preprečiti odhoda v pi*** ma******. Srečno pot brez povratka.

 • Tweety Bird

  Denarne mahinacije so za Ivana Janeza že stalnica. Od nezakonite trgovine z orožjem po osamosvojitvi, izčrpavanja državnih podjetij za izdajanje propagandnih brezplačnikov pa vse do nikoli pravnomočno razčiščene afere Patria se stranka SDS… oziroma njen predsednik Janez Janša… otepa očitkov o sumljivih poteh svojega in strankinega denarja. Ne nazadnje zoper Janšo še zmeraj teče postopek za odvzem 400.000 evrov premoženja nezakonitega izvora. S kreditom, najetim pri Đuđićevi, on in njegova stranka nadaljujeta delovanje po ustaljenem vzorcu. In na robu zakonov. Zato vsi volimo LEVICO !!!

  • sprehajalec

   A se za tistega Volvota že ve, odkod je? Ti Tuppek si pri viru informacij?

   • žogica

    Se že ve ja, ampak zaenkrat je še javna tajna……., uradne informacije dobite, ko bo pravi čas….

    • sprehajalec

     Tik pred Volitvami, tako kot pred štirimi leti?

     • žogica

      Bog ve kdaj bo pravi čas.

     • sprehajalec

      Ponavadi se Bog odloči za to tik pred volitvami. tako je bilo vedno dosedaj… Hihihihihihi

     • žogica

      Hihihihiiiiii, vse je v Božjih rokah, kot si rekel !

 • Olga_10

  Srbi mislijo, da so se vedno v Jugovini in bi imeli še vedno, kot včasih Srbija, kar TRI GLASOVE! PA VEDNO Bi BILI NERAZVITI in nas parazitirali! Tovarišija! Meje so odprte….

  • karlina

   Ja itak, Olga in jim kar lepo uspeva, itak nas bo EU , slej , ko prej brcnila ven, ker smo edina komunistična država v Evropi, ker smo revni, bolj, kot si lahko mislimo, ker se družijo levičarji z Rusijo, namesto z Ameriko, tudi NATO nas ima že dovolj, ker ga premalo plačujemo, ker nimamo s čim, ker je naša “vojska” , le še na papirju, skratka-nihče nas ne jemlje resno in v bistvu nas nihče niti noče več, nikomur nismo pomembni.

 • Tweety Bird

  Dijane Đuđić je ženska za posebne naloge. Vse torej kaže, da se Janševa posojilodajalka ukvarja s sumljivimi posli. A je Janezu posodila samo denar ali še kaj več? Recimo kakšno toplo “žemljico” ?

  • centurion

   Ti si tvojo toplo štruco debelo ponudila bulmastifu, kaj njeee?
   Niso vse ženske kurbe kot ti… pravzaprav dojilje garjavih psov….

  • Cyclopean

   ”2193 komentarjev • 341 glasov” LOL, vidiš da nisi zaželjen tukaj, debilko?

  • slosin

   srakoper, sej si čisto zmeden….a si zgrešil temo, da nakladaš o Janši, al si pa zgrešil celo portal….

  • Tačka

   Ćiv ćiv

 • MEFISTO

  Olga_10 je načela nevarno vprašanje.

  Kaj pa, če se Srbi, muslimani, Šiptarji in Makedonci še uradno raglasijo za manj razvite narodne skupnosti, pa bo šel spet ves denar za njih, kot v gnili Jugoslaviji.

  • sprehajalec

   treba jih je poeenotiti, drugače bo spet en sam kreg med njimi. Bo vsak hotel svojega v parlamentu, pa vsak šolo v svojem jeziku, Bošnjaškem, Hrvaškem, Srbskem, Črnogorskem.

   Narodnostna manjšina “Južnjakov”.

  • karlina

   Mene skrbi tudi dejstvo, da se vse bolj govori, da bo smodnik na Balkanu zopet eksplodiral in bomo dobili nov velik naval teh ljudi, ki bodo bežali, prav v Slovenijo in zato ti Srbi v Sloveniji pripravljajo nov teren zanje.

 • Steiermark

  Svinje rasistične in podtikovalske, so si dovolile kaj takega, medtem, ko smo Štajerci brezpravni in zasužnjeni že od leta 1918 in brez pravic, kot avtohtoni narod, ki pa smo zasužnjeni od jugočobanov katere je spustil v našo deželo sam maister! Odvzeli so nam pravico do materinega – nemškega jezika, ukinili so šole v materinem – nemškem jeziku….. Fuj, jugokomunajzarska drhal, pojdite že enkrat domov in opravljajte delo, doma, za katero ste najbolj usposobljeni – paša ovac …. Gnoj in ološ, jugosrbski seveda, z rdečo zvezdo….

  • sprehajalec

   Dobili so pa takrat Štajerci čobanskega kralja. najprej so pa proti njemu demonstrirali Hrvatje v Zagrebu.

   • Steiermark

    Pa ne samo Štajercci, tudi Kranjci! Ustoličil pa ga je sam maister!

    • sprehajalec

     Za nagrado so ga pa razrešili, šele komunisti so ga spet dvignili, ker jim je pasal v kontekst Kardeljevega nacionalnega vprašanja.

     • RATATA

      Dvignili kot Trubarja, ki jim je kot protestant pasal v kontekst proti rkc.

  • karlina

   NI KAJ DODATI, KOT-PODPIŠEM !!!!

 • mginko

  Tako se pripravlja teren za veliko Srbijo. En Srb ena država.
  Slovenci kar spite in začnite se učiti cirilico, kot je že bilo – v javnih ustanovah in tudi dokumentih cirilica, v šolah učenje cirilice…. . S tem boste postali bolj razgledani, bolj kot ste danes.
  Tudi meje, če se bodo zaprle zaradi nadaljevanja današnjega slovenskega komunizma vas na meji čaka:
  “Šta imate za prijavit, izlazite van!”. Začnite se na jezik in cirilico privajat že danes. Ne bom vam škodilo.

 • Borut Stari

  Groza. Poslanci DZ ne poznajo Ustave RS. sodniki pa zakonov. Država bo iztirila preden izstopim. Pravzaprav je že.

  • karlina

   TOČNO-zato , ker so v Sloveniji vsi pomembni organi v rokah komunistov, oz. palčka smuka iz Murgelj, to je vsa resnica.

 • Bravo profesor Letnar Černič Jernej! Še imamo nekaj pametnih pravnih strokovnjakov.

  • karlina

   Samo se pa bojim, da ga ne bo nihče poslušal.

 • Tweety Bird

  Ne me motiti…gledam EMO…Upam, da zmaga moja Lea Sirk :)

  • Tweety Bird

   Lea Sirk je levičarka :)

   • žogica

    Normalno, zmagovalka !

    • Tweety Bird

     Yeah baby…Lea Sirk je zmagala !!!

     • žogica

      Zopet smo zmagali !

   • MEFISTO

    KAJ JE NAROBE Z LEVIČARJI IN LEVIČARKAMI, DA SE JIM ŽE NA DALEČ VIDI, KAM SPADAJO?

    In nemogoče jih je zamenjati z lepimi desničarkami ter pametnimi desničarji!

    • slosin

     a ti ni jasno? Vse delajo z levo (seveda je delo pri njih osovražen pojem), pa svoje parkle imajo vedno v tujih žepih….

    • karlina

     Narobe je to, ker so KOMUNISTI, oz. potomci le teh in imajo takšno vzgojo, od mladih nog-da se pa jim vidi njihova žlehtnoba že na obrazu, pa itak ne morejo skriti.

 • beno

  Matič in Violeta………………”Zakon o uresničevanju kolektivnih kulturnih pravic, ki jih imajo narodne skupnosti pripadnikov narodov nekdanje SFRJ v Sloveniji”
  Hmmm, le kakšne poslance imamo v našem DZ, da ne poznajo osnov ustavnega prava.
  Je čudno, da se dogaja to, kar se ?

 • Tweety Bird

  Posel Dijane s SDS je bil namenjen izogibanju plačila davkov. Janša je… s povsem resnim albanskim obrazom… namreč pojasnil, da se želi stranka umakniti iz zastavljene družbe Nova obzorja, ker “SDS ne želi biti lastnik podjetja, ki izdaja tabloid.” Pogodba z Đuđićevo naj bi SDS omogočila, da se v zameno za 450 tisočakov znebi svojega deleža. Ta bi pač avtomatsko pripadel posojilodajalki, potem ko Janševa stranka ne bi vrnila kredita. V praksi bi tako šlo za prodajo, ki pa bi bila na papirju prikazana kot unovčitev jamstva. Zato SDS ne bi bilo treba plačati davka od dobička, ki bi ga imela s kupčijo… Same Janezove gnile rabote!!!

  • tohuvabohu

   Bedak neumni. Zavarovanje kreditov je najbolj normalna stvar na svetu, ti si pa iz tega naredil zaroto. Počasi bom začel verjeti, da si res nek podeželski učitelj, ki nima pojma o ekonomiji. A zaenkrat ostajam pri delovni hipotenuzi, da si en navaden usran klošar z udbovsko zgodovino.

   • ĐĐ Style

    Tweety bird je razložil najbol logično razlago, ne vi verjamete samo JJ-u. Đuđičeva, ki v življenju ni niti videla toliko denarja je kar naenkrat postala posojilodajalka.

    • tohuvabohu

     A si ti bedak zarukani že kdaj slišal za zavarovanje kreditov?

     • Krtača 20

      Seveda. Zavaruje jih srbska mafija. Res se ti vid da tud za osla nis sposobn. Probi z mezgom.

     • tohuvabohu

      S kakšno mezgo?

     • Krtača 20

      Še čorav za povrh….great.

     • tohuvabohu

      Ne znaš sklanjati, siromak.

     • Krtača 20

      Edin k se kle sklanja si ti da te janša na suh nažlajfa u ta zadno.

     • tohuvabohu

      Mezga, mezge, mezgi, mezgo, pri mezgi, z mezgo. Jawohl, Herr Linksnazist?

     • Krtača 20

      Jaja to s ti. A s le dojeu? Neverjetn da mezeg neki dojame….naci praznk.

     • tohuvabohu

      Jaz sem dojel, še preden je škripnil tvoj pedofilski idol.

     • ĐĐ Style

      A si ti bedak kdaj slišal, da nekdo ki nima denarja posodi nekomu 450.000E. A si ti bedak kdaj slišal za slamnata podjetja, posojila, pranje denarja. Če bi se to zgodilo na levi strani bi vsi drugače peli. Ker ste kao samo vi pošteni, JJ je angel.

     • tohuvabohu

      Zmente se, idioti ubrisani, ali gre za pranje denarja ali za davčno utajo? Potem pa dvignite dva prsta in povejte, kaj ste se zmenili.

     • ĐĐ Style

      Oboje, izvršiš davčno utajo. Denar izvezeš iz države po raznoraznih kanalih. Denar vrneš nazaj v državo pod oznako “posojilo”. Posojilo itak nikoli ne vrneš, denar je sveže opran. Problem je samo v tem, da te nesmejo dobiti. Kar se je pač zgodilo, obtožiš komuniste, Kučana, Jankoviča…. vse okoli sebe. Vsi so krivi ker so te dobili pri navadnem posojilu od neznae ženske za katero vsi njeni sosedje, družina trdijo, da nikoli ni imela denarja. Kaj ti ni jasno, ali si preneumen ali pa JJ osebno.

     • tohuvabohu

      A nisi rekel, bedak, da je Janša komunist? A zdaj se komunisti že koljete med sabo? No, nič novega. Večina partizanov je padla od strela v hret.

     • ĐĐ Style

      Janša je Komunist

     • tohuvabohu

      Ti si pa rdeči živi fosil.

     • ĐĐ Style

      Daj malo bolje se potrudi, desni pedofilček.

     • tohuvabohu

      Škoda truda. Za gnido tvoje sorte je dovolj dobro. Socializem je itak crknil, tvoj pedofilski idol pa še prej.

     • ĐĐ Style

      Spet omenjaš socializem, tele glupo.

     • tohuvabohu

      Z veseljem, levi fašistek.

     • ĐĐ Style

      Dragi tovariš vrnil se bo socializem, zadosti znanja že imaš iz njega. Vidim da kar hrepenite po njemu, kar naprej ga omenjate. Desni nacistek

     • tohuvabohu

      Izkušenj imam res dovolj. Novo revolucijo lahko zakuhate smrkavci, ki nimate pojma o pojmu. Samo vedi, da brez vojne komunisti še nikoli niso prišli na oblast. In tudi vi smrkavi levi fašisti ne boste.

     • ĐĐ Style

      Nikoli ne reci nikoli

     • tohuvabohu

      Dobro si razložil, hehehe, rdečkar. A ti je Stojan Petrič vse povedal?

     • ĐĐ Style

      Ne to se vidi iz aviona in JJ-evega jeclanja.

     • tohuvabohu

      Ti kar gor ostani.

     • ĐĐ Style

      Zmenili smo se, da ste vsi na desni strani lopovi. Še slepec vidi, da ste mutili, vendar vam ni zneslo. Ker vam ni uspel oso krivi levi mediji, Kučan, Janković, Murgle,…..

     • tohuvabohu

      Also, Juden raus …

     • ĐĐ Style

      Free Palestine

     • ĐĐ Style

      FREE PALESTINE

     • tohuvabohu

      Se strinjam. Levi fašisti in Arabci ste bili Hitlerjevi pajdaši.

 • Bald Eagle

  Prekleta golazen čefurska, ne zna nič drugega, kot rovarit znotraj Slovenije. Ni jim zadosti, da uživajo enake pravice, kot avtohtono prebivalstvo, oni bi radi več. Če ne bodo s tem prenehali, bodo definitivno dobili več in postali precej težji od avtohtonih Slovencev. Svinec bo tisti, ki jih bo obtežil, s katerim jih bomo zasuli, drhal čefursko. Izginite iz Slovenje v svoje matične države in tam rovarite, drhal ničvredna zapečena parazitska!

  • ĐĐ Style

   Praviš svinec, spet SĐS grozi z orožjem. A svojega šiptarčka boste sterali. Denar iz Banja Luke je pa dober. Podalpski čefurček.

   • Bald Eagle

    Ne poznam nobenega “šiptarčka” v naših vrstah. Denar pa ne pozna meja. Sicer pa je že vrnjen. Razumeš, govedo srbsko!?

    • ĐĐ Style

     Žile ti bo razneslo od pritiska, čefurček. Smo malce živčni, psihijatrija bi ti teško določila diagnozo. ČEFURČEK

     • Krtača 20

      Ne bi se čudil če bi ugotovil da za tem primitivcem plešastim ne stoji Tomaž Majr oziroma Janez Janša. Primitivn je lih en tolk….

     • ĐĐ Style

      On zna samo tweetnit, za njega je vse kar je več od 140 znakov že znanost. To so komentatorji po strankarski dolžnosti. Verjetno jim je velik J zrihtal kako službico (kot naprimer nekomu v ožji družini v EU parlamentu, pod drugim imenom ker je njegov veliki očka bil politični zapornik, bla bla) pa sedaj vračajo dolg.

  • karlina

   No, na planetu je nadaljevanka, ki jo sama sicer NOČEM GLEDATI-Sence balkana in moja moška mi povesta, da se v tej nadaljevanki res vidi, da so Srbi vedno delali na Balkanu probleme.

 • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

  Danšanji utrip na RTV http://4d.rtvslo.si/arhiv/utrip/174522308 je bil za spremebo celo resničen. ampak se bojim,d a bodo novinarko takoj odpustili kajti SD mafija tole ne bo tolerirala.

 • Razocarana

  Matič in Tomička s tem zakonom računata da bosta obesila že na tako osiromašen proračun strošek dodatnih dobro plačanih za nič dela delovnih mest za sebe in za svoje prijateljčke

  • Krtača 20

   No ja. Jaz si pa težko predstavljam da bi kaka ženska hotla bit desničarka. To je ravno na taki relaciji kot bi si želela šeriatskih zakonov – burka pa za šporget pa to.

   • tohuvabohu

    Mi ženske spoštujemo, vi jih imate pa za dojenje psov.

    • Krtača 20

     Ja. Pri vas pa psi dojijo ženske. In osli kot si ti. S šerijatarji ste pa itak na ti. Ne vidim razlike.

     • tohuvabohu

      Boš ti videl razliko, ko ti bo šeriatar prislonil rezilce na vrat. Na pedre imajo piko …

  • karlina

   ITAK, pa ne samo to, Bog si vedi, kakšne podlosti imajo še oni v mislih.

 • Janez Antičefursdki II

  Čefurji se sistematično vtihotapljajo v vse pore našega življenja. Če nekdo prodaja stanovanje – kdo ga kupi – smrdljiv čefur. Če prodajaš avto – kdo ga pride gledat in jamra, kako je to in ono zanič (da bi zbil ceno) smrdljiv čefur. Če nekdo prodaja lokal – je kupec – kdo neki? Smrdljiva čefurska podgana. Če pogledaš varnostne službe – sami čefurji. Mamu jim jebem in še vse ostalo sorodstvo za 500 let nazaj.
  V bližini stanuje mlad čefur (cca 25 let) im BMW-ja za 80.000 EU in ne dela nič – gnida čefurska. Odkod mu denar – od lopovščine. Ali je sploh v Sloveniji kdo, ki jim lahko stopi za vrat? Če bo šlo tako naprej (in kers e plodijo kot prašiči) bomo kmalu mi manjšina v svoji (njihovi) državi. Pa ji neki Matič in neka Tomička hočejo dati še več pravic – sram naj jih bo veleizdajalca slovenskega naroda.

  • Bald Eagle

   Problem je, ker tako matić, kot tomić, nista Slovenca, temveč čefurja. Izdajalci slovenskega naroda so pa tisti, ki so jih izvolili za poslanca v DZ. Vse take bi bilo potrebno izgnat iz Slovenije. Ni pa več daleč dan, ko se bo to tudi dejansko zgodilo, pa še s svincem v rit jih je potrebno napolnit, čefurjad parazitsko, ki ne zna nič drugega, kot samo rovarit znotraj Slovenije.

   • karlina

    TOČNO-izdajalci SLOVENSKEGA NARODA pa so vsi komunisti in potomci le teh, katerim osamosvojitev ni bila nikoli opcija, pač pa samo in vedno jugoslavija, saj v tem je ves problem in nevarnost, ker hočejo ti balkanci, ponovno ustvariti v Sloveniji, novo jugoslavijo, pa to so v bistvu predvsem Srbi, proti katerim smo se borili leta 91 in jih izgnali iz Slovenije, vendar na žalost ne vseh, tisti, ki so ostali , so imeli vedno v sebi samo to, kdaj bodo lahko prišli na oblast in ukazovali nam, PRAVIM SLOVENCEM, kajti Srbi so narod, ki misli, da lahko ukazuje vsem. Niso navajeni delati, pač pa bi samo ukazovali in podjarmili vse, ki niso njihove krvi, to je dejstvo.

  • karlina

   Sem čisto enakega mnenja , kot ti-od kje jim denar, kaj praviš-oni so balkanci, ukvarjajo se samo s kriminalnimi balkanskimi posli, to jim je v krvi, saj zato pa smo mi-pravi Slovenci tam, kjer smo, kajti nikoli in nikdar, niti v nobeni stvari se nismo enačili z njimi-imamo svoj jezik, svojo kulturo, navade, predvsem pa VZGOJO-bodi pošten, delaven, umirjen, dober, spoštljiv-ker oni to niso, nas enostavno pohodijo v vsem, to je dejstvo, ampak enkrat SE MORA TO KONČATI, MORA !!!!! Je pa tudi resnica, da , če ne bi bilo že pred 2. svetovno vojno v Sloveniji komunistov in njihovega genocida, med in še posebej, po vojni, načrtno-da so lahko uvažali balkance v Slovenijo in nas priključili k Balkanu, tega ne bi bilo. Sedaj pa že njihovi potomci, ponovno uvažajo zopet svoje iz Balkana, pa še nebegunce iz Vzhoda-ZAKAJ-načrtno uničevanje vsega , kar je slovenskega, slovenstvo, kot takšno, skratka uničenje slovenskih genov !!!!! Če mene vprašaš, nas je PRAVIH SLOVENCEV, sigurno že manj, kot milijon.

  • Steiermark

   Tudi ta dva, ki ju na koncu omenjaš, sta čefurski podgani, ki se borita za privilegije svoje braće, nam v škodo, kot od 1918 leta dalje!

 • Krtača 20

  Dajte se še mal razpisat kako je jajo šival ustaške uniforme za rvate k je glih ene par uniform za morisovce naročil – za kamuflažo seveda.

  • tohuvabohu

   O tem si se ti razpisal že stosedemnajstkrat, pa še več rdečih fašistov. Ne vžge več, ubožec, zahojeni.

   • Krtača 20

    Tišina in rigaj kje drugje osel mezgast.

    • tohuvabohu

     Dober argument, hehehehe hehehehehe. Duhovit si kot sekret na štrbunk.

 • šmentanamuha

  Dons talevi spet delajo šihte.

 • samotoje

  Že od prvega trenutka je bilo jasno, da s takim zmazkom ne bo nič. Je pa to očitno prilizovanje tistim priseljencem, ki imajo volilno pravico.

  • karlina

   ITAK

 • Vrhovni sodnik

  Kwa je šejtan, si se priplazu nazaj, a zdaj si mrčes, a to imaš od zeta sliko v Avatarju, ker ti si plešast in zabuhel.

  • beno

   “Zdravo, radni narod Crne gore” …….sad je već 23.45 sati – vreme za spavanje , he, he :)

   • Vrhovni sodnik

    Itaq, sem prebral, imaš prav.

    • beno

     Tako je vidiš. Delaš, kot zamurc, pol maš pa en ku………

 • Ali

  Kakšen gnusen ceneni populizem se gre SMC+Z.Levica.

 • Dr. Ustavnega prava

  Zabava vas Velenjski roker Šejtan in trio Mrčesi https://www.youtube.com/watch?v=wj3IsmymQ4c

  • beno

   Ha, ha, ha, ….. ta pa je ena nova, ampak glasek pa ima, kot struna, kot spodnji Lukec M….

  • Stajerka

   no, človek se vedno uči, vedno opazi kaj novega…….ampak pri vseh svojih letih, sem imela prvič v življenju priložnost, da na odru vidim nekoga, ki je hotel postat glasbenik in to celo v sintetičnem “svilenem” kopalnem plašču :)))…..mogoče je mislil, da je to obvezna toaleta glede na lokacijo festivala :))……

  • Slovenka

   To je rdeč kopalni plašč, ki ga je v hotelu sunu.

   • bodvid

    a, je čefur ?

    • Slovenka

     ITAQ,

 • andreas82

  Raznih Maistrov ki so šli v borbo zoper Germanstvo da so nas na silo združili s slovani, kaj je tega treba bilo? Čim Slovenca spojiš z južnimi, ki se je na fronti skupaj nemškimi oddelki boril za ohranitev Avstrije, potem dobiš v Jugoslaviji Slovenca ki bo težil k odcepitvi, kar se je dejansko tudi zgodilo in hvala Bogu! Ne morete naš trdi preizkušen narod vajen trdo delat siliti med njih ki tega ne znajo, še manj hočejo, kam pašemo po kulturi je pa vsakemu jasno !!!

  • Steiermark

   Jaz bi pa rekla tako: Kranjci oz. Slovenci, niso nikoli težili k odcepitvi od Avstrije ampak so bili zavedeni od srbofila maistra, ki je imel neskončno željo, združiti se z slovanskimi cigani – srbi, zato je tudi svoje sinove poimenoval po srbsko, žena pa, če se ne motim je tudi bila srbijanka! Ko je bilo konec 1. sv. vojne, se “Slovenci” niso počutili drugega kot Avstrijce, ter so nekako nelagodno pristali v , od maistra iztrgani deželi, ki za njih ni bila matična, predvsem ne za Štajerce in še danes ni! Sedaj so jih pa dobili po buči, ko srbski in ostali ludožerski čobani zahtevajo “asimilacijo Slovencev”, v njihovo divjaško kulturo…..Slovenac daj pare da obranim svoju identitetu….

   • karlina

    TOČNO, si lahko zamisliš, kakšna država bi bili danes, če bi nas priključili po 2. svetovni vojni, oz. že prej k Avstriji ????

    • Steiermark

     verjettno si mislila, “vrnili Avstriji” in ne priključili , ker do nacionalističnega izpada norega maistra, smo bili Avstrija in ne neki drugorazredni, kot nam to dopoveduje jugoološ, ki nas tlači od 1918 dalje in uničuje!

  • karlina

   TOČNO-mi spadamo po kulturi in tudi delovnih navadah bolj k Avstrijcem.

 • Vrhovni sodnik

  Mrčes smo po spravli tik tak, šejtan nimaš kondicije več, staraš se, pa brez treninga.

  • beno

   Še tega rogača Lukata. spodaj mal popipsaj !

 • MEFISTO

  Pomagajte mi!

  Ne vem namreč, ali se motim ali ne.

  Včasih imam občutek, da tudi Matiću škodujejo elektronske cigarete kot Klemenčiču.

  • FRANC3

   Zelo mu škodujejo.

  • karlina

   Itak, da mu, pa še marsikaj drugega verjetno, ne samo elektronska cigareta.

 • baubau

  Kot,da bi bilo to prvič,da v tej državi sprejemajo protiustavne odločitve…

  • karlina

   Ja, imaš še kako zelo prav.

 • traktor

  No,ja. Pa sej ni sam. Zdej smo že trije?

 • svatne

  K Matićevi provokaciji:

  Kakor pripoveduje zgodba osamosvojene RS
  že ves čas, in kar se dogaja na krucialnih področjih (npr. problem državne meje
  in arbitraže), je manifestacija popolnoma napačnega razumevanja, kaj se je
  zgodilo 26.6.1991.

  Tu navedeno namreč pripoveduje, da zlasti
  prikoriteni osebki menijo (in se skladno s tem obnašajo in v tem smislu tudi
  ravnajo), da se je znamenitega junijskega dne leta 1991 od SFRJ odcepila
  “socialistična ljudska republika”, del socialistične federacije “naroda i
  narodnosti Jugoslavije”.

  Resnica pa je, da je bila dne 26.6.1991 v
  Ljubljani na trgu pred parlamentom slovesno razglašena OSAMOSVOJITEV Republike
  Slovenije (in ne odcepitev, kar so edino lahko storile tiste jugrepublike, ki
  lastne državnopravne subjektivitete niso “prinesle v zakon”!). Pojem
  OSAMOSVOJITEV pove, da se je osamosvojilo tisto, kar je skupnost, od katere se
  osamosvaja, sestavilo. In še: Ker ljudstva in narodi ne morejo ničesar
  sestavljati ali razstavljati, saj niso subjekti internacionalnega prava, marveč
  njega objekti, so tako prejšnjo državo sestavile DEŽELE (ZEMLJE) s Kraljevino
  Srbijo, in ti subjekti so se edino lahko OSAMOSVOJILI.

  Plemenska, tribalistična južnoslovanska
  združba “ljudstev” (naroda i narodnosti Jugoslavije) z državno subjektiviteto
  DEŽEL/”ZEMALJA”, ki so bivšo državo sestavile, nima nobenega opravka.

  OSAMOSVOJITEV Slovenije torej ni in ne
  more biti odcepitev “naroda i narodnosti Jugoslavije”, marveč osamosvojitev
  subjektov internacionalnega prava, ki so Jugoslavijo sestavili. Ti subjekti so
  imeli natančno določen teritorij z državno mejo, oblast in državljane – tako
  kot so Jugoslavijo sestavili, tako so se osamosvojili – kot Republika
  Slovenija.

  “Narodi i narodnosti Jugoslavije” nimajo s
  tem nič. Predsednik Demosa je po referendumu o osamosvojitvi razglasil:
  Jugoslavije ni več.

  Republika Slovenija torej ni “država
  naroda i narodnosti Jugoslavije”, marveč država (zveza dežel) svojih
  državljanov, v kateri se govori in razume slovensko***, na območjih OBČIN, v
  katerih žive pripadniki italijanske oz. madžarske manjšine, pa TUDI italijansko
  oz. madžarsko.

  Vsi državljani so enakopravni in imajo
  enake pravice in dolžnosti.

  JUGOSLAVIJE Z NJENIM SPREVRŽENIM (KRVAVIM,
  MORILSKIM) “REŠEVANJEM” (ustvarjanjem) NARODNIH VPRAŠANJ NI VEČ! IN JE NE SME
  BITI VEČ!

  TO JE VSE.

  Op.:

  ***) Ustavni dokument, na podlagi katerega
  sta bili konec oktobra 1918 sočasno razglašeni zvezi dežel z večinsko nemškim
  jezikom v javni rabi (Avstrija) in večinsko slovenskim jezikom v javni rabi
  (Slovenija), je sestavil in podpisal suveren vsake teh dežež posebej – Karel
  Habsburški, ki je kot “šef hiše Avstrije” nosil naslov “Karel I.
  cesar Avstrije”. V tem dokumentu je izrecno zapisal, da tega, kar morejo
  storiti dežele/države Cislajtanije, nikakor ni mogoče dovoliti v celoviti in
  nedeljivi Kraljevini Ogrski, katere suveren je bil (Karel V.), in je na
  kronanju na to nedeljivost in celovitost prisegel. Zagrebško neko
  “vijeće” torej ni in ne obstaja (Neka “država” SHS še
  manj). Šlo je za teritorij Kraljevine Ogrske, ki ga je zasedla zmagovita
  antantna sila, Kraljevina Srbija. Na teritorij slovenskih dežel pa je srbska
  vojska stopila šele po razglasitvi “ujedinjenja” (“ZEMALJA
  države SHS sa Srbijom”), ko je bila že jugoslovanska vojska in ni bila
  okupator v slovenskih deželah.

 • karlina

  Bog ne daj, da jim to uspe-kajti to je samo srbska provokacija, do nas-PRAVIH SLOVENCEV, nič drugega !!!!! https://www.youtube.com/watch?v=9xdtUSa0VywVI SLOVENCI, PRAVI DOMOLJUBI, večkrat na dan si zavrtite to pesem in poslušajte besedilo !!!!!

 • Grenze

  Upankar Matić marš u ŠARPLANINU pa tam opankuj sa šajkaćom cigo srbjanarski .

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!