Preberite devet norih levičarskih napovedi: Ker je odpravljena t. i. spletna nevtralnost, nas čaka konec demokracije in začetek vojne

Slika je simbolična (Foto: iStock)

V četrtek je ameriška Zvezna komisija za komunikacije (FCC) pričakovano odpravila t. i. spletno nevtralnost, ki je velikim ponudnikom interneta onemogočala diskriminacijo ponudnikov vsebin, višanje cen in upočasnjevanje povezav. O tem so glasovali, izid je bil trije republikanci proti dvema demokratoma. Levičarji to dejanje, ki naše uporabe interneta ne bo prav v ničemer spremenilo, opisujejo kot konec sveta. Preberite njihove nadvse smešne napovedi, ki naj bi nastale zaradi odprave spletne nevtralnosti. Med drugim celo brezglavo napovedujejo, da bo to vodilo v konec demokracije in začetek vojne.

Nevtralnost omrežja, interneta oziroma spletna nevtralnost je načelo, ki določa, da morajo ponudniki internetnih storitev omogočiti dostop do vseh vsebin in aplikacij ne glede na vir in brez dajanja prednosti ali blokiranja določenih izdelkov ali spletnih strani. Zagovorniki razveljavitve, vključno s predsednikom FCC Ajitom Paijem, pravijo, da je bila spletna nevtralnost nujna reforme, piše Breitbart. Pai je dejal, da leta 2005, ko je Obamova administracija uvedla spletno nevtralnost, za to ni bilo nobene utemeljitve. “Internet leta 2005 ni bil v okvari,” pravi. “Sploh ni bilo tržnega neuspeha, ki bi opravičil to dejanje.”

Nasprotniki razveljavitve trdijo, da to daje ponudnikom internetnih storitev več moči, saj bodo zdaj lahko dali prednost lastnim vsebinam. To lahko storijo tako, da se bodo na primer videoposnetki na kanalu YouTube nalagali počasneje, nekatere druge vsebine pa hitreje. To so navadne izmišljotine in nora namigovanja levičarjev, njihova črna predvidevanja pa se nikakor ne bodo mogla uresničiti, saj bo moral vsak ponudnik internetnih storitev svoja dejanja javno objaviti. Če bodo kljub vsemu zavirali nalaganje drugih vsebin in tako prelomili načelo, bodo kaznovani.

Gre za povsem racionalno odločitev, ki pa naše uporabe interneta ne bo spremenila. No, potem pa se tukaj pojavijo levičarji z naslednjimi izjavami:

1. “To je konec interneta, kot ga poznamo.”
Konec interneta, kot ga poznamo,” je eden izmed najbolj banalnih naslovov, ki so ga objavili na CNN. Spletna nevtralnost je bila uvedena komaj leta 2015, torej je trajala zgolj dve leti.

Foto: PrintScreen

2. “S koncem spletne nevtralnosti bodo utišali geje in marginalne skupnosti.
Internetni ponudniki, kot vemo, imajo tri glavne skrbi: širokopasovno infrastrukturo, uporabo pasovne širine in, seveda, po mnenju levičarjev, vrsto genitalij, ki jih ima vaš partner. Da, tako deluje kapitalizem. Na Twitterju je mogoče zaslediti objave o tem, kako želi Trumpova administracija s tem utišati  že tako marginalizirane skupnosti in jih narediti nevidne, s tem pa napada LGBTQ-skupnost. Kako pa?

3. “Konec spletne nevtralnosti je napad na reproduktivno svobodo.
Kakopak, ravno to je ta “zlobni načrt”, ki ima marsikaj za bregom. Do razveljavitve spletne nevtralnosti je prišlo zaradi izboljšanja storitev, a v resnici, po besedah levičarjev, gre za to, da celoten poslovni model financira stranka ProLife Alliance, ki nasprotuje evtanaziji, človeškemu kloniranju, eksperimentiranju na človeških zarodkih in splavu, ki ga želi obdavčiti. Pravijo, da zdaj ženske ne bodo več mogle dostopati do koristnih informacij glede splava. Kdo bi vedel?

4. Samomor, zloraba, duševno zdravje, anoreksija in druge “moderne” besede
Pojavljati so se začela namigovanja, da bo s tem ukinjen celo dostop do telefonskih linij za pomoč (SOS) in da ljudje v stiski ne bodo mogli priklicati pomoči, če/ko jo bodo potrebovali. Na Twitterju so začeli objavljati kar sezname v prihodnosti prepovedanih stvari, ki so jih dobili neznano kje. Tako strašijo, da bodo ob liniji SOS ukinjene tudi strani, namenjene e-izobraževanju, in kanali YouTube ter da bo prizadeto celo gospodarstvo.

 5. “Konec spletne nevtralnosti bo vodil v ameriško državljansko vojno.”

https://twitter.com/thugioso/status/941396097876054016?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.breitbart.com%2Ftech%2F2017%2F12%2F14%2Fthe-end-is-nigh-9-crazy-leftist-predictions-for-net-neutrality-repeal%2F

6. “Konec spletne nevtralnosti je tudi konec svobode govora.

7. “Konec spletne nevtralnosti pomeni konec demokracije.
Da, zagotovo bi za državo res bilo slabo, če bi na internetu prevladovala velika družba, ki bi uveljavljala politično dinastijo in moč ter z nekaj algoritmi manipulirala z ljudmi. Nihče izmed njih pa nima težav s tem, da takšni ljudje že obstajajo v družbi.

8. “Za najljubše spletne strani bomo morali dodatno plačevati.
To so zgolj izmišljotine, na neresničnost podatkov pa kaže tudi dejstvo, da “pričakovano ceno” vsak napiše po svoje.

9.  “Prek spleta ne boste mogli več početi tega, kar ste doslej.
Ni res. Za uporabnike bo uporaba internetnega omrežja povsem enaka in preprosta, kakor je bila doslej. Še vedno bomo lahko nakupovali prek spleta, objavljali na družbenih omrežjih in forumih, gledali videoposnetke, pošiljali in prejemali e-pošto, gledali filme in serije ter komunicirali s prijatelji in znanci. Skratka, počeli bomo lahko vse, kar smo počeli doslej.

Anja Lepej

 • Vrhovni sodnik

  Kako bi bilo na svetu, če bi lewake ukinil.

  • Tone

   Dolg čas.

  • Tadej Bratuša

   gnarja ko toče…

  • Anton

   Če bi jih ukinili samo za en teden, bi še sami levaki videli, da je svet lepši brez njih.

 • Občasni Komentator

  problem je v tem, da takšen poseg omogoča ponudniku storitev, da nadzira dostop do strani, ki se njemu zdijo problematične. Ta ukrep poznajo samo režimi tipa arabski svet, Turčija, Kitajska, Severna Koreja. Če hočem porniče gledat, zakaj jih ne bi mogel. Če si predstavljate Slovenijo, bi npr. vladajoči lahko omejil dostop do strani nova24tv. To ni paranoja levih ali desnih, to JE poseg v svobodo neta. Kaj bo to v praski pomenilo in zakaj to počno je pa nekaj drugega, in bi pred nekimi ocenami počakal, da vidimo, kaj iz vsega tega sploh bo.

  • ahnenpass

   Vsaka omejitve so škodljive, ampak saj se ni začelo z domnevno nevtralnostjo, kar hočejo skriti ali poudariti, dela že cenzura.
   Bolj zanimivo se mi zdi dopovedati ljudem, da je internet skrajno nadzorovan in kontroliran, razvejan prostor, ki služi predvsem zbiranju vohunskih informacij in pranju možganov, to je od samega začetka navadno orožje, kot vsako drugo sredstvo za množično zatiranje in uničevanje žive sile. Narod pa misli, da so to porniči, risanke in reklame, ampak to je samo na površini.
   Ta zakon je zelo pomemben, marsikdo ni zadovoljen z internetom, že danes nastajajo ideje o civilni verziji, s katero bi lahko zamenjali osnovno platformo, potem se bo lahko vojska izživljala samo še na državljanih, ki bodo sami nastavili svoje paznike in podprli omejevanje. Žalostno je, da s takimi potezami Amerika postaja podobna Kitajski, kjer nevtralnosti niso nikoli videli, pa internet očitno dobro deluje, če gre sklepati zgolj po trgovanju in ekonomskih kazalcih.

  • Krtača 20

   Cenzura bo. Sam ne upajo izpeljat vse naenkrat ker pol bi narod koj znoru. Zato pa delajo majhne korakce, neopazno. Opevana aumerika pa to….

 • ahnenpass

  Marginalne skupnosti so marginalne zato, ker združujejo posebneže in izjeme, iskreno dvomim, da bodo kdajkoli postali neka pomembna in masovna skupina, za katero bi se vsi sekirali.
  Družbo zanima predvsem zakaj so nekateri postali taki čudaki in kako jim lahko pomagamo, nikogar ne zanimajo delirične blodnje in perverzne frustracije, ne obstaja internet, ki bi jih naredil bolj zanimive in popularne.

  • Aron

   Marginalne skupine so tudi zaradi interneta in prostega pretoka informacij bolj vkljucene, bolj razumljene. V demokraticni in napredni druzbi je to zelo pomembno, za nedemokrate pa bodo se vedno čudaki. Hvalabogu cloveska zavest napreduje.

   • Goran Hvala

    Cudni so vsi ki ne hodjo k masi in ne volijo sds…;-)

    • sloustava

     Butl! Ne razumes, dvomim, da noces razumeti. Biti tako enoumen, pritice starejsim. Ceprav je res, da je vas najmlajsi borec z borcevsko pokojnino star 22 let!

     • Goran Hvala

      Glih tolk je tvoj kot moj…enak prispevek placujeva…da te potolazim..;-)

 • Darth Vader

  hahaha :D teli američani pa so res prfuknjeni…..vsi zgoraj našteti IT velikani (google, fb, twit, youtube…) so del PRISM programa za zajemanje VSEH informacij…..in kdo bi bil toliko nor, da bi američanom plačeval za to, da lahko vohunijo za teboj…. https://en.wikipedia.org/wiki/PRISM_%28surveillance_program%29

 • Aron

  V četrtek je ameriška Zvezna komisija za komunikacije (FCC) pričakovano odpravila t. i. spletno nevtralnost, ki je velikim ponudnikom interneta onemogočala diskriminacijo ponudnikov vsebin, višanje cen in upočasnjevanje povezav.

  Torej je varovalka ukinjena, potem so pa levicarji krivi, ker opozarjajo na ukinitev varovalke? Kdo bi vas razumel? Popolnoma ste izgubili stik z realnostjo, je vasa intimna zelja omejitev svobode in pretoka informacij?

 • Krtača 20

  Pol se prav bojo takili kvazi portalčki počas pocrkal? To se namreč nanaša tud na tale portalček s serverjem v San Franciscu. Al pa bo treba tošl odpret….vsi vemo kako gre desnim dnar iz rok….bolj marija k sebi….

  • Goran Hvala

   ;-)

  • Majda

   A ti ni nekdo ze tisokrat napisal, puklasti iz Mojstrane, da utihni? Mater vola, da nimas celo krvave zgodovine? Po tvojih strupenih komentarjih, verjetno… Vedi pa nekaj: ce ne bi bilo Janse, Krkovica, zavednih in pravih Slovencev in drzavljanov, ti ne bi lajal po portalih. Demokracija je v tem, da lahko lajas tudi na tem portalu. Vem, da ne razumes, a vseeno tvegam!

   • Krtača 20

    Ja sej sm ti povedu. Janša pa Krkovič pa dnar….marija k sebi…..

    • sloustava

     Je morda tvoj sin ta borec, star 22 let, ki ima borcevsko pokojnino? Ata pa, hm, morda celo krvave roke? Nisi mi odgovoril na ta del. In JA, Jansa in Krkovic, NE Kucan in Ribicic, Jansa in Krkovic, DEMOS in dr. Pucnik, to so in smo Slovenci in drzavljani!

  • učko

   Desni svoj, težko in na trgu, zaslužen denar dajejo v puščico pri maši. Levuharji nikomur nič ne dajo, se pa pasejo v državnih službah in cukajo nezasluženo visoke plače !

   • Krtača 20

    Tist dnar v pušcici je neobdavčen. Treba bo obdavčit. Zakaj bi bla cerkev izvzeta. Pol ga pa fajmoštri po raznih afrikah svirajo po fantkih. Treba bo plačat.

    • učko

     3/4 levuharjev zmetat iz državnih služb ven, za vsak ukraden davkoplačevalski evro pa sekat roke in glave. Do zdej še niti eden levuhar ni odgovarjal za krajo davkoplačevalskega denarja, nazadnje tisti “v stalni pripravljenosti”!

     • Krtača 20

      Tisti bedaki so ga mogl vrnit. Me pa zanima za krkovičevega 10letnega sina, vojnega veterana in pa kilometrina takrat z jugecom (cca 1000km na dan). Bo kdaj vrnjen?

 • sloustava

  Slovenija je tako lepa dezela s tako bednimi in norimi levicarji, da glava pece. “Dokler bo palcek ziv “, je rekla neka Pricevalka. Je kdo Kucana ze vprasal, zakaj ne mara Slovenije? In zakaj mu presstituti tako hlapcevsko sledijo? In zakaj Zemljaric se vedno rovari, na sodisce pa ne hodi? In zakaj si Jankovic sme dovoliti izreci besede na predstavitvi OPNja: “ zato, ker sem jaz to rekel “. Kaj pa so ti tipi? Bogovi? Prej amoralnezi in unicevalci slovenstva! Narod moj, prej se os zbudil, sel volit demokracijo in pomladnike, prej bos zazivel kot svoboden clovek!!!

  • Krtača 20

   Kučan je šel v penzjon. Vaš komunajzer pa misli da bo dosmrtni predsednik sdssa.

   • luckyss

    In v bistvu misli pravilno, zato pa je izbral najbolj butaste ovce na planetu in daleč naokoli..

  • luckyss

   Se strinjam…vendar ne vem kje bi v Sloveniji našel demokracijo…morda pri bivših po vetru obračujočih komunistih ?!

   • Lustrator

    Torej vsej ex-KPS tovarišiji? Če si s tem SLUČAJNO ciljal na SDS, si se že v samem začetku ugriznil v rit – če je namreč kaj v slovenski politiki, kar ni po vetru, ampak ravno nasprotno, je to prav SDS. Ostalim strankam pravzaprav ni potrebno prav ničesar – ne kadrov, ne programa, ne marketinga, ne nastopov – preprosto predstavijo se kot anti-SDS stranka in pred sabo imajo z rožicami postlano prihodnost. Mislim, da ga zlepa ne najdeš pacienta, ki bi veter (kar pomeni mainstream) v Sloveniji istovetil z daleč najbolj osovraženo in hkrati (nenaključno) edino protikomunistično stranko pri nas. Če pa meniš drugače, ti priporočam praktičen preizkus – obleci si majico SDS-a in se sprehajaj v lokalnem okolju, za hec pa pojdi še na razgovor za službo 75% podjetij v Sloveniji. O rezultatih tega Vetra potem javno poročaj, da bomo še ostali videti kako fino in fajn je v Sloveniji biti protikomunist.

  • montyamp

   A ti veš da so vsi trije kozorogi ???
   Astrodiagnoza .

 • luckyss

  V bistvu ne gre za “konec sveta” ampak za večji nadzor s strani kapitala…
  Če malce pretiravamo in vse skupaj prenesemo na slovenske razmere….Bi bile te strani (Nora TV) edine brezplačne…
  Si lahko sploh zamislite posledice ?! Povprečen slovenski IQ bi kmalu padel na nivo pomladanskih jutranjih temperatur..;))

  • montyamp

   Tvoj pa še kar na zimskih .

   • luckyss

    Se bojim da sem preveč na teh straneh in me je to zaradi prilagajanja res doletelo..;;)
    Torej ti moram dati +

    • montyamp

     Kdo te pa sploh vabi med pametne ???
     Bi ga rad vidu .

     • luckyss

      Logična asociacija….tudi JJ zbira okrog sebe same idiote, da mu ne bi slučajno kdo ogrozil prestola..
      Stalin je imel podobno taktiko…celo izboljšano..jih je vmes preventivno pobijal..

     • if

      Zmota!
      Levičarski vodilni politiki zbirajo okrog sebe idiote, sicer ne bi bili vodilni.
      Idioti na takih položajih idiotizirajo tudi državo, ki jo uzurpatorsko vodijo.
      To dejstvo rezultira v oblikah Severna Koreja, Venezuela …

     • luckyss

      V navedenih državah ne gre za levico ampak za skrajni kapitalizem, ki koncentrira kapital pri določenih posameznikih, ljudstvo pa strada..
      Tudi Kitajci so žrtev skrajnega kapitalizma, čeprav ovce mislite, da gre za komunizem….
      Komunizem še ni bil prakticiran in zaradi človeškega egoizma očitno nikoli ne bo..
      Je pa res, da se različni pastirji poslužujejo raznih terminov (demokracija, komunizem, kapitalizem) medtem, ko pasejo vsak svoje butaste ovce…

     • Cucurbita Pepo

      Točno tako. Desnica, levica,… so termini, ki ji pastirji uporabijo da popredalčkajo ovčke. Resnica ni odvisna od političnega prepričanja.

     • neny

      hehe+++

     • if

      Še ena zmota.
      Komunizem je stanje značilno levičarskim uzurpatorjem svobode, v katerem ugašajo svobodo posameznika na uravnilovko butlov z namenom, da lahko komunistični butli vladajo.
      Zakaj tako počnejo komunistični oblastno uzurpatorski butli?
      Ker bi v družbi svobodnega razmišljanja takoj propadli, oziroma, ker niso sposobni živeti in preživeti v družbi posameznikov svobodnega razmišljanja, ki je naravno inovativno, konkurenčno in zato strupeno okolje za preživetje komuističnih butlov.

      Komunuzem je operacijski siistem za preživetje komunističnih oblatnih uzurpatorskih butlov.

     • Krtača 20

      Hehe haha hehehehehe

  • Cucurbita Pepo

   :’D

 • luka globus

  sorry ampak tole ukinitev spletne nevtralnosti je začel veliki Obama :)

  • Sredina

   no ravno on jo je začel…najprej se pozanimaj o čem sploh pišeš

 • T-Rex

  Poglejte na hanzi tv članek o titovem galebu. “novinarka”, ultra levičarka in feministka Kaja Sajovic spet v svojem stilu :) , od komentarjev pod člankom pa crkneš od smeha :))

  • Aron

   In? Naj jo obnovijo in pobirajo vstopnino. Saj sam veš, da je za vse povezano s Titom turistična atrakcija.

 • moat

  “V četrtek je ameriška Zvezna komisija za komunikacije (FCC) pričakovano odpravila t. i. spletno nevtralnost, ki je velikim ponudnikom interneta onemogočala diskriminacijo ponudnikov vsebin, višanje cen in upočasnjevanje povezav.” A zdaj bo pa odprava spletne nevtralnosti vse to omogočala (očitno, če jo je že odpravila)?
  Bomo videli, kaj bo nam uporabnikom odprava spletne nevtralnosti prinesla. Pa mi povejte A. Lepej, zakaj je sploh Obamova administracija uvedla spletno nevtralnost? In zakaj jo je zdaj Ztumpova odpravila, če bomo lahko uporabniki počeli vse, kar smo do zdaj? Tukaj ni neke logike, da nekaj odpraviš, pa ni za uporabnike nobenih posledic, ali pač?

 • montyamp

  Zakaj pa se imenujejo levičarji ???
  Zato ker imajo po dve levi roki in nogi , pa še lažejo kot žvepleni halbmadžar in kup največjih morilcev po svetu .

  • luckyss

   Bravo…bilo bi lepo, če mi še razložiš še preobrazbo skrajnega komunista v skrajnega desničarja
   Pa brez “Esmeralda efekta” prosim
   ;)

   • xtc

    Imaš dva kričeča primera Adi in Benitto v obratni smeri pa danes poizkuse Putina in Kučana-vendar so vsi po duši vedno ostali socialisti-dokler ni šlo za njihov žep.

    • luckyss

     Ovce vas vedno zmedejo nazivi….raje poglejte prakso…kurjenje ljudi ni najbolj “socialistično” niti “ekološko”, čeprav gre za “obnovljive vire” ;))

     • xtc

      No ,ko sma pri ovcah, ,a ti je gospodar že prinesel otep krme?

     • luckyss

      Ne še , ker Nova Tv mi plačuje šele zvečer po številu komentarjev in glede na odzive nanje…

    • Mare Kranjc

     Največja laž levičarjev po 2. svetovni vojni je ta, da so nacizem in fašizem uspeli pripisati desnici. Mussolini je bil socialist in ustanovitelj socialističnega glasila ter njegov prvi urednik. Tudi zaprt je bil zaradi tega, saj so bile socialistične stranke, takrat prepovedane po Evropi. Adolf Hitler je bil tudi socialist, kar pove že ime stranke, ki jo je ustanovil – Nacional socialistična delavska stranka Nemčije. V svojih govorih je Hitler večkrat poudaril, da so socialisti in sovražniki kapitalizma. V Mein Kampf vse lepo piše! Edina razlika med sovjetskim in nemškim socializmom je bila ta, da je bil sovjetski socializem internacionalni, medtem ko je bil nemški socializem osredotočen na Nemčijo. To je vsa razlika.

     • luckyss

      In kakšna je razlika med kroglo, ki jo izstreli komunist, nacist, belogardist, itd., če te ta rani ali ubije ?!
      Kmečka pamet pravi, da se je treba branit pred tistim, ki te napade, pa ni važno ali napadalec nosi majico s Che Guevaro ali svastiko…

  • karpelec

   Kako bo to hudo, ko bodo poleti in pozimi hodili bosi in brez rokavic, jih bomo že na daleč opazili, da je z njimi nekaj narobe.

 • Sredina

  Pa vas brez Kučana ni…niti 5 komentarjev, ko ga je že nekdo omenil…

  Vi ste nič…obsedeni z zgodovino, živite v nekih časih, ki jih razumete samo vi, ste edina stranka, ki ima še danes partijski ustroj, v kateri vlada enoumje velikega vodja…je lahko še bolj ironično?

  • Aichmbsi

   Ja, še lahko gredo nižje.

   • centurion

    Res, nižje se ne da.
    Kučan je podn.

  • xtc

   Najbolj obsedeni od preteklosti ste levaki,če nebi bili bi priznali zločine in genocid nad Slovenci,pospravili bi komunistično kramo in NOB ponareto zgodovino na odpad zgodovine.
   Ker živite od preteklosti in sovraštva,ki ga neprestano netite z izkanjem sovražbikov enkrat JJ,drugič ZDA,tretjič Hrvati,četrtič EU itd.
   To je jasen dokaz ,da hočete živeti v vaši zlagani preteklosti in ne spravi,saj lahko preživite le tako ,da netite sovraštvo in širite preživele komunistične floskule ,ki jih je normalen svet že davno poslal na odpad zgodovine.

   • Valter BraniSlav

    Levi in DESNI so si zelo podobni…

    • xtc

     Reče lažnivi levičar,ko nima več argumentov-to smo videli tudi pri Mekini v EU ,a tam ni upalilo,zato je moral pobegniti pred vprašanji EU poslancev.

     • DJURO SUMAR

      In kaj se je zgodilo po tistem blatenju Slovenije, ki sta jo počela Tomčeva in Logar. Nič, popolnoma nič. Karavana gre naprej.

     • xtc

      Ni bilo nobenega blatenja blesavi levaki vedno opletate s floskulami-efekt?
      NLB vam pospešeno odhaja iz rok,zahvala tudi tem razkritjem.

   • Sredina

    ko boste desni priznali primerljiv zločin, in to je veleizdaja naroda in kolaboracija z okupatorjem, levičarji s tem nimajo nobenih problemov, večje imate vi..

    • xtc

     Nikakor ne, levi ste najprej kolaborirali s Hitlerjem,nato z Rusi nato ste izvajali genocid(vojni zločin) in 91 ste odkrito z vašim komandantom Milanom kolaborirali z Beogradom in JNA torej-zločinec in izdajalec enkrat to ostane vedno in to ste zato živite v zlagani preteklosti in nočete iz nje,da še danes lazite izdajalsko podrepniško beograjski konjušari v Beograd in Moskvo pa itak vidimo.Levaki ste izdajalci Slovenskega naroda in to ste dokazali že trikrat,najprej ste zavedne Slovence nekomuniste ovajali Nemcem in Italijanom,nato ste kolaborirali z Ruskim okupatorjem in nazadnje ste odkrito kollaborirali z velikosrbsjkim okupatorjem JNA in Srbi.
     Kako že gre ona izdajalska od vašega poveljnika?
     “Narediti moramo vse ,da Yugoslavija(zločinska,zlagana,umetna tvorba) obstane.”
     In ona druga ” Samostojna Slovenija ni moja intimna opcija”.
     In še zadnja”Samostojna Slovenija ni bila moja izbira,še danes sem PROTI njej”.
     Torej izdajelci enkrat izdajalci VEDNO.

     • Artur

      Je tako !

    • Mare Kranjc

     Potem ti pa ne bo težko priznati komunistično kolaboracijo s 3. Rajhom, vse od leta 1938 naprej. Gotovo se spomniš vzklikanja komunistov: Dol z Jugoslavijo – Živel Stalin – Heil Hitler v Mariboru, Trbovljah, Velenju in še kje, ob prihodu Nemcev? Pa tudi sestanek med Nemci in komunisti v Zagrebu ti je gotovo znan, ko je Vladimir Velebit v imenu Tita ponudil partizansko vojsko Nemcem, če bi se zavezniki izkrcali na Balkanu? Potem je pa tu še sporazum o nenapadanju med Nemci in partizani, ki so ga podpisali leta 1944, po katerem so Nemci dobavljali partizanom živež, zlasti sladkor, moko in tobak, v zameno pa so dobivali vino in drva.
     Kot levičar, s tem sigurno ne boš imel problema!

   • dob

    Svoje sedanjosti nimajo, našo so nam ukradli. Zato se najraje nahajajo preteklosti.
    Edino, čemur se ne morejo odpovedati, je naš denar! Ta je ves iz sedanjosti.

  • RATATA

   Nekaj me zanima, pa bi vprašal, če smem.
   Prijateljica moje stare mame je bila v Auschwitzu in ko je slučajno videla sliko pri tvojem nicku te je prepoznala.
   A je ta neverjetna podobnost le naključje ali je res možno, da si bila paznica v tem taborišču?

   • Sredina

    Ko se pa začnete norčevat iz vojnih zločinov in genocida, kot je holokavst, pa mislm da ste dosegli dno….res vas je lahko sram, mene je, da taki izmečki, kot ti, sploh živijo v istem času in v isti državi kot jaz..

    res sramota

    • RATATA

     Res imaš žleht faco!

     • Ana Job

      Babe, ki so na deca postrižene, so pogosto lene, ko fukse, ker dolgi lasje potrebujejo veliko nege in časa. Sama uporabljam arganovo olje, ker naredi lase voljne in krasne, zato to priporočam tudi ostalim.

  • MižekFiga

   Vi imate zamrznjenega ddr. Kučana, odtajajte ga!

   Skriva se in za vsako nedemokratično pizdarijo uporabi nekega drugega komunista, samo da se njemu ne očita.

   Plača Vas odlično za svoj bolani egoizem in izvajanje diktature.

  • DJURO SUMAR

   Drži. Sem že enkrat napisal, da so bivši komunisti zelo hitro osvojili delovanje v demokraciji, stranka SDS pa deluje še danes ko Komunistična PARTIJA Jugoslavije.

 • Artur

  Levajzarji so res od hudiča, priljubljeni pri demonih za njihove gostitelje : https://www.youtube.com/watch?v=JCtE50WVsNo

 • Ryuk
 • Valter BraniSlav

  Levi so cisto ok dokler:
  1 ne poskusajo uniciti krscanske dediscine z histericnim vabljenjem muslimanov
  2 ne unicujejo produktivnosti kapitalizma z zahtevo po prezivljanju lenih manj produktivnih
  3 ne zmerjajo takih kot sem jaz, ki smo sicer naklonjeni levakom, z fasisti, rasisti….

  • neny

   krščanska dediščina: VERUJ V ENEGA BOGA IN KO TE NAMLATI IZ LEVE IN DESNE SE POKESAJ.

   • Valter BraniSlav

    Moj bog je.moja zena, otroci, vnuki, moj denar… vse drugo so pravljice za otroke.

  • DJURO SUMAR

   Kolikor vidim, ta večinoma zmerjajo desničarji.

   • Valter BraniSlav

    Ja ne marajo me. Povedal sem jim da sta Kardelj in Macek bila moja strica in da se ju ne sramujem. Se zlasti ne marajo dejstva da so Kardelj in Macek in Tito do kraja verovali da so delali dobro in da so umrli spokojno, brez spovednika…

    • DJURO SUMAR

     Ti loleki pač ne razumejo, da si ti samostojno misleč človek, ne glede na to, kdo so tvoji predniki. Sedaj so objavili članek, kako Madurov žlahtnik tihotapi koakain, kot da bi bil za to kriv Maduro.

     • Valter BraniSlav

      Ja vidim da so vsi zelo custveni. Seveda si izberejo tista custva ki se skladajo z njihovimi pricakovanji.
      Pricakujejo da jih bo Trump imel rad in da bo ozmerjal “grdega” Kucana, njim pa posiljal denar tako na lepe oci.
      Ko sem leta 1977 odsel v ZDA sem se prvemu sefu pritozil da mi je dal prevec dela, pa mi je takole odgovoril:
      “Walter wherever you go there is some sort of communism. In the old good USofA it is called hard work. You have absolutely no rights except to be treated equally as US born Amercans are. And if course you have freedom to pack your stuff and go home. No one is keeping you here…
      And think other way: if we would give everything to everyone, everyone would come here and take your job.
      Walter, there is some sort of communism all over the world”

      Pozrl sem svoj Jugo ponos in trdno delal, po 12 ur na dan… No danes drugi delajo za mene.

      Tile komentatorji pa zivijo v fantazijah…

 • xtc

  Levaki so zgodovinsko dokazano največji lažnivci in prevaranti,ko ne morejo več širiti svoje lažnive in prevarantske propagabnde,kot so si zamislili začno producirati laž na laž,z mantro,če jih je več in jih ponavljaš je to resnica.
  Podobno laž ponavljajo že od 45 ,da so nas osvobodili partizani-kar je debela laž saj niso imeli dovolj niti orožja niti ljudi,kaj šele borbene sposobnosti.
  Resnica je ta,da bi Nemci po zmagi zaveznikov tako ali tako odšli,kot tudi del tistih ,ki so z njimi aktivno sodelovali,trba je vedeti ,da partizani za Nemce niso bili ne vem kako veliko sredstvo za vezavo njihovih sil kot to želijo lažno prikazatti levaki,kot hočejo lažno prikazati ,da je partizane,lovila tudi SS divizija Prinz Eugen,ki Balkana nikoli ni videla.

  • luckyss

   Nekateri Titovi sodobniki menijo drugače, ampak verjetno ti bolj poznaš zadeve…
   Nekaj citatov teh “nepomembnežev”…upam, da ne rabiš prevoda, saj si rojen v Jugoslaviji ;))

   Artur Miler, američki književnik 1973. godine: “…Kada smo čuli za silni otpor koji su Titovi partizani pružali nemačkim hordama i fašizmu, mi smo prvi put u toku Drugog svetskog rata shvatili da Hitlerova Nemačka nije nepobediva.

   Vili Brant, nemački kancelar, 1973. godine: “Za jugoslovenski narod je dar sudbine što je u godinama najvećih opasnosti imao takvog vođu. Ja predsednika Tita vidim kao jednu od najmarkantnijih ličnosti našeg vremena. Posebno cenim Titovu smelost i državničku mudrost.

   Frenklin D. Ruzvelt, predsednik SAD, 1944: “Titova odluka da se bori protiv nacista prekretnica je u istoriji Drugog svjetskog rata.

   Vinston Čerčil, 1944. godine: “Razlog zašto smo prestali da pomažemo Dražu Mihailovića i njegove četnike je jednostavan. On se nije borio protiv Hitlera. Odlučno smo na strani Tita, zbog njegove velike i hrabre borbe protiv nemačke armije… Partizani su sada gospodari situacije i predstavljaju smrtnu opasnost za Nemce…

   Džordž Paton, američki general: “Maršal Tito i njegovi partizani imali su i političke i vojničke hrabrosti da se usred okupirane Evrope, i kada naše stvari nisu išle dobro, late oružja i nanesu Hitleru neočekivan i težak moralni udarac. I ne samo moralni, nego i ozbiljan vojnički udarac, vezujuži veliki broj nemačkih divizija za jugoslovenski front, koje su mu mnogo puta nedostajale na drugim ratištima, i na istoku i na zapadu Evrope…

   • xtc

    Glej ne zganjaj lažnive propagande,veš da je laž-preberi si dokument iz arhiva v Beogradu,ki razkriva ,da Tito praktično ni imel omembe vrednih sil,Sremsko fronto in osvobajanje Maribora so mu podržavali Rusi,ponovno rekrutirani Četniki in v in Bugari torej ne nabijaj in ne laži.

 • Artur

  To da hudiča pedenajo pri nas nam v pogubo tako ali drugače je že dolgo znano vprašanje je, če so sposobni tudi kaj takega kar počenjajo njihovi kamerati čez veliko lužo :
  https://www.youtube.com/watch?v=JCtE50WVsNo
  https://www.youtube.com/watch?v=XFxH_QNDQmo&t=275s

 • DJURO SUMAR

  Prepričan sem, da bo današnja svetovna ureditev propadla in da bo človeštvo doživelo veliko svetovno revolucijo. To ne bo vojna kakršne doživljamo danes, temveč bo to svetovni upor izkoriščanih držav in ljudi. Eden od pomembnih dejavnikov bo zanesljivo svetovni splet, saj le ta daje vse možnosti za takšno globalno revolucijo. Demokracija v današnji obliki bo propadla, saj je današnja “demokracija” le orodje v rokah klero kapitalistov. Izumili bodo novo obliko demokracije, ki z današnjo nima prav veliko skupnega.

  • Krtača 20

   Lih iz ust s mi uzel. Evo medtem desnica po EU dela tole. Ne pa tale janševa komunajzarska spakedranščina: http://yournewswire.com/european-leaders-eu-die/

   • sprehajalec

    Enak proces kot nekoč razviti-nerazviti.

    Za mizo sedijo na sliki samo razviti.

  • sprehajalec

   Sanjarije partijskega sanjača Đurice. Čim se omeni revolucija, partijci takoj letite na kup, da bi morda kje ulovili kakšno korist zase in jo po možnosti trpnili v žep.

   Izkoriščanih držav ni, so samo države z eksponentno stopnjo razmnoževanja, kjer prirastek prebivalstva požre vso akumulacijo, ki bi šla gospodarskemu razvoju.

   Afrika je imela leta 1950 220 milijonov ljudi. Če bi imela europske stopnje razmnoževanja, bi jih bilo danes 300 milijonov. Zelo upam trditi, da bi bil štandard življenja podoben europskemu, pa plače bi bile v tem rangu. Ker bi delavcev primanjkovalo.

   tako so se pa namnožili v tem času na 1250 milijonov, dela ni, za vsako delo jih 100 stoji v vrsti. Jim boš odprl nova delovna mesta za teh sto, se jih bo namnožilo na 1000 v vrsti. Človeštvo se razvija, vendar le v določenih predelih. Drugje se množi. Iz 6 na 7 milijard v 20 letih. Pa to ne v kanadi, to v najrevnejših predelih sveta.

   Boj za vire, pa vodo kričijo levičarji, pa segrevanje. Bedaki. leta 1950 je en vodni vir prišel na milijon ljudi, danes jih mora isti napojiti 5,56 milijona. Ampak ne, oni bodo kričali o revoluciji pa nepravičnosti. bedaki, še enkrat.

   • neny

    klerofen, kje je Vatikan, da bi kontroliral rojstva…poskrbel za zobraževanje, vložil denar v te namene. To je pa greh, norci. Raje jih uvaža, plus dodatno bedaki.

    • sprehajalec

     vatikan je prirejen za Europejce neny. Kjer jih imaš toliko, kot jih lahko živiš.

     svobodno onegavljenje je v levičarskih komunah, pa LGBT, pa pod Alahom seveda, ki ustvari večino svetovne rasti prebivalstva.

     • neny

      vatikan to vse Podpira z veliko Podporo Alahu.

     • sprehajalec

      To v tvoji zmešani glavi, v resnici pa v življenju nisi videla Vatikana. Našopali so te levičarji v glavo z Vatikanom.

      Kot v pasji šoli: neny, neny, išči, išči Vatikan, Vatikan,.
      Neny; ah, ah, ah, ah, vuv…

     • neny

      ti boga, zagpvarjaš multimilijarderje ti hov hov…Zberi si.

     • sprehajalec

      Praviš Bill gates je nakradel denar z Microsoftom. Ali bi moral dobiti povprečno plačo, zaslužke podjetja pa nakazovati revnim, naprimer Mugabeju v Zimbabve? Pa Chavezu, da bi njegova hči danes imela 8 milijard in ne 4 milijarde prihrankov.

      je to nova svetovna ureditev?

     • neny

      ma ni kleromaničen, kleropaniki so druga veja oblasti.

     • sprehajalec

      Če si želiš bogastva billa gatesa na TRR te še razumem Neny. Vendar kaj bi pa s Chavezovo hčerjo, ki je levičarka in izvoljenka socialističnega ljudstva? Te tudi skomina po njenem denarja, ali pa je le ta pravičen?

     • neny

      SOCIALIZMA v originalu še nismo okusili in ga tudi ne bomo dokler bo narod verjel v klerofašizem ne glede na vejo oblasti.

     • sprehajalec

      Ne želi si ga. znani teoretik in praktik socialistične misli Pol Pot je v Kambodži pobil kar dva milijona svojih sonarodnjakov v svojem socialističnem projektu.

     • neny

      Uničevalno ideologijo so podprli desni kapitalci. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     • sprehajalec

      koga so podprli kapitalisti, Pol Pota in njegov projekt agrarnega socializma?

      kaj pa bluziš, si na jointu ali kaj?

     • neny

      uči se ali si brez doktorata?

      https://sl.wikipedia.org/wiki/Vietnamska_vojna

     • sprehajalec

      Doktorat se ceni samo na Univerzi Edvarda kardelja Speransa, še posebej na Dolančevem faksu za Bežigradom.

      Ja, severni Vietnam je napadel južni Vietnam. agresija torej, ki se je razplamtela v vojno za obrambo Južnega Vietnama.

      In kaj si ti hotela povedati z Wikipedijo?

     • neny

      A to je vse kaj veš, za eno sinapso no….uči se!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     • sprehajalec

      Pa mi ti povej Zgodbico o boju Vietnamskega ljudstva pod vodstvom Strička Hoja za kolonialno in socialno osvoboditev?

      kaj pravijo na Dolančevem Faksu o tem?

  • Soave

   A ponovno klero kapitalisti? A levaških kapitalistov pa ni ?
   Današnja ” demokracija ” pa vemo v čigavih rokah je, a ne ?

   • DJURO SUMAR

    Kapitalist je kapitalist, ni desničarskih in levičarskih. RKC je multinacionalka v rokah klera, ki se bogati na račun zavedenih, naivnih Boga boječih ljudi. Popolnoma ista slika je v vseh preostalih veroizpovedih. Za primerček: Kdo financira ljubljansko đamijo, če ne vodilni muslimani, ki prav tako ži8vijo na račun svojih Boga boječih ovčic.

    • sprehajalec

     Po istem principu je tudi Partija funkcionirala Đurice. In bo spet, če jo bo kdo postavil.

    • Soave

     So. . . .so . . . . pri nas so – levičarski. Posebne vrste. Brez svojega kapitala .

     • DJURO SUMAR

      Ni kapitalistov posebne vrste. Nekateri pač izkoriščajo politiko v svoje privatne pohlepne interese.

     • Soave

      Saj to je isti šmorn.

  • neny

   “Demokracija v današnji obliki bo propadla, saj je današnja “demokracija” le orodje v rokah klero kapitalistov”
   ++++++

   • sprehajalec

    Demokracija v današnji obliki bo propadla, saj je današnja “demokracija” le orodje v rokah klero kapitalistov”

    Vladimir Ilič Lenin, Pot v Revolucijo, Zürich 1913.

   • DJURO SUMAR

    Spodaj sem opazil, da sem pameten kot Lenin. Bravo za mene.

    • neny

     ma kt Norris.

    • sprehajalec

     Pogojni refleks Đurice, iz časov, ko ste na partijskih kolegijih citirali Lenina.

 • Ana Job

  Nekateri imajo konec sveta, kar naprej. Npr. moj sosed, ki je Je*hova priča. (Drugače, krasen človek, če izključim to motnjo.)

  • sprehajalec

   Levičarstvo je le oblika verskega fanatizma brez Boga. verjamejo v ateizem. Poleg rdeče zvezde seveda.

   • Jovo Jamnica

    Sn si glih ofno mrzlega Hajnekena. Magari sn tvoj koment prečito, mi to ni skalilo užitka, ko sn mrzlega spusto po krofu…

    • sprehajalec

     Gre za zvezdo, srednjeveški znak ceha nemških pivovarjev. Ki so ga ukradli komunisti.

     • Jovo Jamnica

      Ja in?? Je rdeča al ni???

     • sprehajalec

      ja bila je rdeča.

     • Jovo Jamnica

      ??? A zdaj pa ni več??? Mater, saj nisn farbnblint. Še na datum sn pogleo, da ni Hajnikeni ki rok poteko…

     • sprehajalec

      Pravim, komunisti so jo ukradli in zlorabili. pa pomešali, kdo je bil prej.

   • OrangeHitler

    Ateizma sploh nebi bilo, če nebi bil Bog tako očitno nesposoben in neumen, da ne more ob vsej svoji vsemogočnosti dokazati svojega obstoja enkrat za vselej.
    Mimogrede, za ateizem je potrebna sposobnost, ki je točno obratna od vere, to je dvom in skepsa, dokler niso rpedstavljeni konkretni dokazi.
    Ah, saj vem da govorim v prazno

    • sprehajalec

     Nikoli ne boš razumel….

     • OrangeHitler

      Ne, ti ne boš razumel. Ne boš razumel da ateizem ni nobeno verovanje, ampak točno obratno – torej neverovanje v boga. Torej je breme dokazovanja boga na tebi, verujočemu.
      Tudi ti si verjetno ateist kar se tiče vseh ostalih 2000 religij in bogov, ki obstajajo na tem svetu danes.
      In zakaj jih je toliko? Ker je bog čisto človeški izum

     • sprehajalec

      Bog je v vsakem, če ga prepozna v sebi. Bog je zelo intimna stvar. Katoliška ustanova in Vatikan je pa naša vez z rimskim imperijem in njegovo državno vero, ki sta pustila neizbrisen pečat europi, ter dala dialekt svojega jezika 2/3 današnjega človeštva. Župniki so pa unificirali Europo, tako da si je razen jezikov danes zelo podobna. Pa posledično Avstralijo, ter Severno Ameriko.

      Malo širine rabiš in ne levičarskega internacionalizma, da to znaš ceniti.

     • OrangeHitler

      Intimna stvar je zato, ker je bila vbita v glavo s strani najožje družine in župnika. Je čisti produkt dedovanja vere tvojih staršev. Pod nobenim pogojem me ne boš prepričal, da bi bil krščan tudi če bi bila tvoja starša ateista ali budista ali muslimana ali bilokaj drugega.
      Vera je izključno plod indoktrinacije in vzgoje, ničesar drugega.

      Zakaj je torej toliko različnih religij, če je pa bog bojda ened in nespremelljiv? Zakaj obstaja politeizem?

      Sklepam, da ne bom dobil odgovora na nobeno vprašanje

     • sprehajalec

      Seveda boš dobil, Bog se v različnih kulturah pojavlja v večih oblikah. V ozadju pa tiči filozofija in ta je pomembna. Filozofija, ki ureja življenje neke družbe z zakoreninjenjem principov v mladega človeka. Z drugimi besedami, filozofija teži k dobrem in duhovnosti.

      za vsako dobro filozofijo, mora stati neka zgodba, tako je tudi s predmeti, ker predmeti se dobro prodajajo z dobro zgodbo. Milijone ljudi je predvsem nekoč z to zgodbo lažje živelo in umiralo in zakaj bi jim sedaj to izničil? Imaš mar pravico?

      Dobro družbo ustvari dobra filozofija, družba brez filozofije in principov ni družba. Je zbor kleptomančkov, ki kradejo eden čez drugega in to je danes Slovenska družba. ker jim nihče ni učil, da se tega ne sme. Tudi kitajci danes ponovno uvajajo konfucijanstvo, ker so pametni in pragmatični.

     • OrangeHitler

      Vse vere in vsi bogovi so izključno plod človeka in njegovega razmišljanja. In različne vere so plod različnih načinov življenja in kultur, in nikakor ne obstaja “ena resnica”, resnic je ogromno (samo pomisli koliko različnih bogov se je v preteklosti že častilo, ki se danes zdijo komični).

      To, da dobro družbo ustvari dobra filozofija – s tem si zadel žebelj na glavico. Toda ta filozofija nikakor ne potrebuje Boga ali neke celestalne oblasti. Za dobro družbo ni potrebna nobena grožnja večnega trpljenja, če se ne bo častilo točno določenega boga. To potrjujejo vse raziskave, ki raziskujejo povezavo med razvitostjo naroda in stopnjo religioznosti, in ta je vedno (brez izjeme) obratna. Kar je neizpodbiten dokaz da narod, ki si ne beli glave z mitologijo, živi bistveno bolj srečno, saj se lahko osredotočajo na dejanske probleme in iščejo rešitve, ki imajo korenine v realnosti in ne v mitologiji. Razumeš kaj od tega?

     • sprehajalec

      Bog je pojavna oblika neke religije, če se ti danes zdijo razvite družbe nereligiozne, so kot take produkt 2000 letnega civilizacijskega razvoja krsčanskih zahodnih družb. Pod starim dobrim jahvetom je človek stopil na Luno in poslal sondo na Mars. Konfucijeva sonda je pa obtičala in se pokvarila na Luni.

      Krščanstvo vodi in to zato, ker se je prilagodilo.

      Fomuniste ste to poskušali nadomestiti s kultom osebnosti polbogov na zemlji, Brozom, Kimi, Leninom, Stalinom, castrom. pa je vse skupaj propadlo. Ni šlo. ker pravi Bog je le eden.

     • OrangeHitler

      Toliko zablod in laganja še nisem prebral v tako kratkem besedilu.

      Žalostno, da religijo dojemaš kot tekmovanje.
      Si torej vsi nekrščani zaslužijo večno trpljenje? Namreč kršijo prvo zapoved. Ali se je bog le hecal?

      Krščanstvo v preteklosti ni počelo popolnoma nič drugega kot zaviranja znanosti (za katero sklepam, da je itak “satanova mast”, kajne?), prisilne indoktrinacije in nasplošno oviralo civilizacijski napredek, ker je težila k mitologiji in izvajanju dogem za vsako ceno.
      Si popolnoma pozabil na srednji vek, pokristjanjevanje in inkvizicijo??

      To, da si skušal patetično povezati rdligijo in polet na luno je komično in lažnjivo prisvajanje dosežkov ki nimajo nikakršne veze z religijo.

      Še vedno mi nisi odgovoril, ali bi bil tudi kristjan, če bi se rodil v muslimanski družini.

     • sprehajalec

      Boljša religija zmaga in je uspešnejša, tako kot tudi boljši športnik zmaga in ne slabši. Pod boljše smatram boljšo filozofijo in zgodbo ter boljšo inštitucijo od ostalih.

     • OrangeHitler

      A to je vse, kar imaš za povedati?
      Potem sklepam, da se strinjaš o srednjem veku in ustavljanju napredka civilizacije, kar je bil bedno stranski produkt RKC. Vedno ko je imela RKC popolno oblast, se je preganjalo napredno misleče in znanstvenike. Pod nobenim pogojem ni bila cerkev dobra, če seštejemo vse dobre inslabe stvari.
      Tudi na nobeno vprašanje nisi odgovoril, tako da sva midva zaključila

     • sprehajalec

      V istem času, ki ga omenjaš, je konkurenčna religija še imela performanse, ko je svečenik zarezal v telo posajeno na kamen s kamnitim nožem in iztrgal utripajoče srce, ter ga pokazal navdušeni množici ob huronskem cheers in bogovom.

     • OrangeHitler

      Ja kaj, in zato je torej bila inkvizicija povsem fajn? In pokristjanjevanje? In lovi čarovnic? In sežigi heretikov? To je bilo vse povsem sprejemljivo samo zato, ker so na drugem koncu sveta ljudi žrtvovali??
      Pa ti kdaj prebereš za seboj tisto, kar pišeš?

     • sprehajalec

      Spet si se razpizdil, pa neumnosti pišeš. Inkvizicija je prvenstveno skrbela, da se spreobrnjeni sefardi in mavri v španiji niso vrnili nazaj k svoji stari veri. verska policija torej, ki se danes sprehaja po Dunaju. Ljudsko vraževerje je potem sproduciralo čarovnice, ponavadi tiste, ki so se komu kaj zamerili. pač času in navadam primerno. In kar je še posebej značilno, ravno področje današnje Slovenije je bilo zadnje, ki je ta lov na čarovnice opustilo. Šele na urgenco Dunajskega dvora.

     • OrangeHitler

      Času in navadam primerno praviš…

      Torej je upad religioznosti zaradi novih spoznanj o naravi in družbi ki so neizpodbitno dokazljive, nekaj povsem primernega?

     • sprehajalec

      Bolj znak obilja, kot česarkoli drugega. Kot pravi staro reklo, v strelskih jarkih ni ateistov.

     • OrangeHitler

      Misliš obilja novih neovrgljivih dokazov o naravi in družbi, ki so povsem povozili stare in škodljive verske dogme?

     • sprehajalec

      ne, ne, polne riti in občutka varnosti.

  • DJURO SUMAR

   Ana, to ni motnja, kajti človek je prepričan v svojo vero, tako kot ste vsi ostali. Rešitev za to zlaganost je edino znanost in izobraževanje, da na osnovi tega človek kot posameznik dojame resnico.

   • Ana Job

    To imaš pa prav, Jurij.

   • Severno_Od_Raja

    In kaj ko resnico ne najdeš? Pri nas smo mel enega zagriženega ta rdečega. Ni blo Boga, ni blo vere… ble so pa lumparije. No, ko mu je prišla ura se je jokal za farjem. Evo ti rdeče resenice.. pa čist vsi so glih. Razen če ga avto zahakla, pol je tih.
    Jest čisto vredu živim brez “resnic”, če poslušam svojo vest in logiko – evo ti božjega mazila. FDV pridobljena al pa kupljena izobrazba in znanost, ti tukaj nič ne pomaga. Tega je v Sloveniji tolko, da bi z lopato pri oknu ven metal, pa si pred resnico 70% ljudi zakriva oči, ostalih 30%, bolj freh narave, pa jo zanikajo.

    • DJURO SUMAR

     Glede na to, da si pol pismen, boš težko kaj dojel.

     • Jovo Jamnica

      Hold on, this is waiting to be approved by Nova24TV.

      Glede na to, da si pol pismen, boš težko kaj dojel.

      134/slovenski-pravopis/3776745/polpismen?View=1&Query=polpismen

     • Severno_Od_Raja

      Lej ga no puc-dohtarja. Kdaj si z izgovori na lajtngi, potlej pa s takimi. Ja, rdeča logika nese do tja, kje vam titntek šprica. Te pa se čuvaj, da nečeš bit moker!

    • freedomfighter

     Fdv nima nic z znanostjo in nevem zakaj omenjate socializem in znanost ter izobrazbo…diktature vedno ovirajo oboje…mao je dejal da je tezava kitajcev da so prevec izobrazeni in to v drzavi ki je imela v tistem casu 20posto pismenih ljudi…tezava ljudi je da nocejo biti svobodni eni se omejujejo z diktatorialnimi sistemi drugi pa z vero…to je vse zato da se izogibajo odgovornosti…vcasih so rekli bo bog poskrbel kasneje pa bo tito poskrbel skratka redki smo ki recemo bomo sami poskrbeli brez boga in tita in bomo tudi sami nosili odgovornost in to ne pred bogom ampak sami pred sabo

     • Severno_Od_Raja

      Gledam na vse skup tako kot ti. Po vesti in logiki… Jih je pa veliko, ki zagovarjajo, da če imaš nevem kakšno izobrazbo si potem nekaj več.. jok, najprej moraš bit človek!

  • Severno_Od_Raja

   Ja, kaj češ.. enim je konc sveta že hobi. Tudi to je trgovina – takih z motnjo, pa je vsaki dan več. Pravi konec sveta, bomo pa vsi srečal, če bo 14 dni električni mrk. Totalna štala! po treh dneh se bomo vsi pajtlal kot šnopsmani, 3 dni brez doze. Si predstavljaš… kaj vse ne bi šlo! Huj ko vesoljni potop. Tam vodo iz kevdra sčrpaš.. gremo dalje! Pol je tole pogovarjanje o “spletni nevtralnosti” – kva je to ena bedarija – totalno brezpredmetna.

   Jaz se bom držal raj tiste iz Asterixa! Najhuj kar nas lahko doleti je, da nam pade nebo na glavo… evo! Ostalo mi pa lahko po pukli spleza!

 • prof. ddr. Mihael

  Levica bi res rada uničila svet.

  Toda, tu je dvojni doktor!

  • neny

   kaj naredi levica se zapiše v desnico, bedarija.

  • Ana Job

   Levica ne ve, kaj dela desnica in zato jih bomo kmalu spravili v kot! Avstrija je že na pravi poti, sledi ji Finska…

  • primsek

   tale dvojni doktora je 200% položen v Noriškem kraljestvu. spomnimo, ko so rekli Janševi vladi, naj spoka, imela je manj kot 12% podporo, je noriški psihošipac in orožarski vožd rekel, da bo predaval na tujih univerzah. to je zdaj produkt tega znanja, dvojni doktorji

 • sprehajalec

  Gre za delitev človeških profilov na osnovna dva prvobitna;

  50% ljudi je po profilu dajalcev – desničarji
  50% ljudi pa jemalcev, oziroma mislijo, da jim nekaj pripada. – levičarji

  • neny

   eni so pametnejši – kateri?

   • sprehajalec

    Narava imenuje to tudi parazitizem.

   • DJURO SUMAR

    Neny imamo še tretjo vrsto: idiotizem.

 • DJURO SUMAR

  Bravo, torej ne rabiš Boga.

  • sprehajalec

   Tudi komunista ne, da jih pobira.

  • xtc

   Levake še manj.

   • OrangeHitler

    Haha, lejte ga pavliho, ki se je prijavil le da vsem obelodane, kako ne mara levakov.

    Priden, čoha čoha po glavi

 • prof. ddr. Mihael

  Če se bo levica še naprej krepila, bo konec človeštva prej, kot pričakujete.

  Lakote ne bo nihče preživel.

 • OrangeHitler

  In seveda Nova ponovno sije v vsej svoji neumnosti.
  Internetni nevtralnosti se lahko zahvalimo za obstoj strani kot so Breitbart in ostala skrajnodesna “fake new” skropucala.
  Toda Nova ne more iz svoje kože in se nemudoma postavi v bran oblasti, če bi to pomenilo, da nasrkajo tudi “levi”.
  Tukajšnji komentatorji pa itak ne vedo kaj je dobro za njih, samo da “levi” ne naredijo kaj koristnega.

 • OrangeHitler

  Ravno tema internetne nevtralnosti bi morala biti popolnoma nesporna, in združiti vse levičarje in desničarje, saj jih prizadene povsem enako. Pravzaprav desne še bolj, ko bo izginil Breitbart in ostala fake news nesnaga.
  Toda Nova kakopak ne more iz svoje kože, njeni navijači pa tudi ne. Tudi pri tako pomembni in vseobsegajoči temi enostavno mora ponovno deliti in blatiti, njena brezmožganska divjad pa ji bo kakopak sledila do konca in naprej.

  • sprehajalec

   Internetni nadzor si želijo predvsem levičarji. Pa reaktivacijo 133. člena Kazenskega Zakonika SFRJ. Saj so že bili predlogi o sovražnem govoru.

   socializem, takšen in drugačen, lahko blesti le brez kritike in konkurence.

   • OrangeHitler

    Ma kakšen SFRJ človek, leta 2017 smo daj ne delaj si sramote.
    Kakšno bedno zamegljevanje in zavajanje.
    Povej mi zakaj točno je ta zakon torej dober in zakaj ISP-ji ne bodo omejevali konkurence, tudi če bodo imeli za to možnost in finančno iniciativo. To mi razloži in ne ovinkari

   • primsek

    res je, banda komunistična : spomnimo, Gorenak in Janša sta tožila mariborskega klošarja, ker je pisal proti njima iz javne knjižnice. to je recidiv te sfinkteraške pedrajskaste rdeče zalege, recidiv na tisto, kar sta kot boljševika od glave do pet počela še v partijskih časih. tudi število volilcev za dosmrtnega predsednika in izginjanje njegovih oponentov je seveda iz istih časov, danes to vidimo samo še v Severni Koreji

    • OrangeHitler

     In kakšno ima to vezo z odpravo internetne nevtralnosti, o kateri je govora v članku?
     Točno tako, nikakršne.

     • freedomfighter

      Tito je kriv milan mu pa pomaga…ljudje so rez bedaki sploh ne vedo o cem govori zakon oni pa toliko komentarjev ki nimajo nobene povezave s tem ampak ce rece nova 24 da je slabo potem imajo sigurno prav…v sloveniji je toliko bolnikov da boli glava se spomnim pred leti je bila debata o pokojninski reformi v parlamentu so se pa cel dan kregali o domobrancih in partizanih…skratka bolano

     • OrangeHitler

      In točno to me najbolj frustrira, zamegljevanje teme in bežanje k drugi svetovni vojni, iz katere naj bi potem komunisti kontrolirali cel svet za vedno. Tako so pač naučeni, ker Nova tako pravi.
      In ko postaviš konkretno vprašanje, dobiš nazaj vedno točno to, kučana, soroša, levake in gejevski lobij. Drugega ne znajo.

     • freedomfighter

      Ja prav v obliki politicnih parol dobis odgovore ali pa seveda v obliki zaljivke…zalostno res ampak saj ljudje vedno bolj opazajo kako debata o letu 45 ne prinasa prav nic pozitivnega razen dodaten razlog da se levi in desni ekstremisti lahko kregajo in preglasijo vse normalne zato pa nihce vec noce v politiko saj noben nima nobene zelje po pogrevanju 75 let starega konflikta ki si ga obe strani razlagata po svoje in se ne bosta nikoli strinjali

    • sprehajalec

     Govoriš o Partijskem disidentu, človeku z bogatim literarnim opusom Ivanu Janezu? Tudi slovenski Solženicin imenovanem? Čeprav je imel Solženicin ožji literarni opus.

   • OrangeHitler

    No a bo kaj?
    Seveda ne, ker ni govora o partizanih

    • sprehajalec

     saj si dobil odgovor. Levičarji si želijo internetno cenzuro za desničarje. Pod pojmom “sovražni govor”. In to jim je povsem logično, saj gre za višji cilj in srečen pravičen svet. Sebe pod razno ne vidijo v vlogi nadzorovanega, saj so njihovi cilji nad obstoječo Zemljo in realnostjo na njej.

     • OrangeHitler

      Ne, nisem dobil odgovora, le blodnje zablojenega zablojenca.
      A veš kakšni interesi so v ozadju tega zakona? A veš kdo je Ajit Pai? A veš kje je delal preden je prišel v vlado? A veš kdo ga je imenoval? A sploh veš kakršnokoli konretno stvar, ki se tiče tega zakona?

      Neko neumno nabijanje o sovražnem govoru te ne bo daleč pripeljalo, saj govorimo o ISP-jih in ne o internetnih straneh kot so Facebook, Twitter ipd.

      Največja ironija pa je, da bi bila, če bi bili v ZDA, ogrožena tudi stran Nove, Reporterja, Demokracije,….
      No, a bo zdaj kaj?

      Ali lahko ponovno pričakujem umotvore o levičarskih zarotah in tvojih paranojah?

     • sprehajalec

      Najprej pojasni kaj je Ajit Pai, pa ozadje tega zakona.

      Da vidim, če razumeš stvar.

     • OrangeHitler

      “da vidim če razumeš stvar” hahaha ta je dobra.

      Torej odločiš se, da se boš vklopil v pogovor, toda niti približno ne poznaš glavnih akterjev in ozadja ter pričakuješ, da te bom jaz izobraževal. Imaš google in preberi.

      Toda na kratko: Ajit Pai je bivši Verizonov odvetnik, ki sedaj dela kot regulator, med drugim Verizon-a in ostalih ISP-jev. Novi zakon omogoča ISP-jem selektivno slabljenje hitrosti prenosa in tako promoviranje lastnih storitev. Za normalno hitrost bi morali tisti, ki niso v lasti ISP-jev plačevati mastne zneske, kar pomeni da bi preživeli samo najbogatejše strani, kot so FB, YT, Tw, Google,…

     • sprehajalec

      Ajit Pai

      Nek dvakrat zapečen mi deluje. Iz tega nikoli ni kaj dobrega. Kot Barack nekoč.

     • OrangeHitler

      Pa sploh razumeš kaj sem napisal?
      Veš zakaj to ni dobro tako za leve kot za desne? Veš sploh kaj pomeni kratica ISP?

     • sprehajalec

      International Socialist Party?

     • OrangeHitler

      Očitno je odgovor na vsa tri vprašanja “ne”.
      Ne moreš pod vsako temo nakladati o SFRJ in pričakovati, da te bo kdo spoštoval

     • sprehajalec

      Hitre jeze si. Če je to naredil ameriški Kongres je, verjetno nek razlog zadaj, ker oni vse naredijo z nekim smislom in po premisleku. Vsedi se, pa počakaj, kaj bo.

     • OrangeHitler

      A ti to resno al kaj? Česa bolj naivnega še nisem prebral.

      Kot prvo: tega ni naredil Kongres, ampak komisija za nadzor komunikacij (FCC). Ta komisija je vodena s strani Ajit Pai-a, katerega sklepam da si že pogledal na googlu. Kongres bi lahko sicer to pravilo prevozil, toda ga ne bo, ker je do obisti skorumpiran in to je to.

      Hitre jeze sem, ker se prekleto očitno otepaš odgovarjanja na konkretna vprašanja in samo zamegljuješ temo.

     • OrangeHitler

      In ponovno ne bo nič od tebe.

     • sprehajalec

      In kaj pričakuješ? Pa saj lepo piše, da za Novo ne bo sprememb. Ne vem kaj bi še rad?

     • OrangeHitler

      Kaj bi jaz še rad? Saj nisi odgovoril na nobeno konkretno vprašanje in si samo menjal temo ter zamegljeval. Povedal nisi nič pametnega, še tisto kar si, si zamešal (kongres).

      Bodi iskren in nehaj bežati od teme in vprašanj, ki ti jih postavljam.

      To bi še rad.

     • sprehajalec

      Pred teboj sploh ne bežim, le ti plešeš sem in tja po portalu. Pravzaprav bi te moral loviti, da ti ne bi imel občutka, da nekdo beži pred teboj.

     • OrangeHitler

      Torej misliš, da je selektivno cenzuriranje in upočasnjevanje določenih spletnih strani, ki niso v sklopu internetnega ponudnika (Verizon, Comcast,…), dobra ideja? In nato izsiljevanje teh istih strani za denar, če hočejo imeti normalno hitrost? Dobra ali slaba stvar?
      Ker točno to bo omogočeno po novih pravilih.
      Na to izhodiščno vprašanje nisem dobil odgovora. Ne samo od tebe, od nikogar.

     • OrangeHitler

      In ga očitno tudi ne bom.
      Sramota

     • Jovo Jamnica

      Zdi se mi, da se šteješ med mlajšo populacijo. Torej, vse kar ti sprehajalec servira, sprejmi kot poduk staroste. Njegove stihe beri med vrsticami in se izogni strupu golfive kače komunizma… LOL

     • OrangeHitler

      Ne hvala. Mislim da mešaš moder “poduk staroste” z naučeno paranojo in popolnim nepoznavanjem konkretne zadeve.
      Nikomur ne koristi nakladanje o SFRJ in “levakih” ki bojda hočejo kontrolirati svet; zraven pa pričakovati da te bo kdorkoli jemal resno.
      Postavim konretno vprašanje, v odgovor dobim neko meglo brez repa in glave; in to naj bi smatral za t.i. “poduk staroste”. Ponovno, ne hvala.

     • Jovo Jamnica

      Dober si. Nisem pričakoval, da bodeš mojo parodijo resno seciral. Pa brez zamere…

     • OrangeHitler

      Se mi je zdelo, da je šlo za parodijo, toda si jo tako lepo zavil v sarkazem, da nisem bil ziher. Čestitke ;)

 • OrangeHitler

  Po komentarjih opažam, da bi desni rade volj sami sebe ustrelili v glavo, če bi to pomenilo, da bo metek zadel tudi kakega levaka v ozadju.

  • sprehajalec

   Če ukineš socialno, ukineš tudi levaka. zakaj bi si mazal roke z umorom?

   • OrangeHitler

    Ukineš tudi polovijo podjetij.
    Ne pogovarjamo se o sociali, ampak o internetu.
    Kakšno mnenje glede tega?

    • sprehajalec

     seveda si želijo nadzor Levaki, o tem je pisal že Orwel v 1984 in ministrstvu resnice.

     • OrangeHitler

      To ne pove absolutno nič o trenutnem zakonu. Ajit Pai je bivši odvetnik za Verizon, po tem zakonu bi imel Verizon in ostali ISP-ji močan interes selekcioniranja in upočasnjevanja strani konkurence. Bil je nameščen s strani republikanca (Trump), če že moramo v te vode.

   • Jovo Jamnica

    Pa ja de… leta 1521 je Jakob Fugger v Augsburgu…

    • sprehajalec

     Jud?

     • Jovo Jamnica

      Ja. Katoliški…

     • sprehajalec

      In kaj je bilo z njim, ko si ga zgoraj omenil?

     • Jovo Jamnica

      LOL…
      Die Fuggerei in Augsburg ist die älteste bestehende Sozialsiedlung der Welt.

      https://de.wikipedia.org/wiki/Fuggerei

   • prof. ddr. Mihael

    Zakaj levake ponižuješ s socialno podporo?

    Reci, da jim je treba ukiniti apanažo.

    • sprehajalec

     To je pa tudi res. Slovensko levičarstvo si napaja iz Rent iz Javnega.

   • Slovenec 33

    Levaka, levuha, … – ne streljaj v glavo, ker je to strel v prazno in to ne bi bil umor..

 • prof. ddr. Mihael

  Z gospodom OrangeHitlerjem sva bila hkrati pripuščena k obrambi doktorske disertacije.

  Toda, gospod se je opravičil, da jo je založil.

  In zdaj lahko berete tisto, kar kar ostalo od njegovega znanja.

  • Jovo Jamnica

   Bom se kar na tebe obrno… Mi lahko pojasniš ta korak Disqusa. Saj menda tu pišemo komente.
   ————————–

   News | Dec 5, 2017
   Zeta Global Acquires Disqus to bring Web’s Largest Social Discussion Platform to Zeta Marketing Cloud
   Combined with Zeta’s leading marketing platform, AI and machine learning, the acquisition makes Zeta the only company able to offer personalized real-time marketing …

   • prof. ddr. Mihael

    Najprej povej, koliko doktoratov imaš, da se mi ne bo treba spuščati na prenizek nivo!

    • Jovo Jamnica

     Dva. Zato bi se tehtal…

     • Jovo Jamnica

      Čuj Mefo… tri dni že čakam na tvoj odgovor…

  • OrangeHitler

   A to je t.i. desni humor?

   • prof. ddr. Mihael

    O levičarju je bilo govora.

    Tu pa ni heca.

    • OrangeHitler

     Ni heca ko gre za internetno nevtralnost.

 • Olga_10

  Komunisti ne bodo mogli več ekskluzivno prodajati svojih laži in fake news kot resnico! “Nevtralnost” je pomenila utišanje zdrave pameti!
  “Ubogi” komunajzli…pa ravno so se dogovorili z nacistom Sorosom in Islamisti, kako uničiti države in narode in si podrediti brezoblični konglomerat ljudi številk….. tika tika..

  • neny

   a zdej se bo bralo samo biblijske variante? kot fakenews. :)

  • Aron

   Dej razloži, kako je povezana nevtralnost interneta z utišanjem zdrave pameti? Res me zanima ta miselna telovadba, se že veselim odgovora :)))

 • Artur

  Ker je odpravljena t. i. spletna nevtralnost, nas čaka konec demokracije in začetek vojne ??!!!
  Pa oni so že v vojni z nami tako ali drugače namesto, da se natepavate med seboj kdo od vas je bolj levi ali desni kdo je bolj pravoverni in kdo ne se raje pripravljajte na Agendo 21 in 2030 je že pred vrati “preparacija” je že v teku in naša raznobarvna oligarhija se ju po zapovedi NWO globalistov drži kot pijanec plota in kmalu se bo začelo tudi na naši stari celini .
  https://www.youtube.com/watch?v=puuixXXJh2Q
  https://www.aircrap.org/2017/10/14/how-and-why-california-fires-were-dew-created-agenda-21-via-lasers/
  http://themillenniumreport.com/2017/10/california-wildfires-geoengineered-firestorms-designed-to-advance-the-agendas/

  • Krtača 20

   Žalostno ja. Bill Gates bi kar cepil ljudi da pokrepajo, starostnikom pa naročil da se s poleni zglasijo pred krematorijem. A nismo to že enkrat videl v času nacifašizma? Sam še hitlerček manjka, ker to je čisto nadaljevanje njegove štorije.

   • Artur

    Skupni imenovalec financjer hitlerja , lenina , stalina , mao ce tunga itd. cionistična satanistična zločinska gamad to kar se zdaj dogaja je njihov končni spin vse so zapisali v kamnu kaj nameravajo z odvečnimi goyimi.
    https://www.youtube.com/watch?v=V3Jlu81yGy4
    https://www.youtube.com/watch?v=kkkDnEZ_EZo

    • Krtača 20

     Jp, teza antiteza sinteza, deli in vladaj, kruha in iger, kdor kontrolira denar ima oblast, problem reaction solution itd. Samo da tisti ki bojo nardil problem, bojo tudi ponudli rešitev, ki jo bojo clo ovce same zahtevale! In zanka bo sklenjena. No, še mal o tem kaj se na tem portalu podpira in zakaj sem stalno kontra: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Eugenics_in_the_United_States

     • Artur

      Glede tega spodaj, ne smejo kontrirati temu pa ne samo oni za vsako ceno morajo tako prezentirati zapovedano “resnico” kot jim je naročeno, ker sledijo sankcije prvo finančne potem pa ….

 • Krtača 20

  Zdej glede na konec nevtralnosti bom rekel tkole. Tale medij bo zgasnil, oziroma bo ostal nespremenjen če bo v interesu elite po pranju ovc. Bomo hit vidli pri čem smo. Olgi se je pa vidim čist odpelal….

 • Boris_j

  Spletne strani s terabajti neumnosti bodo torej delovale počasneje. Bomo potem kaj bolj pametni? Bo tale Nova24Tv potem sploh še obstajala?

 • Aichmbsi

  Novi 24 je odlično kazalo. Sedaj ste pa vatikanski iztirjenci, podružnica hr indexa.
  Poveličujete ustaše, lasten narod vam je v sramoto.
  To je nova desnica. Nova pomlad.
  Totalno ste zabluzli tako politiki, novinarji in podporniki.
  Izdali bi lastnega brata če bi od tega imeli korist. Kdor pride ta portal pogledat lahko to v parih dnevih vidi.
  Upam da nova24 se dolgo bo vklopljena da nam bo vsem v opozorilo.
  Za D o m spr….

  • sprehajalec

   Če ta brat sramoti Slovence v Bruseljskem parlamentu in jih želi skregati s ponosnimi sosednjimi narodi (Hrvaška, Višegrajska skupina) potem je 100xtna izdaja takšnega brata premalo.

   • Aichmbsi

    Za Visegrajske je sploh brezveze dalje razpravljati. Ljudje popolnoma brez hrbtenice. Sedaj se še derejo, ne bodo se več dolgo.
    OD KDAJ PA JE HRVAT BRAT????
    Poglej si številke. 10% je šlo domobrancev napram partizanom. V teh vaših jamah je zelo malo Slovencev. Več jih je bilo pobitih po ndh taboriščih.

    • sprehajalec

     na spolzka tla si stopil, levičarji ne marate Višegrajcev, ker so opravili s komunizmom. Seveda so pomemben element v EU, ti to hočeš ali nočeš. In Slovenija pa Hrvaška sta v paketu z njimi, upam da se ne slepiš s čim drugim.

     Hrvaški in slovenski narod sta bratska naroda, saj sta bila izpostavljena istemu sovražniku, velikosrbskemu agresorju. Poleg tega so Hrvatje vzorni katoličani in so blizu Slovencem.

     Komunsitična gverila leta 1941 je s svojim pojavom sprožila državljansko vojno, ki je odnesla življenje 83.000 Slovencem. Posredno in neposredno.

     V NDH taboriščih je umrlo 282 Slovencev, oziroma državljanov NDH, ki so se izjasnili za narodno manjšino Slovenci. Iz današnje Slovenije jih je bilo zelo malo.

     Skratka sedi, nezadostno.

     • primsek

      samo tjetjerazredni slaboumni prehajalec (ime za partijskega ritoliza, ki je prestopil v SDS) lahko klamfa takšne budalosti, on in Marjanca : od 97000 žrtev (od kje številka 83.000?) IIWW jih je bilo dve tretjini na strani protiokupacijskih sil, samo tretjina pa na strani fašistov, kolaborantov, izdajalcev in tistih, ki so jih v dneh po vojni linčali mimo jurisdikcije ljudskih sodišč. okoli 10500 je bilo vrnjenih domobrancev iz Vetrinjskega polja.
      zgodovina nezadostno!

     • Krtača 20

      Ne sekiri se. Vsi vemo da je napisu že 2532. Laž zapovrstjo. Ko mu predočiš pisne dokaze, ni dosti, zahteva slikovne, potem to ni zadosti, zahteva filme, potem to ni dosti, bi moral pripeljat osebe do njega direktno, potem to nebi blo dosti….skratka janšev bedak.

     • tramal

      Ti si pa drek od gnusobe kučana.

     • sprehajalec

      Primsku so zrastla krila, ha, ha, ha.

      Poslušaj, prvi zakon, če ni Nečesa, potem ni tudi Antinečesa.

      Leta 1941 NI komunistov in leta 1942 posledično NI antikomunistov. Vsi lepo sedijo doma, tako kot na Norveškem, ni represalij, ni streljanj, ni medsebojnega pobijanja. In če odstotek norveških žrtev zaradi vojne uporabimo na slovenskem številu prebivalstva ter prištejemo mobilizirance, ki so slovenska posebnost in bi vsekakor umrli, dobimo 97.000 – 14.000 = 83.000.

      Da naredim zaključek, Komunisti se leta 1941 ne pojavijo, zato se ne pojavijo Antikomunisti, vsi lepo sedijo doma in preživelo bi 83.000 Slovencev.

      je preveč komplicirano za partijsko betico, nafilano z uporom in NOB?

     • xtc

      Nehaj bebec neumni tvoji so odgovorni za po vojni pobitih(nezakonito) okrog 600 tisoč ljudi okrog 650 grobišč torej ne opletaj.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Odgdaj pa je Krobot Slovencu brat??? Aja, bractvo i jedinstvo jugoslavenskih naroda…

     • sprehajalec

      Da razumeš, moraš poznati nekaj zgodovine jovice.

     • Jovo Jamnica

      A tvoje zgodovine???

     • sprehajalec

      Ni moja, je iz portalov zelo učenih profesorjev.

      Ni pa enaka zgodovini tovariša za zgodovino na OŠ Štajerski prvoborci. Katero je poslušal mali Jovica.

     • Jovo Jamnica

      Anpak oni so nas učli glih o tvojem bractvu i jedinstvu jugoslavenskih naroda, kak bi glasnogovorni Krobot rekao…

     • sprehajalec

      Saj sem ti rekel, da ne boš razumel. ti se pa še kar zaganjaš…

     • Jovo Jamnica

      Čuj, prevedi mi prosim v slovenski jezik… narodna manjšina. Bi temu Kroboti, keri se slinijo po slovenskih deželah – rekli morebiti pučka manjina???

     • sprehajalec

      Tudi za ponarodelo pesem ne rečeš, da je poljudstvena.

      Slovenski bedaki so vse lepe slovenske kajkavske besede vrgli iz SSKJ in jih naredili za hrvatizme. tako kot so storili tudi z germanizmi. Rusi pa naprimer veselo vključujejo nove in nove besede v svoj slovar.

     • Jovo Jamnica

      Čuj, še nekaj sn ti odgovoro fčeraj…

      We are unable to post your comment because you have been banned by Nova24TV. Zvedi več.
      ———————
      Jovo Jamnica > sprehajalec 12 hours ago
      Detected as spam This isn’t spam »

      Daj, nea mi tupi. Sloveski jezik pozna tudi naglaševanje. In ko je Prešeren pisal besedo narod, jo je tudi ustrezno opremil…

      Živé naj vsi naródi,

      Pa kaj bi ti sploh razlagal tovor. Saj ti nič ne tovariš, ker bojda nisi mula.

      Ja. Rusi. Rusi so začeli naš jezik pačit že v 12. stoletju. Vrhunec pačenja pa se začne koncem 19. stoletja. Ampak Rusi so sestavleni iz več različnih ljudstev, ki so govorila podoben jezik preje, predno jih Rurik za Ruse proglasi…

     • Lustrator

      Jovo s Hrvati imamo Slovenci precej več skupnega kot z vsemi ostalimi narodi bivše Juge skupaj in seveda več kot s katerimkoli komunistom ne glede na narodnost. Jedro vsake narodne identitete je v veri in tu smo s Hrvati dobesedno bratje v Kristusu, saj smo pred vdorom komunizma oboji veljali za ene najbolj katoliških držav Evrope. Svetovnonazorsko sta si torej slovenska in hrvaška identiteta zelo blizu, je pa res, da je komunizem marsikaj spačil (tudi v tvoji buči) in naenkrat je med nami in njimi zazijal ogromen kontrast – oni so se komunizma v določeni meri le uspeli znebiti, pri nas pa smo še bolj rdeči kot pred 50 leti. Ni čudno, da jih težko vidiš kot brate, enako Višegrajce.

     • Jovo Jamnica

      No, zdaj pa še ti. Mi je sprehajalec že preko glave. Sem agnostik in nacionalist. Ne živimo več v času kmeckih puntov. Tista slovenska kri, ki se je znašla pod tutorstvom Krobotof, je danes izgublena. Potomci so danes hujši, kakor včasih turški janičari. Ni daleč nazaj, kar je oni, ki se je identificiral za Krobota, moril slovenske duhovne samo zato, ker so bili Slovenci. Kar se pa V4 tiče, mi pa ne podtikaj nekaj, kar nikakor ne drži. Me vztrajno brišejo tukaj, a sem vseeno uspel zaenkrat objavit pod enim drugim člankom…

      Jovo Jamnica > Severno_Od_Raja 2 minutes ago
      Detected as spam This isn’t spam »

      Po mojem to z AO ne bi bilo pametno, saj je AO razpadla glih zaradi madžarske skepse in “lubosumja”, ki je pri Madžarih rezultiralo v strah pred prevlado Dunaja. Meni je bliže interesno združevanje na podlagi nacionalne suverenosti. Torej, Bavarska, Avstrija, Polska, Madžarska, Češka, Slovaška in Slovenija. To bi bilo zanimivo, sploh v tem času, ko je na tapeti Brexit. Britanci bi seveda ostro nasprotovali težnjam po restavraciji Svetega rimskega cesarstva na tleh današne Europe. In upam
      si trdit, da ne samo oni.

     • Lustrator

      Vse lepo in prav, se strinjam z idejo, a hočeš ali nočeš, bi DANES v skupino precej bolj sodila Hrvaška kot pa Slovenija. Hrvati kakor tudi njihov politični vrh je namreč po svojem prepričanju in potezam precej bliže načelom ostalih omenjenih držav kot pa rdeča jugoslovenija, ki se zdi še bolj ideološko zadrta v svoji provzhodnosti kot pred 70 leti. Naj nama bo to všeč ali ne, dejstvo ostaja enako.

     • Jovo Jamnica

      Če ti misliš, da se strinjam s Krfsko deklaracijo in meni ogabno tvorbo – Državo SHS, potlej se krepko motiš. Za mene je meja na Kolpi in kar je južno, me ne zanima. Seveda pa si ne delam utvare, da moje mnejne kaj šteje…

  • samotoje

   Preden greš med blokirane: slovensko se nauči pisati, potem pa blebetaj.

   • Goran Hvala

    V kerem jeziku pa ti civkas?…

    • tramal

     Srbin ,a spet kvakaš.

 • soc

  Levica je tako predvidljivo in lahko vodljivo telo. Vodijo ga briljantni poznavalci človeške psihe, manipulatorji, sestavljajo ga zavistni povprečneži in podpodvprečneži. Izvrstni primerki slednje definicije se seveda pojavljajo tudi na tem forumu (poleg plačancev in FDV študentov na seminarskih nalogah). Tako ali tako je zavist osnovna slovenska značajska značilnost, zato tudi ustavodajna večina v parlamentu nikakor ni naključna. V protestantskem delu sveta in v manj protikatoliških državah kot je Slovenija je tovrstnega kanonfutra bistveno manj.

  Taki zavistno bebavi populaciji lahko prodaš vse, deregulacijo interneta kot konec sveta, migrante za intelektualce, ali lokalno banalno Cerarja za premierja. Le medije moraš imeti v rokah.

  • OrangeHitler

   In kaj ima ta umotvor z internetno nevtralnostjo?

   • Goran Hvala

    Brez odgovora…;-)…pretezko vprasanje si postavu..;-)

    • OrangeHitler

     Kar je tudi pričakovano, saj bi se za odgovor bilo potrebno losati ideologije, to pa absolutno ne gre

  • OrangeHitler

   Aha, torej nič ne bo. Ok.

 • Jovo Jamnica

  Ker sn jas malo bol pahjene sorte, sn si mal na neti pogleo, kaj pomenijo ove neke kao nore levičarske napovedi. Najprej sn isko, ki je kera napoved, kera ni nora levičarska in pol, kera je nora desničarska in pol kera ni nora desničarska. En drek sn najdo. Najdo sn sam to, da Ameri še niso nič sprejeli in da bo še relativno dugo trajalo pr njih tak, ko je trajalo do zdaj. Mi Slovenci pa mamo neki toti zakon prilagojen Europi in smo meli baje celo bol giftnega, tak, da so nas iz Europe šinfali in smo pol toti zakon zglihali, magari se ga baje nikol doben ISP ni po črki zakona držo. No, najbrš si pri “našem” Telemahi že manejo roke, ko čitajojo, kaj se tam pri Amerih dogaja. To pa je tut edino, kaj je pr nas važno.

 • Janez

  Jaz sem za prosti dostop zlasti
  Informacij,
  ki so večjega javnega pomena,
  a
  SO BILE PRIKRIVANE OZ.
  JE BIL PRIKRIVAN NJIH – ” NEGATIVNI POMEN”
  Npr. V LINKU : ” Moscow Gpld”, ” Aleksandr Orlov ” – pomembne realne informacije
  O
  J. V. STALINOVEM ” ROPU” KAR – 510 TON – ŠPANSKEGA DRŽAVNEGA ZLATA !
  Torej : o prikrivanem ” komunistično polit ropu” ZLATA – V ZAKULISJU – T.I. ŠPANSKE DRŽ. VOJNE.
  In
  PODOBNE – V R. SLO – S STRANI EX KP, ZK STRANI – PRIKRIVANE ZADEVE.
  MARGINALNE
  ZADEVE, KI SLUŽIJO LE IZŽIVLJANJU ČUDAŠTEV RAZNIH SEX SKUPIN IPD.
  NAJ
  BODO KAR – URADNO – STROKOVNO OZNAČENE ITD.
  Tiste
  vsebine,
  ki pa so nadpovprečno informativne,
  kulturno pomembne,
  ki so pomembne za splošno korektno informiranost in dobrobit ljudi !
  Pa
  naj kar bodo neplačljive, javno dostopne vsem itd. L.r. Janez K. KOMENDA

  P.s.
  “Moscow Gold”= 510 ton čistega zlata,
  KI GA JE J.V. STALIN “OROPAL” LETA 1936 – ŠPANIJI.

  https://www.google.si/search?q=moscow+gold&oq=moscow+gold&aqs=chrome..69i57j69i60l2j69i61j0l2.8648j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • OrangeHitler

   Kaj ima španska državljanska vojna z inetrnetom in njegovo nevtralnostjo?

   • Janez

    Hja?!
    Ima !
    Če bi naši ex KP, ZK CENZORJI = BRISALCI !
    Z INTERNETA ( NPR. SLIK “VOSOVCEV ITD” )
    Bi tudi – te linke
    O J. V. STALINIVEM “ROPU” ŠPANSKEGA DRŽ. ZLATA – VERJETNO – BRISALI !
    Pa?
    JIH HVALBOGU
    – NE MOREJO ZBRISATI ! Kot razkrivajoče ” svinjarije ” KOMUNIZMA ! L.r. J. KOMENDA
    P.s.
    Ja, ja !
    KAR PREBERITE SI,
    KAKO JE “NKVD” A. ORLOV – NAAJPREJ
    PO STALINOVEM UKAZU “OROPAL” 510 TON ŠPANSKEGA DRŽ. ZLATA.
    NATO?
    Pa se je do smrti strogo skrival,
    da bi ga J.V. STALIN NE ” NAGRADIL” – Z LIKVIDACIJO.

    https://www.google.si/search?client=tablet-android-samsung&q=aleksandr+mikhailovich+orlov&stick=H4sIAAAAAAAAAONgecTozC3w8sc9YSmrSWtOXmM04eIKzsgvd80rySypFFLjYoOyZLh4pTj1c_UNjC2q8kw1GKS4uRBcHgB0Fi-BSAAAAA&sa=X&ved=0ahUKEwiv18ichZTYAhWiCMAKHV8eAg4Q6RMILzAD&biw=1280&bih=800

    • OrangeHitler

     Pa se zavedaš, da smo leta 2017 in da se trenutno dogajajo bolj pomembne stvari kot Stalinovi ropi in španske državljanske vojne?
     Se zavedaš, kaj pomeni internetna nevtralnost in spreminjanje le-te?

     Namig: nima veze z nobenimi komunisti

     • Lustrator

      Se zavedaš, da se, za razliko od nacizma in fašizma, komunizma po svetu ni sistematično lustriralo in je tako danes v družbi prisoten celo še bolj kot pred 70 leti? Tvoje recipročno razmišljanje in odsotnost osnovne logike je, ilustrativno, taka, kot da bi se sredi svojega stanovanja posral, šel za 2 dni na dopust in se čudil zakaj ti celotno stanovanje smrdi po dreku, če si se pa vendar usral že PRED DVEMA DNEVOMA!

     • OrangeHitler

      Edina stvar, ki se še ni lustrirala, je neskončna paranoja takih kot si ti in vaše nekritično konzumiranje skrajno desne propagande, pri čemer se počutite da veste nekaj več. Še najbolj tragično pri takih opranoglavcih je dejstvo, da ste tako skrajno in fašistično desni, da vsak odmik v levo označite isto-s komunizmom. Ni čudno, da se vam prikazujejo duhovi izpred 70 led. Mislite da se bodo težave rešile, če bo le dovolj desnih na oblasti, ki sovražijo iste ljudi kot ti.

     • Lustrator

      1. “Edina stvar, ki se še ni lustrirala”
      Zanimivo, očitno sem preteklega tričetrt stoletja prespal, da sem zamudil vse te lustracije. Me lahko malo spomneš z datumi, ko smo jih izvedli in po kakšni logiki to sovpada z dejstvom, da imamo danes pri nas več poveličevalcev rdeče zvezde in Tita ter mnj protipartijskih politični disidentov kot v prejšnjem režimu?
      2. “konzumiranje skrajno desne propagande”
      Definiraj kaj v mojem komentarju je “skrajno desnega” in končni fazi: kaj na tem svetu je zate sploh “skrajno desno”?
      3. “Še najbolj tragično pri takih opranoglavcih je dejstvo, da ste tako
      skrajno in fašistično desni, da vsak odmik v levo označite isto-s
      komunizmom.”
      V Sloveniji v mainstream politiki nimamo niti desnega, kaj šele SKRAJNO desnega. Da bi imeli delitev na leve in desne, moramo najprej očistiti politični prostor komunizma, da bomo sploh lahko govorili v demokratičnemu žargonu. Zaenkrat imamo v grobem le dva politična pola: demokratičnega (proevropskega, krščanskega, prototržnega) ter komunističnega (proruskega, projugoslovanskega, revolucionarnega, totalitarnega). Oksimoroni tipa “fašistično desni” sicer zelo dobro sovpadajo z identifikacijo komunistov z levimi in demokratov z desnimi, kažejo pa na popolno nepoznavanje sveta v katerem živiš, dezorientacijo v času, prostoru in celo v smereh neba.

      Moje politično prepričanje temelji na vrednotah krščanstva in demokracije, če me to naredi “desnega”, s tem nimam problemov. Imam pa problem s propagandistično lažjo, ki brez kritičnega razmisleka med “levičarje” uvrščajo vse naše stranke nastale iz komunistične partije (SD, LDS, ZARES, SMC, PS, Desus, SMS, SNS,…) čeprav slednji nimajo prav nikakršne zveze s skrbjo za socialo, varstvo pravic malega človeka in podobnim, ampak so njihovi glavni nasprotniki. Nabavi si prosim politični kompas, sicer je nadaljevanje debate popolnoma nesmiselno.

     • OrangeHitler

      O fak.
      1. Nesmiselno vprašanje, kot bi hotel dokazati da bog ne obstaja
      2. Skrajno desno je neprestano menjavanje in zamegljevanje teme članka in neskončno ponavljanje dolgočasnih parol in floskul, serviranih direktno s strani politične desnice. Komunizma v Sloveniji več ni, dejstvo. In če kot komunizem dojemaš državno lastništvo podjetij in elito, ki sesa državni denar – boš moral razložiti, zakaj se to pojavlja v Nemčiji in ZDA. Slovenija ni suverena država, najpomembnejših zakonov si ne pišemo sami
      3. Klasična kognitivna disonanca. Znano je namreč, da desničarji slabše dojemate celotno sliko in bistveno težje sprejmete mnenje ki ni enako vašemu. In ta portal je kraljevi dokaz temu, saj ste popolnoma vsi navijači desnice povsem usklajeni in ponavljate popolnoma iste parole, vsak dan.
      Povej mi raje kaj si misliš o odpravi internetne nevtralnosti. O tem je namreč govora v članku. A bi šlo debatirat brez ideološke navlake?

     • Lustrator

      Še enkrat;
      1. Lustracija je zelo jasno definiran pojem in ukrep, ki ga boš zelo zlahka dokazal, če se je pri nas res zgodil. Torej?
      2. “Skrajno desno je neprestano menjavanje in zamegljevanje teme članka in
      neskončno ponavljanje dolgočasnih parol in floskul, serviranih direktno s
      strani politične desnice.”
      ??? Na primer?

      “Komunizma v Sloveniji več ni, dejstvo. In če kot komunizem dojemaš
      državno lastništvo podjetij in elito, ki sesa državni denar – boš moral
      razložiti, zakaj se to pojavlja v Nemčiji in ZDA. Slovenija ni suverena
      država, najpomembnejših zakonov si ne pišemo sami”

      Se šališ? v Sloveniji je komunizem prisoten prav v vseh porah družbe, še precej bolj kot v sami totalitarni Jugi – partija ima svojo večino tako v parlamentu, kot v pravosodju, policiji, sindikatih, gospodarstvu, civilnih družbah, izobraževanju in celo v Cerkvi. Kje pri zdravi pameti boš to našel na zahodu? In ne, Slovenija je popolnoma neprimerljiva z ZDA in Nemčijo, kjer ima država v lastništvu NEKAJ ODSTOTKOV gospodarstva, NE PA RAVNO OBRATNO kot v Sloveniji, kjer praktično ni enega samega sektorja, kjer bi bila privatna podjetja posredno ali neposredno povsem neodvisna od države (režima – politike). Ti je že kdaj prišlo na ušesa, da je Slovenija na samem repu lestvice držav EU glede odprtosti do tujega kapitala? Predvidevam da ne, sicer ne bi takšnih kvasil. Si kdaj slišal, da smo prav tako med zadnjimi (celo za marsikatero “ljudožersko” Afriško državo z vidika svobode trga? Ne? Pa morda dejstva, da v Sloveniji med 100 najbogatejšimi ljudmi ne najdeš enega samega “desnega”, na drugi strani pa same prijateljčke udbovskega F21? naključje? Je tudi naključje, da imamo po Sloveniji cca 5000 spomenikov z rdečimi zvezdami, nekaterimi celo s srpom in kladivom, če smo res tako “nekomunistični”? Smo v našem silnem nekomunizmu tako ponosni, da smo prav zaradi tega ena redkih, če ne celo edina ex-sovjetska kolonija, ki ni sprejela evropske deklaracije o obsodbi vseh treh totalitarizmov 20. stoletja? Dovolj bodi zaenkrat, imaš dovolj možganskega dela do naslednje zime.

      3. “Klasična kognitivna disonanca. Znano je namreč, da desničarji slabše
      dojemate celotno sliko in bistveno težje sprejmete mnenje ki ni enako
      vašemu. In ta portal je kraljevi dokaz temu, saj ste popolnoma vsi
      navijači desnice povsem usklajeni in ponavljate popolnoma iste parole,
      vsak dan.”

      Zdaj mi pa najprej povej kdo sploh smo “desničarji” ter kateri sorošev inštitut delomrznih socialističnih deviantov je prišel do te brihtne ugotovitve in predvsem kakšna je bila metodologija?
      Za razliko od tvojih družboslovnih nakladancij, ti sam lahko v dokaz “desničarske superiornosti” (če že želiš ta izraz) ponudim prav vse razvite države sveta, kjer niti v enem samem primeru niso doživljali razcveta pod rdečimi (in ne, tudi levimi ne) vladami.

      Glede internetne “nevtralnosti” lahko povem le to: odkar soroševi komiji posedujejo toliko nakradenih financ, da upravljajo s celotno Hollywood industrijo ter glavnimi komunikacijskimi giganti, sem bil sam kot ponosen domoljub kar precejkrat tarča cenzure, dvakrat pa so mi na facebooku v imenu “nevtralnosti” CELO ZBIRSALI RAČUN ZGOLJ ZATO KER SEM NA KULTUREN NAČIN NEKI ZMEŠANI ZDRUŽENI LEVIČARKI RAZLOŽIL POMEN PIETETE, KI JE POTREBNA PRI OBRAVNAVI ŽRTEV V BARBARINEM ROVU. Facebooku, ki je vehementno začel z izbrisom vseh komentarjev in uporabnikov, ki ne soglašajo z njeno izprijeno marksistično ideološko doktrino, se je po novem pridružil tudi Twitter, ki je širom sveta že začel s svojo politično cenzuro aka diktaturo kulturnega marksizma.

      takšni nevtralnosti: ne hvala!

     • OrangeHitler

      Torej ne samo, da POJMA NIMAŠ o čem članek sploh govori in kaj je internetna nevtralnost, vse skupaj skušaš še patetično zamegliti z vedno istimi argumenti navijačev Nove: Sorošem in komunisti.
      Ne samo, da nihče od omenjenih nima popolnoma nič z zakonom ki ga sprejemajo v ZDA in bo pomenil precedens za internetne ponudnike, očitno tudi ne veš kaj internetni ponudnik sploh je. To niso internetne strani kot so Facebook ali Twitter, ampak Verizon, Comcast in ostali telekomi. TELEKOMI, kot Telekom Slovenije, Siol, Telemach, T2, a razumeš???
      Tako da nehaj jokati zaradi FB in TW, ker to nima popolnoma nobene veze ničemer in nikogar ne zanima.
      Pa a razumeš, da sva na isti strani, kar se tega tiče??? Jaz in ti ga bova povsem enako najebala, če se to zgodi tudi tukaj. Bodo letele tako desne kot leve strani, ki ne bodo plačale več za “bandwith”, če veš kaj to sploh je.

      Dokler se konkretno ne pozanimaš točno za kaj se gre, se ti ne splača odgovarjati.

     • Lustrator

      Tvojemu komentarju se niti malo ne čudim – najprej načneš temo, ki je niti najmanj ne poznaš, potem te z argumenti zradiram in hops nazaj na temo o kateri se sploh nisva pogovarjala. Če te sama drevesa zanimajo bolj kot gozd, prav, izvoli in javno oporekaj zgornjim točkam, ki ti jih je že vnaprej vrgel v glavo avtor prispevka – če pa te zanima širša zgodba (tako kot mene) potem pa ostani pri debati in ne reduciraj zopet na ta posamičen zakon in ne begaj med enim in drugim kakor ti prija (zanimivo, da takšne mahinacije pripisuješ prav “desničarjem” kamor pa te po zapisanih leftardskih neumnostih nikakor ne morem uvrstiti). In če misliš, da so katerekoli odločitve glede svobode interneta oziroma dostopnosti njegovih vsebin nevezane na politiko, se krepko motiš.

      Pametovanje glede spletne pismenosti pa mi raje prihrani, ker sem sam iz tega “foha” – raje še enkrat preberi moj komentar, pa ti bo jasno na kaj se je nanašal.

     • OrangeHitler

      Jaz se s teboj sploh nebi pogovarjal, če se nebi lastnoročno vštulil v pogovor.
      Janeza sem spraševal, kaj imajo stalinove rabote veze s trenutno davčno zakonodajo, nakar si si vključil s celim spisom o komunizmu in cel pogovor speljal na svoj mlin, in sedaj se pogovarjava o tem kaj je bilo 70 let nazaj.

      Kdo je rekel, da odločitve o svobodi interneta NISO vezane na politiko?? Skušam ravno dopovedati, da ima ravno politika VSE PRSTE ZRAVEN! Skušam še dopovedati, da sem na tvoji strani, saj bi ga desničarske strani isto najebale, če bi se kaj podobnega zgodilo pri nas. Sem za nediskriminatorno obravnavo vsega prometa, ne glede na izvor. To je bistvo vsega interneta!!!!!

      Dvomim, da si iz tega “foha” kot praviš, saj ne ločiš niti med ponudniki interneta in podjetji npr FB in Twitter… Se zavedaš, da Telekom ni isto kot avto.net???
      In prosim, ne pametuj o tem, da se nočem pogovarjati in vedeti širše slike, ker jo hočem. Toda pri takih kot si ti, je ta slika vedno popolnoma ista in povsem ideološka. Zato nima smisla debatirati o čem več kot tehničnih detajlih zakona. Bova???

     • Boris_j

      “Se šališ? v Sloveniji je komunizem prisoten prav v vseh porah družbe, še precej bolj kot v sami totalitarni Jugi – partija ima svojo večino tako v parlamentu, kot v pravosodju, policiji, sindikatih, gospodarstvu, civilnih družbah, izobraževanju in celo v Cerkvi”

      Človek, koliko LSD-ja vzameš na dan? Desničarska specialiteta je neprestana skupinska paranoja. Ko ves čas (v 2017!) klobasajo o komunizmu, v njegov obstoj in namišljeno vseprisotnost res potem verjamejo. Nevermind, da je že sam izraz v l. 2017 že totalno deplasiran, podobno kot fašizem. V Sloveniji si mimgrede lahko “komunist” tudi kot čisto navaden pohlepni bankir. To so zadeve ki so za vsako drugo, bolj normalno državo nerazumljive. Normalne države so namreč tiste, kjer si paranoidni desničarji še niso ustvarili paralelnega mini vesolja.

 • tramal

  Komunajzerji se bojijo vsake spremembe.Najraje živijo v letu 1945.

  • cosmosjasnovidec

   Res je pa tudi počutijo se še vedno tako.
   Najbolj jih žalosti,da ne morejo več masovno ter nekaznovano pobijati ljudi kateri so proti njim.
   Če bi spet zavladal komunizem samo za nekaj ur bi v trenutku bilo z strani komunistične drhali pobitih najmanj tričetrt zavednih Slovenskih prebivalcev.

 • cosmosjasnovidec

  Komunajzerska drhal se boji objavljanja resnice o njih katere skoraj vsi mediji ignorirajo.
  Za primer lahko vzamemo samo tisto komunajzersko,čefutarsko ter levaško kokodakarsko kurjo stran 24.kur kjer se zbira samo tak odpisan odpad kot sem ga omenil.
  Levaki se pa spet bojijo,da ne bodo mogli nemoteno objavljati svojih za vso človeštvo sramotnih buzerantskih LGBT propagand kjer bi uveljavljali posvojitve otrok katere bi doma seveda spolno zlorabljali.
  Preklete buzerantske nesnage,ko spet katerega dobim v roke bo imel v rit nabito kanto za smeti.

 • Janez

  Advent je !
  Pustimo ” nore ” anarhiste, po-komuniste in ostale blodeče pogane ! L.r. Janez K. KOMENDA

  P.S.
  AVE MARIJA , MILOSTI POLNA, GOSPOD JE S TEBOJ ITD.

  https://www.google.si/search?q=ave+maria+amira&oq=ave+maria+amira&aqs=chrome..69i57j35i39j0l2.13066j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!