Razkrito, kdo je v ozadju SMC: Cerarju deli nasvete Jankovićev svetovalec in preverjeni kader Gregorja Golobiča, vpleten v afero z davkoplačevalskim denarjem

(Foto: epa/STA)

Miro Cerar se je oborožil s preverjenim kadrom Gregorja Golobiča, Stojanom Pelkom, ki pa se je znašel v aferi z davkoplačevalskim denarjem.

Stranka SMC in kabinet predsednika vlade Mira Cerarja naj bi se dokončno odrekla marketinškim, piarovskim in drugim svetovalnim storitvam Igorja Ariha in njegove žene Tijane, čeprav Cerar in SMC tega uradno še nista potrdila, piše spletni portal Požareport, ki dodaja, da to sicer ni nič nenavadnega, saj sta Cerar in njegova SMC prikrivala tudi pogodbo, ki so jo sklenili z zakoncema Arih.

Vodja poslanske skupine LDS Jožef Školč in državni sekretar na ministrstvu za kulturo Stojan Pelko. Foto: Tamino Petelinsek/STA

Očitno pa je tudi, da vedno več poti oziroma povezav v Cerarjevi stranki vodi do zloglasnega predsednika propadle LDS in ustanovitelja prav tako propadle stranke Zares Gregorja Golobiča. Tudi to, da bosta po novem za podobo SMC in Cerarja skrbela Stojan Pelko, ustanovitelj in direktor podjetja Korpus, d. o. o., in Matevž Medja, direktor Gigodesigna, le še potrjuje zapisano. Medtem ko naj bi Medja nudil predvsem širšo paleto kreativnih storitev, pa bo Pelko opravljal funkcijo glavnega “svetovalca in stratega”. Po virih Požarja naj bi Pelko že nekaj tednov delal na ministrstvu za zdravje, pa tudi sicer je stari znanec slovenske politike. Pelko je bil namreč vidni član propadlih strank LDS in Zares, nekdanji državni sekretar za kulturo, uspelo pa se mu je povzpeti vse do predsednika sveta Zavezništva Alenke Bratušek. Omenjeni portal ugotavlja, da je bil ves čas tesen sodelavec Gregorja Golobiča, med drugim je svetoval tudi ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću. Tudi Pelkova nekdanja žena Nataša je bila nekaj časa nadvse blizu Jankoviću, bila je namreč njegova piarovka, zdaj pa je svetovalka za odnose z javnostmi na ministrstvu za infrastrukturo.

Stojan Pelko je bil tudi kandidat na Jankovićevi listi Pozitivna Slovenija.

S Peršakom so prišli “lepši časi”
Lansko pomlad, ko se je Pelko vrnil s Kosova, kjer je deloval kot tiskovni predstavnik posebne misije Evropske unije, pa se je znašel celo v aferi z davkoplačevalskim denarjem ministrstva za kulturo za Center za upravljanje z dediščino živega srebra v Idriji. Eno od glavnih vlog je takrat odigrala sedanja Pelkova žena Špela Spanžel, nekdanja direktorica direktorata za kulturno dediščino na ministrstvu za kulturo. Omenjeni portal piše, da ker tedanja ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar iz DeSUS-a denarja za omenjeni center ni hotela odobriti, je lobi okrog Pelka in nekdanjega Zaresa dosegel njeno zamenjavo. Kot novi minister je leta 2016 prisegel Tone Peršak, denar za Idrijo pa se je kar naenkrat “sprostil”.

Gregor Golobič (Foto: STA)

Vse niti v Golobičevih rokah
Dejstvo je, da je ožji krog Gregorja Golobiča s prihodom Stojana Pelka za glavnega svetovalca in stratega pri Cerarju le dobrega pol leta pred parlamentarnimi volitvami tako rekoč tudi formalno prevzel večino niti predvolilne kampanje SMC v svoje roke. In to tako informacijsko, kadrovsko kot tudi finančno.

M. S.

 • dr Janez Sveti

  Eni in isti člani Mreže se vrtijo že vsa leta samostojne Slovenije na vplivnih položajih. Tako pač kriminalna združba vodi Slovenijo.
  DR Janez Sveti genij

  • učko

   To pa je to zato, ker so vsi ostali, skupaj z JaJotom, nesposobni !

   • WatsonForus

    hm , še edn ki mu ni nič jasno , če oprani slovenčki volijo Kučanove derivate je pač tko kot je.

   • nevtrino

    Ne, ne nesposobni, je že dovolj, da si preveč pošten in načelen za to bolano državo.

   • dr Janez Sveti

    Ja zgleda že tako.
    DR Janez Sveti genij

  • karpelec

   Luknje v mreži je treba povečati, da taki padejo skoznjo i se naravno presejajo.

 • Zima prihaja

  Zakaj smo tako zaostali za Avstrijo?

  • Franc Šink

   Komunistitis je kriv,Prava epidemija.

   • luckyss

    Kriva je totalno nesposobna desnica, ki le drek meša in prekopava kosti…
    JJ pa je v izogib strahu za naziv “prvega med prvimi” v vrhu okrog sebe zbral največja teleta..Temu dodajmo še njegove ovce, ki ste v slovenskem volilnem prostoru dejansko ene najbolj butastih….
    In kaj dobimo…poligon kjer “levica” lahko počne kar se jim zljubi…

    • WatsonForus

     hov hov, spet lajaš v luno ! krivi so v glavi oprani slovenčki – taki kot si ti.

     • luckyss

      Spet dejstva bolijo…No, ti si še kar kulturen…pričakujem bolj konkretne žalitve ;)

     • nevtrino

      Dejstva ne bolijo, vsaj ne desne. Vi pa kar na delo, ne pa samo čakati, da bi mogoče kje spodmaknili kateri stolček in sami sedli na njega, a ?

     • tohuvabohu

      Teslo šovinistično! Zmerjanje poštenih demokratov z ovcami je pa kultura?

     • luckyss

      Danes boš po moji zaslugi dobil veliko plusov od ovc, ki so se prepoznale v mojem komentarju..
      Vsaj hvala bi lahko rekel ;))

     • tramal

      Če še nisi opazil da tebi še nikoli ni kdo všečkal .Še ostale komunajzerje na tem portalu je sram da pišeš takšne bedarije.

    • nevtrino

     Desnica pač je, kakršna je. Če se že tako širokoustite, zakaj pa ne formirate še kakšno konzervativno desno smer, ogromno je volilcev, ki vas bodo po vašem podprli !?!

    • Borut Stari

     Kakšna desnica neki. Ta ima toliko komunističnih genov, da ne more iz svoje kože in posledično rine z glavo skozi zid in polnimi usti komunističnih dogem.Med politiki in poslanci ni telet in ovac. Te so tistih 60% volivcev, ki jih izvolijo za svoje pastirje.
     PS: Ne klamfaj o levici in desnici. Klasičnih levice in desnice Slovenija nima. Je preveč prestreljena z zgodovinskimi napakami od leta 1918.Od takrat vztrajno rinemo v luknjo na riti.Državotvornost je španska vas.

    • tramal

     Umsko prizadet ,a ne znaš kaj drugega napisat kot pa že petstokrat eno in isto.Mislim da sta bila tvoja starša na kokainu ko sta tebe delala.

  • Borut Stari

   Avstrija ima državotvorne politike s stoletno tradicijo. Bodočnost Slovenije je če postane 10. avstrijska zvezna dežela. Žal sto let prepozno. Raje so šli v naročje Srbom v kraljevino SHS.

 • WatsonForus

  Hmmm , pol je pa ta “kmet” Golobič – Žučo zlo dobr zaslužil s kmetovanjem po državnih financah.

 • antimur

  Kdorkoli že svetuje Cerarju in SMC, je levofašistični govnač, tako kot ta driskasti Cerar in SMC, katerim je uspelo v dobrih treh letih do konca razmesariti Slovenijo, kar nista že prej naredila Bratušca in Pahor.

  • luckyss

   Še dobro, da jo je vmes “poflikal” JJ s “prihvatizacijo” in sto milijonskimi bančnimi nepovratnimi posojili na “lepe oči” ;))
   Ovce lahko v zboru zapojete tisto “Kako je lepo biti glup”…pa še svečke lahko prižgete in malo pojamrate zraven ;))

   • antimur

    Ne bi ti odgovarjal, toda to ti moram svetovati, ker si popolni idiot, nezmožen razsodnega razmišljanja, ne sramoti sebe in svojo levofašistično golazen. Pri tvoji nizki inteligenci verjetno niti ne dojemaš, da boš za tvoje gobcanje in delovanje tudi odgovarjal, prav kmalu.

    • luckyss

     Razen primitivne grožnje…to ni odgovor..:))

   • sloustava

    Kako z lahkoto lazes! Zakaj ze? Zakaj potem ne prodate NLBja, da JJ ne bo mogel “prihvatizirati” na lepe oci? Zakaj ze! Lepo te prosim, poglej se in vprasaj sebe: ali je mogoce, da sem se bolj glup od tistih, ki jih zalim in napadam? JA, si, ker ne locis Fake news od novic.

   • Stajerka

    hahaha…….še dobro, da lewaki mahate z ZUJF, ki ga še vedno trdno držite v krempljih……še dobro, da niste ustanovili DUTB in nezakonito, nerazumno določili diskontne prenose, danes se hvalite s profitom??……KDO je tu nor??…..očitno večina – žal

    pa če želiš bit pameten bolj kot svečkarji…..daj razsvetli nas, KAJ koristnega je Cerar nardil v mandatu…..razen dvig plač JS/JU, seveda višjemu nivoju, in davščin???…..aja, pa puf je spet povečal……

    • nevtrino

     Na žalost je v tej tragikomediji na Slovenskem še najbolj opazen tisti, ki folku servira bolane neresne štose, kakor je poimenovanje “svečkarji”, pa parodije na JJ, pa vsi možni jugobutalski ( ne predolgi) vici, itn. Resen, delaven in odgovoren ćlovek je pa nezaželjen in nekonkurenčen.

   • Minovak

    Lepo je nakladat z mislijo osiranja (kaj pa drugega), toda argumentov pa ni, kaj? Kdaj, kje in koliko je bilo teh “nepovratnih posojil, povej, zraven pa bi omenil še F21, brezno brez dna, kjer še vedno ponikujejo milijarde, o tem si pa tiho, a ne… kučkota in Štruklja je nekdo slikal na beneškem letališču, ko sta letela na Kajmanske otoke (slika objavljena na portalu cca pol ure) in se nista šla sončit, a ne. Ali si se kaj oglasil…? Pa še to, rdeče ovce so v Sloveniji avtohtona pasma, le nič ni od njih.

   • Janez

    Bedak na kubik.

   • tramal

    Pahor je grkam podaril čez tristo miljonov in ti bedak si ta denar isto prispeval.To pa je že preveč da bi ti doumel.

 • janez zorman

  Vsaka generacija partijcev ima svojega “zemljariča” !

 • sloustava

  Se pol leta, samo se pol leta. Potem pa volitve! Ponosen narod Slovencev in vseh, ki so si Slovenijo vzeli za svojo domovino, dom, vzgojo otrok, bomo na voliscih volili demokracijo. Vem, da bodo tam tudi strupenjace od antidemokratov, presstitucije, kucanistov, golobicnjakov, ..a, Slovenec je mocnejsi in sposobnejsi. Vec medijev, FB, Instagram, znanje tujih jezikov in posledicno sposobnost prebiranja tujih medijev, znati lociti Fake news od resnice, to je napotilo Slovenca, da je zaslisal budnico! Kljub in prav zaradi Golobica in Kucana, ki ne znata nehati nagajati Slovencu, presstitucije, ki jima pri tem pomaga, smo na boljsem kot pred 4leti. Kljub neuspehu Velikega pokovca in kosovem laznem zvizganju v tujini, lahko pricakujemo, da se g. Jansi “zgodi “ ponoven Veliki pokovec. A tokrat brez uspeha, bednik od madzarona, saj nismo vec enoumni, Delo, Dnevnik, Mladina pa samo bedne carlovke slovenskega tiska. Volitve so resitev!

  • karpelec

   Volitve ja, ampak s kakšnim izidom? A smo mar zreli, da ločimo zrno od plevela?

   • sloustava

    Ne bodi pesimist. Smo zreli! En sam aksiom to potrjuje: Slovenija, moja dezela!

 • Kučko pod pručko

  Nisem Slovenec, jamram, rešitev pa ne najdem

  To, da Cmero išče nove svetovalce za olepšanje svoje do konca umazane politične in osebnostne podobe, kaže na veliko nervozo celotne stranke SMC, verjetno pa tudi Murgelčana, ki je tako s propadlimi novimi obrazi dobil še eno zaušnico. Kot smo brali pred kakim letom, je Cmerotovi ekipi svetovala neka izraelska agencija, ki mu je skupaj sklamfala tisti famozni Slovenec sem, ne jamram, iščem rešitve. Rezultat njegovega zavajujočega slogana je, da ni niti najmanj Slovenec, jamra sto na uro, rešitve pa še ni našel nobene.

  Če bi k njegovi podobi kaj pripomogla zakonca Arih, s katerima je očitno zamenjal Izraelce, bi ju še vedno imel za svoja svetovalca. Toda Cmerotu ne more pomagati nihče. Ga ni na svetu, nimajo ga niti najprestižnejše svetovne firme, ne Mc’Donalds, Benetton, ne Trump, da bi ga lahko potegnile iz dreka, ki si ga je nasral v slabih štirih letih.

  Cmerotu tudi ne more pomagati niti Kučanova desna roka, oranžni eldeesovski lažnivec in kanalizator davkoplačevaskega denarja v tujino, Golobičević. Zanesljivo ne, za Cmerota ni pomoči, on je samo še politično truplo!!!

  • Viktorh
  • samsara

   Če se ne motim je slavni izrek delo njegove bivše (tudi po zaslugi izreka) mlade blond svetovalke, ki je baje šla v nos Zdenkovotvi takratni partnerki.

   To sicer ne spremeni dejstva, da gre za skrpucalo, kot tudi ne, da je Zdenko C. Dvolični zmetal v koš izreelskega svetovalca na kupe davkoplačevalskega denarja, da bi lahko vsaj na površinsko bil nečemu podoben.

 • Zima prihaja

  Kot nekakšni šepetalci v teatru so tile .Predstava pa je zanič .In jaz se vprašam kaj sploh počnem v tem teatru ,zakaj to gledam?

  • nevtrino

   Na žalost se jih pa veliko tega sploh ne vpraša …

 • MEFISTO

  Luckyss se pa ponavlja in ponavlja.

  Da bi dosegel večje število obratov pri ponavljanju, je angažiral še celo kopico nickov.

  Vedno bolj je podoben svojemu dobrotniku, ki vse križem toži svoje kritike, pa mu nobeno sodišče ne more pomagati do časti in dobrega imena.

  Udbaške sramote ni mogoče oprati.

 • Stajerka

  še ena moralno&etična iz samega gnezda pravnih strokovnjakov…..

  Minister Počivalšek izpeljal nezakonito imenovanje
  Odločba ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška o imenovanju direktorja agencije za varstvo konkurence (AVK) Andreja Matvoza je nezakonita.
  https://siol.net/posel-danes/novice/minister-pocivalsek-izpeljal-nezakonito-imenovanje-454903

  • Johan

   Zgodovina Zdravka Počivalška je zelo umazana !

  • nevtrino

   Brez skrbi, bodo hudi “strokovnjaki” že preigrali zakonitost.

 • domovina mili dom

  Logično, zakaj se boji mafija, da prevzame vlado desnica.

  • nevtrino

   Nikar žaliti Mafijo, to je kar en trop roparskih zažiralskih enakopravnejših tovarišev …

 • totex39

  Pri nas deluje vedno ena in ista nesposobna mafija, ki se med sabo prepleta, zato pa v tej državi vse kar je še dobro propada. Dajmo enkrat že izločiti vse te mafijske obraze, ki nas zanalašč uničujejo.

  • šumigoj

   Ne veš še ti, da vse, kar mačka rodi, miši lovi.

  • KIKI

   Dokler bo lomastil okoli mafijski šef Kuč An , ne bo nič; v njem živi hudič!

 • Antonius

  Čez pol leta se bo zgodila splanirana svinjarija, ki jo je po naročilu stricev iz ozadja zakuhal sveže izvoljeni predsednik države Pahor.
  Namesto v septembru je z razpisom volitve premaknil v čas dopustov.
  EDINA evropska država smo, ki imamo volitve v času dopustne odsotnosti volivcev.
  Ah, kdo bi se na to krucinalno svinjarijo oziral?! Zaradi enega upokojence se pa ja ne bodo sekirali??!!

 • Johan

  Golazen in barabe vseh barab so tile omenjeni tipi

 • RATATA

  Gregi zna in zmore.
  Res je pameten.
  Škoda, da ni pošten.

  • šumigoj

   Ja, ja, ja, …

   • RATATA

    Hvala ker si pošten

  • nevtrino

   Hoho, hehe, če bi bil res pošten, večinoma sploh ne bi bil aktualen, viden in uspešen v tej usmrajeni deželi Zloveniji, kjer folk še kar pada na vse levakarske manipulacije. Ostale lastnosti niti niso tako pomebne, da fasciniraš vse možne jugobutalce.
   Če pa opozarjaš, kritiziraš in razkrivaš, te pa takoj razglasijo za prepirljivca in zdraharja, če že ne kar za sovražni govor …

 • Borut Stari

  Nečedni posli naštetih ne bodo vplivali na hudo pozabljive volivce. Tistih 60% bo izvolilo del stareih z dodatkom dela novih obrazov. Nastala bo ultra leva koalicija pod vodstvom SD in tretjim najpopularnejšim politikom, po vseh anketah in Židanom na čelu.Neokomunisti in postsocialisti ne bodo nikoli dovolili spremembo oblasti.

 • KIKI

  Pazite se, pazite se ,
  priletel golobček bo,
  vam “usral” se na glavo!

 • Duhec

  Mogoče bi pa še Janši kdo začel delit nasvete…

  • tohuvabohu

   Ni potrebe. Ima že dva milijona svetovalcev, med katerimi je veliko takih kot ti, ki si domišljajo, da so supersvetovalci, čeprav v življenju niso naredili nič razen kakšnega sranja.

  • tramal

   On je sam dovolj pameten da ne potrebuje čredo svetovalcev .Če je sto komunistov na kupu ,spravijo skupaj morda en pameten stavek .Ta pameten stavek pa se glasi:Mi smo bedaki

 • milanček

  zelo hitro prihaja čas, ko bomo za obstoj slovenskega naroda morali obračunati z vso to golaznijo od kućana navzdol!

 • karpelec

  Bližejo se volitve in šahovnico in stolčke je treba čimprej zapolniti, dokler je še izbira.

 • Hribouc

  Kučanov prestolonaslednik na tronu rdečega Slovenistana, Slovenski Stalin, po Žižku, ne odneha nikoli.

 • Janez

  Hm, hm !
  PA JA NISO EX KP, ZK “ILEGALCI” IN NEZAPOSLENI “IZOBČENCI=OUTLAWS”
  NAŠLI
  POT
  IN LJUDI ZA NADALJEVANJE NJIH – SE ZDI – ” EX KP, ZK ILEGALE” L.r Janez K. KOMENDA
  P.S.
  PREDVOJNI
  KPS ZAPORNIK
  NEZAPOSLENI ILEGALEC
  KPS ŽAL URADNO ŠE NERAZGLAŠENI
  STALIN KOMUNISTIIČNI ZLOČINEC
  EDVARD KARDELJ.
  https://www.google.si/search?q=kardelj+edvard&client=tablet-android-samsung&prmd=imvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiOrMy9kfXXAhWZHsAKHVvpDRIQ_AUIESgB&biw=1280&bih=800#imgrc=bEWFkTlfN9DmWM:

 • Olga_10

  Deratizacija!

 • Janez

  KIP
  ” EX KPS – I L E G A L C A ”
  PRI
  STAVBI MNZ OZ. T.I. ” SLAVIJI” V CENTRU LJUBLJANE. Pomenljivo – mar ne? L.r. Janez K. KOMENDA
  P.S.

  ALI NAM ŠE VEDNO VLADAJO ?
  Ex KPS – ” ILEGALCI”

  https://www.google.si/search?q=ilegalec+kip&client=tablet-android-samsung&prmd=imvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjG6qbBn_XXAhUsLsAKHYxeBBgQ_AUIESgB&biw=1280&bih=800#imgrc=sAK8OdHZxwsb6M:

 • tramal

  Saj to so skoz isti komunajzerji samo da so se že desetkrat preimenovali. Najprej lds potem zares ,sedaj cmerarjeva stranka,drugo leto pa bodo vsi v stranki klovna ki je kandidiral za predsednika.Vsekakor pa vse vodi gnusoba kučan.

 • Janez

  Tako ?
  Žalobno izgleda – ta ex LDS ITD. G. GOLOBIČ ?! Žalosten se zdi?!
  Od
  česa
  PA ON PRAVZAPRAV ŽIVI ?
  Nimam pojma?
  Enkrat je v družbi z drobižkom Biščakom itd.
  Imel slabo obiskan pogovor o knjigah v VODNIKOVI DOMAČIJI !?
  Prav – revno malo zanimivo srečanje, pogovor .
  Bil je žalosten in se spraševal – na ?
  KATERO IDEOLOGIJO NAJ BI SE ON IN NJEGOVI ZDAJ OPIRALI ?
  Ko
  SE JE PA STALIN, TITO, KARDEL KP, ZK IDEOLOGIJA ?
  Se je pač ?
  IZKAZALA ZA PRAZEN NESMISEL IN KUP LAŽI !? Izgubljeno je deloval. L.r. Janez K. KOMENDA
  P..S.
  A JE EX “POLITIK” G. GOLOBIČ ?
  TUDI
  ” EN EX KP, ZK ITD. NEZAPOSLEN
  SKRIVAJOČI SE ” ILEGALEC “?!

  https://www.google.si/search?q=ilegalec+kip&client=tablet-android-samsung&prmd=imvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjG6qbBn_XXAhUsLsAKHYxeBBgQ_AUIESgB&biw=1280&bih=800#imgrc=sAK8OdHZxwsb6M:

  • Vera

   Uradno je kmet, neuradno pa bog si ga vedi kaj vse dela za našimi hrbti in za trenutno vodilno politiko ?

   • Janez

    A ja?
    Nenavadn človek vsekakor. Meni se je zdel v Vodnikovi domačiji ?
    Žalosten
    In osamljen bivši “elitni komunist” ?
    S črepinjami od Staln in Tito komunizma v žepu. Tak vtis pač. L.r. J. KOMENDA

 • Osti jarej
 • Zgornji

  BANDA MAFIJSKA Z NAVEZAMI ZLOBNEŽEV NEKEGA MRTVEGA NARODA !!! ! !!!

 • Osti jarej

  ¸..no,to je resno raziskovalno novinarstvo in pogum….ne pa v mafijastanu …. verjamem,da se je podobno dogajalo tudi v pri nas in se še

  https://www.youtube.com/watch?v=A3NNL31nIXU

  • Janez

   Nam pa ti razkrij
   REZULTATE
   TVOJIH RAZISKAV – RAZNIH GROZODEJSTEV ZADNJEGA ČASA, A NE ?
   Začni npr.
   NPR. O GROZOTI ZADEVE “FARMACEVTKA”
   KI
   JE
   BOLJ Z VIDIKA OGROŽANJA ČASTI
   NEMOČNEGA POSAMEZNIKA – GROZEN PRIMER?
   A?
   SO
   TI EX KP, ZK LOPOVI TAKO GROZNI – KOT TA PARKELJ ? Ti vse veš. L.r. J. KOMENDA

 • Janez

  “OSTI JAREJ”
  OČITNO
  NE BO NIČ – RAZISKOVALNEGA – NAPISAL. Čudno ?
  Ko –
  pa je toliko “hvaležnih tem”.
  Taka
  ” HVALEŽNA TEMA” JE NEDVOMNO TUDI
  NPR.
  POJAV ” N A D O M E S T N E G A KRIVCA” !
  Takih
  primerov vsiljevanja t.i. je zelo veliko tudi v zadnjem času !
  Zdi se,
  da je tak tudi primer ” dr. Nović” – kar bo še ugotavljalo sodišče še ta mesec. L.r. Janez K. KOMENDA

 • Morala

  Komu naj grem za svetovalko? Rada bi davkoplačevalski denar :)

 • hribovc

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!