Razkrivamo: Levica nas še kar “pufa”, državni dolg Slovenije zdaj znaša že 71,3 odstotka BDP – V času prve Janševe vlade je bil daleč najnižji, pod 20 odstotki

Foto: STA

Dolg proračuna je v Sloveniji sredi letošnjega leta znašal 27,9 milijarde evrov, kar predstavlja 71,3 odstotka BDP-ja. Podatke je razkrilo poročilo o poslovanju države v prvi polovici letošnjega leta. Kot poroča spletnicasopis.eu sicer letos ne bo dodatnega zadolževanja, trdijo na finančnem ministrstvu, obljubljajo pa še delna odplačila dolgov. Zanimiv pa je predvsem graf o zadolževanju Slovenije po letu 2000, ki so ga razkrili na finančnem ministrstvu in ki ga je na svoji spletni strani objavil raziskovalni novinar Peter Jančič. Graf razkriva, da je bil državni dolg v času prve vlade Janeza Janše med leti 2004 in 2008 na najnižji točki v novem tisočletju, saj je predstavljal zgolj 18,9 odstotka BDP-ja.

Leta 2004, ko je desna vlada nastopila s svojim delom po desetletni vladavini LDS-a, je državni dolg predstavljal še 24,1 odstotka slovenskega BDP-ja. Vseeno pa vsa ta leta režimski mediji manipulirajo s slovensko javnostjo, saj na levici še vedno velja prepričanje, da je bila država najbolj zadolžena v času prve Janševe vlade, kar pa velja zgolj za javni dolg, na katerega vlada ni imela pravega vpliva. Takšno zadolževanje posameznikov in slovenskih podjetnikov v tujini je bilo namreč posledica tedanje zelo ugodne gospodarske klime. Z drugimi besedami, zasebniki so se zadolževali, ker so se pač lahko.

Kot razkriva spletnicasopis.eu, podatki o realizaciji državnega proračuna v obdobju od 1. januarja do 30. junija 2017 kažejo, da je država zbrala štiri milijarde in 551 milijonov evrov, kar je za 9,1 % več kot v istem obdobju lani in pomeni 51,4-odstotno realizacijo glede na sprejeti proračun 2017. Po drugi strani je država v prvi polovici leta porabila štiri milijarde in 486  milijonov evrov oziroma 47,1 % načrtovanega. V primerjavi z istim obdobjem lani je bilo torej porabljenih 75,9 milijona evrov manj.

Foto: spletnicasopis.

Evropska unija dopušča dolg največ v višini 60 milijonov evrov
A kaj nam kažejo rezultati finančnega ministrstva? Zaradi rasti BDP-ja ima seveda Slovenija višje prilive, zato bi morala Slovenija izboljšanje gospodarske klime v državi aktivno izkoristiti za zmanjševanje dolga. Ob tem je namreč smotrno izpostaviti, da država plačuje za vsak dolg milijardo obresti na leto, zato bi se moral dolg zmanjševati, a se je v prvi polovici leta 2017 glede na leto prej celo zvišal za tri odstotne točke.

Seveda moramo vzeti v zakup, da naj bi država do konca leta še zmanjšala dolg, a je vprašanje, v kolikšni meri bo vlada realizirala svoje načrte. V vsakem primeru pa je državni dolg absolutno previsok, saj Evropska unija dopušča dolg v višini največ 60 odstotkov BDP-ja. Za takšne kršitve javnega zadolževanja so sicer predvidene sankcije, ki pa jih Evropska unija ne izvaja dosledno.

Foto: spletnicasopis.

Levica ponavlja zgodbo iz Jugoslavije: Zadolžuje naše prihodnje generacije
Poraja se vprašanja, kako dolgo bo večina naše politike, medijev in drugih medijskih dreserjev ignorirala neizprosno govorico številk, ki so najbolj otipljiv dokaz rezultatov gospodarjenja. Sodeč na tabelo, ki jo je prikazal finančno ministrstvo, je namreč slovenska država najnižji dolg državnega proračuna (pod 20 odstotkov BDP-ja) dosegla davnega leta 2008, preden je levica z zrežiranim konstruktom Patrije desno vlado vrgla z oblasti.

Prav vse vlade po letu 2008 so nato na veliko in neodgovorno zadolževale slovensko državo, zlasti pri tujih kreditodajalcih. Levica na ta način ni zadolžila le trenutne generacija, temveč tudi naslednji dve. Zveni znano? Zgodba, ki jo poznamo še iz bivše države. In ravno v času Janševe vlade je bil poplačan največji del podedovanega dolga iz SFRJ.

Tako pa se še vedno manipulira s celotnim javnim dolgom, državnim in javnim. Če je bil zaradi ugodne gospodarske klime javni dolg v času Janševe vlade najvišji, to ni podatek, ki bi ga enačili z državnim dolgom in ki ga za merjenje uporabljajo mednarodne institucije.

L. S.

 • cosmosjasnovidec

  Ja saj.Sedaj,ko so pokradli naredili dolgove ter si napolnili žepe pa bodo lepo spizdili in nikomur nič.
  Denar imajo naložen v bankah tujine tako,da,če bi se tudi zgodilo kar se seveda tukaj v Sloveniji ne bo,da jim zaplenijo vso premoženje se lahko le na vse skupaj smejijo.
  Kar imajo tukaj je za njih drobiž.

 • RealRevolution

  Statistika govori za sebe in bi si jo morali malo “pametnakovici” ogledati preden obkrozijo za moderne cepce.
  Jaa,ljudje radi volijo cepce,kaj cemo.Zgleda,da bomo morali potoniti preden bo sploh kak gib od njih.Ampak potem bo ze prepozno.
  Ne pozabimo pa,da bi morala stranka SDS vec narediti,da bi ljudje sli volit.S kaksnimi bolj “ekstremnimi” ukrepi kot je lustracija in povisanje plac za 50%,ukiniti davke toliko kot je zaenkrat mozno in ojacat gospodarstvo z novo ustavo,ki bi populila birokracijo in se marsikaj iz nje.

  • Olga

   Za časa SDS-ove vlade je bila zadolženost pod 20% BDP, dogovorili so se s sindikati, uredili plače, dvignili pokojnine za četrtino! Vrtec za vsakega drugega otroka in naprej je bil zastonj….Pa je bila v koaliciji s strankami, ki so jih omejevali pri ukrepanju! Kdaj boste dojeli, da stranka dela dobro! Ima programe! Žal v opoziciji ne morejo drugega kot opozarjati na napake vlade. Za ukrepe rabijo večino! Če ni večine, se sklepajo koalicijske pogodbe, ki so velikokrat kontrapriduktivne! Torej dajmo SDS večino, pa bomo videli!

   • Primoz Papez

    Rabi vecino a večine nikoli ne bo dobila…

    • traktor

     Prav,a čez 2,3 leta se ne pritožujte,ko ne bo več denarja za penzije,za plače v JS in bodo mladi v velikanskem številu emigrirali.Popravnega izpita ne bo več.Vsakomur,ki ima podjetje je jasno,da se od samih pufov dolgo ne da shajati.Kdaj vam bo jasno,da bo slej,kot prej potrebno živeti od dela?

     • karlina

      kAJ ČEZ DVE LETI, ZE EN MESEC NAZAJ SO SE MORALI ZADOLZITI ZA PLAČE V JU IN PENZIJE, ze čez eno leto ali prej, bomo doziveli BANKROT

     • traktor

      Eh dej no, vsake 3 mesce vzamejo 1-2 mld. Samo za plače javnih uslužbencev in pokojnine, ki jih v takem obsegu, mi v realnem gospodarstvu, že dolgo nismo več sposobni financirati. Vsako zvišanje davkov pa pomeni zapiranje privatnih podjetij, več ljudi na sociali ali minimalcu in pa beg čez mejo v borbo za kruh. In še to, skoraj nobena občina in skoraj nobena državna institucija ne financira več investicij s svojim denarjem, vse kar dobijo od davkov, gre za plače in material, vse ostalo financira pretežno EU. Ko bo enkrat s tem konec, pa bomo s Triglava kmalu in zelo jasno videli dno.

    • Janez

     Bo,bo ,lahko verjameš.

 • VERZIFIKATOR

  Čiro Celar najml.

  MIRČEK IN ZADOLŽITVE

  Prvi dan pouka je pred vrati,
  Mirček spet se v šolo bo odpravil,
  ni popravnega sicér opravil,
  pa saj njemu treba nič ni znati.

  Ga spustijo tudi z negativno,
  takšni namreč šolski so predpisi,
  zate ne, ker posvečen pač nisi,
  vsi veljajo kajpak selektivno.

  Torej šole prag prestopa Mirček,
  zdaj četrto leto v šolo hodi,
  nič več po hodnikih sam ne blodi,
  vzoren je, so rekli, pionirček.

  Tudi v šolo se ga več ne spremlja,
  so iz rok ga strički izpustili,
  tetam so motrenje dovolili,
  gleda nanj skrivaj se, iz podzemlja.

  Gleda, da po poti gre rešitve,
  da ne skrene kje, po tleh ne pada,
  da ob padcih Mirček se obvlada,
  ve, kaj so njegove zadolžitve.

  Zadolžiti fanta, to je glavno,
  zadolžitev so mu naprtili,
  da še sami ne bi jih nosili,
  Mirček da postal ime bo slavno.

  Kar hlasta zdaj fant po zadolžitvah,
  nove vedno jemlje si naloge,
  se dežurnega oklepa vloge
  še na pionirskih fant volitvah.

  Ena le pri tem je omejenost,
  omejitev, da ne bo pomote,
  k sreči šole proste so sobote,
  Mirčku da se brzda zadolženost.

  • Olga

   +++++++++++

 • Olga

  Ko bomo to vlado nagnali, jih je treba spraviti na sodišča in za rešetke, skorumpirance!

 • Božo

  Janez Janša je v 10 letih čisto propadel. Takrat je vodil desno vlado, danes pa ni ene, niti ene parlamentarne stranke ki bi hotela iti z njim v vlado zato ne bo nikoli več vladal. Je ko garjavec ki se ga vsi izogibajo. Res je veliko naredil.

  • mar-doija-ve

   Je skoraj na istem kot ti kenede, he, he…
   ah, NE…. je precej višje od tebe…… več svetlobnih let.

  • Anton

   LAŽEŠ!

   sarkazem press

  • slosin

   A na graf nimaš pa nobenega komentarja…spet same floskule pa blatenje…

   • mar-doija-ve

    Sej ga ne razume pa še iz leve ga bere, he, he..

  • Janez

   Kako lepo opisuješ sam sebe BEDAK

  • Nata

   To bomo pa še videli, ali ne ? Morda pa se le zbudimo, pravi Slovenci ? In takrat bodo te strančice, o katerih pišeš, z veseljem stopile zraven.
   Kako je že z volitvenim sistemom ? Katera stranka že se je s figo v žepu pogovarjala o večinskem, ali proporcionalnem volilnem sistemu ?

 • Franjo Trojner

  Ubili so resnico, izmaličili etiko in moralo, unučili banke, nam nabili enormne davke in velik javni dolg, zafurali tranzicijo in s tem gospodarstvo in pravno državo, zatreti hočejo še svobodo misli/govora, sedaj se pod taktirko politične levice pospešeno vračamo v čase enoumja, strahovlade in ovajanja drugače mislečih. Sam razumem takšno drastično natikanje nagobčnikov ljudem, ki mislijo s svojo glavo, kot zatiranje svobodne misli, dialoga in različnosti! Špiclji politične levice bodo sedaj imeli v svojih rokah moč, da nas bodo za drugačno mnenje tudi kaznovali in tako na zakonit način izločili moč argumenta. Politična levica nam je vzela sanje, da bi lako nekoč postali, kot druga Švica, sedaj nam jemlje še svobodo govora, ( ki so jo že v antični Grčiji Grki imeli), da bi ji državljani v obraz to tudi povedali. Bodite prekleti oropali ste nas dostojnega živlenja, sedaj nam z nagobčniki želite odvzeti še vso dostojanstvo. To vam ne bo in ne more uspeti, 50 in več procentov državljanov pač ne bo mogoče kr tak utišati, a nas boste vse zaprli, razlastninili itd., kot ste v zgodovini že storili? To nasilje nad sobodo misli, govora in našimi denarnicami se mora končati in to takoj, ČE HOČEMO TO DOSEČI IN SI RES POSTAVITI DRŽAVO, KI BO, KOT DRUGA ŠVICA MORAMO V ČIM VEČJEM ŠTEVILU NA VOLIŠČA IN ODDATI SVOJ GLAS ZA DEMOKRACIJO, ZA ŽLAHTNO POLITIČNO DESNICO!

  • karlina

   VELIK, PODČRTAN PODPIS IN SAMO TO LAHKO ŠE DODAM-NOVA S. KOREJA

 • bubamara

  Intelekt Slovenskega človeka ne dosega tematike tega prispevka. Njegov intelekt razume, da je za vse kriv Janša in da bo volil samo tistega, ki mu omogoča zastonj šole in zdravstvene storitve ter socialne prispevke večje od minimalne plače.

  • bednick

   Ej buba, politika ni intelekt ampak so čustva.
   FOLK JE Z JANŠO S ČUSTVI.

  • slosin

   bod bolj natančna s tem intelektom…intelekt slovenskega levosučneža…

  • dob

   Ustrahovan otrok se v šoli ni sposoben učiti, to ve vsaka socialna delavka v osnovni šoli.
   Inteligentnost je tu drugotnega pomena.

   Prestrašen narod ni sposoben razmišljati.

 • janko

  Nazoren, jedrnat članek!! Levosučni, preberite ga in razmislite!!

 • indijanka

  No, za tako pufanje bi morali imeti vsaj vojsko modernizirano v tem mračnem obdobju prepihov ne pa, da računamo na prostovoljne gasilce. No, če vojske nimamo poštimane, bi moralo biti vrhunsko vsaj zdravstvo. Tu to ne drži, povprečni umiramo v čakalnih vrstah. No, pol pa je mogoče štima v šolstvu. Tut to ne bo držal, otroci so v šoli lačni, kmalu pa bodo tudi brez varstva, ker država zmanjšuje temu namenjena sredstva. Nimam pojma, kam je šel ves ta denar. Saj z njim prav ničesar nismo ustvarili.

  • slosin

   Kam je šel ves ta denar? …kaj misliš, da je klinika v Avstraliji pocen…
   pa nov akumulator za volvota je tud kr drag…

   Kaj levosučneži….a bo kakšen komentar…?

   • Steiermark

    Glede tvojega omenjanja avstralske klinike, te moram opozoriti, da sem pred nekaj dnevi srečala, na pokopališču, nekega domačina, ki že več kot 50 let živi v Avstraliji in ki je tako kot ostali Slovenci “informiran” in napolnjen z informaciji jugokomunajzlov, ki širijo, še naprej laži o JJ, o njegovi kliniki, o preprodaji orožja JJ in ne vedo resnice, ker spremljajo oddaje v slovenskem jeziku, kjer jim še vedno polnijo v glave rdeči jugosi, antislovenci, promotoriji, zločinca tita in takšne laži, ki jih širi tamali ustvarjalec, “velikih pokov”, ki se mu vedno spremenijo v smrdljive prdce! Res žalostno, da potem tile “Slovenci” še nasedajo na te laži in istočasno še vedno “obožujejo” velikega pedofila in klavca, psihopata tita! Kžo jim pa pojasniš, v kakšni laži in zmoti živijo, pa te gledajo, kot da so padli z lune in odkimavajo z glavo, ker enostavno mislijo, da jim govoriš laži…..

  • bednick

   A ti si pa še kar za socialno državo?
   Nekje sem bral:
   SOCIALNA DRŽAVA ŽRE SAMA SEBE

   ALI

   VZAJEMNO ROPANJE!

   • indijanka

    Bi mi rad povedal, da nam gre na področju investicij bolje? Drugače pa cenim prostovoljno humanitarnost in verjamem vanjo.

   • karlina

    Kakšno socialno drzavo, drzavo, ki bo vredna tega imena, sedaj je to skropucalo od drzave

  • karlina

   Indijanka, nikjer nič ne štima, če je mogoče pred leti bilo tako-tako, je uspelo Cmerarju, z nesposobnimi ministri vse dokonca UNIČITI, mislim, da namerno

 • Cenzuriran 4x

  Divje privatizacije, nekriti krediti, pol žlahte pri koritu in zatem posledično zapiranje podjetij,,odpiranje slabe banke, najemanje še večjih kreditov za pokrivanje bančne luknje, fiskalno pravilo, teš6, patria, orožje in še in še bi lahko našteval pa ni vredno. Vse to so pridobitve in posledice desne vlade. Če je trenutna vlada porinjena v flikanje starih grehov, še ne pomeni da je slaba. Se je pa za vprašat kako je Janši uspelo tako zafurat Slovenijo v času debelih krav?

  • Janez

   Bedak

  • mar-doija-ve

   Pranje iranskega denarja, NLB banka, banksterji, tajkuni, …… to je naša svetla prihodnost – nč bat. Še ga bomo sral.

   • karlina

    pozabil si še na 2. tir, če jim uspe in sigurna sem, da jim bo, to bo šele rop stoletja

  • slosin

   bebec, ni ti pomoči….

  • učko

   Evo ga, režimskega lažnivca! In pol se p’rtožuje nad pisanjem na tem portalu. Svinja hipokritska, lažnjiva !!!!

  • Nata

   No, me veseli, da se vsaj vprašaš !!
   Kakšna trenutna vlada ? Saj vladajo z veliko večino že več, kot tri leta! Malo dolg trenutek. Skoraj toliko, kot je vladala tista desna, ki je – po tvoje – vsega kriva !! Ja, nekaj bi pa menda v tem času že lahko poflikali ??
   Seveda se pa Cerar iz previdnosti stalno izgovarja tudi na prejšnje vlade, ne samo na Janševo.

  • stajerc5

   Glede na cudoviti graf, zelo mocno sumim, da imas ekran narobe obrnjen…

  • tramal

   A sedaj ni čas debelih krav pa nas cmerar še bolj pufa.Tako se hvali kako nam gre dobro ,penzije in plače pa stojijo in pufa se do onemoglosti.Si popoln idiot ki laže samemu sebi.

  • karlina

   A bejz, da je po tvojem zopet kriv Janša, kot vedno, se zelo, zelo motiš, zakaj pa misliš ni zmagal leta 2014, oz. so zgoljufali volitve-zato, da lahko nemoteno kradejo še naprej

 • MEFISTO

  Takle mamo na nesrečni strani Alp!

 • bednick

  Na grafe nič ne dam, so ponavadi prirejeni.
  Kokr kermu paše, bi reku.
  Dokler bodo penzije je vse kot v škatlici.
  Sermo ga še teh par petkov!

  • Nata

   Jej, jej. . . . . . .iz prazne ritice sračkati ?? Težka bo .

   • bednick

    Iz prazne je res težko.
    Tukaj ti dam prav.

  • tramal

   In tej miloščini ti praviš penzije.Avstrici imajo zakonsko določeno da mora biti penzija najmanj devetsto ojrov.Vsloveniji dve tretjini nima plače toliko kot je pri njih najmanjša penzija..Pravi si bedak.

   • bednick

    Dobim 760 €.
    Mesečnih stroškov 220 (položnice).
    Zračunaj za kolk pirov mi ostane:

    a) 2
    b) 10
    c) nebroj
    d) drugo

    • tramal

     Seveda če živiš v baraki kot cigani,nimaš avta,nimaš družine,živiš kot klošar,penzijo na račun prihodnjih rodov.Tako pa še kar nekam gre.

     • bednick

      Ne, nekaj manj dobi tudi žena.
      Je pa zajeb. veliko bolj, če si sam, to pa 100% drži.

     • tramal

      Da ,in največ upokojencev je vdovih in z penzijo malo čez štiristo ojrov.

    • karlina

     No potem si lahko še kar vesel, to je za današnje razmere zelo dobra penzija, očitno si imel lepo plačo, ali pa si ze dolgo v penziji in si imel srečo z velikim procentom, sedaj je komaj 57%, pa verjetno bo še manjši, glede na situacijo v drzavi in če je plača netto manj, kot 1.000 evrov, oz. komaj minimalna, kakšna je potem penzija, katastrofalna

   • karlina

    In kdo je temu kriv, verjetno vemo odgovor

  • karlina

   Bejz no, a da bo še denar za penzije praviš, no, ko bo zmanjkalo denarja, ga bo zmanjkalo čisto za vse, verjemi

 • Nata

  A, da letos ne bo več dodatnega zadolževanja ?? Pa ja de !! Saj nam preostane še cela tretjina leta !?
  Manipulacijo pa seveda komunjare sijajno obvladajo.

  Javni, pa državni dolg, pa bančna posojila tajkunom. . . . . . .

  Ljudje pač, kot papige ponavljajo, kar slišijo. Preberejo pa zelo malo.

  • karlina

   Nata, ze jutri se bodo znova zapufali, prej slišala na radiu Ognjišče

   • Nata

    ++++++++ seveda, morajo vse svoje purše poplačati !

  • Steiermark

   …razumejo pa še manj! To je žalostno, ker ko enemu takšnemu tepcu poskušaš razjasniti njegove blodnje (ravno takšnim, ki po 40 letih dela, dobivajo 400 E miloščine – penzije, ) se pa ravno ti postavijo tej drhali v bran in klobasajo, kako oni nemorejo ničesar spremeniti…..

   • Nata

    Morda se pa bojijo, da bodo še tisto izgubili ??
    Saj imamo Strahovlado !

 • Borut Stari

  Zapufana država, v nadaljevanju zapufanec, je v svetovnem posojilnem sisemu največji car, je največja dragocenost mednarodnega finančnega sistema. On je tisti, ki poganja gospodarsko rast in je edini, ki drži parazitski sistem pokonci. Sistem mora narediti vse, da zapufanca, gostitelja parazita, reši. Zapufanec ne sme postati racionalen in ne sme se ustrašiti svojih dolgov. Zapufanca je treba negovati in ga spodbujati, tudi prositi če je treba, naj se zapufa še bolj, pa naj stane kolikor hoče. Ni pomembno ali je ta zapufanec država, podjetje ali posameznik. Pomembno je da si z leta v leto več sposoja, saj le njegov puf omogoča nadaljevanje gospodarskih orgij. Ko zapufanec postane preveč zapufan, da bi se še naprej pufal, je treba njegov dolg prerazporediti in mu s tem omogočiti nadaljne pufanje.
  Graf nazorno kaže, da so se gospodaske orgije pufanja začele z vlado Boruta Pahorja, ki je za nagrado dobil volitve in postal celo predsednik države. Pufanje državljanov ali bolje rečeno, naših otrok se z vso nesramnostjo nadaljuje.

  • karlina

   TOČNO, ze jutri se bodo znova zapufali, sem slišala prej na radiu, grozljivo, res

   • Borut Stari

    Naši otroci nas bodo preklinjali in upravičeno sovražili. Mi naše starše ne moremo sovražiti, da niso nič naredili, ker niso mogli nič narediti. Diktatura pač. Hinavsko imenovana diktatura proletarijata. Takoj po osamosvojitvi smo na prvih svobodnih volitvah dovolili komunistični mafiji, da nam je ugrabila državo. Na vseh volitvah, predsedniških ali parlamentarnih je oligarhija imela podporo svojih 60% volilnih glasov. Enostavno tega naroda ne razumem. Ukradejo mu državo in na 5. volitvah nič ne spreobrme.Mojih otrok me je sram pogledati v oči čeprav sem na vseh volitvah glasoval za “Svobodno Slovenijo” očiščeno komunističnih hinavcev.

 • domovina mili dom

  Da bodo komunisti preslepili narod z lažnim standardom, bodo pred volitvami zapufali državo samo zato, da ugodijo parazitskemu JS/JU. Kar je pa še pomembnejše, ugoditi morajo proračunskim ziznim teletom imenovanim inštituti mirovni takšni in drugačni. Seveda ne pozabimo na svetovne apokaliptične bojevnike ,zvezdonosce.

 • MižekFiga

  S Cerarjem NI PRIHODNOSTI ker je SMC Stranka murglskega centra.

  • slosin

   ….. Smrduhi Mira Cerarja…

 • MEFISTO

  Dober je Cerar.

  Le poglejte, koliko nesposobnih ljudi mu je uspelo zbrati na enem kupu.

 • Franjo Trojner

  Rad bi se spomnil vsaj ene dobre stvari, ki jo je bivša, kot sedanja tranzicijska levica, Cerar, SMC, Židan, SD in Karlek Desus, morda Kučan, Türk, Pahor itd. v zadnjih 25 letih naredila/liza državo in državljane, pa se ne morem spomniti niti ene samcate. Reforme??? Tudi ne! Najbolj bizarno je, da niti Terana niste znali zaščiti, tud lubadar vas je na kolena vrgo, še arbitražo ste z prisluhi zapackali, da cincanja okoli implementacije razsodbe arbitraže niti ne omenjam! Absurd je bil dosežen nekaj časa nazaj, ko so našim policajem na morju globoko v Piranskem zalivu hrvaški ribiči kazali gole riti in tudi tiče in jajca in se nato s tem pohvalili na svoji nacionalni.TV in to v prisotnosti predsednika hrvaške vlade Plenkoviča. Uničili ste našo pravno državo in s tem tranzicijo, zapravili naš ugled v EU in svetu in zdaj Cerar, vlada, koalicija z svojo mencajočo, vso fsrano/prestrašeno politiko do hrvaške dovoli, da ti našo državo in s tem vse državljane še zasmehujejo, ponižujejo. Ma vi vsi ste hujši od vseh naravnih katastrof vkup, te ti res vzamejo čisto vse, pogosto tudi živlenje a ti vsaj čast ostane, kar pri vas ni pravilo.

  • karlina

   velik podpis

 • Sodni dan

  A je še treba kaj pripomnit ? Mislim da je bilo v članku vse nazorno predstavljeno!

 • karlina

  Ni kaj dodati, kot-končali bomo , kot bivša jugoslavija, dokončen bankrot.

 • centurion

  “….Razkrivamo: Levica nas še kar “pufa”, državni dolg Slovenije zdaj znaša že 71,3 odstotka BDP – V času prve Janševe vlade je bil daleč najnižji, pod 20 odstotki…”
  SOVRAŽNI GOOOOVOOOORRR!
  Nova24TV na aplikacijo Mirovnega inštituta!!!

  • stajerc5

   Uff, pocakaj se par dni, da zacne poleg Nove se Skandal24!!!
   Tardecim bizgecim na forumu se bo zrolal, ker bodo morali delati v smenah!

   • slosin

    dej mi povej, kako se more nekomu zrolat, če je pa že zrolan…

    • stajerc5

     Cist ajnfah, mi si jo obrisemo in vrzemo papir proc, tardeci ga pa nazaj zrolajo…

     • MEFISTO

      Dvomim, da so rdečuhi tako varčni, razen gorenjskih rdečkarjev.

  • karlina

   O, ljubi Jezus, to je zate sovrazni govor, za nas pa RESNICA

  • mar-doija-ve

   Kako kaj tvoje zdravje ?

 • xtc

  Kjer koli levaki prilezejo na oblast državo finančno uničijo,kot tudi moralno in drugače.

  • MEFISTO

   Kako lahko tako poznavalsko govoriš, saj dvomim, da si bil kdaj na Kubi, v Severni Koreji in Venzueli, da bi videl, v kakem razkošju živijo v teh srečnih deželah.

 • Janez

  ZADNJI ČAS !
  Da
  PARLAMENT R. SLO SPET PRIČNE Z DELOM.
  TOLE
  JE KAR ZASKRBLJUJOČE !
  Meni
  SE ZDI,
  DA SE POKOMUNISTIČNE STRANKE IN LJUDJE – VEČINSKO? Verjetno – NIZKO ETIČNI !
  Da se – skratka
  Z VSO MOČJO SVOJIH KREMPLJEV
  – OKLEPAJO SVOJIH
  -POLOŽAJEV IN OBLASTI !?
  Hkrati pa intenzivno “RAZMIŠLJAJO O ČIMMANJ BOLEČEM POBEGU” OD ODGOVORNOSTI.
  Za
  NJIH POBEG OD NJIH LASTNE POKOMUNISTIČNE – O D G O V O R N O S T I
  – ZA
  ZADOLŽENOST NAŠE DRŽAVE R. SLO !
  Te
  ZADOLŽENOSTI – BI NE BILO – ČE SE NE BI – PRAV – ONI !
  Ex KP, ZK , LDS, SD, aSMC, DESUS, ZL in ex KP, ZK VEČINOMA “BOGATO PENZIONIRANI “GNEZDAŠI”
  TAKO
  VZTRAJNO
  IN BREZ OZIRA NA INTERESE – NAS PREBIVALCEV R. SLO, SLOVENCEV.
  LAHKO
  SMO PREPRIČANI,
  DA BODO EX IN SEDANJI VODILNI POLITIČNI “SISTEMČIKI”
  PUSTILI
  V
  REVŠČINI ZARADI OBVEZ ODPLAČEVANJA DRŽAVNIH DOLGOV – VSE PREBIVALCE R. SLO !
  Tako oz.
  PODOBNO
  KOT SO BIVŠI VSILJEVALCI KOMUNIZMA, SOCIALIZMA – NEETIČNO !
  Skrajno
  NEETIČNO SO BIVŠI KOMUNISTIČNI OBLASTNIKI !
  – PUSTILI V REVŠČINI MIZERNIH
  PENZIJ 400, 500 EVROV
  – BIVŠE PRAVE FABRIŠKE DELAVCE KOMUNISTIČNIH TOVARN!
  ZA
  DOLGOVE NAŠE DRŽAVE R. SLO – NOSIJO EX KP, ZK – VSO – POLITIČNO ODGOVORNOST !
  Naj
  SE NJIH NEDVOMNA POLIT ODGOVOVORNOST – URADNO UTELESI TUDI !
  V
  – MATERIALNI
  – OSEBNI ODGOVORNOSTI EX KP, ZK VODILNIH POLITIKOV IN “SISTEMČIKOV”
  ZA
  NJIH – VSILJEVANJE
  NAM PREBIVALSTVU ŠKODLJIVE,SLABE PO- KOMUNISTIČNE POLITIKE!
  Ne
  DELAJMO SI ILUZIJ O PO-KOMUNISTIČNIH POLITIKIH !
  NEETIČNOO
  SE NAM BODO VSILJEVALI – DOKLER SI NE “PRIGRABIJO” – VSAJ DOBRIH PENZIJ !
  Kakšne
  POKOJNINE
  IMAJO BIVŠI ZGARANI KOMUNISTIČNI
  FABRIŠKI PRAVI DELAVCI – TO?!
  TEH VSILJUJOČIH SE NAM EX KP, ZK “POLITIKOV” – OČITNO
  – NIČ
  NE GANE IN
  NIČ NE ZANIMA ! Praav malo je bilo nastopov in ukrepov – za poboljšanje mizernih penzij.
  Ne
  DELAJMO SI LUZIJ !
  ENAKO
  KOT SO KOMUNISTIČNI IN POKOMUNISTIČNI POLITIKI PORINILI V REVŠČINO PENZIJ 400, 500 € !?
  TAKO?!
  NAS BODO
  KOMUNISTIČNI
  IN POKOMUNISTIČNI POLITIKI PUSTILI V. – REVŠČINI – nas vse ljudi R. SLO.
  VSI !
  VSI PREBIVALCI, LJUDJE SLOVENIJE – BOMO ŽIVELI V REVŠČINI !
  Zaradi
  DRŽAVNIH DOLGOV V GROZLJIVI VIŠINI 70 MRD € ,
  ZARADI ODPLAČEVANJA DOLGOV, KI SO JIH USTVARILI EX KOMUNISTI ! L.r. Janez KOMENDA
  P.S.
  NUJEN UKREP !
  URADNO ZNIŽANJE PENZIJ EX KOMUNISTIČNIM VODILNIM POLITIKOM IN “SISTEMČIKOM”

 • montyamp

  Kjer so morilcev potomci gospodarji ,
  tam je volk mesar .

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • garfi

  MURERGELSKI KOMUNISTIĆNI REŽIM = SEVERNOKOREJSKI KOMUNISTIĆNI REŽIM
  še en dokaz današnji “studio ob 17h”
  leviĆarju lipušćku se kar glas trese, ko se v celi oddaji meče na trepalnice, da bi severnokorejski
  zločinec preživel
  jasno se vidi, da so zločinski režimi solidarni drug z drugim
  SEVEDA SO ZA VSE VEDNO KRIVI AMERIČANI
  lipušĆek: korejski narod ne bo dovolil in kitajci ne bodo dovolili in rusi ne bodo dovolili, da zločinski severnokorejski režim propade
  SEVEDA, KER BI S TEM SLEJ KO PREJ PROPADEL TUDI KURĆANOV REŽIM
  http://4d.rtvslo.si/arhiv/studio-ob-17h/174488361

 • MEFISTO

  Ljuidje Božji, potrpite!

  Kmalu bo še eno leto naokoli in za vekomaj se bomo znebili frisev z gornjega posnetka.

 • Steiermark

  Rdeča podganja golazen je pač “nenasitna”…..upam, da jim bo kmalu “želodec počil”, od žretja našega in naših naslednjih generacij, ki bodo nosile to njihovo breme požrešnosti ……..ki se kaže na njihovih računih …..po fiskalnih oazah! Zato so se pa “borili” za oblast!

 • Govekar

  Lol, vlada nima vpliva na javni dolg… nova ugotovitev nova24 v drugem odstavku.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!