Romana Tomc je kandidatka SDS za predsednico države

Romana Tomc.

“Z veseljem in s ponosom sporočamo, da je Svet Slovenske demokratske stranke za kandidatko za predsednico Republike Slovenije izbral gospo Romano Tomc,” so sporočili iz največje opozicijske stranke SDS. Vodilo predsedniške kampanje bo pod sloganom “Spoštujmo in sodelujmo!”.

Romana Tomc je ugledna političarka, ki se je državljankam in državljanom vtisnila v spomin kot poslanka in podpredsednica Državnega zbora Republike Slovenije. V letu 2014 je bila tudi podpredsednica Parlamentarne skupščine sveta Evrope s sedežem v Strasbourgu. Trenutno je poslanka Evropskega parlamenta, kjer se v različnih odborih ukvarja z zaposlovanjem in socialnimi zadevami, z ugotavljanjem pranja denarja, izogibanja davkov in davčnih utaj ter ostalimi ekonomskimi in monetarnimi zadevami. Gre za področja, ki jih še posebej dobro pozna, saj se z njimi ukvarja skozi celotno svojo poklicno in politično pot.

V času predsedovanja Slovenije Svetu EU je bila državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve, še pred tem pa je na istem ministrstvu vodila Direktorat za delo in pravice iz dela. V času zaposlitve na ministrstvu se je še posebej podrobno ukvarjala z delovanjem socialnega in pokojninskega sistema ter delovno-pravno zakonodajo. Poseben izziv v tem obdobju so predstavljala tudi pogajanja s socialnimi partnerji ter sodelovanje s civilno družbo in različnimi interesnimi skupinami. Bila je tudi direktorica Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije, kjer se je poleg organizacijsko-vodstvenih izzivov dnevno srečevala s problematiko izobraževanja in zaposlovanja mladih.

Strokovnjakinja za zaposlovanje, pokojnine, socialo in štipendije
Ni ji tuje niti malo gospodarstvo in težave, s katerimi se srečujejo podjetniki. S tem se je neposredno srečala že pred mnogimi leti v okviru svoje družine. Skoraj desetletje njene poklicne poti je zaznamovalo sodelovanje z Gospodarsko zbornico Slovenije, Združenjem podjetnikov Slovenije, Združenjem računovodskih servisov in Strokovnim svetom za davčno-finančna vprašanja. Na področju podjetništva se je tudi dodatno izobraževala in pridobila specializirana znanja. Poleg pokojnin, zaposlovanja, sociale in štipendij njeno priljubljeno področje še danes ostaja področje davkov, na katerem je, takoj po končani Ekonomski fakulteti v Ljubljani, tudi začela svojo poklicno kariero.

Romana Tomc je mama dveh odraslih otrok, sina in hčerke, v prostem času rada pleše in vrtnari. Glede na to, da je veliko zdoma, se veseli drobnih hišnih opravil, ko se vrača domov, od športnih aktivnosti pa najraje smuča.

Slovenija potrebuje zanesljivega, dostojanstvenega in odločnega predsednika
Ob izkazanem zaupanju članov Sveta Slovenske demokratske stranke je povedala: “Odločitev za kandidaturo ni bila lahka, ker položaj predsednika države jemljem zelo resno in odgovorno. Zahvaljujem se za zaupanje in podporo vsem, ki so me pri tej odločitvi podprli in spodbujali. Želim ostati trdno na tleh in ne obljubljati stvari, ki jih ne morem izpolniti. To je moj slog, ki ga ne mislim spreminjati. Verjamem, da državljani in državljanke Slovenije za svojega predsednika želijo predvsem zanesljivega, dostojanstvenega in odločnega predsednika oziroma predsednico. To je tisto, kar pa lahko obljubim brez oklevanja.” 

Uradna predstavitev kandidatke za predsednico Republike Slovenije Romane Tomc bo v ponedeljek, 11. septembra 2017, ob 13. uri, pred Hišo stare trte v Mariboru.

Stranka gre okrepljena in z najboljšimi rešitvami volitvam naproti
Poslanec in predsednik Sveta SDS dr. Anže Logar je po današnji seji sveta SDS razkril, da je današnji posvet in kasneje seja sveta SDS bila namenjena predvsem izdelavi vsebinskih poudarkov v tem finalnem letu zakonodajnega mandata kakor tudi pripravi na vse prihajajoče volitve in seveda tudi referendum o drugem tiru. Člani smo med sabo izmenjali stališča in seveda sprejeli tudi ustrezne odločitve za to, da gre stranka v zadnjem letu kar se da okrepljena in z najboljšimi rešitvami. “Skladno s pravili SDS ima svet tudi nalogo oziroma to pooblastilo, da izvoli predlaganega kandidata za predsednika Republike. V tem primeru je tokrat v finalu te kampanje SDS izbrala svojo kandidatko. Soglasno in z veliko večino kar pomeni, da gremo z dobrim kandidatom in z ustrezno vsebino na prihajajoče predsedniške volitve”, je še dejal Logar.

Anže Logar

Evropski poslanec dr. Milan Zver pa je izvolitev Romane Tomc komentiral: “Najprej sem vesel, da se je Romana Tomc sploh odločila za to pomembno kandidaturo in seveda vesel tudi, da je od SDS dobila zelo močno podporo. Mislim, da bo Tomčeva predstavljala ne samo dodano vrednost v volilni kampanji, všeč mi je, da je SDS izbrala žensko. Jaz sem že od vsega začetka upal, da bo to Romana Tomc. Glede na njene osebne kvalitete in pa tudi strokovne kompetence lahko rečem, da je najboljša kandidatka na teh volitvah.” Milan Zver še pričakuje, da se bo Tomčeva zanesljivo uvrstila v drugi krog, kjer bodo karte na novo pomešane in prepričan je, da ima veliko možnosti, več možnosti za uspeh, kot pa jih je imel on na predhodnih predsedniških volitvah. “Romana Tomc se je izkazala tudi na evropskem parketu, v Evropskem parlamentu, kjer deluje dobro, korektno, strokovno in jo kolegi v Evropskem parlamentu zelo spoštujejo. Mislim, da je čas, da Slovenija dobi tako predsednico.”

Milan Zver

C. Š.

 • Najplemenitejši

  Pri tej esdeesovki pa niso samo lasje blond!

  • fazani

   Ti najplemenitejši bumbar, poglej ti sebe in svoje luzerje, kaj so naredili iz slovenijo v 23 letnem levičarskem vladanju. Ropajo slovenske reveže, ugrabljajo otroke,dvigajo davke in prispevke, nižajo plače in pokojnine, dvigajo cenik življenskih potrebščin. Zapirajo desno usmerjeni sposoben kader. Kršijo zakone in ustavo,oduzemajo revežem premoženje, da ostajajo na cesti goli in bosi…!

   • Gavnar

    Misliš stranke kot so:
    LDS, SD, SDS, NSI, SLS, DESUS, ZARES,…
    Zapirajo desno usmerjeni sposoben kader – Časar ?

  • Gavnar

   Umetna inteligenca ?

 • karpelec

  Na novi poti, ji zaželimo konkurenčen in uspešen boj, da bi nas prepričala s karizmo in znanjem, ki ga premore.

 • Vera

  Ga. Romana Tomc : Škoda , da vas je stranka SDS postavla med klovne in klovnese . Vi spadate v boljši krog ! Tisti, ki se veliko ne zanimajo za dnevne politične razmere , vas ne poznajo , zato je škoda, da si boste pokvarla image .

  • Gavnar

   Še sreča, da se bo po prvem krogu lahko odmaknila.

 • mapu

  Odlična izbira, zelo pametna gospa, ima moj glas.

 • Kučko pod pručko

  Tudi dr. Jože Pučnik bo ponosen nanjo

  Čedna gospa je Romana Tomc. Čedna, prijetna in tudi inteligentna. Odlična kandidatka stranke SDS bo in srčno upam, da bo postala naša predsednica. Predsednica RS v dobro vseh državljanov in ne samo peščice, kot je bila navada pri vseh dosedanjih predsednikih. Kučan se je sicer delal, da je predsednik nas vseh, iz ozadja pa je vlekel poteze na škodo slovenske demokracije. Turek, priliznjeni in sluzavi komunist, ki nas je postavljal v drugi red, Pahor kot Barbika pa daleč od predsednika, kakršen bi moral biti. Na Tomčevo bom lahko vsi ponosni.

  Sedaj imate tisti Slovenci, ki ste pred mnogimi leti nasedli na potuhnjene plave oči šefa murgelskega podzemlja, sijajno priložnost, da vse svoje zmote iz preteklosti popravite. Sedaj imate priložnost, da oddate svoj glas kandidatki stranke, ki edina brani Slovenijo pred uničenjem, ki so ji ga pripravili komunisti.

  S svojo izvolitvijo, gospa Tomčeva, boste osrečili vse, ki dihamo za Slovenijo. In ne nazadnje, nanjo bo ponosen tudi dr. Jože Pučnik, ki si bo lahko po dolgih letih privoščil počitek!!!

  • Gavnar

   Mene samo zanima koga bo ona volila v II. krogu ?
   Barbiko ?

 • MižekFiga

  Pridem volit in bom obkrožil gospo Romano Tomc.

  • Gavnar

   Kar pojdi.
   Boš pa bolj osamljen.

   • MižekFiga

    Počas’ se žaba dere!

  • Tetka iz ozadja

   Saj ti ne odločaš o ničemer, mi, večina odločamo.

   • MižekFiga

    S !5% niste večina in demokratična slovenska večina bo odločila

    • Tetka iz ozadja

     :-)

     • MižekFiga

      :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

    • Tetka iz ozadja

     Boli a ne, ko že v naprej veš, da ne bo šlo.

     • MižekFiga

      Zakaj bi me zanesljiva zmaga bolela?

     • Tetka iz ozadja

      Po volitvah, se bomo antijanšisti naslajali na tem potalu.

     • MižekFiga

      Po naši volilni zmagi, se bote naslajali na javnih wc jih, pa nikjer drugje!

     • Tetka iz ozadja

      Saj to sem mislil.

     • TOML

      Tetka iz ozadja, piše pa moški.
      Slovenci to je primer antifovca, oblečenega v mamine gate.
      Vsak dan pa mu mami da 5€ za pivo in cigarete.

     • karpelec

      …pa še gate mu spere.

     • Franjo Trojner

      Zakaj bi se naslajal? Cepec a ti ni jasno in je že zelo sado/mazo, da levičerji na volitvah podpirate svoje kandidate kljub temu, da veste, da bodo stanje v državi še dodatno zasrali. Več, kot 20 let v novi državi suvereno vladate penzije, plače in socialni prispevki pa so še vedno dva do trikrat manjši, kot v Avstriji. Idi na avtobusno, železniško postajo ali letališče pa boš tam vsak dan vido gručo mladih izobraženih, ki bežijo iz države, pa te bo minlo tvoje naslajanje. Ni mladih, ni delavcev, ni vplačanih davkov, ni pokojnin, sesuje se javni sektor, zdravsvo je že itak v rdeči coni in se bo itak samo od sebe vsipalo, ti cepec pa se naslajaš! Tebi domina zagotovo nea vredi dela.

  • MižekFiga

   Zanesljivo pridem volit in bom obkrožil gospo Romano Tomc.

 • tarantela

  Čisto v redu gospa, samo zanima me, če ji bo stranka dovolila biti predsednica VSEH Slovencev.
  Razprtij imamo čez glavo.

  • Poštenje velja

   In kdo dela razprtije, da se ohranja na oblasti in krade?

   • tarantela

    Tisti, ki še na državno proslavo noče, rajši si priredi svojo, pol se pa čudi, če nadškof ne pride na njegovo proslavo. Kot da je nekaj posebnega, državna proslava skupaj z večino Slovencev mu je pod čast, menda je princ modre krvi, ha-ha.

 • Gavnar

  Verjetnost, da pride v II. krog je nižja kot 25%.
  Verjetnost, da bo naša predsednica pa nižja kot 15%.
  Barbika, Klovn in LjudaMila so za SDS pač premočni kandidati.
  Le kaj bo še na parlamentarnih volitvah ?

  • sprehajalec

   Govnar, Pahor je kar dobra sol na vašo rano. Pač to imamo. Vsaj poskuša biti predsednik vseh Slovencev. Tisti iz Kamnika je že mimo udaril, ko je opravičeval Rdečo zvezdo zadnjič…

   • Gavnar

    Rdeča zvezda je bila za vašega Ljubljenega vodjo.
    Letos z njo obeležuje 40 letnico od kar je šel v Avnoj.
    In to peš, da pokaže kdo je pravi Titov Komunajzer.

    http://www.mladina.si/media/www/slike/dnevne/2012/12/__610/diploma-jansa-in-bav.jpg

    • sprehajalec

     Ivan janez je edini komunistični disident, kar jih je rodila slovenska mati. Slovenski Solženicin. Partija ga je dvakrat zaprla, pa še kar jimje trn v peti, levičarjem.

     • Gavnar

      Joj tvoja slovnica.
      Zapreti bi ga morala Patrija, Partija je poskrbela, da je vse skup zastaralo.
      Kapiš ?

     • sprehajalec

      Rđavom kurcu i dlaka smeta, pravi ljudska iz Balkana.

      Partija ni nič poskrbela, Ivan janez je sam želel, da se postopek nadaljuje, kolikor imam v spominu….

     • Gavnar

      Ivan tako izjavil za njegove medije, ko mu je Kučan zagotovil, da gre zadeva v zastaranje.
      Ko so ga pa vabili na poligraf se je pa Ivan za cel teden skril.

     • sprehajalec

      Podtikanja v Sloveniji s podedovanim udbinim aparatom, so kočljiva zadeva. Tudi Rode je šel na DNK test raje v nemčijo, kot da bi mu tukaj naštimali na kliničnem, katerega vodi še Zemljarič.

     • Gavnar

      Kot je meni poznano je predstojnik Inštituta za sodno medicino Jože Balažic kateri naj bi bil precej blizu slovenske cerkve ?
      Ti pa samo poglej ti dve sliki, si upaš reči, da nimata ni skupnega ?

      http://www.delo.si/assets/media/picture/20120827/670x420_rode1a.JPG?rev=3

      http://www.mladina.si/media/www/slike/2012/35/__610/tema-35.jpg

     • sprehajalec
     • Gavnar

      Vem boli, ko so dokazi preprosto premočni.

     • sprehajalec

      Tudi moji dokazi niso od muh….

 • Tetka iz ozadja

  Sdej boste izgubili, najprej po večinskem volilnem sistemu, naslednje leto pa še po poporcionalnem volilnem sistemu, lepo a ne? :-)

 • Kljub propagandi jugoslovančičarjev proti njej, bo imela več možnsoti od ostalih smrkcev kandidatov.

  • Tetka iz ozadja

   Tam nekje v kategorji Murkota, kaj ne?

   • A to za sebe misliš?

    • Tetka iz ozadja

     Jaz ne kandidiram, jaz odločam.

     • mginko

      Ti bluziš!

   • MižekFiga

    Kr doma ostan’ bo vaša volilna blamaža manjša.

   • Hun

    Murko, Kamniški imitator, Angelca pa rečmo Borči…so konkurenca za burlezko…ne pa za najresnejšo funkcijo

  • sprehajalec

   Druga bo za Pahorjem.

   • šmentanamuha

    Mislim, da bo v drugem krogu, potem pa bomo videli.

    • Gavnar

     Bo, bo kot Barbikina volilka.

   • Gavnar

    Pred Pahorjem pa Kamniški komedijant in LudaMila.

    • sprehajalec

     Kamniški komedijant se je opredelil do rdeče zvezde. 50% glasov je izgubil z enim stavkom.

     • Gavnar

      Volilno pravico ima cca. 1.700.000 ljudi, 50% pomeni, da lahko dobi 850.000 glasov.
      Ne verjamem, da bi mu samo stališče do rdeče zvezde prineslo tako gladko zmago.
      Veš niso vsi taki ljubitelji rdeče zvezde kot vaš ljubljeni vodja in večina vaših vidnih članov.

      http://www.mladina.si/media/www/slike/dnevne/2013/__610/diploma-jansa-in-bav.jpg

     • sprehajalec

      Fora je, da si predsednih vseh Slovencev, ne samo rdečih slovencev.

 • LEVI TELEBAJSEK

  Nekdo nekaj z SDS napove levičarji že na aparatih tisti v Murglah pa na umetnem kisiku. Zdaj mora levica hitro speljat referendum ZA krajo, da bodo lahko pokradili več kot pol miljarde eur,d a bodo lahko kupili predsedniške in parlamentarne volitve. Tudi leta 2014 so bile kupljene z strani Murgleskih falang in legij.

 • Franjo Trojner

  Častna inteligentna gospa lepih manir in zdravega duha, bila bo dobra predsednica naše države! Torej bo Pahor drugi predsednik po Türku, ki ne bo izvoljen ponovno za drugi mandat.

 • Olga

  Srečno Romana Tomc!

 • Osti jarej

  ….s skoraj 20 jurjev na revne tri tisočake…najbrž ji je čisto jasno,da bo popušila…..a je zlato funkcijo v evropskem parlamentu pustila…že…??..

 • Osti jarej

  kandidatka za predsednico države…..???…polom…

  • šmentanamuha

   Zakaj?

   • Osti jarej

    ..ker ne bo prišla niti v drugi krog

    • šmentanamuha

     Hm, morda boš presenečena…tudi Trumpu niso dajali nobene možnosti, jaz sem bila med redkimi, ki sem rekla ne da bo, ampak da MORA zmagati. Preprosto zato, ker sem gledala skoraj vse njegove shode in sem videla, kaj se je v resnici dogajalo.

 • Osti jarej

  ..predsedniška tekma…..še dobro,da so vsi teflonski…sicer bi morda bilo koga še sram……..

 • Osti jarej

  …odločila?…ja,pajade…..dobila je”naredženje”

  • karpelec

   Kako naredženje, saj je odrasla oseba, ki odloča o sebi.

 • Osti jarej

  …a kdo ve,kaj dela V BRUSLJU….IN KAJ JENAREDILA ZA SLOMAFIJANDŽIJO

 • Olga

  Čas je za pravo desno predsednico – Romano Tomc! SDS je upanje za Slovenijo!

  • Gavnar

   Tu imate mora celo prav.
   Samo mislim, da jo bo ljubljeni vodja prej iz stranke vrgel kot bi ji predal oblast.
   Kim Jong Janš je lahko edini kandidat.

 • Osti jarej

  …logar bi bil absolutno boljša izbira

  • andreas82

   Še boljša Grims, bi imeli slovenskega Orbana, malo bi zaostrili pogoje priseljencem v Sloveniji hehehe.

  • šmentanamuha

   …za predsednika vlade ali ministra. Tu bi bilo več koristi od njega.

 • šmentanamuha

  Končno dostojna kandidatka za predsednico države. Saj ne, da drugi ne bi smeli kandidirat, ampak Romana Tomc je edina prvokategornica med njimi.

  • Gavnar

   No tudi Dildo Marjanca bi imele potencial.
   Sedaj ko je cajtng šefica sta z Romano tam, tam.

   • steiermark

    Mislim, da pa ti nimaš nobene šanse, da bi bil konkurenen kateremukoli od kandidatov-tk, ker govnarji lahko tekmujejo samo z govni! Takšni ponavadi pristanejo v grreznici – tam, kamor spadajo!

  • Osti jarej

   …aaaaa bejž

   • šmentanamuha

    A da ne?

 • tarantela

  Niham med Pahorjem in Novakovo.

  • Franjo Trojner

   Zapisala si:” Niham med Pahorjem in Novakovo”. Pozabila pa si dodati, da te fejs nese k Murkutu. Da Murko je zate prva izbira!

   • tarantela

    Kdo pa je to?

    • montyamp

     Kozic spokaj .
     Si že pozabil zakaj si moral s314zditi iz SDS ???

     • beno

      Ej, to pa je sramota tarantela.

 • Hun

  ce bi volil bi za bi za Romano..po pravic napisan!

 • tarantela

  A noben ne gleda prenosa Exodus TV iz Kolumbije? Vsak čas bo maša, ki jo bo vodil papež.

  • šmentanamuha

   Ti se za Frančišeka zanimaš bolj kot vsi naši katoliki skupaj. Kaj zdaj to pomeni?

  • Olga

   Tarantela, zločinci v Kolumbiji prosijo papeža odpuščanja! Ste slišala? Kdaj bodo to prosili komunajzli in majski hrošči?

   • janez cepec

    Ivana vpraš

 • tarantela

  A se Romani sploh splača biti predsednica države? Sedaj ima 20 čukov plače, če bo predsednica, bo komaj 5, če bo. Pa še nobene prave veljave nima, saj o ničemer ne odloča. Ta naziv je zgolj figura.

  • šmentanamuha

   To je dilema za levičarja, ki ne razume, kaj pomeni služiti domovini.

   • Franjo Trojner

    Bravo! +++++++++++++++++++++++ in 100× bravo! Ta Vaš stavek pove res vse!

  • Olga

   Saj vemo… Samo da je “naš”….

 • TOML

  Dajmo Romana!
  Da Slovenci po 75 letih dobimo desnega predsednika. Dobrega predsednika.
  Levičarji nam rinejo same kriminalce in LGBTjevce.
  Slovenci, ne volte rdečih norcev!

 • bednick

  Iz Podbrezij smo se preselil na Črnivc.
  Če bo izvoljena Tomc Romana,, grem peš na Brezje.
  Volit pa ne grem, ker nisem neumen .
  Se še spomnite tržiškega štetja?
  Če se je zgodilo enkrat se lahko tudi 2x.

  • Vera

   Ga. Romana si zasluži, da greš na Brezje po kolenih do cerkve .

   • bednick

    Šel bom v papučah, nikoli pa v mokasinkah.

    • Gavnar

     Prvo-razredni (prepoznamo jih po papučama) dobijo 2 porciji Srbskega pasulja.
     V papučama se splača, vsaj na SDS partijih.

     • šmentanamuha

      Torej prideš tudi ti?

     • Gavnar

      Ma nisem ravno za pasulj.

     • šmentanamuha

      Sej bojo še kaki štrudl zraven dali, verjetno.

     • janez cepec

      a bo vojska kuhala?? pa bojda bojo pir “komunajzar Janez” talal.

     • Gavnar

      Ja, ja kuha vojska,
      Pri SDS ovcah je pre-nevarno, da bi poskakale v lonec.

   • Gavnar

    Tam te bo čakala porcija Srbskega pasulja.
    Časti SDS.

  • domovina mili dom

   Škoda, da tako razmišljaš. Vsaka neudeležba je glas nasprotniku. Množično na volitve. Potrudimo se s številnostjo, kajti takrat ne bo mogoče očitne poneverbe volitev. Tisoč glasovnic lahko ponaredijo, ne morejo pa sto tisoč.
   Po toči zvoniti, ti tudi Brezjansko romanje ne bo pomagalo. Na volitve, potem pa skupaj zmolimo za zahvalo k uspehu.

  • šmentanamuha

   Začni trenirat.

   • bednick

    Peš bom šel zato, da ne bom plačeval parkirnine pred cerkvijo.

    • šmentanamuha

     V redu, pa še ekološko boš deloval.

  • Tudi če ne bo izvoljena lahko greš v peš v Brezje, je lepo.

  • janez cepec

   nazaj grede se pa Begnah ustav, ti bojo pomal

 • MEFISTO

  Če bi naredili anketo med komentatorji NOVE, bi najlepša kandidtaka pogorela.

  Večina ne bi glasovala zanjo, kajti mož tisočerih nickov ima namreč več nickov kot je ostalih komentatorjev skupaj in napiše večino komentarjev.

  On bo volil Jazbeca

  • bednick

   Sposoben, ni kaj, da vse to sfolga.

   • MEFISTO

    Norci greste često nad svoje zmožnosti.

    • janez cepec

     ti si živ primer

 • montyamp

  No , sedaj se pa slika že ostri , žveplenemu pa megli .

 • Prle

  Če se bo pokazala zgoraj brez, jo bom volil tudi sam.

  • Olga

   Vi ste že zgoraj brez…

   • bednick

    hahahahah

   • Prle

    Vi ste pa spodaj brez.

    • Olga

     Nihče nima možganov spodaj….

     • Prle

      Baje jih ima Ivan.

     • janez cepec

      nč baje, sigurn

     • janez cepec

      ti jih maš, med nogam

  • šmentanamuha

   Kaj ti to koristi, če si spodaj brez.

 • bednick

  Napoved:

  R. Tomc 14%

  • Anton

   Ne 4

   • bednick

    Staviva, kdo bo bližje?

   • Anton

    4 glasove

 • Anton

  Levaki vsujte kritike…..

 • Jožef

  Za marsikaterega komentatorja bi bilo dobro, da bi se peljal na Brezje in se poklonil Sv. Mariji in prosil za razsveljenje duha. Vsak, ki ne bo šel na volitve, bo volil kontinuiteto (vse po starem). Lenoba se ne izplača. Romana Tomc je prava kandidatka in vredna zaupanja kot predsednik R. Slovenije, zato jo bom volil.

  • šmentanamuha

   Lepo si napisal.

  • Hun

   zanimiv napisan!

 • Anton

  Končno eden ki ni komedijant,cirkusant ali kolaborant!

 • bednick

  Kako bodo topot nategnili desne volilce, ne vem.
  Nategnili jih pa bodo 100%.

 • antimur

  Romana Tomc je ena redkih Slovenk, ki je primerna za predsedniško funkcijo. Če jo primerjamo s kolhozniško zalego, je po inteligenci, kulturi in izgledu svetlobno hitrost pred Kučanovimi neotesanimi in sovražnimi kobilami, mednje štejem tudi Novačko.

 • Prle

  Ni slaba, ampak predstavlja napačno stranko.

  • Anton

   A je v ZL.?

  • šmentanamuha

   Takšno razmišljanje je edini resen problem, zakaj ne moremo obrniti stvari na bolje. To ni nogometna tekma, kjer vsak navija za svoje moštvo, gre za bolj resne stvari.

   • Prle

    Stara koka, dobra supa.

    • šmentanamuha

     Tudi za nedeljsko župo ne gre.

     • Prle

      Dobra je, ampak ženske je škoda, ker se podreja Ivanu, v Bruslju ji nič hudega.

     • šmentanamuha

      Ne, pač pa je pomembno, da imamo dostojnega človeka za predsednika /- co države, ki nam ne bo delal sramote. Kdor v politiki samo ziheraši, ni vreden spoštovanja. To počnejo majhni ljudje.

  • indijanka

   Vau…zmagala bo. Nehal boš sanjati o J.J ju in boš prisluhnil vsebini.

   • janez cepec

    nima šans, zmagala bo Angelca

    • indijanka

     Angelca bo pometla s preostalimi in podprla žensko. Dober šah.

     • janez cepec

      a ti to resno, sm te mu za bolj modro, razn, če nis podlegla modro-rumni propagandi

     • indijanka

      janez cepec ..a ti bi bil rad referenca za mojo pamet.. :) ha..ha…ha

     • janez cepec

      just asking

     • indijanka

      :) pred ..ali po gostilni

     • janez cepec

      prej, pa pol

   • Prle

    Če se bo slikala zgoraj brez ima moj glas, če bo pa še spodaj brez bom začel nagovarjati ljudi naj jo volijo.

    • indijanka

     Če sem iskrena, je boljše, če si tiho. A na zgoraj brez deluješ? Hmm… kul.

     • Prle

      Samo sufliram ji, kako do glasov nas neodločenih.

     • šmentanamuha

      Hočeš reči, da se ogrevaš zanjo. Lepo.

     • Prle

      Samo v primeru, ki sem ga navedel zgoraj.

     • šmentanamuha

      Torej ti bi imel za predsednico države striptizeto, razumem.

     • Prle

      A si ti stripizeta, če si v mladih letih moškim kazala oba obeska?

     • indijanka

      Tvoj razum torej deluje na “zgoraj brez”. Hmm..zelo enostaven si in vodljiv. Zanimivo :).

     • Prle

      Čim manj kompliciranja, tem boljše.

     • indijanka

      :) so to besede ali si res neposreden?

    • šmentanamuha

     Mislim, da boš kmalu imel njeno sliko na nočni omarici:)

     • indijanka

      luškana :)

 • Tetka iz ozadja

  Kako se kaj počuti, ko že v naprej ve da pač enostavno nima šans

 • janez cepec

  no pa je dobri pastir le določu ovčko, k’ se bo pomerla z Murkotom, k’ se sam ne upa. imou sm jo za bel modro, pa zgleda, de se je podredila modro-rumenim fantazijam velikega disidenta. škoda jo je, tkole pastir žrtvuje svoje ovce, k’ sam nima poguma, de se sooči z izzivalci. luzer

  • šmentanamuha

   Važno je, da si ti pogumen človek, a ne, predvidevam, da si.

   • janez cepec

    vejš da

    • šmentanamuha

     sej vem….

 • piko8

  g.Romana Tomc, pametna, načitana in oločna ženska ima moj glas!

  • bednick

   Kako pametna, če je blonta?
   As ti farbenblind?

   • učko

    Ona je na zunaj blond, znotraj pa pametna. Kako ne, če pa cuka take d’narje !!!!

    • bednick

     Pametna zase.

     • učko

      Jah, zate ne more bit, žal. Pouzdaj se use in u svoje kljuse !!!!

   • piko8

    Ni vsak “blond” tako tup kot ti!

 • Roman mi je fajn. Kakršen bo šef taki bodo državljani RS…jo podpiram, ker ne blefira.

 • Definitivno tudi najlepša kandidatka za predsednico.

  • herman

   Zame je najlepša Angelca.

   • To je tvoja žena?

   • beno

    Ali mogoče ni res ? Za svoja leta, je lepotica.

  • samsara

   Sta še dva druga, globlja in pomenbnejša vidika od zgolj forme oz. oblike.

 • Vojteh Dovč

  res je pahor čist razvrednotil predsedniško funkcijo

  • učko

   Še veliko bolj pa partijski samodržec in žepni Lukašenko Kučo, sploh pa sluzavi režimski đupac Turek !!!!

 • bednick

  Romana Tomc-
  sem prebral nekaj njenih prispevkov tukaj na NOVI.
  Populistka.

  • beno

   Ah, no, no

  • tasilo

   Vsak politik je populist; to je v opisu del in delovnih nalog vsakega politika. RT ni nobena izjema. Evo:

   “Verjamem, da državljani in državljanke Slovenije za svojega predsednika želijo predvsem zanesljivega, dostojanstvenega in odločnega predsednika oziroma predsednico. To je tisto, kar pa lahko obljubim brez oklevanja.”

   Lucidno do amena … samo najboljši političnim veleumom se lahko porodi tako brilijanten domislek.

 • učko

  Romana zmagat ne more, lahko pa naredi dober vtis in reklamo za SDS. Če bo Brenčačka, ki je kradla davkoplačevalski denar, delala reklamo za SMC, potem lahko tudi Romana dela reklamo za svojo stranko. Edini, ki dela kontra reklamo za svojo stranko je čelavi-puklasti !!!!

  • šmentanamuha

   Romana bo v drugem krogu verjetno z največ glasovi.

 • totex39

  Za Slovenijo je res že čas, da dobimo žensko predsednico in to častno mesto si res zasluži stranka SDS, ki je najbolj priljubljena stranka med volivci. Gospa Romana bo pa s tem samo potrdila, da je res prava kandidatka za predsednico.

 • janez55

  Tomčeva je inteligentna gospa in dobra evroposlanka in od Janše ni pošteno, da jo zlorablja za slamnato protikandidatko Pahorju.

  • janez cepec

   če pa sam ne upa

   • tohuvabohu

    Pejt pa ti, gobcač.

   • janez55

    ker je spodaj brez

  • Olga

   Tomceva je “inteligentna gospa in dobra evroposlanka” in je sposobna sama odločati o sebi in svojih kandidaturah! Gotovo pa ni “slamnata protikandidata Pahorju”! Nasprotno! Vas to dejstvo skrbi?
   Če Janša ne bi dal nikogar, kakšen bi bil potem komentar?

  • šmentanamuha

   Ti boš torej volil Pahorja?

  • beno

   Kakšna zloraba pa je to. Potem imamo po tvoje 12 zlorabljenih kandidatov.
   Ta pa je dobra, kaj govoriš. Ali hočemo kandidirat za predsednika Strojane?

   • tohuvabohu

    Pravi rdečkar ima besedo zloraba kar naprej na gobcu. Ni stvari na svetu, ki se je ne bi dalo zlorabiti. Prvi hit jim je pa morala in etika karkoli že to pomeni.

    • janez55

     bb

 • Z Melanijo bi se prov lepo ujeli.

 • Neznani

  Letošnje volitve bodo 2 krožne in kakor je Pahor zmagal v 2 krogu, bo letos izgubil v 2 krogu. Napočil je čas, da tudi v Sloveniji dobimo predsednico in boljše od R.Tomc si ne moremo zamisliti, celo HR nas je spet prehitela po tej poti.

  • Vrhovni sodnik

   ITAQ, ++++++++++++++++++++++++++++++++++ čista + 10.

  • indijanka

   Nisem prepričana, da bo Pahor lahko tekel drugi krog. Angelca ga bo zmatrala.

 • Kučko pod pručko

  Pregreti drati v Murglah

  Telefoni zvonijo, v Murglah se grejejo drati. Kučan na eni strani, Udba na drugi. Panika je sedaj, ko je Tomčeva napovedala kandidaturo, na vrhuncu. Il Picolo ve, da je veliko boljša kandidatka od njegovih klovnov, pa tudi Pahor ji ne bo kos. Ve, da bo pometla z vsemi.

  Dere se v mobi, grozi in zmerja preiskovalce, ki še niso uspeli odkriti nobenega madeža na kandidatki stranke SDS. Ko po vsem trudu ne bodo ničesar odkrili, bo v glavnem murgelskem štabu sklical krizni sestanek vseh starih, prekaljenih komunajzarjev, ki naj bi mu razkrili, kako Tomčevo deskriditirati.

  Od tam naprej pa je Kučan mojster. On se spozna na likvidacije!!!

  • Vrhovni sodnik

   Štefka je cel kotel za prašiče čaja skuhala, zaradi krize je čaj iz Marihuane.

   • Hun

    prav nic smesno

    • Vrhovni sodnik

     Kakšen zanikeren Hun si ti, kje maš pa sabljo in čelado, Atila ti bi glavo takoj snel.

     • beno

      Nič škode, he, he

     • Hun

      vosu tih bot da ti nam guavo odšraufou

     • steiermark

      Če bi mu atila glavo snel, potem bi jo tudi podaril balkanskim žogobrcačem, da bi “vadili” svoje sposobnosti….

  • janez cepec

   ti s’ pa še več paranoik ket vaš ljubljni vodja, čak mau, de se pod tem nickom n skriva sam veliki vodja?

  • samsara

   “Od tam naprej pa je Kučan pravi mojster. On se spozna na likvidacije!!!”

   Išče se ‘pijani lovec’.

 • Stajerka

  ima moj glas……naslednje leto, pričakujem, da bo visoko na listi tudi Anže Logar – zelo visoko!!!

 • Kučko pod pručko

  Bo dolga dolga noč Tamalmu

  Nocoj v Murglah bo zelo napeto,
  tud’ aspirin ne bo pomagal beli buči,
  noč dolga bo, norel Tamal bo v luči,
  z glavo, na sto stopinj segreto.

  Če ne bi Štefke imel, bi ga pobralo,
  močila čelo bo, ga hladila po obrazu,
  saj ve, da izognil se ne bo porazu,
  in od kupa dreka nič ne bi ostalo.

 • Vrba

  Prešernu bi bila zagotovo všeč.

 • tasilo

  “Slovenija potrebuje zanesljivega, dostojanstvenega in odločnega predsednika”

  Ma ne?? A res? Ja bejž no! Kdo bi si mislil …

  Khm … emm, eee … kaj se pa pravi … eee … ‘zanesljiv’ predsednik?

  • indijanka

   :) da mora opraviti sistematski pregled

   • tasilo

    Aha, tehničnega torej … da ne zakuha; da ne crkava; da ne onesnazuje; da mu katalizator dela, da ima frišne svečke; da ima zmerno porabo; da mu zaug dela; da vžge tudi hladen; da ima izpuste vseh mogočih plinov v mejah normale, da mu akumulator ne crkava; da nima dihtunge v glavi preplozane; da mu ne seka mimo ventilov; da ne žre preveč olja; da mu žlajfe primejo; da mu lagerji ne ropotajo, …

    • tohuvabohu

     Pa skrati ga malo, bar malo, budalo.

     • RATATA

      Prevedi to sporočilo v slovenski jezik, če želiš, da razume.

     • Vrhovni sodnik

      Kolk radi eni komplicirajo, najhujši so slavisti, enostavno se na piše, predsednik mora imeti el. avto.

     • RATATA

      Šta prićaš bre?

     • tohuvabohu

      Misliš, da ne more da razume?

     • RATATA

      More, a zakwaj bih?

    • indijanka

     :)hmm..ja. V Butalah bi tehnično testiranje moralo biti obvezno. Če bi to kandidati vedeli, mogoče volitve sploh ne bile potrebne.

     • tasilo

      Igzektli.

     • Viktorh

      Pa menda ja nisi pomislila na Ruparjev predlog?

     • indijanka

      Na Mefistov sem :).

  • samsara

   Si jo predstavljaš v vlogi vrhovnega poveljnika Slovenske vojske?

 • Vrhovni sodnik

  Prvi njen ukrep naj bo, da ponyu dodatek vzame.

  • Neznani

   ITAQ

 • garfi

  Zver in Tomčeva delujeta medlo in naivno
  Likovičeva je bolj odločna

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!!

 • Rdeči na sprehodu

  Vsi volte SDNP, samo da ni Pahor !

 • indijanka

  Pa je Pahor le malce jasnoviden in ni verjel statistikam in svetovalcem. V svojem mandatu se je naučil opravljati vsa dela, le svoje ne.

  • KAPIBARA

   ….opravljati vsa dela, le svoje ne.
   -Samo zaradi tega ,ga bomo pogrešali, na podeželju bo vse zastalo .-)

 • Morala

  Ženska bo predsednica…morda bo g. Tomc…bomo videli…

  • Sredina

   ženska predsenica GOSPOD Tomc? haha
   dej se vsaj okrajšave nauč uporablat

   • Morala

    spelji… sredinec ti pokažem…ti pa pike…pametnih komentarjev itak nisi sposoben…

    • Sredina

     ker se nism niti trudu da bi pravilno pisu haha če nisi tega razbral

 • tasilo

  “Verjamem, da državljani in državljanke Slovenije za svojega
  predsednika želijo predvsem zanesljivega, dostojanstvenega in odločnega
  predsednika oziroma predsednico. To je tisto, kar pa lahko obljubim brez
  oklevanja.”

  To je pa tako prekleto generična floskula, da jo lako strese ČISTO VSAK pezde, pardon, kandidat za predsednika in pri vseh bo držalo. Tudi naš Franček v našem bufeti lahko to reče in bo tudi držalo. Zato pa frančka za preddsednika. Živeli! .. se pravi … na zdravje … Špelca … dej š’eno rundo!

  • indijanka

   Drži. Pa vseeno je z njo minirala Pahorjevo polje. Sicer je pa ženska :).

   • tasilo

    Ja jaa, že žee, ampak če klati takele prazne, je čisto vseeno, a je pupa al’ ded. Ne bi rad samo zamenjal enega puhloglavega trotla za drugo praznobesedno trolo. Ben tetica še bolj frišna v tej kandidaturi, ampak se bo morala malo bolj pa že potruditi. Ma je še cajta.

    • indijanka

     Saj nisi pozabil, da živiva v Butalah. Da je formula tu drugačna. Angelca bo pometla z mlačneži in ji odprla pot. Če zmaga…. pomembnejše volitve ne bodo več za ali proti JJ ju ampak bo odločala vsebina. Od žensk je odbisno več, kot priznava večina tega portala. Sicer sem pa ljubiteljica underworlda.

     • tasilo

      Kako bi le mogel pozabiti in spregledati, da živiva v Butalah? Saj v 2. členu Ustave lepo piše:

      “Butalci so gadje; tisto leto, ko sta bili dve kravi za en par, so se Butalci skregali s pametjo, pa so zmagali Butalci, — kaj mislite! — in ne pamet: takšni so.”

     • indijanka

      Ha..ha. Luškana. Nauš verjel, še pred par tedni so na tem portalu razmišljali o tem, da bi ženskam odvzeli volilno pravico. Zdaj pa ženskam skandirajo :). Lepo je biti ženska. Čustva ne nihajo tako kot butalski razum.

     • Ana Job

      Obstaja več vrst ljubezni. In med nje spada tudi ljubezen do domovine in s tem pogojen čut za dobrobit naroda . Tudi sama sem prepričana, da to s spolom nima nič skupnega.

     • Ana Job

      Močne ženske potrebujemo. Protimigrantsko usmerjene, z materinskem čutom do lastnega naroda, ki je v zelo slabem stanju.

    • samsara

     Enostavno ni iz pravega materiala. Pika.

   • fmg9

    “Sicer je pa ženska :) “

    Ja, pač “t’kle mamo”… :(
    ;)

    • indijanka

     Najina tema ❤.

  • montyamp

   Pa ka bi zaj ti rad ???
   Krogec na lističu je važen , lahko je tudi ekasti .

 • Pezde

  Vsekakor izgleda milijaužn’t-krat bolje od ostalih kandidatk.

  • Zgornji

   JAAA, AAAMPAK – VIDEZ VARA , HUDO VARA !!! ! !!!

   • Pezde

    Ma ja, huje kot pri Pahorju že ne more bit. Mislim, da smo v zadnjih petih letih tako onečastili predsedniški stolček v tej državi, kot še nikoli prej. Pred 5 leti smo izbirali med Pahor / Peterle / Turk, pred 10 leti pa smo imeli precej klovnovske volitve, vendar očitno ne tako, kot bodo letos. Sem že mislil, da sploh nebi šel oddat glasu, ampak bomo videli, kaj bo dala tale ženska od sebe.

 • Sredina

  1. “Spoštujmo in sodelujmo.” hahah to ne gre glih z SDS
  2. Zakaj rabte kandidatko, če boste Pahorja volil?

  • montyamp

   Ker pa je tebe zlorabu , tit ali tito ???

   • Sredina

    twito je vas vse

  • Janez

   ŠLOGAM !
   “ŽAL” PREDS PAHOR
   – BO DOBIL POD 5 % .
   Njegove “oboževalke”; stare partijske gospe !
   SO VEČINOMA – POMRLE.
   Niti stari a la
   – dr. Turk
   k partijci – ga ne bodo volili.
   JAZ NIKAKOR – ” POVRŠNEŽA ” PAHORJA ? NE !! NAJ “KELNARI”. L. r. J. KOMENDA

 • montyamp

  Regresija kvalitete življenja ki se dogaja na našem prostoru vse po WW2 je rezultat imperativov ultraidiotizma katarze potrebnih zločincev in njihovega zavoženega nasledstva .
  Romana Tomc je nasprotje tistemu stanju v katerega so nas spravili izdajalci komunisti — rdeči udbofašisti .
  Zato dobi moj glas .

  • Poštenje velja

   Ne glede, da je članica SDS dobi tudi mojo podporo.
   Prava inteligentna in korektna ženska.

   • montyamp

    Dobra odločitev .

    • Zgornji

     NAPAČNA ODLOČITEV !!! ! !!!

 • Božo

  Tale je sigurno boljša kandidatka od Primčeve upokojenke.

  • Zgornji

   Ma, ta je približno tko zblojena kot Ludamilka , tko da, je še celo penzijonerka boljša od obeh skupaj … Vse tri Skupaj pa še za ENO SLABO – NISO !!! ! !!! ŽAAAL !!! ! !!!

 • Janez

  Ja!
  Gospa Tomc – zna biti prav ok.
  TUDI GA LIKOVIČ.
  Vsekakor bo veliko boljša od Pahorja,
  DA O GROZLJIVO TOBENTAJOČI
  IN GNILOKOMPROMISNI L. NOVAK – NITI NE PIŠEM.
  POSTARANI
  “DIPLOMAT” JAZBEC – JE ANTIPATIČEN GOSTOBESEDNEŽ.
  O
  POPOVIČU? Morda je “kukavičje jajce”
  O OSTALIH NIČ. Klovni ali “kupljenci”. L.r. Janez KOMENDA

  • Tole pa si hitro, kar iz rokava stresel. :)))

  • Ana Job

   Gospa Likovič je tudi meni ok .

 • Zgornji

  Nooooo, da vidim zdaj, kaj ima ta baba na zalogi/v špajzi/pod havbo kej pametnega …

  • Janez

   Ti?
   SE ZDI – IMAŠ BOLJ PRAZNO PODSTREŠJE V GLAVI ?
   GA. TOMC ?
   Je ok familiarna gospa.
   Kaj?
   ZA EN KLOŠAR SI PA TI ?
   O temi v priponki, linku
   O STALINOVEM ROPU 510 TON ŠPANSKEGA ZLATA -.
   GTOVO PRVIČ SLIŠIŠ ?!
   KAKO?
   Je bilo res ime MARŠALU TITU – PA ? Pojma nimaš ? A ne ? L.r . J. KOMENDA

   P.S.
   STALINOV ROP 510 TON ŠPANSKEGA ZLATA. 1936.

   https://forum.axishistory.com//viewtopic.php?t=17220

 • Zgornji

  Ja, nič ni z to avšo neresno pokvarjeno … Žal. Sem pa res mislil da bo kaj iz nje , … pa Nič , … In Zopet – Nič !!! ! !!!
  Bi bilo bolje da gresta z Ljudomilko na kak čaj v kako beznico, kot pa da kle serjeta po Slovenistankotu … :-P

  • Janez

   Daj, daj !
   “ZGORNJI” MORDA KUNSTELJ=J.CEPEC ITD”.
   A?
   SI SPET PIJAN ALI ZADROGIRAN? Zakaj sploh pišeš na ta ok portal!?
   A
   Tvojega bloga “mikstone” NIHČE NE POVOHA ? Povej po resnici. A ne? L.r. J. KOMENDA

   P.S.
   BOLJŠEVIKI SO BILI HUDI ROPARJI
   IN POLIT MORILCI – ZLASTI STALIN.
   https://forum.axishistory.com//viewtopic.php?t=17220

   • Janez, ni to Kunstelj zagotovo ne.

    Ima se za kristjana, ampak v cerkvi ga tako nespodobnega izražanja niso učili.

    • rabbit

     Ta zgornji je cerkev videl samo od zunaj notri bi ga pa kap zadela ker se je boji.

  • Zakaj se vedno tako GRDO IZRAŽAŠ O ŽENSKAH ???

   Ali mogoče tvoja mama ni ženska ???

   • Zgornji

    No, Marta, saj se Ne izražam vedno tako glede žensk, Ampak samo pri tistih ki vztrajajo v svojih zmotah.
    Pri Pravih Božjih Ženskah mi niti na kraj pameti ne pade da bi jih označeval z kakimi nizkimi označbami/besedami , kajti Vem kak Božji Potencial nosijo v svojih dušah.
    Ampak, žal sem take Prav Ženske spoznal večinoma v Ameriki .
    Pri nas pa je bolj Mrtvašnica kot pa ne .
    Žal smo se tako pokvarili kot narod.

 • Miha

  Ampak tale slogan je pa zlagan do konca. SDS nikogar ne spoštuje in z nobenim noče sodelovati. Zato so tudi vse desne stranke že vnaprej povedale da ne gredo v vlado z SDS.

  • Janez

   POTOMCEV IN HVALILCEV
   ROPARJEV IN MNOŽIČNIH POLIT MORILCEV KOT SRTA BILA !
   KOMUNISTIČNA DIKTATORJA
   STALIN IN TITO – SE PA RES NE DA SPOŠTOATI. To – imaš prav. L.r. Janez KOMENDA
   P.S.
   STALINOV ROP 510 TON
   ŠPANSKEGA ZLATA, LETA 1936.
   https://forum.axishistory.com//viewtopic.php?t=17220

  • KAPIBARA

   Ne bo potrebno, ker bo imel Večino !

 • Ana Job

  Njena politika ni dovolj usmerjena proti migrantom. Njeno delo v evropskem parlamentu nas ni zadovoljilo, ker se je vseskozi podpiralo predloge, ki za Slovenijo niso ugodni. Za vse naše poslance v EU mislim enako. Da so apatični in otopeli in da so pozabili zakaj so tam.

  Če bi bila predsednica, od nje pričakujem orenk ostrino.

  • Štalmajster

   Eh pa to je EU parlament za nas ovce !!
   Ta pravi parlament je tole: https://en.wikipedia.org/wiki/European_Jewish_Parliament

   V denarju je MOČ !!

   • Ana Job

    Bi napisala, pa me bodo blokirali. Zelo, zelo se strinjam!

  • Nowotny

   Pa tega od te ženske ne pričakuj :)

   • Ana Job

    Ooo, tudi ženske znamo biti ostre in odločne. Poglej ti železno Lady, Margaret Thatcher.

    • Nowotny

     No ja.. itak.. samo ni dvoma, da je čisto uredu ženska, samo narod je ne bo prepoznal, da je uredu za predsednico. Nekak, če si EU poslanec ni ravno najbolj priljubljena stvar.

     • Ana Job

      Če si EU poslanec = EU posranec. Evropa sprejema protievropsko politiko, tam vsem operejo možgane. Neee! Takih ljudi jaz ne bom volila, ker so kontaminirani.

     • Nowotny

      Eee, no vidiš! Zato je nesmiselno sploh nastavljat takega kandidata.

     • samsara

      Morda pa SDS stavi ravno na njeno €poslanstvo.
      Taki naj bi pri čredi bili po difoltu priljubljeni. Pri meni in še nekaterih ne, pri članih kučanistične partije pa tudi ne bo kasirala glasov.

     • Ana Job

      To mi pride naprej, kot večno, umetno “najbolj priljubljeni” europoslanec Ivo Vajgl. Komunisti so ga skoz lansirali na lestvico, čeprav narod o njegovem delu ni vedel ničesar in je bil za Slovenijo popolnoma nekoristen, tako kot so ostali tam. Mislim, da so kvečjemu škodljivi, ker podpisujejo akte, ki so za tako majhno državo, kot smo mi sporni. Za evropska sredstva, ki jih dobivamo, bomo še fajn “kri scali”, sicer nam bodo zaprli pipo. Evropa je ena navadna izsiljevalska stara candra, če se grdo izrazim. Veliko vzame in malo da.

     • samsara

      Vajgl je itak pol Hrvat…

    • samsara

     Poglej Ano :-)

   • samsara

    Poglej Ano.

  • samsara

   Tudi sam sem mnejenja, da je kandinatka SDS anemična, cagava, na pol živa oseba, ki bi nedvomno bila uspešna, lahko tudi zelo uspešna v kakšni drugi dejavnosti.
   Pripovedovalka pravljic otrokom za lahko noč, bi že bila ena takih.
   Nekje sam na hitro prebral, da je kot kandidatka za predsednico najprej povedala, da ne bo obljubljala, tega kar ni v njeni moči, da bi uresnničila. Nekoliko prej je v nekem intervjuju, tukaj objavljenem, pleteničila v imenu sebe in nekaterih drugih €poslancev, česa vsega ne morejo in ne zmorejo opraviti, pa, da je težko, pa, da se ne da, pa, kako so pokvarjenci vedno korak pred njimi, pa, da ni možnosti, pa, da ne to, pa, da ne ono…
   Vsak dan pobaše s strani davkoplačevalcev v žep znesek od mesečne delavske slovenske ponzije, do povprečne slovenske plače. Vtis sem imel, da je po izpovedi (izgovarjanju) česa vsega se ne da…, lažje dihala ob prejemanju bajnih prihodkov, katere jim davkoplačevalci namenjajo, da kaj naredi, ustvari, premakne, spremeni na bolje v širši družbeni skupnosti.

   Me zanima koliko časa bi trajala njena poslovna kariera npr. pri Akrapoviču, Pipistrelu ipd., ko bi jim razlagala česa kot recimo vodja prijekta ne zmore, se ne da, so drugi vedno korak pred njimi(o)…
   Navsezandje ta anemična kreatura kakdidira za funkcijo predsednika države, ki je avtomatsko vrhovni poveljnik Slovenske vojske. Sii predstavljaš to karikaturo?
   Da je brezmadežna predsedniška kandidatka ne bi dvomil, saj ob takšni izpričani anemičnosti sploh ne more biti karkoli, kaj šele omadeževane. Nič, praznina, vakum, odmev.

   • Ana Job

    Ženska je vdana v usodo in kot taka, je popolnoma neprimerna kandidatka za predsednico. Ne daje upanja in nima pripravljene pozitivne vizije za Slovenijo. Nima odločnosti. Ena taka cagava mevža je zadnje, kar rabi Slovenija. Čudim se, da SDS ne izpostavi še koga drugega sposobnega tega izziva, naprej se rine le okorele kadre, ki niso pokazali ničesar, kar bi pri nas zbudilo pozornost, da delajo za narod. Romana je popolnoma “out”.

    • samsara

     Popolnoma se strinjam z napisanim in prepričan sem, da tudi s preostalim nenapisanim na to temo.
     Postavljati na mesto voditelja nekoga, ki to preprosto ni in nikoli ne bo, je neumnost, kakršne si SDS ne bi smela privoščiti.
     To ji štejem kot slabost in napako.

 • Štalmajster

  Eh, zdaj vsi sanjajo…….. ko bodo pa prišli v pozicijo,…………potem jim bodo pa stričeki posojilodajalci rekli kako in kaj !!
  Drugače pa lahko kateri s konja pade, ga uho začne hudo bolet,………

 • Janez

  VEČINA SLOVENCEV !
  NAS JE – ZA OBNOVITEV POBOLJŠANE AVSTROOGRSKE
  ALI
  VIŠEGRAJSKO EVROPO.
  TISTEGA VEDNO PIJANEGA JUNCKERJA – NOČEM GLEDATI. L.r. Janez KOMENDA
  P.S.
  300 LET ROJSTVA MARIJE TEREZIJE !
  DALEČ NAJBOLJŠE POLITIČARKE, USPEŠNE GOSPODRSTVENICE IN MATERE 16 OTROK.

  https://www.google.si/search?q=maria+terezija&client=tablet-android-samsung&prmd=ivmn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjDqc2tkpnWAhVKaFAKHTAhBo4Q_AUICSgB&biw=1280&bih=800#imgrc=H93oS9M8-sffbM:

  • Nowotny

   AO je bila, pa je ni več. Za obnovitev pa ni več pogojev. Avstrijci ne bi bili več za kaj takšnega. Najprej bi morala biti Slovenija verodostojnejši partner. Pač, ko imaš sam probleme, se ne ženiš z večjim problemom.

 • Najplemenitejši

  Kakšna nesposobna desuharska kurba!

  • centurion

   Če to poreče levi volilec in jebač bulmastifov z Oražmove bo verodostojno.
   So ti tut koze in ovce všeč?

  • Tvoj komentar pove vse o tebi.
   SOVRAŽNO VZGOJEN in JEZNORIT EGOIST.

  • MEFISTO

   Mihael, ti je mar kot komunistu vse dovoljeno?

  • šmentanamuha

   Uf, imaš kakšno dobro pojasnilo za to trditev?

 • Na volitve MORAMO ITI !!!

  Če smo res domoljubi, moramo biti ponosni na to, da živimo v svoji domovini in,

  da lahko PO SVOJI VESTI, VOLIMO SVOJEGA PREDSEDNIKA.

  • MEFISTO

   Kaj pa tisti s slabo vestjo,koga pa naj ti volijo?

 • Ivan Friderik Novak

  Ne boji uspelo.
  Ni v “pravi” stranki.

 • tzt

  Zafrustrirane levakarske ničle in zmeneta že cvilijo. Skratka: ZA Romano in PROTI Drugemu tiru.

  • Drago Stubljar

   hahahahha lj polje vabi belcki ohoohoho

 • MEFISTO

  Najplemenitejši je včera na Črnivcuj potožil, da med dosedanjimi kandidati ni nobenega deklariranega pedra in da je zato prikrajšan pri svoji volilni pravici.

  Kandidatke, sploh pa Tomčeva, ki je najlepša in najbolj pametna med njimi, ga ne zanimajo.

 • alojz

  V normalni državi bi pometla z konkurenco v prvem krogu.

  • Drago Stubljar

   hehehehhehehehh

 • resnicaboli

  Zver lepa razlaga samo to v Sloveniji ve zelo malo ljudi je neprepoznavna.

 • Lisjak

  Vsi na volitve in izvolit Romano iz Bruslja za našo predsednico to pa zato,da ne bo mogla več v Evropskem parlamentu glasovat proti Višegrajcom!!!

 • baubau

  Joj,SDS-,ste me našli-zdaj bo pa treba tudi na predsedniške volitve,kajti Romana zasluži tudi moj glas!

 • samsara

  Če bi mi nekdo dal na izbiro ali za predsednico ti ali dotična €poslanka, tu sploh ne bi bilo kaj izbirati. Ona enostavno ni tip nekakšnega voditelja.
  Samo poslušaj njen glas, način govorjenja. Treba je zelo prisluhniti, da sploh kaj slišič to, ‘wannabe’ predsednico.

  Pa vrhovna poveljnica Slovenske vojske… Ne me…

  • resita

   Angelca bo vse porihtala.

  • Ana Job

   Sem poslušala njeno jamranje v živo in ne premore nobene odločnosti.

 • samsara

  To vem, ker vem in vem, da vem.

 • ljubinica

  Jaz se predsedniskih volitev verjetno ne bom udelezila.
  Iz “bogate” ponudbe nimam koga izbrati.
  Romane Tomc ne bom volila.
  Na kandidaturo je pristala pod pogojem, da bo se v naslednje mandatu evropska poslanka.
  A so to “volitve”?
  Pokazala je svoj pravi obraz: samo za DENAR ji gre. S kandidaturo si je zagotovila se za nekaj let bogatega toka denarja.

 • Kosobrin

  Vse lepo in prav, toda tisto zgoraj našteto pod fotografijo ji pri predsedovanju, če bo izvoljena, ne bo veliko pomagalo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!