Šarec sploh ve, v kaj se spušča, ko na mesto obrambnega ministra predlaga Karla Erjavca? Si želi na Dob?!

Foto: STA

Ko je po dolgotrajni sagi postalo jasno, da bo predsednik drugouvrščene stranke LMŠ Marjan Šarec za vsako ceno sestavil vlado, tudi če bo ta nestabilna, so se pričele pojavljati polemike, kako si bodo koalicijske stranke med seboj razdelile ministrstva. Potem ko je Šarec zaprisegel kot deveti predsednik vlade, je postalo jasno, da bo mesto obrambnega ministra padlo v roke prvaka stranke DeSUS Karla Erjavca. Na tem mestu se moramo vprašati, če je Šarec dobro premislil svojo potezo, glede na to, da je Slovenska vojska pred načrtom nabave 48 oklepnikov tipa Boxer, nazadnje pa je premier v času nabave patrij pod ministrom Erjavcem pristal v zaporu. 

Marca je na dan prišla informacija, da bo obrambno ministrstvo po prekinitvi posla s finsko Patrio kupilo nemške osemkolesnike. Načrt nabave 48 oklepnikov tipa Boxer predvideva, da bo Slovenija morala odšteti 306 milijonov evrov. Za lažjo primerjavo: Slovenijo bi nakup 135 patrij stal 278 milijonov evrov, je pa ob tem potrebno pripomniti, da bodo nemški oklepniki bolje opremljeni od finskih.

Sicer je bila v petek, 17. avgusta, v okviru odbora za zunanjo politiko prekinjena obravnava pobude za sklenitev sporazuma z Organizacijo za sodelovanje pri skupnem oboroževanju o upravljanju programa Boxer, ki sama po sebi predstavlja pravno podlago za nakup osemkolesnikov, poroča STA. Seveda ni presenečenje, da je Levica ob razpravi o sporazumu izrazila stališče, da se ji zdi nakup povsem nesmiseln, ob tem pa je novi vladni koaliciji zažugala, da se bo ta morala uskladiti z njo glede višanja vojaških izdatkov in iskanja kompromisa. Ob vztrajanju Levice pri svojem so se uspeli uskladiti, da bo razprava prekinjena, da se bodo lahko poslanci bolj podrobno seznanili z zadevo.

Foto: STA

Levica ne razume, da je Slovenija zavezana spoštovati zaveze Natu in EU
Levica je ob razpravi o pomenu nabave osemkolesnikov povsem preslišala pojasnilo državnega sekretarja na obrambnem ministrstvu Miloša Bizjaka, ki je poudaril, da bo z nabavo država uresničila zadano obljubo glede zagotavljanja zmogljivosti zveze Nato za oblikovanje dveh srednjih bataljonskih bojnih skupin do leta 2025. Ob tem pa bodo izpolnjena tudi številna merila, ki so potrebna za sodelovanje v okviru stalnega strukturnega sodelovanja EU na področju obrambe (PESCO). Bizjak se je odzval na izjave, da se z nabavo nikamor ne mudi, in dodal, da je Cerarjeva vlada pričela z izvajanjem postopkov že v času polnega mandata, pobudo pa je potrdil tudi odbor za obrambo. Po besedah Bizjaka je šlo v tej zadevi le za nadaljevanje operativnih postopkov, da bi lahko v oktobru stekel proces ratifikacije v Državnem zboru RS. Ob tem je jasno poudaril, da Slovenija mora izpolnjevati zaveze v Natu in EU .

Slovenija se je glede na odstotek BDP, ki ga namenja za obrambo, znašla na samem repu članic Nata, s tem programom pa bo po besedah Bizjaka do leta 2025 poskušala doseči 1,2 odstotka BDP (sicer je bila podana zaveza o 2 odstotkih BDP). Ni čudno, da se je zaradi dolgotrajnega zanemarjanja vojske ta znašla v katastrofalnem razsulu, tako materialnem kot kadrovskem, zato je nujno, da pride do izboljšav v dobro varnosti državljank in državljanov Republike Slovenije. Na alarmantno stanje je najbolj izrazito opozorila negativna ocena pripadnikov 74. polka 72. brigade in pridodanih enot Slovenske vojske na Počku februarja lani. Marsikdo se nikakor ni mogel načuditi, da je šest vojakov celo utrpelo ozebline, številnim pa so že po dveh tednih uporabe pričeli razpadati škornji.

Glede na to, da je afera Patria izbruhnila ravno v času nabave finskih osemkolesnikov, se človek vpraša, če bo morebiti tudi tokrat izbruhnila kakšna afera, ki bo za seboj potegnila premierja, kot smo lahko videli v primeru Janeza Janše, ki je moral na krivično prestajanje zaporne kazni. Karel Erjavec se je tedaj spretno opral vseh očitkov, čeprav je leta 2006 kot obrambni minister podpisal pogodbo za nakup patrij. Nihče pa mu prav tako ni mogel do živega, ko so se nanj usuli očitki zaradi neukrepanja v primeru spolnega nadlegovanja v Slovenski vojski, potem ko sta celo vojaški komisiji potrdili, da so bile skoraj vse navedbe vojakinj resnične. Šarec ve, v kaj se spušča?

H. M.

 • xtc

  Tole bo še Hec,Kahl,Nato in Levi fašisti,nekdo bo obvisel zanima me kdo?
  Levica ,ki bo podprla zahteve Nata ali Kahl?

  • Sodni dan

   Najverjetneši scenarij je da obvisijo vsi na istih vislicah! Janez pa spet taktično iz ozadja. Če ta vlada preživi naslednji krompirjev cvet bo že to velik čudež!

   • tiovv

    Aha spet bo kriv Janša, čeprav pri poslu ne bo imel nič. Vse je možno. Ste pač specialisti, da vse svoje grehe vržete na Janšo pa bil v vladi, ali ne.
    Tako se gremo v Sloveniji.že ves čas.

 • VERRZIFIKATOR

  Držislav Globokar

  ŠARO PREDLAGA

  Pametnega psička zdaj imajo
  pri sosedu našem, tistem z leve,
  ne deluje psiček kakor šleve,
  pridno imitira, kadar laja.

  Šaro psiček vedno prav zalaja,
  kadar koga ali kaj predlaga,
  gospodarju s tem samo pomaga,
  vedno pač tako, da mu ugaja.

  Psiček Šaro prav za vse predloge,
  ki za gospodarja jih opravi,
  temeljito se vnaprej pripravi,
  v slogu svoje pasjevdane vloge.

  To početje je nadvse servilno,
  kaj pa pričakuješ le od cucka,
  ta ni samostojen kakor mucka,
  cilj uboga: stanje nestabilno.

  Patriot od glave je do repa,
  mu obramba hiše je maksima,
  z repom miga, z glavo vdano kima,
  vadi pasje položaj počepa.

  Šaro se obnaša patriotsko,
  stare vzorce prejšnjih psov povzema,
  cucek je, za tisto se zavzema,
  gazda kar ukaže idiotsko.

 • VERRZIFIKATOR

  Držislav Globokar

  ŠARO PREDLAGA

  Pametnega psička zdaj imajo
  pri sosedu našem, tistem z leve,
  ne deluje psiček kakor šleve,
  pridno imitira, kadar laja.

  Šaro psiček vedno prav zalaja,
  kadar koga ali kaj predlaga,
  gospodarju s tem samo pomaga,
  vedno pač tako, da mu ugaja.

  Psiček Šaro prav za vse predloge,
  ki za gospodarja jih opravi,
  temeljito se vnaprej pripravi,
  v slogu svoje pasjevdane vloge.

  To početje je nadvse servilno,
  kaj pa pričakuješ le od cucka,
  ta ni samostojen kakor mucka,
  cilj uboga: stanje nestabilno.

  Za obrambo dóma je predlagal
  rjavo žabo, z repom ponazarja,
  razumel je namreč gospodarja,
  mu globoko vdan bo s tem pomagal.

  Patriot od glave je do repa,
  mu obramba hiše je maksima,
  z repom miga, z glavo vdano kima,
  vadi pasje položaj počepa.

  Šaro se obnaša patriotsko,
  stare vzorce prejšnjih psov povzema,
  cucek je, za tisto se zavzema,
  kar ukaže gazda idiotsko.

 • Boris

  človek je Karl, ne Karel – to bi že lahko vedeli

  • Olga2345

   Osebek?

  • Zgornji

   KAHEL JE – KER SE SAM OPIŠE TAKO. ČE PA NE ZMORE REČI ČRKE R, NAJ SE GRE PA UČITI IZGOVORJAVE !!! ! !!!

 • Novakec1

  Zaustavite Zemlju, silazim! Sem že naštudiru Štoparski vodnik po vesolju.

 • Miro

  a ni bil za čas Jajotove vlade prav Erjavec obrambni ? in noben ni šel na Dob…. bo že US poskrbelo za to

  • Krtača 20

   Jajo ma lepe spomine na Karla. Sam se je mal nategnu….

 • Lojz

  Denar od Patrije je prišel preko Cekute do SDS. Ve se kdo v SDS. Ve se kdo v SDS drži vse niti v rokah Jajo. Bil je pravnomočno obsojen na dveh stopnjah, potem pa ga je desna globoka država- US pomilostila. Baraba v vsaki normalni državi bi še zdaj sedel.

  • dež

   Ustavni sodniki so Janšo in soobtožene “soglasno” oprostili, ker redna sodišča svojih obsodb niso podkrepila niti z enim dokazom. Prosil bi te še, da poimensko navedeš, kateri sodniki v tisti sestavi so desni. Tule je pa sodba, http://odlocitve.us-rs.si/documents/a0/32/up-879-1439.pdf

  • Olga2345

   Cekuta je povezan z Milanom Kučanom! Denar iščite pri svojih!

  • Amerikanc

   Za vse navedbe, boš seveda predložil dokaze sodišču, a nje de !

  • Franjo Trojner

   Dober si. Čuj ti si eden izmed tistih, ki verjame, da je zemlja ploščata mar ne? Morda pa so te vesoljčki ugrabli in od takrat nisi več čisto zdrav v glavo! Le kdo bi vedel, kaj vse vam levosučnim blodi po glavi in kakšne vse osebne težave imate? Kakor mi tudi ni jasno zakaj ravno nas tukaj moriš s svojimi osebnimi težavami, demonii in zakaj jih raje ne zaupaš kakšnemu strokovnemu delavcu, da ti pomaga? Žal je tebi podobnih pacientov na portalih preveč! A volilno pravico še ti niso odvzeli?? Glede na na vse tvoje zapisane blodnje, bi ti že vrsto let morala biti odvzeta. Te pa se čudimo zakaj gredo volilci vedno znova na tanek led.

  • Capi

   A še kar kokodakaš 1000x prežvečeno stvar……..zaostajaš, ta tema ni več aktualna………pozanimaj se pri plavookemu kaj je treba sedaj vreščat…….

 • Olga2345

  Cerar in Erjavec že tako sodita za zapahe! Šarec pa se bo! Skupaj s Kučanom jih bo treba zaradi vseh nezakonitosti in veleizdaje Slovenije, zadnja veleizdaja v vrsti je marskeski “sporazum” vlade, ki opravlja tekoče posle, skupno odpeljati na Dob!

  • merim

   Vi ste tako nesposobni da se vlade ne znate sestavit kaj sele da bi naredili kaj drugega

 • Slo hunter

  Kaj ne ve seveda ve, saj so vsi iz istega legla! Spet se bo kradlo!

 • Krtača 20

  Važn da imate sdsovci zdele 4 posrance v kazenskem postopku. Rajš pište o tem spranci sdsovski.

 • Zgornji

  PA TAAA ŠARO JE ČIIIIIIST ZMEŠAN !!! ! !!! A NI KAHEL ŽE DOKAZAL DA JE SAMO LAGAL IN LAGAL VSA TA LETA KO JE UPOKOJENCEM LAGAL KAKŠNE NEKI PENZIJE DA JIM BO ZRIHTAL , NAREDIL NI PA NIČESAR DRUGEGA KOT SAMO REDIL SE JE NA NAŠ RAČUN ??? !!! ??? IN POTEM ŠE VEDNO TAKE PARAZITE GOR VLEČEJO ??? !!! ??? PA SAJ JE FOLK POVSEM NOR, DA ŠE PRENAŠA IN GLEDA TAKE POKVARJENE ZAJEDALCE ŠE NAPREJ !!! ! !!! JA, MRTEV NAROD SMO, … NAMESTO DA BI POTERALI TO GOLAZEN ZAJEDALSKO NEKAM DALEČ K MIGRANTSKIM IZVOROM ZLA !!! ! !!!

  • merim

   To so janezovi ministri

 • Krtača 20

  Desni mate v parlamentu cel kazenski vod in vas nič ne moti?! Moti vas pa Karlova dlaka. Tolk o desnih…..

 • Clemen J.

  Spet bo JJ kriv, hehe. Levuharji.

 • Krtača 20

  Proti poslancu SDS Dejanu Kalohu poteka kazenski postopek, v katerem je bil letos spomladi na prvi stopnji že spoznan za krivega. To so za Siol.net potrdili na višjem sodišču v Mariboru.

  Gre sicer že za četrtega poslanca SDS aktualnega sklica parlamenta, ki je v predkazenskem ali kazenskem postopku

  • merim

   Alooooo to pa ze ni res!!!!

   • Krtača 20

    Nora24tv v službi laži vse zanika….

  • Miro

   ah to je zarota… pa še proti trem ostalim pos(r)ancem iz vrst SDS

   • merim

    Milan jim je to nastimu

    • Miro

     big boss Milan…..

     • Krtača 20

      Tud če se v Tokio skrijejo jih bo Milan najdu pa zaprl.

     • učko

      Normalno, sej vsi vemo kdo je uzurpiral slovensko sodstvo in ga zlorablja v svoje mafijsko zločinske namene !!!!! Ampak kazen za to zlorabo je smrtna !!!!

     • merim

      A ti izvajas te kazni

     • učko

      Kakopak, z matiko po glau !!!! Sam zdele nimam glih cajt, mam še ene druge stvari za postorit !

     • Mojca pokraculja

      Ne ti se ogrebi.

     • Mojca pokraculja

      Tako je drugovi!

  • učko

   Jah, Milan je tik pred zakonom z Matildo, pa še tako aktiven. Kwa se pol JaJo čud, da izgubi vse volitve, pa še na Dob mora hodit vsake tolk časa, mal za pokoro seveda, ker ga Milan ne mara, LOL !

  • Mojca pokraculja

   Dobr da je mejra v parlamentu, bo vse resil.

 • merim

  Sam odkar je bil janez na dobu pa spusca v stranko same kriminalce zdj ma 4 poslance po sodiscih. Pa diana, rok… je dobil u jeci mal spoznanstev?

  • Krtača 20

   Same zelo “ugledne in čislane podjetnike”.

   • Mojca pokraculja

    Najbl pa glave skup drzita kordez pa thaler.

  • Mojca pokraculja

   Genijalec ti recem. Matr lohk si mu fous.

 • učko

  Šaro je poslušen kuža, tako da se mu ni za bat, da bo šel na Dob. Ke grejo praviloma neposlušni partijski kadri, ki jih Milan kaznuje za neposlušnost in neubogljivost.

 • Krtača 20

  Zgleda da bojo letos sdsovci res parlamentiral na Dobu. Pravilno. Tja pašejo vsi od prvega do zadnjega s klerofašistom jajotom na čelu.

  • Mojca pokraculja

   Jih bos sou lohk obiskat. Ne pozabi nageljna dat v rever.

 • Antonius

  Erjavcu je aroganco in pamet zmerila že Špela Pretnar in od odločitve sodišča naprej bi moralo biti vsakomur jasno, da je Erjavec prekratke pameti za delo v politiki. Samo v zmešani Sloveniji je bilo mogoče, da je človek, ki aprila 2014 ni bil sposoben presoditi, da na sodišču nima nobenih šans, kasneje postavljen celo na mesto zunanjega ministra.
  Danes nam vladni potpuri pod Serpentinškovo komando razgalja resnico o paleti veleizdajalčevih strank, da jim je skupni cilj zgolj osebno grebatorstvo. Na volitvah nista bila vredna zaupanja volivcev, a sta zaradi položaja predsednikov strank, Bratuškova in Erjavec vendarle v vladi.
  Serpentinšek nam tudi s tema dvema primerkoma v svoji v ad hoc vladi dopoveduje, kako je s politično higieno in politikantskim rajanjem v Sloveniji.

  • joza joza13

   Ja, Korl je v primeri Pretnar verjetno računal na “krivosodje”, ki mu je pa tokrat obrnilo hrbet… tudi Špela je namreč javna osebnost…

   • učko

    Jah, Kahlo je dobiu sam z gajžlo po tacah, ker ni hotel krivo pričati in s tem namočiti JaJota v primeru Patria !!! JaJo bi mu moral bit hvaležen !!!!

    • joza joza13

     “dobiu” si ti konjsko kopito v gobec in se ti že vse življenje pozna…

   • merim

    Korl je janezov clovk sta sla skupi u soping za patrije

    • lojze

     No, vidiš, zaradi takega razmišljanja kot je tvoje, je Slovenija kjer je!

     • merim

      Kaj pol pravis da korl ni bil minister u janezovi vladi ko sta kupvala patrije?

     • Mojca pokraculja

      Se zdej je, sej ga je glihkar janez nastavu.

    • joza joza13

     Če bi bil Korl Janezov človek, bi ga že zdavnaj odpihnilo…
     Korl je zgolj eden od otrok zaslužnih revolucionarjev, ki so Slovence sfukali…

    • Mojca pokraculja

     Itak, mas kej proti?

  • merim

   Kaj pa oni 4 poslanci sdsa ki so v kazenskem postopku?

   • tiovv

    Te še ni odneslo na Kure, ali rabiš pospeška ???

    • merim

     Rabim pospesek a bo kaj

     • lojze

      To so več ali manj politično sproženi postopki. Gre za “pravno” mnenje ali lahko svobodno govoriš in ocenjuješ! Za silne večstomiljonske kraje v zdravstvu in v prometni infrastrukturi ni še nobeden odgovarjal. Tja se “umeri” ali pa se “umiri”.

     • merim

      Kriminalc je kriminalc.

     • macon

      Kaloh je res hud kriminalc, ker je eni babi rekel, da je akademska nula. To je sigurno huje kot stomilijonski levi lopovi, predlagam smrtno kazen z ustrelitvijo.

      A levi bebčki ločite med kazenskim postopkom in civilno tožbo? Se mi je zdelo, da ne.

     • Mojca pokraculja

      To pa ne, LAŽEŠ!

   • Dostmamrecesijeinpičkarije

    Pa kaj je s tabo lewuh???

   • Mojca pokraculja

    Pejt milana vprašat!

 • Dragan Krstič

  Preberite na siol.net zakaj si šaleški lobi z županom Kontićem želi Andrejo Katič ua ministrico za pravosodje. Jasno, TEŠ-6.

  • tiovv

   A, je spet “kuhna” in novi kuhar spretno suče kuhalnico z “novimi” obrazi.

   • merim

    Z novimi obrazi pa sds zapolnjuje kazenske postopke. 4 poslanci sds pa se predsednik je bil na dobu vi ste res zaporniska stranka

    • tiovv

     To je bila pomota, ker bi moral biti Kahl.
     Saj tega še nisi slišal, kajne ? To je za tebe “vagabund” kakršen si, nekaj čisto novega – vem.
     Počasi boš “pokapiral” – “kasno palenje” pa to.

     • merim

      Saj se ti ne razumes kar napises

     • Zgornji
     • merim

      Komentiraj kaj vsebinskega npr 4 poslanci sds so v kazenskem postopku bo slo?

     • tiovv

      Ste lewaki spet kakšno svinjarijo skup spacal ?
      No, saj edino za to ste mojstri, drugače pa mora biti “sve okrunjeno”, da se ne pregrejete – mrš “u http://shrani.si/f/2Y/aM/11r2O6Hm/mirogojski-zidovi-240920.jpg j” !!!

     • Mojca pokraculja

      Komentiraj cvikla in njegovo madam jerco. Kako si bo revica kupila nov klobuk?

     • Zgornji

      Za take kot si ti je še YouTube preveč …

     • Zgornji

      Heh ! ;-))

    • tramal

     Saj ste prišli na oblast samo zato ,da bi onemogočili in zapirali desnico po krivičnem .Saj je v venezueli popolnoma enak scenarij.

 • Antonius

  Ne replicirajte *merimu*, ker je danes očitno on na vrsti, da na Novi onanira svojo ubogo pamet in zajebava z abotnimi neumnosti.

  • merim

   Antoniusss 4 poslanci sds daj komentiraj

   • tohuvabohu

    To ni še nič. Po letu 2008 ste rdečkarji preganjali tričetrt ministrov Janševe vlade.
    Rdečkar toži, rdečkar sodi.

  • tiovv

   Imaš prav.
   Fugellus Vagabundus ima danes prost dostop do računalnika, da “lakše diše” :)))

 • Franc Šink

  Pri politikih je pač tako, da si z eno nogo v zaporu z drugo pa v grobu.

  • merim

   Pri ostarelih ja pa teh komuniaticnih ki so se ostali janez drugega pa skor ni vec.

 • Marjan Šarac

  Tako smo se pač dogovorili

 • mona lisa

  Kaj še sploh naj človek reče. Tragikomedija ki jo krvavo plačujemo državljani.

  • merim

   Pa kazenske postopke zoper poslance sds.

   • mona lisa

    Si na močni drogi ali kaj?

 • bubamara

  Če bo Erjavec speljal posel kot je zastavila Katićeva, bodo vsi varni pred globoko državo.

 • antimur

  Erjavec, ki ga imamo državljani krepko preko glave in smo mu jasno dali vedeti, da nima več pravice uničevati in sramotiti Slovenije, saj ni bil izvoljen niti za poslanca, bi zdaj bil minister. Šarec, nehaj ga tako močno lomiti, sicer še nimaš nahrbtnika iz preteklosti, toda že v tem kratkem času si ga napolnil, lahko te je sram, med drugim tudi zato, ker se sliniš okrog levo fašistične Levice. To ti ne bo oproščeno.

  • mona lisa

   Ti ni jasno da je Šarec ne preveč pametna lutka ki so jo nastavili Kučan s kompanijo. Zato pa bodo spet v vladi sami “novi” stari obrazi.

 • slosin

  kaj imajo skupnega vse slovenske vlade? Karlota…Karlo Multipraktik…

 • Vera

  Ne eden , ne drugi nista primerna za mesti, ki jih bosta mogoče zasedala ! Človek, ki niti ni bil izvoljen za poslanca , naj raje politiko zapusti, saj je že predolgo nezasluženo v vsaki vladi ! Spokaj Erjavec, Šarec pa naj se zaveda, da ni zmagovalec volitev, ter naj potem ne jamra , če bodo ” stari mački ” z njim delali kot ” svinja z mehom ” .

 • BARBARA RAKUN

  Novi obrazi pa to!!!!!!!!

 • črnaovca

  Ni najhujši Korle, prava kača bo Ketičeva na pravosodju. Janeza bodo preganjali velejskemu lobiju in tatovom pri TEŠ 6 bo vse odpuščeno. Šarec je res naiven da ne vidi kaj mu kuhajo in kaj se skriva za lepimi besedami, zgrmel bo v prepad da ga še Serpentinšek ne bo rešil

  • piko8

   Saj tja tudi spada po uradni dovžnosti!!!!!

  • Mojca pokraculja

   Ne , ne drzi, sarec zelo dobro ve v kaj se spusca.

 • Vojteh Dovč

  seveda ve v kaj se spušča —v novo patrijo.sej akterji prejšne so še pri močeh

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Ja, K. Viktor E. si zelo želi na Dob.

  • antimur

   Ne da si želi, njemu pripada in se mu tudi ne bo izognil, tako kot ne Kučan in Janković.

  • tohuvabohu

   Viktor je Zmagoslav.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Juhu, spet bo kriv JJ. Zaradi rdeče nesposobnosti in goljufij bo kriv JJ. No
  Krtača 20,
  Tweety Bird,
  Đuro
  Merim
  .
  .
  .
  In ostala lewuharska banda.

  • Štalmajster

   Ja, če bi bil pa SDS ……………. potem pa ………… Kučan, komunajzli, UDBA……….

   Kjer se …… tretji DOBIČEK ima. ;-)))) cirkuške lutke pa …… lepe plače.

  • Djuro Sumar

   JJ je kriv le zato, da desnica ne pride na oblast, kajti on je garancija za zmago levice. Pa farji seveda, ker jih skoraj nihče več ne mara.

 • Štalmajster

  Saj se mi ne ljubi več čitati. Ko se boste eni začeli zavedali, da vas v levo in v desno uo….. j* beo isti.
  “Und wenn eine Demokratie dumm, …….. DUMM, DUUUUUMMMMM genug ist, dann ist sie guuuuuuut.”

  ABC for dummies:
  https://youtu.be/3ocoqDgrmoc?t=14

  • exposingthetruth1111

   zakaj mi nimamo nikogar na politični sceni kot je Ivan Pernar na Hrvaškem ?

   • Štalmajster

    Ker jih sproti ……. prestrašijo in nakopljejo sodne obravnave….. Saj tip lepo razloži. Če nimaš folka za sabo si dejansko žagaš vejo na kateri sediš.
    Me zanima kako dolgo bo Pernaru tole šlo. V Srbiji imajo menda Malagurskege, pa menda nima jajc (menda lahko preveč izgubi) da bi šel v politiko,……
    Ko sem bil na dopustu na Hrvaškem, sem malo gledal kaj mislijo Hrvati, Bosanci, Srbi…… in spoznal, da imajo iste težave oz še hujše.
    npr: https://www.youtube.com/watch?v=23W5xwPtb3E

    • exposingthetruth1111

     Saj vem, da je težko in da te lahko kdarkoli uničijo če se podaš na taki način jih nasprotovati tako odkrito. Samo Ivan Pernar pravi, da se ne boji smrti, da verjame, da to življenje na Zemlji ni edino, in da je bolj pomembno kaj dela v času življenja in kaj je naredil in kaj je poskušal narediti, kot pa kako in kdaj bo umrl. Če je to res, pol bi znal biti pogumen, če le ni samo prazne obljube, seveda.

 • Cicada 3301

  Mi kdo razloži, kako je lahko nekdo minister za obrambo, pa potem malo minister za okolje, pa potem minister za zunanje zadeve?
  To je tako, kot če bi bil nekdo najprej malo kirurg, potem malo odvetnik, pa mogoče keramičar, pa grafični oblikovalec…
  Je ta model res prepričan, da obvlada vse?
  A res ne moremo imeti končno strokovnjakov na ključnih pozicijah?!

  • Štalmajster

   Ti malo mešaš resno delo in politiko.
   Ker ne rabi sposobnosti, ampak le dela tisto, kar mu DRUGI naročijo !

   • Duhec

    Ja ok, ampak politik postane, ker ga ljudje izvolijo. Očitno je marsikomu všeč.

   • tohuvabohu

    Simptomatično je, da pri nas politiki ne vladajo, ampak “delajo”. Cmero je štiri leta nakladal, kako oni trdo “delajo” za dobrobit slovenskega človeka. Pa Zoran tudi “dela”, hehehe.

  • Duhec

   Očitno ne. Zato nam pa še dobro gre. Ljudje smo iznajdljivi, to je. Drgač bi tko vse spustli v zrak.

  • Mojca pokraculja

   NE. Kaksni strokovnjaki neki?
   Edina strokovnost ki jo potrebujes je da si clan mafije. Tudi ce na volitvah dobiš samo 100 glasov, te bo mafija malo okarala, bo pa zate nasla pot nazaj na drugo kljucno mesto v njeni strukturi.

  • Black_Raven

   točno to se jst že skoz sprašujem in to je možno samo v naši sfukani državi…

   • Svele

    Drzava ni sfukana .ljudje so v glavo sfukani uahhaha

    • Štalmajster

     Točno in to po celem svetu…. ne samo pri nas !

  • Soave

   Hja. . . . . on ne ! Ni prepričan. Vendar ve, da ga bodo tako, ali tako komandirali drugi .Svoje skrbi pa tako, ali tako vedno preloži na druge.

  • Djuro Sumar

   Slabe so tvoje primerjave. Minister bi bil lahko tudi ti, le dobre svetovalce si moraš izbrati. Kirurg pač ne moreš biti, ker ti noben svetovalec ne more nič pomagati.
   Tudi predsednik vlade se ne more na vse razumeti, pa vendar odloča o vsem. Pomembni so svetovalci.

   • Dragan Krstič

    Dober svetovalec je v Sloveniji relativna stvar. Za koga dober?

   • maksimalno

    Ja pozabil si omeniti glavnega svetovalca, donmurgleoneja.

  • Osti jarej

   …ej,ej…..politik je lahko vsak,ki je v pravem trenutku na pravem mestu…..pa pokvarjen mora biti…….če kohlna ocenjuješ v tem smislu od 1-10,je rezultat 12000

  • traktor

   Evo on je živ dokaz, da Superman res obstaja.

 • Duhec

  To je pravo vprašanje za politika v Slolandiji. Si želite na Dob?! Mater no, kolk jih pa je tam???

  • učko

   Ja, ko bo zgrajen nov trakt, da nau gužve, no al pa na odprtem bi blo kar za zdržat. Drugač majo pa tam tud eno tako sobco. Tko, da če pride na obisk kakšna gospa za potešitev, ni problema ! A kako vem? Jah, sem blizu doma, pa še sodelavca sem imel, ki je delal tam notri v proizvodnem oddelku.

 • Marija

  Pa saj to ne more biti res,pa je.Ta je pa res univerzalen vse spraviti k hudiču.Vse je že bil.Groza to bo pa res konec.

  • Soave

   Stari časi se nadaljujejo. Saj smo rekli. . . . .vrtijo se, kot pujseki okoli korita !!

   • Djuro Sumar

    Očitno je narod zadovoljen, sicer jih nebi ponovno izvolili. In verjemi mi, da bo trajalo najmanj toliko časa, da bo odšel Janša v penzijo ali pa v Bruselj.

    • tohuvabohu

     To je res lepo spričevalo slovenskega naroda. Čeprav mi ta teorija preseda, bom počasi začel verjeti Cankarju, ki nas je pohvalil, da smo hlapci. In hlapci na oblast postavijo hlapce.

     • Djuro Sumar

      Nič kaj hlapčevsko mi ne deluje tale koalicija + Levica. Komu pa misliš, da so hlapci? Morda Milanu Kučanu. Nebi rekel. Morda Švabom, Američanom ali Rusom. Ne izgleda mi tako. Jaz osebno se pa itak nikdar in nikoli nisem počutil hlapca,

     • tohuvabohu

      Za svoja leta deluješ precej otročje. Kar pa ni čudno, saj ti že 70 let perejo možgane.

     • Djuro Sumar

      Dobro si mi pojasnil tisto o hlapčevanju. Sedaj vem komu so hlapci.

     • maksimalno

      Ko boš ti stvR dojel, bo vse passe.

    • Soave

     Ti . . . . . . jaz J. J. nisem nič omenila.

     Tistega o penziji pa ne razumem.
     Saj komunjare vendar nihče ne ovira !!!Naj delajo v miru naprej, kot do sedaj.

     • Djuro Sumar

      JJ sem omenil jaz, ker menim, da dokler dokler bo on vodil SDS, ne bo desnica prišla na oblast. Mnogo prej bi to uspelo Toninu.

    • traktor

     Ti s pa pameten, ko grable. Se vid, da si iz Rudeč. A ti sploh veš kolk je Janšatov samo na tem portalu. Kako se pa boš vseh znebil? Pa ravn ti, ki ti brez Janše ni živet. Po mojem tud srat ne moreš brez njega.

     • Djuro Sumar

      Janez Janša predsednik stranke SDS je unikat.

     • traktor

      Hm, to ti misliš. Ti in tvoji somišljeniki to mislite in to bi radi. A ne bo vam uspelo. Veliko nas je Janšatov. In še več nas bo, glih zaradi vas houdretov, ki uničujete Slovenijo, kot slon v trgovini s porcelanom.

     • Djuro Sumar

      Ne vem zakaj bi se morali koga znebiti. Imamo demokracijo, volitve in to je to. Saj nismo v ZDA, da bi nasprotnike streljali.

     • traktor

      Kolikor se spominjam so nasprotnike streljali ravno vaši, po vojni.Zato se raje ne primerjaj z ZDA.

     • Djuro Sumar

      CIA pa to, državni udari, atentati……………………
      Po vojni so pa obračunali z izdajalci.

   • tohuvabohu

    Temu Cmero reče “cirkuralno” gospodarstvo.

 • Soave

  + + + + + + + če ve ?? Ho. . . ho. . . . . .” boli njega djoko ” !

 • alojz

  Pa kaj ga lomite. Vse bo transparentno in etično. Kot vedno pri levakih. Korli bo kupil negorljive oklepnike, da jih naši vojski ne bodo spet pastirji požgali, jim pobrali orožje in jih poslali peš v bazo.

 • centurion

  Še prostor za pralni stroj je ta model izgubil,
  sedaj mu boste zaupali 48 oklepnikov….
  Pa kant za smeti tudi ne zna upravljati idiot, no…
  Plliiisss…

 • Djuro Sumar

  Erjavec ima izkušnje na vseh področjih. Edino on je bil popolnoma čist pri nakupu Patrij. Je pa Šarec tole izpeljal pametno, saj tukaj lahko Erjavec naredi najmanj škode. Upam, da mu bo uspelo, da se bomo čim manj oboroževali, vojake pa naj da na slovensko hrvaško mejo, namesto v misije NATA. Pa Palestino je treba čimprej priznati.

  • centurion

   …in tebe čimprej hospitalizirati….

  • tramal

   Bedak si se rodil in bedak boš ostal.

  • Lustrator

   Heheheh ti šaljivec, ti.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Na oblasti imamo komedianta, ki se vede kot pijana kanta.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Na oblasti imamo Šarca, ki ni uspešen niti marca,
  kaj šele skozi cel let,
  če je Murgelsko mafijo objet.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Naš Viktor je pa vsestranski. Kar koli mu daš v roke, vse zaserje. Samo poglejte kante za smeti so ga odpeljale na smetišče zgodovine, a se je v preobrazbi vrnil s smetišča zgodovine.

 • bednick

  Če bo vojna smo ga najebal.

  • merim

   Desni ja.

 • žogica

  Janši se sline cedijo…

 • Lisjak

  Vse skupaj je že tako blesavo,da bolj ne more bit.Šarec sestavlja vlado!Dajte no,Šarec in ti idioti ne sestavljajo nič,če kdo sestavlja vlado jo sestavlja udbo komunajzerska mafija.

 • Vesuvius Vesuvius

  Vprašajte vojake in oficirski kader v Slovenski vojski:” Odgovorili vam bodo katastrofa!!!”

 • tramal

  Levaki bi najrajši videli da ima naša vojska še loke in bi bila v srednjem veku ,tako kot so oni.

 • Osti jarej

  …to,da je korl spet minister,kaže na dejstvo,da je politika ena sama matematika in da politikantom narod krepko dol visi….država pa tudi

  • traktor

   Prav, kaj pa volijo vedno iste politikante. Če niso v 20 letih nič spravili skupaj, je jasno da ne bodo nikoli. Mislim, ni jasno le volom v Sloveniji, ki mislijo, da so osli in, da bodo samo enkrat na ledu.

 • Soave

  Hm. . . . . . . ja pol je pa hudir ?? In še večji problem.

  • traktor

   Ma pa luštno hčer. Le kdo je mel kaj zraven, da je pomagal Korlnu. Ponjem že ni tako lepa. Člouk je ja smotan ku zajla.

   • Soave

    No, tudi meni je prišlo to na misel.
    Vemo pa, da imajo ravno taki kozli velikokrat eno čudno pomoč od zgoraj. . .

 • Slovenka

  Šarec ni moj priljubljen politik, toda Erjavčka v vladi mu vseeno ne privoščim. Se Šarcu sploh sanja, kakšno pokvarjeno in hudobno ujedo je spustil v kurnik, ki se mu reče vlada?
  Streznitev bo boleča in grenka.

  • luckyss

   Šarec je v primerjavi z Hrjavcem genij…torej ima za njega tudi ustrezen scenarij..

   • garfi

    genij s šestimi popravnimi izpiti
    ti si podoben genij-lažnivec

    • merim

     Genij za janeza ja.

 • Josip Broz Tito(UDBA)

  Mislim, da edina oseba, kateri ne bi smela, biti blizu oklepnikov je Janša. :)

  PS: Vsi se spomnite Afere Partia. :)

  • garfi

   ni bil blizu oklepnikov
   tvoji so bili

 • Silos

  Ni izvoljen v parlament za poslanca potem pa kar minister pa baba isto !!
  Halo? Pa kje si želi videl?

 • Delta

  Karl bo verjetno ustavil ta nakup v imenu varčevanja z davkoplačevalskim denarjem, potem pa bo za malo več denarja kupil odpisano rusko šaro in pospravil velik kupček “sredstev za motivacijo” v lastno malho. Če bi na koncu okrivil za lopovščino Serpentinška to niti ne bi bilo čudno, vsekakor pa bi bilo pravično in skladno s karmo, ki čaka na to, da v končni fazi pohrusta Šarca.

 • lado

  BEBCI VIIII , STE JIH VOLILI , KAJ ZDEJ !!!!!!!!!!?????????? STE PAČ NAVAJENI RDEČIH GOŠARJEV PA GOBEZDANJA PO PORTALIH !!!!!!! VAS ZDAJ SPLOH NE JE:::O !!!!!!!!! A STE , PLAČANCI , KOCKE VSE ZMETALI ???????? POCRKITE , NORI NAROD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ČEFURKA SPET MINISTRICA….. RES STE DEBILI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • garfi

   ti pa že nisi normalen
   aja za dnar si lahko vse

 • črnaovca

  Saj Janez ni šel na Dob zaradi Korla temveč Patrije

 • luckyss

  Rjavc je idiot in nujno zlo..Tudi Janša bi ga uporabil, če bi imel možnost sestavljati vlado…pa je nima..

  • garfi

   pejt nazaj iskat rdeč križ na Merlakovem helikopterju

  • KP

   Ok. Ti si tudi idiot,samo nisi nujno zlo. Nihče te ne rabi in nihče te ne bo pogrešal,ko boš šel nazaj domov,v Čefurijo.

 • garfi

  LAŽNIVEC luckyss • eno uro nazaj
  Lažeš…
  Tisti dan je bilo več odobrenih preletov, med njimi tudi Mrlakov…in njegov helikopter je imel OZNAKE RDEČEGA KRIŽA in bil “oborožen” s kruhom…nehaj se smešit idiot..
  Ti dokumenti po zaslugi oficirjev TO še obstajajo
  POTRJENI LAŽNIVEC luckyss > • 9 minut nazaj
  Ja, to je res..

  • merim

   Laz zasuznjuje.

   • traktor

    Ako su to samo bile laži, lažimo se bar još malo

 • garfi

  erjovc bo sedaj pokasiral poleg vikenda še bazen

  • merim

   Laz zasuznjuje

   • garfi

    Banditske laži so nagrajene

 • trumpet2018

  tipična liberalna norost, zaradi takšnih klovnastih bleferjev, kot je šarac , ne komentiram domače politike. škoda besed, ta socialistični Titanik ne bo prišel daleč, temu klovnu dajem 6 mesecev, potem bo pa totalni razpad sistema, če bi opico postavili na njegov položaj, bi napravila manj škode. Končno bo lahko Kohl priznal palestinske teroriste, zda smo pa res v dreku do vratu, norci so zavzeli norišnico oz. Slovenijo. Slovenija : edina retardirana država z najbolj retardiranimi volivci na svetu, ki so izvolili antifo – radikalne levičarje, da nam vladajo

  • merim

   Zakaj pol komentiras ce ne komsntiras???

   • Djuro Sumar

    Saj ne komentira. Kar tako malo pisari neumnosti.

 • sloustava

  Kucane, tudi tokrat bo Veliki pok pod Erjavcevim vodstvom. Bo tudi tokrat na Dobu istega ministra istega resorja zamenjal Jansa?

 • KP

  Levica ni zavezana Natu,zavezana je Putjinu,Čeju,Mau,Kučku,itd….

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!