SDS: “Če bi bilo varovanje meja v pristojnosti Slovenske demokratske stranke, bi bilo za zaščito in varnost naših državljanov ter slovenske suverenosti ustrezno poskrbljeno”

Slika je simbolična. (Foto: epa)

V zadnjem času se povečuje število ilegalnih prehodov meje med Slovenijo in Hrvaško. Podatki slovenske policije kažejo tudi na povečan pritisk prosilcev za mednarodno zaščito in na prenatrpanost v azilnih domovih. Glede na to, da gre za izjemno občutljivo področje, je vitalnega pomena, da so slovenske državljanke in državljani o dogajanju ustrezno obveščeni, sporočajo v Slovenski demokratski stranki in dodajajo, da je prikrivanje resničnih podatkov s strani vlade in zavajajoče poročanje nekaterih medijev nesprejemljivo. “Stanje nikakor ni stabilno, relativiziranje nevarnosti pa je škodljivo.” Ob tem opozarjajo tudi na tragične izkušnje evropskih mest, kjer so nezakoniti migranti ogrožali varnost lokalnih prebivalcev.

Na resnost razmer opozarja tudi Evropska komisija. V nedavnem poročilu o stanju glede migracij, ki ga je komisija predstavila pretekli teden, je jasno opozorila na povečano nevarnost migrantskega toka in pozvala države k pripravljenosti. Komisija v sporočilu med drugim navaja, da “…razmere ostajajo nestabilne zaradi nenehnega migracijskega pritiska, kot je razvidno iz nedavnega povečanja števila prihodov po vzhodnosredozemski in zahodnosredozemski poti. Zato mora biti celotna EU ustrezno pozorna in pripravljena …”

Na očitke o nepravilnosti podatkov, ki jih v zvezi s stroški migrantov uporablja SDS, sporočajo, da so to podatki Računskega sodišča, ki je v svojem revizijskem poročilu “Učinkovitost in uspešnost ukrepov za integracijo humanitarnih migrantov, izdano 2. decembra 2016” navedlo: “… Izračunali smo, da povprečni mesečni stroški v zvezi z obravnavo posameznega prosilca za mednarodno zaščito znašajo vsaj 1.963 evrov (od tega je povprečno 1.583 evrov zagotovljenih iz integralnih sredstev državnega proračuna, preostanek pa iz sredstev evropskih skladov) …”.

“Ob tem naj dodamo, da znaša povprečna mesečna neto plača v Sloveniji 1.083 evrov, neto minimalna plača 638 evrov, minimalna pokojnina pa 500 evrov,” so zapisali.

Potrebna je takojšnja zaščita slovenske meje
Posledice neustreznih odzivov na migrantsko politiko lahko vidimo na primerih številnih, nekoč razmeroma varnih zahodnoevropskih držav. V njih beležimo znatno povečanje števila nasilnih in kriminalnih dejanj, povečalo pa se je tudi število terorističnih groženj in napadov, v katerih so umirali tudi otroci. Slovenija se lahko, ob pravočasnem sprejetju ustrezne migrantske politike ter učinkovitem ukrepanju policije in pravosodnih organov, takšni varnostni situaciji povsem izogne. Posebej opozarjamo, da je dodatna nevarnost za porast migrantske problematike v Sloveniji tudi v tem, da je Avstrija poostrila nadzor na meji in dosledno izvaja schengenske  ukrepe.

V Slovenski demokratski stranki so že pred časom predlagali niz zakonov in ukrepov, ki bi pomembno izboljšali varnostno situacijo v državi, vendar je te predloge vladna koalicija vedno zavrnila. Spričo neugodnih in zaskrbljujočih ugotovitev Evropske komisije in informacij, ki prihajajo iz Hrvaške ter Bosne in Hercegovine, ponovno opozarjamo in apeliramo, da morajo slovenske oblasti zaščititi schengensko mejo in preprečiti vstop nezakonitim migrantom. Nemudoma je potrebno povečati pripravljenost na južni meji, saj bi opustitev zaščite naših meja lahko resno poslabšala varnostne razmere v Sloveniji.

“Če bi bilo varovanje meja v pristojnosti Slovenske demokratske stranke, bi bilo za zaščito in varnost naših državljanov ter slovenske suverenosti ustrezno poskrbljeno,” so še zapisali.

C. Š.

 • Rok Tomše

  varovanje meje nemore bit pristojnost nobene stranke! a ste čist nori? to je od policije in vojske.
  to ni koncert ko najameš sintal, pa fantje tam mal stojijo!

  • stajerc5

   Napihnjeni decek! Vzami se malo praska, tistega, ki ti da misice in ti tica skrije, potem se nauci slovenscine, posteno spremeni nik v obliko z mekanim c-jem, potem se pa spet javi!
   Tako si blesav, da bi se ti se mama smejala, ce bi brati znala!

 • janez cepec

  ČE bi teta mela muda, bi biu stric. ČE bi SDS zmagala na volitvah, bi bilo varovanje meja u pristojnosti SDS. ČE bi se znebil ljubljen’ga vodje, bi mrbit mel šanse da zmagajo prihajajoče volitve. ČE bi blo več folka u SLO prfuknenih, bi volil SDS. skraka, en kup enih ČE-je, na konca pa en sam klobasanje. DEJA VU. bli so na vladi, pa so en kurac naredl za SLO

  • xtc

   Če ti bebo nebi tumbal bi morda levi imeli še kakglas več.

   • Matt von Glanz

    saj, nam pa uporabniki kot hribouc Adolf Hitler, ki objavlja s prevajalnikom v nemščino prevedene poste, jemljejo glasove. Zaradi takih Nova 24 slovi kot lokalno glasilo zaprtega oddelka v Polju.

  • KP

   si ti res cepec? da mogoče nisi cepic,z mehkim č? tale smart tv ga niti izpisat noče. mehkega…

  • Matt von Glanz

   v štirih letih so komaj dobro začeli. Poglej kakšno sivo državo so si ustvarili kučanoidi 1991 naprej.

 • samotoje

  Slovenija si razkošja, da vlade večino časa od l. 1991 sestavljajo bedaki, ne more več privoščiti. Torej moramo izvoliti opravilno sposobno, kompetentno vlado, ki bo operativna, učinkovita in bo postorila vse, kar je realno mogoče postoriti. Od SDS torej pričakujem nemigrantsko, nearabsko in neislamsko Slovenijo.

 • SDS 50+ je rešitev za vse pereče probleme v Sloveniji. ki jih je zakuhala izrojena levice oz. leglo nesposobnežev, tatov, lažnivcev in zamegljevalcev resnice, ki se že kar nekaj časa pasejo na politični sceni…enkrat je treba reči, dovolj je dovolj…želim več, želim doseči meje predstavljivega, želim se počutiti v moji domovini spet doma…za to sem se odločil da grem na volitve in glasujem za SDS oz. pomladne stranke…ker hočem živeti bolje..
  To bi si moral reči vsak Slovenec oz. državljan Slovenije, ki hoče svoji domovini najbolje…saj s tem končno dela tudi zase…
  https://www.youtube.com/watch?v=WaKBp6PeEmc

 • JJ mora doboti 50+ da ni potrebno imeti prolematičnih elementov v vladi in se lahko posvetijo zavarovanju vitalnih Slovenskih interesov!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!