Se spomnite Pahorjevih 387 milijonov, ki jih je njegova vlada na lepe oči poklonila Grčiji?

Borut Pahor (foto: STA)

Borut Pahor je verjetno edini politik na svetovnem političnem zemljevidu, ki je kot predsednik vlade v samo treh letih državo rekordno zadolžil in moral mandat zaradi trenj v koaliciji predčasno končati, nato pa bil nagrajen s funkcijo predsednika države. Spomnimo, da je leta 2010, po izbruhu finančne in gospodarske krize v Grčiji, tej pretirano zapravljivi državi podaril 387 milijonov evrov, čeprav je vseskozi trdil, da jih bomo dobili nazaj. 

Mandat Boruta Pahorja na premierskem stolčku si bomo po neuspešnem vodenju koalicije Pahor–Golobič–Kresal–Erjavec zapomnili po tem, da po izbruhu svetovne finančne krize leta 2008 niso uspeli skozi parlamentarno sito spraviti nobene pomembne reforme, ki bi pomagala propadajočemu gospodarstvu, škodljivemu arbitražnemu sporazumu in rekordni zadolžitvi države iz 9 milijard evrov ali 21,1 odstotka BDP na 18 milijard ali 46,6 odstotka BDP, kar ni uspelo še nikomur, hkrati pa z ukrepi niso uspeli ustaviti zadolževanja, ki je doslej naraslo že na 30 milijard evrov.

Poleg tega, da so izposojeni denar na mednarodnih trgih metali v glavnem v žepe tajkunom in zgrešenim megalomanskim koruptivnim projektom, kot je TEŠ 6, zraven pa so oprali še za milijardo dolarjev iranskega denarja, je vlada Boruta Pahorja v Grčijo nakazala kar 387 milijonov evrov našega denarja.

Pahor nas je opeharil za 387 milijonov
Finančna kriza je razgalila tudi vso bedo grške politike, ki se je izkazala še za slabšo in bolj pokvarjeno od slovenske. Razbohotena, neučinkovita in prenapihnjena javna uprava, korupcija, kar se je v tej mediteranski državi razbohotilo že v preteklosti, so skupaj z nekonkurenčnim gospodarstvom Grčijo povsem spravili na kolena. Ker so grški od ljudstva izvoljeni politiki o svojem finančnem stanju še lagali in pred mednarodnimi institucijami prikrojevali podatke, se je vsa njihova beda pokazala šele po izbruhu svetovne finančne in gospodarske krize, ko je sledil bankrot.

Kljub temu, da je kriza močno prizadela tudi Slovenijo, se je Pahorjeva vlada odločila solidarnostno pomagati Grčiji s 387 milijoni evrov, sicer bi po njegovem “tvegali sesutje njenega bančnega in finančnega sistema, kar bi v nekaterih državah povzročilo učinek domin, in verjetno zaton valute evro. To bi pomenilo tudi hitro in globoko poslabšanje gospodarske in finančne krize v celotni EU z nepredvidljivimi posledicami,” je takrat izjavil premier. Spomnimo, da je Grčija samo v prvih dveh paketih pomoči prejela 240 milijard evrov, pri čemer je slovenski delež zanemarljiv, bi pa zelo pomagal slovenskim državljanom, če bi denar ostal pri nas – če ga seveda ne bi pokradla leva rdeča elita.

Borut Pahor in Franci Križanič – najodgovornejša funkcionarja za katastrofalno vodenje države in javno-finančno stanje. (Foto: STA)

Pri Pahor–Križaničevem posojilu denarja Grčiji, kar je se je izkazalo za čisti poklon, sta nekdanja ključna človeka, ki sta bdela nad našim denarjem, obljubljala, da bomo posojilo dobili vrnjeno v celoti. To je seveda čista laž, saj takratna vlada od Grčije ni zahtevala nobenih jamstev. Medtem ko 300 tisoč Slovencev životari iz meseca v mesec, rdeči populist pa ne more shajati s svojimi visokimi dohodki, je vse skupaj zgolj norčevanje iz lastnih državljanov.

C. Š.

 • Vojteh Dovč

  dejte pisat kej bol pametnega….in če bi vi bli na vladi???? usrali bi se

  • Anton

   Samo vlada JJ je naredila plus. Vse vaše komunistične vlade delajo minus. To ste morali enkrat celo javno priznati.
   In hvala za prispevek k porastu gledanosti portala nova24.

  • Majda

   Zalis! Zakaj ze? Odgovor je sila enostaven, ker nimas protiargumentov, zalis! Ko je Jansa osvobajal Slovenijo, si ti verjetno kakal in lulal v plenice! Zato, Vojteh, spoznaj resnico! Ko jo bos, tvojih abot ne bo vec. Ce imas vest, te bo sram, da si to napisal! Verjemi!

  • centurion

   Ti o pameti, rdeča kaluža?
   Cicibana vzemi v roke.

  • if

   Niste opazili, da so se aktualna oblast in njene prejšnje levičarske različice usrale v več oblikah?

 • tarantela

  Kaj pa ljubljeni Orban? A ni tudi on prispeval, saj je tako odločila EU in je veljala ta obveznost za vse njene članice?

  • upornik22

   ne ni bila obveza,,,,,,,,,,,če si predsednik države moraš znat udart po mizi kar ta lutka ne zna

 • Sloustava

  Vcerajsnje soocenje kandidatov za Predsednika Slovenije na POPTV , je pokazalo vso bedo Kucanovega Pahorja. Tovaris se smehlja, ko pa ga doleti vprasanje osebne odgovornosti, tako pri IranNLBgate kot TES6 in tvitu njegovega, torej komunisticnega prijatelja Crnkovica (mimogrede, Crnkovic NI radikalec, je samo in edino SDjevec, saj so vsi SDjevci crnkovici!), postane rdec v obraz, dvigne glas, ne prizna svojih neumnosti, in kar je najbolj zaskrbljujoce, ZALI in laze. Pravi Kucanovec! Novakova je pac predsednica NSI, stranke, ki jo je zlahtno ukradel komunist, stranke celotnega mavricnega sprektra. Ni imembe vredna v tej svoji kucanisticni drzi. Sarec, umetno medijsko napihnjen osebek, ki bere Berilo pri masah, in nato rjove Smrt fasizmu s Kucanom ob boku, je dusevno nezrel osebek. Umirjenost, povezovalnost, predvsem pa uravnotezenost ge. Tomc, je tisto, kar me je prepricalo, da ji dam svoj glas.

 • južnificirana_si

  levičarji so ugotovoli, da bolj jeb*** narod v glavo, bolj narod jih ima rad

  • učko

   Jah, kot v Srbiji, enaka zgodba !!!!

 • upornik22

  ja se spomnimo zato ne bo dobil naš glas na volitvah………upam da bo poražen ta bod

 • Anton

  za njegovo takoimenovano povezovalnostjo stoji samopromocija. Tip se zaveda, da zunanji videz odtehta večji del “pogače” .Dobro je tip naštudiral psihologijo ljudi. Priznam tip obvlada, je sicer votla, nevsebinska figura ,breznačajna oseba, nezmožen kritične presoje, pa vendarle zmagal bo, ŽAL.

  sarkazem press

 • centurion

  Del akcije ” Slovenski socialisti pomagajo z davkoplačevalskim
  denarjem grškim socialistom.”
  Zvestoba v kraji.

 • Krtača 20

  Dejte nehat s tem. Sploh se ni šlo ne za pomoč Grčiji in ne prostovoljni prispevek Slovenije. S temi krediti še danes Nemčija rešuje svoje nasedle banke. Od te pomoči narod ne en ne drug nima nič. Ima pa velik samo nemško gospodarstvo. Zato pa pravim, ven iz EU. Kakšna izsiljevanja doživljajo britanci iz strani eu je pa na tem portalu popolnoma tiho. To je navadna EU mafijsko birokratska sodrga. Sam za nagnat drhal.

  • if

   Državotvoren predsednik vlade denara na Pahorjev način ne bi plasiral.
   Vse drugo po načelu “komu in zakaj” je nepomomebno.

   • Krtača 20

    Očitno ne razumeš zadeve. Moral je to nardit. To ni bila odločitev na nivoju države ampak prisila s strani Bruslja, prikazana kot da smo se pri nas tako odločil.

    • if

     Državotvoren predsednik je Orban. Odloča kot suveren Madžarske.
     Pahor je meduza, niče, šminker na obrazu in jeziku.

     • Krtača 20

      Ja, račun iz EU bo še kasiral.

    • rabbit

     Slovaki še do danes niso dali nič. Takrat so rekli ne damo in niso nič dali.

  • učko

   400 milijonov je za Švabe mala malca. En velik koncern v
   Nemčiji, recimo Audi ali Krupp, je večji po prometu kot cela Slovenija.

   • Osti jarej

    …zrno do zrna

  • Igor Kavalar

   Koliko Grčija dolguje Sloveniji in drugim EU državam. (2015)
   https://siol.net/novice/svet/koliko-grcija-dolguje-sloveniji-in-drugim-evrskim-drzavam-325623

   Pahorjeva solidarnostna pomoč bremeni Slovenijo za 1.6-1.7 € miljard. Namesto, da bi dal 1.5 miljona Slovencem(ne štejem pol miljona otrok in mladoletnih) 1,100€, je raje dal keš Grkom, ki so imeli pred krizo večje plače in penzije od slovenskih, živeli na veliki nogi in hkrati prirejali finančne podatke enako kot zapufani Agrokor (minus je za njih bil plus, z mentaliteto bolj si zgubaški bolj si uspešen in zato so prejemal še nagrade). Grki imajo toliko pufa, da ga ne bodo nikoli odplačal. In samo bebec, bi jim dal še več pufa. Mi bi že takrat moral reči NE, in naj gredo na drahmo, da se ne destabilizira Evro in EU in da se države, ki se niso držale predpisov kikne ven, na enak način kot so zahteval 1001 upoštevanje pravil pred vstopom v EU in sam monetarni sistem.

   Ampak tako pač je zaradi bedastih in neodgovornih politikov, ki so razmetaval z denarjem imamo posledično vsi po EU manjše plače in penzije, ter slabši standard in bolezen z predznakom (-) se bo širila še na ostale članice.

   Brexit račun za izhod iz EU
   http://www.express.co.uk/news/politics/848346/Brexit-news-EU-UK-Britain-separate-divvorce-bill-budget-contributions

   Zakaj bi sploh Britanci moral plačat za izhod iz EU, dvojno ceno oz.kakršnokoli ceno, če pa so bili net vplačniki in so vplačal 185 miljard? Koliko bi plačala Slovenija, če izstopimo, ki je bila neto prejemnica?

   EU je leglo izsiljevalskih mrhovinarjev, ki se grebejo za miljarde € iz žuljavih rok državljanov.

   Se še spomnite njihove migrantske logike in odločitev. Kdor ne sprejme migranta, ki je vstopil preko šengenskega območja brez dokumentov in viz (ilegalec) v obliki vsiljenih kvot bo država (državljani) kazensko morala plačati 250.000€ na 1 ilegalca.

   Bruseljska kazen za vsakega ilegalca, ki ga EU države ne sprejmejo.
   http://www.express.co.uk/news/world/666720/Brussels-to-fine-countries-for-EVERY-REFUGEE-refused-entry

  • KIKI

   Bebasto, idiotsko razmišljanje! Krtačica, prihaja Rusija, Putin in Lovrov te bojo nagradili z brco
   v rit in to bo to in to bo tudi vse, kar lahko pričakuješ! Nehaj pljuvati po EU, ki poskrbi, da imaš
   kaj za žret, čeprav si tega ne zaslužiš!

 • Stvar je preprosta…obkroži Tomc, pa g. Pahorja ne bomo več gledal.

  • Osti jarej

   …če bo tako osladno medla,ne bo prepričala….stališča morajo biti odkrita,kristalno jasna in odločna…..daje videz,da mora biti pokorna lastni stranki……rabimo pa človeka,ki bo pošten…..oh,ja

   • Sodni dan

    Pošten ja . Poštenje , poštenost , spoštovanje. Nažalost tujke v Sloveniji.

   • KIKI

    ..In tovariša Šarca je novinarka samo nežno vprašala ali je res, da je na gasilski veselici
    vzel “keš” za svoja nebulozna duhovičenja…in naoljeni mucek Šarec je seveda zanikal!!!!
    Od kod ima premoženje, ga pa nihče ni vprašal in ga tudi ne bo!!! In kaj je dobrega naredil
    za velemesto Kamnik, tudi ne!!!
    Soočenje predsedniških kandidatov na POP-u je bilo navadno nabijanje po Tomčevi in Pahorju! To je bilo planirano, tako je rekel ata Kučan in striček Jankovićek in tako bo tudi
    naprej!

    • rabbit

     Ravno prej sem brala je en prebivalec Kamnika povedal, če ne bi bilo občine Komenda bi bilo v Kamniku 50% brezposlenih, koliko jih hodi pa v Ljubljano?

     • Jovo Jamnica

      Meni je dovol Eta Natureta… Drugo me nea zanima…

     • rabbit

      Eta Naturet ni več to kar je bila sem slišala da kupujejo na Kitajskem nato pa v Kamniku samo nalepke gor limajo. Kumarice niso več take kot so bile.

     • Jovo Jamnica

      najbolša rdeča pesa, kislo zele, kisla repa, namaz z papriko, prebranec… da se nea menimo… bres konkorence. Murke pa so meni najbolše f Hoferi. Keri jih dela, nea vem…

 • Osti jarej

  …hahhhahaha….gornja slika….takšno faco naredi,ko mu kdo vrže resnico v obraz

 • Osti jarej

  ..sicer pa….zakaj niste danila volili?!

  • WatsonForus

   zato ker je bil še mnogo VEČJI PODN od človeka ! kapiš?

  • Igor Kavalar

   Izbiral smo med dvema slabima. En je bil snob, drugi pa narcist, zgubaša za proračun sta pa oba.

   snob = noun; a person with an exaggerated respect for high social position or wealth who seeks to associate with social superiors and looks down on those regarded as socially inferior.

 • Verbena

  Pahor je ena taka dobričina , da se mu zasmilijo vsi ljudje , razen tistih , ki jih ima na dosegu roke , torej Slovencev !!! …zanje se kot predsednik ni nikoli potegnil , okrcal vlado ali DZ , češ , da so njihovi ukrepi najbolj pogubni za slovenskega malega pridnega človeka !!! …

 • montyamp

  GORJE NARODU , KO PRIDEJO MORILCI , HLAPCI , IDIOTI , …………………………..

  NA OBLAST .

 • karpelec

  Pahorju je najvažnejša funkcija predsednika, kjer si dolžnosti in odgovornosti predpiše kar sam. Najlažje se prebija v tej funkciji, ki si jo izbira sam, kot tudi kriterije. Kot predsednik vlade in predsednik države nima nobenih odgovornosti, živi kot ptiček na veji, nič ne vidi, nič ne sliši, važno je da se ima fajn. Taki so njegovi trenutni odgovori na soočenjih. O kakšni odgovornosti do države in naroda ni ne duha ne sluha.

 • WatsonForus

  ne sam Pahor ! v španoviji s Križaničem : kao bomo zaslužili z obrestmi !! OBA sta največja LOLEKA !! slo raja pa to še vedno trpi!

 • Rožle

  Našo lewo vlado so že vsi scat pelal….od Grkov ….pa vse do naših braća Croata..!

  • RATATA

   Dva hrvata – tri tata.

   • Rožle

    Croataratata …

 • antimur

  Pahor je le preoblečeni Kučanov podanik. Je pa res, da toliko škode, kot jo je naredil ta klovn kot predsednik vlade, jo kot predsednik države ni mogel, ker tudi ni imel kaj dosti pristojnosti

 • Sodni dan

  Ne vidim razloga da bi ga volil, zdelo bi se mi pa smiselno in pravično do ljudi da odstopi od kandidature .Vedel je za pranje denarja , glede tega ni naredil nič. Volitve bodo spet pokazale koliko smo napredovali v razvoju , mislim pa da smo še vedno podobni avstralopiteku “primitivnemu človeku” .

  • if

   Glede NLB mendnarodne pralnice denarja so si bratje Kučan, Pahor, Türk&Njihovi. Ščitijo se, z mediji in preko medijev delujeo tako, da javnost vzdržujejo v nevednosti i zmedenosti.

   • Sodni dan

    Izredno malo smo izvedeli o tej aferi vse skupaj je potonilo. Mastne prste imajo pa tisti ki nam danes vladajo . Če imajo ljudje kanček pameti bodo ugotovili da je pahor 100% nesposoben mogoče bi še invalidsko dobil zaradi dementnosti. Eh pustmo raje obkrožite pahorja pa gremo naprej . Isto kot referendum in spet isti ljudje. Rezultat referenduma bi bil realen samo skupaj z predsedniškimi volitvami .Tole ni demokracija dragi moji in nikoli nebo!

    • Mojca pokraculja

     Itak da ni demokracija, to še iluzija ni več. Zdaj gre za yugoslavijo, slovenije ni več – prafraziram dr. Pučnika.

  • Mojca pokraculja

   Najbrž si mislil koliko smo nazadovali, če se “v razvoju” nazadovati sploh še da. Primitivnost je pravzaprav višja stopnja od evolucijskega stanja v katerem smo ta trenutek. Upam da še nižje pademo. Potem bo morda folku končno jasno – “bo proradilao”, da slovenije ni več.

 • Igor Furlan

  Komunajzarski prasec.

 • Antonius

  Kdor še ni spoznal, da je Pahor samovšečni blefer in lažnivec, ga bo na predsedniških volitvah zagotovo nespametno volil.
  Nebom trdil, da je Tomčeva že v letih modrosti, je pa zagotovo najboljša izbira med vsemi ponujanimi.
  Pahor, Šarec in Novakova so lažnivci na tretjo potenco, zato naj vsi, ki jim delata težavo algebra in matematika, izberejo preprostejšo a zanesljivejšo varianto, Romano Tomc. Že zaradi pristranskih sodnikov, ki jih predsednik države pošilja v Ustavno sodišče. Ustavno sodišče je večinsko še vedno rdeče, zahvaljujoč vsem bivšim predsednikom države.

 • Janez

  ” ŽAL ” PREDS. PAHOR IN RAJNKI M. GADAFI !
  AMPAK
  VSAJ – “REŠITEV” IMAMO ZA “NEDORASLEGA “ŽAL PREDS. B.P.”
  NEKAJ
  ENO
  “TOLAŽILNO NAGRADO
  PA ” PAHI” – LE PREMORE: DVE KAMELI=VELBLODA – V LIBIJI ! HM ? L.r. L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  R.SLO OZ. OD BORUTA P. KAMELI.

  https://www.google.si/search?q=gadafi+pahor+kamele&oq=gadafi+pahor+kamele&aqs=chrome..69i57j33.20579j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=uRpRpUpAk0wwsM:

 • Franjo Trojner

  Pahor se obnaša in funkcijonira, kot
  narcisoidna plehka blondinka. Pod njegovo vlado je državo začel vrag jemat, vedel je za pranje denarja v NLB, zavestno je Grčiji šenko vse te silne milijone, a ga kljub temu vse skozi levi politiki servilni mediji ohranjajo na politični sceni. Pahor je nezevedajoč čisto po naključju sam ukinil funkcijo predsednika države in to so spoznali tudi volilci. Pahor ni državnik , ni predsednik države in tudi politik Pahor ni, Pahor je zvezda TV šova v katerem Pahor igralec smeši vlogo predsednika države. Levim salonskim politikom te države je uspelo nemogoče, zasrali so prav vse kaj se je zasrati dalo. Del krivde, da nismo postali, kot druga Švica moramo pripisati vsi volici samim sebi, ker smo res zelo nezrelo na volitvah glasovali. Na prvih volitvah v demokratični državi smo za predsednika države izbrali dotedanjega dolgoletnega šefa komunistov tovariša kučana. Že v samem štartu smo zasrali, torej izredno slabo začeli in nato v tem negativnem slogu samo še nadeljevali, zato pričakovano danes zelo slabo pristali, končali. Verjamite, nelustriranci nam nikoli niso dopustili svobodnih in demokratičnih volitev, vedno so pokvarjeno igrali. Zato danes ni čas za malodušje, čas je za spremembe, čas, da vsi volilci množično odidemo na volitve in si izberemo voditelja, ki nas bo vreden, ki bo povrnil ugled funkciji predsednika države in mu bomo zaupali vodenje države! Čas je za resnega predsednika, predsednico države. SAM NE BOM GLASOVAL ZA KLOVNA, ker tega imamo sedaj, tokrat bom glasoval za žensko in to ne zaradi tega ker je ženska, teveč zato, ker je poštena, načelna, širokih pogledov, izobražena, omikana in vsega zaupanja vredna, glasoval bom za gospo Romano Tomc!

  • Jovo Jamnica

   Jas pa za Šiškeja…

   • janez cepec

    Vkup pašeta.

    • Jovo Jamnica

     Fkup Viktorh… ne Vkup

   • KIKI

    Gliha vkup štriha, jelde!!!?

    • Jovo Jamnica

     Ja. Zato pa bo Pahor zmago…

   • Franjo Trojner

    Tvoja pravica! Zakaj nas vedno vodijo najslabši voditelji? Zakaj si ne dopustimo zmagovati? Ni že končno dozorel čas za bolj modro, odgovorno glasovanje? Zdaj je prava prilika in naša dolžnost, da v teh negotovih časih tako v svetu, kot EU v Sloveniji končno izberemo predsednika, predsednico države, ki nas bo vredna in ji bomo lahko zaupali! Zato Jovo prosim premisli znova. Sicer vem, da se ti rad šališ, toda Jovo roko na srce oba veva zdaj čas za šalo ni primeren, zdaj gre za našo prihodnost, za Slovenijo gre. Jovo jaz si res nea želim, da mi bodo vsi vnuki v Avstriji živeli. Jovo mladi gredo, naveličani so tega socialističnega raja, ki vedno samo obljublja in nikoli nič ne da. Jovo mladi nočejo biti luzerji, dajmo jim priližnost, da bodo lahko zmagovali doma. Jovo tako ti, kot jaz in vsi ostali volilci smo dolžni, da z svojim modrim in odgovornim odločanjem na volitvah poskrbimo, da bo bodo naši potomci imeli možnost v svoji državi svobodno in dostojno živeti. Jovo ni važno ali je levo ali desno, tokrat naj bo samo pošteno in uglajeno.

    • Jovo Jamnica

     Ti si naivec. Kaj nea vidiš, da v sami SDS nečejo, da zmaga Tomcova??? Spomni se Zvera, keri je dobo 24% glasof na precedniških f ta prvem krogu. Pa Zverka je bol znan ko Tomcova. SDS je takrat Zvera miniro in druko za Pahora, kao majnšo zlo. Letos pa je na silo tik pret potekom roka za vložitef kandidatur v igro potegno Romano, kere skoro doben nea pozna. Stari Kovačič je druko, naj Janša kandidira za precednika. Ja, to bi blo pa res presenečenje in pol dans Janša nebi rabo prek tvittera Tomcovi pomagat kao rušit Pahora, keri je itak favorit. Favorit pa je glih zarat stranke SDS

     • Franjo Trojner

      Jovo nisi iskren, takrat nihče več ni želel Türka za predsednika, zato je zmagal Pahor, ki je bil izvoljiv! In če bi ti ne bil pristranski, bi na teh volitvah lahko mirne vesti podpr najboljšo kandidatko za predsednico države, kar ga. Romana Tomc gotovo je in ji tega tudi ne oporeka nihče ne ns levici in ne na desnici, kakor tudi neopredeljeni ne! Zdaj imaš možnost v resnici podpreti nekaj kar si v svojih komentarjih vedno želiš, če ne si še eden od tistih v dolgi nepregledni vrsti, ki non stop eno govorijo in pišejo, nato pa naredijo prav nasprotno. No načelno takšno ravnanje ravno ni. Sam imam raje, da me ljudje sovražijo zato kar sem, kot pa bi me spoštovali in imeli radi zaradi nečesar kar nisem! Izbira in pot je tvoja.

     • Jovo Jamnica

      Tomcova se meni dopade formalno, Šiško pa fsebinsko. Tomcova glasuje vedno proti Višegrajcom. Šiško po mojo, nebi nikol, ker je vlki Slovenc, ne pa vlki državlan države Slovenije.

     • Franjo Trojner

      Jovo iz tvojih zapisov kr vun štrli, da boš ti dal svoj glas Marjanu Šarcu ali še verjetneje Borutu Pahorju in nikoli niti pod razno Šišku. Debato bom na tej točki spoštljivo prekino, ker ti Jovo nisi iskren.

     • Jovo Jamnica

      Z telefonom bom sliko, kaj sn opkrožo in bom to objavo na Nova portalu!!! Nazadno sn volo Jožeta Pučnika, leta 1992. Pol pa nisn več hodo na volitve. Če nea verjameš, je to tvoj problem.

 • Olga

  Pahor si ne zasluži ponovne izvolitve! Je navaden DVOLIČNEŽ!

 • Viktorh

  So what?
  Najeli bodo nove kredite, mi pa plačevali.

  • Jovo Jamnica

   so what???….

 • Janez

  ALI KDO PREPOZNA
  ARABSKEGA MOŽAKARČKA
  Z BELO BRADICO,
  KI SEDI OB GADAFIJU IN PAHORJU ? Tisti g. SAMARIN iz ” IRAN NLB GATE” ?! L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  A BOSTA
  PAHOR IN G. SAMARIN ŠLA ISKATI
  V LIBIJO – TISTI DVE KAMELI

  https://www.google.si/search?q=pahor+gadafi+kamele&oq=pahor+gadafi+kamele&aqs=chrome..69i57j69i60j33l2.18990j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=Jt5QTXlA1rLYYM:

 • Jovo Jamnica

  ????

  Olga Babi Paljic • čez eno minuto
  vsi vi ste podlupljeni od SDS pa Pahorja ne marate,ker ni pokvarjen kot vi .sej bo on spet zmagal.

  • Sredina

   tudi na levici se najdejo takšni bolniki ki verjamejo v brezmadežnost svojih voditeljev…

   • Jovo Jamnica

    Ja. Problem je, ker jih je dosti več, ko kao na desnici…

    • Sredina

     prej je problem v tem da nekateri na desnici verjamejo v brezmadežnost tistih na levici, in padajo na ‘ljudskost’ in show

 • dr Janez Sveti

  Dobro, da ste me spomnili!
  Sedaj bom zanalašč volil Šarca! Hvala.

  DR Janez Sveti Šarca na položaje

  • Jovo Jamnica

   Ja. Det se je fčera dobro znašo, ko sta se mimo njega kregala Tomcova pa Pahor. Je reko… no vidite, mene je treba volit, ker nimam dobenga nahrptnika…

   • Bozz

    Hahahahahaha, tako kot ga Cerar ni imel? “Novi” obrazi.

  • Bozz

   Hehe, in ko bo izvoljen, in bo pokazal isto držo, kot že vsi politiki pred njim, se boste lahko spet potrepljali po rami, da ste šli že pešnajsndvastič na led in pohvalili, da imate spomin zlate ribice.

   • dr Janez Sveti

    Navada je železna srajca. ljudska modrost
    DR Janez Sveti modrec

 • Olga

  Dol s Pahorjem! Izvolimo desno predsednico! Gospo Tomc ali gospo Likovič!

 • Kosobrin

  Katera Vlada ne bi dala tega denarja, če bi prišla direktiva iz Bruslja?

 • Franjo Trojner

  Leto 2012 na predsedniških volitvah se udarita dva rdeča salonska politika Türk in Pahor, volilna udeležba skoraj 42%, od 1800 000 volilcev jih pride na volišča nekaj več, kot 700 000 in skoraj 400 000 jih izvoli malenkost manj skrajno levega za predsednika države, ki se nato sam razglasi za predsednika vseh Slovencev. To je absurd! Sam bi ob tako porazni volilni udeležbi in tako majhnem številu dobljenih glasov takoj odstopil. Da bi lahko govorili vsaj približno o nekem predsedniku vseh Slovencev bi morala biti volilna udeležba vsaj 75%. Pahor bi se razglasil za predsednika Slovenije in vseh nas tudi, če bi prišel na volišče samo en volilec in glasoval zanj! To kar mi danes trajbamo v Sloveniji gotovo ni demokracija, za takšno stanje so krivi politiki in njim servilni mediji, poštene, svobodne in demokratične volitve malo morgen, tej farsi je narod obrno hrbet. In bojim se, da tudi predsedniške volitve 2017 ne bodo izjema. Škoda, ker tokrat prvič za predsednico države kandidirajo vsaj tri dobre kandidatke!

 • Osti jarej

  ..nikoli mi ne bo jasno,zakaj predsedniški kandidat ni logar…res ne

 • Coeus

  Se spomnite Janseve 6mrd ali 6.000 milijonske bancne luknje, ki jo je pridelal v mandatu 2004-2008?

  Proti temu je 387 milijonov drobiz oz zgolj cca. 6,5% ;)

  • Franjo Trojner

   Tebi matematika in časovnice niso pisane na kožo, kajne? Farbanje vidim pa ti gre kr dobro, morda za ščepec že zlajnano, si bo potrebno kak nov konstrukt izmislit .

   • Jovo Jamnica
   • Coeus

    Tebi, kot vidim po tvojih komentarjih in replikah, ni pisano na kozo nic, kar zahteva uporabo mozganov. Si pa strasno dober v ponavljanju rezimskih parol in sfriziranih “resnic”.
    Ko bos pa imel kak argument, tole tvoje zgornje nakladanje niti pod razno ne pade v to kategorijo, pa se le javi ;)

  • Olga

   To so že fake news in neumnosti, ki jih levičarji prinašate na portal!

   • Coeus

    Olga, daj no… kot moskemu mi je nerodno, da se ti, ceprav si “desnicarka” takole iz sama sebe delas norca ;)

  • WatsonForus

   mal te spomin jebe , pa nič hudga , na take ki ne znajo brat oz. poslušajo samo rdeče cajtnge naletimo skoraj vsak dan. bo treba mal na statistični portal prešaltat pa tam kej prebrat. Ah saj res je tematika prezahtevna.

   • Coeus

    Hudic je, ce ne razumes kaj beres. A, ne?
    To so dejstva, ki si jih lahko preveris na vseh “statisticnih” portalih… samo razumeti moras napisano… in pogledati malo mimo tega, kar ti Jansev rezim prodaja :)

  • Bozz

   Kolk je zdej pridelal? Enkrat berem 10 milijard, enkrat 6, odločte se že enkrat. Kdo je pa pridelal ostalo 24 in več milijard veliko luknjo?

   • Coeus

    Eno so dolgovi eno pa bancna luknja… bistvena razlika, ceprav v koncni fazi mi odplacujemo oboje ;)

 • janez cepec

  in tega idijota, Pahorja namreč, boste use Janaševe zavedene ovce volile u drugem krogu. saj ni res, pa je.

  • WatsonForus

   jap , mogoče pa res , če bo kot drugi ŠE VEČJI CEPEC Serpentinšek! da bo taka izbira pa boste poskrbeli Vi Kučanove še bolj zavedne ovce.

  • Janez

   Ti!
   GA BOŠ – PAHORJA – VOLIL ŽE V PRVEM KROGU.
   “SERPENTINŠEK-ŠAREC”
   JE POBOŽEN – SPODIL TE BO V CERKEV – K SPOVEDI. Groza – a ne ! L.r. J. KOMENDA
   P.s.
   Ti si “J. Cepec” boš vprašal župnika:” kdo pa je to Bog, kje pa je doma? Itd.”

 • Franjo Trojner

  V Avstriji je pravkar zmagala na parlamentarnih volitvah ljudska stranka Sabastijana Kurza, drugi so svobodnjaki. Upam, da mi za predsednika države ne bomo ponovno izvolil komunista, saj nas bo cel demokratičen svet znova čudno gledal. Pri nas bo kak že bo, me pa tolaži, da imamo okoli nas države z Višegrajci in od danes še z Avstrijo na čelu, ki ne bodo popustile izsiljevanju Merklove in EU na eni strani in izsiljevanje Turčije na drugi strani. Od tega trenutka me tudi za krščansko Evropo ni več strah, Merklova je kaput, tisti miceni v staro babo zaljubljen Macron v katerega naši komunisti danes vsi socialasti polagajo vse upe pa v EU itak nič ne pomeni. VSE KAŽE, DA SE BO KMALU NAŠ PAHOR Z NEMŠKO FRANCOSKIM VLAKOM NA ČELU Z MERKLCO IN MACRONOM V POZABO ODPELO.

 • Bozz

  Ne ne spomnimo se. Mi radi gremo pešnajsndvajskrat na led, imamo spomin zlate ribice in imamo nasploh zelo nizek IQ.

  Predsedniške volitve so na nek način dober pokazatelj IQ-ja celotnega naroda.

 • Bozz

  2014 so tukaj… http://www.financnitrgi.com/novice/radar/koliko-je-sploh-slovenija-zadolzena …zapisali takole:

  “Če prištejemo še vse obresti, ki jih bomo v prihodnosti enkrat morali plačati, naenkrat številka o zadolženosti postane precej višja – skupna zadolženost (glavnica + obresti) namreč znaša kar 32 milijard evrov oziroma 90 odstotkov BDP.”

  Juhej! Bližamo se stotici. Tisti, ki jo doseže časti pico in gosti sok.

  • McBobo

   A na kredit, he he?

 • cosmosjasnovidec

  Grčija ni še nič.
  Kje pa je še izguba Piranskega zaliva ter ostala prodaja Slovenskega ozemlja hrvatom katero je za vedno izgubljeno?
  Tak izdajalec svoje države si zasluži samo eno kazen in to je strelski vod kar bi ga tudi doletelo v vsaki drugi razen v komunajzerski slovenski ne kjer še celo lahko kandidira za ponovnega tovariša predsednika.
  No ta kandidatura je spet po ukazu tovariša”milana kurčana” kaj in koga ima pa “kurčan”dejansko namen resno postaviti je pa še vprašanje vendar kot izgleda “ljudmilo novak” katera je že v njegovih krempljih in za katero dela murgelska komunajzerska elita ogromne reklame.
  Njene plakate vesijo po vseh mestih in vaseh kot so takrat za ćefutarskega lopovskega posiljevalskega copatarja “jankovića”.

 • Janez

  Ha, ha, ha !
  ” NAŠ” PROVOKATOR “HUN, LUCKYSS, KRTAČA, TETKA”
  – BO VOLIL B. PAHORJA.
  “SERPENTINŠEK-ŠARCA” SE BOJI. Gabo napodil k spovedi – groza – V CERKEV. L.R. J. KOMENDA
  P.S.
  POUČNO ZA “LUCKYSSA
  INTERVJUJI – PRAVNICE GE. VERE MEJAK

  https://www.google.si/search?q=vera+mejak+ognjišče&oq=vera+mejak+ognjišče&aqs=chrome..69i57.19439j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#scso=uid_WePMowANpCsKGtcFiAdClg_1:244

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!