Se v UKC Ljubljana širi neozdravljiva bolezen? Cerar: “Vodstvu UKC dokončno ušle iz rok vse niti nadzora”

(Foto: Bobo)

Najprej je odjeknila novica, da v programu otroške srčne kirurgije zaradi slabih medsebojnih odnosov nočeta več sodelovati edina slovenska kirurga, ki sta se specializirala za otroško kardiokirurgijo, nato pa je vlada razrešila še tri predstavnike ustanovitelja v svetu UKC Ljubljana. Čeprav se stvari v naši največji bolnišnici v državi podirajo druga za drugo, pa si naš premier Miro Cerar očitno še vedno zatiska oči in pušča ministrici Milojki Kolar Celar, ki je vse to dogajanje dopustila, prosto pot.

Da so razmere na otroški kardiologiji že nekaj časa naravnost sramotne, je jasno. Zato tudi ni čudno, da sta se za odhod odločila še edina slovenska kirurga, ki sta se specializirala za otroško kardiokirurgijo. Da se v UKC Ljubljana stvari podirajo druga za drugo, je tudi jasno. Jasno pa je tudi, kdo bi moral imeti nadzor in pregled nad vsem tem dogajanjem ter kdo bi moral opozarjati in popravljati napake, ki se dogajajo. Ime ji je Milojka Kolar Celar in je zdravstvena ministrica. Ta ista ministrica, ki je pred časom predlagala uvedbo novega davka za dolgotrajno oskrbo.

Premier Miro Cerar zdaj pričakuje, da se na čelo UKC Ljubljana imenujejo kompetentne in zaupanja vredne osebe. Kdaj bo padla zahteva, da se to zgodi tudi na čelu zdravstvenega ministrstva? Verjetno še nekaj časa ne, saj je Kolar Celarčeva dejala, da še vedno uživa premierjevo podporo, saj  je to Cerar jasno pokazal “z nastopom in podporo na seji vlade”.

Stvari so ušle izpod nadzora
“Vsi vidimo, da so razmere v programu otroške srčne kirurgije nedopustne in nesprejemljive. To kaže, da so vodstvu UKC dokončno ušle iz rok vse niti nadzora. Še zlasti, ker sami po strokovni plati ocenjujejo, da težav ni. To je naravnost neverjetno in evidentno ne drži,” je po seji vlade dejal Cerar.

Kot je še poročala STA Cerar pričakuje, da bo čim prej konec javnega obračunavanja vodstva UKC, “s čimer je to vodstvo povzročilo veliko škodo svojim kolegom in zamajalo zaupanje v delovanje javnega zdravstvenega sistema”.

Ker Slovenija po premierjevih besedah potrebuje kakovosten program otroške srčne kirurgije, je vlada danes potrdila predlog, da se v najkrajšem času ustanovi samostojni center za zdravljenje otrok in odraslih s prirojenimi srčnimi napakami. “Pričakujem, da bodo ministrstvo za zdravje in drugi pristojni organi naredili vse, da ta center čim prej zaživi,” je še dejal.

Sklep o ustanovitvi centra za zdravljenje otrok in odraslih s prirojenimi srčnimi napakami je sicer vlada sprejela že 26. oktobra. Vodja centra bo Igor Gregorič.

B. O.

 • tarantela

  Prisegli so Hipokratu, molijo pa Mamona.

  • Olga_10

   Komunajzli!

 • France

  Milojka Kolar Celarc

 • totex39

  Sramota, kako lahko vlada ščiti ministrico Kolarjevo, ki je že večkrat dokazala, da ni dorasla tej funkciji, ki jo opravlja.

  • MEFISTO

   Saj je ne opravlja.

   Če bi jo opravljala, ne bi spravila slovensko zdravstvo v kurac.

  • Janko Gedlička

   Za namen, za katerega je ustoličena, namreč da dobro trasira ropanje zdravstenega denarja, je še kako dorasla.

 • sprehajalec

  Kdo bo tale Dr. Roman bral. Samo z njimi s ukvarjamo, vsak dan so v poročilih. levičarji so preprosto nesposobni obvladovati posamezne lobije v tejle države, ker so pač sami del teh Lobijev.

 • Olga_10

  Sedaj je pa prepozno za vse! Odidejo naj vsi po vrsti, od Kende, preko ministrice, do predsednika vlade! Dol z levičarji!
  Zdravstvo zahteva red, stroko, empatijo, moralo.. tega pa levičarji nimajo!

 • soc

  Najbolje, da imenujejo kar sveže upokojenega levega političarja in veselega jebača prof. dr. Rajka Kendo, ki je v klasičnem stilu levakov povsem zamočil že pediatrijo, z UKC-jem bo opravil kot za šalo. Zemljarič in Miklavčič gotovo že lobirata zanj v Murglah, Cerar in Milojka bosta pač naredila, kot se bo naročilo. Bljak.

  • RATATA

   Pa še komandirat zna tale kendov rajc, saj je rezervni oficir bilećanec…
   Saj veš …. “ni jebaća brez opasaća”

 • MEFISTO

  Cerar naj se nikar ne izgovarja na vodstvo UKC.

  Stanje, kakršno je v UKC, je zavestno generirala vlada z antiministrico za ljudsko zdravje vred.

  Nekaj so krivi pa tudi taki primariji kot sta Zemljarič in Miklavčič ter drugi zdravstveni “strokovnjaki”.

 • Janko Gedlička

  Uvideti je, da so vodstvu UKC res dokončno ušle vse niti izpod nadzora, saj že dalj časa ne omogoča več nemoteno prikritega ropa udbomafije ob nakupih medicinske opreme in materiala, navkljub prizadevnemu “usklajevanju” njenega oproda – ministrice MILOjke.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!