Sin šaleškega tajkuna zaprosil za poslansko nadomestilo za lažje preživetje

Jan Škoberne. Foto: Facebook

Več kot imajo nekateri denarja, bolj brez sramu se prisesajo na državni proračun. Tokrat je govor o Janu Škobernetu, sinu šaleškega tajkuna Marka Škoberneta, ki je zaprosil za nadomestilo plače, potem ko ni bil vnovič izvoljen za poslanca Državnega zbora RS. 

Zakonodaja sicer omogoča, da imajo nekdanji poslanci po prenehanju mandata pravico do nadomestila v višini 80 odstotkov zadnje plače, in to največ pol leta, v primeru, ko po prenehanju mandata iz objektivnih razlogov ne morejo nadaljevati prejšnjega dela ali dobiti druge ustrezne zaposlitve. Mogoče je podaljšanje za obdobje šestih mesecev, če v tem času izpolnijo pogoje za upokojitev. V primeru, da so poslanci funkcijo opravljali v obdobju več mandatov, imajo ti možnost, da za vsak mandat dobijo podaljšanje za obdobje treh mesecev, to pa ne more biti daljše od šestih mesecev. Težko pa se je ob tem znebiti slabega priokusa, ko človek vidi, da za nadomestilo zaprosi nekdo, ki se je rodil z zlato žlico v ustih.

Preberite več: [Ekskluzivno] Poglejte sodelovanje poslanca Jana Škoberneta in njegovega očeta, šaleškega tajkuna, s spornim predsednikom Republike srbske, Dodikom!

O podjetni družini Škoberne smo že pisali in pri tem razkrili, da je oče Marko Škoberne z menedžerskim prevzemom prišel do lastništva že več kot desetine velenjskega podjetja Esotech. Očetovo podjetje je na veliko biznisiralo s Teromoelektrarno Šoštanj (Teš), sin Jan pa je bil medtem poslanec, preiskovalec investicije tega istega Teša, šestega bloka. Torej, medtem ko je sin preiskoval, je očetovo podjetje s Tešem v pičlih treh letih dobilo za 2,4 milijona evrov državnih poslov.

Med Katičevo in Škobernetom mlajšim se je spletla posebna naveza
Med Janom Škobernetom in ministrico Andrejo Katičevo se je spletla posebna naveza po tem, ko je ta z odhodom na ministrski položaj Škobernetu, ki je prej služil kot svetovalec pri nekdanjem skupnem šefu, velenjskem županu Bojanu Kontiču, odstopila sedež v parlamentu.

Novembra lani je Škobernetov Esotech ministrstvu za obrambo izstavil tri račune, njihova skupna vrednost je bila 410 tisoč evrov. Podatke je v svoji aplikaciji Erar razkrila protikorupcijska komisija. Prvi račun je bil izdan na petek, 10. novembra, dve minutki po 13. uri, znesek je presegal 73 tisoč evrov. Drugi račun, z identično referenco, je bil višji od 90 tisoč evrov, izstavljen pa je bil v torek, 14. novembra. V sredo, 22. novembra, se je Škoberne mlajši na družabnem omrežju Facebook začutil povezanega s Katičevo in sporočil: “Andreja, ponosni smo nate.” Objavil je tudi povezavo na njeno sliko in izjavo v parlamentu. Poslanec, ki je v zadnjih mesecih do tedaj objavljal zlasti svoje prepotentne fotografije in nekaj Pahorjevih iz predsedniške kampanje, je v delu zapisa omenil trgovanje: “Ampak mi ostajamo trdni in naše vrednote niso na prodaj, ne za stolčke ne za interese.” 

V ponedeljek, 27. novembra, je Škoberne mlajši po pol deveti zvečer ponovno občudoval svojo strankarsko kolegico, ki mu je izpraznila poslanski sedež, in delil povezavo na spletno stran stranke in njeno fotografijo; čemu natančno, preberite v objavi. Ni minilo 24 ur, ko je račun ministrstvu, ki ga vodi Katičeva, ponovno izstavilo podjetje, ki ga vodi njegov oče. Tokrat je za posel, ki ga sicer Erar natančneje ne opisuje, ministrstvu zaračunal kar 246 tisoč evrov. Tako velikega posla Škobernetov Esotech z obrambnim ministrstvom, sodeč po Erarju, ni sklenil še nikoli. Edina nakazila segajo v leti 2009 in 2010, a skupaj vsa tri znašajo manj kot najnižji račun, izstavljen novembra – skupaj 29.197,07 evra.

Škoberne mlajši se je ob tem na debelo sprenevedal, na Twitterju je ob objavi podatkov o zlatem proračunskem rudniku za podjetje svojega očeta zapisal: “Na kratko. Esotech ni v lasti moje družine, oče ima cca. 10-odstotni delež. Podjetje večinoma posluje z zasebnimi naročniki, primarno z industrijo, skoraj polovico na trgih izven Slo, in to že več kot 60 let, ter ima več kot 150 zaposlenih.” Kakorkoli, vsakomur je jasno, da je Škoberne dobro finančno podprt, zato bi mu ob normalnem življenjskem slogu uspelo preživeti tudi brez poslanskega nadomestila.

H. M.

 • Jan Kovalski

  Vsekakor pa je največja dragocenost, da ni bil izvoljen.

 • centurion

  Rdeča svinja,ki mu ni dovolj 50 milijonov € iz proračuna za
  družinsko podjetje in zagovarja dvig minimalca za 5€ in pokojnine za 2€.
  Bolniki jih pa volijo…

  • Zgornji

   NAROD JE NAIIIIIIIVEN TOOOOOLK , DA JE ŽE KAR BOLAN OD NAIVNOSTI !!! ! !!! Žaaal.

   • Steiermark

    To je kronična bolezen teh indoktriniranih ljudi, ki se ne uspejo dvigniti iz rdeče indoktrinacije ter zaživeti in odločati o svoji bodočnosti – 70 rdečega terorja, ni kar tako, zato še vedno “dajejo svoje glasove največjim rdečim nadaljevalcem terorističnega sistema komunizma”!

    • Zgornji

     Ja , Žalostno … !!! ! !!! Zato bo Prebujanje Kruto … :-(

 • Janez

  Tale izkoriščevalec brez vesti,bi lahko šel ŠAMIJU za asistenta pri friziranju,če ni že po naravi prebutast.Oba bi lahko frizirala Kontiča in Katičevo do nezavesti.

  • Gr Enze

   A da bi ta plešaste friziral ?

  • Bemu

   Najprej ga je treba “urediti”, ker je v zvezi s Šamijem prekoračil pooblastila.

 • tarantela

  Vsekakor je to bolj pošteno, kot pa 4 leta vleči poslansko plačo, ob tem pa komaj kdaj prideš na sejo zbora.

  • Mojca pokraculja

   Hm, kako posteno je sele to, da ti nora prf…njena baba tukaj sploh lahko komentiraš

   • Zgornji

    P’rsexnjena ? Nooo, kaj manj pokvarjenejšega ji pa res lahko namečeš , .. recimo : BABA POKVARJENA ZLOBNA HUDIČEVSKA PEKLENSKA SATANSKA BEDNA GNILA SMRDLJIVA BUTASTA TRAPASTA ZMEŠANA BOLANA … in tako naprej ;-) ;-)
    Pa lep dan ti želim :-)

    • Mojca pokraculja

     Hvala da si dopolnil. Lep prfrknjen dan:))

    • tarantela

     Lahko bi bili hvaležni, saj s šklemfanjem tule pomagam do evrčkov orto desnim. Vsak klik je kot “vsaka kapljica-prašiček”, če seveda vesta, zakaj gre pri teh kapljicah.

 • Gr Enze

  REVČEK KOMUNISTIČEN SAJ BO VSE DAL UBOGIM REVEŽEM , KAR JE IN KAR BO NAKRADEL SAJ KOMUNISTI ZASE NE RABIJO NIČ A NI TAKO ????

 • Darth Vader

  narcisko :D očkov sinko…..pa na davkoplačevalce prisesan…..res za vzor ostalim v tej državi :D

  • Zgornji

   Ja, parazit izpod parazitov parazitskih se razkazuje , da bodo še ostali vedeli kako postopati !!! ! !!!

 • luckyss

  Jebi ga…po zakonu ima to možnost in jo je pač izkoristil..
  Če ne bi zahteval tega nadomestila bi tukaj prav tako pisali o njem, da pač ne rabi tega drobiža, ker preko podjetja dovolj nakrade..
  Ovce jamrajoče..

  • Bemu

   In, kaj bi ti revček komentiral, če ne bi bilo tega članka ? Mislim, da bi počil od prevelike
   negativne napetosti.

   • luckyss

    Bi pač komentiral kakšno drugo neumnost objavljeno na teh straneh…izbor je velik..

    • Bemu

     Dobro si se ocenil. Res same neumnosti pišeš.

     • luckyss

      Razumevanje “slovenštine” ti ne gre najbolje…

     • Zgornji

      AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!! DOOOBRO SI GA OCENIL !!! ! !!! Hvala .

     • dr Janez Sveti

      Pusti, ker idiotu (Zgornji) se meša že od rojstva. Prebereš dva njegova “komentarja” in veš, da je totalen debil.
      DR janez SVeti

    • Zgornji

     ZANIMIVO, DA SE TAK “GLOBOKOUMNEŽ” KOT SI DOMIŠLJAŠ DA SI , SPLOH UKVARJAŠ Z TAKIMI “NEUMNOSTMI” TU GOR … ZIHER SI TAKOOOOOOO GLOBOKOUMEN DA TI ŠE V UMOBOLNICI NEZMOREJO POMAGATI … !!! ! !!! AAAMEEENNN !!! ! !!!

     • luckyss

      Naj ti povečajo dozo tablet, da ne boš kričal tule po forumu..
      Ali pa se ti je mogoče zaskočil “Caps Lock”….
      Verjetno pa s tem skrivaš svojo nepismenost in probleme, ki jih imaš glede velike začetnice…
      Naj ti ne bo nerodno…večina ovc tukaj je prav tako polpismenih…

     • Zgornji

      HEH TEBI SE JE ZASKOČILA PAMET – AMPAK TO ŽE PRED INKARNACIJO !!! ! !!!

  • Morala

   Ti tudi samo jamraš nad ovcami…Ni da ni, da ne bi pri vsakem komentarju omenjal ovčke…

   • luckyss

    Ne jamram, ampak vas zmerjam….;)
    To si zaslužite..

    • Morala

     Kaj si pa ti zaslužiš? Mene osebno ne moreš zmerjati…sem sama svoja gospodarica in podpornica SNS…

     • luckyss

      Zmerjam tiste, ki pišejo neumnosti, ne glede na to kateri stranki se udinjajo..

     • Zgornji
     • Morala

      Ah ne bi rekla, da zmerjaš vse,…tistih ne, ki podpirajo LMŠ, SMC, Levico, SD in tudi pišejo prave neumnosti…

  • slosin

   drži, jagenjček…

 • sloustava

  Hm, kaj vidite na tej fotki? Jaz vidim tipa, ki mora biti nekam prisesn, da ne umre od lakote. Zakaj pa oce funkcionira tako, pa ne vem. Ce bi to bil moj sin, bi moral delati, za tekocim trakom ali s krampom v roki. Pitje alkohola v bazenu je ocitno scvrlo se ostanek mozganske celice…

 • Sam da neb delal?

  • Zgornji

   JA , TOOOOOOOČNO TKOOOOOOO !!! ! !!! KAJ VSE BI DELALI SAMO DA NEBI DELALI !!! ! !!! POKVAAARJENCI ZLOBNI PARAZITSKI GNILI SMRDLJIVI BEDNI HUDIČEVSKI ZAŽIRALSKI SATANSKI PEKLENSKI ZAJEDALSKI !!! ! !!!

 • Morala

  Revež se boji, da bi shiral…kazen, da v parlament ni bil izvoljen, je dobra reč…

 • xtc

  Najprej je treba z zakonom ukinit to nadomestilo.
  Glede ,da se poslanci zelo radi kitijo z akademskimi in drugimi nazivi-so torej “strokovnjaki” se bo trg za njih dobesedno stepel-torej ne rabijo nobene pomoči.
  Nadalje z zakonom sprejeti,kdor iz js preide v aktivno politiko ne more več nazaj v službo tja ali državno podjetje (oz.podjetje v državni lasti)

  • dež

   Načeloma se sicer strinjam, le zadnji odstavek je malo preveč “širok”. Konkretno, Katićka je bila prej občinska tajnica, sedaj je ministrica, težko si predstavljam, da se ne bi več smela zaposliti na občini. Sodnik, tožilec, novinar, policist, vojak, …… to pa zagotovo ne bi smel biti več.ko si bil enkrat poslanec.

   • Zgornji

    VSI PARAZITI SO GLIH !!! ! !!! SAMO DELO JIM DATI , DA SE NE PARAZITIRAJO VEČ PO RAZNIH PISARNAH,M URADIH, KOMISARIATIH, DIREKTORATIH, IN OSTALIH NEKORISTNIH – ŠKODLJIVIH LUKNJAH !!! ! !!!

   • SIMON ROZIC

    Naj gre Katička delat v vložišče za kurirko ali za čistilko v občini
    Kontić d.o.o.

  • Steiermark

   Naj se mu dodeli pomoč, v obliki in višini podpore, ki jo dobivajo normalni ljudje v Sloveniji in še to naj potem, ko se bo “zaposlil” ali imel kakšno imetje, zarubi!

   • Mojca pokraculja

    Ne izpolnjuje pogojev, ker so jih oni sami spisali za reveze od revezev.

   • WISKY 1000

    Kakšno pomoč,na golega z njim in njemu podabnim

  • SIMON ROZIC

   Ga je že Janša v njegovi 1. mandatu “skenslau” na polovico, ker so
   pred tem imeli tovariši enoletno poplačilo po preteku mandata !
   ..da pa ni “luštno” delat, nam leve barabe vsak dan dokazujejo!

 • karpelec

  Jezik mora biti dobro namazan za brezhibno vrtenje po ustih, drugače še Šamiju škarje spodletijo in škrt z njim.

  • WISKY 1000

   Janez mora to nesnago spucat

 • dež

  Morali bi jim dati 3 polne plače kot odpravnino, potem zavod. Da se mi ne bi po vsakih volitvah ukvarjali s vprašanjem, kdo je zaprosil za nadomestilo?
  Škobernetu pa itak dol visi, kaj si kdo misli, res pa je, da je v tem primeru celo spoštoval zakon. Če so Katićko spravili do ministrice, samo da je on postal poslanec, je jasno za kakšen ološ gre.

 • domovina mili dom

  A ta tip naj bi bil socialist. No slovenski opranoglavci, poglejte si ga in kako zgleda vpitje o socialni enakosti. Komunist se ne bo nikoli odrekel dobrin in jih delil z drugimi. Ja seveda bo, tuj denar bo delil, jaja.

 • zokispoki

  Drugace povedano, smrkolin nam je solil pamet, kako se svet vrti v nasprotni , komunajzarski smeri, v resnici pa si ne zna zasluziti denarja, za pasulj in klobaso, kenede !

  • Zgornji

   AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!!

  • dež

   On bo samo pobasal, kar mu po njegovem pripada.

  • Mojca pokraculja

   Ja kako da ne? Super sposoben je, 4 leta vlekel placo, zdaj še nadomestilo. Ce to ni sposobnost, lepo prosim?

   • zokispoki

    Gotovo ni prav sposoben, je pa zato nas, de !

 • Zgornji

  PARAZITI , PARAZITI IN ŠE ENKRAT PARAZITI … POKVARJENI ZLOBNI ZAJEDALSKI SMRDLJIVI LENI HUDIČEVSKI SATANOVI PEKLENSKI !!! ! !!!

 • FORT WORTH

  CKZKS – SDP – ZLSD – SD proizvaja take bolnike.
  Samo njim se to zdi, da jim pripada in je tako pocetje normalno.
  Na letosnjih volitvah so dobili 10% in ce bi predvolilno obdobje trajalo se 14 dni bi komaj prisli v parlament.
  Zgleda, da se Slovenci pocasi prebujajo iz omame kvatebriga…

 • črnaovca

  Gospodić se je navadil brezdelja

  • WISKY 1000

   Tovariš ne gospod

 • joza joza13

  Škoberne, pa kako lahko v Ka tić evo?
  Sam ne bi mogel.
  Aja, svinje gredo skupaj…

 • Morala

  Pia tebi ne gre odgovoriti na komentar…napiše “You cannot reply to a post that is not active.”

  Zakaj brišejo, ker to itak lahko vsak prebere na Twitterju?

  • joza joza13

   Imam enake izkušnje…
   … morda so pa to ključni pogajalski zaključki…

   • WISKY 1000

    Levaki,vozite na 24 kur,tam vam je mesto,da bomo imeli mir.

  • PIA PlA

   To tudi mene zanima. Brišejo, ker imam sovražnika na Novi z imenom Ana Job (naslednjič bo ime pravo). Odprla sem svoj Disqus za goste, torej si ga lahko vsakdo ogleda.

   • Ana Job

    Če ti karkoli ne odgovarja pokliči Biščaka, “mojega šefa” in se pritoži, da ti zaposlena na Novi, Ana Job nagaja. Takoj, ko boš pričela z objavo mojih podatkov, pa boš prijavljena s strani odvetnika informacijski pooblaščenki in na spletno oko. Očitno je s teboj nekaj hudo narobe, ker si tako zelo željna pozornosti. Jaz ti nisem kriva, če so ti zaradi tvojega nasilja iz Pia kanala odšli vsi komentatorji in če me imajo ljudje tadi6, tebe pa ne prenašajo. Vprašaj se kaj je s teboj narobe, očitno pa ti manjka par kolesc v glavi, da se spravljaš name medtwm6, ko s teboj nimam popolnoma nič.

  • Ana Job

   Jaz s Pio nimam nič. Očitno pa jo je Nova označila za nasilno komentatorko in jo občasno blokirajo. Naj piše spodobno, pa je ne bo nihče blokiral.

 • dr Janez Sveti

  Kar ste izvolili, to ste dobili! Kaj jokate?
  DR Janez Sveti genij

  • učko

   Mi tukaj nismo tega dreka izvolili ! To je “rdečkarski drek” !!!!!

   • dr Janez Sveti

    Očitno jih je več. Torej ..demokracija

    DR Janez SVeti vesoljc

 • Artur

  Rad bi že naprej zizal na tuj račun.

 • PIA PlA

  Odprla sem za vse svojo Disqus stran, kjer lahko vidite kolikokrat so mi na NOVI24TV brisali komentarje. Lahko pa si tudi ogledate vse grožnje, ki so mi jih poslali. Vse je odprto. Če se ne bo nehalo, bom odprla tudi moj kanal, kjer bodo na voljo prav vsi stari komentarji Ane Job in indijanke vključno z njunim sprenevedanjem in lažmi. To je moje zadnje opozorilo.

  • Nšo-či

   Zato, da bi imela zgodba dve plati, svoje zgodbe z nekom s komer sem preživela poletje ne bom javno izpovedovala. Bila je šola.

  • Ana Job

   Pojdi na kakšno psihoterapijo in to čimprej, jaz z ljudmi, ki so tako močno trčeni in pokvarjeni, kot si ti, nimam opravka. Zato so te tudi zapustili vsi komentatorji na tvojem kanalu, ker si nasilna, zlobna in izjemno pokvarjena, poleg tega pa nenormalno željna pozornosti. Naš Slovenc life je res prava uspešnica in v enem tednu si ga ogleda več tisoč ljudi in vem, da si nam ljubosumna.

   Upam, da za tvojo brezmejno pokvarjenost raste palica. In nehaj me že enkrat omenjati coprnica zlobna, kajti vsi se zgražajo nad teboj. Kanal ti je pač propadel. Pa kaj? A zdaj boš nekdanjim komentatorjem grozila, da boš objavila tekste, ki so jih brisali??? Objavi jih, če si želiš opravka s policijo. Nesporno si zmagovalka v pokvarjenosti! Noben levičar ti ne seže do kolen. Takšni, kot si ti delate JJ-ju sramoto, predlagam da se umakneš, če ti nova skoz blokira komentarje. Torej je s teboj nekaj narobe, da imaš neprestane težave v komunikaciji.

  • Ana Job

   A sama sebi lajkaš s svojim drugim profilom? Bravo! Ana Job je kriva za tvoje mizerno življenje, ki ga preživljaš od jutra do večera na tem portalu. Žalostno življenje imaš, res.

 • Vera

  Oprosti PIA PIA, toda Pahor ni nič kriv, saj dela po zakonih . Največji kriveč je Šarec, ki prehiteva po desni . Vsaj sposobnosti, da bi imel, toda vse je ena praznina , ki še za klovna ne zadostuje . Bratuškova se pa naj s svojimi poslanci vred nekam skrije, saj ni bila niti za poslanko izvoljena, zadnje dni je pa bila najbolj glasna , glede izključevanja zmagovalca volitev .

 • Vera

  ” Šaleški lobi ” bi bilo treba temeljito prevetrit, saj se zadnja leta tam godijo same nepravilnosti . Organi pregona : Kje ste , kaj čakate ?

 • komar marko

  nagradno vprašanje za rdeče KMERE.Kakolahko MODELDOLFE prejema nadomestilo,kopa tako obupno primanjkuje MEDICINSKIH SESTER!

 • komar marko

  A ni bilanekočv 60 letih na tistih koncih zgrajena najmodernejša tovarna,ki so jo kasneje porušili.ZAKAJ! Ko jebilo čas ZAGONA so ugotovili da nimajo SUROVIN! Lekdo so taki modreci?????????????

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej

  Bil bi predolg naslov, zato naj raje na začetku teksta dodam – če tega ne vedo niti slovenski vemenarji. Da je že nekaj časa huda suša v Iranu opozarjajo domačini, Iranski general pa zelo jasno – za to so krivi Izraelci, saj so nam ukradli oblake. Kako preprosto je dojeti sistem prirejanja vremena in razumeti, da je vreme postalo zločinsko orožje, ampak to moraš sprejeti z možgani in ne preko ekranov in laganja vremenarjev. General Gholam Reza Jalali, sicer vodja Iranske obrambne organizacije je brez dlake na jeziku obtožil Izrael, da jim krade oblake, kajti s sušo lahko izjemno škodujejo Iranu. Dodal je, da njegovo trditev lahko kadarkoli potrdi Iranski raziskovalni center. In res, le kako je možno tudi, da so gore nad 2200m od Afganistana do Mediterana polne snega, le v Iranu pa na nobeni gori nič snega? Potem se najdejo Iranski vremenarji, ki pa to zanikajo, saj je globalno segrevanje zanje pripeljalo do podobnih sušnih področij po celem svetu, kot v Sloveniji letos poleti ali pozno pomladi, ko sonca ni, je pa ogromno dežja in toče. In tudi pri nas so vremenarji na strani Gatesa – segrevanje zemlje prinese veliko neurij in Slovenija je zdaj središče tega zločina v EUropi. Seveda, ker s stroji lahko zelo natančno določiš koga boš uničil. Očitno so vremenarji del iztrijene združbe po celem svetu in je zanje nedopustno priznati, kako bo jutri vreme takšno kot so odločili njihovi gospodarji. Pretežno sončno brez sonca ali pretežno oblačno z več sončnimi žarki. Ampak na koncu se je v neprijetno debato vključil še en Iranski raziskovalec, ki je lepo povedal: “Pametno bi bilo zelo resno razmisliti o generalovi izjavi, saj ima zelo hude dokaze!” Bančni gospodarji pa že 30 let napovedujejo katastrofalno globalno segrevanje, ki ga nikjer ni in se celo na kontinentu topečega snega Antarktiki temperature spustijo v letu 2018 na -100°C. Ravno prav za kopanje in ravno prav za nujno možgansko operacijo peščice. /virRT/

  http://beta.publishwall.si/bozan.zabjek/post/403109/kako-da-iran-ve-za-vremensko-orozje

  • Bozz

   Pa daj nehaj no. To je tako kot takrat, ko je en morski pes zgrizel enega turista v Egiptu, pa so muslimanski Egipčani rekli, da je morske pse poslal Izrael. Tisoče in tisoče let so se na raznih krajih pojavljale suše, je takrat tudi Izrael bil kriv? Sedaj se čaka se šamo, da muslimani, ki živijo v Sahari obtožijo Izrael, da je kriv, da je Sahara puščava…

   Mimogrede zakaj imajo v Veliki Britaniji in Nemčiji vročinski val, pri nas pa deževno in hladno vreme? Zato ker je elektro magnetno polje zemlje oslabljeno in fluktuira. Zato, poleg še vseh ostalih faktorjev imamo takšno kaotično vreme. Katera država pa ima tehnologijo za nadzor EM polja? Nobena. To pa nadzira samo Bog. Se bodo morali Iranci vprašati, če ni vse skupaj Božja sodba nad njimi, ne pa kar nekaj iz sovraštva Izrael obtoževati.

   (Ne zanikam pa, da tehnologija za manipulacijo vremena ne obstaja, samo vprašanje kakšen vpliv res imajo na vreme s to tehnologijo, glede na to, da je tukaj še toliko ostalih faktorjev, eden od teh EM polje, pa recimo vedno večja vulkanska aktivnost, pa kozmični žarki, pa aktivnost in neaktivnost sonca, razumeš? Veš kako pravi stari Slovenski rek? Ljudje obračajo, Bog pa obrne.)

 • Osti jarej

  …gospod džanker pa trpi za akutnim krčem……v grlu ,bojda

 • Osti jarej
 • SIMON ROZIC

  Navaden pra…ec! Naj gre za Ahmadovega frizerskega pomočnika
  in pometa grive svojih levih pajdašev!

 • Stefan Fidler

  Cigan izdajalski…a za preživetje?Naj zaprosi za socialne transferje če se ne more preživljati,ali pa se naj pridruži tistemu ki ga je pomagal v parlamentu skrivati in odpreta sp frizerstvo…

  • WISKY 1000

   Iz jezika si mi vzel,banda pokvarjena

 • lado

  EJ!!! NORI SLOVENCELJNI !!! SRAMOTA MAJSTROVEGA NARODA !!!! PA SAJ JIH -KOMIJE IN LEVAKIĆIĆE VIIII ,DEBILI VOLITE !!!!! A STE BREZ SPOMINA !!!! AJA FDV PA tito,kućanćić , TO SO VAŠI “IDOLI !!!! VII STE TUDI NJEGA -GNOJA , VOLILI , A SE SPOMNETE !!!????NORI NAROD !!!! KJE SO KOCKE, PA MOLOTOVKE !!!??? VRŽITE JIH SEEEEEBI V PRAZNE NEUMNE BETICE , KRETENI !!!!!

 • TOML

  Klošarju Škobernetu smo vzeli dve blagajni,
  poslansko plačo in kraje iz obrambnega proračuna.
  Zdaj bomo lenuha financirali s poslanskim nadomestilom.

 • Anton

  zgornja podoba prikazuje osebo ki je prešla 30 let in v življenju ni storila nič pametnega. razen če ta oseba misli da lahko s filozofiranjem preživi na trgu dela? Tej osebi vsekakor priporočam sestop iz oblaka, macolo in kladivo in delo v kamnolomu. Ni zastonj rek, ki pravi sledeče, delo krepi um in telo

  sarkazem press

 • Olga2345

  Najbolje, da gre kar v borčevsko penzijo, saj je “naš”… Turnšek ima milijon na računu, za “hude” čase…

  • sprehajalec

   Nikoli ne veš, kdaj bo “hajka”..

 • Dillinger

  Revež…
  Lahko,gre tudi na socialno in bo dobil 385 eur in bo lahko preiskusil trditev Anje K.M,
  da je to dovolj za dostojno življenje,če ljudje ne zapravljajo za luksuz,oz.nepotrebne stvari.

  • WISKY 1000

   Še socijalno si ne zasluži,še več takih je v parlamentu,jaz že zbiram zamaske za reveža.Kakšen oče takšen sin,fuj.

 • mare

  Ja saj sam zase ni sposoben poskrbeti. Mami, očka na pomoč.

  • WISKY 1000

   Ati tajkun na pomoč

 • šrauf

  Morebiti ga Šami vzame za vajenca. Vzajemna usluga press.

 • RATATA

  Kar mu gepira pač!
  Kdo je to možnost dal na razpolago pa nikogar ne zanima.
  Hribarjeva spomenka je tudi le izkoristila možnosti.
  Kot jih tisti sirci in drugi migranti, ko vpisujejo svoje otroke v naše vrtce. Vprašajte po lublanskih vrtcih, če ne verjamete, koliko te golazni je vpisane. Ampak zaradi njih, bo pa delo dobilo na desetine socialnih delavk in vzgojiteljic, pa prevajalcev …. Skor polna zaposlenost bo. Super dobički!!!!

  • Osti jarej

   …kdo je to možnost dal na razpolago????…..ZAKONODAJNO TELO alias 90 poslancev!!!…..ki NIKDAR IN NIKOLI NE BO PLJUVALO V LASTNO SKLEDO…….3 jurje nadomestila….pa ne mislite,da ga bodo z zavoda klicali na “tečaje” iz pisanja prošenj”,jih vsak mesec jebali v glavo,ker ne hodijo od firme do firme…osem ur na dan in prosijo za delo…in ne mislite,da si bo službo našel v pol leta….kajti delal tako nikoli nič ni…..ampak mu bodo ,revčku ubogemu,možnost molzenja državljanov še podaljšali….za vse ostale velja enako……na trgu dela so,brez stricev,tet in atov …nule

 • samotoje

  Nekako se je iz spodnjih komentarjev izluščilo, da bi Škoberne in njegov protežiranec Ahmad lahko odprla brivnico. Ideja je dobra, Škoberne bi se lahko preživljal in ga ne bi bolelo srce, da ga bodo 6 mesecev preživljali mladi z družinami, ki komajda shajajo skozi mesec, upokojenci z minimalnimi penzijami, invalidi z minimalno podporo, obrtniki, ki delajo po 12 ur na dan in več, da preživijo itd. Pišimo Škobernetu in mu predlagajmo rešitev za njegove eksistenčne stiske. Fant bo gotovo vesel.

 • Krtača 20

  Nikjer v janševem programu ne zasledim da bi sđs to možnost nadomestila ukinil. Zakaj pol jokate desni?

  • Sodni dan

   Govora je o šaleški mafiji Naveza Esotech- TEŠ- Velenjski premogovnik! Tista nadomestila naj imajo samo, da jih ni več v parlament.

  • Anton

   glede đ-ja pri SDS, me zanima koliko ć-ev je med levimi strankami in koliko med desnimi, ko jih prešteješ, mi sporoč izid, pa prosim, da ne boš štel kot Vučko

   sarkazem press

  • Bozz

   Eni pa res ne morete videti mimo strank in navijaštva. Ne gre se za ukinitev. Gre se za to, da človek, ki po zgornjem članku sodeč ima denar, veliko denarja, cuza še poslansko nadomestilo. A je res tako težko razumet?

  • učko

   Ni point v “nadomestilu”, pač pa o vašem “prascu”, ki to zlorablja !!!!!

 • garfi

  menda je cel kup parazitov smc, ki bodo kradli še to nadomestilo
  po deratizaciji na volitvah

 • učko

  Že njegova svinjsko parazitska faca pove vse o njemu in “njegovih” !!!!

 • garfi

  lažnivec škoberne-sd v hobotnici
  – ne pozna ozadja invazije islama na Evropo, pajade
  – protizakonito je vsilil pomoč islamistu šamiju, ni pa nič vedel za izgon krščanskih migrantov, pajade
  – islamski geti nastajajo zaradi pomankanja integracijskih politik, pajade

  • alborebeka

   Ne samo lažnivec lopov prve klase in prav je da so to drisko diskvalificirali iz parlamenta ,volilci že počasi prihajajo k pameti alla jim vera..!

 • garfi

  murgelsko Podgano-kućana sem srečal v trgovini na blagajni
  kamerad ga je stalno nekaj ogovarjal, zavaljeni palček s povsem belimi lasmi mu je odgovarjal s posameznimi besedami tako tiho, da sem komaj prepoznal njegov glas
  očitno ima slabo vest in noče, da ga vsi prepoznajo v bližini
  obrnjen je bil samo proti izhodu in ko sem blagajničarko vprašal če je to on je rekla, da ga ni dobro pogledala
  don murgleone press

  • alborebeka

   In zakaj barabe kučanove nisi na gobec fseka ,jaz da ga srečam ,bi se mu slabo godilo..!

 • sodnikisozločinci

  Ne se tu spravljat nad Jana poštenjaka, kako lahko preživi brez poslanske plače, ko pa predsednik države Pahor pri 3000 evrih nima za kavico. Raje prepričajte Andrejko, da mu zapoje pesem:https://www.youtube.com/watch?v=TbTU3V4X2uI

 • Tom Žnidarčič

  Solidarnostno bodo tudi Mesec and consortes prispevali del plače! Hahahahhahaha empatija med consortes, hahhahahhhahha…..

 • mapu

  Jan, sram naj te bo…

  • Tom Žnidarčič

   Jan mora bit ponosen nad svojo zahtevo!! Kako pa se ti ob tem počutiš, je pa vprašanje za naslednje volitve!

 • Waltter

  Ne glede na osebo ki jo navajate (sicer članek je dno novinarskega sprenevedanja , medtem kot je tudi en član SDS zaprosil za nadomestilo – kako le saj je imel plačo 4 leta pa bi si lahko kaj prišparal Ane?), je to z zakonom omogočeno. Tukaj sedaj trdite da bi moral oče skrbeti za otroka tudi ko je polnoleten in sposoben za delo? S tem se bi marsikateri strinjal kaj pa so ga naredli zdaj pa ga naj preživljajo do smrti.
  S takimi članki si ne delate usluge niti sebi, niti SDS niti Janši, niste rumeni cajtng.
  Zavedati se morate da ljudje ki so v parlamentu niso zaposljivi razen tisti ki so zapustili javni sektor in se vračajo vanj, ne glede kateri politični opciji pripadajo, je pa izjemno zanimivo da starši ki so v parlamentu tudi njihovi otroci niso zaposljivi (ponavadi z dvema levima rokama in napačno izobrazbo – razen Karlove hčerke ki uspešno vnovčuje svoje atribute pa še to vas moti :-) ).
  Kaj je naslednje da bo na tapeti delavec ki je delal in prejema nadomestilo za brezposelnost čeprav ima bogatega strica?
  Zadnje dneve so neki čudni fetiš članki od tega kako Židan skoro poljublja moške in jih objema ter se grdo drži zraven žensk, do Gašperja in njegovoega izpita ter vohunjenja in slikanja, pol do članka brez repa in glave o 18. najbogatejšem slovencu, pa ne nazadnje tale umotvor.
  Dajte dvignit nivo in se osredotočite dejansko na probleme, enako nekak se mi zdi tudi Požara odnaša..

  • Waltter

   Ah pozabli ste še pobrskat s kom je Kitičeva ali pa Brenčičeva če sta si najdli kakega mladega?

 • Get Smart

  Floskule tipa “šaleški” si morate IZBITI IZ glave.
  .
  Je Messi KATALONSKI?
  Je Ronaldo KASTILJSKI?
  .
  Pa jebala vas ŠPANSKA vas in jezik.
  .
  SO v SLOVENIJI, niso pa slovenski, NE IGRAJO ZA SLOVENIJO in ne spoštujejo SLOVENSKIH VREDNOT = pravil igre = poštenost, pravičnost, resnicoljubnost,
  SVOBODA …
  .
  NISO ljudje (so SERBUSI, za serbuse rojeni serbusi, bastardi, aparatčiki, vojaki
  revolucije, člani, kadri, udi, “roboti”, lutke … ),
  sledimo, niso ljudje
  in NISO nekakšna slovenska levica, lahko jim rečete MURGL JUGOKOMI levica nje.
  Na njih NI ČESARKOLI slovenskega,
  SLOVENSKO =
  — poštenost,
  — pravičnost,
  — resnicoljubnost,
  — prijateljstvo do ljudi,
  — domoljubnost,
  — rodoljubnost,
  — svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili
  svetu.
  .
  Sledimo? POZNAŠ kako pošteno, pravično, resnicoljubno, prijateljsko do ljudi in do
  Slovenije MURGL JUGOKOMUNISTIČNO oz. kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO KREATURO?
  Ne moreš, ker česa takega ni, ker ONI SO “živo NASPROTJE” slovenskosti,
  ker
  SLOVENSKOST = KULTURA ŽIVLJENJA,
  medtem ko
  MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA oz. KOMINTERNA goji
  “kulturo smrti” = LAŽ ROP UMOR pedrofilija pedofilija pasjejebstvo …
  .
  Če že kao morate govoriti o kao “levićijih”,
  potem pač (V SLUŽBI RESNICE) recite:

  – kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNI levičiji = KARDALY SHOLTESI FISHERI …
  – MURGL JUGOKOMUNISTIČKI levičiji = enotna oznaka za te bastarde
  – MURGL SRBO KOMUNISTIČKI levičiji = KUćANI jankovići lukšići …
  – MURGL RVACKO KOMUNISTIČKI levičiji = vajgalji mišići pavćeki …
  i tako dalje od MURGALJA do tokija.
  .
  Ni vse, kar je V ŠPANIJI, zato tudi že kar špansko.
  Messi NI ŠPANSKI, ni ŠPANSKA LEVICA, je argentinski levići v ŠPANIJI,
  Ronaldo ni ŠPANSKI, ni ŠPANSKA DESNICA, je portugalski desnići V ŠPANIJI,
  v Španiji, razumemo? delata nje V ŠPANIJI,
  NISTA pa ŠPANSKA, nista španska reprezentanta (predstavnika nje).
  .
  Za katero reprezentaciju igrajo od MURGALJA do tokija u Stošcah nje?
  .
  Prisluhnimo, kaj odmeva u Stošcah nje in če se glasovi teh kreatur
  (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
  pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
  gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
  i tako dalje do tokija … vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO)
  ujemajo z DEJANSKOSTJO:

  “Za koga? Za Partiju!” = KPJ = oddelek kaviarŽIDO KOMINTERNE,
  “Za koga? Za Tita!” = JOSEPH BROZ = WALTER WEISS… = kaviarŽIDO lutka,
  “Za koga? Za Jugoslaviju!” = tvorba, ki jo je ustanovila KOMINTERNA
  “Druže Tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”*
  “Druže Tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
  “Evviva communismo!”
  “Bandiera rossa la triumfera!”
  —-
  * – Prisegajo, da s poti pedra, pedofila in klavca otrok JOSEPHA BROZA TITA
  ne bodo skrenili, prisegajo, da bodo zmagali nad ČLOVEKOM,
  evviva = italijansko NAJ ŽIVI … ZLOČIN nad ČLOVEKOM,
  “zastava KOMINTERNE” bo zmagala (triumfirala nje).
  .
  Torej, kot lahko VIDITE, SLIŠITE … občutite na vsakem koraku,
  SO celo samoimenovani “SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI”,
  SO celo samoimenovani “LUMPENPROLETERI” – prosto po enem od njihovih mentorjev KARLU
  MARXU;

  LUMPENPROLETER = kaviarŽIDO ali SERBUSNI bastard, ki za burek laže, krade, mori in
  posiljuje za gazdo (= kaviarŽIDO KOMINTERNA, tu njena izpostava
  MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA), v zavetju gruče in teme pa ti ZEMELJSKI PARAZITI
  (zemeljska “KUGA”) počne iste zločine tudi zastonj, za svoje veselje, ker so, kot v
  zavetju gruče in teme priznavajo:
  “SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI”.

 • KAPIBARA

  VSI pozabljate isto raboto Ljerke BIzilj, : Nadoemstilo, kljub temu, pogodbeno delo na Radio Salamon, v spodnjih Črnučah, v prostorih nekdanje ELME in potem naza na režimsko RTV ..

 • antimur

  Škoberne je antislovenski pizdun in ne samo, da ne bi smel dobiti nadomestila, ta komunajzerski barabin bi moral vrniti za nazaj vse poslanske plače za vso obdobje v njegovem katastrofalnem poslanskem delovanju., potem pa naravnost v samico na Dob. Da mu pa ne bi bilo preveč dolgčas, bi mu lahko vtaknili v celico tudi Shamija.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!