Širjenje mreže Zveze komunistov: Delegat CK Ciril Baškovič postal novi predsednik programskega sveta RTV

Ciril Baškovič (Foto: STA)

Novi predsednik programskega sveta RTVS je postal Ciril Baškovič, imenovali so ga na ponedeljkovi seji. Ultrakomunist je zdaj nasledil Mirana Zupančiča, tudi človeka podobnega profila. Za predsednika ga je predlagala stranka SD, o njegovem zavzetju omenjenega položaja pa se je govorilo že leta 2014. Zdaj je očitno levici dokončno uspelo potegniti vse niti in delegata Centralnega komiteja Zveze komunistov Slovenije umestiti na predsedniški stolček. Komunističnih sil očitno še nismo preglasovali.

Na včerajšnji seji je programski svet Radiotelevizije Slovenije (RTVS) za novega predsednika sveta izvolil Cirila Baškoviča. Svetniki so mu namenili kar 19 glasov, nihče ni glasoval proti. Tako je zapriseženi komunist in delegat Centralnega komiteja na zadnjem kongresu Zveze komunistov nasledil Mirana Zupančiča. Ta je zato, ker programski svet RTVS ni podprl razrešitve direktorice Televizije Ljerke Bizilj, odstopil z vseh funkcij. Prav tako sta to storila svetnika Sašo Hribar in Domen Savič.

Baškovič sodi med programske svetnike RTVS, ki jih je državni zbor imenoval na predlog političnih strank. Njega je predlagala SD, bil pa je edini kandidat. Programski svet bo zdaj vodil do januarja 2018, takrat pa bo 21 svetnikom potekel mandat in konstituiran bo novi svet. Priznava, da vstopa ”v velike čevlje”, a pričakuje, da jim bo brez večjih zapletov uspelo dokončati ključno nalogo, tj. sprejetje programsko-produkcijskega načrta RTVS za leto 2018. Po Kadunčevih besedah Slovenija ”že desetletja ne skrbi za to, da bi imela dobro javno radiotelevizijo”, je opozoril na seji in nadaljeval, da je RTV Slovenija ”breme zmogla le s prodajanjem svojega finančnega premoženja, ki pa ga je zdaj ostalo premalo, da bi s takšno prakso nadaljevala”, je pojasnil Kadunc. Izpostavil je, da RTVS bije bitko za preživetje in ne bo zmogla brez podpore države, poroča STA.

Ciril Baškovič je bil delegat CK na zadnjem kongresu Zveze komunistov.

Nekdanji državni in generalni sekretar na predsedniškem stolčku ne bo smel le sedeti
Baškovič je politolog, ki je med letoma 1992 in 1997 deloval kot državni sekretar na ministrstvu za znanost in tehnologijo. Od konca leta 2000 je štiri leta opravljal delo državnega sekretarja na ministrstvu za kulturo v vladah Janeza Drnovška oziroma Antona Ropa. V vmesnem času pa je na ministrstvu za kulturo služboval kot generalni sekretar in bil t. i. šef osebja. Čas bo pokazal, kako se bo soočil z opravljanjem nove funkcije. Čeprav bo na mestu predsednika le dobre tri mesece, se od njega pričakuje kaj več kot zgolj sedenje na predsedniškem stolčku.

Glavni favorit za predsednika programskega sveta RTV naj bi bil že leta 2014, ko je levica vedno trdneje držala večino v svojih rokah. Tako je vlekla niti in sčasoma Baškoviču zagotovila obljubljeni položaj.

Ga bodo premamile stare komunistične navade?
Videli smo že, kaj je lopovska komunistična banda naredila pred leti in videli bomo, kako bo RTVS vodil eden izmed njih. Samo upamo lahko, da na plan ne bodo prišle njegove komunistične značilnosti brezmejnega manipuliranja. In glede na to, da naša država levih vodilnih ne kaznuje prav pogosto, davkoplačevalce pa siromaši, pri takšnem voditelju ni prav posebnega razloga za veselje. Pred leti smo zahtevali demokratično državo in odcepitev od totalitarne in komunistične Jugoslavije, a se, kot zgleda, z vsakim novim večjim dogodkom, imenovanjem ali dejanjem, ki ga vodilni storijo danes, vračamo tja. Res je, da so v tistem času padale komunistične diktature, a posledice država še vedno občuti in jih bo občutila tako dolgo, dokler bodo Kučanovi privrženci imeli besedo.

A. L.

 • antimur

  Levofašistična golazen ne samo, da je okupirala našo domovino, zdaj počenja že nad Slovenci pravi pogrom. Ne bo dovolj, da bomo šli samo na ulice, moramo iti v vse državne institucije in ustanove, jih zasesti, vlado s stalinističnim Cerarjem in koalicijo odstraniti za vedno, pristriči peruti pritepencem z balkana, ki se obnašajo, kot da bi bili v njihovi smrdljivi vukojebini, kdor se ne prilagodi, tako kot npr. Porić, Jankovič in ostali gnoj, pa brezkompromisno izgnati. Potrebujemo samo nekoga z desnice, ki ima jajca, predvsem pa domoljubje, da združi vse, ki želimo osvoboditi Slovenijo.

 • AlojzZ

  “Ga bodo premamile stare komunistične navade?”

  Zakaj pa ne? Do sedaj so mu koristile.

 • Marko

  Kaj pa Janša, Gorenjak in Likovičeva?
  Kdaj bo lustracija?

  • janez zorman

   Kaj zdaj stokaš, če ste se mu že leta 84 odpovedali ! Ste že vedeli zakaj.

  • centurion

   Tebi navsezgodaj odpovedo tabletke.
   Ne pomaga niti dvojna doza…

 • Viktorh

  Za domovino z brozom in tamalim, naprej!

 • Anton

  Pri nas imamo tako staro televizijo da ima Čuček še dolge lase.

  • dob

   Jaz sem pa svoje cajte imel tako majhen televizor, da so Terčku ušesa ven gledala.

 • RATATA

  Že leta čakam, da me pokličejo iz rtvSlo in anketirajo o tem, kaj si mislim o njih in kaj si želim.
  Povedal bi jim, da so nagraužne komunajzrske svinje in da si želim, naj takoj v mukah pocrkajo.

 • centurion

  Manjka nam Romunija 1989.
  Rešili so kar nekaj težav z enim rafalom.
  V Sloveniji ga še čakamo.
  In rafal bo moral biti zelooo dolg….

  • KIKI

   Ja, na začetku, 1989-90 bi bil rafal veliko krajši ; danes so kužni vsi, ki so v bližini državnega
   korita, zato bo rafal zeloooo dolg!

  • samotoje

   Klor rabimo.

 • ljubinica

  Branje Nove24 postaja vedno bolj depresivno.
  Komiji obvladujejo vse.
  Siri se malodusje. Koliko ljudi bo sploh slo na volitve?

 • ljubinica

  TV bolj malo gledam.
  Vcasih poslusam radio. Njihova skrajno levicarska pristranskost je neznosna.

  Govorijo kot da so trobilo levakov, o desnici govorijo kot o “njih”, sovraznikih ….
  Nic vec se ne pretvarjajo o kaki “nevtralnosti”, neodvisnosti, prikazovanju stalisc “obeh plati” ….
  Ko citirajo tuji tisk, dosledno navajajo le levicarske: NYT, Washington Post, Guardian …. Seveda ne povedo, da gre za levicarski tisk ….
  Levicarska ideologija prevladuje tudi v zabavnem programu Vala 202 ….

  • samotoje

   The Guardian je zmerno desničarski broadsheet, daleč od levičarjev. The Independent spada v to kategorijo. pa še tu je treba vedeti, da je ogromna razlika med jugolevičarji in anglolevičarji.

 • Olga

  Edina rešitev – volitve in tovarišiji nogo v rit!

  • totex39

   Veš, Olga dvomim v komunistične volitve, v nedeljo so volivci pokazali pravo sliko kaj si mislijo o naših politikih.

   • karpelec

    Prvi piškotki preko Sušnika se že kažejo pri usklajevanju pokojnin.

 • Janez

  KAKŠNI EX KP, ZK “FOSSILI”
  Bomo rekli
  Ministrici dr. Maji M. BRENČIČ – NAAJ TE TIPE – MALO PREBOKSA. L.R. J. KOMENDA
  P.S.
  BOKS
  IN DR. M.M.B.

  https://www.google.si/search?q=maja+makovec+brenčič&client=tablet-android-samsung&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjK8qnt4sPWAhXCalAKHQC6DqEQ_AUIESgB&biw=1280&bih=800#imgrc=cs48oVqjk9SGGM:

 • karpelec

  Dolga je vrsta izbranih in noče je biti konec. nekaj se dogaja, pa očitno pramalo, da bi nem olajšalo dihanje. Tudi volitve ob takih volivcih niso rešitev. Bonsai krasno uspeva na naših majavih tleh in se nam že rahlo posmiha.

 • Kučko pod pručko

  Balkanska hobotnica

  Zadnji čas je že, da bo prišlo do državnozborskih volitev in da odpravimo to murgelsko-balkansko drhal, ki se kot hobotnica šiti po Sloveniji. Že samo današnja naslova Novinih prispevkov izražata vso ićevsko zasvinjanost naše domovine. Baškovič na RTV in družina Subotić. Kaj vse so nam privlekli komunisti, da se držijo na oblasti.

  Slovenci, končno postanimo toliko zreli, da se bomo zavzeli za ohranitev Slovenije in našo bit. Garant, da bo do tega prišlo, je stranka SDS, ki se edina bori za Slovenijo!!!

  • antimur

   Te zločinske bande se ne bomo rešili ne z volitvami, ne z ostalimi demokratičnimi možnostmi, ampak s trdo roko, kjer bo premalo kakšna lata iz plota, bo moralo že biti kaj bolj konkretnega in žarečega.

   • Gru

    Diktator ;)

   • Ašnaj Zenaj

    Pazi da te ne doleti prijava hujskanja k umorom

    • antimur

     Vsi kučanisti ste potrjeno funkcionalno nepismeni..Sicer pa tudi, če bi kdo pozival k nasilju, je to neprimerno manj škodljivo za slovenski narod, kot pa genocid, ki ga zganja ta levofašistična banda, s Kučanom in srbsko- muslimansko drhaljo na čelu. Višji sodniki so zaščitili Jankovića, to je apel za vse domoljubne Slovence, da je potrebno tej bandi pristriči peruti, ti pa imenuj takšno moje razmišljanje kot želiš, =be se meni za kučanističnega idiota tvojega kova.

     • Ašnaj Zenaj

      Ne maram ne kučana jankoviča cerarja janše nobenih nepridipravov iz slo.politike verjamem samo v poln hladilnik

     • dob

      useglihar

  • Vojteh Dovč

   amerika in vsi njeni nam bo pa ja pomagala kej??!!!!!!!!!!!

   • dob

    Predvidevam, da pišeš na ruski računalnik z O.S. Oknjička, verzija 19-17 (ta je že precej stabilna, lohk sekaš drva zraven ali pa uporabljaš motorko!). Na nogah imaš pa ruske copate HNKE.

    • Viktorh

     …malo je prfuknjen…

 • althar

  Takoj ukiniti Hanzi TV harač. (ceterum censeo)

  Naj si komunisti sami plačujejo svojo televizijo press

 • domovina mili dom

  Po kapljicah se napolni posoda, so rekli komunisti blejavim ovcam.

 • Norm Kinley

  Komuniste bo treba iztrebit, vse pobit. Komunist je izdajalec lastnega socloveka za pest riza. Komunist ubija vse po vrsti samo zaradi svoje premozenjske koristi na skodo drugih, zato je treba komunista ubit, ubit, ubit….

  • Vojteh Dovč

   pol boš ostal sam..naš poštenjak

   • Viktorh

    ..in ti, klerik

  • Gru

   Diktator

  • Ašnaj Zenaj

   Pazi kaj pišeš ker te lahko doleti prijava k pozivanju naklepnega umora pa ali si levi ali desni

   • šmentanamuha

    Ko je javna TV pozivala k umoru Janše, se ni zganil nihče. Šele po 14 dneh so umaknili sliko z napisom Smrt Janši. Zato zaveži, gnoj ušivi.

  • Ašnaj Zenaj

   Pazi da te ne doleti prijava pozivanja k umorom

   • šmentanamuha

    Ne klobasaj. Ko je javna TV pozivala k umoru Janše, se ni zganil nihče. Šele po 14 dneh so umaknili sliko z napisom Smrt Janši. Zato zaveži, gnoj ušivi.

    • Jovo Jamnica

     Nikjer ni pisalo Smrt Janši. Janša in janšizem ni eno in isto.

 • tarantela

  Kje imate pa spisek delegatov jugoslovanske oz. slovenske mladine, ki so šli na pohod v Jajce?

 • tasilo

  ” Izpostavil je, da RTVS bije bitko za preživetje in ne bo zmogla brez podpore države, poroča STA.”

  To pomeni, da je poslovanje RTV katastrofalno, saj kljub uzakonjenemu reketu oz. prisilnemu plačevanju naročnine, kljub komercialnim vsebinam in kljub dodatni državni pomoči, RTV crkava.

  Rešitev je sila preprosta. Na cesto postaviti in 1500 ertevejevskih sinekurcev, pa “zaslužnih”, pa “sorodnikov in prijateljev”, ki ne prispevajo nič k dodani vrednosti, temveč so le breme in paraziti. In tistih dodatnih 800 “honorarnih zunanjih sodelavcev” je treba nagnati. Naj se že končno lotijo resnega dela.

  • Gru

   Diktator ;)

  • althar

   Točno! Najprej na cesto 1500 sinekurcev pol pa še 1000 sinepičk, pa bo takoj bolši program.

  • samotoje

   To bi vzelo kar nekaj časa. Zato mi grška varianta silno dopade. Zapreti to štalo, počistiti, potem pa spet odpreti- brez vseh zgoraj omenjenih. Torej totalna dezinfekcija.

 • sprehajalec

  Partija je konvertirala v Ultralevičarje europskega tipa, ki pa so v Europi marginalni in po zaporih. So zažrti v vse segmente slovenske družbe. Včeraj je na RTV ulralevičarka Polona Fijavž iz Berlina zopet jokala in stresala žveplo na tretjo največjo nemško stranko AfD. Enako, kot Edvard Žitnik iz Amerike, na ameriškega predsednika.

  Tak stil poročanja je povsem normalen v Sloveniji in se očitno nikomur ne zdi kaj s tem narobe, saj so ljudje navajeni tega stila že 70 let. Posledica goboke indoktrinacije v izobraževalnem sistemu po principu;

  Levo = dobro; bolj levo = še boljše; ultralevo = najboljše
  Desno = najslabše. Pri desnem namreč odtenkov ni. Vse zgodbice iz šolskih učbenikov splavajo pred oči.

  Enako stvar lahko predstavimo na dva načina;

  Slovenija =
  https://i.ytimg.com/vi/iRl0_JMCF7A/maxresdefault.jpg

  Normalen svet =
  https://grillratte.de/wp-content/uploads/2009/04/spielfilmszenemogadischu.jpg

  • Ašnaj Zenaj

   Kaj bi moral narediti slovenski narod ko je prišla nemška in italijanska vojska

   • sprehajalec

    Enako, kot norveški narod.

    • Ašnaj Zenaj

     In kaj to

     • sprehajalec

      Uprl se je brez komunistične gverile. V Sloveniji se je uprla komunistična gverila. Posledica je bila, da je imel slovenski narod 82.000 več mrtvih, kot bi jih bilo, če bi se uprli brez komunistične gverile. Ker brez komunistov ni antikomunistov.

     • Ašnaj Zenaj

      Se pravi bi morali sprejeti njihovo ideologijo in jih podpreti pri umorih Židov ciganov invalidov umsko zaostalih in na koncu tudi nas Slovence

     • sprehajalec

      Tudi Norvežani niso sprejeli naštetega.

     • Ašnaj Zenaj

      Kako niso sprejeli če so stopili na stran Nemcev.To je isto kot da bi rekel tat jaz ne krade samo žakl držim

     • sprehajalec

      Kako so stopili na stran Nemcev, če so pa po vojni dobili status države zmagovite koalicije z vojno odškodnino in vsem? Kaj se sedaj izmišljuješ? ZZB NOVJ je pobratena z Norveškim odporom, od samega začetka. Nam boš sedaj pravljice trosil ali kaj? Saj nismo tukaj na neki proslavi osvoboditve.

     • Gru

      Najbolj smesno je , ker desni zanikajo Hitlerjev ” Generalplan OST ” ;)

     • xtc

      No ti očitno sodiš med umsko zaostale.

     • Jovo Jamnica

      Pozdravi od – Osvald Group…

      https://en.wikipedia.org/wiki/Osvald_Group

     • sprehajalec

      Šlo je za minorno organizacijo, nekaj komunistov. Med nasilne akcije (2 vsako leto, večina spodletelih) šteje tudi rop Banke.

      Ki za razliko od komunistične gverile tukaj niso začeli državljanske vojne z ostalimi skupinami. Verjetno pa bi jo tudi, če bi bili številčnejši. Norveški odpor je koordiniral angleški SOE in je bil strogo usmerjen v izogib nepotrebnih civilnih žrtev.

     • Jovo Jamnica

      Gle le za konciznost v argumentaciji…

     • sprehajalec

      Tudi Butan ima Komunistično partijo Butana. Gre za ločnico, koliko so nevarni.

     • Jovo Jamnica

      Še enkrat, da ne bo nesporazuma. Ti si napisal glede Norvežanov:

      Uprl se je brez komunistične gverile…

     • sprehajalec

      Da, akcije komunistične gverile so bile solo, najbolj odmevna je bil rop banke v Bergnu. Za svoje potrebe.

      odmevna akcija, kot Težka voda in potop trajekta so bile vse v režiji angleške SOE.

     • Jovo Jamnica

      Čuj, nisn fse to čito. Sem pa zmes našo Bojana Požara tu:

      Za evropsko kakovost življenja : osnutek programa ZKS.
      Sodelovali: Milan Kučan, Ciril Ribičič, Franci Pivec, Peter Bekeš,
      Mirjana Križman, Sonja Lokar, Lojze Ude, Milan Bratec, Milan Balažic,
      Vlado Klemenčič, Mitja Žagar, Ciril Baškovič, Lenart Šetinc, Vili
      Rezman, Marija Cigale, Stane Bačar, Borut Pahor, Lev kreft, Bojan

      Požar.
      ————
      http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:vP77ZOc-fCAJ:www.worldcat.org/oclc/443103619+&cd=4&hl=sl&ct=clnk&gl=si&client=firefox-b

     • sprehajalec

      Sama še danes odmevna imena. In komunisti so postali humanisti. Pod europskim življenjem so imeli pa v mislih europsko ultralevičarstvo.

      Vprašanje, če gre za istega Požarja. Daj še malo pobrskaj?

     • Jovo Jamnica

      Jovo Jamnica > sprehajalec 20 minutes ago

      Detected as spam This isn’t spam »

      Našel sem vmes tole:
      Marija Vodišek

      POLITIČNE RAZPRAVE

      >>RETROSPEKTIVA DEJSTEV<<

      (Uredila dr.Milan Zver in Peter Šuhel)stran 29

      ——————

      linka ti nemrem servirat, ker me ven vržejo. Zato samo delček besedila

      ——————

      Med popolnoma mimo »usekanimi« lahko omenimo dva članka Slovenskih novic, in sicer veliki naslov »Janša pil in se spentljal«, v katerem zveš samo to, da je Janša pil vodo, s kom se je spentljal, pa ni ne duha ne sluha. No, naslov je pa le bombastičen in novinar »rumenega« tiska, kot je Bojan Požar, računa itak samo na učinek naslova, vedoč, da nekateri preberejo le naslov.

      December, 2002

     • sprehajalec

      s kom se je spentljal, pa ni ne duha ne sluha.

      Verjetno z Urško?

     • Jovo Jamnica

      Čuj, ne vem. Sploh ni pomembno. Fprašaj Zvera…

 • Vojteh Dovč

  ja kdo pa ni bil takrat v zk..(razen janše no)

  • sprehajalec

   Tebi se zdi Vojc, da vsi. Številke so drugačne, 120.000 je bilo članov partije leta 1990. Avantgarda delavskega razreda. Ki pa je konvertirala v avantgarado republike Slovenije.

  • samotoje

   Jaz ne. Nihče v moji družini.

   • Jovo Jamnica

    Biti član partije ali biti politično aktiven član partije, je velika razlika. Tudi lustracija v bivši NDR ni zajela onih, ki v komi režimu niso igrali aktivne vloge.

   • Vojteh Dovč

    Jaz ne .bil premlad.in cela družina znana pobožna.vse zakramente končal.nihče nikoli nam ni prepovedal hodit v cerkev.

    • Viktorh

     Klovn.

    • samotoje

     Meni se je zaradi tega drugače godilo kot tebi, precej drugače. Pa ne bi o tem.

 • Gru

  Vsak 3 desni komentator bi rad fizicno obracunal z levimi in pol se mate vi za civilizirane bruhaha

  • MEFISTO

   Ti pa to res lahko razumeš, saj so vsi ostali komentarji tvoji.

   • Gru

    Haha res si mi car z to izjavo ;) Pomoje to govoris , ker si nemores priznat da se tok ljudi dela norca iz vas ;) Je lazji sprejet da je eden z mnogimi nicki ;)

 • Artur
 • MEFISTO

  Slovenija vre in kipi od novic iz življenja in kruhoborstva levičarjev ter o tem, kako Slovenija hiti k svojemu zatonu, mi se moramo pa na NOVI po več dni naslajati na istih novicah.

  • xtc

   Baje neuradno kroži novica ,da naj bi ZDA zapirale veleposlaništvo-sicer uradno to zanikajo,nebi pa me nič presenetilo,če bi in še katera druga država,hja vse bolj smo podobni S Koreji,kmalu utegnemo biti popolnoma izolirani zaradi levakov.

   • bednick

    Dlje kot do teorij zarot ne prideš.
    To je ves tvoj domet.
    p.s.:
    a si danes že vidu kemtrejlse?

    • xtc

     Cepc to je včeraj namigovalo ravno vaše levo trobilo,he,he,he.

     • bednick

      Namigovalo?
      Verjetno si narobe razumel.

     • xtc

      He,he,he nič se nesprenevedaj nihče ni nič narobe razumel.

     • bednick

      Kje, kdaj, lahko pogledam nazaj?
      Slab spomin, hehehe ???

     • sodnikisozločinci

      Slovenske novice, v njih je pisalo, da se govori o zaprtju ameriškega veleposlaništva v Ljubljani. Upam, da to ni res.

     • MEFISTO

      Kako si upaš ugovarjati bednemu komentatorju z liste, saj veš ćigave!?

   • KIKI

    Ja kdo bo pa še hodil v to komunistično vukojebino?
    Za naše leve je tako boljše, da ne pride ZDA predstavništvo , da jim ne kažejo svoje lažnive frise od blizu, ker so ogabni in silijo na bruhanje!

 • Artur
 • bednick

  Presenečenje pa tako, da dol padeš.

  • Olga

   Presenečenje? Samo za bedake!

   • bednick

    Ej ti koz., ne razumeš ironije.
    Sovraštvo obvladuje tvoje razmišljanje.
    Se mi kr mau smiliš.

 • sprehajalec

  na spisku Centralnega komiteja prominentna imena, mislim na danes. Tomaž, Gorjup, profesor, Sonja Lokar, pedagoginja, črtomir Špacapan, politik Zaresa, Semolič, sindikati, zemljarič, kučan, itak, matjaž Kmecl, literat, Rigelnik, podjetnik, veliko večino bi našel tudi danes.

  V Sloveniji je leta 1991 komunistična elita postala demokratična elita, čez noč. Nova elita praktično ni imela možnosti nastati.

  • vzet tajkunom

   Ja neverjetno.res..tile komunisti–vprašal bi te a tvoj ljubljeni vodja res ni moral nikamor drugam kot med komuniste?’Lahko bi se šel učit za avtokleparja–!!!

   • sprehajalec

    Je bil preveč inteligenten. Zato so ga kot partijskega oporečnika vrgli iz partije. Pa 2x zaprli. Avtomehanikov je bilo pa kar precej med komunisti, to pa drži.

    • vzet tajkunom

     To ti pa verjamem 100%.res -škoda ko ni takoj spregledal ob takšni intelegenci–

     • Artur

      Nebi mu bilo treba nikoli spregledat , če bi bil že od vsega začetka desničar ….kako gre že tista : Enkrat komunist vedno komunist.

     • vzet tajkunom

      Ma kak desničar..ta še mimo desničarja ni šel..saj jih ima vse postrojene..kadar je dobre volje se vsi smejijo..ali pa slabe pa jokajo..

     • sprehajalec

      Partija ni imela rada preveč inteligentne. zato so neinteligentni prišli do izraza in zlezli na vrh. Ti si pa živ dokaz.

     • vzet tajkunom

      Se mi je zdelo-da ne–zato pa je bilo tako…

  • Jovo Jamnica

   Tudi Bojan Požar je na spisku. No, on je najbrže pozneje “spregledaj”… LOL

   • sprehajalec

    Po moje Tipo eror in gre za Stojana Požara.

    • Jovo Jamnica

     Komedijant. Tipo se ponovi tudi v drobnem tisku… Balažic ni kdorkoli.

     • sprehajalec

      V nobenem zapisu ne zasledim bojana, v mnogih pa Stojana.

     • Jovo Jamnica

      Bojan je dobro počistil za seboj. Na spletu sem pred leti zasledil dokument na spletni strani stranke SDS, kako je bil evidentiran kot delegat ali nekaj podobnega v okolici Lenarta v Slovenskih goricah…

  • samotoje

   Kmecl goji vrtnice. Bil bi krasen vic, če ne bi bilo res.

   • Res je. Vzgojil je prvo slovensko žlahtno vrtnico in jo poimenoval “Prešeren”.
    Jaz jo imam. :)

 • Franc Šink

  Nekateri se bojijo križa, drugi pa rdeče zvezde.Svet je vedno v strahu.Kaj pa sedaj?

 • šmentanamuha

  “Who ever controls the media, controls the mind”, je menda rekel Jim Morrison.

  Ko imate nadzor nad mišljenjem ljudi, lahko nadzirate njihova dejanja in jih usmerjate po svoji potrebi. Kdor to razume, zmaguje – dokler se ljudje tega ne zavedo.

  • Jovo Jamnica

   Kje na svetu je danes država, kjer so ljudje to pogruntali in prijeli bika za roge. Vprašam zato, ker bi po njih Slovenci potlej lahko zgled jemali…

   • šmentanamuha

    Vsak mora začeti pri sebi. Jaz sem, si ti?

    • Jovo Jamnica

     Jojmene, že davno nazaj… 1992

    • Anonimni_Profesor

     Jaz sem jih spregledal pri 13 letih in jih izigral glede vkljucitve v Zsms.

     • Jovo Jamnica

      Teški frajer… Izplen????

 • garfi

  CKZKmk

 • FUCK COMMUNISM

  Ej, rdecuharske pizde, komunajzarjev v Sloveniji ni vec, a ne?!?!? Vse vas je treba zatolct!!! RTV-ju pa ne dam niti centa! Nikoli, nikdar, na noben nacin!

  • Jovo Jamnica

   Komiji so v 57. številki Nove revije začeli z nacionalnim vprašanjem, da bi Slovence nekako obrnili proti srbski hegemoniji. To jim je v veliki meri uspelo in Slovenci smo nasedli. Tudi spoštovanega gospoda dr. Jožeta Pučnika so takrat preslepili. Tine Hribar recimo, še danes ne razmišla drugače.

   • Anonimni_Profesor

    Odklonov disidentov je bilo ze prej nekaj in tisto komunisti niso imeli za posebej pomembno. JBTZ pa jih resno zaskrbel.

    Kljucno da so se komunisti lahko obdrzali na oblasti je da so skrivaj prevzeli vecino v odboru za varstvo clovekovih pravic. Pri tem je poleg Kebra, Gantarja idr. pomagal tudi dr. RASTKO MOCNIK. mislim da si tudi ti imel neko povezavo z njim Jovo, kot sem ze veckrat izrazil sumnjo.

    • učko

     Glavni v tem odboru je bil seveda Bauči alias Jabbar iz Murgelj !!!

    • Jovo Jamnica

     Ja pa ja da. Jas mam sam internet in fkup klamfam mojo teorijo. Keri ot ovih kapacitet bi se sploh z mojo malenkostjo okvarjo??? Z mano se radi okvarjajo edino cenzori. Zaj sn našo recimo, kak sn na Politokisu objavo link iz strani stranke SDS. Zgleda, da so zadevo hitro zataškali, ko sn jih našo na krivi nogi. Možno, da si ti neki frajer, pa blizu kakih maherof SDS. Idi tja, pa jih fprašaj, zakaj je toti link dans error 404!!!

     Nuuttipukki pravi:
     18. 05. 2015 ob 16:17

     ĆeLEX, še tu ti dam linke, ker Požar takoj briše…

     Poglej link: PDF, stran 9, pod zap. številko 21.LENART

     http://www.sds.si/file/2010/3/ustavna-obtozba1/PRILOGA10..pdf

     • Anonimni_Profesor

      Vidi se ti, da si se nekje nadpovprecno pouceval o marksizmu. Mocnik se danes nagovarja studente v to zblojeno doktrino.

     • Jovo Jamnica

      Kako lahko Močnik uporabla mojo doktrino, mi je neznanka. Močnik je levičar in je danes nekdo in nekaj samo zato, ker je bil pri prevari Slovencev zraven. Jaz se do te moje teorije nisem dokopal čez noč. Začelo se je na parlamentarnih volitvah leta 1992, ko sem volil stranko SDSS, pod vodstvom socialdemokrata in ateista, spoštovanega gospoda dr. Jožeta Pučnika. Dobili smo takrat samo 3.4 % glasov in se zaradi parlamentarnega praga, ki je bil takrat postavlen na 3%, komajda uvrstili v parlament. Kako bi bilo to mogoče, če moja teorija prevare ne drži???

    • ljubinica

     Komunisti obvladujejo Slovenijo ze vec kot 70 let.
     Tudi osamosvojitev so nadzorovali.
     Ce ne bi Jansa bil disident, t.j. izhajal iz njihovih krogov,ce bi bil npr. katoliski konservativec, ne bi bilo nobenega Odbora.
     Bavcar je bil trd levicar, zato so mu dovolili formiranje Odbora. V njem je bilo ogromno skrajnih levicarjev, Bavcar je porocila o delovanju Odbora nosil Stanovniku. Ves cas je pazil, da se gibanje ne bi radikaliziralo.

     • Jovo Jamnica

      No, saj počasi se nas bo nabralo nekaj drugorazrednih, ki smo to prevaro razkrinkali…

     • Anonimni_Profesor

      To je v glavnem vse res. Razen seveda, da je treba dodati, da je Janša napovedal politični boj proti monopolu partije zato so ga tudi zaprli. Odbor pa so uspeli zmanipulirati tako, da je v njem sedela večina partiji vdanih komunistov.

     • Jovo Jamnica

      Ja madona… kdo pa je bil predsednik predsedstva RS pred emancipacijo na krilih ljudstva??? Prvi neodvisni komi med neodvisnimi komiji!!!!!

      Milan Kučan

      1990 do 1992

      Neodvisni

     • Anonimni_Profesor

      Neodvisen seveda tako, kot je bil Tito protestantski puritanec he he

     • Jovo Jamnica

      Pa nisn si jas to zmislo. to je z Wikija dol. Te pa se pritoži, pa naj popravijo. Kaj ti res nič nea kužiš??? Saj pa ovi “neodvisni” nisn bezveze gor zalepo. Mal se skoncentriraj…

     • Anonimni_Profesor

      Jovo razumem tvojo teorijo, čeprav vidim tudi določeno stopnjo marksizma pri tebi. Če bi bil Janša zate car bi bilo vse ok.

     • Jovo Jamnica

      We are unable to post your comment because you have been banned by Nova24TV. Zvedi več.
      ————————-
      Ta bo težka. Spremlam ga že od časa, ko je propagiral idejo podružblanja SLO in DZ med nadebudnimi mladimi politiki. Meni je blo sumlivo, da je takrat popolnoma ignoriro nacjonalno komponento. Jas sn bol met starokopitnimi in mi rod pomeni veliko. Janša pa je bil čisto na levičarski liniji. Podružblanje česarkoli je jako levičarska varianta…

     • Anonimni_Profesor

      Dobro bi bilo, da bi si Janšo vzel za zgled in pometel z marksizmom. Kar je on naredil pred 35 leti tebe še čaka. Zaenkrat si tam kot je bil on takrat to je res, marksist ki ni čisto na liniji.

     • Jovo Jamnica

      To pa ne bo držalo. Mene so v Jugi meli za šovinista. Na floskulo o enakopravnosti, kakor nekakšnih narodov, sem gledal zviška. Kako je mogoča enakopravnost med različnimi narodi v totalitarni državi??? To pomeni – pravna enakost. Pri nas seveda takrat ni bilo ne duha, ne sluha o pravni državi. Razen za avandgardo delavskega razreda…

     • Anonimni_Profesor

      Jaz sem bojim, da si marksizem celo predaval, podobno kot Močnik.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Dost sn se naučo ot pokojnega profesora Petroviča, keri nas je učo STM na sredni tehnični v Maribori… Gosposvecka cesta…

     • Anonimni_Profesor

      V glavnem v tem še zdaleč nisi nedolžen.

   • Janez

    NERAZGLEDANEC !
    S SLOVENSTVOM !
    Je
    ZAČEL
    – VSAJ ŽE TRUBAR,
    NATO PA

    – VALENTIN VODNIK,

    KI
    TI
    JE – POSVETIL TE – VEČNE VERZE !

    “SLOVENC – TVOJA ZEMLJA – JE ZDRAVA
    IN PRIDNEMU NJE LEGA – NAJ-PRAVA!

    LENEGA ČAKA
    – STRGAN ROKA, PALCA BERAŠKA IN PRAZEN BOKAL ! ”

    Lovro TOMAN
    – PRVOBOREC SLOVENSVA, PRVI PO PREŠERNU –
    DUNAJSKI POSLANEC,
    PRVI JE IZOBESIL SLOVENSKO ZASTAVO – V LJUBLJANI !
    Lovro TOMAN
    JE
    ZAPUSTIL VSE SVOJE PREMOŽENJE – BRATOM PRAVIM SLOVENCEM.
    NITI
    KRAJCARJA
    – NE BI ZAPUSTIL – V TUJE ROKE, NEMCEM ! Zgleduj se po njem. L.r. J. KOMENDA

    • Jovo Jamnica

     Čuj knižničar… Kaj pomeni kratica NUK??? Misliš, da bi blo kaj narobe, če bi pomenlo nacjonalna, namesto narodna??? Veš, kaj se je dogajalo leta 1789???

     • Janez

      Poglej na Wikipedio !
      Ti
      “lenobnež”?!
      O
      1789. LETU – JAZ VEM – VSE KAR JE TREBA VEDETI !
      Mislim.
      DA BI BILO TREBA “KVALITETNI FEVDALIZEM ” MARIJE TEREZIJE – OBNOVITI !
      Da
      SPET DOBIMO – PRAVO GOSPODO : kot je bila velika M.T. !
      In
      NAŠ KOMENDA – PETER PAVEL GLAVAR: dušni pastir, gospodarstvenik , najbolj
      plemenit človek, kar jih je hodilo po naši slovenski zemlji.
      V
      “NUK” PA REDNO HODIM. In imam tam precej prijateljev ! L.r. Janez K. KOMENDA

     • Jovo Jamnica

      Nanu, ne čudim se tvojemu argumentiranemu odgovoru na moje dokaj zapleteno vprašanje. Če začnem z Dalmatinovo biblijo iz leta 1584, berem, da je takrat Slovenec poznal edinole besedo ROD.

      Taku ſe bo tudi letimu hudimu Rodu godilu

      Beseda NAROD se pojavi prvič šele leta 1794.

      Pojdite, inu vuzhite vſe naróde, inu kèrſtíte…

      Medtem uporabla Slovenec tudi besedo LUDSTVO. Primer najdemo v Malem katekizmu iz leta 1768…

      spravi skup tu ludstvu k’ meni , de bodo moje besede shlishali

      Bodi za začetek dovol…

 • Janez

  JA, JA !
  TILE NA SEZNAMU SO VEČINOMA POTOMCI !
  Zločinskih, bratomorilnih KPS STALIN KOMUNISTOV !

  Oni nam povzročajo iz ozadja – prikrito !
  In
  PREKO PARLAMENTA, PREKO DRŽAVNE IN JAVNE UPRAVE ,
  Preko ex KP, ZK SODIŠČ, F21 ITD.
  TOLIKO
  TEŽAV IN TAKO SLABO R.SLO – SITUACIJO – SO ONI !
  DOKAZLJIVO
  POSREDNO ALI NEPOSREDNO – P O V Z R O Č I L I !

  A!
  Njih čas se izteka.
  Zdaj so nad polovično v t.i. NEFORMALNIH, SKRBNO PRIKRITIH EX KP, ZK !
  “PENZIONISTIČNIH GNEZDIH”, NAJBOLJ ZNANO JE – F21!
  Ki
  NAM POVZROČAJO TOLIKO TEŽAV, TE “IRAN NLB GATE” IN PODOBNE SRAMOTE.

  ODRINIMO JIH – NA ODSTAVNI TIR R. SLO JAVNEGA ŽIVLJENJA. Kamor spadajo.
  Ubogi “revčki” so.
  Niti za pravo ime “MARŠALA TITA ” – NE VEDO ! Dejstvo.
  O ” MARŠAL TITU=JOSHUA FRANZ AMBROS” SE JIM ŠE “SVETLIKA” – NE !
  O
  STALINOVEM ROPU 510 TON DRŽAVNEGA ŠPANSKEGA ZLATA, leta 1936 – NIMAJO POJMA !
  Zavajajo
  REALNEGA ZNANJA ŽELJNO MLADINO – NA “FDV” IN DRUGOD.
  SKRATKA !
  SKRAJNO ŠKODLJIVI SO ZA PRIHODNOST – NAS SLOVENCEV.

  ZNEBIMO SE JIH. POSTAVIMO JIH NA “ODSTAVNI PAS”
  Kjer takointako – že so !
  Le da tega žal – v večini? NITI NE VEDO!? Se zdi.

  Tega” marx-kardelj neznanstvennega” ha, ha dr. Baškoviča !
  Se
  BO DALO OTRESTI ?
  Z ?
  Ukinitvijo “OBVEZNE RTVSLO NAROČNINE”
  IN!
  S?
  PRIKAZI, S KRITIKO –
  NJEGOVEGA IN NJEMU PODOBNIH MALOVREDNIH
  “MALO STROKOVNIH DEL” IN MALOVREDNIH ” DR.” NAZIVOV !
  ZAKAJ?
  PREVZEMA HA, HA “DR.” BAŠKOVIČ – MESTO NA RTV SLO?
  Enostavno !?
  Naši prestrašeni ex KP, ZK , HA, HA EX ” MARXISTI”
  SE
  GROZNO BOJIJO
  OTROŠKEGA GLASU
  IZ SLAVNE ANDERSENOVE PRAVLJICE :
  ” EX KOMUNISTIČNI,
  MARKSISTIČNI “CESARJI” – SO N A G I ! Se zdi. To jih skrbi, zagotovo. L.r. J. KOMENDA

  • Jovo Jamnica

   Jej,jej,jej… :-)

   • Janez

    Kaj ?
    Javkaš ?
    A NI RES – KAR SEM NAPISAL !
    Še dosti več bi lahko ! Kar povej kaj iz dela ” teh ex KP, ZK GNEZDAŠEV”. L.r. J. KOMENDA

    • Jovo Jamnica

     Kdo pa nebi joko, ko zaglea taka čreva…?? Nisn čito. Oprosti

     • Janez

      Ja, ja !
      POTEM JE PA HUDO S TEBOJ ?
      Če ne zmoreš več dva, tri, deset stavkov prebrati?!
      A?
      TE MATILDA ŠLATA?
      Seveda – LAŽEŠ ! Kot ponavadi.
      Vsebina – moti.
      Tega – kar sem napisal.
      PRIZNAJ – DA ZA STALINOV ROP !
      ŠPANSKEGGA DRŽAVNEGA ZLATA , 1937 – NISI VEDEL. A ne ? L.r. J. KOMENDA

 • Bogdan Šalamun

  Kdaj bomo nehali s obveznimi prispevki podpirat to rdečo smrdečo golazen? 2100 jih je. Plus zunanji sodelavci!

  • Janez

   ENOSTAVNO !
   Dobiš si status – pod-najemnika. Pa RTV NAROČNINE – NE PLAČUJEŠ !
   JAZ JO NE PLAČUJEM.
   ŽE DOLGO NE. GREŠ JO ODJAVITI – NA NAROČNINSKI ODD. PRI RTVSLO. L.R. J. KOMENDA

 • Janez

  Hja !?
  ODKOD KONKRETNO ?
  Iz
  KATEREGA – POKOMUNISTIČNEGA “GNEZDA” – JE PA TA “KARDELJ” DR. BAŠKOVIČ – PRILETEL ?!
  Kje
  IMAJO ?
  Pa ti ex CKZK ČLANI – ZDAJ – ” KADROVSKO KUHINJO”?!
  VČASIH
  SO JO IMELI NA SZDL – ZA RTV SLO – NA KOMENSKEGA !? L.r. J. KOMENDA

 • Jana učak

  Gotovo je vas rdeči heroj srečen! Morda sta šla skupaj v Jajce?!?!?!

 • Janez

  JAZ SEM ŽE
  PRED ČASOM ODPOVEDAL PLAČEVANJE OZ. NAROČNINO NA RTV SLO ! L.r. J. KOMENDA

 • radames

  Malo pozno, ampak vendarle. Ni Miro Zupančič, marveč Miro Zupanič. Ej, ej!

 • MižekFiga

  Enkratno zelo gospodarsko uspešna država nima sama denarja za RTV ???, zato pobira prisilni prispevek od gospodinjstva. V gospodinjstvu so od enega do 10 in več članov in vsi plačajo enak prispevek. To ni sorazmerno?

  En vodja sveta pomeni nič, če mu več kot polovica drugih ne pritrdijo (glasujejo). Obnašal se bo kulturno in bo ob prvem svojem spodrsljaju odstopil, saj ni zaprisežen brezspolni levičar.

 • Novakec1

  Čez štirinajst dni bo pa mekani Ć na koncu. Še ena zmaga yugosov.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!