Škandal: Levičarski tajkun Boštjan Čokl je od slabe banke za pol cene odkupil hotel, ki ga je sam potopil in so ga plačali davkoplačevalci, zdaj pa bi od države še denar za gradnjo mega smučišča!

Foto: STA. Boštjan Čokl, nekdaj drugi človek Smelta.

Slovenski mediji so pred dnevi poročali, da je notranji revizor Družbe za upravljanje s terjatvami bank našel dokaze, da je slaba banka terjatve do hotela v Bohinju prodala nekdanjemu lastniku Boštjanu Čoklu. Direktor tega hotela, ki  so ga zgradili s pomočjo državnih subvencij v višini štiri milijone evrov, je vrsto let posloval z izgubo in končal na slabi banki. A danes je direktor bohinjskega Eco Hotela, ki spada med sto najbolj prestižnih tovrstnih hotelov na svetu, Boštjanov sin Anže Čokl. S tem se potrjuje teza, da že od vsega začetka delovanja slaba banka prodaja terjatve kar samim dolžnikom, ki so pogosto skriti za poštnimi nabiralniki ali podjetji iz davčnih oaz. Kar je še bolj bizarno, slaba banka terjatve prodaja po tako nizki ceni, da ne izterja niti polovice realne vrednosti. Če so kupci lastniki, skriti v davčnih oazah, kjer se spretno izgubi sled za podjetji, to pomeni, da so zelo poceni postali lastniki nepremičnin, medtem ko so razliko pokrili slovenski davkoplačevalci. Z drugimi besedami, očitno je slovenska tranzicijska levica iznašla nov način, kako učinkovito in po navidezno legalni poti krasti slovenski denar.

In kdo je pravzaprav Boštjan Čokl? Nekoč drugi človek Smelta je znan po svojih poslih v ruski regiji Krasnodar, kjer naj bi spletel tesne vezi, da je prav prek tamkajšnjih podjetij svoj hotel dobil nazaj. Ob tem je vredno izpostaviti, da je njegovo podjetje MPM Engineering, ki je začel z bohinjskim projektom 2864 metrov, zadolženo za dobrih 16 milijonov evrov.

Siol je pred dnevi poročal, da je proti koncu leta 1993, ko je Smelt, nekdanje največje slovensko podjetje za inženiring, tam zgradil sanatorij, namenjen zdravljenju in rehabilitaciji obolelih v jedrski nesreči v Černobilu, drugi človek tega podjetja Boštjan Čokl spletel tesne vezi s tamkajšnjimi poslovneži. “V Smeltu in poznanstvih, ki jih je Čokl spletel v Rusiji, gre iskati odgovor na vprašanje, čigav denar se skriva za novim skrivnostnim lastnikom hotela v Bohinju. V Smeltu in poznanstvih, ki jih je Čokl spletel v Rusiji, gre iskati odgovor na vprašanje, čigav denar se skriva za novim skrivnostnim lastnikom hotela v Bohinju,” so zapisali na Siolu.

Foto: Nova24TV. Bohinjski Eco Hotel je posloval z izgubo in leta 2015 končal na t. i. slabi banki.

Bojazen o tajkunskih prevzemih obstajala že v času ustanavljanja slabe banke
Naj spomnimo. Ko se je vlada pred leti odločila ustanoviti t. i. slabo banko, je bila največja bojazen javnosti prav v tem, da bi se do nepremičnin, ki so jih ti propadli poslovneži gradili z dragimi posojili bank in subvencijami države, zdaj spet prišli prav ti sumljivi poslovneži. In to kar za pol cene, saj slaba banka, ki slabo preverja kupce, terjatve prodaja tudi po več kot polovico nižji ceni. Lep primer je ravno bohinjski Eco Hotel, ki je vrsto let posloval z izgubo (spada pa med 100 najbolj prestižnih tovrstnih hotelov na svetu), saj je nemško podjetje terjatve odkupilo za 40 odstotkov realne vrednosti hotela.

MPM Engineering ima že več let blokirane račune, sicer pa je podjetje poznano tudi po partnerstvu z italijanskim žičničarskim gigantom Leitnerjem, s katerim je želel Boštjan Čokl skupaj graditi tudi drugi del projekta 2864 – megalomansko smučišče, ki naj bi zraslo na pogorišču propadlega smučišča Kobla in bi prek Slatnika terene povezalo tudi s Soriško planino. Od kod je prišlo 6,6 milijona evrov, ki jih je DUTB prejela za terjatev do podjetja MPM Engineering, sicer ni mogoče ugotoviti. Čeprav je slaba banka pogodbo o prodaji podpisala z nemško družbo Navo Hotel Immobilien, ki se ukvarja z upravljanjem hotelov, ta očitno nikoli ni bila končni kupec terjatve.

Siol še navaja, da je denar decembra leta 2015, tik pred začetkom veljavnosti sprememb zakona o DUTB, ki so tej izrecno prepovedale prodajo terjatev dolžnikom, nakazalo drugo podjetje, Rubbio International iz Švice. Sedež naj bi imelo v Ženevi, a v švicarskih registrih ne obstaja. Je pa nato končni lastnik terjatve postalo tretje podjetje, Cerita, registrirano na Cipru. Njegov lastnik se skriva na Britanskih Deviških otokih, kjer pa se za lastniki izgubi vsakršna sled. Skrajno zanimivo pa je, da je hotel od teh neznancev odkupil Boštjanov sin Anže Čokl, ki je zdaj tudi direktor objekta v Bohinjski Bistrici.

Foto: Nova24TV. Bili smo na obisku pri Marku Bogataju, lastniku smučišča Kobla.

Z blokiranimi računi bi zdaj gradil še mega smučišče 2864
Poznavalci razmer v Bohinjski Bistrici se bojijo, da bo podobno usodo doživelo tudi mega smučišče, če bi bilo sploh kdaj zgrajeno. Čokl njegovo gradnjo ob podpori bohinjskega župana Franca Kramarja obljublja že dobrih pet let, a se vsako leto zalomi. Enkrat zato, ker Čokl ne uspe doseči dogovora z lastniki zemljišč za služnostno pot, drugič zato, ker sploh nima denarja, da bi začel graditi. Vse bi namreč rad dobil od države. Zato lokalnim lastnikom zemljišč tudi zatrjuje, da jim bo odškodnino plačal šele v primeru, če od države dobi nepovratna finančna sredstva. Tistim, ki ne želijo podpisati služnostne poti, grozi z razlastninjenjem. Boštjan Čokl, otrok socializma, se je zato zameril marsikomu v tem delu Bohinja, tudi ljubljanski nadškofiji in lastniku nekdanjega smučišča Kobla, prek katerega je Čokl pridobil koncesijo za gradnjo.

Da so bile ob tem lastniku Koble Marku Bogataju večkrat kršene pravice, je skušal kar sam opozoriti v odprtem pismu, ki ga je dvakrat naslovil na predsednika vlade Mira Cerarja in tudi medije. Občinski svet občine Bohinj je na priporočilo ministrstva za okolje in prostor (MOP) julija 2011 namreč sprejel obvezno razlago prostorskega akta (PUP), ki je veljala do sprejetja občinskega prostorskega načrta (OPN) aprila 2016. PUP ni dovoljeval trajnih sprememb namembnosti kmetijskih in gozdnih zemljišč, z neko besedno razlagalno telovadbo je občinski svet ob pomoči MOP investitorju omogočil gradnjo najzahtevnejših objektov in spremembe namembnosti več deset hektarjev kmetijskih in gozdnih zemljišč.

Foto: Nova24TV. Čokl bi gradil žičniške naprave čez Bogatajevo hišo.

Kulise pravne države oz. boj Marka Bogataja za človekove pravice
“Investitor (in ne prostorski akt) je določil, da ena trasa gondolske žičnice poteka tik ob gostinskem objektu, kjer sem solastnik, druga pa praktično nad njim. MOP je avgusta 2014 na podlagi obvezne razlage izdal gradbeno dovoljenje za dve gondolski žičnici (G1-Ceconi in G2-Zois). V upravnem sporu je bilo gradbeno dovoljenje (GD) februarja 2015 (po tožbi nadškofije) odpravljeno in vrnjeno v ponovni postopek. MOP je še leto dni neutemeljeno podaljševal roke za dopolnitev vloge, nato pa aprila 2016 po umiku vloge investitorja izdal sklep o ustavitvi postopka,”
piše Marko Bogataj.

Več nepravilnosti je bilo storjenih v času vlade Alenke Bratušek, opozarja Bogataj: “Državno pravobranilstvo, zunanji oddelek v Kranju, je konec leta 2013 vložilo predlog za razlastitev pri delu mojih nepremičnin zaradi gradnje žičnice Zois. V predlogu ni bilo niti enega dokumenta, ki bi bil sestavina prostorskega akta, kot to predpisuje zakon, izrecno pa je navedeno, da je trase, vrsto in dolžine žičnic določil prijavitelj oziroma investitor. UE Radovljica je aprila 2015 izdala prvo odločbo o izkazani javni koristi. Po pritožbi na MOP je bil oktobra 2015 odpravljen pretežni del odločbe, ker vlogi ni bil predložen predpisani prostorski akt. Stalno se kot osnovna utemeljitev razlastitve omenja ekonomika projekta, nikomur pa ne pride na misel, da bi bil pri tako velikem projektu (50 milijonov evrov) strošek za odkup mojih nepremičnin zanemarljiv in vpliv na ekonomiko neznaten. UE je končno po dveh letih decembra 2015 izdala odločbo, da se razlastitev zavrne.”

Foto: Nova24TV. Bohinjski župan Franc Kramar.

Zakaj je Cerarjeva vlada podaljšala koncesijsko pogodbo?
Še to. Minister Gašperšič je junija 2016 po pooblastilu vlade podpisal anekse k trem koncesijskim pogodbam in Čoklu podaljšal rok za pridobitev GD s štirih na osem let. Koncesionar je namreč navedel, da je bilo GD razveljavljeno in vrnjeno v ponovno odločanje in v nadaljevanju, da bo dopolnil svojo vlogo za dopolnitev GD. Dopolnjena naj bi bila neobstoječa vloga za neobstoječe GD. Poleg tega se je prejšnja vloga nanašala na dve žičnici (Ceconi in Zois), za žičnico Badjura pa v štirih letih ni bila oddana nobena vloga.

A če koncesionar za to žičnico ni niti poskušal pridobiti gradbenega dovoljenja, po koncesijski pogodbi pa gre za bistveno kršitev pogodbe, če v tem roku ni pridobljeno pravnomočno gradbeno dovoljenje, zakaj so Cerarjevi Čoklu pogodbo sploh podaljšali? “Za državne organe te in preostale neizpolnjene finančne obveznosti koncesionarja niso pomembne in nastopajo le v vlogi njegovega servisa. Meni se obeta novi postopek razlaščanja in kalvarija z državnim pravobranilstvom in UE. Ali se takšno delo vlade in ministrstev lahko povezuje z deklarirano ničelno toleranco do vseh nepravilnosti,” se sprašuje Bogataj, ki smo ga obiskali v njegovem zdaj neobratujočem gostišču pod Koblo.

Foto: Nova24TV. Smučišče Kobla ne deluje od leta 2012.

Povedal nam je tudi, da ga je letos po 30 letih obiskala gradbena inšpektorica in poskušala najti dokaz o črni gradnji, da bi lahko gostišče podrli. Ko se je namreč pogajal za koncesijo z državo, se je vladnim predstavnikom Čokl zlagal, da je gostišče zgrajeno na črno in ga bodo tako ali tako podrli. Gradbena inšpektorica je dokaz, da se je Čokl, ki ima očitno v levi vladi še vedno močne zveze, na hitro znebiti Bogataja. Želeli smo stopiti v stik tako z Boštjanom Čoklom kot tudi njegovim sinom Anžetom, a za novinarje nista bila dostopna. Uspeli pa smo izvedeti, da je projekt 2864 še vedno živ, zgolj umaknjen v oddaljeno prihodnost. In da ga bohinjski župan Franc Kramar, ne glede na sporne posle družine Čokl, še vedno podpira. Zanj namreč ni pomembno, kakšne posle izvaja Čokl, pomembno mu je, da njegova občina pridobi mega smučišče, saj so trenutno zimske kapacitete zgolj 10-odstotno zasedene. Za vse skupaj pa Kramar krivi kar Bogataja in druge lastnike zemljišč pod Koblo.

Ko smo zapuščali bohinjske konce, se nismo mogli znebiti občutka, da smučarije v tem koncu še dolgo časa ne bo. [povzeto po oddaji Drugorazredni]

Luka Svetina

 • montyamp

  Kdaj in kje so zločinci storili normalno državo ???

  • karlina

   Pa še zraven komunisti, nikjer in nikoli in nikdar, smo na poti Venezuele, če mene vprašaš

 • bubamara

  Bog je dal Bohincem lepoto narave, za pamet mu je pa zmanjkal.

  • dež

   A veš zakaj ima orel kriv kljun ?

   • von Rhein

    Čeprav uganka ni namenjena meni bom poskusil.Ker poznam nekaj Bohinjcev sklepam,da se je med letom nekomu zaletel v glavo.Mislim,da nisem daleč od resnice.

    • dež

     Po besedah enga Gorenjca, sicer Kranjčana, “ker je Bohinjca v glavo kavsnu”.

     • von Rhein

      Aha,pomeni,da jo je orel bolj poceni odnesel.

     • učko

      Trda glava, ja.

   • bubamara

    Ne še.

  • Franc Šink

   Pameti mogoče res ne trme pa toliko da mu je še ostala.

  • karlina

   No, Bohinjci niso prav nič krivi, verjemi, Bohinjci so čudoviti ljudje, veliko jih poznam osebno, večina je PRAVIH SLOVENCEV, čeprav je tudi ze v Bohinjski bistrici ogromno južnjakov, žal

 • Darth Vader

  da bi razumeli potek dogajanja glede DUTB in “sanacije” je potrebno vedeti, da na DUTB sedijo razni študentski prijatelji dolžnikov……….in njim je v interesu nategniti državo in davkoplačevalce v sodelovanju z dolžniki……

 • rubec

  Pa poglejmo kaj so zapisali v zadnji številki Bohinjskih novic glasilu občine Bohinj.
  Odlomek iz članka Proslava na Uskovnici.

  2.9.17 so člani ZB na partizanski Uskovnici organizirali proslavo v spomin na ustanovitev jeseniško bohinjskega odreda. Slavnostni govornik dr.Aleksander Klinar je opozoril da časi ko nas nasprotniki še zlasti janševci obtožujejo še niso minili in da je njihovo vpitje in obtoževanje komunizma samo poizkus da operejo svoje umazane izdajalske duše.
  Konec navedka. Zdaj čakam da bo kdo v bohinju reagiral ali vsaj kdo iz sds stranke na tistem koncu če niso morda še vedno na kravjem balu.

  • bubamara

   Komunustom je težko živeti v državi, ki se imenuje po Slovencih. Vse bodo naredili, da se priključimo kakšni balkanski državi.

   • MEFISTO

    Mar nisi opazil, da nas Srbi in muslimani že pospešeno asimilirajo?

    Ne bo se treba priključiti Balkanu, ta je že tu!

    Brez plebiscita!

    • bubamara

     Seveda sem opazil delo interacionale, ki od leta 41 načrtno uničuje vse kar diši po Slovenski tradiciji. Komunisti na mehek način delajo Slovenske vasi v otočke Slovenske kulture. Če je kdo bil na kakšni proslavi v zvezi z domovinsko vojno, je lahko opazil, da so predstavniki borcev za osamosvojitev tretirani kot izdajalci oziroma kot sem sam slišal enega z praporjem z zvezdo na konici: domobranci.

     • karlina

      O, ti si moški

     • bubamara

      Jep.

    • karlina

     TOČNO !!!!!

   • von Rhein

    Saj nas bodo Hrvatje sami priključili. Ne bo dolgo trajalo,da bodo na avstrijski meji postavili kontejnerje.Začasno.

    • karlina

     Ne bodo, niso neumni, da bi se priključili revežem

   • karlina

    TOČNOOO, ampak ne balkanski, vse balkanske drzave so revne, še bolj, kot Slovenija, meni smrdi, da nas bo kar kmalu pohopsala Rusija in postali bomo , kot Ukrajina, to se jaz bojim in glede na to, da so levičarji skoraj vsak teden na obisku pri Putinu, hm

  • indijanka

   Se bojim, da v Butalah vojne ne znamo zaključiti z mirom. Obnašamo se kot, da se vojna lahko zaključi le z novo vojno. In to samo zato, ker se ljudje bojijo prevzeti odgovornost za svoja dejanja? Prlivilegijo so res ena j… in tudi najbolj tragična zgodba navidezno brezrazredne družbe.

   • rubec

    Indijanka zlata, v Bruslju sem na cesti vprašal mimoidočega flamanca kaj si misli o situaciji v španiji in ali bodo oni tudi šli po poti katalonije in se odcepili od valonije pa mi je zelo hitro odgovoril abubububu. Potem sem sprobal še valonca na jugu belgije kaj bodo oni storili in mi je tudi hitro odgovoril adžabadžabadžaba. Kot vidiš ne kaže na nič dobrega.

    • indijanka

     Ha..ha..ha. A tolk hudo je? Sama sem med svojim potepanjem v hotelu srečala Ganca, ki si je namesto hrane iz restavracije, dnevno naročeval hrano nekega kitajskega haloja..Pa je mel hotelsko predhodno plačano..Po moji oceni spreminjajo migracijsko smer :)

     • rubec

      Ganc? Da ni bil Afganisganc. Zanje vem da so čudni.

     • indijanka

      Drži, da je bil čuden. Spoštljiv, bister na predavanju…mi je pa pomagal kufer nest, čeprav sem mu pojasnila, da je na koleščkih. Taki še Butalcu niso :).

     • karlina

      Indijanka, na zunaj prijazen,ko bo prišel njihov čas, pa bo pokazal nož, videno ze v drugih drzavah, po njihovo, drzavo ,ki ti reže kruh, ne smeš spoštovati, temveč sovražiti, nekateri smo to ze občutili od ljudi iz bivše Juge, kar poglej in poslušaj Murgljevo, ki jasno kaže in govori o mržnji do vseh PRAVIH SLOVENCEV !!!!

    • karlina

     To sama že ves čas govorim, ljudi je STRAH, STRAH, STRAH

   • karlina

    Pa res misliš, da se lahko to zaključi na miren način, ne bi rekla, na oblast so prišli z revolucijo in verjetno se bo tudi končalo tako, samo ne vem, če bova mi dve to doziveli in večina nas tukaj, ki smo stari 50+, vedno mi ljudje napišejo, da je treba biti optimist in se ne pustiti premagati, vendar na žalost , sama nisem več optimist, temveč vedno bolj prestrašena, kaj nas sploh še čaka, kajti prepričana sem, da nas že zdaj živi skoraj 80% državljanov izredno slabo in brez kakšnih velikih prihrankov, če sploh, le kako , ko pa še ogromnoooo delavcev v gospodarstvu životari z minimalno plačo, če dobiš 1.000 evrov netto si lahko že srečen, med tem, ko drzava futra, itak na naš način nemigrante, skoraj vsak peti otrok v tej drzavi pa trpi lakoto-ta drzava ni drzava in ta drzava ni podobna večini v EU, pač pa samo S. Koreji in vedno bolj Venezueli

  • FUCK COMMUNISM

   Klinarja se poisce in se mu gobec zapre!

  • karlina

   Ti to resno?????????????????

   • rubec

    Jaz niti ne oni pa sigurno.

 • Darth Vader

  franca kramarja…..tako kot vsakogar, ki dela za 1500eur/mesec……se da kupit kot žvečilne gumije……da jih zvečiš po ustih nekaj časa, dokler imajo okus…..ko izgubijo okus, po tem ko si jih prežvečil, jih izpljuneš…..

 • T-Rex

  Jebejo naj se vsi , ki so krivi za propad koble!!!

 • MEFISTO

  Kakšni bedaki ti Slovenci!

  Radi bi višje plače, pokojnine, in socialne pomoči, na volitve, ki so edini način, da bi to dosegli, pa ne hodijo.

  Raje gledajo, kako bogati postajajo na račun njihovih plač, pokojnin in socialnih pomoči še bolj bogati.

  • karlina

   Tako jaz razmišljam-naših mladih volilcev več ni, ker je šla večina v tujino in tam bo ostala, ostalo nas je še nekaj malega tistih, ki smo stari pod 70 let , kajti vsi starejši ljudje ne hodijo več na volitve, to dobro vem, ker jih prepričujem in veš kaj rečejo, eh, teh nekaj let bom ze še nekako, skratka-desnih volilcev nas je enostavno-PREMALOOOOO !!!!!!

 • dr Janez Sveti

  Ko je kupšec čudežno poceni podjetja iz Slovenije, podjetje siromašnih neznanih lastnikov iz Cipra in podobnih krajev naj vam bo jasno, da je to vaš denar!! ki se vrača domov pod drugim imenom. Davkoplačevalci pa bodo še leta plačevali v ljuknjo, ki je z izginotjem tega denarja nastala.
  DR Janez Sveti genij

  • sprehajalec

   To kar si napisal je čista resnica. Vsa zadeva pa ima še celo ideološko pokritje z “našimi žulji in našim premoženjem” Ter tujcev nočemo. Ki se lajna od leta 1991 naprej, v parlamentu pa je močna stranka, ki skrbi, da to nemoteno deluje, SD.

   • karlina

    TOČNO

  • karlina

   TOČNO, to vemo ,vsaj večina, pa kaj lahko naredimo-nič, absolutno nič, ker so zaščiteni huje, kot slovenski medvedje

 • Franc Šink

  Ljubljanske srajce se ne zavedajo bohinjske trme.

 • montyamp

  Nacionalizirat , kot je to počela golazen katere mladiči danes najbolj kradejo .
  Pokradeno vrniti oropanim Slovencem .
  Dvajset takih majmunov na kandelabre , bo Slovenija Švico prehitela po desni .

  • karlina

   Vprašaj se, zakaj nočejo prodati NLB, rajši bodo plačali čez trideset milijonov kazni, kaj pa je to zanje, itak drobiž, skratka gredo dobro po poti uničenja vsega v Sloveniji in meni se svita, zakaj

 • von Rhein

  Mogoče se bo najbolj zvestim posvetilo zakaj je bilo treba pregnati Švede iz slabe banke. Zaradi kurbarije na kubik.

  • Pripomogel je Dušan Mramornati….dodatki na pripravljenost.

  • stajerc5

   Napisati bi moral, “NASIH” kurbarije, drugace bo se nekdo mislil, da so ga Svedi srali!

   • von Rhein

    Prav imaš!

  • karpelec

   Saj to je bilo očitno že takrat, zato pa mramor ni več mogel gledati tega, kar je moral narediti.

   • karlina

    TOČNO

  • karlina

   TOČNO, jaz to vem ze od prvega dne, ko so jih nagnali, pa razmišljam z zdravo kmečko pametjo

 • RTV članek, gospod ki mi je bil izredno všeč:”Sem strokovnjak. Želim opravljati strokovne storitve. Če se mi zdi, da nisem cenjen oziroma da mi to onemogočajo, kaj potem sploh počnem tukaj? Ne morem biti vaš borec za svobodo, poiščite svoje Che Guevare”…………. Najlepša hvala, g. Harjunpää.

 • Krtača 20

  Tam so lepi tereni ravno za pašo desnih ovc. Višinska paša vam bo dobro dela. Sam še par šarplanincev se nabav da vas bojo čuval…

  • Commie Disposer

   štefka je klicala, da je malca pripravljena

   • Krtača 20

    Čajček pa piškotki? Že tečem…..

    • tramal

     Za tebe imajo pripravljen morfi ,ker vedo da ti ni več pomoči.

    • karlina

     Priden, priden, k nogi, hov , hov

  • FUCK COMMUNISM

   Dej gobec zapri, primitivc zabit!

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • karlina

   To je lahko samo odgovor nekoga, ki ima v glavi samo slamo, oz. mu ni za dobrobit SLOVENIJE in DRZAVLJANOv, pač pa samo uničenje, uničenje, uničenje-to znate samo vi-komunisti in potomci

 • MEFISTO

  Mene pa resnično zanima, ali so res vsi Gorenjci tako zabiti kot Krtača 20?

 • stajerc5

  Jaooo, kako smo spet pametni. Vse ostale alpske drzave zapirajo smucisca, ki so pod vsaj 1800m, ker so nerentabilna. Preziveti se preprosto ne da, ce ti mati narava podari se samo vsakih 10 let eno pravo zimo. Tudi s sneznimi topovi se ne da zadeve resiti, ker te financno izmolzejo.Povrhu vsega je ponudba z visokogorskimi smucisci, v neposredni blizini v tujini, tako bogata, urejenost, prijaznost, in tudi cenovno dostopna, da je celi projekt ena navadna pralnica oz. vracanje ukradenega denarja!!!
  Naj vas spomnim, da je od nepristranskih kontrol ocenjena visina ukradenega in skritega, slovenskoudbovskega denarja v tujini v visini najmanj 70 Miliard Evrov!

  • primorc

   Sploh ni res! Nadmorska višina ni pogojena s količino snega. Sicer pa smučišča ne računajo več na naravni sneg ampak samo na umetnega. Tehnični sneg je res drag ampak se vedno izplača. Velikokrat je bolje imeti smučišče nižje od 1.000 metrov zaradi inverzije! Največji grobar slovenskih smučišč pa je država sama s svojimi zakoni, da mora vsako majhno smučišče imeti; strojnika, strežnika, nadzornika, reševalca, zdravnika, vodjo obratovanja plus letos sprejet zakon da morajo imeti defibrilator!

   • stajerc5

    Hehe, ja-ja, ta pravi se je oglasil, primorc seveda. Ti lepo zlagaj slosarjevo ime nad Gorizio, mene pa pusti po 20-tih, od rdecih zavozenih in zgubljenihi letih spet, koncno, smucati na Kaninu. Mimogrede, na kaksni visini je ze smucisce na Kaninu?

    • primorc

     Jaooo, pa namenoma sem dal nickname izkljucno cisto drugacen :)), da vidim s kom imam opravka. Za moje smucisce je dovolj 40dni sezone. Ce znas vodit, ostane za vse dovolj. Seveda pa, ko ni sezone fajn garamo in premislimo kam in kako gre vsak euro… pri nas ni upravnih odborov pa 10direktorjev za vsako stvar posebej… vsi delamo! V staro zelezje na Kanin so zmetali 6mio in hvala bogu da sedaj deluje, ker je res lepo smucisce. Zal pa potencial Kanina se zdalec ni tak, kot bi lahko bil…

     • stajerc5

      Vse si povedal! Se slabsi si kot kockasti(ali pa si!!!), ti racunajo na vsaj 90 dni!
      Za vse ostalo, v sredini komentarja, je pa edino pravilno, ce se izide.
      Kanin;
      En, dva, pa naj bodo trije obiski, posvetovanje, iskanje ali kopy-paste na obcinski ravni v Ischglu, bi zadostoval, da se iz Bovca naredi slovenski zimski Monte Carlo. Samo majckeno, da se dotaknem zgodbe v pred 20-timi leti nul-koma-nul poznanega Ischgla, kjer danes otvoritev sezone odpirajo najvecje svetovne Pop zvezde!
      Zupan(sorry, ni bil opankar..) je poklical vse vascane in jim predstavil plan, za koliko se MORA zadolziti vsaka “druzina”, da startajo veliki projekt, ki ja dandanes speljan. Vsi so sli v riziko in so ze zdavnaj dobili povrnjena vlozena sredstva in delajo kot nori naprej z fantasticnimi dividendi. Si razumel, denar se ne vlece ven, ampak se vlaga naprej, naprej za naslednike, naprej za dobrobit obcine, dezele in drzave.
      Vidis, taksna bi lahko bila pravljica v Bovcu, Kaninu in celem zgornjem posocju.

     • karlina

      Pa saj uspešnost ni opcija levičarjev, opcija jim je vse uničiti, kot vidimo, zato pa nismo in nikoli in nikdar ne bomo 2. Švica, pač pa ena od bivših balkanskih drzav,.

     • primorc

      stajerc, verjem, da iz lastnih izkušenj vem, da če ne vložiš 80% sredstev nazaj se v parih letih vse konča… to se vidi v veliko slovenskih projektih ;)

  • sunday

   v tujini oz. davčnih oazah je cca 150 milijard eur našega denarja in ni nujno da je to zadnja številka , to je denar, ki je bil nakraden že od časov ldsa ter v vseh levih vladah – šli so celotni državni proračuni, tudi – predvsem – v času kučkota in pahija in za njeg ase ve, vedo vsi samo levistične ovce mislijo, da je to nemogoče!!!

 • tramal

  In ti zabiti komunajzerski volilci si ne pridejo gor ,da tudi njih kradejo in da jih imajo za norce.

  • karlina

   No, oni prav super zivijo, imajo redne sluzbe, od 1. dne, do upokojitve, v javnih in predvsem drzavnih sluzbah, ter vsak mesec zagotovljene plače, tako, da , njim ni hudega, hudo je nam, navadnim drzavljanom

 • if

  Boštjan Čokl, od slabe banke ste za pol cene odkupil hotel, ki ste ga prej s svojim vodenjem potopili.
  Kot davkoplačevalec sem moral razliko plačati tudi jaz. Zdaj nameravate finačno posiliti davkoplečvalce še s smučiščem.

  Čokl, kot posiljeni davkkoplačevalec vas obravnavam kot kriminalca!.

  • karlina

   Oh, ljubi Jezus, a veš, koliko takšnih in podobnih Čoklov , smo plačali , mi vsi davkoplačevalci in še vedno jih plačujemo, zato se ni čuditi, zakaj smo tako revni, pa še bolj bomo, seveda-mi, ne oni, kajti oni prav super zivijo z nakradenim denarjem, mi pa kar mirno to trpimo-zakaj že???????

 • šmentanamuha

  Prašiči čmokajo, dokler jih ne zakoljejo. Dober tek.

 • karpelec

  Ja saj se tako skrbi za srebrnino. Merkator smo tud prodali, da ga zdaj lahko nazaj odkupimo, ko so ga drugi malo oplemenitili z dolgom. Narod, ki nima denarja, vse 2x plača.

  • sunday

   ja in ta narod tudi voli te enake, izkoriščevalce, znova in znova – očitno rad plača 2X in tudi 3X bo plačal, na koncu tudi z življenjem!!!

   • karlina

    Narod vedno manj voli, kot vidimo-volijo v bistvu največ njihovi in tako vedno dobijo in bodo dobili volitve levičarji

  • karlina

   ITAK in vse to bomo še dobro plačali , verjemi, slej , ko prej, ker tako ne more iti več dolgo, puf na puf je samo-bankrot, tako se je zgodilo z Jugoslavijo in ni čudno, da so naši levičarji tako dobri prijatelji s Putinom, ze vedo zakaj, tudi sama si mislim, kaj se nam bo zgodilo

 • Franjo Trojner

  Ko pošenim državljanom končno enkrat pokne film, bodo vsi izprijenci in vsa nepravica dobesedno poteptana.

  • sunday

   komaj čakam!!!

  • karlina

   Ja, ampak kdaj in če sploh-mislim, da je tem bivšim, oz. še vedno komunistom in njihovim potomcem dobro uspelo zastrašiti drzavljane, ziv dokaz za to so tudi volitve in vsak referendum, ker so SLOVENCI postali apatični

 • tomven

  Nič novega; s pomočjo nevretenčarja, brezhrbteničarja kramarja, hoče pritepenec čokl nategnit domačina. A kdo kaj ve, kako je z tisto oštarijo ob jezeru, ki jo je kramarjeva žena dobila v najem za drobiž, na koncu bo pa lastnica brez kupnine, če že ni?

  • rubec

   Lastniška razmerja nisem raziskoval povem lahko le to da je kava tam za en kurac. Če naročiš dve kavi pa za dva kurca.

   • karlina

    Če mene vprašaš, tudi dobro poznam to oštarijo, ki v bistvu tujcem nima nič kaj za ponuditi, ze sam pogled in vsaj obisk WC-ja, ti pove vse, ne bi jedla tam, če bi bilo zastonj, se mi zdi , da so jih tudi tujci spregledali in nimajo nobenega obiska v glavni sezoni

  • karlina

   Je pa še ena podobna zgodba o propadu-hotel Zlatorog v Bohinju, bi bilo dobro, če bi se NOVA 24, tudi o tem propadlem poslu kaj pozanimala ,ker tudi tam grozno smrdi

 • dare326

  Čokl lahko dela kar hoče. Preveč ve o Smeltovi trgovini z orožjem, od katerega so komiji dobili denar, sedaj skrit v davčnih oazah.

 • soc

  Zakaj pri teh lopovskih baronih ne navedete še njihovega izvora? Namreč, mati/oče zdravniki, obrtniki, kmetje, delavci – ali pač zaslužni partijci in prvoborci? Veliko laže bi jih bilo popredalčkati in dokazati tezo o dedni rdeči aristokraciji, ki je oropala in prevzela državo.

  • karlina

   No, saj veliko imen ze vemo, povsod se skoraj pojavljajo ena in ista imena

   • soc

    Vemo povezavo za ducat, dva. Ostali? Če je Čokl levičarski tajkun, kaj so bili starši, ded, babica? Ti veš? Jaz ne. Zato ne bi rad počez vsakega bogatega lopova obsojal, da je levičarski tajkun ali rdeči aristokrat. Časar, Lovšin – pripadata kao desni opciji, sta ta dva iz neobremenjenih družin? Za Pušnika, Horvata, Mermala je jasno – kaj pa Lah, Senica, Drobnak?

 • sunday

  dokler takšnih in njemu podobnih gnid ne bomo pobili nam ne bo boljše – za izdajalce in lopove drugega zdravila ni!!!

  • Pezde

   Škoda, da je Castro umrl. Tja na Kubo bi jih morali izgnati vse po vrsti, v Severno Korejo bo to malo težje. Pa naj tam živijo v svojem “raju”.

 • modrec

  Super članek, se mi zdi, da naslov vse pove

 • karlina

  Kolikor je meni znano in kolikor vem, iz pogovorov z domačini, tega smučišča še doooolgo ne bo, če sploh kdaj, škoda besed, res škoda besed, kar v roke vzamejo bivši komunisti in njegovi potomci, vse uničijo in tudi to, da se verjetno nihče več ne sprašuje, zakaj je levičarska drhal iz DUTB nagnala tujce , ki so bili manj plačani, kot sedaj naši-njihovi in tudi, zakaj je bila DUTB sploh ustanovljena-zaradi barabinskih poslov.Kamorkoli se obrnemo , povsod letijo iz omar okostnjaki.

 • Jebem jim mater vse po spisku

  Levicarska banda je na oblasti si k roko podajajo z islamisti

 • Olga_10

  Komunisti so zločinci in tatovi! Dol z njimi!

 • WatsonForus

  nič bat tud ta bo šel u maloro ,, ker komunjare še nikoli niso znale pozitivno poslovat.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!