Škandal na RTV: Odstavili urednico Rebernikovo – Kakšne televizije si ne želi Jani Möderndorfer

Foto: Nova24TV

Zaradi pogovora z opozicijskim voditeljem Janezom Janšo v Odmevih javne televizije v tem tednu, ki je politike na levi precej razburil, je pričakovati, da se bodo znova razvnele polemike o discipliniranju največjega javnega zavoda z odstavljanjem odgovorne urednice Jadranke Rebernik. Sklep, da je odstavljena, je Rebernikova danes tudi dobila, so opoldne sporočili iz RTV Slovenija. Razpravo, da javna RTV ni dovolj poslušna, je čisto javno sprožil pomemben poslanec vladne SMC Jani Möderndorfer s takšnimi sporočili na spletnem omrežju:

 

Z RTV so danes opoldne javnost tako obvestili:
“Jadranki Rebernik vročen sklep o razrešitvi s funkcije odgovorne urednice UPE Informativni program Televizije Slovenija. Sklep o začetku postopka za njeno razrešitev je generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc sprejel na osnovi predloga direktorice Televizije Slovenija dr. Ljerke Bizilj. Po opravljenih zagovorih pri generalnem direktorju dne 7. 11. 2017 in 29. 11. 2017, predhodnem pozitivnem mnenju UPE Informativni program Televizije Slovenija z dne 20. 12. 2017 ter po temeljitem premisleku se je odločil za njeno razrešitev. Da bo delo znotraj Informativnega programa Televizije Slovenija potekalo nemoteno in gledalci ne bodo prikrajšani, je za vršilca dolžnosti odgovornega urednika na predlog direktorice Televizije Slovenija imenoval Vanjo Vardjana. Razpis za odgovornega urednika Informativnega programa TV Slovenija bo objavljen v najkrajšem možnem času. Jadranki Rebernik je bila ponujena pogodba o zaposlitvi znotraj Informativnega programa Televizije Slovenija.”

KO GLEDANOST RASTE, ODSTAVIMO UREDNIKA!
Hkrati z nastajanjem spremenjenega nadzornega in programskega sveta RTVS, kjer si je velikansko večino že lani zagotovila sedanja vladna koalicija, ta teden pa so predstavnike volili še zaposleni, generalni direktor Igor Kadunc že nekaj časa že drugič odstavlja odgovorno urednico Jadranko Rebernik, ki ni levičarka. Prvič, lani avgusta, mu čisto dobesedno ni uspelo odstavljati same Rebernikove; takrat je programskemu svetu predlagal kar odstavitev direktorice televizije Ljerke Bizilj, ker mu ta ni bila pripravljena na pladnju ponuditi Rebernikove. Rebernikova je po gledanosti glavnih poročil v prejšnjem letu dosegla precej izstopajoče rezultate. Podrobno so Kadunčevi razlogi za odstavljanje Rebernikove opisani v povezanem članku, kazalci gledanosti informativnih oddaj v lanskem letu pa so bili takšni (levi stolpec se nanaša na vse gledalce, desni pa tiste med 18 in 49 let):

Vzpon je zaznan pri najpomembnejših poročilih ob 19. uri, kjer se je gledanost krepko popravila. Še vedno pa upadajo Odmevi, ki so druga paradna oddaja. Da bo Kadunc odstavljal Rebernikovo, je bilo jasno takoj, ko je bil izvoljen. Rebernikova namreč velja za precej zmerno in nikakor ne levičarsko urednico, kar za levico, ki je in bo obvladovala programski in nadzorni svet RTV v volilnem letu ni dobra rešitev.

NENAVADNO DOLG POSTOPEK ODSTAVLJANJA
Ker je bilo julija lani za odstavitev Biziljeve le 14 programskih svetnikov (pogoj pa je 15), so takrat takoj odstopili Sašo Hribar, takratni predsednik programskega sveta Miran Zupanič in član Domen Savič. A po poletnih počitnicah je Biziljeva odstavitev Rebernikove Kaduncu vendarle predlagala, Kadunc pa je v času vseh svetih Rebernikovo tudi uradno seznanil, da jo odstavlja. Obvestilo je po kurirju dobila na pokopališče, kjer je bila s sorodniki na grobu staršev. Konec decembra je bilo še glasovanje novinarjev, ali se strinjajo z odstavitvijo najpomembnejše urednice javnega zavoda RTV Slovenija. Od 167 upravičencev je na glasovanje prišlo 74 novinarjev. Od teh je za odstavitev odgovorne urednice informativnega programa glasovalo slabih 65 odstotkov glasujočih ali 47. Po televiziji je bilo takrat takoj slišati šepet, da je za najpomembnejši uredniški položaj menda zainteresiran Vanja Vardjan, ki bi ga Kadunc lahko postavil za v. d.-ja, a v skoraj mesecu dni Biziljeva in Kadunc nista predlagala začasnega urednika namesto Rebernikove. Vardjan, ki je bil že urednik razvedrilnega programa, se je leta 2004 v nekoliko bolj spotakljivih in rumenkastih medijih pojavil tudi v nenavadni aferi z Monico Viti. Takrat so mediji pisali celo o policijskem posredovanju zaradi poskusa posilstva (24ur.com) in o ovadbah (Delo), a pozneje kakšnega resnega kazenskega postopka proti Vardjanu ni bilo.

RAZPLET GLASOVANJA DO NEDELJE
Ali je postopek zamenjevanja počasen je sicer relativno, odkar imamo po referendumu v času prve vlade Janeza Janše sedanji zakon o RTV, urednik informativnega programa še nikoli ni bil odstavljan in zato ni mogoče primerjati. Zakon to možnost dopušča le v skrajnih primerih, ker Kadunc za odstavitev uporablja tudi politično argumentacijo (primer Thompson), pa se lahko na sodiščih, če bo spor, še zaplete.

Ali bo Sašo Hribar, ki kandidira tudi še za člana državnega sveta, spet postal član programskega sveta RTV Slovenija in ali bo nekdanja poslanka DL Gregorja Viranta, danes pa glavna piarovka (vodja službe za komuniciranje RTV Slovenija) Polona Komar postala članica nadzornega sveta RTV Slovenija, bo najbrž znano v nedeljo. Do takrat bodo še prihajali glasovi po pošti, ki bodo odločili, koga so na RTV po tesnem rezultatu glasovanj v začetku tedna izvolili za zastopnike. Več o tem glasovanju, kdo vse bo v novem programskem in nadzornem svetu, je dostopno v povezavem članku.

Peter Jančič, Spletni časopis

 • Aton

  Jani je pravi majski revolucionar iz leta 45.

  • karlina

   ITAK, KAHLAR , KI V ŽIVLJENJU ŠE NIKOLI NI NIČ DELAL, ŠE S PRSTOM NI MIGNIL, EDINO GOBEC GA JE, PA ŠE Z NJIM SE NAJVEČKRAT OSRAMOTI, BUTELJ NA KUBIK !!!!!

  • Minovak

   Kje pa, on je “spomeničar” iz l. 2000, pa tudi pozneje, kakor nanese. Če mu tega nočejo priznati, gre pa v drugo (pardon, četrto…) stranko. Po priliki, kajne… Končal pa bo v kahli, zanesljivo.

 • Antonius

  Ne sekirajno se zaradi njega, ker se bo po volitvah namesto nas sekiral *odstavljeni* Moderndorfer!!

 • montyamp

  HANZI-KURBENHAUS — CENZURA IN LAŽI NA POLOŽNICE

 • karlina

  In državljani MORAMO PRISILNO PLAČEVATI TO GNOJNICO OD RTV SLOVENIJE , ABSURD IN SRAMOTA, TO NI TV ZA VSE DRŽAVLJANE, TO JE KOMUNISTIČNA TELEVIZIJA V SLUŽBI MURGELJ !!!!!

 • soc

  Levakarska banda sicer precej trdno verjame, da bo podaljšala ustavno večino še za en mandat, a – ziher je ziher. Zato bo murgelski p***oliznik Kadunc pred začetkom volilne kampanje opravil naložene naloge. Koliko tednov še za Možino? Fuj, opice!

 • MEFISTO

  Zakaj pravijo Janiju akademik Moederndorfer, če je vendar najprej končal šolo za bolniške strežnike, potem pa ob delu doštudiral šolo za medicinske sestre, da je pridobil formalno srednješolsko izobrazbo?

  Prosim za pojasnilo!

  Tudi me zanima, če je je slučajno redni član SAZU, kar bi bilo razumeti iz njegovega popularnega akademskega naziva?

  • Kosobrin

   Marsikdo z doktoratom ne premore malo zdrave kmečke pameti. Ni vse v visoki izobrazbi!

   • Tone

    Kar tolaži se s tem, če si brez izobrazbe.

 • rubec

  Z objavo nösa Jöni Mödörndörförja malce prehitevate. Tekma v Kulmu je jutri.

 • MEFISTO

  Preizkus poznavanja sodobnih veljakov, ki nam krojijo usodo.

  Koga se je poleg Janija Moederndorferja še oprijel naslov akademik?

  V pomoč vam naj bo podatek, da je malo manj spreten demagog in da ima približno enako stopnjo izobrazbe, ki pride prav pri polnjenju polic v navadnih, super in mega marketih.

  • učko

   On je expert za posrane plenice menjat’. Medicinski brat z nižjo s srednjo izobrazbo.

 • zokispoki

  Morali be ze zdavnaj mnozicno prenehati placevati ta Hanzi TV. Potem bi tovarisi to obcutili.

  • karlina

   Ja, ampak kako, le kako, če so zaščiteni, kot kočevski medvedje

 • Rotar Jakob

  kurćanov udbomafijski kader še naprej farba kz slovenistan!

  • karlina

   TOČNO

 • Triglav

  Orto rdeči ideološki plačanci so spet v ofenzivi!!!
  Ta pokvevka od Janija je eden od njih. Verjetno je dobil od svojih stricev iz ozadja navodila, da ustvarja ideološko levičarsko enoumje. Rdeči levaki veselo izkoriščajo svoj preglasovalni stroj in ustvarjajo Slovenijo še bolj siromašno. Če nisi njihov ali pa nisi z njimi potem si diskreditiran in odpisan. Tako je torej ta rdeča nesnaga v Sloveniji vsak dan večja. Mnogi naivneži in koristoljubci pa veselo nasedajo tej usmeritivi rdeče ideologije … potem se pa mnogi čudijo zakaj je v Sloveniji tako mnogo nezadovoljstva in nasprotovanj … delajo pač po principu: “vladaj in deli samo našim, ostali tako in tako ne spadajo h koritu” …

  • karlina

   TOČNO, VELIK PODPIS

   • slaipowi

    Ti znaš kaj svojega napisat ali se samo podpisuješ in potrjuješ druge komentarje? Taki pač ste na desni. Eden laja drugi pa za njim

    • škoda

     Slaipowi,desni razmišljajo z svojo glavo, rdeči gargameli ste pa umsko in titovsko zaostali

 • milanček

  štrein in moderendorfer, oba buzita-dokazano, se oglašata, sta pa oba crkovini od človeka, pokvarjena brez morale !

 • hribovc

  kahlonosec janko, a sta z ritoliznikom praprotnikom že najdla lukno v skretu… mislim v nlb ???

 • milanček

  Zavedni Slovenci, čim hitreje in čim bolj oz boljše se oborožite!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Tone

   To sem naznanil policiji.

   • milanček

    a si prijavil tudi madžarskega oz češkega predsednika, ki narod pozivajo k samooborožitvi! Počakaj še malo, pa pridejo nove mase muslimanov v evropo!

 • antimur

  Kdaj bo dobil ta najbolj butasti in hudobni poslanec Möderndorfer končno po pizdi? Upam, da ne bo potrebno čakati do volitev.

 • xtc

  Moderni Dolfe je čisti primer Slovenceljna,popolni bebo ,ki lahko prosperira le v socialističnih družbah kot je Slovenija-seveda navzven,deklarirana kot demokratična in kapitalistična v resnici pa levo socialistično klansko mafijska združba.

 • ljubinica

  Odstavili Rebernakovo, ker ni dovolj leva….
  Naslednji na vrsti: Mozina …
  Naslednja: Rosvita Pesek ….
  Potem smo pa vsi enotni in progresivni …. in srecni v enakosti ….

 • Osti jarej

  ….bivši kahlonosec,ki misli,da je dohtar,pravnik,sodnik,advokat,znanstvenik,matematik….100 v enem modeldolfe….

 • tarantela

  Jest sm pa bla prepričana, de komentatorji tega portala lewe TV sploh ne gledate…

  • Olga_10

   Tudi od vas ne bi pričakovali, da hodite na portal Nove 24…Mi pa Hanzi prisilno plačujemo…

 • Pezde

  Seveda, vse, kar ni čisto levega in dovolj poslušnega na “nacionalki” oz “javni televiziji”, je treba odstraniti.

 • Olga_10

  Slovenci, čas je, da naženemo skorumpirance in tatove! Hanzi je treba zapreti, odpustiti vse novinarje, tako kot v Grčiji in začeti vse znova! Z Rebernikovo in NOVINARJI in ne politkomisarji Murgel!

  • slaipowi

   Spaka, ti še kar misliš da boš koga prepričala s svojimi parolami? He he. Kako se ti bom smejal junija….

   • Olga_10

    Mrtvega konja nihče ne obrca! Očitno vas motim! Kdor se zadnji smeje, se najslajše smeje! Če se ne bi bali SDS in Janše, bi rekli, kar naj se zapufjo, saj bodo izgubili in naj kar bankrotirajo….Ker pa se SDS bojite, jim ne privoščite denarja, ker z njim se veliko laže zmagajo! Kar pakirajte! Kuba, Venezuela, Severna Koreja kličejo!
    P.S.: ste tetka iz ozadja?

    • slaipowi

     Financirajte se, ampak pošteno in zakonito če že delate politiko zna račun “nepoštenosti” drugih. Ker “lopovluk” tudi vam ni tuj ste pogoreli. Mimogrede to besedo si uporabila nekje drugje. Pa si se razkrila. Trol. Kar pomagaj svojemu idolu na ta način. Gotovo boš nagrajena s sendvičem in vodo na mitingu resnice pred sodiščem v organizaciji “naših”.
     Tetka iz ozadja jje pa očitno Đuđičeva in preko nje vaš opevani Orban. No pa bo tale zmazek od “nore24wc” crknu, ker bi večino tega denarja tako ali tako požrla ta sramota od medija. Se vidimo na volitvah….
     Vi se bojite, čedalje bolj, zato pa tako lajate. Zdaj pa protezo v kozarec in spat.

     • Olga_10

      Kaj ni pošteno? Vzeti kredit in ga vrniti z obrestmi vred? SDS je vzel kredit, v zneskih, ki so zakoniti, na banki v Sloveniji, od osebe, registrirane v Sloveniji, z računom in davčno številko! Zakonitost je potrdil notar, za katere veste, da so praktično vsi LEVIČARJI! To se bo tudi pokazalo!
      Nova bo uspešno poslovala, na vašo žalost! Prav tako bo uspešna tudi SDS!
      Bi raje glejte tiste, ki vladajo in nam pod Kućanovo taktirko iz ozadja kradejo denar in državo!

     • slaipowi

      Ta kredit za politično stranko ni zakonit. Je pa bil ugoden to pa priznam. Nora24wc pa bo crknila. Zakaj? Hočevar, ki je pripeljal Đuđičevo k Janši je direktor te sramote “v službi desnice”. In hkrati občinski svetnik v Grosupljem. Njegov brat, direktor občinske uprave v Grosupljem je tam znan kot “gospod 10%”. Dovolilnice za parkiranje deli po politični pripadnosti tudi brez vloge. Hočevarji bodo pokopali Janšo. Ovce pa verjamite v poštenost vašega vodje in stranke

     • FORT WORTH

      Ti ovca pa verjemi kucanu in luzerju jankovicu.
      Prvemu za pranje v NLB-ju
      Drugemu za odpis 16 mio €.
      Bolj si butast kt tezek.
      Hehehe

     • slaipowi

      Ovce si je rezerviral zase tvoj idol jajo. Ce kdo potem si to ti in tebi podobne pokveke

     • T-Rex

      največje ovce ste levaki, že 25 let vam kradejo pred nosam pa jih še kar volite. bedaki da vam ni para

     • Mojca pokraculja

      Kdo prav da ni bil zakonit? A sploh veš kaj blebetaš! Dokaži nezakonitost! Sporen je bil znesek, ker zakonska določba ni nedvoumna koliko največ lahko znaša kredit. Pogodba bi mirno lahko ostala v veljavi, bi pa to pomenilo prekršek in seveda kazen. Ampak kredit je bil pa kljub temu zakonito sklenjen po vseh pravilih civilnega prava.
      Neverjetno veliko veš. Udbovec?

     • Tone

      Zakaj pa so vrnili prvi obrok? Samo znižali bi posojilo na dovoljeno višino, pa bi bilo.

     • Mojca pokraculja

      Ja seveda, če bi bila v špilu kakšna druga stranka in ne JJ, bi problema sploh ne bilo, mal bi zmanjšal, pa kva pol. So se zeznili, biso dobro prebrali, nič hudga.
      Matr vola, pa kaj res ne razumeš, da velja med dvema strankama dogovor . Da stranke prosto razpolagajo s svojo voljo. Nista se za tak kredit dogovorili, kot bi ti zdaj rad prikazal. In pravila civilnega prava so pač takšna, da se pogodba lahko tudi razdre, če se stranki strinjata. Ne ti ,ne bog, ne računsko sodišče, ne kučan nima tu kaj opraviti. Ima pa opraviti diktatorski režim, saj je dobro opral glave. Tudi tebi. Zakaj le?

     • Tone

      Kaj se vsajaš brez potrebe, samo čudim se, zakaj niso problema rešili na najbolj enostaven način, če je sicer vse v redu, razen višine posojila, če so samo napačno brali zakon, ki so ga sami napisali in sprejel. Tako bi prišli do denarja, ki ga očitno potrebujejo.
      P.S. Glavo si dam z veseljem oprati vsakemu, ki zna, možganov pa ne.

     • Mojca pokraculja

      Bejž no, sam čudiš se!! No pa se čudi. Glavo in lase pa kar operi, da boš tudi navzven opran.

     • Tone

      Tebe zanimam jaz, ne moje mnenje. A imajo vsi, ki se ne strinjajo s tabo, oprane možgane? To je ravno značilno za opranoglavce.

     • Mojca pokraculja

      Moj namen pisanja ni v tem, da bi se kdorkoli strinjal z mano. Motiš se! Zato me tudi ne zanimaš kot persona , ampak me tvoje mnenje. Premisli, tvoje mnenje sem komentirala. Povezala sem ga z režimom, prišla do zaključka, da razmišljaš po njihovo. O značilnostih pa ne bi, mi je odvratno govoriti ad personam. Všeč mi je star pregovor, ki mi ga je nekoč povedala moja stara mama:
      ” Iz neumne dupline neumen veter piha!”

     • Tone

      ” Iz neumne dupline neumen veter piha!” A to pa ni ad personam?

     • Mojca pokraculja

      Glej pregovor, bolje rečeno rek, je pač rek. Kako ga razumeš je pa tvoja stvar. Če se čutiš prizadetega, sory , ni bilo tako mišljeno.

     • slaipowi

      SDS je vzel kredit v znesku ki ni zakonit in ne od banke, temveč od osebe ki ni državljanka Slovenije. Ne znaš brati pogodbe ki je javno objavljena?
      To določa zakon ki je bil sprejet v času ko je vladal veliki vodja. Kreditodajalec ce je oseba mora biti državljan Slovenije. Ampak janšisti berete zakone po svoje.
      In nora24wc bo crknila ker je bilo teh 450000 namenjeno predvsem njej, saj je Đuđičevo k Janši pripeljal občinski svetnik iz Grosuplja, ki je hkrati direktor tega zmazka. Orban očitno direktno več ne da. Se mu ne izplača. Tik tak. Volitve se bližajo. Tik tak tik tak….

     • FORT WORTH

      Bedak !!

     • T-Rex

      ti boš nam govoril o poštenosti in zakonitosti? levičar? ma dj pober se gnoj

     • slaipowi

      Gnoj te je skotil

     • T-Rex

      večga gnoja kot si ti ni mogoče najti , peder levičarski

     • slaipowi

      Se že dolgo nisi pogledal v ogledalo? Ne samo gnoj, drisko bi videl, če bi seveda v umobolnici iz katere se javljaš imeli kakšno ogledalo.

   • T-Rex

    tebe levica prepričuje že dolgo. zato ker si ovca

  • samotoje

   Postopek je natančno tak: staro, razpadajočo bajto podremo in postavimo novo. Gnilobe se samo z brisanjem prahu ne da odpraviti.

  • Tone

   Naj da SDS to v svoj predvolilni program, pa bomo videli, koliko volivcev si želi tak režim.

 • sprehajalec

  Jani bi tako naredil izgleda, kot je major Mitja, ali pa maček matija….

  • MEFISTO

   Tu imamo še enega majorja.

   Če bi bil takrat dovolj star bi bil tudi “Mitja”.

   • sprehajalec

    Ravno pravšnje inteligence in izobrazbe je za kaj takšnega….

 • bednick

  Imam eno vprašanje:
  ali lahko zahtevam od RTV Ljubljana za podnapise v slovenščini, kadar na TV govori gospod Jankovič?
  Jaz ga namreč čisto nič ne zastopim.
  Ali lahko odklonim plačevenje naročnine, ako mi te minimalne zahteve ne uresničijo?
  A kdo ve?

  • radames

   Ko je Janković kot “najverjetnejši mandatar” imel v parlamentu govor in ga je prenašal radio RTV, sem v informativni program Radia po telefonu vprašal, če bomo zdaj morali prenašati predsednika vlade, ki tako nerazumljivo govori, da ga nič ne razumemo.
   Drugo. Jugovići požirajo zloge. Kar poslušaj originalnega Srba, ko govori srbsko. Neverjetno, kako požirajo cele zloge. Med sabo se že razumejo, drugojezični, ki srbščino dobro obvlada pa že ima probleme z razumevanjem. In to navado je Janković prinesel v Ljubljano. Govori slovensko po srbsko.

   • slosin

    …katastrofa je pa naglaševanje…če se le da, naglašujejo po balkansko.Prvaki so na nacionalki – oni uvajajo RTVEJŠČINO, kot je tu nekdo imenoval jugo-slovenščino…

    • tasilo

     “oni uvajajo RTVEJŠČINO, kot je tu nekdo imenoval jugo-slovenščino…”

     Mislim, da je bil ta nekdo Hanibal Lector ali pa njegov, emm, alter ego :)

     • radames

      Ja, ja Tasilo…

  • slaipowi

   Lahko ne plačuješ tako kot jajo ne. Potem te pa povabijo v studio. Ups, nič vec. Hvala bogu.

 • Stajerka

  Jani pravi…..da pri njemu to ne bi bilo mogoče…….res ne, ker NE more bit direktor javne hiše – sploh ne s svojo izobrazbo, še manj kulturo in razgledanostjo…….
  še Kim bi premislil, al bi ga dal psom za fruštik al večerjo – kosila ni vreden :))

 • Artur

  Kakšne so pobožne želje Mödernegadolfita za naš naraščaj ? :
  http://www.novi-svjetski-poredak.com/2018/01/11/britanska-skola-zabranila-nastavnicima/

 • Viktorh

  Kje pa so našli tega Macaca mulatta, na fotografiji

 • MEFISTO

  A kdo ve, na listi katere stranke bo letos kandidiral akademik Jani.

  Slišimo, da si ga kar podajajo po principu, mi ga nočemo, vi ga imejte.

  • Olga_10

   Mogoče serpentinskovi?

  • piko8

   V stranki pomivanje kahl in pranje usranih plenic murglbabe in pojoče žage strahovnika!!

 • Olga_10

  Pahorjeva sin v podmladku SD, ki grozi z revolucijo! Sramota!

  • Artur

   Na vasi so takšne škodljive moteče elemente včasih naučili “kozjih molitvic” v mraku je dobil vrečo čez glavo pa udri po grbi kod pade pade.

   • črnaovca

    Vinkotova praksa

    • Artur

     A učinkovita proti barabam.

  • slaipowi

   Janšev sin je član SDM in v evropskem parlamentu, poleg njuhanja belega prahu, uspešno navezuje stike s somišljeniki s katerimi bo v bodoče pral umazan denar preko stranke svojega očeta. Trenutno išče odjemalca za prostiih 450.000 € iz Republike Srbske.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Kdo bo pa zmagal?

    • slaipowi

     Ne vem, vem pa kdo gotovo ne bo. Dokler bo jajo na položaju bodo volitve v Sloveniji volitve “proti” in ne “za”. Tako kot smo bili razdeljeni v zvezi s Schumacherjem v formuli1.

     • AlternativaZaSlovenijo

      Kakorkoli potem že bo, bo katastrofa in kisel nasmeh. Kdo iz desnice bi bil primeren?

   • Novakec1

    Kakšne volitve, revolucijo rabmo

  • slaipowi

   O, ve se, ve. Le desnakarji ne želite da se vse ve. Tudi o vaših nečednih rabotah. Vi ste pošteni. Japajade.

   • test

    leftard, o katerih “rabotah” govoris in kaj sploh pomeni beseda rabota? Mogoce delo ali delovanje? Leftardi vi ste pravi telebancki, nekateri sicer izbrazeni, ampak se zmeraj telebancki

 • AlternativaZaSlovenijo

  Ha, odklop in ni več nobene naročnine.

 • VERRZIFIKATOR

  Še pomnite tovariša?

  Dani Modnik Dorflar

  MODERNA VAS – MODERNI CENTER

  Od nekdaj mislil je, da je moderen,
  čeravno ni imena sam izbral,
  na póta vedno nova se podal,
  sodobno biti hotel je ležeren.

  Kar videl kot moderno, vse je Dani
  venomer razglašal za napredno,
  modno kazal vsem se nezavedno,
  neopažen skoraj vse do lani.

  Do dohtarja premalo je moderna
  pot mu v času izobraževanja,
  drugačna so vodila ga iskanja
  na pot, imenovano enosmerna.

  Poklicu dohtarskemu je podoben,
  tako je sklenil še v mladosti Dani,
  še bolj moderen, rekli so možgani,
  bolničarski, ki je bolj sodoben.

  Odločil se je fant za reševalca,
  šofiral reševalna bo vozila,
  v kliniko ga vedno bo vodila
  zavest, da v vlogi je krvodajalca.

  Ko drugi bo na poti kje omagal,
  bo vskočil Dani, kri bo žrtvoval,
  saj ne, da kak dobiček bi iskal,
  kot bolničar le šibkim bo pomagal.

  Začel je fant še v LSD-omami,
  zavedel se, kam ta odvisnost vodi,
  odvisnik tak lahko zares zablodi,
  ponudba druga ga zato premami.

  Bil potem kot Rh pozitiven
  v vlogi negativnega dajalca,
  nato pa je v maniri izvajalca
  postal na škarjice vse bolj odziven.

  Šiviljstvo del je namreč kirurgije,
  odprta rana krpa se s šivanko,
  šiviljo zdaj podpira, staro znanko,
  svoj obraz kirurško si zakrije.

  Bolničarstva sicer s tem ne skrije
  in potem ko ves je že porezan,
  naš ostane Dani nepovezan,
  v slogu pač ljubitelj mimikrije.

  Da se nepovezano poveže,
  zunaj kaj da zopet ne ostane,
  Dani spremeni ime si v Dane,
  smer slediti zopet se zaveže.

  Išče vas, kjer bi igral zdravnika,
  po moderni svoji spet navadi,
  kot obraz nov, svež, kot človek mladi,
  takšna vloga ga kar najbolj mika.

  Naj moderna najdena bo vas,
  tudi center temu njen primeren,
  tempo dela dohtarskega zmeren,
  kjer bo Dani-dohtar nov obraz.

  Spet rešilca jadrno naskoči,
  vozi, išče, sem in tja zavija
  in ko bliža se mu polomija,
  glej, na mesto prazno Dani vskoči.

  Tam, kjer center stari je moderen,
  izgubili psička so, ki laja,
  tisto mesto Daniju ugaja,
  tam za nadomestek bo primeren.

  Brž pritisne Dani tipko Enter,
  prosi, da v skupino ga spustijo,
  lajavčka naj z njim nadomestijo,
  zanj da je samo moderni center.

  Center ta stoji v moderni vasi,
  klinika je to, kar najde Dani,
  vsi pogoji dela so mu znani,
  vodil stranke v dispanzer bo pasji.

  Modernež Dani, kože ki rešuje,
  dispanzerje vse doslej zamenja,
  reševati skrajno se napenja,
  kjer nemočno stroka obupuje.

  Ali tokrat je izbral kaj bolje,
  čas mu bo prehitro še pokazal,
  bržčas kmalu spet bo rane mazal,
  se pretvarjal, da je dobre volje.

  Ve, kaj kdaj je v trendu, tale Dani,
  če bo treba, bolne spet prenašal,
  za moderno delo to razglašal,
  bolničar, v usodo lastno vdani.

 • Aresnica

  SLOmafijskotajkunski omrežni PEPČEK-na žalost se tovariš Jani tega ne zaveda.
  ________________
  Lep pozdrav

 • radames

  Nocoj v Dnevniku nacionalke, ne v Odmevih, niso črhnili niti besede o odstavitvi Rebernikove. Na končni špici pa je bil podpisan Vanja Vardjan kot v. d. odgovornega urednika informativnega programa.
  Kakšna štala!

 • VERRZIFIKATOR

  Še pomnite tovariša?

  Dani Modnik Dorflar

  MODERNA VAS – MODERNI CENTER

  Od nekdaj mislil je, da je moderen,
  čeravno ni imena sam izbral,
  na póta vedno nova se podal,
  sodobno biti hotel je ležeren.

  Kar videl kot moderno, vse je Dani
  venomer razglašal za napredno,
  modno kazal vsem se nezavedno,
  neopažen skoraj vse do lani.

  Do dohtarja premalo je moderna
  pot mu v času izobraževanja,
  drugačna so vodila ga iskanja
  na pot, imenovano enosmerna.

  Poklicu dohtarskemu je podoben,
  tako je sklenil še v mladosti Dani,
  še bolj moderen, rekli so možgani,
  bolničarski, ki je bolj sodoben.

  Odločil se je fant za reševalca,
  šofiral reševalna bo vozila,
  v kliniko ga vedno bo vodila
  zavest, da v vlogi je krvodajalca.

  Ko drugi bo na poti kje omagal,
  bo vskočil Dani, kri bo žrtvoval,
  saj ne, da kak dobiček bi iskal,
  kot bolničar le šibkim bo pomagal.

  Začel je fant še v LSD-omami,
  zavedel se, kam ta odvisnost vodi,
  odvisnik tak lahko zares zablodi,
  ponudba druga ga zato premami.

  Bil potem kot Rh pozitiven
  v vlogi negativnega dajalca,
  nato pa je v maniri izvajalca
  postal na škarjice vse bolj odziven.

  Šiviljstvo del je namreč kirurgije,
  odprta rana krpa se s šivanko,
  šiviljo zdaj podpira, staro znanko,
  svoj obraz kirurško si zakrije.

  Bolničarstva sicer s tem ne skrije
  in potem ko ves je že porezan,
  naš ostane Dani nepovezan,
  v slogu pač ljubitelj mimikrije.

  Da se nepovezano poveže,
  zunaj kaj da zopet ne ostane,
  Dani spremeni ime si v Dane,
  smer slediti zopet se zaveže.

  Išče vas, kjer bi igral zdravnika,
  po moderni svoji spet navadi,
  kot obraz nov, svež, kot človek mladi,
  takšna vloga ga kar najbolj mika.

  Naj moderna najdena bo vas,
  tudi center temu njen primeren,
  tempo dela dohtarskega zmeren,
  kjer bo Dani-dohtar nov obraz.

  Spet rešilca jadrno naskoči,
  vozi, išče, sem in tja zavija
  in ko bliža se mu polomija,
  glej, na mesto prazno Dani vskoči.

  Tam, kjer center stari je moderen,
  izgubili psička so, ki laja,
  tisto mesto Daniju ugaja,
  tam za nadomestek bo primeren.

  Brž pritisne Dani tipko Enter,
  prosi, da v skupino ga spustijo,
  lajavčka naj z njim nadomestijo,
  zanj da je samo moderni center.

  Center ta stoji v moderni vasi,
  klinika je to, kar najde Dani,
  vsi pogoji dela so mu znani,
  vodil stranke v dispanzer bo pasji.

  Modernež Dani, kože ki rešuje,
  dispanzerje vse doslej zamenja,
  reševati skrajno se napenja,
  kjer nemočno stroka obupuje.

  Ali tokrat je izbral kaj bolje,
  čas mu bo prehitro še pokazal,
  bržčas kmalu spet bo rane mazal,
  se pretvarjal, da je dobre volje.

  Ve, kaj kdaj je v trendu, tale Dani,
  če bo treba, bolne spet prenašal,
  za moderno delo to razglašal,
  bolničar, v usodo lastno vdani.

 • sloustava

  Rezi se kot Jankovic, oba pa totalno zblojena v svojem sovrastvu do Janse. Vedi, kahlonosec, da se ti ne bi valjal po samostojni Sloveniji, ce ti Jansa, Krkovic in mi, posteni in zavedni Slovenci in drzavljani, ne bi osvobodili Slovenije od tujega agresorja! Kucan in cistokrvni mesanec, svinger in se kdo, pa so tipi tvojega kova! Gobcni, sama lupina, znotraj glave pa en prazen nic!

 • MEFISTO

  Moža tisočerih nickov sprašujem, koga je zamenjal slaipowi?

  Alipa predtsavlja le kretensko okrepitev trenutni posadki?

 • Asterix in Obelix

  Če bo šlo tako naprej kot gre s POPTV, Akanalom in rtv bo še več tega na strehah in ljudi, ki bojkotirajo operaterje, ki imajo obvezno vključene POPTV in zato še višjo ceno.
  https://www.antene-zupancic.si/sat-antena-penta85-p-1158.html?osCsid=goq2pchfrio71odnd2rogcmoi2
  https://catena.si/lnb-opticum-monoblock-triple-feed-3-sateliti-1-izhod
  Televizorji imajo pa zdaj že kar precej vgrajene satelitske tunerje.
  https://www.mimovrste.com/tv-sprejemniki/tesla-tv-sprejemnik-32s307wh
  ni čudno pri takšni medijski cenzuri.

 • Johan

  KO VIDIM TE KURBOSARJE IZ RADIKALNE LEVICE ME PRITISNE, PA ČEPRAV SEM ŽE BIL. TO MAJO JE POTREBNO UNIČIT IN ZATRET !

 • Grenze

  PODGANE UDBOVSKE

 • toxico

  te sive celice so zjebal do konca edino tista abeceda pred dnevnikom je zanimiva

 • Hribouc

  Prosim za uslugo!
  Dajte to zgubo od Modernega kahlarja slikat s profila, da ne gledam tega nekoristnega režečega kretenskega ksihta!
  Hvala.

  • Mojca pokraculja

   Prosim ne s profila, od uzadi ga je treba pofotkat.

   • Grenze

    Pofukat

    • Mojca pokraculja

     Odlično !

 • Vera

  ” Kdor se zadnji smeje , se najslajše smeje ” !

 • piko8

  Slika mudadorferja je edino za v koruzo, da Vrane začnejo talansko koruzo vračat!!

 • dr Janez Sveti

  Jani Möderndorfer, je lep primer, kako si lahko oseba, ki ni ravno inteligentna, vendar z dovolj močnim želodcem za lizanje anusov in komolčarstvom, ter brez vsake časti prilasti poslanski sedež in vesoljni Sloveniji sloli pamet s svojimi absurdnimi izjavami.
  Če ga zagledam na tv in če še kaj govori, me strese in moram bruhat.

  DR Janez SVeti občutljiv

  • Peter

   Že v srednji šoli smo imeli gnoja, kot je jani. Ko smo imeli nenapovedano kontrolko je vstal in rekel, da imajo sestanek CK ZK bohvekaterega…prfoks se je žalostno nasmehnil in mu pustil zapustiti razred.
   Bog ve, kje je naš Franc dandanes v hierarhiji…

   • Tone

    Prav visoko ni prilezel, če ne veš.

 • Grenze

  Jani povej kok pizd si mogu polizat de se tak trapast vedeš ? A s še kaj moćnega pokadil ?
  A ti je že kakšen mavrićar kaj u rit porinu ? Marš nazaj na gnoj.

  • Peter

   Če pokadiš kaj močnega ne postaneš pokvarjen kot kvargl, oz kot jani…no.

 • Grenze

  Mudoodorrrfffeeerrrr modo kurje po kurji pameti kokokokokodak

 • Grenze

  To je znak ,da je Jani tak….

 • Meho

  In zakaj se ta zokijev pingvin smeji? A je predin spet kakega sodnika na gobec?

  Ja, seveda, on bi iz RTV rad naredil isto kot z Olimpijo. Popoln propad.

 • lauraas

  Vse skupaj je leva greznica!

 • T-Rex

  seveda ne, ker si imbecil

  • slaipowi

   Ti z IQ-jem amebe to že veš…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!