Škandalozno! Jevškov rdeči gardist Đurov bi direktorja Pomurskih lekarn Ivana Zajca tudi likvidiral, če bi bilo to potrebno!

Foto: V Fokusu

Na Ivana Zajca, dolgoletnega in uspešnega direktorja javnega zavoda Pomurske lekarne, je soboška rdeča oblast Židanove SD na čelu z županom Aleksandrom Jevškom in njegovo oprodo, direktorjem občinske uprave Srečkom Đurovim, usmerila vsa orožja, da ga prisili v predajo. Pomurske lekarne oziroma njihov direktor so še edina “trdnjava,” ki je Jevškova falanga ni osvojila v minulem mandatu. V vseh ostalih javnih zavodih in podjetjih, v katerih je lastnica mestna občina Murska Sobota, je Jevškovim rdečim gardistom uspel kadrovski cunami! Zamenjali so nadzornike in direktorje, nastavili svoje kadre ali kar sami sebe. Gre seveda za “žlahtno koalicijo,” ki vedri in vlada v Murski Soboti, v njej pa elitna zasedba SD-jevcev, SMC-jevcev, Levice, ki lahko zaradi absolutne prevlade v občinskem parlamentu dela, kar se ji zdi in kar se ji zahoče!

Že peto leto v Pomurskih lekarnah kljubujejo soboškim oblastnikom. Ti so se hoteli polastiti nekajmilijonskega evrskega presežka Pomurskih lekarn, da bi z njim zakrpali brezno brez dna, ki se mu pravi Expano, pa se jim je Ivan Zajc postavil po robu, s čimer si je podpisal “likvidacijsko” obsodbo.

Za javno diskreditacijo in “linč” sta Aleksander Jevšek in Srečko Đurov v minulih letih uporabila vse metode, tudi kazenskim ovadbam se nista izognila. O mobingu, ki so ga bili deležni člani sveta javnega zavoda Pomurske lekarne, ki zastopajo interese 16. občin soustanoviteljic, ne kaže izgubljati besed. Podobno je bilo tudi na februarski seji sveta zavoda, na kateri so svetniki soglasno podprli kandidaturo Ivana Zajca za direktorja. Jih pa je Đurov preteče opozoril, da se “igrajo z ognjem”, kajti mestna rdeča oblast je zato, da zruši Zajca, sposobna uničiti tudi Pomurske lekarne.

Desant na lekarniške milijone
To se je vnovič pokazalo na današnjem sestanku mestne KMVI (Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja), na kateri bi morali odločati o soglasju za imenovanje Ivana Zajca za direktorja Pomurskih lekarn. Že vnaprej se je vedelo, da gre za “misijo nemogoče”, kar je že napovedal Srečko Đurov na seji sveta Pomurskih lekarn 7. februarja: “Bojim se, da ne glasujemo o direktorju, temveč o usodi Pomurskih lekarn.” Čeprav se je Zajc članom KMVI predstavil z nadvse korektnim programom, so se ga “žlahtni levičarji” z Đurovom na čelu lotili v stilu “naglih sodišč,” ki lahko vodijo le še v Hudo jamo!

Prav zavržno in perverzno je, da en Đurov očita Zajcu kršenje zakona o javnih naročilih, ko pa je soboško županstvo mimo zakonskih pravil o javnem naročanju, zaradi partijskih interesov, morda tudi navodil šefa reformiranih komunistov Dejana Židana, mariborski družbi Zgodba d.o.o. v lasti Matevža Frangeža, nekdanjega državnozborskega poslanca SD, nekdanjega direktorja Večera Jureta Štruca, tretji pa je nekdanji direktor marketinga na Večeru Mitja Blagajac, omogočila zaslužek v višini 77 tisoč evrov. To sta počela zavestno, čeprav sta se zavedala, da je  bilo njuno početje v nasprotju z 9. členom notranjih navodil za oddajo javnih naročil in 6. odstavkom 14. člena zakona o integriteti in preprečevanju korupcije (http://vfokusu.com/post/437232/pri-soboskem-zupanu-aleksandru-jevsku-vse-bolj-). Na ugotovitve nadzornega odbora o Zgodbi d.o.o., ki obremenjujejo Aleksandra Jevška in Srečka Đurova, se ni odzval nihče, ne KPK, kaj šele računsko sodišče ali preiskovalni organi policije!

O soglasju Ivanu Zajcu, ki ga je svet Pomurskih lekarn že imenoval za direktorja, tako ne bodo odločali mestni svetniki na četrtkovi seji, ker mu je vrata na KMVI zaprla rdeča Židanova falanga: Goran Miloševič, mag. Brigita PerhavecDušan BencikNives Cajnko – vsi SD, romski svetnik Darko Rudaš, tudi član SD, in Marjan Gujt, SMC. Partijski veljaki tipa Popit in Kučan so lahko le ponosni na svoje naslednike!!!

Oblastniškemu sarkazmu Srečka Đurova ni videti konca. Že februarja, ko so člani sveta Pomurskih lekarn obravnavali kandidaturo Ivana Zajca za direktorja, je dejal: “Vsi vemo, kakšen bo danes rezultat glasovanja in kakšen bo rezultat glasovanja v mestnem svetu, zato predlagam, da danes opravimo tudi imenovanje vršilca dolžnosti lekarn.” Svet bo prav gotovo Zajca imenoval za v. d. direktorja, na preostalih 16 občin ustanoviteljic pa je, da sprožijo zahtevo po spremembi ustanovitvenega akta Pomurskih lekarn in zlasti sporne diskrecijske pravice MO Murska Sobota, da praktično sama odloča o kadrovskih zadevah v Pomurskih lekarnah.

V Fokusu

 • Vera

  Z izvolitvijo Jevška za župana , so si Pomurci sami zadali udarec v koleno . Domoljubje in poštenje teh klenih ljudi je žal izginilo čez noč.

  • janezxy

   To je splošni slovenski sindrom,ko je narod izgubil občutek za pravičnost in resnico.

 • totex39

  Prekmurci še vedno mislijo, da jih bodo rdeči socialisti rešili iz siromaštva, zato pa so jih ponovno volili.

  • Andrej

   Mislijo? To pa dvomim. Isto kot ljubljančani, mariborčani…. Misliti je za slovenca misija nemogoče.

 • soc

  Naslov je vrhunsko lažnivo in debilen (zakaj hudiča je na portalu nujna ta primitivna rumena barva?), vsebina pa tragična.

  Verjetno najbolj eminentni slovenski lekarnar zadnjih dveh desetletij, dokazano nepodkupljiv, izjemen organizator in priljubljeni vodja kolektiva je kot apolitičen profesionalec trn v peti rdeči soboški mafiji, ki rabi po vzoru ljubljanskega župana in njegovih Ljubljanskih lekarn pokrasti še več denarja v svoje in žepe svojih bližnjih. Hecno, prav vse ostale občine ustanoviteljice Pomurskih lekarn ga navdušeno podpirajo… Seveda pa regionalni in nacionalni murgelski mediji ustrezno komentirajo dogajanja, da bodo ofce razumele, kot je treba.

  Na bruhanje mi gre ob tem lopovskem početju oblastnikov in njihovih medijev. Drž’ se, magister, s tabo smo vsi, ki te poznamo!

  • Andrej

   Tako, kot si opisal direktorja Zajca je res, ampak taki so za komunizem popolnoma nesprejemljivi. Dokazano že tisočkrat, ampak slovencem ne šine pa jim ne šine.

  • Peter

   Ja, kaj bi radi dosegli s to rumeno na novi mi res ni jasno.
   Poglejte, tistim, ki vas beremo, nam gre ta slog zelo na jetra (poglejte komentarje, same graje in nobene pohvale).
   Tistih, ki vas ne berejo s takimi rumenimi temami ali kričečimi naslovi, ne boste pritegnili, še več, imajo razlog, da vas odrinejo na stran.
   Torej, v čem je poanta, Nova24, no?

 • šmentanamuha

  Kaj češ, to je tko kot v Velenju, SD v sedlu že x let in spremembe še ni na vidiku, čeprav ta komunistična greznica povzroča škodo celi državi.

 • Antonius

  Levica ima edini program, kako svoje kadre spraviti na najbolj odgovorna in odlično plačana delovna mesta.
  Seveda so nastavljene barabe zelo imenitno zaščitene. Visoke odpravnine jih ščitijo, da politikantsko postavljenih kadrov ni mogoče predčasno odstaviti.
  Serpentinšek je šel celo tako daleč, da je izsilil povečano število državnih sekretarjev. Poskrbel je za koalicijske volilne poražence, da še naprej visijo na odlično plačanih državnih jaslih.
  Jevšek, bivši šef slovenske policije je pa zgolj zrcalo stanja v od politike neodvisni policiji. On je dokaz, da je policija prestreljena s Kučanu zvesto politiko.

 • Hunyađi

  Meni bi tudi pokrovko metal iz piskra, če bi bil zadrgnen malomeščanski avtohton desnak, ko bi bral, da vse ključne pozicije vodijo osebe na -ić, če že ne oni pa tisti, ki se jim priimek prične z -Đ.

  • joza joza13

   Ti pa premoreš neverjetne vsebine sproducirat. Naravni talent – ni kaj.
   …dno!

   • Hunyađi

    Kaj pa vem. Zate sem jaz enakega mnenja.

 • Olga101

  Kdo pa je divjak, ki niti slovenskega priimka ne premore?

 • karpelec

  Stoj mag. Janez, pa magari na štirih, da bodo porabili čimveč municije.

 • xtc

  To drhal komunistično nazaj v roke Madžarom-Orban jih bo že zrihtal kot jih je Horty.

 • Sicer pred likvidacijo je potreba še diskreditacija in diskvalifikacija, drugače to pride ven zelo amatersko izvedeno.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!