Škof Geza Filo, s podporo Jankoviču ste poteptali temeljne vrednote reformacije!

Evangeličanski škof Geza Filo. (Foto: STA)

Pred dnevi je Bojan Požar, urednik spletnega portala Požareport  v  komentarju  razgalil “zahrbtno taktiko levičarskih strank v Ljubljani”, ki pred tokratnimi lokalnimi volitvami niso upale javno podpreti do konca kompromitiranega aktualnega župana Ljubljane Zorana Jankoviča, mu pa zato intenzivno “čistijo”  traso do še enega županskega mandata. Letos slovenska javnost ne bo priča procesiji članov Kučanovega omrežja  na ljubljanski Magistrat, čeprav je strah, da bo kandidat SDS dr. Anže Logar prekinil dvanajstletno vladavino Zorana Jankovića, vse večji in večji. Kučanovo omrežje se je zato Jankovičevega “bildanje” lotilo v zaodrju dogajanj. Tako niti ena od levičarskih strank, ki so “združile moči” v antijanševsko vladno koalicijo in njihova nadkoordinatorka Mesčeva Levica, v Ljubljani za županski položaj volivcem ponujajo praktično popolne politične anonimneže ali pa jih preprosto nimajo. 

Kaže pa, da levici in Kučanovemu omrežju tudi takšna zahrbtna politična taktika Jankoviću ne prinaša dodane vrednosti, zato je Milan Kučan vpregel kar škofa Evangeličanske cerkve v Sloveniji Gezo Fila. Odkar je Geza Filo decembra 2013 kot škof prevzel vodenje evangeličanske augsburške veroizpovedi, se je njen sedež iz Prekmurja preselil v Ljubljano. Bliže Milanu Kučanu, ki je dogajanja v sami cerkvi nadzoroval tudi preko Protestantskega društva Primož Trubar, ki je bilo vse od ustanovitve v levičarskih rokah. Zmaga Geze Fila na sinodi pred petimi leti je pomenila poraz dunajske veje duhovščine proti bratislavski, ki je tudi v komunističnih časih bila bolj spravljiva z oblastjo, nekatere duhovnike, ki so teologijo študirali v Bratislavi,  pa je moč najti tudi na seznamu Udba.net.

Geza Filo in nekdanji predsednik Zveze komunistov Milan Kučan. (Foto: STA)

Ko evangeličanski škof pljune na vernike
Skratka Geza Filo, prvi med enakimi v slovenski evangeličanski cerkvi, je izrekel javno podporo aktualnemu ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću pri njegovi vnovični kandidaturi, kar je slednji z veseljem objavil na svoji spletni strani. Škof Geza Filo v svoji podpori med drugim zapiše: “Gospodu Zoranu Jankoviću, ki se je izkazal z dosedanjim delom, ki ima veliko izkušenj in je blizu ljudem, izrekam priznanje za opravljeno delo. Ker verjamem v bodočnost njegovega prizadevanja za razvoj mesta Ljubljane, ga podpiram pri njegovi ponovni kandidaturi za župana Mestne občine Ljubljana. Prepričan sem, da je dovolj pogumen za nova dejanja, ki presegajo nekonstruktivne poglede, omogočajo strpno sobivanje in širijo dober glas o našem mestu.

To se zapiše škofu Gezi Filu v dneh, ko so slovenski evangeličani praznovali Dan reformacije in obujali vsebino 95. tez, ki jih je pred 500 leti, 31. oktobra 1517 na vrata Wittemberške cerkve pribil duhovnik Martin Luther. Še v letošnji poslanici je Geza Filo poudaril, da je vsebina Luthrovih tez aktualna še danes: “Dan reformacije nam vsako leto znova ponuja priložnost, da razmislimo o naši preteklosti in naši sedanjosti, o naši zgodovinski usodi in o vrednotah, ki jih moramo gojiti, če želimo in hočemo – ne le preživeti, ampak tudi zagotoviti si dostojno mesto v svojem okolju.”

In ta isti Geza Filo javno podpre Zorana Jankoviča, ki se je s svojimi dejanji ogrešil ob kar nekaj Luthrovih tez, se kot politik in človek v javnosti povsem kompromitiral, ki ima pred seboj kar nekaj sodnih obravnav zaradi umazanih rabot njegove družine, ki je v spolne odnose prisilil mlado žensko, mater v stiski, ki njemu in njegovima sinovoma država in drugi upniki mirne duše odpisujejo milijonske obveznosti … To je Geza Filo storil v imenu kakih 20 tisoč pripadnikov slovenske evangeličanske cerkve, ki mu za kaj takega prav gotovo niso podelili mandata. S tem je Geza Filo poteptal vrednote reformacije, izdal svojo cerkev in svoje vernike. Vse na ljubo Milanu Kučanu, ki si kaj takega ni upal storili, da bi podprl Jankovičevo vnovično kandidaturo.Potuhnil se je, po vroč kostanj v žerjavico pa poslal svojega škofa Gezo Fila.

Res do konca sprevrženo dejanje škofa Geze Fila, ki se je pred petimi leti v časopisu Delo kritično opredelil do cerkvenega pridobitništva in do političnega opredeljevanja cerkve: “Oglašati se pred volitvami in vernike nagovarjati, za katero politično opcijo naj se odločijo in kako naj glasujejo, ni stvar Cerkve.” Po petih letih je škof slovenske evangeličanske cerkve Geza Filo poteptal, bolje rečeno požrl tudi svoje javno izrečene besede. Kakšna bo nagrada!? Kaj na to porečejo slovenski evangeličani!?

Boris Cipot, V Fokusu

P.s. Tudi zato ne preseneča, da je bil na letošnji osrednji proslavi ob Dnevu reformacije svečani govorec predsednik reformiranih komunistov Dejan Židan, v prvi vrsti pa ni umanjkal Milan Kučan!

 • Sani Rijavec

  Martin Luther K. se je boril prav proti takim kot je Janković.

  • Svele

   Kaj bosta retardirana spedofilirana otroka Janeza Janše črt in Jakob ko in če odrasteta hahahhahhaha posiljevalca sadista psojebca prostituta ali pedofila v hozentregerjih hajhahha

  • Simon Novak

   Ja, to bo, zahojenec

   • Sani Rijavec

    Zahojena sta ti fotr pa mat, zato si ti degeneriranc, novodobni feminist oz. obična pederčina. Sej zlo enostavn, simpl k pasulj.

    • Simon Novak

     Vzemi tablete, ki ti jih je predpisal tvoj veterinar, in pojdi počivat, zahojenec

     • Sani Rijavec

      Nisem na tabletih. Ti pa brez dvoma si, sploh ker je vikend tu….da boš še bolj ojačal svojo zdegenerirano rodbino.
      A une tud vzameš…tablete, da te lahko potem v štafeti, da lažje zdržiš.?

  • Tone

   Ne, pač pa proti takim, ki imajo ljudi za zapečence, kamelarje, kozojebce, …

   • Sani Rijavec

    Brez dvoma se ni boril za tole kar imamo danes, invazijo feministov in pedrov, je bil pač taprav dec.
    In brez dvoma se je boril za pravico, kar pa z ‘deep state’, ki vlada svetu, nimamo. Katerih močnejših vej je tudi homo lobij, prežet s pedofilijo in ostalimi sprevrženostmi.

    • Lustrator

     To je sicer res, a resnici na ljubo so danes najbolj protikrščansko in protievropsko usmerjene prav drćave v katerih se je protestantizem najbolj oprijel. Zelo težko bi temu rekli naključje.

  • Lustrator

   Vprašanje. Luter se je boril proti katoliški cerkvi – enako kot Zoki in vsi ostali totalčitarni zločinci. Luter je dobro vedel, da bodo njegove sicer utemeljene kritike kmalu zlorabili za politične namene in to se je tudi zgodilo. Zelo težko verjamem, da je bil martin tako naiven, da tega ni sprevidel – če bi, bi se že kot vernik moral pravočasno ustaviti – ni ga namreč večjega greha kot razbijati Kristusovo telo = Cerkev.

 • Van Der Waals

  BEDAK GEZO!

  • Simon Novak

   Bolj se bliža 18. 11., bolj so zahojeni đesnjaki živčni, neprecenljivo

 • Amerikanc

  Mogoče bo tudi Gezi kaj kapnilo v mošnjiček, kljub prislovni varčnosti in skromnosti protestantizma.

  • Denar nikomur ne smrdi ….

 • janez cepec

  morda podpora ni glih na mestu, zanima me pa, kva bi djal, če bi podprl Logarja?

  • Simon Novak

   Ja, potem bi bil najboljši, oh in ah

 • Steiermark

  Geza je še vedno predan jugoudboski drhali, ki je vedno “znala dobro nagrajevati” kolaborante….. Spomnimo se, kaj se ve o kratkonogemu lažnivemu in antislovenskemu izmečku, da ko je bil še “titov mladinec” in je hodil v nedeljo pred cerkev, verjetno protestanstko in Gezovo, ter zapisoval in javljal tiste, ki so se nedeljskega obreda udeleževali….. to pa Geza pozablja! Gujdek, pač, ki se druži in navija za gujdeke, pa naj bo to njegove ali srbske!

  • Svele

   Janša je predan pedofiliji hahhahhaha

   • zvone gabrijan

    Daj kreten primitivni spizdi s foruma in se pejd zdravit.

  • Simon Novak

   Bolj se bliža 18. 11., bolj so zahojeni đesnjaki živčni, neprecenljivo

   • Steiermark

    Bi rekla, da to velja ravno za vas, levake. Mi normalni in pošteni avtohtoni v Sloveniji, nebomo doživeli nič posebnega, če se bo levaško jugoviška mafijska drhal združila in ponovno izvolila svojega bossa mafije, ki nepretrgoma, pod pokroviteljstvom kratkonogega strica, hara po našem, Slovenskem in tistem, od lublančanov! Levaška drhal ste pa obupani, ker slutite svoj konec!

    • Simon Novak

     Ne boste doživeli nič posebnega??? Ha ha ha, po 18. 11. ne bo več za brati nič, ker boste, Kalimerkoti, spet iskali krivce, ki so vam ukradli volitve…puklasti vam je ukradel LJ, ko je poslal v izgubljeni boj Anžeta z njegovim bebavim nasmehom in ste ga spajdašili s falango luzerjev

 • Svele

  Hahhahahha ni pedofil kot vas Jezus hahahhaha

  • zvone gabrijan

   Daj idi se zdravit, če ni prepozno. A to po levičarsko ne spada k sovražnemu govoru?

 • if

  Kristjan, škof evangeličan, podpira nedemokrata, ki v funkciji župana uporablja korupcijo za napade na demokracijo, ženske in lastnino.
  Kristjan, škof evangeličan, se podreja nedemokraciji prisesani na vitalne dele RS.

  Geza Filo, nevredni ste statusov kristjana in osebe demokrata.

  • Steiermark

   Saj je to bil že pod jugovino in kučkotom!

  • Simon Novak

   Bolj se bliža 18. 11., bolj ste zahojeni đesnjaki živčni, neprecenljivo

 • antimur

  Evangeličani, ni dajte se zavesti prekletemu Filiju, ki ni drugega kot ogabno orodje kučanistov, za umazane spletke in intrige. Če zanemarimo ves Jankovićev kriminal, je že dovolj dejstvo, da ta kriminalna kreatura ne dovoli izobesiti slovenske zastave na ljubljanskem gradu, da klečeplazi pred muslimani, ne samo, da jim je dovolil zgraditi njihov vadbeni center džamijo, temveč jim je še ulico poimenoval po džamiji in še in še protislovenskih dejanj, k jih je zagrešil ta čefurski kriminalec, že to bi moralo zadostovati, da ga noben slovenski škof ne bi podpiral, ampak bi ga moal razglasiti za sovražnika slovenske cerkve, Slovencev in Slovenk.

  • Simon Novak

   Bolj se bliža 18. 11., bolj so zahojeni đesnjaki živčni, neprecenljivo.

  • Svele

   Jesenski ofenzivi ni uspelo uničiti naše vojske, zato so postavili Nemci in domobranci močne, s tanki podprte in z letali zavarovane posadke v Novem Mestu, Kočevju, ter postopno še v nekaterih drugih večjih krajih, kakor na Grosupljem v Ribnici v Velikih Laščah itd.
   Tu so tvorili jedro posadk domobranci pod nemškim poveljstvom. Iz Ljubljane in iz novih postojank so začeli domobranciudirati ob robovih osvobojenega ozemlja v notranjost, loviti ljudi, ki so jih sumili pripadnosti OF, jih ubijati, mučiti, odpeljevati v Nemčijo, ropati njih imovino in požigati domove. Predvsem pa se je začelo fašistično domobransko nasilje v Ljubljani in okolici. Že pred veliko nemško ofenzivo, ko je bilo organiziranje domobranstva v polnem teku, so začeli zapirati naše ljudi, vmes pa tudi že orelivati kri.
   Za nemškega prezidenta »Ljubljanske pokrajine« je bil postavljen bivši italijanski župan Ljubljane, Jugoslovanski kraljevi general Leon Rupnik, pod neposrednim vodstvom dr. Rainerja. Glavna naloga Rupnikova je bila, vzpostaviti »slovensko« vojsko. Ustanovil je organizacijski štab in postavil za poveljnika slovenskih domobrancev polkovnika Krenerja. Načelnik štaba je podpolkovnik Peterlin, njegov pomočnik pa podpolkovnik VIZJAK. ( Zelo verjetno sorodnik Vizjaka ki ga poznamo danes)
   Neposredna zveza med dr. Rainerjem in rupnikom je Hauptberichstleiter dr. Lapper, med domobranci in nemško vojsko podpolkovnik Balke, šef nemške oborožene sile, šef varnostne službe pa je stotnik Schluifer. Glavni nemški komandant je SS skupinski vodja general Rosener. Le ti so glavni krivci za domobransko fašistično nasilje nad Slovenci.

   PRVE ŽRTVE

   12.10.1943 so domobranci ustavili na bloku, ko se je vračal s šentviške meje s svojo družino, železničarja Jožeta Stermeckega, ga pretepli, pobili na tla, davili, da je drugi dan umrl. Imeli so ga na svoji listi in trdili da je hotel pobegniti. Toda ta od Italijanov prevzeti izgovor (Italijano so sploh o vsaki usmrtitvi morali poročati civilnim oblasten tako, da žrtev ni bila usmrčena, ampak je padla na begu ali v borbi, dokument imamo v rokah.) bomo našli še v mnogo sličnih primerih. Žrtev je zapustila ženo in dva nepreskrbljena otroka.
   Nekako v istem času so domobranci ponoči aretirali dijaka Mačka iz Zadobrove in Puharjevo, ženo upokojenega orožnika iz Dev. M. v Polju. Oba sta izginila brez sledu.
   Na dolenjskem bloku so domobranci potegnili z voza priletno kmetico, doma nekje z Dolenjske, mater šestih otrok, jo odpeljali proti Orlam in jo za cerkvijo v Rudniku ubili. Žrtev so popolnoma izropali.

   KOZLARJEVA GOŠČA

   Kmalu se je razširil doslej neznan naziv : KOZLARJEVA GOŠČA!
   Poleg cerkvice sv. Urha na Dobrunjah in gramozne jame pri sv. Križu pri Ljubljani bo ta gozd ohranil svoje ime kot najstrahotnejše morišče podivjanih domobrancev.
   Dne 25.11.1943 so domobranci planili v Črno vas na Barju in odurno zahtevali od prebivalcev, ki so že spali da naj se oblečejo in gredo z njimi. Zasilno oblečene so zvezali in jih z vso naglico, suvajoč jih s kopiti pušk gnali v temo. Zamanj je bilo vprašanje, kam in zakaj jih peljejo, jok in prošnje. Poveljnik domobrancev v barjanski šoli, 30 letni Franc Frakelj, ki si je nadel ime Petra Skalarja (da bi morda kot bivši bogoslovec tudi na zunaj spominjal na svoje veroboriteljsko poslanstvo) je vodil ta pošastni sprevod. Med njimi je bil tudi Viktor Berlot iz Galjevice. V tem sprevodu so bile sledeče žrtve:
   Vsa rodbina Melikova, gospodarja 50 letni Ivan in 58 letni Franc, 56 letna Marija, 14 letni Bojan in 15 letni Slavko, 14 letna Vera Škraba in 44 letni Anton Škraba. Angela Modičeva in 19 letna Stefka Vidmarjeva. Vaščani so od daleč z očmi in ušesi spremljali to nočno grozoto. Kmalu so slišali obupno vpitje in krike smrtne groze, nato tri rafala iz mitralijeza, posamične strele iz pušk in končno eksplozijo ročne bombe. 16 ljudi je padlo. Med njimi otroci.
   Na morišče je prišla sodna komisija, ki se je ustavila na posestvu Marije Škafarjeve iz Črne vasi. Št. 177. Domobranski poročnik Franc frakelj pa jo je odgnal in komisiji zagrozil. Ljudje so načli ob jarku ob gošči pozneje 11 trupel, za vasjo pri gošči pa dva grobova. Še dolgo so ljudje kazali okrvavljeni kol in zobovje 14 letne Vere Škraba, ki je ležalo raztreseno po morišču. Ugotovilo se je, da so bili na istem mestu umorjeni od domobrancev še sledeči: Lojzka in Ivana Leneršičeva, Antonija Golobova, Milko Kaizer, Vinko, Jera,Tilka ter Roman Ukmar, Jože,Marija in oba Franca Brancelj, Jože Javornik, Alojzija Benetova, Helena Modičeva, Jože Vidmar, Marija Aličeva, Marija Verbičeva, Martin in Pavla Furlanova, Pavla Jankovičeva, Franca Škrabova, Minka grumanova, Janez,Marija,Lojzka Grebenčeva, Francka Strumbljeva, Ivana Lesičeva, Marija Podržajeva, Franca Tanckova, Alojz in Albina Škafarjeva, Ivana Bolhova, Anton Jesih in še mnogo drugih, ki jih pogrešajo.
   Umor Marije in Lojzke Grebenčeve je tako razburil prebivalstvo, da je poveljstvo domobrancev v Velikih Laščah pisalo hčerki pokojne 1.6.1944 pismo v katerem so opravičuje, da ta umor ni v zvezi s kakim poveljem domobrancev. Opozarja jo, da naj napiše partizanom, da je v nevarnosti njeno življenje in življenje mnogih drugih ljudi za katere vedo, da živijo s partizani v dobrih odnosih. Grozi pa da bodo domobranci izvajali posledice, če se odpeljane osebe v treh dneh ne vrnejo. (Glej stran 37 pismo Podlesnika).
   Domobranci se izgovarjajo da so imenovani odpeljani na prisilno delo v Nemčijo. Toda dočim so trupla ubite Marije Aličeve, Ivane Škrabove in Jakoba Modica ležala še nezakopana v gošči, so sporočili iz Nemčije, da so tam umrli. Očitno je da igrajo Nemci z domačimi krvoloki pod istim klobukom.
   Toda narod pozna krivce in ljudski glas je božji glas, ki ne utihne! Nedvomno je odgovoren poveljnik domobranske posadke Podpeči Leopold Pristavec, veletrgovec iz vasi Jezero, ki je kriv smrti Marije Verbičeve z Jezera in Antona Modica iz Vrbljanj.
   Po njegovem nalogu so morili domobranci :« FRANC TELBAN IZ PRESERJA, TONE URŠIČ IN JANEZ CIMPERMAN IZ JEZERA JOŽE MODIC, JANEZ JURČEJ IN JANEZ ZALAR IZ PODPEČI.
   Ivana Bolha je bila ustreljena za zidom ižanskega pokopališča. 14 dni so jo imeli zaprto v barjanski šoli. Usmrtili so jo 10.11.1944, ko je okoli 25 domobrancev pod vodstvom komandanta Fraklja in Oblaka obkolilo Iško vas in odpeljalo 10 žrtev, od katerih pa so partizani z nepričakovanim napadom rešili 8, domobranci so umorili le staro ženico, ki jim ni mogla ubežati.

   NOČNA GROZOTA NA SAVI

   V noči 2.7.1943 se je ponovilo podobno zverstvo. Tudi med temi morilci je bil Viktor Berlot iz Galjevice. Domobranci so pobrali kmeta Franca Pečana in sina Franca, ki se je šele vrnil iz internacije,
   Ivano Vidmarjevo, Franca Škrabo, kmeta Krašnerja in magistratnega slugo Franca Jevca. Zvezane so zmetali v kamion. Ko se je ta ustavil, bilo je ponoči, so žrtve slišale šumenje reke. Navezali so jih na vrv in odpeljali bliže na breg. Domobranci oboroženi z revolverji so jim pobrali dokumente:«Obudite kes! Bliža se vam zadnja ura!« je bil ukaz. Sneli so jih z vrvi in jih povezali dva po dva. Nekdo je posvetil z električno svetilko. Spoznali so da stoje ob lastnih odprtih grobovih. Tedaj je Jevec napel vse sile, da je vrv počila in se pognal v beg. Streli so pokali za njim, vendar mu je uspelo pobegniti. Vsi ostali so popadali pod morilskimi streli.
   Tudi tokrat je prišla komisija, a ostal je le zločin, krivci in komedija. Nad 110 Barjanov je bilo pomorjenih.

   MORILEC SE SPREHAJA

   Komedija je bila tudi z umorom Blažiča (ali Babiča) iz Bruhanje vasi. Dne 25.11.1943 ga je aretiral podnarednik 1. Domobranskega bataljona iz tehnične srednje šole Anton Štrubelj iz Zdenske vasi v dobrepoljski občini, ga z dvema pajdašema odpeljal v gozd za Rakovnikom, ga ustrelil v glavo in v hrbet ter ga oropal za 7000 lir, ki jih je žrtev imela pri sebi. Prišla je komisija, Štrubelj pa je prost hodil po Ljubljani. Isti Štrubelj pa je v istem času aretiral mater treh otrok Marijo Pirman po domače Padarjevo iz Podgorice v okraju Videm-Dobrepolje. Njen mož je bil takrat še v internaciji, Štrubelj jo je peljal v gozd za pokopališčem, jo prisilil, da je slekla plašč, sezula čevlje, snela prstan in mu vse to izročila, dala mu je vse svoj denar. Upala je da se s tem reši. Toda zverina jo je nato ustrelil. Tudi to je Policijska komisija čez nekaj dni pometla pod prag, Štrubelj pa je prost hodil po Ljubljani.
   Enako je storil z Ivo Strandovo iz Zdenske vasi.
   V noči od 12. Na 13.12.1943 so vdrli domobranci k učitelju Luliku na Rudniku. Ker so ga poznali kot somišlenjaka OF so se izdajali za partizane. Njegovo staro, bolehno ženo so zmerjali z vlačugo in ji grozili. Med tolpo je bil Milan Kadunc, domobranski narednik, pozneje komandant na Škofljici. Lulik je brez sledu izginil. Ker se pa je Lulikova hčer obrnila do njih. Toda za manj. Lulika je dobil v rokebataljonski komandant domobrancev pri sv. Urhu, kjer so ga ubili. Ko je Kadunc srečal Lulikovo hčer na ulici je začel vpiti:« Partizanka! Partizanka!« Hotel se je znebiti te nerodne obtoževalke njegovega ega zločina in jo odpeljati. Ker pa se mu to ni posrečilo, a je bilo treba udušiti ljudski glas, so domobranci raztrosili govorico, da se je Lulik v zaporu sam usmrtil.
   Tako sta bila zadnja dva meseca 1943. Leta polna nočnih aretacij. Tajanstvenih izginotij ljudi in plašnih govoric ljudi o strahotah zverstev domobrancev.
   V Grosupljem so aretirali in pripeljali v Ljubljano v Tehnično srednjo šolo ing. Martina Zupančiča iz tovarne motvoza, urednika Martina Puciharja, orožnika Mihaela Dovžana in Janeza Štruklja. Samo slednji je bil izročen policiji. Druge so pokončali domobranci.

   ZLOČINI SE VRSTE

   14.7. zvečer so domobranci odpeljali z njenega doma ženo Ivana Janežiča iz Orlove ulice, dom pa docela izropali. Zamanj so jih iskali svojci po vseh zaporih. Poročilo pravi da so gospo Janežičevo mater treh otrok našli ubito v nekem jarku na Barju.
   Domobranci iz posadke v šoli na Barju, kjer je poveljeval že imenovani Frakelj, so 15.7.1943 ubili Janeza Mavca, tesarja na Gornjem Golem, konec Decembra ali v začetku Januarja 1944 pa Frančiško Tancek. Mavca je aretiral domobranec Franc Stojc, zidar na igu.
   V tistem času so domobranci umorili Anico in Kacjana Zatlerja, delavca iz Savelj pri Ježici. Izropali so njuno stanovanje in stvari njegove sestre Urške Velušček, članice Pokrajinskega Komiteta Komunistične Partije za Primorsko. Krivec tega umora je mitničar Jože Dovč iz Stožic, ki je med vodji domobrancev na Ježici.

   RUPNIK VELI UBIJATI

   Neki že prileten mož, doma nekje na Dolenjskem, se je vračal iz internacije. Na dolenjskem bloku so ga domobranci prijeli, odvlekli v gozd, ga med potjo suvali in tolkli in še preden je mož razumel ali je blazen on ali podivjanci, še preden je spoznal kaj sploh hočejo od njega je bil ubit, dasi ni vedel ne on ne drugi, kaj je zakrivil.
   Tik pred novim letom so se po opravkih iz Iga odpeljali v Ljubljano kmet in gostilničar Javornik in kmet Jesih Simon. Dospevši do šole na Barju, kjer je bil sedeš domobranske posadke, so jih domobranci ustavili. Vzeli so jim konje in voz. Plen je bil sicer lep a bali so se da oškodovanci ne bodo molčali. Zato so sicer Jasiha drugi dan izpustili za sinom pa ni sledu. Za Javornika pa se ve, da so ga ustrelili.
   Res v tistem času je izdal Rupnik organizacijskemu štabu domobrancev, katerega šef je bil podpolkovnik Krener, navodilo:«Terence izven bloka pobiti! A iz zdravstvenih razlogov naj se trupla pokopljejo. V bloku pa naj se terenci izroče oblastem. Zato so odslej domobranci pobijali ljudi pod pretvezo, da so terenci, pa če so to bili ali ne.

   GOLOBRADI MUČITELJI NA POLICIJI

   Na Policiji se prične strahotno mučenje in pretepanje. Tam so zdaj najeli nove moči, odkar so odšli kvesturini: golobrade mladiče, dijačke, razvajene gospodke, smrkavce, ki se jih drži še materino mleko. Jetnika bijejo s kopiti pušk in z obteženimi jermeni ob sviranju gramofona. Sto do tristo udarcev po telesu, dokler se žrtev ne onesvesti. Naslajajo se ob mladih dekletih, ki jih slačijo in žalijo v njihovi ženski časti. Nekateri od teh zločinskih malopridnežev so znani. : dr. Loh, sodni pripravnik, sedaj policijski komisar, znan ovaduh, Srečko Rus, sin ravnatelja zavarovalnice »Dunav«, neki Menart, Anton Por, Strubelj, brataAdamiča iz Št. Petrske ceste, jurist Franc Robič z Mlade Gorejurista Drago in Marijo Kobi iz Maribora, Pajk in Koritnik, osmošolca, tajni policijski agent šestošolec Žitnik rafael Kumar, Zupančič, Urančič, Lukšič, Frummar, Veler, Eder, Kolka, Alfred Kralj itd…
   Ženske so bile tako mučene in tepene od te sodrge, da so morale v bolnišnico: Sonja Gomzijeva, sestri Permetovi, 15 letna Vida Ostrčeva, Nada Ropičeva, Angela Smoličeva in Cita Potokarjeva, vse v starosti od 21 do 26 let. Dalje Milena Žigonova, Bojana Velikonjeva, Milena Kosirnikova, Jožica Zadnikarjeva, Julija Resnikova in še sto in sto drugih ŽRTEV.
   Beaz sledu so izginili od 9. Do 12. 1. 1944 aretirani Tone Turk, Dana Škrabova, oba iz Rudnika, Miha Kunej z ženo in Hvala iz Galjevice. Izginili so magistratni uradnik Stane Klemenc, jurist Rudolf Škrabelj in drugi.

   SV. URH PRI DOBRUNJAH – ZAČETEK

   Do zadnjih dni, ko to pišem, segajo poročila o zverstvih na ljubljanski Policiji. V noči iz 24. Na 25. Maja 1944 so agenti aretirali ing Kotlovška, uradnika Hidrotehničnega oddelka Pokrajinske uprave, stanujočega na Staretovi ulici. Še isto noč so ga na Policiji s pretepanjem ubili in odpeljali v mrtvašnico na Žalah, ne da bi to javili njegovi ženi. Zabranjeno je bilo dajati žalne oglese v časopise(zakaj že???) Nenapovedan pogreb pa je bil tiha demonstracija proti zverskim ubijalcem. Na mrliču so ljudje opazili temne lise na temenu. Dr. Hacin, ki nosi odgovornost za ta zverstva, je izjavil, da je Kotlovška zadela kap.
   Točno je torej, kar je izjavil agent Saša Gjud, sin frizerja s Kongresnega trga:« Partizane je treba vse pobiti, kar mi tudi naredimo. Vse, ki jih ujamemo, enostavno ustrelimo, ne pa kot Nemci, ki jih odpeljejo na delo.«
   To se tudi sklada z izjavo lopova Lada Škofiča, ki je bil prej domobranec na Primorskem in je sedaj agent – izzivač.
   Hvali se da zvabi partizane na nek samoten kraj, kjer jih potem pobijejo. Množe se pritožbe zoper Razbregarja, štajerskega begunca Ajleca, olaka in Bizovičarja. Razbregar je neko jetnico v zaporu posilil, medtem ko je drugi detektiv stal na straži. Zato so pa jetnice lopova tako preteple, da se je komaj rešil in je moral v bolnico. Zlasti od 1.5. dalje se je mučenje v zaporih stopnjevalo. Iz šole v Dravljah so ljudje po množičnih aretacijah slišali stokanje nečloveško mučenih in tudi strele. Na Policiji pretepajo in mučijo z električno strujo. 30.6. je bilo poslanih 300 ljudi, med njimi 120 žensk v 6 vagonih v Dachau. Tam je ob pričetku invazije na zapadu zavladalo med interniranci veliko veselje in mnogi interniranci so hoteli vdreti iz taborišča. Hitlerjevske zverine so po poročilu nekega železničarja iz Koroške, Slovence zdesetkovali in jih 113 ubili.
   Ker je smert ing. Kotlovška zbudila veliko ogorčenje, postopajo lopovi na Policiji bolj previdno. Vendar pa se še vedno sliši iz zasliševalnice igranje radia, ko pretepajo ljudi, ki morajo ležati na podu na trebuhu na otomani, da jih z bikovkami in obteženimi jermeni pretepajo po zadnji plati. 16 letno dekle Omharjevo so tako pretepli, da je imela zbite vse podplate in se ji je na tilniku zbrala kepa strnjene krvi. Morala je biti operirana. Jetično učiteljico so tako pretepli, da je nevarnost za njeno življenje. Neka ženska je znorela in je v umobolnici.Neko ženo sta zasliševala Maks Rant in še neki drugi Policijski lopov tri dni zaporedoma. Pretepla sta jo tako da je dobila podplutbe po celem telesu. Zaprta v temnici je morala ležati na tleh brez hrane in vode. Grozila sta ji s smrtjo, če ne bo izdala komunistov.
   Neko nad 60 let staro žensko so tako stepli in zmrcvarili da je padla v nezavest. Poklicni zdravnik pa je izjavil:«Kaj to videl sem še hujše primere, saj to bandita ne boli. Bandita nima smisla obvezovati, ženske so še hujše kot moški. Če ji daš 100 do 200 na zadnjico, pa si ti smeji.«
   V istem času je bilo ustreljenih pri Sv. Urhu 31 ljudi, v znani gramozni jami pa 8 ljudi. Gotovo so med njimi mnogi izmed progrešancev in še marsikatera druga žrtev. Med njimi so tudi ljudje iz Štepanje vasi:Ignac Nagrašek, Miha Jakopin, Anton Jereb, Franc Anžič… Med njimi so tudi sledeči pogrešanci:
   · Marjeta Hočevarjeva, mati 5 otrok, Kmetica iz Velikih Lašč, 30 letni Anton Jelenc, ki se je vrnil iz internacije, 34 letna učiteljica Anica Gale iz Grosupljega, Tanko iz Vinic pri Sodražici, Andrej Škrabelj, 48 leten, ki je izginil že ob božiču, Franc Dolanc, 42 letni delavec z Viča, Škerjanc z grosuplja, Stane in Ivan Velovec iz Žužemberka, Erjavec s Plešivca.
   V Ljubljani sta 12.12. izginili kmetici Mrharjeva iz Dolenje vasi pri Ribnici in njena hči. 20.12. je izginil Alojz Prijatelj, kmet iz Vinic pri Sodražici in Mira Lenardičeva z Ježice. Našli so truplo ustreljene 21 letne Mare Zupančičeve.
   Izginil je sluga tiskovnega urada, dalje učitelj Vili Zupan iz Vodmata, njegov brat iz Most in 22 letna Zorka Dolničar.
   9.2. naslednje leto so našli truplo ubite Polonce Kocjančičeve.

 • zvone gabrijan

  Kje ste zdaj pošteni levaki, kako bi bilo, če bi rkc podprla Logarja, poln rdeči gobec bi imeli o ločitvi države in cerkve a ne? Prvi bi bil Židan. A ne tovariš Židan?!

  • zokispoki

   A to pomeni, da podpira kriminalca ? Sam vprasam !?

   • Andrej

    Sprašuješ, če Židan podpira kriminalca? Pa saj nisi resen. Raje verjamem, da si malo sarkastičen.

 • Grog

  ” ki je v spolne odnose prisilil mlado žensko, mater v stiski,”

  Spet usteajate v tej lazi ;) pa tudi prisilil jo je , da je imela njegovo osebno tel.stevilko ze vec let ;p

 • xtc

  No ni čudn ,da so Madžari vedno harbali Prekmurce so že vedeli zakaj-tale je lep primer.

 • Antonius

  Trubar se je izpostavljal in trudil za slovenstvo, *Gazda* Filo podpira pa srbskega mafijankovića, da Trubarjeve *lube Slovence* *fila* z jugom.
  Za ljubljanskega župana volite dr. Anžeta Logarja tudi zato, ker vas poleg protestantskega izdajalca škofa File k temu nagovarja tudi Srbin Simeon Novaković.

  • Simon Novak

   Bolj se bliža 18. 11., bolj so zahojeni đesnjaki živčni, neprecenljivo…Anže s svojo falango luzerjev (Tonin, Podobnik, Jelinčič, Požar in “za otroke gre” Primc) nima za burek

   • sloustava

    Lajaj, lajaj, a Jankovic se ga boji! Kje so soocenja? Ste pa levaki res neverjetni, sram vas je celo lastnega kandidata!

    • Simon Novak

     Ha ha ha, ja, to bo, Zoki se boji Anžeta in njegove falange luzerjev…sem že zadnjič napisal, če se Zoki danes skrije v luknjo in se ne oglasi več do 18. 11., bo vseeno povozil Anžeta in njegovo falango luzerjev (Tonin, Podobnik, Jelinčič, Požar in “za otroke gre” Primc) kot brzi vlak

  • Svele

   Pedofilijus .tankosic.poglej kdo ti je spustil klofuto govno pedofilno angkesko

  • zokispoki

   Temu se ze navzven vidi, da ni cisto diht. Kaksne sprevrzene misli mu gredo po glavi, pa sam bog ve. Popolnoma se mu je odkegljalo !

   • VERRZIFIKATOR

    Pišta Filáč

    KRAMAR GEZA

    Je zaprl Geza trgovino,
    dosti danes je nareformiral,
    ve se, koga bo naprej podpiral,
    je nafilan dobro z gotovino.

    V naši vasi gor in dol pohaja,
    prerok pravijo mu sovaščani,
    materialnega ki se ne brani,
    ve se, da iz rok mu ne uhaja.

    Sosed moj je zadnjič z njim govoril,
    vera mu bila je zadnja briga,
    cerkev prav poslednja konjska figa,
    z drugimi skrbmi se je tovoril.

    Je povedal zadnje nočne sanje,
    rekel, da bile so kot preroške,
    zrle vanj da so oči otroške,
    kupil da je sinu stanovanje.

  • VERRZIFIKATOR

   Je zaprl Geza trgovino,
   dosti danes je nareformiral,
   ve se, koga bo naprej podpiral,
   je nafilan dobro z gotovino.

 • soc

  Vse jasno. Ruska pravoslavna cerkev stoji za Putinom (ve se, zakaj – denar), prekmurska protestantska za Kučanom (manj se ve, zakaj, saj je Kučan smrtni sovražnik krščanstva, precej manj inteligenten in močan od Putina in denarja ne bo).

  Upam, da se RKC tako jasno in nedvoumno postavi za Logarja kot islam in Geza za Jankovića.

  • Grog

   Jaz tudi upam , ker pol bo Logar 100% zgubil ;)

   • soc

    Neprijavljeni dežurni aktivist, ali se vsaj zavedaš svoje enormne bebavosti? Ali je res vredno izpasti bebec za tistih nekaj Mladinih udbaških Evrov?

   • soc

    Neprijavljeni dežurni aktivist, ali se vsaj zavedaš svoje enormne bebavosti? Ali je res vredno izpasti bebec za tistih nekaj Mladinih udbaških Evrov?

  • Lustrator

   Podpis.

 • plavi-mil

  Tudi vas evangeličanov ne bo več, ko vam bo ljubljeni šerif napeljal islamiste v Ljubljano, Geza bo pa samo še za nafilati.

  • Simon Novak

   Bolj se bliža 18. 11., bolj so zahojeni đesnjaki živčni, neprecenljivo.

 • Foglof Tunek

  Čujte gamad desničarska…še bog vas je nehal podpirati… ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha …

  • marta

   Je Geza Fila tudi tvoj bog ?

   • Svele

    Ziher ne Janša pedofil

 • Simon Novak

  Bolj se bliža 18. 11., bolj so zahojeni đesnjaki živčni, neprecenljivo

 • Simon Novak

  čeprav je strah, da bo kandidat SDS dr. Anže Logar prekinil dvanajstletno vladavino Zorana Jankovića, vse večji in večji…A, RES, KJE PA SE IZRAŽA TA STRAH=???

 • Get Smart

  Obleka ne naredi človeka.

  Kaviaržido kominternistične kreature in tu njihove serbusne MURGL JUGOKOMUNISTIČNE serbusne (serbus=hlapec nje) kreature boste spoznali
  PO NJIHOVIH DELIH.

  Jezus Kristus:
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
  .

  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

  .
  Če stvor, našemljen v farja, podpira DOKAZANEGA MURGL JUGOKOMUNISTIČNEGA lopova, lažnivca …
  je pač vsaj podpornik (najbrž pa tudi ČLAN) kaviar žido kominterne.

  Saj menda veste, da so vsi t. i. duhovniki-pedofili
  DEJANSKO kaviaržido kominternistične poturice = v farje našemljeni in poturjeni zločinci proti človeštvu?

  Pamet v glavo.

  • Mirnik Aleš

   “servus” je bil nekoč pozdrav “Zdravo suženj”, ne serbus.

   • Get Smart

    Malo se moraš poučiti o posledicah “betatizma”.

 • Garbage man

  Debeli komunist, preoblečen v duhovnika

  • Simon Novak

   Ti imaš pravi nick, samo man bi moral odstraniti, zahojenec

 • if

  Trubar: “Prelubi Slovenci”.
  Tako je Trubar nagovoril Kranjce, Štajerce, Korošce, Istrane, Goričane, Prekmurce … in vzbudil slovensko narodno zavest.

  Slovenska narodna zavest danes?

  Geza Filo: “Prelubi Janković”.

  Poteza Geza File je zoper slovensko narodno zavest, je izraz zahrbtnega napada na slovenstvo!

  • Simon Novak

   Bejži, no

 • Get Smart

  Pomni, kaj ti je bilo položeno v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
   sviranje
   kurtzu = prodajanje magle=
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
   transićizem = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM …
   (
   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.
   .
   Vsi -izmi so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Foglof Tunek

  Brez reformacije bi se ponižno klanjali in služili fsakokratnemu gospodarju…tako kot so slovenski domobranci služili Hitlerju!?!?… Zato ima Geza Filo praf ko pravi, da podpremo Zorana Jankovića. Če zmaga Logar bo Lublano vodil skrajno desničarski diktator Janez Janša. Lublančani pa nočejo biti hlapci!!!

  • Simon Novak

   Logar s svojo falango luzerjev nima za burek

   • Steiermark

    Kaj bi rad jedel burek, na račun Logarja? Tega pa res neboš dočakal, burek ti lahko podari edino šef burekov in opankar. G. Logar ne rabi nikogar, pametnega in razgledanega podkupovati, takšni smo vsi zanj! Vi ubogi na duhu in balkanci pa se nažirajtee gulaža in burekov, vedno za naš denar, ne za opankarjev….

    • Simon Novak

     Ja, vidi se v njegovi falangi luzerjev njegov značaj

  • Steiermark

   ali ti po novem spadaš med Lublančane ali si še vedno med kozjejeb……ci? No, ja, oni čoban u ljubljjjaaaniii, ti bo že špendiral za kakšen fraklček in malo šmarnice – dosti je ne potrebuješ, ker si nor že brez nje!

   • Foglof Tunek

    Jas sn kleni Haložan…ljubitelj šmarnice in lepih žensk !!!… Navijam pa za Zokija…isto kot evangeličanska cerkef. Kapish?

    • Steiermark

     …..vsi skupaj pa se združeni v podpori lgbt in kozjejeb……stvu!

     • Foglof Tunek

      Zoki bo zmagal…v prvem krogu… he he !!!

     • Simon Novak

      To sploh ni vprašanje, Anžeta bo povozil kot brzi voz

     • Foglof Tunek

      Kot da bi Anžetu JJ zabil tiča v rit…brez vazelina…namočenega v mifko…ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha …

     • Simon Novak

      Bejži, no, kot pokvarjena plošča si, zahojenec

  • branči

   odsekaj si desni mezinec, pa nes na magistrat! kreten rdečuharski a misliš, da tvoji komentarji kaj vplivajo na volilne odločitve ljubljančanov? edino, kar si zamudil, bi lahko na žalah namesto ćevapćićev prodajal usluge jebanja koze julke! po moje bi imel več povpraševanja kot pečeni maroni v mericah!

   • Foglof Tunek

    Moji zapisi na družbenih omrežjih bojo res fplivali na odločitef Lublančanof. Lublančani me majo radi…ker sn levičar :)

    • branči

     še en dokaz,kako lahko človek preceni samega sebe! črv, gnoj človeški, k iz dreka vziguje svojo glavo, da sploh lahko diha! vsak pameten, se ne umešča tja, kamor ne sodi!

    • ĐĐ Style

     Ti si razllog, da bom obkrožil Jankovića

     • Foglof Tunek

      Hvala…moj trud bo poplačan :)

   • Simon Novak

    Volilna odločitev Ljubljančank in Ljubljančanov je že zdavnaj znana

    • branči

     seveda je! in to v halozah!

     • Simon Novak

      Še puklasti ve, pa je nagnil Anžeta…neprecenljivo

     • Simon Novak

      Vsepovsod

 • Tone

  No, sedaj ste od svoje volilne skrinjice pregnali tudi evangeličane. Potem bo pa jok in stok in škripanje z zobmi, ko bo Logar dobil samo simbolične glasove. Krivi bodo pa vsi drugi, samo sami ne. Jaz bom pa moral, ne, še štiri leta, ne, poslušati Jankovićevo švefljanje, ne.

  • Simon Novak

   Najprej boš poslušal zahojene đesnjake, kako so jim spet ukradli volitve

 • Osti jarej

  ….vaš bog naj da še vsaj 20 let zdravja in življenja kučanu….sicer ne boste imeli o čem pisat

  • Steiermark

   Zaradi mene ta balkanska podtaknjena podgana lahko životari še naslednjih 20 let, pa mislim, da nebo, zelo slabega zdravja izgleda, pa še tazadnjo so mu že večkrat “popravljali”, pa ne vem če samo zaradi pripadnosti lgbt-ju, ko ga je kakšen “korenjak”, takšen kot tisti novi poslanec na motorju , ki ljubi poraščene in “močne moške”, kot se je sam izrazil, Potem je pa zadeva zakomplicirana. Ponavadi imajo “moški”, ki se dol dajejo z “moškimi” , v kasnejšem obdobju probleme, ker se jim scefra anus…..

   • Simon Novak

    Živčnost se vam pozna na vsakem koraku, pa saj 18. 11. bo kmalu mimo, zahojenec

    • Steiermark

     levaški zahojenec, v strahu, da vaš opankarović ne “zmaga” hodiš s posranimi gatami naokrog in smradiš….

     • Simon Novak

      Ja, zelo me je strah, da bo Anže s svojo falango luzerjev zmagal, še v Spodnjem Dupleku ne bi imel šans

     • Steiermark

      ti si očitno iz spodnjega dupleka in si sosed tuneka, obema pa verjetno, po izjavah sodeč, pašejo bolj , taprave koze……

     • Simon Novak

      Budalo, malo se zemljepisa nauči, kje so Haloze in kje Duplek, pri tebi se dobro vidi, da je naš izobraževalni sistem zatajil

     • Steiermark

      Ti se raje nuči kulture in zemljepisa ter zgodovine, kar te pripeljalo do ugotvitve, da ne spadaš med Štajerce, niti Slovence! Pri tebi pa dobro deluje fdv sistem “izobraževanja” , s katerim levaški fašisti mislite, da je naša “matična domovina” venezuela ….

     • Simon Novak

      Ti se nauči zemljepisa, zahojenec

     • Steiermark

      Glej, če si ti dementen in zahojen, se ti ni potrebno vedno znova predstavljati, da si Zahojenec, ker sem si zapomnila, že prvič, ko si to povedal, potem pa se potrjujejš vedno znova, z vsakom komentarjem, kjer se podpišeš Zahojenec.

     • Simon Novak

      Zapri greznico, dobro, da se vonj gnilobe iz tvojih ust ne širi po netu

     • Steiermark

      Zahojenec, ne vznemirjaj se toliko, bo te kap…..Sprejmi dejstvo, ki ga nemoreš spremeniti, zahojenec!

     • Simon Novak

      Sedi, Floki

     • Steiermark

      Ubogi jugofloki, verjetno od preveč onegavljenja po garažah, niti na tazadnjo sesti več nemoreš…..

     • Simon Novak

      Sedi

     • Simon Novak

      Sedi

    • tohuvabohu

     A si jih ti kreten že kdaj dobil po gobcu? Nisi, a ne, reva usrana, ker v javnosti nimaš jajc za delanje sranja kot tukaj.

 • Dragan Krstič

  Ni kaj, tudi tale škof bi rad imel po upokojitvi brezplačno garsonjero v domu upokojebcev kot sosed Svetlane Makarovič in Janeza Stanovnika.

 • marta

  Da je Kučanov in Jankovičev bog protestantski je znano, saj sta se oba v 90-ih letih opredeljevala za protestanta in zdaj pa ju je očitno tudi “uslišal” njun bog Geza Fila.
  Da so slovenski protestanti bolj naklonjeni slovenskim levim, kot RKC, to pa je javno znano, sicer pa se radi “slinijo” h katolikom, kadar jih rabijo – takšni so pač Luthrovi verniki.
  Geza Erniša bi bil bolj razsoden in previden.

  • Osti jarej

   …ej…..komu so pa RKC bolj naklonjeni…

  • Steiermark

   Eno napakico si naredil, opankarovič ne spada k protestantom ampak pravoslavcem, tako kot tudi njegov kratkonogi stric, ki je pa bil zaraddi posvojitve vzgajan v duhu pokvarjene hinavske luteranske filozofije!

   • Simon Novak

    Neprecenljivo

 • Caetano

  Vsak duhovnik ali pridigar, ki je na liniji filoislamizma je izdal temeljne vrednote krščanstva!

  • Simon Novak

   Bolj se bliža 18. 11., bolj ste zahojeni đesnjaki živčni, neprecenljivo

   • marta

    Ti je zmanjkalo besed, kajne ….. in se ponavljaš ? Vsakemu lažnivcu jih zmanjka.
    Nič novega . Že zdavnaj videno.

    • Simon Novak

     Beri, kar sem napisal, zahojenec

  • marta

   Njihov vzornik Luther je izdal vero v katero je bil posvečen in še našega ubogega Trubarja “pretental”……. to pa so njegovi “verniki”. No pa je tudi med njimi nekaj povsem drugačnih .
   Kljub vsemu, moramo molit za naše ločene brate in zanje prosit božjega usmiljenja.

   • Steiermark

    Protestanti za časa Luthera so imeli zdarv pogled na človeško filozofijo in krščanstvo, izrodili so se tile , kasnejši luterani, ki so navadni pripadniki lgbt, sodelavci udbe, stasija itd. ter skorumpirani lumpi, proti čemu se je pa Luther boril!

 • Caetano

  V obstreljevanju Erdoganove turške vojske čez državno mejo s Sirijo ( kurdski del ) sta bila ubita dva Kurda, ženska in 12 letni deček.

  https://twitter.com/HosengHesen/status/1057999735523565568

  • Simon Novak

   In?

   • Caetano

    Turška veja Muslimanske bratovščine, ki jo predstavlja Erdogan s svojimi ljudmi je uradno razglasila vojaške operacije proti Kurdom za jihad. Primer Afrina!

    • Simon Novak

     In?

     • Caetano

      ???

     • Simon Novak

      In kaj potem=?

 • Foglof Tunek

  Čujte, če v Lublani zmaga Logar (kar je seveda nemogoče)… se bote Lublančani ponižno klanjali in služili SDS-ovem Velikem Diktatorju !!!… Logar bo njegova marioneta !!!

  • Steiermark

   čigava marioneta pa si ti, lgbt zoofilski invalid?

 • lokec

  Jankovič je rad blizu formacevtk.

  • Simon Novak

   Jaz tudi, v MB imamo par dobrih

   • branči

    jih boš rabu! popolna oskrba debila je lahko le pomilovanje, kaj se z osebo dogaja!

    • Simon Novak

     Brankec, pomiri se, če si nervozen, vzemi tablete, ki ti jih je predpisal tvoj veterinar, upam, da bodo zdržale do 18. 11.

     • Steiermark

      Izgleda da pa ti svojega psihologa – veterinarja bolj malo obiščeš, ker nemore opaziti tvoje psihoze – paranoje!

     • Simon Novak

      Sedi, Floki

    • Simon Novak

     Brankec, z mirnega, zahojenec zahojeni

  • Tone

   Rečeno je bilo, da je farmacevtka prišla k njemu.

 • Foglof Tunek

  Moji dragi Lublančani… Tunek je z vami !!!… Srčno upam, da zmaga Zoki (saj vem da bo :)… Bolj bo Logar poražen, bolj bo Janšeka bolelo…in že to nekaj velja…a ne? :)

 • Black_hawk

  se ne čudim!

  • Foglof Tunek

   Čemu se ne čudiš? Da si nor?

 • Foglof Tunek

  Slovenska reformacija s Primožem Trubarjem na čelu je pomenila začetek oziroma je bila temeljna za oblikovanje slovenske zavesti, knjižnega jezika in slovenskega naroda!!!… Ka pa katoliška cerkef, ka nam je ona dala? – Inkvizicijo, farško pedofilijo in izdajalske domobrance !!!… Bobu bob !!!

  • bubamara

   Trubar je bil nacionalist. Takšne so komunisti v rudnike in grape zakopavali.

   • Foglof Tunek

    Ne ne…v rudnike in grape smo zakopavali izdajalske domobrance. Je pa še prostora :)

    • marta

     Se zavedaš, kaj tule klobasaš?
     SOVRAŽNI GOVOR je kaznivo dejanje.

     • ĐĐ Style

      To ni sovražni govor, to je resnica

     • Foglof Tunek

      Jas vedno govorim samo in zgolj resnico. Jas sploh ne vem lagati :)

     • ĐĐ Style

      Nevem kaj jim ni jasno.

     • Foglof Tunek

      A ti tudi veš kje so brezna? Spravi se na “izlet” !!!

    • bubamara

     Izdajalci so bili komunusti, ki so pobili vse kar je dišalo po Slovenskem.

     • ĐĐ Style

      Zato so po vojni porušili vse cerkve, spomenike in šole. Mi kot otroci smo se učili srbsko in pisali v cirilici. Hvala Janši, da nas je leta 1991 rešil in smo lahko postavili stolnico nazaj in Prešernov spomenik sezidali. AVE JANŠA

     • bubamara

      Zid ni bil nevaren za revolucijo. Knjige in razgledan človek pa zelo. Neumnemu narodu so prodajali 5o let pravljice, ki jim še danes verjame večina ljudi.

     • Lustrator

      Komunisti so samo v času vojne pri nas uničili na desetine cerkva in gradov – torejveliko večino narodove kulturne dediščine. Uničen je bil tudi jezik in danes od predvojnega slovenstva ni ostalo praktično nič. Spakedranščina med srbojhrvaščino in angleščino in neokusno moderno obnovljena Ljubljana – kot da se je zgodovina začela leta 1945-

     • Tone

      Navedi eno cerkev, ki je bila porušena med vojno, pa ni bila v njej domobranska postojanka. Torej, da je bila uničena zato, ker je bila cerkev in kulturna dediščina.

   • Tone

    Trubar je bil fundamentalist. V slovenščini je pričel pisati zato, ker je Luter pisal v nemščini. Oba pa zato, da bi v svojo ločino spreobrnila čim več takih, ki niso razumeli latinščine. Res pa je, da je to spodbudilo razvoj narodne zavesti, tako Slovencev kot Nemcev.

    • tohuvabohu

     Danes bi temu rekli populist.

     • Tone

      Bil je verski fundamentalist. Če bi bil politik bi bil populist.
      Protestantizem je tipičen fundamentalizem (glede na katolištvo).
      Tudi sam izraz fundamentalizem je nastal konec 19. stol. kot oznaka za nekatere protestantske ločine.

     • tohuvabohu

      Se pretežno strinjam. Naši levičarji pa Trubarja sistematično prikazujejo kot socialno čutečega, da ne rečem socialista (Lukšič ga je celo razglasil za prvega slovenskega levičarja oz. socialdemokrata!), kar je daleč od fundamentalizma.

  • ĐĐ Style
   • Foglof Tunek

    Ta kurba katoliška ma sina v Nemčiji. Dokazano…isti je kot on:

    https://www.mladina.si/115458/oce-nas/

    • ĐĐ Style

     Če imaš denar in moč ne vidim razloga zakaj ne bi rad imel PIČKO

     • Foglof Tunek

      Ma če je rad fukal mu tolko ne zamerim…sam naj farji pustijo deco pri miru.

     • ĐĐ Style

      Saj vsi sexajo, otroke pa naj pustijo pri miru, kot ti praviš.

  • marta

   Trubar je bil vzgojen in posvečen v katoliški veri in ne protestantski.
   Kot bister, mlad in željan novih spoznanj, je nasedel škofu Banonnu, ampak kljub vsemu on ostaja pred Bogom katoliške vere, kajti krst in posvečenje je prejel v katoliški cerkvi.
   Krst je neizbrisno znamenje pa, če tebi to ustreza , ali pa ne.

   • Foglof Tunek

    Krst je neizbrisno znamenje???… Pje, ti pa fi fukjena. Že zaradi tvojih prhkih možganof te je treba fuknit v lukjo :)

    • Steiermark

     zagovedni in šmarniški primerek grozi?

     • Foglof Tunek

      Tudi tebi lahko grozim. Ajd spizdi v Kočefski rog !!!

     • Steiermark

      četudi si pritlehna podgana jugoudbovskih poveličevalcev komunističnih zločincev in groziš kar naprej, se te ne bojim, ker si tako prizadet, pa ne samo zaradi šmarnice ampak zaradi genov, ki so šmarnični….. Ti lapaš in lapaš, ko bi se pa bilo potrebno izkazati, oz. pokazati, kaj zmoreš, pa si mrknil……pod svojo kozo!

     • ĐĐ Style

      Komunističnih zločinov????? Ti nisi resen !!!! Komunisti so nam prinesli slobodo pred okupatorjem in njihovimi hlapci. Ali ti sploh veš kaj pomeni beseda “okupator”

     • tohuvabohu

      Komunisti niso prinesli ničesar razen klanja, totalitarizma in bede. Vsak okupator je boljši od komunajzarja.

     • Foglof Tunek

      Čuj gnida, jas sn se boril na Gruškovju leta 91′ za samostojno Slovenijo. Bil sn tudi na Roški ko je jugo vojska Janšeka zaprla. Da se pa je Janezek obrno za 180 stopinj pa mu jas nisem krif. Zaradi njega je Spomenka Hribar izrekla…že danes zgodovinske besede… USTAVIMO DESNICO !!!

    • marta

     Ja, misliš – v tvojo smrdljivo luknjo, ki se ga vsak dan natanka, da smrdi, kot dihur.
     Fuj, še koza ti je ušla, ker si smrdulja/3n.

     • Foglof Tunek

      Čuj marta, če si nepotešena, pridi k meni fHaloze. Najprej bom vido kakšna baba si…in če si za ponucat te bom nategno…tak po haloško brez kondoma. Postala boš levičarka :)

     • janez cepec

      Marta, tebe tud šporget čaka, reč descu, nej ti mau ketno popsti, pa se kr lot. kukr je usran, ne boš fertik do teme

    • Steiermark

     Zagamani psihopat, nehaj grozit!

   • Tone

    Na meni krst ni pustil nobenih sledi. Samo sled v farovških krstnih bukvah.

    • janez cepec

     oh, na Marti se pa orng poznajo posledice. ma ne moreš bit natur tko fuknen

    • rabbit

     Ko te bo na smrti postelji Matilda preganjala boš pa farje klical kot so jih Maček,Pirjavec in podobni.

     • GkGbsmzjLiJkDA

      ……..Vidmar, Tito, tudi Bučar prav gotovo, saj je imel cerkven pogreb.
      Ja, ja, … stari ljudje so imeli prav, ko so govorili: ” kadar je sila, je božja roka mila”.

 • Black_hawk

  Kdo je Geza, je to slovensko ime? Njegova slovenščina je dvomljive sorte, a od teh levičarjev sploh zna kdo tekoče slovensko, prvak je ljubljanski žepan, še najbolje kaže Kučanu, še najbolj arijsko izgleda ;))

  • ĐĐ Style

   Janša sploh ne zgleda arisko, prej bi rekel, da spada nekje na mejo Srbije in Makedonije

   • Steiermark

    Bi si ga rad prisvoji. cigan?

    • ĐĐ Style

     Kar imejte ga

     • Steiermark

      Mi smo ponosni, da imamo takšnega predstavnika, ki nas v polnosti zastopa, tako v poštenosti, kot intelektu! Če pa tebe zastopa čobanović, s svojo intelektualno ravnjo nerazvitih in neevolviranih opic, z vsem svojim čobanskim načinom sfukavanja, in “prihvatiziranja”, “poštenja”, ki ga vi čobani ne poznate, potem te pa lahko samo pomilujem!

     • ĐĐ Style

      haha , JJ pa poštenje

     • janez cepec

      na navadne zavedene, fuknene ovce ste. Kučko vam je uturio na čelo desnakarjev dosmrtnega predsednika in pravovernega komunajzarja, preoblečen’ga u demokrata. poj pa jokate, de vas tardeči jebajo. še vas bojo in prou je tko

   • Foglof Tunek

    Ko je bil še JJ mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna morfologija ni namigovala na slovensko poreklo, pač pa je bila bolj podobna ljudem iz zahodnega Balkana, bolj natančno Albanije.

    • marta

     Daj poglej si v špegu tvojo od maliganov iznakaženo obrazno morfologijo !
     Prav ti se lahko oglašaš. Cerkniška Uršula je lepotica proti tebi.

     • ĐĐ Style

      Tunek je bil najlepši mladinec v naši brigadi, spet FAKE NEWS z desne

     • janez cepec

      ja Uršulo iz Cerknce so bojda delal po tvoji podobi

    • macon

     Vidva zahojena fašista se ukvarjata z Janševim izgledom in izpeljujeta zgodbice o njegovem poreklu. Poglejta svoja opičja ksihta v ogledalu, videla bosta mešanico med kromanjoncem, avstralopitekom in zeljnato glavo.

    • Aton

     Morfologije si se učil v SS enotah.

 • Dado

  Dvolični novinarji desnice. Ko je Strehovec imenoval ginekologe morilce otrok, ste zagovarjali, da ima cerkev pravico izražati mnenje. Ko je Filo izrazil mnenje, pa ni prav, ker je SDS Jankovičev nasprotnik. Nova 24tv in Demokracija, sramota za Slovenijo.

  • Black_hawk

   Par desnih medijev vas moti, kaj bi bilo, ko bi naši uzurpiral medijski prostor, kot ste ga vi, pa še plačujemo vas!!!

   • Foglof Tunek

    In še bote plačevali. Ste naši hlapci :)

    • tramal

     Ti bedak isto plačuješ ,samo da si tako zabit ,da ne veš.

  • ĐĐ Style

   Zato je potrebno cerkev obdavčiti, potem pa naj izražajo mnenja.

  • marta

   Dado, ne moreš teh dejanj staviti v isti koš.
   Razkosavanje človeškega zarodka, ali nagovarjanje skupine ljudi, koga naj volijo ni isto.
   Razmisli !

  • Foglof Tunek

   Dado… kepca. Ti si naš :)

  • tohuvabohu

   Idiot. Nihče ni rekel, da Filo ne sme povedati mnenja. Ti si ponos slovenskih rdečkarjev.

 • bubamara

  Zanimivo, da se evangeličani kot zagovorniki skromnosti in enakopravnosti, družijo z ljudmi iz najvišje kaste slovenske družbe.

  • marta

   Denar je sveta vladar.

  • Tone

   Svečeniki se vedno in povsod družijo z oblastniki.

   • tohuvabohu

    Posplošuješ, bumbar.

 • Zgornji

  JA, TAKEMU HINAVCU SE ŽE NA DALEČ VIDI, DA JE HINAVSKI NEČISTOVALEC !!! ! !!!

  • Steiermark

   Verjetno se slini opankkaroviču, ker se zaveda da se mu matilda bliža, pa bi še rad, preden ga odpelje k njegovemu gospodu satanu, se dol s kakšnim opankarovićem ali kozo dal!

 • Foglof Tunek

  Čuj gnide desničarske, jas sn se boril na Gruškovju leta 91′ za samostojno Slovenijo. Bil sn tudi na Roški leta 88′ ko je jugo vojska Janšeka zaprla. Da se pa je Janezek obrno za 180 stopinj pa mu jas nisem krif. Zaradi njega je Spomenka Hribar izrekla…že danes zgodovinske besede… USTAVIMO DESNICO !!!

  • bubamara

   Ti si lulal in kakal f plenice leta 91. Če ste sploh meli plenice v vukojebini.

 • augustin hadelich

  Podpora nekega skorumpiranega madžarona skorumpiranemu srbjancu je nepomembna.
  Glavno zaslombo ima režimski srbjanec v Rimski Cerkvi (največ ljudi v Ljubljani je katoličanov).
  France Bučar, ki je v 90-ih preprečil lustracijo, je bil odločilni romar na magistrat. Rimska Cerkev ga je potem vdano slavila in tudi pokopala kot svetnika (škofovski pogreb).
  Človek, ki je potem ideološko izvedel rdeči prevzem Rimske Cerkve, p. Edvard Kovač, je oznovcu Francetu Bučarju v (katoliških) glasilih izkazoval božjo vdanost (na škofovskem pogrebu je šel prvi v procesiji).

  Danes je p. Edvard Kovač, eden vodilnih ideoloških aktivistov “ljudskih vstaj” in pogroma nad slovensko demokracijo (komunističnega prevzema, Stožice, KPK, Patrija, Masleša, Cerar – tega so njegovi uredniki poveličevali kot svetnika, Šarec – slike, kjer se frančiškov kaplan z njim objema ….) človek, ki dejansko vodi slovensko RKC (frančiškov kaplan je samo krjavelj – aparatčik, ki izvršuje zamisli p. Edvarda Kovača, je samo njegova marioneta).
  Pater Edvard Kovač je katoliške medije spremenil v perfidno propagandno orodje v podporo rdečemu režimu. Danes so prav ti mediji osrednji steber vladavine rdeče kontinuitete (svoje ljudi je najprej nastavil na verski program pri RTV, od tam pa jih pošilja še drugam: na Družino, Ognjišče …).
  On sam se vanje povabi, kadar si pač tega zaželi. V zadnjih dneh (ob prazniku vseh svetnikov) je bil takorekoč povsod: v Družini je napisal osrednji komentar, potem so na Radiu Ognjišče predvajali mašo, ki jo je daroval pri Tromostovju, nato pa se je povabil še v Svetovalnico, kjer je v svojem ostudnem ekstatičnem govornem slogu agitiral za indoktrinacijo laikov, ki bi se prišli k njemu fakultativno učit na Teološko fakulteto.
  Glavno zlo v Sloveniji ni neka marginalna skupina protestantskih madžarov. Glavno zlo je Rimska Cerkev v Sloveniji.

  • GkGbsmzjLiJkDA

   Samo toliko si imel povedati ? To je premalo.
   No pa p. Edvarda Kovača lepo pozdrav !

   • augustin hadelich

    Veliko bi se še dalo povedati. Koliko samo! Patra Edvarda Kovača pa se ne da pozdraviti, ker je v (katoliških) medijih nedotakljiv.

 • Joško

  Bosanec bi rekel; Levaki, tupi ste ko točak!

  • Den456

   Ne, ne. Tipi so kot kurac. Če bi imeli sredi čela luknjo, skozi katero bi pljuvali, bi bili popolnoma enaki.

 • Foglof Tunek

  Uganka dneva…kdo je to:

  Mlad, okoli 30 let star duhovnik v Celju, je spoznal neko zelo mlado dekle Tanjo Bredo, s katerim sta se spoprijateljila. Kako zelo blizu sta si bila, ni najbolj jasno, da pa ni šlo le za prijateljstvo, pač pa da sta imela starejši duhovnik in njegova rosno mlada prijateljica tudi spolne odnose. Morda so bili celo neprostovoljni. Ko je zveza postala preveč očitna, so duhovnika poslali drugam, dekle pa je odšlo v Nemčijo, v Regensburg, kjer se je rodil sin Peter.

  • ĐĐ Style

   Her kardinal R**E

   • Foglof Tunek

    R**E ???… Kdo je to? :)

  • Mimoidoči

   Žalostno glede vsega tega pa je, da Sveto pismo zapoveduje, da mora duhovnik/pastor/škof biti mož ene žene, torej, če bi RKC bila res krščanska bi dovolila svojim duhovnikom, da se poročijo. Ne samo dovolila, zapovedala, ker vsak moški dobro ve kaj nam naredi samota, kaj šele dolgoletna in celo-življenska samota. Celibat je nekaj groznega. Moškemu povzroči trpljenje. Moški potrebuje ženo. Brez žene nisi pravi.

   Celibat med drugim vzdržujejo samo zaradi pohlepa, namreč da po smrti vse deduje cerkev in ne možni potomci, ki bi jih duhovnik imel.

   • tohuvabohu

    Oprosti, to o dedovanju je pa neumnost ali, kar je bolj verjetno, nerazgledanost. Jasno se ve, kaj je cerkvena lastnina, kaj pa osebna. Cerkvena lastnina ni predmet dedovanja, osebna pa je in sicer po civilnih zakonih. Če duhovnik nima potomcev, so dediči ostalo sorodstvo in tisti, ki jim pripada dediščina po testamentu. Tudi ne razumem pojma “pohlep”: kdo naj bi bil pohlepen? Papež? On je preskrbljen. To so miti, ki jih razširjajo sovražniki cerkve.

    • Mimoidoči

     http://evidenceforchristianity.org/why-did-celibacy-become-mandatory-for-priestsr/

     “During this time, one might be surprised that celibacy amongst priests was not overwhelmingly common. In fact, in the eighth ninth and tenth centuries AD, polygamy and concubinage was very common amongst Roman
     Catholic priests. Eventually, Rome even sanctioned catholic priests taking a second wife if their first became sick. However, this clear violation of biblical teaching led to a problem. With so many children of priests running around, INHERITANCE BECAME A HUGE PROBLEM. In an effort to protect church property, Pelagius I required all priests to sign an agreement NOT TO ALLOW ANY OF THEIR CHILDREN TO INHERIT CHURCH PROPERTY. In AD 1022 Pope Benedict VIII officially declared that priests were banned from taking on wives or mistresses IN ORDER TO PROTECT CHURCH PROPERTY RIGHTS, although those who were married before entering the priesthood were allowed to keep their wives. Finally, in AD 1139, Pope Innocent II declared all priest marriages annulled, declaring celibacy the rule for all Catholic priests from that day forward.”

     “When celibacy was finally enforced for the priesthood it was principally as a rather cynical means of PROTECTING CHURCH PROPERTY FROM INHERITANCE BY THE CHILDREN OF PRIESTS.”

     Še en vir:
     http://www.patriarchywebsite.com/monogamy/mono-history.htm

     “CATHOLIC PRIESTS WERE MONOGAMOUS AND POLYGAMOUS BUT MADE CELIBATE
     Due to the widespread illiteracy of the scriptures, especially that of the Gentile believers who were totally ignorant of the Torah, whatever the Catholic priests said were considered as God’s Law and divine truths. One area of total distortion was that of marital relationship. Surprising to almost all of us, it was common for Catholic priests to have multiple wives and mistresses. In 726AD, it was acceptable for a man with a sick wife to take a second wife so long as he looked after the first one. WITH CONCERNS FOR PROTECTING CHURCH PROPERTY FROM INHERITANCE HOWEVER, OFFSPRING COULD NOT INHERIT CHURCH PROPERTY and it was later declared that all sons of priests were illegitimate. In 1022, Pope Benedict VIII banned marriages for priests (monogamous or polygamous). Finally in 1139, Pope Innocent II voided all marriages of priests and all new priests had to divorce their wives. All these were done to possess and protect money and church property. Making polygamy a sin and marriage unacceptable for a priest was a slow and purposeful process.

     CELIBACY AND ASCETICISM PROPAGATED AS HOLINESS
     Backing up this hidden agenda, was an anti-human Greek doctrine concocted from the pit of hell by the hatred of Satan, manifested as holiness against all human nature and passions. It is called asceticism; the paganistic teaching that to be spiritual is to be poor, thus sex and all human passions would have to be denied for the highest fulfillment found only in monastic lifestyle. This distorted view of human passions and sexuality put
     a terrible burden on the shoulders of all who wanted to be spiritual. Worse still, it became the root and the source of much more other lies and deception regarding holiness and marriage forms in the whole Christian world.

     Celibacy was propagated as the new standard of high attainment in holiness. Sex was taken to be unclean and sinful. Marriages were painted, at best as being a necessary evil to guard against sexual sins such as fornication. Because of such a heathen belief,
     monks and nuns were considered holier and closer to God than anybody else, and priests would necessarily be celibates. Marriage was considered an activity of the flesh, if possible, to be avoided by those seeking spirituality. Thus monogamy would be tolerated as
     an acceptable norm among the “less spiritual” and polygamy would be condemned as an abomination. Clearly, Greek philosophy and Roman monogamy were in control of the entire Church. This prevailed in what is known as the Dark Ages of the Church.”

     To je zgodovina, ne mit. Za nekatere je tudi zgodovina sovražnik.

 • Mimoidoči

  Jaz sem protestant, pa bom nekaj povedal glede na to, da poznam Kristusov nauk. Kristjan/Protestant ne bi smel delati kompromisov s svetom. Pa četudi to pomeni, da potem v najhujšem primeru postane javni sovražnik št.1 in ga vsi sovražijo, zato ker stoji za resnico.

  Ja, Reformacija nam je dala slovensko zavest, knjižni jezik, ampak dala nam je še veliko več. Primožu Trubarju je bilo poglavitno, da Slovencem da Božjo besedo, Sveto pismo prevedeno iz originalnih nepokvarjenih tekstov (Ben Chayim in Bizantinski tekst oz. Textus receptus), zato pa nas je naučil brati in pisati lastni slovenski jezik, da bi znali v prvi vrsti sami brati Sveto pismo in videti resnico, če nam Bog odpre oči. Torej, da nam oznani Kristusov evangelij, vso resnico glede Božje besede, ki jo je katoliška cerkev skrivala in tiste, ki so prejeli dar vere, nauči hoje za Kristusom, njegov zgled in njegove moralne zapovedi.

  Geza Filo dobro ve kaj je storil Janković s farmacevtko in da podporo da takšnemu človeku, da vedeti samo eno namreč, da Geza Filo ni Kristjan in da je vrh Evangeličanske cerkve pokvarjen. Noben Kristjan ne bi dal podpore človeku, ki krši Božje in torej Kristusove zapovedi glede prešuštva, nečistovanja, kraje, goljufanja, sodomije, itd. Samo še en dokaz več, da so danes vse vidne cerkve pokvarjene kot je bilo prerokovano, da se bo zgodilo v poslednjih dneh. Geza Filo ni Protestant, ker ne protestira proti takšnim stvarem in pričuje za resnico, kar beseda protestant pomeni v svojem jedru. Samo preberite si primer Janeza Krstnika v evangeliju, ko je pogumno povedal kralju, da ne sme bratu ukrasti žene in se poročiti oz. preuštvovati z njo, da je to proti Božjemu zakonu. Bil je sol zemlje in s trm preprečeval propad naroda. Kasneje je za to izgubil glavo, v vstajenju od mrtvih in prihajajočem Božjem kraljestvu na zemlji in kasneje v nebesih pa bo deležen večne nagrade. TEMU SE REČE VERA IN POGUM, ki ga Geza očitno nima.

  Očitno Gezi Sveto pismo ni na prvem mestu, ampak ljudje in politiki in umazan kompromis z njimi, hoče biti všečen ljudem in ne Bogu, s tem pa tudi dokazuje, da v resnici nima vere, ko se udinja pokvarjenim ljudem in hudiču, ki stoji za njimi, namesto Bogu. Geza Filo je vse to pred čimer je svaril Jezus Kristus in apostoli:

  Matej 23
  5 Vsa svoja dela opravljajo zato, da bi jih ljudje videli. Napravljajo si širše molitvene jermene in podaljšujejo robove na obleki.
  6 Radi imajo častno mesto na gostijah, prve sedeže v shodnicah, 7 pozdrave na trgih in da jim ljudje pravijo ›učitelj‹.

  27 Gorje vam, pismouki in farizeji, hinavci, ker ste podobni pobeljenim grobovom, ki se na zunaj zdijo lepi, znotraj pa so polni mrtvaških kosti in vsakršne nečistosti.
  28 Tako se tudi vi na zunaj kažete ljudem pravične, znotraj pa ste polni hinavščine in nepostavnosti.

  Luka 16
  15 On pa jim je rekel: »Vi sebe opravičujete pred ljudmi, toda Bog pozna vaša srca. Kar je med ljudmi visoko cenjeno, je pred Bogom gnusoba.

  Rimljanom 16
  7 Opominjam pa vas, bratje, varujte se tistih, ki delajo razprtije in pohujšujejo v
  nasprotju z naukom, v katerem ste bili poučeni: izogibajte se jih.
  18 Kajti taki ne služijo našemu Gospodu Kristusu, ampak lastnemu trebuhu, in s privzdignjenim in priliznjenim govorjenjem varajo srca preprostih.

  Janez 2
  15 Ne ljubite sveta in tudi ne tistega, kar je v svetu. Če kdo ljubi svet, v njem ni Očetove ljubezni,
  16 kajti vse, kar je v svetu – poželenje mesa, poželenje oči in napuh življenja – ni od Očeta, ampak od sveta.
  17 Svet in njegovo poželenje mineta; kdor pa izpolnjuje Božjo voljo, ostane vekomaj.

  Antikristi so danes povsod, tako v Rimokatoliški kot v Evangeličanski/Protestantski cerkvi. Pravi Kristjani smo že zdavnaj zbežali ven iz njih, zato ker:

  Janez 10
  27 Moje ovce slišijo moj glas; jaz jih poznam in hodijo za menoj.

  Razodetje 18
  4 Nato sem z neba zaslišal drug glas, ki je rekel: »Pojdite iz nje, moji ljudje,
  da ne boste soudeleženi v njenih grehih, in da ne boste prejeli njenih nadlog.
  5 Zakaj njeni grehi so se nagrmadili do neba in Bog se je spomnil njenih krivic.

  500 let nazaj smo zbežali iz Katoliške cerkve, 500 let kasneje pa bežimo še iz Evangeličanskih oz. Protestantskih (ki to več niso). Pravih Kristjanov, ki res verujejo in se trudijo, da ne zaidejo s Kristusove poti, je samo še za vzorec, vsi ostali, ki še hodijo v te odpadle cerkve so duhovno slepi in duhovno mrtvi.

 • Zgornji

  No, saj Janša je Tudi preveč sexal, AAAMPAK, VSAJ NIMA TAKIH PEDRSKIH HINAVSKIH BRKOV KOT JIH IMA TA PARAZIT POKVARJEN ZLOBEN HINAVSKI !!! ! !!!

  • Foglof Tunek

   Tudi tvoj Hitler je imel brke :)

   • Garbage man

    Samo manjše ,kot tvoja mama ( evo ti še 10 centov za moj komentar).

  • Vera

   O Janši ni v članku niti besede, zato raje pišite o Kučanu in evangeličanskemu škofu Gezi Filliju, ki je izdajalec ne vernik !

 • soc

  Rdeči opičnjaki bi besneli preko Javne hiše in drugih monopolnih medijev, če bi ljubljanski nadškof podprl nekoga, ki ni rdeč. Državni škandal! Tako pa… Pošteni Kučanov mladostni sosed podpre poštenega srbskega posiljevalca, vsi zadovoljni. Bljak. Bljak. Bljak.

 • if

  Geza Filo, razkrili ste se kot pripadnik Jankovića, ki na ljubljanskem gradu preprečuje izpostavo slovenske zastave.
  Geza Filo, evangeličanski škof v funkciji brezverca!

  • samsara

   “Povej mi s kom se družiš in povem ti, kdo si.”
   Za tokratno rabo bi zgornji rek lahko nekoliko prikrojili in rekli, “Povej mi koga podpiraš in povem ti, kdo si”.

 • if
 • Desnica je jezna, ker levica ni poslala močnih kandidatov v boj za Ljubljanskega župana ?
  Zanimivo. In smešno.

 • domovina mili dom

  Komu je logika blizu.
  Protestantje s trudom uvajali slovensko besedo na današnjih prostorih. Podpirajo pa okupatorja, ki hoče izbrisati slovenstvo.

  • Mimoidoči

   Protestantizem je v večini mrtev. So samo še ostanki ostankov.

  • janez cepec

   tole ma mau na domobrančke spominja, čeprov sevede, so bli oni tapravi katoliki in ne pravoslavci, glih tko pa so podpiral okupatorja in izdajal lastn narod za kos kruha in strgane gate. po vojsk je pa kazn sledila, zdej pa jokajo

 • Garbage man

  Pederast debeli, me zanima koliko denarja bo dobil iz Ljubljane in koliko iz Madžarske ?

 • Franc Šink

  Evangeličanov je v Sloveniji, še manj kot je Jehovcev zato oboji niso niti omembe vredni.

 • macon

  Cerkveni idiot bi storil edino primerno, če bi molčal, tako pa je še enkrat več razkril zlizanost cerkve z oblastjo, če je še tako samopašna, pokvarjena in nelegitimna.

 • Foglof Tunek

  Slovenska reformacija s Primožem Trubarjem na čelu je pomenila začetek oziroma je bila temeljna za oblikovanje slovenske zavesti, knjižnega jezika in slovenskega naroda!!!… Ka pa katoliška cerkef, ka nam je ona dala? – Inkvizicijo, farško pedofilijo in izdajalske domobrance !!!… Bobu bob !!!

  • Amerikanc

   Tistih par ukradenih Prekmurcev ni imelo in še vedno nima nobenega vpliva na slovensko kulturo in na slovensko politiko.

   • Foglof Tunek

    Ne, na slovensko desničarsko politiko imajo vplif farji pedofili in neodomobranci…kapish?

   • bljajo ljuzer

    za vas proameriške piškice, ki kokodačete v noriškem kraljestvu, je razen provizij iz trgovnine z orožjem za gotovino in prodaje nacionalnega premoženja itak vse brez vpliva. to je zato, ker ste se obdali s komunajzarji iz SDS, to bando preoblečenih in prebarvanih kriminalcem z grosupeljskim šipcem na čelu

   • GkGbsmzjLiJkDA

    Ooo, pa še kako. Kučan vse okomandira.

  • Beli Medo

   Opranoglavec, drži se šmarnice!

   • Get Smart

    Šmarnica ne igra vloge. Ko ljudje namigujete na šmarnice ipd., pač pripisujete MURGL JUGOKOMUNISTIČNIM in kaviaržido kominternističnm kreaturam vaše občasne ali pa vsaj znane navade oz. posledice omamljenosti, vinjenosti itd.

    Tist pes, ki mu odgovarjaš, nima zveze s šmarnico oz. šmarnica ne povzroča njegovega sranja po spletu, blatenja ljudi, kozlanja, podtikanja, laži in kar je še MURGL JUGOKOMI UDB-a praks,
    ampak je njegovo izvajanje posledica KOMUNIZMA = on je vojak revolucije = je samoimenovani WATCHDOG = čuvaj tekovina,
    je MURGL JUGOKOMUNISTIČNI SERBUS = nastavljać dupeta gazdi, je mekanocurni drkađija, ki za burek in piškotek nastavlja gazdi in laja na ljudi.

    Napaja ga torej SOVRAŠTVO do LJUDI = KOMUNIZEM =
    = samoimenovani “SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI” =
    = KOMUNIZEM = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = izem izem izem =
    “Opij za lumpenproletere” =
    =
    ko si taki psički, kot je ta, pod kiklco gazde, ki je zanje kao bog, in mu ga cuzajo in nastavljajo dupe, ko torej te kreature menijo, da so prijele boga za jajca.

    Za višje rangirane pa velja, kot že rečeno, da so oni tisti, ki odločajo o življenju in smrti ljudi in tudi njihovih psičkov =
    so kao “bog i batina” =
    = OPIJ za lumpenproletere!

 • Ivan Friderik Novak

  Spoštovanje do mag. Fila. . . .
  Še nekaj, Ivanove ovce je popadla množična paranoja, ker obstaja velika verjetnost, da ne bo zmagal Romanin sinček, ki mu ga mama tu in tam posesa.

  • GkGbsmzjLiJkDA

   Jelenar, spet ga biksaš.

 • Garbage man

  Nomen est Omen

 • lokec

  Geza Filo grd kot Trubar. Papež vas nima rad.

 • Aton

  Geza, a za par centov?

  • Garbage man

   Za Seiko digital uro

   • lokec

    On rabi denar tudi za ženo in otroke.

 • augustin hadelich

  Kolikokrat v oddajah verskega programa RTV nastopa ta madžaronski izrodek? Obzorja duha, Sveto in svet? Kot najimenitnejši gost!

  Tja je svoje ljudi nastavil p. Edvard Kovač (socialistična nuna, ki je Obzorja duha brez težav spremenila v Obzorja socializma). Od tam je prišel novi urednik Družine (Debevec, mož Marjane papež Frančišek Debevec ), kamor ga je nastavil frančiškov kaplan (od udbe – p. Edvarda Kovača imenovan ljubljanski škof).
  Bodite zdaj pozorni: o svinjariji, ki smo ji priča, o tem skrajno zavržnem pljuvanju po krščanstvu, bodo v katoliških medijih (Družina, Ognjišče, RadioOgnjišče…) molčali kot ribe!

 • Vera

  Geza naj živi v Prekmurju med svojimi , ne, da hujska Jankovića v Ljubljani . Naša katoliška vera tega ne uči .

 • dob

  kučan in njegovi kriminalci ne potrebujejo drugih vzornikov, saj vsebuje Janković prav vse, kar jugoslovenarji temu kriminalci zavidajo.

  Je neizobražen in aroganten bedak, primitivec, slaboumno enostaven v razmišljanju. Takemu tepcu vse rata samo v kučanovi Sloveniji, povsod drugod bi pogorel s takšnim ravnanjem. Edino v Sloveniji ga slavijo zaradi njegove sposobnosti druge prinašati okoli. To samo dokazuje, kako deluje bavconski pravno – revolucionarni sistem!
  Tisti, ki trdi, da imamo pravni sistem, sam sebi laže! Kdor pa naš sistem primerja z demorkacijo – ta je pa naravnost pokvarjen!

  Neumen je enako kot so neumni njegovi volivci. Primitiven je na enak način kot so primitivni tisti, ki ga volijo (vključno s Hribarjevo, Makarovičevo, Bučarjem, bebavim Magnifićom…) je idealen vzornik jugoslovenarjem, ki ga volijo za župana.
  Nič mu ni treba znati, zadostuje že to, da se obnaša kot prasec, da sem pa tja kaj pofuka, de, (ta naš Zoki pa neki ma, a ne….!), da mu redno izgubijo (uničijo) papirje na sodniji, da zadeva zastara (samo njemu!), skratka, prasec in mafijozo, več pa niti ne potrebuje, da zmaguje v takem okolju (demokratičnem in pravnem, jasno!)
  Zato so ga tudi izvolili in ga bodo spet volili, ker drugega ne potrebujejo.

  To je pač vse kar sami znajo in kar si želijo biti. To tudi, kot Partiji zvesti čefurji-jugoslovenarji, tudi so!
  Korupcija kot oblika poslovanja!

  In Janković je zanje “legenda”. Da pa ne konča v zaporu, za to poskrbi “sodišće”.
  Poslušati tole sprenevedanje v parlamentu, češ da se je treba upreti “korupciji”, ko pa so ravno jugoslovenarski predstavniki v parlamentu, ki parlament obvladujejo, tisti, ki korupcijo generirajo, jo vzdržujejo… hkrati tisti, ki, kučanu garantirajo, da bo korupcija ostala. Oni so tam ravno zato, da jo ohranjajo in jo nadaljujejo!
  Tipični jugo-socialist – komunist (čefur-jugoslovenar) namreč sploh ne zna drugače poslovati, kot IZKLJUČNO IN SAMO koruptivno!

  Kakršnokoli govorjenje o spremembah je samo manever.

 • lokec

  Ljubljanski nadškof Zore podpira Andreja Mešiča SDS za župana Murske Sobote. V redu?

  • Ivan Friderik Novak

   Ne, ni v redu.

  • Soave

   Kja si pa to prebral ??

   • GkGbsmzjLiJkDA

    Lokec je spustil pokec :)))

   • lokec

    Recimo, da je to zrcaljenje glede na Jankoviča in Ljubljano.

    • Soave

     To zrcalo je malo popačeno.

 • Beli Medo

  Od starega udbovca kaj drugega ne moreš pričakovati!

 • Get Smart

  Obleka ne naredi človeka.

  Kaviaržido kominternistične kreature in tu njihove serbusne MURGL JUGOKOMUNISTIČNE serbusne (serbus=hlapec nje) kreature boste spoznali
  PO NJIHOVIH DELIH.

  Jezus Kristus:
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
  .
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«
  .
  Če stvor, našemljen v farja, podpira DOKAZANEGA MURGL JUGOKOMUNISTIČNEGA lopova, lažnivca …
  je pač vsaj podpornik (najbrž pa tudi ČLAN) kaviar žido kominterne.

  Saj menda veste, da so vsi t. i. duhovniki-pedofili
  DEJANSKO kaviaržido kominternistične poturice = v farje našemljeni in poturjeni zločinci proti človeštvu?

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
   sviranje
   kurtzu = prodajanje magle=
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
   transićizem = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM …
   (
   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.
   .
   Vsi -izmi so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • totex39

  Njegov predhodnik Erniša je bil ljudski škof, ta pa je politično usmerjen in ga zanima vse drugo kot pa vera katero bi moral voditi in se z njo ukvarjati.

 • Get Smart

  Pomni, kaj ti je bilo položeno v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

 • jovan jovan

  Sedaj vam gredo tudi protestanti na živce? Zaradi take vaše “politike” bo Zoki zopet zmagal. In ker nimste dovolj sposobnega nasprotnika!

  • GkGbsmzjLiJkDA

   Koliko Gez pa imate ?

   • jovan jovan

    Vsi mi smo Geza!

 • Get Smart

  Še enkrat: “Obleka ne naredi človeka.”

  Kaviaržido kominternistične kreature in tu njihove serbusne MURGL JUGOKOMUNISTIČNE serbusne (serbus=hlapec nje) kreature boste spoznali
  PO NJIHOVIH DELIH.

  Jezus Kristus:
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
  .
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«
  .
  .
  Če stvor, našemljen v farja, podpira DOKAZANEGA MURGL JUGOKOMUNISTIČNEGA lopova, lažnivca … skratka hudodelca,
  je pač vsaj podpornik (najbrž pa tudi ČLAN) kaviar žido kominterne.

  Saj menda veste, da so vsi t. i. duhovniki-pedofili
  DEJANSKO kaviaržido kominternistične poturice = v farje našemljeni in poturjeni zločinci proti človeštvu?

  Pamet v glavo.

  • antimur

   Vsekakor je Bog dal temu Gezi že ksift takšen, da je primeren samo za izdajo, spletkarjenje in pa seveda za kučanistično golazen, nekaj takšnega kot Novačka, Pogorelc, verjetno tudi Zore, morda Peterle itd.

   • Get Smart

    Ja, po delih jih najlažje prepoznamo.
    In ker je tovariš Geza podrprl DOKAZANEGA zločinca, lažova, lopova … skratka MURGL JUGOKOMUNISTIČNO ritardirano lutko,
    je pač podpornik OKUPATORJA =
    je IZDAJALEC,
    če bi ga šteli med kao kršajnarje, ampak on seveda ne hodi za KRISTUSOM, ampak,
    kot lahko vidimo, hodi za kaviaržido kominternističnimi aparatčiki KUćANOM, jankovićem in kar je še te zločinske sodrge.

 • jovan jovan

  Kučan ne potrebuje propagande, saj je sekta dovolj velika antipropaganda sama zase! In za logarja. Podobno je bilo na predsedniških volitvah. R.Tomc bi zagotovo zmagala , če bi ne stala za njo ivan in sekta. logar bo “popušil” v prvem krogu! Še na protestante ste se spravili! :)))

 • Slovenec

  Pa kdo bo v lj volil tega logarja?? Ze jankovica nocemo vec, a zdaj bomo pa se vecjega kmetica dali na ta polozaj. Boh usmili se nas, saj ne vemo kaj delamo.

  • antimur

   Gnoj kučanistični, priporočam ti, da spremeniš svoj avatar, ker dela sramoto Slovencem, pizda čefurska, razen če nisi kakšen Geza.

  • freedomfighter

   Ja lepo povedano…v lj sploh nima.noben moznosti proti zokiju saj ljubljancani cenimo vidne.rezultate drugo pa nas ne briga flede na to da je politika tako ali tako najvecja svinjarija na svetu…zadnic sem prebral dober citat mislim da francoskega nadskofa v casu 30 letne vojne in on lepo rece…vera in politika so za navadne neumne in nerazgledane za nas pa obstaja le moc

   • totex39

    Saj se vidi, da cenite rezultate in to v lopovščinah, kajti ozadja kako je prišel do vsega tega vas ne zanima.

    • GkGbsmzjLiJkDA

     Tudi, da je treba kredit vrnit , če si ga izposodiš ni v njegovi NAVADI.
     On samo TROŠI, TROŠI, TROŠI……. “kad se TROŠI, nek se TROŠI”, pufe pa naj poravna kdor hoče, ker on DENARJA NIMA.

     • totex39

      Zakaj bi ga pa vrnil, če ti država odpiše kar šestnajst milijonov, drugi nimamo take sreče.

 • bednick

  In kaj Imamo Slovenci od reformacije?
  Kurac od ovce!

  • GkGbsmzjLiJkDA

   Protestante iz Prekmurja, ki se lepo udinjajo in prijateljujejo s svojimi rođaki v Ljubljani.
   “Mi se imamo fajn”, a ne Svileni ?

 • Get Smart

  Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

  Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

  KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
  MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
  detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
  sviranje
  kurtzu = prodajanje magle=
  skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
  transićizem = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
  KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
  … =
  tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
  = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM …
  (
  SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
  pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
  gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
  i tako dalje do tokija …)
  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.
  .
  Vsi -izmi so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
  ZASUŽNJEVANJU ljudi.
  .
  .
  Jezus Kristus:
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
  .
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

  .
  .
  In ne nasedajte MURGL SRBO RVACKO kaviaržido kominternističnim psom= MURGL JUGOKOMUNISTIČNIM provokatorjem tipa jovanće in SLJoveNJac, ki vam v polomljeni sLJoveNJštini drkajo, da ne vedo, kaj delajo.
  Ta pes, ki se tu podpisuje kot SLJovenJac, prekleto dobre ve, da laže, blati, drka svojo miceno mekanocuro in nastavlja dupe MURGL JUGOKOMI gazdi.

  Pamet v glavo, ljudje, pamet v glavo.

  • Get Smart

   In ker smo že pri delu: janković ni kmetić, saj ni kakega dokaza, da bi opravljal tako dejavnost ali bi imel tako izobrazbo, ampak je mekanocurna pussi, je lahko sereorsko govno, kot sam zase pravi, je svirač kurcu, je prodavač magle in kiselih krastavaca …
   je MURGL JUGOKOMUNISTIČNI pussić, nastavljać dupeta gazdi, iste pasme kot ta SLJoveNJac, ki tu usmrajuje portal,
   je dokazan LOPOV, lažov itd.

   Za razliko od MURGL JUGOKOMI LOPOVA, tovariša ono druga đupljanjkovića nje,
   pa je
   gospod Logar POŠTEN POKONČEN SLOVENEC,
   ki vse življenje dela za dobrobit ljudi.
   In tudi zanj ni dokaza, da bi bil kmetič,
   je pa dokazan strokovnjak ekonomskih znanosti in
   je na svojem strokovnem področju DOKAZAL,
   in pokazal številne primere,
   izropanih milijonov €, ki jih je za MURGL KOMI JUGO naropal tovariš Janković.

  • freedomfighter

   Podprite kulturo smrti…long live the jews

 • Slovenec

  Antimur, smo Slovenci, ki imamo dovolj bica, ponizevanja in ste slovenci, ki si zelite dunajskega gospodarja. Se kaj?

 • freedomfighter

  Hahah zdaj ze verske skupine podpirajo jankovica hahahahme me prav zanima rezultat v lj 70 % proti 30%

  • GkGbsmzjLiJkDA

   Hja tako je, kot pravijo ” v sili še hudič muhe žre”.
   jankovič hoče, da mu sodišče še ostale pufe odpiše in se trudi na vse strani, da uspe,
   Mogoče je tudi Gezi Fili, kaj dal, zdaj pa hoče “plačilo”.

   • freedomfighter

    Jaz bi z veseljem volil koga drugega pa ga na zalost ni…logar obljublja izgradnjo kolesarskih stez in popucati korupcijo mene pa zanima vse drugo

    • GkGbsmzjLiJkDA

     Dovolj bi bilo že to, da ne bi imeli več zapravljivega žepana.
     Oglej si to njegovo finančno plat teh dvanajstih let.
     Saj vam bo še gate dol potegnu, no.

     • freedomfighter

      Ja zanimivo da nasa obcina nima nikakrsnih tezav odplacevati dolgov za razliko od nekaterih ostalih obcin kjer ni nic narejenega dolgovoi pa cez glavo…ljubljana je na obcana zadolzena v slo povprecju…drugace pa ne vem kako bi ljubljana zgledala brez teh dolgov…nebi imeli stadiona dvorane predvidevam da tudi hotelov nebi bilo toliko da ne govorimo o urejenosti mesta…to imam jaz tezavo logar mi ne ponuja nicesar kar si jaz zelim v lj…no korupcije si sigurno zelim znebiti vendar pa je vprasanje za kaksno ceno…ce to pomeni mandat ali dva zastoja v napredku ljubljane je to zame previsoka cena…bojim se da protikandidati sploh nimajo svoje vizije za ljubljano oz vsaj predstavili je niso…primerjaj ljubljano pred jankovicem in sedaj…iz zastarele socialisticne prestnice ratujemo moderna evropska prestolnica kar se kaze tudi na turizmu…kaj so delali prejsni zupani meni ni jasno

     • GkGbsmzjLiJkDA

      Vidiš, da ga niti Virant ne podpira več, čeprav gre za sorodstvo.

      kar pa se dolgov tiče pa upam, da si med tistimi, ki RAZUMEJO, DA ČE SI NEKAJ SPOSODIŠ, DA MORAŠ PREJ VEDETI TUDI, KAKO BOŠ VRNIL.

      Si ti v trgovini, kar nabereš v košaro in greš domov ne da bi prej račun poravnal ???

      Dober ŽUPAN mora najprej biti POŠTEN in s svojimi DEJANJI DAJATI DOBER ZGLED SVOJIM OBČANOM.

     • freedomfighter

      Ja na zalost se ne bom strinjal s tabo meni posten politik ki ne naredi nic za napredek prav nic ne pomaga…pa se enkrat a ima ljubljana tezave z odplacevanjem dolga ker toliko omenjas ta dolg…ce jih nima potem tvoj komentar nima smisla ker zgleda ima mol nacrt kako odplacati dolg…ves jaz vedno najprej gledam nase in od postenega politika nimam prav nic…ce zupan vzame 10% pri vsakem projektu in opravi sto projektov ga imam raje kot tistega ki nic ne vzame in se manj naredi…daj mi odgovor na moje vprasanje zakaj se je v lj pod jankovicem izpeljalo v enem mandatu toliko projektov kot prej v 15 letih…zakaj rabimo jankovice in popovice da se kaj naredi drugace se pa samo govori

     • GkGbsmzjLiJkDA

      Mislim, da so ti v Begnah dovolili, da prideš do računalnika, preden si vzel tablete.
      Tebi še volit ne bo treba iti.

     • freedomfighter

      Torej moja vprasanja so bila…ali ima mol tezave z odplacevanjem dolga in zakaj zupani pred jankovicem niso naredili prakticno nic…tvoj odgovor je klasicen primer ko clovek nima odgovora ali pa mu ta odgovor ni vsec…prej si bil tako glasen sedaj pa tako neumen in nesmiselen odgovor…kaj je sedaj a je grozno ce številke govorijo nasprotno od tvoji h trditev…pa ne vem kaj je treba zalit ce ne ves kaj govoris bodi tiho…in finance obcin so javna zadeva tako da lahko vsak pogleda ce pa ne razumes stevilk je pa to tvoj problem

 • Matt von Glanz

  Sramota za vse gezofile!

 • Foglof Tunek

  Slovenska reformacija s Primožem Trubarjem na čelu je pomenila začetek oziroma je bila temeljna za oblikovanje slovenske zavesti, knjižnega jezika in slovenskega naroda!!!… Ka pa katoliška cerkef, ka nam je ona dala? – Inkvizicijo, farško pedofilijo in izdajalske domobrance !!!… Bobu bob !!!

  • GkGbsmzjLiJkDA

   Spet se ponavljaš – tele.

 • Get Smart

  POMNITE: Obleka ne naredi človeka.

  Kaviaržido kominternistične kreature in tu njihove serbusne MURGL JUGOKOMUNISTIČNE serbusne (serbus=hlapec nje) kreature boste spoznali
  PO NJIHOVIH DELIH.

  Jezus Kristus:
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
  .
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«
  .
  Če stvor, našemljen v farja, podpira DOKAZANEGA MURGL JUGOKOMUNISTIČNEGA lopova, lažnivca …
  je pač vsaj podpornik (najbrž pa tudi ČLAN) kaviar žido kominterne.

  Saj menda veste, da so vsi t. i. duhovniki-pedofili
  DEJANSKO kaviaržido kominternistične poturice = v farje našemljeni in poturjeni zločinci proti človeštvu?

  Pamet v glavo.

  • freedomfighter

   Juden hahaha kr spet zidi kaj vm seka reshahahah

 • Baje Logarju strmo raste podpora.

  To sem prebral tukaj. Jaz verjamem.

  • GkGbsmzjLiJkDA

   Na katerem mestu pa si zdaj ti ?

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   Jaz tudi verjamem. Saj so v službi resnice. :)

   PS: Hahahahahaha. :)

  • Tone

   “Blagor jim, ki ne vidijo, pa verujejo.” (Jn 20,29)

   • GkGbsmzjLiJkDA

    Jezus mu je rekel: »Ker si me videl, veruješ? Blagor tistim, ki niso videli, pa so začeli verovati!«

    • Tone

     To je odvisno od prevoda in izdaje Svetega pisma. Moj citat je copy paste iz spletne biblije v slovenščini. Seveda samo drugi stavek, ker sem računal na tiste, ki citat poznajo, za vse ostale je itak brez veze.

   • GkGbsmzjLiJkDA

    Tudi ti si Tomažev, neveren Tone.

 • Soave

  Oprostite ?? Kaj za vraga ima dan Reformacije in evgaličanska vera s tov. Jankovićem ?? Saj možakar pojma nima, kdo sta bila Luther in Trubar ! Tale mali možiček zgoraj je pa res vpregel vse svoje konjičke in kljuseta !!
  Ste videli kakšno reklamo in ta žepan ??
  https://www.zoranjankovic.si/PDF-Flip/index.html
  Le poglejte si. Ni, da ni !!! Od kje pa ? Iz svojega žepa ? Saj ga, kolikor jaz vem, nobena stranka ni uradno podprla .
  In, kaj mi je prišlo na misel ?

  Nadškof Zore !! Izgleda, da mož preudarno ravna ob podobnih primerih, ko direktno nikogar na desnici uradno ne podpre. . . . . . .

  • Lustrator

   Zelo preudarno je to ja – v času, ko smo kristjani in krščanske vrednote dobesedno pred smrtno kaznijo, se on še naprej boji javno pričati za Kristusa. Sramota za celotno slovensko katoliško skupnost, ki je po velikih ljudeh in mučencih dobila na čelo tega preplašenca.

   • Soave

    No, no, Lustrator. Slabo ste prebrali. Jaz sem pisala o politični podpori komurkoli, glede na članek.

    • Lustrator

     In jaz pišem natanko o temu – vsak vernik, pa naj bo to laik, redovnik, duhovnik ali sam škof, ima pravico in celo dolžnost javno izraziti svoje politično mnenje. Nadškof Zore se tega redno izogiba in s tem dela slovenskemu narodu in katoliški skupnosti ogromno škodo.

     • Soave

      Katoliška skupnost sama je pri nas eno figo vredna. Zato je tako, kot je !
      Preklemano slabi verniki smo.

      Iz članka ni razvidno , ali je podprl pač v svojem imenu, ali imenu skupnosti. Take pravice nima noben škof. . . . nadškof. . . .

     • Lustrator

      katoliška skupnost gre pri nas (in po vsem svetu) načeloma za svojim pastirjem, In ker imamo trenutno na mestu vrhovnega pastirja Frančiška, na lokalnem nivoju pa Zoreta, je pač naša skupnost tam kjer je. Se strinjam krivi smo verniki, a na prvem mestu bi nam moral biti zgled nadškof – dokler pa z njegove linije prihaja taka pasivnost, bodo pasivni tudi verniki. Vsaj večina njih – sam ne mislim slediti temu strahopetnemu trendu. Kdor toče po Jezusovem nauku, tolče tudi po meni in kdor tolče po meni, bo imel tudi opravka z mano.

     • Soave

      Ja, ko bi vsaj bilo tako. Svet se je obrnil na glavo.

      Menda ne želiš, da napišem kakšno primerjavo ?

      O dobrih vodjih, ki vedno povedo svoje mnenje ? In stojijo trdno kakaor skala kost na svojem okopu ? Zato tolčejo po meni. . . . jaz pa ? Sem tiho, kot miška.

      Veliko takih mišk je v naši državi.

 • Foglof Tunek

  Slovenski desničarji se dandanes vedno manj zavedajo praznika reformacije in 31. oktober za njih bolj kot kaj drugo, velja za Noč čarovnic oz. Halloween… Kolikokrat si JJ nadene ofčjo kožo in hoče delovat kredibilen… ne zaveda pa se, da deluje debelin… ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha …

  PS: Na kaj je torej Eva Irgl prvo pomislila 31.10… na Primoža Trubarja ali na čarovnico na metli?

 • Hribouc

  Bravo, tov.Geza!

  Človeško je podpirati fukfehtarje, korupcijske mafiozote in rdeče koritarje, ki so kruhoborci za Udbokučanizem in za lastne riti pri popolni nesposobnosti voziti vsaj eno lastno podjetje uspešno in pozitivno… SRAMOTA
  AMPAK, Geza, Bog vse vidi in vse ve ter strašen je Božji srd na koncu, zato ne boš mogel uiti, ko pride tvoj čas.
  Sorry, to ni strašenje, zavajanje ali grožnja-morda pa je sovražni govor, nikoli ne veš kaj ti rdeči Satanisti skuhajo!
  —————————————————————
  Geza – Svoboda je za vogalom! Takrat te bo lažje biti sram!

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Spet te pedofilske naveze. Ste vi normalni? :)

  PS: Vem, da niste. :)

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Hamid Begić – heroj i vojnik Broza. :)

  PS: Neka ti je vječni rahmet, neka tvoja duša, bude u dženetu, jer je njoj tamo mjesto. :) #Hahaha

 • Foglof Tunek

  Šinkof Tinek “Na žalost je Protestanska cerkef premalo močna, ka bi lehko odločilno fplivala na spoštüvaje totega svetka prinas. Drügin institucijan pa je zgledne ne do toga, ka bi kej naredili f toten smisli. Meni se vidi, ka so posrani desničarji ljubosumni protestanton, ka so glih iz jihovih vrst prišli nejvekši in prvi narodovi buditeli…katoliška cerkef pa nom je dala pedofile, drügega se ne spomnim.”

  PS: Šinkof Tinek je moj najboljši prijatelj…sošolec moje Julike :)

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   “PS” je avtorsko zaščiten in zavarovan. :)

   PS: Želiš tožbo? :)

   • Foglof Tunek

    Prosim ne me tožit…ne bodi Janez Janša :)

    • GkGbsmzjLiJkDA

     To te še čaka.

     • Foglof Tunek

      Huda jama te čaka…svečko sn ti že prižgal…

     • GkGbsmzjLiJkDA

      Še vedno jo imaš pod nosom.

    • Josip Broz Tito(УДБА)

     Moja odvetnica je Lucija Uš Kurvić. :)

     PS: Pazi se nje! :)

     • Foglof Tunek

      Lažniva kuzla? :)

  • GkGbsmzjLiJkDA

   Kje pa ima sedež protestantska cerkev ? V Vatikanu ?

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Gregor Golobić, vrni se na Slovensko politično sceno in “pojebi” Janšo in SDS. :)

  PS: Komaj čakam. :)

  • totex39

   Še en lopov zraven, take Slovenija rabi, kajti treba bo krasti dokler je še kaj.

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Forumaši, nekaj vam bom povedal. Danes sem se peljal skozi neko “šumo oz. zapuščeno vas” in vidim vsakih 20m nekakšen plakat. Ustavim se in vidim, da so to kandidati za župane SDS-a. :)

  PS: Upam, da jih ne boste “nalimali” tudi na pokopališče. Ali pa pred vhod Hude jame. :# Ha Ha

 • večni srb

  Ker ne marajo Jankoviča, ki se promovira kot balkanski mafiozo, še ne pomeni, da hočejo onanističnega zagovornika domobranstva za župana, samo energijo izgubljate tam, kjer nimate kaj praskat.
  Po kakšni logiki naj bi Logar navdušil, en mesec pred volitvami je pogruntal, da ne ve nič o občinskih poslih in bi rad gonil bicikl po novih kolesarskih stezah, res ne razumem zakaj ga kdo ne bi volil, ko ima pa tako briljantno tehnično podporo naravnost iz volilnega generalštaba.
  Na Vatikan ne računat, Jankovič da več.

 • Amerikanc

  Ko Gezo filajo ljubljanski revni evangeličani.

 • ĐĐ Style

  Logar NIMA ŠANSE !!!! Pa če se na trepalnice postavite. Srečo ima , da se Janša ne oglaša. Šele takrat bi spušu. Janše v LJ ne maramo.

  • Ana Job

   Janko pa je naredil iz mestne hiše kupleraj. Sem slišala kakšna je lestvica napredovanja pri MOL…

   • večni srb

    A ga kdaj še ni? Ljubljanski Berlusconi pač.

   • janez cepec

    zgrela, de moreš bit grda ket smrtn greh, de ni tebe uzeu u kuplaraj, zdej si pa fouš

    • Ana Job

     Imam pa mnogo boljšega, kot je ta star, srbski fukač iz najboljšega soseda poln bacilov in picajzelnov.

   • Mimoidoči

    Kakšna? Če ne spijo z Jankovićem ne napredujejo?

    • Ana Job

     Vlada hierarhija, tiste, ki so že spale z nadrejenimi napeljujejo nove zaposlene, da to počnejo in jih potiskajo v takšno početje. Če niso privlačne in zavrnejo sex z nadrejenimi, kljub izobrazbi obstanejo na nižjih delovnih mestih in ne napredujejo. Sicer pa kaj bi govorila…. Na podoben način se petljajo tudi nadrejeni s podrejenimi po bankah, občinah itd… Zlorabe se dogajajo.

  • Slovenec sem

   Ti si vendar iz Belce, ki jo je zasul plaz.

   V Ljubljano hodiš le na sestanke z devetdesetletnikom.

 • Ana Job

  Kdor ne skače ni Slovenc, kdor je za Jankovića ni Slovenc….

  • ĐĐ Style

   Potem mi nismo Slovenci, naj vam bo. Logika vam je res mimo. Kdor je za Janšo je Madžar.

   • Ana Job

    Kdor je za Janšo je Slovenc, logika je preprosta.

    • ĐĐ Style

     Kdor je za Janšo je OVCA

     • Ana Job

      Ovce smo, ker dovolimo tujcem, da kandidirajo v naših mestih. Enkrat tujec, vedno tujec.

     • ĐĐ Style

      Po mojih izračunih Janković ni tujec. Mama mu je Slovenka. Pa tudi če nebi bila to nima veze. Tudi biatlonec Jakov Fak ni Slovenec, ko pa dobi kolajno se vsi tolčejo po prsih.

     • večni srb

      To si po narodnosti, kjer si se rodil.

     • Slovenec sem

      Tudi brez njegove kolajne bi preživeli.

     • GkGbsmzjLiJkDA

      Pred vložitvijo kandidature za župana, mora biti obvezen pregled pri vsaj treh psihiatrih, ki eden za drugega ne bi vedeli, da goljufija ne bi bila možna.

     • Je ena vlada postavila hrvata na mesto ministra za notranje zadeve?

     • janez cepec

      točn tko, ovce ste zato, ker vas tardeči jebejo že 73 let, pa še ene tok cajt vas bojo. Kučko vam je svojga podtaknjenca, pravovernga komunajzarja podtaknu za vodjo opozicije. vsaka mu čast. kreteni ste, ne ovce

    • Hun

     V vsakmu primeru nategnen…
     Slovenc ali Slovenac

    • žogica

     In ti si Madžarica, Orbanovo dete.

     • Ana Job

      Predniki po obeh babicah so Italijani, po drugi veji Nemci, dedki so Slovenci.

     • žogica

      Torej priseljenci, če so pa za Janšo so pa Slovenci? Tvoja logika!

     • Ana Job

      Seveda, žogica Marogica. Tisti so pa Slovenci z veliko začetnico.

     • žogica

      Torej si ti slovenka brez začetnice, Ana? Škoda!

     • Ana Job

      Jaz sem seveda Slovenka z veliko začetnico, vidim, da si malo težje dojemljiva danes.

     • žogica

      Torej ti je janez dovolil, da si Slovenka!

   • Slovenec sem

    Po naravi, karakterju in rdeči barvi že ne!

   • učko

    Mađar je Kučan, dr.JaJo je šipac !

 • večni srb

  Tudi letošnja kampanija proti Jankoviču je ista kot vse doslej, spet se je pojavil nek neznan kandidat opozicije, ki naj bi mu kazalo dobro, ampak na koncu Jankovič vedno gladko zmaga.
  Pardon, potem, ko ga je narod spregledal po zmagi na volitvah in smo videli kako je zgnil LDS, mu je podpora rahlo upadla, zato je za letos mobiliziral več tihe podpore, ki jo je našel med homoseksualci, muslimani in zgleda tudi evangeličani.

  Zato se sprašujem, če opozicija vsake volitve poskuša z istim načrtom, v isti sapi pa zanemarja lastne kandidate za župana in podpira gospodarje slovenske zemlje, ki najbolj pljuvajo po njih, kaj je letos drugače, po kakšni logiki bi pa naj tokrat uspelo?

  Nekaj drugega se zna zgoditi po teh volitvah, od SDS ne bo ostalo skoraj nič, Janša se bo do naslednjih volitev postaral, neuspehi na volitvah bodo povzročili še več trenj med strankarskimi veljaki, poslovni del se bo pa začel počasi seliti tja kjer je dinamika in denar, medtem ko bo ljudska stranka prevzela krajevni vpliv, ki pa jim čisto nič ne pomaga, saj parlamenta ne bodo več nikoli videli.
  Zelo verjetno so za Jano to zadnje volitve, lahko se zgodi celo, da bo začela razpadati SDS, kar niti ni tako dobro kot se mogoče komu zdi.

 • večni srb

  Poglejmo si kdo letos ne bo volil za Logarja.

  propadli gradbinci in nekdanji politični direktorji so si očitno napolnili žepe,

  LGBT so narkomani, luzerji in potepuhi, tudi študenti,
  muslimani so bosanci, albanci in afriški migranti,
  evangeličani so brezdomci in anonimni alkoholiki,

  drugih večjih pasivnih skupin pa v Ljubljani skoraj ni oziroma vsaj jaz ne vem za njih.

  • GkGbsmzjLiJkDA

   cigane si pozabil. Aja, to so “naši”. :)

 • Slovenec sem

  Včasih je treba tako malo, da ob pravem času molčiš in da izpadeš pameten.

  Škof Geza Filo je to priliko zamudil.

 • Stajerka

  Geza…..farmacevtka te lepo pozdravlja in sprašuje kam lahko pride po odpuščanje za greh, ki ga je storila tvojemu prijatelju Jankoviću……

  • janez cepec

   a j’ tvoja tastara farmaceutka?

   • učko

    Mah ne, sam srbi jo kot bi bla farmaceutka, tako srbi da kar boli, kaj boli, gori !!!!!

 • Foglof Tunek

  (EKSKLUZIVNO)

  Šarec: “Shod neofašistov je sol na rane primorskih Slovencev.”… Člani društva Tigr Primorske so v zvezi s sobotnim shodom neofašističnega gibanja CasaPound v Trstu predsednika republike Boruta Pahorja pozvali, naj italijanskega predsednika Mattarello opozori na nevarnost podžiganja sovraštva. Medtem pa se je na jutrišnji dogodek v mestu, kjer živi tudi slovenska manjšina, odzval tudi premier Šarec.

  • Foglof Tunek

   Italijansko skrajno desničarsko gibanje CasaPound verjetno podpira stranka SDS !?!?

 • Foglof Tunek

  V Nemčiji neonacisti, v Italiji neofašisti, fSloveniji janšisti. V bistvu pa fsi isti, isti, ….. isti.

  • učko

   Ti levuharski rdečkarski fašist si pa eno navadno GOVNO !

 • učko

  Udbo mafija ima denar in vpliv. Temu se ni mogoče kar tako izogniti. Tudi vrhovi katoliške cerkve že od nekdaj kolaborirajo z Udbo. Preberte kar je napisal in povedal Niko Kavčič ! Kwa ima pa luzer dr.JaJo? Nič, razen kup kazenskih ovadb ! Tako se godi luzerjem, s katerimi nihče noče imeti opravka !!!!!!!

 • učko

  Levuharji si ponucajo usacga, k jim koristi !

 • luckyss

  Naj pa Rode podpre Logarja…Sigurno je bolj vpliven od nekega “Geze”..
  Aja…vas “ne jebe pet posto” ;))

 • Foglof Tunek

  Slovenska reformacija s Primožem Trubarjem na čelu je pomenila začetek oziroma je bila temeljna za oblikovanje slovenske zavesti, knjižnega jezika in slovenskega naroda!!!… Ka pa katoliška cerkef, ka nam je ona dala? – Inkvizicijo, farško pedofilijo in izdajalske domobrance !!!… Bobu bob !!!

  • GkGbsmzjLiJkDA

   Reformacija kot spomin in povabilo k razmisleku o temeljnih …
   https://www.sta.si/…/reformacija-kot-spomin-in-povabilo-k-razmisleku-o-temeljnih-vred…
   Pred 6 dnevi – Reformacija temeljna za oblikovanja slovenske zavesti, naroda in knjižnega jezika … Ahačič, je reformacija v 16. stoletju v naše dežele prinesla knjižni jezik. … Razmišljanja o dogodkih, kakršna je bila reformacija, pogosto …

 • Foglof Tunek

  Požrešni Boscarol, idol desnicarjef, bo tudi v Trstu jutri…na shodu neonacistof !!!

  • GkGbsmzjLiJkDA

   Prenesi tvojo firmo v Italijo in pejd na shod še ti !

   • janko

    Firmo – če pa vse življenje živiš od socialne podpore?

 • murgl

  mu bo Jankovič pa denarnco nafilov

 • Foglof Tunek

  Brez reformacije bi se ponižno klanjali in služili fsakokratnemu gospodarju…tako kot so slovenski domobranci služili Hitlerju!?!?… Zato ima Geza Filo praf ko pravi, da podprimo Zorana Jankovića. Če zmaga Logar bo Lublano vodil skrajno desničarski diktator Janez Janša. Lublančani pa nočejo biti hlapci!!!

 • Republic Commando

  Hej folk, dojemte, da se z levimi retardi ne da NIČ zgovarjat normalno, zato jih lepo ignorirajte ali še bolje blokirajte, naj cvilijo pa lajajo svoje nesmisle drug drugemu.

  • žogica

   Kdo te pa jezi, ubožček?

  • macon

   Gobce jim je treba zapreti, ne pa jih ignorirati. Oni namreč serjejo in lažejo, mi pa nismo pametnejši, če jim molčimo.

   Boljša terapija je, če se nas par spravi na enega s posmehom in zaničevanjem, ker smo jih že večkrat tako utišali.

   • Foglof Tunek

    A se mački spet gonite? :)

    • macon

     Vsak Euro namenjen tebi je čista izguba, ker samo znižuješ levajzarsko podporo. :)

     Ti si naš, ker rušiš udbomafijo od znotraj. :)

     Ps: Kak debil je šele tisti, ki je tebe rekrutiral. Očitno ste res na koncu kriminalnih poti.

   • Republic Commando

    Gobce jim že zapreš za par dni, ampak se potem spet opogumijo in vrnejo srat. Nevem če ma smisel, z debili pač ne gre. Itak jih večina išče pozornost, ker imajo tako zafukane lajfe.

    • macon

     Najbolj vztrajni so smrkavi plačanci iz ljubljanskih komunajzarskih faksov, ki se gredo igrico: iz FF ali FDV.

     Pać še ena potrditev režimske podtalne strukture, ki funkcionira kot mafija ali država v državi, kot naddržava.

 • Foglof Tunek

  Hej folk, leta 1517 je Martin Luter na vrata wittenberške cerkve obesil 95 tez z zahtevami po prenovi Cerkve, in začela se je reformacija… Moral bi jim pribiti 96 tez…bodisi je pozabil na pedofilijo ali pa je takrat še ni bilo???? … V času reformacije je tako nastala tudi prva slovenska knjiga, Katekizem Primoža Trubarja, ki je slovenski jezik postavila na mesto knjižnega jezika…. Sklep: Pedofilska katoliška cerkef nam ni dala nič, razen svinjarij. Zato praznika reformirane cerkve Nora24TV sploh ne omenja !?!?

 • Foglof Tunek

  Janšef medijski imperij zla je omejen na več ali manj dva marginalna, subinteligentna medija…Nora24TV in Demokracija… katerih družbeno relevantnost umetno vzdržujejo pri življenju sami SDS-ofci in desničarski fanatiki na družbenih omrežjih. Nam levičarjem se gnusi to provokatorsko smetje…in zato tukaj tudi komentiramo…da povemo, da ste lažnifci !!!

 • Foglof Tunek

  Čujte svečkarji, a ste fčeraj prižgali sveče na grobovih…domobrancef? A še gorijo sveče pred Hudo jamo? Sam fprašam !?!?

  • centurion

   ATON PEINKIHER,
   šef tvoje cerkve je
   RADENKO RADOJČIĆ
   njegove teze so tukaj, od strani 190 dalje…

   https://hrcak.srce.hr/file/119825

   • Foglof Tunek

    Lep pozdraf iz Ankarana :)

 • Jovo Jamnica

  Bojan Požar je pred dnevi na twitterju za danes ob 11. uri napovedal novinarsko konferenco. Ve kdo kaj več o tej konferenci?? NovaTV se namreč rada sklicuje na Bojana Požarja.

 • Foglof Tunek

  Evangeličanska cerkvena občina LJUBLJANA

  ECO Ljubljana
  Gosposvetska cesta 9
  1000 Ljubljana

  Tel.: (01) 252 72 80

  Duhovnik: Geza Filo, škof EC AV v RS
  GSM: +386 (0)31 374 188

  E-mail: [email protected] … Božje službe: vsako nedeljo in ob praznikih ob 11.00 uri.

 • centurion
 • centurion
 • Foglof Tunek

  Čujte, da nekaj razjasnim… Anton Peinkiher je od maja 1990, takrat še kot častnik JLA, zaposlen v poveljstvu ljubljanskega korpusa fse do 31.05.1991 intenzivno obveščevalno deloval v korist procesa osamosvajanja. Ves ta čas je izjemno veliko tvegal, tako sebe kot družino, da bi lahko izpolnil svojo zavezo branjenja svoje domovine Slovenije!!!

 • RATATA

  Itak da ga nekam pošiljam tega škofilota udbovskiga prav tako kot je bil prejšnji gezić. Oba sta tuneka! Tist toplak pa glih takšen!
  Od nekdaj pogrešam zapoved, da je pokvarjenca nujno u gobec ruknt!!

  • Foglof Tunek

   Ti pa ftihni…kapish?

   • RATATA

    Seveda ne!

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   Joj, če bi te jaz “ruknil”, bi ti dobil enosmerno vozovnico, za ogled Hude jame. :)

   PS: Piece of shit! :)

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Kaj je bistvo tega članka? Če je nekdo izrazil podporo Jankoviću, ga je treba obsoditi na smrt? :)

  PS: Kaj je zdaj? :)

 • FORT WORTH

  Veleizdajalec je namocil se Gezo Filo…

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Na mom stolu stoji hladan Belvedere, Ti imaš tako savršene mere. :)

  PS: Janković ima danes žurko. Pridejo farmacevtke, odvetnice,…. :) #LuckyMe

 • žogica

  Samo zdravo pamet je treba uporabit in ugotoviš, da Logar ne bo zmagal v Ljubljani! Pustimo Ljubljančanom, da si izvolijo svojega župana, saj oni tam živijo, mi smo pa le obiskovalci lepe Ljubljane!

  • Res je.

   Naj si izvolijo kar hočejo

  • centurion

   “…Samo zdravo pamet je treba uporabit in ugotoviš,
   da Logar ne bo zmagal v Ljubljani!…”
   No, ker NE BO ZMAGALA ZDRAVA PAMET,
   bo zmagala pač neka druga pamet.
   Leva, trenerkarska…..

   • Ni rekla da ne bo zmagala zdrava pamet, rekla je da, da zdrava pamet kaže da Logar ne bo zmagal.

    • centurion

     ne ti meni o ZDRAVI PAMETI na fuđinama, no.

     • Tam na Fužinah imate baje problem s tem, tak se govori.

    • žogica

     Še šola z prilagojenim programom, mu ni pomagala.

     • xtc

      Jep!tud vam levičarjem v Yugi ne,iščemo jo a jo ne najemo,kam stejo dale opice?
      Propala?
      Nič čudnga,opice sodijo v foglež.

     • žogica

      Ti sanjaš o Yugi, jugović?

   • žogica

    Desnuharska beluharska pamet, pač ne razume!

    • centurion

     Tih bod, star škaf poln štabnega močefita.
     Ta portal je za mlajšo generacijo, stara, zguljena, strgana lopta…

     • žogica

      Po tvojem pisanju sklepam, da si zarjavel odslužen pisker, ki ni za nobeno rabo več!

     • centurion

      Hehehehe.
      Pravkar sem kontaktiral z eno bejbo.
      Z dvema in pol, bi sestavil po letih eno loptico….

     • žogica

      Hihihihiiiiiiiiiiiii kontaktiral si bejbo, ful pomembno….., lahko bi že imel najmanj 3 otročke, da bi se imel s čim hvalit….

     • centurion

      Lepše jih je delat, kot futrat, no…

     • žogica

      Hihihiiiiiiiiii dober si!

     • Hun

      zarad takih cepcev ženske splavijo

     • centurion

      Opica.
      Preberi.
      Delati, ne narediti.

  • učko

   Ljubljana je naše glavno mesto, ne glede na to ali živimo v njem. No, prisvojili so si ga pritepenci, ki malikujejo svojega vožga ker je pač njihov “zemo”, kot smo temu rekli v jugo vojski ! Žogica, ne strinjam se s tabo !!!

   • žogica

    učko, svet se spreminja, postaja odprt, globalen, tvoje Yuge ni več. Pošlihtaj si stvari v glavi glede “pritepencev”, lufta za dihanje imamo v Sloveniji dovolj za vse!

    • tohuvabohu

     Dovolj je prostora tudi za vse lumpe, fakine, capine, tolovaje, razbojnike, kurbirje, posiljevalce, še zlasti pa za udbomafijaše.

    • učko

     No žogica, ko smo že pri luftu, pa dejmo obdelat ta “svobodni luft”. Že samo iz ekološkega stališča je frišnega lufta v Zloveniji, tako kot drugod, premalo. Vsaka prebivalec porabi samo za gretje po zimi kar veliko kurjave in s tem je tudi zrak po zimi že dolgo zelo onesnažen. Kdor na dan za vožnjo na delovno mesto porabi 10 in več litrov goriva, je to zopet iz ekološkega stališča katastrofa. Ti kar zažgi 10 al pa 15 litrov bencina pa da vidiš, kakšen je to ekološki efekt. Kar pa se tiče pitne vode, pa je v Zloveniji že kar primanjkuje. Mimo mene je nekoč tekla reka, ki je poganjala številne mline. Danes to niti potok ni več, ker v sušnih mesecih čisto presahne, pa tudi ostali potočni pritoki v to strugo. Zajetje, ki so ga naredili že na izviru te reke pobere večino vode, sploh v sušnih mesecih. Tako da se ti ŽOGICA MAROGICA malo bolj OSVESTI, tako družbeno in ekološko ! Ti priporočam !!!!

     • žogica

      O tole je pa profesionalna obrazložitev, hvala! Mi je všeč, da si ekološko osveščen in rešuješ svet….

     • učko

      Žogica, predlagam ti, da greš enkrat recimo na daljni Vzhod, recimo Kitajsko. Boš videla v živo “človeško gomazenje”, drek, fekalije, kemijsko onesnaženje na vsakem koraku, degenerirano okolje. Potem pa so boš lahko vprašala, ali želiš sebi, svojim potomcem oziroma našim zanamcem vse to !

     • žogica

      Pa ja, saj sem vesela, da si ekološko osveščen in te skrbijo vsi ti problemi, ki razjedajo naš planet, pohvalno!

  • Kapodistrias

   Če bo Janković spet zmagal, potem si Ljubljana pač to zasluži.

   • žogica

    Vsak dobi, kar si zasluži, tako pravijo!

 • Fosa Stefan

  saj nimam besed, titek kar-deli, kučan kurčan gezo filo-pimpek, zoki spoki,…….. upam, da ga boste verniki nagnali, namesto, da bi oznanjal evangelij, podpira luzerja,

  o BOG udari to sprevrženo svojat

 • xtc

  Kako stojijo stvari pri Kučanovih so jasne,kot pri zokiju.Delo propada ne da se ga rešit,vpijejo komunisti,da bi na državne jasli.
  Sleje kot preje bodo končali kot njihov kamerat Lula in Dilma.

 • xtc

  No samo tole;
  Pri levih opicah je zaniivo leto,da vsakič ko finaančno propadejo,so krivi desničarji,ker niso hoteli več dati denarja,ne oni.

  • žogica

   Spet si propadel, imaš pa smolo, že tretjič letos!

 • Miža

  Torej je po Gezi Filo Jankovič tisti odgovorni, zaželjeni človek kot ga je predstavljal v svojem govoru 31. 10.:
  “takšne odgovorne ljudi, ki bodo resno jemali svoje dolžnosti in
  svojega položaja ne bodo izkoriščali v prid svojim egoističnim ambicijam,
  ljudi, ki se bodo resno soočili z vprašanjem moči in nemoči”.

  Še veliko vsega o tem idealnem človeku je natrosil v istem govoru:
  http://www.rtvslo.si/slovenija/filo-tudi-danes-potrebujemo-reformatorskega-duha/470488

 • xtc

  He,he,he ,samo tole ,tale Geza Kučan Fido je navaden blefer,ki bi ga morali evangeličani zbrcati davno.
  Škofija v Ljubljani,kje vernikov praktično ni,verniki pa v Prekmurju=IQ=IDIOTI nazaj pod Madžare ti bodo vedeli kako z bebci.

  • tohuvabohu

   Filo je do tega položaja prišel na čuden način, ki je povzročil precej nejevolje med verniki.

 • skorpijon93

  fuj, sram bodi geza filo ! če podpira jankovića je pomoje tudi sam kriminalec in podpira kriminal ter multikulti ??!

 • ljubinica

  Ogabno.

 • djoka bolime

  Nova24, dober naslov. Ta škof pa je en navaden pizdek, ne da?

  • Kosobrin

   Djoka pizdek pa mu ne seže niti do gležnjev!

   • djoka bolime

    Kdo se te meri z njim. TROTL.

    • Kosobrin

     Djoka, ki vedno joka!

 • Dado

  Bravo Geza. Novinarji Noav24tv in Demokracija pa dvoličneži. Desnica hiti zagovarjati Strehovca, ker je izjavil, da so ginekologi morilci, češ ima pravico… v primeru Geze ,pa ta duhovnik nima pravice… he,he Tako kot stranka SDS. Dvoličnost je mati modrosti, resnica pa pastorka.

  • tohuvabohu

   Butl, primerjaš neprimerljivo. Strehovca preganjajo na montiranem sodnem procesu, Filotu pa nihče nič ne grozi.

   • djoka bolime

    murgle majo rade filota, pri Strehovcu pa jim gre na kozlanje.

    • tohuvabohu

     Filo in Kučo sta iz krajev, kjer ima kokoška možgane … Gliha vkup štriha.

     • djoka bolime

      filo je kucanov vjeran pas.

  • Lustrator

   Bebček – Strehovec se je v svojem pisanju zavzel za KRISTUSOVA NAČELA nedotakljivosti vsakega življenja, medtem ko je Geza naredil narvno nasprotno – javno je podprl ČLOVEKA, ki sistematično ta Kristusova načela TEPTA.

  • Kapodistrias

   Nekemi zdravniku sodijo, da naj bi nekomu skrajšal življenje (nemški sodni izvedenec celo dvomi o tem), čeprav ga ni bilo nič več pred njim, ginekologi pa smejo gladko uničevati življenja, ko je še vse pred njimi, to je pač boljševiška pravna logika. Da nekdo hvali Gezo za to izjavo, je ali neumen ali pa pokvarjen – ali pa oboje!

 • Nada

  A ko RKC podpre kriminalca Ivana je pa vse ok. Takrat si pa noben ne upa pisniti. Zoran itak boš zmagal proti sluzastemu Logarju.

  • djoka bolime

   Kdaj je te RKC podprla kriminalca Ivana? Koza fukjena!

   • Kosobrin

    Takrat, ko s prižnic ukazujejo, koga naj volijo!

    • tohuvabohu

     Blablabla, lažnivec. Nikoli nihče ni s prižnice ukazoval volilcem, pa tudi nima te moči.

    • djoka bolime

     In ti si to slišal? Kozl fukjen!

     • Kosobrin

      Slišal in videl.

     • djoka bolime

      Si slišal in videl hkrati?

     • Kosobrin

      Je to kaj čudnega, če slišiš in vidiš hkrati?

     • Kosobrin

      Hvala za vzdevek. Kozlički so pametne živalce!

     • djoka bolime

      Naleldnja tri leta (al kolk že), si koza fukjena, potem pa izmenično… kozel, koza, kozel… fukjen(a)

     • Kosobrin

      Hvala, res si prijazen! Pa tudi spil si ga že nekaj danes, kajne? Vsaj tak občutek človek ima, ko bere tvoje umotvore!

    • Hun

     Dobr da vsaj v slovenščin pridigajo

     Latinsko je za elito, raja neb razumela koga jim ukažejo

    • marta

     Hodiš ti k maši ? Od kdaj pa ti poganček?

   • Hun

    teb ce narises na celo neb znal v ogledalo poglet kaj so ti vgraviral

    • djoka bolime

     fat de fak?

   • Lustrator

    1. Kriminalec zato ker ni komunistični zločinec in imamo po njegovi zaslugi na vašo žalost danes samostojno Slovenijo?
    2. Če bi RKC pri nas imela vsaj nekaj jajc, bi že zdavnaj morala jasno in glasno povedati katere stranke se odkrito borijo proti krščanskim vrednotam, katere pa jih ščitijo. A ker teh jajc ni, RKC pridno molči, medtem ko komiji teptate človekove pravice in vrednote zahodne krščanske civilizacije. Ti pa praviš celo da RKC podpira Janšo? Sam hodim redno k maši in ko se bo to končno zares zgodilo, dam za pir, prav?

  • macon

   A mi lahko prosim razložiš, zakaj je Ivan kriminalec? Mi lahko recimo razložimo, zakaj je ljubljanski župan in smo že stokrat.

   • djoka bolime

    Zdaj pa lahko razložimo še zakaj je fukfehtar.

   • Republic Commando

    Zato , ker ni “njihov” ;)

  • janezek

   nada ti si rdeča prostitutka in te ne jemlemo resno natepavajo te tudi migranti

 • Hun

  No desnica ma vsaj božj lobij znatno močnejši za hrbtom. RKC

  Pa če že mađaron Orbanđani za Logarja
  Naj bo še Đeza Filon za Jankovića

  • djoka bolime

   A Orban ma za hrbtom RKC, neja fejkaj! BUTL!

   • Hun

    Sj pravm, da nimas bistrega uma. Ti napišem ponovno. Teb dosledno kot osnovnošilčku, ki ne uvid med vrsticam zapisanega.

    Jankovič – hrbet/ protestantska cerkev in boter Kučan

    Logar(Janša) -hrbet/ RKC in boter Orban

    • djoka bolime

     Pis itd.

  • Lustrator

   RKC stoji za desnico? Res? Od kdaj pa? Vse rdečemu režimu nepokorne duhovnike so že zdavnaj dehgradirali in izolirali od sveta medijev, tisti, ki danes zasedajo najvišje položaje pa so v času največje kristjanofobije tiho kot miške, namesto da bi z ostro besedo nalile čistega vina vsem Slovencem.

 • Beli Sneg

  Kaj zdaj vsi berete Novo 24, portal MMC bo kmalu crknu. Tam je pod komentarji odzivnost zelo oslabela. Bo že držalo da je Nova24 bolj aktualna kot pa zatohli Hanzi TV, ki piše po naračilu stričkov.

 • ljubinica

  Javno podpre mafioza, hkrati pa pridiga o “vrednotah” (glej MMC) …
  Podpre mafioza nasproti postenjaku.
  Je to “protestantizem”? Bedna prodana dusa.
  Kje so pa levaki, Bratuska, Savic, Ascicka, Strajn …. in kje je njihov bes, ker se Cerkev vmesava v politiko? Locitev drzave in cerkve pa to …..

 • ljubinica

  Kdo bo se resno jemal besede protestanta Geze F.?

 • sloustava

  Verujes v Boga, Filo? Potem ves, da si zagresil enega glavnih, naglavnih, grehov. Zatajil si Kristusa, ga izdal in se prodal za 30 srebrnikov. Bog te bo sodil!

 • Anton

  škof ki pridiga o 10 božjih zapovedih, obenem pa podpira Zorana Jankovića, bi moral nemudoma odstopiti.

 • est

  Se mi je kar zdelo, da Kučan ni sedel pri maši, na dan reformacije, iz verskih razlogov.

 • učko

  Učasih smo kakšnim “zafukancem” rekli: “Preklet MAĐAR zafukan!”. No, GezaFilo in Kučan sta oba mađarskega porekla !

  • Get Smart

   Ali so HUN-garijo, kot jo poznamo danes oz. Kraljevino HUN-garijo ustanovili kao HUNI?
   Ne.
   HUN-garijo je ustanovila kaviarŽIDO KOMINTERNA in jo imenovala
   ZAHODNA TOURKIA, ko je v istem času svojo vzhodno državo imenovala VZHODNA oz KHAZAR TOURKIA.
   .
   Kdo je bival na ozemlju PANONIJE (današnje HUN-garije) in biva še zdaj v preko 75 %?
   Ja, uganili ste, staroselci, ki so bili PANONCI? Kdo?
   SLOVENCI.
   Zakaj so torej “vsi” MADŽARI, ki niso frišno uvožena roba, na videz isti kot vi?
   Ker so narejeni iz istega “testa”.
   .
   Kaj pa “madžari” tipa KUćAN in GEZA?
   .
   So kakor “beli tureki” oz. “WEST TUREKI” nje = serbusni bastradi =
   malo huni, ogri, obari, volgari, krobatari …
   in kar je še SERBUSOV, za serbuse roijene, TURŠKIGA biča željne in vajene.
   .
   Nadaljevanje začetka:

   Toda okupator, v tem primeru seveda kaviarŽIDO KOMINTERNA, seveda vedno izbere neko ime, ki postavi na glavo (re–volutio) DEJSTVA
   in predvsem poreže vsako RESNIČNO staroselsko korenino, da tako izniči edino veljavno dednost ter se OKLIČE za vladarja = lastnika nje.

   “Izumi” kao “nov jezik” (s kao srbščino in kao rvatščino je ta zadeva res tako enostavno razumljiva, da boli glava nje), saj je jezik (govorica, pisava …)
   najmočnejše orodje prenašanja KULTURE iz roda v rod …

   OKUPATOR še žive potujči, naslednja generacija pa se že rodi v OKUPACIJI in že raste
   v OKUPATORSKEM jeziku, ki pa ga dojema kot kao svojega (kaj pa naj, nje),
   razen seveda tistih, ki so imeli srečo ali nesrečo, da so jim starši vsaj ustno, če že ne drugače, zapustili nekaj delov njihove PRASTARE jezikovne in obče ČLOVEŠKE kulture nasploh.

   • Get Smart

    Ivan Kramberger –

    umorjen – umorila ga je MURGL JUGOKOMUNISTIČKA BANDA ZLOČINCEV PROTI ČLOVEŠTVU:

    “Srba lahko zajebaš, če imaš glavo. Samo z glavo je treba delati.”

    “Jaz govorim več jezikov, ne samo srbskega kakor Kućan!”

    “Srbi so mi grozili, da me bodo ubili.”

    .
    Ivek se je zanašal na uho, seveda pa je večina MURGL
    JUGOKOMUNISTIČNIH “lumpenproletera”
    bila postrgana po sereorskih in sosednjih kanalizacijah.

    Če se kak đujiš ali pa Srb ali “naše” večno srbijanće čuti prizadetega,
    mu povejmo, da pač ni potrebe,
    saj če NE KRADEŠ, NE LAŽEŠ, NE KOLJEŠ LJUDI,
    potem pač nisi omenjen v kontekstvu
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNE SRBO RVACKO kaviaržido KOMINTERNISTIČNE zločinske bande,
    seveda pa se moraš
    JASNO in GLASNO distancirati o sereorskih ipd. zločinskih govana.

    Pamet v glavo.

 • Vlado77

  Kaj lahko naredijo evangeličani SLO? Se z njim strinjajo? ali ne? Če se ne je sploh možna zamenjava? Ne vem če obstaja cerkev ,ki podpira politika ( župana) ,ki je zlorabil eno žensko, če ne omenjamo nič drugega. Če bi bil evangeličan zagotovo ne bi več hodil na njegove maše- verjetno bi nehal biti vernik evangeličan. To kar je naredil je ogabno – podobno kot so ogabni spolni delikti v rimokatoliški cerkvi oziroma vseh ostalih.

 • Cucurbita Pepo

  Gospod verjame v navideznega strica v oblakih. Njegovi presoji ne zaupam.

 • Garbage man

  Geza bo povabljen na Madžarski konzulat !!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Lustrator

  Protestantizem v svojem najslabšem pomenu besede – ustanovljen sicer na razumljivih temeljih, a v istem trenutku že zlorabljen za politične interese vse od Martina Lutra pa do danes – ne gre za vero, gre za odklon od katolištva, pa tudi će se paktira s samim satanom.

  • ljubinica

   Protestanti niso imeli problemov s komunisticnimi oblastmi v Sloveniji zato, da bi jih sprli s katolicani.
   Deli in vladaj.
   V Vzhodni Nemciji so pa komunisti protestantske kristjane strasno preganjali. O zatiranju krscanstva v Vzhodni Nemciji sem pred leti brala v neki knjigi, dostopni na netu.
   Enake metode kot v Sloveniji.

 • Get Smart

  Obleka ne naredi človeka.

  Kaviaržido kominternistične kreature in tu njihove serbusne MURGL JUGOKOMUNISTIČNE serbusne (serbus=hlapec nje) kreature boste spoznali
  PO NJIHOVIH DELIH.

  Jezus Kristus:
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
  .
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«
  .
  Če stvor, NAŠEMLJEN v farja, podpira DOKAZANEGA MURGL JUGOKOMUNISTIČNEGA lopova, lažnivca …
  je pač vsaj podpornik (najbrž pa tudi ČLAN) kaviar žido kominterne.

  Saj menda veste, da so vsi t. i. duhovniki-pedofili
  DEJANSKO kaviaržido kominternistične poturice = v farje našemljeni in poturjeni zločinci proti človeštvu?

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   Pomni, kaj ti je bilo položeno v zibko:

   SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
   seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
   vrednotami.
   Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
   ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
   = poštenost,
   = pravičnost,
   = resnicoljubnost,
   = prijateljstvo do ljudi,
   = domoljubnost,
   = rodoljubnost,
   = svobodoljubnost
   in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
   podarili svetu.
   Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

   • Get Smart

    Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

    Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

    KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
    MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
    detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
    sviranje kurtzu = prodajanje magle=
    skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
    transićizem = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem =
    SOCIALIZEM = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
    … =
    tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM …
    (
    SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)
    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.
    .
    Vsi -izmi so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
    ZASUŽNJEVANJU ljudi.
    .
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

    • Get Smart

     Vsakič, ko se kak krt, POTURICA nje, javno razkrije, ste lahko upravičeno veseli,
     saj tako z gotovostjo veste, da GEZA ne hodi za Kristusom,
     kot bi rad z maškarado nakazoval,
     ampak
     hodi za KUćANOM, jankovićem in ostalimi “apostoli” (oziroma bolje “pismouki in farizeji” kaviarŽIDO KOMINTERNE in tu njene MURGL JUGOKOMUNISTIČNE izpostave.

 • Get Smart

  Veselite se!

  Vsakič, ko se kak krt, POTURICA nje, javno razkrije, ste lahko upravičeno veseli,

  saj tako z gotovostjo veste, da GEZA ne hodi za Kristusom,

  kot bi rad z maškarado nakazoval,
  ampak
  hodi
  za KUćANOM, jankovićem in ostalimi “apostoli” (oziroma bolje “pismouki
  in farizeji” kaviarŽIDO KOMINTERNE in tu njene MURGL JUGOKOMUNISTIČNE
  izpostave.

  Jezus Kristus:
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«

 • Garbage man

  samo da ne pade v kopalnici v banjo polno z vodo

 • Kapodistrias

  Slovenski evangeličani, malo se zamislite.

 • Andrej

  Tile protestanti bi potrebovali kakšnega novega Lutra, da jim na vrata nabije aktualne teze. Če je Evangeličan, bi naj to pomenilo, da živi po evangeliju, to je po Kristusovem nauku. Znano je, kakšno toleranco je imel Kristus do korupcije, izsiljevanja, nečistovanja, kraje….

  • Tone

   Po čem pa naj bi živel Katoličan?

   • Andrej

    Ne NAJ BI. Pravi katoličan živi po Kristusovem nauku. Ker že predvidevam tvojo reakcijo bom takoj dodal: pravih katoličanov je malo.

    • Tone

     Slabo predvidevaš. Mene ne zanima, kako živite katoličani ali katerikoli verniki, ker vem, da malokomu uspe živeti tako kot misli, da bi bilo prav. Pa že stari so vedeli, da se zarečenega kruha poje največ.
     NAJ BI pa sem vzel iz tvojega komentarja zgoraj.

     Bi te pa spomnil, da tudi komunisti pravijo, da je pravih komunistov malo. Spomni se tega, ko boš ti, ali kdo drug natolceval, da je vsak komunist, kaj komunist, vsak levičar tudi tat in morilec.

     • Andrej

      Me zelo veseli, da sem se v predvidevanju zmotil.
      Ta moj NAJ BI sem napisal zato, ker ne vem, če tak “Luter” obstaja, bi pa koristil. Vsaka vera jih potrebuje.
      Ne vem, če je še kje kak pravi komunist. Že dolgo nisem nobenega srečal. Njihov projekt je v glavnem propadel. Če so levičarji nasledniki komunistov bo z njihovimi projekti podobno. Kljub temu ostaja temeljno vprašanje tega članka: Geza – Zoki = Dobro ali slabo. Jaz mislim, da slabo. Oni katolik iz Berlina je povedal njegovo osebno mnenej, Geza pa predstavlja množico.

     • Tone

      Jaz pa sem svoj komentar napisal zato, da bi opozoril na dejstvo, da katoličani mislijo, da obstajajo pravi katoličani, komunisti pa, da obstajajo pravi komunisti, drug o drugem pa ne mislijo tako.
      Od kar so se katoliški kleriki sami izločili iz politike, pač ubirajo druga, manj očitna pota. Če cerkev ne bi imela stvarnega vpliva na politiko, politiki ne bi izgubljali časa z obiski Vatikana.

 • etrusk

  Se je temu fajmoštru utrgala pamet, Lutrt bi mu že povedal kar mu gre.

  • Tone

   Luter in protestantizem sta bila neločljivo poveza na z oblastjo in politiko.

 • Andrej

  Zoki in Kočan sta prijatelja.
  Geza in Kučan sta prijatelja.
  Logičen sklep?________________

 • pesjanar

  Ne čudi me da se Jakoviču klanja tisti far iz Nemčije,saj je neprofesionalni kurber,tudi za muslimana ni nič novega,oni itak ne spoštujejo žensk,za pravoslavce je poznano da se njihovi farji lahko ženijo in posledično se lahko kot Jankovič tudi kurbajo,čudno se mi zdi da se luterani nagibajo k temu da je po njihovem normalno če si lokalni oblastnik vzame žensko katera je v stiski,Slovenija postaja greznica v kateri se mešajo govna iz lokalne oblasti in dušebrižniki z trdimi v hlačah….

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!