Slovenija ostala zunaj schengna – tako navaja Deutsche Welle

Foto: Twitter

Deutsche Welle je v sredo objavil članek na temo migrantskih kvot in izzivov, ki med nekaterimi državami članicami Evropske unije vzbujajo vedno večjo mero nesoglasja, saj Madžarska, Poljska, Slovaška in Češka zagovarjajo trdno odklonilno stališče glede prerazporeditve več deset tisoč migrantov med državami članicami. Poleg je bil priložen zemljevid evropskih držav Frontexa, na katerem je mogoče videti, da Slovenija ni vključena v schengensko območje. Na strani Frontexa smo sicer našli zemljevid, na katerem je mogoče videti, da je Slovenija del schengna, a poraja se vprašanja, če je prišlo le do napake ali pa so s tem želeli izraziti kritiko do Cerarjeve vlade, ki v času migrantske krize ni varovala schengna, ko ni izvajala schengenske zakonodaje.

Poslanec največje opozicijske stranke SDS dr. Vinko Gorenak je že večkrat spomnil na kontekst (ne)upoštevanja evropske zakonodaje o prehodu državne meje, saj v zadnjih dveh letih ta zakonodaja ni bila spoštovana, pač pa je Evropska unija – domnevno zaradi težav z nataliteto – na staro celino vabila priseljence iz drugih celin. Evropa ima tako več obrazov: eden je tisti tipični zahodnjaški, drugi pa recimo predstavlja Višegrajsko skupino. Za Slovenijo se zdi, da glede na aktualno politiko sodi v prvo skupino.

Foto: iStock

Temeljna vprašanja, ki si jih moramo zastaviti, pa so: ali bo Evropa vodila skupno azilno politiko, ali bomo imeli skupno varovanje meje in ali bomo ustvarili skupno obveščevalno službo. Če na tem področju ne bomo uspeli, se bomo vrnili v preteklost, ko je vsaka od držav ljubosumno varovala svoje meje. Dr. Gorenak, sicer nekdanji notranji minister, je spomnil tudi na absurd, da Grčija, ki je članica EU, spušča v Evropo migrante, medtem pa nečlanica EU Makedonija predstavlja branik Evrope. Koliko migrantov bo šlo v Evropo, pa je odvisno tudi od aktualne turške oblasti oziroma njenega diktatorja Erdogana.

V državo so vstopali brez varnostnih preverjanj
Dejstvo je, da se je slovenska vlada obnašala neodgovorno, saj so k nam brez varnostnih preverjanj in potnih listov vstopali ljudje, med katerimi so bili dokazano tudi teroristi, med migranti pa so bili večinoma moški, med katerimi je bilo veliko takšnih, ki prihajajo iz držav, v katerih ni vojne. Predsednik Odbora za obrambo v Državnem zboru RS Žan Mahnič je na to temo že odprl vprašanje, in sicer, kako lahko moški med 20. in 35. letom starosti zapustijo svojo državo, obenem pa govorijo, da ljubijo svojo domovino in bližnjenamreč “če bi bilo temu res tako, bi ti ostali doma in se borili”. Opozoril je, da samostojne Slovenije nikoli ne bi bilo, če bi takrat, ko je prišla Jugoslovanska ljudska armada na slovenska tla, vsi moški med 20. in 35. letom pripravili kovčke in preprosto odšli.

Foto: Arhiv Nova24TV. Žan Mahnič.

Problem z migracijami se je šele začel
Letos so prestregli okoli 1860 nezakonitih migrantov, ki so bodisi prešli slovensko mejo ali pa so jih prestregli neposredno na meji. Predsednik Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (KNOVS) mag. Branko Grims je opozoril, da to predstavlja okrog 90- do 100-odstotno povečanje glede na primerljivo obdobje lani, ko je bila številka nekaj več kot 900. Po Grimsovem prepričanju je velikanska utvara, da je problem z migracijami minil, saj se je šele začel. Samo v letošnjem letu je bilo na novo obravnavanih okoli 620 tisoč prošenj za azil, od tega je bila vsaj tretjina prošenj od na novo prispelih nezakonitih migrantov na ozemlje Evropske unije.

S tega razloga se ne moremo čuditi, da so posledice migrantske krize tukaj in se kažejo v spreminjanju evropskih vrednot ter načina življenja in v grozljivih terorističnih napadih, ki že lep čas predstavljajo evropski vsakdan. Naravnost grozljivo je, kako smo skrenili s poti s podrejanjem muslimanski veri, pri čemer dajemo lastno kulturo na stranski tir. Multikulturalizem ima visoko ceno in čas je, da to spoznajo tudi zagovorniki uvažanja migrantov, ki glavo tiščijo v pesek, dokler ne bo za to prepozno. Miro Cerar, zbudi se že!

H. M.

 • antimur

  Mislim, da Cerar in njegova golazen počnejo takšne eksese kot je nezaščita Slovencev okrog muslimanske okupacije namerno, je že res, da so popolnoma nesposobni in nenormalni ljudje, toda toliko nori pa zopet niso, da ne bi razumeli, da če jim gori pod ritjo, je potrebno gasiti. Je pa res, da karkoli naredi ta vlada in koalicija, je v škodo Slovencev, Cerar je pa zagotovo psihopatični norec, opravilno popolnoma nezrel in nesposoben ter cepec, ki je nevaren kot podtaknjena mina.

  • ahnenpass

   Če bi zahodna Evropa rabila več ljudi, pa ne vem zakaj bi jih, bi enostavno začeli baby boom, denar bi razdelili rodonosnim kravam, ki bi jih oplajali socialni problemi in čez dvajset let bi se prebivalstvo lahko tudi podvojilo. Staranje prebivalstva zagotovo ni razlog za muslimansko invazijo, ker se itak vse stara že takoj potem, ko se rodimo, tako vojsko rabi nekdo za nekaj povsem drugega.
   Cerar je sin od onega telovadca, ki je na olimpijskih dobro jahal konja. Vsi naši atleti so vojska ali policija.

  • samsara

   Le kaj bi kdorkoli lahko drugega pričakoval od slamnatega nameščenca njegovega murgelskega soseda, ki mu samostojna Slovenija nikoli ni bila najintimnejša opcija in se še dandanes ne more sprijazniti z odcepitvijo od bivše države.

 • ahnenpass

  Terorizem je res že dolgo naš vsakdan, ampak državni, drugega terorja praktično ne poznamo, z izjemo mogoče še družinskega. To je pravzaprav zanimivo,glede na to, da je Slovenija sprejela par sto tisoč migrantov in nekdanjih Jugoslovanskih republik. Lahko bi pričakovali, da se nam bodo maščevali, ker smo začeli vojno in nam kaj namestili, pa sploh ne, pravzaprav o hrvaških, bosanskih in albanskim migrantih ne slišimo več ničesar.
  Kakšno politiko bo na svojih mejah izvajala EU, je verjetno jasno našim poslancem in predstavnikom v Nato, zagotovo pa ne bo nič vodila, ker smo unija, ne pa neka konfederacija. Mogoče je bilo mišljeno kot hrvatizem, ne vem, izvajati in voditi je zame razlika.
  Zagotovo nas EU nikoli ni jemala resno, kljub temu, da mej med članicami ni, so na Avstrijski in Italijanski strani še vedno neke kontrole, lažje je potovati celo na balkan. Od Shengena, imamo mi samo policijsko državo in plače za vojaško policijske milice, ki ščitijo predvsem interese oligarhije, da bi zavarovali posle z nemško industrijo. Ponavljam, jebe se celemu svetu, če je pri nas meja ali ne, oni zahtevajo pri nas samo red in discipino, če hočemo njihov keš. Bolje, da tepemo sami sebe kot, da nas pridejo spet oni prebičat.
  Ne razumem niti Mahniča, itak, menda mu je jasno, da Slovenija kot država prej ni obstajala in je razpad pomenil popolnoma drugačno družbeno sliko,za razliko od Iraka ali Sirije, kjer zaenkrat nihče ne govori o nekih hudih revolucijah. Mi smo praktično izvedli državni udar, v Siriji in drugih ciljnih državah bo državljanska vojna divjala še generacije. Tudi na balkanu.

 • Viktorh

  Nizko smo padli.
  Hvala, Cerar.

 • MEFISTO

  Še enkrat si lahko zgoraj ogledate, da so pred “grozotami vojne” bežali le otroci, ženske in starci.

  Mladi fantje pa so prijeli za krepelca, ostali doma in se borili.

  Ker jim to no bilo dano doma, bodo pa prelivali kri v Evropi.

  • janko

   Bodo prelivali kri v Evropi, ja. Ampak ne svojo kri!

   • Borut Stari

    Odgovor je ustanovitev nacionalne garde, ki bo puščala njihovo kri. Strahopetci kot so, se tega bojijo.Sedaj še imajo do junuja pomoč v slovenski dekadentni oblasti,

 • mona lisa

  Slika zgoraj kjer koraka četa teroristov vse pove. To niso ubogi begunci.

  • nevtrino

   Hehehe, se je najbrž že precej pozabilo tudi to, kako so marsikateri “ubogi” jugoslovanarji na Slovenskem razbežali proti severu in zahodu in se skrivali, ko je v začetku devetdesetih po Sloveniji vrelo.

 • totex39

  Ste pozabili, da je pri nas še vedno komunizem in nas imajo za Balkan, vse to pa se lahko zahvalimo politikom, ki se tega režima nočejo rešiti.

  • nevtrino

   Zahvalimo se lahko pravzaprav vsem nam. Vsem, ki ne naredijo nič, da bi se ta bolan režim sesul.

   • Steiermark

    Potem pa ti povej “kaj naj naredimo”, razen da volimo pošteno in po pameti…..

 • tarantela

  Malce sarkastično, vendar resnično: če bi bili še v Jugoslaviji, ne bi rabili Šengna. Nemci naj bojo kar tiho, so vabili begunce, zakaj jih pa niso kar z letali uvozili?

  • nevtrino

   Povsod po jugovini je tako lepo in dobro, nje, kaj pravzaprav še vztrajate na Slovenskem ??

   • luckyss

    Ravno zato je CIA razbila Jugoslavijo….da smo sedaj vsak zase hlapci Evropi in ZDA..

    • tarantela

     Se strinjam!

    • Steiermark

     ti si srbsko turški hlapec in nehaj bluzit, kuži!

  • Steiermark

   Kdo ti brani , da se vrneš v tvojo jugoslavijo – malo srbijo? Pojdi in nehaj onesnaževati okolje v Sloveniji! Tisti “šengen po srbsko”, ki smo ga imeli, pod pedofilom titom in ostalo jugosrbsko komunistično drhaljo, pa si vtakni nekam globoko v svojo balkansko r……it!

 • DJURO SUMAR

  Desničarsko nakladanje, tako kot vse na tem portalu.

  • Anton

   pozabil si še na levičarsko trolanje

   sarkazem press

   • DJURO SUMAR

    Nisem pozabil. Tega preprosto ni.

  • von Rhein

   Pojasni v čem je razlika med desničarskim in levičarskim nakladanjem.Bodi pri pojasnilu dosleden,v nasprotnem se drži tvoje beznice.

   • DJURO SUMAR

    Na tem portalu nakladate samo desničarji. Če želiš levičarsko nakladanje boš moral kam drugam.

  • nevtrino

   In vaše levakarsko blebetanje ?

   • DJURO SUMAR

    To je modrovanje in ne blebetanje.

 • tzt

  Čez pol leta pride Janša na oblast. Najprej bo zbrcal vse nezakonite migrante z brivcem iz Damaska na čelu. Sledila bodo odpuščanja nesposobne in lene levakarske sodrge. V pol leta bo postavil na meji s hinavskimi hrvatarji tako ograjo kot jo imajo Madžari. Sledi še deratizacija vsega kar so nasrali kamniti levičarji. Za vsem tem pride na vrsto garaško in pošteno delo, da se Slovenija začne postavljati nazaj na noge.

  • nevtrino

   Koliko poštenih delavnih resnih državljanov bo to res podprlo ?

  • učko

   Sanja svinja kukuruz!

   • nevtrino

    Seveda, ko je pa povsod po jugovini tako neverjetno lepo, sanjsko dobro in v super blaginji. Bodo najbrž vsi tisti, ki Slovenijo tiščijo nazaj v smeri jugovzhoda, se že kaj kmalu tudi sami odpravili (nazaj) v boljše kraje ??? Kaj vendar še počnejo tukaj na Slovenskem ??

   • Borut Stari

    Danes so sanje dovoljene. Junija drugo leto bo nastopil obrat. Seveda, če se desnica med seboj trdno poveže. Težka bo ta povezava. Nimamo več, med sabo vizionarja dr. Pučnika. Ali pa vsaj nekoga njegovega kalibra.

   • tzt

    Tud koruzi zmanjka svinj ;)

  • Borut Stari

   Tistih 60% dobro prepariranih volivcev bo poskrbelo, da se to ne bo uresničilo. Na žalost. Ideja je dobra.

  • etrusk

   Prav zaradi tega , kar pravite , da bo-bi Janša prvo naredil ko pride na oblast ,
   KOMUNISTI NE BODO NIKOLI DOVOLILI
   Janšu na oblast kajti rezultati volitev so in še bodo ponareditve.
   Pa tudi zaradi tega , ker je ,smo ,Slovenski narod prebutast , da bi ga volili.

 • bojan

  dokaz kakšni bebci vodijo našo državo … o tem so ljudje opozarjali že pred dvemi leti … na vladi pa ste bebci neumni mencali pa spuščali golazen v državo … prav vam je

  • Steiermark

   Niso samo bebci, predvsem banditi in uničevalci vsega kar je demokratično oz . po meri človeka!

   • nevtrino

    Res ne, ker bi se bebci lahko potem vedno znova izgovarjali z neprisebnostjo, neprištevnostjo, …

 • Steiermark

  Prekleta naj bo rdeča jugorusofilska golazen, ki nam je najprej (po načrtu pritlikavca, ugrabila državo in nas seda s korakom po koraku usmerja nazaj na smrdljivi srbski balkan in nazaj pod “okrilje matere k…..be rusije) vkradla državo, sedaj se pa že odkrito lizari s srbi in rusi ter sili nazaj, v “njihov mafijski raj,banda izdajalska in uničevalska! No, potrditev njihove poti, prvi korak v smeri 3. jugovine so naredili, EU pa potrdila!

 • učko

  Mah, našo državo Milan Kučan in njegove vlade že priključujejo Ruski federaciji, še prej pa anšlus pod Srbijo. Kučanov pušikurac Janković je že bil odlikovan od Putina. Samo tako naprej folk neumen, kar ste hoteli, to imate !!!!

  • tinta

   Komu to govoriš ?

  • Steiermark

   Ja, ko bi le to veljalo samo za tisti “narod”, ki je to hotel oz. volil izmečke človeštva! Tako pa, žal, velja za nas vse, ki jih nikoli nismo in nebomo volili. Štajerci smo že drugič izdani, prvič, ko nas je imbecil maister okupiral in predal srbom, tokrat so isto storili, njegovi sovražniki oz. potomci tistih, ki so klali poštene ljudi v Sloveniji, s tem, da je maister, dobil “plačilo” od enega Štajerca , nemškega rodu, ki ga je vstrelil – seveda se pri nas o tem ne sme govoriti. Ne vem pa, če tale jugosrbsko ruska golazen čaka isto plačilo od nekega pravega in razumnega Slovenca!

 • luckyss

  Prav zanimivo je brati vaša onaniranja…
  Ko pa je treba kaj narediti, je vaš skrajni domet jamranje in prižiganje svečk…
  Ovce nesposobne v bistvu preprečujete, da se v Sloveniji pojavi sposobna desnica…

  • učko

   Jah, maš prau, čeprav moraš tut svoja onaniranja tukaj mal’ bolj objektivno ovrednotit’ !

   • luckyss

    Dovolj objektivno je, če povem, da v parlamentu nimamo ne levice ne desnice, ampak le “leva ruka desni džep” specialiste..

    • tinta

     To počno samo leni in požrešni pesjanarji, ki niso še nikoli nič koristnega počeli..

     • luckyss

      Torej naši politiki in ostala “elita”…

     • tinta

      Naša – oziroma VAŠA MODERNA koalicija, ki ima izurjen glasovalni stroj za uničevanje vsega, kar je slovensko.

     • luckyss

      In seveda jamrajoča opozicija, ki bi lastno državo pahnila v pogubo v zameno za ablast..

  • tinta

   Kaj pa si ti naredil do sedaj, da bi bilo bolje tudi vsem nam ?

   • luckyss

    Vsekakor vsaj naroda ne ščuvam …

    • tinta

     Kaj pa počneš drugega, kot prav to ?

     • luckyss

      Če povem, da ste ovce butaste, to ni ščuvanje ampak kruta resnica…

     • tinta

      Ti čuvaj tvoje ovce in ne pridigaj nemočnemu Slovencu, ker nimaš talenta za to. !

     • luckyss

      Slovenci nismo nemočni ampak sprti….torej ovce butaste..

    • nevtrino

     Torej nič ?

     • luckyss

      Bolje je početi “nič” kot pa delati škodo..

     • nevtrino

      No, poglejte si že v zgodovini, kaj ta “nič” pomeni, pa kako se dela večjo škodo …

     • Hun

      poglej zgodovino kam je prpelalo scuvanje in hujskanje naroda…nacizem, komunizem

  • Steiermark

   idiot – tvoji možgani (pa brez žaljenja resničnih invalidov) so na nivoju idiotov – kot vsi komunisti!

  • nevtrino

   Kar dajte, čimprej zorganizirajte to “sposobno” desnico, namesto onaniranja !

   • luckyss

    Jaz sem levičar….
    Sem pa tudi zato, da ima vladajoča stranka normalno opozicijo..

    • nevtrino

     Ja, za vas “normalno” opozicijo. Bi radi vi še opozicijo izbirali in komandirali, nje ?

     • luckyss

      Opozicijo, ki ne škodi državi in namesto tega predlaga koristne stvari za državljane…
      Narod bi to nagradil na volitvah, tako pa celotno desnico porazi nek “Serpentinšek” ;))

     • nevtrino

      Lepo je spet podtikat nekakšne domislice, ne ? Na primer znižanje DDV ni koristna stvar za državljane ?

     • luckyss

      Osebno sem za znižanje DDV, vendar nisem ekonomist, morda ima to vonj po inflaciji…Zaenkrat bi ostal pri gospodarski rasti, ki se nam baje dogaja..

     • nevtrino

      Baje.

     • Hun

      obcutno znizan ddv bo posledicno zvisal BDP…vs car ekonomije

  • Borut Stari

   Desnica v Sloveniji ima veliko napako. To je fovšija. Druga velika napaka je, da nima vizionarja kalibra dr, Pučnika. Razklana, kot je sedaj, lahko danes jamra in sanja o uspehu na junijskih volitvah.

   • Hun

    fousija in opravljanje je slovenski nacionalni sport

    • Borut Stari

     Na levici je medsebojna fovšija v kali zatrta in že 75 let prepovedana.

     • Hun

      volkovi na levici se zrejo med sabo ne da so si samo fous

 • učko

  V Sloveniji imamo 3,5 x višji BDP na prebivalca od ta pametnih v Srbiji. Ko bomo zopet pod Srbijanci, nam ti sigurno ne bojo pustil, da bomo mi imel tolk več kot oni. Najprej bojo začel pizdet, da je to tako, ker jih izkoriščamo, pol nam bojo pa vzel. Vse že zdavnaj videno in doživeto !!!!!

 • Duhec

  Vse bo drugače, ko bo SDS sama vladala… haha.

  • učko

   SDS lahko kompletno pospraujo na Dob, pa med zaporniško mafijo niso sposobni prevzeti primata. Taki ne bojo nikol več prišli v nobeno vlado.

   • Duhec

    Tko so zmenjeni…. bo že moral bit prav.

   • nevtrino

    To pa res, pravilno ste povedali, s poštenim delom ne moreš uspeti v zbirki kriminalcev !!

   • Janez

    Si upaš stavit? Ura teče tik -tak -tik -tak.in kmalu bodo volitve.Potem bo pa bolelo.

  • nevtrino

   Ne, ne, bodo seveda nove liste popeljale levakarsko Zlovenijo v odlično smer, a ?

  • tinta

   Marsikaj bo boljše, ampak pospraviti to, kar ga vi serjete že preko 20 let pa ni mačji kašelj. Saj tudi domača hiša je vsa na glavo postavljena, če nima sposobnega in modrega gospodarja. Tega pa se vi bojite, ker radi gazite po blatu.

   • Hun

    dokler bos ti zmerjal soljudi ki nimajo nic z lopovsko oblastjo bo v Slo tko kot je pika

  • Stajerka

   a že hodiš na volitve??

 • učko

  Kučanov neo-komunistično-balkanistično-pederistični-kretenistični-kleptomanistični režim nas vodi pod Rusijo in Srbijo. To se lahko dogaja samo neumni naciji.

 • učko

  Glejte, JaJotova 1. vlada je bila daleč najbolj uspešna od vseh, pa so neumni in zavedeni volivci potem rajš spet volili režimske stranke Milana Kučana. In zdej mamo, kar mamo! Delno je za to kriv tudi Jajo, ker je mislu, da če bo naredil rezultate, bo pa narod zadovoljen. Pa se je zajebu! Narod Zlovenački razmišlja drugač! Zato ga je pa Milan KUčan sprl med sabo in svoje privržence nagrajuje kot 1.razredne, ostale pa kot 3.razredne kaznuje. Po načelu: deli in vladaj! Razdeli med privilegirance in diskriminirance in s prvimi vladaj slednje. Privilegiranci tega režima so sigurno levuharji in ne desni ! Desni so budale, ki se pustijo !

  • nevtrino

   Narod Zlovenački bolj malo razmišlja, še manj pa v smeri poštenega dela in pravičnosti.

   • učko

    Narod je zmanipuliran in sprt med sabo. Velik del za to nosi tudi opozicija, ki ni kos taki situaciji, ni sposobna se odzvati na take provokacije in manipulacije. Kot politik moraš razumet tud’ umazani del te igre, drugače te ni nikjer !

    • nevtrino

     Razumeti umazano politiko že, ni pa nujno igrati umazano politiko.

     • luckyss

      “Lepa” ali “čista” politika ne obstaja..tudi lesena peč je tam nekje v tem rangu…;)

     • nevtrino

      To je pač nakladanje, zagotovo so razlike, ki nimajo nobene zveze z leseno pečjo.

     • učko

      Igrati moraš tako politiko, da zmagaš. Luzerji so na koncu krivi vsega slabega, ker jih zmagovalci naredijo za take !!!! Gorje premaganim !

   • Steiermark

    Zakaj bi pa naj “razmišljali”, ko so pa bili navajeni tako dobro “nerazmišljati” in so došli u Sloveniju, da zarade a ne da rade…… in to se po genih prenaša naprej – od zabitosti, do lenobe in neciviliziranosti….pravzaprav je to kužno in se širi tudi na pripadnike civiliziranega naroda, v Sloveniji……jugo kuga! Spominjam se časov, ko je bila Mladina še cajtng, ki se ga je dalo brati in je bil celo zabaven in tako so nekoč objavili na prvi strani Mladine, naslov članka, ki se je glasil nekako takole: Bog reši nas bolezni kužne in golazni južne! In ker smo premalo “molili”, Bog ni uslišal naših prošenj….

  • luckyss

   No, to je bilo obdobje “prihvatizacije” in ponikavanje milijard v oaze…
   Ja, za nekatere je to bil uspeh, za narod pa katastrofa…

   • učko

    Tisto so počeli v bankah kučanovi ljudje, tisto so počeli že prej in to počnejo še danes.

    • luckyss

     In vlada je mižala ker je bila nesposobna ali pa skorumpirana..verjetno pa oboje..

     • učko

      V banke se ni smela vmešavati. Obstaja filmski zapis, ko je Bajuk od bank zahteval neka poročila, kar je bilo legitimno, pa so režimski mediji vseeno zagnali vik in krik, da se politika meša v bančništvo, čeprav banke izkazujejo odlične rezultate. Banka Slovenije pa je tudi bila kadrovsko pokrita s strani Udbo-mafije ! Tako kot danes sodišča, ki zavirajo preiskavo bančne luknje. Pa dobro, a si ti na istem planetu kot mi ?!

     • luckyss

      Težko je objektivno ocenjevati zadeve, če nosite strankarske plašnice…tam vsi kradejo , le “naši” ne …

     • Stajerka

      ne samo poročila…..tudi ob predvideni zamenjavi Kramarja, tistega-poštenega-z 1 mio odpravnine, je bilo 90% “slovenije” v luftu…….že takrat so natačno vedeli kaj počno – globalno krizo, kot priročen izgovor, jim je na pladnju prinesel sam zlodej…..

   • slosin

    tu imaš predsednike vlad od l. 90 naprej, kjer se vidi, za katere je bil to uspeh….

    1. vlada (16.5.1990-14.5.1992)
    Predsednik vlade je bil Lojze Peterle. Sestavljale so jo večinoma stranke združene v koaliciji DEMOS
    2. vlada (14.5.1992-25.1.1993)
    Predsednik vlade je bil dr. Janez Drnovšek. Sestavljale so jo stranke SDS, DS, ZS, LDS, ZLSD in SSS.
    3. vlada (25.1.1993-27.2.1997)
    Predsednik vlade je bil ponovno dr. Janez Drnovšek. Koalicijo so prvotno sestavljale LDS, SKD, ZLSD in SDSS.
    4. vlada (27.2.1997-7.6.2000)
    Ponovno je bil predsednik vlade dr. Janez Drnovšek. Koalicijo so sestavljale LDS, SLS in Desus.
    5. vlada (7.6.2000-30.11.2000)
    Predsednik vlade je bil dr. Andrej Bajuk. Vlado so sestavljale SDS in SLS+SKD. Imela je 16 ministrov in ministrico za pravosodje Barbaro Brezigar.
    6. vlada (30.11.2000-19.12.2002)
    Predsednik vlade je bil dr. Janez Drnovšek. Koalicijo so sestavljale stranke LDS, ZLSD, SLS in Desus.

    7. vlada (19.12.2002-3.12.2004)
    Predsednik vlade je postal mag. Anton Rop. Koalicijo so sestavljale stranke LDS, ZLSD, SLS in Desus.

    8. vlada (9.11.2004-21.11.2008)
    Predsednik vlade je postal Janez Janša. Koalicijo so sestavljale stranke SDS, NSI, SLS in Desus.
    9. vlada (7.11.2008-10.2.2012)
    Predsednik vlade je postal Borut Pahor. Koalicijo so sestavljale stranke SD, LDS, Zares in Desus.
    10. vlada (10.2.2012-27.2.2013)
    Predsednik vlade je že drugič postal Janez Janša. Koalicijo so sestavljale stranke SDS, DLGV, SLS, NSi in Desus.
    11. vlada (20.3.2013-)
    Prvič v zgodovini samostojne Slovenije je predsednica vlade postala ženka. Alenka Bratušek bo vodila koalicijo s PS, SD, Desusom in DL.
    12. Vlada (18. 9. 2014), koalicijo pa sestavljajo stranke SMC, DeSUS in SD.

  • Janez

   Zato ga je Milan Kučan sprl med sabo….Kdo tebi pomaga pisat komentarje?Drugi razred je za tebe že znanstvena fantastika.

 • učko

  Komunistični balkanistični režim nas krade in vodi po Rusko federacijo. To ni jasno samo najbolj retardiranim ali pa mentalno pokvarjenim ljudem. Res pa je, da je opozicije, kolkor je še sploh je, totalno nesposobna in tudi boječa. Raje komformistično kolaborira z režimom (SLS in NSi) kot pa da bi se uprla zločinskemu Kučanističnemu režimu !

  • Stajerka

   hahaha…..tebi dogaja??…..si Slovenec in ne jamraš??…..vidim, da imaš rešitev….ampak vraga – si kot Cerar – zahtevaš, da jo izvedejo drugi…….

   • učko

    Jest mam drug posu in mi politično izpostavljanje lahko škodi. Izberte me za vašega predsednika SDS, pa vam bomo pokazal, kako se vodi politika do zločinskega kučanističnega režima. Dokler pa imate tam dobro plačanega JaJota, ki sam jamra, pol pa kurc vas gleda !

    • Stajerka

     jamra??…..no, ta pa je iz trte zvita……

    • Olga_10

     Tako kot Ljudmila murglska?

    • nevtrino

     Imate torej vse možnosti, da zorganizirate super in boljšo desnico na Slovenskem, kar takoj na delo !

     • učko

      Jah, in levico in desnico bi blo treba organizirati !!!

    • etrusk

     Res je , potrebovali bi takega človeka , ki bi znal to z odločnostjo urediti Slovenijo Slovencem.Mogoče bom rekel – nedopustnega-, potrebovali bi človeka z odločnostjo Hitlerja.

    • Janez

     In ti Zmeda omejena,bi vodil SDS namesto gospoda Janeza Janše ?Lahko je s tujim kurcem mahat po trnovju.

  • Janez

   Slaabe izkušnje imamo .Zato

 • Stajerka

  vam v močvirju se hebe, dobesedno, za takšno katastrofo…….za obmejne kraje pa to pomeni oviro v vsakdanjem življenju…..da pri gospodarski škodi in izvoznikih raje ne pomislimo na posledice…..za KOGA že bo II.tir in Luka Koper???…..
  številka dnevnih migrantov, samo iz območja Maribora, je po zadnjih podatkih okrog 17.000……in za pošten zaslužek, plačujejo tej vukojebini višjo davčno obremenitev, za nagrado pa dobijo balkansko provinco…..bojim se, da se bo v tem primeru izselilo še več mladih……
  še malo pa bomo na meji štemplali pasuše, malo dlje v prihodnost nas čaka depozit za prestop meje in uvedba mesečne kvote 1x prestopa meje……
  ampak Bog ne daj, da se kaj zalomi na vzhodni meji, kjer večina lublančanof na plečih vseh ostalih Slovencev, ker luksuz, mediteran in počitek pa ja mora bit zagotovljen za najbolj pošten, produktiven, okrnjen in zgaran JS/DU na zemeljski obli – mogoče celo v osončju……

  • Poštenje velja

   Top komentar.

  • zokispoki

   Vse to je VELEIZDAJA !

 • Poštenje velja

  Tudi Bosanci se selijo iz zlovenije. Prihajajo samo še Makedonci in šiptarji.
  Mladi Slovenci pa odhajajo.
  To je rezultat leve politike ki se pripravlja na udar in ponovno krajo.
  Odidite dokler je še čas!

  • nevtrino

   Nekateri pač ne bomo odšli z naše domače slovenske zemlje in domačije …

 • Soave

  No ja. . . . oprostite, tole je bolj ugibanje, ali ne ?

  Kaj pa Italija ?

 • Anja Kovacic

  Zaradi komunistov, Slovenija steje v svetu toliko kot zrno peska v vesolju; NIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Hun

   zarad politike leve in desne ne bomo nc bolj videni..smo pa v sportu zato

   • BIG MAMA

    Ja, v športu smo pa ta boljši!

 • Borut Stari

  Izvesti je treba totalno lustracijo. Ker nikakor ni več mogoča na “mehki” način, je ne bo. Ljudstvo je postalo apatično in nezainteresirano. Do junujskih volitev bodo iz oblasti padali bonbončki in spet bomo dobili v gnezdo kukavičje jajce.

  • nevtrino

   Kdo, kdaj, kako , … totalno lustracijo ?

   • Borut Stari

    Nihče, ker ga trenutno ni. Recimo na junijskih volitvah. S trdnim povezovanjem desnice. Tako kot stisnemo prste v pest pripravljeno na udarec. Smo sposobni premagati fovšijo?

  • učko

   Sploh ne veš, kaj je to lustracija. Lustracija je “osvetlitev” polpreteklih dogodkov in ljudi, ki so v njih imeli velike vloge, nič drugega! Kwa ti bo zdej lustracija?!

   • nevtrino

    Tudi to pomaga.

   • Borut Stari

    Vem Vendar, kot vidim je ti ne razumeš. Človek se ponavadi tistega, kar ne razume zelo boji. Za primer poglej višegrajsko četvorko. Izvedli so lustracijo in nas ekspresno prehitevajo pri ustvarjanju ljudstvu prijazne države in boljše kvalitete življenja. Mi počasi tonemo in ko se skušamo od dna odriniti ne gre ker je dno sluzasto in spolsko. Zakaj je tako dobro veš vendar si raje zatiskaš oči in ušesa. Upaš si le komentirati komentarje ker svojega mnenja nimaš.

   • Stajerka

    no…..obelodanil si 1/2 dejstva……in nadaljevanje je sledeče: kdorkoli je v preteklem režimu delal v nasprotju s človekovimi pravicami, ima dokazana kriminalna dejanja in je bil na visokem položaju po politični funkciji, takšen osebek po izvedeni lustraciji NE MORE in NE SME zasedat pomembnejših, vodilnih in vodstvenih položajev v državi, verjetno ni potrebno posebaj poudarjat, da takšen človek NE more opravljat sodniške funkcije……prav tako je pod lupo glede ostalega poslovanja, pri nas si konkretno F21 ne bi mogel kar tako postrečt na pašniku družbene lastnine in sredstvih državnih bank……
    pa smo tam…..to je BISTVO in NAJPOMEMBNEJŠA POANTA lustracije!!

  • Hun

   a je lustracija na trd nacin…raj se izraz revolucija sam ne upas izrec te besede

   • Borut Stari

    Revolucije ne maram, ker smo jo že enkrat doživeli in imamo to naše sranje od življenja že 75 let.Revolucija ni nikjer in nikoli dala življenski rezultat. Pokoli in kri. Le to in žalostno življenje za drugorazredne. Lustracija, trdna in egzaktno izvedena, brez izjem, ni enaka revoluciji. Primer je višegrajska četverka. Na poti v boljše življenje nas prehitevajo kar po desni in levi.

    • Hun

     vsak fizicn upor na katerega nakazujes, ki se spelje do konca ima smrtne zrtve pa naj se slis se tako surovo brez tega ne gre…

     • Borut Stari

      Ko boš razumel tisto, kar sem napisal se oglasi. Fizičnega upora ali će hočeš, revolucije nikjer ne nakazujem. In tudi ne podpiram. Zato si ne izmišljuj,moje misli, po svoje.

   • Janez

    Ti si še vedno najpametnejši.

    • Hun

     jst povem kar mislim..nism pragmatik oz. politik… z nadpametnostjo ste obdarjeni samo samo oklicani avtohtoni Slivencj-domoljubi

 • nevtrino

  Kar poglejte si sveže novice na nemški Deutche Welle dw.com, kaj nalagajo o “resnični solidarnosti”, ker vodilni vzhodnoevropskih držav zavračajo nekakšno gnilo prerazporejanje “beguncev” (pravilno bi bilo migrantov). Kdo bi pa moral držati Schengen mejo na tej strani, da sploh ne bi bilo teh migrantov ??

 • Olga_10

  Cerar bi moral zaradi ogrožanja države in nespoštovanja šengenske ureditve za zapahe!

 • Franjo Trojner

  Že milijonkrat sem zapisal, da morajo vsi odgovrni, ki so v državo Slovenijo in s tem na območje schengna, mimo vse veljavne domače, kot zakonodaje EU, nezakonito, nelegalno, nekontrolirano, nenadzorovano, stihijsko spustili 500 000 in več veliko mnożico ekonomskih migrantov iz celega sveta, za svoja nezakonita ravnanja odgovarjati na sodišču. Cerar, njegovi ministri, ministrice in stranke SMC, SD in Desus, ki tvorijo vladno koalicijo so zaradi svojih dejanj glavni krivci, da je danes EU in s tem tudi naša država pod udarom terorizma. Še več, Cerar, njegovi ministri, ministrice in stranke SMC, SD in Desus, ki tvorijo vladno koalicijo so zaradi svojih dejanj glavni krivci, da razpada EU, VB defakto odhaja iz EU ravno zaradi ilegalnih migracij, države Višegrajske skupnosti pa o tem razmišljajo. Res je tudi, da so Cerar, njegovi ministri, ministrice in stranke SMC, SD in Desus, ki tvorijo vladno koalicijo zaradi svojih protizakonitih dejanj in namernega miniranja pravila schengen tudi glavni krivci za razpad schengna. Kar vsak dan sproti potrjuje režim na meji z Avstrijo in kot vse kaže nov ukrep s strani razvitih severnih držav EU z Nemčijo na čelu, ki nas v bodočnosti vidijo zunaj schengna in kot vse kaže tudi zunaj prve kategorije držav članic EU. Sedaj lahko nazorno sami vidimo kako bo v bodoče izgledala in delovala EU več hitrosti in kaj vse slabo v bližnji prihodnosti to pomeni za Slovenijo in Slovence, še posebej tiste, ki se vozijo na delo v Avstrijo in gospodarske subjekte, ki poslujejo z EU. SLOVENSKI DOMOLJUBEN ROD narod MORA postaviti pred SODIŠČE vse tiste, ki so izdali SLOVENSKI NACIONALNI INTERES IN OGROZILI OBSTOJ DRŽAVE IN VARNOST DRŽAVLJANOV/ PREMOŽENJA, S TEM, KO SO MIMO VSE VELJAVNE DOMAČE ZAKONODAJE IN ZAKONODAJE IN PRAVIL EU V DRŽAVO IN s tem v EU, SCHENGEN spustili nezakonite ilegalne migrante ( med katere so se lahko skrili tudi teroristi, raznorazni morilci, pedofili, posiljevalci in kaznjenci vseh sort, ker to nihče od naših organov pregona ni preverjal). Samo spomnimo se prosto sprehajajoče množice ilegalnih migrantov, ki se je iz Lenarta nenadzorovano prosto sprehodila preko polj, lesa, skozi dvorišča krajanov, vasi in tudi po avtocesti in železniških tirih do in preko meje z Avstrijo. A je za ta škandal in neposredn ogrožanje prebivalstva in premoženja v naši državi kdo od odgovornih odgovarjal? Kako se je lahko dogodilo, da v USTAVNI DEMOKRACIJI lahko peščica politikov, vlada, predsednik vlade, vladni ministri in ministrce, tri stranke koalicije tako grobo kršijo našo USTAVO in zakone in zakonodajo in pravila EU???? ŠKANDAL NAD ŠKANDALI PA JE, DA TO POČNO SAMOVOLJNO ŠE KR NAPREJ VEDNO ZNOVA IN ZNOVA, TUDI V PRIMERU ILEGALNIH MIGRACIJ IN ŠE NA MNOGIH DRUGIH PODROČJIH!!! Ali je Cerar in njegova leva koalicija dobesedno pokopala USTAVNO DEMOKRACIJO v Sloveniji???? Sam mislim, da mnogi kazatelji nazorno kažejo da je temu tako, me pa čudi, da kritična javnost, intelektualci, domoljubna civilna gibanja, etični/moralni in visoko profesionalni mediji ne kričijo do neba!!! Vse gre narobe in v popolnoma drugačno smer v naši mladi samostojni državi, katero smo si mnogi leta 1990/1991 zamišljali in videli zelo drugačno od tistega kar vidimo in doživljamo danes. Sanjali, želeli, videli smo drugo Švico, dobili pa Jugoslavijo v malem. Veterani vojne za Slovenijo smo po večini ogorčeni, nad takšno oblastjo, za takšno nepravno državo se mi nismo borili, mnoge veterane vojne za Slovenijo nas žalosti, da vodstvo veteranov vojne za Slovenijo molči in ne reagira, ko se nam pred očmi sesuva USTAVNA DEMOKRACIJA, za katero se je SLOVENSKI ROD SKORAJ 10O % ODLOČIL NA PLEBISCITU IN NATO Z OROŽJEM V ROKI TUDI IZBORIL!

  • nevtrino

   Vsak dan posebej se čudim, kako je možno, da ni puntanja, ni protestiranja, ni nasprotovanja vsem mogočem teptanju poštenih državljanov, ali pač zelo malo. Totalna represija, totalna depresija, totalna otopelost ?

   • nevtrino

    Mogoče se pa vsaj Nemci zbujajo, skrajno desna AfD je nedavno prišla v parlament Bundestag, tretja po velikosti.

   • Franjo Trojner

    Takrat leta 1991 so bila pričakovanja vsega SLOVENSKEGA RODA upravičeno velika in čustven domoljuben naboj močan. Nato je z razpadom DEMOSA kr hitro sledilo veliko razočaraje zaradi ponovnega vzpona NELUSTRIRANCEV na oblast. Ta šok traja še danes, narod se počuti ogoljufan in enostavno več ne verjame v spremembe. Nelustrirancem vdani propagandni stroj je očrnil in non stop črni osamosvonitelje in narod tudi z pomočjo tujih ( RUSKIH) in plačancev Sorosa prepričuje, da med obstoječimi politiki in politikami ni razlik, kar vedno znova potrjuje dejstvo uspeha novih obrazov na naših parlamentarnih volitvah. In ker so ti novi obrazi lakaji nelustrirancev, je njihovo vladanje vedno polno škandalov in kršenja vseh pravnih norm, moralnih in etičnih načel so volilci vedno znova razočarni. Kar se potem odrazi na neodhodu več, kot milijon razočaranih volilcev na volišča. Žalostno, toda resnično je dejstvo, da Slovenijo še danes popolnoma ovladujejo, vodijo nelustriranci zbiti v tri male strančice na krilu morda 300 000 glasov svojih volilcev od 1700 000 možnih.

  • marker

   Nemčija in Avstrija sta nam ponujali pomoč v policiji na naši šengenski meji. Pa je naša vlada vehementno zavrnila, da lahko zmoremo sami. Pa nismo zmogli….

 • bubamara

  Šarec je baje zbejžal na Kajmanske otoke. Časopis Delo je ugotovil, da ima tam štalo polno bitkonjov.

 • Olga_10

  Ali ne vidite, da nas iz ozadja Kučan vleče nazaj na Balkan, s pomočjo marionetne vlade in skorumpiranega levicarkega Bruslja, plačanega od Sorosa?
  Kučan je ustanovil je tudi “nevladno” (Sorosov denar) društvo jugonostalgikov!????
  Fajonka je pomagala z Vajglom rušiti demokratično makedonsko vlado, ki je branila EU pred NEZAKONITIMI migracijami, da omogočijo le tem vstop na Balkan in ga destabilizirajo! Balkan se omenja kot vojno žarišče! Si želimo vojno in novi revolucijo, ki jo omenjajo z” mladi” levičarji, pod mentorstvom komunističnega zločinca Kučana?

  Uprimo se! Vsi na volitve! Volimo desnico! Za Slovenijo gre!
  Kučana, Fajonko in vse levičarske skorumpirance in tatove za zapahe, zaradi veleizdaje Slovenije!

  • Bozz

   Volimo desnico? Z Janšo na čelu? Človek, ki ga lahko sosedi izsiljujejo zaradi dokumentov o švercanju orožja ali kaj jaz vem vsega, ne bi delal po naših notah. Če so govorice resnične, ki se govorijo po forumih. Da ne omenjamo, da je kontrolirana opozicija.

   • Janez

    Človek,ki ga lahko sosedi izsiljujejo…Tele mamino daj na plano dokumente o tem,da ti bo kdo kaj verjel,ne pa nabijat po komunistično.Kako to,da je gospod Plenkovič gospoda Janeza Janšo sprejel,zmedenega Cerarja pa noče niti pod razno?Zato,ker sta oba razumna človeka,in kar se bosta ta dva dogovorila,bo sigurno držalo.Še zapisat ni treba.Kar pa čveka Cerar in njegovi “trotelni” ko se s kom kaj dogovarja,pa že čez kakšno uro ne drži več .Zakaj bi se potem kdo kaj resnega pogovarjal z njim?

   • Olga_10

    Murgleone je švercal orožje! Obrnite se na Murgle! Tudi ukradel orožje TO in ga izročil JLA, tuji, sovražni vojski! Vrniti mora ukradeno in odgovarjati!

    • janez cepec

     sej pravem, ni problem šverc, usi so vedl, sam problem je k ni DNARJA, to je jeba, kje GNAR?

     • Steiermark

      vpraša svojega rodžaka, s kratkimi nogami, in od kje mu 220 milionov dolarjev na banki – v mehiki!

   • Steiermark

    bozziću, zakaj pa misliš da je Drnovšek ustavil tisto “preiskavo, obešeno JJ za vrat”, v resnici pa so bili avtorji preprodaje orožja ravno jugocigani z kratkonogo srbsko podgano? Levaki so bili glavni pri tem in od tam pobasali denar, s katerim si že , vsaj 22 let “tlakujejo bodočnost in usmerjajo volitve”! Ali se delaš ali pa res ne razumeš, da so tisti “dokumenti” obremenjujoči ravno za njih in da so zaradi tega nehali prekinili peiskavo…..

    Odgovori

 • Stric iz ozadja

  Zakaj pa potem Svica manjka?

  • moon

   Ker je en tak Krnekischengen, ob vsakem prehodu svicarsko EU meje preverjajo, vcasih celo prtljago, ne samo papirje.

   • Stric iz ozadja

    Ker niso v carinski uniji in VAT obmocju.

 • Duhec

  Prvi v službi resnice in ne poročate, da je šefu SDSa, opozicije, stricu iz ozadja Nove itd…. uspelo pred sovražniki obranit premoženje. Pa ko so baje taki nasprotniki, da bi se utopili v žlici vode…

  • sprehajalec

   Verjetno ni bilo nič dejanskega na obtožbah. Če bi Levičarji in Nostalgični samoupravljalci in Borci mogli in kaj imeli v rokah, bi bil Ivan janez že davno preteklost. Toliko sovraštva kot ga je tu kulminiranega, je bilo v preteklosti uperjeno samo še proti buržuaziji, meščanstvu, reakciji in zunanjim sovražnikom.

   • marker

    Res je. Utopili bi ga v žlici vode, če bi ga mogli.

  • Olga_10

   Dodajte še: ki so ga hoteli zapleniti, ker je “nezakonitega” izvora…čisti politični konstrukt, nič novega, saj smo spet pred volitvami…. Torej za Novo 24 nič novega!
   Za vas je Nova 24 tudi enkrat Janševa, drugič Orbanova TV, kakor vam pride prav….že videno…
   Levičarji vedno svoje zločine podtikajo drugim – političnim nasprotnikom (zanje sovražnikom)! Laž je nesmrtna duša komunizma!

 • garfi

  leviĆarji ostajajo zunaj zapora

 • Hun

  Avstrijci hinavski kot vedno..ze za casa AO so jim balkanci cuval meje z lastnim zivlenjem pred barbarskimi hordami

  • sprehajalec

   Plitko in površno znanje. Avstrijci so financirali gradnje in utrjevanje meja pred Turki. Karlstadt, Rudolfswerth in Peterwardein so iz tega naslova. poleg tega so financirali uskoke za stražo na meji.

   Turki so bili 2x odločilno poraženi pred Dunajem. Poveljniki kot Prinz Eugen Savojski, so pa za vedno ostali v narodnem spominu.

   • soc

    Srbom so ta del zgodovine zamolčali, pravzaprav jih moti v njihovi državotvorni samopodobi. Tudi v srbski Jugi se o njem iz istega razloga pri zgodovini ni kaj prida govorilo. Za danes na Slovenskem ne vem, bi moral videti učbenike.

    • sprehajalec

     Učbeniki so prepis tistih iz 80tih let. Izkoriščevalski graščaki. ki so tlačili ubogega tlačana.

     Bil je samo nov dan, leta 1991.

   • Hun

    Turki so bili takrat ze totalno oslabljeni od nenehnih bitk na balkanu…mors si priznat mars kj pa ti bo lazje

    • sprehajalec

     Daleč od tega, na Balkanu resnih nasprotnikov niso praktično imeli, kosovska bitka je pa že potekala s srbskimi vazali na turški strani. Resne bitke so prišle z Ogri/Madžari, pa pri Sisku, s tem da je bil že velik del vojske nanovačen iz lokalnega balkanskega prebivalstva. Prvo obleganje Dunaja je bilo 1529, ko so bili na višku moči. Balkan je bil miren, bili so le posamezni diverzantski-roparski vpadi čez Uno v slovenske dežele.

     Po drugem obleganju Dunaja in porazu 1683, so Avstrijci prevzeli iniciativo.

    • nevtrino

     To pravi Hun ali Turek ?

     • Hun

      taprav hlapec avstrijski

   • Bozz

    Itak nima veze. Ne živimo v preteklosti, ampak v sedanjosti. Res je, da so Avstrijci hinavci, ampak da je stanje takšno so jim omogočili naši nesposobni in izdajalski politiki in njihovi strici, ki so (načrtno) oslabili in uničili našo državo.

    • sprehajalec

     verjetno jih zelo dobro poznaš, Bozz da tako govoriš. Kolikor jih jaz poznam, so nam zelo podobni. ker kot sami priznavajo, Slovenci so že 1000 let Avstrijci, na tiste v Avstriji mislim.

     pri nas je v navadi, da se komaj kaj kdo spomni, kako je bilo pred 20 leti. glejmo naprej, je star levičarski trik, na katerem potem gradijo svoje laži.

     Učeni možje kot Churchill, pa so dejali;

     The farther back you can look, the farther forward you are likely to see.”

  • Bozz

   Ja, so hinavski ampak naši politiki (Cerar&co.), ki so spustili več kot pol miljona ilegalnih divjakov čez naše meje so pa še kaj hujšega.

   Sicer sem pa mnenja, da tudi, če bi bil Janša na oblasti, bi se verjetno zgodilo isto, ker je ukaz prišel iz Nemčije od Merklove. Razen, če bi se Janša uprl Merklovi in zaprl meje, samo s čim? Bi 1500 vojakov bilo zadost, da zajezi takšno nasilno množico? Da, ne omenjamo, da bi Nemčija, če bi se uprli, na nas pritisnila s sankcijami (in razvajenci v mestih in drugod, ki ne obdelujejo lastne zemlje, da bi preživeli, če bi malo zaškripalo, tega ne bi prenesli in bi seveda zahtevali, da se uklonimo Fati Merkel), ker smo gospodarsko in finančno popolnoma vezani na Nemčijo.

   • AlojzZ

    Bi 1500 vojakov bilo zadost?

    Da. Ampak morali bi streljati. Ali imamo strelivo?

    • janez cepec

     bi blo treba ljubljen’ga vodjo prašat, če mu je na lagerju še kešn gever pa patron ostou od šverca?

     • Bozz

      Ne samo njega, tudi Kučana in ostale. Vsi samo Janšo krivite za šverc z orožjem. Vpleteni so bili vsi, še posebej Kučan, saj je bil šef in po moje se brez njegove vednosti in odobritve ni moralo zgoditi nič.

     • janez cepec

      se strinjam, sploh ne delam problema s tega, smo pač Dudekom pomagal. jeba je ta, k smo jim drago zaračunal, to nam zdej vračajo, pa nam bojo še lep cajt, pa ke NI DNARJA. osamosvojitelji so si omastili prste, al so pa vedl kva bo, pa so že akontatico odškodnine uzel, k’ jo zdej. eni, po njih najzaslužnejši, terjajo od države.

    • Bozz

     No, ravno to sem imel v mislih. Sedaj se pa vprašaj, bi si Janša upal dati ukaz za streljat in riskirat gnev vsega hinavskega zahodnega sveta, ki se uklanja Islamu? Odgovor je jasen NE. Prav tako bi klonil.

     Morali bi imeti več vojakov in materiala, ki bi pospešeno začeli postavljati ograjo kot Madžari, da bi se ognili nasilju. Teh pa nimamo.

  • Olga_10

   Zaradi srbskih barbarskih hord smo zgubili Koroško in Trst z okolico!

   • Hun

    to ti laze kultni vodja..zavaja vs..resnica je da Anglezi niso pustil sirjenja komunistov v centralno Evropo

 • črnaovca

  Jako ste pametni. Kaj ste že napletali ko je vlada odredila postavitev ograje?

 • Aron

  Pač še en fake news portal. Če imajo v uredništvo debile, ki ne poznajo EU politike, potem jim sam Bog pomagaj.

 • Get Smart

  Balkanci (TUREKI in njihovii MURGL SRBSKI RVACKI itd. SERBUSI) seveda niso čuvali mej AO, ampak rušili meje PRVEGA in ZADNJEGA branika KULTURNE EVROPE,
  ki smo jo ustvarili Slovenci in jo Slovenci kot zadnji branik tudi čuvali.
  Tako kot tudi sedaj niso čuvali mej, ampak so SRBSKI in RVACKI SERBUSI svoje drugove i drugarice muslićkultije spustili preko svojih KOMINTERNISTIČNIH serbusnih psevdodržav.

  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Ne le Evropa, tudi Slovenija ima več “obrazov”.
  POLITIKA je DELO, je skrb za POLIS = POLITEJO = DRŽAVO.
  Za katero državo?
  Ali MURGL SRB0 RVACKE KAVIAR ŽIDOVSKE JUGOKOMUNJARE in KOMINTERNACIONALCI
  =
  SMC SD DeSUS LEVI Socialisti Bratjoške VERNIKI v Šoltesa LDS POZITIVNA SRBIJA LDS …

  = vse to so “novo-obrazne” maske MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE =

  vse to je KPJ = KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE in
  SKOJ = SAVEZ KOMUNISTIČKE OMLADINE JUGOSLAVIJE =

  ali torej te kreature delajo za Slovenijo?
  Ali skrbijo za Slovenijo?

  Odgovor je seveda NE. Delajo ZA, skrbijo ZA SVOJO KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO, za KOMINTERNO,
  za katerokoli obliko
  KAVIAR KOMUNISTIČNE ŽIDOVSKE SERBUS-landije (SERBUS je biča vajen in željan).

  NISO slovenska levica, ampak so, če že morate onanirati sa levankom šakić
  i desankom rukić nje,
  JUGOSLOVANSKA levica,

  KOMINTERNOVSKA levica,
  KOMINTERNISTIČNA levica,
  MURGL SRBO RVACKA muslićkulti KOMINTERNISTIČNA…

  Pamet v glavo.

 • Aron

  Predsednik Odbora za obrambo v Državnem zboru RS Žan Mahnič je na to temo že odprl vprašanje, in sicer, kako lahko moški med 20. in 35. letom starosti zapustijo svojo državo, obenem pa govorijo, da ljubijo svojo domovino in bližnje, namreč “če bi bilo temu res tako, bi ti ostali doma in se borili”. Opozoril je, da samostojne Slovenije nikoli ne bi bilo, če bi takrat, ko je prišla Jugoslovanska ljudska armada na slovenska tla, vsi moški med 20. in 35. letom pripravili kovčke in preprosto odšli.

  Žanći je še prezelen, da bi razumel, kako deluje svet, še posebej Sirija. Saj mu ne gre zamerit, pač je premalo razgledan, da bi vedel, da je zadeva v Siriji kompleksna, da je po mestih pod prisilo novačil ISIS, da so moške novačile tudi druge militantne frakcije ter redna sirijska vojska. Naj se malo pozanima pri svojih pajdaših iz NATA, kakšno je stanje na terenu, saj so tudi oni zakuhali to stanje in so eni izmed glavnih krivcev za begunski val.

  • janez cepec

   čaki no, mal čaki, tko pa ne boš govoru o našmu pig facetu, članu dvojca A JE TO, Malemu Pizdeku Žanu. on je pa ja razgledan, že če veš od kje je, ti more bit use jasn. poleg tega njegova razgledanost in svetovni nazor temeljita na modro-rumenih mislih enga in edinga slovenskega samozvanega disidenta. večnega predsednika in vizionarja, tko, de use kar Žan Mali Pizdek pove, mora, de je res. Howgh, govoriu sem.
   drgč pa jest temule cajtng Dojče veletu, kej dost ne verjamem, ena in edina resnica je zama Nova 24, zdej, če pa vi pravte tko, bo pa že držau

  • nevtrino

   Še vedno se požar gasi tam, v žarišču, ne pa tukaj, z razdalje. Pa tudi ni še pozabljeno, kako so jo ucvrli in se skrivali različni jugoslovanarji iz Slovenije, ko je v devetdesetih vrelo…

   • janez cepec

    poznam tud maso enih današnih kvazi demokratov, katerih predniki so jo njega dni ucvrli čez Karavanke, sam na našo in njih žalost so jih Jodlarji vrnil

    • nevtrino

     Ja, to je bilo drugo obdobje, ampak če so to kvazi-demokrati, ki so bežali pred totalitarizmom, kaj so pa današnji SD, na primer, heh ?

     • janez cepec

      kdor zapsti domovino, al jo pa preda sovražniku za kos kruha pa strgane gate je zame pizda.

     • nevtrino

      No, no, kaj pa SD ?

     • janez cepec

      nema veze kje si, tud oni so isti

     • tarantela

      Učas so brez gat hodil okrog, pa so useen stari ratal, če jih ni prej vrag pobral.

     • lili pili

      Iz ust si mi vzel, velja to tudi za domobrance a ne

   • Aron

    No, tudi iz Slovenije so nekateri 41-46 bežali iz Slovenije, namesto, da bi se borili proti okupatorju ali po vojni pomagali obnavljati domovino.

  • sprehajalec

   Praviš, edini varen kotiček za njih je pa Nemčija? Pa Slovenija, če že drugega ni.

   Erdogan je naščuval, da so začeli dreti čez Egejsko morje, pa Europski socialni sistem.

   Pravi star nemški pregovor, Kjer je sir pri hiši, tja bežijo miši.

   • lili pili

    Pozabil si na gelo ona jih je vabila, je bila na oblasti….

  • Franjo Trojner

   Pri nas je pa takrat novačila JLA in SDV, pomagali so ji celo naši zapriseženi levičarji na oblasti, pa se je narod kljub vsemu vstal in drhal izgonil iz države. Je pa resnica, da so mnogi državljani SLOVENSKEMU RODU in SLOVENSKI DRŽAVI takrat hinavsko in strahopetno obrnili hrbet in zbežali preko Kungote in mejnega prehoda Jurij v Avstrijo, kjer so v že pripravljenih begunskih centrih od Celovca preko Gradca, Lipnice do Feldbacha počakali na razplet dogodkov doma. Še danes pomnim to dolgo kolono vozil polno mladcev, ki se je več dni valila proti Avstriji.

   • lili pili

    Danes somto volilci sds in clani vso…

  • lili pili

   Ta buhtel mahnic govori o vojski, pa je nikoli ni sluzil, se stufija ni koncal, drek od dreka…..

 • Bozz

  Ste opazili, da se s pomočjo Islama države ograjujejo kot v času železne zavese? Mogoče pa je prav to namen in jih za to priročno izkoriščajo. Grožnjo islamizacije izkoriščajo za več stvari hkrati.

  • nevtrino

   Ni treba se silit nikamor, kjer nisi dobrodošel …

 • Bozz

  Avstrija se ograjuje, da ko se bodo muslimani v Avtstriji vzdignili in začeli Jihad, Avstrijci ne bodo morali bežati v Slovenijo.

  Sarkazem press

  • janez cepec

   morali, ali mogli?

   • KAPIBARA

    .. MORALI- kaj so jih pa sprejemali

 • tarantela
  • učko

   Tarantele res še nisem plesal, sem pa za to včasih zelo rad milongo, oba pa sta v “žlahti” z argentinskim tangom, ki je bil zame svojčas nekaj posebnega. Bravo !

 • lajnaa

  Ja prva in druga Švica sta zunaj.

 • Grenze

  Take natalitete boljš da je ni LENUHU IN BLEBETAČU IMAMO ŽE TAKO PREVEČ JIH JE PREJŠNJI SISTEM PROIZVAJU NA TRI ŠIHTE RDEČKARJE

 • janez zorman

  Resnica je taka, da na ljubelju in tudi na drugih prehodih z pravo Evropo, avstrijski carinik Slovencem samo zamahne z roko in ne kontrolira nobenih dokumentov. Malo drugače je, če si sumljiv že po videzu.

  • moon

   Ha, ha, mene vedno ogovori… je pa res da ne vozim VW ali Renault…

   • janez zorman

    Ali imaš še vedno značke v žepu ?

  • ahnenpass

   Malo drugače je tudi, če te skorumpirana fašistična baraba vpiše na kak seznam nadzorovanih oseb, kaj pa tujina ve kaj se pri nas v resnici dogaja.

  • sprehajalec

   Skočijo na dvakrat zapečene janez. V bistvu se v realnosti dogaja to, kar nihče ne upa reči in dati navodila na glas. Da so sumljivi samo ljudje določenega videza.

   V socializmu je naprimer mahal z roko, na Bad Raichenhalu, če se je pa pokazal rdeč pasoš, je pa skočil. Fantje si v praksi olajšajo delo.

 • Johan

  Edino pravilno, hlapci v Sloveniji so prodane duše, dirigira juga in radikalni levičarji

 • Štalmajster

  Ja ja aber natürlich “Deutsche Welle” pa ….. EU parliament http://ejp.eu/.
  In ti bi nam diktirali kvote za “begunce”, ki so jih sami povabili v EU. Kaki Shengen. Če bi bili resni bi dali jasna navodila članicam….ne pa anarhija, brez dokumentov pa posiljevanje drugih z “begunci”.

  In kdo je zaštopal to norijo (vsaj delno) ? Erdogan ! in to ga je skoraj stalo glave! Pa kak so hujskali na njega (še medij v “službi resnice”)
  http://www.delo.si/svet/evropa/erdogan-dokoncal-evropski-protibegunski-zid.html

 • JanAndr12

  Ja verjetno, krivi smo ker nismo izvajali pregleda, Bruselj pa kar s celimi sankcijami in napadi na države zahteva trajne kvote za nove migrante – ki jih mislijo po novem uvažat direkt iz Afrike.
  Varovanje meje jim nikdar ni bil cilj, ampak samo propaganda, da bi pomirili volivce. Na tiho si želijo čim več novih migrantov in tudi delajo na tem.

 • lili pili

  Bravo zan, vsi ki zbezijo nsmesto, da Bi branili domovino so preve piz….., velja tudi za one, ki so bezali maja 45, menda ja ne……

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!