Slovenj Gradec ne želi poimenovati ulice po heroju Teritorialne obrambe, ki ga je hladnokrvno ubila JLA

Foto: STA

Na zadnji seji so občinski svetniki Mestne občine Slovenj Gradec med drugim odločali tudi o poimenovanju ulice v Ozarah po Vincencu Repniku, umorjenemu pripadniku Teritorialne obrambe v času osamosvojitvene vojne. Za skromen spomin na slovenjgraških ulicah pa smrt v boju za samostojnost in boljši jutri ni dovolj.

Repnika je hladnokrvno umoril pripadnik jugoslovanske policije

Vincenc Repnik je bil pripadnik Teritorialne obrambe (TO) Slovenj Gradec, ki je pod hladnokrvnimi streli pripadnika jugoslovanske zvezne policije Šefika Bajrića padel 28. junija 1991. Strel, ki je ubil 24-letnega Repnika, je odjeknil iz Vojašnice Bukovje, kjer so po neuspešnem poskusu zavzetja koroških mejnih prehodov začasno bivali zvezni miličniki. Kriminalisti so z obsežno preiskavo in rekonstrukcijo dogodka ugotovili, da je šlo za umor.

A vrhovno sodišče je odločilo drugače. Sodišče je Bajrića oprostilo umora Repnika, saj naj bi šlo za dogodek v vojni, kjer je nasprotniku dovoljeno vzeti življenje. Bajrić se je takratni kazni izognil z lažnim pričanjem; po njegovih besedah naj bi TO napadla Vojašnico Bukovje, zato je jugoslovanska policija odgovorila s streli, kar pa je dokazana neresnica. Strel je odjeknil v času, ko v Dravogradu ni bilo bojnih aktivnosti.

Na Komisijo za poimenovanje ulic, trgov in naselij v Mestni občini Slovenj Gradec je avgusta prispela pobuda, da se ulica na območju Ozar poimenuje po Vincencu Repniku. Pobudo je vložil svetnik stranke SDS Bojan Navodnik, o pobudi pa je na zadnji seji odločal mestni svet, ki jo je zavrnil. Že komisija je na pobudo dala negativno mnenje z obrazložitvijo, da “Mestna občina Slovenj Gradec sicer na tem območju v prihodnosti načrtuje gradnjo novih individualnih hiš, vendar še ni natančno znano, kdaj bo to uresničeno. Vnaprej spreminjati ali določati nova imena še neizgrajenih ulic pa po mnenju komisije ni smiselno.”

Čas se je ustavil leta 1945

Po tem, ko so svetniki Mestne občine Slovenj Gradec skorajda enoglasno zavrnili poimenovanje ene od ulic po žrtvi osamosvojitvene vojne Vincencu Repniku, ki je posmrtno prejel častni znak svobode Republike Slovenije, se nam je samo po sebi postavilo vprašanje, po kom pa ima to mesto miru poimenovane ulice in ceste. Junaka vojne za Slovenijo nikakor nočejo počastiti s skromnim poimenovanjem, po drugi strani pa je Slovenj Gradec glede ulic globoko zaznamovan s časom druge svetovne vojne. Pri tem je na seznamu tudi nekaj oseb, za katere novejša zgodovina kaže na njihovo bolj krvavo kot pa osvobodilno vlogo. Slovenj Gradec ima Kidričevo ulico; o Borisu Kidriču je bilo v zadnjih letih napisanih veliko zgodovinskih prispevkov, ki ga postavljajo v drugačno luč kot jugoslovansko povojno politično zgodovinopisje. Slovenj Gradec ima tudi Kajuhovo ulicoPartizansko pot, Pavčkovo ulico (slednjo so poimenovali po zdravniku Ivu Kopaču Pavčku), Šercerjevo ulico, Tomšičevo ulico, Ulico Pohorskega bataljonaZidanškovo ulico, Vrunčevo ulico (ta ima ime po narodnemu heroju Buzdi, po njem pa so v Slovenj Gradcu poimenovali tudi šolo), Ronkovo ulico (ta ima ime po narodnemu heroju Ladu Mavsarju – Ronku). Seveda tudi v Slovenj Gradcu ne gre brez Rozmanove ulice, ki je posvečena spominu na Franca Rozmana – Staneta.

Za mesto glasnik miru se je po tej plati čas očitno ustavil leta 1945. Za osamosvojitev, samostojno Slovenijo in žrtve vojne za Slovenijo je zmanjkalo ulic in cest.

e-Koroška

 • Bogdan Šalamun

  Pa, naj jo preimenujejo, ulica Šefika Bajrića !

 • MEFISTO

  Heroj osamosvojitvene vojne pa res ne spada med heroje revolucije, ki že “krasijo” slovenjegraške ulice.

  • steiermark

   Takoj ukiniti oz. zamenjati , v vsej Sloveniji, vse ulice poimenovane po jugotitoističnih revolucionarjih, morilcih Slovencev!

 • soc

  Hecno. Sem mislil, da najhujši jugodogmatiki živijo na Primorskem in v Ljubljani. Resda so pa tako Kosi kot murgelska Štefka Korošci.

 • Anton

  srčno upam da pride desnica(beri Janez Janša, ker druge prave desnice ni, NSI se je pod to Ludo Milo izpridila, lljudska stranka je tam tam na robu v izvolitev v parlament) na oblast, da poštimamo, kot se za gre.Ali moramo res biti zadnji na Balkanu, kar se tiče čaščenja morilcev, kolaborantov?Hrvatje so s preimenovanjem Titovega Trga pokazali kje mu je mesto (v smetišču zgodovine), Srbi pa tud dol mečejo kipe.

  sarkazem press

 • Olga

  Rabimo novo vlado, ki bo obsodila komunistično nasilje skladno s celo EU in z zakonom prepovedala poveličevanje zločinskega režima ter odmaknila vse spomenike, table in ostala obeležja genocida nad slovenskim narodom!

 • xtc

  Srboslavska peta kolona počne vse ,da bi zabrisala boleč poraz in izdajo-kot med drugo vojno.

 • steiermark

  Ali je ta jugomorilec kakšen sorodnik šefika, ki ga imamo na oblasti?

 • janez zorman

  Ja, iz Titovega Gradca je pricurljalo do sedaj že veliko afer; sodniških, občinskih, županskih in celo iz centra za socialno delo.

 • pater jošt

  bravo občinski svetniki iz slovenj gradca. dosti je bilo poveličevanja teh poletnih manevrov. žal mi je za mladega fanta, ki je izgubil življenje. če bi koga morali obsodit, je to njegov poveljnik, ki je izdal tako brezumen ukaz o napadu na že obkoljeno in nevtralizirano posadko milice. odgovoren je nesposobni in krvi željni poveljnik to, ki je po vsej verjetnosti ravnal po navodilih kukavice iz kleti cankarjevega doma.

  slovenija se je osamosvojila za zeleno mizo. kdor trdi drugače je idiot. dobro da je kučan razorožil pijane teriotorjalce, ki bi izzvali napad in še mnogo več žrtev. pod kučanovim vodstvom smo se osamosvojili mirno in hrabro. vojni hujskač in strahopetec ivan janša iz kleti cankarjevega doma je pa samo izdajal hujskaške ukaze in netil plamen vojne.

  • rrrrr

   Bedak je , kdor misli, da drugi ne mislijo. ( portugalska modrost )

  • MižekFiga

   Zakaj se ne predstaviš lažnivi dr. Peter Jošt?
   Po pisanju si nekakšna konspirativna murglska srboljubno komunistična stranka z vodjem ddr. Milanom Kučanom. Svoje ime za zabavo sprotno (nick) poljubno menjaš. Ti za Slovenijo nisi !!!

   Večina pomagačev:
   Slovenj gradec
   Občinski svetniki 2014 – 2018

   SD – SOCIALNI DEMOKRATI
   Hinko KAŠNIK
   Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec
   Martina ŠISERNIK
   Pohorska cesta 35, 2380 Slovenj Gradec
   Aleksander HUDEJ
   Spodnji Razbor 47, 2381 Podgorje pri Slovenj Gradcu
   Zdravko KRAJNC
   Gmajna 24, 2380 Slovenj Gradec
   Franc PEČOVNIK
   Pameče 290, 2380 Slovenj Gradec
   Peter SLEMENIK
   Tomaška vas 10a, 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu

   SGL – SLOVENJEGRAŠKA LISTA
   Boštjan RIGELNIK
   Podgorska cesta 122, 2380 Slovenj Gradec
   Lidija KONEČNIK MRAVLJAK
   Muratova ulica 12, 2380 Slovenj Gradec
   Janez POTOČNIK
   Vodriž 9, 2381 Podgorjepri Slovenj Gradcu
   Ivan GAMS
   Legen 137a, 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu
   Ivan VRANJEK
   Turiška vas 20, 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu

   DESUS – DEMOKRATIČNA STRANKA UPOKOJENCEV SLOVENIJE
   Bernard RUTNIK
   Čebularjeva 16, 2380 Slovenj Gradec
   Danica REPAS
   Ob Suhodolnici 8, 2380 Slovenj Gradec
   Nikolaj Rudolf KOLAR
   Brda 35a, 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu

   SMC – STRANKA MIRA CERARJA
   Ksandi JAVORNIK
   Prešernova ulica 6, 2380 Slovenj Gradec
   Zala KUTIN
   Ronkova ulica 6, 2380 Slovenj Gradec
   Simona ZORMAN
   Podgorje 203, 2381 Podgorjepri Slovenj Gradcu
   Jože KREVH
   Šmartno 91, 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu

   LISTA ZA MESTO IN PODEŽELJE
   Branko SMRTNIK
   Pohorski bataljon 2, 2380 Slovenj Gradec
   Vinko VRČKOVNIK
   Šmartno 105a, 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu

   SLS – SLOVENSKA LJUDSKA STRANKA
   Peter CESAR
   Ronkova ulica 44, 2380 Slovenj Gradec

   LISTA BORISA RAJA
   Boris RAJ
   Tomšičeva ulica 15, 2380 Slovenj Gradec

   SDS – SLOVENSKA DEMOKRATSKA STRANKA
   Bojan NAVODNIK
   Tomšičeva ulica 47, 2380 Slovenj Gradec

   N.SI – NOVA SLOVENIJA
   Zvonka MARHAT
   Brda 15a, 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu

   SAMOSTOJNI SVETNIK
   dr. Peter PUNGARTNIK
   Sele 14, 2380 Slovenj Gradec

   FUJ

   • pater karel jošt

    kar je res je res, kosi snameš plašnice in pogledaš objektivno na dogodke potem vidiš da so nam osamosvojitelji ves čas lagali.

    • MižekFiga

     Laž ima “kratke noge” podobne ddr. Kučanovim!
     Od 1941 do 1991 je bilo največ laganja.

   • MEFISTO

    Pri takih volilnih rezultatih si pa slovenjgračani kar zaslužijo, da slabo živijo.

    Še huje in slabše bo, če se ne bodo spametovali.

  • FRANC3

   Ti si zmeden.
   Še malo, pa boste trdili, da nas je osvobodila JLA, ki se je herojsko umaknila.
   Po Dantejevi Božanski komediji, bi ti pristal na najglobljem mestu v peklu. Človek, ki izdaja lasten narod, je najbolj sprevrženo bitje.
   Predlagajte, da se ulice v Slovenj Gradcu poimenujejo po majorju Popovu, po Komunistični partiji Slovenije, po Komunistični partiji Jugoslavije, po Edvardu Kardelju, po Ivanu Mačku Matiji po Francu Stadlerju Pepetu, po…….
   Seznam krvnikov slovenskega naroda je dolg.

   • pater karel jošt

    dej ne nakladaj. in kdo je izdal lasten narod ? kler in domobranska golazen in njihovi ideološki dediči zbrani okoli ivana janše. partizani so nam priborili tretjino ozemlja izgubljenega po prvi svet. vojni. hrabri teritorialci so v času osamosvajanja s pokončno držo in mirnostjo obvarovali prebivalstvo pred najhujšim. hujskaška pijana horda pod vplivom janševe propagande je streljala neoborožene nabornike jla, komaj 18-letne fante. in ti to zagovarjaš pokvarjena katolibanska svinja. najbrž si vojni dobičkarm, ki od osamosvojitve kruli pri državnem koritu. trop sds-ovskih svinj, ki se od osamosvojitve nažirajo pri državnem koritu.

  • slosin

   Dej, povej svojcem padlih, da so izgubili življenje za zeleno mizo….Če nebi bilo TO in policije,
   nebi bilo nobenih pogovorov za zeleno mizo…idiot

   • pater karel jošt

    iskreno obžalujem vse žrtve vojne. to so ljudje, ki so žrtvovali največ za osamosvojitev. zato si dvoličen! na eni strani podpiraš strahopetca janšo, ki se je z vojno okoristil in profitiral, na drugi strani pa navadni ljudje, ki so resnično žrtvovali največ. in zdaj jih zopet izkorišča za politične točke s poimenovanjem ulic. kje je bil leta 04-08!? svinja lažniva janšistična.

    • slosin

     …ne da si totalen idiot, ki tukaj trosi same floskule in laži, si tudi prostak par excellence…uboga tvoja babnca…če se te je kakšna sploh usmillila ….

     • MEFISTO

      Celo bolje si ga opisal kot Hrvati Karla Krjavlja.

 • Franjo Trojner

  Leva oblast v novi samostojni demokratični državi Sloveniji je veterane vojne za Slovenijo načrtno naredila ZA DRUGORAZREDNE VETERANE, prvokategorniki so še vedno oni komunisti veterani iz druge svetovne vojne, ki so se borili za komunizem pod Titom za Ruse in ne za samostojno Slovenijo temveč za Jugoslavijo. Vedno bolj očitno postaja, da smo domoljubi veterani vojne za Slovenijo v tej ponovno od komunistov ugrabljeni državi NEZAŽELENI! To se zelo nazorno vidi po tem, da so bili vsi toženi oficirji agresorske JLA na naših sodiščih oproščeni, da so prav na vsaki državni proslavi vseprisotni prapori, simboli nekdanje komunistične totalitarne tuje države, da so po statusu in prejemkih veterani NOB, njihovi svojci in njihova združenja v priviligiranem položaju, do nas veteranov vojne za Slovenijo in naših svojcev in združenj, da kipi in obeležja posvečena komunističnim veljakom tudi tistim, ki so po vojni zagrešili.pravi masakar nad svojim in tujimi narodi še dandanes strašijo iz vsakega eka in so po njih poimenovane celo državne ustanove in večina vseh ulic in trgov, da so obeležja padlim veteranom vojne za Slovenijo malo številna in zelo skromna, pa tudi, da ne mine leto v novi samostojni baje demokratični Sloveniji, da bi ne bilo poizkusa omaloževanja same vojne za Slovenijo, kot tudi njenih hlavnih akterjev. Tisti poizkus diskrefitacije g. Krkoviča z sestreljenim bojnim sredstvom JLA je bil podn od podna. Ta pljunek levice na samo osamosvajanje, osamosvojitelje in vse vojne veterane vojne za Slovenijo pove vse o njihovi iskrenosti, poštenosti, narodni zavesti in odnosu do samostojne demokratične države vseh Slovencev! Ni nam druge potrebno jih bo poloviti in LUSTRIRATI!

  • pater jošt

   veterani vojne za slovenijo!? hahahahaha. dej malce se umiri. so zasluge tistih, ki so takrat zavzeli pozicije in izvrševali pritisk na obkoljene vojašnice jla. krkovič je pa nesposobni drekač, ki je odgovoren za smrt slovenskega pilota, ki je prevažal kruh nabornikov v vojašnici. samo hrabrim in prisebnim poveljnikom to c ljubljanski pokrajini se imamo zahvaliti, da se niso razvili krvavi spopadi. kar si je želel strahopetec in vojni hujskač ivan janša iz kleti cankarjevega doma. daj povej kako je lahko krkovičev sin veteran vojne za slovenijo in dobiva veteransko pokojnino, če je bil tajkrat star okoli 10 let!? svinje pokvarjene, ukradel je pokojnino nekomu, ki jo zares potrebuje. katolibanske svinje ste uspele uničiti veteransko organizacijo, kot tudi omadeževati osamosvojitveno vojno, ko so pijane teritorialske svinje streljale neoborožene nabornike, ki so se predali.

   • MižekFiga

    Kolaborant, bolje da izgineš kot da te ujame lustracija!

    • pater karel jošt

     kar je res je res. snemi plašnice in poglej resnici v oči. videl boš, da so ti lagali. prej se boš znebil laži, bolje bo zate. upam, da še ni prepozno.

     • MižekFiga

      Skuri Repetovo lažnivost o ddr. Kučanovem sprenevedanju med osamosvajanjem Slovenije. Na Brionih je pripravljal pogoje za JLA prevlado in med njenim napadom je ob Vrbskem jezeru (Avstrija) užival varen dopust na naše stroške. Komunistična iznajdlivost in laži ga še vedno krasijo !!!

     • Anonimni_Profesor

      Sem pogledal s kom debatiraš ker pri meni je ta oseba blokirana. Kučan je razorožil TO leta 1990 in s tem dal sploh zeleno luč za agresijo JLA, ki je hotela čim lažjega nasprotnika in plen, zaradi drugih okoliščin v mednarodnem in takratnem jugoslovanskem merilu. Samo pogumu Janše in še nekaterih se imamo zahvaliti, da so spodnesli ta načrt, ko so tajno zgradili nov obrambni sistem.
      V sami vojni se Kučan in njegovi sklicujejo na neke sumljive poveljnike TO. Bombandiranje Ljubljane je general Aksentijević po lastnem priznanju zahteval takoj, ko se je začela vojna. Pripisovati Janši neko krivdo zaradi aktivne obrambe s strani Kučana, Aksentijevića in podobnih je res prava neumnost, ki lahko požene sad samo med mlajšimi trdobučnimi levičarji in hudobnimi komunisti.

     • pater karel jošt

      še dobro da je razorožil to. da se ni pijandurska horda hujskačev in krvoželjnežev zapletla v večji spopad kot je bilo na hrvaškem in v bih. hvala modrosti kučana, da smo se osamosvojili dokaj gladko s samo okoli 50 žrtev. več ljudi je umrlo v nemiriv v los angelesu v devetdesetih. pa niso imeli vojne in ne vem kaj. malce objektivnosti ne škodi.

     • slosin

      …kaj bi svinjam bisere trosil! Mislim, da je škoda tipkovnice za take idiote…

     • tramal

      Ti umsko prizadeti komunajzer mi povej kje so tisti čas bili vodilni komunajzerji erjavc,cmerar,grdi kučan,pahor,in te srbkinje ki sedijo v parlamentu in ostali komunajzerski paraziti.za časa vojne proti srbinam.

   • slosin

    …nakladač in lažnivc! Krkovičev sin je bil takrat star 12 let in ne prejema nobene veteranske pokojnine. Borčevske pokojnine dobivajo tvoji rdeči komunajzarji, ki so bili
    l. 45 stari po 10, 12 let in so morili Slovence za komunizem….Ja, še danes scuzajo iz ZPIZ-a 20 mio eur za DODATKE k penzijam…
    A Janša, da se je ‘skrival’ v CD…Kje s pa vidu, da hodi poveljujoč kader na bojišče…razen Mila Malega aus Murgle, ki je letal naokrog s flinto, a ne kretenček?

    • Anonimni_Profesor

     Tudi 5 let so bili stari v času vojne celo ob koncu vojne tkz. borci NOB. Osebno poznam primer!

     • pater karel jošt

      lažnivec in katolibanski prevarant

    • pater karel jošt

     strahopetec ivan janša je v kleti izgubil stik z realnostjo in je izdajal kretenska povelja, med drugim tudi povelje za sestrelitev merlaka. hrabri poveljniki so ignorirali njegova povelja, kot je bil direkten napad na vojašnice v ljubljani. kjerkoli so povelja upoštevali tam so bile žrtve.
     ja, krkovičev sin ima status vojnega veterana, baje je vozil tovornjak in nosil cviček v prvo bojno vrsto.
     kar se pa borčevskih pokojnin tiče: najdi mi enega, ki neupravičeno prejema borčevsko pokojnino? ti borci so nam priborili tretjino ozemlja, zaslužijo si vse in še več. ti domobranska svinja pa pojdi jokat v pliberk. izdajalec slovenskega naroda.

     • rrrrr

      ,,Skozi naša vrata vstopajo odličnjaki in izstopajo bedaki” ( fdvjevski pregovor )

   • tramal

    No pa so te končno sprejeli v umobolnico ,kjer ti pustijo da pišeš bedarije ,glede na tvoje psihično stanje.

    • Franc Šink

     Ne se sekirat, saj vidiš da nas zajebava.

   • sloustava

    Se vedno bolje , da Krkovicev sin, ceprav je to laz na n_to potenco, kot morilec lastnega naroda. Ti umsko omejeni osebek, ki bi se naprej rad zivel na plecih delavca. Kako zelo me spominjas na Kunstlja, da je ze noro. Ponavadi imam prav!

   • Franjo Trojner

    Vsi SLOVENSKI DOMOLJUBI smo zbrani okoli osamosvojitelja, osvoboditelja, demokrata in enega izmed največjih še živečih sinov SLOVENSKE MATERE gospoda Janeza Janše!
    Sam gospod JANEZ JANŠA in vsi SLOVENSKI DOMOLJUBI ZBRANI OKOLI NJEGA ALI STRANKE SDS SMO PA TRN V PETI: peti koloni, torej vsem NELUSTRIRANCEM, vsem JUGONOSTALGIKOM, vsem UDBOVCEM , vsem KNOJEVCEM, VSEM ŠPICLJEM KI SO TOTALITARNI OBLASTI ZA MAJHNE KORISTI IZDAJALI SVOJE SOSEDE, vsem tistim, ki so naročili povojne poboje, vsem tistim ki so jih izvajali, vsem tistim ki so za poboje vedeli in so jih načrtno prikrivali, vsem tistim ki so izdali datum osamosvojitve, vsem tistim ki so podlo mimo vednosti SLOVENSKEGA NARODA agresorski vojski JLA predali orožje TO, vsem tistim ki jim odcepitev od Jugoslavije ni n
    bila INTIMNA OPCIJA, vsem tistim ki so raje bežali v Avstrijo kot se borili z svojo samostojnost in s tem prvo demokratično državo vseh Slovencev, vsem tistim ki so UNIČILI PRAVNO DRŽAVO IN S TEM TRANZICIJO, vsem tistim PAJDAŠKIM KOMUNISTOM KI SO POVZROČILI BANČNO LUKNJO IN TO ŽE 2X ,vsem tistim KI SO OPRALI 1 MILIJARDO $ V DRŽAVNI BANKI, vsem tistim iz SD ki so zakuhali TEŠ 6, vsem tistim ki bi se radi okoristili z drugim tirom, vsem tistim ki so zakuhali arbitražo, vsem tistim ki so mimo tako domače kot zakonodaje EU prešvercali več kot pol milijona ekonomskih migrantov preko naših meja, vsem tistim ki vsiljujejo novo teorijo spola, vsem tistim ki hočejo uničiti tradicionalno družino, vsem tistim kristjanofobom ki grozijo vernikom in RKC, vsem tistim tetam in stricem iz ozadja in njihovim omrežjem ki so prisesani na državni proračun in tako privilugirano sesajo davkoplačevalski denar, vsem tistim rusofilom ki jim je Rusija bližje kot Slovenija, vsem tistim levim civilnim gibanjem in strankam ki bi znova tudi z nasilnim preobratom uvedle režim kot ga ima danes S Koreja ali Manduro v Venezueli…………itd.
    Zdaj se pa Jošt sam najdi v vsej tej raznovrstni paleti levičarjev, ki nasprotujejo g.Janezu Janši, osamosvojitvi, osamosvojteljem, vojnim veteranom vojne za Slovenijo, demokratom, domoljubom, stranki SDS in s tem samostojni demokratični državi vseh Slovencev. V opozorilo, ne drzni se več zapisati laži , kot si zapisal: “ko so pijane teritorialske svinje streljale neoborožene nabornike, ki so se predali.”, ker boš za zapisano moral prevzeti odgobornost!

    • pater karel jošt

     tole je pa pamflet kot iz sevrne koreje. lik in delo velikega ivana janeza janše.
     za begunce se pa zahvali merklovi, pred katero se vsi slovenski politiki na čelu z ivanom janšo podelajo v hlače. hujskaški ivan janša zdaj nekaj bluzi čez migrante, ko je bil na sestanku pri merklovi je sam podprl kvote za begunce. ampak saj nima smisla. zaslepljenci zbrani okoli lopvske svinje in lopovskega klera imajo praznino med ušesi. vodi jih pa strahopetec in vojni dobičkar ivan janez janša.

     • FRANC3

      S. Koreja, Kuba, Venezuela so tvoji in vaši idoli. Tam imajo vsega čez glavo!!!???
      Česa?

     • Franjo Trojner

      Čuj nea zdaj bluzi, odkrito povej si UDBOVC ALI KNOJOVEC to, da si jugonostalgik in zelo verjetno kak tuj propadli oficirčič agresorske JLA je itak že vsakemu jasno! Ti povem zakaj? Zato ker toliko umazanega gobcanja iz vrst Sloveniji lojalnega državljana ni za pričakovati, je pa agresorskim oficirčičem in njihovim potomcem lastno. Torej si ti petokolonaš!

   • Lustrator

    In takšni ljudje imate slovensko državljanstvo? samo v slovenistanu, na Hrvaškem in vsaki normalni državi, ki ima lasten narod na prvem mestu, bi zdajle sam šibal na policijo in jih prosil naj te priprejo, predno te domoljubi linčajo.

    Po neumnosti, ki jih pišeš, domnevam, da verjameš, da nas pravzaprav ni osamosvojila Demosova opcija na čelu z Janšo, Krkovičem in Bavčarjem, pač pa vi, jugonostalgiki, na čelu s samo komunistično partijo.

   • diler resnice

    Evo tukaj ob tem pamfletu dobite pokazatelja ,kvizlinga in kolaboranta JLA.Takšnih je še kar nekaj,ki bi podprli izvršiti ukaz iz genefal štaba BG generala Adžiča ,ki je dal ultimat z grožnjo bombardiranje Ljubljane in to ob 9h zjutraj,ko so zatulile sirene.Formacija preko 300 avionov z polno bojno oborožitvijo je bila že v zraku,po vzletu z takrat aktivnih vojaških letališč Pule ,Zagreba,Bihaca itd .Ukaz so preklicali,po nekaterih zaupnih podatkih z posredovanjem slovenskega admirala Broveta! DELO(arhiv) ima še vedno”SOBOTNO PRILOGO”z sliko,kakšna bi izgledala LJ po bombardiranju?HIROŠIMA..verjetno res,ker sem na lastne oči videl vojni arzenal bomb v hangerjih na treh izrdno skritih lokacijah v okolici Bjelovarja ,ki so posamično imele rušilno moč zrušiti celo stolpnico ,!Zato ne nasedajte takšnim patoliškim puhlicam,ki potvarjajo zgodovino in krnijo ugled obrambe RS !?

 • ljubinica

  Ce nova ulica s predlaganim imenom se ni zgrajena, preimenujte katero od obstojecih …. npr. namesto Kidriceva ulica Repnikoca ulica ….

 • Franc Šink

  Dravograd Mesto herojev. Samo ne naših!

 • sloustava

  A ima Dravograd tudi cistokrvnega mesanca za zupana? Ali Forumasa21? Ali morda osebek Popovicevega kalibra? Ej, Dravograjcani, privoscim vam neebuloze, da se pustite stricikot ovce. Kje imate cestno povezavo?

 • Franjo Trojner

  RES JE VSI SLOVENSKI DOMOLJUBI smo zbrani okoli osamosvojitelja, osvoboditelja, demokrata in enega izmed največjih še živečih sinov SLOVENSKE MATERE gospoda Janeza Janše!
  Sam gospod JANEZ JANŠA in vsi SLOVENSKI DOMOLJUBI ZBRANI OKOLI NJEGA ALI STRANKE SDS SMO PA TRN V PETI: peti koloni, torej vsem NELUSTRIRANCEM, vsem JUGONOSTALGIKOM, vsem UDBOVCEM , vsem KNOJEVCEM, VSEM ŠPICLJEM KI SO TOTALITARNI OBLASTI ZA MAJHNE KORISTI IZDAJALI SVOJE SOSEDE, vsem tistim, ki so naročili povojne poboje, vsem tistim ki so jih izvajali, vsem tistim ki so za poboje vedeli in so jih načrtno prikrivali, vsem tistim ki so izdali datum osamosvojitve, vsem tistim ki so podlo mimo vednosti SLOVENSKEGA NARODA agresorski vojski JLA predali orožje TO, vsem tistim ki jim odcepitev od Jugoslavije ni n
  bila INTIMNA OPCIJA, vsem tistim ki so raje bežali v Avstrijo kot se borili z svojo samostojnost in s tem prvo demokratično državo vseh Slovencev, vsem tistim ki so UNIČILI PRAVNO DRŽAVO IN S TEM TRANZICIJO, vsem tistim PAJDAŠKIM KOMUNISTOM KI SO POVZROČILI BANČNO LUKNJO IN TO ŽE 2X ,vsem tistim KI SO OPRALI 1 MILIJARDO $ V DRŽAVNI BANKI, vsem tistim iz SD ki so zakuhali TEŠ 6, vsem tistim ki bi se radi okoristili z drugim tirom, vsem tistim ki so zakuhali arbitražo, vsem tistim ki so mimo tako domače kot zakonodaje EU prešvercali več kot pol milijona ekonomskih migrantov preko naših meja, vsem tistim ki vsiljujejo novo teorijo spola, vsem tistim ki hočejo uničiti tradicionalno družino, vsem tistim kristjanofobom ki grozijo vernikom in RKC, vsem tistim tetam in stricem iz ozadja in njihovim omrežjem ki so prisesani na državni proračun in tako privilugirano sesajo davkoplačevalski denar, vsem tistim rusofilom ki jim je Rusija bližje kot Slovenija, vsem tistim levim civilnim gibanjem in strankam ki bi znova tudi z nasilnim preobratom uvedle režim kot ga ima danes S Koreja ali Manduro v Venezueli…………itd.
  Zdaj se pa Jošt sam najdi v vsej tej raznovrstni paleti levičarjev, ki nasprotujejo g.Janezu Janši, osamosvojitvi, osamosvojteljem, vojnim veteranom vojne za Slovenijo, demokratom, domoljubom, stranki SDS in s tem samostojni demokratični državi vseh Slovencev. V opozorilo, ne drzni se več zapisati laži , kot si zapisal: “ko so pijane teritorialske svinje streljale neoborožene nabornike, ki so se predali.”, ker boš za zapisano moral prevzeti odgobornost!

  • Lustrator

   Podpis.

 • tramal

  Slovenj gradec,jesenice piran ljubljana,velenje in še nekaj mest je bilo od zmagovite vojne proti srbinam vedno komunistično leglo saj tam desnica še ni nikoli tmagala.

  • Norm Kinley

   To si mesta legla belega socijalnega polpismenega parazutskega cefurja. Ta mesta bi morali dobesedno ocistit cefurske zajedalske drhali. Vse spucat, ko bo cas zato.

 • MEFISTO

  Nick “pater Karel Jošt” uporablja mož tisočeih nickov šele nekaj dni, pa ste že planili po njem.

  Varujte se, da ne bo spustil na vas še kak bolj popadljiv nick, kakršnih ima v obilju na voljo.

  Sicer pa je bil pred časom bolj znan kot runkl in bumbar, s cepcem se pa še vedno rad postavlja.

 • Božo

  In kaj potem. Vsako leto je ene 10 predlogov za preimenovanje ali poimenovanje. Večina jih ni sprejetih. Tudi vsi padli partizani nimajo svojih ulic pa so dali svoja življenja za našo državo.

  • MEFISTO

   Nič niso dali svoja življenja.

   Vzeli so jim ga.

   Največkrat komisarji, tu in tam pa tudi Nemci v poštenem boju boju in domobranci, ko so pred drhaljo branili dom ter družino.

  • Franjo Trojner

   Po vojni pa so mnogim živlenje na grozovit način tudi odvzeli, o čem priča že skoraj 700 odkritih povojnih morišč! Rezultate njihove zlobe pa so vsej javnosti vidne v Barbara rovu!

  • Lustrator

   Slaba šala.

  • RATATA

   Ti prasica zafukana nimaš države!!

 • Lustrator

  Vem, da se sliši brutalno in se zlahka razume narobe, a inteligentni bodo razumeli: prepričan sem, da bi imeli Slovenci POPOLNOMA drugačen odnos do osamosvojitve, osamosvojiteljev, demokracije, domoljubja in sploh do slovenstva (ter na drugi strani do Juge, Tita, partizanov, komunistične partije), če bi v osamosvojitveni vojni pod streli balkanskih agresorjev padlo na tisoče slovenskih komunistov. Zakaj prav komunistov? Zato, ker slednji zelo evidentno ne čutijo prav nikakršnega sočutja do usode ljudi, ki ne spadajo v njihov “družbeni razred” in jih očitno boli le tisto, kar občutijo na LASTNI KOŽI.

  Grozljivo kako pošastno lahko posameznika razčloveči totalitarna ideologija, da je zmožen popolne odsotnosti vživetja v usodo žrtve in njenih svojcev, pa čeprav gre za brate Slovence, celo sokrajane!

  • Norm Kinley

   To slisim danes govoriti mladino-najvecja napaka je bila, da nismo takrat pobili vseh cefurjev, oredvsem srbjancev, do zadnjega. Ce bi to takrat storili, daney niti enega srba tukaj ne bi bilo. Zajebali smo…..

   • Lustrator

    To je norost, blodnje neuravnoteženih pubertetnikov, ki se jim tudi sanja ne zakaj smo kjer smo. Srbi sami po sebi niso popolnoma nič krivi za situacijo v sloveniji – krivi so predvsem slovenclji (velike začetnice si ne zaslužijo, ker so se tako sami odločili), ki so komunistični partiji (večina njih je bila slovenskega rodu!) omogočili obdržanje oblasti iz prejšnje države, namesto da bi od prve vlade ZAHRTEVALI LUSTRACIJO, torej sodno procesiranje vseh tistih, ki so tako ali drugače sodelovali s komunističnim režimom (s partijsko knjižico ali brez – štejejo dejanja, ne papir) in avtomatski odvzem državljanstva vsem, ki so na kakršenkoli način nasprotovali osamosvojitvi Slovenije in prekinitvi s totalitarnim gospodarskopolitičnim režimom.

    Srbi, čefurji, balkanska posla, mafija so zgolj posledice in ne vzrok!

 • Kobanc

  Ulico Porskega bataljona bi pa kar preimenovali?
  A sploh veste kaj o njih?
  Šarh je ob začetku okupacije zlezel na Falski grad, vrgel dol nacistično zastavo ter izobesil slovensko zastavo! Ne jugoslovansko, slovensko!
  Pojma niso imeli o komunajzarjih, pobrali so jagerske puške in s sinovi odšli na Pohorje, v izogib prisilni mobilizaciji sinov v nacistični wermacht, itd. Sploh veste kako je bilo , ko so prišli nacisti??
  Šarh in soborci/ke so se borili za Slovenijo, za svojo zemljo, za svojo in vašo svobodo, vi gamad pa jih označujete za klavce.
  Izdali jih je domobranec, kvizling, sektaš, ki ga vi podpirate. Umrli so, ker so se borili za lasten narod. 2000 nacistov na dobrih 60 borcev. Bravo.
  Še vaš cenjeni Janša je enkrat dejal, da spomin na Pohorski bataljon združuje narod….edina resnica iz njegovih ust.

  Vi pa ker lepo vse v en koš, vsi so komunjzarji, redečkarji, lopovi, vsi so obračunavali z domobransko zalego po letu 45. Vsi so klavci. Sram vas bodi!!!!! Šarh in njegovi sinovi se obračajo v grobu!!!

  • Harigast

   Ti pa si razgledan kot vrana v rukzaku. Na Štajerskem je kar mrgolelo domobrancev takrat.

   • Franjo Trojner

    Bedak na Štajerskem domobrancev ni bilo. Mi tu na Štajerskem smo bili takrat bolj za Nemce kot komunistično morilsko svojat!

    • MEFISTO

     In res so bili Nemci boljši od partizanov in tudi bolj kultuni.

     Ljudje so se bolj bali gošarjev.

     Borci se radi hvalijo, da so jim ljudje dajali zadnji kos kruha

     Seveda so jim dali vse, kar so imeli, da bi čimprej odšli naprej in da jih ne bi postrelili ali pa vsaj požgali dom.

     Butli so pa mislili, da jim dajejo zaradi simpatije in ljubezni.

  • MEFISTO

   Pohorski bataljon res ni bil kaka špica revolucionarnega duha, zato ga je pa partija izročila Nemcem, pred tem pa poskrbela, da so vsi pravi komunisti pravočasno odšli iz bataljona po “partijskih opravkih”.

   Na tak način smo dobili večino narodnih herojev.

   Hočeš reči, da so bili pri partiji domobranci, kvizlingi in sektaši?

  • sprehajalec

   Dajva lepo počasi. Pa poskusiva upoštevati zgodovinsko točnost.

   Šarh je ob začetku okupacije zlezel na Falski grad, vrgel dol nacistično
   zastavo ter izobesil slovensko zastavo! Ne jugoslovansko, slovensko!

   Kakšna je pa bila ta zastava? Kranjska na Štajerskem? banovine niso imele zastav.

 • PLavi-mil

  Slovenski politični vrh bo rajši imenoval džamijsko ulico, mogoče še Aksentijevičevo, ali pa Mladičevo.

 • Kobanc

  In še to: da se katerakoli ulica poimenuje po padlem Repniku, padlem v vojni za Slovenijo, je vsekakor pozitivno. A ne na račun preimenovanja drugih, ki si prav tako zaslužijo spomin.

  • sprehajalec

   Tale Ronkova ulica je sumljiva.

   Mavsar-Ronko se je bojeval v različnih partizanskih enotah; v Borovniški četi,
   v Šercerjvem bataljonu, Notranjskem odredu in Krimskem odredu.

   Za temi bataljoni in odredi kot njihovo zapuščino ravno odkopavajo Krimsko jamo.

 • MEFISTO

  Kako je treba ravnati z borčevskimi pijavkami je nazorno pokazal Žan Mahnič, ki je prvega med borci, nosilca Spomenice 1938 in skoraj narodnega heroja vrgel iz državnega zbora.

  Srbi imajo Prvovenčanog, mi pa imamo po zaslugi Mahniča Prvoizbačenog.

  Žan Mahnič, hvaležna domovina tega ne bo pozabila.

 • Kobanc

  Težko boste kvizlingi spreminjali zgodovino.
  Dejstva so dejstva, včasih je dobro kaj slišat iz prve roke. Tudi od tistih, ko so bili prisilno mobilizirani v wermacht in se po čudežu vrnili iz Rusije, Norveške, Nizozemske itd. So imeli marsikaj za povedat. Tudi ti so z gnusom prezirali domobranstvo, kot še hujše zlo kot kasnejši komunizem.
  Kvizlingov je mrgolelo na štajerskem, vprašanje če so se že takrat imenovali za domobrance, delalovali so vsekakor identično, izdajali in na polno sodelovali z nacisti. Pohvalevredno res. Domoljubno, ni kaj.
  Te in njihove potomce bi blilo prav tako treba lustrirat, jim sodit, jih pošteno kaznovat, enako kot komunajzarje s krvavimi rokami.

  • sprehajalec

   Štajerska je imela črnovojnike, Wehrmanschaft. Danes bi jim rekli teritorialci. Ti so tudi razbili 14. divizijo.

   Sploh ne gre za to, kar pišeš, Slovenska legija je bila pač ena od enot, organizacijsko pod okriljem Waffen SS, torej so bili del nemških oboroženih sil. tako kot mobiliziranci. tudi srbija jih je imela, Ljotićevce, pa Rusija Vlasovce. teh enot je bilo 1 milijon na koncu vojne.

   gre za obračun z njimi po končani vojni, ko so jih Borci za svobodo NOB likvidirali od prvega do zadnjega, kriv nekriv. pa še del žlahte. pa še posestnike, pa staroavstrijce, pa ezule, pa meščane, pa drugačemisleče. Česar ni bilo tako temeljito storjenega nikjer v Europi. Tudi norvežani so imeli 50.000 pripadnikov SS, pa nikogar niso likvidirali.

   Prvo pravilo, ki si ga zapomni. če ni Komunistov, ni tudi Antikomunistov.

  • Franjo Trojner

   To je potvarjanje zgodovine! Na Štajerskem je živelo ogromno Nemcev in ti so bili po večini za svoje, resnica pa je tudi, da je takratno prebivalstvo Štajerske videlo manjše zlo v nemcih, kot komunistih iz tega razloga tu na Štajerskem nekega omebne vrednega upora borcev NOB ( PIHORSKI BATALJON Z NOB NIMA ZVEZE, zato so ga komunisti izdali Nemcem) proti zavojevalcem ni bilo in resnici na ljubo niti ni bil možen, ker je na Štajerskem kr mrgolelo nemških vojakov. In še danes marsikdo od starejših pove, da je bilo več reda v času Avstroogrske, kot ga je danes.

  • MEFISTO

   Prjatu razumni, četudi zamenjaš ali spremeniš nick, te domobranci odkrijemo in razkrinkamo.

   Ne moreš nam včerajšnjo čorbo danes prodajati pod novim imenom.

   Postana je in duševnemu zdravju škodljiva.

  • Norm Kinley

   Bedak zahojeni, ce ima Slovenec na kapu rdeco zvezdo, potem ni Slovenec, ampak izdajalec. Vecinoma teh, ki so jih Domobranci poštimali, so bili vestni zagovorniki izdajalske, protinarodne ideologije, in tako drhal je treba do zadnjega pobit. Tudi vse, ki jih podpirajo. Upraviceno se je lovilo tudi tiste, ki so to cefursko drhal podpirali. Rdecaopica je edino dobra, ce je crknjena.

 • totex39

  Bolje bi bilo, da bi vse ulice v Sloveniji imenovali po naših športnikih, ki so njeno ime uspešno zastopali v svetu.

  • MEFISTO

   Imena ulic bi si zaslužili tisti, ki bi dokazali svetu, da je Slovenija pametna in gospodarsko uspešna država, kjer zmaguje moč argumentov, ne argiment moči.

   Šport je za popooldne, dopoldne je treba pa tudi kaj koristnega naredeiti.

   Športniki, ki so kaj vredni, pa tako dovolj zaslužijo, saj drugega ne znajo početi.

   Z njimi pa še športni funkcionarji in razni tako imenovani “športni delavci”.

 • Norm Kinley

  Ta mesta so leglo čefurjev, parazitov, nesposobnih skrbet zase. Cefur je leglo brezdelno, ki mu ugaja dejstvo, da ga drugi zivijo. Recimo kot Velenje, tam je cefurske parazitske drhali, ki zazira nase delo, kot podgan. S socijalizmom smo dobili samo to, da je ta cefurska socijalna drhal zivela na racun pridnih, slovenskih kristjanov. In to parazitiranje so jim omogocili rdece izdajalske podgane, ki so v imenu revolucije pobile peidne sposobne Slovence, in le te zamenjali s čefurskimi, primirivnimi srbjanci in ostalo opičjo gamadjo. Kot pravite, ta mesta so ostalav l. 1945, ti cefurji so kot virus, samo parazitirajo in seveda branijo lik rdece zvezde, saj je kurbam goljufivim cefurskim omogocala in se omogoca zivljenje na racun Slovencev.

  • Lustrator

   “Cefur je leglo brezdelno, ki mu ugaja dejstvo, da ga drugi zivijo.”

   Torej komunist. Oni namreč narodnosti ne priznavajo – ne glede na rodovnik, vsi živijo po istih principih; na naš račun.

 • Najplemenitejši

  Desnuhi bi bili najbolj zadovoljni, če bi ulico poimenovali po Adolfu Hitlerju!
  P.S. Po Hitlerjevem osebnem pilotu se imenuje največje slovensko letališče.

  • MEFISTO

   Če Kobanc ne zmore, pa Najplemenitejši pomore.

   Zdaj se bo pa prav zares ponarejala zgodovina.

 • MEFISTO

  Tovariši in tovarišice, vi ste teleta, koze krave in prasice, je začel na mitingu svoj naučeni govor preprost partijski funkcionar.

  Ko so se prisotni oznovci že začeli prijemati za pištole, pa je po daljši pavzi odrešilno izdavil: redili za partizane.

 • xtc

  Hja srboslayci ne morjeo preboleti bolečega poraza ,da jim je zmagoviti JJ odpeljal Slovenijo v roke Zahoda ne nazaj vSrboslavijo in da so morali njihovi gospodarji oditi iz Slovenije spodvitih repov.Še bolj jih boli ,da Srboslavije nebo nikoli več in daSo Srbi zaRuse,ko bodo bolj ali manj kmalu le šeBeograjski pašaluk bolj slabo uporabni,pa še nato jih obdaja okrog in okrog.

 • Slovenec 33

  Okupacija slovenskih dežel pa še kar traja in traja osamosvojitvi navkljub.

 • Zoran Župevec

  In zakaj naj bi že vnaprej določili imena ulic? Da bo potem škandal in nabiranje političnih točk, ko bo bodoča pozicija tik pred zdajci spremenila planirano ime?
  In če kdorkoli (v tem primeru SDS) zahteva spremembo imena obstoječe ulice, naj le-ta iz svojega žepa plača vse zamenjave dokumentov (do zadnje poslovne vizitke) prizadetih državljanov.

  • Meho

   Ali pa si “prizadeti državljan” na svojo vizitko namesto nove ulice napiše “Me boli kurac za slovensko državo.”

   Sem prepričan, da si ti eden tistih, ki bi raje postaviil spomenik Šefiku Bajriću kot pa kakemu teritorialcu.
   .

   • Župevec Zoran

    Ma daj ne motaj. A mora res bit vse rdeče/belo? Ravno tako kot pri črno/beli je vse polno sivin. Na obeh straneh so bile pizdarije tako v 2.svetovni kot v 10.dnevni. In vsaka država ima svoje črne aktivnosti, imela jih je Juga, še vedno jih ima tako opevana “demokratična” USA, pa tudi Slovenija ne zaostaja (kar vprašaj JJ, če ti on noče povedat, pa ti dam par kontaktov od ljudi, ki so bili zraven). In našim otrokom ne bo delitev belo/rdeči prav nič pomagala v življenju, te delitve pomagajo le politiki zaradi znanega “deli in vladaj.
    Kar se spomenikov tiče, pa mislim, da jih lahko postavi kdorkoli komurkoli, zgodovina bo sodila o tem, ali je primeren. Sem pa proti vsakim odstranitvam spomenikov, ker je to že potvarjanje zgodovine. Zgodovina nas dela to kar smo in če bi radi del tega nekateri zamolčali, potem spet gazijo po pravicah tistih, ki bi se radi spominjali. Moje sožalje vsem, ki ne razumejo pojma svobodna država. Namreč posameznikova svoboda je omejena. In sicer s svobodo drugega. Živi in pusti živeti in najprej pometi pred svojim pragom naj bosta vodili po katerih se ravnajmo.
    Zbogom in tovariški pozdrav (izberi si tistega, ki ti paše, drugega pa pusti tistemu, ki mu bolj paše).

 • Stereomono

  Predlog za preimenovanje ulice je podal mestni svetnik, ki je član SDS in edini sedeči SDSovc v mestnem svetu g. Bojan Navodnik. Tukaj gre predvsem za zbiranje političnih točk, saj se bližajo volitve. S tem dejanjem si želijo SDSovci povečati število sedežev v mestnem svetu in ravno to, na takšen prebrisan način želi doseči Navodnik. In sedaj na vse pretege to zavrnitev obešajo na velik zvon, da bi narod videl, kako poštena in dobra je stranka SDS.
  Zakaj ravno zdaj preimenovati ulico? Se strinjam glede predloga, saj si branitelj za samostojno slovenijo, ki je žal padel v boju, to zasluži! Zakaj tega predloga ni podal že lani ali pa predlani, ali pa pred predlani???
  Aja volitve bodo in sedaj SDS predstavniki pihajo na duše volilcev ;)

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!