Slovenski ribiči iz Hrvaške prejeli kar 48 kazni v znesku malo manj kot 41.000 evrov!

Foto: iStock

Medtem, ko prihajajo nove in nove kazni s strani hrvaških organov, slabe vremenske razmere ribičem onemogočajo pot na morje. Po navedbah odvetnika Ivice Senjaka so ribiči do četrtka prejeli skupaj kar 48 kazni, slovenska policija pa je v slovenskem morju od implementacije odločbe arbitražnega sodišča do srede obravnavala kar 61 incidentov.

Ribič Silvano Radin, ki je dobil kazen zaradi prečkanja sredinske črte v Piranskem zalivu, je za STA povedal, da je burja ribičem ta teden onemogočila plovbo. Radin je sicer v ponedeljek prejel zadnjo kazen od hrvaških organov, ker pa so datumi pri izdajanju kazni med seboj pomešani, navaja, da je možno, da bo prejel še kakšno novo kazen s starejšim datumom.

Znesek kazni v višini okoli 305.000 kun
Odvetnik Senjak, ki na Hrvaškem zastopa slovenske ribiče, je povedal, da je do četrtka sedem slovenskih ribičev prejelo kar 48 kazni v skupnem znesku okoli 305.000 kun, kar znaša nekaj manj kot 41.000 evrov. Ob tem je povedal, da ne more potrditi napovedi medijev glede novih kazni.

Senjak prepričan, da bodo pritožbe uspešno rešene
Vsi ribiči, ki so do zdaj prejeli kazni, so se po besedah Senjaka oglasili zaradi pritožb. Ob tem je pripomnil, da je Slovenija z zakonom uredila finančno podporo ribičem za postopke na sosednjem Hrvaškem glede poplačila pravne pomoči in morebitnih plačil kazni v sodnih postopkih, pri čemer pa znesek ni omejen z zakonom. Sicer je Senjak ponovil prepričanje, da bodo pritožbe uspešno rešene, ker kazni nimajo ustrezne pravne osnove.

Od 29. decembra lani, ko je Slovenija začela z izvajanjem razsodbe arbitražnega sodišča o meji s sosednjo Hrvaško, je policija do srede v slovenskem morju obravnavala skupaj kar 61 incidentov, v katere je bilo vpletenih 110 hrvaških plovil, od katerih je bilo 69 policijskih in 41 ribiških.

N. Ž.

 • WatsonForus

  kr nej se Hrčki zajebavajo , ko bo turistična sezona , pa dosledna Schengen kontrola , pa da vidimo kako bodo pizdili!

  • Vera

   Več kot en milijon vas bo pa letovala spet ” u lijepoj naši ” .

 • stajerc5

  Z naso “armado”(ahahahaa) smo tako ali tako adios amigos, ce jo ni je bolje kot pa sramota. Obvezno sluzenje ali pa povecati specialne enote policije.
  Za to ribisko kazen jim pa(z malo srece!) lahko uturimo tistih par ton ruske plavajoce rje, ki ji nekateri pravijo Triglav. Potrudite se, mogoce bo se ostalo za par ribiskih palic…

 • Kosobrin

  “Ena izmed Slovenk je na spletu javno delila vsebino pisma, ki ga je naslovila na predsednika Evropske komisije Jean-Clauda Junckerja. Glede na odziv na spletu pa se z njenimi besedami strinjajo številni Slovenci, zagotovo pa bi se tudi kakšen izmed tujcev. Preberite njeno pismo v celoti:

  Juncker,

  ne bom napisala SPOŠTOVANI, ker vas ne spoštujem, niti GOSPOD, ker niste niti ena črka te besede, niti ne bom napisala VAS z veliko začetnico, ker niste veliki.

  Po videnem in slišanem dne 14. 2. 2018, ko ste (spet) izkazovali politično-ljubezenske jezične mišice na mlin vašega takratnega obiskovalca, namesto da bi izpostavili pravno disciplino ter priznavanje in spoštovanje le-te, ste ponovno pokazali svojo klovnovsko, norčevsko licemerno igro. Prav tako se je tega dne pokazala diskriminacija do slovenske besede, slovenski novinarji so morali molčati – morda bi morali postavljati vprašanja v hrvaškem jeziku?!

  S svojega stolčka še kar naprej blebetate in meketate kozlovske nesmiselne šale s političnimi osebki, ki so tisti hip ob vašem boku. S stola dol! je moja osebna zahteva, ker nategujete vso Evropo,ves svet, nategnili ste našo bivšo premierko, nategnili ste NAŠ teran, nategnili ste Piranski zaliv, nategujete vse Slovence.

  Ponižana in ogorčena Slovenka sem, ker se norčujete iz moje domovine in kot Slovenka vas ne priznavam in izstopam iz EU, četudi mi je trenutno omogočeno le utopično in miselno. ”

  ŽE NEKAJ DNI KROŽI TO PISMO SLOVENKE PO ELEKTRONSKI POŠTI IN JE ŽE OBJAVLJEN V NEKATERIH MEDIJIH. MOJ POKLON, GOSPA!

  • Miro

   podpišem

  • xtc

   Butasta baba namesto ,da bi terjala glave SLO levakov,ki so stvar zaheblali joče Junckerju-čisto levaško.

 • Anton

  jaz ne vidim problema, pač ne plačat, ker kazni ne plačujejo tudi oni, južno od Kolpe, čemu bi morali potemtakem mi?

  sarkazem press

 • RATATA
 • xtc

  Pravilno je ,da Hrčki j***** slovenske rusofilske levake in še premalo,ko si bodo Slovenci enkrat razpucali ,da je treba levake vržt z oblasti in nehali rusofilit,pa utegnemo še kaj doseč kje dotlej pa butasti Slovenceljni pripravite denarnice in častite Kučanove orgije.

 • RATATA

  Jih ni bolj butastih ljudi na svet, kot tistih, ki se javljajo in silijo v ospredje pri nas, da jih narod potrdi za vodenje države.
  Poglejte si meje slovenskih Dežel, pa jih ni nihče zahteval!
  http://shrani.najdi.si/?4/sJ/I24gBvG/1/meja-po-arbitrazi-primer.jpg
  Verjetno ne veste, kako so se že norce delal iz “naših” predstavnikov po ww1 in jih zasmehovali z vprašanji, češ, kaj ste pa počeli, da niste dobili ozemelj, a ste spali …?”

 • sprehajalec

  Ha, ha, ha, Erjavec in birokrati jim bodo pa svetovali naj plačajo, pa da bodo potem poglihali, ko bodo izterjali Hrvate na EU sodišču…

  Ribiči, tudi Eura ne reskirajte, če imate za poroke Erjavca in slovenske birokrate.

 • RATATA

  BMK jaz rib ne jem.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!