Slovensko sodniško društvo o Cerarju: Takšno dejanje visokega politika, doktorja pravnih znanosti in profesorja prava ogroža obstoj pravne države

Foto: STA

Slovensko sodniško društvo ostro obsoja izjave Mira Cerarja, v katerih je izrazil dvom v postopek, v katerem je vrhovno sodišče razveljavilo referendum o zakonu o drugem tiru. Prepričani so, da kažejo nespoštovanje pravne države, zaradi česar so zaskrbljeni, saj takšno dejanje visokega politika, doktorja pravnih znanosti in profesorja prava ogroža obstoj pravne države. Takoj po odstopu Cerarja se je na njegove besede odzval tudi predsednik vrhovnega sodišča Damijan Florijančič.

“Temeljno načelo sodne veje oblasti je načelo neodvisnosti in nepristranskosti, kar zavezuje slehernega sodnika pri njegovem delovanju. Samo neodvisno sodstvo je lahko zagotovilo za dosledno uveljavitev pravne države in pravice vsakega državljana do poštenega in neodvisnega sojenja,” so poudarili v Slovenskem sodniškem društvu.

Nekoč je verjel v pravno državo, sedaj ji je obrnil hrbet
Izražanje dvoma v odločitve sodišč s strani katerega koli predstavnika druge veje oblasti po njihovem mnenju kaže na izrazito nespoštovanje pravne države, poroča STA. “Če je to stališče predsednika vlade, ki je doktor znanosti in profesor s področja prava, pa slednje ogroža obstoj pravne države,” so kritični.

Zaskrbljeni so zaradi odnosa izvršilne veje oblasti do sodstva in upajo, “da bo spoštovanje pravne države ostalo temelj naše družbe in njenih demokratično izvoljenih predstavnikov”.

C. Š.

 • RATATA

  Takšno dejanje visokega politika, doktorja pravnih znanosti in profesorja prava grozi, da pri nas v Sloveniji nikdar ne bo zaživela “pravna država”!

  • tohuvabohu

   To je še en dokaz, da pravo ni znanost. Na pravo se vpisujejo ljudje, ki se bojijo matematike in logike. Cmero je briljanten primer.

   • Olga_10

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • disqus_jClq7fUiKz

   tocno!si misli ce je predsednik da je edini ki je v sedlu drugi so pa v riti!

 • piko8

  Potrebno bo naredit revizijo cmerarjevih “AKADEMSKIH” naslovov in kateri “doktorji prava” so podpisniki teh naslovov!!

 • Anthon

  Po moje pa izjave tega “vrhunskega” pravnika Cerarja govorijo prav o tem, kako je postal in postajal vrhunski. Ker ravno poslušam izjave župana Ljubljane, se mi nehote vsiljujejo primerjave med tema dvema. Eden se mi zdi skrajno premeten, drugi pa ne in bolj počasen; oba pa govorita o “napakah”, ki zadevajo davkoplačevalski denar.
  Zame bi moral sedeti vsak tak patron, pri katerem se izkaže in dokaže že razlika “samo” 10.000 EUR v škodo javnega davkoplačevalskega denarja. Ta folk pa govori o milijonih EUR tako kot jaz o desetih evrih.
  https://www.youtube.com/watch?v=SzeUItDQAkI

 • PIA PlA

  Kaj pravne države, te itak v Sloveniji ni, razen redkih nespornih odločitev sodišč, so sodbe bizarne.

  Cerarjevo nastopaštvo ogroža pravo nasploh. Če so pri nas tako slabo podučeni o pravu doktorji prava, potem se na navadne odvetnike in sodnike sploh ne moremo zanesti. Lex omnium est.

 • tasilo

  Slovensko sodniško društvo, prekleti farizeji … kje hudiča ste bili pa do zdaj?!

  Cerar se je v svojem mandatu že (pre)večkrat požvižgal na Ustavo, zakone, pravni red in pravno državo(!), pa ste bili vedno tiho ko ritke … Zato vaš ugled tudi zdaj ni vreden niti PPMV, ti svojat samovšečna naduta!

  • slosin

   ..mrzle ali mlačne…? h je bolj primeren, ne dopušča dileme…

 • montyamp

  Rdeči prasci obračunavajo med seboj , ampak samo navidezno .
  Zares bo šlo , ko pride družbenim normativom užitna oblast ki bo tem banditskim farizejem ustavila dotok nezasluženega denarja .
  Naj crkne udbosodje , amen .

 • Jani Steiner

  A smo že kdaj bili pravna država?

 • garfi

  OPOZORILO ZA VOLITVE MAJA – SMRTNO NEVARNA “LEVICA”
  šarec-sd-desus-smc-zl-l-sloga-itd NISO leva politična opcija, SO MAFIJSKA OPCIJA
  POMAGAJTE JIH SPRAVITI Z OBLASTI, ALI PA BOSTE UMRLI V IZROPANEM IN UNIČENEM
  ZDRAVSTVU-VOJSKI-POLICIJI-SODSTVU !!!

 • Sredina

  Svoje spoštovanje pravne države je dokazal tudi z pozivom k doslednemu spoštovanju sodne odločne, o čemer tu ne pišete….(prvi v službi resnice, lahko pa kej napisal še o Janši in njegovih izpadih o pristranskem sodstvu, o plačevanju protestnikov pred VS, očitno je pristransko samo takrat, ko ne sodi po željah Velikega vodje IJJ)

  • Olga_10

   Seveda..Pravna država velja samo, ko se ne dotika “naših”….

  • Mojca pokraculja

   Spet nabijaš nataška?! Daj kaj dokaži, lapat zna vsak.Pojdi k svoji “resnici” komentirat.

   • Sredina

    No s tabo sem že davno zaključu, ampak, mislm da bolj primitivn ne morš bit..

    • Mojca pokraculja

     Lahko, ni problema. Nič ti ne pomaga, lohk govoriš kar hočeš.

 • Olga_10

  Hahahahaha… Same floskule… Kako levičarji spoštujejo pravno državo in njene institucije, smo lepo videli po vedenju Jankovića pred preiskovalno komisijo….
  Sodisce: odpis milijonskih dolgov, “zastaranje” prisluhov….
  Kdo bo spoštoval takšno “neodvisnost” sodišč in skorumpiranih sodnikov, ki delajo pod taktirko Murgel?!??
  Cerar spoštuje “pravno” državo le, ko se gre za politicne procese proti Janši ….ali pa recimo to zahteva od Hrvaške…..
  Ko gre zanj, “naše” ali lNLB levičarski bankomat..pa ne!

 • Joran Zanković – župan Butal

  Sodniško društvo? To je sodniška združba! Pojdite v tri p.m.

 • Božobožo

  A ko so izrojeni desničarji pljuvalo po sodstvu so bili pa tiho kot riti. Nihče se ni oglasil. Ko pa je Cerar dal odpoved so se pa ojunačili. To so ti junaki.

  • Mojca pokraculja

   Bebo jedan, povej kateri desničarji, kdaj in zakaj. Bistveno je, da pljuva sam PM in pljuva nekdo, ki je “prisegel” na pravno državo, ter se kiti z nazivi, povrhu pa še dobesedno “gobca” o etiki in morali. Povrhu se ni sodilo njemu osebno, a se je odzval kot bi bil najmanj obsojen na Goli otok.
   No pa saj si s svojimi komentarji popolnoma na enakem nivoju kot cmera. Izrojen! Tudi če imaš titule jih kar stran vrzi.

 • rrrrr

  Sodnijsko društvo je kot Društvo novinarjev Slovenije. Udbovska zalega.

 • sodnikisozločinci

  Slovensko sodniško društvo, kot ga je posnela skrita kamera:https://www.youtube.com/watch?v=PD4sTW9C2jw

 • xtc

  He,he,he ,kakšno sprenevedanje obeh tako Cerarja kot Florjančiča oba dobro vesta,kdo sodi v Sloveniji,zazvoni telefon in sodba je razsojena.
  Da je temu tako kažejo razne Patrije in drugi procesi ,ki so padli ali dom ali v tujini.

 • MEFISTO

  Pri nas je najbolj zlorabljen naslov ustavnega pravnika.

 • Miro Jereb

  Dostikrat je važen KARAKTER osebe…saj zna vsak šteti do 10 le da eni vsled karakterja štejejo počasi, hitro, narobe, točno, dvomljivo….Cmerar ima pač zajeban karakter do dokazujejo njegove številne “ljubezenske” zveze. To da iskorišča poznanstva v svojem delovnerm krogu dokazuje da ven tega ni sposoben dobiti ženske. Pa še to…na pravno fakulteto sprejemajo VSE ker ne preverjajo znanja…niti matematike. Pravo bo pri nas že najmanj 3 ali 4 generacije v…oprostite…pizdi.

 • montyamp

  Rdeči prasci obračunavajo med seboj , ampak samo navidezno .
  Zares bo šlo , ko pride družbenim normativom užitna oblast ki bo tem banditskim farizejem ustavila dotok nezasluženega denarja .

 • Slovenec 33

  Res je prava kozerija, ker tisti, ki ne dovolijo, da bi v Sloveniji nastala pravna država blebetajo o pravu.
  Okupatorji in izdajalci slovenskega naroda še nikoli niso delali v smeri nastanka pravne države ampak le v smer zatiranja in ropanja slovenskega naroda.
  Tudi danes ni nič drugače in tudi bivši premje ni izjema.
  (Zalaganje oporok, deložiranje iz stanovanj zaradi nekaj evrov dolga, prikrivanje pranja terorističnega denarja v bankah, oprostitev tajkunov, narkokartela, nepreganjanje morilcev in izvajalcev genocida nad Slovenci, na kar nas opominja nad 600 morišč po slovenskih deželah, metanje otrok in žensk v brezna in zazidavanje v rudniške jaške, …)

 • Miža

  Ne vem no, dr. dr. Jaklič vedno poudarja, da se o vsebinah posameznih sodb sme javno razpravljati in tudi njega so že iste baže ljudje kot so v tem sodniškem društvu napadli, ker javno podaja in prevečkrat piše ločena mnenja. Če Cerar kot pravnik in državljan ne soglaša z vsebino zadnje sodbe VS in tudi pove, zakaj ne, kaj je pri tem narobe?

 • cosmosjasnovidec

  Ali se samo meni zdi,da skorumpirana sodniška golazen ter vse ostale ustanove prenapolnjene z levaki,komunajzerji ter čefutarji kar naenkrat obsojajo napake vseh tah za katere so vedeli kaj počnejo od samega začetka ter v krajah,izdajah ter vseh kriminalnih dejanjih sodelovali z njimi?
  Milijon %,da to ni samo sedaj pred volitvami.Hehehehe
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • Zora

  Kakšno dejanje, samo rekel je da se ne strinja s sodbo, da pa jo bo spoštoval in upošteval. V njihove božanske razsodbe se ne sme dvomiti? Kam je šla vsa pamet v Sloveniji?

 • svatne

  Državo v samem temelju ogroža klika, ki je
  1) uzurpirala stavbo parlamenta Vojvodine Krajnske, v kateri je vlada pod predsedovanjem viteza Pogačnika dne 31.10.1918 razglasila, “da prevzema vsa ustavna pooblastila v vseh slovenskih deželah”! (in se je tako internacionalno pravno učinkovito uresničila “Zedinjena Slovenija”! To, da so jo “narodovi voditelji” takoj naslednji dan vrgli za plot in jo prepustili pozabi nas pa šenkali Balkanu, dejstva ne odpravi niti ne spremeni! (cuius est instituere, eius est abrogare!)
  2) v stavbo je umestila jugoslovansko univerzo (kralja Aleksandra), po zmagi komunizma pa univerzo dr.EK, v kateri izdelujejo take strokovnjake, da je tukaj pravo za zabavo in država smešna oskubljena kura.
  3) ki je spisala tak zakon o volitvah v državni zbor, da je od njegovega sprejetja vse do danes stanje v državi popolnoma nezakonito. Niti en poslanec po sprejetju tega zakona ni bil v resnici izvoljen, zato ni imel in nima mandata – posledično noben sklep, predpis, zakon, mednarodna pogodba ni veljaven, niti nima noben sodnik ali predsednik, ki ga izvoli/imenuje parlament, veljavnega mandata. Tudi članstvo v mednarodnih organizacijah ni veljavno, razen v OZN, kamor smo bili sprejeti pred sprejemom tega zakona o volitvah.
  4) ki je ustvarila jezikovno zmedo – posebej na pravnem področju, kjer penasto ZAKONODAJAJO ZAKONODAJO, predsedniki pa ZAprisegajo (!!!) in to, da bodo SPOŠTOVALI ustavo in pravni red, ne pa SE RAVNALI PO NJEM, marveč po SVOJI VESTI !!!! (ki – če jo človek sploh ima, je pogosto zelooo KOSMATA!) Za crknt….

  Katastrofa v kateri tičimo, pripoveduje sama zase dovolj o tej klavrni resnici..

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!