SMC propadel še en Muscolo, Han bi skoraj izpisal otroka s FDV

Foto: STA

Tik pred volitvami državni zbor ne bo zaostril kazni za napačno financiranje strank in kampanj. SMC je na kolegiju predsednika državnega zbora Milana Brgleza namreč propadla z idejo, da bi popravljali kazni za kršitve kar na zadnji seji državnega zbora pred volitvami. Podprla jih je le Levica Luke Mesca. To že pomeni, da bo predlog končal v košu za smeti, kar se zgodi z zakoni, ki niso sprejeti do konstituiranja novega parlamenta. Teoretično bi ga iz SMC še lahko rešili, denimo, z zahtevo za izredno sejo državnega zbora, kot sem bil opozorjen na netočnost od bolj izkušenih po objavi članka.

HAN BI SDS PREMAGAL POŠTENO (IN OZADJE DOLGOV SD)
Če bi SMC dobila večino, bi poskušala ponovno uvesti možnost odvzema državnih dotacij za stranke, ki bi (v prihodnosti) kršile pravila o pridobivanju denarja z darili ali posojili, kar so ukinili pred štirimi leti tik pred volitvami.

“Ne bom podprl tega skrajšanega postopka. Utrujen sem od tega, da se ves čas ukvarjamo s SDS in z Janezom Janšo. Sprejemamo zakone, da bi jim škodovali, jih disciplinirali. Jaz bi raje SDS premagal na pošten način,” je vodja poslanske skupine SD Matjaž Han po Francu Jurši (DeSUS) z nekoliko presenetljivo argumentacijo odrekel podporo predlogu skupine 14 poslancev SMC.

“Pomotoma” so kazni odvzema dotacij onemogočili tik pred volitvami pred štirimi leti, ko so večino imele PS, SD, DeSUS in DL. SMC in Levice takrat še ni bilo. Več o tem lahko najdete v povezanem članku tukaj.

Hanovo nasprotovanje je presenetljivo le na videz. Deloma je sicer res, kar je že prej opozoril vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko, da je bil Möderndorfer zadnja leta eden glavnih akterjev postopka odvzemanja poslanskega mandata predsedniku SDS Janezu Janši, kar je kot očitno kršitev ustave odpravilo ustavno sodišče in Janši vrnilo sedež. Vodil je tudi projekt povsem propagandnega paketa Muscolo, ki je zaradi pravne nepremišljenosti zgrmel v državnem zboru. Zdaj pa je očitek, da za propagando uporablja še problem posojil SDS, ki so ga že mediji precej napihnili, ker SDS z večino tiska ni v najboljših odnosih in to deloma zaradi tega, ker medije pač pretežno obvladuje levica. Prvi je predlog za ponovno zaostritev kazni podpisal Jani Möderndorfer (SMC), kot zadnji pa predsednik državnega zbora Milan Brglez (SMC). Möderndorfer je bil pred štirimi leti vodja poslanske skupine največje stranke PS, ko so ureditev kazni “zafušali”.

Stranki z izkušnjami, kar sta SD in DeSUS, pa imata tudi povsem lastne razloge, da sta proti zaostritvi kazni, in Han je SDS najbrž le izkoristil kot izgovor, da mu ni bilo treba priznati lastnih težav. SD Dejana Židana, ki ji pripada Han, še ni plačala računov iz kampanj pred štirimi in osmimi leti, kar bi bil povsod po svetu veliko večji škandal od nič prikritih posojil SDS, ob katerih so skoraj v nezavest zadnje čase padali novinarji velikih medijev. Več o tem lahko preberete na povezavi tukaj. Da finančno poslovanje ni preprosto in da bi nerazumna kazen odvzema dotacij lahko že za majhne prekrške doletela tudi njih, če bi to vrnili v zakon, vedo tudi v strankah DeSUS in, denimo, v NSi.

SMC IN DESUS SI “STROKOVNO” ZELO POMAGATA
Stranka NSi, včeraj jo je na kolegiju prvič zastopal novi vodja poslanske skupine Jožef Horvat, to ve še prav posebej. Pred štirimi leti so tik pred volitvami zaradi njih spreminjali ureditev, ker bi jih lahko doletele visoke globe in odvzem dotacij za celo leto za povsem pravilno ravnanje. Pred tem je koalicija, ki je podpirala vlado Alenke Bratušek (takrat PS), s tako imenovano Virantovo reformo pravnim osebam povsem prepovedala vsako financiranje strank in kampanj. Da so slabo premislili, se je pokazalo, ko sta na volitvah pozneje nameravali skupaj nastopili NSi in SLS. Zaradi spremembe SLS ne bi smela nič prispevati za skupno kampanjo. Če bi, bi NSi doletele visoke globe in celo enoletna izguba dotacij. Na vrat na nos so zato (že prepozno) v državnem zboru pred štirimi leti krpali bedasto ureditev in vsaj nekoliko (čeprav na napačen način) omogočili strankam skupno financiranje kampanj, mimogrede pa onemogočili kazni izgube dotacij. Hkrati so dovolili pretakanje denarja za strokovno pomoč poslancem iz DZ na račune strank. Največ koristi od te novosti imata SMC in DeSUS. Obe stranki imata veliko poslancev, ki jim strokovno pomoč zagotavlja vlada. Z novostjo pa si polnita račun za kampanje, ki bodo letos. To kaže, denimo, preglednica, kdo je pretočil največ denarja iz državnega zbora za strokovno pomoč na račune svojih strank leta 2016. Takšna je slika:

Že skoraj neverjetno polemiko je na kolegiju včeraj sprožila vodja poslanske skupine SMC Simona Kustec Lipicer, ki je na očitke o množičnih prestopih Möderndorferja iz stranke v stranko (LDS, PS, Zaab, SMC) odgovorila z opozorilom, da se v tej državi pogosto sploh ne ve, kdo je član katere stranke, da nismo dovolj transparentni in je zato veliko ugibanj.

BO HAN OTROKA KAR IZPISAL IZ FDV?
Med drugim je dodala: “Obstaja kar veliko posameznikov, ki so hkrati člani več političnih strank in od tega zelo dobro profitirajo. Vidite, takšno demokracijo imamo.” Matjaž Han (SD) jo je vprašal, ali bi “res radi demokracijo uničili do konca” in nadaljeval: “Mislim … To je pa največja bedarija, kar sem jih kadarkoli slišal. Da bodo javni seznami, v kateri politični stranki je kateri človek.” Poslanki, ki je bila prej profesorica na FDV, je zabrusil še: “Resda nimam izobrazbe, ampak to, kar sem zdaj slišal … Pa jaz moram otroka iz FDV izpisat!”

“Zadeva je šla totalno izven vsega,” je pripomnil predsednik državnega zbora Milan Brglez (SMC) in dodal: “Bomo kar lepo nehali!” In poskušal doseči, da bi predstavniki strank glasovali. A je moral besedo dati še Jožetu Tanku, ki je opozoril, da na zahodu sploh ni problem, če stranke financirajo zasebniki in podjetja in ob predlogu SMC vztrajal:

“To, kar je predmet ureditve, ki jo predlagate, je povračilni ukrep, maščevalni ukrep. Nič drugega iz razprave, obrazložitve ni moč zaključiti. Maščevalni ukrep proti eni izmed strank, ki ni nikomur povzročila nobene materialne škode, nobene. In še enkrat povem, če bi bili vi tako zagnani v primerih, da bi takoj popravili novelo zakona tam, kjer je potrebno sankcionirati materialno škodo tej državi, finančno luknjo, TEŠ in tako naprej, bi vas človek še razumel …”

PALESTINA NAMESTO FEBRUARJA ZDAJ MARCA
Za hitro spreminjanje ureditve kazni za financiranja strank in kampanj sta po teh polemikah glasovali le SMC (35) in Levica (5). Ker bi bila za sprejem nujna podpora strank, ki združujejo najmanj 46 poslancev, je skrajšani postopek odločanja propadel.

Je pa Milan Brglez na sejo marca dodal razpravo in odločanje o priznanju Palestine. To je Brglez prejšnji mesec uvrstili že na sejo zbora, ki bo februarja, a se ni izšlo, ker odbor za zunanjo politiko še ni končal razprave. Kot že prejšnji mesec je tudi tokrat Tanko zahteval umik točke z dnevnega reda seje, zdaj marca. Prejšnji mesec je za umik glasoval povsem sam. Včeraj se mu je pridružil novi vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat, ki vodi odbor za zunanjo politiko, in tako Tanko tokrat ni bil popolnoma sam.

Peter Jančič, Spletni časopis

 • Tone

  Starši otroka iz FDV ne morejo izpisati, ker je polnoleten in se lahko izpiše le sam.

  • MEFISTO

   AI z drugih fakultet jih pa lahko?

   Najprej, mar si FDV sploh zasluži naslov fakulteta.

   Po tem, kar so njeni profesorji pokazali v državnem boru, to ni nikakršna fakulteta.

  • pupa

   Če, bi moj otrok izrazil željo, da bo študiral na FDV ne bi od mene za ta študij dobil prebite pare. Še sa hrano bi mu ne dala.

  • sodnikisozločinci

   Saj je Han rekel, da ga bo izpisal, hm, zgleda da je mali diktator. Bo treba obvestiti policijo, da ne gre pri Hanovih za nasilje v družini.

   • Tone

    Se strinjam, če se je res tako izrazil.

 • VERRZIFIKATOR

  Mahmud Hanan

  V TURŠKI JE DEŽELI MAJHEN HAN

  V turški je deželi majhen han,
  handžja je v njem in prenočišča,
  klubski prostor, zraven še stranišča,
  vse je skupaj, nič ni daleč stran.

  V hanu koalicija je zbrana
  ag in hodž in spahij, begov raznih,
  čas ubijajo v besedah praznih,
  zgolj posluša pa jih vodja hana.

  Teče med nasilniki beseda,
  komu kaj bi naglo zaplenili,
  istega bi spet na kol nabili,
  ena sama skratka turška beda.

  Kar se vodja hana ves razkuri,
  saj je han mu do vratu v dolgovih,
  oni pa obesli po plotovih
  bi dolžnike in to manj kot v uri.

  Nasprotuje temu hana vodja,
  pravzaprav je kave prodajalec,
  zgolj trgovčič in valut menjalec,
  niso všeč tovrstna mu orodja.

  Handžija se jezno razpištoli,
  predlog njihov pravi, da je prazen,
  on pa bo v poduk jim in za kazen
  sina vzel domov, ki v njih je šoli.

  So zamislili se hana gosti,
  da potem bo šla inteligenca,
  družbe turške temeljna potenca,
  da ne bo opranoglavih dosti.

  Predlog s tem ni bil izglasovan,
  handžija si je tako oddahnil,
  z levo roko še potem zamahnil,
  ko pod noč izpraznil se je han.

 • totex39

  A bodo koalicijski politiki priznali svojo svinjarijo, ki jo vodijo proti stranki SDS in Janšu, to ne bodo, vendar je Han vsaj nekaj priznal z svojo izjavo, da to drži, da stranki namerno škodujejo. Očitno pa se ne zavedajo, da s temi provokacijami uničujejo celotno državo.

 • učko

  Oviranje financiranja političnih strank je v interesu “para države” oziroma mafije, ki dejansko vlada tej državi, namesto parlamentarne demokracije. Jože Tanko in tudi drugi iz opozicijskih vrst bi lahko to problematiko izpostavili na verbalno bolj udaren način, ne pa da “kenja” ke u tri krasne !!!! Imamo totalno POSRANO OPOZICIJO !!!! Fuck off Jansha, fuck off NSi, fuck off vsi pezdeti v parlamentu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • pajot

  Predsednik centralnega komiteja mafijske partije je špicparkeljc,SZDL pa se pomotoma imenuje parlament. Še pomnite,tovariši? Slovenije ni več,zdaj gre za Jugoslovenijo.

  • dob

   Komunjazarji so nam vrinili internacionalo za himno države, besedilo jim je napisal Prešeren.
   Ostale kitice pač niso prišle v poštev, zato ker so preveč slovenske.
   Da ne govorim o tem, da omenjajo Boga.

 • učko

  Kazenskih ovadb zaradi evidentne in dokazane kraje davkoplačevalskega denarja iz naslova “stalne pripravljenosti” pa ne bomo dočakali. Tam si niso nič izposojali, tam so kradli in to z zlorabo položajev in funkcij, na katerih smrdijo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • pupa

   Učko osebki z diplomami ne kradejo oni si le vzamejo kar si določijo ne glede kaj si zaslužijo in koliko je njihovo delo vredno. Za pravilno vrednotenje njihovega dela bi jih bilo potrebno vse take poslati vsaj za deset let v tujino, pa da se tam izkažejo kolikšno ceno ima njihovo znanje.

   Kradejo samo tisti, ki sunejo kakšno malenkost v trgovini, pa še pri teh niso vsi tatovi tisti ta boljš so zgolj kleptomani

   • Luiggi

    Ravnaj se po Titovem izrocilu,vsi za enega!!??

 • učko

  SDS, NSi, SLS, FUCK OFF , posraneti hudičevi !!!! Han iz SD se mora bojevati za demokracijo v Sloveniji !!!! Svinje Janshistične, nesposobne, kolaborantske !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • slosin

   …SMC skoraj 10 x več kot SDS…a fejst boli..?…

 • domovina mili dom

  Samo volitve nas rešijo rdeče mafije.

  • totex39

   Pa pametni volivci, ki jih ne bodo volili.

   • domovina mili dom

    To je bistvo.

   • Luiggi

    Kaj ces,ce pa na volitve gredo samo ljubljanski cefurji,zato pa imate to kar imate!

  • antimur

   Recimo, da obstoja še druga možnost, da jih dobesedno razjebemo na prafaktorje.

   • domovina mili dom

    Odvisno od recepta.

   • slosin

    No, če uporabimo nov pravni termin po Masleši (kot navaja Antonius) SFUKAMO, je bolj primerno….zveni kulturno, postaja del pravniške latovščine, pa še raja ga zastop…

    • KIKI

     Če bi uspelo levici res “sfu…ti” desnico, bi sfukatelji dobili
     Prešernovo nagrado in dosmrtno najvišjo rento alla Kuačan!

 • mapu

  O joj, kako je učko že na vse zgodaj hud, kaj bo šele do večera.
  Učko, je škoda živcev za takšno vlado.

 • MEFISTO

  Resno se sprašujem, mar Han nima nič rad svojih otrok, da jih “šola” na FDV?

  J

  • KIKI

   Mogoče pa niso nič nadarjeni, so leni in nesposobni! Kam bi
   pa potem naj šli? ….so po atiju!

  • Steiermark

   Han, kot prodajalec (megle) neizobražen in povrhu še zabit, je naredil odlično kariero, z rdčimi….. torej, zakaj ne bi imel rad svojih otrok, če na to balkansko konjušarsko fakulteto sili oz. pošilja svoje otroke, ko pa vidimo, da bolj si “rdeče” zabito izobražen (kot nekoč kumrovška fakulteta), bolj si cenjene in višje te postavijo – isto, kot tista, več si vkradel ali več podjetij si uničil, bolj te bodo postavljali na visoka in odločilna mesta – ker samo takšni “znajo” – izvrševati njihova povelja …..

 • Antonius

  Po Masleši uveljavljeni pravni termin *sfukati* so zdaj njegovo dodano vrednost k pravni znanosti, sprejeli tudi v Cerarjevi koaliciji. Sfukatorstvo postaja orodje levih za discipliniranje njim nevarne opozicijske SDS.
  Po kmečko bi ravnanje od Murgl odvisnih ošpičarjev lahko primerjal z ravnanjem *moralista, ki iz kupa hlevskega gnoja v katerega je zakopan do vratu, drugim pridiga o čistoči in zdravju.
  Volivci pa kot volivci. Počasi sestopajo v drek in volijo tiste, ki so že v njem.

  • samsara

   Nekoč je nekje znotraj neznanega časa, na neznanem kraju, na neznanem frekvenčnem nivoju obstoja, obstajal Sfukofevd. V tem Sfukofevdu so živeli sfukatorji in njih nekoliko primitivnejša podvrsta, tepihovalci. Imeli so svoje ugledno sfukosodje, v katerem in s pomočjo katerega so na dnevni ravni sfukovali kogarkoli, ki ni tulil v isti rog in ni mislil, kot je bilo zapovedano. Imeli so tudi represivni organ sfukomilico, ki je prav tako imela nalogo sfukati in po potrebi celo tepihovati prej omenjene izobčence. Ko je dotične obdelala in jih je pozneje sprocesiralo še sfukosodje, so nebodijihtreba bili poslani v nekakšne kaznilnice, katerih naloga je bila njim poslane upornike sfukati, po potrebi tudi totalno sfukati ali celo tepihovati. Vse to so ves čas budno spremljali sfukomediji, licencirani s strani vrhovnih in nekaterih dosmrtnih velikih sfukatorjev. Da v bleščeči prihodnosti demokratične sfukatokracije glorioznega Sfukofevda ne bi več prihajalo do opisanih motenj s strani nebodijihtreba, pa je vestno skrbelo pooblaščeno fevdalno sfukošolstvo, ki je že na začetni ravni poneumljanja in izpiranja preostanka mentala, ki jih ne nakaterim ostalo nekoliko več kot večini, skrbelo, da je ažurno sfukalo nekatere svojeglave osebke, po potrebi pa tudi njih starše.
   Vse opisano je po okultnem zakonu ‘podobno privlači podobno’ pritegnilo pozornost samega velikega črnega gospodarja sfukatorja, najvišjega za za področje Sfukane Rimske ceste. Zazdeli so se mu v njihovi sfukani temeljitosti sfukanja, vredni njegove sfukatorske pozornosti in sfukanja z njegove strani osebno. Vredni že celo totalnega sfukanja, na način kot ga premore sam veliki črni gospodar sfukator. Za dobro mero pa jim je v svoji naklonjenosti do sfukani sfukatorjev naklonil še dodatno porcijo tepihovanja, saj za prijatelje je dobro le najboljše.
   Je pa v svojem sfukatorskem delovanju pokazal doslednost vredno njegove sfukatorske slave in iz omenjenega procesa sfukanja ter tepihovanja vodenega in izvajanega z njegove lastne strani izločil tega nevredne. Torej tiste, ki se niso in niso vklapljali in tudi ne podrejali zapovedanemu in forsiranemu sistemu sfukofevda s strani sfukofevdalnih sfukatorskih avtoritet ter z njihove strani vodenih sfukoinstitucij.
   Na koncu se je vse lepozložilo na pravo mesto, skladno z unierzalnim zakonom vzroka in posledice ali po domače in za nekatere bolj razumljivo, kar seješ to žanješ ali še drugače, kar daješ to prejmeš.
   Nesfukani so naprej mirno živeli skladno s svojo naravo in relatovno nadpovprečnim volumnom mentala ter zanje značilnimi življenskimi vrlinami. Sfukatorji z omejenim preostankom njihovega sfukanega mentala pa so bili podvrženi permanentnemu sfukarjenju na dnevni, urni, minutni in sekundni ravni. Doživeli so njihovo ‘fukano nirvano’, postali so ‘sfukani sfukatorji’. Postali so kozmični sfuk!

   • Luiggi

    Nobenega komentarja na tale post.Jaz pravim,da je najboljsi komentar vseh casov,ceprav priznam,da sem se od smeha poscau!

 • dob

  Ne razumem zakaj preprosto ne sprejmejo zakona, po katerem je prepovedano voliti vse tiste, ki se imenujejo Janez in imajo priimek Janša.

  • Tone

   Zato, ker bi s tem kršili človekove pravice trem umetnikom, ki jim je tako ime .

   • MEFISTO

    A ne bi te “umetnike” dal vsaj v narekovaj, kot jaz!?

    • Tone

     Zakaj v narekovaje? Vsak, ki reče, da je umetnik, je umetnik. Drugo pa je ali je dober ali slab, zanimiv ali nezanimiv. Tudi netalentiran slikar je umetnik.
     Med umetniki je beseda umetnik psovka, med laiki pa superlativ.

     • pupa

      Od kar kmetje pridelujejo umetno hrano, bi lahko vsi bili umetniki, umetniških nagrad pa za njih nikoli ne bo.

     • Luiggi

      Kolk si umetnik zavisi,kdo te ocenjuje,Tudi Dolfe je nekaj risov ali,ker njegova mama ni bila zidovka (samo ocka),potem njegove packarije niso bli nic vredne!

     • Tone

      Dolfe niti sam sebi ni nikoli rekel, da je umetnik. Na Dunaju je v mladosti nekaj časa risal razglednice in se s tem preživljal. Njegova mama tega verjetno še vedele ni.

  • MEFISTO

   Bolje, da ne dočakaš volitev, ker te bo konec, ko bodo objavili, kdo je zmagovalec..

   • KIKI

    LEEEEEEEEVIIIIIICAAAAAAA ! v vseh oblikah in sestavah
    združenih levosučnih strank ! Z ustavno večino boste lahko
    izvolili novega, starega Tita -strička Kučana! Že dolgose bori
    za to “delovno” mesto !

   • dob

    Jaz sem zmagovalec.

  • pajot

   Saj ga še bojo,nič bat. Kako je že rekel tista opica kardelj? Slovenci ne potrebujejo strankarskega sistema,zadostuje jim samo ena stranka. In ta je naša. Slavna Partija.

  • KIKI

   No, mislim, da bo to prepoved v ustavo “vnesla” kar tovarišica Bratovškova,
   tako kot je “toplo” vodo…..pravico do hladne vode je USTAVA RS že vsebovala.

  • Steiermark

   To pa ne! Potem bi prepovedali politično delovanje treh “umetniških pedrov”, ki so si nadeli ime in priimek JJ!

 • MEFISTO

  Otroci iz levičarskih intelektualnih družin, kakršna je Hanova, se seveda “izobražujejo” na FDV.

  • KIKI

   Pravi faks, pravi prfoksi, “odlično” znanje, garantirano
   delavno mesto v državni službi, poceni kupljeni doktorati
   in ostala svinjarija! Vse to je FDV !

   • MEFISTO

    In še marsikaj drugega.

    • Viktorh

     Razumeti moramo, da se zdi trgovcu Matjažu nobel, da otrok obiskuje tečaje na FDV, s tem pa mu je zaotovljena rdeča kariera.

 • MEFISTO

  Berem komentarje nickov moža tisočerih nickov in ugotavljam, da padajo iz ekstrakt v ekstrakt.

  • pajot

   Iz ekstrakta v ekcem.

 • if

  Podatki članka dokazujejo, da RS vodijo levičarski norci!

  Zelo sporočilno je sledeče.
  Kustec (SMC): “Obstaja kar veliko posameznikov, ki so hkrati člani več političnih
  strank in od tega zelo dobro profitirajo. Vidite, takšno demokracijo imamo.”
  Han (SD) vpraša Kustecovo: “Ali bi res radi radi demokracijo uničili do konca”

  Uničevanje demokracije je očitno berljivo iz splošnega stanja države! Med prvimi uničevalci je SMC z Mirom Cerarjem na čelu, serijskim kršilcem ustave!
  Sklep!
  Volilno telo, ki na državne funkcije voli norce, je hazarderskega karakterja, zato država hira po vseh kriterijih.

 • samsara

  Lipicanke menda spadajo v Lipico, mar ne?
  Kaj praviš, tovariš Mahmut Ahmad Han?

  • Luiggi

   v Juzni Srbiji je postaja Vladicin Han,ki so ga poimenovali po Turkih,torej Mahmut Ahmat je prava izbira!

 • Morala

  Kako so lahko posamezniki člani več političnih strank? Ali je to po novem? :)

  Iz Hanovega vprašanja Kustecovi smo izvedeli to, kar že vemo, da uničujejo demokracijo!!

 • Franc Šink

  Favlastega konja in komunista je težko kaj naučiti. Dela sploh ne.

 • rubec

  Dejana Židana bo treba enkrat vprašat kdaj misli plačat spričevalo od osnovne šole.

 • rubec

  Simona Kustec Lipicer še kar sika. Mar ni to vreme prehladno za naočarke?

 • rubec

  To blefersko smc bando bo treba z lopatami razgnat drugače ne bo šlo. In lopat je v sloveniji kot sem danes zgodaj zjutraj opazil več kot dovolj.

 • MEFISTO

  Diplomanta ali “znanstvenika” FDV že na daleč spoznaš.

  Vsi so nekako drugačni kot normalni.

  • Tone

   Pa še kako prav imaš. Eni imajo koničasto plešo, drugi pa zobke in lica kot hrček. Nezgrešljivo.

  • slaipowi

   Drzi. Diplomirani obramboslovec Janez je tipični primer FDV-jevca, ups v njegovih časih FSPN-jevca. “Isto sranje, drugo pakovanje.” Fuj

 • if

  Matjaž Han (SD), iz tega članka: “Ne bom podprl tega skrajšanega postopka. Utrujen sem od tega, da se ves čas ukvarjamo s SDS in z Janezom Janšo. Sprejemamo zakone, da bi jim škodovali, jih disciplinirali. Jaz bi raje SDS premagal na pošten način.”
  __________________________
  Po protiustavnem odvzemu poslanskega mandata JJ, je bilo stanje sledeče.

  Matjaž Han v imenu SD, 15.10.2014:

  ” V analizo in razloge za situacijo, v kateri so se znašli, ne bo spuščal. Poslanec, ki prestaja zaporno kazen, ne more opravljati poslanske funkcije. Ne moremo si zatiskati oči. Etika zahteva, da poslancu, ki je obsojen na več kot šest mesecev zapora, mandat preneha. Han si želi, da se zadeve uredijo, da do takšnih sej ne bi prihajalo več in da ni pomembno, iz katere politične stranke
  prihaja takšen poslanec.”

  Anketa Dela, 18.10.2014: Večina vprašanih (70%) podpira odvzem poslanskega mandata Janši.
  _____________________

  Matjaž Han javno priznava, da parlament sprejma zakone z namenom škodovati in disciplinirati SDS in JJ.
  Isto partituro izvaja vprašano volilno telo (70% podpora odvzemu poslanskega mandata).
  _____________________

  Demokrati se zavedamo te zlorabe, poudarjamo jo ves čas, deklarirani smo z ovcami!.

  Sklep!
  Samo bedaki, slaboumneži, hazarderji, malopridneži volijo levičarsko oblast, ki RS žene v vse oblike propada!

 • Luiggi

  kurac ali kol,povej po prav ici?!!

 • Sredina

  SD in SDSS že vejo zakaj so proti…

  • Vera

   Kaj imata ti dve stranki skupnega ? ? ? Pa brez 2 S .

   • Sredina

    Morda to, da sta bli zraven pri vseh spornih projektih in dejanjih v zgodovini RS, da imata čudne posle s financiranjem, da imata ljudi nastavljene kjerkoli je možno itd.

  • Olga_10

   Ste malo debelen?

 • Olga_10

  Komunisti ne vedo, kako bi skrili svoj lopovluk… Kdo je dežurni krivec, pa ni treba ugibati! Brez SDS in Janeza Janše lahko “glavni” mediji, s Kučanom in vso levičarijo, zaprejo štacuno!
  Še ko govorijo o zadnjih štorjah v NSI, dodajo slika Janše (seveda z negativnim podnapisom), čeprav ni v članku o njem in SDS nobene besede….Kučan Goebbelsov agitprop!
  Naženimo bando na volitvah!

  • slaipowi

   Ta prava se je nasla problematizirati omenjanje SDS in Janše “ceprav v clanku ni govora o tem”. Ha ha. Ti si pa res dementna in zmešana. Kučan ti že pri tvoji protezi ki ti pada iz slinastih ust nagaja. Brez Kučana lahko tale kvazi portal kar takoj zaprete. (No saj ga boste tako ali tako po volitvah ko vas bo glavni financer Orban brcnil v rit zaradi neizpolnjenih obljub.) Tako se zdi iz tvojih komentarjev. Goebbels je prav očitno tvoj vzornik. Zato ga omenjaš.

 • žogica

  A danes pa komuniste obdelujete, le kje jih najdete? Ko bi se malo zazrli sami vase in videli ves gn–j, v katerem se valjate….

  • xtc

   SMC,Desus,ZAAB,ZL,SD sami komunisti ruskega tipa

   • žogica

    Kaj pa vi, belogardisti, belega tipa?

  • sodnikisozločinci

   Nehajte se nam metati pod noge, pa ne bomo več v gnoju…

   • žogica

    Vam ni več pomoči….

   • žogica

    Vam je usojeno, da boste vedno v gnoju !

  • marker

   Vse, kar je na levi so sami nasledniki komunistov, Po njih dejanjih jih takoj spoznaš. Nič delati, veliko govoriti in deliti sposojen denar.

 • xtc

  Levaki so v d***** do vratu ib sedaj heblajo drug drugega za korita.

 • zoro

  priznanje palestine ???* samo levakarski gnoji si lahko izmislijo kaj takega a jE palestina DRŽAVa A IMA ME JE PIZDA JIM MAYTRERINA LEVIČARSKA TUDIMI SLOSLOVENIJA nimamo določenih mej a ti prekleti komunjari oni bui pa kar priznavali države doma pa niso sposobni postaviti meje s soedami _ se opavičujem za napake v tekstu _ ko gledam komuniste sem za šeriat , edino šeriat jih bo pospravo!”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • MEFISTO

  Neodgovorno je od staršev, da dovolijo, da njihove nedolžne otroke poneumljajo na FDV!

  • Tone

   Na FDV gredo “otroci” kot polnoletni in odgovorni za svojo usodo.

 • Interkom

  Diagram, ki kaže, koliko denarja so si stranke “razdelile” za strokovno pomoč, daje vedeti, da gre za krajo državnega denarja, ali pa da so poslanci SMC bolj neumni od poslancev SDS, saj je razmerje 35:19? Torej bi SDS morala za strokovno pomoć dobiti 55% zneska kot SMC, Desus pa 31,42% zneska SMC, kar je v resnici dobil. Torej SDS-u so “ukradli” 140.000€ za strokovno pomoč, SD pa ni dobil nič, kar mogoče kaže na to, da so v SD najpametnejši, saj ne rabijo strokovne pomoči. Sicer pa ta diagram pokaže tudi strokovno nesposobnost poslancev največjih dveh strank, če rabijo toliko strokovne pomoči !!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!