Sprevrženo: Cerar, Židan in Erjavec opeharili otroke zasebnih šol

Osnovna šola Alojzija Šuštarja (foto: STA).

Novembra 2014 so ustavni sodniki odločili, da je zakonska določba, po kateri država zasebnim šolam financira samo 85 namesto 100 odstotkov stroškov plač in materialnih stroškov, neustavna. Po prepričanju ustavnih sodnikov iz Ustave RS izhaja, da mora država v celoti financirati vse javno veljavne programe, ne glede na to, ali se izvajajo v javni ali zasebni šoli.

Osnovnošolsko izobraževanje je po ustavi namreč obvezno in se financira iz javnih sredstev. Kot je novembra 2014 zapisalo ustavno sodišče, to učencem zagotavlja pravico do brezplačnega obiskovanja obveznega programa osnovne šole, ne glede na to, ali ga izvaja javni ali zasebni zavod. Kljub temu pa na škodo staršev in otrok zasebnih šol Cerarjeva vlada odločitve ustavnega sodišča namerno ni spoštovala in jih je s tem finančno in moralno oškodovala.

Cerar, Židan in Erjavec namerno diskriminirajo otroke in ne spoštujejo Ustavnega sodišča RS
Cerar-Židan-Erjavčeva koalicija je ves čas izigravala ustavno sodišče in želela celo spremeniti ustavo! Po sodbi ustavnega sodišča bi moral državni zbor zakon že januarja lani spremeniti, a kljub opozorilom in vloženim predlogom opozicijske SDS se ni zgodilo nič. Cerarjevi so ves čas hinavsko preigravali scenarije, kako bi čim več časa zadrževali odločitev ustavnega sodišča. S tem so opeharili uboge otroke, denar pa trošili za svoje nenasitne potrebe. A zaradi bližajočih se volitev so se končno le zganili. Polovičarsko, kot to znajo in zmorejo. Starši otrok zasebnih šol bodo namreč še vedno morali doplačevati vse dodatne dejavnosti svojih otrok, ki ne spadajo v nabor obveznih vsebin.

Celo deklarirano režimski dežurni pravnik Rajko Pirnat je Cerarjevim pred kakšnim letom povedal, da vlada sicer lahko spremeni ustavo, ne sme pa tega storiti s »sprevrženim namenom«, da bi izigrala Ustavno sodišče RS!

Mesec, Brglez in Han iskali načine, kako bi podaljšali diskriminacijo otrok katoliških staršev
Luka Mesec, Milan Brglez in Matjaž Han so vidni predstavniki skrajne levice. Letošnjo pomlad so ob sprejemanju novele Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja imeli polne roke dela s tem, kako najti način, da bi še naprej zavlačevali plačevanje javnih osnovnošolskih programov zasebnih šol, ki jih večinoma obiskujejo otroci vernih staršev. Mesec, Brglez in Han bi po logiki Cerarjeve poslanke Jasne Murgl najraje spremenili kar ustavo in diskriminacijo katoliških otrok uzakonili, čeprav se v proračunu znesek, ki bi ga morali plačati za sofinanciranje javnega programa v zasebnih šolah, v proračunu praktično sploh ne bi poznal.

Ideološki boj za privilegije skrajne levice na hrbtih staršev in nič krivih otrok
Največje žrtve ideološkega boja skrajne levice, ki želi monopol nad šolstvom, so prav otroci in njihovi starši, ki morajo plačevati za javni šolski program na osnovnih šolah, ki jih levičarji ideološko ne obvladujejo. Gre za Waldorfsko šolo, Montessori inštitut in osnovno šolo ter Osnovno šolo Alojzija Šuštarja. Starši se za te šole odločajo tudi zato, ker javna šola po Gabrovi reformi nazaduje, vedno manj vzgaja in je tudi statistično v povprečju precej slabša od zasebnih šol.

Foto: STA

Nerazumljivi očitki režimske Mladine, ki  otrokom odreka brezplačno šolanje, njeni lastniki pa so slovenski proračun olajšali za več sto milijonov evrov!
Režimski mediji v zvezi z diskriminacijo otrok katoliških staršev hinavsko molčijo, v javnost pa spustijo le besnega »režimskega psa«, Mladino.

Mladinini novinarji so se oglasili takoj po sodbi Ustavnega sodišča RS, ki je pravično odločilo, da vlada ne sme diskriminirati otrok katoličanov.  Ljudi so strašili s tem, kako zasebne šole prinašajo »konec razsvetljenskih vrednot« in trdili, da bomo davkoplačevalci  prisiljeni plačevati verouk otrokom, kar pa ni nič drugega kot navadno hujskanje proti nič krivim otrokom, ki jim starši zaradi doplačevanja obvezne(!) osnovne šole marsičesa ne morejo privoščiti. Takšno diskriminacijo je širila ista Mladina, katere lastniki so v preteklih letih z odkrito koruptivnimi navezami samo v zdravstvu slovenski proračun olajšali za več sto milijonov evrov! Ob tem se mi zdi velika škoda, da so Pintar, Furlan in kolegi  spolitiziranega državnega tožilstva tako zelo zaposleni z Janševim premoženjem, da žilne opornice in druga ropanja naroda na račun zdravstva še dolgo ne bodo prišla na vrsto, če sploh kdaj.

Za koga se zavzema Branimir Štrukelj?
V zvezi z Mladino je treba omeniti tudi slavnega levičarskega asa, Branimirja Štruklja, ki je znan kot dežurni pravičnik. Manj znano je, da je Štrukelj tudi nadzornik Mladine, saj se širši javnosti predstavlja kot borec za pravice delavstva v vlogi generalnega tajnika Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture ter predsednika Konfederacije sindikatov javnega sektorja Slovenije, v katerem je blizu 200 tisoč zaposlenih.

V Mladini mu pojejo slavospeve, objavljajo tudi pogovore z njim, pri čemer pa Štrukljevo članstvo v nadzornem svetu Mladine in drugih bogataških institucijah obzirno zamolčijo. Prav Štrukelj, ki je vodja sindikata v šolstvu, bi moral biti prvi, ki bi protestiral proti diskriminaciji otrok, ki jim država zagotavlja brezplačno javno osnovno šolo. Namesto zastonj šole pa Štrukelj učencem raje ponuja homoseksualno vzgojo, o čemer smo na Novi24TV že pisali. Sprevrženo do konca.

Franci Donko

 • janez zorman

  Udbopartiji gre težko od rok šolanje opozicije. Bolj so zavzeti za šolanje arabskih pritepencev, saj so to njihovi potencialni volivci – v bodoče.

  • AlojzZ

   Pa ne bodo dolgo. Njihovi volivci namreč.

  • domovina mili dom

   Komunisti se bojijo, “da ne skrenu sa titovog puta”.

   • Borut Stari

    To so se diktatorju tudi zabljubili. Ne desno ne levo le ravno. Kot fijakerski konj imajo še vedno plašnice. Partijska vzgoja,

 • dr Janez Sveti

  Poglejte. Organizirani kriminalci dobro vedo, da je potrebno imeti pod kontrolo celo državo za nemoteno kriminalno delovanje.Šolstvo je eden od temeljev. Vse kar je privatna last in je izven organizacije je potrebno uničit.
  DR Janez Sveti genij

  • Borut Stari

   Enostavno in jasno povedano to, kar nekateri nočejo vedeti. Zakaj je osnovna šola obvezna.

 • Krtača 17

  Kako je lahko šola privatna, če se napaja iz javnih sredstev?

  • AlojzZ

   Ja, saj vemo: “Če bi socialisti/komunisti razumeli ekonomijo, ne bi bili socialisti/komunisti.”

  • domovina mili dom

   Sredstva so za vzgojne programe, ki jih predpisuje država.

 • PG

  Kradejo tudi tistim posameznikom, ki so se uprli režimu in sami šolajo otroke doma. Tem ne plačujejo ničesar, čeprav morajo otroci opraviti izpite po javnoveljavnem programu za osnovne šole. Vse kar znajo razni cmerarčki ter Maje, Anje in Mateje je kraja.

  • Franc Šink

   ++++++++++++++++++++++ Še naprej ************** !

 • Najplemenitejši

  Davkoplačevalci nismo dolžni plačevati zavoženih programov verskih osnovnih šol. Kdor otroka hoče šolati na takih konzervativnih šolah, naj mu sam plačuje šolnino! Za “ustavno” sodišče je pa itak znano, da so tam nastavljeni Janševi strici iz ozadja, ki jim ponavadi sodbe izniči Evropsko sodišče za človekove pravice.

  • Stajerka

   venezuela kliče na pomoč

  • lojze

   No, da nekaj ni v redu z javnim šolstvom dokazuješ s svojim razmišljanjem že sam.

  • domovina mili dom

   Če bi malo bolj logično razmišljal. Na evropsko sodišče gredo pritožbe po ustavnem sodišču Torej, je US levo, da se morajo ljudje obračati na evropsko, kaj ne da.

  • Slovencsm

   Najplemenitejši, saj mi ni prijetno napisati kaj takega ampak tokrat pa res ne morem biti tiho. Tvoj inteligenčni kvocient je ali tako zelo nizek, da očitno niti osnovne šole nisi naredil ali pa imaš nalogo za vsako ceno zagovarjati vladajoče stranke brez argumentov.
   Naj ti razsvetlim najprej eno stvar. Če rečeš, da nismo dolžni plačevati verskih osnovnih šol, ker so konzervativne, potem si javno povedal, da je naš šolski sistem konzervativen. Namreč omenjene verske šole delajo po javno priznanem državnem šolskem sistemu. In zato je ustavno sodišče odločilo, da so upravičene do 100% povrnitve šolnine. Kar je čisto logično. Verouk je dodatna vsebina, ki ni obvezna. Je pa opcija.
   Drugi del komentarja o ustavnem sodišču je pa tako neumen (se opravičujem za izraz ampak res ni druge besede), da sploh ne rabimo kontra argumentov. Namreč prvič slišim za JJ strice iz ozadja in bi bil zelo vesel, če bi jih lahko navedel.

   • Nata

    + + + + + + + + + +

  • Krtača 17

   Pol Slovenije pedofilskih tatinskih sprevrženih klerov videt ne more a jih kljub temu plačuje. Matr smo tolerantni. Ampak njim ni nikdar dost. Oni bi še več. Kera gamad pokvarjena klerofašistična pedofilska….

   • Borut Stari

    Ti nisi niti pol človeka. Upam, da nimaš otrok. Da se ne širijo debilni geni.

   • Nata

    Dej, obrni se malo na tvoje, da pometete pred svojim pragom.

   • Viktorh

    Tik – tak, še 46 dni, pa…

  • Borut Stari

   Komentar v osnovi navadnega žleht imbecila. Moralne in etične vrednote danes tlačite pod simbol, ki je v imenu interesne peščice zavladal s propagando in nasiljem.

  • Nata

   Konzervativen si ti !!Zavoženi programi ? Napiši, kateri.
   O sestavi US se pa tudi lahko kje poučiš, no ?

  • Viktorh

   .Tik – tak, še 46 dni, pa…

  • dr Janez Sveti

   Nimaš prav. Privatne šole morajo imeti na otroka enak denar kakor javne. Dodatno plačujejo starši samo tisto, kar je nad standardom. IN! Ne gre se samo za verske šole, ampak verjetno bo to tebi nešolanemu težko razložit.
   DR Janez Sveti samouk

 • Sloustava

  Poglej, no poglej, @najplemenenitejsi je tudi en od tistih, ki imajo na racun slovenstva nove avte, vzdrzuje vec bab hkrati, “predaja ” teran tujcem, vse za kucanisticno drzo, za svoj zep in krajo delavcevih zuljev.

 • Stajerka

  glede financiranja zasebnih šol, me obhajajo dvomi in bojazen…….glede na gradnjo “velekulturnega centra” v Lublani je situacija lahko zelo pereča – čeprav trenutnim nasprotnikom ne potegne v to smer, vidijo samo RKC, na naše prage in v naše denarnice pa vlačijo Islam, je to lahko zelo dvorezen meč……
  odkar se je situacija v Evropi tako spremenila, bo potreben STRIKTEN nadzor nad izobraževanjem otrok – saj veste: IZ MAJHNEGA ZRASTE VELIKO……

  • Borut Stari

   Tudi ti ne razumeš, kaj pomeni, da mora država v celoti financirati vse javno veljavne programe, ne glede na to, ali se izvajajo v javni ali zasebni šoli. Programe, ki so tudi obvezni za obe šoli. Brez njihovega izvajanja šola ni veljavna. Državi pa ni potrebno finansirati programov, ki niso javno veljavni.In jih tudi ne.

 • domovina mili dom

  Ko bodo komunisti ugotovili, da je zasebno šolstvo kvalitetnejše, bodo svoj podmladek začeli pošiljati v zasebne šole. Seveda tiste, na katerih stenah bodo visele titove slike. Te bomo financirali pa vsi, kakor javni rtv kupleraj.

  • Stajerka

   komunisti so to ugotovili že zdavnaj……večina otrok veljakov se izobražuje v tujini…..tudi v škofijskih gimnazijah jih ne manjka……

 • hribovc

  te nesposobne parazite, cerarja, židana, erjavca in štruklja, je vsak dan posebej treba dat’ na pranger !!!

  • domovina mili dom

   Zeli se rešiš samo tako, da uničiš korenine.

 • dež

  Dokler bo odločbe US moč nekaznovano in brez posledic ignorirati (psi lajajo, karavana gre dalje), ni za pričakovati, da se bo kaj spremenilo na bolje. US je potrebno zagotoviti mehanizem, s katerim bo lahko nespoštovanje svojih odločb učinkovito sankcioniralo.
  Npr., zaradi neuveljavitve/neupoštevanja odločbe, vsi poslanci, ministrstva, pravosodje, do pravnomočne uveljavitve prejemajo minimalno plačo. Morebitna pritožba ne zadrži uveljavitve.

 • Miro Jereb

  Država sama je lopovska, krade, pere denar, ne plačuje računov,skorumpirana…kaj pa potem pričakuje od državljanov /ovc/ ??? Upam, da bodo volitve prinesle spremembe. Želim si trde roke ki bi spucala sedanjo leglo zla v parlamentu…

  • KIKI

   Tudi jaz! Naj se želje uresničijo!

  • Nata

   Točno ! Ne plačuje svojih računov. Stotine malih podjetnikov je spravila na kant !!

 • seba goričan

  vsak starš posebej, bi moral vložiti tožbo proti državi….čez dve leti gre moj sin na Waldorfsko šolo in bomo videli kako bo zadeva stekla…

  • Krtača 17

   Če hočeš nekaj posebnega, potem plačaj. Ne valit tvojih kapric na javna ramena…

   • seba goričan

    Edina šola brez komunajzerjev in čefurjev…že vrtec plačujem kot norc,ampak ne jamram…če pa ustava pravi da mora bit 100% financiran mora tako bit…kaj ti ni jasn?

  • KIKI

   Še en mandat komunistov, pa bo Kumrovška “fakulteta” ponovno ekspozitura FSPN-ja

 • Krtača 17

  Šola je torej zasebna, če se napaja iz javnih sredstev….hmmmm potem so vse šole v Sloveniji zasebne….

  • Borut Stari

   V rokah Partije in njene ideologije. Komunisti pač nočete razumeti tistega kar piše v Ustavi RS vendar vam ne ustreza. V ustavi je zapisano, da mora država v celoti financirati vse javno veljavne programe, ne glede na to, ali se izvajajo v javni ali zasebni šoli. Vam očitno ni jasno, kaj pomeni za šolo javno veljavni program. To pomeni tudi obvezno izvajanje. Nad ustavo ni zakona ali odločbe, ki bi bili z njo v nasprotju.

   • Krtača 17

    Pol bo pa tko kot bomo mi rekli. Vi nimate vpliva. Plačate ne, torej tudi odločate ne.

    • Borut Stari

     Nič ni večno.Vse se spreminja. Tako pravi marksizem.Tudi vi ne boste večno na oblasti.

    • Nata

     Ti si en bimbo ! Saj že sedaj vladate sami. Brez našega vpliva !!Da o odločanju sploh ne govorim.

   • Srečko Starič

    Točno tako in pika.

   • KIKI

    Ja, omenjeni tovariši in še veliko njih, bodo lahko za svoje otroke poskrbeli
    tako, da bojo študirali v tujini v znanih, plačljivih, privatnih šolah i fakultetah,
    doma pa reveže držali na vajetih, da bo njihovo znanje karseda omejeno!
    Tako je bilo že v Jugoslaviji, kjer si je politična vrhuška dovolila šudije svojih
    svojih otrok v tujini /( za naš denar, seveda! Kardelj, Šentjurc, Planinc, Dolanc)
    Tudi Kučanova punca je bila na študiju v Ameriki : ajde, Milan, račune na mizo!

    • Borut Stari

     Njihov,partijski moto je, vse kar je vaše je tudi naše. Kar pa je naše je le naše.

    • Nata

     + + + + + + +

   • FRANC3

    Komunistom ni nikoli nič jasno, če jim o ne paše. Če jim pa paše, pa razumejo tudi tisto, kar ni napisano.

 • Božo

  Ne vem zakaj bi morali davkoplačevalci plačevati nadstandard na zasebnih šolah. Tudi povsod v tujini so zasebne šole plačljive.

  • Nata

   Kakšen nadstandard pa pa ?? Znanje je nadstandard ??
   Oooo, bil je nadstandard ja!! V Jugi, ko je mularija komunistov ” študirala ” v tujini. Ostali ubožčki smo pa še o štipendiji lahko samo sanjali.

   • FRANC3

    Tako je. Nadstandard šolanja smo plačevali otrokom komunistov, ki so se od osnovne šole dalje, predvsem pa na fakultetah, šolali v tujini.
    Osnovni program mora biti plačan s strani države. Če gre pa za nadstandard, potem pa naj bo plačljiv. Tudi v državnih šolah imamo kup nadstandardnih vsebin, ki vse po vrsti plačuje država. Komunisti ne potrebujejo privat komunističnih šol, ker so že državne šole dovolj komunistične.

   • Franc Šink

    Povej mi samo eno ime nekega slovenskega literata.fizika in matematika in drugih smeri, kini bil krščansko vzgojen. Sedaj pa naštevaj komunistične pankrte !

 • Kosobrin

  Vi, ki ste “prvi v službi resnice”, nič ne pišete o zlorabah 547 dečkov v pevskem zboru v Nemčiji, pa že vrabčki čivkajo o tem! Le zakaj?”
  “V katoliškem deškem zboru Domspatzen na Bavarskem je bilo med letoma 1945 in 1990 najmanj 547 žrtev fizične ali spolne zlorabe. Avtor končnega poročila o zadevi še navaja, da so žrtve obdobje v šoli, ki so jo obiskovali kot pevci zbora, opisovale kot “zapor, pekel in koncentracijsko taborišče.Med letoma 1945 in 1990, ko so bile zlorabe zagrešene, je internatsko šolo vodil brat nekdanjega papeža Benedikta XVI., Georg Ratzinger. Na njenem čelu je bil med letoma 1964 in 1994.
  Georg Ratzinger zagotavlja, da za zlorabe znotraj zbora, ni vedel.” Kdo bi mu verjel?

  • Viktorh

   Tik – tak, še 46 dni, pa…

   • Krtača 17

    Ma kaki 46, še en dan pa gre vaš pajdaš na Dob! Jutri jutri bo odtiktakalo…

   • Kosobrin

    In kaj bo takrat? Se bodo nebesa odprla?

  • Srečko Starič

   Halo kaj ma Nemčija z Slovenskim šolstvom…debilnost na kvadrat

   • Kosobrin

    Nič, samo nekam sem moral napisati.

    • KIKI

     Osel! Naše kumrovške zlorabljene otroke pa nisi navedel….pa naših
     “dečjih” povojnih domov….no, še moj učitelj harmonike me jo hotel
     nategnit, pa kaj naj zdaj? Bil je zaprisežen komunist in – komu si se l
     lahko pritožil ?….

     • Kosobrin

      Pritoži se sedaj. Nikoli ni prepozno.

     • Nata

      Vedno je vmes tudi dvom !! Tudi otroci niso čisto nedolžni.
      Vendar pa. .. . .kjer se dogaja, je vsega obsojanja vredno

     • Kosobrin

      Otroci so vedno nedolžni, VEDNO! VSI OTROCI TEGA SVETA!

     • Nata

      Tudi lagali so že v podobnih primerih. Predvsem mislim , da zlorabe v družini.

     • Kosobrin

      Teh 547, verjemite, ni lagalo! Jih je preveč!

     • Nata

      Kosobrin. . .. . . 547 v koliko letih ?
      Jih je preveč, seveda . . . . pa vendar drugi strani ne daš prav nobene možnosti ?

     • Kosobrin

      Tudi eden ne bi smel biti v petsto letih! Je to važno, v koliko letih? Od 1940 dalje. Ni to dovolj oz. preveč?

     • Nata

      Prav gotovo. Vendar nisem tako mislila.
      547 v tolikih letih. Stvari zbledijo, se spremenijo, ali pa celo dodajo.
      Ne me narobe razumet. Ne vem zakaj sem tako nezaupljiva do teh zadev. Veš, človek je od hudirja pokvarjen. Samo na koristi gleda. In ker se v zadnjem desetletju o teh zadevah ogromno govori, sem ob takih govoricah vedno skeptična.
      Je pa vsekakor tako nasilje nad otrokom višek pokvarjenosti. Kazni bi morale biti hude!!!

     • Kosobrin

      Nezaupljivi do teh zadev smo samo takrat, kadar nočemo, da so vpleteni tisti, s katerimi simpatiziramo. Vendar grozote se dogajajo, tudi po strašni 2. sv. vojni!

     • Kosobrin

      Ne, nobene možnosti nimajo pri meni lažnivci, primitivci, posiljevalci otrok!

     • Kosobrin

      So bili primeri, ko niso verjeli otrokom, a dokazalo se je kasneje, da so povedali po pravici.

     • Nata

      Boš vztrajal pri svojem , ali ne ? No, jaz pa pri svojem.
      Morda se mi bo popoldan ljubilo kaj poiskati. . . . . .

     • Kosobrin

      Nisem rekel, da se drugje to ne dogaja in se ni dogajalo, največ, najbolj obsežno pa je to žal v RKC!

     • Kosobrin

      To je največji problem in dokazalo se je že, da otrokom nihče ne verjame!

     • Kosobrin

      Te dni je ta tema aktualna, naj Nova 24 napiše tudi kaj o tem. Zakaj ne?

    • goldhorn

     Na rit si zapiši, bedak.

     • Kosobrin

      Ja, če jaz lažem, potem lažejo tudi drugi portali in časopisi. Ne smemo si zatiskati oči pred takimi dejanji, pa naj se dogajajo kjerkoli in s katerekoli politične ali nepolitične strani že! In pisati take odgovore samo zato, ker se je to dogajalo največ v RKC, je res nesramno od vas. Namesto da bi to obsodili, mene obsojate in žalite. Te grodobije tudi papež Frančišek najgljoblje obsoja! Sram vas bodi, Srečko, Goldhorn, Kiki, in ostali, ki me boste še popljuvali! Bog vam odpusti!

     • Nata

      Saj ni nihče napisal, da lažeš ? Tvoj namen pa ni bil dober. Zato si tudi takole reagiral.

     • Kosobrin

      Namen ni bil dober? Kako sem reagiral? “Prvi v službi resnice” bi morali pisati tudi o tem, ker to je resnica. Toda, nekateri hočete na za vsako ceno zakriti nekatere dogodke, še posebej, če izvirajo iz RKC, še posebej na tem portalu. Vedno, povsod, je potrebno govoriti resnico, saj tako nas tudi vera uči, kajne? Resnico z leve, desne politične opcije. Jaz sem vedno ZA, naj se vse razčisti, reče bobu bob! In vas vprašam, Nata, kakšen namen imate pa vi? Pomesti take reči pod preprogo! Govoriti se mora o tem, pisati, razširjati. To je zločin vseh zločinov – vzeti otrokom v najnežnejših, rosnih, nedolžnih letih dostojanstvo! Otroci so nedotakljivi!

     • Nata

      Ja, morali bi biti. Še posebej s strani klera.
      Si pa krivičen do portala in do nas.
      Pod kakšno temo že pišemo ??O naših opeharjenih otrocih v zasebnih šolah.
      Moj namen ? Dovliti enakost v šolah. O drugi temi pa si piševa drugič.

     • Kosobrin

      Vsak izgovor je dober, toda, kam naj napišem? Ni članka na to temo in ga na tem portalu tudi ne bo. Zakaj že?

     • Kosobrin

      Nihče ni napisal dobesedno, reagirate pa že tako!

     • Kosobrin

      Resnica boli? Tudi na tvojo rit bi si lahko kaj zapisal, da bi si zapomnil za vse večne čase.

  • Kosobrin

   Vidite, to je sprevrženost prve vrste! Zasebno šolstvo bomo že tako uredili, da bo prav!

 • Nata

  Mesec, Brglez in Han iskali načine, kako bi podaljšali diskriminacijo otrok katoliških staršev
  seveda ! Kaj pa drugega !!Samo za svoje riti in riti svojih somišljenikov.

  • Jurij Musar

   Se zgledujejo po administraciji v Vatikanu. Se morda oni zavzemajo za otroke levičarjev? Nisem opazil. Nata verjemi mi, da niste nič boljši od drugače mislečih. Cel svet skrbi samo za svoje riti.

   • Nata

    Kje za vraga sem pa napisala kaj takega ?? Dej mi mir.
    Danes je zame ta pravi petek . . . . . . čeprav je četrtek.

 • mginko

  Tako se dela v komunistični Sloveniji, ko narod posluša in gleda murgelskega botra, za koga naj dajo glas na volitvah. Sedaj že zopet meša drek in se rine iz ozadja v ospredje, da bo narod “priljubljenega” bolje razumel pri izbiri “našega”. Zbudite še že !

 • Gru

  Me prav zanima reakcija, ko se bo odprla prva zasebna muslimanska sola ;)

 • Miki Marli

  Kaj se sekirate… s tem denarjem bodo šli otroci partizančkov, …sedaj že vnukov in pravnukov na morje…v kolonijo. Kolonije so bile in bodo za rdečo golazen!

  • Kosobrin

   V kolonijah so otroci vseh državljanov Slovenije, ki si tega ne morejo privoščiti ali zanje to predlaga njihov zdravnik. Ne iščite zdrah in ne delajte problemov tam, kjer jih ni! Tako urejeno, kot je to pri nas, je malokje.

   • RATATA

    In zasluge za to imajo kumunajzrji.
    Zasluge da so starši otrok brez dela in u globoki pizdi

    • Kosobrin

     Vse vlade, ja, ne samo “komunajzerske”!

     • RATATA

      Vlade so sicer le obrobna stvar kot se kaže pri nas, saj so vsi podsistemi prestreljeni s temi, ki jih jaz ne maram.
      Tvoj odgovor je pa primitivna neumnost levičarja, ki ne bi rad bil komunjar.

     • Kosobrin

      Obračaj in žali kakor hočeš, resnica je samo ena – krivi so vsi, če vam je prav ali ne.

     • tohuvabohu

      Bumbar. Če so krivi vsi, ni kriv nihče. Že v socializmu so nam partijski voluharji tvezili, da smo vsi odgovorni. Odločali so pa sami o vsem in se niso ozirali na nikogar. To je ista zgodba kot “morala in etika”. Kdor veliko govori o morali in etiki, je sam največji lopov.

     • Kosobrin

      Kaj pa je to komunjar? Nisem levičar, nisem desničar, sem samo Slovenec. In to zaveden.

     • RATATA

      Komunjarju lahko rečemo tudi komi ali komunajzer…ipd., je pa vsa tista golazen, ki zastopa stališča, je aktivna ali vodi in voli ter podpira detivate kps zks ….. to so zsms, lds, zlsd, sd, zares, zl, os, ab, desus …. torej vse najslabše v Sloveniji in za Slovenijo ter Slovence.
      To itak veš, če si zaveden Slovenec.

     • Kosobrin

      Jaz ti lahko napišem samo eno stranko, najslabšo, ki jim vse te naštete institucije in stranke zgoraj ne pridejo do živega. Po hudobiji, mislim!

     • RATATA

      Vse mi lahko napišeš, kar češ.

 • MEFISTO

  Zaradi egalitarizma v nevednosti in zgrešeni vzgoji, komunisti ter drugi rdečuhi ne dovoijo kvalitetnih zasebnih šol.

 • Olga

  No, kristjani! Veselo volite levico, z Ljudmilo vred! Vodijo vas v prepad!

 • Janez

  Gospa Olga !
  Brez skrbi !
  Dokler ge. Lj. Novak ne slišim
  javno in glasno moliti
  kot je Melanija februarja na Floridi – korajžno !
  Dotlej – ge NOVAK – NE VERJAMEM — NIČ. Sploh ni oseba za politiko. L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  MELANIJA MOLI JAVNO “OČENAŠ”

  https://www.google.si/search?q=melania+trump+lords+prayer&client=tablet-android-samsung&prmd=ivn&source=lnms&tbm=vid&sa=X&ved=0ahUKEwiniMj4s5bVAhWKPxoKHa83DpkQ_AUICigC&biw=1280&bih=800

  Glede bolj kvalitetne šol – pa sploh – se razume.
  Že tale Amira kaže, kako polni talente ima veliko otrok.
  https://www.google.si/search?q=ave+maria+amira+willighagen&oq=ave+maria+amira+&aqs=chrome.1.69i57j0l3.18313j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Jurij Musar

  Zasebnim šolam država nebi smela prispevati niti %, saj tudi zasebne firme ne dobijo nič od države. Podpiram, Bergleza, Meseca, Hana in vse ki se borijo za ukinitev dotacij zasebnim šolam in predvsem RKC, ki bi morala biti ločena od države.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!