Sramota za državni zbor: Brglez brez razumnega razloga ni objavil celotne interpelacije proti Kolar Celarčevi

Milan Brglez (foto: STA)

Čemu odločitev, da se na spletnih straneh Državnega zbora RS objavi gradivo za interpelacijo o delu in odgovornosti ministrice za zdravje s prikritimi podatki o dveh osebah, pri čemer ni bilo z ničemer utemeljeno, zakaj je omenjeni imeni treba prekriti, prav tako pa gre za posameznika, katerih imeni sta bili že ugotovljeni in objavljeni v medijih?

Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko je na predsednika Državnega zbora RS Milana Brgleza naslovil dopis, v katerem ga opozarja, da interpelacija o delu in odgovornosti ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc na spletnih straneh državnega zbora in v okolju Lotus Notes ni objavljena v celoti.

Manjkajo imena in priimki dveh oseb, ki sta povezani z dogodki v interpelaciji
Kot ugotavlja vodja poslank in poslancev SDS Jože Tanko je interpelacija, ki se jo vodi pod številko EPA  2113-VII, objavljena brez imen in priimkov dveh oseb, ki sta povezani z dogodki, opisanimi v interpelaciji. Kot razlog prekritja je naveden zaznamek – brez osebnih podatkov, pri čemer pa ni podana utemeljena obrazložitev o razlogih. V omenjeni interpelaciji so navedeni primeri določenih dejanj, z imeni in priimki dveh posameznikov, ki so bili ugotovljeni in objavljeni v medijih. Pri tem sta v gradivu, objavljenem na spletni strani Državnega zbora RS, namreč prekriti imeni Uroša Mazića  in Uroša Smiljića.

V dopisu vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko izpostavlja, da poslovnik Državnega zbora RS (PoDZ-1) v 9. poglavju opredeljuje javnost dela, v 100. členu določa, da se predlogi aktov in druga gradiva, ki jih obravnava državni zbor, v celoti ali v povzetku objavijo v glasilu državnega zbora. PoDZ-1 v 101. členu določa, da so seje državnega zbora in njegovih delovnih teles javne.

Ni razumnega in stvarnega razloga za anonimizacijo
V poslanski skupini SDS ocenjujejo, da je bila javnost o dejanjih in v ta dejanja vključenih posameznikih že obveščena iz različnih medijev, zato ni nobenega razumnega in stvarnega razloga za to, da se gradiva na spletnih straneh državnega zbora ne bi smelo objaviti v celoti. Vodja poslanske skupine SDS zato predsednika državnega zbora poziva, da skladno z določbami javnosti dela državnega zbora omogoči, da se interpelacija o delu in odgovornosti ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc, EPA 2113-VII, objavi v celoti.

Celotno besedilo interpelacije o delu in odgovornosti ministrice za zdravje ter razloge za vložitev interpelacije najdete tukaj, dopis vodje poslanske skupine SDS Jožeta Tanka pa tukaj.

C. Š.

 • von Rhein

  Raznorazni tipi so bili predsedniki Državnega zbora.Od speedy Školča,preko konfuznega Podobnika do aktualnega Brgleza. Prav Brglez ,ki je aroganten,zaničevalen,sam sebi pomemben,je najslabši in tudi največja sramota.Državni zbor zlorablja za vsiljevanje politike svoje politične stranke.

 • učko

  Brgla si ga drgla se ima že za komunjarskega imperiatorja. Prav vam je, kaj se pa pustite da vas en zarukan peder jebe !!!!

 • centurion

  Ma vladajo nam divjaki, potomci
  divjadi iz leta 1945.
  Privatizacija in uzurpacija Slovenije.
  Če to ni diktatura,kar se dogaja zadnji mandat v Sloveniji
  je bil fašizem od leta 1922 do 1943 – humanizem!!!!

  • Steiermark

   Saj se vendar giovanni della tera predstavlja, kot “humanitarec”. Ne vem, v čem je bilo njegovo humanitarno delo, v tem, da je odreševal ljudi, s kuglo v glavo, vseh muk ali pa jim morda kopal sam, jame…..

 • Rožle

  Pa sej to je že dolgo znano…
  Diktator Milan Brglez…se požvižga na zakon in na ustavne pravice…. !

  • karpelec

   V stilu celotne vlade. Volilci nam dol visite.

 • Stajerka

  takšno oblast kot si jih s svojimi dejanji in še večjimi grimasami dovoljuje Brglez je potrebno TAKOJ onemogočit…….tip je zelo nagnjen k aroganci in vzvišenosti – naj mu nekdo v DZ pove, da VSI državljani RS nismo njegovi študenti, nad katerimi bi rad izvrševal večvrednostni kompleks……
  hej, ti si tam ZARADI NAS in ne, nismo mi tukaj zaradi tebe……torej ti služiš NARODU in se prični že 1x obnašat primerno funkciji in starosti …….

  • Demonkrat

   On ziher ne bere tega portala.

   • Stajerka

    ne rabi……ma dovolj špicljef…….in bodi prepričan, da levaki še kako dobro spremljajo kaj se dogaja na teh straneh…….

    • Demonkrat

     A seveda spremljajo.KURC VAS GLEDA LEVAKI.

 • Demonkrat

  Kje je Sašo Peče?

 • soc

  Mazić? Smiljić?

  Seveda bodo imena zakrita. Pri zdravnikih, pri kriminalcih, pri žrtvah. Kot vedno, ko gre za imigrante, cigane, pa seveda Balkance in njih preveč očitne potomce. Saj veste, “politična korektnost”. Brglez je njen fanatični sledilec.

 • althar

  Navadite se že pisat krajše naslove, Nova. “Sramota za državni zbor: Brglez”, bi povsem zadostovalo za ta članek.

 • PikaPolonica

  Pijanski šmrkelj, drugega tukaj ne moreš komentirat.

 • Olga

  Take so komunistične manipulacije z ljudmi! Poskušajo svoje napake in nesposobnost skriti! Nič ni tako skrito, da ne bi bilo odkrito! Bravo Nova!

 • Hun

  Cerar in Brglez sta res piflarja mehkuzna po duši..ampak vsaj primitivno ne žalta nasprotnikov kot SDS poslanci

  • tohuvabohu

   A je Mudendorfar član SDS, bumbar?

   • MEFISTO

    Mar ne veš, da za Hunom še trava ne raste!?

    Enak bumbar je kot Tunnek, Slovenec, tarntela, Krtača17, MladiLiberalec in drugi nicki iz gnezda istega stvarnika.

    • Hun

     tocn tko ..desnicarji ste sami postenjaki zato vs je pa treba jebat na vse strani

     • MEFISTO

      Desničarji nismo buzeranti.

      Zato tokrat ne boš jebal.

     • Hun

      za druge ne vem ..ti si pa obicna pedercina

    • Krtača 17

     Hvala za kompliment.

   • Hun

    jst sm velka budala in bumbar tok velka ce me kdo scat pele mu sesujem gobc..ti pa pametno usrane lajj kdo te krade v nedogled…mene ne kradejo jst davkov ne placujem ze dolg ne v Slo

 • montyamp

  Sramota v sramoti so tile brezdušni neligitimno izvoljeni mladiči banditov ki drugo ne delajo kot skrbijo zato da ostanejo na oblasti .
  Tako so to počeli njihovi predniki , zločinci , katerim Hitler ne sega do gležnjev .

 • montyamp

  Brglez je kot sonce , ga tudi ne moreš dolgo gledat .

 • MEFISTO

  Nikoli ne bom razumel, kako se je posrečilo Cerarju nabrati v stranko, poslansko skupino in v vlado toliko telet, pri čemer Brglez ne spada med najbolj brihtne.

  • radames

   Sej ni treba razumet. Murgle so jih tja nagnale. Makarovićke (ki živi tam zraven) pa ne marajo, Je preveč podobna tisti čarovnici s (cerkniške) Slivnice.

 • PikaPolonica

  On bi pa verjetno moral opraviti test na droge in alkohol…vsak dan bolj švoh zgleda, al pa ga tolk služba utruja.

  • Rožle

   Lohka tut da ma adidas ..

 • RATATA

  Kaj drzega pričakovat od poneverjanja pri zagamanemu komunuari BrgLEZBIKI ne gre.
  Najrajši bi požgal in pomoril nasprotni tabor, pa se mora na njegovo žalost zadržati in počakati na primernejši trenutek.
  Njegovi komunistični predhodniki so imeli v ww2 idealnega za laži, požige in umore.

 • DOMOBRANEC & GAY

  Iz udobne razdalje slabih 12.000 km prebiram kar nekaj slovenskih novičarkah portalov. Ne le članke, tudi komentarje. In iz te neobremenjene razdalje lahko zaključim, da so podporniki Janeza Janše (ne desničarji, to ni isto) v povprečju za nekaj magnitud bolj debilni, neizobraženi, agresivni in skrajno nezadovoljni (večinoma s samimi sabo). Cvet teh je seveda na tem portalu. Prav vsak od Janševih pristašev ima vsaj eno očitno mentalno-higiensko težavo. Nekateri ne uspejo napisati enega koherentnega stavka, drugi blebetajo tako očitne neresnice, da bi se zgrozili tudi vsega vajeni psihiatri.

  Tako zabite in nerazgledane ljudi, kot so v prej omenjeni skupini, je skoraj nemogoče zbrati skupaj. Tudi če bi si iz kakšnih bolanih razlogov to želel. Zato je ta portal iz sociološko-raziskovalnega vidika zelo zanimiv. In treba ga je ohraniti neokrnjena in ga raziskovati. Tako, kot pragozd

  • PikaPolonica

   Ti k si gey si pa higieničen? Ha ha ha…ritne luknje pa to. Pa dej sp.oki!

  • PikaPolonica

   Debela in grda?

  • učko

   Ja, edin greznica pederskega blesoumja je iz raziskovalno-sociološkega vidika še bolj zanimiva, oziroma smrdljiva !!!!

  • MEFISTO

   Torej bi sodil, da si na dopustu, če si kar 12.000 km oddaljen od Ljubljane, najlepšega srbskega in muslimanskega mesta na svetu.

   Ne razumem pa, zakaj potuješ tako daleč, da dneve in noči uničuješ na internetu,kar bi lahko počel tudi v tvoji Vukojebini v gorenjskih Halozah.

   Ob tem, da vsak dan nakleplješ po nekaj sto svojih intelektualnih presežkov, ob nedeljah in praznikih pa še najmanj trikrat več, je popolnoma zanesljivo, da si doma, kjer pod skromno streho vzdihuješ nad svojo osamljenostjo in revščino, saj ne moreš več niti do Jesenic, gorenjskega glavnega muslimanskega mesta , kjer bi si si kot v tvojih v boljših časih, lahko privoščil vsaj kako toplo pivo in smdljive čevapćiće..

   SDS – ovci in njihovi simpatizerji pa smo veseli, dobrovoljni, pametni in ustvarjalni ljudje, docela drugačni od tebe in ljudi tvoje peke.

   • DOMOBRANEC & GAY

    Rojen in živim v Airesu, piko. Še kakšno vprašanje, preden ti spet domišljija začne delati? Soy un Porteño orgulloso! To pa veš kaj pomeni, a ne?

  • Krtača 17

   Hahahahahahaha, janšopiteke si našel hehehehehe

  • centurion

   Edin, kar je res iz tvoje prezentacije je to,
   da si peder, in ga maš na toplem, nekje v eni
   usrani riti.
   Mi SLOVENCI pa, ZA DOM-PPRIPRAVLJENI!

 • Jožef

  Če si domobranec in gay je tvoja predstavitev kot osebe v oddaljenosti zelo sporna. Gospoda Janše zagotovo ne poznaš ali pa jo poznaš iz slo mainstream medijev. Pravi domobranec – človek ki brani svoj dom oziroma svojo domovino. To pa g. Janša zagotovo je. Po vsebini komentarjev, pa dragi d&g ne sodi slovenske desnice in podpornikov g. Janše, kajti večina komentatorjev so provokatorji, o tistih, ki pa se silijo s svojo narečno besedo, pa je škoda časa za vsako debato. Ti ljudje ? pa zagotovo ne morejo verodostojno predstavljai slovenske desnice.

  • Kosobrin

   Domobran je beseda, ki se zelo lepo sliši. Toda vemo, da se je za to besedo med vojno skrivalo vse kaj drugega …

 • VERZIFIKATOR

  Milko Tičar

  ZAČEL JE S PLAGIATOM … IN Z NJIM NADALJUJE

  Začel je s plagiatom,
  ga nesramno branil
  in si s tem prihranil
  je zamere bratom.

  Bratom svojim, tičem,
  kakršen je sam,
  druščini predan,
  takšni s praznim ničem.

  Nič mu je maksima,
  nič ga ne ustavi,
  kot da ni pri pravi –
  stvari tale rima.

  Ptič je brglez važni,
  ki je kariero
  stavil na afero,
  o magistri lažni.

  Nič ni prepisala,
  brglez je zaključil
  in na moč se mučil,
  pride da zahvala.

  Začel je s plagiatom
  ptičke dolgokljune,
  žvižgal na vse strune,
  s tem ugajal bratom.

  Bratcem čivkajočim,
  ki so iste baže,
  vsak od njih se maže
  z blatom mehkim, vročim.

  Plagiat povzdigne
  ga med zanesljive
  ptičice vodljive,
  ki se jim le migne.

  Pa že zažgolijo,
  pesem naučeno,
  dobro prikrojeno,
  kot tam gor želijo.

  Brani tiček ubogi,
  še kak plagiat,
  potlej pa ga brat
  frcne po nalogi.

  Po nalogi bratov
  večjih starih tičev,
  na ukaz ga stričev
  reši plagiatov.

  Tak je ptičji zbor,
  tu nič ne pomaga,
  breme se nalaga,
  ptičicam za vzor.

  Dokler je poraben,
  brglez čivka milo,
  res se bo zgodilo,
  da bo nepozaben.

  Si spomin zapomnil
  bo za večne čase,
  da nič dal ni nase,
  rad se polakomnil.

  Čivkaj, brglez ptiček,
  kot po plagiatu,
  ko dovolj bo bratu,
  tak boš kot črviček.

  Frcnil za zabavo
  te bo večji brat,
  branil bo takrat
  zgolj naravno pravo.

 • PG

  Interpelacijo zoper Kolarjevo bi morali vezati na Brgleza, če ne pade Kolarjeva, mora pasti Brglez.

  • Miro Jereb

   Njej tablete njemu pa kondome, da se ne bosta razmnoževala…

  • Novakec1

   Ne, ne kar oba naj padeta, nobene škode.

 • Jožef

  To, kar počne slovenska vlada, pač počne in bo počela tako dolgo, kot bodo državljani davkoplačevalci in volilci to trpeli in dopustili. Imamo ? “demokracijo” in to pomeni, da so volitve vsake 4 leta ali prej , pri čemer se volilce vpraša, koga želijo, da jim bo vladal. Torej izbrali ste si tudi Brgleza in sedaj ga imate in ga trpite. Ljubljančani se venomer pritožujejo čez župana. Trikrat so ga izvolili in sedaj se naj ne pritožute več. Kar sejemo, to žanjemo, če vsega ne uniči suša, toča ali spomladanska pozeba. Za slabo vlado in s tem povzročeno škodo žal ne bo krila nobena zavarovalnica. Za vso škodo smo na koncu odgovorni in nosimo breme volilci -davkoplačevalci.

  • Novakec1

   Zokita so trenirkarji izvolil.

 • MEFISTO

  Bolj kot buzeranti, Cigani in migranti so mi zoprni le še bedaki.

  • Krtača 17

   Pol se morš pa fajn sovražit. Moje sožalje.

   • MEFISTO

    Če mački stopiš na rep, zacvili!

 • Antonius

  Brglez pa razum?! Kdor Brgleza uvršča med pametne, ima sam probleme z njo.

  • Kosobrin

   Glavno, da je Antonius pameten in tisti, ki mu dajejo pluse!

   • teb tut dajemo pluse

    • Kosobrin

     Hvala, Pikica!

   • radames

    Pravkar sem mu dal plus. Ti se pa požri.

 • mginko

  Tako delajo Kučanovi “novi” obrazi, pogrebci naroda in Slovenije. Narod še kar spi. Še premalo udba stiska ta narod, da se bi prebudil.

 • Krtača 17

  In iz tega je blo treba spacat cel članek? Jaka muda….

 • Vrhovni sodnik

  Zaradi takšnih, kot je Brglez, je treba uvesti obvezen psihični pregled politikov

  • Novakec1

   Kdo jih bo pa pregledu?

 • Kaj pa se je zgodilo našemu Brglezu, da ni vsega objavil ? Rabi okulista ?

  • Rožle

   Rabi še en odmerek tabelga …

 • antimur

  Brglez je kučanistični gnoj, kljub izobrazbi na intelektualnem nivoju Möderndorferja.

  • radames

   FDV ni nobena izobrazba.

 • Miro Jereb

  Spletkaroši…Brgleza videti ne morem…meni zgleda kot mrzla konzerva djuveča…

  • Kosobrin

   Vas vsi radi vidijo, Miro?

   • tebe ja

   • sej vem dab me s palco po…

   • radames

    Kaj postavljaš vprašanja, če tebe NIHČE na svetu ne mara videti.

   • Miro Jereb

    Maš tud prav…

 • Kosobrin

  Celotno interpelacijo bodo predstavili na seji DZ. Zopet panika!

 • Če si na tej strani predolgo, postaneš žejen. Jst sem si odprla eno pivo. Je nalezljivo…gledaš brgleza…njegov fris…..slej ko prej ga začneš pit

  • Zaveznik SDS

   Miška, ti si kar prvošč

   • Čak mal, prej mi jen napisal ovca, ti miška, kej nevidite da sm PikaPolonica. To je sigurno brglezov vpliv….postaneš adijo pamet.

    • Zaveznik SDS

     Čebelca, kaj brenčiš

    • Vrhovni sodnik

     Vau kdo te osvaja

 • radames

  Temu Brlezu bi morali demonstranti demonstrativno preprečiti vstop v stavbo državnega zbora.
  Ta, napol izšolani* “predsednik državnega zbora ima tiranske popadke.
  _______________
  * Za demokratični Zahod fakultete, ki jih je končal v Lj. (FDV, pravo) ne pomenijo, da je oborožen z znanjem, ampak z aziatsko indoktrinacijo.

 • Zaveznik SDS

  Če bi bili vsi tako zvesti SDS, kot sem jaz, se kaj takšnega ne bi zgodilo

 • Zeksala sem Jabolčnega tata, k sem skoz zgorno sliko gledala od brgleza. No in zdej sem pogledala na etiketo od flaše ima 4,5 %vol alkohola, jst sem pa mislila da je to sok je pa alkohol. Ja ampak brglez res švoh zgleda, Milojka bi lah kej pomagala, mogoče s kakšnimi tableti, kliniko,…neki kar koli, da se barva obraza mal na bol spremeni.

  • Kosobrin

   Zato pa pišeš take neumnosti, jaz sem pa mislil, da si tudi trezna taka. No, ti je odpuščeno!

 • Majda

  Brglez po Brglezovo, kot naroceno, tako izpeljano, FDV pac…

 • totex39

  Državnemu zboru predseduje navadni pijanček in bedak, ki se dela norca iz državljanov in ne spoštuje ustave, potrebno bi ga bilo odstaviti.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!