Sramota za Štrukljev sindikat SVIZ: Množičen protest v Ljubljani zlorabili za politično kampanjo SD in Levice!

Luka Mesec

Na to, da ima Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) pod vodstvom Branimirja Štruklja zelo jasno politično agendo in je zgolj podaljšek skrajno levičarskih strank SD in Levica, priča današnje dogajanje na protestu v Ljubljani na Kongresnem trgu, kjer sta protestnike nagovorila vidna člana teh strank Jernej Pikalo in Luka Mesec. Da je paradoks še hujši, pa dokazuje tudi nagovor poslanca SMC Saše Tabakovića, ki je del koalicije SMC-SD-DeSUS, proti kateri protestira nahujskana množica.

Boji za delavske pravice in višje plače so z današnjim dnem dokončno izgubili svoj pomen, saj je sindikat Kučanovega nekdanjega zeta Branimirja Štruklja več kot očitno zlorabil množico zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v politične namene. Shod so namreč spremenili v politično zborovanje, kjer so jih nagovorili predstavniki radikalne levice iz vrst Socialnih demokratov, Levice in SMC.

V tej popolni zmedi, v kateri so ministri Maja Makovec Brenčič, Boris Koprivnikar in Zdravko Počivalšek odšli v tujino, da bi se izognili pogajanjem in protestom, pa člani iste koalicije protestirajo proti njim. Manipulatorji so torej dosegli, da bo nahujskana množica spet volila popolnoma iste, proti katerim zdaj protestira.

Nekdanji minister in vidni član stranke SD Jernej Pikalo.

Poslanec SMC Saša Tabaković.

Peter Truden

 • VERRZIFIKATOR

  Delirična današnja

  Sam ne veš, je zgolj kozarec prazen,
  ali je delirij že presežen,
  cilj pa je brez dvoma bil dosežen,
  videl v živo si lahko golazen.

 • montyamp

  Kaj ste pa vi pričakovali od podrepnikov
  HALBMADŽARSKEGA — I-Z-D-A-J-A-L-C-A — SLOVENSKEGA NARODA ???

  Vedno je v političnih spopadih potegnil s tistimi, ki jim je kazalo na zmago. Tako je leta 1973 kljub drugačnim predhodnim obljubam podprl Kardelja in izdal Staneta Kavčiča, leto kasneje ob čistki na politični fakulteti Hribarja, Rusa, Arzenška in Jerovška, v času službovanja v CK ZKJ skupaj z Ribičičem je podpiral srbske represivne ukrepe na Kosovu, leta 1988 je hotel pomiriti Srbe in JLA z aretacijo kritičnih novinarjev, leta 1989 je nasprotoval prepovedi srbskega mitinga resnice v Ljubljani in policijski akciji Sever, češ da to pomeni postavljanje meje na Kolpo. Maja 1990 je omogočil razorožitev večjega dela TO, novembra 1990 je sprva nasprotoval plebiscitu, februarja 1991, že po plebiscitu, pa je podpisal t.i. Deklaracijo za mir, ki je nasprotovala ustanovitvi Slovenske vojske. Ob prodaji družbenega stanovanjskega fonda je protizakonito privatiziral tudi državno reprezentančno hišo v Murglah, zanjo je plačal le pičlih 30.000 DEM. Jeseni 1991 je preko Rupla in Spomenke Hribar uspel razcepiti Slovensko demokratično zvezo in tako je Demosu vzel večino v skupščini. Neposredno je organiziral vse tri nezaupnice proti DemoSovi vladi (Voljč, Bavčar, Drnovšek), po volitvah leta 1992 pa je po svojih zamislih oblikoval veliko koalicijo LDS, ZLSD in SKD. Marca 1994 je organiziral in neposredno usmerjal spletko proti Janši in ga odstranil iz vlade, jeseni istega leta pa je po odstopu Rigelnika neomajno vztrajal na izvolitvi Jožefa Školča za predsednika državnega zbora RS. Leta 1995 je Vrhovno sodišče ugotovilo, da je bilo ob Kučanovi predvolilni kampanji leta 1992 utajenih za okoli 15 milijonov SIT davka. Leta 1996 je bilo v knjigi Kučanov klan navedeno, da je Milan Kučan v letih 1986 – 1990 prejel samo od Elana za okoli 400.000 DEM različnih daril in denarja. Kučanov urad je po mnogih javnih vprašanjih potreboval več kot dva meseca, da je objavljeno trditev medlo zanikal. Kučan sam pa je molčal. Leta 1977 mu je Stane Dolanc poklonil pištolo Bernardelli 7,65 mm, za 50. rojstni dan januarja leta 1991 pa Igor Bavčar pištolo Beretta 9 mm. Po izvolitvi za predsednika CK ZKS leta 1986 mu je Ivan Maček Matija izročil seznam 100% zanesljivih komunistov ter številke dveh tajnih računov v Nemčiji in Švici z Udbovskim denarjem. ……………………………………………………………………………………………………………………………………. Mafijski lobij v SLO – To je le kratek povzetek več kot 200 strani dolgega dokumenta. Opisane so tudi vse sorodstvene in prijatelske vezi in še marsikaj drugega. ……………………………………………………………………………………………………………………………………. VEČ http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=forum&op=viewtopic&topic_id=3152

 • montyamp

  Učitelji , to so ja pametni ljudje .
  Ja, v Nemčiji in Avstriji .
  Naši so brez jajc in brez možganov , udbovski družbenopolitični uslužbenci .

  • AlojzZ

   Malo denarja, malo muzke. =bi ga, tako pač je! Zvišaj jim plačo, počakaj nekaj let in imel boš dobre učitelje. Tako enostavno je to!

   • Anthon

    Dva stavka zate, ki si očitno demokratično zavrt:

    Za ta čas imajo učitelji dobre plače. Jaz bi jih, reda radi, z vodnim topom veselo šprical, ne pa dvigoval njihovih plač. Političnega in politikantskega teženja levakov pod krinko sindikatov slovenska ustava ne dopušča! Je že res, da dosti učiteljstva predstavlja nelustrirana zveza komunistov, a vsi le niso komunajzlji. Pa tudi če bi bili, bi lahko mahali le s fanami politične partije, ne pa sindikata – kar bi tudi pomenilo navadno ulično “demokracijo”, za katero je dober le vodni top.

    Druga stvar pa je vaša predvolilna “game” s temi uniformiranimi žvižgači, ki je ne zaznajo samo intelektulno manj razviti. Znaten del takšnih je očitno med učitelji. Matematično bi ta “štrajk” špilal v edinem primeru, če bi ga uprizorili takoj, ko so se začele kazati prve poteze vlade telovadčevega sina, ki so zadevale šolstvo. Pa ga, jasno, niso, ker ne želijo štrajka, ampak le ulično “demokracijo”, ki ob času prihajajočih volitev poskuša zamajati pravo demokracijo, ki je pri nas zamejena z ustavo in zakoni.

 • AlojzZ

  Tudi SDS in NSi bi lahko bila tam in podprla stavko. A nista. Zakaj že ne?

  • montyamp

   Pametni se z idioti in paraziti redko ujamejo .
   Zazidarska valovna dolžina s pasjejebsko frekvenco že prebuja TROJKO , ki je edino orodje za približevanje normalnosti .

  • Johan

   Niso bili organizatorji, plenjenja državne blagajne, kapiš !

  • zokispoki

   Poglej, ti ki so protestirali niso ravno najbolj modri. Pravzaprav so rahlo omejeni, saj vecinoma ne razmisljajo z lastno glavo. Ne znajo. Uporabljajo namrec oprano glavo in mozgane. 70 let + Delo, Nedeljski Dnevnik, Hanzi TV itd., itd. 80 % njih voli levico, ceprav so ravno ta levi pokradli naso domovino, in to kot cigani( po Vebru 70 milijard!!!)! Branimoj Strukelj (sluzi 7000 neto iz drzavnega korita) in zato seveda brani svoj strukelj, in scuva naivcine, proti komu ze? Pa saj to je popolna norost ! Jebe lud zbunjenog !!!

  • Vera

   Zato ne, ker niso partijci-ke .

 • Johan

  Štrajkali so za 2400€ neto in dodatne bonitete, ter za radikalno levico in ortodoksne komuniste

 • VERRZIFIKATOR

  Volimir Truhelj

  DELIRIČNA DANAŠNJA

  Bil kongres je kakor sejem živ,
  tam so stali le kanistri prazni,
  videl vse mogoče si prikazni,
  marsikdo je spet čez mero pil.

  Žvižgalo se je in silno vpilo,
  kot da šola bi nam pogorela
  ali Mirka zima bela vzela,
  ker ne dela nič, se zanj je pilo.

  Mesec jim je svetil sredi dneva
  in tobaka je bilo do grla,
  druščina se je pijansko drla,
  polna radosti in hkrati gneva.

  Si spoznal, da prazen je kozarec,
  da pa zborovanju nekaj manjka,
  ni se udeléžil žal sestanka
  nov konjiček, nadobudni šarec.

  Sam ne veš, je bil kozarec prazen,
  in delirij ali že presežen,
  cilj pa je brez dvoma bil dosežen,
  videl v živo si lahko golazen.

 • Morala

  Delati se naj spravijo, bo več koristi! Sramote itak ne poznajo…Izgovore, da še morajo doma za šolo veliko delati, naj si nekam vtaknejo!! Kje je kakšna slovenska zastava? Sedaj izsiljujejo, ker vedo, da bodo dobili – volitve so kmalu, potrebujejo volivce! Brez povišanja!!! Kaj bo pa spet Erjavec obljubil upokojencem?! 2 evra višje pokojnine…

 • Marija

  Več bo eritrejcev, manj bo za plače javnega sektorja. Večno “kapitalisti” ne bodo dajali denarja za krpanje proračuna. Ni več daleč dan, ko bodo rekli vrnite najprej kredite.

 • Borut Stari

  Ko je marca 2013 s pomočjo koalicijskih strank DeSUS in DLGV pokopana 10. slovenska vlada Janeza Janše je ponovno začel strm vzpon neosocializma, diktature levice in kontinuitete.Država je ponovno ugrabljena. Kršenje demokracije, etike, morale in kar je najhujše Ustave je vsakodnevno. Po 2. členu Ustave RS je napisano: “Slovenija je socialna in pravna država”. Sedaj velja: “Slovenija je socialistična in nepravna država”.

 • totex39

  Nahujskana učiteljska srenja je podlegla socialističnim manipulatorjem, to je bil tudi namen te politične stavke.

  • dež

   Niso nič nahujskani, takšno je realno stanje v tej državi. Če nočeš na neke demonstracije, te ne more nihče prisiliti, da se jih udeležiš. Vsaj mene ne bi mogel, tebe pa tudi najbrž ne.

   • Amerikanc

    Dvomimi, če so vedeli, da se bo na ekranu pokazalo toliko Štruklovih variacij ?!

 • učko

  Jah, prasci leni levuharski bi še naprej molzli delavce v real-sektorju, pa njihove delodajalce. Njihovi forumaši z Bobincem na čelu pa svoje delavce drži na minimalcu ali pa pod njim !

 • Amerikanc

  Ali je že kdo bral “Komedijo zmešnjav” ? Če ljudstvo (ne mislim Štruklovih šolnikov) tokrat ne bo sprevidelo nategancije, potem imamo pa res impotentno ljudstvo.

 • FORT WORTH

  Za tiste, ku se ne vedo :

  Kucan v socializmu v yugovini,
  Kucan v demokraciji v Samostojni in Neodvisni drzavi Sloveniji.
  Kucan za vedno in za vse vecne case.

  In blesavi Tonin bi se še vedno pogovarjal z levaki…
  Adijo pamet blesava !!!

  • soc

   He, he, jaz pa trdno verjamem, da Matilda ni pod vplivom ta rdečih. Tik, tak, tik, tak…

   Upam, da njegov izbrani naslednik ne bo kos vodenju svoje mafijske paradržave.

   • dr.skovcan

    Tik, tak, tik, tak je tudi za taplešastega…

    • soc

     Al prav se piše butl ali butelj,
     se šola novočrkarjev srdita
     z ljudmi prepira starega kopita…

     Znano? Verjetno ne. Jaz porečem raje : bebce na vrvico, kratko.

     • dr.skovcan

      Al prav se piše butl ali butelj ker svoj priimek rad bi napisal “soc”.
      Pa spozna,ko vrača se ‘z butalske maše, da prav priimek Butalc mu najbolj paše…

   • FORT WORTH

    Nasledniki so in bodo lutke…
    Ve se, kdo vodi drzavo.

  • Kučan je med demonstracijami, ko zetek zunaj protestira v podhodu Ajdovščina na kofetku, …..Janković pa namerava razlastiti lastnike lokalov v podhodu Ajdovščina …..
   http://shrani.najdi.si/?2k/6S/3BfjsAXc/kucan2-1-1024×768.jpg
   Pravi “Babilon” – kdo je še tu normalen ?

 • luckyss

  Trenutna slovenska levica ne bi smela imeti tega naziva…V bistvu “leve” stranke najbolj trpinčijo proletariat in ostale socialno šibke…
  Tudi “desnici” ugaja, da je narod reven in pohleven in da za župnikovo odvezo ali pa za sendvič in sok trpi ponižanja in sledi neumnostim s prižnice ali štale kot je “Nora tv”…

  Zato se ne čudite uspehu Šarca, ki je bolj ljudski in realen od obeh navedenih skrajnosti…
  Bomo videli kako se bo upiral ustaljeni levo-desni mafiji, ki politiko in načela melje v smrdljivo korupcijsko brozgo…

  • Vojteh Dovč

   B R A V O

  • sprehajalec

   Šarac, novi Žabec v Muppet Showu, ha, ha, ha.

  • komar marko

   Luckasti,malo si zglajzal. Korupcijo n krajo in moralni razkroj povzročajo rdečkoti! A v prešernovi komisiji so DESNI! Pojdi na terapijo, BUTN SKALA, malo ti že pomaga.

 • soc

  Prosveta je za mediji in pravosodjem tretji ključni vzvod trajne oblasti rdečega plemstva. Zato njihovi valpti izrazito prevladujejo tako po številu kot po vplivu v vseh treh. Nagovori raznih Pikalov in Mesecev so itak nagovori svojim, zato ne vem, zakaj bi iz tega delali nek hlinjeno presenečen cirkus.

  Zanima me le, če je Cmerar dojel, da ga je oblastno plemstvo z zlobnim murgelskim škratom na čelu zdaj dokončno od-Pikalo.

  • sprehajalec

   Sedaj pride na vrsto cviljenje, pa jokcanje o stričkih. Pa polenih. Seveda brez imen. Že videno.

 • Vojteh Dovč

  PA SEJ STE VSI ISTI.. KAJ SE TOLK KURČITE

  • sprehajalec

   Nismo. Mi smo lahko takšni, kot so oni Vojc.Vendar oni nikoli ne morejo biti takšni kot mi. Jim manjka intelekta.

 • Borut Stari

  Maja Makovec Brenčič ministrica za šolstvo pred pol ure na valu 202 o shodu na Kongresnem trgu hinavsko izjavila: “Šolnikom je treba vrniti ugled”. Aha. Kdo jim ga je pa vzel?

  • Je že prišla iz Južne Koreje ?

  • sprehajalec

   To je tako bedno, kot z kulturniki. Oni štrajkajo proti Ministrici, ona se pa postavi v njihovo vlogo in pljuva čez sebe. Levičarjem še sedaj ni jasno, da so na Vladi, oni so intimno s tistimi, ki štrajkajo proti njim. Beda vseh bed.

   Ne znajdejo se tile levičarji, tako so jih indktrinirali z upori pa odpori, da ne dojamejo, da imajo oblast.

  • FORT WORTH

   V demokraticnih drzavah imajo solniki povsod ugled.
   V komunisticnih pac ne.
   In Brenciceva se debelo spreneveda v vsemu.
   Tudi o svoji stalni pripravljenosti, ki si jo je debelo zaracunavala.
   Ve da ji scitijo hrbet in pocne, kar je je volja.
   Se huje bo.

  • Vera

   Brenčičeva si je sama zapravila ugled, če ga je sploh kdaj imela .

 • Boco

  To ni lumpen proletariat. To je lumpen intelektulariat.

 • bednick

  A je Šarca kdo vidu?

 • komar marko

  ha, ha,ha.Jaod kdaj pa JAVNA uprava voli desno stran, morda kakih 10%. Včasih so TRŠČICE moralebiti v ZK tako kot policaji. In od kdaj SVIZEC in njegov sindikat ni RDEČ! Pač štrajkali so njihovi in bododobili in po nareku volili ŠARKOTA. Sivolasi starček že piše CIRKULARNO pismo svojim starčkom, ki bodo masovno volili pravoverne OVCE!

 • komar marko

  Samo en HEc. TUNKO je po lJUBLJANI lovil KOZO, vendar se je ves čas držal MESEČEVE sence in mu ob srečanju LJUBIL ROKICO,s tem da je pokleknil na eno koleno!

 • Olga_10

  To je samo komunistična predstava za javnost! Zmanjšati število zaposlenih, saj imamo racunalnike in znižati plače!
  Zdravstvo, policijo in vojsko izvzeti iz “javnega” sektorja!

  • traktor

   Zakaj pa? V zdravstvu ves denar, ki ga dobijo razdelijo za plače, ne plačujejo storitev izvajalcev in še danes sem poslušal na Valu 202 poziv s katerim zbirajo donacije za nov inkubator. Reveži zbirajo zamaške in fehtajo denar za operacije v tujini, ostali pa čakamo v vrsti za operacije po 2 leti. In zato naj zdaj plačujemo več? Policaji pa so samo še inkasanti. Ne preganjajo kriminalcev, samo odirajo nepremišljene v prometu. In nikomur nič ne manjka. Če pa jim, pa lahko pridejo k nam v gospodarstvo, je dela dovolj in pošteno plačamo, če je delo pošteno opravljeno.

   • Olga_10

    Zdravstvo ni nič drugega kot udbaški Zemljarićev bankomat, kjer se dela s premalo kadra in slabimi plačami! Tudi zdravniki imajo visoke plače na račun premnogih nadur!

    • Olga_10

     Policisti in vojska morajo biti v službi varnosti države in državljanov! Biti morajo dobro opremljeni in placani in opravljati svoje delo skladno z zakoni in ustavo, brez “internih” navodil!

     • traktor

      Kaj bi morali biti in kako bi morali delati vemo vsi, tudi oni. Nič ni od tega, plačajo pa se rezultati.

     • Olga_10

      Zamenjati vodstvo! To lahko stori močna desna vlada!

    • traktor

     In zdaj, če se ne znajo organizirati, moramo vsi ostali trpeti in za to pizdarijo plačevati še več? To je njihov problem, ne od nas vseh, denarja pa imajo že zdaj dovolj. Samo ravnajo z njim, kot pr….z drekom.

     • Olga_10

      Kako naj se organizirajo pri ministrici, ki ne ve, kaj početi s sabo, kaj šele z zdravstvom! Zdravstvo je prepuščeno na milost in nemilost ZZZS, namesto, da bi ga vodilo ministrstvo za zdravje in skrbelo za strokovno doktrino in kadrovske normative! Denarja je dovolj za Zemljarića in udbaške lovke! Za izvajalce storitev ga ni! Če vi porabite vse za “material” in opremo, vam nič ne ostane….

     • traktor

      Tako je to v državi, kjer najdemo cvet največjih bedakov in mu damo v upravljanje državo.

     • Olga_10

      Za to je treba poskrbeti na volitvah!

  • totex39

   Se strinjam, učiteljem pa zakonsko prepovedati stavkati.

   • Olga_10

    Sramotno je, da morajo starši iskati varstvo za otroke, da lahko učiteljski kader stavka pri zelo visokih plačah in čedalje slabšem funkcionalnem znanju učencev!

    • traktor

     Največji hec je pa to,da bodo otroci, zaradi stavke, morali ta dan nadoknaditi neko Soboto. Fuj banda.

     • Olga_10

      Moji bodo doma!

 • Anton

  škoda ker sem šele sedaj zvedel za to , bi šel z zastavo z oznakom črnega panterja Karantanije

  sarkazem press

  • komar marko

   tam so bile zaželene samo RDEČE zvezde!!

 • bednick

  A bodo res vsi dobili stavkovni dodatek, a kdo ve?
  Po mojem jim pripada.

  • tasilo

   Pripada jim par krepkih okrog ušeš in brca v rit, ne pa stavkovni dodatek …

   • komar marko

    mislim da si hotel reči PO UŠESIH in ne OKOLI UŠES!

 • AlojzZ

  DELO piše tako:
  Štrukelj: Stavkamo, ker nas plačujejo manj kot druge
  Levica pozvala k solidarnosti s stavkajočimi

  SDSov časopis piše tako:
  Sramotno: Levica učiteljsko stavko, za katero je v veliki meri kriva sama, zlorablja za volilno kampanjo
  SVIZ je namreč parlamentarne stranke pozval, naj jim za protest pošljejo posnete izjave svojih politikov, kako vidijo razmere v vzgoji in izobraževanju. Odzvali so se v SMC, SD, DeSUS, Levici in v Stranki Alenke Bratušek, medtem ko se desni SDS in NSi na poziv sindikata nista odzvali.

  ????????????????????
  :-o

  • komar marko

   in kaj jim naj odgovorijo razen vladajočih. Magister strojništva,ki projektira konstrukcije,skrbi za postavitev in delovanje,kimora biti v skladu s PRAVILI, po petih letih staža dobi 1000 EUR plače. Vprašanje; kaj odgovarja učitelj,ki so zahebali POPULACIJE in sedaj psledično proizvajamo 78% FDV kadra nesposobnega za delo. To je produkt šolskega sistema!

   • AlojzZ

    1000 € plača po petih letih? Naj gre raje ploščice polagat!

   • AlojzZ

    Eno je sistem in drugo so plače. Zapiši raje, da sovražiš učitelje, ker so ti dali cvek za neznanje pesmice Kužek pazi. Ki jo, tako mimogrede, sploh ne potrebuješ pri polaganju ploščic.

 • komar marko

  TUNKO na TROJANAH za šankom zahteva ŠMARNICO. Objavil RADIJO sosedova Francka.

 • komar marko

  kje so bile pa KULTURNICE s kužiti, saj so tudi del Javne uPRAVE. takobi bila slika popolna!

 • Vera

  99 % protestnikov je bilo takih, ki dobivajo že zdaj za svoje nedelo, preveč !

  • Tweety Bird

   Lažeš… moj Tunek gara za svojo učiteljsko plačo.

   • Anton

    Tiho koza

    • Tweety Bird

     Da ti znaš napisat “koza”, se zahvali učiteljem :)

     • Anton

      Tovarišici hvala.

     • Tweety Bird

      Moj možek Tunek je tovariš…za otroke učitelj…za mene pa ljubimec par excellence :)

     • garfi

      Tweety Bird je zl-l foglofff pimpek-levi fašist

     • Anton

      Ti si komunistični opranoglavec.

     • garfi

      Tweety Bird je zl-l foglofff pimpek-levi fašist

   • komar marko

    Lažeš ti, lepo svira FRULICE……

    • Tweety Bird

     Tunek je učitelj glasbe na OŠ. Vodi tudi mladinski in otroški pevski zbor :)

     • komar marko

      in SVIRA FRULICE, še posebno sedaj ko je brez KOZE JULIKE!

     • Tweety Bird

      Ne bom se več s teboj pogovarjala.

     • komar marko

      tunko,dolgčas bo brez tebe! Vsak portal ima svojega norčka. Na KURAH ji poznaš, TRIJO ADIJO!

     • garfi

      Tweety Bird je zl-l foglofff pimpek-levi fašist

     • garfi

      Tweety Bird je zl-l foglofff pimpek-levi fašist

   • garfi

    Tweety Bird je zl-l foglofff pimpek-levi fašist

 • Tweety Bird

  Velika laž Nove24TV… LEVICA je bila vedno na strani učiteljev. Tudi SD jih je podpiral. Ne gre za kampanijo, ampak za podporo.

  PS: Pozivam vse učiteljice in učitelje v Sloveniji… VOLITE LEVICO !!!

  • zokispoki

   Da bodo lahko se naprej kradli, kenede Tunek !?

   • Tweety Bird

    Moj Tunek gara za svojo plačo… zato ima premalo časa za mene :)

    • učko

     Tvoj Turek je lenuh, ravno tako si ti lenuharka !!!!

    • garfi

     Tweety Bird je zl-l foglofff pimpek-levi fašist

  • komar marko

   SPET lažeš! Mesećniki so šele četrto leto, vas ZVIJA paže celo življenje od LENOBE.Gliha skupštriha. Drugi drugega rabite. Kdo bopa norosti trosil po Parlamentu,če mesečnikov ne bo. Še HANU je šlona bruhanje,ko je poslušal IZLIV KORDIŠA!

   • Tweety Bird

    Da lahko takšni kot ti komentirate, se zahvalite učiteljem…Tudi mojemu Tuneku :)

    • komar marko

     jap v GLOBOKEM KOMUNIZMU,prva ura predavanj na TEHNIČNI fakulteti. Profesor pravi. Kolegi ŠTUDENTJE vi niste tovariši, vi ste gospodje in vi boste CENJENI v svetu, vi ne boste produkt FDV vzgoje. Še kako prav je imel profesor!

     • Tweety Bird

      Moj Tunek je končal umetniško akademijo… Akademijo za glasbo :)

     • komar marko

      smer FRULICE. ha, ha,ha

     • garfi

      Tweety Bird je zl-l foglofff pimpek-levi fašist

    • garfi

     Tweety Bird je zl-l foglofff pimpek-levi fašist

  • garfi

   Tweety Bird je zl-l foglofff pimpek-levi fašist

 • komar marko

  TUNKO je v LJUBLJANI prvemu mESEČNIKU ljubil rokico,vsi so se režali ob pogledu,ko je pokleknil in ljubil!

 • Jure kavčičeu

  Ja mogoče je to zato, ker bi jim oni dejansko dvignil plačo. Vi bi pa na račun sociale zniževal davke. Sindikat, delavstvo.. to je bilo in vedno bo stvar levice. Sami bi dal vse kapitalu in bogatim lastnikom, kao da bodo skupaj z njimi bogateli tudi državljani, vse vajeti bi državi iztrgali iz rok in potem ste užaljeni, ko se reveži zatekajo k levim strankam. Phah, idioti

  • učko

   Levuharji odžirajo delavcem v gospodarstvu in odganjajo investitorje v kvalitetna delovna mesta v gospodarstvu, ker so z idiotskimi davki dejansko kaznovana in zaradi takih kazni delavci v gospodarstvu tolčejo revščino, mnogi delodajalci pa ne zmorejo vseh teh naloženih jim finančnih bremen ! Vse samo za to, da levuharji lepo lagodno uživajo življenje !!!!!

   • Karmen

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • Jure kavčičeu

    Davki so zato, da lahko ti nehvaležneš hodiš v šolo (če sploh) in da lahko greš odpret usta k zdravniku če te grlo boli in ti za to ne zaračunajo. Seveda j problem korupcije ampak ta ne pride avtomatično s socialno državo, niti ne pride avtomatično z “levičarji”. Pride z luknjami v zakonih in slabimi ljudmi, tega pa niso do sedaj popravile ne desne, ne leve vlade. Kar se pa “odganjanja” investicij tiče… tukaj smo relativno poceni, davek a dobiček je zanemarljivo majhen v primerjavi z marsikatero drugo evropsko državo, posebej še tistimi na severu (okrog 19 % pri nas). Problemi so očitno drugje, teh pa, še enkrat ponavljam, ne ustvarja leva politika kar sama po sebi.

    • učko

     Kretensko visoki davki in neracionalna ter kriminalna poraba davkoplačevalskega denarja dela večini državljanov nepopravljivo škodo. Je kdo kazensko odgovarjal za “stalno pripravljenost”, čisti kriminal ?!!!! Nihče !

  • komar marko

   o čemu ti pišeš. A si prebral norosti. Čudi me, da je NEMČIJA in ŠVICA tako bogata,ker je RDEČA, tako kot mi!

 • komar marko

  RDEČKOTI želijo da je folk REVEN. Še vedno velja tisto pismo,ki ga je poslalmed vojno. Več hiš bo požganih, več naraščaja bomo imeli.In dokazano, REVNI VOLIJO RDEČKOTE! Zato so se pa dogodile LAŽGOŠE,da se uničuje prebivalstvo, da se jim pridružijo!

 • učko

  Svinje požrešne levuharske bi rade še bolj zarezale v denarnice delavcev v gospodarstvu. Rdečuharski fašizem je požrešen k’ svinja !!!!

 • komar marko

  samo ena zanimivost. BDP Avstrije in SLO je bil leta 45 ENAK, s tem, da je morala AVSTRIJA nam plačevati reparacije.Leta 90 je bil BDP AVSTRIJE kar 13 krat večji od Slovenskega, merjeno na prebivalca,Kje je VZROK rdečkoti?

  • traktor

   Bemti barabe avstrijske, kapitalistične. Prasci požrešni, ki imate pol manj obdavčene plače, 13. in 14. plačo samo 6%. Kako pri svoji kapitalistični požrešnosti lahko plačate delavcem 2, 3x več, pa penzije imate tudi 3x večje, kakšni kapitalisti pokvarjeni, da vam zdravstveni sistem laufa, pa šolstvo , pravosodje in ostale zadeve tudi.

   • komar marko

    ne KRADEMO!

 • komar marko

  kdo bolj trpi in manj dobi. UČITELJ ali medicinska sestra in kdo ima večjo odgovornost. Ta dva poklica sta za mene primerljiva!

  • Tweety Bird

   Učitelj nauči medicinsko sestro, da lahko sploh dela :)

   • komar marko

    narobe. MEDICINSKA sestra poskrbi, da bodoči učiteljček sploh zleze iz LUKNJE na pLano, se lepo razvije in nato……………………..

   • garfi

    Tweety Bird je zl-l foglofff pimpek-levi fašist

 • Tweety Bird

  Imamo visoke standarde v OŠ, sploh v prvi trijadi. Dvignili smo standarde (št. učencev na učitelja), seveda vse v dobro otrok :)

  • garfi

   gaber uničil šolstvo

  • komar marko

   zahebali ste generacije z USMERJENIM izobraževanjem. Upam, da tisti ki ti bo popravil pipo za to računal vsaj 200 EUR!

 • garfi

  Tweety Bird je zl-l foglofff pimpek-levi fašist

 • komar marko

  kdo popira.PRIMERLJIVA PLAČA je za mene UČITELJ in medicinska sestra!

 • garfi

  leviČĆarske IGRICE PRED VOLITVAMI ZA Butalce
  KurČĆan nastavlja “vlade”
  štrukelj, oče njegovega vnuka, jih po ukazu ruši pred volitvami
  pripravljajo teren za novo prevaro-šarca
  NEEE !!! murgelskim prevaram šarec-sd-desus-smc-zl-l-itd NA VOLITVAH JUNIJA

 • južnificirana_si

  v Sloveniji ne obstaja primer učitelja z redno zaposlitvijo, ki je dal odpoved in šel delat v gospodarstvo

 • xtc

  Ma kaka sramota,saj gre za komuniste.

 • komar marko

  TUNEK!!!!!!!!!!!!!!!!! Ali so učitelji v PRIVAT šolah štrajkali.Za financiranje je vas bil POLN GOBEC, lenuhi!

 • komar marko

  vprašanje.ZAKAJ so privat šole in privat VRTCI normalno oBRATOVALI!

  • herman

   Očitno se kopajo v denarju. Zato ni nobene potrebe, da bi dodatno molzli še državo.

   • centurion

    Imaš spet pasji kurac v ustih, al qwa bluziš, pederast?

 • komar marko

  Predlog obrtnikom. Ko greste šolnikom kaj narediti, zahtevajte 10 KRTANO plačiloin se jih bo naučilo reda, ko se tako CENIJO! Kdo je za predlog, pa da jih vidimo!

 • centurion

  To bi danes lahko rešili z zborčkom MG 42.
  TOOOOO MUCH!!!!
  Ne moreš verjeti, da to NI VENEZUELA.

 • herman

  Sramota za Janševo trobilo Nova24. Poročanje o množičnem protestu v Ljubljano zlorabili za politično kampanjo SDS.

  • Stajerka

   lewi zamaknjenec…….ki NE loči med JS/JU, ki ga plačujejo DAVKOPLAČEVALCI in političnem shodu……a od danes naprej so stavke JS/JU politično opredeljeni shodi???
   ZAKAJ ste hinavsko “pošteni” in tega NE poveste na glas???……LAHKO, AMPAK V NEDELOVNI OBVEZI……in upam, da jim to TRGAJO PRI PLAČI…….

 • Karmen

  Pismo učiteljice, ki je bilo objavljeno v Demokraciji.

  Za to, da se ne bom pridružila stavki šolnikov, je več razlogov

  Prvič. Stavka, če malo pomislimo, je izraz nezadovoljstva zaposlenih z delodajalcem. Delodajalec bodisi preslabo plača delavca ali pa delavcu ne omogoča primernih delovnih razmer. Delavec nato svoje nezadovoljstvo z delodajalcem izrazi s stavko.

  V primeru stavke šolnikov je naš delodajalec država. V imenu države je to ministrstvo za šolstvo in za ministrstvo sama gospa ministrica. Do tod je vse v redu. Stavkamo, ker nam država ne uredi delovnih razmer in ker imamo prenizke plače.

  Na plakatu, s katerim sindikalist vabi šolnike, naj se pridružimo stavki, na dnu opazimo pripis ministrice: JAZ SEM Z VAMI. Oprostite, kakšen nesmisel je pa to? Učitelji stavkamo, ker se ne strinjamo z njenim (ne)delom, ona pa je z nami in skupaj z nami proti temu, kar sama počenja, in proti svojemu ministrstvu. Koga vlečeta sindikalist in ministrica za nos? So učitelji res tako nespametni, da te prozorne finte ne vidijo?

  Drugič. Dvig plač v šolstvu. Če bodo učitelju dvignili plačo za 20 ali 40 evrov, to seveda ni zanemarljivo. Skoraj pol tanka bencina. Vendar pa se s tem, roko na srce, kakovost učiteljevega življenja in status učitelja v družbi ne bosta izboljšala. Ko sem bila oktobra na Portugalskem s projektom Stem (Erasmus + mednarodni projekt), smo učitelji iz več držav primerjali plače in delovno obveznost. Ko sem jim povedala, kakšno je stanje v Sloveniji, so zvečer vztrajali, da mi bodo plačali večerjo! Kakovost učiteljevega življenja bi se povečala, če bi bila učiteljeva plača primerljiva z zahodnoevropskimi plačami, torej 4.500 do 5.500 evrov in bi moj mož, ki je delavec in dela v treh izmenah, dobil plačo 3.000 evrov, kot jo dobi delavec na podobnem delovnem mestu v Avstriji ali Franciji. Ja, potem bi se kvaliteta življenja učiteljev (in vseh drugih) v Sloveniji bistveno izboljšala. Tega pa ta vlada ni sposobna narediti. In dvig plač za 20 evrov je spet samo politični nateg.

  Tretjič. Učitelje sindikalist skupaj z vladajočo levico izrablja za predvolilno kuhinjo. Ko bodo učitelji dobili višjo plačo (tudi če gre le za 20 evrov), bodo rade volje volili isto opcijo kot doslej v pričakovanju (nasedamo obljubam), da se bo rast plač odslej redno in strmo nadaljevala, ko nam gre tako dobro, kot kažejo (zlagani?) kazalniki.

  Četrtič. Zahteve sindikatov se ne nanašajo niti na eno vsebinsko spremembo v šolstvu. Vsi vemo, da so učni načrti prenatrpani, da je kurikulum zastavljen tako, da otroke in mladostnike zasipa z informacijami in ob tem, da šola zavira ustvarjalnost in ukaluplja mlade glave, deluje po enakih principih (seveda s sodobnimi učnimi pripomočki), kot je delovala šola od časa razsvetljenstva naprej. Potrebne bi bile korenite spremembe. Sindikat se ne more in ne sme vpletati v učne načrte, lahko pa učitelji prek njega pritisnemo na zavod za šolstvo in ministrstvo, da se lotita tega problema in ga rešita. Predstavljam si, da odgovorni najverjetneje nimajo vizije − otroke je treba v sodobni šoli naučiti, kako in od kod pridobiti kvalitetno in zanesljivo informacijo, jo ločiti od lažnih novic, kako informacije povezati med seboj v nekaj čisto novega, in slednjič, kaj storiti z inovacijo. Tu pa nastopi element vzgoje. Ena in ista informacija (inovacija, snov, ideja) je lahko za človeštvo velika pridobitev (na primer dinamit ali atomska energija), če pa se znajde v rokah človeka, ki mu je tuja morala, etika, empatija, pa je lahko usodna za ves svet.

  Petič. Visoka gospodarska rast bi morala biti priložnost za znižanje davčnih obremenitev državljanov. Spreminjajo se davki v Švici, znižujejo dohodnine v Avstriji, na Hrvaškem, davčne spremembe uvajajo v Italiji, pravzaprav vse naše sosede delajo na tem, da bi bili ljudje bolj zadovoljni. Le pri nas vztrajamo pri čezmerno visokih davkih, pa naj gre za DDV ali za dohodnino. In tudi prispevki so relativno visoki. Namesto stroška za stavko in tistih 20 ali 40 evrov, za katere se poteguje sindikat, lahko država precej preprosto reši dvig plač vsem zaposlenim tako, da zniža DDV. S tem bi se plača dvignila za 400 evrov na letni ravni vsem delavcem.

  Za konec. Sindikat deluje torej PROTI delodajalcu, to je proti ministrstvu za šolstvo in proti ministrici. In dokler bo sindikat navidezne stavke prirejal v dogovoru z ministrico in dokler bo ministrica na plakate pisala JAZ SEM Z VAMI, mene sindikat ne bo videl, pa če mi kolegi grozijo ali ne.

  • Stajerka

   kljub izobrazbi je kratka…..žal……ministričen JAZ SEM Z VAMI, je povsem logična poteza……čez 6 mesecev se bo vrnila med vas……ZAKAJ torej ne bi bila z vami, če se borite tudi za njene privilegije??……in to, da je z vami, je 1. kazalnik, da bo vlada klecnila……pred sindikati in nato pred volilci…….narod ima DOVOLJ igric komunistov, ki bi že pred 20 leti morali postat postkomunistični verniki…….

 • Stajerka

  Če mi spomin nese 2 dni nazaj……se je Cerar hvalil, da bo to po dolgem času vlada s končanim mandatom……jaz glih ne bi bla tak ziher……kak bo pričela SD in ZL padat podpora, bo ta vlada padla……

 • totex39

  Socialistični šolniki so danes na protestu jamrali, da je njihovo delo vse težje.

 • Anthon

  Za stratege med komentatorji:

  Nedeljski dnevnik je naredil celostranski intervju s tovarišem Šarcem-ki-hodi-k-maši. Ta stričkast cajtung masira relativno velik del podstandardno misleče levice (tako imenovane) in jim trenutno očitno nakazuje kurz novega obraza Šarca, medtem ko SD-ja v tem trenutku ne “voli” toliko. Bodimo pozorni na to. Za resne ljudi je takšna levičarska telovadba skrajno abotna, a volilni rezultati vedno pokažejo, da na velikem delu levakov ta masaža deluje. Dobro bi bilo, da ustrezna “obramba”, nenazadnje tudi v komentarjih, vsaj poskuša razumeti te igrice.

 • Sredina

  Samo tisti, ki so neumni, ne vedo, da za vsemi temi štrajki in izsiljevanji stoji SD

  • Lustrator

   Samo tisti, ki so zares ne umni ne vidijo razlike med trenutnim dogajanjem in in totalitarno nacistično Nemčijo in komunistično Jugoslavijo ali Sovjetsko zvezo. V obeh omenjenih sistemih in državah , so bili namreč državljani DOLŽNI marširati pod praporom ene in edine dovoljene partije, kot se je v konkretnem primeru zgodilo z javnim sektorjem, ki so ga PRISLILI v sodelovanje na manifestaciji edine dovoljene partije pri nas.

 • MEFISTO

  Iz radovednosti sem mimogrede pogledal na parlamentarni progam in koga vidim?

  Franca Trčka, poslanca Levice, ki se je pred mikrofonom razkazoval slovenski publiki.

  Bil je v tisočkrat opranih in zlizanih ter abšlisanih kavbojkah, kakršne imajo kmetje za v štalo, v zmečkanem, starem znucanem in abšlisanem suknjiču, kot da je spal v njem, ter v kodrlajsasti polo srajci.

  Prava maškerada, vam rečem, slabši kot povprečen ljubljanski klošar.

  Še Hanžek si je , tako sem opazil, kupil ceneno jopico in dve flanelki.

  Po njegovih nastopih sklepam, da ima podstrešje enako pošlihtano, kot ima oblačila.

  Ker je po ustavi vsak poslanec predstavnik vseh volivcev, se mu jaz velikodušno odrekam.

  Seveda pa tudi vsem poslancem Levice in levice.

 • Sredina

  SD voha zmago na volitvah, in zato vodi najbolj (sicer prikrito) umazano kampanjo kar jih je bilo v slo politiki.

  In v tej zadevi sm na strani Cerarja, ne sme popuščat takim pritiskom z vseh strani pred vvolitvami, ker bi se s tem zgodilo točno tisto, kar se je zgodilo leta 2008, potem bi pa SD spet prevzel vlado, tako kot takrat, in bi šli še bolj navdzol kot takrat, ker je Židan še bolj nesposoben kot pa Pahor

 • komar marko

  in RDEČUHI so začeli z ODKRITO kampanijo. V teh stavkajočih je 90% RDEČUHOV.
  Naslednji korak bodo VSTAJE

 • Aron

  Prav smilijo se mi ljudje, ki ne privoscijo svojim sodrzavljanom postenega placila, medtem ko sami zgleda uzivajo v svojih mizernih placah in sociali. Ubogi na duhu…

  • komar marko

   ali podpiraš, da ima učitreljica in medicinska sestra enake PLAČE??????????

   • Aron

    Podpiram, da imata obe odlicne place.

    • komar marko

     ne ENAKIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIi

  • komar marko

   si verjetno UČITELJČEK ki skrbiš za svojo rit, kako bomo ostali preživeli se ti heba, važno je, da 2 meseca uživaš na dopustu na naš račun!

 • MEFISTO

  Tudi to se lahko zgodi samo v Sloveniji, deželi na napačni in nesrečni strani Alp.

  Vladne stranke si organizirajo megaštrajke proti vladi in se nadejajo, da bodo zato po volitvah znova vladale.

  Kakršna teleta so volivci, je na senčni strani Alp tudi to mogoče.

  • Miro

   predlagam da zamenjate volivce….. te ki bi volilI desnico, lahko uvozite iz Nove Zelandije , tam jih je veliko

   • MEFISTO

    Ne obupaj, saj bodo prej ali slej prišli k pameti.

    Da le ne bi bilo takrat že prepozno.

 • Miro

  kaj cvilite okrog volitev…. če vas taka levica premaga pol res ne vem kaj bi še radi…
  a umazana kampanija je? SDS ima pa “čisto”

  • MEFISTO

   Da!

  • komar marko

   saj štejejo galsovi in ne PAMET, resnica in poštenje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

 • antimur

  Štrukelj je za Slovenijo, takoj za Kučanom, največje zlo. Oba moramo čimprej eliminirati. Ta baraba je dobesedno obglavil in uničil slovensko gospodarstvo. Je pa do skrajnosti pokvarjen, da stavka proti svojim, v kolikor ne ve, vse kar se dogaja v državi, je posledica njihovih vlad. Da je levofašistična opozicija z Mescem na čelu govno, ki pomaga deformirati državo, je več kot znano in takšna drhal vodi stavke.

 • Stajerka

  lejte…..Štrukelj z ZL želi 200.000 migrantov……sedaj je na ulice zvabil 20.000 šolnikov, predvsem ženskega spola…….da mi je čez par let videt štrajk 20.000 in pridruženih 200.000……kolko??.. 10 kom na eno visoko izobraženo……mater, pol bi pa res mogla delat……

  • centurion

   Ojla, visokoizobražena, na njo 10 visokoizobraženih jedrskih fizikov,
   kirurgov, priznanih vrhunskih umetnikov, astrofizikov, znanstvenikov, sploh
   megaprepečencev….
   Al bodo pol to proizvodi, nje, nje, njeee….
   Polne šole s prilagojenim programom….

   • Slovenka

    Polne šole s prilagojenim programom …
    Ne bodi sarkastičen. Toda če bo disciplina v šolah tako popuščala, če bodo lahko učenci in dijaki brez kazni izsiljevali in delali zgago, če se bodo inšpektorji ukvarjali z anonimnimi prijavami proti učiteljem, namesto da bi jih avtomatično pometali v koš, če si bodo lahko starši za vsakega mulca namislili, da ima posebne potrebe, se lahko zgodi, da se bodo naše običajne šole spremenile v šole s prilagojenim programom in to brez strokovnjakov iz eksotičnih dežel, vse samo po naši lastni neumnosti.

    Čas je, da si desnica spet pridobi nekdanji vpliv na šolstvo, to so volivci in vzgojitelji in izobraževalci bodočih volivcev, torej, SDS, pamet v roke in na delo.

 • AlojzZ

  Pa kaj vam je SDSovci? Čisto enostavno bi ta protest oziroma stavko obrnili sebi v prid. Prišli bi na ta shod in rekli, da boste takoj popravili to, kar je ta vlada zjebala. Samo volite nas …

  • sprehajalec

   Kdo bo pa zrihtal 800 dodatnih milijonov za plače Alojz? Puf se vedno težje dobi….

  • stajerc5

   Ajajaj, nisem vedel, da si taksna pizda! Tudi ti se igras samo z frnikolami v hlacah!

 • MEFISTO

  Juncker: S Plenkovićem se vedno znova zaljubiva.

  Tweety Bird alias Miro: Tudi meni ni živeti brez Janše.

 • Stajerka

  odzivi na forumih so revolucionarni in dosegajo plebiscitarno večino nasprotovanju stavke…….enako kot vprašanje migrantov na plečih davkoplačevalcev…….REFERENDUM za obe pereči vprašanji, ki še kako krojita usodo in prihodnost naroda!!!…..naj NAROD odloči kako naprej…….

 • totex39

  Naj se ukine “Virantov plačilni razred” in ne bo takih razlik, ne vem zakaj nobena stranka tega ne predlaga v parlamentu.

 • stajerc5

  Pravkar sem slisal, da smo dobili novega “generalnega” v Lublanski bolnici. Imena si nisem mogel cisto dobro zapomniti; Nekaj taksnega kot Salabajzer, sem se zmotil!?

  • Dragan Krstič

   Samo, če mu uspe razhajkati skorumpirano bando v nabavni službi, potem je njegova plača
   2.000.-€ netto premajhna.

   • stajerc5

    Mislim, da je postal generalni pod “mus”, da bo lahko prikrival majhne in velike svinjarije in ne za resitev problemov. Podobno kahlonoscevi komisiji v NLB!

 • Božobožo

  Janša ima nočne more, ker on nikakor ne more zbrati takšne množice. Ko on organizira miting ovčic pa pride le nekaj deset ostarelih upokojencev.

  • sprehajalec

   ker on nikakor ne more zbrati takšne množice

   Denar jih privabi Božo….

   Janševi shodi so brezplačni.

  • moon

   Tebi manjkajo klobase… v vseh oblikah… najbrz?

 • moon

  Nc novga.. vsi bi samo jemali… prfoksi, dohtarji in vladarji…

 • Slovenka

  SDS bo morala uporabiti možgane in temeljito premisliti, kakšno politiko bo vodila
  na šolskem polju. Karkoli si mislimo o Štruklju. Na shod je zbobnal 20.000 ljudi. Vsekakor je to eden najpomembnejših izzivov za SDS in slovensko desnico na splošno.
  Kot sem že nekajkrat poudarila, šolstvo bo potrebno spet dobiti na svojo stran. To so volivci in vzgojitelji bodočih volivcev. Kako prepričati šolnike, da je Štrukelj spreten demagog, ki svoja dejanja vedno uskladi z nesojenim tastom, in da jih bo pustil na cedilu takoj, ko bo na oblasti zaželena garnitura, na učitelje se bo pa spet spomnil, ko bo treba rušiti vlado, ko jim ne bo več odgovarjala.

  Če hočete ustvariti stabilno politično okolje, v katerem bo uspevala desnica, poiščite dobre rešitve na področju šolstva.
  Svoj čas je bilo na strani desnice veliko pedagoškega kadra. In njihovo delo je bilo odlično. Spomnite se samo šolstva, ki so ga razvili politični emigranti v Avstriji takoj po vojni.

  SDS, uporabi možgane. Slovensko šolstvo sodi med tvoje pomembnejše izzive. Gre za prihodnost Slovenije.

 • trumpet2018

  levaki so očitno večopravilni, samo kaj ko imajo dve levi roki, to delajo zato, ker se bojijo da bodo izgubili na volitvah. temu bi rekel stanje panike in obupa, voda ji že močno teče v grlo

  • tik-tak

   Nobene panike na levici, vse se odvija po nacrtu.

 • tik-tak

  To je bilo pa danes resno opozorilo vladi….

 • Bozz

  “Manipulatorji so torej dosegli, da bo nahujskana množica spet volila popolnoma iste, proti katerim zdaj protestira.”

  In takšni butalci potem imajo naziv učitelja/profesorja v šoli in učijo v šolah, pa padejo na tako očitno manipulacijo? Aja, strah jih je za svoje plače in službe. Kaj bi vladarji brez strahu. Narod strahopetcev. Ne zaslužimo si države.

 • župnik cefizelj

  Kdo še dela manj kot šolniki?
  Ivan janša grosupeljski strahopetec in poscane, saj je bil v zadnjem poslanskem mandatu prisoten na manj kot 13% zasedanj. lep zgled, ni kaj!

 • smiljan bertolin

  in iste bodo spet volili, takle mamo

 • tarantela

  To je pa tud hudič! Pa še Američane so nabrisal tile frdamani slovenski hokejisti, nobenega spoštovanja do ljubih dragih Američanov!

 • Slovenka

  Na dlani je, zakaj je prišlo do shoda. Cmerarjeva vlada gnije pri živem telesu, Kučanarija pa razmišlja o novi zmagovalni kombinaciji. Očitno Šarcu ne zaupajo dovolj, tip hodi v cerkev in tam bere berilo. Dovolj dobro, da seže na desno in tam kot ‘krščanski mož’ pobira sredinske in neopredeljene volivce, ki so jim bližja desna politična prepričanja, očitno pa si strici, ki ničesar ne prepuščajo naključju, prizadevajo za zmago SD, ki je prepričljivo njihova in pristno leva. Šolstvo hoče imeti levica trdno v oblasti in, ker tista stranka, ki je prva, dobi ministrstvo za šolstvo, je cilj shoda na dlani: prepričati šolnike, da volijo nesporno leve stranke. In učiteljev ni malo, več kot 40.000, temu pa dodajmo še njihove svojce in število dejanskih glasov z naslova šolstva lahko potrojimo. Tisti stranki, ki uspešno nagovori toliko ljudi, je padla sekira v med.

  Vsaka zmagovalna stranka zahteva ministrstvo za šolstvo. Že Marija Terezija je rekla, ‘šola je politikum’. Se SDS dovolj zaveda pomena šolstva in ugleda, ki je povezan z vodenjem ministrstva za šolstvo? Če hoče SDS Sloveniji dobro, naj se resno sooči s problemom in poišče dobre rešitve.

 • odzunaj

  Torej je članska sindikalna izkaznica javnega sektorja PARTIJSKA IZKAZNICA LEVICE pod različnimi imeni !!!!

  • Stajerka

   torej vse po starem….

   • župnik cefizelj

    je ivan janša še predsednik sđs? alora pridem več kasno.

 • odzunaj

  Ni več leve in desne, je dežnik komunistične partije različnih levih strank in so ostali, nekomunisti !!!

  • župnik cefizelj

   ja seveda in zunaj tleskata srp in kaldivo! desnakarjemse bo še zmešalo od paranoje pred rdečo in komunajzarji! komunajzarjev že dolgo ni, no so samo prefarbanci v glavnem zbrani okoli grosupeljskega vožda in poscaneta ivana janše, ki je nekoč tudi sam častil to notorično rdečo zvezdo. baje še dan danes ko je sam v sobi poje žalostinke in z občutkom gladi svojo partijsko knjižico. zraven pa uršika mrmra internacionalo.

 • tarantela
 • skorpijon93

  kdor letos ne bo na volitvah volil SDS si je sam kriv, utopili se bomo po lastni neumnosti in naivnosti na račun večine drugih, jaz osebno pa želim normalno državo kjer se bom počutil varno in stabilno , letošnje volitve so prelomne , druge alternative nimamo ker ne obstaja , kot alternativa se postavlja Šarec, a kdo to sploh je ? nima ne programa, vsebine, ekipe , je nekdanji član pozitivne slovenije zorana jankoviča, odločitev je vaša, posledice bomo nosili vsi !

 • Ryuk

  Najdražja politična promocija, kar si jo lahko zamislite. Zakaj tega sranja računsko sodišče ne preveri?

 • skorpijon93

  zgledujte se po češki !

 • žogica

  Zdravo Valentine in Valentinčki, ste danes kaj boljše volje?

  • stajerc5

   Imas kaksne probleme z zdravjem?

   • žogica

    Ne, zakaj me sprašuješ po zdravju?

    • stajerc5

     Za vsakega pravega Slovenca je “zdravo” Tabula rasa!!!!
     Zdaj pa na strica Googla in se nauci kaj v tvojem plitkem zivljenju.

     • žogica

      Hvaljen Jezus, moje plitko življenje je čisto v redu, ti se pa zamisli sam nad sabo, kaj počneš….., amen!

     • stajerc5

      O moj Bog, danes se pa javljas iz Zakristije? Hehe, koristis Teolosko, da lahko zastonj spis, jes in se oblecejo te, nje!?

     • žogica

      Točno tako.

     • stajerc5

      To te je sigurno atek- vecni student- zabusant naucil, nje? Teoloska, zraven pa se vsako leto en ali (za vsak slucaj!) dva faksa vpis…itd.!
      Ze kar cujem ateka kako preklinja, ko si penzijo izracunava, hehehe….

     • žogica

      Res maš bujno domišljijo…..hihihihiiiiii

     • stajerc5

      Znam te ja jos kad si puska bila…

  • tramal

   Ja spet komunisti najbolj proslavljajo cerkveni praznik.A ti bedakinja sploh veš zakaj se proslavlja valentin ?

   • žogica

    S tem, kar si zgoraj napisal, si pokazal, kak badak si ti !

    • tramal

     A ko ne poznaš odgovora pa začneš druge zmirjat za bedake.

     • žogica

      Najprej preveri svoj bogati besedni zaklad, potem se pa oglašaj, reva !

 • Viktorh

  Rdeča golazen od nekdaj gradi vse na propagandi laži, podtikanja, laganja.

 • Bald Eagle

  Rdeča falanga zopet po njihovi maniri razgraja in tuli v nebo, kot lačni kojoti. Laž, manipulacija, diskreditacija in eliminacija političnih nasprotnikov, kriminal, uničevanje vsega, kar jim pride v roke, so atributi te zblaznele, lene, neustvarjalne in škodljive levičarske horde. Preživijo lahko le na račun kreditov, ki jim jih daje z njihove strani tako osovražen kapitalizem. Ko jim bodo kapitalisti zopet finančne pipice zaprli, bo sledil vsesplošen kolaps v Sloveniji in na koncu propad države po vzoru ex yuge. Bojte se tega scenarija levičarske gnide, kajti ko bodo ljudje lačni in spoznali resnico vašega početja, vas bodo množično obešali in natikali na kole.

  • Karmen

   Mislim, da tega ne bodo spoznali. OSEL GRE SAMO ENKRAT NA LED, SLOVENCI PA VEČKRAT.

 • Get Smart

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  igra ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
   detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
   sviranje kurtzu, prodajanje magle
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …

   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«

 • Sadako

  Vi se potrudite in izračunajte, koliko vas stanejo migranti in se vprašajte kako mislite, da več migrantov pomeni boljše plače in boljše delovne pogoje za SVIZ?

 • tramal

  Tile ki štrajkajo naj bi štrajkali proti vladi,ko pa pridejo volitve pa skoraj vsi ti volijo iste komunajzerje ,proti katerim sedaj štrajkajo.Bedaka židan in kahla erjavc kritizirata vlado ,kot da nebi bila v vladi in tudi najbolj odgovorna da smo v takem sranju .Razumi kdor more.

  • stajerc5

   Uiiiijjjj, poizkusi razloziti to zadevo nekomu v tujini. Mi je popolnoma vseeno kje na celem Bozjem svetu.
   Ko bos nasel prvega, ki bo to razumel, ti pa zelim, da napises vsaj knjigo o tem, kako ti je to uspelo!
   Zajebal bos Einsteina, 100%!!!!

   • sunday

    ja res je, samo, če pomislim je nekaj podobnega v nemčiji – fata merkel povabi iztrebke samega hudiča, ki izkoriščajo, posiljujejo, morijo in vse ostalo gorje počenjajo, a raja švabska ji nameni zmago na volitvah, čeprav jo ob enem obsojajo – narobe svet!!!

    • stajerc5

     Ce druga ne, so v procentih padli in eni in drugi v kevder(v Nemciji)! Vsaj to!
     Pozabi, pri nas se to ne bo zgodilo….

   • žogica

    Jansha jo že piše…

    • RATATA

     pishe

  • Karmen

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • neny

  14. 2. 2018, Pepelnična sreda

  Povabilo
  Bogoslužno branje
  Hvalnice
  Dnevna molitvena ura
  Večernice
  Sklepna molitvena ura

  Pepelnična sreda

  Povabilo

  Odpev Pridite, molimo Kristusa, ki je bil za nas skušan in je trpel.

  Ali: O da bi danes poslušali Gospodov glas, ne zakrknite svojih src.
  Ps 66 Gospoda naj slavijo vsi narodi

  O Bog, bodi nam milostljiv in nas blagoslovi, *

  pokaži nam svojo dobroto.

  Naj spoznajo tvojo pot vsi na zemlji, *

  naj tvoje zveličanje osreči vse narode.

  Odpev Pridite, molimo Kristusa, ki je bil za nas skušan in je trpel.

  Ali: O da bi danes poslušali Gospodov glas, ne zakrknite svojih src.
  O Bog, slavijo naj te ljudstva, *
  slavijo naj te vsa ljudstva.

  Veselijo in radujejo naj se narodi, *

  ker jih vladaš in jih vodiš po pravici.

  O Bog, slavijo naj te ljudstva, *

  slavijo naj te vsa ljudstva.

  Odpev Pridite, molimo Kristusa, ki je bil za nas skušan in je trpel.

  Ali: O da bi danes poslušali Gospodov glas, ne zakrknite svojih src.
  Zemlja je obrodila svoje sadove, *
  Gospod, naš Bog, nas je blagoslovil.

  Bog je zares dober, *

  zato naj ga spoštujejo in častijo vsi narodi.

  Odpev Pridite, molimo Kristusa, ki je bil za nas skušan in je trpel.

  Ali: O da bi danes poslušali Gospodov glas, ne zakrknite svojih src.
  Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu *
  kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej in vekomaj. Amen.

  Odpev Pridite, molimo Kristusa, ki je bil za nas skušan in je trpel.

  Ali: O da bi danes poslušali Gospodov glas, ne zakrknite svojih src.

  • stajerc5

   3. svetovno razkazovanje mazohistov si mislilo, onee(tretji spol)!?
   Si se samo izbrisalo ali kaj, odgovor ne pase vec!

  • neny zakaj se norčuješ iz svetega.?
   Ne delaj sramoto Primorkam !
   lp

 • neny

  Oče naš
  Oče naš, ki si v nebesih, posvečeno bodi tvoje ime, pridi k nam tvoje kraljestvo, zgodi se tvoja volja kakor v nebesih tako na zemlji. Daj nam danes naš vsakdanji kruh in odpusti nam naše dolge, kakor tudi mi odpuščamo svojim dolžnikom, in ne vpelji nas v skušnjavo, temveč reši nas hudega. Amen.

  • žogica

   Amen !

   • sprehajalec

    kaj ti še kar skakljaš tule okoli, vsak te namreč brcne proč, ko se pojaviš s svojimi nesmisli? Pa vedno znova se kotališ pod nogami. Neka mazohistka, potrebuješ dobro brco?

    • žogica

     Skakljam, skakljam in vam živčke kravžljam….

     • sprehajalec

      Ha, ha, ha, bolj bi rekel da sebe smešiš…

     • žogica

      Ti pa druge prizadeneš in uživaš v tem…..

     • sprehajalec

      Če si pa zaslužijo…

    • žogica

     ….skakljam, skakljam in ti živčke kravžljam….

  • sprehajalec

   Neny, si se ga zadela danes ali kaj? Sicer se mi zdiš vsak dan zadeta, ampak danes še posebej. Koliko si jih skadila, po pravici povej, pa ti bo odpuščeno?

   • stajerc5

    Na meji jih prevec dobijo in z crnim afganerjem je hudic, ce ga nisi en cas vleko!!!

 • sprehajalec

  Res je tale država džouk. Levičarji na oblasti skupaj z svojimi zaposlenimi v javni upravi in javnih službah, štrajkajo proti sebi. Pluvajo proti stiskaški državi, ki kao ne odpre mošnjička.

  Tehnično bi to pojasnili kot samoupravni socializem v svoji najvišji in ultimativni fazi. Ki se je leta 1991 preselil na Javno. Tudi v samoupravnem socializmu so imeli delavci oblast, pa so kdaj štrajkali proti samim sebi. Konfuzna situacija torej, ko Oblast in stavkajoči skupaj štrajkajo za višje plače….

  kot da bi pozabili, kdo ima pravzaprav oblast… Verjetno bodo ven potegnili Zuif Ivana Janeza, kot krivca za vse.

  • neny

   Oče naš,
   kruh je naš,
   bolj ga jemo, bolj je naš.

   • Bald Eagle

    Bolj ga ješ, bolj se rediš.

 • piko8

  Tile šolmojstri ne stavkajo zase, apak za BUHTLJA, da mu bodo še naprej zagotavljali plačo 5000€!!
  Razumi kdor more!

  • žogica

   Pa ja piko, šele zdaj si skužo?

 • neny

  Kako ne razumete, da ste skušani.
  TRPETI JE TREBA, ČE HOČEŠ BITI ZVELIČAN.

  • Bald Eagle

   Neny, ti trpiš v življenju?

   • neny

    Kot ANGEL.

    • Bald Eagle

     Trpeči Angel?

     • neny

      še malo pa boš blokiran, po regulah, :=)

     • Bald Eagle

      Kako pa misliš to naredit? Me res zanima.

     • neny

      biblijo v roke…ne pa kozle guncat.

     • Bald Eagle

      Jo ti že bereš? Citiraj mi kak dober Evangelij.

     • stajerc5

      Saj osnovo ima, verjetno stari starsi, samo potem so jo pionircki peljali malo v rdeci raj(ali park..)!

     • Bald Eagle

      Neny, kam si jo sedaj stisnila? Mene pa pustila neučakanega na citat Evangelija.

     • xtc

      V petem krogu peklaz nabrušenimi kopiti.

     • neny

      sem pikapolonica.

     • Bald Eagle

      S črnimi krili?

     • xtc

      Nisem še videl hudička v pikicah ali pikčastih tangicah.

   • Rožle

    Trpi ..trpi ..jej, jej !!!

  • xtc

   Jep!
   Po tvoje kolikor razumem je treba današnje zborovalce križati-samo še ne vem na kaj ali križ ali peterokrako?

 • Franjo Trojner

  A to slavje komunjar v Ljubljani danes pomeni, da se bo država kmalu prek vseh razumnih meja znova zadolževala? Če ta uničujoč rdeč cunami zmaga na volitvah bodo gotovo tudi davki večji, kar pomeni znova krizo v gospodarstvu in odpuščanje delavcev/ brezposelnost se bo abnormalno povečala, privat podjetja in mladi bodo pospešeno bežali v tujino, tuji vlagatelji pa nam bodo obrnili hrbet itd! Kaos ljudje, pravi kaos nam pripravljajo.
  Res dobri razlogi za slavje, mar ne?
  Škoda, pa tako blizu uresničitvi sanj smo bili 1991 leta. Da je mera polna slavi tudi Plenkovič in slavijo Hrvati, ker je Junker Pahori, Cerari in Rjavcu čisto hrbet obrno. Res čudovit dan, samo ne za Slovenijo! Najebali smo na celi črti in prav nam je, sami smo jih na volitvah izvolili, vsi brez izjeme smo krivi, ker smo se premalo kontra borili.

  • Popravljamo napako. :)

   • Franjo Trojner

    Napako? Čigavo? In predvsem na čigav račun, bi jo vi popravljali?
    Sicer pa vi kar, na koncu bo itak prava štala, to je danes itak jasno že prav vsem! Sem zmotno mislil, želel, da se bo konfliktu neslutenih razsežnosti morda tokrat v dobro naroda in države dalo izogniti, a prav vsa dejanja vodijo direktno v kaos, v konflikt. Tik, tak, tik, tak………
    ..

 • Vrhovni sodnik

  Koalicijski poslanci stavkali proti svoji vladi, saj pusta so danes pokopali, Butalci so pa ostali.

 • Slovenka

  Donald, mi je prav žal, vodim te 3 : 2.

  • Prihajam Slovenija

   Darilo za Valentinovo.

 • DUŠAN ZALAR

  Socialisti-komunisti štrajkali proti socialistični-komunistični vladi, za posrat. Kaj takega se tudi
  v BUTALAH ne dogaja !!

 • Artur

  Menda se jih je zbralo kolo 20 000 . Ko se je šlo za proteste proti režimskem odnosu do migrantske šerijatarske invazije in postavljanje migrantskih centrov se nas je zbralo samo okoli 500 takrat so bili tile oportunistični žoharji , ki se jim gre samo za lastne riti lepo na toplem . Sramota !!! Komunjare imajo že zagarntiranih svojih 20 000 volivcev . Mater v kakšni vukojebini živimo .

 • Meho

  Pa itak je štrukljev sin, kako se že piše Nateguno, eden od vidnih članov nacional-socialistične stranke Levica.

 • Vera

  Zanimivo bi bilo vedeti koliko je bilo na tem protestu , čistilk in strežnic iz bolnišnic, ter iz vseh šol iz Slovenije .Bojim se, da so sodelovale samo ” tršice “. :(

 • čips

  Glede na to,da jih je onagovorila koalicija in so jim “stavkajoci” ploskali in na dejstvo,da ni bili nikjer niti ene slovenske zastave niso “stavkali” proti vladi ampak proti Sloveniji in drzavljanom, davkoplacevalcem. Mati bozja, kje zivimo, kam smo padli in kako dolgo se bo trajala ta agonija?!?!?

 • baubau

  maškare so pokopale pusta in zimo,skupaj znjima pa še mirka…

 • Borut Jug

  Štrajkajo, zakaj? Za še več denarja. Delajo pa 20x4x10=800 ur na leto, gospodarstvo in drugi JU pa 2184 ur na leto. Pa še dodatek na pripravljenost, da bodo pripravljeni za stavke.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!